Träna på att ingripa vid mansplaining!

Nu kan ni öva på att ingripa om ni märker att någon använder sk ”mansplaining”. Ni vet mansplaining, det där att någon man som vet vad han pratar om inte ska få göra det till förmån för känslor och tyckande som är mycket viktigare för radikalfeminister?

trana-pa-att-ingripa-vid-mansplaining

Om en månad kan ni insupa denna viktiga kunskap!

trana-pa-att-ingripa-vid-mansplaining1

Nu ska det äntligen bli tyst på de där jobbiga männen som gärna vill dela med sig av kunskap! Bort med sådana där jobbiga, onödiga och patriarkala härskartekniker som att förmedla kunskap och fakta! Sådant vill vi inte ha i vårt samhälle!

Tänk vilket fantastiskt samhällsbygge som väntar om vi bara kan mota bort fakta och kunskap ännu mer? Universiteten kämpar ju också på med samma sak på sitt håll! Det är härligt att se att Arvsfonden drar sitt strå till stacken och stödjer detta viktiga arbete!

Tillsammans ska vi segra mot kunskap och fakta för Sveriges lysande framtid!

Sundsvalls Tidning: Felslut på löpande band i ledartext som försöker försvara Genusvetenskap, Vinnova och Volvo

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

110 kommentarer

 1. Slutade läsa vid ”previligerad”.

  Det är ”privilegierad”.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/08/2016

   Typisk manspläjnin!

   Inte ens här på Toklandet, som faltiskt ska vara en safe space för oss feminister går vi säkra, visar bara på hur viktigt att en fortsätter kämpa mot patriarkalet och tillsammans hämtar kunskaperna mot den unkna könmaktordninjen.

   Kampen fortsätter, mensen ska stoppas! Frida

   Ps. Kul att du numera finns föreningar som finansieras med arvspengar från både män och kvinnor, men givetvis företrädelsevis män, som syftar till att en gång för alla trycka ner män dit de hör hemma, i skosulorna,

   Svara
   • Vic

     /  11/08/2016

    Är inte ens förvånad över att de till och med pissar på de döda för att få igenom sina retarderade agendor.

    Svara
 2. daemonmonkey

   /  11/08/2016

  Man borde massanmäla sig för att sedan aldrig dyka upp. Kul att föreläsa för tomma platser…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/08/2016

   Det där ska man defintivt låta bli med, det blir ett typiskt patraskbeteende som man ska akta sig för, som att rösta ned ett hotell som man aldrig bott på, be sina vänner mailbomba en persons arbetsgivare, eller skenanmäla kommentarer på facebook för abuse, unt so weiter. Nätaktivism utan intellektuellt innehåll som man bör hålla sig finare än.

   Svara
 3. MANSPLAINING?

  Svara
 4. trollan

   /  11/08/2016

  Undrar hur folk som går en sådan kurs kommer se på support samtal till IT avdelningen i framtiden när den privilegierade teknikern försöker förklara för personen varför det inte är en så god idé att fortsätta det beteendet som förorsakade att de fick problemet till att börja med. ”App, app, MANSPLAINING, det är min rätt att hantera datorn som jag vill och du ska inte försöka förklara för mig varför. I min värld ska det fungera på det viset – så det är bara att lösa det för er”.

  Svara
 5. Jimi

   /  11/08/2016

  Hur känslig får man bli egentligen, om du tycker någon jobbig eller som ni säger det ”mansplaining” gå iväg bara eller så tar du debatten och har en normal konversation och då behöver du inte starta någon jävla träning svårare än så är det inte. Att vara en normal person med sunt förnuft är inte svårt. Vilket förtryck är det du pratar om låter som ni lever i någon fantasivärld.

  Svara
 6. MiT

   /  11/08/2016

  Precis som det alltid har varit i Sverige… Visst är det fantastiskt härligt att anmälningsbenägenheten äntligen ökar?

  Svara
  • Jag var på min gamla arbetsplats HS några veckor sedan när min gubbe blev sjuk. Akuten stängd förstås. Det fanns ett väntrum varifrån personalen hämtade en. Stora skyltar:” Endast 2 anhöriga tillåts med patienten på Akuten” samt ”Alla hot trakasserier och våld polisanmäldes”. Det fanns väktare som gick runt.

   På min tid stod det ”Välkommen till Akuten” och dörrarna var öppna.
   Vilken förändring på några år.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/08/2016

    Såg samma Sak på Danderyds akut när när jag var där.

    Svara
    • Jans

      /  11/08/2016

     Äntligen ser akuter i Sverige lika tuffa ut som i amerikanska sjukhussåpor typ ER! Där var det vakter och oroligheter i en del avsnitt redan på 90-talet och det var ju så himla spännande.

     Svara
   • trollan

     /  11/08/2016

    Jaha ja…endast två anhöriga…försöker tänka mig tillbaka till krisen 2011/2012 då mannen blev akut sjuk i vad som visades sig vara hjärntumör och vi besökte akuten vid några tillfällen. Vissa gånger var barnen också med. Vilken skulle jag lämnat utanför månntro? Den som var 7 eller 3? Eller kanske jag skulle suttit kvar utanför och lämnat mannen ensam i hans skärrade tillstånd?

    Svara
    • Trolletplit

      /  11/08/2016

     Jag tror personalen har förmåga att se igenom dessa fall.
     De är intelligenta människor, tyvärr måste de hantera de som inte är det.

     Svara
     • trollan

       /  11/08/2016

      Helt klart inte bästa stället alltid för barn, men tyvärr inte alltid så lätt lösa i akutsituationer. Finns fördelar med sammansvetsade familjer där alla bor nära varandra. Vår familj är utspridda från Luleå ner till Tanumshede. Inte alltid man har folk man kan lämna över barnen till.

    • När det kommer 50 eller till och med 250 anhöriga blir det problem på olika sätt. Har faktiskt varit med om ca 50 personer som ville in, som kurator. Ett gäng med 50 mindre lugna personer har inget att göra på Akuten.
     Jag löste dock det den gången så alla var ungefär nöjda.
     Men när det gäller barn som man inte har tillsyn till kastar man förstås inte ut dem. Det fanns en familj med just två barn alltså 4 personer när vi var där. Men barnen var skärrade och grät. Väntetiderna kan bli väldigt långa. Till sist sov de på golvet.
     Kanske inte rätt plats åt dem?

     Svara
     • trollan

       /  11/08/2016

      Helt klart inte bästa stället alltid för barn, men tyvärr inte alltid så lätt lösa i akutsituationer. Finns fördelar med sammansvetsade familjer där alla bor nära varandra. Vår familj är utspridda från Luleå ner till Tanumshede. Inte alltid man har folk man kan lämna över barnen till.

  • Jans

    /  11/08/2016

   Påminner om en grej jag såg nere i centrala Stockholm för någon dag sedan. Det pågår en del byggen och det var flera vakter vid grindar in till byggområdena. Jag kan inte påminna mig om att jag sett det tidigare. Det såg ut som rena gränsposteringen på ett ställe. Måste uppenbarligen föreligga ett stort problem med folk som försöker ta sig in på byggarbetsplatserna, för att stjäla antar jag?

   Sverige förändras nu och det är sååååå spännande att få vara med!

   Svara
  • G

    /  11/08/2016

   Svara
 7. Pelle2

   /  11/08/2016

  Har dom ingen kurs för hur man skall bemöta feministisk womensplaining också eller är det inget problem ?
  Är det några som håller på med att mästra andra så är det valfri feminist. Dom har väldigt starka åsikter om hur män är och hur vi beter oss medan dom aldrig skulle acceptera att en
  man har en åsikt om kvinnor och kvinnlighet.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/08/2016

   Lilla Pelle-Ponken, där tar du bestämt fel.

   När vi feminister delar med oss av de viktiga kunskaperna kan det inte vara en typ av feminin mansplaining, för om vi feminister, utan krav på att du själv ska googla dig fram till de gudomliga sanningarna istället efterskänker kunskaperna, som en mansfruktig allmosa så ska du som man bara vara glad och tyst, eftersom feminismen främst är till för Pelle1, Pelle2, Pelle3 och absolut inte för Muhamed 1, 2, 3, 4…

   På samma sätt som man inte kan vara rasist om man är brun, svart, röd eller av någon annan kulör än vit/ljusgul, så kan en kvinna aldrig syssla med mansplaining, för det har feministisk vetenskap bevisat.

   Sen så är det också jättesynd om Britney ”god för 1,8 miljarder kronor” Spears, för det har Turteatern i Kärrtorp bestämt.

   http://www.expressen.se/kultur/britney-spears-far-sin-upprattelse-pa-scenen/

   ”Pepsi, äktenskapet, Gud och skivbolagen existerar här sida vid sida för att konstruera den perfekta popstjärnan. Vem som bär skulden är dock inte lika tydligt. Ibland riktas scenljuset mot oss i publiken.”

   Jag vet vem som bör skulden till att Britney blivit miljardär. Det stavas patriarkatet, alla de manliga producenterna och skivbolagsdirektörerna som likt moderna Karin Larsson aldrig får sin rätta del i berömmelsen.

   ”Scenerna är lika absurda som fängslande, vilket på ett lyckat sätt gestaltar hur kvinnor i offentligheten blir uppskruvat sexualiserade.”

   Gäsp! Kom med nått nytt!

   ”Jag garvar rakt ut av det odugligt manliga, gestaltat av Britney Spears baby daddy K-fed, men blir rörd och ledsen av hur man iscensätter en ”jag har aldrig”-lek med referenser till Britneys alla offentliga förehavanden.”

   Skratta du åt det odugligt manliga du, jag skrattar åt Expressen som lyfter fram recensenten som framförallt författare, högtravande och fjantigt. I min bok blir man inte författare av att ha skrivit en (1) bok.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/08/2016

    Skönt med ett gott exempel på womensplaining och feministiska härskartekniker så här på en tisdagseftermiddag i november :-). Eller sa jag fel nu igen ?
    En feminist kan naturligtvis aldrig syssla med feministiska härskartekniker och womensplaining.
    Det handlar då naturligtvis om feministisk undervisning av obildade personer som identifierar sig som män och rättmätigt behandlande av en representant för patriarkatet som har förtryckt kvinnor i tusentals år.
    Ja, visst är det synd om miljonären Britney precis som det är synd om alla vita,medelålders,feminister boende på Södermalm i ett oerhört förtryck och utanförskap.

    Svara
 8. Pelle2

   /  11/08/2016

  För övrigt ser man ju direkt att det handlar om genusideologer som ordnar spektaklet när dom skriver personer som identifierar sig som män istället för män.De skriver naturligtvis också en istället för man och bara det att det att dom pratar om mansplaining är ju en tydlig indikation.

  Svara
 9. Trött ung kvinna

   /  11/08/2016

  Jag gar givit en ärlig chans (hela fem minuter) åt att försöka förstå vad mansplaining betyder och varför detta är ett potentiellt hot mot mänsklighetens överevnad. Fattar ändå ingenting men visst påminner det hela lite om Mao och hans trolleri? Nästa steg i processen skulle kunna vara att man lär barnen i skolorna att ange ifall deras föräldrar sysslar med mansplaining eller annan anti-supreme-leader aktivitet? Det är bara ett förslag. Sedan kan man inspireras av Sovjet och skapa arbetsläger för förrädarna, stänga ner alternativa kommunikationskanaler and there you have it – total(itär) fred och frihet!

  Svara
  • Rikard

    /  11/08/2016

   Hej.

   Angiveri förekommer redan inom skolan.

   Om eleven eller dess föräldrar öppet sympatiserar med SD så tas detta upp som ett problem vid elevöverlämningar, EHT-samtal och liknande.

   Att elevers kränkningar, våld och hot baserade i etnisk och religiös härkomst när dessa är riktade av icke svenska elever mot svenska eller andra icke svenska elever tas upp som ett problem kopplat till just etnicitet och religion har jag aldrig varit med om, med undantag för när det är svenska elever som uttrycker sig olämpligt om andras ursprung eller tro.

   Angiveri kollegor emellan är också vanligt. Det kan räcka med att du inte är med i rätt parti eller organisation för att du skall misstänkliggöras som SD-sympatisör eller liknande. Att ha politiska åsikter utan för den rakknivsvassa politiskt korrekta värdegrundslinjen ses ofta som ett problem hos den avvikande individen, oavsett hur jobbet sköts.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 10. Gurkburken

   /  11/08/2016

  Alla stavfelen måste vara bete för mansplainare att höra av sig.

  Svara
 11. Pelle2

   /  11/08/2016

  Erik Helmerson på Dn skriver ett bra inlägg på dagens DN om hur kvinnor från V utmålar alla som rasister när dom pratar om hederskulturer som oftast drabbar kvinnor från
  muslimska kulturer.
  Han uppfann även begreppet Marxplaining 🙂
  Han avslutar det hela med följande:
  ”Mansplaining” är ju en populär benämning på när män förklarar saker för kvinnor som känner ämnet betydligt bättre än männen själva. Att se företrädare för vänstern Marxsplaina hedersförtryck för de kvinnor som upplevt det har varit något av de senaste årens mer bisarra politiska upplevelser.”

  http://archive.is/VncTo

  Svara
 12. michael.

   /  11/08/2016

  Att anklaga någon för mainsplaining är endast feministisk härskarteknik ingenting mer ingenting mindre.

  Svara
 13. Pelle2

   /  11/08/2016

  OT:
  Marxisten Åsa Linderborg anklagar USA för att inte var en demokrati.
  Jag kan hålla med henne om att det är fel att man kan bli av med sin rätt att rösta
  om man är kriminell och att det Amerikanska valsystemet är krångligt på många sätt.
  Det är ju också ett problem att det är svårt att etablera nya partier och att det krävs mycket pengar för att bli president men du kan ju fortfarande rösta på olika kandidater och partier.

  Den lära Linderborg själv förespråkar är ju inte direkt känd för att vilja ha några demokratier
  så snacka om att kasta sten i glashus…

  Hon avslutar det hela med följande:
  ”Som demokrati betraktat är USA ett skämt. Kanske är det därför så många borgare älskar landet. ”
  De länder som har eller har haft ett kommunistiskt system har inte ens en demokrati att skämta om.Kanske därför så många kommunister och socialister älskar dom….
  http://archive.is/MZNMT

  Svara
  • Klimathotet

    /  11/08/2016

   Kommunistiska partier är (eller var tidigare) förbjudna i USA

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/08/2016

    Nja, inte förbjudna, däremot är de knappast speciellt omtyckta.

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Communist_Party_USA

    Inte heller är rasistiska partier/organisationer som Klu Klux Klan förbjudna.

    Svara
   • Svenne

     /  11/08/2016

    Du kanske tänker på senator McCarthys kommunistjakt?
    https://sv.wikipedia.org/wiki/McCarthyism
    ”McCarthyism är en term som syftar på den antikommunistiska misstänksamheten i USA under 1940-talet och 1950-talet. Företeelsen har fått sitt namn efter Joseph McCarthy som var amerikansk senator från Wisconsin mellan 1947 och 1957 och som under den röda faran efter andra världskriget byggde sin politiska karriär på vidlyftiga anklagelser om att alla amerikanska myndigheter hade infiltrerats av kommunistiska agenter som arbetade för Sovjetunionen. Bevisföringen var i de flesta fall mycket tunn.”

    Svara
  • Jans

    /  11/08/2016

   Att bli av med rösträtten när man blir dömd för brott tycker jag är rimligt. Den som inte vill stå på rätt sida om lagen har förverkat sin rätt att få vara med att besluta om landets framtid.

   Däremot skall det inte vara för gott utan i paritet med hur grovt brottet är och vilket straff som utdöms. Röstförbud så länge ett fängelsestraff pågår borde vara en självklarhet.

   Svara
  • Jan

    /  11/08/2016

   Linderborg har rätt. USA:s valsystem är ett skämt och USA är ingen demokrati. Valdeltagandet är för lågt för det. USA är en plutokrati. En relativt sett välfungerande plutokrati dock. Sverige har också drag av plutokrati. Wallenberg och andra storkapitalister betalar våra politiker (särskilt alliansen) för att driva politiken i en riktning som gynnar deras intressen. Opinionen i USA är dessutom oupplyst och i många fall direkt efterbliven. Därav skojare som Donald Trump.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/08/2016

    Men är en person som direkt förespråkar kommunism rätt person att häckla andra länder för bristande demokrati ?
    Hon borde väl tvärtom hylla varje land som blir en diktatur eftersom hon själv förespråkar kommunism som heller inte vill ha någon demokrati…
    Att folk väljer att inte rösta är ju inte ett bevis på att landet inte är en demokrati. I USA kan du rösta så länge du registrerar dig och åtminstone ett av de två stora partierna tar över makten.
    Sedan är det som sagt var dåligt att man måste ha mycket pengar för att bli president men det är en annan sak.
    Då var vi där igen. Alliansen skall skämmas för att företagare stöttar dom med pengar men sossarna skall inte skämmas för att ta emot pengar från LO där många av Lo,s medlemmar inte ens röstar på sossarna..
    Att människor är oupplysta är heller inte tecken på en bristande demokrati utan på ett bristande utbildningssystem. Kan ju dock notera att det enligt dig bara är oupplysta som röstar på Trump. Vad är det som säger att detsamma inte gäller för Hillarys väljare ?
    Och nej, jag skulle heller inte rösta på Trump men kan inte säga att Hillary känns speciellt lockande heller…

    Svara
    • Ivar L

      /  11/08/2016

     Om pengar från näringslivet allena avgjorde politiken så skulle ju inte S/MP fått makten eller SD kunnat växa som de gjort så det argumentet faller platt direkt.

     Att sitta hemma i Sverige och kalla amerikaner för oupplysta är bara pinsamt. Fenomenet återkommer i media hela tiden. En massa människor som knappt varit i USA tror att de vet hur landet fungerar för de tittat på TV. Bättre att vara ödmjuk och respektera folket och den president de väljer oavsett om man själv har det ena eller det andra intrycket av kandidaterna.

     Överhuvudtaget tycker jag det är extremt obehagligt med alla som underkänner resultaten av demokratiskt genomförda val. Om man inte på ett mycket tydligt sätt kan påvisa att val är riggade eller odemokratiska så tycker jag man skall visa respekt för valresultat och de ledare som tillsätts demokratiskt. Bättre att satsa krutet på att kritisera alla djävla diktaturer som finns överallt på jordklotet. Det är ju inte direkt någon brist på dem.

     Svara
   • Rikard

     /  11/08/2016

    Hej.

    Valdeltagande har inget med huruvida ett val är demokratiskt eller ej, och ej heller om en stat är demokratisk eller ej. Valdeltagande är ett mått på just det det heter – varken mer eller mindre.

    Varför valdeltagandet ser ut som det gör kan man resonera om, och vissa länder har lagar som kräver att du röstar.

    Att rösta är att utöva makt. Den som väljer att inte rösta, eller rösta blankt (vilket är lika meningslöst som att avstå, om inte för det egna samvetet och egot) har även den gjort ett val – valet att avstå.

    Schweiz är ett exempel på en välfungerande demokrati, USA ett exempel på en demokrati med vissa problem, och Sverige ett exempel på en mjukt totalitär socialistiskt korporativ stat på väg bort från demokrati.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • Ivar L

     /  11/08/2016

    Formellt sett är inget av länderna plutokratier. Rent praktiskt så kan det ligga något i att presidentvalet i USA har plutokratiska drag eftersom ingen utan stora resurser kan driva kampanj. Att kapitalstarka intressen på olika sätt försöker påverka politiken är naturligtvis korrekt och gör samtliga demokratier i hela världen och hela världshistorien till plutokratier så det känns om en rätt meningslös utsaga. Att alla katter är grå. Dessutom finns det många andra intressen som påverkar politiken så frågan är bra mycket mer komplex än så.

    Det finns naturligtvis ingen perfekt demokrati men jag tycker att alla som totalt underkänner demokratier (de finns på både vänsterkanten och högerkanten) får börja med att presentera sina egna förslag på hur det skall funka istället. Annars blir det bara gnäll.

    Personligen vet jag för lite om USA:s statsskick för att kunna underkänna det. Jag tycker presidentvalen är ganska märkligt konstruerade. Å andra sidan har inte presidenten all makt i USA så att enbart bedöma deras demokratiska system utifrån dessa är banalt. Det är också svårt att jämföra små nationalstater som Sverige med stora sammansatta federationer som USA. Jag vet mycket lite om hur det demokratiska rättigheterna realiseras på delstatsnivå, en delstat är ju i Sverige storlek.

    Att enbart utmåla Sverige och USA som någon slags diktaturer är bara löjligt tycker jag. Det GÅR att påverka politiken i västvärlden på ett helt annat sätt än på de flesta andra ställen i världshistorien och vi lever i en tid som är ovanligt fredlig, med hög levnadsstandard, lång livslängd, låg barnadödlighet och så vidare. Det finns oroande tecken och saker som verkar gå åt fel håll, men än är det inte försent att påverka. Demokratin är inte avskaffad och folket är med och bestämmer även om det för varje enskild individ naturligtvis är svårt att känna det egna inflytandet.

    Svara
 14. Klimathotet

   /  11/08/2016

  Jag brukar säga att jag inte kan eller vet något. Det är ännu inte förbjudet att vara tom i huvudet.

  Svara
 15. G

   /  11/08/2016

  Har läst alla kommentarerna under bloggen ang Metros avhopp på Grand. Slutar aldrig förvånas över att kritik = hat och hot från troll. Att vissa dessvärre inte är så sakliga kan inte de som faktiskt är sakliga klandras för. Men alla kritiker sorteras ned i samma fack iaf, facket det står brunskjorta, rasist, nazist osv på.
  http://petra.metromode.se/2016/11/04/installt-event-pa-grand-hotell/

  Tyckte ett svar på en kommentar var ganska komisk, med dennes logik har dagens (S) och (V) väljare ganska mycket att bära på sina axlar i och med följande…. ”om man röstar på X så väljer man inte bara dess politik utan också _vad dom har stått för_”.

  ””Jag håller inte med. Alla som röstar på SD är inte rasister och man kan inte negligera ett parti av den storleken. Vad gäller andra länders syn på Sverige är tendensen snarare att vi har en alldeles för generös invandrings-/flyktingpolitik. I länder som Frankrike, Belgien, Danmark, Norge mfl. har dessutom SD:s motsvarigheter gått stark under flera år.
  Vad gäller Grands agerande är det helt i linje med den strikta policy att aldrig lämna ut vilka som bor, eller vistas, på hotellet. Känner inte till Grands eventuella nazi-kopplingar, men vill minnas att Raol Wallenberg inte var särskilt nazi iaf.””
  Stefan 2016-11-04 15:35:12

  Svaret…

  ””Du har helt fel! Om man röstar på SD så väljer man inte bara desspolitik utan också vad dom har stått för och står för idag. Även om SD just nu har stora siffror så beror ju det isf på att människor inte tänkt till precis lika lite som nan gjorde på 30talet mot Hitler och hans anhang. Här i Sverige är det nu JÅ och hans anhang, eller har du missat alla nyheter som hans politiker ägnat sig åt?
  SD skall tillbaka ner i hålorna dom kom från. Badta!””
  K 2016-11-04 16:36:05

  Svara
  • G

    /  11/08/2016

   Ja just det, precis som vanligt utgår alla bland kommentarerna ifrån att alla som är kritiska måste vara SD:are. Finns ju såklart inga andra än just SD:are som är kritiska.

   Svara
 16. Frida Gustavlin

   /  11/08/2016

  Ang våldtäkterna på unga/barn i Malmö. DNA-test visar att det faktiskt är två gärningsmän, först spekulerades det kring om det var en gärningsman.

  Enligt sydsvenskan:

  ”– Vi har två fullständiga DNA-analyser, de kommer inte från samma människa, säger Ewa-Gun Westford.

  Förhören med de drabbade har gett polisen flera uppgifter att gå vidare med.

  – Där förekommer signalement och annat. Där finns uppgifter som pekar åt ett visst håll. Men vi är inte framme än, säger Ewa-Gun Westford.”

  Läget är kritiskt, polisen är övertygade om att de slår till igen, och risken är stor att det eskalerar. Men hjälp då för guds skull till med ett riktigt signalement, om nu teknisk bevisning är säkrad i form av DNA har det ju mindre betydelse om ett ev. vittnesmål blir ”kontaminerat” av mediepublicering, bevisningen kommer inte sitta i själva utpekandet. Vad är det som händer, eller rättare sagt, inte händer?

  Något annat som stör mig är att två gärningsmän med samma modus operandi stryker omkring i Malmö oberoende av varandra. Det får åtminstone mig att tänka i Kölnbanor, och jag tar mig frihet att göra så eftersom polisen envisas med att inte släppa ett vettigt signalement.

  ”– Det är flera anmälningar som utreds. Det som är gemensamt är att det är överfallsbrott mot unga människor. En del är fullbordade våldtäkter, andra är sexuella ofredanden som hade kunnat eskalera, säger Ewa-Gun Westford, presstalesperson för polisen i Region Syd.”

  Ja, och det gemensamma verkar också vara signalementet. Mycket upprörande att de inte släpper det, det handlar ju för fan om offer som är så pass unga som tolv år.

  /Frida

  Svara
  • trollan

    /  11/08/2016

   Alltså läser nu om detta, har varit lite offline och missat det, men vad 17…?
   ”– Man ska vara allmänt vaksam och rädd om sina ungar. Prata med dem, säger Westford.”

   Jaha…och vad exakt ska man säga till dem?

   ”Den 22 juli, mitt på dagen, promenerade en 14-årig flicka i närheten av Husiegårdens idrottsplats. Plötsligt drogs hon in ett buskage.”

   Jag kan nog varna mina barn för att vara ute i mörker men när det sker mitt på dagen så skulle jag nog behöva lite mer tips på vad jag ska prata om i samtalen. Just nu kan jag bara spontant tänka ”här är pepparspray…var inte rädd att använda det” utifrån den lilla information polisen vill gå ut med.

   Tack och lov bor jag och mina barn inte i Malmö så jag behöver väl inte fundera så mycket på det.

   Svara
  • G

    /  11/08/2016

   Inte Malmö men samma ämne…

   Svara
 17. OT. Har ni snö? Vår kommun har infört feministisk snöplogning. Det tycks innebära att man ger fan i att ploga så alla, både gamla, kvinnor och män har det lika svårt att ta sig fram.
  Nu vill jag ha lite mansplaining på gatan.

  Svara
  • Jans

    /  11/08/2016

   Din kommun kanske plogar normkritiskt?
   Enbart de som inte används av vita män plogas.
   Vinnova betalar för extrakostnaderna.

   Svara
   • Tydligen har vi inga godkända areal just nu. Måste köpa en spade.

    Svara
    • Rikard

      /  11/08/2016

     Hej.

     Du kan inte köpa en spade och skotta själv, eller betala någon att skotta åt dig, förstår du väl! Det är fel, fel, fel.

     Dels så stödjer du kapitalistiska nasare och bodknoddar som likt den girige Sjökvist utnyttjar omständigheterna och din beroendeställning, dels skulle du om du skottar själv indirekt och implicit visa missaktning och funkofoba tendenser mot den som inte kan skotta själv, och dels så bidrar du till slöseri med skattemedel om du själv betalar för en tjänst utanför statens kontroll eller vinstbegränsning.

     Köp ingen spade, låt snön ligga ty statens plogar åt dig förr eller senare (garanterat inte senare än 1:a maj!) samt kalla inte snön vit – det diskriminerar och försvårar strävandet efter rasialiserad snö – sk. ‘svart snö’ (vilket vi kunde se i alla tätorter förr – avsaknaden av svart snö är ett tecken på den ökande rasismen enligt de tre vite cis-männen Gardell, Hübinette och Arnstad).

     Allt arbete som inte utförs åt staten, inom staten eller på order av staten är stöld från staten! Sosse – sosse- solidaritet!

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Jag drar nånting varmt över mig och väntar på våren.

  • Pelle2

    /  11/08/2016

   Eller så bryter dom mot snömaktsordningen och låter normkritiskt snön ligga kvar tills den smälter bort 😉

   Svara
 18. Ivar L

   /  11/08/2016

  Helagotlands Erik Fransson leder i bevis att hon som tog initiativet till ”medborgargardet” är nazist. Detta med utgångspunkt från ett par inledande – av allt att döma påhittade – rasistcitat.

  Jag vet inte om man skall skratta eller gråta. Är det sådana här journalistiska produkter som Medieutredningen vill dela ut bidrag till? Resonemanget som förs är så tomt och meningslöst att det nästan är pinsamt att läsa. Dessutom lyckas denne skribent inom loppet av bara något stycke klämma in hela fem stycken ”hen”. Som för att visa hur duktig och rättrogen han är.

  Nä, jag väljer att skratta… Vem behöver satir, när den produceras på fullt allvar av medierna själva, helt automatiskt? Hur sjutton skall det kunna bli något av lokaljournalistiken när de som skall bedriva den ligger på högstadienivå, högst?
  http://web.archive.org/web/20161108151534/http://www.helagotland.se/opinioninsandare/inte-kul-att-bli-kallad-rasist-13378645.aspx

  Svara
 19. Jan

   /  11/08/2016

  Få se nu. 3/4 av de som tar akademiska examina i Sverige är kvinnor. Menar de att dessa kvinnor inte klarar sig i debatter och möten med män med lägre utbildning? Att de måste ha hjälp av staten för att klara sig i arbetslivet trots 15-20 års utbildning? De outbildade männen blir ett för stort hinder för dem?

  Svara
 20. QED

   /  11/08/2016

  Intressant konto att bevaka …

  ”Tredje statsmakten @WikiCreeperEdit
  Tweet när svenska myndigheter/militär/politiska partier redigerar Wikipedia anonymt.”

  Svara
 21. Pelle2

   /  11/08/2016

  OT:
  Ledarsidorna tar upp riskerna med den mediautredning som gjordes på uppdrag av Bah Kuhnke.
  http://ledarsidorna.se/2016/11/medieutbredningen-kan-mycket-val-oppna-helvetets-portar/
  Han avslutar med följande:
  ”Helvetets portar kan mycket väl öppnas på vid gavel samtidigt som utformningen medger en politisk styrning, nepotism och ett delikatessjäv som vi inte kommit i närheten av tidigare.”
  Bah Kuhnke gillar ju politisk styrning så jag förstår att det passar henne om det blir så.

  Det skall ju också finnas ett råd som skall se till att mottagaren av bidraget har rätt ”värdegrund”. Detta lär ju variera över tid så undrar vad som blir kvar av oberoende media efter att detta system införs…

  Svara
 22. Ivar L

   /  11/08/2016

  Toklandet har ju skrivit en del om hbtq-certifiering. En fråga som har kommit upp är om det verkligen är rimligt att lägga en massa pengar på hbtq-certifiering och här kommer svaret:
  http://avpixlat.info/2016/11/08/hatbrott-pa-asylboende/
  ”På tisdagen gick ett flertal migranter till attack mot en annan migrant på det hbtq-certifierade asylboendet i Surahammar. Anledningen ska vara att offret är homosexuell.”

  Avpixlat hittar inte på att boendet är certifierat:
  http://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Nyhetsarkiv/Nyhetsarkiv-2015/2015-06-17-Ett-av-Sveriges-forsta-hbtq-certifierade-asylboenden-har-oppnat.html

  Respekt mot sexuella minoriteter skapas inte genom dyra låtsascertifieringar uppenbarligen.

  Svara
 23. Ivar L

   /  11/08/2016

  Intressant, en Twittrare som kallar sig för nazistspotting uppmanar till våld:

  Inte för att jag gillar nazister men jag ogillar våld ännu mer. Naturligtvis oavsett vem som står för det, bortsett från polisen.

  Svara
 24. Svenne

   /  11/08/2016

  vlt.se: Misshandlad på asylboende #HBTQ-certifierat

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/09/2016

   Hur är det möjligt, har de asylsökande kanske inte gått RFSL:s kurs?

   Svara
   • Ivar L

     /  11/09/2016

    Som jag skrev ovan visar det med all önskvärd tydlighet att hbtq-certifieringar är rena bondfångeriet. De betalar massa pengar för absolut ingenting.

    Svara
 25. Svenne

   /  11/08/2016

  Har ‘peak Värdegrund’ passerat…?

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Och fortfarande är det ingen som egentligen vet vad det betyder. Varför tilltalas vänstermänniskor och pk-media av begrepp som är mer eller mindre obegripliga? Ett annat exempel är ”könsmaktsordningen”.

   Svara
   • Rikard

     /  11/09/2016

    Hej.

    Jodå, Ivar L, visst vet vi det.

    Det betyder politiskt korrekt enligt ursprungsbetydelsen av detta begrepp: att sanningen är vad de av Partiet godkända auktoriteterna och den ideologiskt renläriga nomenklaturan bestämt. Lenin var mycket, men inte dum, ty han är om inte fadern till begreppet så åtminstone dess barnmorska och amma.

    Det är bara det att till skillnad från förra gången, när politiskt korrekt inte hade börjat användas ironiskt utan på fullt allvar inom vänstern, så har man skippat diverse bokstavskombinationer, uniformer och flaggviftande, och rakt in i kärnan: medborgarens föreställningsvärld och grundläggande begreppsmässiga förståelse.

    Humor, frågor om ‘hur, vem, vad, varför samt den förkättrade ‘kan du förklara utan alla dessa interna termer?’ och ‘har du bevis för det där?’ samt den ultimata: ‘Vem skall betala?’ dög förr, och fungerar fortfarande. Dessutom kan vi lägga till ‘Hur blir det med rätten till etniska, kulturell a och religiösa särdrag om dessa strider mot värdegrunden?’ till arsenalen.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard,lärare
    Ps Undrar hur grafen ser ut om man lägger till politiskt korrekt i den? Ds

    Svara
 26. Svenne

   /  11/09/2016

  Södertörn Brandförsvar använder tydligen ett poängsystem vid rekrytering:

  Förstoring av tredje bilden:

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Det finns (fanns) en mycket bra dokumentär om detta på nätet. Ingen som kan länka till den, jag har glömt vilka som gjorde den men den höll lika hög klass som UG i princip. Mycket seriös, där de bland annat intervjuade en välmeriterad brandman som inte fick jobbet till förmån för människor med mångfaldspoäng.

   Svara
 27. Jan

   /  11/09/2016

  Snacka om att tala i egen sak. Klart att Hans vill ha sin verksamhet och sina vinster betalda av skattebetalarna. Vem vill inte ha fri tillgång till skattemedel? Naturligtvis får han stöd av den nyliberala lantisbimbon Annie Lööf i frågan. Hon är ju också mångmiljonär på skattemedel. Fattas bara annat.
  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/jEz5b/vinstforbud-slar-mot-det-basta-i-valfarden

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Vad är det för fel med att Annie Lööf är lantis? Trist ton du har i dina resonemang.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/09/2016

    Det är ju också kul att Jan i ett tidigare inlägg för någon månad sedan sa att han aldrig går till personangrepp. Att kalla Lööf för en lantisbimbo är ett klart personangrepp.
    Nu tror jag inte att någon, inklusive Annie,blir särskilt upprörd över det, men det visar ju på att det Jan säger om att han aldrig går till personangrepp inte stämmer.

    Svara
    • Jan

      /  11/09/2016

     Lantis bimbo är knappast ett personangrepp. Hon är en lantbrukardotter från Småland som inte kan ett jota om lantbruk. Som blivit mångmiljonär på skattemedel. Sedan kan man ju hitta på att det inte förhåller sig så. Fast då ljuger man.

     Svara
     • Pelle2

       /  11/09/2016

      Nej, du brukar ju ha ett kreativt förhållningssätt till ords betydelse.
      Att hon är lantbrukardotter är helt sant och det innebär förmodligen att hon vet en hel del om jordbruk men väljer att inte jobba inom det yrket. Bimbo är för de flesta ett skällsord men du kanske tycker att det är ett smickrande epitet ?

  • Pelle2

    /  11/09/2016

   På vilket sätt har Annie Lööf blivit miljonär på skattemedel ?
   Om det är för den lön hon fick när hon satt i regeringen så vad skiljer henne i så fall från Löfven,Fridolin,Wallström och de andra i regeringen ?
   Skulle tro att Lööf hade kunnat tjäna minst lika mycket som Advokat som är det hon är utbildad till som partiledare.
   Wallström är väl för övrigt ett utmärkt exempel på sossar som skor sig när de kan med tanke på hennes undvikande att betala svensk skatt när hon satt i EU och hur hon går före i bostadskön med hjälp av fackliga kontakter.
   På vilket sätt har privata vårdföretagare fri tillgång till skattemedel ? Dom måste ju utföra ett arbete som ersätts av staten.Om sedan statens ersättning,som är densamma som för de
   landstingsdrivna, gör att de kan ta ut en vinst kan man ju undra varför många landsting går med underskott medan många privata alternativ går med vinst ?
   Är det inte skandal med offentligt driven sjukvård som är ineffektiv och slösar bort pengar
   också ?
   Jag skulle tro att syftet med hela utredningen var att blidka regeringens kommunistpolare i V som ju helst vill förstatliga hela näringslivet om dom bara kunde få tillräckligt många att svälja idén.

   Svara
   • Jan

     /  11/09/2016

    Om ett förment privat företag har sina driftskostnader (och vinster) betalda av staten är det helt enkelt inte ett privat företag längre. Ponera att landstinget betalade tillverkningen av Volvobilar. Samt alla de anställdas löner och aktieägarnas utdelningar. Skulle du kalla Volvo ett privat företag då? I vilka andra länder är det ett framgångsrecept att skattebetalarna går in och betalar det privata näringslivets verksamhet. Det enda land jag kan tänka mig är Nordkorea. Och gamla DDR! Ska inte privata företag bära sina egna kostnader?

    Svara
    • Pelle2

      /  11/09/2016

     Varför svarar du inte på mina andra frågor om varför du anser att Lööf har blivit miljonär på skattemedel och hur hon i så fall skiljer sig från regeringens medlemmar ?
     Du har heller ingen synpunkt på mitt påstående att Wallström skor sig på sitt maktinnehav på olika sätt.
     Företagen inom vård och omsorg drivs som privata Aktiebolag och dessa bolag drivs inte av stat eller landsting. Därmed är dom privata företag som i detta fall säljer sina tjänster till landstinget.En del av dom tar också emot kunder med privat sjukförsäkring.
     Men vi kommer aldrig bli överens i denna fråga. Vi vet att du vill att de rika som har råd skall få köpa sig en bättre vård hos privata läkarföretag medan vi andra skall nöja oss med den vård som landstinget tilldelar oss.
     Vi vet också att du har större problem med vinster i välfärden än att delar av landstingsvården går med förlust.

     Svara
     • Jan

       /  11/09/2016

      Politiker med miljonlöner, som Lööf, har bokstavligen blivit rika på skattemedel. Oavsett partikulör. Det är ett ovedersägligt faktum. Det går inte att resonera bort. Staten (landstinget) betalar driftskostnader samt aktieutdelningar för välfärdskapitalister. Det är också ett ovedersägligt faktum. Ja, jag vill att privata företag ska vara just det – privata. Jag ser inget fel med privata företag. Tvärtom. Däremot har jag svårt för hybridkapitalism. D v s att staten betalar privata företags kostnader och vinster.

     • Pelle2

       /  11/09/2016

      Precis, alla politiker tjänar mycket pengar men du väljer upprepade gånger att peka ut just Annie Lööf som särskilt klandervärd för att hon tjänar mycket pengar via staten,
      Man kan definitivt diskutera politikernas arvode men då gäller det ALLA politiker oavsett färg.
      Hur ser du då på att kommuner bildar t.ex elbolag ? Är det rätt eller fel ?

    • Pelle2

      /  11/09/2016

     PÅ vilket sätt bär inte de privata företagen sina egna kostnader ?
     Om dom inte gör det kan dom inte ta ut någon vinst. Det är ju inte så att
     dom kan springa till landstinget och begära mera pengar för att sedan ta ut dom som
     vinst.

     Svara
   • Jan

     /  11/09/2016

    Du såg aldrig intervjun i SVT med henne där hon fick frågor om lantbruk? Hon kunde knappast något om lantbruk. Ta reda på saker innan du uttalar dig tvärsäkert.

    Svara
    • Pelle2

      /  11/09/2016

     Skulle tro att hon trots allt vet mer om lantbruk än vad de flesta svenskar gör med tanke på hennes uppväxt.Därmed inte sagt att hon är en expert. Hon har ju som sagt var valt att inte jobba inom yrket.
     Men som vanligt undviker du att svara på de väsentliga sakerna och inriktar dig på annat när du inte har något svar.
     Tycker du att Bimbo är ett smickrande epitet ? Skulle du kunna säga till din eventuella kvinnliga partner eller en kvinnlig kollega att hon är en bimbo och tro att de kommer att tycka att det är ok ?

     Svara
    • Pelle2

      /  11/09/2016

     För övrigt skrev jag följande i min första kommentar om Annies kunskaper inom lantbruk:
     ”Att hon är lantbrukardotter är helt sant och det innebär förmodligen att hon vet en hel del om jordbruk men väljer att inte jobba inom det yrket.”
     FÖRMODLIGEN är nyckelordet här Jan eftersom du missade det.
     Jag har alltså aldrig sagt att hon är en expert på jordbruk.
     Men jag förstår att det var viktigare att du fick praktisera lite fina härskartekniker när du ville tysta mig genom att säga att jag skall ta reda på saker innan jag uttalar mig tvärsäkert.

     Svara
 28. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 29. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Löjlig analysvinkel. De som röstar på Trump är nödvändigtvis inte argare än de som röstar på Clinton. Kolla bara på Black Lives Matter-rörelsen, är inte de arga och röstar på Clinton? Problemet med alla förståsigpåare och experter är att de inte alls förstår så mycket som de utger sig för att göra och ändå får de sitta och leverera felaktiga analyser i parti och minut enbart på grund av att de tycker ”rätt”. Medierna ville höra att Clinton skulle vinna. Nykter analys lyste med sin frånvaro.

   Svara
 30. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 31. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/09/2016

   Lustigt, ingen av Sveriges ca 5,5 miljoner röstberättigade har, trots DN:s, Aftonbladets fina valarbete för Clinton, ändå röstat på Trump, obegripligt.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/09/2016

    Undra sa Flundra om inte Björn Wiman, DN:s mest ödmjuke kulturkolumnist, tillika världsexpert på allt politiskt, vid sidan av Wolodarski och Johan Esk då, kommer skriva den svartaste krönikan av dem tre, där han berättar att han med bar överkropp sprang ut i villaträdgården och slängde sig ner i en kramp som för minnet till en gamal krigsfilm, allt till de blåaste tonerna från Puccinis Turandot.

    Rubriken kommer lyda som följande: Nu har hothatet vunnit med hathot över demokratin.

    Svara
    • Ivar L

      /  11/09/2016

     Vi får se hur pass rationella de är. Att skriva att Trump kommer att förstöra USA nu när han vunnit är ju klart riskabelt. De kan ju få äta upp det om några år. Fast DN brukar ju inte ha några större problem med att göra bort sig, fabricera och sedan ljuga så det kan mycket väl bli svarta krigsrubriker.

     Svara
 32. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 33. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 34. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 35. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 36. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 37. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Jans

    /  11/09/2016

   SVT:s reportrar har ett röstläge som påminner om efter naturkatastrofer.

   SvD:s Lifvendahl: ”En genans för den fria världen”

   Men det finns skribenter som faktiskt kan analysera läget nyktert, dock väljer denne att vara anonym vilket är rätt anmärkningsvärt. SvD brukar inte ha anonyma ledartexter:
   http://www.svd.se/nu-ar-tid-att-sluta-forvanas/om/kampen-om-vita-huset
   ”Svenska medier var till stora delar och under många år djupt verklighetsfrånvända. När demokratiska val i andra länder utföll på ett sätt som medierna inte uppskattade, var den självklara frågan: Hur kunde det gå så här?”

   Svara
 38. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 39. Kristian

   /  11/09/2016

  Jävlar, jävlar, jävlar också!
  Att jag inte satsade en slant på Trump, menar jag.

  Svara
 40. Jans

   /  11/09/2016

  SVT sände just Trumps segertal:
  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/donald-trump-usa-s-nasta-president-1

  Han inledde med att i respektfull ton tacka Hillary för kampen och gick därefter vidare med att säga att han vill att landet nu skall enas, att han skall bli president för hela USA och representera alla raser och religioner. Han fokuserade verkligen på att ena USA och på att USA skall ha goda relationer med omvärlden. Jag har inte lyssnat särskilt mycket på vad han sagt i valkampanjen men hans segertal var bra mycket bättre och finare än vad man skulle kunna vänta sig med anledning av att han utmålats som en skitstövel som kommer att rasera USA.

  Svara
 41. Jans

   /  11/09/2016

  Svara
 42. Ivar L

   /  11/09/2016

  Ojoj, nu är det rena råttan i pizzan i SVT. De påstår att Canadas immigrationssajt crashat eftersom amerikaner nu kastar sig på sina datorer för att massemigrera. Totalt djävla trams, sån’t oseriöst dravel. Det kommer inte bli någon massflykt från USA, tvärtom kommer folk fortsätta vilja flytta TILL USA, oavsett hudfärg.

  Svara
 43. Kristian

   /  11/09/2016

  Tänk om den svenska vänstern kunde inse detta:
  ”Liberal ideology created Donald Trump”
  http://blogs.spectator.co.uk/2016/11/whether-trump-wins-not-america-treading-dangerous-path/

  ”… the guiding ideal of its ruling class has become, not a protector of our way of life, but a danger to it.
  […]
  Underlying liberal denigration of the new nationalism — the tendency of progressives to describe it as nothing but ‘racism, Islamophobia, and xenophobia’ — is the desire to delegitimise any particularistic attachment or form of solidarity, be it national, linguistic, religious, territorial, or ethnic …”

  Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   http://blogs.spectator.co.uk/2016/11/donald-trump-played-identity-politics-game-won/

   ”Tell people over and over again that they are moral deviants tainted by ancestral guilt who will soon be a minority in their own country – and deserve it – what’d do you expect?
   […]
   For years the punditry have been saying that the GOP is finished because America is becoming more diverse, failing to see that since the Democrats win through identity politics, then Republicans could also play that game.
   […]
   Today there will be anger, fear and projection, and tomorrow the Democrat media will be back to the same old tedious identity politics.”

   Precis som allas vår Milo sade för ett tag sedan: antingen har vi identitetspolitik för ingen, eller för alla. Kulturvänster har valt ”alla.” Bara att hänga på.

   Svara
 44. Pelle2

   /  11/09/2016

  Ledarsidornas Johan Westerholm skriver bra om hur så kallade analytiker gång på gång missar att kunna förutsätta valutgången.
  Han resonerar också kring varför valresultatet i Usa och runt om i Europa ser ut som det gör med missnöjespartier.
  Han avslutar det hela med ett resonemang om hur media och politiker inte har kunnat motverka framgången för de partier dom inte anser skall vinna.

  Han avslutar med följande:
  ”Oavsett valutgång, och oavsett vad vi har för preferenser i valet av USA:s nästa president, finns det en hel del för såväl politiker och media att lära. Snart kan den verklighet som vi ser i USA vara vår.

  Resten får ni, kanske framför allt publicister, ”publishers”, ansvariga utgivare, verklighetsfrånvända ledarredaktörer, postmoderna journalister, politiker av olika karaktär, ärlighet och nivå, tänka ut själva. Vad ni vill skapa. Hitintills har allt ni gjort baktänt. I likhet med vad som sker i USA och övriga Europa.”
  http://ledarsidorna.se/2016/11/valet-i-usa-forklarat/

  Svara
 45. Pelle2

   /  11/09/2016

  OT:
  Åsa Beckman på Dn tar den väntade vinkeln på Clintons valförlust och menar att hon förlorade för att hon är kvinna.
  Obama hade lättare som svart man att vinna valet än en känd,kvinnlig politiker som dessutom har varit utrikesminister.
  Hur sannolikt är det ?
  Hon avslutar det hela med följande:
  ”På det sättet var nattens val symboliskt. Hade Hillary Clinton tagit makten över världens mäktigaste nation hade det visat att den nya tiden slutligen segrat. Nu vann Donald Trump och 1900-talsmanligheten fick sin skräniga hämnd.”
  Det måste finnas väldigt få kvinnor och väldigt många män som valde om samtliga dom som röstade på Trump är män..
  Det är ju också märkligt om samtliga de som röstade på Trump gjorde det enbart för att de ville trycka till en kvinna och för att de vill gå tillbaka i utvecklingen till 1900-talet…
  http://archive.is/xIkNN#selection-4301.0-4301.229

  Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   Ja, den medeltida manlighet vi importerar är bra mycket bättre …

   Svara
 46. Pelle2

   /  11/09/2016

  Lite mera OT:
  Zozan Inci från Roks skriver om att det inte är rasistiskt att prata om hedersvåldet.
  Hon är dock väldigt noga med att peka på att våldet begås av män.
  ”Förövarna är män. Men när mäns våld mot kvinnor sker i hederns namn kortsluts logiken. Då är det inte våldshandlingarna och de utsatta som ställs i fokus. I stället läggs tonvikten på våldets kulturella kontext, vilket den antiintellektuella extremhögern rör ihop med sin rasistiska propaganda.”

  Eftersom hedersvåld i dess erkända betydelse inte begås av män från alla kulturer utan
  enbart vissa så är det inte särskilt meningsfullt att prata om män generellt. Om man pratar om hedersvåldet i en kulturell kontext så är man dock tydligen en del av den antiintellektuella extremhögern enligt Roks.

  Undrar om t.ex Socialdemokraten Nalin Pekgul och Vänsterpartisten Amineh Kakabaveh
  också är en del av extremhögern när dom pratar om hedersvåld i en kulturell kontext ?

  Zozan Inci skriver inte ett ord om att kvinnor från vänstern också tar upp hedersproblematiken i vissa kulturer och att de blir nedtystade i identitetspolitikens’
  och kulturrelativismens namn.
  Men vad kan man vänta sig av en radikalfeministisk och manshatande organisation
  som Roks ?
  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/d1wKj/att-ta-hedersvald-pa-allvar-ar-inte-rasism

  Svara
 47. Kristian

   /  11/09/2016

  Hade väntat mig en uppgång för en viss fras:
  https://www.google.com/trends/explore?q=ding%20dong%20the%20witch%20is%20dead
  Nästan ingenting sedan Thatcher dog. Får återkomma.

  Svara
 1. Metro, oberoende extremvänster | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: