Twitterrant om systemkollapspopulism

Häromdagen såg jag en bra liten twitterrant om ”Höhö ingen systemkollaps idag heller”-folket från Leo Flavum

leo-flavum1

leo-flavum2

leo-flavum3

leo-flavum4

leo-flavum5

leo-flavum6

leo-flavum7

leo-flavum8

leo-flavum9

Det han tar upp har egentligen redan inträffat på flera olika områden där det tydligaste är migrationspolitiken. Leo har även en blogg, här är hans senaste inlägg om identitetspolitiken.

Apropå ranten om landsbygden, i maj 2015 gick det ett program på SVT som hette ”Delat land” och i det andra avsnittet besökte Niklas Källner (reportern) Ställdalen och pratade med folk. Pratade med dem, frågade dem hur det är och lät dem komma till tals UTAN det redigerande åsiktsfiltret. Lät dem prata om problem och sånt. Ställdalen är känt som orten som tagit emot absolut mest asylsökande per capita i Sverige.

Källners reportageresa fick Croneman på DN (såklart…) att gå i taket, han menade att det var på gränsen till osändbart och farliga grejer att bara låta folk berätta och lyssna på dem utan att tillrättavisa och komma med ett färdigt åsiktspaket att trycka ner i halsen på tittaren, det var ”farliga grejer” att låta folk tänka själva enligt Croneman. Där visade sig Stadens enorma förakt mot landsbygden extremt tydligt och det visade också att Stadens journalister är LIVRÄDDA för landsbygden

croneman-om-landsbygdsfolk

croneman-om-landsbygdsfolk1

Så sammanfattade jag det då. Finns mer om Cronemans artikel i inlägget. Mer än 1,5 år sedan alltså och det är likadant än. De vill behålla sitt Spöke som de kan skylla allt och inget på. Vi såg samma sak när man rapporterade från presidentvalet i USA, man var oerhört föraktfull mot folk som inte bodde i New York, Washington DC och Kalifornien.

MVH

MiT

Annons
Lämna en kommentar

76 kommentarer

 1. MiT

   /  12/21/2016

  Exempel:

  Svara
  • Trolletplit

    /  12/21/2016

   @,Rikard. Angående revolution. Kanske uppstår det en rörelse som söker upp de mest skyldiga och gör livet surt för dem. Risken finns. Listan är lång och ilskan är stor. Överst står självklart Reinfeldt och hela Mp. Följt av i princip 99,9% av alla journalister.
   Undrar om de är medveten om ilskan mot dem.
   När viruset sprider sig lite till så blir dyrt inte roligt; kanske revolution är att föredra för dessa människor.

   Svara
   • Opie

     /  12/21/2016

    Oja, dessa listor tror jag många redan mentalt har gjort i sina huvuden. Än så länge är det ingen som agerat men när tiden är mogen kommer huvuden rulla. Får vi några blodiga terrorattacker på svensk mark är risken/chansen stor att det börjar röra på sig på riktigt.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  12/21/2016

     Ja, jag har en ytterst gedigen lista!

     Min förhoppning är att de blir rättegångar mot de som aktivt har verkat för att utplåna svenskarna. Av intresse i detta sammanhang är att efter WW2 var det även en del journalister som dömdes till döden.

     Till skillnad från Rikard ser jag inga problem med hämnd. Tvärtom tror jag att det är helt nödvändigt om svenskarna ska kunna resa sig igen.

     Men samtidigt är jag pessimist och tror att sannolikheten är låg för att det blir något organiserat. Å andra sidan borde det bara vara en tidfråga innan nån eller några svenskar tar till våld mot PK-klassen. Att folk som får sina döttrar våldtagna och sina söner misshandlade inte har gjort detta för länge sen är en gåta för mig.

     Svara
     • Opie

       /  12/22/2016

      Har heller inga problem med hämnd/vedergällning, men ett möjligt rättsligt förfarande mot landsförrädarna handlar om mer än så. I grunden handlar det om att utkräva ansvar, att de som medvetet eller av ignorans och okunskap förstört vårt land, dränerat statskassan och orsakat massivt lidande, död och otrygghet hos svenskarna får står till svars för vad de gjort. Rättvisa med ett annat ord.

     • Rikard

       /  12/22/2016

      Hej.

      Se det jag skriver som så, att det finns en tid för samling och enighet, och en senare tid för att gammal ost skall betalas.

      God Jul,
      Rikard, fd lärare

     • michael.

       /  12/22/2016

      Tycker inte att åsikter ska bestraffas även om jag anser att dessa är fel.

     • Utlandssvensk

       /  12/22/2016

      @ michael,

      Svenska journalister har systematiskt ljugit om allt som har med invandring att göra och dessutom bedrivit ren hatpropaganda mot svenskarna och vår kultur.

      Under WW2 fanns det en britt som arbetade åt tyskarna med att sända ut propaganda på engelska. Han kallade ”Lord Haw-Haw” Parallellerna mellan denna figur och en stor majoritet av dagens svenska journalist är helt uppenbara. Lord Haw-Haw blev dömd till döden…

   • Rikard

     /  12/21/2016

    Hej.

    Öhm, jag undrar om din kommentar inte hamnat lite fel?

    Å andra sidan ser det rätt kul ut i kontrast till flickan med den (o)moderna frisyren – inte för att jag dömer: det är hennes kropp och hennes hår, även om jag förbehåller mig rätten till en egen åsikt om den (frisyren).

    Egna listor är ett obehagligt ämne. På den vägen finner man inga lösningar, bara hämnd. Känslan känner jag väl till, men vi är ju där vi är tack vare makthavare som agerat på sina egna och våra, pöbelns, känslor. Då kan vi som via debatt och diskussion (och handling) vill åstadkomma bot och bättring inte använda den metoden, då härskarkasten – journalister, politiker och kulturbidragsarbetare – monopoliserat de positivt laddade värdeorden, och besudlat de övriga som varandes onda: patriotism till exempel.

    Ledarskap som kan ena stad och land, hög som låg, samt svensk och skötsam naturaliserad invandrare är vad vi skall söka skapa.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • norskgoy

    /  12/21/2016

   Universitene har blitt det nye ”fjortisopprøret”….og med tanke hvor prektige og skikkelige dagens ungdom er, så vil det sannsynligvis bare bli enda værre.

   Svara
 2. Hehe den där Källner, det är ju han som är nån sorts komiker i Skavlan! 😀

  Svara
 3. Rp

   /  12/21/2016

  ”Du ser, den upplevda nivån av systemkollaps är helt beroende på var man befinner sig”
  Av någon outgrundlig anledning kommer jag och tänka på när Nate pratar med reportern i generation kill.

  Första minuten.

  Svara
  • Det tragiska med de som klagar över att folk oroar sig över systemkollaps antagligen är samma människor som har råd att köpa sig ur det allra värsta. Det finns inte en chans att till exempel Croneman inte går till privat tandvård, privat läkare, har diverse privata försäkringar. Antagligen så inser han inte att de som drabbas av ett havererat välfärdssystem är de allra resurssvagaste.

   Sedan så arbetar han på DN såklart, där man tror på saker som Sandvikenrapporten. Nästa stora smäll kommer att ske lagom till nästa val när kostnaderna rullas över till kommunerna…

   Svara
 4. http://www.svd.se/boverket-ja-till-stora-kvarter-med-baracker/om/flyktingarna-och-bostadsbristen

  Är det någon som tror dessa baracker/modulhus verkligen kommer försvinna om 15 år eller att man helt enkelt kommer öppna upp för att de får stå ”tills vidare”? Härligt med kåkkvarter, snart nära dig…

  Svara
  • michael.

    /  12/21/2016

   Eftersom det endast är i teorin Sverige infört låg invandring medans det i praktiken är fortsatt hög invandring,så kommer dessa redan från start getton vara kvar betydligt längre troligtvis t.o.m bli permanenta,men antagligen med lite förskönande kosmetik pålagt såsom inglasade balkonger osv.

   Svara
   • Absolut. Jag tror inte det finns en chans att man kommer att få upp byggtakten, speciellt med tanke på att dessa baracker tar upp mark som man hade kunnat bygga riktiga lägenheter på.

    Den enda lösningen jag ser är att man delvis stryper invandringen nästintill helt, men även försöker få människor att flytta till sina hemländer igen speciellt de som inte är kompatibla med vår arbetsmarknad. Då *kanske* man kan undvika att dessa blir permanenta utanförskapsområden.

    Och då pratar vi bara om migranterna som kommer utan att nämna alla ungdomar och andra grupper som behöver en lägenhet de kommande 15 åren.

    Tyvärr misstänker att dessa områden mer eller mindre kommer att bli permanenta krigszoner där lag och ordning inte har en suck att upprätthållas. Folk tar ju som bekant konflikter med sig och här ska de samsas i ett trångbebott område…

    Svara
    • De blir permanenta och mer av samma vara. I min kommun gick allmännyttans vinst till att täppa kommunens budgetunderskott, inte att bygga flera riktiga bostäder.
     Det är så fint att betala extra skatt som hyresgäst!

     Svara
     • Ja, jag ser ingen annan möjlighet då för att de ska bli tomma tills 15-årsperioden tar slut så måste man inom ett par år att för varje person som flyttar in så måste två flytta ut – annars blir det bara en rundgång. Beroende på storleken som dessa modulhus kommer att få så kommer det i princip omöjligt att bara slänga ut alla hyresgäster på gatan.

      Jag tror att när det börjar närma sig att 15 år har gått så kommer ännu en regeländring, var så säker. Eller så kommer man helt enkelt bara skita i reglerna.

   • Klimathotet

     /  12/21/2016

    Inglasade balkonger? De brukar vara inplastade med byggfolie på såna ställen.

    Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Nej, de kommer att bli permanenta och vi kommer att få läsa om bränder och razzior, knarkhandel och otrygghet i omgivningen.

   Det är bara att kolla skolpaviljonger, jag tror de som byggdes till min skola på 70-talet fortfarande står kvar faktiskt.

   Svara
   • Ja, och detta är ju problemet när man egentligen inte har någon slags långsiktig plan utan hela tiden måste ta till desperata nödlösningar. De som är skötsamma kommer att försöka flytta ut snarast och inhemska studenter med ordnade familjeförhållanden kommer hellre bo hemma hos sina föräldrar om de kan. Kvar kommer till slut att bli de som antagligen straffat ut sig på bostadsmarknaden på ett eller annat sätt.

    Förorten 2.0 i miniatyrformat. Bara ett par gånger så värre och oroligt. Jag kan omöjligt se att det slutar på annat sätt om man inte omgående börjar lägga upp konkreta planer att se till att det inte blir en permanent lösning.

    Svara
 5. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
  • Stefan Bergli

    /  12/22/2016

   Från Koranen
   53:45 ”och att Han har skapat de två könen, mankön och kvinnokön,”

   När kommer den uppdaterade inkluderande upplagan ?

   och att Han har skapat alla könen, mankön, kvinnokön,transsexuell, genderqueer, genderles, bigender och pangender, etc

   Tror att det är viktigt att lägga till ett etc så att det blir tidlöst.

   Svara
 6. Dreadlock

   /  12/21/2016

  Väldigt BRA rant av Leo Flavum tycker jag.

  Om det är samma Leo Flavum https://sv.wikipedia.org/wiki/Leo_Flavum så är jag inte så förvånat . Reflekterande oberoende frifräsare är vår tids verkliga hjältar i en miljö omringad av välmenat idioti.

  Svara
 7. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
  • Bamse

    /  12/22/2016

   Verkligen? Jag trodde veganer inte åt föda som härstammar från djurriket…

   Svara
 8. MiT

   /  12/21/2016

  Svara
 9. Dreadlock

   /  12/21/2016

  Lägger upp en MTV-video från 1985. Producerades för 31 år sedan. Vet inte riktigt varför. Kanske bara för känslan att det finns ett sätt att slå en brygga över * Någonting*

  Svara
 10. Inge Post

   /  12/21/2016

  Jag har bestämt mig för att plocka upp ett inlägg som skrevs 2013 eller liknande till kvinnolobbyn angående Julrim.

  Rikard brukar vara duktig på att rimma så jag litar på att det blir bra
  (Hur kommer det sig att du inte är lärare längre ?)

  här kommer mitt skitdåliga försök (i äkta kvinnolobbyistisk radikalfeminist anda)

  Snart kommer julen
  Men bara till hen och en
  Ej till man
  Man gör skam
  Islamister får dock smaka
  Spritfri-glögg och pepparkaka

  Tomten är röd som mensblod och kamrat
  Kom systrar! vi byter män mot veganjulmat

  Vi har äntligen fått en Jämlikhetsmyndighet
  Men ingen vet ,hur den ska skötas
  Postmodernt är givet
  Vi vill inte oss med någon stötas

  Statsministern vår är en riktig feminist.
  Men han har fel kön, det är visst.
  Han får stanna kvar
  Då han inte alla hästar har
  I pallet eller i stallet

  ”God helg” alla ”goda” PK-hens ,feminister och annat löst folk som man inte får förolämpa genom att påtala att det är ”JUL”

  Och till er andra God Jul

  Svara
  • Rikard

    /  12/21/2016

   Hej.

   Applåderar! Den sköna konsten att skriva nidvisor, nidrim (och nödrim – skyldig!) och att med kväden ta ner maktens män, kvinnor och kärringar av alla könen är något av det mest ursvenska jag kan tänka mig. Övning ger färdighet, och om jag skall döma utifrån mig själv så är man oftast mer kritisk än omgivningen – i alla fall tills man kan göra karriär på diktandet; sedan blir det tvärtom. 🙂

   Angående min status som före detta:

   Dels känner jag mig faktiskt som om mitt ‘bäst före-datum’ passerats när det gäller vad skola betyder i Sverige, dels rör det sig om arbetsplats och arbetsmiljörelaterade frågor som jag inte kan diskutera offentligt, anonymitet eller ej. låt mig säga att det initialt inte var helt frivilligt, men nu börjar det kännas som en befrielse. Ungefär som när en stadshund får komma ut i skogen för första gången.

   Att lära ut till andra mot en billig slant,
   utan ära, eller med hedern i pant,
   lockar ej som en gång fordom;
   idag jag nämner ‘skolan’ som en svordom

   Så kanske gubben måste kuska runt i-gen,
   (trots gråa strån; båd på hjässa även haka)
   för att till hemmet dra in ‘de-gen’;
   jag kan ej leva blott på min maka

   Men vad gör det när julen står för dörren,
   det snart ej dröjer förrän
   kött av Särimners sort bordet pryda
   och familjen söker klappens rim att tyda

   Och kanske, kanske vänder Freja solen åter
   Och kanske allt blir bättre, vad det låter
   Och kanske vi alla och envar på varsitt håll
   kan göra slut på dråpare och troll

   Och andas fritt med ryggar raka,
   och känna att vårt folk och land tatt’
   friheten tillbaka, och ej allt längre går mot
   natt

   God Jul, Inge Post, en dikt förtjänar en annan, och aldrig sitter väl skalder samman vid bordet utan att de måste kväda minst en vers var, heller hur det nu var det stod i ‘Röde Orm’.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 11. G

   /  12/21/2016

  Men vad häääärligt. Vissa verkar vilja att identitetspolitiken även letar sig in journalismen och journalisters arbete. Och givetvis är det ute i Lorten där man hittar folk med talang. ”Det är viktigt vem som står bakom kameran och vem som håller i mikrofonen.” Jag såg inslaget i sändningen på TV men kommer inte ihåg allt, hörde bara att ”streetgäris” nämndes i inslaget men inte exakt hur de är inblandade.

  ””Unga konstnärer kan numera det mesta

  Fjärde kullen elever har gått ut utbildingssatsningen Nyhetsbyrån. Den heter så. Det är en utbildning som fångar upp unga multikonstnärer i förorten och hjälper dem att bli ännu bättre i sitt berättande. TV4Nyheternas har träffat några av dem som i framtiden kommer ge oss historierna om Sverige.””
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/unga-konstn%C3%A4rer-kan-numera-det-mesta-3701453

  Svara
 12. G

   /  12/21/2016

  Haha, så det kan gå. Tweeten från MTV som MiT postade här där man fortfarande kan se texten: https://toklandet.wordpress.com/2016/12/19/blastaget-rullar-obekymrat-vidare-genom-sverige/#comment-98456

  …verkar nu vara raderad: https://twitter.com/MTVNews/status/810960588973035520

  Svara
 13. Jans

   /  12/21/2016

  SvD sammanfattar lite reaktioner från medier runtom i främst Europa:
  http://www.svd.se/varldens-medier-om-berlin-blivit-feta-och-bekvama

  ”Den konservativa ungerska tidningen Magyar Idök skriver att attacken beror på att Europa inte hörsammat ”larmet”. Enligt tidningen har ”politisk korrekthet” bidragit till attentatet. ”Att lita på förnuftet kallas populism”, skriver tidningen som anklagar Europa för att ha blivit ”feta och bekväma””

  SvD återger faktiskt flera texter som är kritiska och några som fortfarande begripit lika lite som DN; t.ex. Süddeutsche Zeitung ”Terrorism är ingen ideologi, ingen världsbild och hör inte till vissa religioner eller vissa folkgrupper”.
  Vem fasen har sagt att terrorism är en ideologi? Det är väl snarare tvärtom, våldsamma ideologier skapar terrorism. I detta fall ideologin jihadism.

  Svara
 14. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
 15. MiT

   /  12/22/2016

  Skriven av Lars Lindström, antingen känner de varandra eller så är de med i någon gemensam sk antirasistgrupp på facebook och kommit överens där. Eller så är det någon annan på Expressen som antingen känner henne eller är med i någon grupp. Hennes fb-profil är INGET man bara råkar stöta på, ett inlägg om året fram till 2016 och tre i år vara två de senaste dagarna som handlar om detta. Thats it.

  Svara
 16. MiT

   /  12/22/2016

  Svara
 17. Svenne

   /  12/22/2016

  Reklamkampanjen ‘rullar’ vidare…

  Svara
  • G

    /  12/22/2016

   Hmmm…jag tror att jag vet vad det där ska föreställa.

   Svara
  • Rikard

    /  12/22/2016

   Hej.

   Vad ända ini brunsmorda blådjävlars helvete?! Är det någon sorts normalisering av könsstympning det är frågan om?

   Om det varit ett manligt organ som avbildats som klipp & klistra-byggsats (oavsett vad det varit menat som reklam för) så hade jag dragit både öronen och annat åt mig. Är det bara jag, eller är det en mans reaktion?

   Vad säger någon kvinnorna som följer den här bloggen? Får ni samma obehagskänsla eller är det jag som är fånig?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Svenne

     /  12/22/2016

    Kul att någon regerar – även jag tycker att detta är vansinnigt. Klippa i kön, WTF?

    Svara
 18. G

   /  12/22/2016

  Min moster har diagnosen ALS, hon skulle röstat på Mr. T…

  Svara
  • G

    /  12/22/2016

   —-
   Sen kommer en kvinna in i bilden som jag inte vet vem det är, Roseanne, med 318 tusen följare som Xeni tydligen verkar gilla, men Xeni håller inte med…

   Det är/var oerhört allvarliga anklagelser som jag gärna sett utredas för att gå till botten med en gång för alla. Och har man tillräckligt på fötterna borde man inte heller dra tillbaka sina oerhört allvarliga anklagelser som vissa av kvinnorna gjorde, det är inte trovärdigt.

   Typ DN:s amerikanska motsvarighet eller nåt…..

   Svara
   • Gigas

     /  12/22/2016

    Roseanne Barr hade en egen sitcom en gång i tiden, John Goodman spelade hennes make.

    Svara
 19. Svenne

   /  12/22/2016

  Säga vad man vill om Latinos, men de är ena jä-lar på att ro… 😛

  Svara
  • Embryo

    /  12/22/2016

   Det är t.o.m. mer imponerande än Robert Lauls mormor som (han hävdat) simmade från Estland till Sverige.

   Svara
 20. Svenne

   /  12/22/2016

  Äntligen så placerar SVT ‘rätt offerkofta på rätt religion’…

  Svara
 21. Svenne

   /  12/22/2016

  😛

  Svara
  • Gigas

    /  12/22/2016

   Samma definition som Friends har när de gör sina undersökningar om kränkningar i skolan.

   Svara
 22. Svenne

   /  12/22/2016

  Must eller MUST, det är frågan…

  Svara
 23. Svenne

   /  12/22/2016

  Vi skickar vår skarpaste hjärna…

  Svara
 24. QED

   /  12/22/2016

  Ständig relevant sedan 90-talet då den fördömdes:

  Svara
 25. G

   /  12/22/2016

  ”Alice Teodorescu ❤ – Varför räds regeringen experter?

  Magnus Ranstorps meritlista är lång och imponerande, men ändå är det inte han eller andra erkända experter som kommer ifråga när en ny samordnare ska utses. Varför?"
  https://www.gp.se/ledare/teodorescu-varf%C3%B6r-r%C3%A4ds-regeringen-experter-1.4063075

  Fantastiskt bra, men till vilken nytta…..

  Nye samordnaren ser fram emot att "ta del" av Ranstorps expertis lol.

  Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Här ser vi sjukdomen i den svenska samhällskroppen i förklarat ljus. Genus och relativismens seger över rationalitet. Inte för att Ranstorp skulle få fria händer och göra underverk heller men han kanske skulle kunna uträtta något av värde. Nu skall han istället komma med mössan i hand för att dela med sig av sin kunskap till en totalt inkompetent person som verkar se som sitt huvuduppdrag att inte stigmatisera huvudproblemet och dess bakomliggande religion.

   Svara
   • Gigas

     /  12/22/2016

    Islam, en freds och kärlekspredikande religion, vad är det alla flyr ifrån då?
    Ja just ja, det är skillnad på ord och handling.

    Svara
 26. G

   /  12/22/2016

  ””IOGT-NTO Varberg bjöd in Sverigedemokraterna

  Är det okej att bjuda in Sverigedemokraterna? Ja, anser lokalföreningen Leon Gambetta i Varberg, som bjöd in Sverigedemokraterna till ett lunchmöte om nykterhet. Nej, anser Anna Carlstedt, förbundsordförande i IOGT-NTO som tycker att Sverigedemokraterna är ett ”fascistiskt parti”.
  …/…/…
  På Sverigedemokraternas hemsida finns en artikel från politikerlunchen. I texten står det:

  ”Under gårdagen bjöd nykterhetsrörelsen IOGT-NTO in de lokala politikerna för ett lunchmöte. SD representerades av ordförande Erik Hellsborn. Mötet inleddes med en föreläsning om vilka frågor man hoppades få upp på dagordningen inför de kommande valrörelserna. Därefter serverades det lunch bestående av hemlagad skinkpaj. SD vill tacka för inbjudan, en intressant föreläsning samt god lunch.”

  Boris Gabrielsson, ordförande i Leon Gambetta, är nöjd med mötet och ser inga som helst problem med att bjuda in en sverigedemokrat. Han tycker att frågan är väldigt enkel.

  – Finns det ett demokratiskt invalt politiskt parti som bortåt tio procent av svenska folket röstar på ser jag ingen anledning att inte bjuda in dem. När man bjuder in till ett möte om nykterhet är alla välkomna, oavsett partifärg, anser Boris Gabrielsson.

  Anna Carlstedt, IOGT-NTO:s förbundsordförande, är av en helt annan uppfattning.

  – Centralt har vi tagit beslutet att inte bjuda in Sverigedemokraterna. Det är ett fascistiskt parti som gärna tar organisationer som ”gisslan” genom att exempelvis låta sig fotograferas framför roll-uper och logotyper. Sedan går de ut med att de samarbetar med den organisationen, vilket är mycket olyckligt. Vi vill inte ge dem det utrymmet och det är faktiskt ingen mänsklig rättighet att få träffa IOGT-NTO, säger Anna Carlstedt, som understryker att hon inte är emot Sverigedemokraternas existens. Däremot ska de inte få komma in i IOGT-NTO:s lokaler.

  Men en så här tuff hållning har IOGT-NTO inte alltid haft.

  – I början sa vi att vi ska ta debatten med SD. Men med tiden har vi sett att de inte har ändrat sina värderingar. Dessutom är de mycket okunniga om våra frågor. Därför har vi valt att inte släppa in dem i våra lokaler eller diskutera med dem, säger Anna Carlstedt, som rekommenderar lokalföreningar runtom i landet att också ta avstånd från SD.

  Däremot finns det inget uttalat förbud från IOGT-NTO centralt mot att lokalföreningar bjuder in SD – om de anser att det är motiverat.

  – Varje förening bestämmer själv hur de vill göra. Det finns inget facit på vad som är rätt eller fel i det enskilda fallet. Men rent allmänt tycker jag att det är viktigt att vi lyfter frågan och pratar om den. Är det exempelvis okej att vara medlem i IOGT-NTO och samtidigt vara Sverigedemokrat, frågar sig Anna Carlstedt.”
  http://www.accentmagasin.se/nykterhet/iogt-nto-varberg-bjod-in-sverigedemokraterna/

  Svara
  • Olof

    /  12/22/2016

   Ja, jag kan inte säga att jag har så mycket till övers för IOGT-NTO eftersom jag anser att mycket av deras arbete är kontraproduktivt och de har en förkärlek för lösningar som är ‘fascistiska’.

   ”– I början sa vi att vi ska ta debatten med SD. Men med tiden har vi sett att de inte har ändrat sina värderingar. Dessutom är de mycket okunniga om våra frågor.”

   Um…. så… de undviker helst att sprida kunskap till okunniga…

   Haha, bra val som samordnare mot extremism. Jag räknar med att hon blir ersatt efter en sisådär tre-fyra terrorattentat här i Sverige, eller efter att EU hotar oss om vi inte tar itu med vår terrorexport.

   Svara
 27. G

   /  12/22/2016

  ”UD-beslut försvårar återförening för familjer

  Ekots granskning visar att Utrikesdepartementet fattat en rad beslut som gör det omöjligt för många syrier som har rätt till familjeåterförening att ta sig till Sverige.

  Ett beslut som nu får hård kritik är att syrier inte ska få ansöka om familjeåterförening på den nya ambassaden i Libanon, som är under uppbyggnad.
  ..[..]..
  Anders Sundquist på Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar är starkt kritisk.

  – Det är absurt. Den plats som ligger närmast, där kan man inte söka, säger han.
  ..[..]..
  UD:s regelverk har fått effekt. Migrationsverket konstaterar i sin prognos att UD:s regelverk påverkar hur många anhöriga som kommer till Sverige. Migrationsverket skriver att om UD skulle ändra sina regler skulle det kunna få en stor påverkan på antalet anhöriga som kommer till Sverige…/../..”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6592873

  Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Vi kommer att behöva ta till fler likartade åtgärder på sikt om vi inte vill byta kultur och religion. Lika bra att Sverige blir tydligt med att epoken då man kunde flytta hit och få livstidsförsörjning nu är slut.

   Tillfälligt skydd undan krig och förföljelse tycker jag dock Sverige skall kunna erbjuda i viss omfattning.

   Svara
 28. G

   /  12/22/2016

  ”Historiskt bottenrekord” för polisen

  I november lämnade polisen över 14 622 ärenden till åklagare. Enligt Dagens Nyheter utgör siffrorna trots polisledningens åtgärdsplan ”ett historiskt bottenrekord” som sätter ytterligare press på den kritiserade rikspolischefen Dan Eliasson.
  Antalet fall som i november gick vidare till åklagare kan jämföras med 15 118 ärendet året innan och 19 347 under motsvarande period 2011.
  …[..]..
  Dagens Nyheter har låtit opinionsföretaget Ipsos mäta allmänhetens åsikter om polisen, och resultatet som tidningen presenterar visar att 40 procent svarar att de har mycket stort eller ganska stort förtroende. 23 procent uppger att de varken har stort eller litet förtroende medan 36 procent anger ”mycket litet” eller ”ganska litet” förtroende.

  På frågan om polisen är mer närvarande ”i din vardag” svarar 82 procent Nej och 6 procent Ja. Tolv procent uppger att de inte vet, enligt DN.”
  http://www.sydsvenskan.se/2016-12-21/historiskt-bottenrekord-for-polisen

  ”Björk ryter ifrån mot sexismen

  Som kvinnlig artist gäller det att blotta hjärtat och låta det sjunga om män. Annars kommer kritiken som ett brev på posten.

  Det skriver den isländska popstjärnan Björk i ett öppet brev på sin officiella Facebooksida, där hon berättar om den sexism hon och andra kvinnliga kollegor möter när de gör annat än sjunger om hjärta och smärta. Bakgrunden är ett framträdande på en musikfestival i USA, där hon uppträdde som dj. Det gjorde även flera av hennes manliga kollegor, som Aphex Twin, Matmos och Arca, men det var bara Björk som fick kritik för att hon inte uppträdde med ett ”vanligt” scenframträdande.

  ”Kvinnor i musikindustrin tillåts vara artister om de sjunger om sina pojkvänner. Om de byter ämne till atomer, galaxer, aktivism, matematik eller något annat som inte är kärleksrelationer, får de kritik. Som om vårt enda språk är känslor”, skriver hon.”
  http://www.sydsvenskan.se/2016-12-22/bjork-ryter-ifran-mot-sexismen

  Hon fick _kritik_ (folk blev besvikna?) för att hon inte uppträdde med ett ”vanligt” scenframträdande, och då är den kritiken sexism för att hon är kvinna och inte pga att hennes normbrytande(?) scenframträdande kanske inte gick hem hos alla.

  Svara
  • Jag gillar Björk, men här är hon ute och cyklar. Det låter som om hon hade ett DJ-set och folk helt enkelt ville se henne framträda. Att folk blir besvikna är väl synd, men kan i slutändan skyllas på att arrangörerna inte var tydliga. Jag får känslan av att folk hade blivit lika besvikna om det gällde Bob Dylan och han i slutändan stod i ett dj-bås.

   Svara
  • Olof

    /  12/22/2016

   Jag blir glad när jag ens ser polisen i trafiken numera. Till den grad att det skulle vara övervägande positivt även om jag åkte på en fartbot eller något.

   Om jag inte minns fel, så har Björks manliga kollegor där varit DJ’s länge och det är en del av deras profil, åtminstone Aphex Twin har jag stött på i sådana sammanhang tidigare. Björk… ja, DJ lades till på hennes Wikipedia profil för två dagar sedan. Så jo, låter som det funnits andra förväntningar och Björk ägnar sig åt lite cuntfussing.

   Svara
  • Jans

    /  12/22/2016

   Björk har väl sjungit om naturvetenskap från och till i alla år och toppat listorna under perioder? Det är rent struntprat det som skrivs. Även Kate Bush sjöng om ganska udda saker som safariexpeditioner, seanser och allt möjligt som inte är känslor.

   Men man måste ju fylla kultursidor med feminism, det är väl lag på det. Hittar man inget relevant så får man helt enkelt hitta på.

   Svara
 29. Jans

   /  12/22/2016

  Moderaternas flyktingpolitik om de får makten:
  ”Hon vill inte svara på om Moderaterna skulle vara beredda att föreslå ytterligare skärpning av asylreglerna, om Sverige återigen får en stor ökning av antalet asylsökande.
  − Jag har alltid velat undvika ordet volymer och det vill jag fortfarande eftersom antalet som söker sig hit beror på hur många som flyr. Sverige måste fortfarande vara ett land som kan ta ansvar när människor måste fly och vi måste ha mottagningssystem som fungerar.”
  http://www.svd.se/jag-vill-undvika-ordet-volymer

  Svara
  • Jag förstår fortfarande inte hur någon seriöst kan yra om att EU ska ta ansvar då alla länder, förutom Tyskland, i princip har visat att de tycker att vi är galna. I och med Brexit så tror jag inte heller EUs ledare är korkade nog att knuffa på frågan för mycket (och då har vi inte ens problematiken att många asylsökande inte *vill* söka sig till vissa länder vilket kommer leda till en ping-pong-situation)…

   Svara
  • Jan

    /  12/22/2016

   AKB är naturligtvis en skojare. Olämplig på alla sätt som Sveriges nya statsminister. Däremot torde hon vara mer lättmanövrerad än Reinfeldt eftersom hon inte har några egna idéer. Om man inte räknar karriärsnickrande som en idé? På så vis kan hon marionettstyras av moderater underifrån. Vilket kan vara bra för den som inte vill ha asylkaos a la Freddan.

   Svara
 30. Jans

   /  12/22/2016

  Vad pressen fruktar mer än jihadism, demokratin:

  Svara
 31. Grodan Boll

   /  12/22/2016

  Ebba Witt-Brattström tror på ord-magi enligt: förbjud ordet neger, så försvinner företeelsen rasism.

  Och för alla de som tror detta, hänvisar jag till ordet zigenare.

  Svara
 32. Leif

   /  12/22/2016

  Skyttedal vann mot DN. Glädjande!

  Svara
 33. Jans

   /  12/22/2016

  ”Risken för fattigdom hos svenska pensionärer är långt större än för den genomsnittlige nordiska pensionären, visar färsk statistik.
  − Siffrorna är helt förfärliga, säger Christina Rogestam, ordförande för pensionärsorganisationen SPF Seniorerna.”

  http://www.svd.se/svenska-pensioner-samst-i-norden-forfarligt

  Svara
 34. Svenne

   /  12/22/2016

  ”robots, unlike humans, don’t tire out”…

  Svara
 35. Svenne

   /  12/22/2016

  God Jul…?

  Svara
 36. Svenne

   /  12/22/2016

  Regeringens nya samordnare samordnar tydligen sin blogg…

  Svara
  • Svenne

    /  12/22/2016

   Någon kanske kan hitta tex en skärmdump?

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: