Trumpen svensk media

Så är då valet i USA klart och nästa president där heter Donald Trump. Jag kollade på valvakorna och bläddrade mellan 1:an och 4.an och i takt med att Trumps siffror såg allt bättre ut under natten desto mer hängde SAMTLIGA svenska journalisters läppar för att till slut nästan nudda golvet. De är så härligt objektiva, de svenska journalisterna. Finns bara en som tog sitt uppdrag på allvar och förhöll sig objektiv och det var Marcus Oskarsson i TV4.

Hedenmo började nästan gråta av besvikelse i studion ett tag! Man kunde tro att det var likvaka istället för valvaka både hos SVT och TV4. De utsända i USA, från både SVT och TV4, brydde sig inte ens om att försöka låtsas vara lite objektiva, nu skulle kanalernas kampanjande här i Sverige cashas in med breda leenden av korrespondenterna i USA. De breda leendena förbyttes ganska snabbt i obekväma grimaser när de började förstå var det skulle bära hän.

Alla undrar de: ”Hur kunde det gå så här?”. Det undrar även en del som inte var på plats där. Alla verkar vara genuint förvånade

forvaning-om-trump

Man har inte underskattat det alls tror jag. Man har helt enkelt skitit i att lyssna på någon utanför sin egen lilla bubbla där alla tycker samma sak och säger samma sak. Som man brukar göra här i Sverige. Man är duktig på att omringa sig med åsiktsmässiga kloner av sig själv. Då blir man överraskad.

forvaning-om-trump1

Fd journalist, numera på Centerpartiet, tror att man gjort felbedömningar av åsikterna i USA. Så är det naturligtvis inte, man har VALT att inte lyssna på de som säger det man inte vill höra. Nästan alla har satt händerna för öronen och skrikit ”LALALA VITA MÄN LALALA RASISTER LALALA” istället för att lyssna. Funkade sådär. Har dock inte sett Karl-Johan hojta om sånt utan det gäller generellt.

forvaning-om-trump2

Alla som man VALT att lyssna på hade fel. Ungefär som här i Sverige. Miljöpartiet skulle bli 3:e största partiet i riksdagsvalet 2014 men blev KROSSADE av SD. Man trodde det eftersom man inte ville lyssna på någon som sa något annat.

heino-om-fi

Fast just Heinö borde ju vara bekant med att man inte ska gå efter sin egna lilla bubbla.

Kommer man att lära sig av misstagen efter det här då? HAHAHAHAHA! Knappast…

Jag tappade räkningen på hur många gånger de utsända pratade om outbildade vita män samtidigt som de lite föraktfullt krökte på överläppen. De menar att det där vita outbildade männen som precis fått sparken från gruvan nog bara är lite korkade bonnläppar ändå. Knappt att de ska ha rösträtt för det ser vi ju hur det går när de får rösta verkar de anse. De är nog rätt äckliga rasister också, där de sitter på landsbygden i mellanvästern och spelar banjo. RASISTER är de! Hör ni det, ni är rasister! Och dumma. Jättedumma! Ungefär så låter det från reportrarna.

Inte ens när verkligheten bitchslappar dem i ansiktet efter att de ogenerat och leende, helt objektivt förstås, kampanjat för Clinton här i Sverige och kallat alla som funderade på Trump i USA för outbildade rasister som hatar kvinnor så förstår de. De tror att skrika ”RASIST! FASCIST! NAZIST!” ännu högre är rätta medicinen. De tror att de inte skrikit högt nog. Inte kallat tillräckligt många för rasist, fascist och nazist. Och kvinnohatare!

Det talades om att Clinton återigen drabbades av glastaket. Stackare, hon har bara varit toppolitiker i över 45 år och utrikesminister i världens enda stormakt. Glastaket är hårt och skoningslöst, där ska ingen kvinna komma och tro att hon ska kunna få någon makt…

trumps-valjare

Fast jag måste säga att de har underliga arga vita outbildade män i USA, inte alls som jag tänker mig dem.

För det är ju de vita arga outbildade männen, som dessutom är lite lätt korkade enligt korrespondenterna, som man hela tiden har pratat om. Fredrik Reinfeldt dök upp i studion och sa ganska precis det också. Lite senare så ställde han sig frågan om man verkligen ska lyssna på alla dessa människor. Ett makalöst folkförakt från Reinfeldt. Fruktansvärd människa!

Schlingman satt och pratade om att det bara var olika ”verklighetsberättelser” det handlade om. Som om folks liv är någon slags jävla saga som kan få olika slut om man bara byter berättarröst. Efter att man skrikit RASIST! FASCIST! och NAZIST åt dem.

Men det där glastaket är ju intressant, det viktigaste för samtliga svenska nyhetsmedier har ju varit att det blir en kvinna som är president? Skitsamma om hon är bra eller kass, bara det blir en kvinna. Jag kan glädja de svenska redaktionerna med att de snart får en ny kvinna att hoppas på och kampanja för, nämligen Marine le Pen i Frankrike redan nästa år! Le Pen kan se fram emot massivt svenskt stöd i presidentvalet i Frankrike! Så de kan jubla ikapp med henne när hon krossar glastaket! Vilken glad nyhet för alla svenska redaktioner! För visst är krossa glastaket det viktigaste? Om de INTE stödjer henne så kan man ju faktiskt börja undra om de inte hycklar lite, om det kanske inte är så viktigt med en kvinna som president ändå…?

Vad tycker då jag om valet? Inget alls egentligen av den enkla anledningen att jag inte får rösta där, jag är intresserad för att det avslöjas så tydligt hur svensk media fungerar. Det blir den det blir oavsett vad jag tycker. MEN det finns i alla fall ett skäl till att jag är glad över att Trump vann (kanske det enda skälet för mig) och det är att man får se alla snopna miner på reportrar, journalister och politiker. Så barnslig är jag.

Det kommer t ex att bli en njutning att se ansiktsuttrycket på den dryga och arroganta Birgitta Olsson från Folkp… Liberalerna som drygt satt och mästrade i studion som vanligt och talade om hur dumma folk är som inte fattar att sådana som Birgitta Olsson vet vad som är bäst för alla. Jag vet att det är barnsligt men jag jag kan inte hjälpa att jag är ganska skadeglad.

Svensk media

Om två år är det val i Sverige och INGEN har lärt sig läxan utan man fortsätter att envetet välja bort de som säger det man inte vill höra.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

234 kommentarer

 1. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • daniels

    /  11/09/2016

   Jag förstår, självklart ska kvinnor bestämma över männen, minoriteter över majoritet osv. Det där med demokrati är tydligen inge roligt längre. När kommer vänsterns uppmaning till revolution igen tro?

   Svara
  • Ja, politiker, minns inte vem, sa just det i TV att vita män trampar på kvinnor i form av Trump.
   Vilken klagan det har varit i TV precis som om sjuklövern (ursäkta uttrycket) hade förlorat valet.

   Svara
  • Stomper

    /  11/09/2016

   Som vanligt är det kvinnor, unga, högutbildade och människor med annan etnisk bakgrund som inte vet hur man gör när man röstar… Är det inte det Hr. Emanuel säger?

   Svara
   • Kristian

     /  11/09/2016

    Förbjud genast alla gifta människor som går i kyrkan minst en gång per år att rösta!

    Svara
  • Jag förstår inte riktigt detta argument, såvida man inte menar att ”vita lågutbildade äldre män” systematiskt hindrar unga kvinnor och etniska minoriteter att inte rösta. Dessa människor gör ju faktiskt VALET att inte rösta, vilket är lika mycket ett val som att inte rösta.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Herregud, den där Karlsten alltså…
   Vad menar han, att valet är riggat till fördel för arga vita män eller?
   Den tweeten är under all rimlig nivå för att komma från en som tycker sig kompetent att skriva i en av Sveriges större tidningar.

   Svara
   • Jans

     /  11/09/2016

    Karlsten verkar ha reflekterat över sin förra tweet och inse att han skrev den på impuls:

    Svara
  • Bo

    /  11/09/2016

   Karlsten fick bra med mothugg i kommentarerna till den tweeten. Folk verkar rätt less.

   Svara
   • Jans

     /  11/10/2016

    Japp, det visar rätt tydligt hur extremt dålig koll en sådan som Karlsten har. I och för sig är det ju inte så att en skribent bara skall stryka medhårs men ser han ändå inte bristen i sina egna resonemang?

    Svara
 2. daniels

   /  11/09/2016

  Jag tror Trump kan bli en ganska bra stopkloss mot globalisternas agenda. Personligen tror jag inte på att flytta all smutsig industri till u-länder med slavlöner och låta folk dö i drivor för att kunna få billigast möjliga varor. Är inte heller så pigg på massiva folkförflyttningar fram och tillbaka då det skapar stor social oro när man hellre borde lösa problemen på plats. Helst med så fredliga medel som möjligt istället för att kriga, stödja terrorister och skapa anledningar att fly nån annanstans såsom Libyen, Irak, Afganistan, Syrien m.fl.

  Men då Sverige köpt globalisternas propaganda med hull och hår så går Trump emot hela ”deras” värdegrund (jag tror svenska vänstern är grundlurad och nyttiga idioter bara). Jag hoppas man inser det nån gång och tänker själv istället men jag har inga jättehöga förhoppningar.

  Svara
  • Jan

    /  11/09/2016

   Visst. men jag tror att du sätter för stor tilltro till Trump om du tror att han kan stoppa globalisternas agenda. Trump är populist framförallt. Jag tror inte att han kommer att vara särskilt populär om fyra år dock. När han tvingats möta verkligheten.

   Svara
 3. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Svenne

    /  11/09/2016

   Ja, det är ju Emmanuel Karlsten ett bra exempel på…
   #antidemokrat #dåligförlorare

   Svara
 4. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • DUM BLONDIN har gjort bort sig. Se så fånig hon ser ut!

   Svara
  • Majsan

    /  11/09/2016

   Michael Moore förutspådde Trumps vinst för någon månad sedan. Tyckte det här summerade rätt bra och vad som aldrig rapporterats i svensk media:

   ”Let’s face it: Our biggest problem here isn’t Trump – it’s Hillary. She is hugely unpopular — nearly 70% of all voters think she is untrustworthy and dishonest”

   http://michaelmoore.com/trumpwillwin/

   Det ställt mot att 77% av de röstande skulle vara kvinnor och minoriteter …

   Svara
   • Majsan

     /  11/09/2016

    Fel av mig. Det var redan i juli! Och i samband med ‘omöjligheten’ Brexit

    Svara
   • Klimathotet

     /  11/09/2016

    Top Gear blev mordhotade i Alabama när de hade målat på ”Hillary for president” på en av bilarna.

    Svara
  • Jans

    /  11/09/2016

   Undrar vilka ”många” är. Förmodligen Åsas kompisar på redaktionen och några prissar på hennes stamlokus på Söder. Det är väl ungefär där gränsen går för hur mycket ambition de där skribenterna lägger på att underbygga syna påståenden.

   Men som Toklandet redan antytt, vi får se om fransmännen kan acceptera en kvinnlig president. För visst kommer vi att få artiklar om glastak och arga vita män som stoppade kvinnan som skulle bli president om inte Marine le Pen vinner?

   Svara
 5. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 6. Casey Jones

   /  11/09/2016

  En väldigt stor del av mitt facebookflöde lever i chock idag och jag kan inget annat än le. Knappt någon av dom har någon som helst koll på amerikansk politik men åsikter har dom i mängder. I flera månader har dom kampanjat för Hillary Clinton som om dom skulle kunna göra någon skillnad. Nu sitter dom där och tar förlusten som ett bevis för hur korkade och rasistiska amerikanerna är, men vad kan dom göra? Trump har vunnit. Det här ska jag njuta länge av 🙂

  Svara
  • daniels

    /  11/09/2016

   Säg åt dom att se det från den ljusa sidan, nu när Hillary förlorat all makt definitivt lär det vara mycket billigare att hyra in henne som talare och lyssna på hennes gospel. För några tusenlappar var kan dom få henne hos sig och ta del av hennes höga vishet 😀

   Nåt säger mig att Clinton Foundations pay to play avgifter sjunkit dramatiskt idag!

   Svara
   • Casey Jones

     /  11/09/2016

    Tror det är bättre att hålla tyst om det. Det lär ju betalas med skattepengar kalaset 😉

    Svara
  • Gurkburken

    /  11/09/2016

   Det är lika illa bland mina amerikanska Facebook-vänner. De är helt oförstående och oartikulerade, och är till och med så dumma att de pratar om sin vidsynthet, bildning och förmåga att ta del av många olika källor, trots att de inte gjort någon som helst ansträngning att gå utanför sina egna kretsar och uppföra sig tillräckligt väl för att komma i kontakt med Trump-supportrar eller ens läsa någon artikel där de intervjuas med empati.

   Svara
   • Det intressanta med mina amerikanska bekanta är inte att de är arga på Trump-supporters,utan snarare att de attackerar hänsynslöst de som valde ett tredje alternativ, dvs de som varken valde Trump ELLER Hilary. När jag försöker förklara att de kanske borde försöka förstå människor som inte bara valde Trump, utan även de som tog det tredje, kanske hopplösa, alternativet och inte bara sätta stämpeln som kvinnohatande misogyna män då de kommer att bli dömda att upprepa samma sak vid nästa val så ställer de sig oförstående.

    Svara
 7. tompas11

   /  11/09/2016

  – Känner ni?
  – Vad då?
  – Jo att luften känns mycket friskare och lättare att andas i dag.

  Svara
  • Klimathotet

    /  11/09/2016

   You can always count on the Americans to do the right thing, once they tried all other options. (Winston Churchill)

   Svara
 8. Fredde

   /  11/09/2016

  Inte ens växthuseffekten är på deras sida med tanke på snökaoset, inte ens det där jävla börshelvetet verkar rasa som det ska….fy fan ALLT är åt helvete😂

  Svara
  • daniels

    /  11/09/2016

   Ja det är nog inte lätt att vara expert och ha fel på precis alla punkter. Man får nästan känslan av att dom tror verkligheten avspeglar deras åsikter, inte att dom har åsikter efter hur verkligheten ser ut. Nu varnar samma experter för att fredligare förhållande mellan USA och Ryssland kommer leda till krig?

   Så, att handla mycket med andra länder öppet som var grundbulten inuti EU, är tokfarlig krigsförklaring om det sker mellan USA och Ryssland och EU. Har lite svårt att hänga med där i deras tankebanor men det känns väldigt 1984 där krig=fred och lögn=sanning.

   Svara
   • Jans

     /  11/09/2016

    Ja, jag har reagerat på det med. Det går ju inte att säga vad som händer. Trump kan naturligtvis starta krig precis som Obama (Libyen) men allt tyder ju på att det inte är något han prioriterar och att närma sig och respektera Ryssland tycker jag är alldeles utmärkt. Vad tusan skall NATO och EU djupt in i Rysslands intressesfär och härja för? Tänk om Ryssland var och chakrade i Mexico, det skulle aldrig accepteras. Ryssland är naturligtvis inget att leka med men kan man ha goda relationer med mycket värre diktaturer som Kina och Saudi-Arabien finns ingen anledning att behandla Ryssland som paria. Jag har aldrig fattat den grejen.

    Svara
    • Ja, vi kan ju jämföra med hur det lät när Ryssland (eller rättare sagt Sovjet) var på väg att placera missiler på Kuba.

     Svara
     • Jans

       /  11/10/2016

      Visserligen länge sedan men jämförelsen är ändå rätt relevant.

      Det är först när USA är nere i Sydamerika och grejar som de i vart fall får någon slags kritik och då är de ju rätt långt hemifrån. Ungefär som om Ryssland skulle vara och greja på Irland, vilket aldrig skulle hända.

  • Jans

    /  11/09/2016

   Ja, det kan bli en besk medicin detta att Trump kanske inte raserar världen nu när man hängt upp hela sitt SD-motstånd på den farbrorn. Han skulle ju förlora och sedan skulle ju SD åka ur Riksdagen.

   Svara
 9. Kristian

   /  11/09/2016

  America … Fuck Yeah!

  (Som Milo sade för ett tag sedan, antingen har vi identitetspolitik för alla, eller för ingen.)

  Svara
 10. Jan

   /  11/09/2016

  Många här verkar glada för att Donald ”grab ‘em on the pussy” Trump blivit amerikansk president. Mig skrämmer det mest. Ingen vet vad som händer nu. Han har ingen politik.

  Det här gör världen än mer instabil. Putin får förmodligen fritt spelrum i Östersjön nu. Sveriges militära läge blir än mer utsatt. Mot Putin har vi inget att sätta emot. Särskilt inte sedan Moderaterna lade ner försvaret (det var viktigare med ytterligare ett jobbskatteavdrag…).

  Vi har nu en värld styrd av maktgalna skojare och clowner. Det bådar inte gott. Fast ansvar har ju å andra sidan aldrig varit något populister prioriterat. Vare sig de heter Trump, Reinfeldt eller Annie Lööf.

  Svara
  • daniels

    /  11/09/2016

   Det positiva är ju att vi kanske faktiskt får ett försvar igen. Personligen är jag inte ett dugg orolig för Putin och 100% av all propaganda mot honom har kommit från USA. Detta startades när Putin satte käppar i hjulet för Obama att även förstöra Syrien på samma sätt som man massakrerade Libyen. Hillary/Obama blev helt enkelt pissed för att de inte fick fritt fram att föra sitt illegala krig. Före det var förbindelserna helt ok. Har man inte silat kraftigt och källkontrollerat det som sagts förstår jag att man kan vara orolig.

   Jag tror resultatet blir mindre avgudadyrkan kring USA, mer tillvaratagande av egna intressen i EU och om vi har tur, ett försvar baserat på EU istället för NATO. Och ett EU-försvar blir såklart tvingande så enskilda länder kan inte avveckla sitt eget som sverige gjorde. Win-win helt enkelt oavsett vad man tycker om Trump 😀

   Svara
   • Jan

     /  11/09/2016

    Nja, nu spekulerar du. Jag skulle påstå att det geopolitiska läget har blivit mindre stabilt nu. Och ett snäpp närmare ”den röda knappen”…

    Svara
    • Kristian

      /  11/09/2016

     Tror precis motsatsen. Det är Clinton som hela valrörelsen talat om hur farligt Ryssland är, och hur cyberattacker skall bemötas med vapenmakt.

     Svara
     • Clinton har alrig varit någon vän lady. Säger bara Libyen.

     • Jans

       /  11/09/2016

      Med Hillary hade det varit stor risk att Assad avsatts vilket sannolikt gjort Syrien till det tredje landet som USA/FN/EU störtat i fördärvet genom att avsätta en (visserligen vidrig) diktator. Tidigare har det varit Husseins Irak och Khadaffis Libyen. Assad är en förtryckare men av världens diktatorer varför är det just han som skall avsättas? Till skillnad från många andra diktatorer har han dessutom hållit en ännu värre kraft i schack, jihadismen med IS i spetsen. Om Trump kan hålla fingrarna borta från oljesyltburken kanske detta kan stabilisera Mellanöstern på sikt. Regionen är präglad av vidriga regimer men det bästa är förmodligen om de allihop hamnar i någon slags terrorbalans där inte jihadismen får fritt spelrum. För så fort maktbalansen rubbas så är IS och liknande krafter snabbt på plats och tar över.

    • Casey Jones

      /  11/09/2016

     Ja för du spekulerar ju inte Jan 😉

     Svara
     • Jan

       /  11/09/2016

      Att det geopolitiska läget blir svårare nu är jag knappast ensam att tycka. Nästan alla initierade i ämnet håller med mig. Vad folk tycker här på forumet är en helt annan sak. Här frodas, dessvärre, en hel del populism och följa john-mentalitet. Något jag försöker hålla mig ifrån.

     • MiT

       /  11/09/2016

      Du menar samma initierade som idag är jättechockade och inte har en aaaaning om hur detta kunde hända…? 😉

     • MiT

       /  11/09/2016

      Sådana som inte alls följer varandra slaviskt när det gäller sånt här vilket vi såg i et här valet? 😉

     • Fredde

       /  11/09/2016

      Jan, du säger att du har de flesta initierade på din sida…..driver du med oss?!?!
      Att en dag som denna komma dragandes med ”de flesta experterna tycker som mig” och tro att det stärker din tes….

     • Jan

       /  11/09/2016

      Okej, du har rätt Fredde! Det geopolitiska läget har blivit säkrare och mer förutsägbart nu när Trump valts till president! Trots att ingen vet vilken utrikespolitik han tänker föra. Vad experter säger spelar ingen roll. Det är viktigare vad någon tjomme här på forumet tycker för tillfället…

     • MiT

       /  11/09/2016

      Fast det finns ett alternativ till, att det egentligen inte händer så mycket? Det är inte antingen ragnarök eller bättre utan det finns det där tredje alternativet också. Plus allt däremellan förstås.

     • Pelle2

       /  11/09/2016

      Jo, vi vet ju alla att de politiker och de personer som Jan gillar är inte populistiska och Jan följer aldrig någon John..

     • Jans

       /  11/09/2016

      @Jan:
      ”Nästan alla initierade i ämnet håller med mig.”

      Jo, de ”initierade” har ju haft så’n bra koll på läget på sista tiden…

     • Ivar L

       /  11/09/2016

      Men Jan, tror du att någon kan se in i framtiden?
      De ”initierade” visste inte att Obama skulle förvandla Libyen till ett jihadistnäste med flyktingsmugglare och sönderfall som resultat när han vann valet. På några månaders sikt kanske det går att förutspå det geopolitiska läget men knappast på något års sikt. Det räcker med plötsliga grejer i stil med 9/11, Arabisk vår, Turkiets diktator eller något annat helt oförutsägbart för att läget helt skall ändras. Det hade varit lika oförutsägbart på sikt med Hillary. Alla spåmän som sitter och förutspår börser och geopolitik har ungefär lika mycket kött på benen som de som gissar om det finns liv på andra planeter. Det är 90% spekulation hela tiden.

  • Pelle2

    /  11/09/2016

   Jag höll inte med om att det var rätt att nedrusta försvaret som den förra regeringen gjorde men det var ju inte precis som om Regeringen Persson eller regeringen Löfven gödslar med pengar på försvaret heller.
   Skönt att Sverige styrs av den kompetenta duon Löfven,Wallström och Fridolin då som hela världen berömmer i alla tonarter.
   Löfven som i sann populistisk anda sa att vi skall ha Eu,s lägsta arbetslöshet 2018 och Fridolin som skulle fixa skolan på 100 dagar. Har väl gått sådär hittills med bägge sakerna..

   Svara
   • Pelle2

     /  11/09/2016

    Såg att jag skrev den kompetenta duon innan jag lade till Wallström i mitt resonemang 😉

    Svara
   • Jan

     /  11/09/2016

    Säkert. Å andra sidan har jag aldrig röstat på den nuvarande regeringen. Jag har inga större förhoppningar på den. Det är en svag regering. På alliansen hade jag dock inga förhoppningar alls. Vilket visade sig vara ett klokt antagande. Såväl då som nu.

    Svara
    • Pelle2

      /  11/09/2016

     Vad gäller dagens regering har vi facit och det har ju inte imponerat de senaste två åren och inget talar för en förbättring de avslutande två.
     Eftersom även en Alliansregering hade regerat på ett svagt mandat hade förmodligen inte dom heller briljerat utan då blir det en fråga om vilken ideologi man förespråkar.

     Svara
     • Jan

       /  11/09/2016

      Vi har facit från alliansens åtta år i regeringsställning 2006-2014. Massinvandring, Pisa-fall, misskött infrastruktur, avvecklat försvar, kritiserade privatiseringar, industrinedläggningar, svag näringslivspolitik, brist på bostäder, korrupta statsråd, vanskötsel av arbetsförmedling och a-kassa, ökat utanförskap med mera, med mera. Fast du tycker säkert att de skötte sig bra…

     • Pelle2

       /  11/09/2016

      Massinvandringen fortsatte fram till hösten 2015 under den nuvarande regeringens glada tillrop. Det glömmer du dock alltid bort i dina kommentarer..

      Pisa-fallet startade inte under den förra regeringen även om de misslyckades att vända trenden.Den glade gossen Fridolin skulle ju dock ordna det hela på 100 dagar enligt egen utsago..

      Misskött infrastruktur ?
      Tja, dom satsade ganska stora pengar på att upprusta järnvägarna under den sista mandatperioden men det fanns ett stort behov att göra förbättringar.
      Vägarna upplever jag inte som varken bättre eller sämre än under regeringen Perssons tid.

      Avvecklingen av försvaret började under regeringen Persson eller kanske till och med under regeringen Carlsson men stoppades dessvärre inte under Alliansens mandatperiod. Regeringen Löfven har tillsammans med oppositionen beslutat att skjuta till mera pengar men det är kaffepengar.

      Även här kommer du bara ihåg de nedskärningar som gjordes under alliansens tid men glömmer lekande lätt bort sossarnas nedskärningar.

      Industrinedläggningar beror inte så mycket på regeringen som på det höga svenska löneläget.Det är billigare att producera saker i andra länder.

      Svag näringslivspolitik ?
      Den nuvarande regeringen skall beskatta bankerna hårdare och dra ner möjligheten till vinst i företagande inom vården och skolan. Någon som tror att det kommer öka antalet arbetstillfällen ?
      Bankerna pratar redan om 1000-tals personer som kommer att sägas upp och kontor som läggs ner. Några bolag som verkar inom vård och omsorg säger
      att dom kommer att dra ner på sin expansion om Reepalus förslag om vinst i vården går igenom.

      Deras satsning på att skapa jobb med hjälp av bidrag har ju också totalt misslyckats..Det var väl max 100 personer som hade fått jobb den vägen..

      Den förra regeringen införde rut-avdraget som genererade många jobb och återinförde rot-avdraget. Minskad arbetsgivaravgift för unga gav en hel del nya arbeten också bl.a inom restaurangbranschen.

      Den berömda industrikanslern tillsattes aldrig så det kanske det som är problemet ??

      Brist på bostäder har det varit i storstadsregioner så länge jag kan minnas oavsett regering.Det är heller inte regeringen som bygger bostäder utan byggbolag/bostadsbolag.Möjligen kan regeringen underlätta på olika sätt
      genom byggregler och annat.
      Det byggdes en hel del under denna förra regeringen men med tanke på den invandringspolitik vi har kommer det definitivt inte räcka.

      Korrupta statsråd är ett påstående som är obevisat och du har själv erkänt att
      korruption= det du tycker är korruption och inte den juridiska definitionen.

      Är det någon som är korrupt i så fall så är det väl Wallström som myglar sig förbi bostadskön med hjälp av sina fackpolare utan att skämmas det minsta..

      Misskött arbetsförmedling ?
      Arbetsförmedlingen har aldrig fungerat under min tid i arbetslivet som nu är mer än 30 år lång. Jag känner ingen som någonsin har fått jobb via Arbetsförmedlingen. Deras uppgift är bara att administrera bidrag,skicka folk på cv-kurser och ha en platsbank.
      På vilket sätt missköttes A-kassan ?

      Ökat utanförskap kan jag hålla med om i viss mån men det har ju inte direkt minskat under Löfvens regeringsperiod.

      De första fyra åren när dom hade majoritet och var lite mera hungriga tyckte jag att Alliansen gjorde ett bra jobb.De sista åren var dom tröttare och hade inte egen majoritet vilket gjorde utrymmet för förändringar mindre.

     • Jan

       /  11/09/2016

      Det var ju det jag sade. Du tycker att de skötte sig bra. Grattis i så fall!

     • Pelle2

       /  11/09/2016

      Ja, i stort sett tycker jag det men det finns undantag som försvaret och flyktingpolitiken. Du däremot tycks ju tycka att S och MP gör ett strålande jobb eftersom din kritik mer eller mindre enbart riktar sig mot den förra regeringen.
      Kan inte påstå att jag kan komma på något positivt utöver deras stopp på flyktingvågen…

     • Pelle2

       /  11/09/2016

      Kommentaren
      ”Kan inte påstå att jag kan komma på något positivt utöver deras stopp på flyktingvågen…”
      Gäller naturligtvis den nuvarande regeringen…

  • Frida Gustavlin

    /  11/09/2016

   Jag ställer mig mycket avvaktande, Trump må sakna uttlad politik, ha en usel inställning till den globala uppvärmningen, något naiv syn på handelspolitik och möjligheterna att bygga en mur mot Mexico, men å andra sidan har han inte varit med och destabiliserat hela mellanöstern med fasansfulla konsekvenser, hundratusentals döda och miljontals på flykt. Där har han så att säga ett ”clean record”, något som Clinton inte har, hon har bokstavligt blod som droppar från händerna.

   Något som kan gynna Trump i praktiken är att han inte gått på val på särskilt många frågor, vilket ger han en större frihet att hantera sakpolitiska frågor på ett pragmatiskt vis, utifrån vad som är möjligt att genomföra med det stöd han kan få i både under- och överhus, som båda har republikansk majoritet.

   Låt mig gissa. För svenska mått så är Trump en bra mycket mer liberal politiker än vad någon av de andra republikanska kandidaterna var, helt oavsett om det kommer till abort och religösa frågor. Så låt oss se, finns ingen anledning att skallra tänder än.

   Den tjugonde januari påbörjar Trump sitt presidentarbete för att bli omvald 2020, samt sitt arbete för att säkra fortsatt majoritet i senaten 2018, det är inget man klarar genom att missköta sig allt för mycket.

   Svara
   • Kristian

     /  11/09/2016

    Som Scott Adams sade hos Dave Rubin: ”He hollowed out the GOP and is wearing it as a skin.”
    Trump har förändrat partiet till oigenkännlighet. Stöd för samkönade äktenskap. Från ”sparka ut dem” till ”ta en titt på vem som kommer hit.” Högre minimilön. Flera tidigare kärnfrågor för Demokraterna är nu allmängods.

    Svara
   • tompas11

     /  11/09/2016

    Trump har absolut rätt inställning till klimatpolitiken, nämligen att hela klimatpolitiken baseras på tro, precis som om det vore en religiös rörelse. Antingen tror man eller så gör man det inte, för några handfasta bevis existerar inte, precis som med de religiösa texterna.

    Ja, men är inte IPCC en seriös forskarorganisation?
    Svaret är nej – långt därifrån.

    Den politiskt tillsatta organisationen IPCC:s syfte är att fastställa människans inverkan på klimatet. En opartisk, dvs en vetenskaplig redovisning av samtliga faktorer som påverkar klimatet ligger utanför IPCC:s mandat. Därmed kan man konstatera att organisationen IPCC definitionsmässigt varken är opartisk eller vetenskaplig, utan endast en politisk organisation där för övrigt Greenpeace och Romklubben har stort inflytande.

    Riv upp Parisavtalet så fort som möjligt.

    Svara
    • Helt rätt! FN och alla dess underorganisationer är politiska, inte minst IPCC. Rent vetenskapligt, så skulle IPCC:s verksamhet egentligen ha funnits inom FN:s Meteorologiska organisation, eftersom det hänger intimt ihop (klimat är väder över längre tid och större område). De inom den meteorologiska organisationen var dock förståndiga nog att inse att ‘man kackar inte i eget bo‘ … För att kunna förutspå klimatförändingar krävs att man kan förutså vädret. Väderprognoser är i bästa fall tillförlitliga för 100 timmar framåt, inte längre. (SMHI, som troende/budbärare av klimathotsmyten, har prognoser med kortare tillförlitlighet än så …)

     IPCC har dessutom en reservation publicerad på sin hemsida: ”…we should recognise that we are dealing with a coupled non-linear chaotic system, and therefore that the long-term prediction of future climate states is not possible.” (IPCC TAR Chap 14, Exec Summary)

     Detta i tvär kontrast till alla IPCC:s domedagsprofessior i övrigt …

     Svara
     • tompas11

       /  11/09/2016

      Vi kan också konstatera att IPCC har kört fast i ett spår där det gäller att till varje pris söka bekräftelse för sina egna teorier. Detta förhållningssätt är inte bara ovetenskapligt utan dessutom direkt farligt eftersom deras rekommendationer ligger till grund för politikernas beslut i klimatfrågan. En av politikernas uppgifter är att vara sanningsenliga samt skapa förtroende inför landets medborgare och då kan inte besluten grundas på tro.

      Det är uppenbart att klimatet blivit vår tids onda fiende och därmed en fråga som alla kan exploatera. Därmed har en slags självgående maskin skapats som få verkar vilja stoppa. Faktum är att klimatet har blivit så viktigt som födkrok och ideologiskt argument att sanningsenliga fakta i målet inte längre räknas.

      Hela västvärlden tillsammans med FN-byråkratin har de senaste tre decennierna genomfört en massiv propagandakampanj som handlar om att den globala uppvärmningen är orsakad av mänskliga utsläpp av CO2. Dock har det visat sig att klimatet inte har följt eller förändrats i den riktning som datormodellerna förutspått. Trots allt högre halter av koldioxid så har den globala uppvärmningen legat i princip still de närmaste två decennierna. De positiva effekterna av högre koldioxidhalt förtigs dessutom systematiskt.

  • Rikard

    /  11/09/2016

   Hej.

   Har ingen politik säger du?

   Jag nöjer mig med den föreslagna utrikespolitiken, med ett par analyser och en transkribering av ett linjetal:

   [http://www.nytimes.com/2016/04/28/us/politics/transcript-trump-foreign-policy.html]

   [https://www.washingtonpost.com/news/monkey-cage/wp/2016/02/04/the-secret-behind-donald-trumps-antiquated-foreign-policy-views-theyre-pretty-mainstream/]

   Notera att varken New York Times eller Washington Post är Trump-vänliga – snarare motsatsen.

   Från Foreign Policy, en analys som klart och tydligt tar ställning mot Trump som presidentkandidat men som påpekar att han har en välgenomtänkt utrikespolitik:

   [http://foreignpolicy.com/2015/10/27/donald-trump-is-right-about-foreign-policy/]

   Sedan missar du att de flesta troligen är glada för att den islamistfrämjande identitetsvänsterns älskling Clinton förlorade, inte för att Trump vann. Clinton, som har sponsrats ekonomiskt av Socialdemokrater i Sverige, är den mest korrupte kandidat sedan Nixon.

   Dessutom borde du som är politiskt anti-borgerlig gilla hans motstånd mot amerikansk militär interventionism samt hans motstånd mot frihandelsavtal, och hans motstånd mot fri arbetskraftsinvandring; i svensk politik är det sistnämnda ju en garant för LO-korporativets makt över medlemmar och marknad. Trump är politiskt betydligt närmare svensk socialdemokrati än Clintons vulgärliberalistiska kleptokrati.

   Eller så här: tänk dig att du skall rösta på antingen Bert Karlsson eller Mona Sahlin. Vem tror du kan få något vettigt gjort? (liknelsen hämtad från [https://svenerland.wordpress.com])

   Så nog har han en politik – en klok svensk regim skulle styra efter denna istället för att önsketänka som socialmoderaterna gör.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Jans

    /  11/09/2016

   Jag förutspår att Putin inte kommer att invadera Sverige.
   Vi får checka tillbaka här om ett år och se hur det gick.

   Svara
   • Mycket rimligt och har så varit under den tid Putin varit president i Ryssland. Det finns många skrönor om just Putin. En är att han är en enväldig president och ett hot mot väst, men han måste ‘dessvärre’ ha dumans stöd för sina beslut. De har inte kvar sin gamla typ av styre, utan har ett som påminner mer om USA:s. I duman sitter bl.a. hans största antagonister, dvs. gammelkommunisterna/militären (pro-Sovjet …). De är däremot de största hotet mot Rysslands omvärld. Man bör fundera på vad som kan hända, efter den dag Putin lämnar presidentposten, om dessa kommer till makten …

    Även om Putin är fd. KGB-officer, så är han djupt religiös. Den ortodoxa kyrkan har representation i duman. Något att också fundera över …

    Svara
    • Rikard

      /  11/09/2016

     Hej.

     En sak värd att poängtera när det gäller Rysslands militära förmåga är att även om den är större än Sveriges, så är den mindre än Östersjöstaterna tillsammans. Sverige, Norge, Danmark, Finland, Estland, Lettland, Litauen, Polen samt Tyskland är starkare än Ryssland – om de samarbetar i försvar. Även utan Tyskland skulle en försvarsallians mellan dessa vara nog, så länge vi talar om konventionella vapen. Notera att Nato-styrkor inte räknas med här.

     Gissa en gång om man i Kreml ägnar stor energi åt att på diplomatisk och informationsmetodisk väg försöka förhindra ett sådant närmande till varje pris.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
 11. Klimathotet

   /  11/09/2016

  Vi har en vinnare i SM i arrogans. Fredrik Reinfeldt.

  Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   Den tävlingen vore mycket mer intressant om proffs och amatörer spelade i olika ligor.
   Men nog finns det värdiga motståndare i vårt land, så Landsförrädaren vinner med den äran.

   Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Ja, han antydde faktiskt att man inte skall lyssna på folket. Den gubben hade inte varit att leka med i ett mer spänt läge i Sverige. Eller så är han ute och fiskar jobb som värdegrundstalare hos stupida organisationer och företag och vill bara sälja in sig… Han kanske är beredd att säga lite vad som helst bara det ger klirr i kassan. Jag förstår mig inte på honom.
   Men han bör i vart fall packa amerikakofferten och åka hem. USA skall ju gå under så då är det ju ingen idé att jobba som bankrådgivare på Wall Street längre.

   Svara
 12. Svara
  • Jan

    /  11/09/2016

   Identitetsvänstern har aldrig varit särskild begåvad…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/09/2016

    Om inte svarta människor var så svarta hade det aldrig funnits rasism är en nästan lika klok formulering.

    Svara
   • Del av dagens begåvningsreserv …(Ursäkta, Per-Albin, men det blev inte som du avsåg …)

    Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   Precis. Det var därför en svart man valdes till president två gånger. Av i princip samma väljare. (Så jättemycket kan de inte ha ändrats på åtta år.)

   Hade hon sagt ‘sexist’ hade det i alla fall varit på rätt planhalva. (Fortfarande inte sant, men i alla fall inte 90 grader fel.)

   Svara
  • Conny

    /  11/09/2016

   Det var avsevärt fler vita som röstade på Obama än svarta som röstade på Trump, men sure vita är rasisterna…

   Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Analysförmågan ligger på topp. Trump vann = vita (utom hon själv så klart) är rasister.

   Svara
 13. Klimathotet

   /  11/09/2016

  Svara
 14. Vic

   /  11/09/2016

  Bra sammanfattning av natten!

  Kul det där snacket om att de äldre sviker de unga, med tanke på att valdeltagandet bland åldersgruppen 18-29 legat under 50% de senaste 30 åren medan 60+ legat på runt 70% ( http://www.electproject.org/home/voter-turnout/demographics ). Precis som i Brexit. Men det ska vi inte hänga upp oss på… förbannade gungstols-patriarker.

  Förövrigt förstår jag inte hur det kunde komma så oväntat för så många. Det här vi ser är bara en motreaktion på den globalisering, postmodernism, krig och rovdjursmentalitet som härskarklassen medvetet och omedvetet orsakat, som är så så långt ifrån människans egentliga natur. Trots att folkets åsikter synts klart och tydligt så har de härskande gått över huvudet på dessa och struntat i dem. Vem som helst fattar att detta får motreaktioner i form av Trump, Ukip, SD, Brexit. Jag säger inte att något av dessa saker nödvändigtvis är bra eller dåliga (förutom Brexit, vilket vore enastående för Storbritannien), jag säger bara att det är en naturlig konsekvens av de senaste decenniernas förda politik, framförallt den i USA.

  Här i Sverige är den åsikten förstås obetydlig då man på ett helt ologiskt sätt hårddragit Ockham’s princip om att den enklaste förklaringen oftast är den korrekta. Alltså: Anledningen att Hillary förlorade är för att hon är kvinna och anledningen att en stark politisk opinion vuxit fram är för att vita män är dumma i huvudet. När jag ser att så många människor integrerat den här totala avsaknaden av logik i sitt tänkande så kan jag tyvärr förstå varför så många politiker och näringslivstoppar hyser ett folkförakt. Jag accepterar det inte, men det är i alla fall en förklaring.

  Svara
  • Conny

    /  11/09/2016

   När dom unga blir äldre så kommer dom också i högre grad rösta konservativt så man kan också se det som en gåva från äldre och klokare individer med mer livserfarenhet…

   Svara
   • Vic

     /  11/09/2016

    Därav uttrycket (på ett ungefär): Röstar man inte vänster när man är ung så har man inget hjärta, röstar man inte höger när man är äldre så har man ingen hjärna. Hoppas jag inte kränkte någon nu. 🙂

    Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Bra skrivet Vic.
   Och en grej till…

   Demokratin i Västvärlden funkar faktiskt fortfarande. Det går att bli president i världens mest betydelsefulla nation trots att man har precis HELA etablissemanget mot sig.

   Svara
   • Vic

     /  11/09/2016

    Tack!

    Frågan är hur mycket makt presidenten har.. egentligen. Nästan alla världens stater har gjort sig beroende av banker och multinationella företag och jag skulle gissa att det är mycket tjänster och gentjänster, tyvärr. Hoppas att jag har fel.

    Svara
 15. Bamse

   /  11/09/2016

  Undrar just när de ska sluta dra det här med ”glastaket för kvinnor” i dylika sammanhang? Förstår de inte att personer som bildligt talat upplever sig sitta i källaren med tio våningar solid betong ovanför sig bryr sig ganska lite i elitkvinnors påstådda glastak?

  Svara
  • Tack. Har aldrig upplevt glastaket men undrat över hur ser det ut? Vilket sort av glas? Kanske det man använder i filmer när folk faller genom? Jag har för mig det är gjort av socker.

   Svara
   • Bamse

     /  11/09/2016

    Jo precis. Och är man tillräckligt framgångsrik brukar det väl dessutom ordna sig med en stuntkvinna eller stuntman som kraschar genom sagda tak 😉

    Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Vid rpesidentvalet i Frankrike kommer glastaket att lysa med sin frånvaro, var så säker.

   Svara
 16. Leif

   /  11/09/2016

  SvT hade en trailer inför valet där just Anna Hedenmo introducerades som superorakel inför valrapporteringen.
  En amerikansk flagga låg slarvigt slängd på en stol. Hedenmo trädde in på scenen, tog upp flaggan och satte sig på stolen med flaggan draperat i sitt knä, hängande ned mot/på golvet. Efter att hon hållit sitt lilla anförande slängde hon sedan flaggan i något som liknade en papperskorg eller möjligen tvättkorg och lämnade scenen.
  Jag blev alldeles paff när jag såg detta framträdande en kväll, medveten om vilken symbolkraft den egna flaggan har för amerikaner.
  Mycket riktigt. Dagen efter detta framträdande ringde en amerikansk kvinna bosatt i Sverige till Ring P1 och framförde starkt kritiska synpunkter mot Anna Hedenmo och SvT. Med rätta tycker jag. Hela detta ”nummer” föreföll väldigt svårbegripligt.
  Samma dag som denna kritik hade framförts kunde jag observera att avsnittet där Hedenmo kastade flaggan var borttaget i SvT: trailer.
  Dags för privata tillställningar med flaggbränning på SvT nu?

  Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   Plus var bättre på Sverker Olofssons tid, tycker jag …

   Allvarligt talat, jag försöker förgäves komma på något annat land man kan vara så slentrianmässigt ohövlig mot. Israel, kanske?

   Svara
   • Rikard

     /  11/09/2016

    Hej.

    Sverige.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • Ivar L

     /  11/09/2016

    Och Ryssland.

    Svara
    • Kristian

      /  11/09/2016

     Tack. Båda stämmer.
     Och så våra grannländer, när de inte gör som miljöpartiet vill.
     Skall uppdatera min lista.

     Svara
 17. daniels

   /  11/09/2016

  En sak man undrar en dag som denna är hur kåta Sveriges politiker är på Nato nu? Fortfarande lika spännande och intressant tro?

  Svara
 18. Svenne

   /  11/09/2016

  #syndabockar

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Men alltså, vad är det med journalisterna idag? De har nog valvakat lite för länge. Hem och sov och sedan en rejäl frukost.

   Svara
  • Conny

    /  11/09/2016

   72,4% av USA befolkning är vita, 49,24% är män, ca 60% har någon gång gått på college och ca 43% har klarat av en eftergymnasial utbildning. Ja äldre brukar ha mer livserfarenhet vilket gör dom lite klokare. Dom brukar också rösta på ett sätt som dom tror är bättre för sina barn och barnbarn även om dom stampar i marken och klagar på att pappa har förstört deras liv genom att rösta på Trump 🙂

   Svara
 19. QED

   /  11/09/2016

  OT:

  ”I dagens dom har tingsrätten konstaterat att kravet i trafikbrottslagen på att uppge sitt namn och sin adress i vissa fall strider mot Europakonventionen. Det gäller i situationer då någon som varit inblandad i olyckan har anledning att anta att denne begått ett brott.”

  😦

  Svara
 20. QED

   /  11/09/2016

  OT:

  Svara
 21. Svenne

   /  11/09/2016

  Zara Larsson, igen… #tourettes?

  Svara
  • Be henne hålla sig till det hon kan!

   Svara
  • Jaha, nu är jag inte amerikan, men äldre. Ska jag titta efter om hon kommer med kniven?
   Börjar det inte bli lite, lite synd om henne?

   Svara
   • Nej, det är hennes fria val att uttrycka sig som en idiot …

    Svara
    • Klimathotet

      /  11/09/2016

     Ja det är en hårsmån från Darwin Awards om käften råkar glappa i fel sällskap.

     Svara
  • Pelle2

    /  11/09/2016

   Det visar väl vilken idiot Zara Larsson är.
   Hon hatar män enbart utifrån deras kön och önskar livet ur sina politiska motståndare.
   Förmodligen kommer nog de idiotiska radikalfeministerna stå upp och jubla över den
   ”modiga” och ”kloka” Zara. Vad gör väl det om hon hatar folk utifrån kön och vill döda några politiska motståndare ??
   Så länge hon är vänster och feminist så är hon ju bara en representant för det goda hatet…

   Svara
 22. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Dreadlock

    /  11/09/2016

   Stackars Hannes. Bott för länge i sitt innerstadsrevir så han glömt ta räkning för verkligheten. Det är verkligen synd om honom.

   Hannes är naturligvis en mycket bättre människa än dem han anklagar, därför att han verkligen förstått hur det ligger till. Han har ju för fanken eftergymnasial utbildning. Han kan det där. Han är en professionell medmänniska

   Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   Konsten att flumma om statistik …

   Är det verkligen värt besväret att ha med 53% och 54%? (Sedan är det väl snarare 55% av Trump-väljarna som är män. Det vanliga övertaget för Republikanerna alltså.)

   *Ålder
   Väljare över 44 utgör 53% av väljarbasen. Att få 60% sådana väljare är knappast konstigt när man har vunnit valet!

   Ålder / andel av befolkning / andel av röstare
   18-29 / 20% / 19%
   30-44 / 27% / 25%
   45-64 / 35% / 40%
   65+ / 18% / 15%

   Något lite fler äldre än yngre som röstar, alltså, men inte någon jätteskillnad. Inklusive röster på tredje part var det bara i åldersgruppen 18-29 som Clinton fick mer än hälften.

   *Ras
   Vita är 72% av befolkningen. 87% är väl ungefär som förväntat, med tanke på att det här var det första valet som verkligen erbjöd ”identitetspolitik för alla.” (Och, återigen, den vanliga GOP-övervikten.)

   *Utbildning
   Amerikansk utbildning är idag en indoktrineringsverkstad för vänstern. Det är hönan och ägget: utbildar man sig för att man är vänster, eller blir man vänster för att man utbildar sig? Bland vita med universitetsutbildning fick Trump fler röster än Clinton.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/09/2016

    Med samma logik är samtliga allianspartier också kvinnohatarpartier, alla har en röstfördelning om ca 57 män och 43 kvinnor per hundra röstande 2014.

    Feministiskt intiativ sticker dock ut rejält som det riktiga hatarpartiet. 85% kvinnor mot ynkliga 15% män.

    /Frida

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  11/09/2016

     Blev fel i siffrorna, ber om ursäkt, det där är antalet kvinnor mön på valsedlarna.

     Svara
   • Kristian

     /  11/09/2016

    Och så dessa hemska arbetarkvinnor, förstås:
    http://erixon.com/blogg/2016/11/x-faktorn-som-gav-trump-segern/

    ”… nu rapporterar Ron Brownstein, redaktör på The Atlantic hos CNN, att en annan väljargrupp kan tävla med dessa män. Och det är arbetarkvinnorna. De röstade massivt på Donald Trump.

    Särskilt i de delstater som varit demokratiska partiets “skyddsvall”, som Michigan, Wisconsin och Pennsylvania, har arbetarklassen i större grad röstat på Trump än till och med på Ronald Reagan. Därför bröt Trump igenom skyddsvallen och vann valet.”

    Svara
    • Ivar L

      /  11/09/2016

     ”skyddsvall”
     Alltså, bara det ordvalet…
     Skyddsvall mot vad? Demokratiskt inflytande?

     Svara
     • Klimathotet

       /  11/09/2016

      Skyddsvall kallades Berlinmuren på östsidan.

   • Conny

     /  11/09/2016

    Och svarta amerikaner är dom störstra rasisterna eftersom 92% inte röstade på Trump 🙂

    Svara
 23. Svenne

   /  11/09/2016

  #platinumkort? #hoppsan…

  Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   ”För allt som inte kan mätas i pengar: Rörelsen.”
   Nej, tvärtom.

   Svara
 24. Dreadlock

   /  11/09/2016

  Reagerade också starkt på tv1 valvaka där orden ”vita” ”lågutbildade” ”män” ”Hat” nämndes stup i kvarten bland Kommentatorerna , fast den utmärkta reportern Erika Bjerström stämde inte i kören utan försökte verkligen att , i kraft av verklig erfarenhet, ge en betydligt mer nyanserat bild av en Trumpväljare.
  Ger inte mycket för SvT:s behandling av politiska skeenden numera. Kan man klämma in ras och kön i samma mening för att avhumanisera väljare för fel kandidat så kan vi vänta oss att våra skattemedel fortsätter att hålla den inställningen under armarna, och de behöver inte ens står till svars till någon. Men det var skoj att se hur SvT:s redaktion inklusive kommentatorerna i studion ( BÅDA Hillary anhängare, SvT, Really ? ) Hur mungiporna hängde i golvet och hur oerhört trötta och besvikna alla blev. Close but no cigar. Så här går det när den fina globaliseringen via multinationella företag genom ”Frihandelsavtal” utlokaliserar jobb till låglöneländer . Vad göra med den egna arga nationella arbetskraften som nu blir arbetslösa ? Demokraterna har förklarat allihopa som en börda som ska tigas ihjäl. Tills Trump kom.

  Fastnade till sist på TV4 med Oskarssons fängslande liverapporteringar . Vilken skillnad.

  Svara
 25. Svenne

   /  11/09/2016

  GP: När en elit ingenting förstår av vanligt folks bekymmer

  Svara
  • Jan

    /  11/09/2016

   I Sverige finns det en handfull journalister värda namnet. Janne Josefsson är en av dem. Många respektingivande journalister av den gamla skolan är i pensionsåldern dessutom. De nya unga journalisterna verkar mer intresserade av personlig utveckling och cv-snickrande. De gillar resor och att parta i New York och Almedalen. Ett slags kåranda.

   Svara
   • MiT

     /  11/09/2016

    En ganska bra sammanfattning! 😛
    Och ganska tragisk… :-/

    Svara
   • Ivar L

     /  11/09/2016

    Jag tror den traditionella journalistiken mer eller mindre är dödsdömd. Till stor del av ekonomiska skäl men också på grund av precis den kåranda du beskriver. Det är helt fel människor som väljer att bli journalister och de som styr många tidningar och mediehus är totalt vetvilliga. Wolodarski är ett av praktexemplen.

    Svara
    • Det är ju bara att se hur människor som Alice Teoduresco and Ivar Arpi – trots att de knappast kan kallas för extremister på något sätt så är de rent allmänt avskydda inom journalistkåren till den graden att folk protest”slutade” i och med Alices utnämning på GP (nåja, en var på väg i pension, en var antagligen inte fast anställd utan frilansare och en blev sjukskriven och började på statsmissionen).

     Kan någon tänka sig att någon av dom skulle kunna få en fast tjänst på Aftonbladet, Expressen eller DN?

     Svara
 26. Frida Gustavlin

   /  11/09/2016

  Det där tycker jag är en storm i ett vattenglas, om nu planet står parkerat över helgen på en utländsk flygplats, vad gör det. Regeringsplanet genererar skräpjournalistik, undantaget när Fridolin låter det åka från en flygplats tll en annan med ett avstånd om fem mil.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/09/2016

   Nu var det väl valet att överhuvudtaget utnyttja regeringsplanet för en resa som var känd fem månader innan och där det fanns reguljära alternativ som kritiserades.Inte att det stod parkerat även om även det genererade lönekostnader och traktamenten för besättningen.
   Sedan passade ju Hultqvist dessutom på att ta in på ett lyxhotell i annat land under helgen istället för det hotell han redan bodde på.

   Svara
 27. Visst var median trumpen över Trump tramp, men de hade inte klätt sig i svart som vid Brexit. Hann de inte byta?
  Clintons var dock klädda i svart/mörkgrått.

  Svara
 28. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/09/2016

   Jag är besviken! Hur kan man som genusforskare vara så slarvig, det ska självklart vara:

   ”Jag TROR att hen hade vunnit om hen vore man.”

   Måste vara väldigt praktiskt att vara genusforskare, man behöver aldrig forska, det räcker med att tro. Om vi hade tagit tidsmaskin tillbaka något decennium så TROR jag att det hade varit betydligt svårare att hitta forskare som uttryckte sin TRO så mycket, istället skulle de ha sagt något i stil med följande.

   -Det där vet jag inget om, det får du fråga en statsvetare om, jag sysslar med litteraturvetenskap med inriktning på genus,

   Förrut var det ett starkt hedersmärke inom akademin att inte ta politisk inställning, men men, det var då det. Varför har de ens frågat en genusvetande litteraturforskare om presidentvalet i egenskap som forskare?

   Jo. Enkelt, det är Sveriges Radio som är i farten.

   /Frida

   Svara
  • Conny

    /  11/09/2016

   Nej, om Hillary hade varit en man så hade han suttit inlåst för länge sedan…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/10/2016

   Det var Clinton själv som drog upp sin fitta som argument, till alla vettiga människors förskräckelse. Hade hon hållit fittan privat hade den antagligen heller inte kritiserats.

   Svara
 29. Ivar L

   /  11/09/2016

  En liten exposé över Wolodarskis DN och SvD:

  Wolodarski öppnar själv med att i princip spå den fria världens undergång i en domedagsartikel som nog måste anses vara av absolut lägsta klass någonsin:
  ”Med Donald Trump som president går världen in i en ny, oförutsebar och farlig era – skild både från tiden efter andra världskriget och det senaste kvartsseklet.”
  https://web.archive.org/nyheter/usa-valet/peter-wolodarski-isande-vindar-over-hela-varlden/
  Intressantast är att han antyder att Trump kommer att starta kärnvapenkrig. Detta trots att Trump till skillnad från Clinton talat om att närma sig Ryssland och söka samförstånd med världens länder. Wolodarskis påståenden är faktiskt helt och hållet gripna ur luften.

  Sedan lyckas DN med konststycket att på sin förstasida runt middagstid säga emot sig själva.
  Först: ”Världens diktatorer applåderar USA:s val — den demokratiska världen står handfallen.”
  Sedan strax under: ”EU bjuder in Trump, graturlerar Trump till segern.”
  http://web.archive.org/web/20161109110916/http://www.dn.se/

  Naturligtvis är det den andra texten som är sann medan den första är framfantiserad av Mikael Winiarski i ungefär samma anda som Wolodarski. DN är helt enkelt inte en tidning med någon som helst trovärdighet längre. Vi minns We Are Sthlm och alla lögner kring hur det hanterades. Wolodarski måste vara den i särklass sämsta chefredaktören en morgontidning haft någonsin i Sverige. De må haft trovärdighetsproblem innan men i dagsläget är de helt under isen.

  SvD klarar sig klart bättre. De har redan lyckats producera två ledare som är riktigt sansade. Inte för jag håller med om varenda bokstav i dem men de är ändå rimliga och genomtänkta och inte fulla av domedagsprofetior:
  http://www.svd.se/nu-ar-tid-att-sluta-forvanas/om/kampen-om-vita-huset
  ”Det handlar om storstäder mot landsbygd, och om att väljarna är trötta på det politiska etablissemang som representeras av eliterna i storstaden.”

  http://www.svd.se/trump-kan-bli-en-mer-enande-kraft-an-clinton/om/kampen-om-vita-huset
  ”Omvärlden reagerar med fasa, men kanske kan Trump ändå bli den som enar amerikanerna.”

  Svara
 30. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Wallström visar sin okunnighet – igen – och känner uppenbart inte till vad Clinton Foundation pysslat med. Något Hilarious Clinton etc riskerar att hamna i domstol för, om Trump står för sina ord …

   … eller så gör Wallström det och har föga förvånande H.C. som idol …

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/09/2016

   Ha! Angående glastak i mer konservativa länder än Sverige, i svunna tider och moderna tider, alla är därtill mer ickejämställda:

   Margret Thatcher – premiärminister 1979-1990
   Angela Merkel – förbundskansler 2005-
   Tarja Halonen – president 2000-2012
   Dilma Rouseff – president 2011-2016

   Svara
   • Kristian

     /  11/09/2016

    Två Irländska presidenter.
    Mary Robinson 1990-1997 (Väldigt vänster i katolska Irland.)
    Mary McAleese 1997-2001 (Dito.)
    Fast det verkar som om presidenten är mer symboliskt statsöverhuvud där.

    Svara
   • Indira Gandhi, Golda Meir, Benazir Bhutto.

    Svara
  • Jans

    /  11/10/2016

   Fy fasen vad jag blir förbannad på maktkvinnor som antyder att de på något sätt skulle fått en oförtjänt låg position. Margot är ju för tusan utrikesminister, en av de absolut högsta politiska positionerna man kan ha. Var är det ”tjocka lagret” med män ovanför henne? Löfven o Fridolin? Så tjocka är de inte.

   Svara
  • Pelle2

    /  11/10/2016

   Men hur kommer det sig då att både Wallström och Clinton kunde bli utrikesministrar om det nu är så omöjligt för kvinnor att ta sig till toppen i politiken ?
   Man kan också undra hur det är möjligt att vi i Sverige har tre stycken kvinnliga partiledare för riksdagspartier ?
   Det är ju också typiskt för en radikalfeminist som Wallström att kön är viktigare än meriter.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2016

    Formella politiska meriter har visserligen Clinton mer av än Trump men det var vare sig meriterna eller könsorganet folk röstade på. Banaliteten i Margots och andra identitetspolitiska tyckares resonemang är bedrövande.

    Svara
 31. Nils Dacke

   /  11/09/2016

  Vilken fantastisk lång natt och och härlig dag, det är värt varenda missad timme i sömn bara för att få se dessa journalister och politiker sitta och sura i studion. Man kan tror att de någon gång skulle lärt sig men de är totalt blinda för verkligheten. Titta bara på Birgitta Olsson, Reinfeldt och Anna Hedenmo de har nog käkat ett kilo citroner, ha ha ha .

  Svara
  • Kristian

    /  11/09/2016

   Ja, lite underhållning erbjuder de faktiskt emellanåt!

   Svara
 32. Svenne

   /  11/09/2016

  GP: Teodorescu: Sluta förstöra mitt Sverige

  Svara
  • G

    /  11/09/2016

   ”../…/…På Stasimuseet fastnar jag vid ett citat av Walter Ulbricht, DDR:s statschef fram till 1973. ”Byggandet av socialism handlar först och främst om att utbilda folket”. När vi kom hit från kommunismens inferno konstaterade min mamma att Sverige på många vis var mer socialistiskt än Rumänien. I det gamla hemlandet visste människor vad de inte fick yppa, censuren kom utifrån. I det nya upptäckte vi snart att människor fick tycka och tänka fritt, men att de av rädsla avstod, censuren kom således inifrån. Denna rädsla för att avvika, att tänka och därmed vara fel, är förlamande och farlig. Ta bara turerna kring Bokmässan, Grand Hotel liksom ideologiseringen av museerna och nu senast medieutredningen (som Mathias skriver om i dag).

   Kära Sverige, vart är vi på väg?”

   Svara
 33. Svenne

   /  11/09/2016

  #Mellin:)

  Svara
  • Melin & Co har gjort det till en konstart att cykla i diket …

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/09/2016

   Antietablisemangsrörelse är en riktigt dryg omskrivning av antifolkopinionsrörelse.

   Svara
  • Johan A

    /  11/10/2016

   Hmmm. Om bara SD-väljarna hade rätt, kan det inte vara så att de har rätt i andra saker också?

   Svara
 34. Svenne

   /  11/09/2016

  #Virtanen:)

  Svara
 35. G

   /  11/09/2016

  Marcus Birro: Donald Trump vann för att eliten föraktar folket – precis som i Sverige
  http://nyheter24.se/debatt/867122-marcus-birro-donald-trump-vann-for-att-eliten-foraktar-folket-precis-som-i-sverige

  Blondinbella: ”Donald Trump är en rasistisk kvinnohatande man”
  http://nyheter24.se/noje/kandissverige/867154-blondinbella-donald-trump-ar-en-rasistisk-kvinnohatande-man

  Och som vit är även du (som länkat längre upp) Blondinbella rasist, sexist och homofob. Inte lätt när det sitter i färgen Blondinbella, då går det liksom inte att komma undan lol.

  Svara
 36. Kristian

   /  11/09/2016

  Soran Ismail kritisk mot svensk media?

  Eller är det svenska politiker han talar om?

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Precis, den som sa’t han va’t helt enkelt. Det är ju inte direkt som att Soran och hans kompisar brukar djupdyka i statistik, siffror, demografiska analyser och sådant. I bästa (?) fall lyckas någon av dem kläcka ur sig en jämförelse med italienska maträtter och alla applåderar och tror stora tankar tänkts.

   Svara
  • G

    /  11/10/2016

   ….

   Svara
 37. Kristian

   /  11/09/2016

  Trump har flyttat republikanska partiet längre till vänster än någonsin. Applåder för LBTQ-äktenskap. Höjd minimilön. Inga fler militära äventyrligheter utomlands. De neokonservativa och den kristna högern är helt överspelade.
  Gardell talar om högerpopulism.

  Gardell är tydligen inte medveten … jag avslutar meningen där.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Så vem menar Gardell att USA:s Kindberg Batra är i sin GBA? Hillary eller?

   Svara
   • Kristian

     /  11/09/2016

    Säg det. Jag ser ingen direkt motsvarighet.

    Det torde vara SD/Åkesson som vanligt, men om Trump är USAs Åkesson finns det ingen plats för AKB. Gardells varning borde ha riktat sig till den svenska väljarkåren, men …

    Jag säger som Tevye: I’ll tell you … I don’t know.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  11/10/2016

   Jonas bör nog ha ett snack med en viss Yiannopoulos.

   Svara
   • Kristian

     /  11/10/2016

    Som hetero får jag vara försiktig med hur jag uttrycker mig om homosexuella, men Gardell var väl aldrig högre än en 6:a, ungefär. Milo är lätt 8 eller högre.
    Väldigt olika kretsar.

    Svara
 38. G

   /  11/09/2016

  ”Celebs who said they’d leave country if Trump won

  Here is a list of some of the celebs who claimed they would move out of the U.S. under a Trump administration.”
  http://thehill.com/blogs/in-the-know/in-the-know/305117-celebs-who-said-theyd-leave-country-if-trump-won

  Nå ? Har ni vuxna 5-åringar packat väskan än eller!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/09/2016

   Tror ni att de flyttar till Mexico eller nöjer de sig med Hawaii?

   Svara
   • Kristian

     /  11/09/2016

    Vill minnas att Hawaii är ett ännu starkare Demokrat-fäste än Kalifornien, så det kanske räcker.

    Svara
   • Väldigt många serier samt filmer filmas i Kanada (främst Vancouver) pga att de har skattelättnader där. Så många av de som påstår att de ska flytta bor antagligen i Kanada redan större delar av året.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  11/10/2016

     Med tanke på att Vancouver har ungefär lika många soldagar som Borås, så tvivlar jag på det =)

     Svara
 39. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • Conny

    /  11/09/2016

   Ja, det är jobbigt när kvinnor mer och mer börjar förstå att jämställdhet inte är synonymt med feminism…

   Svara
 40. G

   /  11/09/2016

  Herregud Alice ❤ ❤
  Så oerhört träffsäkert, och då är du ändå en av våra s.k "journalister".

  ""Alice T: Det har sagts vara USA:s viktigaste val – och nu är Donald Trump vald till president. Det påstått omöjliga har återigen hänt. Förvåningen och chocken är stor på sina håll, inte minst bland icke-röstberättigade svenska förståsigpåare. Och det är klart, om man enbart har följt den svenska bevakningen av det amerikanska presidentvalet, och om man därtill baserar sina analyser på de privata preferenserna, så är förvåningen högst väntad. "
  …/…/…
  I månader har Trumps anhängare hånats och idiotförklarats, de har utmålats som obildade (när blev det politiskt korrekt med sådant oförblommerat klassförakt?), ett demokratins bottenskrap. Nu har de använt sin demokratiska rättighet, och skyldighet. Och det med besked. Strategin att hoppas på röster från de man avfärdar som lägre kunniga har återigen misslyckats. Oavsett vad den etablerade politikerklassen, journalistkåren eller någon annan tycker har de gjort sitt val. När ska etablissemanget börja ta dem på allvar oavsett vad man tycker om deras åsikter?

  Tendensen är densamma i Sverige, liksom i Storbritannien och resten av EU där såväl stundande val i Frankrike som i Tyskland kan komma som en ny påminnelse om situationens allvar. Men det är inte en nationalistisk, konservativ eller främlingsfientlig revolt vi beskådar i första hand, även om det är den gängse analysen. Snarare handlar det om att när staten inte längre förmår fullgöra sitt kärnuppdrag på det sätt som människor förväntar sig, när fred, frihet och mat på bordet inte längre verkar självklart för att fokus ligger på genusdagis och ideologiskt renläriga museer, när människor upplever att medierna är emot dem och för de som de är satta att granska – ja, då eroderas förtroendet och det enda rationella som återstår är att rösta i protest. Det är alltså mer en fråga om bristande politiskt utbud än om något annat.

  Precis som det är i Sverige; väljarna oroade sig för invandringen, Sverigedemokraterna var de enda som hörsammade, varpå övriga partier stoppade huvudet allt djupare i sanden, varför väljarstödet växte än mer eftersom deras oro avfärdades och hånades. När politikerna väl borstade bort gruset ur ögonen var det för sent.
  …/…/…
  Alla som nu förvånas och förfäras, kom ner från piedestalerna och inse att er förnekelse bidrar till skapandet av farliga politiker. Om två år är det val i Sverige, det som skett i USA är bara en föraning om vad som kan bli verklighet också här.""
  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-f%C3%B6rnekelse-skapar-farliga-politiker-1.3942350

  Och just nu står en SVT-reporter och pratar om nationalistiska krafter i Europa 😛

  Svara
 41. G

   /  11/09/2016

  Svara
 42. Frida Gustavlin

   /  11/09/2016

  Kollar på Anders Lindberg på aktuellt, filosoferar till anledningarna för det amerikanska ”antietablissemangsresultatet” i relation till SD.

  Det är så svårt att förstå att det inte går att begripa, Anders Lindberg pratar en massa strunt istället för att bara erkänna att folk röstar inte på Sverigedemokraterna på grund av någon flummig utanförskapskänsla, de röstar på SD för att de vill strama upp migrationspolitiken som de ser som totalt misslyckad.

  Hur svårt är det att ta in?

  Det handlar noll och inget om att försöka få denna grupp att känna sig trygg, vill man att de inte ska rösta och sympatisera med SD gäller bara en sak, tillfredställ deras krav på reformer som de anser endast SD är måna om att genomföra. Om man nu inte vill genomföra sådana reformer får man iskallt räkna med att förlora i opinionen.

  Det är inte svårare än så, och detta gäller oavsett vilken utslagsgivande sakfråga det handlar om, och just nu råkar migrationsfrågan vara avgörande.

  Svara
  • Ivar L

    /  11/09/2016

   Ja, i mitt fall handlar det nog nästan enbart om migrationspolitiken om jag skall rösta på SD. Känner inte mycket för partiet i övrigt. Och inte är jag rädd, ensam, fattig, outbildad eller arbetslös heller. De där människorna har ta mig fan ingen koll på vad de pratar om. Det är helt fantastiskt att sitt och gång på gång höra experter berätta för mig att jag är fattig, ensam, arbetslös, rädd, främlingsfientlig och bla bla bla…. De har ingen aning, ingen aning.

   Svara
 43. G

   /  11/09/2016

  Svara
 44. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
 45. G

   /  11/09/2016

  Oscarsson i TV4:
  ”Jag tror att Trump till och med kan bli en bra president”
  ”Ahhhh vad säger han?!? Reagerar folk hemma i sofforna” 😀

  Svara
  • G

    /  11/09/2016

   Meeen vafan! Nu kom expert Reinfeldt in och ska förklara läget igen! 😦

   Svara
   • Ivar L

     /  11/09/2016

    Längst upp på fjärrkontrollen, oftast röd knapp ON/OFF.
    Tryck!

    Våga vägra Reinfeldt.

    Svara
    • G

      /  11/09/2016

     Inte nu, nu är Oscarsson tillbaka haha 😛

     Svara
     • Jans

       /  11/10/2016

      Kan vara idé att lyssna på Reinfeldt, han har ju rätt ta mig tusan:

      ”Enligt den tidigare svenske statsministern hotar Trump ‘hela grunden för den världsordning som växte fram efter andra världskriget’, där USA och Nato intog en ledande roll och där öppna gränser och frihandel har framtvingats av USA genom institutioner som IMF och Världsbanken.
      – Är han beredd att gå långt kan det förändra inte bara USA utan även andra delar av världen, säger han.”

      Ja, det kanske är dags för ett paradigmskifte i världspolitiken? Öppna gränser har ju fungerat sådär, FN är en stelbent koloss som visserligen kanske medverkat till att dämpa vissa krig men som oftast står helt handfallet utan långsiktigt realistiska lösningar på t.ex flykting och migrationsfrågor. Världsbanken och IMF klarar sig förmodligen värden bättre utan. Frihandel kan vara bra men frågan ibland är, för vem? O.s.v. Fredriks domedag (bankrådgivare som han är) är inte nödvändigtvis allas domedag.

 46. G

   /  11/09/2016

  facebook.com/marcus.oscarsson.7/videos/977867678986541/

  Svara
  • G

    /  11/10/2016

   *suck!*. Jag ville ha med texten som hör till inlägget/videon. Ja Marcus, jag hoppas verkligen du kör ditt eget race så länge du får synas inom svensk media, man vet aldrig vad som händer med folk som sticker ut på ”fel” sätt, det är ju det som gör dig så jävla bra och är den positiva skillnaden jämfört med de flesta av dina ”kollegor”…..

   ””JAG BLEV UTSKRATTAD, UTSKÄLLD & IDIOTFÖRKLARAD – MEN DET BJUDER JAG PÅ SÅ GÄRNA, ÄLSKAR POLITIK!

   Tack alla för en fantastisk resa inför USA-valet hela våren, sommaren, hösten och den fantastiska valvakan i natt. Nu kör vi vidare mot Sveriges val 2018. Och inte heller då tänker jag bry mig om vad alla andra säger. Nej, jag kör på som vanligt. Tack alla för alla uppmuntrande ord och stöd.
   Marcus””
   ———-

   Feedback i kommentarer som visar att han gör ett grymt bra jobb med sin konstanta saklighet och objektivitet som folk uppskattar och som även lyckas göra de ointresserade lite mer intresserade….

   ”Jag som annars är rätt ointresserad av politik har plötsligt blivit helt galen i politik. Tack för en kanonbra rapportering! Du hade rätt! Rapporterade objektivt och sakligt till skillnad från övriga journalister. Keep it up! Du är grym 💪🏻 och stiligast klädd i studion igår.”

   ”Bra att folk blir mer insatta i politiken och kan tycka och tänka själva än att bli nickedocker.”

   ”Uppskattar din inställning till att utåt försöka vara opartisk…. En äkta journalistisk inställning man önskade fler hade…. Tack för det!!!”

   ”Detta kan inte prisas för många gånger, objektiv Journalistik är utrotningshotat i vårt samhälle idag. Tack och bock till Marcus Oscarsson!”

   Svara
 47. MiT

   /  11/09/2016

  Svara
  • G

    /  11/09/2016

   Herregud, vad är det för fel på ”folk”. Hyllad ? WTF.

   Svara
  • Kristian

    /  11/10/2016

   Aldrig hört talas om ”stolen”?
   Tror att alla fängelser är lika trevliga som de svenska?

   Överraskningar väntar ute i stora världen …

   Svara
   • Hon kan ju börja med att höra av sig till Annika Östberg om hur ”trevliga” amerikanska fängelser är och Östberg deltog trots allt ”bara” i ett polismord så jag kan inte tänka mig att någon som skjuter presidenten får det bättre.

    Svara
    • Kristian

      /  11/10/2016

     Ingen mindre än Arnold vägrade benåda henne.

     Svara
  • G

    /  11/10/2016

   Kan man inte stå för det man säger/tweetar så går det såhär, tweeten är nu raderad!

   Svara
  • Lövet

    /  11/10/2016

   Tror att hennes ESTA-ansökning kommer att ta lite tid…

   Svara
 48. G

   /  11/09/2016

  Ahahah. Ann Tiberg sade just i TV4 att….

  ”Trumps väljare läser bara alternativa medier som Breitbart News, det är det man ser på deras datorer när man besöker dem, de läser eller tittar inte på traditionella medier, så de får aldrig den kunskapen, det tycker jag är lite oroande.”

  Svara
  • Jans

    /  11/10/2016

   ”Den kunskapen”
   Ja, vilken är den kunskapen egentligen? Om jag får gissa så läser Trumväljare troligen mer traditionella medier än vad Clintonväljare läser alternativmedier. I genomsnitt.

   Samma förhållande i Sverige. SD-väljare läser troligtvis t.ex. Aftonbladet då och då men hur ofta läser den rättrogne LO-sossen Fria Tider? Hur ofta läser privatiseringsmoderater Nyheteridag?

   Svara
  • Kristian

    /  11/10/2016

   Dessa eländiga alternativmedia. Var finns Maj Britt Theorin när vi behöver henne?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/10/2016

   Alla kan ju inte sitta klistrade framför Jezebel, The Guardian, etc.

   Svara
 49. G

   /  11/09/2016

  …..

  Svara
 50. G

   /  11/10/2016

  Ni som har twitter, rösta+retweeta….

  Svara
 51. G

   /  11/10/2016

  Svara
 52. Svenne

   /  11/10/2016

  #sarkasm…

  Svara
 53. G

   /  11/10/2016

  Ahahah vafan! #välutförtarbete

  …..

  Svara
  • G

    /  11/10/2016

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2016

    Svara
    • Ivar L

      /  11/10/2016

     Det där med att folk cyklar på de nyplogade cykelbanorna tror jag dessutom behöver mätas. Jag fick vandra en längre sträcka igår på grund av kaoset och delvis på en av de fint plogade cykelbanorna. Det var inte särskilt många cykelspår på banan. Jag tror många ställer cykeln hemma i sådana här situationer, plus att det sällan går cykelvägar hela vägen.

     Huvuddelen av min promenad fick jag gå på oplogade trottoarer och över oplogade bilvägar. Det var ganska märklig upplevelse när plötsligt en boulevard för cyklar öppnade sig. Själv hade jag aldrig kunnat ta mig till den med cykel eftersom jag måste cykla på bilväg en betydande sträcka innan jag hade nått denna boulevard.

     Svara
     • Klimathotet

       /  11/10/2016

      Och jag bara kör vidare med min stora SUV som har ”äkta” 4-hjulsdrift 😀

 54. Jans

   /  11/10/2016

  Jaha, tydligen tar inte Gardell ansvar för sin svans. Hittade en rasist-tweet i hans flöde:
  Medela Voronov så Gardell utesluts ur gemenskapen och blockas:

  Svara
 55. G

   /  11/10/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2016

   Vi har sett dem förr. De stod och gjorde fuckofftecknet på V:s valvaka, de bar t-shirt med hatbudskap i kammaren och de avfärdade en av riksdagens talmän och visade därmed sitt förakt mot den demokratiska ordningen.

   Vänstern i ett nötskal, en samling odemokrater.

   Svara
  • G

    /  11/10/2016

   Nej, de är helt säkert höger, själva beteendet och bilden med knytnäven skriker ju höger lol.

   Svara
  • G

    /  11/10/2016

   Svara
  • G

    /  11/10/2016

   Svara
   • G

     /  11/10/2016

    För att det ska va rättvist tar jag med slutet på diskussionen också….

    Svara
 56. Ivar L

   /  11/10/2016

  Det är rätt anmärkningsvärt, den rimligaste valanalysen jag läst hittills kommer från Avpixlats Mats Dagerlind. Nog för att han smyger in lite SD-propaganda här och där som brukligt men det han säger konkret om Trump och vad han kan tänkas uträtta är både sansat och realistiskt. Inte minst förstår Mats till skillnad från clowner som Wolodarski och Reinfeldt att Trump inte själv kommer att kunna bestämma över allting i USA och att världen inte kommer att gå under. En liten knappt finansierad webbtidning lyckas med hästlängder leverera en relevantare analys än Sveriges samlade mediekår med enorma resurser i ryggen. Det är verkligen pinsamt medieklimat i Sverige:
  http://avpixlat.info/2016/11/09/trumps-valvinst-inger-hopp-om-demokratins-revansch-pa-demokraturen/

  Svara
  • Jan

    /  11/10/2016

   Jag tror inte att Trump kommer att kunna genomföra ens en tiondel av alla de svepande vallöften han orerat om. Det blir intressant att se hur landet kommer att ligga ett år efter Trump tillträtt när verkligheten kommer inpå. Man måste inse att många av de som röstat på Trump är de inskränkta, självgoda ”rednecks” eller deplorables som Clinton talar om. En annan term är ”white trash”. USA verkar ha gott om dem. Vilket naturligtvis är en tragedi i sig.

   Svara
   • Ivar L

     /  11/10/2016

    Bring it on bara Jan…

    Folkföraktet, det är så fint att förakta människor. Om de är ”fel” människor.

    Eller hade du gjort analysen att Clinton inte heller skulle kunnat genomföra alla sina idéer (speciellt inte med republikaner i representanthuset) och att de som röstade på henne därför är dumma i huvudet för att sedan avsluta med en drapa om outbildade svarta amerikaner med McJobs? Det är ju ”gott om dem” också i USA.

    Fast mest fattar jag inte vad ditt förakt för vita amerikaner har med Mats Dagerlinds text att göra. Han avstår ju som du kan se från rasistiska analyser.

    Svara
   • Svenne

     /  11/10/2016

    ”White trash” är ett nedsättande tillmäle, nästan som ”nigger” – alltså inget att rekommendera…

    Svara
   • Lövet

     /  11/10/2016

    Jan kom ut som Reinfeldtanhängare: Samma analys, lite proletärt ruffigare i kanterna men lika alldeles självklart von oben!

    Svara
 57. Svenne

   /  11/10/2016

  #satir…

  Svara
 58. G

   /  11/10/2016

  Svara
  • Ivar L

    /  11/10/2016

   Faktisk ett mycket glädjande diagram.
   Oavsett om man gillar Trump eller inte är det ju ur demokratisk synvinkel bra att det inte enbart är PR-muskler som avgör presidentposten. Kanske en tankeställare till alla partier som vräker pengar över reklambyråer även i Sverige. Skit i reklamen och satsa på politiken som folk vill ha istället!

   Svara
   • Klimathotet

     /  11/10/2016

    ”Allting går att sälja med mördande reklam. Kom och köp konserverad gröt.” Det funkade inte den här gången. Produkten tålde inte en närmare granskning.

    Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: