Slumpen slår till igen på SVT!

I helgens Allt för Sverige besöker de en familj i Danmark och raskt gled samtalet in på jämställdhet, rasism, socialism osv. Jag undrar hur det gick till på SVT när de skulle få tag på en familj i Danmark? Måste ju vara någon på SVT som känner dem sen innan för den slumpen att de råkade hamna hos just den familjen är obefintlig.

slumpen-pa-svt

slumpen-pa-svt1

Det var även ett pekoral från mannen på bilden om hur mycket han hatade rasism och sexism och hur mycket han jobbade för jämställdhet. För de som hängt med ett tag så är kvinnan bekant, hon har drivit en radikalfeministisk blogg (inte den värsta i genren dock) som verkar ligga i viloläge sen nåt år tillbaka. Hon är anlitad av ett företag som verkar inom ”jämställdhet” vilket man ju vet betyder radikalfeminism/genus/propaganda och inget annat. Googla ”normingenjörerna” så hittar ni rätt ställe.

idolfoto-pa-marx

Hos dem i Danmark finns självklart ett idolporträtt på Marx också.

Var det verkligen bara en slump att SVT hittade den här familjen i Danmark? Eller är det någon på SVT som är radikalfeminist/genusfrälst och som känner dem väl och som sa ”Jag känner en alldeles perfekt familj i Danmark med rätt Värdegrund™! Ingen risk att det finns avvikande åsikter där. Garanterat!”. Och så hamnade de hos dem i Danmark.

Hos SVT är liknande slump väldigt vanlig, händer jätteofta att just den slumpen inträffar att de råkar träffa på folk som tycker exakt likadant som de själva gör. Måste vara magi inblandat!

Häromdagen var det SVT som gjort en ”granskning” av historieböckerna och representationen i dem och Kulturredaktionen slog på stortrumman jättehårt för den. Som av en slump så råkade Lina Thomsgård, anställd på SVT Kultur, i samma veva släppa en bok om just representation i historieböcker. Makalöst vilken tur en del har med slumpen!

I vintras hade Rapport ett långt inslag om att dela på föräldraledighet och besökte Nisse i Hökarängen med familj för att kolla hur de gjort. Som av en slump så visade det sig att mamman i familjen var enormt genusintresserad och att hela deras umgängeskrets också var det. Precis som vilken vanlig familj som helst alltså! Slumpen gjorde att hon också var journalist.

Och ännu mera slump inträffade när det visade sig att hon var engagerad Fisare, 6min och 44 sek in kan ni se henne. Hur kan SVT ha sådan tur att de så ofta råkar stöta på rena främlingar och så slumpar det sig att de passar perfekt in i vad SVT jobbar för?

diina-rosenberg

När SVT Stockholm ska fråga vad den vanliga stockholmaren tycker om ev skattehöjningar så frågade man den vanliga Diina Rosenberg. Tur att de frågar helt vanliga stockholmare så det inte blir vinklade svar! För det vill man ju inte ha!

Även DN har tur med slumpen när de ska prata med några ungdomar som fått som sommarjobb att sprida radikalfeminism för skattepengar. DN hade sådan tur att de råkade träffa på en som är väldigt engagerad i radikalfeminism och Fi! Jäkla röta alltså!

Denna slump är alldeles fantastisk!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

129 kommentarer

 1. Peter

   /  11/23/2016

  På tal om ”Allt för Sverige” så kommer att tänka på en de tidigare säsongerna, när man skulle visa upp två typiska svenska familjer för amerikanerna.

  Först fick de träffa ett par, som förmodligen hade bakgrund från det forna Jugoslavien, låt vara att kvinnan i familjen pratade så gott som perfekt svenska.

  Sedan träffade amerikanerna ett par, där kvinnan såg ut att komma från mörkaste Afrika. Deras två döttrar hade mörkare hudfärg än Obamas döttrar …

  Sedan dess har jag inte tittat på serien.

  Svara
  • Jans

    /  11/23/2016

   Inte för att jag tycker att hudtonsanalyser är särskilt givande men att vara mörkare än Obamas barn är inte särskilt svårt om man har ursprung i Afrika. Han är ju rätt ljus.

   Däremot är det det ju ett konstigt sätt att illustrera svenska familjer genom att välja två invandrarfamiljer men ingen utan invandrarbakgrund. Lite som att de ville visa att Sverige minsann är minst lika multikulturellt (eller egentligen flerkulturellt) som USA. Det är väl för övrigt lite det som invandringspolitiken gått ut på för sådana som Fredrik Reinfledt. Att försöka få Sveriges etniska demografi att likna hans drömland USA.

   Svara
 2. Pelle2

   /  11/23/2016

  Jag såg Allt för Sverige och reagerade också på att de placerades i en familj med ett Karl Marx-porträtt och en tavla med en text om att man skulle skjuta rika och äta upp dom om var hungrig eller något sådant.
  Fast med tanke på att Svt-Chefen Hanna Stjärne är kommunist så skall man väl inte bli förvånad…
  Undrar om det kommer ett program där familjen har ett porträtt av Hitler och att man skall skjuta judar om man är hungrig ?

  Svara
  • Klimathotet

    /  11/23/2016

   Det är på gång hos SVT samtidigt som en kommande temakväll för Haj Amin al-Husseini.

   Svara
  • Jan

    /  11/23/2016

   Du får gärna uppge källa på att Hanna Stjärne är kommunist. Eller är det bara något du hittar på i stunden? Kommunist är förmodligen det sista Hanna Stjärne är.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/23/2016

    Får erkänna att jag inte har hittat någon källa på att hon är kommunist men jag är,precis som Toklandet,ganska säker på att jag har läst att hon är eller har varit det.
    Hur som helst vågar jag påstå att hon är väldigt mycket vänster med tanke på hennes rekrytering av Thomsgård och Behrang Miri med flera.
    Ett annat tecken är att hon gav guldspaden till vänsterextremisterna i Researchgruppen.Inte troligt att någon från höger skulle ge et precis till stenkastarvänsterns representanter..

    Svara
    • Pelle2

      /  11/23/2016

     Skulle ge ett pris skall det naturligtvis vara 🙂

     Svara
   • Jans

     /  11/23/2016

    Det är ju det där med vad man lägger in i ordet kommunist. Att hon förmodligen är sprängfylld med akademiska ideéer med sitt ursprung i Frankfurskolan och Marx är garanterat riktigt. Jag brukar av bekvämlighetsskäl och för att det är kul kalla sådana för kommunister i slutna sällskap men den mer korrekta benämningen är förmodligen postmodernist. Frågan är dock om ett samhälle inrättat efter de idéer som finns i de postmodernistiska akademiska skikten skulle bli särskilt annorlunda kommunistdiktatur. Det tror inte jag. Enda skillnaden är att arbetarklasspolitik skulle bytas mot identitetspolitik och att borgare skulle bytas mot SD:are och allt till höger om det. Deportation, censur, inskränkt demokrati samt elitism skulle vi garanterat få.

    Svara
 3. Pelle2

   /  11/23/2016

  Det är ju för övrigt också fascinerande att någon som är VD och tjänar stora pengar
  kan vara kommunist. Då är hon ju egentligen en kapitalist vilket står i motsats till allt det hon tror på..

  Svara
  • Vänsterideologier, oavsett ‘kulör’, har i praktiken aldrig haft några problem med kapitalismen, oavsett vad de påstår. När någon av dessa ‘ideologier’ kommit till makten i ett land, så har de snabbt tagit den till sig …

   … dock exklusivt reserverad för ‘eliten’ och de närmaste röv-/stövelslickarna …

   Svara
  • Rikard

    /  11/23/2016

   Hej.

   En kapitalist är någon som tjänar pengar på andras arbete genom att driva företag och anställa folk, vilkas arbete ju är det man förtjänar på när tjänster och produkter kan säljas till andra kapitalisters arbetare.

   En kommunist (eller socialdemokrat – dvs socialist som inte törs stå för sin antidemokratiska ideologi) är någon som tjänar pengar på andras arbete, utan att anställa folk, och utan att dennes arbete genererar förtjänster via försäljning av varor eller tjänster.

   Därför finns det inga moraliska hinder för en kommunist att berika sig parasitiskt på andras arbete, eftersom det görs för kampen; eftersom det är pengar rätteligen beslagtagna från kapitalisten och dennes arbetare; eftersom det är pengar utbetalade av Staten och Partiet; och eftersom någon måste uppfostra arbetarna så att de inte hyser reaktionära, borgerliga kapitalistiska värderingar.

   Kapitalism är som evolutionen en process som existerar oavsett våra åsikter – kommunism (och dess alibi socialdemokrati) är mer besläktat med kreationism då den bestämmer hur verkligheten borde vara enligt teorin.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Jan

     /  11/23/2016

    Sannolikheten att Hanna Stjärne är moderat är faktiskt större än att hon skulle vara kommunist. Och då skulle hon vara okej enligt er snäva definition: eller hur? För bara moderater kan vara goda?

    Svara
    • Dan

      /  11/23/2016

     Fast nu är hon ju vänster. O all vänster politik är skadlig för dig och din omgivning.

     Svara
    • MiT

      /  11/23/2016

     Har för mig att jag sett att hon har bakgrund i kpmlr (eller liknande). Är dock inte säker och har inte kollat. Det kan vara någon annan på svt också, t ex den där programchefen (Ulf?) eller vad han är som stod och försvarade svt i aktuellt i våras.

     Svara
     • Jan

       /  11/23/2016

      Det har hon knappast. Då skulle hon inte kommit så långt. Etablissemanget stänger ute kommunister i regel. Jag skulle tro att hon är miljöpartist eller folkpartist (liberal). De brukar vara det.
      Det finns i Sverige sammantaget kanske några tusental kommunister. De är bokstavligen en hotad ras. Med den besinningslösa kommunistskräck som frodas bland moderater på det här forumet kan man tro att de är i miljoner. Det är däremot Moderaterna. Så ni kan andas ut!

     • Pelle2

       /  11/23/2016

      Jag är inte rädd för kommunisterna men jag avskyr det som har blivit resultatet av deras politik i alla länder där dom har haft makten.
      Men jag vet ju att du anser att lite utrensningar av oliktänkande i dessa länder inte är så farligt och bara var orsakat av deras fattigdom eller hur du nu ursäktade det sist vi debatterade kommunism.
      Det är väl snarast du som är rädd för liberaler eftersom det är så du kallar alla som du inte tycker om.

    • Pelle2

      /  11/23/2016

     Är det några som anser sig vara goda och moraliskt högtstående så är det väl socialisterna.

     Svara
    • Pelle2

      /  11/23/2016

     Skulle inte tro att en moderat skulle ge guldspaden till Researchgruppen eller rekrytera radikalfeministen Lina Thomsgård till SVT.

     Svara
     • Nykteroklok

       /  11/23/2016

      Det skulle jag i och för sig mycket väl kunna tänka mig. Moderaterna har knappast fungerat som en garanti mot dumhet på sistone.

     • Jan

       /  11/23/2016

      Förre SVT-chefen grevinnan Hamilton var moderat. Vilket även Sam Nilsson var. Partitillhörigheten gör en skillnad i marginalen. Inte mer.

     • Utlandssvensk

       /  11/23/2016

      @ Pelle 2,

      ”Skulle inte tro att en moderat skulle ge guldspaden till Researchgruppen”

      Varför tror du inte det? M under Reinfeldt var det absolut mest rabiata SD-hatar partiet och gav massor av öppet stöd åt organisationer och personer som ligger nära Researchgruppen.

      Ledande M politiker satt i styrelsen för Expo och regeringen Reinfeldt gav utredningsuppdrag åt ingen mindre än Tobias Hübinette, som troligen är den mest renodlade politiska våldsanvändare som Sverige har skådat i modern tid. Det var även han som grundade Expo.

     • Pelle2

       /  11/23/2016

      Sannolikheten att någon från vänstern skulle ge pris till vänsterextrema Researchgruppen torde vara bra mycket större än att Moderaterna skulle göra det.

     • Utlandssvensk

       /  11/23/2016

      @ Pelle 2,

      ”Sannolikheten att någon från vänstern skulle ge pris till vänsterextrema Researchgruppen torde vara bra mycket större än att Moderaterna skulle göra det.”

      Enligt min uppfattning var sannolikheten ungefär densamma under hela perioden 2003-2014. Researchgruppen är f.d AFA dokumentation och de två organisationerna AFA och Expo står varandra lika nära som sossarna och LO. De är två grenar på samma träd.

      Hela sjuklövern och hela MSM arbetade väldigt aktivt med Expo, men ingen politiker tog direkt och öppen ställning för AFA och deras metoder. De enda undantaget var Fredrik Reinfeldt, som förvisso inte nämnde AFA vid namn, men som helt klart gav sitt stöd för deras metoder när han uttalade att SD politiker endast hade sig själv att skylla om de blev knivhuggna. Detta skedde 2010 och INGEN moderat protesterade publikt.

      Den moderat som hade gett ett pris till Researchgruppen mellan 2006-2014 hade HELT SÄKERT fått beröm av sin store ledare.

    • Utlandssvensk

      /  11/23/2016

     Hanna Stjärne var tidigare chef på UNT, dvs. Uppsala nya Tidning.

     Denna blaska är nog det mest renodlade folkpartifästet i Sverige. Bland annat var Erik Ullenhags pappa, Jörgen Ullenhag, länge chefredaktör där. Denne Jörgen var även periodvis riksdagsman för FP samt gruppledare i riksdagen för dem.

     Vad gäller alla problem relaterat till asylimmigration i Sverige är det viktigt att inse att just FP har spelat en historisk nyckelroll. De utvecklade snyfthumanismen redan i mitten av 80-talet och har sen hela vägen varit präglade av detta. Under regeringen Bildt 1991-94 var de drivande i att skapa den absolut mest vanvettiga asylpolitik som världen har skådat, klart tokigare än vad de var med att skapa sen under 2006-2014. Hade Bildt- Westerberg fått sitta kvar, hade landet troligen kollapsat för länge sen. Vidare gäller att miljöpartiet var ursprungligen en utbrytargrupp ur FP och de två partierna har hela vägen haft i princip samma syn på migrationspolitik.

     FP har länge haft ett stort antal rena asylfanatiker i ledande positioner. Googla t.ex Frida Johansson Metso och ”flyktingar” eller ”ensamkommande”. Hon är helt skogstokig, men samtidigt mycket representativ för FP de senaste 30 åren. Hon är ett av toppnamnen i partiet och har varit ordförande för ungdomsförbundet samt sitter i partistyrelsen.

     Att M sen öppet anslöt sig till FPs syn på asylinvandring i samband med att nya M bildades 2003 är en av vår tids stora tragedier. Att väljarna sen föreföll att strunta i detta är möjligen ännu värre.

     Hur som helst, jag vet inte vilket parti Hanna Stjärne ligger närmast, men Fp eller L som de nu heter, verkar vara en bra gissning.

     Svara
     • Klimathotet

       /  11/23/2016

      Folkpartiet tappade både karta och kompass när Bertil Ohlin avgick.

     • Utlandssvensk

       /  11/23/2016

      ”Folkpartiet tappade både karta och kompass när Bertil Ohlin avgick.”

      Ja, och sen hällde de bensin på dem och tände på när Westerberg tillträdde 1983. Vad gäller rent godhetsvansinne är det nog han som tar priset i svensk historia, trots omfattande och järnhård konkurrens från många håll.

      1989 uppnådde Sverige en helt normal asylpolitik, via sossarnas s.k luciabeslut. Folkpartiet krävde sen att detta skulle rivas upp för att sitta i regering med M. Att övriga borgerliga partier gick med på detta var ett enormt misstag som till ganska stor del förklarar att vi nu sitter där vi sitter. Hade luciabeslutet lämnats kvar, hade vi varit som Finland nu vad gäller mångkultur.

      M och FP bär det helt i särklass största ansvaret för Sveriges förfall, även om övriga sjuklövern också är medskyldiga. I ett friskt land skulle dessa två partier ha röstats bort ur riksdagen för länge sen. Och det har absolut inget att göra med höger eller vänster utan följer enbart av att vara en vanligt svensk som vill att Sverige ska bestå som nation.

      Jag är för övrigt konservativ höger.

     • Jan

       /  11/24/2016

      Tack för att du hjälper till att nyansera debatten. Det går bra att kritisera ena sidan här på forumet. Då får du tummen upp. Kritiserar du den andra sidan så haglar ”ner-tummarna”. Särskilt Moderaterna är en helig ko här. Vilket jag kan tycka är synd. Det blir lätt ganska förutsägbart och onyanserat då. Vilket borde bekymra MiT (men gör det inte).

     • MiT

       /  11/24/2016

      Varför borde det bekymra mig? Jag har ett otroligt fritt och öppet kommentarsfält, har bara blockat ett par stycken haverister totalt under 4 år. Alla sköter sig med den äran! Och jag hade gärna sett flera ”Jan” här, det vet du!
      Att det är mest ”högerfolk” tror jag beror på att det är mest de som är emot de värsta avarterna som fått för mycket utrymme inom politiken. Då menar jag de vanliga röstarna för alliansens 8 år visade ju med tydlighet att de är likadana…

     • Utlandssvensk

       /  11/24/2016

      @ Jan,

      Jag skriver inte här så ofta, men tycker att detta är en utmärkt blogg och vill på alla sätt tacka MiT för att han tillåter en helt fri debatt.

      Vad gäller kritik mot M finner jag det märkligt om folk som ser sig som höger har problem med detta. Jag är (väldigt) höger och just därför extra störd på M.

      Sen är verkligheten som den är. Ingen person har någonsin orsakat större skada för Sverige än Reinfeldt. Punkt slut! Att konstatera detta innebär dock självklart inte att man då stöder S eller V. Verkligen inte i mitt fall!

     • Lövet

       /  11/24/2016

      Jag tror att nyckelordet är just ”nyansera”, vilket är något annat än att ryggmärgsmässigt kasta ur sig diverse påståenden som sedan mer eller mindre välunderbyggt tillskrivs ”hööögööörn” eller ”liberaaalööörna”.

    • Rikard

      /  11/23/2016

     Hej.

     Var nämner jag Hanna Stjärne, Jan?

     Jag avsåg att svara på frågan om hur en kommunist förenar hög inkomst med läran, och den grundläggande skillnaden mellan kapitalism, som är en apolitisk process, respektive kommunism som är en av människan skapad idealbild.

     Jag får dock säga att jag borde varit tydlig med att jag inte avsåg Stjärne specifikt utan utgick från Pelle2:s fråga om inkomst och kommunism. Jag beklagar att du fått så många ned-tummar på ditt svar – det är helt oförtjänt.

     Med Stjärne som exempel, och under förutsättning att hon är kommunist, står vi inför ett litet problem:

     Är hon kommunist utifrån offentligt kända politiska ställningstaganden; är hon kommunist utifrån medlemskap i parti eller förening; eller är hon i själva verket moderat? Det beror på om vilken definitionsmetod vi väljer.

     Om moderat görs liktydigt med högavlönad, är Sjöstedt moderat. Om kommunist görs liktydigt med lågavlönad, är jag kommunist. Du ser problemet om vi inte är överens om definition, och faran med att använda sin egen utan att ange vad den innebär eller vad man menar?

     Sedan vill jag framhålla att vi alla bör sluta använda epitet som ‘höger’ och ‘vänster’ då de är alltför amorfa och löskokta – bättre vore om vi alla använde parti-, eller annan relevant grupptillhörighet re: ämnet (även känt som diskursen).

     Jag tror att om vi som är i opposition mot de senaste årens politik, oavsett bakgrund och politisk färg, kan enas om att vara motståndare mot korruption, vinklad propaganda, och åsiktsförtryck så är mycket vunnet oavsett hur vi anser att kollektivtrafik skall finansieras (eller finnas alls, för all del (som ett exempel)).

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, lärare

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  11/23/2016

      @ Rikard,

      Min uppdelning är mellan folk som uppenbarligen har skadat Sverige och de som inte har gjort detta. Detta gör livet lättare, eftersom det det bland riksdagspartierna bara finns ett som står utan skuld. Om de sen vill ha höga eller låga skatter, privata eller statliga skolor, etc, etc är i nuläget helt betydelselöst. Det kan vi prata om i framtiden, om vi lyckas överleva som västland.

      Sen tycker jag även att delar av sjuklövern och media i Sverige har agerat på ett sätt som innebär att de inte bara kan sparkas ut och sen tillåtas att leva väl på sina pensioner. De måste stå till svars för sina brott mot svenskarna. Men visst, det är också en sekundär fråga…

  • Senior

    /  11/24/2016

   Ungefär som alla våra artister som gastar om hur bra det är att betala skatt samtidigt som de själva minimerar sin skatt via sina bolag.

   Svara
 4. Pelle2

   /  11/23/2016

  Ledarsidornas Johan Westerholm visar hur DN och Expressen förminskar Nazismens brott mot Judarna och publicerar antisemitiska teckningar(DN).
  Wolodarski menar i sedvanlig von oben stil att teckningen inte var antisemitisk för det har minsann hans experter påstått att dom inte är.
  Expressens Lars Lindström skriver om hur hakkors har klottrats på moskéer men skiter högaktningsfullt i att detsamma har gjorts på synagoger.
  Det är ju primärt judarna och inte muslimerna som har anledning att bli rädda för detta men den enda religionen som godhetsapostlarna värnar om är Islam..

  http://ledarsidorna.se/2016/11/svensk-media-glider-ivag/

  Svara
  • Jans

    /  11/23/2016

   Fast…
   Hur var det nu man sade?
   ”Je suis Charlie”

   Satir är satir även om det är komiskt att det just är DN som publicerar satir som retar judar med tanke på DN:s egen svansföring i dylika frågor annars.

   Hyllade Charlie Hebdo har väl publicerat avsevärt mycket grövre teckningar än den där? Allas vår Dan Parks också. Får Nya Tider vara med på bokmässan så får DN publicera satir.

   Yttrandefrihet är yttrandefrihet.

   Svara
   • Pelle2

     /  11/24/2016

    Har aldrig sagt att dom inte får publicera satir men det är ju ironiskt att den i deras egna ögon moraliskt högtstående tidningen DN publicerar antisemitiska teckningar eller teckningar som kan tolkas som antisemitiska.
    Kanske ännu mera ironiskt med tanke på att ägarfamiljen Bonnier är av judiskt ursprung.

    Svara
  • G

    /  11/24/2016

   Ang judar i Malmö som Westerholm skrev lite om….

   Svensk lærer i Malmø oppfordret til å slutte i jobben fordi hun er jøde
   http://icej.no/content/svensk-larer-i-malmo-oppfordret-til-slutte-i-jobben-fordi-hun-er-jode

   Kommer ihåg det här om lärare i Malmö. Lite förbryllad över att rektorn säger att ”de flesta svenska eleverna är rasister och hatar alla, speciellt judar”. Och att det kan bli problem, men ”även de arabiska eleverna” lägger han till. När det i själva verket troligen är de arabiska (MENA) eleverna som är grundproblemet och inte de han kallar svenska elever som han målar upp som värsta ”rasister som hatar alla, speciellt judar”. Eller så kanske det handlar om ”svenska” elever. Jag har då aldrig tidigare hört om att _svenska elever_ skulle ha problem med just judar av någon anledning.

   Svara
  • G

    /  11/24/2016

   Ang Lindström på Expressen, men vet ej vilken text som det handlar om……

   Svara
 5. MiT

   /  11/23/2016

  Svara
 6. Ni måste sluta titta på SVT eller stänga av omedelbart när ni känner att blodtrycket stiger. Det kan ta död på en. Jag tror inte man kan få ersättning från försäkring om man hamnar i koma eller bara kräks..
  Kan det räknas som oförutsedd olycka? Inte. Självförvållat.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  11/23/2016

   @ elina,

   ”Ni måste sluta titta på SVT eller stänga av omedelbart när ni känner att blodtrycket stiger.”

   Instämmer helt! När jag, trots familjens protester, tog bort parabolen för en 7-8 år sen bidrog det STARKT till att höja mitt allmänna välbefinnande.

   Om man vill titta på TV, tycker jag att det finns väldigt mycket bra från UK. Nyheter, debatter, dokumentärer, etc, etc ligger på en helt annan nivå än den rent groteskt vinklade propaganda som fortfarande serveras i Sverige, även om det nog har blivit lite bättre det senaste året.

   Sen kan man alltid titta på vissa program från SVT, via SVT play, när dessa blir särskilt omtalade i debatten. Men att rutinmässigt glo på t.ex Aktuellt och Agenda, leder till hälsoproblem.

   Svara
   • Kristian

     /  11/23/2016

    BBCs nyheter går väl an, men drama och liknade har gått full värdegrund.
    ”Och det utgick ett påbud att rollerna skall ha en viss mängd kvinnor, icke-vita, och LGBT.”

    Svara
 7. Pelle2

   /  11/23/2016

  OT:
  Tro det eller ej men Metro har publicerat ett debattinlägg från en Martin Hysén som med all rätt menar att feminismen har kidnappats av kvinnor som hatar män och att feminism inte handlar om jämställdhet
  Skall vi slå vad om att det kommer ett motinlägg från valfri radikalfeminist imorgon ?
  Vi kan ju då förvänta oss uppmaningar om att läsa på om feminism eller Googla på det och information om hur förtryckt valfri kvinna är i det patriarkala Sverige…
  http://archive.is/I5RSq

  Svara
 8. Man undrar ju hur en feminist resonerar när hon har en idolbild på Karl Marks, som gjorde sin hushållerska på smällen och sen slängde ut henne ur hushållet. En farbror i societeten som nyttjade sina privilegier till fullo som man i överklassen. Både feminister och kommunister borde ju avsky honom.
  https://bergersjo.wordpress.com/2012/07/23/allmanbildning/

  Svara
 9. Dog

   /  11/23/2016

  Bara av en slump är 2-3 av amerikanerna HBTQ’s, och bara av en slump har nästintill samtliga i urvalet någon form av strävsamma socialister, fackarbetare, suffragetter och kvinnosaksförkämpar i släktleden. Är det inte separatistiska gårdar bestående av ”bara kvinnor” är de fängslade stackars missförstådda socialistledare, eller arma proletärer som utnyttjas eller görs på smällen av rike direktörn i huset.

  Och i varje avsnitt slinker buzzordet ‘socialism’ in på ett eller annat kreativt sätt, utom när rasbiologi avhandlades då knasiga doktorer så klart låg bakom och inte ett spår av ideologi fanns att finna där… blir rätt tröttsamt till slut, samma tendenser med Historieätarna där det bara måste ideologiseras, och sen strykas under: rika är onda, och bara klasskamp är lösningen.

  SVT är verkligen Orwellsk ”och staten talar” i sina lägsta stunder. UR är ren propagandaproduktion.

  Svara
 10. Gurkburken

   /  11/23/2016

  Ja, journalister verkar ha väldigt svårt att hitta personer utan anknytning till deras egna kretsar att prata med som ”mannen från gatan”. Det slår igenom i de mest udda sammanhang, som i Kropp & Själ, där man talar om att passa in eller sticka ut, och intervjuar föräldrar och bara hittar Alexanda Alm i Kärrtorp, som beskriver ”Söderort” som ett område där det är viktigt att leva ekologiskt etc. Med Söderort menas här inte samtliga förorter söder om Stockholm, utan satelliterna till Södermalm där Fi, mp och v skulle få majoritet. Martin Gustavsson i Blåsut har döpt sin son till Olof, efter Olof Palme.

  https://sverigesradio.se/sida/avsnitt/778361?programid=1272

  minut 30 till 35 ungefär.

  Valresultat 2014, Kärrtorp:

  http://www.val.se/val/val2014/prelresultat/K/valdistrikt/01/80/3609/index.html

  Skarpnäck, Hammarbyhöjden:

  http://www.val.se/val/val2014/prelresultat/L/valdistrikt/01/80/3616/index.html

  Svara
  • Jans

    /  11/23/2016

   Rika barn…
   Nej, jag menar lika barn leka bäst!

   Svara
 11. Gurkburken

   /  11/23/2016
  Svara
 12. Kristian

   /  11/23/2016

  ”Slumpen som de kallar dig, varken fågel eller fisk, nej.”

  I Storbritannien har alla som är ”någon” gått på ”Oxbridge,” I Frankrike kommer chefer och politiker från ”Grandes Ecoles,” och för några år sedan hade vi två amerikanska presidentkandidater som inte bara gått på Yale, utan till och med var medlemmar i samma ordenssällskap.
  Hon behöver inte vara kommunist. Det räcker nog med journalisthögskolan. Sedan känner hon alla, och många är kommunister.

  Svara
 13. MiT

   /  11/23/2016

  Svara
  • Rikard

    /  11/23/2016

   Hej.

   Fel ett: fråga Daniel Poohl.

   Det räcker så.

   Det finns gott om skäl att kritisera Bannon beroende på vad det gäller, men att fråga Daniel Poohl? Det kan knappast ta längre tid för intervjuaren att snoka runt på nätet själv jämfört med att intervjua Poohl.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Jans

     /  11/23/2016

    Jag har svårt att förstå att tidningar utan uppenbar vänsteragenda fortfarande har Expo som expertkran. Det tyder på dålig fingertoppskänsla. Ingen med koll på läget anser väl en sådan som Daniel Poohl som annat än den politiske agitator han är? De gräver sin egen trovärdighetsgrav, artikel för artikel.

    Svara
    • Senior

      /  11/24/2016

     ”Jag har svårt att förstå att tidningar utan uppenbar vänsteragenda fortfarande har Expo som expertkran.”

     Jag har svårt att förstå hur de ens kan upplevas som ”utan uppenbar vänsteragenda” om de anlitar expo….

     Svara
  • Dan

    /  11/23/2016

   Snacka om att expo snackar dynga igen. Att svd låter Daniel pool kommentera är ytligare ett bevis på att svd har blivit en vänster blaska.

   Svara
  • G

    /  11/24/2016

   ”Expo på villovägar

   Man måste välja mellan rollen som oberoende granskare och politisk aktivist. Tyvärr har tidskriften Expo valt det senare.

   Stiftelsen anlitas inte sällan av myndigheter för olika utbildningsuppdrag och dess företrädare får agera experter på högerextremism i de stora medierna.
   http://www.gp.se/ledare/expo-p%C3%A5-villov%C3%A4gar-1.3500994

   Svara
   • Rikard

     /  11/24/2016

    Hej.

    Tappert försök av Gp men EXPO/AFA (det är ofta samma personer) har aldrig varit annat än användare av våld i syfte att tysta politisk opposition.

    EXPO är, och har alltid varit, politisk polis.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 14. Hmm

   /  11/23/2016

  Kommer ni ihåg att jag tipsade om BBC dokumentär om det här debaclet med golfbanan pch Vattenfalls twist med Trump?

  Håller med artikeln nedan, trotts från DN, att fortsättningen i de fallen nu kommer bli högintressanta. Ska Trump fortsätta kalla sina motståndare för grisar? Ska han fortsätta att trakassera folk som inte gör det han vill?

  *väntar med spänning*

  http://www.dn.se/nyheter/usa-valet/hans-motstandare-ar-snart-varldens-maktigaste-man/

  http://www.youvebeentrumped.com/youvebeentrumped.com/THE_MOVIE.html

  Svara
 15. Hmm

   /  11/23/2016

  Hamnade jag i spam?

  Svara
 16. michael.

   /  11/23/2016

  Det danska paret är ett bra exempel på dagens vänster,vit medelklass unga uppväxt i villa som fortfarande får månadspeng av pappa eftersom deras projekt ger mager inkomst.

  Svara
 17. MiT

   /  11/23/2016

  Svara
 18. MiT

   /  11/23/2016

  Svara
 19. Svenne

   /  11/23/2016

  Nu står hoppet till en enda man:) #GWforRPC

  Svara
 20. Frida Gustavlin

   /  11/23/2016

  Helt otroligt att DN inte har kommenterat eller ens återrapporterat moderaternas och Kinberg Batras nya inspel i migrationsfrågan. Hur kan inte det vara sprängstoff för en liberal och oneroende dagstidning som DN? Är de oberoende eller inte?

  /Frida

  Svara
 21. Svenne

   /  11/23/2016

  Pronomen, pronomen…

  …USA brukar ju ligga några år före:)

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2016

   Det är precis som Dave Cullen citerar Andrew Breibart om social justice:
   ”It’s nothing more than an attempt to make society as unworkable as possible. There is no end goal. There is no utopia where everything will work out.”

   (youtube ”Computing Forever”, ”#RegressiveNews: Feminism Breaks Sweden”, 2016-11-22, omkring 10:43)

   Svara
  • Embryo

    /  11/27/2016

   Jag tycker att det är fullt rimligt att ange vad som föredras på namnskylten. Jag tilltalas nämligen inte av det där binära systemet med he/she. Det blir dessutom lite för personligt och därmed integritetskränkande om namnet på personen används. På min bör det stå ‘master’ (med böjningar) och det är det som jag vill bli tilltalad med.

   Svara
 22. Pelle2

   /  11/24/2016

  OT:
  Ledarsidorna skriver om den redan misslyckade kommunanvisningslagen och pekar på att den kommer bli ännu mindre fungerande pg.a att de som har fått uppehållstillstånd kan bosätta sig var dom vill. Sedan toppar vi det med den förväntade anhöriginvandringen.
  http://ledarsidorna.se/2016/11/kommunanvisningslagen-for-migranter-ar-domd-att-misslyckas/

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2016

   Om kommunerna betalar, borde det vara kommunerna som bestämmer. Dags att begränsa bidragen till vissa postnummer.
   Egen försörjning? Bo var du vill.

   Svara
  • Rikard

    /  11/24/2016

   Hej.

   Westerholm m fl är tyvärr femton år för sent ute. Reepalu varnade för samma men blev tuktad av Sahlin och valde partigängarkarriären framför Malmös bästa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 23. Pelle2

   /  11/24/2016

  Lite mera OT:
  Erik Helmerssson på DN går till kakans försvar angående hennes polishat.
  Han försvarar inte det uttalandet,tycker att det är helt ok att Audi avslutade reklamkampanjen med henne och kritiserar public service som har anlitat henne.
  Men gränsen för honom går vid att många har protesterat mot hennes medverkan vid invigningen av Regionmuséet i Kristianstad.

  Dit skulle hon tydligen vara välkommen enligt Helmersson och då handlar hennes hatiska uttalanden om poliserna helt plötsligt om provokationer ungefär som Wilks rondellhundar.

  Jag har aldrig hört kakan ursäkta sig med att hon är ute efter att provocera med sina uttalanden och jag tror att hon faktiskt är den mans- och polishatare hennes uttalanden visar att hon är. Hon har ju t.ex aldrig bett om ursäkt för sitt manshat.

  Att jämför de reaktioner som Kakan har blivit utsatt för med de reella dödshot och attentatsförsök som har riktats mot Wilks är ju ett hån mot honom.

  Han avslutar med en halmgubbe där han menar att Kakan har rätt att utnyttja sin yttrandefrihet. Det är väl ingen som har sagt något annat.

  Det innebär ju inte att vi behöver acceptera det hon säger eller tycker att det är rätt att hon får jobba för Public service och regionala muséer som i det ena fallet finansieras av våra radio och tv-licenser och i det andra finansieras via våra skatter.
  Tycker väl tvärtom att kraven skall öka på dom som anlitas av statliga eller halvstatliga institutioner som finansieras av våra skatter och avgifter och där vi i fallet med skatten tvångsmässigt skulle belöna en hatare som kakan genom att betala för något som vi definitivt inte efterfrågar.
  Om det däremot hade handlat om en privat aktör som anlitar henne så är det upp till dom
  eftersom vi kan välja bort den privata aktörens omdömeslösa jippon om vi vill.

  Att Audi var så omdömeslösa att dom riskerade att förlora många kunder genom att anlita henne slår ju enbart mot dom själva och deras ekonomi.

  http://archive.is/nZlCW

  Svara
  • G

    /  11/24/2016

   Ojdå. Det var verkligen lågt att jämföra det Vilks gör/gjort med alla Kakans klavertramp genom åren, det ena sjukare än det andra, som inte har något gemensamt med Vilks arbete/provokationer/konstverk att göra öht. Mycket konstigt av den annars ofta så kloke Helmerson. 😦

   Svara
   • Pelle2

     /  11/24/2016

    Han har väl fått påstötningar av någon radikalfeministisk genuskommisarie på Dn att försvara deras polare Kakan nu när hennes hat börjar komma ifatt henne.

    Svara
   • trollan

     /  11/24/2016

    Fast han är en rätt intressant person som verkligen kan vara enormt läsvärd med bra synpunkter och sedan kommer saker som för mig är helt uppåtväggarna – som hans tankar kring när man gav flickorna semlor och killarna hårdbröd och tyckte reaktionerna var överdrivna.
    http://www.dn.se/ledare/signerat/i-graddfilen-rattvisepanik-om-flicksemlor/

    Svara
    • Pelle2

      /  11/24/2016

     Jo,hans inlägg om Kakan var ju inte helt igenom fel och han är en av få som har vågat kritisera feminismen.
     Denna gången tycker jag dock att han gör fel när han försvarar hataren Kakan med en halmgubbe om hennes rätt att uttala sig om saker.
     Jag har inte hört någon säga att hon inte får uttala sig idiotiskt och hatiskt utan det folk reagerar på är att en hatare lyfts fram av etablissemanget och även kommersiella aktörer trots att hon borde vara diskvalificerad från sådana sammanhang.

     Svara
     • trollan

       /  11/24/2016

      Ja, jag håller med. Men det är lite samma känsla jag fick i semmel frågan. Han drar snabbt egna slutsatser och dumförklarar alla andras inlägg att de är ogenomtänkta. Jag håller som sagt med i det stora hela att hon får väl vara konstnärlig och så, jag kan tycka det är trist att jag tvingas bekosta henne pga TV-licens och statligt bidrag till konst.

      Såg faktiskt en del av hennes konst i Karlstad för ett par månader sedan och det var helt ok. Skulle nog ha uppskattat det mer om det inte var så att jag var färgad av hennes hatfyllda retorik som hyllas från vissa. Det är väl naturligt att en del uppskattar konsten och henne mer pga det – och andra som mig dömer ut pga det. Vi färgas helt enkelt. Men oavsett vad man tycker om henne så är det fel att hotas till livet. Och OM det nu är så att det finns ett reellt hot som påverkade då tycker jag det är åt skogen.

     • Pelle2

       /  11/24/2016

      Håller med om att det är fel att hon hotas.
      Det moraliska felet ligger hos dom som väljer att anlita en hatare som Kakan.
      Det är ju dock upp till dom om dom anser att det är ett bra val att göra.

      I ett kommersiellt sammanhang är risken dock stor att jag och många andra både kan och kommer välja bort den kommersiella aktören eftersom vi blir förbannade och inte vill gynna dom.
      När det gäller statligt understödda institutioner eller halvstatliga sådana där vi inte kan välja bort dom tycker jag dock att kraven på dom som dom anlitar skall vara väldigt höga.
      Då borde en hatare och könsrasist som Kakan aldrig få några uppdrag hos dom.
      Dom brukar ju, som sagt var, prata om värdegrunder och vikten av moral i andra sammanhang men när hataren i fråga är kvinna,radikalfeminist och vänster så kan hon komma undan med vad som helst.
      Då faller alla tankar om moral och nolltolerans mot hat,hot och rasism.

     • G

       /  11/24/2016

      ”Och OM det nu är så att det finns ett reellt hot som påverkade då tycker jag det är åt skogen.”

      Ja, visst. Håller med om det. Men att ställa in och skylla på hot rimmar illa med vad hon själv uttalat genom åren. Skulle lätt bli 100+ idiotuttalanden om man verkligen började gräva och leta upp all skit som kommer från henne. Det finns ju en anledning att vissa vill skrämma henne med hot. Men ställa in pga hot känns lite fegt om man har hennes ”tuffa” attityd imo, speciellt inte då det sällan blir något utav sådana hot i verkligheten, det är bara ord. Om inte annat får hon väl göra som alla de andra som har ”hädat islam”, ha säkerhetspersonal på plats och inte spela offer, hon förtjänar faktiskt inte att bli utmålad som någon man ska tycka synd om.

      ”ahaha jag blir hotad, hjälp!”
      ”har du nån aning om varför du får hot ?”
      ”ehhhh hmmm nä det var inget”

  • Det där är lite varligt eftersom det nog inte finns någon bokning som INTE kommer stöta några – eller kanske ens majoriteten, oavsett om det är Vilks eller Kakan, vilket är nog den poängen Hjelmerson försökte få genom. Sedan så ligger det världar mellan dom i allt övrigt, men offentligt finansierade organisationer borde agera i allmänintresse – finns det ett intresse för att lyssna på Kakan så borde de givetvis boka henne.

   Sedan så är det klart att man kan fråga hur många av dessa människor får någon slags konstgjord andning genom offentliga medel för att verka mer relevanta för människor än vad de är? Men det är en annan diskussion…

   Svara
   • Pelle2

     /  11/24/2016

    Muséet struntade ju i vad folk tycker och bokade henne ändå. Sedan att hon valde att avboka,enligt henne själv på grund av säkerhetsrisken, är en annan sak.

    Återigen har i alla fall inte jag sagt att man skall förbjuda någon att ha en åsikt men jag tycker att i alla fall statliga och kommunala institutioner och Public service borde fundera på vilka dom betalar för deras medverkan i olika sammanhang. Detta eftersom vi i alla fall vad gäller statliga och kommunala inrättningar inte kan välja bort dom och sluta betala skatt om vi inte gillar det dom gör.
    Man brukar ju också prata vitt och brett om värdegrunder i olika sammanhang och det borde ju strida mot deras värdegrund att bjuda in en hatare som Kakan.

    Sedan är det ju inte bara Kakan som har åsiktsfrihet. Jag har lika stor rätt att kritisera henne som hon har att hata mig pg.a mitt kön.
    Helmerssson och många andra kändisar verkar ju tycka att man inte skall få kritisera Kakan eller ifrågasätta dom som vill anlita henne.Hon tillhör ju de goda feministerna och vänsterhatarna och dom skall inte ifrågasättas..

    Svara
    • G

      /  11/24/2016

     Säkerhetsrisk ? Haha. Ja, hennes hot och säkerhetsrisk är säkert tusen gånger värre än vad de som är ute efter Vilks utgör, han avbokar dessutom aldrig något självmant vad jag vet, det är nästan alltid arrangören som gör det 😛 Fan, man utsätter nog sin hjärna för en större risk genom att lyssna på kvinnan än den samlade risken som alla hennes utomstående säkerhetsrisker tillsammans står för.

     Svara
 24. G

   /  11/24/2016

  Fru Boisen i Gomorra Sverige, hon låter som alla likasinnade, fattar inte att de orkar hålla på och tjöta samma visa varje dag, om och om igen. Penisbild dit kvinnosyn dit.

  Varför pratas det bara om kukbilder som tjejer/kvinnor får, men inget om fittbilder, inte lika ”stort problem” att få såna bilder för män. Jag säger då det, jag kommer aldrig polisanmäla för bilder, som jag sagt tidigare så har jag en gräns för vad som jag anser ska polisanmälas och inte, och bilder är inte i närheten för det. Om det möjligen inte övergår till en sorts konstanta trakasserier som inte upphör efter tillsägelse. Har du fått en bild du inte ville ha, ja men blockera användaren då, och om det finns, ändra inställningar i appen så inte vem som helst kan skicka saker till dig. Vad fan är problemet. Moralpaniken går överstyr i det här jävla landet. Känner du att du inte har kontroll över din smartphone, ja men köp en telefon då, ja just det, en telefon, en sådan du endast kan ringa och skicka sms med. Har jag min Facebook-profil (har ingen :P) helt öppen för hela världen att läsa så är det mitt val, de går att stänga ner ganska hårt om man så vill, på samma sätt som jag har ansvar för hur min telefon och appar är inställda så det inte trillar in en massa oväntat från folk jag inte känner.

  Svara
 25. Tomas

   /  11/24/2016

  hörde på tv4 nyheter att SD är dubbelt så stort ute på Landet än staden
  kom igen nu makteliten förklara detta utan att trampa oss på landet på tårna

  Svara
 26. G

   /  11/24/2016

  TV4 kl 20:00…

  ”Halvtid – partiledardueller

  Svenskt aktualitetsprogram från 2016. Del 1 av 2. Statsminister Stefan Löfven debatterar mot Anna Kinberg Batra och Jonas Sjöstedtmöter Ebba Busch Thor. Här ställs partiledarna öga mot öga där tre ämnen tas upp för att ge tittarna en tydlig bild av varje partis grundläggande ideologiska värderingar. Duellerna leds av Jenny Strömstedt, flankerad av Ann Tiberg.”

  SVT1 kl 22:00…

  ”Opinion Live

  Borde SVT banta bort underhållningsprogrammen och satsa licenspengarna på samhällsjournalistik? Johan Ingerö, Timbro möter Jan Helin, programdirektör på SVT. Programledare: Olle Palmlöf.”

  Ska Helin göra bort sig i direktsändning igen ? Håller tummarna 😉

  Svara
 27. G

   /  11/24/2016

  Rädda barn larmar nu om situationen på Sveriges boenden för ensamkommande barn. Det senaste året har hundratals barn ringt till organisationens stödtelefon och berättat om våld och kränkningar. Vi har träffat 15-årige Monir från Afghanistan som är en av dem som ringt in.
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/r%C3%A4dda-barnen-larmar-om-vantrivsel-p%C3%A5-hvb-hem-3648172

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2016

   Var det inte Rädda Barnen som var fullständigt emot att kontrollera ålder?

   Svara
 28. Svenne

   /  11/24/2016

  OT: Så tragiskt. Var är humanismen i detta? #slavmentalitet #självhat

  Svara
 29. Svenne

   /  11/24/2016

  OT: ”Suck it up pussies!” is deemed to be a HATE CRIME 😛

  Svara
 30. G

   /  11/24/2016

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2016

   Vi har väl redan incitament att aldrig bli färdig med SFI?

   Svara
 31. G

   /  11/24/2016

  Svara
 32. G

   /  11/24/2016

  Haha Staffan…

  Svara
 33. G

   /  11/24/2016

  (det är 3 bilder med text om ni ska läsa)
  Well, håller med om mycket men inte allt, och då är han ändå kommunist lol. Hannah är aktiv i ung vänster.

  Svara
 34. G

   /  11/24/2016

  ”Krisen i polisen är så djup att regeringen räknar med fortsatt ras i andelen uppklarade brott även under 2017. ”Vi kommer att se sjunkande resultat även nästa år”, säger inrikesminister Anders Ygeman.

  Svensk polis klarar upp allt färre brott. Medborgarna klagar. Och i kåren jäser missnöjet. Under 2016 har 867 poliser slutat – tre om dagen – och totalt finns nu bara 19 477 poliser i landet.

  Nu börjar Anders Ygeman bli otålig. Han vill att polisen ska bli mer synlig.

  – Jag vill se resultat vid årsskiftet eller strax därefter. Då handlar det om fler poliser som skapar trygghet i de mest brottsutsatta områdena. Och en förbättrad genomströmning av utredningar, säger han.

  Trycket på den kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson är hårt, både från polisleden och politiker. Liberalerna och SD kräver hans avgång. Moderaterna ville ha besked av Ygeman om Eliasson får sitta kvar.

  Har du förtroende för Dan Eliasson?

  Anders Ygeman svarar ja, men låter som att det är villkorat.

  – Jag ställer inte ultimatum i media. Men vi måste se resultat. Får vi inte resultat måste det till åtgärder.(forts…)”
  http://www.sydsvenskan.se/2016-11-24/ygeman-raset-i-uppklarade-brott-fortsatter-nasta-ar

  1. Resultaten kommer sjunka även nästa år.
  2. Vill se resultat vid årsskiftet eller strax efter, annars åtgärder.
  3. Vi kommer inte få se några jävla resultat vid årsskiftet eller strax efter, så vilka blir åtgärderna ?

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2016

   I Storbritannien har folk i allmänhet nu vuxit ikapp sina Bobbys, så poliser där funderar på att återinföra den gamla fina hjälmen för dagligt bruk.
   (https://en.wikipedia.org/wiki/Law_enforcement_in_the_United_Kingdom#Height_of_officers
   https://en.wikipedia.org/wiki/Custodian_helmet)

   Svensk polis kunde kanske hitta någon narrluva, eller kanske någon sådan där fjäderskrud man ser under karneval i RIO? Det vore väl normkritiskt och bra?

   (Det är inte polisen på gatan jag raljerar över, utan ledningen.)

   Svara
  • Svenne

    /  11/24/2016

   Det låter som att Ygeman förbereder en rockad – Eliasson får byta plats med någon, kanske ny minister… 🙂

   Svara
   • G

     /  11/24/2016

    Eliasson växlar upp och ersätter Löfven som statsminister, han kommer leverera det lyft som Sverige verkligen går och väntar på. Och Löfven växlar ner för att bli RPC med syfte att ”effektivisera den nya organisationen”, det blir kanon tror jag.

    Svara
    • Klimathotet

      /  11/24/2016

     Eliasson kan väl bli generalsekreterare i FN. Han gör minst skada där.

     Svara
  • Pelle2

    /  11/24/2016

   Förut var gränsen satt till årsskiftet men nu börjar Ygeman flytta på gränsen till strax efter.Vad blir nästa steg ? Till Påsk eller midsommar ?
   Ygeman vet att Eliasson inte har en chans att leverera ett acceptabelt resultat till årsskiftet.
   Han vill eller vågar inte sparka Eliasson av något skäl.
   Han kanske inte har hittat någon välbetald reträttplats åt Eliasson ännu..

   Svara
  • G

    /  11/24/2016

   Svara
 35. Kristian

   /  11/24/2016

  Man börjar vakna till på vissa håll i landet:
  http://www.bt.se/boras/bodaskolan-blir-last-och-far-staket-runt-omradet/

  Svara
 36. Svenne

   /  11/24/2016

  Om DN-affären: ”Varför så tyst om DN:s kritiserade karikatyr?”

  Svara
 37. Svenne

   /  11/24/2016

  Hanif Bali slår tillbaka:

  Svara
  • Pelle2

    /  11/24/2016

   Jättebra svar från Bali !
   Avslutet är riktigt bra:
   ”Vi vet tyvärr att en tydlig faktor för studiemisslyckanden i ”Orten” är utbildningsbakgrunden hos föräldrarna. Såvitt jag vet är det alltså inte Sven, Sten och Stefan från den ”vita svenska medelklassen” som dikterat Somalias eller Iraks utbildningspolitik på 80-talet.
   Ändå i sin hudfärgsbesatta grupp-mot-grupp retorik skyller Fi dessa problem på ”vita svenskar”.
   Svenskiranier överpresterar ex ”vita” pursvenskar i akademi, arbetsmarknad och politik. Trots att deras ”mörka kroppar” lyder under samma ”rasistiska strukturer” som FI påstår förtrycker alla ”rasifierade”. Rasteorierna går inte ihop.
   Men vem skulle satsa på sin utbildning, arbetskunskap och produktivitet om den tror att den är utdömd på förhand för en faktor som den inte kan rå över? Fi:s retorik är en direkt uppmaning att inte satsa på sin framtid.
   Er hudfärgshets bidrar till ännu mer segregation – men det kanske är sekundärt när man vill vinna den genussödertörnska medelklassen.

   Svara
 38. G

   /  11/24/2016

  ””Nationalister får gehör i Vita huset
  …/…/…
  ”Hail Trump” och ”Hail victory”, skanderas. Slagorden kan översättas med ”hylla Trump/segern” men också ses som en anspelning på nazisternas ”Heil Hitler”
  …/…/…
  Gemensamt för dem är teorier om vit överhöghet samt åsikten att de är ”under attack” av multikulturella krafter som använder det ”politiskt korrekta” för att underminera vitas ställning.
  …/…/…
  I en intervju med Hollywood Reporter strax efter valet beskrev Bannon sig som ekonomisk nationalist men inte vit nationalist. Amerikanska medier konstaterar dock att Breitbart under hans tid som vd blivit allt mer extrem. Bland andra tidsskriften Forbes beskriver innehåll som är öppet kvinnofientligt, antisemitiskt och invandrarfientligt.””
  https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/nationalister-f%C3%A5r-geh%C3%B6r-i-vita-huset-1.3984046

  Inte för jag gillar eller tycker det är speciellt festligt, men hade gärna skanderat Heil Victory om jag visste att media skulle gå på den finten och måla ut mig som en dödsknarkarnazist, dock hade jag avstått då jag inte känner för att i smyg hamna i nåt jävla nazistregister som drivs av vänsterextremister ala Expo.

  Underminera ? What? Pratar ni om Fi:arnas bekanta i USA nu eller, de gillar ju att jobba för att motverka vithetsnormen och ständigt påpeka vitas ”skuld” genom att peka på historien som inte en jävel kan göra något åt.

  Amerikanska medier konstaterar, jamen då så.
  Visst, varför vara kritisk när man kan vara fientlig, låter så mycket bättre ju. Sen heter det invandringsfientlig inte invandrarfientlig. Men det klart, alltid bättre att peka ut folk som fientlig mot en grupp än mot invandringen i sig. De kvinnor som jobbar på Breitbart kan inte vara kloka om de väljer att arbeta på ett ställe som gillar kvinnofientlighet.

  En del av alt-right håller jag med om, idiotin med ett PC debattklimat som förhindrar oerhört viktiga faktadiskussioner exempelvis, som redan visat sig vara mycket skadligt flera gånger om, men vit överhöghet ? Nej snälla.

  Svara
  • Kristian

    /  11/24/2016

   Amerikanska medier konstaterar väl inofficiellt att de får konkurrens från Breitbart. Konkurrenter måste bekämpas.

   Svara
 39. Svenne

   /  11/24/2016

  Löfvens brev till Trump är nu släppt… 😛

  Svara
 40. G

   /  11/24/2016

  ”V bör se över sin jämställdhetspolitik
  …/…/…
  Riksdagsledamot Ulla Hoffman i sin tur skröt i riksdagskammaren med hur man fått regeringen att sluta säga hedersvåld och i stället ”säga så kallat hedersvåld” – som om detta våld inte fanns på riktigt.”
  http://www.expressen.se/debatt/v-bor-se-over-sin-jamstalldhetspolitik/

  Oj, EBT var het på gröten med den här texten, riktat rakt mot V…som dock inte kommer bry sig om jag känner V rätt. Ja, det är helt sjukt. Tog med citatet ovan bara för att så sent som förra torsdagen i ”statsministerns frågestund” så sade vår s.k statsminister, Löfven ”det s.k hedersvåldet”! Han ville inte säga hedersvåld för det finns ingen heder kopplat till våld för honom.

  Svara
  • Pelle2

    /  11/24/2016

   Själva ordet hedersvåld kan man ju diskutera eftersom ordet heder också är något positivt.
   De som sysslar med hedersvåld använder ju dock begreppet heder i negativ mening.
   Dv.s att kvinnorna/flickorna skall hållas tillbaka i sociala och sexuella sammanhang för att inte riskera familjens ”heder”.
   Det sjuka är ju dock framförallt Vänsterpartiets och Fi,s förnekande om att vissa kulturer förtrycker kvinnor i hederns namn och menar istället att det är något som män i alla länder sysslar med.
   Det konstiga är dock att dom inte vill se eller prata om att dom själva som kvinnor i Sverige har kunnat ta sig till den absoluta samhällstoppen och att de flesta svenska män inte har någon synpunkt på hur dom lever sina liv så länge dom inte begår något brott.

   Svara
  • Kristian

    /  11/24/2016

   Det här greppet ger ju oanade möjligheter från alla håll:
   ”Så kallade flyktingar”
   ”Så kallat manligt våld”
   ”Så kallade borgerliga”
   ”Så kallade löner” (det är ju egentligen statens pengar alltihop)
   ”Så kallade svenskar”

   Svara
   • G

     /  11/24/2016

    Ja, visst gör det….
    ”så kallade rasister”
    ”så kallade nazister”
    ”så kallade sverigedemokrater”

    Svara
 41. G

   /  11/24/2016

  Svara
 42. G

   /  11/24/2016

  Här under en kommentar från taxichauffören Per bland kommentarerna på följande blogginlägg hos Uvell:
  http://www.uvell.se/2016/11/22/sanningen-om-27-kronor-per-timme-34247721

  ”hej! jag jobbar som taxichaufför! siffrorna som presenteras, gällande antal bilar kan stämma! men jag är liksom du väldigt frågande till dessa 27 kronor! du berörde däremot en väldigt viktig punkt!! nystartsjobb! de är en arbetsmarknadspolitisk åtgärd som slagit väldigt fel!! att överösa en hel bransch med folk som (vad det verkar) inte vill vara taxichaufförer, dessutom icke körkunniga.. så färdtjänståkare/brukare är rädda eller känner obehag för resan är ett sätt att dumpa statusen på yrket så mycket att inga svenska förare vill vara kvar i branschen!! jag är medlem i facket, transport avd. 17 och aktiv i sektionen som ledamot! jag ser och hör varje dag klagomål på hur illa det körs av den del av förare som kommer nyligen från stora delar av afrika!! det vore en bit för er att granska?.. hur kan några som kör så illa släppas igenom av uppkörningsinspektörerna på vägverket?? i min mening så skulle en sådan instruktör mista sitt jobb pga. tjänstefel!! orsak?? kanske att det politiskt är viktigare att få ut folk i arbete än att de som är ute i arbete faktiskt kan utföra arbetet på både ett säkert sätt och behagligt för resenärerna vilket oftast är gamla, sjuka eller barn med många olika sorters handikapp!! Med vänlig hälsning. Per”

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 6 | WTF?
 2. Genushockey i Karlstad i stället för ishockey den här säsongen! | WTF?
 3. Sök jobb som projektledare i Värdegrund på Jönköpings kommun | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 11 | WTF?
 5. Allt för Sverige | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: