Kommer ni ihåg galenskapen i Debatt för ett år sedan?

För ca ett år sedan var det Debatt mellan Sverige och Danmark om jämställdhet, danskarna skickade kunniga och seriösa debattörer

Sverige skickade ett gäng stolpskott som satte någon form av rekord i galenskap i ett och samma program.

Danskarna måste ha trott att de lurats till en sluten avdelning på något sjukhus och att vi drev med dem.

jag-kan-det-hc3a4r-jag-c3a4r-feminist14-e1450446518332

Jag tog upp det då i ett inlägg och bilden ovan sammanfattar nog rätt bra vad det handlade om och hur debatten gick till.

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

33 kommentarer

 1. norskgoy

   /  12/23/2016

  Jeg setter på denne jeg:

  Svara
 2. Jag älskade de där debatterna. Den svenska panelen var så uppe på läktaren, att tom de inbjudna danska feministerna kändes trovärdiga.

  God Jul önskar jag dig och alla trogna läsare av din blogg!

  Svara
 3. MiT

   /  12/23/2016

  Svara
  • G

    /  12/23/2016

   ”Dan Eliasson – det sämsta som hänt svensk polis” Japp.

   Även jag passar på att önska MiT och alla Toklandare en riktigt God Jul! ❤

   Svara
 4. MiT

   /  12/23/2016

  Svara
 5. MiT

   /  12/23/2016

  Svara
  • G

    /  12/23/2016

   Efter att Martin skrev svar till debattartiklar och babblade om ”rasism” inom Polisen efter att några kollegor försökte öppna ögonen på allmänheten och makthavare, då sjönk han rejält på min radar, men nu har han stigit lite igen då han till synes försöker vara neutral och rapportera saker som de är, precis som man ska göra. Mer här om idiotens tal…..

   Svara
 6. G

   /  12/23/2016

  Twitprofil: ”Bajen, punk och juridik. Främlingsvän, kosmopolit och feminist. Mamma. Team rule of law. Bestämd men snäll, personlig och alltid privat. YNWA!”

  Näää, det som sker i Ronneby är inte allvarligt eller farligt alls! Önskar hon var ironisk men det är hon inte 😦

  Svara
 7. G

   /  12/23/2016

  Svara
  • Jans

    /  12/26/2016

   Det Padama inte fattar är att både islamism och vänsterideologin ligger bakom denna utveckling. Det är naturligtvis ett kulturellt fenomen men inspirationen hämtas både ur postkolonila vänsterideologi OCH koranen. Islam behöver problematiseras precis som kristendomens unkna värderingar har problematiserats med modernisering som följd.

   Svara
 8. G

   /  12/23/2016

  Svara
  • I första avsnittet så var i princip hela historien med flickan att hon var otroligt naiv och inte förstod alls vad IS var och hade ingen aning om vad hon gav sig in på. Nu har jag inte sett andra avsnittet men jag tyckte från första början att det lät osannolikt – möjligen att hon inte anade hur djupt vatten hon gav sig ut på, men en 15-åring idag som – ursäkta det feministiska uttrycket – inte googlar lät så osannolikt.

   Sedan så förstår jag att föräldrarna ville överdriva hennes naivitet och att flickan själv antagligen i sin tur spelade på det till föräldrarna är en annan sak. Jag måste se andra avsnittet innan jag kan döma ut det som relevant till historien.

   Svara
   • Hans Odeberg

     /  12/23/2016

    Jomenvisst, vi minns väl Gudrun Schyman. Damen som enbart gick med i en revolutionär sekt för att hänga med sin pojkvän. Så det finns förebilder.

    Svara
   • Musse

     /  12/24/2016

    När insåg du själv vad IS var för några?
    Högern hyllade dem ju ända fram till början av 2014.
    Bara några månader innan det bröt ihop mellan USA och ISIS så röstade Sverige för att terrorstämpla Hizbollah för att de hade förklarat krig mot ISIS.

    Varför skulle en 15-åring vara mer påläst än ledarskribenter och toppolitiker?
    (Fast just deras okunskap var ju spelad, men ändå. )

    Svara
    • Jag kan omöjligt säga när jag insåg ”vad” ISIS var då jag inte direkt hade någon ”aha”-upplevelse – däremot så var jag rätt frågande till om ”arabiska våren” var så bra redan när det började ske då oroligheter i det området inte är positivt.

     Med det sagt så åkte tjejen i fråga någon gång i mellan februari-april 2015 (dokumentären är lite luddig i frågan) och då var de definitivt aktiva i sociala medier och visade stolt upp sin brutalitet – jag finner det osannolikt att en 15 åring i dagens samhälle inte skulle ha koll på sådant.

     Med det sagt – tror jag hon känslomässigt fattade vad hon gav sig in på? Att hon riktigt kunde fatta omfattningen av brutaliteten och hur illa det egentligen var? Nej. Tror jag hon kan ha romantiserat det rejält med att vara hos ”sin man” i krigstider? Ja. Och andra delen av dokumentären kändes lite som att detta bekräftades. Hon var inte nollställd om vad ISIS är, men ändå ung och korkad.

     Svara
     • Musse

       /  12/26/2016

      De var aktiva i sociala medier med sin brutalitet redan 2011. Liksom våra Libyska allierade.

      Deras brutalitet är inget som någon wahhabist behöver se i sociala medier, det är en del av ideologin. Det är just det de gillar.

      Problemet för er på högerkanten är väl mycket att ni stöttat wahhabisterna och deras allierade så länge att högern har svårt att erkänna vad de är.
      Nästan varenda krig högern har känt starkt för har ju handlat om wahhabisterna, sedan Serbien skulle avstå en bit land som muslimerna velat ha sedan slaget vid trastfälten och fram till nu. Den multikulturella smältdegeln USA som är bästa vän med wahhabisterna sedan 80 år är ju högerns älskling och allt de hittar på ska högern vara med på.

     • ”Ni på högerkanten”? Jag hoppas du inte pratar om mig, då jag aldrig har röstat åt det hållet, men å andra sidan så identifierar jag mig varken hit eller dit numera. Med det sagt så tycker jag alla partier i Sverige är lika goda kålsupare när det gäller relationerna i Mellanöstern.

     • MiT

       /  12/26/2016

      Är det MJ som hittat hit under nytt IP och alias? EXAKT samma retorik…

     • Jans

       /  12/26/2016

      Jag tror den Musseteroin varit upp tidigare. Verkar sannolikt.

   • G

     /  12/26/2016

    @Poontang
    Ja (ser att du sett andra delen nu). Det var både bra och mindre bra i dokumentären. Hon hyllade sin döde pojkvän till skyarna, han behandlade henne som en prinsessa förklarade hon och sa ”jag svär, du kan inte hitta en bättre pojkvän/man”. Men väl nere hos IS förändrades han sa hon. IMO, han var tillräckligt ”förändrad” är hemma med tanke på att han gillade IS. Och när hon blev själv kvar hos IS efter att han dödats i strider så blev hon jätteledsen över att han aldrig kommer komma tillbaka, som hon sa över telefonen. Att hon var mycket kär i honom kan jag förstå och att det var därför hon reagerade så då hon typ tyckte att han var det bästa som hänt henne, men det är väl allt i såna fall. Väl hemma (i del 2) sade hon att hon önskar att de aldrig skulle åkt till IS så hade inget av detta hänt. Hon verkar dock inte tänka på att pojkvännen var kraftigt insnöad/radikaliserad redan i Sverige innan de åkte iväg, vem vet om han hade fortsatt behandla henne som en prinsessa om de _inte_ hade åkt utan stannat i Sverige, han kanske hade gjort saker mot henne, eller mot andra familjemedlemmar/vänner. Ifall de stannat i landet och pojkvännen oupptäckt kunde fortsätta vara IS sympatisör kanske han hade gjort henne lika radikaliserad på kuppen, hemma i Sverige. Det vet ingen något om så jag ska inte sia så mycket om det. Men man kan ju inte påstå att det var oproblematiskt innan de åkte, tvärtom känns det som. Ett barn kanske hon hade fött likt förbannat, men då hemma i Sverige. Vem vet, facit är att hon tack och lov kom hem helskinnad, men det hade kanske gått ännu värre för henne själv om de inte hade åkt och pojkvännen gått full-Arnstad här hemma om det bara fortsatt som vanligt. Kärleken kanske både gjort henne blind och lite dum/lättlurad.

    Tyckte det var lite underligt att hon inte hade några problem att ta på sig ”kläderna” som hon bar hos IS hemma i sitt eget rum, även om det bara var för att visa upp i TV/dokumentären, varför spara sådana grejer som hon väl knappast kan associera med något positivt, lägg ”kläderna” i en tunna och elda upp skiten på gården medans hon tittar på lågorna och skiten går upp i rök. Även intressant att hon förklarade att alla kvinnor under 65år bar sådana ”kläder” hos IS, de över 65 behövde inte täcka kroppen på samma sätt då de inte ansågs vara tillräckligt vackra längre.

    När Ranstorp frågade vad hon ville jobba med så sade hon att hon vill hjälpa människor, vara personal på ett asylboende. Att hon vill ha ett yrke där man hjälper andra kan jag köpa, men på ett asylboende av alla ställen. Det känns inte som att det är rätt plats för en person som nyligen själv varit hos IS av alla ställen, som knappt känner igen sig själv längre och försöker komma på rätt köl igen, där måste man ju även vara uppmärksam och anmäla misstänkta saker, exempelvis IS sympatisörer, som vi ju vet finns på boenden här och där, eller annat våld som uppstår, känns verkligen inte som det är rätt miljö för en ung skör tjej som hon är just nu, och som ännu inte fått hjälp att bearbeta allt som finns inne i huvudet pga värdelösa svenska myndigheter och ett system som inte fungerar. Kan inte låta bli tänka att hon verkar tycka att just MENA män är intressanta och/eller att hon kanske hoppas stöta på en kille på ett asylboende som kanske påminner om hennes döde pojkvän och att det leder vidare till något mer. Det känns som om han lever kvar i hennes huvud och att hon inte kan släppa taget och gå vidare. Det är många ”men…” och ”tänk om…” frågor kvar även efter man sett dokumentärer. Hur som helst hoppas jag att hon får den bästa möjliga hjälp som det här jävla landet har att erbjuda och att resten av hennes liv blir så bra som det kan bli.

    Svara
    • MiT

      /  12/26/2016

     Var inte den tjejen som ”räddades ” en gång tidigare men som direkt drog tillbaka igen? Att detta alltså var ANDRA gången hon ”räddades”? Eller tänker jag på en annan nu?

     Svara
    • G

      /  12/26/2016

     Vet ej, men mycket bra fråga. Själv har jag inte läst något på nätet öht om det här fallet/tjejen varken innan eller efter jag sett båda delarna i dokumentären. Men om det verkligen är så att det är den här tjejen som valt det av fri vilja, ja, då finns ju inte mycket positivt att säga öht. Då handlar det ju inte längre om okunskap eller att man är naiv, dum, lättlurad osv. Kanske någon annan här som har koll på det ?

     Svara
 9. God Jul och Bättre Nytt År för Världen, MiT och Er alla andra också!

  Svara
 10. Pär Ström

   /  12/23/2016

  Jag var inbjuden att vara med. Tackade givetvis nej. Skulle bara varit spottkopp och utnyttjats som alibi i deras riggade upplägg. Been there, done that.

  Svara
  • MiT

    /  12/23/2016

   Var nog ett väldigt klokt beslut att tacka nej! Ännu mer med tanke på hur programmet utvecklade sig 😛

   Svara
  • Lövet

    /  12/23/2016

   Kul att se dig igen!

   Svara
 11. Svenne

   /  12/23/2016

  OT: Tino Sanandaji om kalabaliken i Blekinge:

  Svara
 12. Mike E

   /  12/23/2016

  Ja, det var pinsamt som etnisk svensk att se. Skillnaden i IQ mellan de danska och svenska deltagarna kunde mätas i tiotals poäng.
  Men det är generelt problemet i Sverige; i Sverige är det nu de dummaste och mest okunniga som styr. Och Sveriges unikt lågutbildade journalistkår går i spetsen när det gäller stupiditet.

  Svara
 13. Svenne

   /  12/23/2016

  Senaste modet… 😛

  Svara
 14. #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

   /  12/23/2016

  Ronneby
  Bråket: ”Konflikt mellan olika etniska grupper”
  http://www.expressen.se/kvallsposten/braket-konflikt-mellan-olika-etniska-grupper/

  Svara
 15. Svenne

   /  12/23/2016

  En God Jul?

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: