Draksådden börjar gro ordentligt

Den postmoderna draksådden börjar gro på allvar i Sverige. Nu kan man börja skörda frukterna av identitetspolitiken som man kämpat så hårt för så länge. Jag antar att man inom vissa led är ganska överraskade över att den inte är söt och god utan tvärtom, bitter, oätlig och giftig. Men det är så dags att komma på det nu.

För några dagar sedan skulle Ortens röster ha ett event med poesi med deltagande av politiker för någon slags debatt som sköttes av moderatorer. Det gick sådär…

Här är inlägget på fb från en av politikerna som deltog och som lämnade tillställningen när moderatorerna, som han beskriver det, hetsade mot dem istället för att sköta sitt jobb och dämpa aggressiviteten i publiken.

Här är inlägget från en av de i publiken som tydligen var mest aggressiv. Jag tar upp några grejer från hennes inlägg som visar vad det är för folk

En utav dom största problemen jag såg var att dem flesta utav politikerna på scenen satte allt ansvar ang. våldet i förorten, utanförskapet, segregationen, arbetslösheten på individ nivå, att man inte kämpar tillräckligt, att man inte säger ifrån tillräckligt osv. som om det systematiska förtrycket i Sverige inte existerar, en utav dessa var hus blatten Ofelia Namazova från kristdemokraterna som inte såg färg(😭😭😭black people dont exist??), hon ser ingen hijab bara en människa.

Vem har ansvaret då om inte de som bor där har det för sitt eget område? Är det vita medelålders heterosexuella män rasister som åker ut till ”orten” och skjuter, säljer knark, mördar, bildar grovt kriminella gäng, leker sedlighetspoliser osv som bär ansvaret för allt det? T ex skolor i sk ”utsatta områden” får redan enormt mycket mer resurser än andra skolor, är det ungdomar rasister från andra områden som sabbar skolmiljön i era skolor eller är det områdets egna ungdomar som går där som ser till att skolorna är rena katastrofer? Intressant att hon kallar någon för ”hus blatten” också…

Jag påpekade det problematiska i Ofelias uttalande och då tog hon upp att det faktiskt inte är politikernas ansvar (lol vrf tar ni mina skattepengar då???) att man måste börja ta lite eget ansvar. Hon blev så upprörd över att vi hade olika åsikter så hon ville inte ens fortsätta prata, hon kunde inte stå för sina problematiska åsikter längre så hon frågade om jag kanske ville ha mikrofonen och klev därefter av scenen, kom fram till mig och gav mig mikrofonen väldigt hårt på ett väldigt oförskämt sätt. Väldigt professionellt.

Kadijah är 19 år, tvivlar på att någon tar HENNES skattepengar till något alls. Åtminstone tills det är klarlagt att hon jobbar på ett riktigt jobb som inte subventioneras av skattepengar. Och det ÄR inte politikernas ansvar om folk inte kan sköta sig och bete sig normalt, politikerna är inte idioternas föräldrar. Och varför ska hon sitta och lyssna på en som bara vräker ur sig garn till sin offerkofta, en som anser att politikerna ska vara dadda åt mestadels vuxna gangsters, som anser att de som beter sig illa inte har minsta lilla egna ansvar? Osv. Varför ska någon lyssna på sådan total idioti? Är det verkligen ”hus blattens” åsikter som är ”problematiska”? Really…

Kvällens höjdpunkt!! Youbert Aziz som representerade social demokraterna visste vad felet var, varför all våld skedde i orten, allt är ju macho kulturens fel! Det är ju därför dom vänder sig till kriminalitet.

Då var min fråga hur detta är macho kulturens fel då dom vita i innerstan tar del av samma macho kultur men hamnar ändå inte i ortens misär. Handlar det inte om det systematiska förtrycket, systematiska rasismen som ger dom känslan av att inte vara värd någonting alls redan vid barn. Pedagogerna som börjar trycka ner dom redan i dagis, fritids aktiviteterna som läggs ner pga. att deras område ej är värda resurserna, arbeten dom inte får pga. hur dom ser ut osv.

Yobert sa att det är machokulturens fel, jag tror han har fel, jag tror att det är annan kultur som leder fram till det vi ser i förorterna. Men det Kadijah anser är ännu mera fel, det beror inte på strukturell rasism, systematiskt förtryck som börjar redan på dagis osv. I så fall kommer ALLT det från dem själva eftersom det i dessa områden mest är folk från just ”orten” som jobbar på de ställena. Kanske mest för att ingen annan står ut med allt som hör till ”orten”…? Och det är rätt svårt att hålla fritidsaktiviteter igång när folk från ”orten” hela tiden envisas med att elda upp allt som kan användas till sånt. Det läggs MASSOR av resurser men så länge man väljer att elda upp det som resurserna satsas på och skylla eldandet på ”samhället”, på ”systematiskt förtryck”, på ”strukturell diskriminering” osv så kommer resurserna att gå upp i rök så att säga.

Youbert hade inget att säga mig och kunde inte fortsätta ställa sig bakom att machokulturen är problemet, att problemet är att dom tycker att det inte är coolt att gå i skolan. Han började istället viska i moderatorn Amies öra som då sa att han inte ska viska till henne, det är trots allt en öppen debatt, då ville Youbert inte vara med och leka mer så han klev av scenen och försvann. Att som politiker viska om situationen till en moderator och sedan gå därifrån när man inte får sin vilja igenom likt ett barn, får mig att fråga hur man ens kan syssla med politik?

Enligt Yobert (som ni kan läsa i den första länken) så sa han till moderatorn att hon får styra upp lite då några i publiken inte var intresserade av vad han hade att säga utan bara avbröt och betedde sig ohyfsat. Det är alltså att bete sig som ett barn.

JA, en nbpoc MAN, jämförde sig med det en svart hijabi går igenom…

Handlar om Robert Hannah som tydligen är en”nbpoc MAN”… Vet ni vad ”nbpoc” betyder? Det betyder ”non black people of color”. Nä jag skojar inte. Kanske kan översättas med ”färgade människor som inte är svarta”, ”ickesvarta färgade människor” eller nåt. Helt bisarrt! Identitetspolitiken skördar triumfer, ”nbpoc MAN” alltså…

Senare i vår konversation säger han att det är väldigt fult vad jag kallat han, jag undrar vad jag kallat han då jag ej kallar människor för glåpord osv.

Nä för att kalla någon ”hus blatte” är ju verkligen inte glåpord… Hon använder det ”begreppet” flera gånger, det är ”hus blattar” som viker sig för den ”vite mannen”. Inte att förglömma ”nbpoc”.

Hela tankevärlden är förgiftad av postmodern galenskap som matas ut från skolor och universitet. Det här är vad man får när man omfamnar postmodernismen, den förgiftar hela samhället.

Moderatorerna ja, de kallas bl a journalister men den rätta benämningen är ideologiska aktivister. Gissa om de är helsålda på postmodernism…? Man kan inte vänta sig professionalitet från ideologiska aktivister. Det här är vad man får när man anlitar aktivister och försöker lura i alla att de är journalister eller professionella på något sätt.

problem-i-orten1

Nej, hon hade inte kunnat göra något annat som moderator eftersom hon enbart är aktivist och jobben hon fått inom media är enbart pga att hon är aktivist och inget annat. Public Service som hon jobbat på är välkända för att anställa enbart på de kriterierna. Ideologiska aktivister klarar inte av att vara neutrala och professionella utan de bara MÅSTE låta sin egen ideologi lysa igenom. Och återigen, är det folk utifrån som mördar, skjuter, rånar, säljer knark, misshandlar, leker sedlighetspoliser osv eller hittar man dessa bland ”de egna”?

problem-i-orten2

Och där dök den andra moderatorn, Evyn Redar, upp och visar exakt varför hon inte heller är professionell eller journalist utan enbart är en ideologisk aktivist.

problem-i-orten3

Ett av skälen till att det ser ut som det gör i vissa områden kan man ana i kommentarerna ovan. Hur ser det ut i länder där islam är en viktig del av samhället eller där islam är viktig på något sätt…? Kännetecknas de av harmoni, tolerans, öppenhet, frihet osv eller av motsatserna?

problem-i-orten4

Evyn Redar dök upp igen och visar ÄNNU tydligare att hon bara är en simpel ideologisk aktivist som fått jobben inom media enbart för att hon är just en simpel ideologisk aktivist.

problem-i-orten5

Youbert skriver visst problematiska saker. Det är det som länkas först i inlägget.

problem-i-orten6

Ett TYDLIGT tecken på att man har med en fullblodsrasist att göra är att man föraktfullt kallar svenskar för ”suedis”. Sverige kan f ö aldrig bli som alla vill och jag hoppas verkligen inte att det blir som hon vill.

Evyn redars syster, Lawen redar, är socialdemokratisk politiker och kommenterar under Youberts inlägg. Tar bara med lite av hennes kommentar

Hej Youbert! Min lillasyster samtalade med mig precis innan debatten och var väldigt glad. Jag frågade vem som skulle representera Socialdemokraterna, vilket hon inte visste, och vi båda konstaterade att när hon leder samtal så brukar det oftast går väldigt bra för socialdemokrater, av helt naturliga skäl… De moderatorerna som var på plats har båda en ganska lång erfarenhet av att leda samtal. Min syster har varit programledare på SR och SVT och den andra arbetar på Aftonbladet TV efter fem år på SR. Däremot ringde hon mig efter debatten var chockad och besviken. Det verkar som att väldigt mycket har gått fel i det här samtalet.

ÄNNU ett tydligt tecken på att Evyn Redar bara är en simpel ideologisk aktivist och att hon borde vara diskvalificerad från alla seriösa sammanhang. T o m hennes syrra säger ju att hon inte sköter sina uppdrag professionellt. Att de jobbar/jobbat på Public Service säger enbart att de anställts på sina meriter som ideologiska aktivister med starka sympatier långt ut på vänsterkanten, inget annat. Och mycket gick nog fel i samtalet där det största felet var att använda sig av ideologiska aktivister, dvs sådana som inte klarar av att agera professionellt, som ”moderatorer”. En moderator ska inte ta aktiv ställning för en part i diskussionen utan enbart leda samtalet/debatten och se till att folk får sin tid och se till att samtalet/debatten sköts inom någorlunda rimliga former. Vilket inte verkar ha skett här. Orsaken till att det gick fel kan alltså sökas och finnas hos Lawen Redars syster som inte begriper vad professionalitet betyder.

Det man får när man anlitar ideologiska vänsterextremister eller ger dem betydelse på något sätt är alltså kaos och enorma problem. Både i det lilla och i det stora. Man har sått detta under lång tid, vattnat och skött om sådden väl och nu skördar man frukterna. Allt är alltid någon annans fel. Att de i ”orten” skjuter folk beror tydligen inte på de som skjuter ihjäl andra människor utan på ”samhället”, på ”förtryckande strukturer”, på ”systematisk rasism”. Allt det i ett av världens minst rasistiska och mest toleranta länder. Har inte sett en enda rad i fb-statusarna om att de som skjuter folk faktiskt SJÄLVA har gjort det, det är ingen annan som skjutit åt dem. Inte en enda rad om att deras dåliga skolor är dåliga pga av dem själva, de får MER resurser än andra skolor och det är inga utifrån som sabbar, det är inget ”samhälle” som sabbar skolorna för dem utan enbart de själva. Det är inte folk utifrån som eldar upp allt som kan användas till fritidsaktiviteter utan det är deras egna som gör det. Det är deras egna som eldar bilar. Som rånar. Som mördar. Som säljer knark. Som misshandlar. Som hotar. Som leker sedlighetspoliser (fast just det tror jag inte att Kadijah har problem med…). Osv i oändlighet. Det är inte ”samhället” som gör detta.

Man VÄLJER att göra allt detta trots att man får gå i en skola som det satsas MER på än andra skolor och skolan ända upp på universitetsnivå är dessutom GRATIS för eleverna. Så hemskt är samhället…

Folk som bor i ”orten” har stora attitydproblem och ovilja att anpassa sig till Sverige. Det är inte Sverige som ska anpassa sig och passar inte det så får man dra. Kommer man klädd som ett tält med ögonspringor och söker ett jobb så får man troligtvis inte jobbet. Kommer man med hijab och gör tydligt att religion är det viktigaste så får man troligtvis inte heller jobbet. Det beror inte på rasism utan på sunt förnuft, att man inte vill chansa eftersom om man har bara lite otur kan det bli enorma problem. Bara att läsa Kadijahs inlägg så förstår man varför ingen vill chansa. Vem vill chansa på att få in någon som vid minsta lilla skriker om rasism? Som ALLTID skyller på andra? Som drar igång hela kränkthetsmaskineriet bara för att någon försöker säga nåt som man inte gillar? Vilken arbetsgivare vågar chansa…?

Det STÖRSTA problemet är att många som bor i ”orten” kämpar jävligt hårt för att här i Sverige skapa samma samhälle som man en gång flytt från. Man vill att alla ska ta hänsyn till just dem medan de själva inte är lika beredda på att visa samma tillbaka. Är religionen/kulturen/traditionen så viktig att man kräver specialregler och specialbehandling om allt möjligt? Ledsen, du kommer inte att få något jobb i Sverige. Eller det kommer att bli väldigt mycket svårare att hitta något. Det beror inte på rasism utan på EGEN ovilja att göra sig anställningsbar, man gör sig omöjlig på arbetsmarknaden helt enkelt. Det är varken rasism eller diskriminering om man själv kämpar för att göra sig så lite anställningsbar som möjligt.

Sverige är inte ett muslimsk land och ska inte bli det heller. Vill man bo i ett land där religionen är det viktigaste som allt och alla ska ta hänsyn till är det bara att flytta till just ett sådant land. Det finns länder där man kräver att alla ska ha hijab eller niqab och be fem gånger om dagen, flytta dit och sök jobb och klaga på ”nbpoc” och ”hus blattar” och rasism och fan vet allt där istället för här. Lycka till.

Men hon har rätt i en sak ändå och det är att Sveriges makthavare är kassa. Men inte som hon tror utan för att man varit alldeles för slapphänta mot extremister, t ex i ”orten”, alldeles för länge nu. Och de har anammat och uppmuntrat det som orsakar att en del bara skyller allt på alla andra hela tiden, på ”strukturer”, på ”samhället”, på ”rasism” osv. Om någon skjuts så är den skyldiga inte den som skjuter utan ”samhället”.

Det är en sjukdom som sprider sig i samhällskroppen som ett nervgift som förlamar. Lite roligt ändå att S, som de senaste 10-15 åren, gått all in på giftet postmodernism nu själva drabbas av dess effekter. Man lyfter fram att de båda moderatorerna har erfarenhet av jobb på t ex SR och här ser man del av orsaken till att media inte åtnjuter något vidare förtroende, man har ju anställt tramsaktivister i parti och minut. Det hjälper inte att kalla dem ”journalister” eller att lyfta upp att de varit si och så många år på SR, de är fortfarande bara tramsaktivister. Inom fem år kommer ingen att efterfråga deras ”tramsaktivistkompetens”, inte ens Public Service, för då kommer hela Sverige tydligt ha märkt vad sådana idéer som de omfamnar ställer till med. Och frågan är om skadorna ens går att reparera…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

95 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  12/20/2016

  ”Sverige är inte ett muslimsk land och ska inte bli det heller.”

  Jaha, och vem ska hindra detta? Demografin ser helt nattsvart ut och det finns ingen som ens pratar om några realistiska åtgärder för att stoppa processen.

  Vad gäller befolkningsökningen i muslimska länder, verkar få svenskar verkligen förstå kraften i denna. De flesta MENA länder dubblar befolkningen under 20-30 år. Syrien har gått från 4 miljoner 1960 till 22 miljoner 2010. Jordanien från 1.5 miljon 1970 till 10 nu. Detta är ganska typiska siffror för alla MENA länder. Även Afghanistan har lyckats att dubbla befolkningen sen 1979, trots nästan oavbrutet krig .

  Detta är nu extremt relevant, eftersom Sverige efter Reinfeldts härjningar har en mycket stor grupp yngre, manliga muslimer från dessa länder. Vidare kommer dessa att tillåtas importera kvinnor de närmaste åren via anhöriginvandring. Prognosen ligger på nästan 400 tusen fram till 2020.

  Detta kommer med säkerhet att resultera i en helt extrem babyboom i Sverige inom några få år och det kommer inte att vara många svenska barn. Det är fullt möjligt att antalet nyfödda om 5 år är dubbelt så många som nu och att andelen helsvenska av dessa då endast ligger kring 25%.

  Detta är den demografiska motsvarigheten till en atombomb och kommer att helt utplåna oss som folk inom någon generation. Och det är inga dystopier utan något som nästan säkert kommer att hända om vi inte vidtar kraftiga åtgärder NU. Om man inte tror att det blir något av detta, bör man lämna landet så fort det går, för att bespara sina barn (eller barnbarn) från att växa upp som en minoritet i ett MENA land.

  Svara
  • Vän av ordning

    /  12/21/2016

   Fast en relevant jämförelse är inte hur många barn muslimer får i Mellanöstern, utan hur många de får när de väl är här. (Även om jag delar din oro).

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/21/2016

    @ Vän av ordning.

    ”Fast en relevant jämförelse är inte hur många barn muslimer får i Mellanöstern, utan hur många de får när de väl är här. ”

    I grunden handlar det om man tror på Åsa Romson, när hon hävdar att migranterna blir svenskar när de sätter sig på tunnelbanan i Stockholm. Att föda många barn är ett kulturellt betingat beteende i hela MENA och ingenting tyder på att detta omedelbart ändras när personerna därifrån flyttar hit.

    Visst, om man tog in några få tusen från MENA och hade STARKA assimileringskrav, skulle nativiteten säkert falla här. Men det är absolut inte det vi gör. Under reinfeldtpuckeln (2012-2015) kom det in 350 tusen asylanter, de flesta unga män från MENA. Dessa kommer nu att kunna tillämpa samma återföreningsregler som gällde historiskt och som är väldigt generösa.

    De kommer att ha allt att vinna på att snabbt skaffa sig en eller flera fruar och sen många barn. Från deras perspektiv är detta inte bara det normala att göra, utan dessutom blir det i Sverige en helt fungerande födkrok. Enbart bidragen blir högst meningsfulla och dessutom skaffar kommunerna fram stora bostäder. Man kan då låta ungarna bo i våningssängar och sen hyra ut resten av rummen.

    Om detta låter extremt, rekommenderar jag dig att läsa denna artikel om somalier från 2007:

    http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/28-10-07-g%C3%B6teborgs-somalier-ett-folk-i-kris-1.1179853

    Den beskriver ganska tydligt hur man har satt i system att mjölka allt man kan genom att ha många barn. Det är en av väldigt få skildringar som finns i svensk media om detta fenomen, men med all säkerhet är detta nu helt massivt. Och det lär inte sluta innan allt brakar ihop och kanske inte ens då.

    Notera även att artikeln nämner att ”I nästan varannan somalisk barnfamilj i Göteborg finns fyra eller fler barn under 17 år”. Detta är hyggligt i linje med normala MENA länder.

    En försiktig gissning är att det under de närmaste åren kommer att bildas 200 tusen nya, unga MENA par i Sverige, när männen från reinfeldtpuckeln importerar kvinnor. Vi vet redan att förvärvsfrekvensen för asylanterna är väldigt låg och för kvinnor från MENA är den extremt låg, i praktiken noll. Dessa kvinnor kommer att bli inlåsta barnfabriker och det finns alla skäl att förmoda att de kommer att föda 4-6 barn i genomsnitt.

    Så 200 tusen MENA par kan fullt realistiskt föda 100 tusen barn om året, vilket då skulle innebära att antalet nyfödda i Sverige fördubblas. Sen kan det så klart bli färre eller fler, men spelar det verkligen någon roll om det blir 50 eller 150 tusen ytterligare barn per år? Vi är körda i vilket fall. Dessutom är det nog en rimlig gissning att svenska kvinnor kommer att föda betydligt färre barn. Att få bostäder är redan ytterst svårt för vanliga unga svenskar och det lär bara bli värre. Detta kommer att försvåra familjebildningar kraftigt. Vidare kommer det att bli nästan omöjligt att hitta områden utan mångkultur och många svenskar lär dra sig för att skaffa barn om de vet att dessa kommer att hamna på mångkulturella dagis och skolor.

    Svara
    • Opie

      /  12/21/2016

     Ok, om vi förutsätter att du faktiskt har rätti dina beräkningar, är det nödvändigtvis en dålig sak? Den enorma befolkningsökningen på kort tid du beskriver kommer tveklöst dränera statskassan på mycket kort tid. Samma sak gäller det redan nu hårt ansträngda bostadsbeståndet. Samma sak med sjukvård, förskolor osv. Rimligen står vi då inför två val; antingen fortsätter vi att straffbeskatta de hårt prövade Svenskarna och får räkna med våld, motsättningar och sannolikt framväxten av etniskt svenska miliser eller så stryper vi bidragskranen och låter menapacket sörja för sig själva samtidigt som vi rustar statens våldsmonopol till tänderna. Allt är bättre än att kokas långsamt och inte fatta att vi är på väg i 200 knyck mot stupet.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  12/21/2016

      @ Opie,

      ”Allt är bättre än att kokas långsamt”

      Ja, kanske det. Men det förutsätter att svensken verkligen har förmågan att agera för sitt eget försvar. Hittills finns det inget som tyder på detta. Och det finns inte mycket tid kvar nu.

     • Opie

       /  12/21/2016

      @ Utlandssvensk.

      Nej, jag vet att din syn på den svenske mannen och dess förmåga att skydda sig själv, sin familj och sitt land är allt annat än positiv. Personligen är jag övertygad om att även Svensken har samma inneboende överlevnadsinstinkt och som grupp kommer agera likt andra grupper satta under hårt tryck/hot. Möjligen är vi fredsskadade/feminiserade/saknar våldskapital och risken är att vi vaknar sent vilket kommer leda till desto större konfrontation när den väl händer.

      Som jag sagt så många ggr förrut, hellre repatriering nu, än etnisk rensning sen. Inom kort, om inget radikalt sker, är det de enda alternativen som står till buds.

     • Utlandssvensk

       /  12/21/2016

      @ Opie,

      ”Som jag sagt så många ggr förrut, hellre repatriering nu, än etnisk rensning sen.”

      Det är exakt vad jag också har sagt väldigt länge.

      ”jag vet att din syn på den svenske mannen och dess förmåga att skydda sig själv, sin familj och sitt land är allt annat än positiv”

      Det är baserat på lång och bitter erfarenhet, Jag har, på olika sätt, varit aktiv motståndare till massimmigration i 30 år. Jag lämnade i princip landet för att jag inte kunde hålla tyst om detta och det var då omöjligt att bo kvar med familj. Självklart har även jag många, många gånger tänkt att ”nu är det nog, nu vaknar svensken”. Men efter några årtionden av besvikelser blir det svårt att behålla hoppet.

      Men likväl hoppas jag innerligt att jag har fel och att du har rätt.

     • Opie

       /  12/21/2016

      @ Utlandssvensk,

      Jag förstår att du har några fler decennier på nacken än jag och att du misströstar men även du borde väl se att opinionen börjat svänga rejält? Även om de radikalare åsikterna inte kommer fram i bruset så finns dom där under ytan.

      Ett stort problem är att vi har så få naturliga mötesvägar, de flesta är tämligen isolerade bakom sina skärmar. Det är nästa barriär att ta sig förbi. Att träffas på riktigt och börja smida planer och bjuda konkret och praktiskt motstånd.

      Jag hoppas verkligen att du inom en hyfsat snar framtid kommer känna att du vill tillbaka till fäderneslandet och att du kan finna ro och lugn utan att frukta repressalier pga dina politiska åsikter.

     • Utlandssvensk

       /  12/21/2016

      @ Opie,

      ”även du borde väl se att opinionen börjat svänga rejält?”

      Jo, absolut! Jag korkar upp skumpan varje gång SD får höga siffror!

      Men samtidigt måste man vara realist. Det enda som den breda opinionen i Sverige verkligen har accepterat, är att det finns en gräns för hur många asylanter vi kan ta emot per år. Det tog många, många år. Nu krävs det att svenskarna är villiga att erkänna betydligt mer otrevliga fakta samt att de vidtar relevanta åtgärder. Vi måste de facto repatriera flera hundra tusen människor, för att rädda landet. Hur sannolikt är det? Hur lång tid har vi på oss? Vi har ju inte ens stoppat inflödet, även om många verkar tro det.

      Vi kan fortfarande fixa detta, men sista tåget går NU. Kommer svensken att gå ombord? Jag tror inte det, men hoppas att jag har fel.

     • Opie

       /  12/21/2016

      Men skit i den breda opinionen, den kommer aldrig vakna upp och börja tänka självständigt. Vad vi behöver är en spjutspets av beslutsamma och hårdföra svenska kvinnor och män som går före. Med rätt timing kan 3-4% av befolkningen åstadkomma storverk.

     • Utlandssvensk

       /  12/21/2016

      @ Opie,

      ”Med rätt timing kan 3-4% av befolkningen åstadkomma storverk.”

      Det har du helt rätt i! Det har hänt många gånger förr och kan kanske även ske i Sverige nu. Jag håller tummarna för detta och tackar för en trevlig debatt,

  • Olof

    /  12/21/2016

   Demografin och födslotalen hade inte varit ett problem om assimilation var ett krav. Ju större mottagande ju nödvändigare blir assimilationskravet.

   Jag tror inte det demografiska hotet är så stort mot svenskarna i sig på väldigt länge – det är inte en homogen folkgrupp som kommer, så jag ser snarare den sannolika utveckligen som att dessa grupper – precis som de håller på just nu – kommer att falla in i allt starkare interna konflikter, samtidigt som bidrag och annat kommer skäras ner i takt med att acceptansen minskar. Till skillnad från andra länder så är det svårt att expandera befolkningen genom kåkstäder, det kan sluta med att de etniska enklaverna i no-go zonerna helt enkelt får ett kapacitetstak för befolkningen där de fryser ihjäl utomhus.

   Men det är obehagligt nog även det, de som faktiskt flytt hit hamnar i exakt samma etniska krig de flytt från.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/21/2016

    ”Till skillnad från andra länder så är det svårt att expandera befolkningen genom kåkstäder, det kan sluta med att de etniska enklaverna i no-go zonerna helt enkelt får ett kapacitetstak för befolkningen där de fryser ihjäl utomhus.”

    1. Man håller på för fullt och driver fram nya regelverk för att i princip möjliggöra kåkstäder. Se t.ex här:
    http://www.svd.se/boverket-ja-till-stora-kvarter-med-baracker/om/flyktingarna-och-bostadsbristen

    2. Som det ser ut nu är det svenskar som får frysa ihjäl. Migranterna prioriteras helt skoningslös vad gäller bostäder och annat.

    Svara
 2. Senior

   /  12/20/2016

  Resultatet?
  Vänta bara tills Eliasson (S)politiserat polisen helt och hållet, processen pågår för fullt.
  Kaoset i förorterna expanderar. Tills det smäller rejält någonstans.
  Den nya (Zam)Polisen går in hårt och slår ner våldsamheterna.
  Undantagstillstånd utlyses.
  Inställda val.
  Drömmen om totalitär kommuniststat i Sverige förverkligad.

  Denna draksådd måste vara planerad i ett syfte som ovan.
  Det finns inte en chans att våra politiker och tjänstemän är så dumma på riktigt.

  Svara
  • Trolletplit

    /  12/20/2016

   På en resa i norra Spanien stötte jag på en man,,en kristen egyptier, som satt och pratade om ekonomi. Han hade intressanta kunskaper, liknade mina om världen och dess framtid. Ekonomi etc.
   Han hade studerat i Kairo, kunde mycket om Sverige och Finland. Läst i Helsingfors och kunde allt om Svenska skatter mm.
   Vi pratade på en tågstation i Port Bou, 2011, men efter ett tag började han yra med konspirationsteorier, att han hade träffat Obama och nu var på väg till Ryssland för att samtala med dess regering.
   Stön, tänkte jag. Ni vet en förläst galning. Kunskap som slagit över.
   Han berättade att Reinfeldt hade ett fått ett chip inopererat och att han egentligen var mörkare i huden och att hans hud blivit blekt. Allt var en plan för att sänka sverige med massiv invandring av muslimer. Ngt sådant. Jag hade slutat lyssna.
   Jag skakade på huvudet och avslutade samtalet.)Reinfeldt,2010 var ju en stor statsman som höll på att rädda Sverige. Sen kom ju MP överenskommelsen och visst undrade men lite varför han inte gjort mer höger saker, sänkte arb.avgifter mm.)

   Den kristne egyptier varnade mig en sista gång
   -Reinfeldt är en förklädd förgörare.
   Sicken galning tänkte jag och drack upp espresson och gick.

   Ganska intressant, eller hur?
   Den kristne egyptier hade rätt. Reinfeldt har förstört Sverige.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  12/20/2016

    Förstår att det känns träffande, men jag tror nog ändå att man gör klokast i att inte lyssna allt för noga på de som lutar sig mot allt för komplicerade sammansvärjningar och konspirationer.

    Det handlar snarare om tidens anda, och hur det politiska klimatet och debatten fungerat, det handlar mycket lite om personligt utklurade ideer.

    Högern har haft sina skäl till en allt för generös invandringspolitik, vänstern har haft sina. Gemensamt för de båda blocken är att ingen av dem har identifierat några som helst problem. Den ligger inte i politikerns natur att prata om problem eftersom väljarna inte vill höra om problem. Det blir dock problem för politikerna när väljarna upptäcker att det trots allt blivit en hel del problem, just på grund av att politikerna inte velat prata om ev. problem.

    Hur reder man ut detta?

    Det enkla svaret är inte att politikerna ska ta ansvar, utan snarare att de som inte tar ansvar ska hållas ansvariga, det ska helt enkelt kosta något att inte åtgärda problem.

    Om man tittar på MIT:s inlägg så ser det dessvärre inte ut som att politikerna riktigt begripit hur stora problemen faktiskt är.

    /Frida

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/21/2016

     Det blir till att göra som Franklin D Roosevelt när alla med japanskt ursprung sattes i läger 1941-45. Eller att inte bärga bort brända bilar, inte laga några fönster, låta liken ligga kvar och sen bygga först ett stängsel och sedan en betongmur runt ”orten”. De vill ju så gärna ha det exakt som i Gazaremsan.

     Svara
     • TROLLETPLIT

       /  12/21/2016

      @Frida. Självklart bättra ett ”kul” sammanträffande.
      Reinfeldt la för mycket personligt i sitt ämbete. (Jag hatar SD)
      Tyvärr.
      Svårare än så var det nog inte.
      Konsekvensen blir ett land som vittrar sönder.
      Ett USA.
      Vi kommer att få ett land där ,”orten” blir till ”offer ” där de begåvade blir rika och de som är offer fattiga.
      Eller…
      Så blir vi till ett socialistisk land där de begåvade lämnar.
      Oavsett så kommer minnet att vara
      Reinfeldt, fy faen.
      Han kommer att bli ihågkommen som mannen som syndaren.

     • Senior

       /  12/21/2016

      Menar ni att de verkligen är så korkade att de inte kan förstå och förutse vad som kan komma att hända? -Trots modern historia?

      Jikes, jag vet inte vad som skulle vara värst om det stämmer, mina konspirationsteorier eller era teorier om politikernas inkompetenta ledning där ni fråntar dem all form av intelligens.

 3. Alex Nyström

   /  12/20/2016

  ”Tung är du!”
  ”Du laaaa den.”
  ”BÄST är du.”

  Sekundärskammen är påtaglig.

  Märkligt att man i princip aldrig läser ett språkligt någorlunda vettigt och läsbart inlägg av dessa Ortens Beskyddarinnor. Men det är klart, det var väl länge sedan man förväntades kunna uttrycka sig i skrift när man gått ut gymnasiet.

  Den där offermentaliteten ska motas i grind med alla till buds stående medel. Såvida ingen under vapenhot tvingar dig att skjuta andra, sälja knark eller tända eld på bilar är det du som håller din käft och anammar Kennedys gamla devis. Visst, det är den till stor del vita (jag anser att hudfärg är relevant i detta sammanhang) kulturvänstern som odlat denna draksådd, som du så träffande kallar den, MiT. Man har intalat ”ortens” mindre nogräknade invånare att det ALLTID är synd om dem. ALLTID.

  Jag har bott i vad man kan kalla ett getto i tretton år. Visserligen flyttade jag hit i vuxen ålder, men inte fan har jag känt att det nog är läge att bränna lite bilar eller kaosa rent allmänt under min tid här. Då har jag också periodvis haft svårt att komma in i arbetslivet. Men det är inte samhällets fel. Har aldrig varit.

  Om femtio år är det den vite mannen som kommer att ha anledning att kaosa. På riktigt.

  Svara
 4. Sven

   /  12/20/2016

  IS har nu tagit på sig terrorattacken i Berlin. En tysk julmarknad är ju förstås ur muslimsk synpunkt en väldigt hemsk företeelse där folk dricker alkohol, äter griskött och kvinnorna visar ansikte och hår. Sådant måste stoppas med våld.
  Det enda som skiljer en tysk och en svensk julmarknad är alkoholen…. Kufr är vi alla.

  Svara
 5. Rikard

   /  12/20/2016

  Hej.

  En tanke att smälta till julbordet:

  Kan Sverige räddas via sitt statsskick?
  Kan förändring ske inom eller med nuvarande politiska system?
  Kan Sverige och svenskarna överleva med metoder som tar hänsyn till diverse konventioner?

  Frågorna är förstås bara relevanta för den som anser att det finns ett egenvärde och ett självändamål med att Sverige och svenskarna fortsätter existera, och inte går samma väg som andra minoritetsfolk.

  Jag blev förvånad över mitt eget svar, för hur jag än vrider och vänder på frågeställningarna givet hur läget ser ut, så finner jag ingen väg via dagens politiska system.

  Finns det någon som kan visa en rimligt rationell, trovärdig och troligen fungerande modell för hur man skapar svaret ‘Ja!’ på mina frågor?

  Själv börjar jag alltmer känna att uppror och statskupp är nödvändigt, rentav en moralisk plikt mot förfäder och barn.

  Finns det hopp för enighet kring sunda ideal om ordning, lag och förvaltning i Oxenstiernas anda, och om förvisning av alla de som gjort det till sitt kall att driva vårt land och folk i undergången – vare sig de är infödda eller invandrade?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • TROLLETPLIT

    /  12/21/2016

   Ja det finns hopp att klara detta enligt Oxenstierna.
   M+SD+KD.
   Där en konservativ linje lyckas hålla offerkoftorna i strama tyglar.
   Ett USA.
   Där du betalar det mesta själv och skatten är lägre och egenavgifter relativt låga.

   Skulle S, C, Lib, Mp få makten så blir det tvärtom, där allt höjs och offren hålls på halster med bidrag.

   Naivt Pladder om statskupp är bara naivt pladder. (Kul framför brasan, men inte mer…)
   Rikard, Börja istället att engagera dig politiskt. Du är duktig på att skriva, kanske har du karisma och kan göra visuell nytta (men det räcker att du skriver bra) åt ett konservativt parti.
   Själv funderade jag ett tag på Borglig framtid, att engagera mig, men det blev bara ett mail till Utas.

   Svara
   • Rikard

     /  12/21/2016

    Hej.

    Jag är politiskt engagerad, dock ej inom partier.

    Jag vet inte om jag ser (väpnat) uppror eller statskupp som så orealistiskt längre. Det finns ett par faktorer som i varje land och epok måste uppfyllas (med individuella variationer så klart).

    1)Våldskapital i form av polis och militär, antingen initierat av dessa, eller med dessas aktiva eller passiva stöd.
    2)Förbittrad medelklass som gör stora materiella förluster och lever allt mer rättslöst och osäkert.
    3)Splittrat motstånd hos ledarskapet hos regimen.
    4)Ekonomisk misär.

    Punkterna har ingen inbördes prioritet, men måste vara uppfyllda innan det sker någon revolt. De rika (de riktigt rika, som äger naturresurser) länder sitt stöd försiktigt; de fattiga spelar ingen roll annat än som fotsoldater och kanonmat eller casus belli, men den burgna medelklassen som har både bildningen, resurserna och oftast är samma folk som de härskande – den kan både leda, organisera och kompromissa.

    (Värt att notera är att punkterna ovan inte relaterar till fattigdom, nöd eller inflytande som absoluta begrepp, utan som relativa det studerade exemplet.)

    Väl en sådan process ser ut som att den har både legitimitet och realistisk chans till framgång börjar opportunister hoppa av från det gamla styret – de gör avbön, tar med sig kontaktnät och legitimitet samt utgör en koppling till ekonomiskt status quo för den ägande klassen.

    Väl splittringen gått så långt hänger det på militären och polisens agerande. Är de villiga att bruka våld mot sitt eget folk i syfte att försvara regimen?

    Sverige är inte där än, men om du jämför Ryssland före 2000 med efter – vore det fel att säga att Putin genomförde en statskupp inom systemet? Det är snarare den sortens kupp jag talar om, än någon sorts romantiserad rebellarmé som gör räder från mörkaste Kolmården – sådant hör hemma på vita duken. Revolutioner går inte till så i verkligheten; inte ens den ryska eller den kinesiska.

    Realistiskt är det inte nu, nej, men begrunda följande (jag förutsätter att du har händelsen i levande minne): hur sannolikt var Berlinmurens fall enligt dig 1985?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    Ps Vill man slänga bort en eftermiddag kan man försöka hitta prognoser av statsvetare där de under tidigt åttiotal förutsäger hur och när de kommunistiska väldet kollapsar. Ds

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/21/2016

     ”Vill man slänga bort en eftermiddag kan man försöka hitta prognoser av statsvetare där de under tidigt åttiotal förutsäger hur och när de kommunistiska väldet kollapsar.”

     Det är lättare att hitta en eller flera enhörningar.

     Svara
 6. Frida Gustavlin

   /  12/21/2016

  Aftonbladets Anders Lindberg ställer Berlin massakern till rätta med färgstarka plattityder.

  https://web.archive.org/web/20161220224919/http://www.aftonbladet.se/ledare/a/911Qr/terroristerna-hatar-mangfaldens-berlin

  ”De hatar mångfalden. Terroristerna hatar mångfaldens Berlin eftersom staden bevisar att de har fel, vi kan visst leva tillsammans oavsett bakgrund och religion. Det är just i ”gråzonen” det händer. Och deras ”Kalifat” blir för varje dag allt mindre i takt med terroristerna pressas tillbaka i Mellanöstern. Och i takt med att de misslyckas på slagfältet försöker de flytta striden till Europa och till våra gator och torg.”

  ”Men även att fortsätta visa att vi inte accepterar att de vill ställa grupper, religioner och människor mot varandra.”

  Berlin, eller för den delen Paris och Bryssel, är långt ifrån några mångkulturella paradisstäder. Folk från vitt skilda delar av världen, med helt olika ekonomisk kapacitet bor inte i samma gemytliga trapphus med gamla tyskar, belgare eller fransoser, de bor inte ens i samma kvarter, inte heller stadsdel.

  Om nu terroristerna hatade mångfald så jävla mycket, varför riktar de då som oftast sina attacker mot explicit västerländska mål? Nices strandpromenad, en hårdrockskonsert, en sekulär tidningsredaktion, ett restaurangdistrikt, en judisk matbutik, flygplats, tunnelbana och nu en julmarknad är knappast ett så pass generöst urval så att man kan anklaga terroristerna för att just hata mångfald.

  /Frida

  Svara
  • Sluta använda logik Frida. x

   Svara
  • Pelle2

    /  12/21/2016

   Det var något av det mest korkade Lindberg har skrivit och det säger inte lite.
   Självklart handlade attacken om att slåss mot det västerländska, sekulära och kristna samhället och inte om att de vill ge sig på ett mångkulturellt samhälle.
   Det är ju som sagt var också löjligt att påstå att invandrare och infödda till stor del lever i blandade miljöer.

   Svara
  • Pelle2

    /  12/21/2016

   Bra skrivet som vanligt Frida !

   Svara
 7. Svenne

   /  12/21/2016

  OT: Valrörelsen har redan startat…

  Svara
  • Det roliga är att om vi skulle få en rysk invasion är att Anders skulle vara den första som hyllar Putin. Han är verkligen definitionen av kappvändare.

   Svara
 8. Svenne

   /  12/21/2016

  OT: Samordnaren mot våldsbejakande extremism…

  Svara
  • Pelle2

    /  12/21/2016

   Ja, för det är naturligtvis viktigt att även denna samordnaren inte har en aning om hur terrorverksamhet fungerar.
   Lägg ner det patetiska spektaklet eller anställ en chef som vet vad det handlar om..

   Svara
 9. Jag vet att det är en klyscha men jag har extrema problem med särskrivningarna.

  Svara
 10. Huvudproblemet är att det ens finns en ”ort” till att börja med. Vad för slags integration erbjuder ”orten”?
  Ansvaret är absolut politikernas, eftersom de placerar människor, som har dåliga förutsättningar, i olika områden och bidrar till att skapa ghetton, i vilka strukturer tillåts att bildas. För kom inte och påstå att samhällen inte är uppbyggda av systematiska strukturer, hierarkier, sociala koder, rang, prestige, pengar, etc. Människor i grupp beter sig annorlunda än enstaka individer. Det är vetenskapligt belagt. Människor i grupp beter sig å andra sidan som en kropp, förutsägbart.

  Svara
  • Trolletplit

    /  12/21/2016

   Fast varför blir ort 1 usel och ort 2 bra då?
   Är människorna i ort 1 annorlunda mot ort2?
   Varför klarar de inte av att ta sig i kragen?
   Med ditt resonemang så blir ju slutsatsen att människor i ort 1 är lägre presterande.
   Vilket faktiskt verkar så? De utbildar sig inte, fastän de har exakt samma möjligheter som ort2 invånare.
   De gör aktiva val i skolan som leder till att ingen vill anställa dom. Gaphalsar som skyller på allt annat än sig själva.
   Ni kommer att skylla på oss då med, men det kommer inte hjälpa. Ni får sitta där och lipa och bränna bilar.

   Men men, snart måste bidragen dras in och då kanske folk i ort 1 inser att vi i ort2 inte längre tänker betala ert uppehälle.

   När det gått för långt och samhället inte klarar av att upprätt hålla det ortens invånare ställt till med att däremot sorgligt.

   Svara
   • Ja, det beror ju på det jag skrev om dåliga förutsättningar och att politiker bidrar till att skapa områden där många sådana personer bor. Vilken är din förklaring till skillnaden mellan t.ex. Tensta och Djursholm, i avseende på boendemiljö och invånare/klientel? Är människorna annorlunda, sämre/bättre, eller har ”bara” olika bra förutsättningar?

    Ja, du har delvis rätt i tolkningen av mitt resonemang. Människorna i ”ort 1” (t.ex. Tensta) blir lägre presterande än människorna i ”ort 2” (t.ex. Djursholm). Att de inte har samma möjligheter är en stor del av förklaringen. De ”aktiva valen” fungerar ungefär lika ”effektivt” som de aktiva valen i kommentarsfältet här, där grupptryck och ”alla-mot-en”-mentalitet råder.

    Vilka är de ”ni” du syftar på? De som kommer att skylla på ”er”, lipar och bränner bilar?
    Jaha, så du är lyckligt lottad att bo i ”ort 2” du? Var det ett aktivt val från din sida eller en slump? Vad händer om fler i din grupp tänker likadant? Då kanske det inte finns plats för dem från ”ort 1” att bo i ”ort 2”?

    Svara
  • Opie

    /  12/21/2016

   Men snälla! Ingen placeras av politiker i dessa ghetton, det är helt valfritt att bo där. Sverige är stort och vill man bryta segregation och skaffa sig jobb och assimileras så finns det väldigt många andra ställen att bo på. Sverige har världens mest utbyggda välfärdssystem med kostnadsfri skola och barnomsorg, fri högre utbildning som alla med vilja kan utnyttja. Alla som VILL har möjlighet att ta sig ur den passiv ghettotillvaron men då måste man först inse att man själv har ett ansvar för hur ens liv ter sig och förstå att den enda som kan förändra det är en själv.

   Svara
   • Senior

     /  12/21/2016

    Amen på det!

    Svara
   • Helt valfritt, säger du? Politikerna har inget ansvar för var invandrare placeras? Hur ser du då på kritiken mot det s.k. ”Miljonprogrammet”:
    ”Många av de idag marginaliserade urbana områdena som Bergsjön, Hammarkullen, Tensta-Rinkeby och Nacksta är förstäder som uppfördes under reformen. Därför är det vanligt att beskylla det för att ha skapat segregationen. Valet av betong som synligt byggnadsmaterial, enformig arkitektur, storskalig bebyggelse och torftig utemiljö nämns som typiska drag som gjorde områdena oattraktiva. De som hade råd lämnade efterhand stadsdelarna, och kvar blev människor med svaga ekonomiska resurser, ofta med invandrarbakgrund eller i socialt utanförskap.”?
    (https://goo.gl/BRBzpb)

    Monoton betongmiljö kanske inte är så inspirerande, trots allt?
    Valfrihet underförstår att vissa grundförutsättningar är uppfyllda.
    Du målar upp en bild av ”en bättre värld”, där alla är oskrivna blad, och det vore fantastiskt om den var med verkligheten överensstämmande.

    Svara
    • Var ska invandrare placeras då? På mindre orter? Det har väl varit rätt stor kritik från invandrare om just det då de vill bo tillsammans med andra av sin egna etnicitet vilket då är förorterna.

     Svara
     • Varför inte lotta ut placeringarna? Du skrev själv ”placeras”, som om invandrare bleve placerade av staten. För så är ju fallet, eller hur? Min åsikt är att om staten inte vill ha segregation utan tvärtom söker integration, så bör människor av olika härkomst bo tillsammans, snarare än åtskilda. Till varje pris?

    • Opie

      /  12/22/2016

     @ Muhammeds brusha

     ”Helt valfritt, säger du? Politikerna har inget ansvar för var invandrare placeras?”

     Nej faktiskt inte. Inte ens asylsökare tvångsplaceras. Du är bekant med EBO-lagen? Om inte, kolla upp. I Sverige har man oavsett bakgrund rätt att bosätta sig var man vill. Man blir inte tvångsplacerad av politiker.

     Miljonprogrammen skapar ingen segregation, det gör de som väljer att segregera sig i dessa områden. Istället för att så fort som möjligt efter PUT flytta till Tensta där resten av ens 17 kusiner bor och ägna dagarna att sitta på café och titta på Al Jazeera, röka vattenpipa och snacka skit med sina landsmän kan man välja att bosätta sig i ett ickesegregerat område, kasta ut parabolen och bara titta på svensk tv, slutföra SFI, engagera sig i någon verksamhet och på så sätt utöka kontaktytorna med svenskar. Lära sig svenska seder och bruk, intressera sig för det nya landets traditioner osv. Kanske även hålla lite bättre ordning på sina osnutna tonårssöner och se till att de inte ställer till med jävelskap.

     Ingen är dömd till utanförskap och segregation, om viljan finns så är möjligheterna i Sverige enorma. Att sitta och gnälla och göra sig till offer löser inga problem.

     Svara
     • En mer juridiskt skolad broder upplyste mig närmare om den klausul, som du hänvisar till. Den är ingen lag per se och:
      ”innebär att Migrationsverket lämnar bistånd även om den asylsökande inte önskar utnyttja en erbjuden plats på en förläggning, utan ombesörjer eget boende.”.
      Hur många nyttjar den ”möjligheten” då? I praktiken är det en icke-möjlighet, eftersom en flytt kräver att det finns en annan bostad.

      Har du upplevt detta själv:
      ”Istället för att så fort som möjligt efter PUT flytta till Tensta där resten av ens 17 kusiner bor och ägna dagarna att sitta på café och titta på Al Jazeera, röka vattenpipa och snacka skit med sina landsmän kan man välja att bosätta sig i ett ickesegregerat område, kasta ut parabolen och bara titta på svensk tv, slutföra SFI, engagera sig i någon verksamhet och på så sätt utöka kontaktytorna med svenskar. Lära sig svenska seder och bruk, intressera sig för det nya landets traditioner osv. Kanske även hålla lite bättre ordning på sina osnutna tonårssöner och se till att de inte ställer till med jävelskap.”?

      Om inte, så låter det som fördomar.
      Det finns f.ö. svensk-enklaver på Thailand. Bättre lyckligt lottade imdivider däri, ekonomiskt sett, men liknande principer gäller där som i ”orten”. Man håller sig till den man känner, känner till, o.s.v.

      Finns det forskning som säger att någon väljer segregation i utanförskapsområden, utöver av ekonomiska skäl, d.v.s. tvingande skäl?
      Om segregation står att läsa:
      ”Segregation i Sverige har en lång historia. Om man till exempel tittar på resandefolkets boendesegregation så utestängdes Kalderash-gruppen från samhället. De blev tvungna att bo i tält eller i ”zigenarläger” fram till 1960-talet. Även den kommunala bostadsplaneringen var tidig med att segregera, redan under den svenska urbaniseringsprocessen i början av 1900-talet byggde man medvetet för att hålla isär olika boendegrupper.”.
      (https://goo.gl/P6pe2c)
      Etc.

      En lång historia tydligen och tråkig ”tradition”.

      När du avslutningsvis skrev: ”Ingen är dömd till utanförskap och segregation, om viljan finns så är möjligheterna i Sverige enorma.”, så gav du intryck av att tro på individens kraft och förmåga. I den efterföljande meningen förbyttes det i förakt: ”Att sitta och gnälla och göra sig till offer löser inga problem.”.
      Handlar dock inte det mesta här om just det där sista?

      Femton tummar ned och noll upp, mer än en gång, talar sitt tydliga språk, tycker jag.
      Sektvarning!

     • MiT

       /  12/23/2016

      ”Det finns f.ö. svensk-enklaver på Thailand. Bättre lyckligt lottade imdivider däri, ekonomiskt sett, men liknande principer gäller där som i “orten”. Man håller sig till den man känner, känner till, o.s.v.”

      Let me guess, de bränner inte bilar, lever på Thailands skattebetalare, anklagar allt och alla för rasism och förtryck, bildar grovt kriminella gäng, säljer knark (kanske någon gör det av dem?), rånar, misshandlar, kastar sten på räddningstjänst, polis, ambulanser, skjuter med ak-47 inne på restauranger, mördar, eldar sina skolor, sabbar själva sina egna möjligheter men skyller på alla andra, sabbar för alla andra osv i all oändlighet?

      Skedde detta i samma områden för 40 år sedan? Sker det i andra segregerade områden?

     • individer

  • Pelle2

    /  12/21/2016

   Muhammeds brorsa är också en av dom som vill skylla på samhället istället för att ge individen ett ansvar.Det är ingen som tvingar folk att bosätta sig i förortsghetton i storstädernas utkant.Det finns många mindre samhällen eller mindre städer i Sverige där sannolikheten för integration är många gånger större.
   Jag har jobbat med ganska många människor med bakgrund från andra länder som är högpresterande i många fall och som har integrerats i samhället på ett alldeles utmärkt sätt.Jag har även jobbat med många med utländsk bakgrund i rena arbetaryrken som också lever ett vanligt ”Svenssonliv”. Varför har dom lyckats till skillnad mot dom kriminella idioterna i förorten ?
   Det är ju också ironiskt att människorna i förorten väljer att kasta sten på Polis,Ambulans och brandkår och sedan står och gråter om att samhället inte vill hjälpa dom och att dom är förtryckta.

   Svara
   • Ogillar när man lägger ord i min mun! När skrev jag att jag: ”vill skylla på samhället istället för att ge individen ett ansvar.”?
    Förhoppningsvis hänger ansvaren – samhällets och individens – ihop, i ett någorlunda fungerande samhälle.
    ”Det är ingen som tvingar folk att bosätta sig i förortsghetton i storstädernas utkant.Det finns många mindre samhällen eller mindre städer i Sverige där sannolikheten för integration är många gånger större.”
    Läs gärna min föregående kommentar om kritiken mot ”Miljonprogrammet”.
    Att i sammanhanget göra gällande ”Det är ingen som tvingar folk att bosätta sig” innebär en grov förvanskning av hur verkligheten ser ut.
    ”Det finns många mindre samhällen eller mindre städer i Sverige där sannolikheten för integration är många gånger större.”
    Hur ser arbetstillfällena ut där då, menar du?

    Din kommentar är intressant, eftersom du å ena sidan tycks tro på individens förmåga, å andra sidan inte. Vilken är din teori till att vissa individer, med huvudansvaret för sina liv, inte agerar såsom du skulle önska och kanske i strid mot sitt eget bästa?

    ”Varför har dom lyckats till skillnad mot dom kriminella idioterna i förorten ?”
    Ja, varför har de människor, som du har arbetat med, lyckats till skillnad mot de kriminella idioterna?
    Ja, vad tror du själv? Din teori är jag nyfiken på.

    ”Det är ju också ironiskt att människorna i förorten väljer att kasta sten på Polis,Ambulans och brandkår och sedan står och gråter om att samhället inte vill hjälpa dom och att dom är förtryckta.”
    Är du helt säker på att det är samma människor, som gör det första och det andra?
    Du verkar benägen att vilja falla i ”vi mot de”-fällan.
    Varför falla i den fällan, om du inte behöver?

    Svara
    • MiT

      /  12/22/2016

     Uppenbarligen ser arbetstillfällena inte sådär jättebra ut i de områden man menar runt Stockholm, Göteborg, Malmö osv? Har inga siffror men visst är arbetslösheten väldigt hög i de områdena?

     Och vilka är det som kastar sten mot polis/brandkår/ambulans då? Tror du det är folk från andra ställen? Som alltid magiskt råkar materialisera sig just på de ställena där det sker? Det är bara en slump att det alltid är samma områden varje gång? Eller är det folk från andra områden som medvetet åker dit för att smutskasta just det området? Vilka är det som förstör skolorna i just de områdena? Förstör både fysiskt (skadegörelse, klotter osv) och rent ”mentalt”, dvs gör det omöjligt för elever att ens försöka lyckas? Osv. ALLT pekar tillbaka på de som bor där, det är DERAS barn som håller på, inte andras.

     Svara
     • Jag har aldrigt sagt emot det där om arbetstillfällen eller arbetslösheten i nämnda områden. Arbetslösheten är nog ett ovedersägligt faktum, som i och för sig går att manipulera med statistik, som mycket annat.

      Ja, vilka är det som kastar sten? Troligen inte samma personer, som kallar på ambulans. Vad talar för att det rör sig om samma personer? Det verkar väl lite ologiskt, eller hur?

      Ja, jag tror att stenkastarna mycket väl kan vara personer från andra ställen men även utbölingar från samma ställen.

      Nej, det är absolut ingen slump att det är samma områden. Tvärtom! Ett politiskt misslyckande är vad det handlar om, med förödande konsekvenser för den enskilde.

      ”Segregation i Sverige har en lång historia. Om man till exempel tittar på resandefolkets boendesegregation så utestängdes Kalderash-gruppen från samhället. De blev tvungna att bo i tält eller i ”zigenarläger” fram till 1960-talet. Även den kommunala bostadsplaneringen var tidig med att segregera, redan under den svenska urbaniseringsprocessen i början av 1900-talet byggde man medvetet för att hålla isär olika boendegrupper.”.
      (https://goo.gl/P6pe2c)
      Etc.

      Där finns indirekt svaret på det du ”undrar” om vem som klottrar, begår skadegörelse, förstör skolor, förstör fysiskt såväl som mentalt. Allt pekar, enl. mig, tillbaka på ”Miljonprogrammet”, dess syfte och konsekvenser. Sämre än ”Miljonlotteriet”?

  • Rikard

    /  12/21/2016

   Hej.

   Varför såg det inte ut så i betongen när jag växte upp där?

   Gott om invandrare fanns det där redan då, (även om det var från landet inflyttade arbetarklass-svenskar i majoritet): finnar, jugoslaver, turkar, chilenare, en och annan afrikan, afghaner (högutbildade och anti-Sovjetiskt positionerade), greker, ryssar i exil, polacker, zigenare (svenska bofasta sådana), någon enstaka båtflykting från
   Asien och så vidare.

   Inga balkongflickor. Inga hedersmord. Inga källarmoskéer där det predikas hat mot de otrogna. Inga horklutsförsedda vandrande tält som spottar efter svenska flickor. Inga gäng med tonårspojkar och vuxna ‘män’ som tafsar och agerar mutawwa. Inga bilbränder. Så gott som inga av dagens utmaningar.

   Vad är skillnaden, ‘Muhammeds brorsa’? Vad är det som är annorlunda sedan tjugo år?

   Så sluta tjabba och jiddra, bruh, jag har själv vuxit upp i ‘Orten, och jag har själv levt nästan hela mitt liv i ‘Orten i olika städer i Sverige. De av mina gamla vänner som valde fel, är döda eller näst intill idag, och vi som valde om och valde rätt är det inte. Kanske inte rika, kanske inte med karriär eller ens jobb, men hederliga, rättvisa, laglydiga och ordentliga oavsett hudfärg. Kom ihåg en sak – majoriteten då, och nu, vill ha samma sak som alla andra: jobb, egen bostad, karriär, familj, trygghet. Inte vara förortskrigare och betongens kungar – det är bara romantiska drömmare och socialkonstruktivistiska charlataner som möjliggör romantiseringen och bortförklaringarna som tolererar bakgrund som ursäkt.

   Rätt svar när någon drar ”taskig bakgrund”-kortet är, var och förblir ”Än sen då?”.

   De du ursäktar när du söker förklaringar väljer själva att göra som de gör – och gömmer sig bakom sin gud, sin hudfärg, och sitt rasistiska hat mot Sverige som betalar allt åt dem.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Hej. Jag kan såklart inte svara för förhållandena i just din betong.
    Vilken är din egen teori till att det inte såg ut där, som det gör i annan betong idag?
    Du nämner ett antal invandrargrupper men väljer, sannolikt medvetet att utesluta vissa. Vad beror det på?
    Om afghanerna betonar du att de var högutbildade, som om deras jämlikar inte existerade idag.

    Rekommenderar även dig att ta del av citatet om ”Miljonprogrammet”. Det förklarar en hel del.
    Det där ryktet om ”balkongflickor” är nog kraftigt överdrivet, är det inte? Hur många individer i Sverige talar vi om, per år?
    Eftersom du nämnde det, så antar jag att du vet mer och tycker att det är något representativt.
    Detsamma gäller s.k. ”hedersmord” och ”mutawa”. Hur många är de i Sverige per år?
    Hittills är inte ”källarmoskéer” kriminaliserade. Borde de vara det?

    Hur kommer ”horklut” in i bilden? En huva för mödrar till utomäktenskapliga barn. Raka motsatsen till lojala hustrur, som respekterar sina män, sig själva och sin religion och därför väljer att klä sig ”osvenskt”, trots spott och spe, förakt, vanära och risk för att bli tacksam måltavla/objekt för allmänt åtlöje.

    ”Vad är skillnaden, ‘Muhammeds brorsa’? Vad är det som är annorlunda sedan tjugo år?”
    Ja, väldigt mycket!
    Om man jämför 1996 och 2016, så är det ju i många avseenden en enorm skillnad! Då fanns t.ex. inga bloggar. Då skulle vi kanske aldrig ha mötts. Och in retrospect: det hade väl varit synd? En annan skillnad är antalet politiska partier, vilka de var och hur den politiska diskursen såg ut. Å andra sidan finns likheter genom tex. ”Ny demokrati” då och ”SD” idag. ”Lasermannen” då och ”P. M.” idag.

    ”Så sluta tjabba och jiddra, bruh, jag har själv vuxit upp i ‘Orten, och jag har själv levt nästan hela mitt liv i ‘Orten i olika städer i Sverige. De av mina gamla vänner som valde fel, är döda eller näst intill idag, och vi som valde om och valde rätt är det inte. Kanske inte rika, kanske inte med karriär eller ens jobb, men hederliga, rättvisa, laglydiga och ordentliga oavsett hudfärg. Kom ihåg en sak – majoriteten då, och nu, vill ha samma sak som alla andra: jobb, egen bostad, karriär, familj, trygghet. Inte vara förortskrigare och betongens kungar – det är bara romantiska drömmare och socialkonstruktivistiska charlataner som möjliggör romantiseringen och bortförklaringarna som tolererar bakgrund som ursäkt.”
    Gratulerar i såfall, till din relativt lyckosamma uppväxt men det är ju anekdotisk bevisföring. Som sådan undermålig i statistislt hänseende.

    Jag är helt medveten om det du skriver om majoriteten. Ingen anledning att påminna mig.
    ”Betongens kungar”? En låttext, eller hur?

    ”Rätt svar när någon drar ”taskig bakgrund”-kortet är, var och förblir ”Än sen då?”.”
    Haha. Rätt svar? Finns det ett sådant här? Ett såpass enkelt? I mina öron ter det sig extremt cyniskt och som en åsikt, snarare än som en sanning.

    ”De du ursäktar när du söker förklaringar väljer själva att göra som de gör – och gömmer sig bakom sin gud, sin hudfärg, och sitt rasistiska hat mot Sverige som betalar allt åt dem.”
    Vem har, före dig, påstått att jag ursäktar, söker förklaringar, etc? Varför förväxlar du mig medvetet med feminister och rasister?

    Likaledes kamratliga hälsningar
    från en, som valde att lämna Partiet
    och istället ansluta sig till
    Sanningen
    B B – bröd och bur-q-ua åt folket

    Svara
 11. Jan

   /  12/21/2016

  Apropå Anna Carlstedt. Lyssna på Jörgen Huitfeldt (utmärkt reporter i Studio Ett) när han tillintetgör henne omedelbart. Det räcker med att ställa en enkel fråga… (ungefär 28 minuter in i programmet): http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/821140?programid=1637

  Svara
  • Opie

    /  12/21/2016

   Ja herregud vilken skämskudde! Det tog alltså mindre än en vecka för den nye samordnaren att göra bort sig totalt. Denna totala verklighetsfrånvända inkompetens är oerhört svår att begipa.

   Svara
   • Jans

     /  12/21/2016

    Nyheteridag skriver om det hela:
    http://nyheteridag.se/nya-samordnaren-mot-valdsbejakande-extremism-om-jihadister-vaxelverkan-med-vit-makt-rorelsen/

    Svaret på frågan om varför jihadism växer så bra i Sverige är väl snarare att just sådana som Bah Kunkhe och den nya samordnaren har fått uppdraget att ta tag i dessa problem. Människor som inte ens nått en grundläggande insikt om problemets natur.

    Svara
    • Opie

      /  12/21/2016

     Svaret på varför jihadismen växer i Sverige är helt enkelt att den tillåts och tom uppmuntras att växa. Så länge staten kastar skattepengar på islamistorganisationer och samtidigt driver tesen att ALLA muslimer ALLTID är systematiskt fötryckta och utsatta för rasism kommer den fortsätta växa.

     Svara
    • Pelle2

      /  12/21/2016

     Ytterligare en människa som är livrädd för att kritisera islamisterna.
     Det enda sättet att kritisera dom lite grann är att samtidigt skylla på högerextremisterna.
     Hon har redan gjort bort sig så mycket med sina patetiska resonemang att hon aldrig borde tillträda tjänsten…

     Svara
    • Kristian

      /  12/21/2016

     Samma kategori människor protesterar ibland på Ben Shapiros föreläsningar och säger att han är ”Vit Makt” och nazist. Har de sett att han bär kippa?
     Tablå

     Svara
  • Pelle2

    /  12/21/2016

   Bloggaren Motpol tar upp detta ämne och citerar även den modiga reportern Magda Gads syn på IS och vårt samhälles naiva syn på dom.
   http://motpol.blogspot.se/2016/12/magda-gad-om-vad-is-ar.html

   Svara
 12. Jan

   /  12/21/2016

  Latte-liberalen har köpt ett nytt kylskåp på Elgiganten och skyller på vita arbetarklassmän och LO när hon mätt fel på dörrposten. Rimligen bör hon väl vända sig till Elgiganten i första hand? Det är ju de som levererar tjänsten.
  http://www.expressen.se/kronikorer/hanne-kjoller/maste-min-kyl-sta-i-trapphuset-lo/

  Svara
  • Pelle2

    /  12/21/2016

   Håller med om att hon svingar lite väl vilt i sin argumentation mot LO och svenska hantverkare men håller med henne om att de som levererade kylen var förbannat oflexibla när dom inte gick med på att låta henne ta bort emballaget kring kylen för att sedan lyfta in den.
   Debatten borde hon definitivt ta mot Elgiganten och inte svinga vilt åt alla håll mot hantverkare i grupp.
   Jag kan lite anekdotiskt berätta att jag har anlitat svenska takläggare och rörmokare
   de senaste åren och de har levererat i tid och med hög kvalitet. Tycker därför att det är grovt orättvist av Kjöller att såga flera yrkesgrupper och svenska hantverkare rakt av.

   Sedan kan man ju undra hur bra det vore för det svenska samhället om vi medborgare konsekvent börjar anlita utländsk arbetskraft. Vad skall vi svenskar arbeta med då menar hon ?
   Inte utan att det vore kul om Expressen började anlita utländska journalister istället för de agendasättande,postmoderna,radikalfeministiska och identitetspolitiska svenska journalisterna.
   Undrar om Kjöller skulle applådera lika mycket då ?

   Svara
   • Senior

     /  12/21/2016

    ”Sedan kan man ju undra hur bra det vore för det svenska samhället om vi medborgare konsekvent börjar anlita utländsk arbetskraft. Vad skall vi svenskar arbeta med då menar hon ?”

    -Ja du, själv har jag övergått till utländsk arbetskraft gällande nyhetsförmedling, läser i stort sett bara utländsk media i min omvärldsbevakning.

    Svara
  • Rikard

    /  12/21/2016

   Hej.

   Jag undrar jag om det inte är så att jobbarna kände igen efternamnet och tänkte att Kjöller gott kan lyfta själv?

   Sedan är det ju pikant att hon som verkar anse att etnicitet är inget att skriva ut i nyhetsrapportering är avgörande i hennes text – skriv texten tvärtom och det är snudd på hets mot folkgrupp.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Kristian

    /  12/21/2016

   ”många verkar fortfarande leva i en naiv förhoppning att det ska ordna upp sig om vi får en fjärde pappamånad. Eller könsneutrala toaletter. Eller om bara Avpixlat försvinner…”

   Svara
   • Hur ska Sverige kunna räddas om en majoritet av befolkningen går omkring som dresserade cirkusdjur?

    Svara
 13. Pelle2

   /  12/21/2016

  OT:
  Ledarsidornas Johan Westerholm publicerar ett minst sagt häpnadsväckande inlägg där han visar på en uppmaning från Advokatsamfundet, med flyktingextremisten Anne Ramberg i spetsen, där domuppmanar advokaterna att inte gå med på åldersbestämning av flyktingar,eftersom det kan strida mot deras intresse.
  Helt sjukt att detta samhällssabotage får fortgå !
  http://ledarsidorna.se/2016/12/flash-advokatsamfundet-blockerar-asylprovningar-i-domstol/

  Svara
 14. Pelle2

   /  12/21/2016

  Lite mera intressant information från Johan Westerholm om is-terroristerna och om regeringens så kallade terrorexpert Robert Egnell.
  Han skriver även lite om islamismens företrädare i Sverige !
  Jag vill passa på att uppmana så många som möjligt att ekonomiskt stödja den utmärkte Johan Westerholms arbete med att granska makten och islamismen !
  http://ledarsidorna.se/2016/12/islamistiska-terrordad-inget-nytt-trots-pastaenden-om-motsatsen/

  Svara
 15. Pelle2

   /  12/21/2016

  Det gjordes en manifestation mot skjutningarna i Rinkeby. En av talarna valde då att kalla bl.a politikern Amineh Kakabaveh (V) för husblatte´. Hon har nu polisanmält detta men arrangören menar att dom inte kan ta ansvar för vad talarna säger….
  http://www.dn.se/sthlm/politiker-kallades-for-husblattar-pa-rinkebymanifestation/
  Det var ju samma sak som hände på det möte som MIT skriver om.
  Sedan sitter samma människor och skriver om och pratar om det förtryck och den rasism de utsätts för av samhället och ber om vår hjälp. Samtidigt spottar dom på majoritetssamhället och tycker att det är synd om dom.
  Vilka idioter !

  Svara
 16. Pelle2

   /  12/21/2016

  OT:
  Ygeman vill skärpa straffen för några brott och det är ju bra.
  Det trista är att han bara höjer straffen med ett par månader.
  Då är det ju mest en symbolhandling utan värde.
  Sedan gäller ju det ju att man tar bort straffrabbaterna också för annars
  blir det ju ännu mera ett slag i luften..
  http://www.expressen.se/nyheter/regeringen-vill-ha-strangare-straff/

  Svara
  • Olof

    /  12/21/2016

   Ja, jag börjar nog luta åt att man bör ta bort straffrabatten för allt utom brott som bara har böter som påföljd (fler bötesstraff till någon som ändå knappast kommer kunna betala kan jag hålla med om mest är slöseri av rättsväsendets resurser). Men för resten så är det helt enkelt dags att fler börjar låsas in permanent.

   Svara
   • Problemet i svensk debatt om brott och straff är att vi har fastnat i klyschan att högre straff inte har en avskräckande effekt till den graden att galningarna i F! vill avskaffa fängelsestraff. Och visst – någon som begår ett brott och riskerar 25 år eller 50 år så kanske det inte spelar någon roll, men för att hårddra det hela så finns det väl en viss skillnad att riskera 25 dagar vs 25 år?

    Istället för att fråga sig varför folk begår brott så borde man vända på det hela – varför begår folk INTE brott? Varför tar jag inte chansen att råna en värdetransport och sticka till ett varmare land? Det finns såklart så kallade ”strafftrösklar” som har en klart avskräckande effekt och dessa trösklar måste anpassas så att den absoluta majoriteten inte begår brott. Sedan kommer de såklart finnas de som begår brott oavsett.

    Sedan så tycker jag även att ungdomar måste kunna dömas som vuxna, helt i förebyggande syfte att stoppa gängrekryteringen, men det är en annan diskussion…

    Svara
    • Opie

      /  12/21/2016

     Jo, och som den avskräckande effekten vore enda anledningen att öht ha straff?! Det finns ju även ett starkt inslag av vedergällning/rättvisa inbyggt i straffet. Likaså blir ju en effekt av att ha folk inlåsta i 25 år att de inte kan vara ute i samhället och ställa till med mer skit.

     Straffen i idagsläget är löjeväckande låga, ffa för vålds- och sexualbrott. När en vuxen afghan får 15 mån, i praktiken 10, för en anal våldtäkt på en tonåring är något så in i helvete fel. Det avspeglar inte på ngt sätt det allmänna rättsmedvetandet och jag är upprikigt förvånad över att inte fler anhöriga till brottoffer skipar rättvisa på egen hand.

     Svara
     • Klimathotet

       /  12/21/2016

      Sänk straffrättsåldern till 6 år och lägg till en nolla på strafftiden vid grova brott.

 17. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
 18. michael.

   /  12/21/2016

  Jag kommer ihåg när man i demonstrationståg kunde höra ”Ropen skalla dagis till alla” problemet i det postmodernistiska Sverige är att dagis inte har någon övre åldersgräns.

  Svara
 19. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
 20. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
  • invaderace

    /  12/21/2016

   Det finns mer godsaker på hennes blog:

   OM Charlie Hebdo:

   Men liksom Petrén hävdar jag att det som hänt i Frankrike inte är en fråga om religion. Djupt okunniga människor försöker påstå att någon religion i sig skulle vara våldsammare än någon annan. Det är befängt. Däremot finns det nu, precis som det alltid har gjort, människor som i religioners namn gör fasansfulla saker. Vilka det handlat om har varit olika, men vi människor har alltid varit ungefär likadana. (Korståg, Nordirland, Ku Klux Klan, you name it…)

   Svara
   • Kristian

     /  12/21/2016

    I sanning en värdig efterträdare till Sahlin.

    Svara
 21. Björn

   /  12/21/2016

  Jag blir alltid lika fascinerad av den där mentaliteten… Vi ser den gång på gång, svenska hiphoppare som bjuds in i kulturens finrum (tex nån svtgrej där Arja Saionma sjunger tillsammans med en vemodig rappare från ”orten”), och de sjunger om kompisar som dött eller sitter inne och hur svårt allt varit. Man kan nästan tro att saker bara ”händer”, som en slags naturkraft, och folk blir skjutna eller misshandlade eller satta i finkan. Som om deras val av livsföring inte alls har ett enda dugg med utkomsten att göra. Narcissismen vet inga gränser, och när det förs på tal att ni kanske ska ge fan att döda varandra, jag då är det VÅRT fel, resten av samhället, de laglydiga, de som pytsar in tusenlapparna till diverse idiotiska och menlösa projekt och idrottsanläggningar och förortsteatrar, då är det VÅRT fel att vissa väljer en livsstil utanför samhället. Fascinerande infantilt. Och omöjligt att bemöta den arga retoriken där hudfärg och förtryck är de enda argument de har att ta till, där resonemang och logiskt tänkande helt tappat innebörd och endast klatschiga one-liners och egna gruppens självberöm har någon betydelse.

  En ärlig fråga jag skulle vilja ha svar på av moderatorerna och de unga arga tjejerna: vad exakt är det ni vill höra av politikerna på plats? Vad vill ni att de de facto ska göra? Bjöd ni dit dem för att de ska erkänna sina synder? Har ni alls några egna förslag på hur er närmaste omvärld ska föbättras?

  Om ni inte har några vettiga svar så kanske håll käften jävla skitunge? Hur funkar det?

  Svara
  • Rikard

    /  12/21/2016

   Hej.

   Som sufflör och tolk: ge mig massor av pengar och allt jag pekar på och låt mig göra vad jag vill utan konsekvenser, annars blir det bråk.

   Jag borde veta: jag har varit en av de som du kallar ”djävla skitungar”, även om det var en bit in på det förra årtusendet.

   Att någon lyckas kasta av sig slav-oket man tar på sig med benägen hjälp av allsköns världsförbättrare, vare sig det är soc-tanter eller kommunister och anarkister, är ett under. Från alla håll hjärntvättas man med att man är ett offer för omständigheter, att hela samhället är riggat mot just en själv, och att det är rätt och riktigt med att göra uppror via stöld, våld och attentat.

   Nu behöver AFA, EXPO, Hassela, Röd Ungdom, Elevkampanjen Offensiv, RKU m fl inte längre åka till ‘Orten för att det skall bli kravaller – för nu är de svenskarna som ingår i dessa rörelser också rädda för vad de aktivt skapat: arga invandrare som inte är en snäll liten exotisk grupp nobla vildar som sitter fint och äter ur bidragsgivarnas händer i utbyte mot gott samvete.

   Om du sökt vinna min lojalitet och min respekt för trettio år sedan genom en fritidsgård, eller genom projekt X och pengar så hade jag och mina kamrater mjölkat dig på vartenda öre, och fortsatt ställa till bråk för vi är ju berättigade till allt, enligt logiken i inledningen. Det fungerar inte, och kommer aldrig att fungera, för det tvingar inte någon att ändra sig – tvärtom belönar det asocialt beteende.

   Ungefär som att med blid röst säga ”Fy Fido, inte kissa på mattan! Här får du en godis så du minns min positiva förstärkning!” och tro att jycken blir rumsren.

   Omringa ghettona, ett i taget.
   Gå hus till hus, lägenhet till lägenhet.
   Identifiera, internera, repatriera, repetera.

   Problem? Löst.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • MiT

     /  12/21/2016

    ”även om det var en bit in på det förra årtusendet”
    Redan på 1060-talet var du en liten skitunge alltså 😛

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  12/21/2016

     ”Redan på 1060-talet var du en liten skitunge alltså”

     Utan tvekan kan man tydligt se skitungen Rikard, blivande lärare, på Bayeuxtapeten. Han var den ende som lyckade att få Vilhelm Erövraren att bygga en fritidsgård 🙂

     Svara
   • Björn

     /  12/24/2016

    Jag tänkte skriva ”jävla horungat” för att så att säga tala förortens språk men det kändes lite hårt.
    Annars är jag helt med på dina förslag där Rikard. Låt gärna batikhäxorna som ligger bakom giftbrygden och draksådden stå till svars när vi ändå håller på.

    Svara
 22. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
 23. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
 24. Trolletplit

   /  12/21/2016

  Hanne K är en äkta rasist. Äkta. Se rasisttestef:

  ”Jag har konsekvent anlitat företag där ägarnamnen klingat svenskt. Inte en Ahmed, Mahmed eller Abdullah har tagit sig över tröskeln.
  . Golvläggare, elektriker, rörmokare, målare, flyttgubbar – alla har haft sitt ursprung innanför Sveriges gränser. Och alla har de uppvisat stor yrkesskicklighet, varit på plats på avtalad tid, svarat i telefonen när jag ringt, sagt ”det löser vi” när efterfrågat någon oortodox lösning i stället för standardsvaret: ”Det går inte”.
  I skaran av arbetare hade två arabiska män kunnat ingå. För när kylskåpet från det stora vitvaruföretaget skulle forslas till lyan var det med hjälp av just två utlänningar.”

  Sicken liten rasist hon är. Men hon tror hon är god, men hon är faktiskt en rasist i Naziklass. Komptetens sitter i ursprunget enligt henne.

  Svara
 25. Grodan Boll

   /  12/21/2016

  Glöm nu inte de viktiga nyheterna: Clara vet inte vad hon är.

  Svara
  • Pelle2

    /  12/21/2016

   Såg den där intervjun där radikalfeministen Clara Henry framstod i all sin prakt.
   Hon pratade om hur hon inte ville vara gravid och föda barn utan ville helst ha vuxna barn
   eller skaffa sig en kvinna som födde barn åt henne.
   Hon säger bl.a följande:
   ”Om jag träffar en tjej som jag gillar tillräckligt mycket så kan hon få föda ett barn om hon har vagina”
   Hur många tjejer har ingen vagina ?
   Dessutom krävs det ju lite flera kvinnliga organ för att få till en graviditet…

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: