Precis som här fast annorlunda!

De frostiga relationerna mellan Sverige och Saudiarabien verkar ha tinat upp lite i och med Löfvens besök i landet som är ungefär som Sverige om man ska gå efter vad Löfven säger.

Han är försiktig med kritik mot kvinnors situation och menar i stället att det pekar åt rätt håll efter ett besök hos ett rekryteringsföretag för kvinnor.

– Vi ska i en dialog hjälpas åt att ha rätt utveckling. Kvinnorna här beskriver att det är rätt riktning på utvecklingen för kvinnors möjligheter på arbetsmarknaden. Men det är klart att det finns där, liksom hemma i Sverige, hinder för kvinnor, säger statsministern.

Det pekar åt rätt håll i Saudi enligt Löfven efter att ha besökt ett rekryteringsföretag. Men vi får inte glömma att kvinnor i Saudi har hinder liksom kvinnor i Sverige har hinder!

rekryteringsfirma-i-riyad

Om det är samma rekryteringsfirma som Löfven besökte vet jag inte, gissar att det ser likadant ut på alla…? Exakt som i Sverige, här sitter de också klädda i tält med en springa för ögonen! Små hinder bara!

– Det är klart att det finns, liksom hemma i Sverige, hinder för kvinnor. Bristande fungerande äldreomsorg gör att kvinnor går ner till deltid och slutar arbeta också i Sverige. Det finns på båda sidor hinder för kvinnors deltagande. Men det måste respektive land ta i med, säger han.

Förutom tält med ögonspringa är även deltid och bristande äldreomsorg ett fruktansvärt hinder, samma här som där! Ingen skillnad alls mellan Saudiarabien och Sverige alltså!

Sverige är alltså precis som Saudiarabien. Men annorlunda såklart!

**********

Gängkriminalitet delar Sverige på mitten säger DN och sprider därmed desinformation om Sverige som den värsta hatsajten!

DN har ju nyligen i flera artiklar klagat på hur bilden av Sverige styrs av alternativa hatsajter som bara sprider desinformation om hur dåligt Sverige är. Och så faller man själv i desinformationsgropen genom att påstå att gängkriminalitet delar landet! På DN var man mycket bekymrad över den felaktiga bilden som andra länders media spred om Sverige

hyllar-trump-och-hitler

medan DN själva alltid ger en helt korrekt och ärlig bild av andra länder! Men det är ju en helt annan sak när VI gör något sådant. Såklart.

Men gängkriminalitet var det

Skjutningar och sprängdåd med risker för allmänheten är ett växande problem i södra Sverige  –  men i princip okänt i norr.

– Vi vet inte varför det ser ut så här, säger polisens analyschef Emma Hedenvind.

Nähä, de vet alltså inte varför det ser ut på det viset enligt ANALYSCHEFEN… Märkligt, man kan nog blunda och slå ett telefonnummer på måfå och ändå få ganska korrekt svar av vilken svensk som helst på varför det ser ut sådär. Om man inte råkar slå numret till polisens ANALYSCHEF alltså för hon har ju ingen aning.

Men hon behöver inte bekymra sig om varför det är så för det kommer nog att sprida sig även till norra Sverige inom kort. Och vilken svensk som helst kommer att veta varför medan polisens ANALYSCHEF inte har en aning.

Det finns också en lista i DN-artikeln med alla 53 no go-zoner som inte finns enligt DN-artiklarna om hur hatsajter sprider desinformation om Sverige genom att påstå att det finns no go-zoner här. Eller just det, DN kallar dem ”särskilt utsatta områden” vilket såklart är en heeeelt annan sak!

Det är inte alls speciellt svårt att förstå varför det ser ut som det gör i de områdena. Åtminstone delvis.

Fast jag tror nog att ANALYSCHEFEN egentligen mycket väl vet varför. Det gäller bara att våga säga det också, det är nästa steg att ta. Men ta det steget fort som fan för Sverige har inte så mycket tid på sig eftersom verkligheten tuffar på och inte bryr sig så mycket om rädda ANALYSCHEFER…

**********

Bensinen är för billig säger infrastrukturminister Johansson!

bensinen-ar-for-billig

Eller så är hennes lön för hög. Eller så kanske hon inte själv betalar för den alls…?

bensinen-ar-for-billig1

Japp, då läser man hela artikeln och hittar det här

”Just nu är bensinen alldeles för billig. Det skapar inte trycket att välja alternativa drivmedel”, säger Anna Johansson.

Jamen vilken skillnad! NU förstår alla att hon inte alls menade att bensinen är för billig…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

45 kommentarer

 1. Fugen

   /  10/24/2016

  Äger en etanolbil, gissa vilka incitament som finns för att jag skall köra på det bränslet? Tack regeringen

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/24/2016

   Gillar också tanken på att man ska börja tanka ekologisk kallpressad solrosolja, trots att bilen som man har stora lån på drivs fram av bensin. Men höjer vi priset på bensin tillräckligt så kommer säkert många med mig känna oss incitamentiserade att slanga i riktigt miljövänligt drivmedel, skit samma att bilen pajar, det blir ju så billigt.

   /Frida

   Svara
   • Fugen

     /  10/24/2016

    Både jag och bilen funkar bäst med sprit i tanken 🙂

    Svara
 2. MiT

   /  10/24/2016

  Svara
  • Det kan väl inte stämma? De nya superutbildade skulle ju arbeta ihop våra pensioner!
   I och för sig började jag arbeta som 12 år gammal men det tycks inte har hjälpt för pensionsnivån så jag la ju hoppet till de nya.
   Ni kan inte mena att jag är lurad? Kan det gälla bara Värmland? Inte här…

   (Kan innehålla viss spydighet.)

   Svara
   • Klimathotet

     /  10/24/2016

    Jag har kört genom centrum nån gång där och de flesta som går omkring där på dagtid bland tomma bank- och butikslokaler är utomeuropeiska.

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/24/2016

   ”Kommunens integrationskoordinator, Jim Frölander, tror att siffran kommer att öka.

   – Men jag ser att det går att göra saker. Det finns väldigt många jobb, men problemet är att vägen in på arbetsmarknaden kompliceras genom felaktiga kravspecifikationer, säger han.

   – Ett väldigt stort problem i Sverige är att man tittar för mycket på skolbetyg.”

   Tjenare att det är ”betygen” det sitter i. Ett stort problem är att sossarna och facket försvarar, och kommer fortsätta försvara ”den svenska modellen”, det är naivt och fel, den är alldrig avsedd för den situationen vi har idag.

   Historieböckerna kommer inte vara nådiga, de kommer skratta vänstern rakt i ansiktet. De får givetvis skylla sig själva. Vad trodde de? Att det går att sysselsätta hundratusentals lågutbildade personer utan att det påverkar löneläget för just gruppen lågutbildade?

   Vi har inte någon inhemsk lågkvalificerad industritillverkning längre, allt av sådant snitt är flyttat till låglöneländer. Varför inte bara acceptera läget? Sänk lönerna och bidragen radikalt, precis vad Centern så varmt önskat. Det är så det blir, hur vi än vrider och vänder på det. Kanske ser vi då en något större möjlighet för kapitalisterna att på riktigt göra nytta av alla de som är arbetslösa.

   För att vara tydlig, jag sympatiserar noll och inget med Centerns variant på nyliberalism, men tyvärr är det den som återstår. Vi har en extremt hög tillgång på lågkvalificerad arbetskraft, men nästan inga sådana jobb. Resultatet blir givetvis stora klassklyftor, men det är ju inte precis så att vi inte redan har dem, trots att Sossarna gör sitt bästa för att förneka saken.

   /Frida

   Svara
   • Klimathotet

     /  10/24/2016

    61,4% är en väldigt tillrättalagd siffra. Jag säger att det är minst 90%. Enda alternativet är att de flyttar och blir någon annans problem.

    Svara
  • Skeptisk

    /  10/24/2016

   Och då ska man veta att vissa utlandsfödda har lika hög sysselsättning som svenskfödda medan några grupper har skyhög arbetslöshet. Det verkliga problemet för dem är egentligen värre än siffrorna visar.

   Svara
  • Klimathotet

    /  10/24/2016

   http://ledarsidorna.se/2016/10/uppsagning-by-cause/

   Dan Eliassons handlag kommer visa om det är acceptabelt att ha polischefer som har för vana att hota kollegor till livet. Om de hotar sina kollegor till livet, hur hanterar de då misstänkta gärningsmän och medborgare i nöd?

   Svara
  • Kalle

    /  10/24/2016

   Kvinnor kan! Pepp peppelipepp!

   Svara
  • Senior

    /  10/24/2016

   Nya polisen efter omorganisationen.
   Har du fel åsikter liksom fel partibok är du rökt som polis.
   De håller på att bygga upp en ny kommuniststat.

   Svara
 3. MiT

   /  10/24/2016

  Svara
 4. Jag ser inga större hinder för kvinnor, vare sig i Saudiarabien eller i Sverige. Klädseln verkar inte belasta kvinnorna på bilden i deras jobbsökande. Däremot ser jag ett stort problem med den utbredda gynocentrismen, som ingen har efterfrågat! Den gör oss alla, inte minst kvinnorna, en otjänst.

  Det som framförallt skiljer Saudiarabien från Sverige är klimatet, i flera bemärkelser. Och bensinpriset såklart. Kanske borde infrastrukturministern ha slagit följe med statsministern på hans resa, så att hon fick vidgade vyer?

  Svara
  • bullshit

    /  10/24/2016

   Feminister inser åtminstone att jämlikhet är en ploj och nöjer sig med att plocka russinen ur kakan. Till skillnad från godtrogna som köper likhetsfeministiska idéer och krattar banan för gynocentrismen med sin naivitet. De står kvar i rökmolnet när feministerna kör ifrån dem, hest skrikandes att det här var inte schysst.

   När svetsarn kränger krut så stannar kärringarna hemma.

   Svara
  • Du skämtar va?

   Svara
 5. De bygger en hel stad för kvinnliga arbetare i Saudiarabien, det kallar jag utveckling. .https://www.theguardian.com/world/2012/aug/12/saudi-arabia-city-women-workers
  Kanske något liknande finns här i form av feminism/tyckare dit våra svenska män inte är välkomna?

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  10/24/2016

   Det är ett så kallat safe space i storformat! Seperatistfeministernas våta dröm.

   Svara
 6. Jerry

   /  10/24/2016

  På sätt och vis är Saudiarabien rätt så likt Sverige. Ungarna spelar fotboll där också. Endast ett brunnslock skvallrar om att idrottsplatsen ibland används för halshuggningar. När dramatiken är över tar vardagen vid.

  Svara
 7. Jan

   /  10/24/2016

  Hade jag en månadslön på 160 000 kr/mån skulle jag också tycka att bensinen är för billig. Chockhöj den till 100 kr/l så kanske det förhatliga folket ställer av sina bilar! Vore inte det något för fru statsrådet? Och miljön…

  Svara
  • Jans

    /  10/24/2016

   En oerhört viktig artikel. Det ligger snubblande nära censur även om det inte är politikerna direkt som står för den. En liten liten ändring i hur det gick till och det kunde lika gärna handlat om en regelrätt diktatur. Jag skulle nog vilja påstå att händelsen är smått historiskt. UR är för all framtid kört och jag tror faktiskt inte de kommer att finnas kvar om en eller två mandatperioder.

   Svara
  • Mattias Borg

    /  10/24/2016

   ”Alltihop började på en temadag om mångfald för hela personalen på Filmhuset i Stockholm.”

   Självklart gjorde det det.

   Svara
  • G

    /  10/24/2016

   Mycket bra och viktig text! Kul att även han nämner PIAAC-datan, tyvärr inte många ”journalister” som nämner den i sina texter när det passar, kanske beror på att då förstörs ”anti”rasisternas våta dröm om att de är strukturellt diskriminerade på arbetsmarknaden pga namn, hudfärg, etnicitet osv osv.

   ”Rosengårdskompetens” Haha 😛

   Svara
 8. michael.

   /  10/24/2016

  Ja vad ska man säga om Löfven pajas,idiot är väl några ord som dyker upp.Förövrigt så har Sverige inskrivna lagar och regler som gynnar kvinnor vilket inte finns för män,man undrar då om det är samma sak i Saudiarabien ja om man ska tro Löfven så är det så.

  Svara
 9. Svenne

   /  10/24/2016

  #satir

  Svara
 10. Frida Gustavlin

   /  10/24/2016

  Märk väl hur jävla tyst det kommer vara bland landets kulturjounralister angående könskvoten bland årets nomineringar till Augustpriset. Det är nämligen väldigt jämställt i år. I alla fall om man gillar kvinnor i majoritet. Det brukar nämligen vara ett jävla gnäll om just den saken.

  Lilla Augustpriset: 4 av 6 är flickor
  Skönlitteratur: 4 av 6 är kvinnor
  Fackbok: 3 av 6 är kvinnor
  Barnbok: 6 av 8 är kvinnor

  Svara
  • Men Frida, kvinnorna har inte 100 % än. Sorgligt.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  10/24/2016

    Ja, det är en bra bit kvar till ett jämställt pris. Synd att det går så sakta.

    Svara
 11. Rikard

   /  10/24/2016

  Hej.

  Den som inte är påläst om Saudiarabien (kultur, traditioner, historia och religion) kan ha svårt att förstå skillnaden, och frestas att att anta att det egentligen inte är så illa.

  Ungefär som att tro att alla svenskar omfattar den feministisk-socialistiska statsläran.

  Ur läroplanen för grundskolan:

  • “Every religion other than Islam is false.”
  • “Fill in the blanks with the appropriate words (Islam, hellfire):
  Every religion other than _____ is false. Whoever dies outside of Islam enters
  ____.”
  • “Give examples of false religions, like Judaism, Christianity, paganism, etc.”
  • “Explain that when someone dies outside of Islam, hellfire is his fate.”

  eller vad sägs om:

  The Tenth Grade text on Jurisprudence teaches that, in law, the life of non-Muslims (as
  well as women, and, by implication, slaves) is worth a fraction of that of a “free Muslim
  male.” Blood-money is money paid to the victim or the victim’s heirs for murder or
  injury.

  • “Blood money for a free infidel. [Its quantity] is half of the blood money for a
  male Muslim, whether or not he is ‘of the book’ or not ‘of the book’ (such as a
  pagan, Zoroastrian, etc.)”
  • “Blood money for a woman: Half of the blood money for a man, in accordance
  with his religion. The blood money for a Muslim woman is half of the blood
  money for a male Muslim, and the blood money for an infidel woman is half of
  the blood money for a male infidel.”

  eller det här (nedanstående är en sammanfattning, inte en översättning av originalet):

  ”The Eleventh Grade Hadith textbook for boys in the Management, Social Studies, Natural
  History, and Technical Studies track also includes a selective history lesson on “The
  Crusader Threat,” which it identifies as the “origin of the clash between the Muslims and
  the Christians.” It does not mention the Muslim conquest of the Middle East or the
  Muslim invasions of Europe before the Crusades, or any example of peaceful coexistence
  between Muslims and the West, or any example of United States military support of and
  cooperation with Saudi Arabia or any other Muslim country. It teaches that the Crusader
  threat began with the first Crusade in 1095 and continues in modern times with Christian
  proselytizing, Orientalist studies, and colonialism. It includes “raising women’s issues”
  as part of the modern crusade. Various medical missions and Christian schools,
  universities, radio programs and social services in the Middle East are cited by name as
  part of the modern crusade. Most troubling, it maintains that the crusades have not ended.
  In this, it finds an echo in the declarations of Osama bin Laden, who has identified his
  enemy as the “Zionist-Crusaders.”’

  Källa till ovanstående: https://web.archive.org/web/20081001152022/http://www.freedomhouse.org/uploads/special_report/48.pdf

  Såhär sammanfattade US State Department läget 2010:

  ”The following significant human rights problems were reported: no right to change the government peacefully; torture and physical abuse; poor prison and detention center conditions; arbitrary arrest and incommunicado detention; denial of fair and public trials and lack of due process in the judicial system; political prisoners; restrictions on civil liberties such as freedoms of speech (including the Internet), assembly, association, movement, and severe restrictions on religious freedom; and corruption and lack of government transparency. Violence against women and a lack of equal rights for women, violations of the rights of children, trafficking in persons, and discrimination on the basis of gender, religion, sect, and ethnicity were common. The lack of workers’ rights, including the employment sponsorship system, remained a severe problem.”

  Källa: http://www.state.gov/j/drl/rls/hrrpt/2010/nea/154472.htm

  Man måste vara av en alldeles särskild sort för att kunna anse att det är små skillnader. Saudiarabien är en absolut monarki som följer den absolut strängaste och mest våldsamma och missionerande formen av islam. Landets prästerskap och ledning eftersträvar slutgiltig seger över väst; över korsfararna och deras judiska manipulatörer (vilket faktiskt är hur de tänker och resonerar om oss).

  Deras mål är vårt underkuvande eller vår utplåning, inget annat. Om det kan uppnås med hijra, konvertering och propaganda, handel, och mission istället för krig spelar ingen roll. Målet är att vinna förr eller senare.

  Nå, det fanns de som sympatiserade med nationalsocialisterna och förespråkade samförstånd och eftergiftspolitik gentemot dessa också.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 12. Ivar L

   /  10/24/2016

  Alltså läs detta, det är ju total skandal:
  http://ledarsidorna.se/2016/10/helene-bergman-regering-och-riksdag-rostade-for-apartheid/

  För att spara pengar skiter vår feministiska regering i bröstcancerscreening för kvinnor över 74 år. Vi satsar som bekant en extrem massa pengar på unga friska män som leker pojkar istället. Och så säger de att man inte skall ställa människor mot varandra.

  Jag blir så d-vla förbannad av sån’t här. Inte minst alla falska feminister och välgörenhetsgalor som låtsas att det regnar. här kan vi verkligen tala om uppenbar och cynisk diskriminering. Till skillnad från all inbillad diskriminering som det svamlas om till höger o vänster. Kanske behövs ett ÄP i HBTQ? ÄP = Äldre Pensionär.

  Svara
 13. G

   /  10/24/2016

  Är han 17 tror ni ?
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/om-jag-tanker-pa-det-kan-jag-inte-fortsatta-leva

  En ensamkommande från Afghanistan trots att han bott i Iran i 3 år, som så många andra som är ensamkommande från ”Afghanistan”.
  Man ska dock säga att han är duktig, syns på teckningen av hans ”idol” lol. Men det handlar dock om asylskäl i grund och botten vilket de inte lyfter speciellt mycket i inslaget.
  Hans bror bor tydligen redan i Sverige, så det ligger väl på pluskontot för honom att få stanna, oavsett ålder. Men kära mamma lämnade han kvar, kanske lika bra då det är enormt stor brist på män (!) bland asylsökande.

  Svara
 14. G

   /  10/24/2016

  ”Varför så tyst när skolan lär ut normkritik?

  Det är märkligt tyst när normkritiken rekordsnabbt implementeras i skolor och förskolor som en lösning på orättvisor och problem. Pedagogiken måste bli föremål för en mycket mer omfattande debatt – för det går att verka för alla människors lika värde utan att ansluta sig till en queer-marxistisk normkritik.”
  http://www.dagenssamhalle.se/debatt/varfoer-sa-tyst-naer-skolan-laer-ut-normkritik-28648

  Svara
 15. G

   /  10/25/2016

  https://si.se/si-vidtar-atgarder-efter-okat-hat-pa-sweden/

  ”Utöver att SI nu har ökad kontakt med curatorerna före och under den vecka de twittrar på @sweden, har tagit fram tydligare instruktioner och en ny och skarpare uppförandekod för alla som interagerar med kontot, samt implementerat en larmfunktion som meddelar SI vid onormalt mycket aktivitet på sidan, kommer SI nu att låta blockeringarna som en curator gjort ligga kvar i stället för att, som tidigare, ta bort dem när en ny curator tar vid efter en vecka.”

  En uppförandekod för alla twitteranvändare som vill interagera med @sweden kontot ska följa. Samt låta alla blockeringar ligga kvar även när veckan är över.

  Uppförandekod skiter jag i, hur många som interagerar med kontot vet ens om att den existerar, troligen för få för att uppförandekoden ska få någon effekt öht. Men mycket dåligt beslut att låta blockeringarna ligga kvar för all framtid, stor risk att de som är ”vänster” blockerar motsatta sidan vid minsta lilla ”kränkning”, och vice versa givetvis. Det är inte ett hållbart eller bra system i längden. Speciellt när kontot enligt SI själva skall ”fungera som en viktig plattform för yttrandefrihet och demokrati”. Tjenare.

  Vem var hon Katrin som MiT postade några tweets ifrån på förra blogginlägget ?

  Svara
 16. Lars

   /  10/25/2016

  En sak jag undrat över, som jag verkar vara så ensam om att det inte kan uteslutas att jag är sinnessjuk och resten av världen är jätteförnuftig, är om det inte faktiskt finns en vettig anledning att ifrågasätta ”klimathotet”. Alltså någonting som kan så tvivel även hos den som inte är ”nyliberal” eller anhängare av Trump eller Hitler. Jag tänker då inte på uppmätta globala medeltemperaturer och sånt där som är så oerhört svårt att tolka. Utan snarare på detta:

  ”Klimathotet” förutsätter att en förhållandevis jätteliten förändring av atmosfärens sammansättning skall leda till en förhållandevis jättestor ökning av den globala medeltemperaturen. Tänk på detta, om atmosfären höjer den globala medeltemperaturen med drygt 30 grader(den atmosfäriska uppvärmningseffekten eller som man så vill ”växthuseffekten”) och vi ökar på denna uppvärmning med så mycket som 6 grader(det värsta scenario som det ofta talats om), då blir ju det en uppvärmning på nästan 20 procent. Och det ska orsakas av att vi ökar på andelen koldioxid med kanske 100 miljondelar(eller i den storleksordningen), alltså att vi förändrar atmosfären med någon tiondels promille. Finns det verkligen någonting som talar för att naturen fungerar på det sättet?

  Och dessutom talas det ju om ”växthusgaser” som ska skall vara mycket ”potentare” än koldioxid, typ flera tusentals gånger. Borde inte dessa fantastiska gaser gå att använda på något praktiskt vis typ ”växthusgaskraftverk”? Kärnkraft, släng dej i väggen, liksom,

  Svara
 17. MiT

   /  10/25/2016

  Svara
  • G

    /  10/25/2016

   Hahaha orkar inte med detta pajasland, WTF håller de på med!
   Fy fan era jävla stollar, skärp er! Jag vill ge någon sparken! 😦

   Svara
  • ”Han” är en dålig fotograf men måste iaf försörja sig. Då börjar man med genus/norm/mupp och vips så har man jobb som fotograf även fast man inte vet vad man gör….McD är jobbet för denna ”man”. Vill du ha plusmeny? Borde vara allt han ska få säga på ett arbete….

   Svara
 18. Rikard

   /  10/25/2016

  Hej.

  Ang. skolan och normkritiken:

  Vi kommer att göra som förr: de lärare som också är politiska aktivister (alltså antingen socialdemokrater eller folkmordsvänster, alternativt hällörade) kommer att sluka allt med hull och hår för att sedan spy ut det på varenda planeringsmöte och på sina lektioner.

  Vi som är lärare, men som ser det som vår plikt att vara sakliga, neutrala, opartiska och presentera fakta i våra ämnen enligt vad som är konsensus inom vetenskapen i nuläget (till skillnad från politiskt-religiösa dogmer förändras ju vetenskapliga sanningar när ny kunskap tillkommer) kommer att fortsätta ignorera socialdemokratins kommissariers hugg och slag.

  Det är inte en taktik som fungerar som motoffensiv, men däri ligger det geniala i socialisternas angreppsmetod: att göra motstånd är att välja sida, och att välja sida strider mot vår princip om opartiskhet. Därmed är vi ställda schack matt. De flesta löser detta genom rationalisering eller genom att byta bransch.

  Då detta pågått sedan sent sextiotal skall ni inte hoppas på förändring inifrån – någon sådan är inte möjlig. Gå på föräldramöten och protestera. Försök förklara för andra föräldrar vad det egentligen är frågan om först. Ställ frågor som testar om den eller de på skolan som ivrar för normkritik kan något om det: om de svamlar kan du ju då fråga hur de skall kunna jobba med detta om de inte ens kan förklara det för andra vuxna. Acceptera inte att bli hänvisad till broschyrer eller hemsidor med information – om läraren skall jobba med normkritik skall läraren hur huvudet kunna ta fram kunskapen.

  Kan läraren faktiskt svara, så angrip de underliggande antagandena. Fråga på vilket sätt detta ger barnen mer och bättre kunskaper i respektive ämne, fråga hur många barn som behöver läxhjälp och annat studiestöd och hävda att resurserna gör bättre nytta där.

  Ni som är föräldrar måste gemensamt och individuellt (alltså inte starta föreningar eller slacktivistgrupper och sedan lämna det till de mest drivna!) kontinuerligt ligga på skolan, både lokalt och nationellt, och inte släppa taget. En rektor som på detta sätt blir belägrad kan stå emot skolpolitiker och andra klåfingriga världsförbättrare genom att hänvisa till föräldra-demokrati (om rektorn vill stå emot).

  Välj privat skola (men kolla upp den först – om ryktet är att det är lätt att få höga betyg kan det betyda glädjebetyg), välj svensk skola, välj skola som har höga krav på dig som förälder. Om du kan så se till att barnen får gå IB.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: