Problemen med svensk skola sammanfattad

För några veckor sedan hade jag ett inlägg om Maskinteknik på KTH, som man bör kolla igenom innan detta, och nu är det en liten därifrån igen

genus-och-maskinteknik-pa-kth

när introduktionskursen är slut. Men allvarligt, genusperspektiv på biologi…? Ah-King har fått miljoner av Vetenskapsrådet också.

Och vad är det för frågor de vill att man ska besvara? Vem vågar t ex skriva ”INGA” på fråga 3?

Feministisk Teknovetenskap är på stark frammarsch verkar det som. Vi ser fram emot när första bron eller flygplanet byggs med den kunskapen!

Södertörn är ju känt i genussammanhang, de utbildar även lärare där

motverka-vithetsnormer-lararutbildningen-sodertorn

Anders är akademisk ledare för lärarutbildningen på Södertörn. De har haft något som heter ”Lärarutbildningens dag” där och då kunde man tydligen se det ovan. Den bilden sammanfattar nog ganska bra svensk skola idag.

motverka-vithetsnormer-lararutbildningen-sodertorn1

Så såg programmet ut. Intressant att se att Forum för levande historia, som är en myndighet, var med på ett hörn. Det var Forum för levande historia som för cirka 1 år sedan, på halleluja-mötet ”Sverige Tillsammans”, påstod att det inte finns någon svensk kultur…

Kasta ut charlatanerna från all form av inflytande!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

69 kommentarer

 1. Pelle2

   /  11/18/2016

  Dom gamla rasbiologerna i Uppsala skulle vara stolta över sina sentida arvtagare på Södertörn. Undrar om dom skall införa en kurs i skallmätning också ?

  Svara
 2. MiT

   /  11/18/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2016

   Och vad har handikappanpassning med genus att göra ?

   Svara
   • trollan

     /  11/18/2016

    Just denna öppnar ju för en hel del skämt. Verkar som vissa ser könet som ett handikapp i sig ju…

    Svara
   • Rikard

     /  11/18/2016

    Hej.

    Ko-optering av grupp, för att värdegrundskorrekta personer skall kunna tala och agera i gruppens påstådda intresse och med gruppens påstådda mandat. Samma tröttsamma gamla socialistiska infiltrationsmetod som alltid:

    <Gå med i föreningar en masse
    <Rösta fram varandra
    <Var aktiva, mer än andra – gå på alla möten
    <Arbeta in er egen agenda i föreningens stadgar – först via ofarliga fraser och sedan allt mer tydliga så att tillvänjning sker
    <Upprepa

    Det var därför lärarutbildningen och journalist-dito var så viktiga att indoktrinera under sextio- och sjuttiotalet: skolan och media är våra största indoktrineringsvektorer.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2016

   Man kan ju också vad smarthet har med genusideologierna att göra…
   Borde väl heta postmoderna,identitetspolitiska, radikalfeministiska,normkritiska och genussmarta lokaler istället ?
   Får väl förkortas till PIRNG-lokaler kanske 😉

   Svara
  • Ingenstans kommer man undan genustrams. Barnen skall förstöras och göras till produkter av något vi inte vet vart det leder. Till kön hos psykolog kanske och den kön är lång, väldigt lång just i Umeå.

   Svara
   • Klimathotet

     /  11/18/2016

    Och barnen smittas med TBC och gud vet vad i skolan. För några år sedan. ”Hälsokontroll av nyanlända? Vi sätter ett kryss i rutan så är det klart och vi har ryggen fri om det blir problem senare” Idag. ”Vi har erbjudit alla att hälsoundersökas och ganska många har medverkat” (Värdegrunden inkluderar nu alla lungsjukdomars lika värde)

    Svara
 3. MiT

   /  11/18/2016

  Glömde ju
  ”Handbok Gender – Bakgrundtvå”
  http://genusdebatten.se/handbok-gender-bakgrundtva/

  Svara
 4. trollan

   /  11/18/2016

  Alltså jag blir nästan lite gråtfärdig när jag ser den där uppgiften. Jag skulle personligen inte ha något problem att skriva mycket om det. Att skriva texter har aldrig varit problem för mig. När jag har hållit på med uppsatser så har jag sett det här med 1 A4 ark som en begränsning.

  Nu har jag en son som är 12 år. Han är särbegåvad åt naturvetenskapligt håll. Jättebra på matte och NO. Han ligger däremot extremt lågt på svenska. Hans problem är ordet ”utveckla”. Om någon ger honom en fråga så svarar han kort och koncist med fakta. Tyvärr är detta inte något som premieras när det handlar om humanistiska ämnen. Läser du en bok ska du utveckla varför du gillar den, vad du kände etc etc. Detta är bra tycker jag och något som man bör ha med sig. Däremot måste man någon gång få möjlighet att spela på sina styrkor och jag tycker att när man kommer till högskolan måste det få vara dags för detta. Men tydligen inte heller där kommer en naturvetenskaplig kille som kan beskriva kroppens funktioner, hur maskiner är uppbyggda, hur periodiska system är uppbyggt, vad X är i en krånglig ekvation utan han ska skriva en uppsats om sina tankar kring utbildningen och genus. Det är sorgligt.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2016

   Det riktigt sorgliga är ju att genusideologerna och radikalfeministerna tillåts rasera utbildningarna med sin postmoderna pseudovetenskap.
   Stackars de som skall leva i det framtida Sverige med värdelösa utbildningar i ryggen som inte efterfrågas av någon.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/18/2016

    För att fritt citera en bekant som arbetar som lärare.

    Det tog två år på lärarhögskolan att bli helt och hållet hjärntvättad, när jag sedan begav mig ut i arbetslivet tog det ytterligare två år att komma till punkten att jag förstod att det var något som inte stämde, under de efterföljande fem åren ägnade jag mig åt att själv tvättat bort hjärntvätten från lärarhögskolan, numera betraktar jag mig som hyfsat frisk.

    Inget skämt.

    Svara
    • icke-svensk

      /  11/18/2016

     Det ända jag kommer kunna tänka mig som är bra med dessa utbildningar är att det är fantastiskt för dem som är intresserade i hur ideologiskt masspåverkande fungerar i numeras verklighet.

     Men jo, det finns väl andra källor…

     Svara
  • Det är inte sorgligt, det är en katastrof. Hur ska vi kunna fungera utan begåvningar? Ett barnbarn (tjej) har redan begripit att hennes naturvetenskapliga/matte intresse kommer inte att finna plats i Sverige. Och den lilla förstaklassaren längtar efter att få börja i en riktig skola. Har passerat sexan i matte och då blir det tungt att sitta i en ring och sjunga bokstavssången.
   Det finns noll hopp för läsbegåvade barn. Kanske inte för praktiker heller längre.

   Kunskap ut – trams in. Svenska utbildningsväsendet i ett nötskal.

   Svara
   • Kristian

     /  11/18/2016

    Tragiskt. Även på min tid sågs begåvning som något fult, men vi hade ändå tur som hann igenom systemet innan mitten av 90-talet.

    Hoppas att nya syskonbarnet (två-tre månader) redan står i kö till internationella engelska.

    Svara
    • På min tid var begåvning – oavsett sort – något att ta vara på. Men jag är ju från den urgamla tiden då realskolan fanns och studenten på riktigt samt riktiga yrkeslinjer.

     Ja, barnbarnen går på engelska.. Men sedan? Vad gör man med barn som redan nu slår läraren med häpnad? Var hittar de plats? Utomlands, som sin mor gick?

     Svara
  • Rikard

    /  11/18/2016

   Hej.

   Kräv att hans lärare ger honom en lathund att följa för sådana uppgifter – en byggnadsställning så att säga.

   T ex: ”När man läser en text kan man känna olika saker för händelser och personer, eller andra saker, i texten. Kan du komma på tre sådana känslor, samt när och om vad i texten det gällde?”

   Svårare är det inte för läraren.

   Konstrar människan så påminn om att hon (det är sannolikt så då ca 75% eller högre är kvinnor) är skyldig att tillhandahålla pedagogiska/didaktiska metoder åt alla elever utifrån dessas egna förutsättningar – vilket är fullt möjligt om det råder ordning och disciplin i klassen.

   Fortsätter hon krångla så kontakta rektor med välformulerade synpunkter – det får inte låta som gnäll eller merarbete. Våga vara jobbig! Utan föräldrar som tvingar en skola att vara ordentlig och vettig lägger sig allt på lägsta möjliga jämviktsplan.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
  • Grodan Boll

    /  11/18/2016

   För att summera min skolgång med ett omdöme: ”Bra, men lite kort”. Ytterst lite av den har varit humaniora.

   Svara
 5. MiT

   /  11/18/2016

  Svara
 6. MiT

   /  11/18/2016

  Svara
 7. Bo

   /  11/18/2016

  Alltså, i Afrika är det svarthetsnormen som gäller, i Kina ngn annan ”färgnorm”. Är de problematiska eller? Det de skriver på bilden från Södertörn är ren rasism och hån mot majoritetsbefolkningen i Sverige. Där ”vit” är normen vilket inte är konstigt. Bild på blond Barbie gör inte saken bättre. Vad är det egentligen färgnormen ska motverka? Ska vi alla som har ”fel” färg kliva av våra jobb, lämna över våra bostäder, ge upp eventuell karriär etc etc. I Sverige finns mer eller mindre gratis utbildning för alla som vill och stora möjligheter att få ett bra jobb. Men det kräver en stor jobbinsats från personen i fråga. Det går inte att ta på sig offerkoftan konstant och påstå att hudfärgen begränsar hela tiden.

  ”Ceterum/Praeterea censeo Södertörn esse delendam”

  Svara
  • 100 upptummar!

   Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2016

   Håller med dig Bo !
   Det är väl klart som fan att ett samhälle präglas av majoritetsbefolkningen. Om den är vit så
   är det ”normen” och är den svart så är det” normen”.
   Och varför skall vi, enbart på grund av vårt ursprung och hudfärg, stiga åt sidan och lämna plats åt folk med annat ursprung ?
   Dom får väl ta sig fram precis som vi har fått göra.

   Samma resonemang kan appliceras på det idiotiska snacket om att män skall lämna plats
   åt kvinnor.

   Svara
   • Jag vill inte att män skall lämna plats åt mig. Endast i så fall att jag står i bussen med brutet ben och det finns inga kvinnor som kan stå upp.
    Detta ständiga gnäll att män ska ge plats och stå på vår sida får mig att bli kräksjuk. Vi ska stå upp för varandra som människor oavsett några etiketter.

    Svara
    • Pelle2

      /  11/18/2016

     Dom allra flesta kvinnor resonerar nog som du Elina.
     Det är bara offerkoftorna inom feminismen som vill ha en gräddfil
     till makten och högstatusjobben som gnäller när dom inte får som dom vill..

     Svara
 8. Pelle2

   /  11/18/2016

  Lite OT:
  Isabel Boltenstern skrev ett inlägg i Metro och i Expressen om hur kvinnor inom sportjournalistiken utsätts för hat och hån.
  Hon verkar dock tycka att det viktiga är att män som hör detta
  tar kvinnans parti och inte att ge sig på de som faktiskt framställer hatet.
  Hon skriver bl.a följande:
  ” Men texten riktar sig inte till hatarna, utan till männen som står och ser på utan att säga ifrån. ”Vad jag finner anmärkningsvärt är hur många män som stolt bröstar upp sig på sociala medier, poängterar att de backar oss som lever med detta och stöttar oss i kampen – för att sedan släcka ner telefonen och återgå till sina vanliga liv. Det här är ­männen som går till ­jobbet och tar en kopp ­kaffe samtidigt som de ­bevittnar hur glåpord, ­sexistiska skämt och nervärderande skitsnack slängs i ansiktet på de kvinnliga kollegorna”, skriver Boltenstern”

  Med andra ord förväntas vi män återigen ta ansvar för vad andra män gör.
  Undrar om hon som kvinna står upp om en manlig kollega blir utsatt för hat och hån eller om det bara är vi män som skall göra det?
  Kan också¨säga att jag har jobbat i extremt mansdominerade miljöer och jag kan inte påminna mig att någon kvinna blev trakasserad av oss eller kunderna utifrån deras kön.
  Det får mig att undra vilka människor som journalisterna är…
  http://archive.is/E6Zdc#selection-1243.1-1249.455

  Svara
  • Anonymouse

    /  11/18/2016

   Så här går det till rent konkret, helt efter radikalfeministisk mall:

   ”Fler berörs

   Ytterligare en anställd sparkas, liksom Delmon Haffo i går, men vem det handlar om har inte sagts ännu.
   – Jag har i dag sagt upp ytterligare en medarbetare, men det har vi gjort i samförstånd. Utöver det har också tre medarbetare fått en arbetsrättslig erinran, säger Tobé.

   Han vill inte avslöja om det är de personer som hörs skratta åt ”hora-uttalandet” som avses.
   – Jag tänker inte gå in exakt på vad som legat bakom, men det är klart att jag har ett ansvar som arbetsgivare att bedöma hur medarbetarna har agerat utifrån den händelse som ägde rum.
   – Det finns en medarbetare som fanns med i de ljud som hörs av ett skratt. Men jag vill inte gå in på vem.

   Har det funnits en dålig kultur på den här enheten?
   – Det är helt uppenbart att i den här enskilda händelsen så skedde flera saker som är fullständigt oacceptabla och det är därför jag nu väljer att agera, säger Tobé.

   Varför har det kunnat hända?
   – Uppenbarligen är det på det sättet att vi kommit i ett läge nu där en person har uttryckt sig på det här sättet. Jag hade velat se mer av civilkurage i det här läget. Men jag kan också nu se till att ta mitt ansvar. Jag vill att Moderaterna ska vara ett parti som aldrig någonsin accepterar den här typen av kränkningar av andra människor.

   Ligger fler händelser bakom?
   – Nej.”

   http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/article23941470.ab

   Svara
   • Patrik S

     /  11/18/2016

    Jag vill tacka Fredrik Reinfeldt för att han fick mig att lämna Moderaterna.
    #backadelmon

    Svara
 9. Frida Gustavlin

   /  11/18/2016

  Två skolor stängda på mindre än en vecka i Malmö.

  Utmaning™

  http://www.expressen.se/kvallsposten/skola-avsparrad-efter-storbrak/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/18/2016

   Det är ändå ett tidens tecken att en sådan här händelse inte får mer uppmärksamhet. Om vinhade tagit tidsmaskin till 1986 så hade det vart nyhet nummer ett i två veckor. Om en av gangsterskjutningarna i Malmö hade skett 1996 så hade det varit toppnyhet i dubbelt så många veckor. Frekvensen är så hög att det inte finns tid eller plats att uppmärksamma all skit.

   Även här är stämningen så luttrad att två stängda skolor i samma kommun i princip passerar obemärkt förbi, inte så att jag klandrar er. Det är så det är.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  11/18/2016

    Precis. Så, vad har Kim Kardashian på sig idag?

    Svara
 10. michael.

   /  11/18/2016

  Svar på frågorna från en tonårskille.
  1.typ mitt intresse,typ mitt intresse,min kompis brors syster.
  2.jag tänker inte alls på det.
  3.att föreläsningen kändes som bortkastad tid,att tjejen framför har en sexig rumpa och att jag gärna vill lära känna henne i framtiden.
  4.att tjejen är väldigt söt framifrån också,att det inte är bara jag som påverkas av det i gruppen.
  ps förlåt att jag skriver så stort men det är för att fylla 1sida.

  Svara
 11. Svenne

   /  11/18/2016

  #sarkasm…

  Svara
 12. Utlandssvensk

   /  11/18/2016

  ”Södertörn är ju känt i genussammanhang, de utbildar även lärare där”

  En stor del av problemet är att man överhuvudtaget har lärarhögskolor. Lägg ner rubbet!

  Låter det extremt och tokigt? Om så är fallet, kan jag berätta att ett av världens absolut bästa skolsystem bygger på just avsaknaden av högre lärarutbildning, nämligen Schweiz. I senaste PISA var de nummer ett bland västländerna i matte och Sverige var sist.

  I Schweiz har man endast lärarutbildning för folk som ska undervisa upp till årskurs 6 och det är då en yrkesutbildning, dvs, ungefär som för att bli snickare eller bilmekaniker.

  De som undervisar på åk 7 och över har RIKTIGA utbildningar inom sina ämnen, ofta på väldigt hög nivå. De som undervisar inom NO ämnen är genomgående minst motsvarande civilingenjör, men ofta har de även doktorerat. Detta bidrar starkt till att nivån på undervisningen är VÄLDIGT hög men även att det inte blir något flum och trams alls.

  Många av universitetsutbildningarna i Sverige är värre än meningslösa, de är direkt skadliga. Journalisthögskolorna, lärarhögskolorna, socionomutbildningarna, etc, etc, bör inte reformeras, de bör elimineras.

  Svara
  • Så hade jag det på flicklyceum. Alla hade doktorerat i sitt ämne. Utom gympaläraren som var f.d. elitidrottare.
   Det var tider det.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  11/18/2016

    @ elina,

    Skolan är ett av de områden där den närmast sinnessjuka svenska mentaliteten att maniskt söka utopiska lösningar har fått tydligast genomslag. Vi hade ett av världens bästa system, men sen har vi i 40-50 år hållit på helt frenetiskt med en mängd olika stolliga upplägg. Schweiz har gjort ingenting och har fortfarande ett av världens bästa system.

    Vi måste SLUTA. Detta inkluderar högern i lika hög grad som vänstern. Friskolor har säkert varit en räddare i nöden för många svenska familjer, men likväl är utfallet väldigt dåligt. De flesta som går på friskolor får också en katastrofalt dålig utbildning och man har skapat en helt sjuk incitamentsstruktur där privata företag (och politikerna i deras fickor) kraftigt gynnas av att massinvandringen förstör de vanliga, kommunala skolorna. Det är fullt möjligt att det hade varit ännu värre utan friskolorna, men det är inte poängen. Det är istället denna grundinställning att just vi kan skapa fantastiska, unika och världsledande system, gärna med helt nya metoder.

    Vi absolut måste SLUTA med detta. Vi är inte ett ledande och lysande föredöme som ska visa vägen till lyckoriket. Tvärtom, vi är det mest spektakulära misslyckandet i västvärlden de senaste 50 åren och är i raketfart på väg mot ett regelrätt sammanbrott. Erkänn detta och dra sen den enda rimliga slutsatsen, nämligen att vi ödmjukt ska kopiera system som bevisligen verkligen fungerar.

    Svara
    • Den friskolan, i detta fall engelska ligger ljusår före den kommunala. Två fosterbarn gick kvar ett tag i den kommunala skolan (de fick inte plats) och barnbarnen i engelska och engelska lär en riktig skola med avancerade uppgifter, kontroll och belöning. Lägg till lugnet och utbildade lärare. Kanske är det inte så överallt utan vi har haft väldigt tur?
     Kopiera? Bra tanke! Detta experimenterande måste ta slut. Men om halva klassen inte ens pratar svenska och lärare är vem som helst från gatan är det svårt. Behövs någon som verkligen tänker till om den svenska skolan. Katastrof är intågande.

     Svara
  • Rikard

    /  11/18/2016

   Hej.

   Ack! Om så vore här, att man åtminstone vore tvungen att vara adjunkt eller lektor.

   Men var skall alla dessa dugliga komma från, när näringslivet lockar med… ja allt, jämfört med skolan?

   Kanske hade vi kunnat rädda oss om före tusenårsskiftet vi rivit upp alla reformer tillbaka till 1965, för då hade landet haft en kunskapsbas att utbilda och rekrytera från, men nu?

   Låt säga att vi sätter kraven för att vara lärare i samhällsvetenskap till fyra terminer statskunskap, två terminer nationalekonomi, samt en termin psykologi och sociologi vardera, och två terminer historia – på universitetsnivå och med samma krav som alla andra studenter (och rullar tillbaka universitetsnivån till åtminstone 1995…): vad skulle hända?

   Sverige skulle sakna lärare i det ämnet inom kort.

   Vi står på våra händer, och som alla som i fyllan och villan prövat det tricket vet, så måste man ramla för att kunna ställa sig upp igen (och helst nyktra till).

   Dagens lärarkår menar nog väl, men många duger inte mycket mera till än att upprepa för sina klasser vad som står i läromedlen – istället för Pallas Athena är det Herostratos som är vår ledstjärna; istället för ‘Per Aspera Ad Astra’ är det ‘Omnia Mutantur, nos et Mutamur in Illis’ som gäller; och den dagen lär dröja om den någonsin gryr, när en svensk motsvarighet till Heron av Alexandria föds.

   Hur man som land och folk och civilisation kan misslyckas med det som är grunden för själva vår evolution säger allt man behöver veta om socialism, socialliberalism och postmodernism:

   Den som kan visar andra: ”Gör såhär”
   Den som blir visad övar
   Den som övar får idéer
   Den som får idéer prövar
   Den som prövar utvecklas
   Den som utvecklas visar andra
   Repetera

   För svenska lärare och skolpolitiker är detta för svårt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  11/18/2016

    @ Rikard,

    ”Men var skall alla dessa dugliga komma från, när näringslivet lockar med… ja allt, jämfört med skolan?”

    I Schweiz är det ett extremt välbetalt jobb att vara gymnasielärare. 100 tusen SEK i månaden är inget ovanligt och en del ligger högre än så. Det kan jämföras med genomsnittet som ligger kring 55 tusen i månaden. Många jobbar ett tag inom t.ex industrin och sen blir de lärare när de är 40-50 år, för att få mindre stress men fortfarande ungefär samma lön.

    Men sen är det också viktigt att minnas att endast kring 20% av eleverna går vad vi kallar gymnasium, upp till de är 18, resten slutar skolan vid 16, efter olika yrkesutbildningar. Således behövs det relativt få av dessa högutbildade lärare och man kan betala dem bra.

    Svara
    • Rikard

      /  11/18/2016

     Hej.

     Det har varit min idé i många år att att reformera tillbaka skolsystemet till antingen yrkesförberedande eller studieförberedande (som grundprincip).

     Plugga in grunderna mellan sju och fjorton års ålder; göra ett praktikår någonstans, och sedan avsluta grundskolan med två år enligt ovan.

     Intelligenstester, lämplighets- och färdighetsdito, samt ett system för vuxenutbildning.

     Utsortering och utgallring så att de som har allehanda förhinder eller andra behov (vare sig det är ett faktiskt handikapp eller bara kvalificerad skitunge) kan placeras där de får adekvat hjälp.

     Inkludera körkorts/fordonsutbildning som morot – den som har för dåligt uppförandebetyg eller för hög frånvaro får inte gå denna.

     Kontinuerliga tester även av lärares kunskaper – en sorts PISA även för kåren.

     Med mera…

     Det är lustigt hur du beskriver att folk i Schweiz går från industri och näringsliv till skola för att få mindre stress på jobbet – här är det närmast tvärtom.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  11/18/2016

      @ Rikard,

      ”Det är lustigt hur du beskriver att folk i Schweiz går från industri och näringsliv till skola för att få mindre stress på jobbet – här är det närmast tvärtom.”

      Jo, jag vet! Det är så otroligt tragiskt. Ungarna på gymnasiet här beter sig väldigt, väldigt väl av den enkla anledningen att de annars inte får gå kvar. Nolltolerans är bara förnamnet! Mina ungar har fått avdrag på betyg för att de har lämnat in hemuppgifter på fel plats på skrivbordet!

      Läraren heter INTE Rikard, utan Herr X eller Dr. X. Under sista året på gymnasiet får man säga du till läraren.

      Det hela påminner väl en del om filmen ”hets” men faktum är att det skapar en mycket, mycket bättre studiemiljö samt att det faktiskt blir riktigt attraktivt för högutbildade och etablerade personer att bli lärare. Det är många fantastiskt imponerande personer som undervisar.

 13. Maria

   /  11/18/2016

  Det sägs att danskarna väntar med att köpa maskiner tills de ser vilka som fungerar. Svenskarna köper alla nya maskiner och det är långt ifrån alla som är bra. Danmark tjänar mycket på att inte köpa dåliga grejer utan låta Sverige agera försökskanin.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2016

   Fast om alla resonerade som Danskarna så hade inte många nya maskiner nått marknaden..

   Svara
 14. Svenne

   /  11/18/2016

  OT: Sanna Rayman går till Expressen (efter Sakine Madon):

  Svara
 15. Svenne

   /  11/18/2016

  Satir: Utsatt skola? Glöm inte uniformen…

  Svara
 16. Anonymouse

   /  11/18/2016

  Feministgruppen ”Varför apor aldrig bär rosa klänning” ser ut att radikaliseras.
  Denna från i förrgår:

  Svara
  • Farraj är väl den som startade själva slöjuppropet?

   Svara
  • Pelle2

    /  11/18/2016

   Undrar om hon hade tyckt det vore rimligt om jag startade en grupp och öppet sa att jag hatade kvinnor ?
   Men det är ju bra att veta var vi har henne. Om jag någonsin skulle ha något med henne att göra skulle jag totalt ignorera henne fram tills hon eventuellt sa något idiotiskt till mig.
   Då hade jag bett henne dra åt helvete !

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/18/2016

    Det lustiga är att man kan skönja att hon tycker sig förtjäna respekt för sitt manshat av män. Bra att hon är uppriktig i alla fall.

    Svara
  • MiT

    /  11/19/2016

   Skicka gärna om du har något intressant från gruppen 😉

   Svara
  • Embryo

    /  11/19/2016

   Skrämmande med 313 likes/hjärtan på den där hattexten!

   Svara
  • Jans

    /  11/19/2016

   Bra med tydliga feminister som inte skäms över sitt hat.
   Så folk ser vad det handlar om.
   En hatlära.

   Svara
 17. Svenne

   /  11/18/2016

  OT: 😛

  Svara
  • Vem vill slå vad om att:

   1) Denna person som klagade varken har tourettes eller känner någon med tourettes

   2) Personen som klagade har ett horn i sidan till ”Fuckoffee” sedan tidigare och såg denna mug som ett sätt att försöka stänga ned dom för hatbrott

   Svara
 18. Mer om nätverken Hilda & Ruben: http://ledarsidorna.se/2016/11/hilda-och-ruben-strikes-again/

  Är det inte underligt att detta inte hörs mer om i massmedia?

  Svara
 19. Jan

   /  11/18/2016

  En av mina ”idoler”, Richard Dawkins, samtalar här med Björn Ulvaeus om vetenskap men också om politik. Professor Dawkins ogillar, precis som Björn Ulvaeus, politisk korrekthet och islamism. Rekommenderas varmt!

  Svara
  • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

    /  11/19/2016

   @Jan
   ”Professor Dawkins ogillar, precis som Björn Ulvaeus,
   politisk korrekthet och islamism.”

   Eller hur?
   I ett annat program på TV sa Björn Ulvaeus att han var feminist –
   liksom ABBA-kollegan Benny, som bekant gav Gudrun Schyman
   en miljon kronor att bränna upp.

   Svara
  • Klimathotet

    /  11/19/2016

   Om de filmar övergreppet, kallas de då Agfaner? (ironi)

   Svara
   • Lövet

     /  11/19/2016

    Den kom du på lite ”Helt apropå” eller hur.😜

    Svara
 20. Frida Gustavlin

   /  11/18/2016

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6565513

  ”I mars nästa år ska Johan Edstav lägga fram en plan för kostnaderna och den sista juni nästa år ska han komma med slutredovisning. Och det här sättet att tänka och planera är nåt helt nytt, tycker han.

  – Jag tycker att det är ett nytt grepp att hitta ett fåtal lokaliseringar där man verkligen kan bygga mycket bostäder.”

  Om man tycker att det är ett helt nytt grepp så är man nog inte duglig för uppgiften, det har prövats otaliga gånger med mycket uselt resultat. Mellan 1965-1975 uppfördes det som vi känner som miljonprogrammet, byggdes upp med helt nya grepp och tankar, superlyckat, speciellt Rosengård, Tensta, Rinkeby och Hammarkullen.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/18/2016

   Behöver jag tillägga, Miljöpartister vid rodret, både som ansvarig minister och som statens utredare.

   Svara
  • Jan

    /  11/18/2016

   Nå, miljonprogrammet var ju någorlunda lyckat när det byggdes för att åtgärda trångboddheten i storstäderna i mitten på 60-talet. Då byggdes det för vanliga inflyttade svenska arbetare och tjänstemän. Numera symboliserar dock miljonprogrammet något helt annat. Nämligen massinvandring, bidragstagande, gängkriminalitet och social misär. Så var det inte från början. Då var det vanliga svenssons som bodde där.

   Svara
   • Rikard

     /  11/18/2016

    Hej.

    Jag är uppvuxen i betongen, så jag säger inte att du har fel, för det stämmer rätt väl: det var inget ghetto då. Även invandrarna hade jobb.

    Det som bör bifogas är dock ett av skälen till det dåliga ryktet och förfallet:
    missbrukare, kriminella och så kallade socialfall koncentrerades i dessa områden då socialtjänsten hyrde bostäder av kommunerna, och en del kommuner valde att förstärka denna koncentration ytterligare genom att bara upplåta lägenheter i vissa hus eller delar av områden.

    Från och med åttiotalet fylldes dessa sedan på med den flyktinginvandring från u-länder (då, inte nu) som initierades från politiskt håll.

    Den lösningen kommer inte att fungera idag.

    En marknadslösning skall vi heller inte tro på – det finns en idealisk brytpunkt för bostads- och byggnadsmarknaden, med rätt nivå av brist relativt mängden nybyggnation och befolkningstillväxt. Varför riskera att bygga för mycket, och sänka vinsten per investerad krona?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  11/19/2016

     Jan & Rikard,

     Just bostadsbristen skulle lösas bäst på kort sikt med repatrieringar.

     Om vi sen, mot alla odds, fortsätter att vara ett fungerande land så bör vi kasta ut hela bostadspolitiken från 1945 och framåt och kopiera fungerande länder. Det är inget mysterium hur man får en välfungerande bostadsmarknad. Meningsfulla infrastruktursatsningar över skattsedeln kombinerat med helprivat byggande fungerar utmärkt.

     Svara
 1. Vad har ni gjort med vårt fina land? | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 6 | WTF?
 3. Genus infiltrerar evolutionsbiologin i Uppsala | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: