Sammanfattning av 2016 del 3

Min sammanfattning av 2016 går vidare, nu är det dags för del 3 som blir ett mastodontinlägg med grejer från året som gått! Så ni kan ägna nyår åt att påminnas om hur fantastiskt Sverige ändå är  😀

Sammanfattning av 2016 del 1

Sammanfattning av 2016 del 2

Del 3 alltså. Tar sin början i mitten av april och då hände det grejer minsann! För första gången så vågade journalister skrapa lite på sitt favvopartis, Miljöpartiet alltså, yta och islamismen vällde ut ur skrapsåret som en aldrig sinande ström av illaluktande var.

turkisk-demonstration

Bostadsminister Kaplans polare skanderade att blodet skulle rinna i ett tal till sina raskamrater. Helt plötsligt så blev det mer begripligt varför Kaplan tillbringat så mycket tid i Turkiet som bostadsminister, han åkte skytteltrafik mellan Sverige och Turkiet. Man kunde nästan tro att han var minister i Turkiet. Barbaros Leylani drabbades av det jobbiga att ha glömt sitt tal och råkade hitta ett från 40-talet i fickan i stället, alla hatar ju när sånt händer…

Det här var startskottet till den första riktiga granskningen av Miljöpartiet ever. Och det var på tiden för jävlar vad ruttet hela partiet är! Var man än tryckte lite lätt så rann varet ur MP-kroppen. Glöm inte att kolla kommentarsfälten i de inlägg som länkas, det finns massor av grejer där!

fridolin-handhjc3a4rta1

Kaplan hade obehagliga vänner bland Grå Vargar och Milli Görüs, nationalister så hårdföra att smr framstår som välkammade dagisbarn med tindrande ögon och gloria över huvudet i jämförelse. Och miljöpartisterna började omedelbart att relativisera.

alice-bah-kuhnke-och-fatima-doubakil

Till och med Bah Kuhnke kritiserade kaplan lite lagom vagt. Och vad ska hon göra? På bilden ovan poserar hon med ett brett leende tillsammans med VÄLKÄNDA islamister, det var i samma veva som hon slog fast att Sveriges befolkning behövde utbildas i islam. Av islamister… Och man får inte glömma att Bah Kuhnke under sin tid som generaldirektör på Ungdomsstyrelsen, som MUCF hette tidigare, ÖSTE ut bidragsmiljoner till alla möjliga tveksamma islamistiska organisationer.

mehmet-eller-medhat

Mehmet Kaplan är känd under namnet Medhat Kaplan i den islamistiska världen.

ge-mus

Jag bröt lite galen MP med galen genus, nämligen Genusmusik… Nej, det är inget skämt utan på riktigt…

kaplan-och-milli-gc3b6rc3bcs

Tillbaka till Islamistpartiet de Gröna igen. Kaplan hävdade att han knappt visste vilka de där organisationerna var, här står han framför Milli Görüs flagga i gigantisk tappning på väggen. Man missar inte den. Hamnar man framför en gigantisk flagga och inte vet så tar man reda på det. Han visste…

det-nya-sverige

Kaplans polare på besök i Mecka…

attack-mot-lamotte6

attack-mot-lamotte91-e1460893370412

Tog paus en liten stund med varbölden Miljöpartiet när Joakim Lamotte återigen fick det onda ögat av radikalfeministerna vars största fasa är att någon annan faktiskt lyckas med vad de låtsas vilja göra. Nämligen få resultat. Fler tweetar i inlägget!

miljc3b6partiet-mohamed-temsaman-islamist1-e1460978795461

Miljöpartiet igen, det rullade ju på ordentligt. Den ena islamisten efter den andra poppade upp ur varbölden som tidigare kallades Miljöpartiet. Finns tweetar och annat intressant i kommentarsfälten under inläggen om Islamistpartiet de Gröna.

Romson och Kaplan sjunger duett!

islamist-javisst

Den ena islamisten efter den andra poppade upp förutom Yasri Kahn, det var som en flugsvampsinvasion! Det bara vällde ut ur det lilla såret som journalisterna ängsligt skrapade lite på. Alla har bakgrund i samma organisation som grundades av Kaplan och Khan.

miljonbidrag

Man har ÖST skattemiljoner i bidrag till islamistiska organisationer under massor av år.

miljopartister-traffar-akp-turkiet

Miljöpartister träffar AKP från Turkiet…

romson-och-fridolin-islamister-i-partiet1-e1460980207121

Aktuellt skulle ha ett inslag om kritiken mot Kaplan och det kom önskemål från Miljöpartiet om att ”steka” kritiken mot Kaplan och i stället i utbyte få några andra kritiska namn mot nomineringen av Yasri ”vill inte skaka hand” Khan. De ville inte Aktuellt och då ville Miljöpartiet att de skulle ”knåda” miljöpartisten som var i studion. Helt plötsligt så blir silkesvantarna som man haft mot Miljöpartiet begripligt, man har ”stekt” och ”knådat” kritik och kritiker helt enkelt.

 kaplan-genustecken1

Miljöpartiet är ju ett radikalfeministiskt parti som alltid har genusglasögonen på näsroten. De verkar även ha ett hemligt genustecken så de känner igen varandra utan att behöva säga något, nämligen fyra fingrar upp i luften. Så måste det ju vara eftersom nästan varje miljöpartist som visar sig på bild har dessa fyra fingrar i luften! Miljöpartiets hemliga genustecken helt enkelt! Kolla i inlägget så ser nu fler miljöpartister med genustecknet! Miljöpartiet tog även fram en policy hur man hälsar på varandra…

gravargar-i-faraklader

Man pratade om att islamister infiltrerat Miljöpartiet. Infiltrerat är väl kanske fel ord, man har ju varit helt öppna med allt, man har ju velat ha in extremisterna? De har ju inte behövt göra det i smyg på något sätt eftersom det varit helt riskfritt, inte ens när en DN-journalist intervjuade Kaplan 2014 efter att han varit på en Milli Görüs-konferens tyckte journalisten att det fanns något nyhetsvärde. Samma journalist tycker det är underligt att islamisterna inte kan låta bli att göra massa tecken som avslöjar dem. Men varför ska de vara oroliga? Det är ju helt ofarligt? Inte ens en Milli Görüs-konferens ansågs ju av DN-journalisten ha nyhetsvärde…?

romson-och-fridolin-fyra-fingrar-gud-c3a4r-stc3b6rst-allahu-akbar

Miljöpartiet skulle ha ett krismöte med anledning av varbölden som bultade och alla som var där och petade på den.

yasri-khan-rattviseformedlingen

Extremisten Khan fanns självklart på Rättviseförmedlingens listor över personer ”med koll på ledarskap och jämställdhet”. Extremister söker sig till extremister…

grodan-kermit

Per Gharton, Mr MP, påstod att media alltid varit mest emot Miljöpartiet. Really? Svenska journalister var ju som Kermit ovan så fort någon vågade kritisera Miljöpartiet innan april 2016. Man stod mangrant upp. Om man inte var knäpptyst med kritik så försvarade man dem om någon annan vågade dryfta något.

Språkrören ställde sina platser till förfogande och Kulturnyheterna på SVT satte ihop en film om Miljöpartiet och språkrören.

irena-pozar-vithet

Mitt i all smet med MP och deras totala kollaps pga identitetspolitik så fick man se det ovan, en kritvit som klagar på vithet, att vithet är ett demokratiproblem…

tro-och-solidaritet-rapport

Nästa på tur att granska ordentligt med anledning av ev islamism borde vara Socialdemokraterna…

fridolin-handhjc3a4rta2

Miljöpartiet blev clowner utan gränser. Det räckte med att skrapa lite lätt på ytan för att åstadkomma det. Det bokstavligen väller fram islamister för att försvara partiet.

En miljöpartist i Bjurlöv ville bjuda in en imam som inte stod för extremism

miljc3b6partist-bjc3b6d-in-usama-bin-ladens-mentor

så man valde Usama bin Ladens gamle mentor, en salafist… Ni vet, Miljöpartiet…

kritiska-djurstudier1-e1461955825476

Vad sägs om en doktorandkurs i ”Kritiska djurstudier med genusvinkel”? Stötte på den när jag kollade lite om ett upprop som hette Kastrera Kajsa, det var ett gäng som hade hönsnappat några hönor och skulle kastrera dem och ville ha ihop lite pengar till det. Fast egentligen tror jag att pengarna skulle gå till böter. Men jag skojar inte, det finns sådan doktorandkurs på universitet i Sverige… Läs inlägget för extremt galna saker, extremt galna även för att vara Sverige alltså!

Pamp Thorwaldsson höll ett 1 majtal. Tror jag.

genus-pc3a5-kth

Ett uppmärksammat inlägg var det om KTH och genus. Tog upp det i flera inlägg då det i kölvattnet förekom en hel del lögner och påhitt från diverse genusaktivister här och där. Det började med de två studenterna alltså.

josefin-wangel-e1462448690135

En Josefin dök upp i kommentarsfältet under artikeln på Ny Teknik, alla trodde hon var ett troll eftersom hon betedde sig som ett troll men det visade sig att hon jobbar på KTH som lektor… Efter att jag uppmärksammat artikeln i Ny Teknik tog det fart i kommentarsfältet och genusindustriarbetare uppmanade på facebook andra att gå in i kommentarsfältet med påståenden om att de möttes av näthat. Vilket de såklart inte möttes av alls.

ny-tekniks-kommentarsfc3a4lt

Ny Teknik tog bort kommentarsfältet och genusindustriarbetaren tyckte att de skulle ljuga och hitta på om varför det togs bort. För det präglades inte alls av de sakerna. Och det kan alla själva kontrollera eftersom jag har hela kommentarsfältet sparat (utom några få som togs bort tidigare men de behöver inte heller vara det som hon påstår, en vet jag var en länk till ett Hjernevask-avsnitt t ex). Här hittar ni hela det borttagna kommentarsfältet.

nc3a4r-nc3a4thatet-slc3a5r-till-kth

Trots att hela kommentarsfältet finns för alla att beskåda så drar sig inte KTH för att ljuga rakt ut om det som hände! De publicerar en artikel i den egna tidningen om ”När näthatet slår till”. Häpnadsväckande! De ljuger rakt ut och hittar på vad som skett!

bjorkman-pa-dn-om-sahlin

Jag vet inte om det är ironi men om det inte är det så finns i alla fall en person i Sverige som tyckte hon var rätt person på jobbet. Lyssna på texten som är snart 20 år gammal och jämför…

c3b6hman-feministisk-teknovetenskap1-e1462527434637

c3b6hman-feministisk-teknovetenskap11-e1462528473346

Kommer ni ihåg dammsäkerhetsexperten från genusinstitutionen på Uppsala universitet som jag nämnde i förra inlägget? Ovan ser ni Sveriges spjutspetskunskap, nästa exportsuccé, Feministisk teknovetenskap! Läs första kommentaren under det länkade inlägget och ni får lära er av en civilingenjör i Teknisk fysik att metallers sällsynthet bara är en social konstruktion. Ni ska se att det snart ges kurser i Feministisk teknovetenskap på KTH eller Chalmers…

obligatorisk-genus-pa-skola

yasri-khan-i-bangkok-post-e1463321403304

Yasri Khan, ni vet han som var på väg rakt in i Miljöpartiets styrelse via snabbspår, har en far som är ledare för en terrororganisation i Thailand. I en artikel i Bangkok Post förklarar Yasri Khan varför organisationen inte ska lägga ner sina vapen…

amanda-lind-det-hanger-pa-haret

Det sitter i håret tydligen…

a-mc3a4rkning-pc3a5-film2

Feministmärkning av filmer förväntas bli nästa basindustri för Sverige och även en exportsuccé och man lanserade den storslaget i Cannes . Man försökte pracka på Mads Mikkelsen den fantastiska idén men det gick sådär, han var inte ett dugg intresserad  :-/

Samlade ihop lite fejktwetar jag gjort till en filmsnutt. Har lagt in några slamkrypare också som INTE är fejk. I kommentarsfältet finns en intressant twitterdiskussion som kan vara intressant!

hariga-ben-onskas

Hoppas hon fick Rogaine i julklapp!

veckans-vinnova2

Vinnovas Mångfaldslabb, där ALLT är totalt rubbat, ger bidrag till något ”Normkritiskt kompetenskluster”. Vad nu det är. Men en liten hint får man när man ser vilka som är ”delaktiga aktörer”: RFSU, Make equal och Män för jämställdhet…

Puuuuhhhh! Det var allt för den här gången. Nu blir det inget nytt inlägg förrän det har blivit 2017! Om inget extremt händer alltså…

Så gott nytt år på er alla!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

185 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  12/30/2016

  2016 var verkligen året när absurdisterna överträffade varandra, snart 2017, vi får väl se hur det blir då. Mer av samma vara gissningsvis.

  Vilket hästjobb du gör MIT!

  Någon gång i en framtid lång lång bort kommer många fråga sig, vad sjutton höll de egentligen på med, historieböckerna kommer vrida och vända sig in och ut för att reda ut vad fan som hände.

  Självhatet är ovanligt starkt bland svenskarna.

  /Frida

  Svara
  • Jag tror bara kritiken mot dom under 2017 kommer växa sig starkare, speciellt i takt med att kommunerna kommer alltmer börja krisa i och med att ansvaret kommer börja rullas över desto närmare vi kommer 2018.

   De å sin sida kommer reagera som de flesta gör när de blir trängda i ett hörn – anfall är bästa försvar helt enkelt. Vi kommer att se en massa desperata utspel från deras sida – näthat och anklagelser om falska nyheter är bara början…

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/30/2016

   @ Frida,

   ”2016 var verkligen året när absurdisterna överträffade varandra, snart 2017, vi får väl se hur det blir då. Mer av samma vara gissningsvis.”

   Glöm aldrig den första järnlagen för moden svensk politik:

   Det är aldrig så illa att det inte kan bli ännu värre!

   Låter det tråkig och deprimerande? Visst, men sån har verkligheten varit sen minst 1975.

   För 2017 tror jag inte enbart att vi kommer att få se fler absurditeter, utan även en rejäl upptrappning av statlig repression mot alla dissidenter. Det vi såg på Gotland visar vägen. Polisen under Eliasson kommer att börja ta itu med ”hatbrotten” på allvar nästa år. Det var därför han fick jobbet en gång i tiden, men annat har kommit i mellan. Nu är de dock snart redo och vi kan kallt räkna med att vi under året kommer att få se en del framstående skribenter och opinionsbildare på den sverigevänliga sidan bli åtalade och dömda. Räkna även med hårdare lagstiftning, som på olika sätt inskränker yttrandefriheten ytterligare.

   Svara
 2. Jans

   /  12/30/2016

  Fett inlägg!
  Kommer att läsas men jag vill först passa på att tipsa om att det är någon slags storkonflikt i Räddningstjänsten i Östergötland (RTÖG), ledningen kritiseras mycket hårt av räddningstjänstpersonalen, det på minner lite om kritiken inom polisen mot deras ledning, men på länsnivå.

  Men, här kommer det fina, vad har då de styrande politikerna gjort för att kväsa upproret. Jo, det har satt in en genusvetare! Ulrika Jansson heter hon.
  http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/de-sagar-rtogs-forelasning-om4439224.aspx

  Som jag förstår det är den borgerliga oppositionen på brandmännens sida medan sossarna beställt en genusvetare för att försöka få tyst på kritiken:
  ”…att räddningstjänsten är en mansdominerad arbetsplats där personalen ofta får sin vilja igenom. Tillsammans med medförfattaren Ulrika Grip skriver hon bland annat att kåren upplever att ‘deras starka status utifrån manlighetsprägeln på yrket skulle kunna ruckas’ om de skulle arbeta mer förebyggande istället för utryckande.”
  Brandmännen är besvärliga tydligen, de vill ut och släcka bränder och får dessutom sin vilja igenom. Tydligen menar genusvetarna Ulrika och Ulrika (hallå Rättviseförmedlingen, får man ha två Ulrikor?) att hemtjänstpersonal är mer medgörlig och inte krånglar när ledningen hittar på nya dumheter:
  http://www.corren.se/nyheter/ostergotland/genusforskare-bjuds-in-till-raddningstjansten-om4434774.aspx

  Sedan kan man ju ta sig en funderare på vad genusvetarna menar med att personalen skall arbeta förebyggande ISTÄLLET för uttryckande… Skall de alltså hoppa över en och annan brand för att snacka brandsäkerhet i skolorna? Om inte måste det väl till mer personal om de skall utöka det förebyggande uppdraget. Såvida inte bränderna blivit färre, yeah right…

  Här är ett öppet brev där alla inom räddningstjänsten som är missnöjda har skrivit under:
  http://www.corren.se/asikter/insandare/vi-ar-de-missnojda-medarbetarna-om4415321.aspx

  Jag vet tyvärr inte vad konflikten handlar om från början men det är i varje fall intressant att se hur genusvetare kallas in av de styrande som någon slags åsiktspolis för att försöka tysta kritik utifrån utgångspunkten att personalen består av statusfyllda män ovilliga att samarbeta. Genusvetare, maktens nya hantlangare.

  Svara
  • ”Tydligen menar genusvetarna Ulrika och Ulrika (hallå Rättviseförmedlingen, får man ha två Ulrikor?) att hemtjänstpersonal är mer medgörlig och inte krånglar när ledningen hittar på nya dumheter:”

   Den största skillnaden mellan brandmän (och polis etc) och hemtjänstpersonal är att ett är ett medvetet yrkesval som de ämnar att jobba med till pension, medan hemtjänstpersonal oftast kommer byta yrke inom några år. Att brandmän reagerar är inte konstigt om man ser det från den vinkeln – de måste ju faktiskt stå ut med skadan de orsakar i många år framöver medan hemtjänstpersonalen antagligen rycker på axlarna och drömmer sig bort till den dagen då de kan byta jobb.

   Svara
   • Jans

     /  12/30/2016

    Sedan är det ju ytterst komiskt att en (förmodligen marxistiskt skolad) genusvetare tycker det är lite skumt med en yrkesgrupp som kämpar för sin rätt och dessutom lyckas! Är det verkligen genusvetenskapens signum att arbetare skall vika sig och vara ”lojala”, d.v.s. lydiga.

    Svara
    • Rikard

      /  12/30/2016

     Hej.

     Socialister oavsett sort har aldrig gillat fria fackföreningar – det liknar skrån och andra särintressen alltför mycket. Är de bortom Partiets och Lärans kontroll förstår kamrat, så kanske de anammar borgerliga och reaktionära värderingar, och blir den globala fascistiska kapitalismens handgångna agenter (eller om det var den globala kapitalistiska fascismen, det var länge sedan jag hoppade av/nyktrade till/genomskådade hjärntvätten så jag kan ha rört till begreppen…).

     På samma sätt som trogna kamrater splittrade de republikanska styrkornas sammanhållning i spanska Inbördeskriget måste varje försök till organisation bortom Partiet (och sedermera Staten) krossas, saboteras, misstänkliggöras; oavsett om det medför att den yttre klassfienden segrar i den reella kampen. Utan ideologisk renlärighet kommer vi aldrig någon vart, kamrat!

     Och sedan undrar vissa varför svensk socialdemokrati och annan rasbiologi-orienterad vänster kommer så bra överens med muslimer…

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
    • Olof

      /  12/31/2016

     Nej, men jag tror det är typiskt kvinnligt. Kvinnor verkar vara mycket mer benägna än män att skapa lydnadskrävande hierarkier – män blir ledare, kvinnor blir chefer. Även om det inte är gott om manliga ledare så tycks det ännu mer sällsynt med faktiskt duktiga kvinnliga ledare. Många duktiga chefer som klarar att administrera stabila situationer, men de tycks ha svårt att hantera flerdimensionella hierarkier (ie, långt mycket mer kapabla underordnade som i praktiken styr arbetet i olika dimensioner av expertis) och respektfyllt åsiktsutbyte och inflytande mellan högre och lägre lager i hierarkin.

     Män är mer medvetna om de faktiska riskerna i diktatoriska hierarkier som inte ger utrymme för olika viljor eller klarar att entusiasmera. Förmodligen är det inbyggt i biologiska skillnader, män har risken att bli tvungen att försvara sin position med våld, medans kvinnor förväntar sig att de kan bete sig hur som helst mot ‘proletariatet’ och att män skall skydda dem.

     Och även när det inte går till våld så är män mer benägna att ta beslutet att dra vidare och en ledare utan flock är ingen ledare längre. Medan kvinnliga underlydande är mindre benägna att tacka för sig.

     Jag tror att den manliga hierarkin helt enkelt mer handlar om förmågan att avancera gruppen i sig, och det finns ett visst samtycke både uppifrån och nerifrån, medans den kvinnliga diton handlar om prestige och social samhörighet.

     (Naturligtvis handlade det här utlägget om generaliteter, och även om det finns massor av specifika exempel på just detta så finns det naturligtvis massor av motsatser med, som alla män som inte tycks ha den här förståelsen, som t.ex Dan Eliasson, som helt enkelt skulle fått en klubba i skallen eller upptäckt att han var den enda kvar i grottan för 100k år sedan).

     Svara
    • Senior

      /  01/01/2017

     Svaret är ja på frågan.

     Svara
   • Jans

     /  12/30/2016

    Ja alla gånger. Hon verkar ju ha kallats in av precis samma skäl i Östergötland, att rädda cheferna. Argumenten är desamma också, ”problemet” att räddningstjänstpersonal får sin vilja igenom. Hur ofta framställs arbetarmakt såsom ett problem i vänstermedia?

    Det verkar tydligen vara fel enligt Ulrika att räddningstjänstarbetarnas arbete uppskattas av folket också:
    ”Det beror på att de har haft en form av hjältestatus i samhället. Att yrket värderas högre än exempelvis vården som är kvinnodominerad.”
    Som om hjältestatus vore något negativt i vanliga fall. Tänk bara på alla hjältereportage som görs om journalister som fängslas eller frivilliga inom flyktingindustrin…
    För övrigt är det ju bara strunt att antyda att inte vård värderas högt av samhället (folket), det är ju ett ständigt samtalsämne att vården är eftersatt. Skulle inte sjuksyster och läkare vara yrken som folk ser upp till och hyllar när de gör storartade insatser? Fantastiskt med desssa genusvetare som i princip uppfinner en parallellvärld som de hämtar sina sanningar ur.

    Svara
  • Olof

    /  12/31/2016

   ”Sedan kan man ju ta sig en funderare på vad genusvetarna menar med att personalen skall arbeta förebyggande ISTÄLLET för uttryckande… Skall de alltså hoppa över en och annan brand för att snacka brandsäkerhet i skolorna?”

   Skulle tippa på att det handlar om att man vill ha in mindre kapabla kvinnor som kan snylta på kårens status men inte utföra arbetet. Då behövs det massa okvalificerat arbete som kan skötas av någon utan fysisk kapacitet som gått en kvällskurs i hur man släcker stearinljus som kan åka till skolor och prata.

   Fast det är klart – frågan är hur länge det dröjer innan det är förenat med livsfara att åka till skolor…

   Svara
 3. Pelle2

   /  12/30/2016

  Mycket galenskaper var det och det är ändå bara ett axplock av några av de värsta …
  Tack för ditt gedigna arbete Toklandet och ett Gott nytt år till dig och dina kommentatorer !

  Svara
  • Svenne

    /  12/30/2016

   Instämmer, och Gott nytt (kommentators-)år!

   Svara
 4. Jans

   /  12/30/2016

  Dold kamera på muslimskt cafe i Frankrike och lite stenkastning på sutet.

  Svara
 5. Alice i Underlandet

   /  12/30/2016

  Gott nytt år till alla Tokstollar!

  Svara
 6. Ivar L

   /  12/30/2016

  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/fyra%C3%A5ring-tr%C3%A4ffad-av-fyrverkerier-1.4082944

  ”En flicka i fyraårsåldern träffades av en fyrverkeripjäs i Borås under torsdagseftermiddagen. Flickan var på torget med sin mamma och moster när några ungdomar siktade på sällskapet.”

  Fy fan så djävla vidrigt. Sikta på en barnfamilj med fyrverkerier.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/30/2016

   Det är ett mycket ociviliserat och motbjudande beteende.

   Svara
  • Rankov

    /  12/31/2016

   Precis den anledningen gör att jag och barnen stannar innomhus ikväll och tittar på fyrverkerierna genom fönstret.

   Svara
 7. Frida Gustavlin

   /  12/30/2016

  Gott nytt år.

  Afghansk asylman med fem sköna polare från bergen våldtar, under knivhot, före detta afghansk killkompis. Döms inte för våldtäkt mot barn eftersom pojken ej går att åldersbestämmas, döms som under arton trots att migrationsverket säger att han är vuxen. Ingen utvisas, för det vore så himla hemskt för dem anser tingsrätten.

  Helt vanligt svenskt patriarkalt beteende med andra ord, jättevanligt och inget konstigt att unga peppiga svenska män bögvåldtar i grupp för att förnedra och få utlopp för sitt testosteron när de blivit kränkta.

  http://www.expressen.se/nyheter/fem-tonaringar-doms-for-grov-gruppvaldtakt/

  Gossarna ska betala 250 tkr i skadestånd, något som de självklart aldrig kommer ha möjlighet att göra.

  Got nytt år igen!

  Låt mig göra en gissning, det vi såg i Köln, Halmstad och på många andra platser förra nyåret kommer upprepas imorgon, kanske inte i samma skala. Inte ett pip står i tidningarna, fenomenet är inte på agendan. PK-maffian kommer återigen bli tagna med byxorna nere, och i pinsamhet fortsätta skylla på den magiska vita könsmaktsordningen.

  Svara
  • Jans

    /  12/30/2016

   Herregud vilket rättssamhälle vi har. Förövaren bedöms som minderårig för att få mildare straff medan offret bedöms som oklar, men inte minderårig, så att förövarens straff ytterligare kan mildras. Inte för att jag känner mig övertygad om att offret är minderårigt men om nu offrets oklara ålder är till hans nackdel så skall väl för sjutton förövarens oklara ålder (som dessutom inte verkar lika oklar) bedömas till hans nackdel också?

   Svara
  • Svenne

    /  12/30/2016

   DailyMail har en artikel:

   Svara
   • Jans

     /  12/30/2016

    Undrar hur återfallsstatistiken kommer att se ut för de här fina gossarna. Några till i Sverige kanske får smaka på deras fina uppförande?

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/30/2016

     Gossarna är smittspridare av rang. Fågelsjukan (gon-orre) har ökat till det dubbla på sex år. TBC ökar snabbt, man får undvika folksamlingar. Smittskyddsinstitutet säger oroväckande. Politikerna säger äh vad ni gnäller.

     Svara
 8. MiT

   /  12/30/2016

  Svara
  • Jans

    /  12/30/2016

   Precis, och med tanke på Migrationsverkets aktivister och alla asyladvokater som vill tjäna pengar så kommer vi nog snart att se en massiv kampanj för anhörighetsinvandring. Gissar att vi definitivt kommer att landa en bra bit över 50000 nästa år vilket fortfarande är mycket höga nivåer.

   Restriktiv asylpolitik i linje med riktiga restriktiva EU-länder skulle landa kring en tiondel av dagens nivå högst.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/30/2016

    @ Jan,

    ”så kommer vi nog snart att se en massiv kampanj för anhörighetsinvandring. ”

    Det behövs ingen kampanj! Alla som kom upp till 2015 kan tillämpa de gamla reglerna, som är extremt generösa, för att få hit sina ”anhöriga”. I praktiken lär det främst bli brudimport i mycket stor skala.

    ”Gissar att vi definitivt kommer att landa en bra bit över 50000 nästa år ”

    Det var väldigt optimistiskt! Som det ser ut nu, kommer vi att ha cirka 67 ”anhöriga” för 2016 och mig verkets prognos för nästa år är 91 tusen. Den prognosen är dock från i oktober i år, dvs innan beslutet att alla afghaner ska få stanna. Så realistiskt kan vi nog räkna med över 100 tusen ”anhöriga” nästa år.

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/30/2016

     50000 första kvartalet 2017.

     Svara
    • Jans

      /  12/30/2016

     Ja, det är ju alltid bättre att läsa på än att gissa som jag gjorde.
     Snittet har väl legat på minst en anhörig per beviljad asylansökan så du har säkert alldeles rätt.

     En ansvarig regering hade naturligtvis ändrat alla regler retroaktivt med omedelbar verkan, och en ansvarsfull opposition hade naturligtvis fällt en regering som underlät detsamma. Detta visar med all önskvärd tydlighet var ”nynya” moderaterna egentligen står i migrationsfrågan, de stödjer till fullo fortsatt massimmigration.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  12/30/2016

      ”Detta visar med all önskvärd tydlighet var ”nynya” moderaterna egentligen står i migrationsfrågan, de stödjer till fullo fortsatt massimmigration.”

      Att rösta på M för att man vill ha mindre MENA immigration är som att rösta på V för att man vill ha lägre skatter….

 9. MiT

   /  12/30/2016

  Svara
  • Klimathotet

    /  12/30/2016

   Man undrar hur de är funtade. Om sådana män som MP politikern har en 9-årig dotter, går han omkring i hemmet med permanent ribba under särken?

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/30/2016

    ” Om sådana män som MP politikern har en 9-årig dotter, går han omkring i hemmet med permanent ribba under särken?”

    Nja, kanske inte för dottern. Men om han har 9-årig kusin är det nog fara å färde.

    Svara
    • Klimathotet

      /  12/30/2016

     Oddsen ser dåliga ut, allt verkar vara fritt villebråd och familjeträden grenar sig sparsamt.

     Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/30/2016

   Stängd för manlig personal! Är inte det könsdiskrimenrande så vette gudarna vad könsdiskriminerande är.

   Och varför ska kvinnor och flickor som är förbjudna av deras män, fäder, bruschor, morbröder och kussar, och inte får bada inom en radie av fem mil från en okänd man egentligen lära sig att simma? Det finns ju ingen anledning, kommer aldrig uppstå någon risk för ett drunkningstillbud.

   /Frida

   Svara
  • michael.

    /  12/31/2016

   Ja 9år är en magisk ålder för muslimer eftersom det var då profeten Muhammed knullade på en 9årig flicka som var hans fru,och enligt muslimer så är Muhammed rättesnöret man ska följa.
   Men man kan fundera på hur man reagerat inom PK-etablissemanget om något annat religiöst samfund eller sekt hade haft en religiös ledare som knullat en 9årig flicka och att man hyllat denne som det högsta av högsta,vilken man ska följa och inte kritisera för sina handlingar,där barnäktenskap ses som fullständigt normalt dvs att gubbar gifter sig med små flickor.
   Jag tror att vi alla vet hur hårt kritiserade och granskade dessa samfund och sekter hade blivit av media för detta,men nu har media istället gett islam en särställning ett frikort,kanske är det dags att kalla alla dessa som skriker islamafobi för deras rätta namn pedofilikramare.

   Svara
 10. Jans

   /  12/30/2016

  Medielogik:
  ”Idag stängde handlarna i Husby sina affärer i protest mot det ökade våldet och uteblivna stödet från samhället och polisen. — bla bla —
  Om du fick önska något vad skulle det vara då?
  – Ökad säkerhet så att det blir lugnt och fint, helst utan polis…”

  Så: Handlarna i Husby vill ha bättre stöd från polisen, helst utan poliser.
  Frågor på det?

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=103&artikel=6599052

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/30/2016

   ”Så: Handlarna i Husby vill ha bättre stöd från polisen, helst utan poliser.”

   Det är väl uppenbart. De vill ha en sharia zon. Det är det enda som fungerar om man har en MENA befolkning och svenska genus- och dialogpoliser är bara en hopplös komplikation i sammanhanget.

   Svara
   • Jans

     /  12/30/2016

    Fast det blir ju fortfarande lika obegripligt varför de i så fall klagar på uteblivet stöd från polisen.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  12/30/2016

     ”Fast det blir ju fortfarande lika obegripligt varför de i så fall klagar på uteblivet stöd från polisen.”

     Men det är ju inte det de gör. Det är bara rubriken som är skriven så. Han som uttalar sig är väldigt tydlig, Han vill ha lugn och ro, men utan polis. Detta är helt rimligt, från deras perspektiv. Svensk polis är bara en töntig form av ockupationsstyrka, vars närvaro innebär att de lokala gängen måste reagera.

     Vad gäller områden som Husby är det bäst att bara att bara acceptera att det är helt omöjligt att upprätthålla ett västerländskt rättssystem, om man inte flyttar bort alla MENA figurer. Empirin är helt entydig från alla länder jag känner till och detta gäller oavsett hur ”hårda tag” man tillämpar.

     Frankrike är ett utmärkt exempel. Polisen där är mycket, mycket hårdare än i Sverige och har dessutom avsevärt större resurser, inklusive en halvmilitär del. Likväl har de totalt misslyckat med sina ”utanförskapsområden” och dessa har istället förvandlats till no-go zoner. Att Sverige skulle kunna lyckas med det som den franska ordningsmakten inte mäktar med är direkt absurda fantasier. Glöm det, det är helt omöjligt.

     Valet är enkelt: Massiva repatrieringar NU, eller acceptera att Sverige blir ett MENA land

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  12/30/2016

      Vad gäller områden dominerade av MENA figurer, kan det vara värt att begrunda vad den danske psykologen Nicolai Sennels har att säga om kopplingen mellan våldsam brottslighet och islam. Artikeln är från en av de största tidningarna i Israel, men den är ganska rakt på sak. Lite smakprov:

      ”How Islam Creates Sociopaths
      Psychopathic people and behavior are found within all cultures and religions. But one tops them all — by many lengths.”

      ”As a psychologist in a Danish youth prison, I had a unique chance to study the mentality of Muslims. 70 percent of youth offenders in Denmark have a Muslim background. I was able to compare them with non-Muslim clients from the same age group with more or less the same social background. I came to the conclusion that Islam and Muslim culture have certain psychological mechanisms that harm people’s development and increase criminal behavior.”

      Läs resten, om ni vågar!

      http://www.israelnationalnews.com/Articles/Article.aspx/17646

     • Jans

       /  12/30/2016

      Ja, men om vi nu skall fortsätta tjafsa om själva reportaget, vad menar du att de protesterar mot i så fall? För de verkar ju ha protesterat mot något genom att stänga sina affärer.

     • Utlandssvensk

       /  12/30/2016

      @ Jans,

      ”men om vi nu skall fortsätta tjafsa om själva reportaget”

      Nä, det är nog bäst att jag ger mig. Kanske har du rätt, vad vet jag. Hur dessa MENA figurer tänker kan man bara gissa och jag kan mycket väl ha fel. Nu säger jag Gott Nytt År till dig och går och sover.

  • Frida Gustavlin

    /  12/30/2016

   Och nu brinner ett flerfamilshus i Husby.

   Branden tros ha startat på en balkong.

   http://www.expressen.se/nyheter/brand-pa-balkong-i-flerfamiljshus-i-husby/

   Man behöver inte vara konspiratoriskt lagd för att gissa att det är en fyrverkeripjäs som fjuttat på, lika lite konspiratoriskt lagd behöver man vara för att gissa att Husbyborna kommer skylla på polisens låga närvaro, istället för att rikta sin kritik mot de som bär ansvaret.

   Ungdomarna kommer skylla på rasismen.

   /Frida

   Svara
 11. Ivar L

   /  12/30/2016

  Vad tror ni om denna framtidsspaning?

  Jag tror det är en rimlig gissning.
  Invandring viktigaste valfrågan 2018
  Islam viktigaste valfrågan 2022

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/30/2016

   @ Ivar L,

   ”Islam viktigaste valfrågan 2022”

   Kul att se att de fortfarande finns riktiga optimister! Valfråga 2022!!!!! Det finns inte på kartan att det kommer att bli något val då. 2018 är högst tveksamt, men 2022 är uteslutet.

   Svara
   • Ivar L

     /  12/30/2016

    Vad grundar du din spådom på?

    Det finns (fortfarande) länder med klart större invandrarandel än Sverige och de har fortfarande demokratiska val, än så länge har inte något demokratiskt europeiskt land avskaffat sin demokrati sedan den införts.

    Du har rätt att vara pessimist men om jag skall dras med av den pessimismen vill jag nog har lite mer kött på benen.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  12/30/2016

     @ Ivar L,

     ”än så länge har inte något demokratiskt europeiskt land avskaffat sin demokrati sedan den införts.”

     Det stämmer inte! Många länder har avskaffat demokratin i Europa de senaste 100 åren. Tyskland, Portugal och Grekland poppar upp direkt i huvudet, men det är nog fler.

     ”Vad grundar du din spådom på?”

     Det är en helt rimlig fråga som jag har skrivit om en del på andra ställen. Men nu måste jag sova! Dock blir det säkert tillfälle att återkomma.

     Svara
     • Ivar L

       /  12/31/2016

      Weimarrepubliken och militärdiktaturerna i Portugal och Grekland är händelser som utspelade sig för länge sedan och inte liknar dagens situation. Naturligtvis kan demokrati avskaffas i vilket land som helst men du antyder att det kommer att ske i Sverige inom ett decennium. Det får du nog bygga under lite bättre än att dra upp gamla militärdiktaturer i Sydeuropa.

     • Utlandssvensk

       /  12/31/2016

      @ Ivar L,

      OK, tillåt mig att försöka underbygga!

      Min uppfattning är att 7 K och MSM har satsat ALLT på det mångkulturella projektet och nu är det uppenbart för alla, inklusive 7K och MSM, att detta leder till katastrof. Men att bara förklara mea culpa är inte ett alternativ. Det är helt enkelt för farligt. Om alla korten kom upp på bordet om vad massimmigrationen verkligen har inneburit samt vilka helt otroliga lögner som har använts för att motivera den, skulle många politiker och journalister bokstavligen ha satt sin sista potatis. Folk skulle kräva blod.

      Om man inte kan backa och det dessutom är väldigt svårt att stå kvar där man är, återstår att gå framåt. Det är, enligt mig, det som nu sker. MSM och 7K har inlett arbetet på att skapa en äkta repressiv stat, där man istället för uthängningar och skamstraff kommer att jaga och tysta dissidenter med traditionella statliga maktmedel, dvs. polis och åklagare.

      Vad gäller polisen är det ganska klart att Eliasson tillsattes just pga. av sitt väl dokumenterade SD hat. I princip det första han gjorde efter sin utnämning var att presentera en helt förbluffande stor satsning på ”hatbrott”. Men kaoset under 2015 belastade polisen så mycket att det inte blev någon fart på hatbrottsenheterna direkt. Men man har jobbat på och är nog snart redo att på allvar börja jaga ”rasister” och ”näthatare”.

      Händelserna på Gotland visar, enligt mig, vad som kommer att ske om svenskarna försöker sig på organiserade motreaktioner. Dels massiva insatser, dels väldigt okonventionella metoder av polisen för att trakassera och knäcka de drivande.

      Vidare kommer det nästan säkert ytterligare lagstiftning. Någon form av förbud mot ”falska nyheter” och ”ryktesspridning” ligger nog i korten för nästa år.

      Allt detta kommer att innebära att alternativmedia kommer att sättas under starkt tryck. Man kommer dessutom troligen att hälla mer statliga pengar över MSM.
      De kommer sen att leverera massiva kampanjer mot SD, som alternativmedia kommer att ha väldigt svårt att bemöta. Man lär även plocka in och åtala en del företrädare för SD.

      Redan detta innebär i princip att demokratin är satt ur spel, även om den finns kvar på pappret. Troligen räcker dessa åtgärder för att trygga makten för 7K i ”valet” 2018. Det blir sen troligen någon form av samlingsregering eller DÖ 2.0.

      Men 2022 lär det krävas ännu hårdare åtgärder. Det kommer att ske en absolut explosion av antalet MENA figurer i landet tills dess, främst via anhöriginvandring och nyfödda. Jämfört med nu pratar vi realistiskt allt mellan en halv och en miljon ytterligare. I princip alla dessa kommer att vara försörjda av skattebetalarna och staten kommer att prioritera detta, för att undvika våldsamma upplopp som man inte kan hantera. Skatterna kommer att höjas kraftigt, samtidigt som ”välfärden” för vanliga svennar i princip kommer att upphöra. Staten kommer att bli klart hårdare mot svennarna för att få in sina pengar. Troligen kommer även någon form av flyttskatt, för att förhindra att de produktiva lämnar landet.

      Några lugna och helvita områden kommer inte att finnas kvar 2022. Även orter som Danderyd och Lidingö kommer då att vara minst lika illa som dagens Ronneby.

      Om många svenskar idag är upprörda och arga, är det absolut ingenting mot hur de kommer att känna 2022. Att då tillåta dem att rösta i något som ens liknar ett fritt val kommer att vara ett direkt och uppenbart självmord för 7K. Det kommer inte att ske. Troligen blir det krav på att uppfylla ”värdegrunden” för att få ställa upp i val.

     • Klimathotet

       /  12/31/2016

      Det tog över 20 år innan resan tog slut för Mussolini den 28 April 1945 i Giulino di Mezzegra. När tar det slut för 7K?

    • Utlandssvensk

      /  12/31/2016

     @ klimathotet,

     ”Det tog över 20 år innan resan tog slut för Mussolini den 28 April 1945 i Giulino di Mezzegra.”

     Det där ligger direkt vid gränsen till Schweiz och jag brukar vara i de krokarna ganska ofta. En av de vackrast regionerna i Europa och med nästan perfekt klimat.

     Om jag minns rätt hängde de il duce upp och ner över öppen eld. Det skulle väl vara ett passande slut för de framträdande i 7K också, men det är nog mest önskedrömmar….

     Svara
     • Klimathotet

       /  12/31/2016

      Jo jag har varit i de trakterna själv, både i Ticino och på den italienska sidan. En gång lyckades jag åka österut till Livigno på en biltur över helgen. har man anlag för svindel ska man inte köra bil i de trakterna.

      De fraktade liken ner till Milano dagen efter där de hängdes upp och ned på en bensinstation och folkmassan fick puckla på dem allt vad de orkade. Det var senare samma dag som Hitler skrev testamente och plockade fram blåsyran.

     • Utlandssvensk

       /  12/31/2016

      Jag har inte varit i Livigno, men en del i St Moritz, som ligger nära. Hela området är väldigt dramatiskt och vackert men utan tvekan kan det vara ganska läskigt att köra.

      Om man gillar norra Italien, kan det vara av intresse att fastighetsmarknaden är väldigt svag där. Det börjar bli riktigt billigt, även nära gränsen till CH.

     • Klimathotet

       /  12/31/2016

      Jag har bara varit uppe på höjderna på sommaren. Tar man vägen från Chur över Julierpasset till St Moritz så är det inte så mycket branta stup vid vägkanten. Via Klosters och Davos är det cyklister och kor överallt plus en del hisnande vyer. Jag har tidigare kollat lite däromkring men jag är dålig på italienska. Österut i Italien runt Brixen pratar de tyska.

 12. Alex Nyström

   /  12/30/2016

  Svara
 13. Utlandssvensk

   /  12/30/2016

  Jag vill önska Gott Nytt År till MiT och alla andra som skriver här!

  Jag är inte med hela tiden här, men jag uppskattar verkligen den extremt öppna och trevliga debatten!

  Sen är det min uppfattning att Sverige är väldens mest feminiserade samhälle och konsekvensen av detta förefaller helt klart vara islamisering. Kanske är det bäst så! Endast muslimerna kan väl få ordning på alla tokiga fruntimmer i Sverige! Och många av dem verkar välkomna utvecklingen!

  Om man är en vanlig, anständig svenne som vill leva sitt liv som västerlänning, ska man nog fundera över att röra på sig. Innan det är försent….

  Svara
  • Ivar L

    /  12/30/2016

   Kanske en åldersfråga, men jag tänker fan inte lämna Sverige i första taget. Det skall mycket till innan jag ger upp det mina förfäder byggt upp. Det är verkligen vidrigt att tänka på hur de slet och vad de åstadkom och hur dagens aningslösa idioter håller på att slänga allt det som deras möda skapade på kaosets soptipp.

   Men jag oroar mig för mina barns framtid. De är lite för små än men så småningom måste jag nog så fröet om att det kan vara idé att studera utomlands och sådana grejer.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/31/2016

    ” Försöker förklara för kvarvarande släktingar att de åtminstone borde flytta sina besparingar utomlands.”

    Väldigt vettigt! Staten kommer att tvingas att gå på aggressiv jakt efter ytterligare intäkter i takt med att antalet MENA figurer ökar. Skatterna kommer att gå upp påtagligt, men man lär även ge sig på olika former av sparkapital och pensioner.

    Någon form av flyttskatt tror jag kommer inom de närmaste åren. Det är svårt att veta hur den kommer att utformas, men med all sannolikhet kommer det då inte vara bra att ha synliga besparingar i Sverige.

    Svara
    • Jans

      /  01/02/2017

     Fan, du har en poäng där. Samtidigt är det farligt att gå för hårt åt sparande i olika former eftersom det kan riskera förtroendet för hela det finansiella systemet om folk börjar tokflytta pengar. Det blir knappast chockhöjningar utan smyghöjningar, speciellt sådana som drabbar småsparare.

     Svara
  • Kristian

    /  12/31/2016

   Redan ute. Försöker förklara för kvarvarande släktingar att de åtminstone borde flytta sina besparingar utomlands.

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  12/31/2016

    @ Kristian,

    Mitt svar till dig hamnade fel! Det finns ovanför ditt inlägg. Det måste ha varit jag som tryckte på fel knapp! Ber om ursäkt för detta!

    Svara
    • Kristian

      /  12/31/2016

     OK, jag gör samma sak titt som tätt. Det blir många svar att hålla reda på efter ett tag. Ett elände att den här bloggen blivit så populär! 🙂

     Ja, svenska skatter har historiskt inte slutat vid 100% av inkomsten, så man får vara om sig och kring sig.

     Svara
     • Klimathotet

       /  12/31/2016

      Ingmar Bergman skulle betala 142% i skatt för 40 år sedan och han flyttade till Tyskland.

 14. När kommer svenska kyrkan stå upp för att vi inte ska behandla våra äldre hursomhelst?

  Svara
 15. Om du tänker efter för en stund.
  Har inte Mp återhämtat sig relativt bra, trots fadäserna? Är det någon, som ens minns dem, förutom du?
  Vad säger det i såfall?
  Sedan detta s.k. Feminism-motstånd. Var finns det?
  Finns det i ”Fröken Frimans krig” eller i tv-programmet om kvinnorna, som inspirerade till den tv-serien?
  Finns motståndet hos politiker eller på din blogg?
  Varför är alla här anonyma, utom ”No Social Network”?
  Vad har ni att förlora?

  Allt tycks ”koka ned” till allmän rösträtt.
  Kvinnlig ellee manlig. Önskvärd, eller inte.
  Och konflikträdsla vid tanken på att behöva ta tjuren (Djävulen/Satan) vid hornen.

  Någon måste göra det!
  ”The ”dirty work”.
  handle them with care!

  Svara
  • eller manlig

   Svara
  • Var manifesteras det reella feminism-motståndet, d.v.s. i lagförslag, etc?
   Nähä, det finns inte?
   Var är demonstrationerna mot vinklad ”public service”?
   Men kriitisera ”statsfeminismen” går bra?
   Patetiskt, sade Bull till Bill!

   Svara
  • Har du sett MPs opinionssiffror på sistone?

   Den absoluta majoriteten här är inte mot allmän rösträtt (hoppas jag?)

   Svara
   • Nej, har du?
    Berätta mer.
    Har du inte förstått att den här bloggen är en ”proxy-blogg”?
    En agendasättande-blogg, som sprider sk-t, trams och nonsens, via andra budbärare.

    Den tanken har aldrig slagit dig?

    Svara
    • Så, vad är ditt bevis för att denna blogg är en ”proxy-blogg”?

     Men tack för att du tror jag har en sådan svag analysförmåga att jag inte ens tänkt till vad jag läser. För att det du skriver är säkerligen SANNINGEN!

     Svara
    • Frida Gustavlin

      /  12/31/2016

     Proxyblogg, vilket coolt ord, det låter både sci-fi och har en aura av sjutiotalets bästa spionromaner. MiT är i själva verket en av Putins avlönade kolportörer eftersom ingen kan blogga som MiT utan att gå främmande nationers räkning till mötes.

     Tack.

     Nu ser jag det framför mig. MIT framför sitt nötta tangentbord, i tvådelad kostym, den ljusbeiga trenchcoaten liggandes lite slarvigt över ryggen på en nött karmstol, rökandes en cigg i ett dunkelt och sparsamt möblerat sekelskiftesrum, en naken glödlampa i taket, en estetiskt tilltalande scen i sin asketiska framtoning, en tomhet som bara återfinns i de bästa av John Le Carrés storpolitiska skildringar.

     /Frida

     Svara
     • Åh, jag vet inte. Jag brukar säga att Susan i Beverly Hills 90210 var ProxyAndrea, men å andra sidan brukar jag jämföra allt för många saker i mitt liv med Beverly Hills 90210.

      PS.
      Kelly är fortfarande en slampa.

      xoxo

     • Klimathotet

       /  12/31/2016

      Vem var Susan i Beverly Hills 90210? (90-tals TV-serien om ungdomar med triviala i-landsproblem och de flesta skådisarna var 30+)

     • @Klimathotet – Susan var Brandons flickvän i säsong sex, spelad av Emma Caulfield, även känd som Anya i ”Buffay” (som min farmor brukade säga). Susan var i princip Andrea del II då sagda karaktär lämnade serien i säsong fem.

     • Kristian

       /  12/31/2016

      En kanariefågel bur som i Hitman: Blood Money.

     • Klimathotet

       /  12/31/2016

      @Polyester Poontang Hon hade jag förträngt. Säsongen efter blev hon ersatt av en liten snygging som hade en trevligare men mer alldaglig rollkaraktär. Jill slutade som skådis några år senare och återvände till läraryrket enligt en gemensam bekant.

    • Ivar L

      /  12/31/2016

     Aha, proxy-blogg.
     Ryska trollarméer.
     Tomtar och troll, poppis i juletid.

     Foliehatt finnes…

     Svara
   • Kristian

     /  12/31/2016

    Riktiga galningar går till C, tydligen:
    http://opinion.se/analyser/valjarbarometern-18-december-2016

    Svara
  • Pelle2

    /  12/31/2016

   Varför är du själv anonym ?

   Svara
   • Rankov

     /  12/31/2016

    För att han är en feg hycklare. Är ej anonym själv, muhammed.

    Svara
  • Rikard

    /  12/31/2016

   Hej.

   Jag har tänkt efter en stund.

   >Mp:s fadäser som du kallar deras inlemmande av islam i partiet är inget jag glömt, och troligen inte så många andra heller – särskilt de av oss som faktiskt läser partiprogram och andra dokument om partiets värderingar och mål, samt har vana och träning i informationsanalys.

   >Eftersom feminism inte handlar om jämställdhet, likhet inför lagen, eller meritokratiska framgångar, utan om segregation och diskriminering samt vulgärmarxistiskt förtryck och anti-demokratiska former för samhällsbildning, så är motståndet mot feminism ett tecken på att världens mest förnämsta och överlägsna civilisation – den västerländska – fortfarande innehåller styrkan till sin egen räddning via patriotisk nationalistisk demokrati utifrån västerländska värderingar. däri hittar du också varför feminister, postmodern vänster (för att använda ett samlande begrepp) och muslimer kommer så bra överens: de är alla uttalade fiender till världens friaste, mest humana och framgångsrika civilisation – den västerländska.

   >Hos politiker finns ringa motstånd mot ordet feminism, av media-strategiska skäl: på samma sätt som ingen förnuftig politiker säger sig vara mot fred, vare sig det är Stalin eller Assad, så kan en politiker inte heller vara mot något media som helhet definierat som absolut och odelbart ‘gott’. Vi andra har inte den begränsningen för vår kognition.

   >Hur vet du att ‘No Social Network’ inte är anonym? Har du tillgång till information om vem den verkliga personen bakom namnet är? Har du kommit över den på laglig väg i så fall?

   >Varför tror du att de flesta väljer anonymitet? Jomshof är inte ensam om att drabbas av vad som i praktiken är berufsverbot. När det gäller kritik av islam och muslimer löper du direkt risk för att du och din familj görs till måltavla; läs din koran så ser du vad Profeten berättigar för gärningar mot otrogna och de som ställer sig som fiender till guden gud. Det borde väl besvara vad någon har att förlora?

   >Jag kan stolt och ärligt förklara mig vara motståndare till allmän rösträtt i dess nuvarande form – demokrati och allmän rösträtt är inte synonymer eller nödvändiga för varandra. Hur jag vill förändra den är en separat fråga.

   >Vad du trålar efter med resten av ditt inlägg är rätt tydligt: du vill att någon skall skriva något som du kan lyfta som exempel på uppmaning till våld eller förföljelser.

   Gott nytt år,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Kalle

    /  01/01/2017

   Du är ju själv anonym….

   Svara
 16. MiT

   /  12/31/2016

  Något i det här känns ohederligt på något sätt? Kan inte sätta fingret på vad riktigt men nåt är det. Och då menar jag inte det konstigt valda åldersspannet 16-74 år för hur många under 21 år KAN ens ha minst tre års eftergymnasiala studier? Är ju i praktiken helt omöjligt?

  Sen räknas ju många som t ex min farsa in som har 6-7 års folkskola men som är pensionärer men som har arbetat sen 12-13 år. Kommer en 45-åring idag med samma så finns ju inga jobb alls, framför allt inte på några maktpositioner. Sen vad de räknar som statsmaktspositioner, hur vanligt är det att folk under 30 år överhuvudtaget finns där? Kanske skulle åldersspannet vara 30-65 år i stället? Varför ens ha med från 16 år?

  Finns det som skaver i det jag räknade upp ovan eller någon annanstans? Eller finns ens något som ska skava…?

  Trixar de med siffror? Ca 20% av bef har utländsk bakgrund och i den gruppen ingår ju t ex massor som kom på 60 talet men de är ju pensionärer nu? I den gruppen som har rätt ålder för uppdrag så borde det också vara så att det är mycket mindre andel som ens är aktuella jämfört med de med svensk bakgrund (språk, seder, kultur osv)? Finns säkert massor med grejer som man inte tagit med men som borde varit med?

  ”DN Debatt. ”Få personer med utländsk bakgrund i makteliten””
  http://www.dn.se/debatt/fa-personer-med-utlandsk-bakgrund-i-makteliten/

  Svara
  • Jag måste erkänna att jag inte förstår *hur* man räknar om det hela – vissa länder har en betydligt kortare grundskoleutbildning än Sveriges nio år – vad betyder gymnasium i vissa länder? Vad betyder eftergymnasial utbildning?

   Det hela är rätt flummigt och odefinierbart. Inte sagt att det nödvändigtvis är dåliga eftergymnasiala utbildningar, men katten, kratten och fatten liksom.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  12/31/2016

   Det spelar ingen roll vad anledningen är till att det är färre utlänningar i den statliga makteliten.

   Det vi har idag är ett dumhetens demokrati. Tycker en majoritet att de är diskriminerade så är de det, tycker tillräkligt många att jorden är platt så är den det, har vi få utlänningar inom den statliga makteliten så måste det bli fler, helt oberoende om de är kvalificerade för jobbet eller ej, eftersom feministerna numera förankrat följande idé bland våra politiker.

   -Hej! Jag är [1] men har ändå inte jobb som [2], det kan endast bero på att jag som [1] är orättfärdigt underskattad på grund av [3].

   [1] kvinna, invandrare, random självskadande henfigur…
   [2] dj, kulturchef, myndighetschef, minister, vd, filmstjärna, raketforskare…
   [3] könsmaktordningen, rasismen, vithetsnormen…

   Man kan på sätt och vis likna tankebanan hos feminister och antirasister med hur vita tänkte i Sydafrika under Apartheidtiden.

   – Hej, jag är vit, det måste betyda att jag dels är underskattad och i själva verket bäst.

   2017 blir följande diskrimineringsgrunder lagstadgade, regeringen hoppas även på en diskrimineringsnämnd.

   Kön
   Könsöverskridande identitet eller uttryck
   Etnisk tillhörighet
   Funktionsnedsättning
   Sexuell läggning
   Ålder

   Så nu kommer det med andra ord bli olagligt för en arbetsgivare att inte ha en hentoalett då lagen tydligt säger att tillgänglighet ska beaktas. Grattis Sveriges arbetsgivare!

   http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6588578

   8 § Arbetsgivaren ska genom utbildning, kompetensutveckling och andra lämpliga åtgärder främja en jämn fördelning mellan kvinnor och män i skilda typer av arbete och inom olika kategorier av arbetstagare.

   Det vill säga, alla dessa vänsterfeministiska civilsamhälleliga företag som RFSL, Rättviseförmedlingen och SUM ska enligt lag och ordning nu utbilda landets arbetsgivare i korrekt tänkande. Jippie!

   Den naturliga konskevensen av att lagstadga mot diskriminering av t.ex. könsuttryck är att många kommer få sin födokrok för att efterleva lagen, vilket givetvis är ett incitament för att detta ”problem” ska göras större än vad det är. Helt klart en självuppfyllande profetia. Men det passar självklart de feministiska lagstiftarnas narrativ som handen i handsken.

   /Frida

   Svara
   • Jans

     /  01/01/2017

    Är inte lösningen på hentoaproblemet att plocka bort könsindelningen av toaletter helt? Det har de börjat göra på mitt jobb, till kvinnornas förtret. Svårare är det däremot med omklädningsrum och duschrum om det stämmer att det blir lag. Det finns ju i och för sig badhus med mixade avdelningar (t.ex. Lindvallen i Sälen), kanske kan de komma undan hen-kravet på den vägen?

    Svara
    • Rikard

      /  01/01/2017

     Hej.

     Jag anser att vi utanför statens (eller andra offentliga instansers) avträden kan låta marknaden reglera detta självt.

     På så vis kan den som vill driva en kund- och efterfrågeanpassad toalett själv bestämma vilka grupper som är önskvärda.

     För att stärka marknadsrollen så måste givetvis eventuella offentliga skattefinansierade dass avskaffas eller säljas till privata intressen – endast för personal kan man tänka sig undantag, och i så fall skall denna självklart vara helt könsneutral, samt anpassad till alla former av eventuella funktionshinder.

     Detta bör dessutom kunna utsträckas till simhallar – privatisera dessa snarast, och låt ägaren själv besluta om det finns ekonomiskt underlag för diskriminerande badtider.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Jans

       /  01/02/2017

      De flesta simhallar ägs väl av t.ex. Medley numera men jag antar att de har vissa åtaganden inskrivna i kontrakten.

  • Klimathotet

    /  12/31/2016

   Hjernevask! Det är avsiktligt gjort så för att förvilla.

   Svara
 17. MiT

   /  12/31/2016

  Svara
 18. Pether

   /  12/31/2016

  GP: ”Här är internets mest överanvända ord”

  1. Rasist.
  2. Islamofob.
  3. Nazist.
  4. Homofob.

  osv?

  Svara
 19. Jans

   /  12/31/2016

  http://www.svd.se/snart-tio-miljoner-svenskar–men-odsliga-platserna-finns-kvar/om/10-miljoner-svenskar

  Befolkningsökningen i Sverige, vi passerar 10 miljoner medborgare i år. Artikeln är skriven i positiv anda naturligtvis men alla med lite tankeförmåga inser ju vad den branta befolkningstillväxten handlar om. Sveriges kulturella omvandling pågår för fullt. Denna ”milstolpe” är sannerligen inget att fira:

  ”[1969:] för 47 år sedan då vi passerade åtta miljoner. Ökningstakten var då betydligt blygsammare och det skulle komma att dröja till 2004 innan antalet svenskar var nio miljoner. Men nu, bara 13 år senare, beräknas vi snart bli fler än 10 miljoner
  – Den snabba tillväxten förväntas fortsätta och vi kan vara 12 miljoner redan 2040, säger Tomas Johansson..”

  Vi som lever 2040 kommer att få ha upplevt en av de största kulturella förändringarna i Sverige någonsin. Sverige kommer att vara ett helt annat land då och islam kommer vid sidan om den svenska kulturen att vara mycket dominerande och inflytelserikt.

  Svara
  • Jans

    /  12/31/2016

   2017 passerar vi tio miljoner menar jag förstås…

   Svara
  • Klimathotet

    /  12/31/2016

   2040 den dagen den sorgen. Islamism är att jämställa med att få ett glödande järnspett uppkört i ändan. En för den aktuella situationen passande replik från Monty Pythons sketch om spanska inkvisitionen.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/31/2016

   ”Den snabba tillväxten förväntas fortsätta och vi kan vara 12 miljoner redan 2040, säger Tomas Johansson..”

   Det låter rimligt!

   Sen ska man betänka att antalet etniska svenskar sen länge faller, samt är lägre i den yngre halvan av befolkningen. Här är ett bra inlägg om detta:

   https://affes.wordpress.com/2015/03/28/folkutbytet-accelererar/

   Notera att de siffrorna går fram till 2014. Men sen dess har takten gått upp MASSIVT. I den yngre halvan av befolkningen (0-44 år) är helsvenskarna nu endast cirka 60%. År 2040 lär denna andel ha kollapsat, troligen ner mot 30-40%. I gruppen nyfödda lär det då finnas mycket få helsvenskar, kanske 10-20%.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/31/2016

   @ Jans,

   Jag vill tillägga att det är ytterst glädjande att någon annan orkar gräva lite i demografin. Det är ganska jobbigt och svårt att komma fram till vettiga siffror. Mycket av det som kommer från myndigheterna ligger på gränsen till avsiktligt vilseledande.

   Likväl är demografin den helt i särklass viktigaste frågan nu för Sverige. Att få upp ögonen på de breda massorna är nog inte realistiskt, men det har ett stort värde om fler blir varnande och förstår vad som komma skall. Då kan de åtminstone fly i tid och rädda sina barn.

   Svara
   • Jans

     /  01/01/2017

    Men den stora frågan som jag vill ha svar på är hur den framtida kulturella demografin kommer att se ut. Det är ju den som avgör hur Sverige utvecklas. Immigrationsgrupperna kommer att vinna avsevärt demokratiskt inflytande när de uppnår tillräcklig storlek graden av anpassning kommer i det läget vara helt avgörande för om Sveriges övergripande kulturella klimat helt ändrar riktning.

    Svara
 20. #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

   /  12/31/2016

  Gott Nytt År tillönskas MiT och alla kommentatorer!

  Svara
 21. Jan

   /  12/31/2016

  Kulturmarxisten och massinvandringsvurmaren Frida på Aftonbladet önskar unga tjejer och icke-män ett gott nytt år. Allt annat är mörker. Ett ord som kommer igen när kulturmarxisterna sammanfattar året. 2016 var inget bra kulturmarxistår tydligen!
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/fridasoderlund/article24177747.ab

  Svara
  • Kristian

    /  12/31/2016

   Homosexuella män i Orlando är icke-män, antar jag.

   Svara
   • Det är bra att Toklandet håller koll, för ibland så glömmer jag bort vad jag är.

    Svara
    • Kristian

      /  12/31/2016

     I ärlighetens namn var det i två olika stycken hon skrev om ”Orlando” och ”icke-män”, men som hon skriver förbehåller jag mig rätten att läsa slarvigt.

     Frågar mig dock vad regnbågsfärger kan åstadkomma mot skjutvapen.

     Svara
  • För det första – är jag ”icke-man”?

   För det andra – att välja någon BARA för en viss egenskap, i detta fall kvinna, är en dålig idé. Hilary demonstrerade det i presidentvalet, men Mona Sahlin representerade det för sossarna. Nu ser vi den okarismatiske AKB leda moderaterna till avgrunden.

   Göran Persson, allt är förlåtet.

   Svara
 22. Jan

   /  12/31/2016

  Här är konsekvenser av mångkulturen som kulturmarxisterna talar tyst om:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/x2Lx8/storstader-hojer-sakerheten-infor-nyar

  Samt en ny typ av brottslighet som utövas, nästan undantagslöst, av invandrare och ”EU-migranter”: Rån av äldre och handikappade. Kulturmarxisterna tiger om den här illavarslande trenden. Naturligtvis.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/l26Ao/man-i-rullstol-ranad-vid-sjukhus

  Svara
 23. Jans

   /  12/31/2016

  Lite mer immigrationsstatistik.
  SCB gissar att utlandsföddas andel av befolkningen kommer att vara 22 procent 2060. Denna relativt låga siffra har de kommit fram till genom att kombinera en magisk avmattning av immigrationen med en stadigt stigande emigration. Jag orkar inte läsa vad de baserar sina antaganden på men de menar att nettoimmigrationen kommer att sjunka från dagens nivå (runt 100 000) till en fjärdedel på tjugo år! Sid 23 i rapporten:

  Klicka för att komma åt BE0401_2016I60_SM_BE18SM1601.pdf

  Nog för att den data SCB arbetar utifrån förmodligen är av hög kvalitet men deras prognosförmåga skall man vara ytterst skeptisk till. För tio år sedan gissade SCB att dagens nettoimmigration skulle vara ca. 25000. Istället blev den som sagt fyra gånger så hög, 100 000. SCB:s motsvarande rapport från 2006:

  Klicka för att komma åt BE0401_2006I50_BR_BE51ST0602.pdf

  SCB kan ju mycket väl gissa för lågt på den framtida invandringen även denna gång. Jag är inte kapabel att räkna ut vad t.ex. två gånger eller fyra gånger så hög invandring 2040 än SCB:s prognos kommer att leda till men att vi ganska snart är uppe i nivåer där minst en tredjedel är född utomlands och där en minst lika stor del dessutom är född in i icke europeisk kultur här i Sverige är fullt rimliga scenarier för 2040 om inte dagens politik läggs om kraftigt. Inte ens om det sker tror jag vi kan räkna med att den svenska livsstilen kommer att vara den starkaste kulturella kraften om några decennier.

  Förhoppningsvis kan våra barnbarn läsa på bloggar som dessa att i vart fall en del förstod och varnade vad som skedde i början på århundradet.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  12/31/2016

   @ Jans,

   Angående SCB och deras ”prognoser” och befolkningsutvecklingen är väl den stora klassikern:

   ” Myt 1
   Det pågår en massinvandring, om några årtionden kommer svenskar att vara i minoritet i sitt eget land.
   Påståendet är direkt felaktigt. I dag är knappt 15 procent av befolkningen född i ett annat land. Statistiska Centralbyrån räknar med en näst intill oförändrad andel i framtiden, andelen beräknas öka till 16,5 procent 2050.”

   Detta skrev dåvarande integrationsminister Erik Ullenhag på sin berömda mytsida 2011.

   Nu har befolkningsstatistiken för 2014 kommit. Utrikes födda utgör nu 16,5 procent av befolkningen.

   SCB hade fel på 36 år.”

   https://affes.wordpress.com/2015/03/19/ullenhag-och-scb-hade-fel-pa-36-ar/

   Sen kan man tillägga att vi sen 2014 har haft ett inflöde på minst 300 tusen, så andelen utrikes födda i hela befolkningen borde vara kring 20% nu.

   Svara
   • Jans

     /  12/31/2016

    På tal om myter:

    ” De närmaste åren förväntas folkmängden i Sverige att öka med omkring 1,5 procent per år. Det är historiskt sett en mycket hög nivå som tidigare bara förekommit några enstaka år på 1800-talet. Enligt beräkningarna kommer det att bo 739 000 fler i Sverige år 2020 än det gör idag.
    De närmsta åren antas en hög invandring, 857 000 personer de kommande fem åren. Under samma period förväntas 287 000 lämna Sverige. Det innebär att migrationen på fem års sikt ger ett tillskott till befolkningen på 570 000 personer. Under samma period förväntas att 623 000 barn föds och 455 000 personer avlider. Så antalet födda beräknas vara 169 000 fler än antalet som avlider.”

    (D.v.s. nettoinvandringen är över tre gånger så stor som födelseöverskottet.)

    http://www.scb.se/sv_/Hitta-statistik/Statistik-efter-amne/Befolkning/Befolkningsframskrivningar/Befolkningsframskrivningar/14498/14505/Behallare-for-Press/402291/

    Ni minns väl Dick Blomberg som avlivade myten om att Sverige för närvarande har en extrem invandring. Notera för övrigt att ökningen på 1800-talet inte var till följd av invandring utan höga inhemska födelsetal. Sverige slår alla rekord i invandring de närmaste åren och en av Sveriges mest kända historiker förnekar fakta. Vilken djälva tid man lever i.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  12/31/2016

     ”De närmaste åren förväntas folkmängden i Sverige att öka med omkring 1,5 procent per år.”

     Det är nästan MENA nivå på den takten. Typiska MENA länder dubbar befolkningen på 20-30 år, vilket innebär en årlig befolkningstillväxt på cirka 2-3 procent.

     Ett annat sätt att se på saken är att titta på det väldigt typiska MENA landet Jordanien. De hade 1.5 miljoner innevånare 1970 och har nu 10 miljoner. Detta är väldigt normalt för den regionen. Det som kommer att hända i Sverige är att de MENA figurer som är här kommer att tillväxa på ungefär det sättet, samtidigt som nativiteten hos svenskarna bara kommer att falla. Befolkningsutbytet har redan pågått ganska länge och accelererar nu kraftigt.

     Vi har fortfarande möjligheten att rädda landet genom storskaliga repatrieringar, men hur sannolikt är det? Inom några få år lär det tåget ha gått och vårt öde kommer att vara beseglat. Tyvärr verkar ytterst få inse hur oerhört lite tid det finns kvar. Givet detta, är det enda realistiska att försöka rädda sig själv och sina närmaste.

     Svara
   • Ivar L

     /  12/31/2016

    Och dessutom visar statistiken överhuvudtaget inte den andel som föds in i icke europeisk kultur här i Sverige. Hur stor kan den andelen tänkas vara i nuläget? Andelen muslimer är f.n. 5% så det är väl rimligt att anta minst 10%. Icke européer, särskilt lågutbildade, får många barn.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  12/31/2016

     @ Ivar L,

     ” Andelen muslimer är f.n. 5%”

     Det är alldeles för lågt!

     Det finns inga hårda siffror, men en del ganska vettiga uppskattningar. År 2006 hävdade Sydsvenskan:

     ”Det finns nästan en halv miljon muslimer i Sverige.

     http://www.sydsvenskan.se/sverige/djup-splittring-bland-malmos-muslimer/

     Många olika organisationer och tidningar i Sverige angav siffran 400 tusen vid olika tillfällen mellan cirka 1995-2005.

     De rapport med störst tyngd är helt klart PEW som kom med en rapport 2010 där de angav att det då fanns 450.000 muslimer i Sverige och att 2030 skulle det finnas kring en miljon. Det finns knappast någon bedömare som har uttalat sig i frågan som kan sägas vara mer seriös och ha större internationellt anseende. Av flera skäl tror jag att deras siffra för 2010 var för låg, men om vi utgår från denna får vi ungefär:

     Beräknad tillväxt under 20 år = 550.000

     Tillväxt per år = cirka 27.000

     Så för 2016 borde deras skattning ha varit cirka 600.000 muslimer

     Men självklart låg inte jätteinflödet de senaste åren i de siffrorna. Antalet asylsökande var ganska stabilt mellan 20 och 30 tusen i många år innan 2010, så vi kan utgå från att de räknade med 25.000 om året. Under de fyra åren 2012-2015 kom det dock 340.000, dvs. 240.000 fler än de rimligen förväntade sig. Till detta kommer även högre anhöriginvandring, kopplad till de större volymerna asylanter. Andelen muslimer har dessutom rimligen varit väldigt hög under de senaste åren. Eftersom vi vet att nästan inga blir utvisade kan vi nog lägga till cirka 300.000 (200 tusen asylanter + 100 tusen anhöriga) till skattningen baserad på PEW.

     Vi får då 900.000 muslimer nu.

     Sen kan vi räkna med minst 300 tusen till som invandrar fram till 2020. Den stora frågan blir sen hur många barn dessa kommer att föda. Jag argumenterar för att vi bör räkna med att det MINST kommer att bildas 200 tusen nya unga MENA par mellan nu och 2020 och att man bör förvänta sig att enbart dessa kommer att föda mellan 800 tusen och en miljon barn de kommande 10 åren. Sen tillkommer barnen som övriga muslimer som redan är här föder.

     Så rimliga gissningar för antalet muslimer i Sverige är ungefär:

     2016: Cirka en miljon

     2020: 1.3-1.5 miljoner

     2030: 2.5-3 miljoner

     Svara
     • Klimathotet

       /  12/31/2016

      Jag har en släkting som jobbar på BB i länets största sjukhus och hon bekräftar att de är i majoritet av alla nyfödda.

     • Jans

       /  01/01/2017

      Om två decennier har dessa barn blivit 20 och en tillräckligt stor andel av dem som kallar oss ”suedis” (d.v.s. nyrasister i stil med Tobias Hübinette) har gått universitet och skaffat sig inflytelserika positioner i medier och statsapparaten. Bortsett från att vi kommer att få se klanrelaterad korruption kommer vi också att få höra en högljudd (i huvudsak muslimsk) variant på den mediefeminism vi fått höra de senaste 15 åren, men denna gång kommer alla ”suedis” inklusive mediefeministerna att vara fienden.

 24. Ivar L

   /  12/31/2016

  Det intressanta är att såväl invandringsskeptiker som globalister anser att vi går mot en mörk tid men medan invandringsskeptikerna ser hur det hela hänger ihop så står globalisterna bara och gapar och verkar inte begripa var detta ”hat” mot globalismen kommer ifrån.

  Det skall bli intressant att se vilka ursäkter för sin brist på insikt de kommer att köra med om två decennier, om man nu lever då.

  Svara
 25. Hennes Majestät börjar äntligen se ut som Skurt! Jag är glad att Hennes Majestät återhämtade sig från sin mystiska åkomma och hennes ansikte ser bättre ut än någonsin (av någon anledning)!

  Svara
 26. Jan

   /  12/31/2016

  ”Svensk rättskipning är skrattretande.
  Den styrs inte av en rättvis fru Justitia, som med ögonen förbundna ser till att alla är lika inför lagen. Det finns i stället en rättskipning för unga män som kommer till Sverige, begår brott och ljuger om sin ålder, och en för alla oss andra.”

  Det verkar pk-locket börjar lyftas nu. Det är väl så dags…
  http://www.expressen.se/kronikorer/britta-svensson/trodde-ni-detta-var-ett-undantag-glom-det/

  Svara
  • Rikard

    /  12/31/2016

   Hej.

   Vill du ha rättvisa får du som alla andra hjälpa till med att riva av henne ögonbindeln – hon avbildades ursprungligen med öppna ögon.

   ”Fiat justitia ruat cælum”

   Jag anser dock att vi skall återgå till lagstiftning och rättsskipning enligt Valuspas och Havamals principer, och andra dokument från den tiden.

   Gott nytt år,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 27. Gigas

   /  12/31/2016

  JOHAN HAKELIUS

  ”2016 – ett märkesår för dårfinkar”

  ”Jag tror att jag har läst minst fyra riktigt korkade kolumner om att godhet faktiskt är något bra och att det behövs mer av den varan i världen. Som om någon sagt emot. Som om det var det saken handlade om. Som om det på andra sidan fanns ett koppel satanister som lanserat ondskan som ett intressant och lovande alternativ.

  Det är folk av åtminstone genomsnittlig intelligens som skrivit de här blötögda texterna, så det måste vara ett aktivt val av dem att inget begripa. De vill helt enkelt inte tala om målkonflikter, narcissism, skambeläggande av oliktänkande, dunkla bevekelsegrunder för demonstrativ medkänsla och allt annat intressant som den här ”godhetsdebatten” egentligen handlar om. De har valt Forrest Gump-skolan för sin samhällsanalys: ju enfaldigare, desto finare.”

  http://www.expressen.se/kronikorer/johan-hakelius/2016–ett-markesar-for-darfinkar/

  Svara
  • Kristian

    /  12/31/2016

   “It takes a certain amount of courage to get up in a coffeehouse or a college auditorium and come out in favor of the things that everybody else in the audience is against, like peace and justice and brotherhood and so on,”
   Tom Lehrer, försnack till The Folk Song Army.

   Svara
 28. QED

   /  12/31/2016

  OT:

  Svara
 29. The Perfect Man

   /  12/31/2016

  Gott nytt år!

  Svara
 30. Frida Gustavlin

   /  12/31/2016

  Agenda-DN lämnar 2016 i ren agendaanda med en lista på de personer som de anser kommer vara viktiga under 2017.

  https://web.archive.org/nyheter/sverige/har-ar-politikens-huvudpersoner-2017/

  Lustigaste gissningen är väl ändå (C) Johanna ”asylgråterskan” Jönsson.

  Och att lyfta upp Ardalan Shekarabi på andra plats är skrattretande, han har inte gjort mycket den killen som gjort honom det minsta synlig. Typisk agendalistning.

  Hanif Bali är givetvis inte med på listan. Han är väl för mycket husblatte helt enkelt.

  Gott nytt år på er!

  Svara
 31. MiT

   /  01/01/2017

  ”Natten som skakade Kalmar”
  https://archive.is/p0doL

  Svara
  • G

    /  01/01/2017

   Bra, men det gick inte hela vägen utan att relativisera lite, som vanligt.

   Svara
 32. Frida Gustavlin

   /  01/01/2017

  http://www.expressen.se/nyheter/gruppvaldtakten-i-uppsala-inte-unik/

  Afghanska pojkar/män våldtar alltså andra pojkar/män i mycket större omfattning än vad vi vetat, eller ursäkta, Afghanska pojkar/män våldtar precis så mycket som vi vetat, men som tills idag varit opublicerbart i någon av de fyra största kvälls- och dagstidningarna.

  /Frida

  Svara
  • Johan A

    /  01/01/2017

   Värt att notera i artikeln är just det faktum att dessa afghaner bara våldtar pojkar. Fast det är klart, det följer ju bara det som feministmedia har basunerat ut hela 2016: det är endast onda vita svenska män som våldtar flickor och kvinnor.

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/01/2017

    Ska man följa deras egen heliga bok så ska de straffas med döden.

    Svara
 33. Pelle2

   /  01/01/2017

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna skriver ett intressant inlägg idag där han ifrågasätter om Järvafältet,Tensta ,Rinkeby,Akalla med flera förorter, vill vara en del av Sverige.
  http://ledarsidorna.se/2017/01/jarvafaltet-en-krankt-och-forlorad-varld/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/01/2017

   Det bor uppskattningsvis lite mindre än 100000 personer i området.

   Fem personer mördades alltså i Järvaområdet förra året, hur många mordförsök som utförts är oklart. Om vi skulle ha samma sjukvårdskvalitet som i mer brottstyngda sydamerikanska och afrikanska länder gissar jag att vi lätt skulle ha kunnat räkna till dubbla antalet mord, alltså ungefär 10 mord per 100000 invånare.

   Rikssnittet ligger ungefär någonstans kring 1:100000
   Afrikasnittet ligger på 12:100000

   Följande länder som ligger omkring 10:100000

   Haiti
   Kongo
   Nigeria
   Angola

   Ska man räkna snällt. Det vill säga 5:100000 så kan man jämföra med:

   Niger
   Yemen
   Litauen
   Somalia

   Det har fortfarande inte gått upp för den breda allmänheten hur fruktansvärt illa ställt det är med dessa områden.

   /Frida

   Svara
 34. G

   /  01/01/2017

  Järvafältet – en kränkt och förlorad värld?
  …/…/…
  Kahin Ahmed uttalar i Nyheter24 något som bäst kan liknas vid en Fatwa över riksdagsledamoten Hanif Bali. Ahmed är, i likhet med Bali, aktiv moderat och engagerad i Moderaterna i Rinkeby / Kista. Ahmed uttalar följande om sin partikamrat:

  ”Han skyr inga medel för att utsätta muslimer för grovt kränkande behandling genom att kalla profeten Mohamed för pedofil. Han gjorde ett avskyvärt övertramp mot de mänskliga rättigheterna samt brott mot internationella konventioner genom att kränka en minoritets trosbekännelse. Istället skulle han kunna agera utifrån den etiska moralkompassen som ansvarsfull riksdagsledamot.”

  Religion, våld och förtryck är i allra högsta grad dominerande på Järvafältet. Och att hela tiden ha nära till ordet kränkt samt gömma sig bakom en religion. Blasfemi är, vilket Ahmed torde vara väl medveten om, inte straffbart över huvud taget i stora delar av västvärlden.”
  http://ledarsidorna.se/2017/01/jarvafaltet-en-krankt-och-forlorad-varld/

  ”Moderat: Vad ska jag svara när mina väljare frågar hur jag kan vara med i samma parti som Hanif Bali?
  …/…/…
  Hanif Bali är oansvarig och gått över anständighets gräns när han förolämpat vår profet Mohamed, Guds frid och välsignelser vara över honom. En riksdagsledamots agerande ska vara en förebild för samhällets medborgare, det innebär full respekt för mångkulturalismen och tolerans för olikheter.

  Dessutom gör hans uttalande att han underblåser onödiga diplomatiska konflikter med den muslimska världen. Som kan skada våra svenska intressen ute i världen. Det är av största vikt att politiker som Bali visar ansvar och inte gör uttalanden som dessa.

  Jag hoppas att Hanif Bali skäms, och jag kräver att han ber om ursäkt.”
  http://nyheter24.se/debatt/871964-moderat-jag-skams-over-att-vara-med-i-samma-parti-som-dig-hanif-bali

  Svara
  • Jans

    /  01/01/2017

   Det intressanta är att detta är en enda riksdagsledamot som vågar kritisera förmedeltida religiösa ideal. Resten av Riksdagen tiger still.

   Svara
  • G

    /  01/01/2017

   Haha, här den mest populära kommentaren (flest likes/tumme upp) bland kommentarerna, han kallar samtidigt på sina soldater i jagärhär att ansluta till kommentarsfältet….

   ”Viktor Jakobsson · Stockholm
   Polariseringen människor emellan är början på krig, det har alltid varit så. De som ser det som rimligt att kränka andra människors religion, är människor som tycker att det är rimligt att kränka andra människor om de inte håller med dem. Samma människor anser att ändamålet helgar medlen, och däri ligger förklaringen till varje våldsdåd som begåtts, sedan tidens början.

   Jag är nyfiken, hur ser ni på framtiden, ni som skriver att det är rätt att kränka religioner och människor och att det måste göras mer? Vad önskar ni uppnå med det? Vilka rättigheter anser ni er försvara? Jag är benägen att fylla i svaren själv här, för jag har mina misstankar, men jag gör det ej. Om någon vill och vågar, är jag redo att ta den diskussionen med er. För att #jagärhär
   ————–
   Marcus Erik Bergman · Umeå
   Förespråkar du hädelselagar och borttagande av yttrandefriheten medvetet eller omedvetet?
   —————
   Viktor Jakobsson · Stockholm
   Marcus Erik Bergman Hej Markus. Varken medvetet eller omedvetet gör jag det. Du får gärna förtydliga var du anser dig ha sett det i mitt inlägg. Är det din rädsla, att vi i Sverige ska förlora vår yttrandefrihet? Det förstår jag måste vara läskigt att känna. Även jag tycker yttrandefrihet är mycket viktigt. Men hur tror du att en sådan sak går till, att ett land förlorar sin yttrandefrihet, som är en direkt konsekvens av ett demokratiskt och öppet samhälle med utrymme för allas åsikter, inte sant? Mvh Viktor”

   Svara
  • G

    /  01/01/2017

   Ahaha herregud. Det är både roande och obehagligt att läsa det där kommentarsfältet på N24. Helt sjukt hur F!:are och folk som sägs vara utbildade/jobba på KTH argumenterar, kära nån alltså! Tog med 3 kommentarer av Karin 61år som skriver vad hon tycker om herr Bali, hon verkar dock inte kollat upp fakta ang bränderna på asylboenden, vilka barn hon snackar om vet jag inte, hetsen kring vita och ”svennehora” som vissa får ropat efter sig verkar inte var värt att nämna, hon verkar också vilja att Hanif inte ska utnyttja sin åsikts- och yttrandefrihet fullt ut då det kan gynna ”fel” parti, dock verkar hon vara beroende av partiet då hon pratar om partiet hela tiden…

   ”Han (Hanif) är en liten människa i en roll han inte klarar av. Som riksdagspolitiker ingår det att man beter sig sakligt och låter bli att hetsa mot andra människor. Det jag har läst på Twitter som han skriver är allt annat än sakligt det är hemskt. Inte för inte som SD-svansens är hans största fans. Dvs de som vill avveckla vår demokrati.
   —–
   Är du på Twitter ? Ser du vad HB skriver? Det gör jag och det är långt ifrån ok fr.o.m. En riksdagsman. Han förtjänar kritik för sitt agerande och sitt nedvärderande sätt mot muslimer bl a.
   Sedan kan man alltid diskutera hur kritik framförs. Själv är jag mkt förvånad över att han ens får vara kvar i M då han beter sig som ett SD-troll samtidigt som M sagt sig arbeta för en god ton i sociala media
   —–
   Du vet nog mindre än du tror!
   Jag haf kritiserar H B gör att han under mkt lång tid ägnat sig åt hets som spelar hans SD-svans i händerna. Vad jag vet så var det så t ex Lasermannen startade han trodde han hade stöd för sina handlingar. På samma sätt har krig startat med att man medvetet sprider åtagande om den ”onde andra”

   Det är systematiken som skrämmer mig, det är kommentarerna på denna och andra sidor som skrämmer mig. När ser vi nästa Laserman. Vi ser redan en massa föyktingförläggningar som bränts mer, vi ser hat på gator mot människor med annat ursprung, vi ser barn som tidigt får lära sig att de är hatade eftersom de råkar vara födda i ”fel” kropp. Vad det gör med dessa barn kan jag bara föreställa mig. Men vi är alla ansvariga om vi är tysta och låter det fortgå.
   Är själv glad över att jag är gammal men orolig vilket samhälle mina barn kommer tvingas leva i om detta hatspridande fortgår.
   Tack och lov finns det goda motkrafter så jag får hoppas på dem. Men vi är inte vaccinerade mot kring i h våld i vårt land. Det kan hända här och det kan gå fort. Vilket vi sett tidigare i Europa. Ingen trodde det skulle gå så. Men kombinationen män som vill ha mer makt och spridandet av hat/lögner om den andre bidrog starkt.”

   Hon jobbar i multikulti Malmö…..
   https://se.linkedin.com/in/karin-stubbergaard-b5a45760

   ”Bitr. rektor
   Ansvarig för åk 4-6 och fritidshem”
   http://malmo.se/Forskola–utbildning/Grundskola/Grundskolor-och-forskoleklass/Grundskolor-A-O/Grundskolor/Sofielundsskolan/Kontakt/Skolledning–administration.html

   https://twitter.com/livilund

   Svara
   • Hon pratar om flyktingförläggningar som brinner, men startas inte de flesta bränderna på dom av dom boende själva?

    Svara
    • Klimathotet

      /  01/01/2017

     En flaska tändvätska i ugnen efter midnatt av de boende.

     Svara
    • Jans

      /  01/02/2017

     Det har mig veterligen inte tänds på bebodda asylboenden av högerextrema på mycket länge. Några obebodda har tänts på av okända.

     I övrigt startas flertalet av de boende själva med flit eller på grund av slarv.

     Svara
     • Jag drar mig till minnes att två unga män, fulla som kastruller klockan fyra på morgonen på en vardag i en mindre svensk stad, blev tagna med två bensindunkar vid ett flyktingboende, men det är det närmaste jag har sett bevis på att det skulle vara högerextremister och då var det inte ens klarlagt att dessa två hade kopplingar till någon grupp.

      En del av de obebodda bränderna funderar jag ibland på om det inte handlar om rena försäkringsbedrägerier eller helt enkelt människor som oroar sig för att husvärdena ska funka. När ett obebott boende brann på Djurgården så har jag svårt att tro att ett gäng högerextremister var förbi, speciellt med tanke på att det knappt var publicerat i pressen att det skulle bli ett boende där…

   • Rikard

     /  01/02/2017

    Hej.

    Sofielundsskolan har över 70% elever med utländsk bakgrund. Den är nyligen ombyggd och renoverad.

    Andelen som i åk 6 uppnår betyg A-E i samtliga ämnen är 67,7%.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    Ps Datauppgifterna är från siris.skolverket.se Ds

    Svara
 35. G

   /  01/01/2017

  Ja, Gott Nytt år allihopa!

  Jag vet inte vilka positiva ord jag ska använda när jag ska beskriva denna blogg med MiT:s oerhört viktiga arbeta, kommentatorer och diskussioner här i kommentarsfältet och delningarna av nyheter/artiklar varje dag. MiT gör ett grymt jobb och bland kommentarerna hjälps vi alla åt att dela sånt som kan vara av intresse, värt uppmärksamma. Dina sammanställningar (hittills) av 2016 är fantastiska. Visst, de är jävligt långa och så, men det spelar ingen roll när så mycket skit hände 2016 att det knappt går att ta in att allt det hände på ett (1) jävla sketet år, då kan man inte hjälpa att det blir mycket när man tittar tillbaka, samtidigt grymt att du inkluderar en länk till de individuella blogginläggen så man lätt kan klicka sig vidare om man vill. Vad fan ska man säga, sluta aldrig med denna blogg så länge som den fyller en viktig funktion och samtidigt fyller upp ett stort tomrum, vilket den nog lär gör under en mycket, mycket lång tid framöver, ingen risk att tokigheterna upphör och landet Sverige automagiskt återgår till ”det normala” inom en snar framtid, om ens någonsin.

  Svara
 36. Jan

   /  01/01/2017

  ”Hot och våld har blivit vardag för många av Sveriges socialsekreterare. Rapporterna om deras utsatthet är numera ett återkommande inslag i nyheterna.
  Tidigare i veckan var det socialkontoret i Mönsterås som var i fokus. En person blev missnöjd med ett beslut, vilket ledde till att vederbörandes släkt och anhöriga tog sig in i lokalerna och uttalade dödshot mot de anställda.”

  Och vad beror det här på? Är det SD.s fel också? Fråga närmsta kulturmarxist….

  http://www.expressen.se/ledare/hot-mot-socialtjansten-ar-helt-oacceptabelt/

  Svara
  • Olof

    /  01/02/2017

   Intrångslarm, lås lokalerna med vederbörande inne, grip med väktare, polis dit, lagför varenda jävel för hot mot tjänsteman, lås in dem, utvisa alla som inte är svenska medborgare. Sådana här problem är faktiskt inte så svåra att lösa, det är bara att göra väldigt klart att hot garanterar att väldigt mycket värre saker kommer att hända.

   Svara
   • Rikard

     /  01/02/2017

    Hej.

    Vad som sägs om utvisa alla som inte är svenskar, med två föräldrar vardera själv med två i Sverige födda föräldrar?

    Utvisning efter att eventuella ekonomiska och materiella tillgångar tas i beslag i syfte att täcka Sveriges kostnader.

    Problem – löst!

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    Ps Som beter sig enligt Jan:s exempel, givetvis. Ds

    Svara
    • Olof

      /  01/02/2017

     ”Som beter sig enligt Jan:s exempel, givetvis.”

     Naturligtvis. Jag har inte det minsta emot människor som kommer till Sverige och beter sig respektfullt och anammar vad vi här ser som acceptabelt beteende. För min del är de är välkomna, i den mån vi kan klara av och ha råd att upprätthålla det samhälle de vill komma till.

     Men beteendet här – att hota tjänstemän tillsammans med släkt och vänner, är värre än vad organiserad brottslighet sysslar med. Det här är människor som är så marinerade i klanstrukturer att de aldrig kommer att bli en del av det svenska samhället och det finns ingen tvekan om att de inte har här att göra överhuvudtaget. Tron att de med numerär kan hota och förändra myndighetsutövning är en total antites till det svenska samhället. Det behöver stoppas stenhårt, annars kommer beteendet att sprida sig, till slut även in i resten av samhället, och leda till den naturliga fortsättningen – korruption – klankrig – etniska konflikter – raskrig.

     Och även om jag inte har den minsta tvekan om hur det skulle sluta – historien är rätt tydlig på den punkten – så kunde det vara trevligt att slippa upprepningar av historien bara för att folk inte verkar lära sig.

     Problemet med utvisningar är naturligtvis att det behöver finnas ett ursprungsland och ett medborgarskap för att de skall vara genomförbara. Att skicka tillbaka människor, och att dra in uppehållstillstånd vid så grova, genomtänkta och organiserade aktioner, är lämpligt och görbart när det handlar om andra länders medborgare, där de dessutom kan förväntas ha ett beteende mer anpassat till det samhället. Men våra egna medborgare har vi själva ett gemensamt ansvar för, och när assimilationen misslyckats till sådan grad att de lever och beter sig enligt normer från ett parallellsamhälle så får vi titta på andra alternativ för att reda ut problemen som politikerna låtit växa ohämmat.

     Svara
 37. Jan

   /  01/01/2017

  2016, året då politiken reducerades till ett kön. Det skulle ju bli en kvinna…….men blev Trump! Voine, voine! I ledaren tas också begreppet ”femvertising” upp. Aktuellt i samband med Audis misslyckade Kakan-kampanj. Om någon minns den….

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/30v5L/en-symbol-for-feminismens-problem-2016

  Svara
 38. Frida Gustavlin

   /  01/01/2017

  Ang. massakern i Istanbul.

  Standardkrönikan var klar på momangen. Man misstänker nästan att den var färdigskriven sedan länge, bara att komplettera med några lokala detaljer så är man i mål.

  Publicerad 02:20 svensk tid. Massmordet inleddes ca 01:45 lokal tid, det vill säga 23:45 svensk tid.

  Bra jobbat herr krönikör! Tog bara två och en halv timme att ha analysen klar.

  Massmordet i Istanbul har givetvis inget att göra med Islam, utan handlar om att terroristerna inte gillar folk som har roligt. Tillåt mig att ändå tro/tycka/anse att det på något litet ynkligt sätt har med Islam att göra.

  http://www.expressen.se/kronikorer/magnus-falkehed/attacken-i-istanbul-blev-terroristernas-nyarshalsning/

  Svara
  • Jan

    /  01/01/2017

   Japp, vilken floskelfest. Fast författaren själv tror säkert att han är särskilt djupsinnig….

   Svara
  • Jans

    /  01/01/2017

   Dessutom finns ju ingen som helst motsättning mellan att vara islamist och samtidigt hata folk som har roligt. Snarare hänger det ju intimt samman.

   Svara
  • Jag tror definitivt det fanns skribenter som redan tänkt ut en text om det skulle ske en massaker då det nästan är förutsigbart numera. Jag tror även det finns de som har en färdig text utifall det börjar regna in rapporter om tafsningar…

   Svara
   • Jans

     /  01/01/2017

    Hmmm… tumme ner.
    Toklandet besöks uppenbarligen av en islamist. Det trodde man inte!
    Eller kan det vara någon utan humor som inte vill bli förknippad med islamism 😀

    Svara
 39. Jan

   /  01/01/2017

  Vad beror det på att den här typen av särskilt hänsynslös brottslighet mot försvarslösa åldringar och handikappade ökar? Varför tillåter vi det? Är det här SD:s fel också? Finns det något ledarskap överhuvudtaget i Sverige längre?

  http://www.expressen.se/gt/seriebedragarna-lurar-aldre-kvinnor/

  Svara
 40. G

   /  01/01/2017

  ”Cologne police detain 100s of ‘African’ men over New Year

  Police in Cologne say they’ve detained hundreds of men ”seemingly of African descent” as part of operations to prevent a repeat of the attacks seen in the German city a year ago.

  Cologne police say the men were detained at two main train stations so that officers could question them and check their identities.

  Some revelers this year complained on Twitter that police appeared to be detaining people based on their appearance alone.

  By early Sunday police had received reports of two women being sexually assaulted in Cologne. One man was arrested.”
  http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-4079622/Cologne-police-detain-100s-African-men-New-Year.html

  Svara
 41. G

   /  01/01/2017

  ”Få klarar tester till polisutbildning

  När polisutbildningen startar i januari kommer 140 platser att stå tomma eftersom det var för få sökande som klarade antagningskraven.

  Till hösten blir det troligen ännu fler tomma platser.

  – Vi är bekymrade över att vi är alldeles för få. Vi behöver få in kollegor som klarar testerna. Det är viktigt att slå vakt om de krav som ställs på oss, och att kraven inte sänks, säger Polisförbundets ordförande Lena Nitz.

  För att komma in på polisutbildningen måste man klara kraven i ett begåvningstest. I våras sänktes kravet för godkänt på begåvningstestet från fyra till tre på en niogradig skala.

  Om man hade haft kvar de gamla kraven hade ytterligare 600 sökande blivit diskvalificerade på det momentet i den senaste antagningsprocessen. Då hade alltså ännu fler platser stått tomma till våren…/../…”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6593420

  Svara
  • Jans

    /  01/01/2017

   Det krävs inte raketforskarexamen för att inse vad som kommer att hända med polisen. Vettiga människor vill inte bli poliser och samtidigt vill polisen öka det multikulturella inslaget och som grädden på moset organiserad brottslighet med etniska förtecken i förorterna. Det kommer att bli bananrepublikspolis av det hela på lite sikt. Korrupt, våldsam mot icke landsmän och allmänt inkompetent och otrevlig. Speciellt om de tror att de skall få bukt med problemen med lite genusvetare och dyra konsulter som är kompis med Eliassons anhang.

   Svara
   • Olof

     /  01/02/2017

    Jag ser en strålande framtid för privat säkerhet. Från gated communities till paramilitära säkerhetstyrkor till privat rättsskipning. Schysst, mer dystopiskt än man kunde föreställt sig men rätt coolt och säkert snygga uniformer.

    Svara
 42. Jan

   /  01/01/2017

  Klåparen Ingvar Persson slår fast att mot terrorismen ska vi inte göra någonting, för gör vi det så har terroristerna segrat!
  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/30vKP/terroristerna-far-inte-segra

  Svara
 43. MiT

   /  01/01/2017

  Svara
  • Jans

    /  01/01/2017

   Fast muslimer är ju ofta de som varnar för islamism och inte sällan råkar de vara MP eller V faktiskt. Märkligt, men ett faktum.

   Svara
 44. Ivar L

   /  01/01/2017
  Svara
  • Kristian

    /  01/01/2017

   Kör? Inte snöröjning, gatsopning, rastvakt, ordningsvakt eller för den som så vill brandvakt på migrantförläggning?

   Svara
 45. Jan

   /  01/02/2017

  Rekordmånga föräldrar anmälda för fusk med vab. Mitt förslag: Dra in vab-reformen. Betalt bör man få för utfört arbete. Inget annat.

  Däremot kan man tillåta föräldrar (oftast kvinnor) att vara hemma med sjukt barn utan lön. Då skulle fusket med vab sjunka dramatiskt. I mitt tycke är den svenska välfärdsstaten överutbyggd. Allt för många miljarder hamnar i orätta fickor och ingen gör något åt det. Eftersom det inte är sådant man vinner val på…..
  http://www.dn.se/ekonomi/rekordmanga-foraldrar-polisanmalda-for-fusk-med-vab/

  Svara
 46. Pelle2

   /  01/02/2017

  OT:
  Johan Westerholm på ledarsidorna spinner vidare på Kahin Ahmeds kritik mot Hanif Balis kritik mot islam. Han menar att muslimerna är lättkränkta och inte tål kritik mot deras religion.
  http://ledarsidorna.se/2017/01/lattkrankta-man/

  Svara
  • Jans

    /  01/02/2017

   Denna passage gillar jag skarpt i texten:
   ”Kahin Ahmed bör, för att följa upp sina anklagelser, rimligtvis anmäla Balis utsagor för att få en rättslig prövning till stånd. Så fungerar ett civiliserat samhälle. Att stå och skrika att man känner sig kränkt utan att driva det till prövning är inte civiliserat.”

   Något Kahin naturligtvis inte kommer att göra eftersom han inte har rätten på sin sida. Än så länge är inte Sverige muslimskt även om Kahin tror det.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/02/2017

   Fast hans tämligen tendensiösa stöd för shiaislam ställer jag inte upp på. Han ”glömmer” bekvämt nog den vidriga religiösa diktaturen Iran i sin text och de andra ländernas ”stabilitet” skall vi nog inte vara särskilt imponerade av. Marocko läcker ju t.ex. mängder med kriminella över till Europa varje år att jämföra med t.ex. Saudi Arabien som är en sunnidiktatur men bra mycket mer stabilt. Han pratar mycket trunt Westerholm men som jag fattar det har han politiska kompisar i Marocko så han är allt annat än objektiv i de här frågorna.

   Men att den underliggande konflikt som finns inom islam är i uppseglande även i Sverige är naturligtvis helt korrekt. Detta, precis som mycket annat vi ser konturerna av, är bara början på en helt ny tid i Sverige. En orolig och konfliktfylld tid.

   Svara
 47. Jan

   /  01/02/2017

  Lars Lindström påpekar att antalet dödsoffer för terrorism i Europa inte är något att oroa sig för. Det är näst intill försumbart jämfört med trafikdöden menar han. Han passar också på att håna de som, i hans tycke, oroar sig i onödan för terrorattacker.

  http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/vi-kan-inte-jaga-och-bestraffa-oskyldiga/

  Svara
  • Ivar L

    /  01/02/2017

   Väldigt sällan jag orkar läsa sådana där idiotkrönikor men nu pressade jag mig igenom texten. Vad skall man säga? Det är bara dravel. Tänk dig att han hade skrivit samma krönika med utgångspunkt från spädbarnet som dog på grund av slarv och stress på Karolinska:
   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/flicka-skickades-hem-fran-barnakuten-dog-tva-timmar-senare

   Något i stil med att det är onödigt att klaga på sjukhusen att ett barn dör, för det är mycket farligare utanför entrédörrarna – i trafiken.

   Vad gäller kvinnan med niqab som ropade att hon är född i Frankrike, Naturligtvis skall hon inte få skulden för saker hon inte gjort men hur stor andel människor i niqab tycker Lars Lindström att fransmännen skall acceptera. Plagget är trots allt inte bara ett religiöst plagg utan har också funktionen av politisk uniform som talar om att bäraren inte accepterar frankrikes frihet, jämlikhet och broderskap.

   En sak är säker Lasse Lindström själv skulle ganska omgående leta ny bostad om majoriteten i hans trappuppgång var niqabbärare. Enda skillnaden mot de skrikande fransmännen är att Lasse skulle protestera genom att flytta istället för att skrika. Kanske för att han har ekonomiska medel som skrikande fransmän saknar.

   Svara
  • Rikard

    /  01/02/2017

   Hej.

   Testa den här nästa gång någon spelar det kortet:

   ”Jovisst, det dör fler i trafiken, men under de turk-mongolska krigen massakrerades ca 5% av planetens befolkning”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Olof

    /  01/02/2017

   Chansen att dö i terrorangrepp är extremt låg, och hade det handlat om enskilda galningar hade det inte varit värt den uppmärksamhet det får. Utförare har i princip inget stöd i befolkningen på grund av det kan de kan aldrig växa bortom enskilda fall, och de löper stor risk att avslöjas om de försöker uppsöka andra.

   När det gäller islamistisk terror är det dock inte de enskilda händelsernas skörd av liv som är det stora problemet, utan den systematiska utbreddheten och stödet bland den muslimska befolkningen. Genom detta riskerar det att växa och andra sympatisörer kan använda sig av våldskapitalet för att hota andra både inom och utanför muslimska kretsar.

   Svara
 48. QED

   /  01/02/2017

  ”UR har tappat omdömet i samlevnadsfrågorna”

  ”Det är fullkomligt häpnadsväckande att UR i ett program riktat till skolelever presenterar prostitution ungefär som om det vore ett extraknäck bland alla andra. I början av inslaget nämner man visserligen att det är olagligt att köpa – men inte sälja – sex, men i övrigt lyser problematiseringarna mest med sin frånvaro. Ingen större normkritik där, inte!”

  http://unt.se/asikt/debatt/ur-har-tappat-omdomet-i-samlevnadsfragorna-4486567.aspx

  Svara
  • Jan

    /  01/02/2017

   Lägg ner UR. Spara pengar. För övrigt skulle hälften av statens myndigheter kunna läggas ner utan att majoriteten skulle märka något.

   Svara
 49. Vic

   /  01/02/2017

  Årets begrepp måste ju vara ”Fredlig shariarevolution”. Lite som att skriva 1 – 1 = 2. Stor humor 🙂 Sydsvenskan har i alla fall varit anständiga nog att, om man läser artikeln ur deras arkiv, så har de tagit bort begreppet ur ingressen och skrivier istället i texten att ”han förespråkar en fredlig övergång till sharia”. Det känns ju mycket tryggare!

  Svara
 1. Sammanfattning av 2016 del 4 | WTF?
 2. Sammanfattning av 2016 del 5 | WTF?
 3. Sammanfattning av 2016 del 6 | WTF?
 4. Likheter | WTF?
 5. Vad hände 2017? Del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: