Kränkta av ett skämt om lättkränkthet

Hit har vi kommit i Sverige, folk blir kränkta av ett skämt om lättkränkthet. Det var poliskontot @YB_Sodermalm som twittrade den här väldigt roliga bilden som alla hyfsat normala förstår är ett skruvat skämt om samtiden: Lättkränkthetsrapport Södermalm Edition

krankhetsrapport

BOOOM! De lättkränkta störtade in och ställde sig i givakt och började gapa högljutt om allt möjligt. @YB_Sodermalm tröttnade och tog bort tweeten. De tröttsamma gaphalsarna utan tillstymmelse till humor vann igen. Man får vara rätt bra torr om man inte förstår att det där är ett skämt…

De som skriker om precis allt är sådana som vaktar polisers twitterkonton som hökar och så fort minsta lilla som de kan medvetet missförstå dyker upp så går megafonen igång. Det är dessutom det gamla vanliga ACAB-folket som hatar polisen oavsett vad de säger och gör. Att blanda in att folk inte ska våga anmäla hatbrott beroende på skämtet ovan säger rätt mycket… Eller vad sägs om att det är ”skadliga manlighetsnormer”…?

När minister Strandhäll skämtar om att man ska ta bort rösträtten för män ska alla direkt förstå att det är just ett skämt trots att hon håller till i radikalfeministiska kretsar där sådant prat är på fullt allvar men när polisen postar ett uppenbart skruvat skämt så går folk bananas.

Kul samhälle man får om man låter de mest lättkränkta styra genom att gapa… Eller rättare sagt, kul samhälle vi har eftersom det är vad som skett under många år nu.

MVH

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

182 kommentarer

 1. MiT

   /  11/30/2016

  Intressant

  //https://www.facebook.com/skyttedal/posts/10153935109101345//

  Svara
  • Pelle2

    /  11/30/2016

   Helt sjukt av DN att sno åt sig bilder,förmodligen på olaglig väg, och därefter anse att dom har rätten att publicera dom.
   Hoppas någon snor bilder på Wolodarski och lägger ut dom på nätet.
   Då kommer han skrika i högan sky över kränkningen förmodligen….

   Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Heja Sara ❤ Hon är en sådan person som kämpar och som alltid står rakryggad med fanan högt, att om hon skulle behöva hjälp, skulle det nog inte vara några problem att be om små donationer från supportrar i sin stora "hatsvans" på fb/twitter att betala kostnaderna så det inte blir ett så hårt slag mot henne personligen, om det skulle komma till det, vilket jag inte hoppas. Jag hoppas hon vinner en ikoniskt seger mot DN!

   Haha, bland kommentarerna….

   "Johan Ingerö: Stolt ex-prenumerant." 😛

   Svara
   • Pelle2

     /  11/30/2016

    Ingerös reaktion var faktiskt bättre än mitt förslag att lägga ut bilder på Wolodarski.
    Jag sa upp min mer än 20-åriga prenumeration på DN för några år sedan på grund av deras radikalfeministiska artiklar/ledare/krönikor.
    Det svider ju mycket mera om DN skulle gå i konkurs än att hänga ut bilder på Wolodarski..

    Svara
  • En annan Andreas

    /  11/30/2016

   Ingen direkt nyhet i att större aktörer försöker skrämmas med rättegångskostnader, många som jobbar med den metodiken.

   Svara
   • De hoppas givetvis att genom att hopa upp kostnaderna att de kan stoppa det hela i tingsrätten om de får ett positivt besked där. Om det är så så hoppas jag att hon sätter upp någon slags donationssida för att driva fallet vidare – Wolodarski kommer säkert gråta över högerpopulism, men det gör han ju ändå…

    Svara
  • Jonas

    /  12/01/2016

   Eftersom jag ansåg att det var rätt när en tidning använde bilderna på Åsa Romson målades sin båt med blyfärg så skulle jag känna mig som en hycklare om jag klagade på att DN använt Saras bilder. Det suger, jag vet, men någon heder måste man ha.

   Svara
   • trollan

     /  12/01/2016

    Håller med – däremot tycker jag de borde betala ersättning för att de använde bilden och vad jag förstått av Sara så handlade det om kravbrev för ersättning för nyttjande av bilder som gick till kronofogden och efter det till rättegången och där tycker jag man kan ge henne rätt. Om de nu kommit över bilder som de säljer story för så ska fotografen åtminstone få ersättning.

    Svara
  • Claes, (ej längre) Centerextremist

    /  12/01/2016

   Jag vill inte vara den som är den, men är bilderna tagna från Facebook är det Facebook som äger bilderna.

   Svara
   • trollan

     /  12/01/2016

    Fast det är lite trixande det där med FB och vad avtalet säger:

    https://www.svenskatecknare.se/tecknaren/2015/03/13/fraga-juristen-sociala-medier-och-ratten-till-dina-bilder/

    ”Du får så klart inte lägga upp någon annans material i sociala medier utan tillstånd och inte heller får någon ta det material som du har lagt upp och använda det. Men genom att godkänna användarvillkoren ger du just Facebook och Instagram rätten att använda allt material du publicerar utan att de behöver betala något för det. Förvisso utan ensamrätt men ändå … Dessutom gäller detta i hela världen och de kan även låta en tredje part använda dina bilder.
    Frågan är om Facebook har något avtal med DN om att de får använda bilder därifrån?

    Svara
 2. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • Jans

    /  11/30/2016

   Precis på pricken funderingar jag själv haft. Aleppo är en slags titta-vi-måste-ta-emot-flyktingar-eller-hur? Medan andra krig (även närliggande Mosul) glöms bort eller berättas som klassiska som seger- och hjältehistorier (Mosul).

   Svara
   • Musse

     /  12/01/2016

    Handlar snarare om vilka det är som bombar islamisterna i Aleppo kontra Mosul och Manbij.

    Svara
    • Jans

      /  12/01/2016

     Jo, precis. Så länge det inte är Ryssland och Assad så är det bra. Om det är Kurdiska peshmerga (som naturligtvis har en egen agenda utöver att befria Mosul) så blir det extra plus eftersom Sverige har satt hjältegloria på kurder.

     Sedan är det också intressant hur det dimmiga ordet ”rebeller” används i beskrivningen av Syrienkriget. Inom begreppet ryms ju allt från nästan IS-lika jihadister till riktiga demokratikämpar. Men det framgår aldrig vilka ”rebeller” Assad slåss mot i t.ex. Aleppo. Gissar jag så tror jag jihadisterna är i majoritet bland ”rebeller”.

     Svara
 3. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
 4. Jag får tyvärr ge klagarna rätt. Kontot är ett officiellt konto.

  @dolf371 Vårt konto är ett officiellt myndighetskonto.— YB Södermalm (@YB_Sodermalm) November 30, 2016

  //platform.twitter.com/widgets.js

  Jag trodde att de var två poliser som twittrade utanför yrket, vilket jag inte hade haft något att anmärka på. Men gör man det på ett officiellt konto skall man hålla sig inom ramarna för sin yrkesroll. Det här tangerar lite samma område som när Eliasson uttrycker sina politiska åsikter i TV. Det strider mot grundlagen och direktiven för myndigheter. Jag tog upp det i Polischefers partipolitiska synpunkter hör inte hemma i den offentliga debatten.

  Svara
  • I det här fallet har klagofåglarna en poäng faktiskt – ett officiellt myndighetskonto ska inte bete sig så här. Skillnad om det vore PellePolis som twittrade privat. Och ja, jag skrattade åt bilden.

   Svara
   • Liten

     /  11/30/2016

    Äh, klagofåglarna hade ju fått en blankett att fylla i, de kunde väl ha använt den.

    Svara
   • Jans

     /  11/30/2016

    Aha, det ÄR officiellt.
    Då kan man nog fråga sig om kontot överhuvudtaget borde finnas. Det präglas väl rätt ofta av personliga åsikter i diverse frågor?

    Kanske det viktigaste att lära sig av detta är att hela grejen med sociala medier är oerhört överdriven och problematisk. Å enda sidan skall myndigheter vara neutrala och opartiska å andra sidan kan jag nästan lova att de som skall använda sådana här konton behöver vara slagkraftiga och personliga för att nå ut. Kanske hela idén med att poliser hänger på sociala medier är förfelad redan från början?

    Med det sagt, det är fortfarande totalt patetiska reaktioner som de fått på den lilla tweeten eftersom de inte är principiella invändningar utan just reaktioner på själva innehållet som är fokus. Att det är så otroligt viktigt med kränkthet att det är totalt förbjudet att skämta om är rätt tragiskt faktiskt.Speciellt med tanke på hur mycket viktigt polisarbete som inte görs på grund av tidsbrist.

    Svara
  • MiT

    /  11/30/2016

   Så en myndighetsperson får aldrig under några omständigheter ha humor och råka visa det offentligt i form av extremt skruvad bild som alla förstår är humor eftersom den är så skruvad? Vad vill man ha? Robotar?
   Och extremt stor skillnad på generaldirektör och polisanställd tycker i alla fall jag.

   Svara
   • Problemet är inte att de är anställda det är att de är (eller åtminstone utger sig vara) ett ”officiellt myndighetskonto”. Som sagt, PellePolis är skitsamma men inte ett konto som uppger sig tala för ”Yttre Befäl Södermalm”.

    Svara
    • MiT

      /  11/30/2016

     Så de får aldrig visa att de är mänskliga? De ska traska runt i sörjan som idag är Sverige 40h+ i veckan utan att ens få dra ett extremt skruvat skämt om det? Vad jag vet är det inget ”informationskonto” utan just ett som postar ”polisverklighet” så att säga.

     Svara
     • Jo, de får visa att de är mänskliga- på sina egna personliga konton.

     • MiT

       /  11/30/2016

      Nej, det får de inte heller, kolla bara hur många attacker poliser får när de twittrar på sina egna?

     • Olof

       /  11/30/2016

      Tja, på ett privat konto hade jag inte haft några åsikter i alla fall. Men om det faktiskt är ett tjänstekonto avsett för officiell kommunikation så tycker jag att det är olämpligt med skämt. Men jag har aldrig uppfattat yb_södermalm som ett officiellt konto iof…

      Men det här är naturligtvis en bagatell jämfört med det som sker på @sweden .

     • @Sweden är en stor skam. Jag har mer än ett horn i sidan till dem.

      Jag uppfattade inte heller @YB_Södermalm som ett officiellt konto, jag brydde mig egentligen inte, och ångrar nästan att jag frågade dem om kontots status.

   • Tomas

     /  11/30/2016

    nej tycker inte myndigheter ska ha humor
    regler lagar korrekthet ska gälla för myndigheter intill tråkighet ska gälla
    skall aldrig finnas möjlighet att tolka missförstå en myndighet

    Svara
    • MiT

      /  11/30/2016

     Tyvärr är vi inte där än att robotar kan sköta deras jobb. Till dess så föredrar jag mänskliga människor.

     Svara
     • Hannah

       /  11/30/2016

      Jag håller med dig, även poliser bör kunna skämta. Twittrar man som myndighetsperson bör man självfallet hålla sig till sådant som är relevant för yrkesrollen. Att skämta om dagens lättkränkthet tycker jag faller inom ramen för information till allmänheten. Att polisen idag är hårt belastad av tung gängkriminalitet och no-go områden är knappast någon hemlighet. De som i det läget tar upp polisens tid med inbillade oförätter kan behöva en lättsam liten påminnelse. Drevet av förkrossande snöflingor som kände sig träffade av skämtet bekräftar detta.
      Det jag läst av YB Södermalm och co lämnar mig full av beundran över deras tålamod med folk i allmänhet. Att helt tvinga polisen att hålla ev skämt i slutna forum tror jag är mycket sämre. Större risk att det spårar ur där.

   • Jo, det får de. Jag ser inget fel i deras tweet. Det jag ser ett fel i är att det gick ut på ett officiellt konto. Jag utgick från att de faktiskt twittrade som privatpersoner, fast att kontot helt klart lyfter fram att de är poliser och att de twittrar om sitt yrke. Men då jag frågade dem sa de att det faktiskt är ett officiellt konto. Så, då blir skämtet faktiskt olämpligt.
    Det har en viss betydelse vems kontot är. Det är alltså inte deras eget konto utan myndighetens konto.
    Det här gäller inte bara polisen. Det gäller alla i offentlig verksamhet. De måste kunna hålla isär vad det gör och uttrycker som privatpersoner och vad de gör som företrädare för en myndighet.

    Svara
    • Hannah

      /  11/30/2016

     Det jag kan hålla med dig om är att otydlighet är av ondo här. En bättre polisledning hade naturligtvis sett till att skaffa glasklara riktlinjer för officiella myndighetskonton kontra privata. Publicera dessa vid behov och sedan se till att backa sin personal så länge det inte rör sig om solklara övertramp. För det stora problemet som jag ser det är inte en myndighets skämtlynne. Det är att vi låter en antidemokratisk vänster svans hunsa polisen och få den att backa o be om ursäkt gång på gång via media. Bättre och tydligare regelverk således.

     Svara
    • En annan Andreas

      /  11/30/2016

     Håller med om att det är olämpligt för ett officiellt konto.
     När det gäller privata konton så gäller samma som för alla andra, så länge de inte presenterar sig som poliser eller gör någon större poäng av det, då blir det mer av en gråzon.

     Svara
     • Nu presenterar de sig faktiskt som poliser, och hela upplägget på kontot är att det är ett par poliser. Men de är vad jag förstår ”vanliga” poliser, de är inte offentliga personer som t.ex. Eliasson eller polisens pressekreterare (eller vad det kallas). Så även om de twittrar och bloggar som poliser ser jag det som okej om det inte sker på en officiell kanal. (Fast ett visst omdöme krävs även i det fallet, men jag ser i det fallet inget som helst problem med skämtblanketten. De skall kunna debattera och diskutera om frågor som rör yrket utan att behöva mörka att det är poliser.)

    • Jans

      /  11/30/2016

     Grejen med både Yttre befäl och @Sweden är just definitionen av ”officiellt konto”. Vad är ens ett officiellt konto?

     Hela Twitter handlar ju om att snabbt och personligt skriva något slagfärdigt. Det är ingen kommuniké som utformats och godkänts av en arbetsgrupp. Det är ju i princip omöjligt att arbeta med Twitter på det viset. Jag tror det är svårt att komma ifrån att det blir personligt om det skall Twittras på ett meningsfullt sätt.

     Kanske bättre poliser ägnar sig åt polisarbete helt enkelt?
     På arbetstid alltså.

     Svara
   • Rikard

     /  11/30/2016

    Hej.

    Officiell kanal – officiell status på meddelandet. Svårare är det inte.

    Privat kanal – privat status.

    Som tjänsteman är man inte sig själv som privatperson i tjänsten – man är en organisk funktion; en köttrobot om man så vill.

    Det enda som tillåter avsteg är om instruktion är i konflikt med ens egen moral – då har man att ändra sig och lyda order eller stå för sin ståndpunkt och byta jobb.

    Det är bland annat därför politiskt tillsatta tjänstemän är en styggelse.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
   • Hmm

     /  12/01/2016

    Lika lite som att en minister offentligt ska skämta om rösträtt för alla så ska polisen offentligt skämta om ett potentiellt brott enbart är kränkthet.

    Svara
    • trollan

      /  12/01/2016

     Samma regler ska gälla, och jag tycker det är bra att de tog bort tweeten och bad om ursäkt. Vilket borde räcka. Och de som inte tycker att ursäkten räcker kan väl titta på alla andra ursäkter som de själva tyckt varit tillräckligt som många reagerar på att den inte är tillräcklig. Liksom man bedömer lämpligt/olämpligt olika så kan ”pudlar/ursäkter” ses olika.

     Svara
     • trollan

       /  12/01/2016

      Deras ursäkt:
      ”Vi trodde det uppenbara skämtet skulle framgå. Men vi hade fel och tar bort tweeten. Beklagligt att vi gjorde folk upprörda.”

      Någon tolkade att de med detta tyckte att folk saknade humor. Själv tolkade jag det lika mycket som att ”vi var otydliga i vår kommunikation så det gick inte fram”

    • MiT

      /  12/01/2016

     Potentiellt brott? Dålig varmkorv? Äckliga nötter på krogen? En ljus Polly i en påse med mörka? Osv. Inte vad jag kallar potentiella brott i alla fall 😛

     Svara
  • Pelle2

    /  11/30/2016

   Oavsett om det är rätt eller fel att skriva ett skämt på ett officiellt konto så är ju reaktionerna från twitterpöbeln totalt oproportionerlig.
   Dom får det att låta som om YB Södermalm är värsta rasisten,sexisten eller något annat.
   Det var som sagt var ingen i twitterpöbeln som tyckte att det var fel av Strandhäll att säga att man borde ompröva den manliga rösträtten. Hon står ju dessutom mycket högre upp i den statliga hierarkin än ett lokalt polisbefäl..

   Svara
   • Second that. Mycket bråk om inget. En proportionerlig respons från högre befäl hade varit ungefär: ”Hörrni grabbar, den var kul den där blanketten, men det är lite omdömeslöst att ni lägger ut den på myndighetens officiella konto. Gör inte om det är ni snälla. Jaha, då var den saken på dagordningen avklarad, ska ni hänga med på en fika?”

    Svara
    • MiT

      /  11/30/2016

     Det var inte ens omdömeslöst tycker jag. De twittrar om sitt jobb och troligtvis så var den bilden högst relevant för vad de möter i sitt jobb.

     Svara
     • Häng inte upp dig på ett ord nu, vad jag försökte säga var att det på det hela taget är en bagatell, och en proportionerlig respons hade varit att hantera det som en bagatell och sen gå och fika.

     • MiT

       /  11/30/2016

      Håller med men det är ju inte jag som försöker få det till att de ska vara torra som kvistar utan humor, det är ju ni andra. Jag tycker ju att de mycket väl ska få posta sådant 😛

  • G

    /  11/30/2016

   ??? Förstår ej…..

   1. Har myndigheten bett/föreslagit herrarna att twittra som ”en del av jobbet” ?
   2. Eller kom de själva på iden att starta ett konto och twittra som en del av jobbet men mixat med lite annat ?

   Om 2. anser jag det inte kan kallas för ett myndighetskonto, eller att de skulle ”representerar myndigheten” när de twittrar, de twittrar ju snarare ”om” olika saker som händer i jobbet (mixat med annat som det senaste), och inte som någon form av ”presstjänst” eller liknande, det finns ju flera riktiga myndighetskonton på twitter från polisen i landets olika orter, typ @polisenstockholm eller vad de nu heter, annars är i så fall @Nikolinastankar, Peppe m.fl. också ett myndighetskonto, bara för att de är poliser och twittar. Peppe får också ”kritik” likt YB, oftast från samma grupp av twittrare.

   Även om fallet är 1. måste det kunna finnas inslag av skämt, speciellt skämt det inte öht går att missuppfatta, om man inte väljer att göra det med flit såklart. Det säger också något om ”kritiken” när ganska många som är kritiska har ”socialist”, ”anti-sd”, ”anti-rasist”, ”marxist” osv osv i sina twitterprofiler. För att inte nämna försöket till ”skämta” tillbaka av @malvan, total botten.

   Hade exempelvis Eliasson lagt upp samma bild som YB, om han exempelvis tyckt att någon av kritiken han fick motta efter hans tweet om ”jag spyr”, då hade han snarare hyllats för att peka ut lättkränktheten hos vissa, men samtidigt fått kritik från andra ang ”jag spyr”-delen, troligtvis även själva bilden, han är ju RPC trots allt. Men syftet från YB var att peka på det lättkränkta debatt/samhällsklimatet och få folk att tänka till lite och inte vara lättkränkta, och de lyckades nog bättre än väntat, det syns på reaktionerna.

   Svara
   • Fast – nu är det de själva som twittrade: ”Vårt konto är ett officiellt myndighetskonto.— YB Södermalm”

    Nu verkar de förvisso tagit bort inlägget, men hade de inte nämnt det och bara varit PellePolis och PolisPer som twittrade om sitt jobb på Yttre Befäl Södermalm så hade det inte varit något att anmärka om. Jag är lika kritisk till hur Eliasson och andra officiella myndighetskonton uttrycker sig, om YB_Sodermalm (som DE påstod) är ett officiellt konto så vore det hyckleri om jag inte ifrågasatte dom.

    Svara
    • Jag är betydligt mer kritisk till Eliasson. Den här blanketten var rent principiellt fel, men det var en skitsak och inget egentligen att bråka om. När Eliasson däremot sitter och gör partipolitiska uttalanden i TV under Almedalsveckan var det dags att lämna in polisbrickan.
     Polischefers partipolitiska synpunkter hör inte hemma i den offentliga debatten.

     Svara
     • G

       /  11/30/2016

      ”dags att lämna in polisbrickan.”

      Han har ingen, du menar att det är dags att lämna in armbandet 🙂

    • G

      /  11/30/2016

     @Polyester.
     Jag förstår vad du säger och håller delvis med. Och är det så jävla illa att grabbarna bara ska twittra jobb jobb jobb, ja, men då får väl ”myndigheten” vara på det klara med det då, om det nu är så att det är myndigheten som sagt åt grabbarna att twittra. ”Vad ni än gör pojkar, skämta aldrig om något så kontroversiellt som lättkränkthet, inte ens fast det kan vara nyttigt för andra att få det in-your-face, folk kan faktiskt bli kränkta av det också, tänk på det!”.

     Det finns goda anledningar till varför grabbarna har gått från 30.000 följare till 115.000 följare, och det på ganska kort tid. En är att de är den totala motsatsen till Eliasson-falangen inom polismyndigheten med alla relativister. Det samma gäller Peppe m.fl.

     Svara
     • G

       /  11/30/2016

      Nej, fel fel. 106.000 följare ska det vara, inte 115.000. Antar det var önsketänkande från mig.

  • G

    /  11/30/2016

   Svara
 5. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  11/30/2016

   Om Malvan från dennes twitterkonto. Det var den personen som skrev inlägget med Arklöv:
   FULL COMMUNISM
   Det vanliga ACAB-slöddret och stenkastarvänstern antar jag..
   Även Chris och RDY som kommenterar tycks falla under samma kategori. när man tittar på deras konton..

   Svara
  • Jans

    /  11/30/2016

   Lättkränkthetsrapporten kontras med en polismördare och krigsförbrytare.
   Proportioner är inte vänsterns starka sida.

   Svara
 6. Bamse

   /  11/30/2016

  Svenskfinland har också en del radikalfeminister, kanske inte fullt lika många som i Sverige, men här är det i alla fall en som ska föreläsa i december. Hon har visst skrivit en bok också.

  Så här beskriver hon sin föreläsning:

  ”Tycker du att kvinnor ska få rösta, att våldtäkt inom äktenskapet ska klassas som våldtäkt, att kvinnor ska få studera vid universitet, ha rätt till samma lön som män i samma position, bestämma över sin egen kropp och att pappor ska ha samma rättighet till sina barn som mammor? Grattis, då är du feminist!”

  http://web.archive.org/web/20161014112750/http://sevendays.vasabladet.fi/bloggar/annalena/peppe-ohman-i-vasa

  Ett så tafatt försök till åsiktsförändring som i citatet ovan borde ju nästan få en utmärkelse av något slag 😉

  Svara
  • michael.

    /  11/30/2016

   Tycker du att lagar och regler ska gynna kvinnor men inte män,tycker du att endast kvinnor ska få hjälp när dom utsätts för relationsvåld men inte män,anser du att manshat är rätt.Grattis,då är du feminist.

   Svara
  • Nej, det är inte feminism längre i Finland eller i flera andra länder. Det är passerad tid. Men i Saudiarabien, Jemen, Pakistan…fler, där skulle det behövas gammaldags sund feminism.
   Så i början 1900 talet – om jag levt – hade jag varit feminist, garanterat inte idag. Den nutida feminismen i Sverige är bara skräp och ett sjukt ego.

   Svara
   • Bamse

     /  11/30/2016

    Precis! Fast enligt modern, västerländsk feminism gör det väl dig (och mig) till rasist i stället 🙄

    Svara
    • Jag erkänner direkt att jag är rasist för den etiketten har också levt sin tid.

     Svara
 7. G

   /  11/30/2016

  Hmmm, någon verkar ha tagit intryck från Eliassons kloka uttalanden efter mordet på den unga tjejen på hvb-hemmet låter det som…..

  Svara
 8. Pelle2

   /  11/30/2016

  OT:
  Ledarsidornas Johan Westerholm skriver intressant om hur ledande sossar och lokala s-politiker i Stockholm och Skåne vill återgå till den mer eller mindre okontrollerade invandringen vi hade fram till hösten 2015.
  Hoppas verkligen inte att dom dårarna får sin vilja igenom.
  Vi har redan skapat problem med dom som har kommit hit och har ännu inte ens sett effekterna det kommer att få i kommunerna framöver.

  Man måste vara helt verklighetsfrånvänd om man förespråkar en återgång till den politiken.

  Snacka om att dom kommer att skicka nya väljare rätt i famnen på SD om dom gör det.

  http://ledarsidorna.se/2016/11/en-atergang-till-2015-ars-kaos-vantar/

  Svara
  • De måste antingen vara självmordsbenägna och vilja dra ned partiet till under 20% eller helt verklighetsfrånvända. Kanske både och?

   Svara
   • Klimathotet

     /  11/30/2016

    Öppnar de flyktingkranen så får vi se hur länge det dröjer innan grannländerna stänger gränserna. Det börjar med visumkrav för att passera Öresundsbron västerut. Det slutar med att landet bombas till ruiner.

    Svara
 9. Svenne

   /  11/30/2016

  OT: Corbyn, brittisk Labourledare, i glashuset igen…

  Svara
 10. OT: Hahaha. Extra + för Arnstad-bilden.

  Svara
 11. G

   /  11/30/2016

  Många frågar vad siffran kommer ifrån mer får inga vidare svar….
  (Besök Uvells blogg för info)

  Svara
 12. G

   /  11/30/2016

  ”Jonas Gardell, EU och Sverige har fel fokus i flyktingfrågan

  Hittills har Sveriges politik varit att öppna våra hjärtan för dem som med plånbokens hjälp och efter marknadens principer tränger sig först i flyktingkön. För att slippa att fler dör på Medelhavet behöver vi en solidarisk flyktingpolitik på riktigt, skriver Rodney Åsberg och Ingemar Olsson.”
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/jonas-gardell-eu-och-sverige-har-fel-fokus-i-flyktingfr%C3%A5gan-1.3988276

  Svara
  • G

    /  11/30/2016

   P.S
   Läs hela debattartikeln i GP. Tror dock inte att Team Godingar bryr sig öht!

   Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Hmmm intressant!
   http://www.aftonbladet.se/nyheter/article19971247.ab

   Artikel med/om Åsberg. Centern hänvisar till honom, AB vill veta mera om hans forskning då de inte hittar några referenser, jag undrar om AB är lika pådrivande och tjatiga när det kommer till exempelvis genusforskning ? I don’t think so! Och som en slump kom såklart Banke in på slutet i artikeln, mer pengar haha….

   ”Däremot anser Banke att Migrationsverket har för lite resurser i det aktuella läget.
   – Migrationsverket har för mycket att göra just nu. Och om en myndighet har för lite pengar finns det en lösning: att den ges mer pengar. Det vore absurt att diskutera det här på något annat sätt.”

   Svara
   • G

     /  11/30/2016

    För att förtydliga, artikeln är från Dec 2014, men lika om inte mer aktuell i dag.

    Svara
  • Jans

    /  12/01/2016

   Bara denna lilla insikt borde väl drabba en sådan som Gardell om han menar sig värna om människors liv:
   ”Vad gör då EU:s politiker åt drunkningsdöden på Medelhavet? Jo, för att bekämpa smugglingen tas båtarna i beslag. Konsekvens: Smugglarna använder ännu sämre och mindre sjövärdiga båtar …”

   Svara
 13. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Herregud vilka jävla nötter. Varför vara tydlig mot väljarna och ha en långsiktighet i politiken när man kan ge nya besked med jämna mellanrum.
   ”Lagen gäller i 3 år”
   snyft **massa #vistårinteut debattartiklar och intervjuer** snyft
   ”Vi ska nu ta emot fler flyktingar än någonsin!”.

   Svara
   • Olof

     /  11/30/2016

    Japp. Kom till Sverige, vi arbetar stenhårt för att garantera en framtida nationalistregering i närtid. I bästa fall.

    I värsta fall kommer vi behöva material att göra lampskärmar av, ju mer dess bättre.

    Vägen till helvetet kantas av goda intentioner.

    Svara
    • Jans

      /  11/30/2016

     Fast det är ju bra att de är ärliga till skillnad från M.

     Svara
     • Pelle2

       /  12/01/2016

      S och MP var ju inte mera ärliga än M när dom gick till val 2014.
      Då var det inte tal om att stänga gränser och dom blev tokiga när någon pratade volymer. Hösten 2015 stängde dom gränsen.
      Tänk om jag hade röstat för fri invandring. Då har jag lika stor anledning att vara kritisk mot S och MP som de som röstade på M.

     • Jans

       /  12/01/2016

      Ja, du har naturligtvis en poäng med det. Men det jag menar är att om ett parti i nuläget (efter hösten 2015 då alla sanningar ställdes på ända) uttrycker en ambition att öppna gränserna och fortsätta ta emot flyktingar så vet invandringsmotståndaren att de inte är något att rösta på.

      M däremot skulle jag vilja påstå är ett oerhört opålitligt kort. De säger sig vara för en restriktiv asylpolitik men allt tyder på att det inte är sant eftersom de enkelt kan fälla regeringen imorgon om de verkligen vill. Att de inte gör det men ändå säger sig vara i opposition till regeringen är oerhört problematiskt och oärligt.

      Men det handlar naturligtvis om grader i helvetet.

    • Jans

      /  12/01/2016

     Men snälla ni som satte tummen ner, har ni ingen tankeförmåga? Om ett parti går ut och säger att de skall ta emot mer flyktingar och man själv är emot detta så har man ju fått möjligheten att göra ett välinformerat val 2018. Vore det bättre att de sade att de skall skärpa asylkraven, fick fler röster (vilket vore troligt) och sedan när de får makten gör tvärtom?

     Svara
 14. G

   /  11/30/2016

  Brita: ”Historiker, liberal, feminist, bookaholic, gyminstruktör. Inte nödvändigtvis i den ordningen.”…

  Svara
 15. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Svara
   • Pelle2

     /  11/30/2016

    Han borde se till att hans ledarskribenter som Virtanen och Swedin lär sig att uppföra dig innan han mästrar andra.

    Svara
   • Jans

     /  12/01/2016

    Nu kom säkert ordern uppifrån men genom att be om ursäkt har de verkligen öppnat portarna för drevet. Lindbergs tweet om att polisen struntar i mord borde mötas med full kraft. Vilket skitprat. Det finns väl ingen i Sverige bortsett från kriminella och skyldiga som inte skulle anmäla ett mord? Att en sådan som Lindberg får ljuga på det viset oemotsagd är tio gånger värre än en strunttweet om en rolig lapp.

    Svara
    • Jans

      /  12/01/2016

     Dessutom, de som påstår att polisens tweet gör att de inte skulle våga anmäla en kränkning rädda för att inte tas på allvar är precis samma människor som i parti och minut gör anmälningar åt alla håll och kanter (inklusive polisen) om diverse upplevda kränkningar. Kolla bara på historieätarna ovan.

     Svara
  • Bo

    /  11/30/2016

   Anders Lindberg är nog den största byfåne jag har sett i offentligheten! Han kan inte vara så jävla korkad så han missförstår detta. Alla med någorlunda förstånd inser detta och därmed är det kalkylerat och medvetet han spyr ut galla över polisen. Tycker faktiskt det skiner igenom fernissan ett tydligt hat mot Polisen och poliser. Polisen, dvs riktiga poliser ute i yttre tjänst borde gå ut i strejk, en total strejk. Sedan får vi se vad som händer.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  11/30/2016

    För att nå långt i den feministiska klubben behövs en särskilt god portion av integritet. Man ska stå rakryggad och säga till om någon gör fel, stå upp för vad som är rätt.

    Om någon ens råkar andas första stavelsen i Negerboll smäller det direkt!

    Om man nu inte är i för mycket chock, man får då dispens för att bita ihop, knyta näven i fickan, Twittra på tunnelbanan mellan Slussen och Enskede gård, med hjärtat i halsgropen springa hem till tiomiljonersvillan i fattiga Söderort, febrilt skriva av sig på Facebook, kanske i krönikan, men viktigast av allt, notera den hemska händelsen i ledarredaktionens spalt på sidan 2.

    I den feministiska klubben premieras präktighet något oerhört. Anders Lindberg har varken samma pondus eller stränghet som Biskop Edvard Vergérus, egenrättfärdigheten har de defintivt gemensamt.

    Blunda och se Anders Lindborg på skolgården, pekandes med sitt långa viktigpetterfinger.

    -Fröken, fröken, YB_Sodermalm är dum mot mig!
    -Han har faktiskt bett om ursäkt lilla Andersponken, släpp det.
    -Men jag är ändå jätteledsen. Säg till honom att han är dum!

    Svara
 16. G

   /  11/30/2016

  Ser att vår käre Advokat Emma skrev i tråden…men tweeten raderad, hon raderar ofta sina tweets av någon underlig anledning hmmm. Hon kanske skriver först och tänker sedan.

  Svara
 17. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • Fick nyss del av min kommuns budget. Åtskilliga tio miljoner minus i år. Men de har en lösning. Ta pengarna från allmännyttan och ta lite till för nästa års budget ser också risig ut. Eftersom hyrorna höjdes och åtgärder sparades in blev det vinst. Så kan hyresgästerna pröjsa kommunens underskott. Varför ska man underhålla allmännyttan? Låt det ruttna. Byggs det nytt är det fantasihyror som få med normal lön klarar av att betala. Bostadsbristen är stor även här. Hoppet läggs till baracker men ingen vill ha de nära sig.

   Varför blev det minus i kommunkassan fast vi har de högsta skattesatserna i Sverige och stor inflyttning?

   Svara
 18. G

   /  11/30/2016

  Svara
  • Rikard

    /  11/30/2016

   Hej.

   Seher Yilmaz kunde ju svarat att det som är ett problem (enligt henne) är att man uppfostras att välja inom den strukturen och med de preferenser man fått inympade via sin socialisering.

   Inte för att det hjälper henne; eftersom det är ett universellt resonemang så kan det appliceras på alla grupper och sektorer. Exempelvis kan hon då bemötas med ‘Hur många pizzerior och kebab/falafelrestauranger skall tvingas anställa svenskar?’ eller ‘Hur skall vi få fler kvinnor inom sophanteringen?’

   Att bli grillad av Cwejman och Neuding är nog inte det lättaste.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • En annan Andreas

     /  11/30/2016

    Det blir då också ett problem i form av att den så kallade socialiseringen som skulle skapa obalansen sker långt tidigare. Det är alltså ganska meningslöst att diskutera överrepresentation i slutet av kedjan om problemet finns någon helt annanstans.

    Vad de är ute efter är uppmärksamhet, inte förändring.

    Svara
    • Senior

      /  11/30/2016

     Vad de är ute efter är just socialisering, med ”mångfald” i form av medfödda egenskaper som ursäkt kvoterar de in politisk enfald i form av socialister.
     Alla på deras lista har en sak gemensam; samma politiska uppfattning.

     Svara
  • Jans

    /  12/01/2016

   Nästan som poesi att läsa hur hon snärjer in sig i sin tweethaiku: ”Överrepresentation i varje enskilt fall behöver inte vara ett problem. Det går inte att vara så kategorisk.”

   Som vi vet en dikt hon vanligtvis inte brukar deklamera.

   Rättviseförmedlingen är ju som bekant synnerligen kategorisk. Vilket Seher även fick praktisera som coach på Unionens Mansplainingakut. Alla bilder, beskrivningar och satsningens namn var väldigt tydlig med vilket kategori som var ett problem och det var inte judar. Även om cirka hälften av judar förvissa är vita män.

   Sedan är det ju lite roligt med Sehers Orwellinspirerade nysvenska som leder till felaktiga meningar:
   ”Men oavsett överrepresentation bör en fundera över vad det kan bero på.

   Det är alltså enbart EN person som skall fundera över saken?
   😀
   ”Hen” och ”en” som pronomen är verkligen pajascirkus hela dagen. Bättre sätt att framstå som idoit (sic!) finns nog inte. ”Hej, jag är hjärntvättad, nu skall jag säga något viktigt!”

   Svara
 19. G

   /  11/30/2016

  Det verkar som om 9 länkar är max, provade 10 länkar…men den kommentaren gick till spam. Diskussion mellan Seher (rättvise), Neuding, Cwejman.

  Svara
 20. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Verkligen en rimlig jämförelse, vilka stollar alltså. Om någon verkligen ser det här som en rimlig jämförelse så säger det lite om hur de tycker och tänker mer generellt känns det som. Ang mejlet, anmäla ? Jag hade skrattat precis som jag gjorde nu när jag läste det, det är så sjukt lågt och främmande skrivet att det blir komiskt när jag läser det, har redan sagt i en kommentar vad jag tycker om sådana mejl och vad jag skulle göra med sådana mejl. Det här specifika mejlet skulle jag varken ta åt mig eller känna mig hotad av öht. En idiot som tror han är tuff när han skickar hat mejl, bara radera skiten and get on with your life. Men vill hon lägga polisresurser på sånt där, be my guess, polisen har säkert inget viktigare för sig. (Just det, äckliga nötter på krogen och kall korv i kiosken ahahaah 😛 ).

   Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Svara
   • Pelle2

     /  11/30/2016

    Skillnaden är väl att dom vänsterextrema idioterna inte skämtar när dom skriver ACAB utan menar det….

    Svara
    • Jans

      /  12/01/2016

     Ända tills de vill vara med i Audireklam då blir det plötsligt skämt och hela mediesverige ställer mangrant upp och intygar att det är ett skämt och ursäkten kommer, flera år i efterhand.

     Svara
   • Pelle2

     /  11/30/2016

    Skulle vilja ändar förkortning acab till AKÄI=alla kommunister är idioter.
    Man måste en IQ i nivå med sin skostorlek för att bli kommunist…

    Svara
    • Jan

      /  12/01/2016

     Så du menar att du har högre IQ än exempelvis Karl Marx eller Lenin?

     Svara
     • Pelle2

       /  12/01/2016

      Förstår att det svider i ditt socialistiska hjärta att jag kritiserar kommunisterna.
      Det får ju inte passera oförmärkt förbi socialismens och kommunismens riddare Jan…
      Visst,jag kan nyansera mig för jag var jävligt förbannad när jag skrev inlägget.
      på alla vänsteridioter,identitetspolitiker och radikalfeminister som kritiserade polisen för deras twitter.

      Vad jag menade var att med facit i hand på vad som har hänt i alla länder med kommunistiskt styre så måste du vara osedvanligt korkad eller gravt empatistörd om du förespråkar kommunism och ser något gott i hur denna ideologi har praktiserats.
      Många kommunister hävdar att det är tråkiga misstag som har begåtts men om vi gör ett nytt försök kommer det bli bättre. Jag är i alla fall inte beredd att chansa på det….
      Så om det känns bättre för dig Jan så kanske kalle Marx och Lenin var smartare än mig ur en ren iq-mening,..

     • Pelle2

       /  12/01/2016

      Du kanske skall komma ut och hylla ”renässansmänniskan” Castro också precis som din ideologiska polare Pierre Schori ?

 21. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
 22. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Skev kultur och syn på folk, wow.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/01/2016

   De missar väl ”lite” vid mål.

   Kakan skämtade inte, hon menade det hon sa ang. polismorden i Malexander, något som hon på senare dagar har begripit var fel och bett om ursäkt för. Att södermalmspolisen skämtar och ber om ursäkt för sitt skämt är nog en helt annan sak, men det kanske bara är så enkelt som att jag är hjärndöd och inte begriper bättre.

   /Frida

   Svara
  • trollan

    /  12/01/2016

   Innan Kakan gjorde en total avbön så hänvisade man gärna till att hon bett om ursäkt bl a via twitter vilket borde räcka. Detta var den ursäkt hon hade som samma typ som nu kritiserar polisen tyckte räckte gott.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/02/2016

   Snabb titt på Davids flöde. Gamergatefaktorn är hög.

   Svara
 23. Svenne

   /  11/30/2016

  Polisen uppgiven i Ronneby:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/01/2016

   Ronneby har en befolkning om cirka 12000 personer, det är en pytteliten håla. Om vi skulle ligga på en jämn fördelning av antal poliser per capita så skulle Ronneby ha ungefär 24 konstaplar att tillgå. Säg att 6 av dem jobbar dagtid på kontoret, och de övriga 18 jobbar treskift, så skulle de ha 6 poliser i yttre tjänst, dygnet runt. Skulle knappast vara det minsta svårt att städa upp med en sådan bemanning. Själv tycker jag att vi borde lägga oss på en Cypriotisk nivå, vilket skulle innebära ca 75 poliser, eller 25 stycken per skift, dygnet runt.

   Då skulle det vara tack och god natt till Ronnebys kriminella invandrargäng.

   Svara
 24. G

   /  11/30/2016

  Hanifs kritiska ord om Granskningsnämnden efter GN:s senaste skandal….

  Svara
  • G

    /  11/30/2016

   Inte kopplat till ovan just, men kommer ihåg följande om svenska GN som kanske inte alla vet om, känns som om många tror att SVT, BBC osv ”granskas” på samma sätt i respektive land, men så är det inte….

   ”../../..En för allmänheten helt okänd makthavare framträdde där med ett högst överraskande budskap. Henrik Jermsten är domare i Högsta förvaltningsdomstolen och ordförande i Granskningsnämnden för radio och tv.

   Han gav en förbluffad publik det tydliga beskedet:

   Granskningsnämnden granskar inte sakligheten i radio TV utan uppgiften är en annan, nämligen att se till om de statliga medieföretagen bryter mot sitt sändningstillstånd.

   I t ex Storbritannien ägnar sig BBCs granskningsorgan åt att granska programinnehållets saklighet och använder i det arbetet sig av fristående akademiker.

   Något motsvarande äger inte rum i Sverige och det är inte heller avsikten, förklarade Jermsten../../..”
   http://www.svd.se/public-service-och-sakligheten/om/larsson-laser

   Svara
 25. Liten

   /  11/30/2016

  Efter att ha läst kommentarer här så kan jag inget annat tycka än att polisen på fullt allvar ska använda skämtblanketten i arbetet. Det är tydligt att den behövs.

  Svara
 26. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  11/30/2016

   Wolodarski försöker vara korrekt, men framstår mest som en feg ynkrygg i sina försök att vara som en hal ål.

   Det här ska bli intressant. Nu har jag inte ett dugg insyn i frågan, men DN har alltså tagit bilder från Skyttedal och publicerat dem, vägrar att ge henne publiceringsarvode. Varför? Det handlar om några tusenlappar.

   Vi får väl se hur det slutar, i den bästa av världar biter Wolodarski sig i svansen, och får ett prejudikat som tillåter att andra publicerar DN:s redaktionella material utan att ge dem ett korvöre i ersättning.

   /Frida

   Svara
   • Jans

     /  12/01/2016

    Svaret på varför är svårt är nog:
    översittare.

    DN, och speciellt under Wolodarski har blivit en riktig översittartidning på alla sätt och vis. De gör aldrig fel, de har alltid rätt (även när lögner avslöjats), alla människor som inte tycker som de är bakåsträvande hatare och deras kultursida är ett postmodernistiskt helvete. Den här tvisten är bara en pusselbit i den kompletta bilden av en slags elitens Pravda. DN är verkligen riktigt otäcka.

    Svara
    • Jans

      /  12/01/2016

     Blev konstigt, menade:
     Svaret på ”varför” är:
     översittare.

     Svara
  • Pelle2

    /  11/30/2016

   Uppmanar härmed alla eventuella DN-prenumeranter att säga upp prenumerationen så att den uppblåsta godhetsaposteln,radikalfeministen och narcissisten Wolodarski blir utan jobb!

   Svara
   • Jans

     /  12/01/2016

    Jag minns det som igår när jag sade upp DN 2012. Jag var så förvånad över att tidningen hade blivit dålig och kantrat, skrev brev till dem och tänkte att om något år kanske de styrt upp tidningen igen. Ack så fel jag hade.

    En av de saker som verkligen var minnesvärd var känslan av lättnad som infann sig efter någon vecka. När jag sade upp tidningen var jag besviken men en vecka senare var jag lättad. Det var den sköna känslan som infinner sig när man stängt dörren om en otrevlig och tjatig person. Tankarna kunde flyga fritt på riktigt…

    Jag missunnar verkligen ingen den underbara känslan av att säga upp DN. Jag kan verkligen med värme rekommendera en uppsägning. Få brukar ångra sig verkar det som.

    Svara
  • Rikard

    /  12/01/2016

   Hej.

   Är det fel av mig att vilja ge bägge två varsin lavett?

   Även om jag nog ligger närmare Skyttedal än Wolodarski i frågan (utan att veta mer än vad som sägs ovan), så diskuterar man inte pågående mål man själv på något sätt är part i – varken civilmål eller kriminalfall.

   Att ta andras bilder borde väl vara stöld i första hand, inte upphovsrättsbrott? Varför mediet skall spela roll begriper jag inte. Samtidigt är det dumt att tro att något som lagrats elektroniskt tillhör en själv längre.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
   • Pelle2

     /  12/01/2016

    Vad jag förstår var inte bilden öppen för alla att hämta utan det krävde att någon hackade sig in för att få tillgång till den alternativt att någon med tillgång till hennes privata bilder spred den vidare.
    Jag förväntar mig mera av en erkänd tidning än att dom skall ta del av stulet material alternativt olovligt brukande av material och publicera det utan medgivande och utan att ge någon ersättning.
    Sedan håller jag med dig om att man skall vara väldigt försiktig med att digitalisera material eftersom någon kan sno det och missbruka materialet.

    Svara
 27. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
 28. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
 29. Svenne

   /  11/30/2016

  GP: Alice Teodorescu: Konkret kvinnofrid mer än teoretisk feminism

  Svara
 30. Svenne

   /  11/30/2016

  Hanif Bali om ‘nyanländas’ missnöje i Solna Stad:

  Svara
 31. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
  • Svenne

    /  11/30/2016

   ”Dagens Nyheter våldför sig på ung kvinna”,
   för att tala med tidningsdrakar på tidningsdrakars vis…

   Svara
 32. Svenne

   /  11/30/2016

  SvD: Per Gudmundson: En motsvarighet till 1940-talets permittenttrafik

  ””Hur är det möjligt att en sådan person, i Sverige, kan hålla på år efter år?”, frågar SVT:s reporter.

  Bevisläget är svårt, och Säkerhetspolisen får koncentrera sig på att avstyra eventuella dåd snarare än att lagföra. Det är en anledning.

  Cynikern skulle säga att Sverige har skonats från större dåd, i utbyte mot operationell frihet. Andra får ta smällen. Som Frankrike eller Belgien. Svensk jihadism som modern motsvarighet till permittenttrafiken.”

  Svara
  • En del av mig tror det är just så dom resonerar när man inte gör något åt problemet – tron på att de inte kommer skita där de äter. Dessvärre så är det en illusion. Jag tror det bara är en tidsfråga innan vi har ett stort terrordåd – julrushen är på väg igen…

   Svara
  • Rikard

    /  12/01/2016

   Hej.

   Alternativa anledningar:

   Genom att låta känd terroristagitator verka i Sverige kan man bedriva spaning och informationsinsamling kring dennes kontaktnät.

   Det är ju inte så att man arresterar eller avslöjar en agent eller spion när man upptäcker denne. Bättre kanal till vad fienden är intresserad av är svårt att få, och man kan vi planterad information spåra hur nätverket ser ut.

   Plus en massa andra metoder och knep.

   Sedan kan man ju faktiskt mobilisera det vi har av militär och hemvärn och avmarschera samtliga missdådare över gränsen, med vänlig hälsning till alla mer sydliga länder. Budgetmedel kan med fördel tas från EU-avgiften samt FN-dito.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 33. MiT

   /  11/30/2016

  Svara
 34. Svenne

   /  12/01/2016

  ”Tack för att ni valde Sverige”, sa Reinfeldt…

  Svara
  • Klimathotet

    /  12/01/2016

   En satirfavorit i repris:
   Vi nås av nyheten att Mohamed Belkaid avlidit i Bryssel. Han har haft en lång karriär som invandrarentreprenör och lämnat stort avtryck i de organisationer han arbetat i. Han började som en enkel desertör från algeriska armén och steg snabbt i rang efter sin anställning i Al-Qaeda. Hans arbete uppmärksammades internationellt i bl.a. Frankrike. Den internationella karriären gick vidare till det internationella storföretaget ”IS” där han nyligen avled mitt uppe i sitt förvärv. Trots sin internationella karriär och de långa tjänsteresorna övergav han aldrig Sverige och många är de svenska ungdomar som tagit intryck av hans idéer och ledarskap. En inspiratör för många. Han sörjs närmast av sin svenska hustru.

   Svara
 35. Svenne

   /  12/01/2016

  Södermalm ”går före”…

  Svara
  • ”Ljusfest” 😀

   Svara
   • Svenne

     /  12/01/2016

    Ja, till den evigt växande samlingen av omskrivningar och nyord… 😛

    Svara
  • Jans

    /  12/01/2016

   Den här utvecklingen fyller mig med djupt vemod. Ett folks traditioner tas ifrån folket, inte av andra, utan av individer i samma folk. Självutnämnda förespråkare för särintressen som blir kränkta av precis allt som påminner om svenskhet och tradition.

   Svara
   • trollan

     /  12/01/2016

    Fast jag läser in lite annat i den där artikeln. Föräldrar som inte har tid/möjlighet att vara med. Att införskaffa nya luciakläder varje år till barnen och hålla koll på när detta ska göras. Vad det beror på är svårt att säga. Tidsbrist? Kostnader? Personligen har jag svårt att tycka att Lucia signalerar så mycket kristendom även om man sjunger ”sankta” så att man skulle säga nej pga man inte delar tron känns märkligt. Men vem vet.

    Svara
    • En annan Andreas

      /  12/01/2016

     Jag skulle helst se att man slutade med luciatåg som organiserad aktivitet. Om barnen själva vill eller någon frågar barnen om de vill vara med så är det en sak, men som tvångsansluten eller obligatorisk aktivitet ska det bort.

     Svara
     • Hannah

       /  12/01/2016

      Tror snarare det är ett sätt för dåliga förskolor att genom svepskäl dra ner på verksamheten. De barn som inte vill vara med kan väl sitta i nåns knä under tiden och delta efter förmåga. Sånt har lösts förr. Är det något som uppskattas av barn och skapar trygghet är det just gemensamma traditioner. Lite synd att mesa ut en uppskattad tradition för att vuxna är för lata.

     • MiT

       /  12/01/2016

      Man kan ta bort en del grejer, är inget fel i sig. OM man gör det av rätt skäl alltså. Jag är inte så säker på att det är ”rätt” skäl som ligger bakom här dock. Är ju skillnad på om man tar bort för att undvika kostnader för föräldrar och annat liknande ELLER om man tar bort för att göra vissa grupper nöjda.

     • Jans

       /  12/01/2016

      Jag tror inte att det kan vara särskilt svårt att få avstå från Lucia om man tycker det är problematiskt. När jag gick i skolan hade vi en kille i klassen som var jude och det var inga problem för honom att be om att få slippa vissa religiösa inslag och det var 40 år sedan.

      Problemet idag är att precis ALLT skall vara utan kanter, alla skall gilla allt och ingen skall få tycka något alls är jobbigt vilket resulterar i att i stort sett alla traditioner plockas bort precis överallt. Om en enda piper om att något är besvärligt skall alla avstå.

      Det blir ju bara så himla tråkigt. Ingen vill ju göra något alls snart. Det enda som blir kvar är statsfinasierad grå henteater. Det blir ju ta mig sjutton som 1984 tillslut men med kaffe istället för Segergin. Fast kaffe är säkert kränkande snart det med.

     • Klimathotet

       /  12/02/2016

      När jag gick på högstadiet var det luciaval och det var alltid den snyggaste tjejen som vann. Ett år var lucian rödhårig och fräknig. Ett mycket bra val tyckte jag 🙂

  • Skeptisk

    /  12/01/2016

   Luciafirande uppfanns av en veckotidning för hundra år sedan. Gör väl inget att man byter traditioner, men det är tragiskt att det är för att föräldrarna inte hinner fixa kläder. Men hur svårt kan det vara att föräldrar skänker lite lussekläder så förskolan kan ha tio uppsättningar i reserv? Måste ju ligga mängder av urväxta lusse och tomtekläder i folks garderober. Använd två dagar.

   Svara
 36. Jan

   /  12/01/2016

  Yrkesfeminister till försvar av identitetspolitiken. Så oväntat! Här håller jag med Åsa Linderborg: De tillhör den vänster som gjort hudfärg och kön till enda kampen. Och decimerat till exempel socialdemokratin till ett 25-procentsparti på vägen. Fast det ger väl de här självgoda vänsterakademikerna blanka fan i. Artikeln, för övrigt, är flummig så det förslår. Som det brukar vara när vi har med genusvetare att göra.
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article24016266.ab

  Svara
 37. Svenne

   /  12/01/2016

  Skribenten Sakine Madon om kulturkoftornas kverulerande:

  Svara
  • Ibland får jag någon slags nostalgisk idé om att jag vill börja prenumerera på en morgontidning sedan så ser jag sånt här och inser att det bara är slöseri på träd.

   Svara
 38. QED

   /  12/01/2016

  OT:

  Stefan! Nej, det här går inte, du får bli politiker istället.

  Svara
 39. baabwaf

   /  12/01/2016

  Självklart är det bra med lite ”humor”. De som har svårast för ”humor”, är snutpacket.

  https://scontent-waw1-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/15327376_10154824395980719_5249570816884705854_n.jpg?oh=3cc0bb97fe5735ee259ccf1bd802e47d&oe=58BD0E55

  Svara
  • Pelle2

    /  12/01/2016

   Hoppas att du klarar dig själv utan ”snutpacket” och inte besvärar dom genom att kontakta dom någonsin…

   Svara
 40. Svenne

   /  12/01/2016

  Svara
 41. Jans

   /  12/01/2016

  Aprpopå Skyttedal:
  Skriver man inte över upphovsrätten på bilder till Facebook när man accepterar användaravtalet? I så fall är det Facebook som borde vara DN:s motpart.

  Svara
  • Embryo

    /  12/01/2016

   Nej, det gör man självfallet inte. Däremot får Facebook en ganska långtgående nyttjanderätt till publicerat material.

   Svara
   • Jans

     /  12/01/2016

    OK. Men om de får nyttjanderätt så måste det väl innebära att Skyttedal i viss mån skrivit över sin bestämmanderätt/upphovsrätt till Facebook. Vilket öppnar för att Wolodarski skulle kunna ha friare händer med materialet. Eller kommer detta enbart prövas som om han snott bilderna från vilken hemsida som helst?

    Svara
    • Senior

      /  12/01/2016

     Anledningen till att just facebook måste få nyttjanderätten är att de blir förhindrade att dela dina bilder annars, vilket ju är hela vitsen med att du lägger ut dem.

     Svara
  • MiT

    /  12/01/2016

   Jag vet inte men TROR att facebook har rätt att använda bilderna som de vill. Facebook alltså, inte DN. Och tror inte att facebook äger rättigheterna till dem utan bara rätten att använda dem. Men det är ju en jävla djungel det där :-/

   Svara
 42. Frida Gustavlin

   /  12/01/2016

  Ernman byts ut som diktläsare på nyårsafton, låt mig gissa, det kommer bli en hel del snyft och gnöl i sociala medier om att fascismen nu har vunnit.

  http://www.expressen.se/noje/pernilla-august-ringer-in-nyaret/

  Svara
  • Hannah

    /  12/01/2016

   En får glädjas åt att det blev en kvinna i år igen, dvs ännu mer genusstatustiskt jämnställt..:)

   Svara
  • Jan

    /  12/01/2016

   Stötande att det inte blev Gina Dirawi. Strukturell rasism antar jag…

   Svara
  • Rikard

    /  12/01/2016

   Hej.

   Tyvärr tvingas man konstatera att funkisnormen åter exkluderar och utestänger personer med alternativ funktionalitet.

   När får vi se en [valfri] diktläsare till nyår?

   Givetvis måste vi upprätta tabell med korsreferenser så att vi kan tillse att alla särskilt ömmande grupper får göra det minst en gång (utan att sätta någon bortre parentes).

   Man kan också strunta i eländet, för med PK är det som med oskulden, fast tvärtom: väl borta är den borta för evigt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, lärare

   Svara
 43. Jans

   /  12/01/2016

  SD-win 2018 är väl den win som krävs.

  Svara
 44. Svenne

   /  12/01/2016

  OT: Antal snöskotrar per 1000 invånare och kommun…

  Svara
 45. Svenne

   /  12/01/2016

  :-/

  Svara
 46. Nilsson

   /  12/01/2016

  Om jag hade varit @YB_Sodermalm hade jag svarat alla negativa: Fyll i en lättkränkthetsrapport så ska vi överväga din tweet.
  Sen saknar jag alternativet ”kränkt å annans vägnar” på nedre delen av rapporten.

  Svara
  • Hon protesterade mot att hon fick ta emot sexuella kränkningar från en – ja, gissa! Stor pristävling!

   Svara
   • G

     /  12/02/2016

    Verkar intressant 😛 Kan du även posta en inaktiv länk ?

    Svara
    • Jag är fruktansvärt okunnig i den moderna tillämpningen av webben och alla olika medier där – men en ”inaktiv”(?) länk – jag fann den på en ”hatsajt”, simmade uppströms och hamnade på en annan som påstås av somliga vara otillförlitlig. Men flickans berättelse måste vara fantastisk skicklig fejk om det är fejk. Jag kan lite tyska, så den engelska texten ÄR en översättning, inte typ den där filmsnutten där Hitler skäller ut sina underhuggare och som används i alla möjliga sammanhang.

     Svara
     • Öööh – shit – OSV,

      Denna då?
      facebook. c o m /vidmaxmedia/videos/1368347326509433/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: