1 april varje dag del 33: Tintin-jägaren ska lära unga i Sandviken om demokrati

Behrang Miri, som rensade Tintin-böcker på bibliotek ska lära unga i Sandviken vad demokrati är för något.

tintinjagaren-behrang-miri

De tycker att en person som jagar, för honom, misshagliga böcker är lämplig att lära ut vad demokrati är för något.

Man bör också komma ihåg att Miri var en av kreatörerna bakom Miljöpartiets kulturmanifest som de släppte för cirka ett år sedan. Det bisarra manifestet som de försökte ursäkta med att det bara var ett förslag eller utkast när det fick stark kritik. Bah Kuhnke håller dock på för fullt med att implementera ”utkastet” eller ”förslaget” just nu. Kolla bara hur det är på museifronten och läs Ola Wongs kritik, här är den senaste. Jag upprepar, det bisarra manifestet som de fick massor av tung kritik för och som då bara sades vara förslag och utkast implementerar Bah Kuhnke för fullt just nu…

Undrar förresten om Sandviken har använt lite av miljarderna de har gjort i vinst, enligt Dagens Nyheter, på asylmottagandet på att anlita Miri? Mitt förslag är att de i så fall lägger miljardvinsterna på hög för vinsterna kommer att förvandlas till förluster så fort någon räknar rätt på det och inte önskedrömmer.

Jag kan lätt tänka mig tusen andra som är mer lämpliga att lära ut om demokrati än Behrang ”flytta Tintinböcker” Miri som med kepsen på sned köpt likes till sina youtube-rappar för att låtsas vara jättepopulär.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

61 kommentarer

 1. Jan

   /  10/23/2016

  Så demokrati och parasitär massinvandring från Mellanöstern är samma sak? Ju större invandring desto mer demokrati?

  Svara
  • Grodan Boll

    /  10/24/2016

   Det blir så när man tror ord har statiska ”värden” och vill förmedla en känsla eller värdegrund.

   Svara
 2. Jan

   /  10/23/2016

  Aftonbladets kulturskribent ger sig på den svårt ikoniserade Jonas Gardell. Skönt att någon vågar! http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article23763851.ab

  Svara
 3. Alla dessa okulturpersonligheter hade gärna fått hålla på med sitt strunt om de hållit det privat. Problemet är att de finansieras med skatterna och de tillåts basunera ut idiotierna i skolor, vårdinrättningar och Public Service.

  Svara
  • Jan

    /  10/23/2016

   Lite för mycket staplar och diagram för att vara fullt läsbart. Åtminstone för lekmannen.

   Svara
  • Svenne

    /  10/23/2016

   Fredric Morenius mosar fullständigt det mångkulturella projektet – ett statistiktungt inlägg, men läsvärt och tänkvärt:
   ”Inte ens moraliskt och humanitärt kan projektet egentligen ses som något annat än mycket tvivelaktigt. Delar av de enorma resurser som lagts på att hjälpa runt två miljoner människor i Sverige hade kunnat läggas på att starkt bidra till en dräglig tillvaro och ljusnande framtid för sannolikt åtskilliga tiotals miljoner människor runt om i världen[c]. Inklusive bonus i form av ett klart mer välmående och välfungerande Sverige.”

   Svara
 4. MiT

   /  10/23/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  10/23/2016

   Resultatet av normkritiskt analysarbete förmodligen.

   Svara
   • Olof

     /  10/23/2016

    Fast de har ju bara inte kommit tillräckligt långt. Det är ju normerna att älgar är mindre värda och att berg inte är lika mycket värt som barn som gör att norrlänningarnas massakrer och den organiserade malmbrottslighetens sprängningar inte räknas.

    Korrekt postmodern forskning utgår naturligtvis från det önskade svaret, vilket är givet här – det har inget med invandringen att göra – och sedan lägger man till eller korrigerar variabler tills önskat resultat uppnåtts. Nu har jag bidragit här med bra förslag, men jag kan ju faktiskt inte göra hela polisens analys självt, så nu får de arbeta vidare på detta.

    Svara
  • Svenne

    /  10/23/2016

   ”Vi får inte säga varför det ser ut såhär” ”Vi vågar inte säga varför det ser ut såhär”
   #stämmerbättre

   Svara
  • Rikard

    /  10/23/2016

   Hej.

   Polen 1939:

   ”Skjutningar och sprängdåd är ett växande problem. Vi vet inte varför.”

   Lägg ner polisen, mobilisera vad som finns av militär och hemvärn, samt upprätta friskyttekårer. Slå järnringar kring relevanta områden. Gör hus-till-hus, skjut verkanseld vid minsta aggression, samt deportera varenda en med en prick i belastningsregistret eller som inte har riktiga flyktingskäl (ledtråd: som inte har Sverige som första säkra land eller är kvotflykting).

   Den där båten som som skulle bli boende kan exproprieras som engångstransport till Palestina.

   Extremt? Bättre, mer humana förslag mottages gärna, men beaktas utifrån sannolikhet att lösa problemet. Jag bor i ett område där bomber, öppen droghandel dagtid (även inför polis) samt skottlossning är rutin sedan länge. Saft & bulle, trädgårdsodling, serieverkstad, rassegregerade skattefinansierade föreningar, studiehjälp på ideell bas, med mera in absurdum et nauseam har redan prövats.

   Den som tror på att sådant fungerar kan försöka stämma i bäcken med sina ord.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 5. MiT

   /  10/23/2016

  Svara
  • Jan

    /  10/23/2016

   Det här kallas diplomati. Man kan inte läxa upp ett land och samtidigt göra affärer med det. Man får välja helt enkelt. Något Margot aldrig begrep och stackars Stefan nu får gå in och rätta till. Feministisk utrikespolitik i Saudiarabien: Trodde hon att det skulle funka?

   Svara
   • Pelle2

     /  10/23/2016

    Men hans jämförelse mellan svenska kvinnor som går ner till deltid pg.a bristande åldringsvård och kvinnornas situation i Saudi-Arabien är ju minst sagt absurd.
    Sedan håller jag med om att han måste vara diplomatisk om han vill upprätthålla kontakterna med Saudi.

    Svara
  • G

    /  10/23/2016

   Varför får Herr Nilsson medhåll av Banke och Rosen i twittertråden, höger och vänster kan aldrig hålla med varandra på twitter ju, vafan har hänt nu då 😛

   Svara
  • Olof

    /  10/23/2016

   Fullt jämförbart, här i Sverige så kommer sedlighetspolisen och spöar skiten ur kvinnor som inte går ner i deltid och sköter sina föräldrar. Gärna lite våldtäkt med på köpet, och sen brukar de komma förbi hushållet och förklara för mannen att han själv får sköta disciplinen nästa gång frun spårar ur.

   Vi jobbar för fullt på det genom att avveckla polisen för att få bukt med de här hindren för kvinnors deltagande, och t.ex i förorterna där det inte är så mycket polisiär närvaro så funkar det mycket bättre och det är inte alls lika många kvinnor som arbetar deltid.

   Svara
 6. Ivar L

   /  10/23/2016

  Video från mainfestation mot skärpta asylregler. Mest ensamkommande afghaner.
  Två observationer:

  Många viftar med Afghanistans flagga. Vad menar de? De har ju flytt landet.

  En banderoll säger ”stoppa människohandeln”. Men människohandel är ju en central verksamhet för att dessa afghaner skall kunna ta sig till Sverige. Utan människosmugglare är det svårt att komma hit.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/23/2016

   Videon:

   Svara
  • Jan

    /  10/23/2016

   Det är nog barnens svenska ”föräldrar” som försett dem med propagandamaterialet. Barnen kan ju inte ställas till svars. De är ju bara barn!

   Svara
  • Bo

    /  10/23/2016

   Reflektion nr 3: Det skriks om barnkonventionen under demon, men de flesta ser ut att vara unga (Afghanska?) män i 20-30 års -åldern

   Svara
 7. G

   /  10/23/2016

  ”Rekordfå svenskar positiva till mångfald: ”Mörka siffror”

  – Det är mörka siffror, säger Fereshteh Ahmadi, professor i sociologi.

  Fereshteh Ahmadi, professor i sociologi vid Högskolan i Gävle och den som är ansvarig för Mångfaldsbarometern, tror att flyktingkrisen hösten 2015 har haft stor påverkan på svenskarnas attityd.

  – I början av krisen var svenskarna positiva, och till exempel Refugees welcome fick mycket uppmärksamhet, men när politikerna och nästan alla partier svängde i frågan och stängde gränserna så förstod jag att det skulle leda till en förändring i svenskarnas syn på invandrare. Jag hade dock inte trott att den skulle vara så här stor.

  En av de största förändringarna är attityden till påståendet att ”Alla människor med utländsk bakgrund som kommer hit måste ges samma sociala rättigheter som landets egna befolkning”. Runt 55 procent av de tillfrågade svenskarna tycker att alla människor som bor i Sverige ska ha samma rättigheter.

  I motsvarande undersökning 2014 ansåg 77 procent att alla, oavsett var de kommer ifrån, bör ha samma rättigheter. Trenden har varit uppåtgående de senaste åren men denna är nu bruten och antalet positiva till påståendet har inte varit så lågt sedan mätningarna inleddes 2005.

  – Det är mörka siffror. I Sverige har människors skyldigheter och rättigheter alltid varit viktiga pelare för att hålla uppe samhället. Dessa siffror visar på en förändring av våra värderingar. Det handlar inte bara om invandrarfientlighet utan kan komma att sprida sig, säger Fereshteh Ahmadi.

  Kvinnor har under alla år som undersökningen genomförts haft en mer positiv syn än män på mångfald. Och det gäller i stort sett fortfarande, men i Mångfaldsbarometern 2016 syns en tydlig förändring där kvinnors attityd till mångfald har blivit allt mer negativ. När det gäller kvinnors syn på mångfald ur ett religionsperspektiv är den nu nästan lika negativ som männens. Fereshteh Ahmadi hade inte väntat sig en sådan stor skillnad i attityd hos kvinnorna:

  – Det är en drastisk förändring som antagligen beror på en kombination av den allmänna politiska attityden men också på den överdrivna och ensidiga medierapporteringen om våldtäkter på festivaler och problemen i förorter.

  Om Sverige nu gått in i en ny tid med en mer negativ syn på människor som kommer till Sverige från andra länder, eller om detta är en tillfällig attitydförändring, är svårt att säga.

  – Allt handlar om vad som händer i världen och hur stark den antirasistiska rörelsen lyckas bli i Sverige och globalt, säger Fereshteh Ahmadi.””
  http://www.svd.se/rekordfa-svenskar-positiva-till-kulturell-mangfald-morka-siffror

  Fereshteh verkar verkligen ha koll på läget och svenskar, loool.

  Nej, folket har inte svängt, det är bara politiken som svänger fram och tillbaka, och landets jävla utveckling som går åt fel håll med stora steg. Är du både blind och döv eller. Hur många tror du blir nyliberaler bara för att partiet man kanske röstar på blir det ? Partier kan ändra sin politik bäst de vill, men det betyder inte att väljarna också gör det! Och gränsen är för fan inte stängd! Och som vanligt har den ”anti”rasistiska rörelsen svaren på allt, vad nu antirasism öht har med det här att göra egentligen…….

  ””– Vi tror att det förändrade politiska klimatet när det gäller immigration i allmänhet och de nyanlända i synnerhet kan ha påverkat synen på mångfald. Vi ser denna utveckling på många håll i västvärlden med extremt högerpolitiska och även rasistiska trender.

  – När det gäller den sociala aspekten tror vi att mediabilden, av farliga män från vissa regioner som kommer hit för att begå sexuella övergrepp, kan ha påverkat attityderna negativt särskilt bland kvinnor.””
  http://www.forskning.se/2016/10/19/for-mangfald-men-var-tredje-svensk-vill-helst-ha-svenska-grannar/

  Undrar om hon är forskare eller ”forskare” :/

  Svara
  • Undersökningen var liten, 674 personer med viss övervikt för något äldre än i populationen. Den är inte vederhäftig. 674 personer är några tusen för lite.

   Svara
  • Olof

    /  10/23/2016

   ”så förstod jag att det skulle leda till en förändring i svenskarnas syn på invandrare”

   Lustigt, jag förstod precis det redan vid Alliansens och MP’s migrationsöverrenskommelse. Särrättigheterna för de papperslösa är helt enkelt inte kompatibla med någon sorts rättsmedvetande och känsla för rättvisa, utan kan enbart upprätthållas så länge det handlar om ett minimalt antal.

   När sedan krisen slog till var det helt förutsägbart att politikerna, förr eller senare, skulle svänga om på exakt det sättet de gjorde. Det är omöjligt att förklara för väljarna om man tvingas drastiskt skära i välfärden för invandringens skull; Svenskar är gärna givmilda med andras pengar, men när deras vård, skola, omsorg, polisväsende med mer inte klarar av situationen längre och de själva drabbas så är det inte kul längre.

   Och om han tror att det har gått så långt som det kan nu så är han rätt trög. När övervältringen av kostnaderna görs till kommunerna och den kommunala servicen kollapsar kommer det bli långt värre.

   Sen tror jag egentligen inte att värderingarna förändrats speciellt mycket. Att svara ja på att alla skall ha lika rättigheter är en sak när den lilla kostnaden för marginalen gör det ointressant att diskutera skillnader mellan asylsökande, människor med uppehållstillstånd och medborgare. När effekten däremot växer så håller naturligtvis inte ett kollektivt finansierat system för den tyngden, utan man måste ställa frågan hur man först säkrar sin egen välfärd, och sen hur man kan låta andra kvalificera in sig i den.

   Sen tror jag många svenskar gått från att tro att ‘mångkultur’ innebar spännande mat, konst och musik, människor med lite annat utseende och brytning till att istället förstå att det handlar om att acceptera att vissa kvinnor får stryk om de klär sig fel om det är en del av deras ‘kultur’, att andra kan förbjudas gå till badhuset om det finns män där, att vi ser mellan fingrarna när tjejer ‘trillar’ från balkongen för att de har fel pojkvän. Med mer. Att vi faktiskt har många kulturer med olika regler för varje. Det tror jag är mycket svårare att svälja, och dessutom helt oförenligt med tanken på allas lika rättigheter som jag tror svenskarna fortfarande är rätt måna om.

   Svara
 8. MiT

   /  10/23/2016

  Blev visst inget i Sandviken
  ”Demokratidagen i Sandviken blev inställd”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=99&artikel=6546358

  Svara
  • G

    /  10/23/2016

   Jaja, men det kom en för mycket likt förbannat.

   Svara
  • vicsaii

    /  10/23/2016

   ”Lördagens demokratidag för unga i Sandviken fick ställas in eftersom det bara kom en enda åhörare.”

   ”I rådet ska man nu avgöra vad som gick fel”

   Det är som ur en gammal komedi-opera från 1800-talet. ^^

   Svara
   • Nixpix

     /  10/24/2016

    nästa gång kommer de bussa dit publik. antingen skolbarn eller ”ensammkommande”, och sen kan media rapportera om ett lyckat och uppskattat enagemang för demokratin.

    Svara
   • Senior

     /  10/24/2016

    Lustigt, enligt nyheterna gick man ur huse i hela sverige för att delta i denna manifestation……

    Svara
  • Jan

    /  10/23/2016

   Inte oväntat. För övrigt handlar det egentligen inte om demokrati utan om ”värdegrundsdemokrati”. Eller, på ren svenska, hjärntvätt. Marika Formgren skrev om det här för två år sedan:

   ”Den militanta demokratin kapslar in demokratins begränsning i en grundlag och en författningsdomstol. Värdegrundsdemokratin är gränslös. Värdegrundsdemokrater kräver förvisso sådant som kriminalisering av kritik mot feminismen och förbud mot nätanonymitet, men oftare krymper de åsiktskorridoren genom uthängningar, värdegrundsprojekt och annan propaganda.”

   http://www.dagenssamhalle.se/nyhet/vaerdegrunden-riskerar-att-flumma-till-demokratin-15492

   Svara
 9. G

   /  10/23/2016

  ”Ett liknande drev som det som nyligen uppstod mot MP-politikern Awad Hersi drabbade mig i våras. Det bygger på fördomar, intolerans och förakt mot medmänniskor, skriver den före detta miljöpartisten Yasri Khan.”
  http://www.expressen.se/debatt/miljopartiet-drivs-i-en-ohalsosam-riktning/

  *drev* Ahahah, ni två och likasinnade ska hålla sig mycket långt borta från politiken.

  Svara
  • Ivar L

    /  10/23/2016

   Nysvenska.
   Drev = när media för en gångs skull uppmärksammar islamisering, balkanisering och klankultur..

   Svara
 10. G

   /  10/23/2016

  Svara
 11. Min första tanke är: varför helvete lägger de upp en bild av Behrang som ser ut att han halv-heilar?

  Svara
  • Pelle2

    /  10/23/2016

   Vem är förvånad att en extremist som Miri stödjer andra extremisters fjantiga provokationer ?

   Svara
  • Jans

    /  10/24/2016

   Med tanke på var senaste tidens värsta katastrofer inträffat kanske Ship to Haiti vore mer motiverat? Eller kanske Bus to Mosul? Inte minst för att hjälpa kristna som sluppit levande ur IS grepp.

   Nähä, det var inte lika intressant?

   Svara
 12. MiT

   /  10/24/2016

  Svara
  • Jans

    /  10/24/2016

   Är det inte lika bra att de lägger ner det där kontot? Vitsen är ju att promota Sverige, inte visa upp det fåtal dårar som bor har. Och då menar jag både de som ”äger kontot” och de som svarar.

   Svara
 13. Pelle2

   /  10/24/2016

  Bloggaren Fnordspotting tar på ett mycket bra sätt upp den misslyckade propagandaföreställningen i Sandviken och sätter den i ett större sammanhang.
  Han avslutar sitt inlägg på följande sätt:
  ”För detta förtjänar de applåder. Betydligt fler borde, precis som de unga Sandvikenborna, undergräva postmarxisternas legitimitet genom att bojkotta, häckla eller på annat sätt sabotera deras Leni Riefenstahl-inspirerande indoktrineringstillställningar. I synnerhet när dessa arrangeras av kommunpolitiker för att fjäska för de ansvarslösa rikspolitiker som har orsakat de problem de nu desperat har att hantera. ”

  http://fnordspotting.blogspot.se/

  Svara
 14. Svenne

   /  10/24/2016

  Normkritik i förskolan…. Känns tryggt…

  Svara
  • Pelle2

    /  10/24/2016

   Kan ju bli kul om barnen förstår att ta tillvara galenskapernas konsekvenser.
   Förskolläraren säger till barnen som bråkar:
   Sluta slåss barn !
   Barnen svarar varför då ?
   Vi ifrågasätter din rätt att tala om för oss hur vi skall bete oss. Varför är det fel att slåss ?
   krossa ordningsmaktsordningen
   Är vi inte härligt normkritiska då?

   Svara
 15. Svenne

   /  10/24/2016

  SVT: Slogs medvetslös när han skulle försvara två flickor

  Svara
  • Svenne

    /  10/24/2016

   Ur artikeln:
   ”Det var vid 22-tiden på lördagskvällen som två 14-åriga flickor blev förföljda av en man i centrala Växjö. Han följde efter dem längs Storgatan, bort mot Oxtorget i Växjö. När de sedan vände så vände även han. Flickorna försökte gömma sig en bit bort på gatan men mannen ska då ha börjat antasta flickorna.
   Gick emellan

   – Och det var då som en annan man steg emellan för att stoppa detta, berättar Emir Bajric jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Växjö.

   Men när mannen gick emellan för att stoppa antastaren blev han själv påhoppad och slagen.
   Grovt misshandlad

   – Det rör sig om en grov misshandel av allvarliga slag, säger Emir Bajric. Han blev slagen i ansiktet med knytnäven och även utsatt för sparkar då han låg ner.

   Polisen kunde gripa en 32-årig man som nu är anhållen misstänkt för grov misshandel.”

   Svara
 16. Svenne

   /  10/24/2016

  Sydsvenskan Åsikter: Vill att arabiska blir officiellt (minoritets-)språk #soitbegins

  Svara
  • Jans

    /  10/24/2016

   Detta är något jag väntat på. Alltså inte något jag önskat mig men jag har anat att denna fråga skulle komma upp förr eller senare. Alla stora minoriteter kommer kräva allt mer och att göra deras språk officiellt är ett ganska väntat krav.

   Personligen tycker jag inte det skall accepteras och jag tycker dessutom hemspråksundervisning är fel. Visst förstår jag att man vill bevara sitt språk och sina traditioner men det är inget som vi andra skall behöva betala för, det får var och en själv bekosta.

   Svara
  • Urban

    /  10/25/2016

   Tycker att den där Daniel Lindberg gott kan åka ner till ett valfritt arabland och försöka få svenskan som minoritetsspråk. Varför måste alltid författare agera nyttiga idioter?

   Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 6 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 10 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: