Hur krisen ser ut

Det finns folk än i dag som tror på myten om att asylinvandring kommer att bli lönsam på sikt trots att det inte finns en enda studie som visar det och precis alla siffror visar det motsatta. Man verkar tycka att om man bara sätter på sikt tillräckligt många år in i framtiden så stämmer det. Och så kanske det är, hur det ser ut om 100 år vet ju ingen. Eller om 500 år. Om man bara lägger det där ”på sikt” tillräckligt långt fram i tiden utan att ens nämna årtionde eller sekel, så visst, då kanske man har rätt. Den har inte varit lönsam de senaste 30-40 åren i alla fall och ser inte ut att bli lönsam på lika många år till. Av det kan man dra vissa slutsatser om man vill. Eller så tror man på att något magiskt ska inträffa, att någon trollformel ska börja verka som gör att på sikt inträffar.

I Aftonbladet hade de häromdagen ett reportage från Filipstad som är ganska talande, ”Det brakar åt helvete om de inte får jobb”. Det vi ser i Filipstad är vad vi kommer att få se i kommun efter kommun de närmaste åren. Från redan väldigt ansträngda nivåer kommer det att bli ännu värre alltså.

– Vet du hur många av våra nyanlända som behövde socialhjälp när de var klara med etableringsfasen, det vill säga när de teoretiskt skulle vara redo att gå ut på arbetsmarknaden? 98 procent. Men det är inget unikt för Filipstad. Så är det i hela Sverige.

När de ska vara ”redo” för arbetsmarknaden alltså. 98%… Inget unikt för Filipstad.

– 2006 var kommunens budget för socialhjälp fem miljoner. Förra året var den 25 miljoner och på väg mot 30. Men vi bromsade utgifterna genom att få in de nyanlända i jobb, säger han.
– Vi har fått ner antalet socialbidragstagare till 90 procent, säger Frölander.

Budgeten för socialbidrag nästan sexdubblade på 10 år… Vad hände mer under de 10 åren tro…? Om Filipstad med 10 800 invånare lägger uppåt 30 miljoner i socialhjälp så ligger de ändå bättre till än Malmö som lägger 1 miljard med sina ca 300 000 invånare. Det säger en del om hur illa ute Malmö är.

– Kommunen har 10 800 invånare. Vi har 2 300 flyktingar. Det motsvarar i procent hur det ser ut i Libanon, säger Frölander. På två år har det kommit lika många flyktingar som de 15 föregående.
Frölander och Fellsman har gjort studieresor runtom i landet. Redan 2011 var de i Södertälje och Kista för att granska hur integrationen fungerar, eller snarare inte fungerar, ”för vi såg att detta går åt helvete” som Fellsman uttrycker det.

Filipstad är alltså som Libanon ungefär. De såg att det höll på att gå åt helvete.

Sedan 2008 är det utrikes födda som står för hela tillväxten av befolkningen i yrkesaktiva åldrar, 16–64 år, enligt en analys av Arbetsförmedlingen (prognos för arbetsmarknaden 2016–2017). Utrikes födda har stått för hela tillskottet på 250 000 individer som skett till arbetskraften under samma period.

Till arbetskraften, dvs inte till jobb…

Den stora invandringen har skett från Mellanöstern och Somalia. Och samtidigt som Sveriges ekonomi är mycket god, tillväxten mycket god och hela 70 procent av företagen i Arbetsförmedlingens undersökning planerar att utöka antalet anställda – samtidigt som allt detta positiva sker, räknas de utomeuropeiskt födda som en ”utsatt grupp” i Arbetsförmedlingens analys. De hamnar i samma grupp som funktionshindrade.

För vad ska folk som hamnar i kategorin ”funktionshindrade” jobba med…?

Många av de som invandrar till Sverige nu har låg utbildning. Cirka hälften av de nyanlända som är inskrivna på Arbetsförmedlingen har h ö g s t förgymnasial utbildning.
De har lämnat ofta förindustriella länder i krig, länder där staten upphört att fungera, länder där herde är ett fullkomligt normalt yrke.

Här har vi ju inga herdar vad jag vet. Vem som helst inser ju att det är en katastrof! Både för Sverige och för de som man lurar hit! Detta har varit känt länge. 2012 påpekade man i Borlänge problemen med att de var så outbildade. En  del förstod inte ens enkla symboler och hade svårt att lära sig klockan. För 4 år sedan alltså. Vad för nytta ska folk som i bästa fall har någon sorts grundskoleutbildning i några år kunna bidra med till ett Sverige som skiljer så enormt mycket från deras hemländer?

De säger att moskén har 300 medlemmar. Kanske 20 har arbete. De andra? Praktik, socialen, etablering, säger Yussef som arbetade i affär i Somalia.

Av 300 så kanske i bästa fall 20 har någon sorts arbete…

– Det är ett större problem än någon vågar säga. Det brakar åt helvete om fem sex år om de inte lär sig svenska, får jobb. Det kommer att bildas getton på landsbygden. Vet du att 50 procent av kvinnorna som kommer aldrig avslutar SFI (svenska för invandrare)? 35 procent börjar inte ens! Det är nationella siffror

Vi är redan där, det enda som kommer att hända är att det blir ännu värre helt enkelt. Och det där med SFI visar TYDLIGT att problemet inte finns hos oss för om man inte vill bli en del av Sverige så spelar det ingen roll vad vi gör och erbjuder.

Han har siffrorna nedskrivna i ett kollegieblock framför sig. Det är som om han laddat i dagar för att få berätta.

Ja undrar varför han har laddat upp för det här med siffror? För visst har väl media varit vansinnigt intresserade av sådana här problem och verkligen velat diskutera dem med ett öppet sinne de senaste 10 åren…? Speciellt Aftonbladet…

Första december 2010 infördes den så kallade etableringsreformen. Arbetsförmedlingen fick det övergripande ansvaret för att påskynda och underlätta nyanländas etablering i arbetslivet.
– 70 procent av dem har inte kommit längre än till nivå C i SFI. Kommer du till nivå D klarar du att läsa svenska som en förstaklassare. Det klarar 30 procent!

Ta till er de siffrorna och låt dem sjunka in ordentligt… Dessa ska alltså rädda svensk välfärd.

Som exempel på den svenska idiotin (just det ordet är mitt) nämner Jim Frölander att det behövs bussmekaniker. Arbetsförmedlingen gjorde en upphandling av utbildning. Frölander skickade ner åtta man till utbildningen i Karlstad, åtta man som alla hade varit mekaniker i sina hemländer.
De kom tillbaka till Filipstad efter en vecka.
Läroböckerna fanns bara på svenska.

Är ju självklart att böckerna finns på svenska! Jag skulle inte vilja åka med en buss som varit i händerna på någon som inte kan läsa säkerhetsinstruktioner och förstått dem t ex. Att vara mekaniker i t ex Somalia eller Afghanistan är inte samma sak som att vara mekaniker i Sverige.

Vad ska dessa människor kunna bidra med i dagens Sverige för att inte känna sig värdelösa? Sen vet jag inte om de i artikeln menar jobb eller ”jobb” när de nämner det. För det är en annan sak, massor av allt som kallas jobb är egentligen ”jobb”, dvs konstgjorda hittejobb finansierade med skattepengar. Där också.

Det vi ser i Filipstad, Malmö, Södertälje osv är troligtvis vad som väntar alla Sveriges kommuner. Det är framtiden. Vår framtid. Som svenska politiker skapat fast de har varit fullt medvetna om att det är just denna framtid som väntade.

Nämnde ju Malmö, man köper bostadsrätter i Malmö där man budar mot de egna medborgarna för deras pengar.

skattebetalare-i-malmo-betalar-bostadsratter

Meningen är att de ska vara tillfälliga boenden. Hittills har Malmö dock inte varit så bra på att förhandla bort besittningsrätten så de som bor i dem har fått en bostad som de kan bo i livet ut. Medan skötsamma som ställer sig i kö blir alltmer nedprioriterade.

Undrar när Malmö går i konkurs på riktigt?

Det har pratas om systemkollaps och en del vill raljera över det. men det vi ser i Malmö, Filipstad och andra ställen ÄR en systemkollaps. Den kommer inte med en smäll utan krypande långsamt. Man drar ner lite här och där. Man sparar in lite här och där. Man snålar in lite här och där. Och sen upprepas det när det man tidigare gjorde inte räcker. Samtidigt som man höjer skatten. Man får betala mer för att få mindre. Och det finns många olika system som kommer att falla olika fort vid olika tidpunkter.

Polisen t ex. Den rasar fort som fan.

polisen-havererar

Där ska man nu skita i mindre allvarliga brott. Kommer nog att göra susen för förtroendet…

Så jag tror det där på sikt inte kommer att inträffa ens med de starkaste önskeglasögonen på sig. Finns inte en trollformel som kommer att åstadkomma det. Finns inte en tro som är tillräckligt stark för att åstadkomma det heller, så religiös kan ingen vara. Vi sitter här med detta i knät och kommer att få göra det under oöverskådlig tid framåt.

Och då sitter vi bara med början av haveriet i knät.

arnstad gp ultranationalism.JPG

Under tiden så krigar DN med GP, eller mer specifikt med Teodorescu, och får mycket väntat stöd av Stefan Löfvens och regeringens alldeles egna fascistexpert som anser att GP.s ledarsida är ULTRANATIONALISTISK…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

79 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  12/05/2016

  När man inte trodde att världsmedborgaren Arnstad kunde bli mer Arnstad än Arnstad så slår han ändå alla med häpnad.

  GP är alltså numera ultranationalistisk, eller för att förtydliga, en redaktion som är så pass nationalistiska att de anser att Sverige är det bästa landet i hela universum, och att alla andra länder är sämre.

  Svara
  • Senior

    /  12/06/2016

   Ja, när ord som höger, högerpopulist, rasist, nazist, etc. etc. urvattnats då får man ta till andra ord för att göra sin poäng…..

   Svara
 2. Svenne

   /  12/05/2016

  Apropå ultranationalism…

  Svara
 3. Svenne

   /  12/05/2016

  DN mot GP/Teodorescu:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/05/2016

   Tydligt att de haft ett sådant där agendasättande redaktionsmöte, alla drar ett strå till stacken. Kör en länk på artikeln, kommer vara väl värd att minnas när Björn Wiman och Wolodarski fått sparken.

   https://web.archive.org/kultur-noje/sa-dor-det-liberala-arvet-i-goteborg/

   Helt otroligt vilken självömkande smörja de producerar, dag ut – dag in.

   Svara
  • Olof

    /  12/05/2016

   DN i helgen var ett totalt haveri. Från det vidriga beteendet mot Skyttedal till sandlådenivån i angreppet på Teodorescu och däremellan lite påhopp på Trump som inte gick att avgöra om de var fria fantasier eller något med någon grund.

   Jag börjar undra hur länge till Wolodarski får sitta kvar.

   Svara
   • En annan Andreas

     /  12/05/2016

    Viktigt att avleda uppmärksamheten från de egna snedstegen och vad kan väl vara bättre än en yttre fiende…

    Svara
  • Fiat Lux

    /  12/05/2016

   ”17 personer om SINA skäl” skulle vi kanske föredra på svenska.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/05/2016

    Och vad är inte elitism. förenkling och populism att i en söt liten presentförpackning fråga ”kända” personer om vad som är bra och dåligt med Sverige?

    Svara
    • Bo

      /  12/06/2016

     Exakt! De flesta ”kändisar” har enorm verklighetskontakt.

     Svara
  • Jans

    /  12/07/2016

   Det där fallet är så outsägligt vidrigt. Hoppas innerligt att de utvisas men det är nog tyvärr mindre troligt.

   Svara
 4. Rikard

   /  12/05/2016

  Hej.

  På sikt blir använt kärnbränsle ofarligt, så det är väl samma tidsram vi talar om.

  Själv myser jag av julilska och skadeglädje i osund förening; ilska över vad svenska folket i självgod prydno röstat för, skadeglädje över inte endast vi svenskar i ‘orten’ skall behöva leva idet goda samvetets och de öppna hjärtanas konsekvenser.

  Det kunde sett annorlunda ut om man valt att göra rätt från politiskt håll.
  Det kunde sett annorlunda ut, om svenskarna inte låtit sig skrämmas av ord.
  Det kommer se dj*vligt annorlunda ut när de som röstat för denna Ragnarök får hem sina rånade och misshandlade veklingar till söner, och sina kuvade döttrar – inte så att svenskar slår sig i ihop och driver bort inkräktarna från byn, och bränner ner baracker och boenden, eller gör hembesök hos ansvariga lokalpolitiker, utan genom att de anpassar sig, kröker rygg och upplever befrielsen under oket och slöjan.

  För ett år sedan skrev jag något liknande om sillmjölken i olika glesbygdskommuner (där alla känner alla) och fick veta att jag skulle vänta bara, för norrlänningar/jamtar/smålänningar (även om Småland inte direkt är glesbygd) hade minsann fått nog. Jag väntar fortfarande.

  Däremot har vi där jag bor begåvats med patrullerande mångkulturella män i bilar, vilka för att kolla om man hör till området saktar in när de passerar en på kvällen. Framför allt om man är två svenska män som går och pratar är de nyfikna – det kan ju vara aina.

  Så njut, moderater, socialdemokrater, och stödhjul – det blir precis som ni röstade för. Mångkultur; precis som Jugoslavien och Libanon.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, lärare

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/05/2016

   ” Däremot har vi där jag bor begåvats med patrullerande mångkulturella män i bilar, vilka för att kolla om man hör till området saktar in när de passerar en på kvällen. Framför allt om man är två svenska män som går och pratar är de nyfikna – det kan ju vara aina.”

   Vilket område ?

   Svara
  • Dreadlock

    /  12/05/2016

   Vilket område talar du om ?

   Du brukar anlägga specifika specifika ” Rikard lärare” skäl för att sprida din sorts paranoia ut i den här etern.

   Finns det någon backup till dina nojiga inlägg ?

   Svara
   • Rikard

     /  12/05/2016

    Hej.

    1) Paranoia? Du kan kalla mig lögnare om du vill, det är upp till dig. Att kalla mig psykiskt sjuk är kränkande både mot mig, men ännu mer mot dem som lever med faktisk paranoia.

    2) Vilket område? Varför tror du att jag skulle svara på det över huvud taget?

    3) Specifika skäl? Spelar det någon roll vad jag svarar?

    Jag skulle kunna skriva ihop en lång resonerande text där jag spekulerar i vad du har för skäl för dina frågor eftersom du (bortsett från att kalla mig paranoid) skäl inte framför egna argument för eller emot vad jag påstår, men varför?

    Påstå något. Hävda något. Säg att jag har fel därför att [anledning] (förslagsvis att jag kan ha misstagit mig, eller att det rör sig om anekdotisk evidens; i.e ingen generaliserbar evidens) – jag har gjort flera påståenden i mitt inlägg ovan, och jag har med emfatiskt förstärkande ord och uttryckt framfört min känslomässiga ton. Om det är på ett lyckat sätt eller ej är upp till den som orkar läsa.

    Du får som sagt gärna argumentera emot – att byta pejorativ får du göra med någon annan.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
    • Dreadlock

      /  12/05/2016

     Ville bara veta vilket område du känner dig förföljd i. Så vi kan eventuellt enas i något samförstånd av enighet med dina iaktagelser.

     Men då du tydligen hittar på nya historier hela tiden, så måste jag tyvärr avfärda dig som en mytoman. No offence.. I still like you. Puss

     Svara
     • Dreadlock

       /  12/05/2016

      Så : Vilket område patrullerar din hemvist för att hålla koll på rätt hudfärg ? Kan du svara på det ? Det sker alltså alldeles nära din hemvist. Vill du svara på det ?

    • Dreadlock

      /  12/05/2016

     ”Påstå något. Hävda något. Säg att jag har fel därför att [anledning] (förslagsvis att jag kan ha misstagit mig, eller att det rör sig om anekdotisk evidens; i.e ingen generaliserbar evidens) – jag har gjort flera påståenden i mitt inlägg ovan, och jag har med emfatiskt förstärkande ord och uttryckt framfört min känslomässiga ton. ”

     Kära Rikard.
     Jag gillar dig skarpt.
     Du är en tillgång i kvadrat på den här bloggen. Egentligen ville jag inte gräla, men på något sätt så faller det lätt när man verkligen tycker om någon. Ta det som det är. Jag vill inte gräla, bara VETA.

     Jag drar tillbaka alla mina anklagelser som du uppfattar som orättvisa ( men måste samtidigt framhäva mina undringar)

     På något sätt så kan vi reda ut det båda 2 🙂

     Svara
     • Rikard

       /  12/06/2016

      Hej.

      Jag lämnar inte ut min bostadsort; särskilt inte på nätet på en offentlig blogg. Det spelar ingen roll vem som frågar.

      Därför kan jag inte, och tänker inte svara på den frågan. Det får gå på förtroende, både i avfärdande, sund skepsis eller misstanke om att jag faktiskt har rätt.

      För att förtydliga: det senaste halvåret har det med allt högre frekvens, från att ha skett i samband med skottlossning, knivdåd, sprängningar eller andra utmaningar, förekommit att bilar med två eller flera män med utländskt utseende då det varit på väg att passera en kvällstid saktat in så pass mycket just vid själva passagen så att passagerare kunnat titta efter vem man är.

      Detta är inte polis eller väktare utan män i ålder från ca tjugofem och upp till gissningsvis femtio, i vanliga kläder.

      Så vad har vi för möjliga hypoteser?
      1) Att det rör sig om utländska män som söker social kontakt med svenska män med en minst sagt märklig metod
      2) Att det rör sig om kriminella som söker efter offer
      3) Att det rör sig om kriminella som söker efter konkurrenter
      4) Att det rör sig om kriminella som söker efter civilklädd polis
      5) Att det rör sig om flera fordon som just när de passerar av okänd anledning måste sakta in och där passagerarna samtidigt måste titta på förbipasserandes ansikten
      6) Annan anledning

      Vare sig vi applicerar Hanlon eller Occam så torde vi landa i punkterna 2) till 4) i någon kombination.

      Allt gott; att säga emot varandra är bara bra! Vill jag läsa en blogg där alla håller med och hyllar sig själv i takt så kan jag läsa Politism.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, lärare

 5. Dreadlock

   /  12/05/2016

  Varning för stolpig Copy&Paste. Kanske bättre att läsa på Text-Tv sid. 111
  http://www.svt.se/svttext/tv/pages/111.html

  Gjorde ändå en kopia för att generaldirektören för AF , en av de myndigheter som fungerat absolut sämst, och har gjort så i över ett decennium vill ha en årlig påfyllning av invandring med 64 000 individer under ” Lång tid” .
  Hela artikeln är nedlusat av oförlåtlig inkompetens, för att inte säga samhällsfarlig som essens. Om jag vore 30 år yngre så hade jag mycket noga övervägt att lämna stackars Sverige åt sitt öde, och börja om livet någonannanstans.
  Det finns så många slutledningsfel i hela publikationen, så man knappt vet vart att börja nysta i alla lösa trådar.
  Öppnar en öl för säkerhets skull. Landet styrs av Idioter. Så är det.

  AF-chefen (Mikael Sjöberg) : Vi behöver invandring

  Sverige behöver ett invandringstill-
  skott med 64.000 människor i arbetsför
  ålder per år under lång tid. Det säger
  Arbetsförmedlingens generaldirektör
  Mikael Sjöberg.

  -Det föds helt enkelt för få för att
  vi ska klara oss utan invandring,
  säger han till SVT Nyheter.

  -Arbetskraftsbristen kommer att hålla
  ner tillväxten i Sverige. Det börjar
  svagt redan nästa år och tilltar de
  kommande åren, fortsätter Sjöberg.
  -Det kommer att finnas ganska många
  arbetsgivare som skulle anställa men
  inte kommer att hitta rätt kompetens.
  Mikael Sjöberg anser också att höjd
  pensionsålder kan ge ett tillskott
  till arbetskraften. Och att Arbets-
  förmedlingen måste blir bättre när det
  gäller kontakter med arbetsgivare och
  att matcha sökande med lediga jobb.

  Men även om dessa åtgärder genomförs
  kommer det inte att räcka till.

  Men det finns ju väldigt många, utom-
  europeiskt födda i synnerhet, som inte
  har jobb och har svårt att få jobb.
  Räcker det inte att man ser till att
  få in dem i jobb?

  -Vi har en stor kompetensreserv bland
  utrikes födda, och vi har som ambition
  att fler av dem ska komma i arbete.

  Svara
  • Läget idag på AF: 338 000 anmälda arbetslösa, anmälda platser 104 894.
   I de arbetslösa ingår förstås inte arbetslösa som är på något program. Alla arbeten är inte anmälda fast man borde. Flera firmor använder andra mer effektiva kanaler. Alla arbetslösa är inte heller med i AF statistiken.
   Så, varför ska vi ha hit flera arbetslösa per år?

   Svara
   • Dreadlock

     /  12/05/2016

    En snabb titt i SCB:s databas :

    Sammanfattning

    Folkmängd 2010 – 9 415 570
    Folkmängd 2015 – 9 851 017

    Antal Födda 2010 – 115 641
    Antal Födda 2015 – 114 870

    Antal Döda 2010 – 90 487
    Antal Döda 2015- 90 907

    Befolkningen har ökat med över 400 000 på 5 år. Antal födda/döda under 5 år är likvärdiga det skiljer endast 1% under 5 års utfall.
    Befolkningen har ökat med 5 % under 5 år.
    Dvs. AF:s generaldirektör har REDAN sin efterfrågade arbetskraft på PLATS för att täcka det,han menar, arbetskraftsbristen.

    Jag fattar inte att en generaldirektör för en myndighet kan komma undan med det här utan att någon i hierarkin drar honom örat, och undrar vad han svamlar om ?

    Svara
  • Jan

    /  12/05/2016

   Mikael Sjöberg är en politruk. En dresserad apa. Han upprepar det han dresserats till att säga. Hans uppdragsgivare tror att det lugnar massorna. I själva verket är både han och hans uppdragsgivare landsförrädare. Inte bara det utan deras lögner slår mot de sämst rustade i Sverige. De blir de som får maka på sig för det nya frälset.

   Svara
  • Björn

    /  12/06/2016

   Vänta, va?! Är det där nu nyligen? Sånt där svammel motbevisades väl för typ fem år sedan? Eller är det så att AF och gelikar kör på tioårsplaner och skiter i utfallet?

   Svara
 6. OT men dock av tidsandan: Brittiska BBC har listat årets hundra mest inspirerande och inflytelserika kvinnor och den svenska aktivisten Tess Asplund är en av dem.
  Ni minns henne som alltid är på rätt plats gärna med knuten näve framför sin bekanta fotograf.

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/05/2016

   Jo, det minns man ju.

   Det var ju knappast något Rosa Parks event, om man får vara lite cynisk. Den hade väl alla rekvisiter av smart marknadsföring redan på plats innan kameran small av i ett oförglömligt historiskt ögonblick . ( :-`)

   Svara
   • Rikard

     /  12/06/2016

    Hej.

    Låt oss vara verkligt cyniska: Tess Asplund följer Rosa Parks exempel fullt ut. Fru Parks protest var en av flera som skedde under samma tidsperiod och i samma områden i USA, som en medveten kampanj för att få bort segregerande (idag kallad separatistisk) lagstiftning (bl a de så kallade ‘Jim Crow’-lagarna).

    Skillnaden, och det är här cynismen kommer in, är att där fru Parks protesterade mot reellt förtryck och segregation på raslig grund så använder sig fröken Asplund av sin hudfärg och andras manifestationer för att sälja sitt varumärke; hon själv.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, lärare

    Svara
 7. Jeppe Persson

   /  12/05/2016

  Fan, jag har läst den här bloggen i flera år och haft stort utbyte av det. Men nu fick jag nog…

  Svara
  • Dan

    /  12/05/2016

   Vadå tål du inte saningen??

   Svara
   • MiT

     /  12/05/2016

    Eller så blir man deprimerad av allt dåligt…?

    Svara
    • Inge Post

      /  12/06/2016

     Bästa lösningen på depression borde väl ändå vara att samtala om det som gör en deprimerad med likasinnade ?

     Svara
 8. Jan

   /  12/05/2016

  Väldigt avslöjande artikel där i Aftonbladet MiT. Bra att du slog upp den större. Den försvann lite när jag publicerade den i förra tråden. Här har vi ju allt svart på vitt. Det finns egentligen ingenting mer att tillägga.

  Det som retar mig är måhända är att etablissemanget (medierna, politikerna, myndigheterna) kommer undan med att gradvis kappvända. De undslipper allt ansvar. Ingen ställs till svars. Deras glorior är måhända på sned – men de sitter kvar där fortfarande. Något borde ha tagit bort den för gott och samtidigt dragit ner byxorna på dem!

  Svara
 9. MiT

   /  12/05/2016

  Svara
  • Jan

    /  12/05/2016

   Det där diagrammet är jag tveksam till. Skillnaderna kan knappast vara så försumbart små.

   Svara
  • Svenne

    /  12/05/2016

   ”Födda utomlands” är en mycket bred grupp. Det skiljer en hel del på finländare/ex-jugoslaver/irakier/somalier, så att säga… Diagrammet visar inte heller hur många varje stapel representerar.

   Svara
 10. Jan

   /  12/05/2016

  Här är något man inte ser alltför ofta: Folkpartiet kritiserar Folkpartiet. DN ger sig på Expressen. DN tycks isolera sig alltmer från verkligheten med sin utopiska ”fin-liberalism”!

  http://www.dn.se/kultur-noje/standigt-krislage-pa-expressens-ledarsida/

  Svara
 11. MiT

   /  12/05/2016

  Svara
  • Olof

    /  12/05/2016

   Eftersom utrikes födda i det här fallet även inkluderar ren arbetskraftsinvandring från EU och andra västländer så är det inte så konstigt att det blir så – i princip 100% av dem kan antas få jobb som motsvarar deras kunskapsnivå, annars skulle de inte flytta hit.

   Svara
 12. Jan

   /  12/05/2016

  Egentligen kan vansinnet förklaras i en mening: Vad vi sysslat med de sista decennierna är att vi importerat arbetslöshet. Aftonbladet-artikeln bevisar det. Om 98 procent börjar sin tillvaro i Sverige (efter en lång introduktion) på socialen så är det så helt enkelt.

  Svara
  • Senior

    /  12/06/2016

   Nästan rätt:
   Vi har importerat bidragsberoende.
   Vänstern har helt enkelt utökat sin väljarbas.

   Svara
 13. MiT

   /  12/05/2016

  Svara
  • Jan

    /  12/05/2016

   Om tillvaron vore så enkel, Stefan. Att skänka bort Sverige till misslyckade stater i Mellanöstern är knappast godhet. Att dra med någon annan i fallet är heller inte godhet. Att vara god på någon annans bekostnad är väldigt enkelt. Men knappast godhet.

   Svara
  • Olof

    /  12/05/2016

   Ja, förutom det att när man föraktfullt kallas ‘god’ så är innebörden ‘människa som klappar sig på ryggen för sin egen ”godhet” när de lurat hit människor som de sedan tänker låta ruttna bort i arbetslöshet i ghetton allt medan vi kommer att skära bort allt mer av välfärden, tills de tvingas flytta hem igen med decennier av sina liv borta’.

   Varje självmord, varje död på medelhavet, varje svältfödd i läger vi inte längre bidrar till, varje krossad förhoppning – det är på de ‘godas’ ansvar. Det krävs inte mer än grundskolematte för att förstå att situationen inte är i närheten av hållbar, och det krävs inte mer än en tonårings insikt i människans natur för att förstå vad som händer när resurser tryter och folk får välja mellan sina egna nära och kära och främlingar.

   Så säg tack. Och ät det faktum att vad som kommer är _erat_ fel. Hoppas ni njöt ordentligt av er ‘godhet’. Era vidriga inhumana kryp.

   Svara
  • Johan A

    /  12/06/2016

   Jo, det är bra att vara god. Men det är en jävla skillnad mellan att vara god och vara självgod.

   Svara
   • Inge Post

     /  12/06/2016

    Generellt när jag säger att någon är ”god” så är det med 100% ironi bakom.
    Alltså Stefan,för att förenkla för dig ”tvärtomspråket”

    ”God” kan likställas med att du är så ”GOD” att du inte kan tänka för dig själv, och det innebär egentligen bara att du är dum i hela huvudet och har gått på hjärntvätt och indoktrinering.

    Svara
 14. Men om det nu är så att vi har sån brist på arbetare att vi behöver alla invandrare vi kan få tag på, varför utvisas då en massa invandrare som har tjänat för lite,sökt fel jobb eller har fel skäl att stanna ? Det är nåt som inte stämmer…

  Svara
  • Jan

    /  12/05/2016

   Och varför ratas de arbetslösa vi redan har till förmån för nytillkomna arbetslösa från andra länder?

   Svara
 15. Janne

   /  12/05/2016

  Hjälp! Väck mig ur den här mardrömmen. Det måste finnas något positivt….bortsett från GP:s Alice då som är ett ljus i mörkret förutom den här och några fler bloggar.

  Svara
 16. Kom ihåg att ingen är där hen är av en tillfällighet – för ingenting i den Kosmiska Planen sker av en slump – eller ?

  Så det ordnar sig !

  Svara
  • Dreadlock

    /  12/05/2016

   Vad är den Kosmiska planen ?

   Svara
   • Den Kosmiska Planen är detsamma som Universums Lag. Det som bestämmer hur planeter snurrar, solen skiner, NaturRen spirar om våren, frodas om sommaren, slowar ned under hösten och vilar under vintern osv.

    Svara
  • Dreadlock

    /  12/06/2016

   Josef

   Det finns ingen jäffla komisk plan.

   Antingen är du den återuppståndne Jesus eller så är du en stackars individ som kallar dig som bäste kompis till honom. I vilket fall. Känns skönt att ha en allvetande individ med i kollektivet. Vad sägs om att bära schamanmössan när vi har invigningsceromin under midvinterblotet ? We would be most amused, vi väntar oss en redigt tal av en prästfigur som styr oss i rätt riktning av moral och tro ….

   Svara
   • MiT

     /  12/06/2016

    Hahaha, är du på lite grälsjukt humör idag? 😛

    Svara
    • Inge Post

      /  12/06/2016

     Jag personligen tycker bäst om Dreadlock när h*n är på det där humöret !
     Det borgar för underhållande läsning-

     Svara
 17. MiT

   /  12/05/2016

  Svara
 18. Svenne

   /  12/05/2016

  Julgransflygning över Västsverige:)

  Svara
 19. Cain

   /  12/05/2016

  Jag kan absolut hålla med om att Sverige behöver invandrare. Ett land mår bra av idé- och kulturutbyte i många avseenden. Men allt, *allt* hänger på vilka invandrare och kulturer det är vi pratar om. Och det är detta som inte går att göra i vårt rasistskräckslagna samhällsklimat.

  Vad som får mig att spy är hur ordet ”invandrare” används för att med så bred pensel som möjligt beskriva *alla* som sätter sin fot över gränsen. Allt från arbetskraftinvandring: sekulära, välmotiverade, högutbildade akademiker till välfärdssnyltare: kriminella, arbetsskygga analfabeter som fått en helig bok dunkad i huvudet från barnsben.

  Skillnaden kunde inte vara större men likväl talar man om alla dessa som en enhetlig grupp. För att ”bekämpa rasismen” låtsas man att de är alla en del av samma grupp för att dölja de uppenbara och allvarliga problem som vissa, specifika grupper för med sig.

  Det enda som hade behövts för en fungerande invandringspolitik är tydliga *krav*. Krav på assimilering, självförsörjning och motprestation. Vår generösa välfärd gör detta i princip omöjligt med vissa grupper. Föreställ dig att man anländer från en mindre angenäm förort utanför Mogadishu och hamnar i en varm lägenhet i en svensk förort, med el, rent vatten, och TV. Och varje månad får man utan motprestation pengar som räcker till mat, kläder och mobil etc. Förklara för mig hur man kan motivera en sån person att jobba eller ens dyka upp till svenskkursen.

  Detta bör gälla ALLA som kommer hit, oavsett skäl. Jag gillar det polska ordspråket: ”Jobbar du inte, äter du inte.” Vi måste våga ställa krav på de som kommer hit, och konsekvent avhysa de som inte lever upp till sin del av kontraktet.

  Ps. Visst kan vi hjälpa utsatta, men där stödjer jag SD’s förslag helhjärtat, det bör göras på plats. Om Sverige menar på allvar att vi vill vara en ”humanistisk stormakt”, då ska vi skicka militära förband, läkarpersonal, mat och förnödenheter till de drabbade länderna. Upprätta läger där vi kan ta hand om kvinnor och barn. Inte arrangera stödgalor på hemmaplan där ”goda” politiker och kändisar kan stå och polera sina glorior inför massmedias smattrande blixtar.

  Svara
 20. Dreadlock

   /  12/05/2016

  ” arbetsskygga analfabeter som fått en helig bok dunkad i huvudet från barnsben. ”

  Hahahaha… Det var det som fastnade i genomläsningen.

  Ouuch. men det är väl ganska sant ? Förutom arbetsskygga, kanske..

  Svara
 21. MiT

   /  12/06/2016

  Svara
  • Jan

    /  12/06/2016

   En nyttig idiot. Notera att den här kvinnan nu är inne på sin femte riksdagsperiod. Och kommer förmodligen att bli vald till en sjätte. Konkurrensen är inte särskilt hård i partidistrikten. Och eftersom hon är kvinna behöver hon inte maka på sig heller.

   Den här nyttiga idioten tjänar alltså runt 70 tusen i månaden. Hon reser mycket för riksdagens räkning också. Hon är med på alla bidragsresor. Det kostar oss alltså i runda svängar en miljon per år att hålla den här tanten i drift. Ungefär hälften så mycket som en bluffande multi-handikappad irakier… (de kostar två miljoner per år).

   Svara
  • G

    /  12/06/2016

   Det är nånting med sossar och deras hudfärgsfixering…

   ”Retired master of merchant navy. A member of Solna Socialdem. Arbk Stockholms läns socialdem. partidistrikt”…..

   Svara
 22. Svenne

   /  12/06/2016

  En ny programidé… #SVT

  Svara
 23. Svenne

   /  12/06/2016

  Åhléns har ”utmaningar”… #lucia #marknadsföring

  Svara
  • Jan

    /  12/06/2016

   Åhléns varuhus är inte längre vad de var en gång i tiden – varuhus. De är modebutiker för damer med vidhängande inredningsavdelning. Allt annat är bortrationaliserat.

   Svara
 24. Jan

   /  12/06/2016

  Apropos ”Lucia-affären”: Multikultisarna verkar aldrig förstå när de gått för långt. Jämför med Kakan-affären. Även om institutionerna inte reagerar (SVT, Audi, Åhléns) så gör folket det till slut. Och Åhléns och Audi har inte råd att reta upp menigheten (för SVT verkar det vara likgiltigt).
  Att framställa Lucia som en negerpojke kan verka oskyldigt till en början. Men när det upprepas gång på gång reagerar massan. Oavsett vad eliten anbefaller att man ska tycka.

  Svara
  • Svenne

    /  12/06/2016

   Reklam kräver fingertoppskänsla…

   Svara
  • Pelle2

    /  12/06/2016

   Håller med dig Jan.
   Det är naturligtvis sjukt att killen på bilden utsätts för hat men vad är det som driver t.ex Åhléns att vara så jäkla ängsliga och politiskt korrekta att dom är tvungna att ha en svart pojke som Lucia istället för en tjej/kvinna ?
   Tror dom allra flesta skulle acceptera en svart tjej som Lucia,om dom nu vill visa upp sin politiska korrekthet, men varför måste dom skruva det ett varv till och ha en svart pojke ?
   Det känns som om dom lider av Tourettes och har ett tvångsmässigt behov av att pissa på traditionerna.
   Det kommer som sagt var med all sannolikhet slå tillbaka mot dom och deras lönsamhet när folk röstar med fötterna och handlar någon annanstans.
   De politiskt korrekta handlar inte på Åhléns och även om dom gjorde det är dom inte så många att dom kan ersätta alla andra som bojkottar Åhléns..

   Svara
  • G

    /  12/06/2016

   Tilde sade i Nyhetsmorgon om Åhlens bild av luciapojken, ”kanske den finaste luciabild jag sett i hela mitt liv”. Det säger inte lite det, med tanke på hur många kvinnliga lucior som tågat i Nyhetsmorgon genom åren.

   Varför reagerar inga feminister på det här, de brukar ju säga ”männen tar över mer och mer”. Ja, nu även manliga lucior, men noll reaktioner. Hudfärgen spelar såklart en roll och att det är en liten oskyldig pojke som hamnat mitt i de vuxnas genus/femi/normkritik experiment som bara blir värre och värre.

   Svara
 25. Svenne

   /  12/06/2016

  Inget som det rasas emot i media:

  Svara
 26. G

   /  12/06/2016

  Som ett brev på posten av Stjernkvist, relativisera är ett måste, det har alltid varit så här, bara det att tidigare har det varit accepterat av samhället och man sett genom fingrarna, men det gör man inte längre!

  ”Jag känner mig otrygg”

  Av landets tio största län hamnar Östergötland på en fjärdeplats när det kommer till otrygghet. ”Jag känner mig otrygg även på dagarna”, säger Norrköpingstjejen ­Rebecka Fors.

  Statistiken kommer från Samhällsbarometern, sammanställd av Sifo. I den står att läsa att fyra av tio undviker vissa platser på grund av dålig belysning. Norrköping är inget undantag.

  Rebecka Fors nämner flera platser där hon tycker det är rent otäckt att gå ensam.

  – Nu när det blir så mörkt om kvällarna är det ju ännu läskigare men jag tycker att både city, Hageby och Navestad för att nämna några. Men också Eneby, där det varit väldigt lugnt innan, säger hon.

  Rebecka bor i ett villaområde i just Eneby. Hon berättar hur utvecklingen av samhället gjort henne mer otrygg nu än innan.

  – Det är gäng, kriminalitet och även droghandel öppet. Det är inte alls kul. Polisen är i mitt kvarter jättemycket men ingenting händer.

  I takt med att otryggheten ökat minskar också lusten att gå ut och göra roliga saker.

  – Det blir ju att man drar sig för det. Man går inte ut och gör de sakerna man skulle vilja göra, eller drar sig hem tidigare än man egentligen skulle vilja, säger Rebecka som gärna skulle se någon form av trygghetslinje via telefonen.

  Någon man kan ringa och få en röst i mörkret, både som sällskap men även som larmar om något händer.

  – Det är en jättebra idé! Det finns ju redan i andra städer men inte här.

  Lars Stjernkvist, kommunstyrelsens ordförande i Norrköping, ser allvarligt på trygghetsfaktorn i Norrköping.

  – Det är oerhört allvarligt och det krävs många faktorer för att skapa trygghet. Vi presenterade för en månad sedan en rad åtgärder som handlar mycket om att skapa en tryggare fysisk miljö. Det man kan göra är att tillstå att det blir bättre belysning och att skumma miljöer försvinner, säger Lars Stjernkvist (S).

  Han tillägger att det inte räcker att sätta belysning. Grundproblemet med förekommande våld kvarstår.

  – Jag tror att det är lättare sagt än gjort, men man måste få in grundläggande värderingar, redan i skolan. Bland annat när det gäller könsrollerna.

  Lars Stjernkvist berättar att brottsligheten finns i alla miljöer, men att det finns en tydlig attitydförändring i skolväsendet idag till skillnad från för 20 år sedan.

  – I många skolor jobbar man otroligt effektivt med de här frågorna. Men man ska vara medveten om att tyvärr förekommer brottslighet i alla sociala miljöer oavsett bakgrund. Men jag som ändå varit med ett tag ser att det positiva som hänt är att diskussionen, medvetenheten och nolltoleransen är mycket större i dag. Man accepterar inte det man tidigare tyvärr såg mellan fingrarna med, säger Lars Stjernkvist.

  Beslutet är taget och inom kort ska kommunen rekrytera en ungdomssamordnare som ska jobba mycket med unga som utsatts för brott. Men också förebyggande.

  – Den verksamheten som bedrivs kommer att bidra till en ökad debatt och visa att vi inte accepterar brottslighet och gör allt vi kan för att förhindra det, säger Lars Stjernkvist.””
  http://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/jag-kanner-mig-otrygg-om4409271.aspx

  News flash: Nej, det har inte alltid varit såhär och det har definitivt aldrig varit accepterat tidigare på något sätt öht.

  Svara
 27. G

   /  12/06/2016

  ””Uppmanade pojke lära sig svenska – varnas

  Är det inte bättre att du lär dig svenska istället för att sitta uppe och sörja på nätterna?
  De orden, sagda lite på skoj till en tonårspojke som följt en muslimsk sorgerit och nu såg lite trött ut, gjorde att bibliotekarien i en Mellanskånsk kommun varnades och hotades med avsked om det hela upprepades.

  Kommunen anser att bibliotekariens uppmaning till den unge mannen ”strider mot kommunens värdegrund där alla ska känna sig välkomna och inte ifrågasatta”.””
  http://www.skd.se/2016/12/06/uppmanade-pojke-lara-sig-svenska-varnas/

  När man läst hela fattar man vilka stolpskott kommunen och chefen är, vilka idioter.

  Svara
 28. G

   /  12/06/2016

  Bra att han står på sig då det är helt korrekt! Medans hycklarna smyger runt den heta gröten.

  ”Kritik mot Hanif Balis (M) twittrande”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6578947

  Svara
 29. G

   /  12/06/2016

  Haha, vad trevligt. Lisa som kommenterar här ibland gör reklam för Toklandet på FB i det här inlägget (texten skrev hon här i en kommentar).
  https://www.flashback.org/t2755392
  Tråden är nu uppe i 10 sidor 😀

  Svara
  • G

    /  12/06/2016

   Ja, man kan gärna skumma igenom tråden också såklart, finns en del intressanta berättelser i den. 🙂

   Svara
 30. G

   /  12/06/2016

  ”Tydlig ökning av beviljade uppehållstillstånd

  Ny statistik från Migrationsverket visar att samtidigt som antalet asylsökande klart minskar (27.000 t.o.m november) så ökar istället beviljandegraden dramatiskt. Andelen som får stanna ökar från månad till månad. I januari fick 38 procent stanna, men i november slogs ett nytt rekord, då hela 75 procent fick positiva besked! I Finland är situationen motsatt, där får endast 25 procent av de asylsökande bifall.

  Över 100.000 asylansökningar har avgjorts hittills i år varav drygt 58.000 fått bifall av Migrationsverket. Den siffran stiger till 62.000 om man räknar med ärenden som överklagats till migrationsdomstolarna. Förra året, som var ett rekordår, beviljades knappt 37.000 asylansökningar.”
  https://morklaggning.wordpress.com/2016/12/04/tydlig-okning-av-beviljade-uppehallstillstand/

  Migri kanske inte blivit infiltrerat av aktivister som Migränverket.

  Svara
 31. G

   /  12/06/2016

  ”Fem åtalas för grov våldtäkt på ung pojke

  Fem pojkar i 16-17-årsåldern åtalas för våldtäkt mot en jämnårig pojke i ett skogsparti i Uppsala en natt i oktober.
  …/../..
  Övergreppet pågick i över en timmes tid och var enligt åklagaren planlagt.
  …/…/…
  Enligt åklagaren är bevisläget gott, trots att inga utomstående vittnen finns till gärningen. Den tekniska bevisningen består bland annat av undersökning av de misstänktas kläder och analyser av deras mobiltelefoner, men inga dna-spår finns bland de bevis som åklagaren lagt fram.

  – Vi har målsägandens egna uppgifter och filmer som visar ganska bra vad som händer. Det var väldigt mörkt men man ser några ansikten och något enstaka övergrepp, säger Johan Strömbäck.

  Offret har själv pekat ut fyra av gärningsmännen, som greps dagarna efter händelsen. Två veckor senare greps den femte misstänkte pojken. Alla har suttit häktade sedan de greps. Utredningen av händelsen har omgärdats med stor sekretess. Pojkarna har kommit till Sverige som flyktingar och är inte medborgare i Sverige.

  Åklagaren yrkar i sin stämningsansökan på att alla fem ska utvisas vid en fällande dom.

  Rättegången i Uppsala tingsrätt mot pojkarna inleds på måndag. Advokat Stefan Wallin företräder den åtalade 16-åringen:

  – Han har egentligen inga minnesbilder, bara fragment, och kan därför inte avge någon inställning, säger Stefan Wallin.

  16-åringen är även åtalad för grov misshandel. Han misstänks ha knivhuggit och skallat en man i Farsta i början av september.

  – Han underkastar sig ansvar för brott, men det hela inleds med att han blir attackerad av en äldre person och vill freda sig, säger Stefan Wallin.”
  http://archive.is/cxw1O

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 12 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: