Ses Nationella sekretariatet för genusforskning som en myndighet?

Har ju varit lite livat om Skatteverket och att de anlitat Genusfotografen för en föreläsning i ”normkritisk kommunikation”.

Vi har Nationella sekretariatet för genusforskning i Göteborg som verkar ses som en myndighet i Sverige, de har enormt stort inflytande och makt trots att de säkert själva på ett särskilt marxistiskt sätt ser sig själva som helt maktlösa som kämpar i stark motvind.

Jämställdhetsintegrering i statliga myndigheter är något som Nationella sekretariatet för genusforskning är enormt inblandad i. Och är man inblandad i att ”utbilda” myndigheter så har man enormt inflytande och makt.

Vi har Jämställ.nu som är ett samarbete mellan SKL, Sveriges kommuner och landsting, Nationella sekretariatet för genusforskning, Länsstyrelsen och Vinnova. Påverkar man dessa så har man enorm makt och inflytande! Driver man en portal tillsammans så är man inte marginaliserad på något sätt. Det är viktigt att veta vilka som är och drar i trådarna i bakgrunden.

Nationella sekretariatet för genusforskning har sedan minst 2008, kanske tidgare än så också, varit inblandad i olika myndighetsuppdrag och är väldigt bekväma med det

jimstalldhet3

Så bekväma att de anser att regeringen ger dem uppdrag direkt när det i själva verket är Göteborgs universitet som får uppdraget. De ser sig själva som en myndighet helt enkelt. Och inte bara de ser sig som en myndighet utan även andra.

En PDF-fil med namnet ”Avstamp #jimställdhet – konferens om jämställdhetsintegrering i statliga myndigheter” kan man se en deltagarlista med namn på deltagare från respektive myndighet och vad de har valt att fördjupa sig i och även där dyker Nationella sekretariatet för genusforskning upp. Som myndighet alltså.

jimstalldhet6

Första sidan med deltagare ovan och man kan se att Nationella sekretariatet för genusforskning finns med som deltagande myndighet. De finns med på flera ställen med olika personer och väldigt många av dem verkar vara intresserade av ”jämställdhet i bidragsgivning” fast jag gissar att för dem betyder det bidragsmottagning och inget annat. De verkar vara väldigt intresserade av just det…

Skatteverket var ju aktuellt nyss i och med Genusfotografen men jag undrar vad Skatteverket ska ha för nytta av ”Normkritiskt och intersektionellt jämställdhetsarbete”? Skatteverket alltså? Även något som heter ”Jämställd kommunikation” verkar vara intressant för Skatteverket. Och helt plötsligt så blir det förståeligt att Genusfotografen föreläser för dem. Men en sak kan man vara övertygad om och det är att det handlar INTE om jämställdhet utan om politisk indoktrinering. Endast. De är inte intresserade av jämställdhet utan har det som ett alibi. Man får komma ihåg att det är DERAS definitioner av olika saker som gäller vid sånt här…

In och kolla själva på listan vad myndigheterna var intresserade av och fundera på om det är något som de ska syssla med. Alls.

Den politiska indoktrineringen som Nationella sekretariatet för genusforskning håller på med riktat mot myndigheter pågår alltså varje dag och har pågått under MINST 8 år redan.

Om man har hållit på så länge som 8 år så kan man ju tycka att de borde vara nära sina ”officiella mål”? Jag menar, 8 år med ständig propaganda rakt in i makthavarnas öron utan brus måste ju ge resultat?

jimstalldhet5

Nejdå, det krävs alltid mer. Det behövs alltid mer omfattande ”kartläggningar” och ”analyser”. Man är alltid bara i början. Det är alltid massor av hinder. Och så vidare. Allt syftar bara till att de ska få mer bidrag, mer pengar från skattebetalarna. Om man är så jäkla ineffektiv att man inte lyckats med någonting på 8 år trots direktkanal in i makthavarnas hjärna via öronen så kanske man är rätt värdelös? Då kanske inte det man jobbar mot/för med just det här verktyget är rätt verktyg? När ska man inse det och strypa bidragskranen?

Alla förstår ju att det inte handlar om jämställdhet alls utan om radikalfeminism och postmodernism. Sekretariatet sysslar enbart med propagandamakande.

jimstalldhet2

Så säger Åsa Regnér. Och alla förstår att det är radikalfeminism hon pratar om men att inte ens den räcker.

jimstalldhet

Artikeln som Regnérs uttalande kommer från. Den som starkt påverkar myndigheter har en enorm makt i Sverige. De säger de ju själva, att myndigheter har en stark roll i Sverige och är väldigt viktiga.

Och vem har en nästan oinskränkt makt att påverka myndigheterna? Alltså nästan styra dem? Jo, Nationella sekretariatet för genusforskning.

jimstalldhet1

Precis ALLT som handlar om jämställdhet på Jämställ.nu kommer från Nationella sekretariatet för genusforskning. Det ovan är samma artikel som Regnérs uttalande kommer från. Det är bara deras definitioner, deras arbete, deras förslag och deras propaganda som får genomslag i ALLA Sveriges kommuner och landsting. Förutom i alla myndigheter. Det är de som sitter i bakgrunden och drar i alla trådar och minglar med ministrar, kommunalråd och länsstyrelser som alla tycker likadant som de själva gör. Och ÄNDÅ har de inte kommit någonstans utan kräver MER av allt? Hur kan man misslyckas så kapitalt med den backningen?

De där myndigheterna som ska delta, där kan man ju se Polisen, Arbetsförmedlingen, Migrationsverket, Försäkringskassan och så vidare. Det är ju alla myndigheter som de senaste åren störtdykt tyngda av aktivism och inkluderande av olika perspektiv och de har svällt upp till groteska omfång där skattepengarna försvinner i svarta hål, man har i stort sett tappat kontrollen. De kännetecknas också av korruption och av att man vill mörka och dölja vad som pågår, Polisen genom att aktivt mörka dåliga händelser i samhället, ljuga för allmänheten och hålla ogynnsamma rapporter interna. Försäkringskassan genom att radera mail för att omöjliggöra bevis för korruption. Arbetsförmedlingen genom att författa rent av falska rapporter som består av hittepå och önsketänkande och att man trycker in allt möjligt i vad som kallas ”arbete”. Migrationsverket anställer aktivister och ljuger öppet om att man utfört åldersbedömningar på ensamkommande genom hela processen när ALLA kan se att de ljuger. Och så vidare.

I alla fall JAG ser sambandet mellan den politiska propaganda som Nationella sekretariatet för genusforskning matar ut och står för till myndigheter och myndigheternas förfall. Det går inte att bortse från det sambandet eftersom det är något som tvingats på uppifrån.

Detta pågår alltså varje dag i Sverige från vad som praktiskt räknas som en myndighet men som inte är en myndighet. Men de har mer makt och inflytande än en riktig myndighet så gissar att de är helnöjda som det är.

konferens-om-destruktiva-maskuliniteter

Då kan fortsätta pila sin navel och granska ”destruktiva maskulinitetsnormer” i konferensform för 1059:e gången. Det kan man läsa om i deras GenderKalender (jag skojar inte…) som listar viktiga händelser. Första tillfället var idag.

Ur programmet:

konferens-om-destruktiva-maskuliniteter1

Sveriges Kommuner och Landsting håller alltså på och kartlägger ”destruktiva maskuliniteter” i kommunerna. Låt mig gissa, man kommer att komma fram till att det behövs ännu mer genus, normkritik och intersektionella perspektiv? Men man kommer inte med ett enda ord adressera problemet till dem det berör utan man kommer att rikta in sig på ”vithet”, ”heterosexualitet”, ”svenska män” och så vidare. Någon som sätter emot?

För det är en annan sak som är kännetecknande för Nationella sekretariatet för genusforskning, de har inte gjort ett ena arbete eller hållit i en enda konferens som riktat sig mot någon annan än (den svenska) mannen. Jag lovar, INTE EN ENDA alltså. De har inte en enda gång påpekat att den svenska mannen faktiskt inte bara är problem utan också bra på många sätt. INTE EN ENDA GÅNG alltså… De ser endast mannen SOM problem.

Men mannens bidrag i form av skattpengar som försörjer deras navelpillande hobby är förstås alldeles utmärkt, just den delen av den destruktiva manligheten är finfin. Så utmärkt att de vill lära sig mer om hur man kan gama bidrag ännu effektivare. För deras medverkan där de var väldigt intresserade av bidrag var ju inte för att DE ska dela ut nåt utan hur de ska kunna FÅ ännu mer…

Och de deltog som en myndighet…

Allt kommer att kosta enorma summor, inte bara i direkta kostnader som anslås pengar för utan det är smågodis jämfört den stora delen som kommer att ligga i ineffektivitet och tungroddhet när man implementerar allt trams och sen också ska upprätthålla det. DÅ kommer det att kosta! Jag gissar att alla myndigheter till slut kommer att bli som polisen, Migrationsverket och Arbetsförmedlingen. De ligger före helt enkelt. Ungefär som Malmö och Södertälje ligger före övriga städer Sverige i vad som väntar framöver i form av svårigheter med integrering och problem som kan kopplas till det…

MVH

MiT

Lämna en kommentar

24 kommentarer

 1. MiT

   /  10/26/2016

  Här kan ni höra Mikael Almen från Nationella sekretariatet för genusforskning sjunga om jämställdhet…

  Svara
 2. Deras syn på ”utbildning” rör sig om inbillning.

  Svara
 3. Bo

   /  10/26/2016

  Kan någon av dessa idioter ens stava till ett riktigt forskningsämne, t.ex. Hållfasthetslära. Vad less jag blir när dessa marxister dyker upp överallt.

  Svara
  • Hållfasthetslära var väl ett forskningsämne på Newtons tid? Idag är det väl mer eller mindre färdigforskat? Undantag dock för komplexa kompositmaterial, som man ej förstår fullständigt ännu.

   Svara
 4. MiT

   /  10/26/2016

  Svara
  • Anticimex

    /  10/26/2016

   Dessa genusfanatiker har blivit vår tids största skadedjur i det svenska samhället.

   Svara
 5. MiT

   /  10/26/2016

  Svara
 6. Rikard

   /  10/26/2016

  Hej.

  Ett sätt att påtvinga omgivningen sin vilja är att agera som om det är som man säger och ger sken av. Ju fler som gör det tillsammans, desto mer sant är det man påstår.

  Det är för mig märkligt att se gott om kommentarer i media och på bloggar som tror att det rör sig om psykisk sjukdom. Det är inte mer psykiskt sjukt än kommunismen, eller religioner. En normalbegåvad människas första prioritet i grupp är att tillhöra gruppen – den som listar ut hur dess åsikt skall sammanvävas med den funktionen kan få gruppen att fungera enligt konsensus och av ideologen givna principer, varav den första är lydnad mot ideologen då denne förkroppsligar läran. Ideolog kan givetvis bytas mot präst eller prästinna, magiker, imam eller rabbin.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
 7. MiT

   /  10/26/2016

  Svara
  • Fiat Lux

    /  10/26/2016

   ”Jag kände att min politiska reptilhjärna slogs på” är en ganska talande formulering…

   Svara
  • Circel K borde istället be Caroline Wass att dra åt helvete

    /  10/26/2016

   Jag måste säga att jag hatar den här typen av människor som ständigt kräver att samhället ska anpassa sig åt dem, samtidigt som de vägrar inse att det är DOM SJÄLVA som är problemet. Det enda vi borde ha kommit längre i är själva verket psykvården som fullständigt står stilla.

   http://www.expressen.se/nyheter/caroline-rot-ifran-om-barnboken-pa-macken/

   Svara
  • Jans

    /  10/26/2016

   Censurmentaliteten:
   Det jag inte gillar skall INGEN få tillgång till.

   Svara
 8. Frida Gustavlin

   /  10/26/2016

  ”I en social atmosfär av bigotteri och ohederlighet tenderar också språket att korrumperas. Det blir infiltrerat av eufemismer. Saker kallas inte längre vid sina enkla rättframma namn utan lindas in i undvikande omskrivningar eller refereras till med en uppfunnen teknisk terminolog. Stilen blir oklar, meningen grumlig. I det moderna samhället har denna förvrägning antagit groteska proportioner i förvaltningsspråket och mediajargongen.”

  Ang. slutet på Habsgurgarnas manierade Österrike enligt Georg Henrik von Wright.

  En beskrivning som passar mer än bra på den feministiska verklighet vi lever med idag, allt från Nyheter24:as fjortisar, via de stora dagstidningarna, tillbaka till fjortiskändisarna, popstjärnor, bloggare, upp till regering, riksdag och sedan ner i myndigheter, skolor och inte minst hela vägen fram till våra sjukhussängar.

  En ordsmörgåstårta med grumlig bas på jämställdhetsintegrering, fyllt med kunskaperna, normerna, feministisk teknovetenskap och givetvis kryddat med en stor nypa rasifiering och värdegrunder säger för fan allt.

  /Frida

  Svara
 9. Jans

   /  10/26/2016

  Otroligt bra grävt. Det är uppseendeväckande att en universitetsavdelning på detta vis betraktas som en myndighet. En synnerligen ohälsosam sammanväxt av myndighetsutövande och ideologiproduktion. En slags förvaltningskorruption. Obehagligt.

  Svara
 10. Anonymouse

   /  10/26/2016
  Svara
 1. Dekonstruktiv kritik: Könsmaktsordningen | WTF?
 2. Sent uppvaknande om den nya jämställdhetsmyndigheten | WTF?
 3. Repetition | WTF?
 4. Arpi fortsätter granska genuskyrkan | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: