Den Stora Satan enligt svensk media

När man kollade SVT:s och TV4:s valvakor under presidentvalet i USA blev det väldigt tydligt vilka de anser är det Stora Satan.

Ja det var den rena Ondskan som förstörde deras fest när de skulle casha in belöningen efter ett årslångt kampanjande här i Sverige för folk som inte ens får rösta i USA:s val. Ondskan sabbade festen.

Man nämnde inte med ett enda ord lågutbildade svarta eller latinos med föraktfullt tonfall och i sammanhang som ska tolkas negativt. Jag tror inte man nämnde dem alls faktiskt. Finns det inga lågutbildade svarta och latinos i USA? Är det därför man inte inte nämnde dem i nedvärderande ordalag? Jag tvivlar starkt på det…

Men de vita männen, de är fritt villebråd. Dem får man prata hur som helst om, det är säkert t o m anbefallt att prata på det viset om dem. I alla fall om man går efter hur ofta och gärna man gör det. Beacause Värdegrund!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

73 kommentarer

 1. MiT

   /  12/15/2016

  Svara
 2. Klippet innehåller de ofta hörda folkföraktande översittarnas röster.

  Folket tvingas försörja sina förtryckare.

  ˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘˘

  Svara
 3. Frida Gustavlin

   /  12/15/2016

  Det är svårt att förstå varför LO-basen Karl Petter Thorwaldsson så enbetet tycker att det bästa för svenska arbetare är att vi har en mycket generös asylpolitik. Vill han att arbetarförbundens medlemmar ska få möjligheten, förlåt, utmaningen, att bli mer lågavlönade?

  Hur han kan se att en frikostig reglerad invandring gynnar LO-medlemmarnas status/lön/villkor långsiktigt är fullständigt obegripligt.

  Det är klart att arbetarförbunden ägnar sig åt solidariska frågor med andra länders arbetare, men det här handlar inte om arbetarfrågor. Fiskar han efter framtida medlemmar? Tror att han får se sig om i stjärnorna efter dessa. Min gissning är att det i Syrien, Somalia, Irak och Afghanistan inte finns någon facklig tradition som bygger på den arbetarsolidaritet som vi har haft här. Och min gissning är att när utomeuropéer kommer hit, och lyckas få näsan över vattenytan, så kommer det stora flertalet lämna ev. fackanslutning bakom sig, i alla fall så snart de anser att de personligen inte har någon vinning av ett medlemskap.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/WMAlj/los-nya-besked-om-flyktingpolitiken

  /Frida

  Svara
 4. MiT

   /  12/15/2016

  Svara
 5. MiT

   /  12/15/2016

  Svara
 6. Jans

   /  12/15/2016

  Oerhört illustrativt när du sätter alla uttalanden om ”vita män” på rad på det viset. Mycket pedagogiskt och samtidigt ganska skrämmande. Men å andra sidan är det historia nu. Fastän jag inte är Trumpanhängare (inte Clintonanhängare heller) så njuter jag fortfarande över den chockartade konvulsion svensk media fick uppleva på presidentvalnatten. Faktiskt lite av en högtidsstund.

  Svara
 7. Jans

   /  12/15/2016

  Vad gäller Schlingmann så är det ju bara att läsa hans kliché-artikel om Girlville i DN från 2014 så förstår man hur liten del av hjärnbarken den mannen använder. Maken till ogenomtänkt trendängsligt och i dagsläget fullständigt irrelevant resonemang får man leta efter.
  http://web.archive.org/web/20161103052723/http://www.dn.se/debatt/feminiserade-storstader-dominerar-snart-varlden/

  Artikeln handlar om kvinnlig frigörelse och framgång vilket i och för sig är helt ok men det han inte begriper är ju att det finns vissa biologiska förhållanden som det inte går att bortse ifrån:
  ”Biologin får åka i baksätet när världens kvinnor tar kontroll över sina allt längre liv. — Att kvinnor väntar med familj och barn är en viktig förklaring och en orsak till att antalet enpersonshushåll ökat närmast explosionsartat. I Stockholm ligger de på 60 procent. De mest aggressiva ökningarna hittar vi i de asiatiska storstäderna. I Singapore och Hongkong är familj inte ett alternativ för annat än en mycket liten minoritet.”

  D.v.s. Girlville är borta efter en eller två generationer eftersom kvinnorna helt enkelt struntar i att föröka sig. Att ”skjuta upp” barnafödande är inte sällan liktydigt med att det inte blev några barn. Att bygga karriär tar tid och efter 35 sjunker kvinnlig reproduktionsförmåga snabbt. Det tycker Schlingmann är ett framgångsrecept. Då begriper man inte mycket av hur världen fungerar i ett makroperspektiv.

  Svara
  • Rikard

    /  12/15/2016

   Hej.

   Underskatta inte Schlingmann – han kan sälja budskapet, vilket det än är. Han förkroppsligar den perfekta skärningspunkten för ny-liberaler och postmoderna socialister: superindividen, utan band andra än vad han väljer för stunden utifrån vad han tjänar på. Den perfekta postmoderna människan som inget tror på och vars värderingar alla kretsar kring: ”Vad tjänar jag på det?”.

   Det vi idag kallar narcissistisk störning är trots allt bara just det (en störning) relativt majoritetens normalfunktion. Schlingmann är en perfekt syntes av idéer som att alla kan bli vad de vill, vara vem de vill, eller som de vill, eller att sådant där som folk, land och traditioner är nonsens för en modern människa.

   Han är betydligt farligare än Reinfeldt på det viset.

   Att den Schlingmann:ska ‘liberalismen’ är vapen och värnlös mot grupper med folklig och eller religiös sammanhållning kan han och hans röd-blå gelikar inte begripa.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare
   Ps Jag tvekar att rekommendera hans böcker, men vill man förstå honom, och de spår han via moderaterna, nyare än någonsin, satt i Sverige så måste man det. Ds

   Svara
  • Jan

    /  12/16/2016

   Tvärtom. Han har en del poäng där. Även om han hårdrar slutsatserna. Det blir färre barn när kvinnor ska bli akademiker och göra karriär. Istället blir det invandrande muslimer och underklassen som står för de stora barnkullarna. Feminismen hindrar alltså barnafödandet och skapar stress för kvinnor. Därför de höga sjukskrivningstalen och de många ensamhushållen. Det här är konsekvenser av feminismen som sällan debatteras.

   Svara
 8. Vilken tajming, skrev om samma sak idag på förmiddag. Två gånger i år har sorgkläderna burits i TV, även partiledare var med. När blir nästa gång? Det är verkligen katastrof att svensk media inte får bestämma mer om hur och vem styr utan vita män tränger sig för de väna kvinnorna.

  Svara
 9. Jans

   /  12/15/2016

  Bortsett från själva hoten så är det rätt intressant med det oerhört tydliga rasistiska språket. Det råder absolut inte den minsta tvekan om att flera av dessa personer hatar ”arier” (europeér), judar och ”suedis” (svenskar). Lite otydligare är hatet mot kristna men flera uttrycker i varje fall en önskan om att tränga undan Sveriges kristna ursprungsbefolkning till förmån för utövare av islam. Hade detta hat varit riktat åt andra hållet hade flera av tweetarna blivit fällda och skribenterna blivit av med jobbet samt fråntagna fackliga förtroendeuppdrag.

  Att ”suedi” är en rasistisk benämning på svenskar råder det nu knappast någon tvekan om. Faktiskt ett ord som man kan lära sig känna igen när det står folk från Mellanöstern och snackar. Hör du ”suedi” vet du att de är rasister och antagligen pratar om dig.

  Svara
 10. Ivar L

   /  12/15/2016

  Här kan man se hur medias sätt att uttrycka sig sprider sig till människor som av olika anledningar ogillar svenskar. För det är ju rätt underförstått vilka ”gubbar” och ”pensionärer” det handlar om och var inspirationen till att resonera på detta sätt kommer ifrån:

  Svara
  • Pelle2

    /  12/16/2016

   Om man är gubbe eller pensionär så är ens åsikter inte lika mycket värda alltså..
   Han själv kallar sig för Muslim på sitt konto. Skulle han tycka att det var ok om jag sa att Muslimers åsikter inte är så viktiga ?

   Svara
 11. MiT

   /  12/15/2016

  Svara
  • Pelle2

    /  12/15/2016

   Skall Gardell och de andra godingarna åka till glesbygden och för egna pengar bygga upp bostäder och annan infrastruktur och försörja flyktingarna tills dom eventuellt kan försörja sig själva ?
   Nej,som vanligt är det väl någon annan som skall göra detta för någon annans pengar….

   Svara
  • Och de ska bo i vad menar han? Träkojor?

   Kul att desperationen nu har nått till punkten att man använder sig av ett av Reinfeldts mest hånade argument…

   Svara
  • Fakebitch

    /  12/16/2016

   Tror Gardell att vi tar emot bushfolk i Sverige?
   Tala om fördomsfullt i såfall.
   Inte kommer norrmännen och de andra trivas där ute i skogen inte!

   Svara
  • Johan A

    /  12/16/2016

   Jag vill minnas att för ganska exakt 2 år sen hade vi ett gäng busskapande syrier som förklarade att eftersom de var araber så kunde de inte bo ute på landet (i militärbaracker, där tusentals unga män spenderat en del av sina liv under årens lopp kan tilläggas), där det var snö och långt till närmsta affär, utan var tvungna att bo i Malmö. Men jag antar att Gode Gardell inte vill minnas det.

   Svara
   • Pelle2

     /  12/16/2016

    Det har ju hänt vid ett antal tillfällen att flyktingar har vägrat att gå av bussarna vid hem som har legat i glesbyggden.

    Svara
 12. MiT

   /  12/15/2016

  Svara
  • Jan

    /  12/16/2016

   Det blir intressant att studera könsbalansen på den där myndigheten när den kommer igång. Ska vi tippa 82 kvinnor av 90 möjliga. Och de män som anställs kommer uteslutande att vara så kallade mansforskare ( d v s manliga feminister). Servicepersonal ej inräknad. Vaktmästare, elektriker och så vidare kommer naturligtvis att vara män. Och städpersonalen kvinnor utan genusvetarexamen…

   Svara
  • Pelle2

    /  12/16/2016

   Är det någon som är förvånad att en Sosse och dessutom kvinna fick jobbet ?
   Precis som Jan säger kan vi utgå ifrån att personalen till sisådär 99% kommer bestå av kvinnliga genusvetare och 1 % manliga diton…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  12/16/2016

   Så bara 13 år av 24.000 i månaden (mot sin vilja såklart) ?
   Det här kräver lite musik, och jag har en fiol i precis rätt storlek.

   Svara
   • Klimathotet

     /  12/16/2016

    En cello med de sorgsna djupa tonerna som kan försätta ett folk i gråt och tandagnisslan.

    Svara
 13. MiT

   /  12/15/2016

  Svara
  • Svenne

    /  12/15/2016

   Artikeln ovan (mycket ‘mellan raderna’ här…):
   ”En lärare på vuxenutbildningen i Åmål ska ha misshandlats grovt på sitt arbete. Det var när han pratade med en kvinnlig elev som läraren attackerades av kvinnans make. Båda är elever på skolan.

   Enligt uppgift ska läraren ha fått flera tänder utslagna.

   Attacken ska ha skett oprovocerat. Anledningen till att mannen slog läraren ska ha varit att läraren talade till kvinnan, som är hans elev, utan mannens tillåtelse.

   – Jag är ytterst ansvarig för vuxenutbildningen, men kan inte kommentera något i dagsläget. Vi har överlämnat ärendet till lämplig myndighet, säger Ivan Stipic, chef för integrations- och arbetsmarknadsförvaltningen i Åmåls kommun.

   Så ärendet är polisanmält?

   – Jag kan inte dementera eller bekräfta det, mer än att säga att ärendet nu sköts av lämplig myndighet. Vi har överlämnat ärendet och avvaktar.”

   Svara
 14. MiT

   /  12/15/2016

  Blir säkert bra det här när Lindberg, Arnstad och Wolodarski får uppdraget…
  ”Så ska Facebook stoppa fejkade nyheter
  För att komma till rätta med problemet att påhittade nyheter tar Facebook hjälp av – journalister. Användare ska flagga texter de tycker är ”tveksamma”, sedan får etablerade journalister avgöra.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/s%C3%A5-ska-facebook-stoppa-fejkade-nyheter-1.4048665

  Svara
  • Bocken vaktar kållandet eller pyromanen jobbar på brandkåren…

   Svara
  • Cain

    /  12/16/2016

   Jag har personlig erfarenhet av just hur oerhört lögnaktiga journalister kan vara. Tendenserna att vara ”agendasättande” i Sverige har pågått i decennier. Jag var själv aktiv inom försvarsmakten då jag först upptäckte detta. Och som bekant finns det få yrken vänstern hatar mer än polis och militär (för vi är alla fascister etc.)

   Det hade skett en dödsolycka på mitt regemente och pressen rapporterade om det hela på ett sätt som framställde soldaterna och befälen som var inblandade som ohämmade bärsärkar. OIyckan beskrevs tekniskt sett korrekt men ordvalet och vinklingen i artikeln var så extrem att det inte kan kallas annat än ren och skär lögn. Den incidenten öppnade mina ögon rejält. Det värsta för mig då var att de mer erfarna officerarna *förväntade* sig den behandlingen av media. ”I fredstid är vi alltid avskydda.”

   Svara
  • Hur ska de hantera fejkade nyheter som sprids i media och nyheter som fabriceras av lobbyister och PR-folk (se: Åhléns kampanj nyligen)?

   Svara
  • Fakebitch

    /  12/16/2016

   ”Enligt Facebook sprids fejkade nyheter främst av finansiella skäl, som så kallad spam.”
   Men om de sprids helt ideellt så är det inga problem? Hur blir det med fiktion då? Eller annat, som inte kan eller behöver bevisas: religion?

   Svara
  • Opie

    /  12/16/2016

   Det blir väl som alltid en bra kontraindikator. En nyhet flaggad som falsk Lindberg, Arnstad et al. blir givetvis högintressant för många. Sannolikt kommer vi se arméer av internetkrigare som kommer undersöka sanningshalten i de påstått falska nyheterna. Spännande!

   Svara
 15. MiT

   /  12/15/2016

  Det här är jätteintressant!
  ”Jasenko Selimovic talar ut: Därför spelade jag in mina anställda”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/z215v/jasenko-selimovic-talar-ut-darfor-spelade-jag-in-mina-anstallda

  Svara
 16. Svenne

   /  12/16/2016

  OT: All PR är bra PR:) #Absolut

  Svara
 17. Pelle2

   /  12/16/2016

  OT:
  Rebecca Weoidmo Uvell gör en jättebra genomgång av Fi,s rent kommunistiska partiprogram.
  En blandning av stenhård beskattning,politisk styrning av i stort sett allt i samhället och naturligtvis genus”vetenskap” och radikalfeminism på alla områden.
  http://www.uvell.se/2016/12/12/feministiskt-initiativ-politik-gammal-sk%C3%A5pmat-34498061#comments

  Svara
  • Det roliga är att hon har rätt i att F! kommer kannibalisera främst på MP, V och S (i den ordningen).

   Svara
  • Pelle2

    /  12/16/2016

   Kan ju delge er några ”höjdpunkter” från programmet.
   Dom vill stänga ner fängelserna,lägga ner det militära försvaret,staten skall styra lönebildningen och då naturligtvis så att kvinnliga löner ökas,6-h arbetsdag, 6-h skoldag, förbud mot läxor, avskaffande av betyg i hela grundskolan, arbetslöshet får inte beskrivas som utanförskap, ingen karenstid vid a-kassa vid egen uppsägning (idag 45 dagar), tjänstledigt för att testa andra jobb, statligt resurs- och kunskapscentrum för kränkande särbehandling, årliga lönekartläggningar utan dagens undantag av företag med färre än 10 anställda, vara hemma med barn och studier ska vara pensionsgrundande, Arbetsförmedlingen ska inte längre kontrollera utan får bara stödja, starta eget-bidrag i 1 år, alla valberedningar ska åläggas ett intersektionellt perspektiv, kvotering av föräldraförsäkring 50-50, en kontaktperson för diskriminering per skola, max 15 barngrupp, avgiftsfri förskola för alla, förstatligande av skolan, obligatorisk sex- och samlevnadsundervisning (finns redan), förbud mot strippklubbar, förbud mot nazism och rätt till heltid för alla.
   Dom vill också skrota frihandel lite grann som den medelålders,vita,heterosexuella mannen Trump 🙂
   Naturligtvis vill dom att all högre utbildning skall genomsyras av ett könsmakts-,funktionalitets,HBTQ- och antirasistisk perspektiv.

   Det är ju intressant att dom vill förbjuda Nazism men inte Kommunism.
   Fast om man förbjöd kommunism så skulle väl dom själva ligga illa till…

   Är dom inte härliga 😉

   Svara
   • G

     /  12/16/2016

    Rekommenderar alla att läsa hela då det är mycket bra och värdefullt att veta, en form av allmänbildning 😛 , men det är en bra kortare sammanfattning av en del av deras idiotiska förslag.

    ”SD är inte ett *host* FI är inte ett parti som alla andra”

    Svara
  • G

    /  12/16/2016

   Åh herre gud. Fan vad den kvinnan levererar gång på gång. Så bra. Vad har vi journalister till egentligen (ja, finns grymma undantag, och så har vi ju MiT inte minst!) när inga är intresserade av att skriva om sånt här ? Troligen för att de själv håller mycket av det som står i partiprogrammet nära hjärtat och inte förstår hur någon kan tycka att det är rent ut sagt hjärndött och sjukt. Och bra, när någon säger att de ska rösta Fi kan jag säga att jag sett tillräckligt av Fi:s partiprogram och ingen klok människa kan vilja leva i det som de vill genomföra, ”här har du en bra genomgång” och länk till Rebecca 🙂

   Svara
 18. MiT

   /  12/16/2016

  Svara
 19. Svenne

   /  12/16/2016

  Fi-talang…

  Svara
 20. Svenne

   /  12/16/2016

  Gränspolisen rasar mot ”fejkade adresser” från Malmö stad:

  Svara
  • Socialbidragen var som ett bokklubb. Avbeställde man inte kom pengarna. Stockholm bestämde sig att alla måste ansöka samt hämta blanketten i kontoret och legitimera sig. Då försvann en stor del bidragstagare. Man undersökte vilka de var. Nu vill jag inte lägga ut vilka från vilket hemland men utgiften sänktes betydligt. Hur det fungerar just idag vet jag inte. Mot svenskar är det i alla fall så att du får sälja rubbet du äger innan du får pengar.
   Har Malmö kvar ”bokklubben”?

   Svara
   • Rikard

     /  12/16/2016

    Hej.

    Tänk, jag har den motsatta erfarenheten. De gånger i ungdomen då jag varit tvungen att söka statens allmosa har jag granskats under lupp, och vid ett tillfälle fått bevisa att jag duger som förälder.

    Ingen orosanmälan förelåg. Inget missbruk. Inget belastningsregister.

    Om minsta fel i någon del av ansökan upptäcktes frös hela utbetalningen inne, oavsett om det medförde att räkningar gick till Kronofogden. Om fler än ett dokument saknades påminde kontoret om ett i taget, inte samtliga saknade handlingar.

    Vi, makan och jag, läder oss att det var mer lönt att låta henne sköta de kontakterna. Då gick det betydligt lättare.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 21. G

   /  12/16/2016

  Innan jag gick la mig ”råkade” jag zappa förbi musikhjälpen. En tjej från Örebro ringer in till Musikhjälpen (som i år sänds från just Örebro) och önskar en låt.

  Buren: ”bla bla bla…har du besökt torget nån gång ännu?”.
  Tjejen: ”ja åh ja, senaste 3-4 dagarna”.
  Bla bla bla om lite annan skit….
  Buren: ”hur kommer det sig att du är uppe såhär mitt i natten och tittar på oss?”.
  Tjejen: ”jag skäms nästan, men jag är hemma och är sjuk, har lite svårt att sova så då tittar jag på er”.
  Sedan börjar tjejen babbla en stund om ”medfödda privilegier”….
  Buren: ”jaha, då spelar vi din låt så ses vi kanske på torget nån dag?”.
  Tjejen: ”ja, jag kommer imorgon vid (16) fyratiden”.

  Hemma och är sjuk var det ja, lol.

  Svara
 22. G

   /  12/16/2016

  ””Macchiarini sänker förtroendet för forskning
  ../../..
  I VA-barometern framgår att andelen svenskar som känner ”mycket stort förtroende” för forskare vid universitet och högskolor har minskat från 34 till 31 procent, om man jämför mätningen vid månadsskiftet september/oktober 2015 med samma tid 2016.

  Samtidigt har det skett en förskjutning så att fler uppger att de känner ”stort förtroende”, snarare än ”mycket stort”.

  På det stora hela känner svenskar dock fortfarande förtroende för forskning. Hela 86 procent svarar att de har mycket högt eller högt förtroende för forskare…/../..”
  https://www.gp.se/nyheter/sverige/macchiarini-s%C3%A4nker-f%C3%B6rtroendet-f%C3%B6r-forskning-1.4045777

  Maccan lyckades sänka förtroendet. När lyckas genus”forskare” etc.. göra det samma då.

  Svara
 23. G

   /  12/16/2016

  S ökar och M rasar – SD på tillbakagång i Sentio
  http://nyheteridag.se/s-okar-och-m-rasar-sd-pa-tillbakagang-i-sentio/

  Svara
 24. Pelle2

   /  12/16/2016

  OT:
  Karl Sigfrid på SVD skriver en bra ledare om den nya jämställdhetsmyndigheten
  där han skriver om farhågorna att den blir en genusinstitution befolkad av genusideologer.
  Han skriver att oppositionen har protesterat mot inrättandet av myndigheten.
  Moderaternas Ulf Kristersson kallar myndigheten för tramsig symbolpolitik.
  Skönt att några protesterar !
  http://archive.is/Cy1HE

  Svara
 25. G

   /  12/16/2016

  Lånar från MiT:s retweets 😛 …..

  ”A Rutgers University professor who created a ”politicizing Beyonce” course was taken to a New York City hospital for a psychiatric evaluation after campus police said he made threats to kill white people.

  The NYPD said that officers took Kevin Allred to Bellevue Hospital for evaluation after being contacted by the Rutgers Police Department about the threats.”
  http://www.nbcnewyork.com/news/local/Rutgers-Professor-Psychiatric-Evaluation-New-York-Jersey-Political-Statements-Threat-401510195.html

  Svara
 26. G

   /  12/16/2016

  Hmmm, intressant tråd med en hel del intressanta diskussioner ang just frågan om slöja men även könsstympning i vissa konversationer.

  Svara
 27. Pelle2

   /  12/16/2016

  OT:
  Expressens Britta Svensson levererar en ovanligt insiktsfull krönika om att kvinnors stress till stor del på självpåtagna saker som t.ex att skapa Adventskalendrar med olika presenter varje dag bara för att många andra kvinnor gör det.
  Naturligtvis drabbas hon då av det fina feministhatet där dom menar att det minsann är patriarkatet och strukturerna som tvingar dom att göra saker..
  http://archive.is/ZkY8k

  Svara
 28. G

   /  12/16/2016

  Svara
  • G

    /  12/16/2016

   Svara
   • Pelle2

     /  12/16/2016

    Hon råkade dela ett inlägg från påstådda rasister vilket hon bad om ursäkt för.
    Detta menar Yussuf diskvalificerar henne från att ha en åsikt om åsiktsförtryck och gör henne till en rasist.
    Jag säger bara ha det så trevligt i er hedersförtryckande kultur. Det är inte vi som drabbas av den utan kvinnor som du själv och dina eventuella döttrar…

    Svara
    • Pelle2

      /  12/16/2016

     Ha en åsikt om hedersförtryck skulle det naturligtvis vara..

     Svara
 29. G

   /  12/16/2016

  ”feeling forced”…

  Svara
 30. G

   /  12/16/2016

  ””Gänget har tagit över den sydsvenska staden

  Mitt under hård press från morden i Malmö har polisregion Syd en ny huvudvärk.
  Ett starkt utpressargäng dominerar i lilla Ronneby – åtta kärnindivider och en svans av pojkar.

  Nu lovar hårt kritiserade regionpolischefen – Annika Stenberg – fler polisresurser. Men bortanför presskonferenserna fortsätter kriminaliteten som tidigare.””
  http://www.expressen.se/kvallsposten/ganget-har-tagit-over-den-sydsvenska-staden/

  Svara
 31. G

   /  12/16/2016

  ”Ring in det nya och ring ut det gamla.
  Partiledarna sammanfattar året och blickar framåt när Expressens politiska reporter Niklas Svensson möter dem för Expressens stora julintervjuer 2016.
  I öppenhjärtiga samtal talar de också ut om ensamheten, personliga tragedier och svåra utmaningar.
  Först ut: Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson.”
  http://www.expressen.se/nyheter/mamma-var-borta-valdigt-mycket/

  ””Känns det som att du försakar något när du sitter här i Stockholm?

  – Ja. Så är det ju. Bara en sådan sak att inte kunna gå och lägga sig med sin familj, utan man går och lägger sig ensam i en övernattningslägenhet – i stället för att ha sin son som ligger i rummet bredvid. Det är tungt. Det är inte alls roligt.

  Men det är ett liv du kan avsluta i dag?

  – Ja, det är det. Eller, nej, det kan jag inte kanske, i och för sig. Det är lite mer process bakom för att göra det.

  Har du funderat på det?

  – Nej, jag har inte funderat på att göra det. Det finns så mycket annat jag drivs av. Jag drivs av att göra det här samhället bättre för min son till exempel. Jag vill att han ska kunna uppleva samma trygghet som jag upplevde när jag var barn och när jag växte upp, och det tror jag inte han kan i dag. Då får jag försöka kämpa för att han ska kunna göra det.””

  Svara
 32. Apropå USA-valet;

  Donald Trumps segertal finns på Aftonbladet här http://www.aftonbladet.se/nyheter/article23880473.ab

  Kom ihåg att ingen är där hen är av en tillfällighet – för ingenting i den Kosmiska Planen sker av en slump – eller ?

  Trump lurade skjortan av hela det västliga etablissemanget https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1160820987298883&id=100001129798998&pnref=story

  Om hur det gick till här https://anthropocene.live/2016/11/14/trump-lurade-skjortan-av-hela-det-vastliga-etablissemanget/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: