Verkligheten vs Fantasin

Ni vet alla hijabisar som kampanjar om att slöja bara är en liten piffig accessoar som man chict väljer att ha på sig?

slutade-med-sloja-mordades-mariannelund

Det är visst folk på asylboenden som inte nåtts av den viktiga informationen…

Mannen erkänt att han dödat kvinnan. Han ströp henne inför ögonen på parets 3-åriga dotter. Mannen har berättat att han fått för sig att kvinnan hade en annan man och ville skiljas. Huvudförhandlingen inleds i Eksjö tingsrätt under onsdagsförmiddagen.

Förundersökningen visar att kvinnan levde i ett äktenskap som tvingats på henne och att hon ville frigöra sig. Hon slutade bl a att använda slöja något som mannen var emot. Efter mordet la mannen kvinnans slöja bredvid döda kroppen.

Kanske hijabisarna borde sluta kampanja för sina rättrogna polare i media och rikta in sig på asylboenden istället? Så de som bor där förstår att det är frivilligt alltså? För den viktiga informationen om att det bara är en modedetalj som är helt frivillig verkar inte riktigt ha gått fram i vissa kretsar…

Verkligheten vs Fantasin: 1-0

**********

Jerzy ”bara anmälningsbenägenheten som ökat” Sarnecki sågas inte jäms med fotknölarna utan under dem i Norge, det är bara de slitna fotsulorna kvar

sarnecki-sagas-i-norge

Norrmännen ser igenom honom lika enkelt som om han vore gjord av glas.

Verkligheten vs Fantasin: 2-0

**********

Man lever ju på hoppet om att alla stora samhällsproblem ska försvinna av sig självt, att de bara är övergående fenomen. Och man har gjort det under massor av år!

nya-skjutningra-i-malmo

Om man hoppas jättejättehårt så kommer säkert dessa skjutningar att upphöra av sig självt. Eller, om man hoppas EXTRA hårt, så kommer de kanske att vara utförda av vanliga svenskar? Nya skjutningar i Malmö igår alltså

Verkligheten vs Fantasin: 3-0

**********

I Uppsala skulle polisen gripa två misstänkta för bl a vapenbrott

trubbel-i-uppsala

Då utbröt det ”bråk” som man kallar det när en pöbel försökte hindra polisen. Och man har varit jätteduktig med att pixla på SVT som vi ser, nu inser nog ingen vilka det handlar om utan tror att det är Kasper, Jesper och Jonatan som är i farten. Igen. För det där beteendet är ju svenskar jättekända för att ha. För att inte tala om adidasbyxorna…

Här kan man läsa om Bandstolsvägen, eller Banditvägen som det också kallas. Man kallar det naturligtvis så heeelt utan anledning såklart! Det förstår alla!

Verkligheten vs Fantasin: 4-0

**********

Man har ju hävdat att Sverige bara blir tryggare, t o m Betnér har ju gjort videor om hur astryggt Sverige är och stött sig på NTU, Nationella trygghetsundersökningen, för detta. Jag å andra sidan har hävdat att NTU säkert kan vara bra som komplement men någon riktig fakta är det inte till skillnad mot anmälningar som är en tydlig mätbar siffra. Och att man kanske inte ska stödja sig på NTU enbart om man vill beskriva saker? Men det har man gjort och nästan ansett att NTU är BIBELN vad gäller utsatthet, trygghet och brott.

bra-och-ntu

Sexualbrott är ju aktuellt med tanke på vad som hänt och kommit fram under året bl a på festivaler. Anmälningarna har sen 70-talet ökat, både i absoluta tal men även antal per invånare har stigit. Samtidigt så har NTU-frälsarna sagt att de minskar.

Vad ska de göra nu när t o m deras eget rättesnöre säger att det ökar?

Hårdfakta, dvs anmälningar, har länge visat att det ökar och nu har även NTU kommit fram till samma sak.

En spådom? Siffrorna för 2016 kommer att vara ÄNNU tydligare. Men jag hoppas jag har enormt fel där dock och att de sjunker mycket istället.

Verkligheten vs Fantasin: 5-0

**********

Igår nämnde jag att polisen har vansinnigt svårt att prata klarspråk vilka det är som begår de avskyvärda åldringsbrotten, att det på något underligt magiskt vis förvandlas till ett etniskt register om de för in misstänkta och band dessa har

romer-och-aldringsbrott

Arnstberg skriver om det här med åldringsbrott och vilka det nästan uteslutande är som begår dem.

Man inser ju ganska lätt varför Orrenius et al inte vill besöka Cirka-gruppen, det skulle inte bara vara menligt för deras ego utan också för att man efter besöket skulle kunna hävda att de VET vad det handlar om men väljer att bortse från det. De vill inte veta, de vill inte ha fakta. Om det till slut blir överväldigande bevis så kan de alltid komma undan med att säga ”vi visste inte” när faktum är att de själva medvetet avstått kunskapen. Fast de vet ändå…

Och det sista, återigen varför kunskap och fakta är så viktigt. För om man inte har den så kan man aldrig varken förebygga eller åtgärda något. Detta har jag hävdat många gånger när det gäller allt möjligt som tydligt är invandrarrelaterat, att vill man inte adressera problemen så kan man heller aldrig åtgärda dem. Att det inte hjälper att försöka anklaga de hyggliga svenska männen för allt dåligt som sker i landet. Att det inte funkar att försöka gå efter den största gemensamma nämnaren utan att man alltid måste söka efter den minsta osv.

Verkligheten vs Fantasin: 6-0

**********

Men som vi alla förstår så är allt precis som det alltid har varit i Sverige. Det är bara anmälningsbenägenheten för olika saker som ökat. För t ex mord har den ökat ganska mycket i år. För skjutningar har anmälningsbenägenheten ökat under flera år. För att inte tala om handgranater. Och bilbränder. Om man inte väljer 2009 i Malmö, då det var kravaller och eldades massor av bilar där, som riktmärke förstås, då har det bara ökat ganska ordentligt.

Allt ovan är resultat av rädsla att adressera problem. Man har istället levt på hoppet om att det ska vara övergående fenomen. Och det har ju gått lysande hittills så därför fortsätter vi några år till…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

93 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  11/03/2016

  Verkligheten – Fantasin = TKO verkligheten!

  Svara
 2. Ivar L

   /  11/03/2016

  Alltså, vad är det för skämtsamhälle vi lever. Hovrätten tycker att en olaglig immigrant som dessutom misshandlar sin fru och sina barn har ”anknytning till Sverige” och därför inte skall utvisas och som grädde på moset använder Hovrätten det politiska bäbisuttrycket ”hen” i sina dokument. Inte för att jag gillar Putin men han har ju för tusan rätt i att något är allvarligt fel i det västerländska rättsväsendet.

  På sätt och vis tycker jag användanet av ”hen” är mer skrämmande på ett sätt. Barnsliga politiska plakatslagord används av domare i vår näst högsta rättsliga instans. Vad blir nästa grej, domslut i form av fingerfärgskladd på teckningspapper?

  http://www.friatider.se/piskade-och-slog-sina-barn-slapp-utvisning-p-grund-av-barnens-behov-av-sin-far

  Svara
 3. Stig Bergling

   /  11/03/2016

  Alltihop är vår förre statsministers fel. Säga vad man vill Löfvén och den här regeringen, PK-media och övriga gaphalsar som Niklas Strömstedt, Özz Nüjen, Malena Ernman m fl men det som Fredrik Reinfeldt medvetet har gjort har skadat det här landet gör gott. http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=4380311
  Därför borde han ställas inför rätta allvarligt talat. Tänk, hade han inte gjort såhär så hade vi kanske sluppit alla dessa imbecilla bortförklaringar om invandring och mångkultur.

  Svara
  • Jan

    /  11/03/2016

   Visst. Maud Olofsson räknar jag också som en medbrottsling av samma dignitet. Göran Hägglund och Jan Björklund kommer några fotsteg efter. Miljöpartiet ska vi inte ens tala om. Fast de är så verklighetsfrämmande att de kan åberopa straffrihet…

   Svara
  • Ivar L

    /  11/03/2016

   Jag gillar inte Reinfeldt och röstade inte på honom men om man skall vara seriös så är det helt orimligt i en demokrati att ställa en framröstad statsminister inför rätta. Folket valde honom och de hade möjlighet att välja bort honom efter fyra år men lät bli. Sedan gick de och röstade nästan fram honom ytterligare en mandatperiod men då gick han och gömde sig.

   Svara
   • Det är inte så det fungerar i en representativ ”demokrati” som Sverige. Det är inte så att folket samlas på en fotbollsplan och gemensamt skanderar ”Reinfeldt! Reinfeldt!”.
    EN gång vart fjärde år har folket fått lov att stoppa tre lappar i ett kuvert och uttrycka sig om vilka partier de tycker MINST skadar vårt samhälle. De har INTE fått välja statsminister, så nej, varken Reinfeldt eller någon annan minister är framröstad av ”folket”.
    Och det rödgröna blocket hade kunnat välta honom efter fyra år tillsammans med SD lika lätt som han själv hade kunnat välja att fortsätta vara statsminister 2014.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/04/2016

     Och då kommer vi fram till frågan om vad du vill ha istället för representativ demokrati med ett parlament som utser en regering? Alltså om du vill ha något helt annat. Det vill inte jag. Däremot kan man göra vissa finjusteringar men något radikalt annorlunda tror jag inte på. Mer folkomröstningar gissar jag att många här skulle gilla och det tror jag skulle kunna vara en bra idé som komplement. Men inte för många för då blir det bara de mest engagerade som får bestämma, alla orkar inte gå och rösta jämt.

     Svara
     • Rikard

       /  11/04/2016

      Hej.

      Den som inte ids gå och rösta har gjort sitt val i och med det.

      Allmänna val till samtliga högre befattningar på alla nivåer av staten fungerar utmärkt. Engagerade medborgare tar ansvar och röstar därefter – latdrögar och den som väljer att vara okunnig blir utan inflytande.

      Det är demokrati – till skillnad från partivälde som inte är det.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

     • Jag är helt och hållet emot representativ så kallad demokrati. Politikereliten är ju inte något annat än en nyadel. Direktdemokrati skulle fungera alldeles utmärkt via internet.
      Det är inget fel i att det är de engagerade som bestämmer. Tvärtom är det rättvist.

 4. Ingen politiker hinner ju ta itu med verkligheten. De är i full gång med att fundera vilka de ska regera med efter valet. Nej, vi har inte val nu om du trodde det utan 2018, alltså nästan två år dit.
  När jag såg M-damen Kindberg Batra resonera om det just nu i TV och sedan visas siffror att 30 % av Moderater vill/kan tänka sig bilda regering med Miljöpartiet måste man dra bara en enda slutsats:
  Politiker är inte riktigt kloka.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/03/2016

   Fast det är utmärkt att de säger vad de har för planer. Jag personligen finner det helt otänkbart att rösta på ett parti där en stor andel vill samarbeta med de nuvarande regeringspartierna. Kom ihåg detta till valdagen!

   Svara
   • Alt kan omkullkastas. Tiden är rörlig. Allt blir bara väntan. Övrigt håller också jag med dig.

    Svara
 5. Svenne

   /  11/03/2016

  #kränkt

  Svara
  • Ivar L

    /  11/03/2016

   Jösses, jag trodde det var satir först men karln skriver på vänsterblaskan Fria ibland så det är nog fullt allvar. Det är uppenbarligen SM i kränkthet nu. Vilka står på tur? Vilka har ännu inte manifesterat sin kränkthet och berättat om det strukturella förtryck som förpestat deras liv?

   – Flintskalliga
   – Glasögonormar
   – För tidig mustasch
   – För sen mustasch
   – För tidiga bröst
   – För sena bröst
   – Barnlösa
   – Syskonlösa
   – Mattanter
   – Glasögonbärare
   – Långnästa
   – Kortnästa
   – Håriga kvinnor
   – Kobenta
   – Hjulbenta
   – Korthakor

   Dags för en vitbok, världens tjockaste. Den skickar vi ut i världen som ett dokument över svenska folkets lidande. Sedan har vi en hearing, alla mot alla, alla är kränkta, alla var kränkare, ingen får skratta, alla skall gråta och tyckas synd om och ha skadestånd och dummast av alla är vita, blåögda, män så de skall betala alla andra och sedan lämna landet.

   Kanske lika bra.
   (PS Jag är själv åtskilliga av kategorierna ovan men nu får det väl ändå vara nog? DS)

   Svara
  • MJmadmax

    /  11/04/2016

   Den här debattartikeln är skitbra. För den tydliggör hur löjligt hela identitetspolitiken är i sin natur. Jag är inte säker på om det är debattörens mening, men det så jag läser den.

   /MJmadmax

   Svara
 6. Dreadlock

   /  11/03/2016

  Bloggrannen ” Genusdebatten” genom Erik publicerade en intervju med Professor Dr. Jordan B. Peterson and PhD – kanditaten Christine Brophy- angående Social justice warrior SJW, var kommer de ifrån ?

  För bra att ignoreras. Måste ses. Goda kunskaper i engelska krävs.

  Svara
 7. Jans

   /  11/03/2016

  Hurra för EU:s öppenhet:
  ”Före år 2007, när Rumänien kontrollerade dem som reste ut ur landet, släppte de inte ut några kriminella. Likaså kontrollerades givetvis de som reste in i Sverige. Numera finns ingen kontroll, varken av dem som reser ut eller dem som reser in. Klas Persson kan därför inte säga om dömda romer kommer tillbaka och på nytt begår samma brott. Men att de är proffs och verksamma över hela Europa är solklart.”

  Mest hurrar brottslingar som fritt kan ha hela EU som smörgåsbord.

  Svara
  • Jans

    /  11/03/2016

   Citatet är alltså från den Arnstbergtext som Toklandet länkat ovan.

   Svara
 8. MiT

   /  11/03/2016

  Svara
 9. Jans

   /  11/03/2016

  Otroligt insiktsfull och bra text av Arnstberg om politisk korrekthet:
  https://morklaggning.wordpress.com/2016/10/27/om-resistens/

  Säkert redan länkad, men bättre en gång för mycket.

  Svara
 10. MiT

   /  11/03/2016

  ”Här totalslaktar Sanandaji påståendet från Reinfeldt om att vi tjänar på invandringen”
  http://nyheteridag.se/har-totalslaktar-sanandaji-pastaendet-fran-reinfeldt-om-att-vi-tjanar-pa-invandringen/

  Hans fb:

  //https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10154065214823231//

  Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2016

   Som jag tänkte, Reinfeldt kunde enkelt sågas med vändande post. Vilken pajas, hoppas han fortsätter att skämma ut sig. Jag hoppas och tror att det som händer i Sverige just nu kommer att gå till historien. Om inte allt havererar så kommer eftervärlden att undra vad de som tror de är fina och duktiga just nu egentligen höll på med. Tre fjärdedelar av journalistkåren och alla politiker som regerat från millenieskiftet fram till i vart fall 2018 kommer inte att gå till historien på det sätt som vår samtids hyllningar låter dem tro.

   Tino är bra för han inriktar sig enbart på det forskningsmässiga och håller aldrig på med pajkastning.

   Svara
  • G

    /  11/04/2016

   Tino om senaste från BRÅ. det kommer nog ett eget inlägg om det senare efter att han läst rapporten hintar han om…(och då får ni med FB se till att länka igen! 😛 ).

   ”Allt fler kvinnor säger sig vara utsatta för sexualbrott. Nya siffror från Brå visar att 480 000 händelser drabbade svenska kvinnor under 2015. Det är fler än något tidigare år. I en ny undersökning säger tre procent av de tillfrågade kvinnorna att de utsattes för någon form av sexualbrott under 2015. Motsvarande siffra året innan var knappt två procent….Vad det beror på kan vi inte säga någonting om för det skulle behövas en djupare analys av datan. I en majoritet av alla sexualbrott i rapporten (69 procent) har förövaren varit en helt okänd person”

   Tino:
   Det omöjligt för Brå att uttala sig om orsakerna eftersom en djupare analys skulle kräva att separat redovisa gärningsmännens ursprung för kända misstänkta, vilket skulle ta flera arbetsdagar. Det har Brå inte hunnit göra på elva år, de har bara hundra miljoner i budget och hinner inte med allt. Innan Fredrik Reinfeldt tog över gav Brå ut två rapporter om gärningsmäns ursprung 1996 och 2005 samt en specialrapport om gruppvåldtäkter 2001.

   De borgerliga stödjer regeringens linje att Brå inte ska redovisa statistik då siffor är mot Nya Moderaters värdegrund.””

   Per: ”lägg upp som post så vi kan dela”

   Tino: ”Visst, men inte nu, ska hitta och läsa rapporten först”

   Svara
  • G

    /  11/04/2016

   Bland kommentarerna…

   ”Paul:
   Man undrar om han verkligen tror på sina egna dumheter eller om det är ett sista desperat försök att värna den Reinfeldtska värdegrunden.
   Fel har han i alla fall, men så är han inte heller den sortens person som gillar att låta verkligheten komma i vägen för blind ideologi”

   ”Tino:
   Reinfeldt tror utan tvekan på smörjan. Han är djupt faktaresistent och visade aldrig tecken på analytisk skärpa”

   Hårda ord från Tino, men det förtjänar fredde utan tvekan, faktaresistenta brukar väljare som röstar på ett annat parti kallas av *ni vet vilka*.

   Svara
   • G

     /  11/04/2016

    Ang faktaresistent. Ja, ungefär så….

    ””../../..Det som är gemensamt för dem som bär upp PK-Sverige är att de räds verkligheten. Jag har vid några tillfällen beskyllt dem för att vara kunskapsresistenta, något som också andra dissidenter noterat och fört fram. Det är naturligtvis våldsamt förolämpande, det går inte hem. Jag har sett att några bland pk-isterna hävdar att det är vi invandringskritiska som är faktaresistenta, enligt det barnsliga receptet ”den som sa’t han va’t”.

    Faktaresistent är fel ord i sammanhanget. Det är inte fakta vi är resistenta emot. Vi suger i oss fakta och vill diskutera det som händer med vårt land. Vi är resistenta mot folk som tror att de vet bättre när de i själva verket är bedragna, hjärntvättade. Vi är resistenta mot lögner, mot propaganda. Sedan, jag borde inte visa svaghet och erkänna, men det är så här: Resistenta är vi inte, inte alls. PK-lögnerna träffar oss ända in i märgen, tränger in i hjärtedjupet. Vi är inte resistenta. Vi är förtvivlade.””
    https://morklaggning.wordpress.com/2016/10/27/om-resistens/

    Svara
 11. G

   /  11/03/2016

  Så fort någon uppmärksammar något från ”fel” person/grupp, då blir det direkt problematiskt med hur många följare man och har man många följare bör man kanske avstå från att rewteeta…..

  Svara
  • G

    /  11/03/2016

   ……………

   Svara
 12. G

   /  11/03/2016

  På bilden en svart man och en tegelvägg. Och Elina har liknande hudfärg som mannen på bilden ? LOL. Hon är nästa lika vit som jag ffs! Men hon ser sig väl som ”rasifierad” pga rötter i MENA eller nåt, hon blir dock inte svartare för det, som om det nu skulle spela roll. Att de aldrig fattar att rasism är rasism. Jävla stollar.

  Visst visst, Emilia….

  Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2016

   Sveriges framtid, pensionsräddarna som talar.
   Känns sådär.

   Svara
  • Rikard

    /  11/04/2016

   Hej.

   Jag får nog fel associationer här.

   Jag tänker mer att bilden visar hur så kallade goda väljer att debattera – med något som inte svarar, inte kan svara och därför inte kan desintegrera deras resonemang och argumentation.

   Bilden fungerar på fler sätt: tegel och murbruk utvecklades av civilisationer som var centrerade kring ordning och hierarkisk stratifiering. Folkslag som lät bli att utvecklas teknologiskt och därmed civilisatoriskt (eller tvärtom för all del) kunde inte och kan inte bygga något, endast riva ner och inte lämna sten på sten.

   En feministisk reflektion är att vi på bilden kan se en representant för män, och dessutom en man som med stor sannolikhet är från någon av de mest patriarkala och manschauvinistiska kulturgrupperna planeten har, och som med förhandling och övertalning försöker bryta sig igenom den mur som en kvinna ställt upp för att skydda sig. Intertextualitet (en av feministernas favoritmetoder för kommunikationsanalys) betyder ju egentligen bara att läsaren hittar på en betydelse istället för att studera vad som avbildats.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare
   Ps En sak som missas är att om rasistiska övergrepp aldrig kan riktas av en minoritet mot en majoritet, så är svenskar (och i förlängningen vita västerlänningar) per definition nästan alltid offer för rasism. Ds

   Svara
 13. G

   /  11/03/2016

  Vem är det som har egna definitioner ? säg det igen….

  I Agree, idiotier är vad ni håller på med….

  Ahhh!!!…

  Nej, vattnet vill vi ha kvar, snälla nånting kan vi väl få ha kvar 😦 …

  Svara
  • G

    /  11/03/2016

   Den här typen är verkligen mysig!…

   Svara
  • G

    /  11/04/2016

   Svara
   • Ivar L

     /  11/04/2016

    Européerna har lämnat i princip samtliga kolonier men ändå väljer befolkningarna i dessa kolonier, mer än 50 år efter kolonialväldets slut, att ”fly” till Europa? Go figure?

    I det stora hela är Européerna en minoritet i världen enligt alla sätt att se på saken. Undrar vart ”kaosblatte” skall flå när kriget kommit till Europa? Ryssland, Kina, USA…

    Svara
   • Pelle2

     /  11/04/2016

    Hon skriver att Sverige TYVÄRR är hennes hemland.
    Det fina med Sverige är att vi inte hindrar våra medborgare från att flytta härifrån om du inte trivs. Föreslår därmed att Kaosblatten utnyttjar sin flytträtt och flyttar till ett land som bättre svarar upp mot hennes förväntningar än det hemska landet hon TYVÄRR föddes i.
    Jag kommer inte sakna henne !

    Svara
    • Jans

      /  11/04/2016

     Dessutom, om vi tänker oss att hon varit duktig i skolan, vilket naturligtvis inte behöver stämma, kan hon ju bli en av dem som bygger upp föräldrarnas forna hemland igen. Med en god europeisk utbildning borde hon kunna bli en tillgång för det landet. Fast då måste hon ju kavla upp ärmarna och hugga i, såsom en gång våra förfäder gjorde. Bygga ett fungerande land, det krävs en del arbete.

     Nu skall jag låta lite mer nationalistisk än jag egentligen är bara för att illustrera: svenskar (och övriga nordbor) har två gånger varit med och byggt väl fungerande regioner. Först Norden med de nordiska nationalstaterna och därefter svenskbygderna i USA som är bland de mest välfungerande i landet.

     Om det skall tävlas i att vara märkvärdig så får nog den där twittraren som kallar sig ”Kaosblatte” och hennes kompisar visa att de kan göra annat än att gnälla på folk som åstadkommit något

     Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2016

   Hon anklagar oss för att vara rasister men drömmer om en tid när hon kan förtrycka oss pg.a vår ras…
   Det är sådana som hon som är en stor orsak till den rasism som finns och för att vi blir allt mer ovilliga att ta emot otacksamma människor som hon.

   Svara
   • Jans

     /  11/04/2016

    Det kan ju finnas ett visst spår av ironi i det hon skriver. Men hon är bergis ”rasist” (skriver inom citationstecken för det är ju inte det rasmässiga hon hatar utan nationaliteten svensk) själv.

    Hon ser sig själv som förtryckt och fantiserar om hämnd. Dock inte hämnd mot de eventuella förtryckarna i det land som hennes föräldrar flyttade från, utan mot dem som var snälla nog att ta emot dem. Om man tar sig en funderare på alla de immimigranter som är i Sverige just nu och som inte verkar hysa något direkt agg mot sitt ursprungslands regim så kan man ju misstänka att de inte är flyktingar utan välfärdsmigranter till stor del. Vilket också förklarar varför de kan åka på semesterresor till länderna de påstår sig flytt ifrån.

    Svara
 14. MiT

   /  11/03/2016

  Svara
  • G

    /  11/04/2016

   ”kaosblattar”..om jag prata genom en annan människas mun!

   Svara
 15. MiT

   /  11/04/2016

  Så konstiga konsekvenser ökad anmälningsbenägenhet får ändå…
  ”Polisen i krismöte efter alla mord – utredarna är slut”
  http://www.sydsvenskan.se/2016-11-03/polisen-i-krismote-efter-alla-mord-utredarna-ar-slut

  Svara
  • Ivar L

    /  11/04/2016

   Läge för polisen att beställa pizza och dricka lite rödvin?

   Svara
 16. MiT

   /  11/04/2016

  Svara
 17. G

   /  11/04/2016

  ”Den bildade politikerklassen på utdöende

  Hur har förfallet kunnat få gå så långt? Det är en av de vanligaste reaktioner jag fått på den museidebatt jag drog igång i september och som fortfarande rasar. Hur kan Medelhavsmuseet, som ett exempel i mängden, sakna intendenter på Grekland och Rom? Kan orsaken vara, som många läsare menar, att folk blivit för obildade? ”Problemet är att den bildade medelklass som en gång bar upp kultursvängen har nästan mangrant dött ut och ersatts av högt belånade analfabeter med årskort på gymmet som ger fullständigt fan i museer.” mejlar en typisk läsare. Konstnären Karin Mamma Andersson är en av många kulturarbetare som kontaktat mig med liknande åsikter: ”Det bottnar i ett kultur-, kunskaps och historiskt förakt. Och det sker på alla fronter, även på konstinstitutionerna”, säger hon, djupt upprörd över ett Sverige som verkar tappat all respekt för kunskap. O tempora, o mores! som piraten i Asterix brukar citera Cicero.(Forts)”…..
  http://www.svd.se/tecknet-pa-att-den-bildade-medelklassen-lever

  Svara
  • Jans

    /  11/04/2016

   När den postmodernistiska vetenskapen slutligen anfaller sin egen existens. Utan kulturarv finns inte mycket för postmodernisterna att idisssla. Om det inte finns några riktiga experter som producerar vetenskaplig forskning om historien så har inte de identitetspolitiska dilettanterna med sina genusgrader något att jobba med i framtiden.

   Postmodernismens slutliga seger blir dess egen död. Det verkar börja med humanioran men vi vet ju att det är på gång inom ingenjörsvetenskaperna (t.ex. KTH) också. Inte underligt om man börjar fundera på Roms fall.

   Svara
 18. G

   /  11/04/2016

  ”Public service är inte orsak till tidningskrisen. Men om vi kan hjälpa till vill vi gärna göra det.

  En del vill måla upp en konflikt mellan public service och kommersiella aktörer. Public service har samexisterat med tidningarna i nära 100 år. Vår utgångspunkt är att båda krävs för mediemångfalden och demokratin. Det skriver Hanna Stjärne, Jan Helin och Anne Lagercrantz.

  Tidningsmarknaden befinner sig i en tuff omställningsfas. Läsvanorna förändras i snabb takt och globala giganter konkurrerar om annonsintäkterna. I det läget vänder många sina blickar mot public service. Hur bör SVT agera i den nya situationen?

  Vårt svar är att vi kommer att fortsätta utveckla SVT:s utbud, inte minst nyhetsbevakningen. Mediernas omställning är en demokratisk utmaning. I det läget måste vi som public service-bolag göra det vi kan för att stärka den professionella och opartiska journalistik vi står för”……
  http://www.sydsvenskan.se/2016-10-31/public-service-ar-inte-orsak-till-tidningskrisen-men-om-vi-kan-hjalpa-till-vill-vi-garna-gora-det

  Svara
  • G

    /  11/04/2016

   Detta mycket passande från Tinos FB-inlägg längre upp!….

   ”Media citerar kalkonrapporter av ideologiska tankesmedjor som Arena och Timbrosfären och ger sken av att det är forskning. Tankesmedjor utanför den vetenskapliga processen kan dock påstå vad som helst. LO-ekonomen Sandro Scocco saknar forskningsutbildning, har aldrig forskat och jobbar för en ideologisk tankesmedja vars alster sågats av riktiga experter.
   Scocco har samma forskningsmeriter som Donald Trump, det vill säga en universitetsexamen i ekonomi. Han har samtidigt fått mer medieutrymme än landets samtliga professorer i frågan av en journalistkår som inte förstår skillnad mellan forskning och åsikter.

   Professionell och opartisk journalistik! Ahahaaa.

   Svara
   • Jans

     /  11/04/2016

    De har ju i varje fall Janne Josefsson…

    Men visst, i det stora hela är det ett skämt att kalla dem opartiska och Helin med anhang skulle säkerligen inte försitta en chans att få bort Janne Josefsson.

    Svara
  • G

    /  11/04/2016

   Mer från Tino om de s.k professionella och opartiska:

   ””Reinfeldt bidrog till förfallet av debattklimatet, men det är journalistkåren som har varit drivande med Sandvikenrapporten, Arenarapporten, Norberg & Segerfeldt och alla annan skräp de hittat om invandringens vinster. Det är ju ”ekonomer” som skrivit ibland, och allt ”ekonomer” påstår är på samma nivå, oavsett om det är ansedda professorer i en officiell utredning eller någon med grundexamen betalt av Svensk Näringsliv eller LO.

   Om någon med en magisterexamen som ingenjör sätter upp en ”tankesmedja” och lägger upp en PDF som hävdar att global uppvärmning är en myt kan svenska journalister med samma inställning säga att det är lika sant som forskningskonsensus och offentliga utredningar.

   Det är inte en lika viktig fråga, men media agerar som klimatförnekare och tobak-lobbyn när de lyfter fram tankesmedjor över forskning och utredningsväsendet om migrationens effekt på offentliga finanser. Om allt reduceras till subjektiva åsikter kan man välja den sanning som passar ens värdegrunden.

   I takt med att lång sikt materialiseras i Malmö och övriga landet, glöm inte tackkort till LO, Svensk Näringslivs och journalistkåren för deras insatser.””

   Svara
 19. MiT

   /  11/04/2016

  Svara
  • Jans

    /  11/04/2016

   Du den där Twittraren var ju riktigt bra. Kortfattad bevakning av hur Public Service lever upp till sitt krav på oberoende.

   Förfärande att se hur SVT-nyheter inom loppet av någon vecka lyckas rekrytera två vänsterpolitiker varav en till och med på valsedlarna. En MP och en V. Värre än jag trodde.

   Svara
 20. G

   /  11/04/2016

  Svara
 21. G

   /  11/04/2016

  Anders twitterprofil:
  ”Vindögd, småsint och långsam. Sisteförskollärare och backbencher i Malmö kf. MP. GAIS.”

  Men herregud! Inte ens en MP:are ska kunna vara så här dum!….

  ”Knarkhandeln har ökat efter att passkontrollen infördes.”

  Svara
  • Bara för the lolz – Anders Lindberg om Malmö för nästan ett år sedan:

   http://www.aftonbladet.se/ledare/ledarkronika/anderslindberg/article21754644.ab

   Svara
  • Rikard

    /  11/04/2016

   Hej.

   Jag vet inte vad jag skall tycka om en förskolelärare som har bättre koll på narkotikahandeln i Malmö än polis, tull och sociala myndigheter. Vet han det utifrån tillgängliga data så skulle han väl länkat till referensmaterial?

   Dessutom, om narkotikahandeln ökade efter införd passkontroll, betyder det att den sjönk när gränsen öppnades för många år sedan? Eller betyder det att han inte begriper att med öppen gräns och ingen kontroll så sjunker mängden upptäckt material och att det är därför kontrollen medför vad som ser ut som en ökning?

   Det var en svart dag för svensk skola när dagisfröknarna fick för sig att de behövde ‘akademisk’ utbildning för att passa barn. Det räcker utmärkt med den gamla skolans socialkunskapsämne på högstadiet (istället för språk eller teknik eller konst som tillval) samt två års praktisk gymnasieutbildning.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2016

   Precis som om Malmö var något föredöme innan gränskontrollerna..
   Kommer ihåg när jag gick på Gymnasiet på 80-talet att läroböckerna i
   samhällskunskap hade med Rosengård i Malmö som ett exempel på områden
   med stora social problem…

   Svara
 22. MiT

   /  11/04/2016

  Svara
 23. G

   /  11/04/2016

  Svara
 24. G

   /  11/04/2016

  Svara
 25. G

   /  11/04/2016

  #blacklivesmatter….?

  ”A homeless black woman who defended Trump was viciously abused and then physically attacked by crazed social justice warriors.”

  Svara
  • Jans

    /  11/04/2016

   Fy sjutton vad vidrigt. Undrar om vi kommer att få se liknande grejer i Sverige om SD blir riktigt stora och får inflytande. Antagligen, med tanke på t.ex. ”Kaosblatte” ovan.

   Svara
 26. G

   /  11/04/2016

  WTF! Av alla möjliga idioter så är det en svensk hahaha wow!….

  ”In this video, foreign national Kristoffer Carlgren admits to illegally donating money to the Clinton campaign and explains how other foreigners can donate to the campaign illegally as well. He calls himself an ”expert” at donating illegally.”


  .

  Det låter som en typisk ”Anti”-rasist!!!….

  ”Major Hillary Donor Inside Dem Fundraiser: Blacks Are “Seriously F***ed in The Head”

  In this video released by Project Veritas Action, a top Democratic donor is caught on camera disparaging members of the African American community at a fundraiser for North Carolina U.S. Senate candidate Deborah Ross. In the video, prominent Ross donor Benjamin Barber expresses his opinion about blacks who vote Republican by comparing them to Nazis.

  “Have you heard of the Sonderkommandos? Jewish guards who helped murder Jews in the camps. So there were even Jews that were helping the Nazis murder Jews! So blacks who are helping the other side are seriously fucked in the head. They’re only helping the enemy who will destroy them. Maybe they think ‘if I help them we’ll get along okay; somehow I’ll save my race by working with the murderers,’” said Barber at a fundraiser for Ross on the Upper West Side of New York City on September 19, 2016.”

  Svara
 27. G

   /  11/04/2016

  Svara
 28. G

   /  11/04/2016

  Svara
 29. Frågan är vems verklighet och vems fantasier det handlar om, i den inledda tävlingen. Uppenbarligen skiljer sig människors verklighetsuppfattning och fantasier åt, som natt från dag. Men vad säger det egentligen om objektivitet? Ingenting alls!

  Det är klart att om man ständigt utgår från premisserna att allt, som s.k. invandrare gör, är dåligt, att flyktingar är i minoritet bland de s.k. nyanlända, att alla ensamkommande ljuger om sin ålder, att invandringspolitiken är av ondo, att islam är en ondskefull, krigets ideologi och om man bara lyfter fram nyheter, som bekräftar detta, så blir också resultatet det på förhand givna.

  Är man då objektiv och seriös som nyhetsförmedlare?
  På vilket sätt är man då objektivare eller seriösare än en genusvetare?

  Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2016

   Toklandet visar upp hyckleriet i media där man utan att tveka hänger ut vita brottslingar
   medan man mörkar brottslighet begången av folk med andra nationaliteter.
   Om man vill komma åt problemen så skall dom visas upp oavsett vilken nationalitet den som orsakar problemet har.
   Du och media däremot anser att man skall mörka kriminalitet begången av människor
   med bakgrund i andra länder.

   Svara
  • MiT

    /  11/04/2016

   Finns ingen som påstått något av det du säger. Problemet är att man försökt dölja problemen som de facto hänger ihop med det så länge att folk blir chockade när det börjar sippra fram. Där har du orsaken till att det verkar som om folk tror att ”invandrare är skyldiga till allt”.

   Svara
   • Jag tror att du är en intelligent person men om du på riktigt vill föra mänskligheten in i framtiden, så bör du visa din VISION!

    Svara
    • MiT

      /  11/05/2016

     Så JAG, en obetydlig nobody med en gratisblogg som visar upp en del galenskaper och luftar lite tankar, ska gratis föra mänskligheten in i framtiden och ha visioner? 😛

     Svara
 30. Svenne

   /  11/04/2016

  Hyckleriet är starkt i denne Virtanen…

  Per Vorberg, gruppledare för (M) i Härryda:

  Virtanen slår ifrån sig…

  Svara
  • Pelle2

    /  11/04/2016

   Precis !
   Virtanen är en sann hycklare och dubbelmoralist och eftersom han inte har något argument som kan förmildra detta uppenbara så går han till personangrepp eller använder härskartekniker mot dom som drar ner byxorna på honom.
   Ett vanligt grepp i hans krets av socialistiska hycklare .

   Svara
  • Jans

    /  11/04/2016

   Hehe… som om det var vinsten som var grejen. Det är ju att han inte vill betala skatt som är grejen, den lille kälkborgaren Virtanen.

   Svara
  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  11/05/2016

   Jasså, Fredrik Virtanen skatteplanerar?
   Tror fan det att Virtanen har råd med rödtjut!

   Att han inte köper in hela fat (tunnor) med rödvin.
   Måste vara jobbigt när Schyman-Tetrorna (Bag-In-Box, 3 liter)
   tar slut så snabbt……………

   Svara
 31. Jans

   /  11/04/2016

  Nu när rasistkortet och kritik mot invandringskritik börjat fungera allt sämre mot SD så gäller det att vara kreativ. C:s Annie Lööf satsar stort på ryss-skräcken och får hjälp av SvD på nyhetsplats. Det här är ett riktigt journalistiskt haveri. Genom att blanda samman saker i en enda röra och krydda med ryktesspridningar och förmodligen ett och annat påhitt försöker man ge läsaren intrycket av att alla högerpartier i Europa i grund och botten vill ha en ny Warszavapakt. Med tanke på vilket land som vår egen statsminister nyligen besökte så känns det rätt svårt att vara upprörd över politiker som varit och besökt Putin t.ex:
  http://www.svd.se/rysk-skugga-over-sds-gala

  OBS Jag är inte prorysk, inte heller mot Ryssland. Ryssland är en stor granne i Öst som bör behandlas med försiktighet men inte fientlighet, så länge de inte själva gör något reelt fientligt.

  Svara
 32. Pelle2

   /  11/04/2016

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna argumenterar för behållande av gränskontrollerna i Malmö. Detta med anledning av att vi inte ens kan ta hand om dom som kom hit förra året med något slags värdighet.
  Han visar också att MP,s snack om skadorna på ekonomin i Skåne är skitsnack och att det skulle bli ännu större skada på hela landets ekonomi om vi öppnade gränserna igen.
  http://ledarsidorna.se/2016/11/granskontrollerna-minnet-ar-bra-men-kort/

  Svara
  • Rikard

    /  11/04/2016

   Hej.

   Den största orsaken till de problem som gränskontrollen, sådan den är, medfört är inte avhängiga invandringen per se, utan beror på att varken brofäste eller Hyllie är byggt med tanke på att kunna stoppa och kontrollera en stor mängd personer i högt tempo.

   Tänkte inte på det – något som är genomgående för våra politiker.

   Om EU:s yttre gränsvärv fungerat som tänkt, hade gränskontrollen i Malmö räckt till. Eftersom alla med åtminstone normal begåvning borde insett att varken greker, spanjorer eller italienare skulle klara detta (särskilt med tanke på att Sverige och Tyskland länge trumpetat om ‘kom hit – alla skall med’ samtidigt som de satt kniven i ryggen på de södra staterna/provinserna) så är det väl knappast konstigt att det nu medför besvär.

   Om en svensk politiker designat en fallskärm hade det varit en lina till skärmen, och ingen reserv – för det skall ju inte behövas om allt går som vi tänkt.

   Dessutom bor det i Malmö tillräckligt många väljare (38 964 enligt Valmyndigheten) )till Fi, Mp, och V för att kunna inkvartera en hel del utan att det skall kosta skattepengar.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 33. Jans

   /  11/04/2016

  Svara
 34. MiT

   /  11/04/2016

  Svara
 35. MiT

   /  11/04/2016

  Svara
 36. MiT

   /  11/04/2016

  Kära nån, nu ska de gapa mot Grand Hotel också. Finns det verkligen ingen gräns på dumheten?

  Svara
  • Jag hatar Marcus Jerräng

    /  11/04/2016

   Ser ut som en jävla lodis.

   Svara
  • Jans

    /  11/04/2016

   Hoppas SD bokför vilka i eliten som motarbetat dem med fulmetoder. Alltså metoder som inte handlar om normal opinionsbildning. Kan komma väl till pass om de hamnar i reell maktställning. Finns ingen anledning att bevilja bidrag till antidemokrater i framtiden.

   Svara
 37. MiT

   /  11/04/2016

  ”Så vill regeringen rekrytera framtidens domare – könsfördelning, mångfald och bredare kompetens”
  http://www.dagensjuridik.se/2016/11/sa-vill-regeringen-rekrytera-framtidens-domare-konsfordelning-mangfald-och-bredare-kompetens

  Svara
 38. Urban

   /  11/04/2016

  Det skulle behövas ett antal piskrapp på varenda journalist i det här landet som medvetet har fört oss vanliga medborgare bakom ljuset med sina notoriska lögner. Anders Lindberg, Fredrik Virtanen, Lars Lindström m fl. 😋

  Svara
 1. Är du inte nöjd med allt? Då är du en skrikande vit kränkt medelålders 3-åring | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: