Valrörelsen har sparkat igång med en smäll

Idag har det hänt lite på politikfronten, Kinberg Batra har meddelat att hon hoppas på en alliansbudget som SD ska rösta på så man kan fälla regeringen Löfven.

batra-i-aftonbladet

Det är såklart inget annat än positionering inför ett ödesval 2018 som vi ser.

batra-i-aftonbladet1

Centern vill inte vara med och leka och då säger man att Kinbergs Batras plan har havererat.

Så kan man ju se det om man tror att det enbart handlar om att försöka fälla Löfven. Då misslyckas man ju om man inte har med resten av Alliansen. Men det vi ser är slutet för Alliansen. Döden för Alliansen helt enkelt. Jag tror nog att Kinberg Batra har räknat med detta för vad som ligger i potten är inte Alliansen eller att peta Löfven valåret utan det handlar om moderaternas överlevnad efter valet 2018. Alliansen var död för länge sedan, man har bara inte begravt liket.

Det som dödade Alliansen är Sverigedemokraterna. Eller snarare verkligheten som politikerna inte kunnat hantera. SD har inte bara dödat Alliansen utan även Socialdemokraterna som ligger väldigt lågt i opinionsundersökningar.

ygeman-om-sextrakasserier

Och S kommer inte att öka heller utan S är för fortsatt ljugande om brottslighet och för att fortsätta försöka lura i alla svenskar att det inte alls är någon skillnad fast ALL tillgänglig fakta och statistik säger tvärtom. Han tror inte alls det var likadant för 20 år sedan utan han ljuger när han säger det! Fan, de fattar inte att detta hör till den överlägset viktigaste frågan inför valet!

bra-om-morkertal

Inte ens mörkande Brå säger att man kan säga att det beror på ökad anmälningsbenägenhet. Skiljer lite beroende på brott men i stort så speglar en ökning över några år en faktiskt ökning.

– Vi tror inte att brotten har ökat. Men det har varit tyst om dem innan. Det är bra att vi pratar om det nu. Vi måste förebygga brotten. Vi har alla ett ansvar, sa Kristina Ljungros ordförande för RFSU under paneldiskussionen.

Inrikesministern höll med dem tankegångarna.

– Det är bra att vi pratar mer om sexuellt ofredande. Sexuellt ofredande på festivaler är i mina ögon mindre förekommande nu än för 20 år sen, men vi pratar mer om det nu, sa han under paneldiskussionen.

Ygeman sitter där med ett ideologiskt sällskap som säger ”vi tror inte …” och som lever på att förneka verkligheten för skattepengar och han säger att de har rätt…

Ygeman kan väl presentera, eller hänvisa till, offentlig statistik som stödjer hans påstående? Det finns nog väldigt många som är jättenyfikna på Ygemans statistik!

bilder-fran-was

Bildkollage över vilka man ertappade med sextrakasserier på WAS i somras. Men föralldel, fortsätt gärna säg att det alltid varit så i Sverige och ett stort lycka till i valet 2018!

För självklart är Kinberg Batras utspel ett sätt att positionera sig inför valet, att visa att man faktiskt menar allvar. Man har slängt ut en blänkare här och där och då och då men det gäller ju att folk faktiskt tror att man menar nåt på riktigt också. OM de andra partierna i den forna Alliansen skulle nappat nu så skulle hon varit en vinnare direkt. Nu nappade de inte, förutom KD, men hon räknar nog med att vara en vinnare efter valet i vilket fall som helst.

För man kan nog tycka rätt mycket om Kinberg Batra men hon är inte dum! Klart hon fattar vilken fråga som är ÖVERLÄGSET viktigast för den vanliga svensken. Hon visste att hon inte kunde räkna med Stureplan eller Folkp… Liberalerna nu och ännu mindre när valet närmar sig. Det skiljer för mycket.

Det här är helt enkelt förberedelsen inför att regera med SD efter valet 2018 i första hand. Hon säger nu att M inte ska söka regeringssamarbete med SD men Göran Person sa ju också blankt nej…

M och Kinberg Batra hoppas helt enkelt på att få över 20-23% efter valet och eftersom SD går som tåget och inte ens behöver göra något utan bara låta verkligheten arbeta för dem i lugn och ro så antar och tror M förmodligen att SD kommer att få MINST 27%. Kanske t o m 30%+? Då räcker det för majoritet tillsammans med M.

I dec 2014, innan DÖ, skrev jag ett inlägg om politikens dödgrävare

Sverigedemokraterna kommer att käka upp de andra partierna om de inte på allvar tar tag i det som är SD:s profilfråga! Käka upp alltså… Socialdemokraterna kommer att ätas upp, moderaterna kommer att ätas upp, Kristdemokraterna kommer att tyna bort, Folkpartiet kommer också att tyna bort. Vänsterpartiet kommer alltid att vara ett litet parti, Miljöpartiet har visat vilka de är och kommer inte att bli något att räkna med för deras båt kantrade på allvar med Romson. Centern kommer kanske att överleva som litet parti.

Det gäller än idag. Det enda är att det inte bara är Romson och hennes radikalfeminism som sänkte MP utan också alla islamister som partiet varmt välkomnat och vill ha och likt en varböld började rinna fram när man klämde lite på MP för första gången förra våren när Kaplan fick avgå. Det poppade upp islamister på löpande band, den ena värre än den andra. Och det finns massor kvar i partiet, det kommer att se till att MP åker ur riksdagen. KD kommer att ryka också. Stureplan kommer inte att ligga så högt i valet som de gör i opinionsundersökningar, nu runt 9%+, utan kanske i bästa fall 6-7%. Folkp… Liberalerna kommer att tyna bort för vad ska man ha dem till? Som vindsnurra?

M har sent omsider insett att om de ska överleva som parti på sikt så måste de agera. M riskerar att bli totalt uppätna om man inte gör nåt! Nu är det M som väldigt sent tog det steget, det kunde lika gärna varit S, eftersom det egentligen inte skiljer så mycket mellan S och SD, men S valde att satsa på Islamistpartiet de gröna istället. Och det ser vi ju hur bra det gått…

I normala fall hade S jublat näsorna av sig inför att något som Alliansen splittras och ställt till med kalas men nu är det där spöket SD där och bajsar på tårtan och förstör festen. För hur man än vänder på det, kommer M och SD att samarbeta ordentligt efter valet så kommer de att bli en maktfaktor i svensk politik för lång tid framåt. Om de sköter sig och spelar korten väldigt väl vill säga. Och det är ju ingen garanti!

Sen är frågan om nåt kommer att bli bättre eller annorlunda om M och SD bildar regering efter valet? M är t ex stora motståndare mot offentlig statistik från Brå, de vill fortsätta mörkningen inför det svenska folket. Bara för att nämna en liten aktuell sak… Och inte att förglömma, det är M som bär den största skulden till att Sverige är där vi är idag!

Så jag tror att hela spektaklet idag helt enkelt är det tidiga startskottet på M:s valrörelse inför valet 2018!

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

50 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  01/19/2017

  Utspelet från AKB innebär rimligen att jag har haft fel i mina spekulationer om ett dolt avtal mellan M och S. Detta är mycket glädjande! Det finns inget jag gillar bättre än att få fel i mina dystra prognoser och antaganden. Kanske finns det nu verkligt hopp för demokratin i Sverige inför 2018.

  Det blir mycket spännande att se vad som händer nu. Om man spekulerar fritt kan man kanske säga ungefär följande:

  Det är bara 2 av partierna i 7K som ser hyggligt friska ut opinionsmässigt och det är C och V. Dessutom går det bra för F!. I princip verkar dessa 3 partier gluffa i sig MPs väljare, med C som den största vinnaren.

  Så om F! kommer in (ser rimligt troligt ut), L håller sig kvar (känns osäkert), så kan nog Löfven realistiskt få ihop en regering med S+C+L, med passivt stöd av V+F!. MP lär vara borta. Om L byter ut Björklund mot Birgitta Ohlsson, kommer alla att trivas jättebra med varandra……

  Å andra sidan kan man också tänka sig SD på 30%, M på 15% och KD eller MED på 5%. Då lär AKB tvingas gå och sen kan M sitta i en regering med JÅ som statsminister.

  Spännande, som sagt. Och helt plötsligt en mycket öppnare spelplan.

  Svara
 2. MiT

   /  01/19/2017

  Svara
 3. Klimathotet

   /  01/19/2017

  Det blev mycket skrik för lite ull idag. Men första steget är taget.

  Svara
 4. MiT

   /  01/19/2017

  Svara
  • Klimathotet

    /  01/19/2017

   Bring it on. I have more gas than Exxon 😛

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/19/2017

   Att prutta nära bruna människor då? Är det också en fräsh typ av motstånd, en peppig militant aktivism? Eller är det kanske bara rasistiskt?

   Svara
  • Ivar L

    /  01/19/2017

   Det var ett nytt grepp, att prutta sig till respekt.
   Pruttare brukar annars förlora respekt…
   Hur gör man om det är både svarta och vita i rummet. Får man prutta då?

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/19/2017

    Inga problem. Vill de inte ha min kropp får de min ande. Den är färglös men inte luktlös. 😛

    Svara
 5. MiT

   /  01/19/2017

  Svara
  • Rikard

    /  01/19/2017

   Hej.

   Sådant där kallades förr för en hel del fula ord.

   Det roliga är att ju mer radikal du är i dina åsikter desto mindre nöjd kommer du att markera för.

   Alla som gått grundkursen i statistik torde inse problemet – men inte den myndighet som styr vad dagistanterna gör med era barn.

   Tangentiellt relaterat:
   [https://www.nrk.no/trondelag/barn-blir-stressa-av-lange-barnehagedager-1.13327244]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 6. Ivar L

   /  01/19/2017

  Är inte detta helt bisarrt?
  ”SOS barnbyar öppnar idag sin allra första operativa verksamhet i Sverige.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6610236

  Sveriga satsar cirka 700 000 kr per ensamkommande barn och år, utöver det tycker alltså SOS Barnbyar att pengar som svenskarna skänkt till bistånd skall läggas på denna verksamhet istället för att satsa på hjälp i fattiga regioner i världen. Det är ju inte rätt någonstans. Att för dyra pengar lura hit ynglingar och sedan satsa inte bara den offentliga biståndsbudgeten utan även välgörenhetspengar på verksamheten. Hur kan det bli så fel?

  Svara
 7. Dan

   /  01/19/2017

  Alliansen är död länge leve Alliansen.

  Svara
 8. Dreadlock

   /  01/19/2017

  Wow. MiT you are on fire ! Nu har det tänt till ordentligt.
  Ansluter mig själv helt och hållet till din analys. What goes around comes around. SD kunde till slut inte ignoreras utan att någon DÖing i regeringen vänder 180 grader och sticker kniven i ryggen på svetsaren.

  Kan vi, som väljare, kräva att få detta utredd detta till nästa val tack ? Så vi vet vilka j-a partier som står upp rakryggade, eller drabbas av akut lumbago i åsiktsryggraden ?

  Först nu blev det extremt tydligt att Fp och C inte vill spela politisk luftgitarr och nöjer sig med en positionering längst ut på högerskalan. Till höger om moderaterna.

  Sossar med tillhörande DÖ-klienterna , samt identitetsvänstern verkar dra kortaste strået i rockaden.

  Svara
  • havre flarnstad

    /  01/19/2017

   Att kalla C + L/Fp för höger är bara det en bluff och falskflaggning.
   Om nu någon av dom bestämmer sig för en allians 2.0 med Löfven och miljömupparna kan dom lika gärna gå ut och beteckna sig själva som röda tills nästa val så folk vet vad dom köper.

   Dessutom om det nu är invandringen och brist på trygghet samt polisfrågan som orsakat allt detta ”käbbel” kan dom se fram emot många sura långa år framöver när konsekvenserna av massinflödet av män börjar märkas ute i landet. Om fler och fler ser det som viktigaste frågan lär det ju inte minska framöver snarare tvärtom och krav på hårda tag.

   Svara
 9. Majsan

   /  01/19/2017

  Det återstår att se om AKB drag var ett smart ett eller ett sprunget ur någon slags panik.

  Personligen hoppas jag på smart, för det finn spaltkilometer av bra bloggar och ledare idag som förklarar precis vad sjuklövern gjort för fel i allt möjligt genom åren. Att man äntligen sett ljuset efter Reinfeldts skugga.

  Har följt spekulationerna i kring ”varför just nu?” med tanke på att det ska vara bara åtta dagar sedan AKB deklarerat att det blir ingen gemensam alliansbudget. För att inte tala om ihärdigt nekande till att ha ngt med SD att göra under längre tid än så, men också rätt nyligt.

  Så vad har hänt de senaste dagarna? Vi har Sälen där alla var allvarsamma men intet blev det av det för Försvarets del. BRÅrapport….. ja tydlig trend där med ”stor oro” i synnerhet för kvinnor…. polisens sämre resultat. Och vad jag tror triggade M/AKB till sist trots att det var mer än 8 dagar sedan (politiker tänker inte fort verkar det om). AB/Inizio om att SD ägde hela tre frågor och var#2/#3 på de flesta andra frågor vilket inget annat parti var i närheten av.

  Allt det där tillsammans med mycket mer, vad har man att förlora på att (verka åtminstone) som att nu till sist är måttet rågat och det går inte att vänta till 2018. Om man inte måste förstås pga allianskollegor om säger ”näh!”. Måtte i alla fall det finnas smarta inom M och KD som inser att man är under lupp, och att man måste åstadkomma den utlovade budgeten (utan C/L om så krävs) för annars kommer tvivlet (föraktet) att växa än högre.

  Svara
 10. Frida Gustavlin

   /  01/19/2017

  Ang Ygemans uttalande om sexbrott på festivaler kan mycket väl stämma. Men det är verkligen trams.

  Det kanske är 2000 festivaler i sverige varje år. Av dessa är merparten av typen vis- jazz-, folk- eller rockmusik, eller någon annan typisk vit svensk medelklassbarnsfestival. Det absoluta merparten av dessa är dyra att besöka, många är små, de som besöker dem är framförallt intresserade av musik och en trevlig stund.

  Sedan har vi ett fåtal stora gatufestivaler, ofta med gratis inträde – publiken utgörs av ungdomar som framförallt tycker att det är spännande, många som besöker dessa festivaler har föräldrar som inte har sommarstuga i svenska skärgården eller segelbåt, musiken är sekundär. Det är givetvis dem vi pratar om, inte ALLA festivaler.

  ”– En mer nyanserad rapportering vore önskvärd, tycker Eva Widgren som är projektansvarig för We Are Sthlm vid Stockholms Stads Kulturförvaltning under paneldiskussionen.”

  Ja, läs Fridas nyansering ovan. Fler nyanser än så behövs inte.

  Svara
  • Ivar L

    /  01/20/2017

   Jag tycker det är riktigt obehagligt hur det offentliga samtalet om festivaltafsarproblemet och inte minst We Are Sthlm liksom glider åt att det egentligen inte finns något problem och att det nästan inte hänt.

   Eller, det HAR hänt men ändå… det har liksom inte riktigt hänt. Det är alltid någon invändning som kommer, det är inte som att det riktigt har inträffat i alla fall.

   Alla som läst Hundra År Av Ensamhet av Garcia Márquez känner igen detta i kapitlet om en massaker som väl ändå inte har ägt rum, eller har den det? Den har inte riktigt ägt rum i alla fall, kanske mindes folk fel? Visserligen värre med massaker, men precis samma förhållningssätt. En form av desinformation i grund och botten, att ständigt föra samtalet så att en händelse inte riktigt har inträffat. Inte egentligen, bara liksom lite grand kanske….

   Svara
 11. MiT

   /  01/19/2017

  ”Tjänsteman som gett felaktiga visum får sparken”

  ”Historien handlar om en tjänsteman på en svensk ambassad i Asien som utfärdat visum till afghanska medborgare på misstänkt felaktiga grunder. Med ett visum kan personerna vistas fritt inom Schengen-området.

  Vissa av personerna har sökt asyl i Sverige, och när deras asylskäl utretts har det framgått att den här tjänstemannens agerande spelat en roll i professionell människosmuggling.

  – Våran tillsynsenhet som har utrett det här ärendet har hittat 19 personer som har sökt asyl i Sverige. Och vissa av de personerna har uppgett i sin asylberättelse att resan till Sverige var arrangerad av människosmugglare, säger Magnus Rodin på Migrationsverket.

  Bland annat har tjänstemannen ändrat kollegors avslag till bifall, och godkänt intyg och inbjudningar som varit så taffligt gjorda att de omedelbart borde ha gått att avfärda som förfalskningar, detta enligt Migrationsverkets utredning. Inbjudningarna har innehållit motsägelsefulla uppgifter och kommit från oseriösa avsändare.

  Den här tjänstemannen på Migrationsverket – som tidigare nekat till anklagelserna – var alltså tjänstledig för att arbeta för Utrikesdepartementet i Asien. Ekot har tidigare berättat att trots att UD känt till att det funnits problem med visumhanteringen på ambassaden i över ett år så har de inte stoppat viseringarna eller utrett tjänstemannens agerande. Men även på UD betraktas händelsen som mycket allvarlig.”

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6612025

  Svara
  • Majsan

    /  01/19/2017

   Skulle ge en slant för att få veta om det är en inföding eller inflyttad (och i så fall varifrån) och vad som korrumperade dem. Migverkets avslöjanden hittills har rejält slagsida till ‘bortalaget’, men någon gång måste det väl bli en korrumperad infödd antingen pengasugen eller ute efter att ”rädda” så många om möjligt. Eller?

   Svara
  • havre flarnstad

    /  01/20/2017

   Vadå ? han fortsatte väl bara jobba som han och kollegorna gjorde här hemma inte hans fel att dom var elaka där borta han längtade hem till kamraterna på migrationsverket som han känt enda sedan tiden ihop i aktivistgruppen när dom tände eld på bussar och krossade fönster hos mig.verket .

   Man tar ju sedan dit man kommer i Afghanistan tar ju alla mutor vore rent ut sagt upprörande att säga nej till en näve opium och ett gäng skrynkliga hundradollars sedlar.

   Bäst att dom ringer upp polaren Dan Eliasson och ordnar upp saken.

   Fur das kampf Sverige åt alla , allt åt alla

   Svara
  • Ivar L

    /  01/20/2017

   Den lilla lilla toppen av ett isberg av bedrägerier, fiffel och smuggel.

   Svara
 12. De som fortfarande drömmer om att SD kommer försvinna och allt kommer återgå till som innan valet 2010 är, som våran regering uttryckte det, naiva. Ärligt talat, så har man kört ett chicken race för att se vem som räcker ut handen till SD först.

  Sedan så tror jag detta bekräftar det alla vet – Alliansen är stendöd. M hoppas nog på att det ska bli ett samarbete mellan M, SD och möjligtvis KD (om de inte dör sotdöden). Det enda andra alternativet kommer att vara en massiv koalitionsregering (vilket är det vi egentligen har idag, även om Alliansen håller sig passiva) där SD återigen blir opposition mot alla andra och detta har börjat gå upp för dom…

  Svara
  • Klimathotet

    /  01/20/2017

   Som Gråben och Hjulben (Wile E. Coyote and The Road Runner). När vargen springer förbi stupkanten men ännu inte har märkt det. SD säger Beep-Beep.

   Svara
 13. Pelle2

   /  01/20/2017

  OT:
  Socialisten Greider menar att Trump är ett resultat av 30 år av doktrinär marknadsliberalism.
  Hur förklarar han då att så kallade högerpopulistiska partier har kunnat ta sig till makten i Finland,Norge och Danmark där det har varit socialistiska regeringar under många år?
  Visserligen har de inte den yttersta makten i dessa länder men sitter ändå i regeringen eller riksdagen i respektive land ?
  Skulle tro att han mera är ute efter att kritisera kapitalismen i vanlig ordning och att han använder sig av Trump som ett bevis för att hans resonemang håller.

  Han menar naturligtvis också att vänsterpopulism är bättre än högerpopulism eftersom den ”slår uppåt”

  http://archive.is/aQLNS.

  Svara
  • Svenne

    /  01/20/2017

   Då är frågan vad Greider är resultatet av… 😛
   (80 år av doktrinär socialism/socialdemokrati?)

   Svara
   • Grodan Boll

     /  01/20/2017

    Att spinna hjulet ett halvt varv till ligger dem inte för.

    Svara
  • Klimathotet

    /  01/20/2017

   Finland har bara haft någon enstaka socialdemokratisk regering eller så har de ingått i en koalition. Finland har nästan enbart styrts av center/konservativa regeringar. De brukade säga i Finland, om man är socialist/kommunist flyttar man till Sverige.

   Svara
   • Pelle2

     /  01/20/2017

    Så kanske det är men i Norge och Danmark har det definitivt funnits socialistiska regeringar.

    Svara
    • Klimathotet

      /  01/20/2017

     Ja ungefär lika vanligt som i Sverige men jag tror inte de har haft egen majoritet där. 1900-talet var socialismens århundrade men som ledarsidorna skriver, stödet för ett parti börjar och slutar med noll.

     Svara
 14. MiT

   /  01/20/2017

  Svara
 15. MiT

   /  01/20/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  01/20/2017

   HAHAH!

   Följande media kan innehålla känsligt material.

   #triggered

   Svara
 16. MiT

   /  01/20/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  01/20/2017

   Japp, vi kommer få jättehöga pensioner när vi skall ge bidrag till alla de invandrare som aldrig kommer att arbeta eller under de år de inte har något arbete.
   Det tog väl omkring sju år för många invandrare att komma i arbete och ett antal av dom kommer aldrig arbeta.
   Kommer att göra susen för stats- och kommunkassan..

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/20/2017

    Där jag bor är 98% av invällarna utan sysselsättning enligt en tidningsartikel.

    Svara
  • Självklart därför SKL aviserar för stora skattehöjningar i kommunerna för att klara den GRUNDLÄGGANDE välfärden? De kommer bli lättade nu efter Strandhälls glädjeprognos.

   Svara
  • Jan

    /  01/20/2017

   En glädjedag för de politiskt korrekta antar jag. En svart dag för de som värnar om gamla Sverige och dess framtid. PK-eliten firar och äter tårta. Vi övriga suckar och knyter näven i byxfickan.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/20/2017

    Fast jag undrar egentligen, en och annan av dem som inte är helt hjärntvättade känner nog en klump i magen när de ser att ökningen till 75% beror på invandring sedan minst ett decennium. Problemet är väl att många inte fattat detta ännu.

    Svara
    • Jan

      /  01/20/2017

     Visst är det så. Säg att Sverige hade ökat sin befolkning genom viss ökad fertilitet bland svenskar och lönsam arbetskraftsinvandring från, säg, Norge, Holland, Storbritannien och USA. Då hade det varit en helt annan sak. Fast så är det ju inte.

     Att fira att Sverige håller på att förvandlas till en muslimsk arabstat i Norden överlåter jag åt Strandhäll och andra landsförrädare…

     Svara
  • Ivar L

    /  01/20/2017

   Heja Mena är det nog hon menar!

   Svara
 17. Pelle2

   /  01/20/2017

  OT:
  Föga förvånande säger sig Ygeman ha förtroende för att Eliasson skall lösa Polisens problem och låter honom sitta kvar. Han har gubevars tagit fram en plan för att vända utvecklingen och det har börjat bli bättre i vissa områden menar Ygeman.
  När jag ser några av citaten från Ygeman undrar jag om inte han också borde bytas ut.
  ”Jag tror att polisorganisationens förtroende för Dan Eliasson är ansträngt. Det krävs resultat även i den bemärkelsen för att hans förtroende ska stärkas.”
  Jag TROR att polisorganisationens förtroende för Dan Eliasson är ansträngt.
  Åretiondets understatement.
  Jag har aldrig varit med om att både facket och enskilda poliser går ut i media och offentligt
  totalsågar Rikspolischefen men det händer nästan dagligen vad gäller Eliasson.

  Vidare säger Ygeman:
  ”Anders Ygeman menar dock att man inte ska stirra sig blind på bara statistik.
  – Det viktigaste är egentligen inte siffrorna, då riskerar vi att få en polismyndighet som bara fokuserar på statistiken. Då kan man välja att bara göra nykterhetskontroller eller utreda ringa narkotikabrott. Det här ska vända på riktigt, få långsiktigt tryggare medborgare,”

  Nej, statistik och annan fakta är ju onödigt för Postmodernister som Ygeman.
  Då är det ju bättre att känna och tro.

  Om Polisen nu skulle vara så dumma att dom fokuserar på mindre viktiga saker och dessutom redovisar det som sina enda framgångar så borde ju Ygeman lätt kunna ifrågasätta det som de väljer att fokusera på…

  Snacka om en blind som leder en annan blind !
  http://archive.is/iT3EB

  Svara
 18. Pelle2

   /  01/20/2017

  Ledarsidornas Johan Westerholm sågar också Ygeman och Eliasson och ger dessutom ett exempel på fiktiva förstärkningar av resurserna i Södertäljes problemområden:
  https://ledarsidorna.se/notis/9736/

  Svara
 19. Pelle2

   /  01/20/2017

  OT:rån DN
  Lite fredagsskämt från DN. Under sina nyhetsartiklar har dom lagt in följande text:
  ”Så här jobbar DN med kvalitetsjournalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Rykten räcker inte. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik”

  Eller dom kanske dessvärre menar allvar…

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/20/2017

   @ Pelle2,

   DN positionerar sig för att kunna ta del av de pengar som snart kommer från staten för att bekämpa ”rykten” och ”falska nyheter”.

   ”Der schwarze Kanal (Den svarta kanalen) var ett TV-program som sändes i den östtyska TV-kanalen DFF under perioden 21 mars 1960 – 31 oktober 1989, totalt 1.519 sändningar. Programledare under alla år var Karl-Eduard von Schnitzler.

   Der schwarze Kanal var ett program som uppgavs avslöja de lögner den västtyska televisionen enligt uppgift utsatte de östtyska medborgarna för.”

   https://sv.wikipedia.org/wiki/Der_schwarze_Kanal

   Det verkar rimligt att det kommer något liknande snart i Sverige och DN vill uppenbarligen vara med och konkurrera med SVT. Fast det kan nog bli pengar till alla lojala MSM aktörer…..

   Svara
  • Embryo

    /  01/20/2017

   Blir inte direkt förvånad över att Maj Wechselmann var ett av namnen, men jag visste inte att hon var medarbetare för Aftonbladet. Jag visste bara att hon är en komplett dåre och landsförrädare som helst saknar existensberättigande (och då menar jag inte landsförrädare som en del fått för sig att säga om Reinfeldt utan hon är verkligen en jävla landsförrädare). Det enda positiva som går att säga om henne är att hon är såpass gammal att hon förhoppningsvis dör vilket år som helst.

   Svara
 1. Fortsatt Ökad Anmälningsbenägenhet™ och fler armband att vänta | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: