BRÅttsstatistiken

I söndags var det ju en liten debatt om Brå, brottsstatistiken och invandrares överrepresentation på Agenda. Jerzy ”bara anmälningsbenägenheten som ökar” Sarnecki var där och svamlade. Man menade att det inte behövs någon ny rapport från Brå. Och där kanske jag kan hålla med, vi behöver ingen ny rapport som ändå bara kommer att vara filtrerad för att förminska vissa ”oönskade” siffror. Vi behöver ren, ofiltrerad offentlig basdata! Öppen för var och en att enkelt söka i på Brås sida. Det är vad vi behöver! Kall och rå basdata helt enkelt!

(Bytte ut klippet mot ett med bara själva debatten, får se om det funkar bättre. Det förra klippet med HELA inslaget inkl det före debatten som handlade om Brå är dock bara blockat i Sverige så om ni sitter utomlands så finns det här.

Alternativt så kollar man här, är egentligen bara inslaget i Agenda som handlade om just Brå och statistiken fast med mina sura kommentarer här och där och sen debatten, också med kommentarer.)

Man har nu under så många år filtrerat, hittat på och mörkat. Man har kallat i princip allt för ”ökad anmälningsbenägenhet” under många år. Man har när man upptäckt att man gett för mycket information kallat det att man ”inte ska upprepa misstag” från tidigare rapporter. Anställda från Brå står i TV och i tidningar och ljuger rakt ut om saker som t o m motbevisas av Brå själva! Allt mörkande och trixande har blivit så snurrigt att de inte ens kan hålla reda på det själva längre! Och nu helt plötsligt kommer krav om öppenhet! Då blir det panik…

Klart som fan att det då finns enormt motstånd mot att bli öppen med statistiken helt plötsligt! Folk kommer att bli chockade över hur illa det egentligen är. All statistik/basdata finns hos Brå redan idag. Finns nog inte ett enda brott där någon dömts och där Brå inte har kompletta uppgifter om den personen. De har VALT att hemlighålla den och påstå att de inte har den bara. Folk kommer att bli chockade och jäkligt förbannade över att man försökt dölja hur illa det är under så många år. Frågorna som dyker upp i spåren efter att omfattningen av alla års mörkning blivit välkänd kommer att vara många och bittra!

För faktum är att överrepresentationen sen 2005 högst troligtvis har ökat en hel del. Det är inte så konstigt i o m att det sen dess har nästan all invandring kommit från de länder som då var kraftigt överrepresenterade. Om det är få som kommer så försvinner överrepresentationen i det stora hela men ju fler det är från gruppen överrepresenterade desto mer märks den bland de faktiska brotten. Jag gissar att idag så står gruppen som är högst 25% av befolkningen för långt över 50% av alla grövre brott som begås i landet. Det Sverige har gjort under många år är att vi har importerat ett stort överskott av grov brottslighet utan att ha minsta lilla plan för hur man ska hantera det. Man har låtit svenskarna ta smällen helt iskallt. Främst har tjejerna fått ta en ruggigt hård smäll vilket har visat sig de senaste åren.

Filmen nedan startar ca 8 min och 40 sek in. Lite senare får man höra en av alla dessa organisationer som lever på att skylla allt på den vanliga svensken säga att vi i Sverige är exakt likadana, att vi uppfostrar våra söner till att bli våldtäktsmän. Moderorganisationen, Make equal, och FATTA (underorganisation) har dragit in minst 8 miljoner i bidrag de senaste 4 åren och Make equal har Maria Arnholm, Folkp… Liberalernas partisekreterare, i styrelsen…

Eller ja, planen har ju varit att påstå att det inte är någon skillnad alls mellan svenskar och andra från kanske stenhårda hederskulturer. Jag fattar ju varför man har försökt att mörka så länge för i Sverige så ska man ju banka in att de svenska männen är värst i hela världen. Om man gör statistiken helt öppen och det blir svart på vitt att det kanske inte är på det viset, vad ska då alla organisationer som lever på att hata den svenska mannen göra? Vad ska då den tänkta sk ”jämställdhetsmyndigheten” göra eftersom den kommer att befolkas av professionella verklighetsrevisionister från genusfältet? För det är inom genusfältet/radikalfeminismen som idéerna om att den svenska mannen, eller väst generellt, är roten till allt ont i världen kommer ifrån. Hela deras världsbild kommer att slås i spillror totalt. Jag gissar att OM Brå mot all förmodan gör all statistik öppen och offentlig så kommer genusfältet/jämställdhetsmyndigheten helt kallt att bara bortse från den. De kommer att skita i den eftersom HELA genusfältet bygger på att den svenska mannen är värst. Eller i alla fall MINST lika lika dålig som alla andra oavsett bakgrund.

I Sverige så ska man ju smeta ut allt dåligt på den den vanliga hyggliga svenska mannen och tro att det ska hjälpa det minsta lilla. Istället för att rikta insatserna dit där de gör mest nytta så ser man till att de inte kommer att hjälpa något alls.

Chocken och ilskan när folk i allmänhet får reda på hur illa det är med invandringen och brottsligheten och hur man mörkat och trixat under alla år för att dölja detta kommer bli enorm! För de kommer att få reda på det till slut. Var så säkra. Trycket kommer att bli för stort till slut. Tänk er alla som har nära släktingar som drabbats, tänk er ilskan som bubblar upp i dem när de får reda på att man varit fullt medveten om att man importerat ett stort överskott av grov brottslighet utan att ha minsta lilla plan mer än att mörka och skylla på alla vanliga hyggliga svenskar…

Och jag tror det faktiskt är ännu värre än man kan tänka sig eftersom öppna gränser drar till sig extra många kriminella också. Vi har varit som en magnet på grovt kriminella de senaste 8-10 åren. Förutom den väntade överrepresentationen alltså.

Det kan fan bara vara i Sverige professorer och kriminologer säger att de inte vill ha kunskap för att kunna göra väl underbyggd forskning. Man t o m motarbetar fakta och kunskap! Man frågar sig vad man ska med kunskap till. Professorer i Sverige alltså! Ska verkligen jag behöva tala om för professorer varför det alltid är bättre ju mer kunskap man har?

Eller är det så att de svenska männen faktiskt är värst i hela världen? Det finns bara ett enda sätt att bevisa det, se till att allt blir offentligt. Har jag, som säger att det nog närmast är tvärtom, fel så ska jag ödmjukt be om ursäkt.

Mitt syfte med att kräva att rätt statistik och data läggs fram offentligt är att det där att skylla allt på den vanliga svensken måste ta slut. Minns vad som hände direkt efter att Köln blivit känt och efter att DN:s mörkning av We Are Stockholm avslöjades, man gick ut på bred front och påstod att det var precis likadant som det alltid har varit. Det finns INGET som blir bättre av det! Man MÅSTE börja adressera problemen dit de hör hemma, det är enda sättet att försöka göra något åt det. Det enda som sker om man gör som vi har gjort under massor av år är att man offrar ännu fler på det heliga altaret. Det måste ta slut!

Brå 1996-2

Brå 2005

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

115 kommentarer

 1. Frida Gustavlin

   /  01/18/2017

  Förstår verkligen varför kidsen inte vill duscha efter gymnastiken när klasskompisarna kan stå och filma med mobilen och lägga ut på nätet en sekund senare. Riktigt jävla skitbeteende.

  Men något säger mig ändå att överklassbarnens beteende på Lundsberg kommer tas som alibi för att problem med killars syn och sexövergrepp på tjejer är ett allmängiltigt mansproblem, och att gruppsextrakasserier är exakt lika vanliga över hela fältet. Oavsett vem du är, hur mycket dina päron tjänar, eller vart på jorden du härstammar. Vilket med tillgänglig data är fel, och inte för oss ett steg närmare en lösning på problemet.

  Jag misstänker ändock på sätt och vis att klanmentalitet är hyfsat utbrett på Lundsberg.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/anaz2/misstankt-sexbrott-pa-lundsberg

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2017

   Grejen är väl att medan sådant här (numera) anmäls på Lundsberg så mörkas det och fifflas bort på många andra skolor med annan kulturell elevprofil. Och om Aftonblaskan får reda på något kommer de inte skriva i vilket fall som helst.

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/18/2017

    Yes, det är nolltolerans där. Man bör skilja på skolan och internatet då de har elever som bor i området.

    Svara
 2. Ivar L

   /  01/18/2017

  Apropå den tidigare posten om moskébyggen finansierade av Qatar.
  Islam har ju sedan korsfarartiden utgjort en ständigt påtryckande kraft från öster mot Europa och som längst har den islamska världen nått Wien och Pyrenéerna. Det är ju en ödets ironi att det nu ser ut som att den slutliga inbrytningen i Europa kommer att ske från nordväst med fri passage genom det gränslösa EU – från södern till det norra immigrationsområdet. Titta på kartan:
  http://www.pewresearch.org/fact-tank/2016/07/19/5-facts-about-the-muslim-population-in-europe/

  Samtidigt förutspår t.ex. Pew Researchcenter stora framgångar för islam de närmaste decennierna:
  ”Globally, the Muslim population is forecast to grow at about twice the rate of the non-Muslim population over the next two decades – an average annual growth rate of 1.5% for Muslims, compared with 0.7% for non-Muslims.”
  http://www.pewforum.org/2011/01/27/the-future-of-the-global-muslim-population/

  Värt att nämna är att islams tillväxttakt i Sverige är 4% per år, från ca. 400 000 2010 till dryg 600 000 till 2020, en ökning med 50% på tio år!

  Det är i ljuset från detta man måste begripa länder som Qatar och deras investeringsvilja i svenska moskébyggen. De har för längesedan begripit att de står på tröskeln till en helt ny era om inte européerna sätter stopp, något som borde skett redan igår.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/18/2017

   ”Several factors account for the faster projected growth among Muslims than non-Muslims worldwide. Generally, Muslim populations tend to have higher fertility rates (more children per woman) than non-Muslim populations. In addition, a larger share of the Muslim population is in, or soon will enter, the prime reproductive years (ages 15-29). ”
   Från samma rapport. Pew Research räknar med att muslimerna når tioprocentstrecket runt 2030. Personligen tror jag vi får se de riktigt stora konsekvenserna när de börjar närma sig 20%-strecket, ca. 2040? Om de fortfarande finns ett fritt internet i Sverige då hoppas jag våra barn och barnbarn kan läsa historien om hur det gick till när deras land förstördes genom oansvarig invandringspolitik påhejad av en maffia av självgoda journalister och kulturelitister.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/19/2017

   @ Ivar L,

   Jag har skrivit svar till dig flera gånger på olika ställen angående detta ämne. Om man utgår från siffrorna i PEW rapporten från 2010 är det rimligt att vi nu har kring en miljon muslimer och 20% av befolkningen lär vara muslimsk innan 2030.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/19/2017

    Jadå, men din hobbystatistik har inte samma specifika vikt som den statistik Pew Research tar fram. Det är naturligtvis omöjligt att veta vem som i slutänden får rätt, Pew Research anger också siffrornas mycket stora osäkerhet, ingen kan se in i framtiden.

    Dina resonemang kan ändå vara intressanta men om jag skall hänvisa till siffror och deras källa så kan jag ju av naturliga skäl inte ange en random anonym kommentator på en genuskritisk blogg som källa. Det vore ju inte särskilt seriöst faktiskt.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/19/2017

     @ Ivar L,

     ”Jadå, men din hobbystatistik har inte samma specifika vikt som den statistik Pew Research tar fram.”

     Du gör vad du vill Ivar, men det är ganska tydligt för mig att det var jag som ledde dig till den PEW rapport du nu refererar till. Detta skedde i samband med att du ställde frågor till mig, som jag besvarade utförligt och du inte sen kommenterade.

     Du får självklart ha vilka åsikter du vill om min trovärdighet, men på samma sätt står det mig fritt att välja om jag vill ha vidare debatt med dig.

     Jag väljer att avstå.

     Svara
     • Ivar L

       /  01/20/2017

      Nej, Pew-rapporten hittade jag via en artikel i SvD där det påstods att européer och i synnerhet svenskar överskattar den muslimska populationens storlek. Min första post i ämnet var att SvD-skribenten totalt förbisett det faktum att populationen också skrev om en oerhört snabb tillväxt av muslimer i europa. D.v.s. även om nu européer överskattar siffrorna så är tillväxten rekordsnabb.

      Jag fattar faktiskt inte vad du är sur över. Tycker du det vore seriöst av NÅGON att använda en anonym kommentators egna hobbyuträkningar som källa? Det är ju inte dig det är fel på, det handlar om hur man gör källhänvisningar om man vill vara seriös. Det vore precis lika oseriöst att använda det jag skriver som källa.

 3. MiT

   /  01/18/2017

  Som sagt, SVT har via Youtube har blockat materialet i Sverige. Har antagligen med lite för mycket eller nåt. Men vill ju ha med hela det intressanta så man inte bara hugger lite här och där? Får se om jag delar upp den på två om det hjälper kanske. Men under tiden kan man se hela här i alla fall!

  https://vid.me/JjqW

  Svara
 4. Olof

   /  01/18/2017

  Ja, den ända rimliga anledningen till att mörka statistiken, då man måste inse hur illa det ser ut, är ju att det är _långt_ värre än vad man kan tro. Vad tippar folk på faktiskt döljer sig där?

  2-3 gånger värre överrepresentation än senaste rapporten? Mer?

  Majoriteten av all brottlighet i Sverige begås av människor med invandrarbakgrund?

  Skulle tippa på att det är siffror åt det hållet man inte vill släppa ifrån sig.

  Svara
  • Klimathotet

    /  01/19/2017

   De inser lika lite som forna despoter att det kommer en motreaktion förr eller senare. Inte från min generation för vi är för gamla utan det kommer att vara deras barn och/eller barnbarn som håller i yxan.

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/19/2017

   @ Olof,

   ”Vad tippar folk på faktiskt döljer sig där?”

   Jag hittade en hygglig artikel från SvD 2011 om dels läget i Norge, dels vad de befintliga BRÅ rapporterna från 96 och 05 hade att säga:

   ” 6,1 procent av alla norrmän begick något brott under mätperioden. Invandrare från Norden, Västeuropa och Nordamerika begick brott i lägre grad än så. Men 10,4 procent av invandrarna från Östeuropa, 13,6 procent från Asien, 13,8 procent från Central- och Sydamerika och 17,8 procent av invandrarna från Afrika registrerades under samma tid för brott. Även invandrares barn hade högre brottsaktivitet än de norskättade, visar rapporten.”

   ”Ursprungsländer med högst procentandel gärningsmän var Marocko (18,1), Iran (19,4), Somalia (21,8) och Irak (23,6 procent). På andra sidan spektret finns ursprungsländer som Kina (5,9) och Filippinerna (4,7 procent).”

   ”Brottsförebyggande rådets två utredningar (1996:2 samt 2005:17) om brottsligheten bland personer födda i Sverige och i utlandet har gett liknande, för att inte säga värre, resultat. I den tidigare rapporten hade exempelvis 26,9 procent av invandrarna från Nordafrika varit skäligen misstänkta för brott under mätperioden, och i den senare mättes motsvarande till 24,1 procent.”

   http://www.svd.se/brottslighet-bland-invandrare-borde-oroa-alla-partier

   Så med ett rimligt väl fungerande rättssystem verkar man hamna kring att 20-25% av folk från MENA blir åtminstone ”skäligen misstänkta för brott”. Men nu har polis och domstolar i princip slutat att fungera i Sverige, så det är rimligt att gissa att det dels är en högre andel som verkligen begår brott men samtidig en lägre andel som blir registrerade. Vidare var könsfördelningen inte alls lika skev tidigare, dvs. det är en mycket högre andel unga män som har kommit nu. Dessa tenderar genomgående att begå fler brott än andra grupper.

   Sammantaget är det en rimlig gissning att för de 350 tusen som kom under reinfeldtpuckeln, så begår mellan en tredjedel och hälften brott. Samtidigt blir nog få av dessa registrerade.

   Svara
   • G

     /  01/19/2017

    Den var inte sparad men nu är den det: http://archive.is/3y0VE
    Kunde iofs sparat den tidigare då jag tydligen hade artikeln sparad bland mina bokmärken i webbläsaren.

    ”Observera – denna artikel är från 2011
    Den här artikeln har fått nytt liv på sociala medier och delas flitigt just nu. Vi vill dock göra våra läsare uppmärksamma på att artikeln är gammal.”

    Japp, gammal som gatan, så statistiken är numera helt obsolet…eller inte!

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/19/2017

     @ G,

     ”Den var inte sparad men nu är den det: http://archive.is/3y0VE

     Utmärkt att du tar tag i detta!

     Jag har väldigt många länkar och dessutom ett bra minne, men märker att mycket bara försvinner över tiden. T.ex har flera politiker helt tagit bort sin gamla bloggar, där det fanns gott om guldkorn. En av de värsta var bloggen som drevs av Kent Persson, den tidigare partisekreteraren för M. Men den är nu borta….

     Låt oss hjälpas åt att se till att dessa vår nations dödgrävare inte kommer undan!!!

     Svara
   • Olof

     /  01/19/2017

    @Utlandssvensk Ja, det där stämmer rätt väl överrens med mina misstankar. Östeuropa/Balkan invandringen var en större del tidigare och dels bör deras förutsättningar för assimilation varit mycket bättre med kulturella likheter och mer likt en svensk relation till staten.

    Med den massiva MENA invandringen, deras extrema placering i liknande statistik och den svenska politikens fullständiga misslyckande i att driva någon som helst assimilationspolitik som kunde åtminstone minska problemet så pekar alla variabler på att de verkliga siffrorna idag är långt, långt värre än senaste rapporten och sannolikt över ett antal riktigt jobbiga signalvärden som hälften-av-x, etc.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/19/2017

     @ Olof,

     ”så pekar alla variabler på att de verkliga siffrorna idag är långt, långt värre än senaste rapporten”

     Jo, men samtidigt gör sammanbrottet inom polisen och domstolarna att det nu finns extrema felkällor.

     Troligen klaras en MYCKET högre andel mord som begås av svennar upp. Om Kalle är full eller svartsjuk och hugger ner Olle eller Bettan är det ganska troligt att han anmäler sig själv. Om han inte gör detta, finns det ingen som skyddar honom. Alla i hans omgivning är villiga att vittna och med all sannolikhet skäms Kalle själv.

     Men det är en helt annan femma i en del andra grupper. Att mörda kan anses berättigat i många fall och oavsett om så är fallet, finns det ingen som vill vittna.

     Vidare är det även troligt att polisen anstränger sig för att inte klassa en del brott som mord, trots att de sannolikt är det. Balkongflickor är väl ett bra exempel.

     Dessutom verkar polisen helt fräckt ha slutat att ens registrera anmälningar om mycket grova brott. Sydsvenskan skev följande i augusti 2016:

     ”Flyktingbarn misstänks bli sålda som sexslavar i lägenheter i Malmö. Men polisen utreder inte brotten. Fall efter fall läggs ner.”

     ” Det här sker hela tiden. Mörkertalet är stort och jag får bara höra om en bråkdel, säger Lisa Green, samordnare mot människohandel i Skåne, som arbetar på uppdrag av både Malmö stad och länsstyrelsen i Stockholm.

     I hennes dator finns de många olösta ärendena som rör misstänkt människohandel i Skåne. Sedan 2014 har hon fått in över 100 fall, varav drygt 40 rör barn. De flesta av dem misstänks på olika sätt ha utnyttjats för sexuella ändamål.”

     ”Sedan 2014 har Lisa Green anmält cirka 40 fall till polisen där barn misstänks ha utsatts för människohandel. De flesta av fallen har skett i Malmö.
     Men anmälningarna registreras inte av polisen.

     Enligt Brottsförebyggande rådet, BRÅ, har polisen mellan åren 2012 till 2015 inte tagit emot en enda anmälan om människohandel mot barn under 18 år i Malmö.
     Förklaringen, enligt Lisa Green, är att polisen inte hanterar anmälningarna som anmälningar. Istället tas många av dem emot som tips och syns därigenom inte i statistiken.”

     http://www.sydsvenskan.se/2016-08-06/polisen-prioriterar-bort-de-salda-flyktingbarnen

     Läs sista stycket en gång till!!! De struntar i att registrera anmälningarna!!! Och då pratar vi extremt grova brott. Vem vet vad de gör med ”tips” om t.ex misshandel och rån?

     Sen vet vi väl alla att om en vanlig svensk skulle misstänkas för något som ens ligger i närheten av sexhandel med barn, då skulle det sättas in massiva resurser. Nu säger jag inte att det är något fel i detta, men det belyser hur brottsstatistiken i Sverige troligen är rent groteskt snedvriden. Om det finns hundra MENA figurer som ägnar sig åt människohandel med barn och en svensk som gör samma sak, är det fullt möjligt att den enda som åker dit är svensken. Eller kanske mer realistiskt, att 3 MENA figurer och en svensk då åker dit. Då ser vi förvisso en överrepresentation, men den ligger likväl ljusår från den verkliga bilden.

     Slutligen behöver 7K, BRÅ och polisen bara sitta still i båten, så kommer problemet att försvinna. Svenskarna lär nämligen snart sluta att anmäla våldsbrott, eftersom det börjar bli uppenbart att det är meningslöst. Så om några år kommer vi att ha utmärkta siffror! Min gissning är att den berömda anmälningsbenägenheten redan har fallit en hel del de senaste åren och nu rasar snabbt. Fast grundregel 1A inom svensk kriminologi är att man endast pratar om anmälningsbenägenhet när antalet anmälda brott ökar. Men då pratar man å andra sidan inte om något annat….

     Svara
 5. Gorby

   /  01/18/2017

  De verkar ha liknande problem i Canada med att de försöker mörka och sopa problemen under mattan.

  Svara
 6. MiT

   /  01/18/2017

  Svara
  • Nej, men det håller dom borta från att begå nya brott. Och en sjuk kan få vård genom att ligga på sjukhus. Vad menar människan egentligen?

   Svara
   • Ivar L

     /  01/19/2017

    Då vet vi en sjukhussäng som inte behövs i framtiden i varje fall, Lindas.
    Hur dum får man vara?

    Svara
  • Rikard

    /  01/19/2017

   Hej.

   Snecker borde stå på scenen!

   ”De döda blir inte mindre döda för att de är på bårhus”
   ”Hemligheter blir inte mindre hemliga för att de släpps på hemlighus”
   ”Hemlösa blir inte mindre hemlösa för att de är inomhus”
   ”Fattiga blir inte mindre fattiga av att vara på fattighus”
   ”Arbetslösa blir inte mindre arbetslösa av att vara på Arbetsförmedlingen”
   ”Vänsterpartister blir inte mindre otro-värda för att de sitter i riksdagshus”

   ‘Ba-dum tisch! Tassåmycke tassåmycke glöm inte att dricksa pianisten!’

   Hon är roligare än Schyffert och Batra och Nujen tillsammans!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Noger

     /  01/19/2017

    Snacket blir inte mindre snicksnack för att det kommer från en Snecker.

    Svara
  • G

    /  01/19/2017

   Ahahahaaha! Utmärkt tråd med underbara svar på hennes tweet! 😛

   Svara
  • Pelle2

    /  01/19/2017

   Snecker visar vilken apologet som Vänsterpartiet är för brottslingarna.
   Det är alltid mest synd om brottslingarna för en vänsterpartist och det är ingen bra ide´att straffa brottslingar för något.
   Vilken jubelidiot hon är !

   Svara
  • Grodan Boll

    /  01/19/2017

   …med undantag av vita heterosexuella medelålders cis-sexualbrottslingsmän, får man anta.

   Svara
  • havre flarnstad

    /  01/19/2017

   Vilket stolpskott Snecker är.

   Det där med sjukhus är så dumt att det inte förtjänar en förklaring men går vi in på fängelset
   så är det i dagsläget endast 31% som begår nya brott efter en vistelse på tukthuset.

   Man får vara tacksam att V har en hel del nötter som uttalar sig det gör gott för valresultaten.

   Svara
 7. Rikard

   /  01/18/2017

  Hej.

  ”Mina herrar kardinaler och monsignorer, kom, skåda månen i denna stjärnkikare jag konstruerat! Man ser vartenda berg!

  ”Trams! Månen är en slät sfär, basta!”

  ”Men signore, ni kan själv se här bara ni ser efter…”

  ”Mal ne aggia! Jag behöver inte se i ert instrument! Jag vet ju att den är slät! ”

  Anekdotiskt, för att inte säga mytologiskt, om en viss italienare och hans stjärnkikare, och vad lärde herrar med för sin tid och plats korrekt värdegrund ansåg om detta.

  För att ‘fare l’avvocato del diavolo’ så vill jag framhålla att den faktaresistens (eller resistans kanske?) som nu är av nöden för allehanda feminister, socialdemokrater, moderater och deras handgångna åsiktskrämare i Eris anda är ett rent allmänt mänskligt drag – vi har alla våra käpphästar vilka vi inte vill få ifrågasatta. Alla har vi cirklar när vilka de ej i fred får vara gör oss störda, för att inte säga rubbade.

  Ego och prestige utifrån status i flocken – eller status som opponent – gör att vi undermedvetet sätter för självkänsla på spel när vi tar risken att utsättas för kunskap som kullkastar vår tro (eller vårt vetande). Jag brukade ge rådet till studenter på gymnasienivån att läsa minst en bok om året av en genre eller åsikt som var så långt ifrån vad de annars fann intressant eller givande – annars skapar man en egokammare till spegelsal.

  Personligen ser jag fram emot svensk kriminalstatistik om hur ofta funktionshindrade/nedsatta samt personer med psykisk störning/sjukdom är gärningshen kontra offer, med möjlighet att jämföra olika varianter. De spridda resultat jag sett från USA ger mellan tjugofem och femtio gånger så hög risk som en person utan funktionshinder/psykiatrisk diagnos för att utsättas för brott.

  Annan brottsstatistik som vore intressant skulle kunna vara graden och arten av straff mellan politiker/ej politiker för likvärdiga brott, och varför inte utefter partitillhörighet också? Tänk vad spännande för en kriminolog/kriminalistiker om det finns signifikanta variationer i den urvalsgruppen.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Klimathotet

    /  01/19/2017

   Divina Commedia i nutid.

   ”If you live in a country where fishing is a punishable offence without a fishing license, but not an illegal border crossing without a valid passport, then you have the right to say that this country is ruled by idiots.”

   Milos Zeman, President of the Czech Republic

   Svara
 8. Hmm

   /  01/19/2017

  OT Måste slänga in en fråga här även om jag misstänker att jag inte kommer hålla med om era tankar, men tycker ändå det här forumet passar bäst för mitt huvudkrattande.

  Vad och hur tänker ni ang Assanges senaste utspel att han kan tänka sig gå med på att bli utlämnad till USA efter att han utan rimlig orsak har varit paranoid rädd att åka till Sverige för den samme anledning?

  Tror han verkligen att han är orsaken till Manlings benådning? (Jäklar i det på tiden att Julian tog ställning för hens fall) Eller är det bara smart PR igen då han vet att han inte riskerar utvisning fit pga risk för dödstraff men han såg nu äntligen en utväg att bryta sitt dödläge med sin självvalda husarrest, eller vad?

  Är det något jag missar?

  Svara
  • Hmm

    /  01/19/2017

   *Manning

   Svara
  • Rikard

    /  01/19/2017

   Hej.

   Assange är en egomaniker, oavsett vad han är i övrigt, så jag tror att det mest handlar om ”fütter mein ego” från hans sida. Att han inte vill åka till Sverige håller jag dock inte emot honom; han hade troligen utlämnats omgående oavsett vilken regering vi har.

   Benådningen av Manning skall nog mer ses som ett sista drag av Obamas administration att ‘p*ssa i badvattnet’ för Trump. Man söker sannolikt etablera en lose-lose situation för Trump vilken kommer att förfölja honom och hamras fram av Clinton-trogna media likt hur många harvade på om Obamas födelse-attest.

   Jag tror Trump kommer att svara med att ta kontakt med Assange och även Snowden, men inte förrän han har etablerat större kontroll över underrättelsetjänsterna som just nu verkar förbereda sig för ett internt byråkratkrig.

   Assange själv är överspelad annat än som spelpjäs för andra, och är alltmer irrelevant; vi kan vänta oss allt färgstarkare utspel från hans sida. Förhoppningsvis kan vi få tillstånd en granskningskommission i Sverige angående åklagarväsendets agerande och turerna bakom Assange-ärendet; det blir direkt oanständigt när man jämför, och det endast på en höft, vilka resurser som slösas på honom jämfört med andra betydligt värre våldtäktsmål (och det skall inte läsas att jag anser honom skyldig eller ej). Varför svenska feminister inte protesterar mot detta begriper jag inte – eller mer korrekt: min egen misstanke är alltför osmaklig för att jag skall vilja tro på den.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Det ryktades ju om att Wikileaks medvetet hjälpte Trump i valet genom att endast läcka information om Hilary. Detta bekräftar lite den tesen om han plötsligt känner sig trygg att åka till USA med tanke på att Trump officiellt blir president imorgon.

   Svara
 9. G

   /  01/19/2017

  ”ABF ordnar Skam-seminarium

  Den norska tv-serien Skam har gjort succé. Det vill ABF Sörmland utnyttja. Tillsammans med Eskilstunas kommunala elevråd ordnar de ett Skam-seminarium.

  Seminariet riktar sig mot gymnasieelever. Genom att ha Skam som utgångspunkt hoppas arrangörerna väcka diskussion om ämnen som är viktiga för dessa.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/sormland/abf-ordnar-skam-seminarium

  Svara
 10. G

   /  01/19/2017

  ”Få fälls för hedersbrott

  På lördag är det 15 år sedan som Fadime Sahindal mördades av sin egen pappa för att hon enligt honom kränkt familjens heder.
  Men trots att kunskapen om hedersproblematiken ökat sedan dess är det sällan någon som fälls för brott.
  ..[…]..
  Femton år senare visar en undersökning från regeringens förra samordnare Carin Götblad att runt 100.000 barn och ungdomar fortfarande är utsatta för förtryck i hederns namn. Men enligt SVT:s sammanställning är det sällan som det leder till rättsliga påföljder.

  2014 infördes en lag mot tvångsgifte. Drygt 100 fall har anmälts men det har resulterat i bara en avkunnad dom.

  I bara 10 avkunnade domar förra året sägs det att brottet ska vara hedersrelaterat.

  – Det är ett enormt problem, säger Astrid Schlytter, docent i rättssociologi och som i 20 år forskat kring hedersproblematiken. Jag räknar med att ungefär var tredje elev i Stockholm med två utlandsfödda föräldrar lever i den här kulturen.

  Astrid Schlytter anser att kunskapen och lagarna finns på plats men att myndigheterna är dåligt rustade att tillämpa dem. Som exempel pekar hon på vad som hände i småländska Mönsterås förra året.

  En 14-årig asylsökande flicka uppgav då att hon var gift med sin sju år äldre kusin som också var asylsökande. Socialtjänsten separerade paret. Men istället lät de flickan bo med mannens föräldrar. Först när flickan blev gravid tvångsomhändertogs hon.

  – Det här fallet visar att man inte är förberedd, att man inte tänkt till, säger Astrid Schlytter. Det handlar ju om barnbrudar och tvångsäktenskap, det handlar om systematiska våldtäkter. Vi har en lagstiftning som ger möjligheter men varken socialtjänsten eller polisen är rustade för att möta det här.”
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/fa-falls-for-hedersbrott

  Svara
 11. G

   /  01/19/2017

  Tar med det mest intressanta från artikeln, ytterligare något det saknas officiell statistik om, men detta är väl lika oviktigt föra statistik om som inv kriminalitet.

  ”Skyddsnätet fullt av hål för de som drabbas av hedersvåld
  ..[..]..
  Undersökningar pekar mot att fem till tio procent av alla personer under 18 år drabbas av hedersrelaterat förtryck eller våld. Juno Blom på Nationella kompetensteamet mot hedersvåld menar att samhällets skyddsnät är fullt av hål.

  – Det får inte bygga på att man på vissa håll har en fantastisk välfungerande verksamhet, men på andra håll så är det en total okunskap rörande de här områdena. Då får vi ingen likvärdighet i landet, säger hon.

  I maj förra året hittades en 16-årig flicka död i Hökarängen utanför Stockholm. Ett drygt halvår tidigare hade hon kommit till Sverige som flykting från Afghanistan, gift med en 38-årig man. Det hade funnits varningar om att flickan var hotad, men inget hände, och när hon försvann dröjde det två månader innan polisen började leta.

  Juno Blom kan inte glömma fallet.

  – När Lisa Holm mördades skedde det så naturligt. Alla pratade om det här, när hon saknades, vad som hade hänt. Vad är det som gör att den här flickan, aldrig blev… alltså det blir några få artiklar som berör hennes situation, sedan på något vis ebbar bara det här ut och så händer det inget mer.
  ..[..]..
  Advokat Elisabeth Massi Fritz som har specialiserat sig på hedersbrott menar att det i dag finns en större kunskap inom sjukvården om oskuldskontroller och könsstympning. Det har satsats miljontals kronor på utbildning, vilket gör att alla känner till att det begås hedersbrott i Sverige. Men det saknas fortfarande specialistkompetens för att kunna arbeta effektivt med de här frågorna – det gör att fallen sällan leder till åtal och fällande domar.
  ..[..]..
  Ett annat problem är att hedersbrott inte finns inskrivet i brottsbalken.

  – Det ska vara ett grovt brott med stränga straff och möjlighet till utvisning. Även om du är under 18 år ska du kunna utvisas om du blir dömd för hedersbrott.
  ..[..]..
  Även om det saknas officiell statistik så tycker hon sig se en ökning av hedersrelaterade brott i takt med de ökade flyktingströmmarna.

  – Det är inte så konstigt eftersom vi har tagit emot en stor grupp flyktingar till Sverige. Jag är för mångfald och för att vi ska hjälpa utsatta, jag har själv en invandrarbakgrund, men vi måste också inse vilka konsekvenser vår flyktingpolitik får i samhället. Med den har vi också tagit in mycket hederskultur och hedersnormer. Jag tycker det är oerhört viktigt att diskutera detta. Vi ska förstås också prata om dessa brott i skolorna i alla åldrar, göra alla medvetna om att hedersbrott finns i alla våras närhet och att alla har ett ansvar att arbeta med frågan.
  ..[..]..
  Sara Mohammed, verksamhetsansvarig för organisationen Glöm aldrig Pela och Fadime, anser att kunskapen om hedersvåld har ökat i samhället men att det finns en hel del att åtgärda. Bland annat måste Sverige aktivt arbeta för att hämta hem barn som förs bort för att giftas bort i utlandet och stoppa skattepengar till religiösa samfund som inte respekterar demokrati och jämställdhet.

  Samtidigt tycker hon att utvecklingen i vissa förorter går åt fel håll.

  – Mörka religiösa krafter har blivit tuffare mot flickor och kvinnor, de är trötta på bli trakasserade och hånade av islamister.

  Lösningen får inte vara könsseparerade badtider, fritidsaktiviteter och gymnasitiklektioner, menar hon.

  – Tanken är att man ska vara snäll mot de som annars inte får komma till aktiviteterna, men det får inte får finnas olika måttstockar för kvinnors rättigheter. Om flickor blir tafsade på badhusen kan man polisanmäla och anställa fler vakter i stället för att cementera könsdiskriminering.
  http://www.svt.se/nyheter/inrikes/skyddsnatet-fullt-av-hal-for-de-som-drabbas-av-hedersvald

  Svara
  • G

    /  01/19/2017

   ”Hedersbrott kan bli en brottsrubricering, och de senaste årens ökade antal asylsökande i Sverige gör att hedersrelaterat våld återigen måste kartläggas noggrant. Det sade jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) i en debatt i SVT:s Aktuellt på tisdagen.

   Det stora antalet asylsökande i Sverige senaste åren har gjort att att regeringen ställts inför en ny situation kopplat till hedersrelaterade brott och barnäktenskap.

   – Vi ska göra en kartläggning av det hedersrelaterade våldet, för vi behöver veta mer eftersom vi haft en stor migration de senaste åren, sade Åsa Regnér i Aktuellt.

   I vissa brutala mordfall blir uppmärksamheten enorm och det hela genomlyses mycket noggrant, till exempel som vid mordet på Lisa Holm.

   Andra gånger lyser rättsväsendets kunskap om misstänkta bakgrunder till mord, till exempel vid så kallade ”balkongfall”, med sin frånvaro.”
   http://www.svt.se/nyheter/inrikes/asa-regner-hedersmotiv-kan-bli-grund-for-straffskarpning

   Ny situation ? ffs!
   Det har existerat ett bra tag i Sverige, ni har sett men inte vågat peta på det här ordentligt, så då har det inte heller existerat, rädda politiker utan ryggrad får aldrig något gjort, och håller man dessutom de som skriker islamofob i handen så ska man inte förvänta sig underverk. Så jävla ynkliga ni är.

   Svara
   • Pelle2

     /  01/19/2017

    Och som vanligt skall åtgärderna skjutas på framtiden med evighetslånga utredningar.
    Vi vet redan att hedersvåld förekommer så vad finns det att utreda?
    Möjligen kan man en kortare stund fundera på straffsatserna men sedan är det bara att föra in brottet i brottsbalken och börja bekämpa det…

    Svara
  • G

    /  01/19/2017

   ”Hedersvåldet fortsätter skörda offer
   ..[..]..
   Komplett statistik över hedersmord saknas. Men enligt det nationella kompetensteamet mot hedersförtryck på länsstyrelsen Östergötland rör det sig om mer än enstaka fall.

   – Vi känner till sex fall från förra året, lågt räknat, där det finns en tydlig hederskontext. Det är alltså inte ett mord vart tionde år det handlar om, det är ganska många, säger Mikael Thörn, expert på hedersrelaterat våld på länsstyrelsen.

   Ett fall är den 16-åriga asylsökande flicka som hittades död i ett skogsparti Hökarängen i södra Stockholm, ett annat den 22-åriga kvinna som ströps av sin make på ett asylboende i Mariannelund.
   ..[..]..
   Inser man inte att det är ett hedersbrott lagför man kanske inte alla inblandade och offret får inte rätt hjälp med tanke på hotbilder som kan vara väldigt höga, säger Elisabeth Massi Fritz.

   Det här leder också till en rädsla för att anmäla hos många offer.

   – Det finns tyvärr en stor misstro mot rättsväsendet och även socialtjänsten. Man tror inte att man får den hjälp man verkligen behöver den dagen man är beredd att gå emot familjen och släkten, säger hon.
   ..[..]..
   Fakta: Minst sex mord

   Länsstyrelsen Östergötland känner till åtminstone sex mord med tydlig hederskontext förra året.

   * En 24-årig asylsökande kvinna mördas brutalt i en bostad i Södertälje i januari. Hon var gift men ville skilja sig. Maken döms till livstids fängelse och utvisning.

   * I maj hittas en 16-årig asylsökande flicka död i ett skogsparti i Hökarängen i södra Stockholm. En 38-årig man, som kände flickan, är häktad i sin frånvaro.

   * En 22-årig kvinna stryps av sin make på ett asylboende i Mariannelund i juni. Efter mordet knyter han en slöja runt hennes hals. Maken döms till livstids fängelse och utvisning men har överklagat.

   * Tre mord utreds fortfarande.”
   http://www.gp.se/nyheter/sverige/hedersv%C3%A5ldet-forts%C3%A4tter-sk%C3%B6rda-offer-1.4122543

   Svara
 12. G

   /  01/19/2017

  ”SOS Barnbyar startar i Sverige

  SOS Barnbyar startar sin första operativa verksamhet i Sverige. Ett ungdomscenter öppnar i dag i Hammarkullen i Göteborg för att stötta ensamkommande ungdomar.

  Organisationen såg ett behov av insatser efter den stora vågen av ensamkommande barn som till Sverige under 2015, rapporterar Sveriges Radio Ekot.

  – Här finns det en grupp som initialt behöver ett stort stöd. Det finns inte direkt några insatser som riktar sig till den här gruppen och här såg vi att vi kunde göra skillnad, säger Catharina Gerhke, generalsekreterare för SOS Barnbyar.”
  https://www.gp.se/nyheter/sverige/sos-barnbyar-startar-i-sverige-1.4120837

  ”Bris satsar på ensamkommande barn

  Ensamkommande barn är en särskilt utsatt grupp. Bris inleder nu ett projekt för att hjälpa barn som flytt från katastrof och krig med stödgrupper och stärkta nätverk.

  – Barnen bär ofta på mycket trauma från både flykten och krigssituationen, det är då samhällets ansvar att stödja. Barnen har rätt till liv och utveckling, och projektet ska hjälpa kommuner erbjuda det, säger Magnus Jägerskog.”
  http://www.svd.se/bris-satsar-pa-ensamkommande-barn

  ”SOS Barnbyar är en internationell välgörenhetsorganisation som riktar sig till föräldralösa, övergivna och på andra sätt utsatta barn över hela världen.

  Kärnan i verksamheten är de så kallade barnbyarna, som utgår från en familjemodell där föräldralösa barn och anställda barnbymammor bor tillsammans i egna hem tills barnen är redo att flytta hemifrån. Organisationen bedriver också ungdomsboenden, skolor, vårdinrättningar och social verksamhet där målet är att stödja utsatta familjer och på så sätt motverka att familjer splittras och barn överges. Verksamheten dikteras till största del genom privatpersoner som tecknar fadderskap. Mot en månatlig summa får bidragsgivaren följa ett barn eller en barnby genom att regelbundet få brev och fotografier skickade hem till sig. Den svenska delen av SOS Barnbyar arbetar med insamling till projekt i framförallt Afrika.

  SOS Barnbyar grundades inspirerad av andra världskriget på initiativ av Hermann Gmeiner, som 1949 invigde den första barnbyn i Imst i Österrike. Hermann Gmeiner ville skapa ett alternativ till barnhem och ge föräldralösa och övergivna barn en möjlighet att växa upp i en familj och få en utbildning.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/SOS_Barnbyar

  Undrar hur många % av afghanerna som var föräldralösa och övergivna innan de kom hit, frågar man rätt person blir nog svaret allihop. Riktiga barn hjälps via fadderskap i exempelvis Afrika, unga män som vandrat hit hjälps i Sverige, hade jag haft fadderskap hade det nog tyvärr rykt illa kvickt, hjälpa riktiga barn på ett eller annat sätt är en sak och en självklarhet, kalla unga män för barn och ge hjälp till de som tagit sig hit en annan, hjälper hellre kvinnorna som är kvar i det ”osäkra” landet dit de unga männen utan asylskäl inte kan utvisas till pga ”säkerhetssituationen”. Ungefär så….

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/19/2017

   där föräldralösa barn och anställda barnbymammor bor tillsammans i egna hem tills barnen är redo att flytta hemifrån.

   Hårda bakgrundskontroller på dessa mammor?
   I en maktposition, med ensam och avskiljd tillgång till barn. Här finns riskmoment för sexuellt utnyttjande.

   Svara
 13. G

   /  01/19/2017

  ”Ygeman (S): Inte värre nu än för 20 år sedan

  Idag möttes konsertbranschen i Linköping för att bland annat prata om hur man ska motverka sexövergrepp på festivaler i sommar.

  – Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sen, men vi pratar mer om det nu, sa inrikesminister Anders Ygeman (S) när han idag besökte Sweden Live.

  Inrikesministern Anders Ygeman (S) var tillsammans med företrädare för RFSU, FKP Scorpio (Bråvallafestivalen) och We Are Sthlm inbjuden att diskutera publiksäkerhet och hur sexuella övergrepp ska motverkas. Flera av de medverkande tror inte att övergreppen är något nytt fenomen, det nya är att ämnet fått större uppmärksamhet.

  – Vi tror inte att brotten har ökat. Men det har varit tyst om dem innan. Det är bra att vi pratar om det nu. Vi måste förebygga brotten. Vi har alla ett ansvar, sa Kristina Ljungros ordförande för RFSU.

  Inrikesministern höll med dem tankegångarna.

  – Det är bra att vi pratar mer om sexuellt ofredande. Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sen, men vi pratar mer om det nu, sa han.
  ..[..]..
  – En mer nyanserad rapportering vore önskvärd, tycker Eva Widgren som är projektansvarig för We Are Sthlm vid Stockholms Stads Kulturförvaltning.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sexbrott-pa-festivaler-inte-varre-nu-an-for-20-ar-sedan

  Innan vänsterrelativist inom polisen editerade polisens egna rapport…

  Från WAS….

  Svara
  • G

    /  01/19/2017

   ”Ygeman kopplar övergrepp till alkohol

   Om landets musikfestivaler ska kunna göra något åt sexuella övergrepp behöver de fundera över alkoholen enligt regeringen. – Det finns anledning för dem att se över utskänkningen, säger inrikesminister Anders Ygeman.

   I ett samtal inför svenska festivalbranschen efterfrågade inrikesminister Anders Ygeman under onsdagen ett tydligare ansvar för arrangörerna själva när det kommer till att stoppa sexuella övergrepp. Särskilt tog han upp frågan om festivalernas alkoholtillstånd och kontroll över den servering som sker.

   – Jag ville tydliggöra deras ansvar. Det finns anledning för dem att se över utskänkningen, vilken kontroll de har över den yta där utskänkningen sker, säger han.

   Han sa också om att festivalerna behöver tillräckligt med personal och utbildad personal.
   Under förra sommaren anmälde festivalbesökare ett stort antal sexuella ofredanden och även fullbordade våldtäkter. Övergreppen skedde både framför scenen men också på andra områden av festivalerna och ledde till en våg av protester bland unga tjejer.

   Fakta: Festivalsommaren 2016
   Anmälningar om sexuellt ofredande:
   Putte i Parken i Karlstad: 40 anmälningar.
   Sweden Rock: 1 anmälning.
   Putte i Parken i Örebro: 2 anmälningar.
   Bråvallafestivalen: 18 anmälningar. (+ 5 anmälningar om våldtäkt)
   Peace ande Love: 10 anmälningar. (+ en anmälan om våldtäkt)
   Emmabodafestivalen: 5 anmälningar.
   Storsjöyran: 2 anmälningar.
   Trästockfestivalen: 14 anmälningar.
   Luleå Hamnfestival: 5 anmälningar.”
   http://www.hd.se/2017-01-18/ygeman-kopplar-overgrepp-till-alkohol

   WAS 2016 är inte med i listan ovan av någon anledning :/

   ”Totalt har polisen fått in 53 anmälningar om sexuella ofredanden under We are Sthlm. Eriksson förklarar också att 53 anmälningar om sexuellt ofredande inte är samma sak som att 53 flickor drabbats. I själva verket är antalet brottsoffer troligen fler.”
   http://www.friatider.se/mer-vald-och-sexofredanden-under-we-are-sthlm

   Svara
   • G

     /  01/19/2017

    Antar att ”The alkohol is strong in this one” gäller det här också…

    Svara
    • Svenne

      /  01/19/2017

     Ett otroligt och välförtjänt genomslag för Arpis artikel i Spectator! Fattas bara att innehållet får effekt i Sverige också… #önsketänker

     Svara
  • Rikard

    /  01/19/2017

   Hej.

   Om vi antar att Ygeman uttalar sig om frekvens och grad av övergrepp begångna på festivaler utifrån data; var är dessa data och varför presenteras de inte?

   Är mängden övergrepp konstant över tid men demografin förändrad? Fram med data.
   Är mängden övergrepp en funktion av andelen män av publiken? Fram med data.
   Är mängden övergrepp relaterad till alkohol/narkotikaanvändning, både hos enskild, grupp och hela antalet besökare? Fram med data.
   Varierar graden och arten av övergrepp med demografin hos besökarna? Fram med data.
   Varierar graden och arten med åldern? Fram med data.
   Varierar graden och arten av övergrepp genre-relaterat? Fram med data.

   Om vi inte har eller kan få se data tvingas vi ju dra slutsatsen att Ygeman istället uttalar sig av personlig erfarenhet om hur många och hur svåra sexuella övergrepp som är normalt på festivaler utifrån hans egna deltagande i dylikt; hur skall han annars veta alls?

   Ynkedom, hr Ygeman. Skam över ditt namn och ämbete intill solen slukas!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 14. G

   /  01/19/2017

  ”Skärpt straff för morddömd

  I juli hittades Luwam Zemichael, 31, död i sin bostad i Kiruna. Hon var hängd i duschen med en elkabel på ett sätt som förde tankarna till självmord. Men det rörde sig om mord och misstankarna riktades snart mot hennes pojkvän, Serebe Brhane, 28, som greps på flykt i Tyskland.

  Enligt åklagaren hade Zemichael fått kalla fötter inför parets planerade giftermål. Åklagaren menar att Brhane – som skulle utvisas – behövde gifta sig med henne för att senare kunna invandra till Sverige som anhörig. Under mordkvällen hade paret bråkat om det planerade giftermålet.

  I tingsrätten dömdes Brhane till 14 års fängelse för mordet. Igår skärpte hovrätten domen till 16 års fängelse för mord.
  ..[…]..
  Straffet skärps bland annat eftersom trovärdiga vittnen har berättat att Brhane tidigare hade varit våldsam mot Luwan Zemichael. Dessutom visar en ljudinspelning från mordkvällen att han inte blev provocerad av Luwan Zemicheal under mordkvällen, utan att det var han själv som hade varit påstridig och aggressiv. Han döms också till livstids utvisning efter avtjänat straff med förbud om återvändo till Sverige.
  http://nsd.se/nyheter/kiruna/skarpt-straff-for-morddomd-10400650.aspx

  Svara
 15. G

   /  01/19/2017

  Intressant höra vad folk tycker i form av kortare ”folk på stan”-kommentarer. Kanske ännu mer intressant när man vet kön, yrke, ålder och vilken stad & stat de är hemmahörande i. Alltid skönt att se när en ung 25-årig tjej låter smartare än en 43-årig man och 52-årig kvinna i sina kommentar, som tror USA lär bli oigenkännligt. Och det vore bättre om de s.k ”anti-”fascisterna tänkte lite mer som 38-åringen som kommenterar sist, han tror inte det behöver bli så illa trots allt och då röstade han dessutom på Hillary.

  ”Voices of Americans on Trump’s inauguration

  As Donald Trump prepares to take the helm of a divided nation, Americans across the political spectrum are looking to the inauguration of their 45th president with wildly different expectations — ranging from excitement and elation to despondency and dread.

  Here are some of their thoughts:…”
  http://www.dailymail.co.uk/wires/afp/article-4134798/Voices-Americans-Trumps-inauguration.html

  Svara
 16. G

   /  01/19/2017

  ”Hög politiker raderade alla mejl

  Ordförande i styrelsen för landets största kommunala fastighetskoncern, Förvaltnings AB Framtiden i Göteborg, har använt sin privata mejl för all korrespondens. När tidningen GT begär ut allmänna handlingar får de beskedet att allt är raderat.

  – Så har jag alltid gjort, säger den tidigare riksdagsmannen Lars Johansson (S) till GT

  Lars Johansson var riksdagsman i tolv år och bland annat var han vice ordförande i skatteutskottet och har suttit i krigsdelegationen och näringsutskottet. Hans kommunalpolitiska engagemang sträcker sig tillbaka till 80-talet. Men att han inte skulle använda sin privata mejl har helt gått honom förbi.

  En av Sveriges främsta tryckfrihetsexperter, Nils Funcke, är kritisk.

  – Det skulle mycket väl kunna vara tjänstefel, säger han till GT.

  Det finns flera tidigare domar i liknande fall. Funcke menar att det här kan vara typiskt för Göteborg:

  – Det är inbitna strukturer som är svåra att komma tillrätta med. Den där Göteborgsandan som tidigare kommunalråd har odlat kryper inte bara in i tapeter utan går in i bjälklaget, säger han. ”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/h%C3%B6g-politiker-raderade-alla-mejl-1.4122654

  ”Så har jag alltid gjort” hahaha 😛 för fan Lasse!

  Svara
 17. G

   /  01/19/2017

  ”M berett att fälla regeringen i höst

  Moderaterna är berett att fälla regeringen redan i höst om SD stödjer en gemensam alliansbudget, uppger partiledaren Anna Kinberg Batra.

  – Jag anser att vi då ska vara beredda att ta ansvar, säger Kinberg Batra.
  Dessutom kan Moderaterna komma att lämna fram gemensam budget med Alliansen före 2018.

  – Jag är bekymrad över utvecklingen i Sverige där det är för många som inte kommer in på arbetsmarknaden och där tryggheten sviker många. De kraven möter inte den svaga regeringen Löfven. Det vill vi göra något åt, säger hon.

  – Vi ska vara beredda att agera gemensamt med gemensamma budgetförslag.”
  http://www.sydsvenskan.se/2017-01-19/m-berett-att-falla-regeringen-i-host

  ”Anlagd brand i polishuset i Höganäs

  Under natten ska något brännbart ha kastats in i polishusets reception i skånska Höganäs.

  – Det är mest troligt en molotovcocktail som kastats in, säger Magnus Lörd, inre befäl vid polisen i Helsingborg, till Kvällsposten.

  Branden blev inte omfattande, men var en av fyra misstänkt anlagda bränder i Höganäs som polis och räddningstjänst fick rycka ut på under natten.

  Det har även brunnit i en bil och i en soptunna i anslutning till stadshuset samt i ett soprum vid ett flerfamiljshus. Senare på natten krossades flera rutor på Kullaskolan och brännbar vätska ska ha hällts ut, men ingen brand uppstod.”
  http://www.sydsvenskan.se/2017-01-19/anlagd-brand-i-polishuset-i-hoganas

  Svara
  • G

    /  01/19/2017

   Svara
  • Är man konspirationsteoretiskt lagd så kan man också se det som att AKB ger Löfven en väg ut – de flesta av oss har fattat att första chockerna för kommunerna i och med migrationshaveriet kommer börja slå under 2017-2018 (och därefter bli värre). Detta kommer bli en mardröm för S då det inte kommer att gå att dölja längre, speciellt med valet 2018 – så varför inte köra att det har gått som det gått för att de tvingas regera under en alliansbudget?

   Det var ju ursäkten när SD fällde deras budget första gången…

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/19/2017

    Annie Lööf har redan sagt nej så då blev det utspelet enbart för galleriet. Rykten gör gällande att Folkp… ”Liberalerna” väljer att göra som C.

    Svara
 18. G

   /  01/19/2017

  Svara
 19. G

   /  01/19/2017

  Svara
 20. G

   /  01/19/2017

  Haha! ❤

  Svara
  • havre flarnstad

    /  01/19/2017

   Fyfan vad kul att se 😀

   Hoppas nu det sänder en tydlig signal med budskapet säg vad du faktist tycker så kan du skratta hela vägen till banken.

   Det sägs ju att ”all uppmärksamhet är bra uppmärksamhet” men i just detta fall har jag svårt att tro att det endast beror på exponeringen i media låt oss säga att hon kommit ut som aktiv förespråkare för legalisering av samtliga droger och muntert skrev att hon nu injicerat heroin dagligen i ett antal år. Även det ämnet är kontroversiellt och skulle sannolikt orsakat liknande medieexponering men jag ställer mig tveksam till att hennes böcker skulle toppa listorna.

   Folk stödköper helt enkelt hoppas det även sänder en signal till företagare om att kunderna likväl kan bojkotta om företaget glatt går ut i media och öser skit på dom och då tänker jag främst på hur många talat nedsättande om SD´s väljare.

   Svara
  • Ivar L

    /  01/19/2017

   Vet inget om hennes böcker men det känns ju helt klart väldigt kul att DN:s äckliga mobbningskampanj med amiral Hynek i spetsen slog slint och baktände. Jag har tappat räkningen på alla ”agendasättande” kampanjer som exploderat i nyllet på DN nu. Rätt åt dem.

   Svara
 21. G

   /  01/19/2017

  Fullträff, Hanif!

  Svara
 22. G

   /  01/19/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/19/2017

   Är man 18 är man knappast helt mogen, det är man å andra sidan inte vid 25 års ålder heller, eller 35, 45, 55 och 65 för den delen.

   Begår man utstuderade grova brott spelar det inte så stor roll hur mogen man är. En sjuåring vet om att man inte ska rånmörda, gängmörda, hedersmörda eller mörda av någon som helst annan anledning.

   En 18:åring ska förutsättas vara tillräckligt mogen för att ta ansvar för t.ex. mord. Det är ett hån mot annhöriga och samhället att sådan gärningsmän får ett straff som knappt motsvarar en femtedel av vuxen person.

   /Frida

   Svara
   • Sju vet jag inte, men jag läste en forskare hade uttalat sig i det så kallade ”Slender man”-fallet att vid nio så vet man definitivt skillnaden mellan verklighet och fiktion, rätt och fel. (förövarna i ”Slender man”-fallet var två tolvåringar)

    Svara
  • Rikard

    /  01/19/2017

   Hej.

   ”do the crime – do the time”

   Svårare är det inte.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/19/2017

    ”Dont do the crime if you cant do the time” (Sammy Davis Jr)

    Svara
 23. G

   /  01/19/2017

  Svara
 24. G

   /  01/19/2017

  Hahaha, toppen!

  Svara
 25. Pell

   /  01/19/2017

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver bra om den sönderfallande polisen och regeringens undfallenhet gentemot brottslingarna.
  https://ledarsidorna.se/2017/01/polisens-odds-ar-daliga/

  Svara
 26. G

   /  01/19/2017

  ”Ståuppkomiker” kommenterar Trump, ledarskribenter, M:s senaste presskonferens

  Svara
 27. G

   /  01/19/2017

  Niklas, politik handlar det om, bryr du dig om det ?

  Svara
 28. G

   /  01/19/2017

  Svara
 29. G

   /  01/19/2017

  ”Stefan Löfven kallar Katerina Janouchs uttalande i tjeckisk tv för ”väldigt konstigt”. Nu kommer kritik mot att statsministern kommenterar enskilda personers åsikter. Ett uttalande som förvånar och visar vilken press statsministern är under.

  Det är som att skjuta mygg med bazooka, säger medierådgivaren Paul Ronge.

  Ronges kommentar är inte tagen ur luften. Det är extremt ovanligt att en regeringschef går in och kommenterar enskilda opinionsbildare. Janouch är en vanlig medborgare, Stefan Löfven är regeringschef och kontrollerar i den rollen många myndigheter som har tillgång till olika former av metoder för repressalier och tvångsmedel.

  Att Löfven ger en enskild medborgare en reprimand är anmärkningsvärt och en tydlig signal om hur takhöjden i den svenska debatten i allmänhet och i det socialdemokratiska partiet i synnerhet nu sänks. Stefan Löfven, med partiledning, sänker nu taket i snabb takt. Något som slår över på medborgare och samhällsdebatt.

  Aldrig har tryckfrihetsförodningen varit så hotad som nu när statsministern offentligt läxar upp enskilda medborgare.”
  https://ledarsidorna.se/notis/9701/

  Svara
 30. Svenne

   /  01/19/2017

  #Arnstad…

  #Löfven…

  Svara
  • G

    /  01/19/2017

   #Löfven…

   Svara
   • G

     /  01/19/2017

    ””Det andra fallet skedde under julhelgen i satellitkanalen Al Jazeera, som följs av arabisktalande över hela världen, i samband med nyheten från Sverige om moskébranden i Eskilstuna. Al Jazeera ­intervjuade ett flertal gånger Hassan Moussa, generalsekreterare för Svenska Islamiska Stiftelsen, ordförande i det svenska imam-rådet och verksam vid Södermoskén i Stockholm. I intervjun säger han att det som hänt inte är någonting annat än inledningen och början på ett folkmord på muslimer i Sverige. Hassan Moussa använder uttrycket ”islamocaust”, alltså en remix på uttrycket holocaust, det vill säga förintelsen på judarna under andra världskriget.

    Den 28 december ger Moussa samma budskap om ett påbörjat svenskt folkmord på muslimer i Sverige på den svenska-arabiska webbsidan arabnyheter.info. I början på det nya året sände Al Jazeera ett längre debattprogram om ”hatet mot Islam i Sverige och i Europa. Vem leder det och vem ligger ­bakom?”, en debatt som numera finns på Youtube.(youtube.com/watch?v=9ccbyJpUFoA)

    Här ger Moussa samma budskap igen om ett påbörjat svenskt folkmord på muslimer och skyller islamofobin i Sverige på flera saker. Den första orsaken till hatet är den undervisning som ges i den ­sekulära svenska skolan. Den återspeglar inte den sanna islam och verklighetens muslimer. Utöver det lägger han skulden på medierna i Sverige, som enligt honom skyller alla brott och all terror på islam och muslimer.

    Tidigare har Moussa i Al Jazeera i en intervju som också finns på Youtube, hävdat att islamofobin i Sverige ingår i ett sionistiskt propagandaupplägg.

    2013 stödde den svenska regeringen en internationell konferens i Stockholm som Hassan Moussa var ansvarig för. En representant för den svenska regeringen höll ett av huvudtalen. Det vore bra om den svenska regeringen, utrikesminister Margot Wallström, partier, politiker och organisationer som har kontakter med (personer som representerar) muslimer i Sverige kunde klargöra hur man ser på budskapet om ett hotande folkmord mot muslimer och judiska/sionistiska och kristna konspirationer mot muslimer som sprids i arabiska medier.””

    Eller……

    Det vore bra om den svenska regeringen, statsminister Stefan Löfven 🙂 , partier, politiker och organisationer som har kontakter med (personer som representerar) muslimer i Sverige kunde klargöra hur man ser på budskapet om ett hotande folkmord mot muslimer och judiska/sionistiska och kristna konspirationer mot muslimer som sprids i arabiska medier.

    Svara
 31. G

   /  01/19/2017

  Hoppsan, undrar om hon kommer få skit för detta

  Svara
  • G

    /  01/19/2017

   Antar att ovan handlar om det här….

   Svara
   • Ivar L

     /  01/19/2017

    Undrar vilka som tittar på den här pjäsen? En liten kllick innerstads-pk kan jag tänka mig men utöver det?

    Ljuger gör de i tweeten för den är inte utsåld, jag var precis inne och kollade på Dramatens hemsida och det finns biljetter till alla fyra föreställningar. Salen tar 160 i publik så det är inget folkhav vi talar om. Tydligen skall de turnera också, det kanske är det som är ”utsålt” d.v.s. bokat. För skattepengar. Svenska Postkodlotteriet är huvudfinansiär för islamismen.

    Svara
 32. G

   /  01/19/2017

  Svara
 33. G

   /  01/19/2017

  Den här tjejen…
  https://twitter.com/inahur

  Retweetade följande….

  Svara
 34. G

   /  01/19/2017

  Svara
 35. G

   /  01/19/2017

  Svara
 36. G

   /  01/19/2017

  Den drivande han syftar på är Di:s PM Nilsson…

  Svara
 37. G

   /  01/19/2017

  Halleluja!…

  Svara
  • De är livrädda för att Alliansen ska ta till stöd av SD – inte för att de är fascister, rasister eller nazister, utan för att det innebär bye-bye för det röda blocket under väldigt lång tid framöver om inte permanent.

   Svara
 38. G

   /  01/19/2017

  Baserat på tweetsen jag sett idag verkar det inte vara någon skillnad mellan fascist, rasist och nazist, folk gillar att urvattna ord. Det finns bättre skällsord att använda än dessa.

  Svara
 39. G

   /  01/19/2017

  ……

  Ah, Myra från den där hatargruppen på FB, vad den nu heter(?)

  Janouch har kränkt stora grupper med lögner, herregud.

  Svara
 40. G

   /  01/19/2017

  Mest liberala partierna visar sin liberal öppna inställning till sakpolitik…inte.
  Nyvalskaos ? Ja, det måste man såklart oroa sig för, det är ju inte så att vi inte har kaos någonstans i landet, allt fungerar fin fint va ?

  Svara
 41. G

   /  01/19/2017

  Lol…

  Svara
 42. G

   /  01/19/2017

  Om inte så kanske hon läser det här…

  Svara
 43. G

   /  01/19/2017

  SD har media att tacka, inte verkligheten som kom ikapp alltså ? Han är ju helt sanslös.

  Svara
 44. G

   /  01/19/2017

  FATTA erbjuder GP utbildning….

  Svara
 45. G

   /  01/19/2017

  Svara
 46. G

   /  01/19/2017

  Svara
 47. G

   /  01/19/2017

  Men herregud, Stefan!

  Ang M:s utspel…

  Svara
 48. Svenne

   /  01/19/2017

  Reaktioner…

  Svara
 49. G

   /  01/19/2017

  ”Det här är något helt annat än att ha åsikter

  I en omdiskuterad intervju med tjeckisk tv berättar Katarina Janouch att hon håller på att lära sig skjuta. Hon har gått med i en vapenklubb, och hon räknar med att efter ett år kunna skaffa sig ett eget vapen. Enligt svensk lag finns endast tre ändamål som ger privatpersoner tillstånd att ha ett vapen. De är enligt vapenlagen (1996:67) jakt, målskytte och vapensamling.

  Men Janouch är inte intresserad av att jaga, idrotta eller samla vapen. Hon talar om att skjuta på människor. Hon säger ”Jag känner mig inte säker. Allt fler svenskar lär sig att skjuta”.
  …[..]..
  Alla ingredienser till upptakten finns i intervjun med Janouch: det exalterade och domedagsliknande tonläget, utpekandet av en viss grupp – i detta fall afghanska ungdomar – påståenden om att laglöshet skulle råda: ”kriminella straffas inte alls”, våldtäktens centrala roll samt drömmen om en stark ledare med hårda händer.

  Historiker med pogromer och lynchmobbar som specialitet, som Hans Rogger och John Klier, pekar också på intellektuellas roll som utlösare: då uppburna personer säger att det är dags att ta till vapen, finns ofta någon som går ut och gör just det.

  Finns den typen av person bland de ”allt fler svenskar” som enligt Janouch nu sökt medlemskap i skytteklubbar? Är det inte dags för en ordentlig översyn av motiv och lämplighet hos de som går med? Vi vet att både Breivik och Mangs fått sina vapenlicenser den vägen, och de hade heller ingen avsikt att jaga eller idrotta.

  Så ser banaliseringen av den fascistiska lynchmobben ut, när den tar vägen genom narcissism.”
  http://www.expressen.se/debatt/det-har-ar-nagot-helt-annat-an-att-ha-asikter/

  Svara
 50. G

   /  01/19/2017

  ”Några har valt att ta steget och bestämt sig för att våga säga vad de tycker. Jag tänker speciellt på Katerina Janouch, Ann Heberlein och Tino Sanandaji. Det är tre kända personer som utmanat åsiktskorridoren, tre personer som alla är uthängda, skinnflådda och nedvärderade i egenskap av sina åsikter”, skriver Lotta Gröning.”
  http://www.svt.se/opinion/sluta-slapa-skribenterna-till-skampalen-1

  Finn Bengtsson: ”Inga trovärdiga politiker agerar så här”

  Äntligen! Den 19 januari 2017 är en glädjens dag i Moderaternas historia. Det var då partiledningen kom till insikt om vad våra medlemmar, väljare och sympatisörer hela tiden har förväntat sig av oss i opposition – en aktiv oppositionspolitik!
  ..[..]..
  I ljuset av Annie Lööfs omedelbara reaktion på M:s utspel idag, att hon och C inte är beredda att lägga fram en gemensam budget som med stor sannolikhet får passivt stöd av Sverigedemokraterna, så anas en viss uppförsbacke i det politiska hantverk som nu måste till i alliansen.

  När L strax därefter meddelat samma sak, så återstår definitivt behov för påtryckningar och övertalningsförsök innan den borgerliga oppositionen kan enas.
  …[…]..
  Nu återstår att se hur C och L ska möta sina medlemmar och väljare med det omedelbara beskedet att de inte är beredda till borgerlig samverkan fullt ut för en så aktiv oppositionspolitik som möjligt.

  Jag är inte säker på att partiledningarna i C och L har sitt fotfolk med sig i denna uppfattning, precis som ledningen i M nu har insett. Detta kan medföra samma typ av irriterad internkritik hos C och L som de i så fall knappast kan låta bli att lyssna på.
  …[…]..
  Hade flera, som valde att aktivt motarbeta och i vissa fall till och med smutskasta mig så sent som för en vecka sedan, istället hjälpt till att påverka vår ledning kunde denna omsvängning ha åstadkommits betydligt tidigare.

  Då hade också möjligheterna att vi hade kunnat få till stånd en gemensam alliansbudget som samtliga allianspartiers ledamöter i riksdagen kunde rösta på ökat, och en onödig splittring av borgerligheten som ett tydligt regeringsalternativ till de rödgröna undvikits.

  Det blir nu mest pinsamt att höra mina tidigare ”antagonister” i riksdagsgruppen applådera partiledningen som nu äntligen svängt 180 grader i budgetfrågan.

  Samma personer som bara för någon vecka sedan hyllade partiledningens visdom för den då gällande omvända linjen. Det är inga trovärdiga politiker med eget civilkurage och väljaransvar som agerar så.

  Det är också ett besked som väljarna borde förmedla till dem i nästa val eftersom de så uppenbart inte begriper detta själva.”
  http://www.svt.se/opinion/finn-bengtsson-om-alliansbudget

  Svara
 51. Svenne

   /  01/19/2017

  😛

  Svara
 52. G

   /  01/19/2017

  ”Dan Korn: Åsiktskorridoren verkar ha rämnat

  Snart kommer en ny åsiktskorridor att stå där fix och färdig. Jag är rädd att den kommer att se annorlunda ut, men vara precis lika trång och syrefattig som den gamla, skriver Dan Korn.
  ..[..]..
  Jag skulle ljuga om jag sade att jag tror att det blir bättre. Snart kommer en ny åsiktskorridor att stå där fix och färdig. Jag är rädd att den kommer att se annorlunda ut, men vara precis lika trång och syrefattig som den gamla. För så här är det ju:
  Obegränsad invandring behöver inte ersättas med helt stängda gränser.
  När man påpekar antirasismens ihålighet innebär det inte att rasism är bra.
  När man efterlyser kraftigare polisinsatser mot exempelvis stenkastningar, bilbränningar och gängkriminalitet innebär det inte att man vill ha en polisstat.
  När man talar om att svenska värderingar skall gälla i Sverige innebär det inte att man måste älska Åsa-Nisse för att få lov att bo i Sverige.
  När man påpekar att Sverigedemokrater inte är nazister innebär det inte att man drömmer om ett land där deras program genomförts.
  Med andra ord skulle lite nyanser inte skada. En åsiktskorridor behöver inte bytas mot en annan. I stället borde det gamla svenska begreppet lagom komma till pass.
  ..[..]..
  Många efterlyser nu statistik om brottslingars etniska bakgrund. I stället för att försöka förhindra att sådana siffror publiceras, varför inte också ta fram annan statistik? I Storbritannien publicerades för fem år sedan en mycket intressant undersökning på hur invandrare ser på deras nya hemland. ”A place for pride” av Max Wind-Covie och Thomas Gregory visade att 83 procent av brittiska muslimer ser sig som stolta brittiska medborgare, medan samma siffra för infödda engelsmän är 79 procent.

  En undersökning från 2002 visade att 75 procent av svarta och 68 procent av asiater stödde tanken på undervisning i brittisk kultur och historia och att inlärning av en hög kunskapsnivå i engelska språket var nödvändigt. Varför inte göra en sådan undersökning i Sverige också?

  Den skulle sannolikt slå hål på två åsikter på samma gång, både den som utmålar samtliga muslimer som en tickande bomb och ett hot mot vårt samhälle och den som utmålar samtliga utomeuropeiskt födda som ”rasifierade” och därför för evigt dömda till utanförskap, diskriminering och strukturell rasism.
  Båda dessa syner bidrar till just de båda säger sig vara motståndare till, nämligen en uppdelning av samhället, där grupper ställs mot grupper i stället för en nationell enighet.

  Sverige är verkligen inte landet lagom, men blir det lite mer ”lagomare” lär det bli bättre.”
  http://www.expressen.se/debatt/asiktskorridoren-verkar-ha-ramnat/

  Svara
 53. G

   /  01/19/2017

  ”Ungdomarna har inte tagit över Nordstan
  Ni kunde nyligen läsa hur ”gatans barn” tagit över Nordstan. Jag och mina kolleger arbetar sex kvällar i veckan i Nordstan. Ungdomarna har inte tagit över, skriver Annie.”
  http://www.expressen.se/debatt/ungdomarna-har-inte-tagit-over-nordstan/

  Annie är även engagerad i #vistårinteut. Och finns med bland underskrifterna här…

  facebook.com/asylgruppenorebro/posts/1165997716820225

  Hon har även skrivit om dessa ”fina ungdomar” tidigare som utsätter varandra för sexuella övergrepp!…

  ”Jag ser dig först på avstånd när du står och skriker på några killar. Du säger att de inte är helt kloka och att du inte kan förstå att de inte läxar upp sin kompis som precis utsatt din vän för ett sexuellt övergrepp. De är dina vänner, de är äldre och de är fler, ändå står du på dig. Du står verkligen upp för din kompis. Vi gick såklart fram och hjälpte er vidare i denna situation, men det var du som gjorde den största insatsen för din vän.”
  https://faltarbetaren.wordpress.com/2016/09/12/nordstans-fina-ungdomar/

  Svara
 1. Fortsatt Ökad Anmälningsbenägenhet™ och fler armband att vänta | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 1 | WTF?
 3. Vad tror ni, kommer Brå att släppa en ny rapport? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: