Fortsatt Ökad Anmälningsbenägenhet™ och fler armband att vänta

Dan Eliasson fick inte sparken alltså. Det betyder att även minister Ygeman är klart olämplig som minister, ser man inte det uppenbara och skriande behovet av att sparka Eliasson och anställa en kunnig och duktig rikspolischef som inte är en clown och vandrande katastrof så är man själv en vandrande katastrof. Det var Eliasson själv som stoppade gränskontroller så länge det gick under hösten 2015, han ensam är ansvarig för att ca 100 000 ytterligare släpptes in utan kontroller under den hösten.

Eliasson satt och ojade sig och tyckte synd om en mördare i TV och undrade vilka trauman han hade gått igenom. Finns bara en polisanställd som vill att Eliasson sitter kvar förutom Eliasson själv.

eliassonygeman

En hel del av polisens situation kan härledas till Eliasson. Men han får sitta kvar.

anstallningsstopp-vid-polisen

Man ska lösa underbemanning och problemet med att poliser slutar med ett anställningsstopp! Det ska då ge fler poliser närmare medborgarna. Genialiskt…

Ett nytt IT-system som ska bli bättre på att hantera/leverera statistik ska också införas.

ygeman-och-att-statistik-inte-ar-sa-viktigt

Eftersom statistik inte är så viktigt enligt Ygeman

ygeman-om-sextrakasserier

och allt ändå är som för minst 20 år sedan, låt mig då komma med ett ödmjukt förslag på hur det systemet ska fungera. Vartannat brott som matas in kan automatiskt flaggas med Ökad Anmälningsbenägenhet™ så man redan från början vet hur det ska redovisas? Så slipper Brå det besvärliga med att försöka hitta på själva hit och dit och sen glömma vad de hittat på innan?

Alternativt kan man se till att alla brott kanske 30 år tillbaka i tiden finns i samma databas och för varje nytt man matar in så läggs det till ett nytt även 30 år tillbaka? Då kan man framöver med rätta hävda att det var minst lika illa förr? Eller t o m värre! Då kan man t ex se att kvinnor med dåligt balanssinne på balkonger var precis lika vanligt för 30 år sedan, att inget har hänt! Att allt är precis som det alltid har varit!

Då slipper t ex Jerzy ”bara anmälningsbenägenheten som ökat” Sarnecki” stå i debatt och hitta på en massa saker som inte är sanna och han behöver inte heller tacka nej till ökad kunskap med den ena snurriga förklaringen efter den andra. Han kan bara säga ”enligt statistik direkt från polisen så beror hälften av alla anmälningar på ökad anmälningsbenägenhet!”

polisen-terrormc3b6rdainte1

Feministisk forskning visade ju tydligt att #tafsainte-armabanden tillsammans med en panel som var kritisk mot svenska män var en riktig braksuccé på Träskallefestivalen så vi kan vänta oss ännu fler mycket effektiva armband av Eliasson och hans briljanta stab!

Den anmälda brottsligheten, som inte beror på ökad anmälningsbenägenhet såklart, kommer att sjunka till aldrig skådade nivåer!

eliasson-och-flyktingstrommen

Den stora flyktingströmmen hösten 2015 anges som delorsak till polisens problem. Vem passar bättre som rikspolischef än personen som ensam är orsak till att ca 100 000 ytterligare kom in genom att vägra gränskontroller med hänvisning till att det inte behövdes? Klart att en som är direkt och personligen ansvarig till det delproblemet för polisen passar som rikspolischef…

Missa inte den feministiska årskrönikan!

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

82 kommentarer

 1. Utlandssvensk

   /  01/20/2017

  Eliasson tillträdde som polischef 1 jan 2015. Nästan det första han gjorde var att annonsera en storsatsning på hatbrott.

  Från SvD 4 mars 2015:

  ”Det är ett allvarligt bekymmer att människor kränks för exempelvis sin sexuella läggning, sin hudfärg eller etnicitet. Respekten för människolivet, för allas lika värde, kräver att vi agerar på det här området, sade rikspolischef Dan Eliasson när han på onsdagen presenterade polisens kraftsamling mot hatbrott.

  I storstadsregionerna kommer särskilda hatbrottsgrupper att inrättas”

  ”Enheterna ska också jobba med andra brott mot de grundläggande fri- och rättigheterna, exempelvis hot mot politiker och journalister.”

  ”Polisen ska också bli bättre på att lösa hatbrott som sker på nätet.

  – Vi avser att redan i år inrätta ett särskilt it-brottscentrum som bygger på de förmågor vi redan har. Vi skärper den förmågan ytterligare, säger Eliasson.”

  http://www.svd.se/mer-polisresurser-mot-hatbrott

  Det var detta som Eliasson tillsattes för, dvs. att inleda klappjakt på dissidenter. Sen blev det, som bekant, en del akuta problem för polisen som gjorde att man inte riktigt kunde fokusera på hatbrotten. Men jag är helt övertygad om att det är detta Yngman vill ska ske och att Eliasson får sitta kvar tyder på att det kommer att bli så.

  De nyutexaminerade poliserna från Södertörn kommer att bli helt perfekta för att bemanna hatbrottsgrupperna.

  Svara
  • Jan

    /  01/20/2017

   Tack för att du påminner oss om dumheterna. Så att man inte förleds att tycka synd om skojaren…

   Svara
   • Utlandssvensk

     /  01/20/2017

    ”Tack för att du påminner oss om dumheterna”

    Varsågod! Jag gillar att påminna! Mycket har en tendens att komma bort i turbulensen…..

    Svara
 2. MiT

   /  01/20/2017

  Svara
  • Av allting att fokusera på som står i artikeln så fokuserar han på twittrandet? :p

   Svara
  • Rikard

    /  01/20/2017

   Hej.

   Den länkade artikeln är författade av Erika Bjerström, utrikeskommentator, och innehåller följande passage:

   ”Trump talar och twittrar på en elvaårings språkliga nivå. Det är vetenskapligt bevisat enligt språkliga analyser.”

   Någon källhänvisning, ens en indirekt med namn på studie, forskare eller var det publicerats görs inte.

   Jag har skrivit till henne och bett om källhänvisning; vi får se om hon svarar.

   ”Hej.

   Jag läste din text [artikelns namn] där du skriver bland annat [citatet ovan]. Som språklärare skulle det vara intressant att få ta del av vilka rapporter, studier, forskare eller andra källor du har för det påståendet.

   Jag ser framemot att du översänder länkar eller andra referenser/hänvisningar, då det för mig vore främmande att någon som för svenska statens media kommenterar politik skulle uttrycka sig så om ett annat lands statschef utan att ha belägg för sina påståenden.

   Undertecknat, mitt namn”

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Rikard

     /  01/21/2017

    Hej.

    Jag har fått svar från Erika:

    ”Tjena magistern,

    Här kommer en av många källor.
    ‘A Readability Analysis of Campaign Speeches from the 2016 US Presidential Campaign’, researchers from Carnegie Mellon University’s Language Technologies Institute (LTI). Det finns många fler.

    Och som magister borde du veta att jag inte arbetar för ” svenska statens media”.

    Med utmärkt högaktning,
    Erika Bjerström
    Utrikeskommentator/ Senior Correspondent Foreign News
    SVT, Swedish National Television
    S- 105 10 Stockholm
    +46708847374
    Twitter @erikabjerstrom
    FB: Erika Bjerström”

    Min replik till henne:

    ”Hej.

    Tack för källhänvisningen.

    På vilket sätt arbetar du inte för svenska statens media när du i din signatur anger att du utrikeskorrespondent för SVT? Var din artikel skriven i rollen som frilans så missade jag det.

    SVT är den svenska statens media, eller hur? Det är inte en privat utan en offentlig arbetsgivare. Det är inte konstigare än att vara lärare, polis eller soldat i en av den svenska staten reglerad och finansierad verksamhet.

    Det är beklämmande att se hur du använder en rapport som på intet sätt hävdar att Trump twittrar på en elvaåringsnivå. Rapporten finner flera olika saker, och är mycket noggrann med att inte ta ställning för något annat än det den visar stöd för i sina egna data. Om du varit en av mina studenter hade jag tvingats fråga om du verkligen läst materialet mer än en gång.

    Därmed avslutar jag detta, men vill uppmana dig till att komma ihåg att det inte är din sak att ta ställning i ditt journalistiska arbete – lämna det till bloggar och privata nyhetsrapportörer. Statens olika media-kanaler måste vara fria från partsinlagor och ställningstaganden om vi i Sverige skall kunna undgå en utveckling liknande den amerikanska eller den kinesiska; bägge är lika oönskade.

    [Min underskrift]”

    Länk till den av henne refererade rapporten:
    [https://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1603/1603.05739.pdf]
    För den händelse länken inte fungerar så heter rapporten:
    ”A Readability Analysis of Campaign Speeches from the 2016 US Presidential Campaign”
    Elliot Schumacher, Maxine Eskenazi

    En sökningen på den frasen borde visa rätt.

    Jag låter hennes svar tala för sig självt, men vill rekommendera den länkade rapporten som är blott sexton (16) sidor lång. Jag anser att hon felrepresenterar vad rapporten visar, och är ytterst selektiv utifrån partiskhet i vad hon väljer att anföra. Rapportens författare anger inte hennes påstående som sin slutsats:

    ”Conclusions
    This technical report has assessed the lexical and grammatical levels of the 2016 presidential candidates’ speeches. This analysis shows the changes that candidates make in the level of their speech according to the type of speech. It also reflects each candidate’s combination of personal delivery style and their analysis of the level of the audience they want to address.”

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Grodan Boll

    /  01/21/2017

   Låter som en lämplig nivå att lägga sig på. Det är trotts allt Twitter vi pratar om.

   Svara
 3. Jan

   /  01/20/2017

  De här personerna ser det som en arbetsuppgift att ljuga och dölja verkligheten för allmänheten. Ju fler lögner desto godare är man. Så ser åsiktskorridoren ut. En samling stolta lögnare. Med en rejäl portion folkförakt. Även om jag anser att Eliasson ska sparkas så tror jag, dessvärre, att en ny chef inte skulle lyckas särskilt mycket bättre. Posten verkar ha blivit en katapultstol. Det finns inga ”quick fix” för någonting längre…

  Svara
 4. MiT

   /  01/20/2017

  Svara
  • De kan inte släppa hela Janouch-grejen. Det är skrämmande uppenbart att deras egon blev skadade i grunden när det visade sig att hela Sveriges befolkning inte fördömde Janouch, utan även körde upp hennes böcker på topplistor.

   Hur lång tid innan de börjar jaga köparna av Janouchs böcker och avkräva dom på ansvar? Tisdag?

   Svara
   • Ivar L

     /  01/20/2017

    Fatta hur de måste försöka peppsnacka ihop en ”sanning” om att Hynek egentligen ”vann” debatten fast de alla vet vilken vet facepalm han, DN och alla Trademarkade i Twitterströmmarna gav sig själva.

    Svara
   • Hannah

     /  01/20/2017

    Dags att stödköpa lite barnböcker och ge bort. Ingrid böckerna och Jan Lööfs 😆

    Svara
    • Ivar L

      /  01/20/2017

     Jan Lööf kan man aldrig få för mycket av! All heder åt att han lät bli att kladda om sina bilder när Bonnier fick pk-panik. Om jag fick bestämma så förverkade förlagen automatiskt sin ensamrätt om de vägrar om-publicera ett verk i sitt ursprungliga skick. Då skulle de låta bli att tvinga författare att pk-korrigera gamla böcker.

     Svara
     • Rikard

       /  01/21/2017

      Hej.

      Ett utmärkt förslag Jan! Att koppla en plikt att ge ut verk i originalskick utan innehållspåverkande redigering till själva ensamrätten för publicering vore definitivt ett steg i rätt riktning, och principiellt rätt avseende yttrande- och tryckfrihet.

      Varför inte skicka skicka det till alla riksdagspartierna och se vad de svarar?

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

     • michael.

       /  01/21/2017

      Det är faktiskt väldigt enkelt har kulturnyheterna någonsin tagit upp och drivit en fråga från ett inte vänsterhåll,om inte är man då neutral och oberoende som SVT säger.

  • Jan

    /  01/20/2017

   Kulturnyheterna kan närmast beskrivas som en ganska aggressiv politbyrå. En svensk författare får naturligtvis uttrycka vilka åsikter som helst i utländsk media utan att bli hudflängd av åsiktsförtyckande medier som Kulturnyheterna. Eller ens statsministern och hans verklighetsfrånvända propagandaministär.

   Dessutom ligger Janouch betydligt närmare sanningen än det ”faktagranskande” Kulturnyheterna. Att kräva petimeterprecision av en författare som uttrycker sig i allmänna ordalag i en intervju är yttermera löjeväckande i sig.

   Svara
   • Ivar L

     /  01/20/2017

    Har inte sett själva Kulturnyttssändningen eller Janouch framträdande men generellt är det väl ytterst marginellt att en svensk författare intervjuas i utländsk media. Det måste väl hända hela tiden? Vari ligger det kulturella nyhetsvärdet i det? Precis som du säger är det inte kulturjournalistik utan politisk aktivism. D.v.s. helt utanför uppdraget som neutral speglare av svenskt kulturliv.

    Svara
   • Tänk om man hade lagt ner hälften så mycket tid att granska Löfven, Ygeman, Eliassons med meras uttalanden i sådan detalj? Ni vet, riktiga makthavare och inte en rätt marginell (sorry Janouch) relationsexpert och barnboksförfattare?

    Svara
 5. havre flarnstad

   /  01/20/2017

  Tycker det är ganska tydligt att nuvarande regeringen inte gillar statistik och helst sopar den under mattan om den nu inte passar deras syften för utanför brottsligheten är det väldans viktigt att räkna hudfärg , kön och vikt på oss alla så viktigt att det dyker upp företag som ska slå mynt på att räkna vita gubbar i tv-rutan (rättviseförmedlingen m.fl.)

  Kan inte vara kul att sitta med i den här regeringen och gå till historien som möjligen sämsta sådan någonsin hårt ansatt av skandaler och ständigt hot om avsättning så fort AKB fått huvudet ur arslet och tar Åkesson i hand.

  Sämsta resultat för S sedan start 1911 och Miljömupparna har förlorat 1/3 av medlemmarna och mandatperioden är bara halvvägs och det ser inte direkt ljusare ut för dom.

  Svara
 6. havre flarnstad

   /  01/20/2017

  Oh herregud ”Fuck white people” rörelsen har visst fått en frontfigur bissart är bara förnamnet.

  —-TRiGGER WARNiNG— kryp in er safe zone här hemma bilderna kan vara skrymmande ..eller skrämmande 😀

  Svara
  • havre flarnstad

    /  01/20/2017

   Ett litet förtydligande personen är själv vit och gör detta fr att vita ska känna vit-smärta och skuld över att just vita har uppfunnit rasism trotts att forskningen visar att rasism förekommer överallt oavsett hudfärg.

   Samma person har en utställning med tavlor endast bestående av orden ”Fuck white people” skrivet om och om igen kreativt så det skriker om det.

   Känns på något sätt mer som att hon är sugen på uppmärksamhet runt sin egen person för vem känner ”vit-smärta” över att hon spatserar runt naken :S

   Svara
   • Ivar L

     /  01/20/2017

    Performancekonst är ju ofta bisarr på ett eller annat sätt. Det speciella här antar jag är att hon är så extremt fet samt hon verkar vara någonstans i Afrikas jordbrukslandskap. Vanligtvis brukar de hålla till i konsthallar med sån’t här. Känns inte som en helt riskfri situation men hon kanske har vakter…

    Svara
    • Klimathotet

      /  01/20/2017

     De är inte så kräsna i Gambia. Speciellt inte om solen gått ner. 😛

     Svara
     • Ivar L

       /  01/20/2017

      Det är Gambia alltså?
      De har lite annat att tänka på än tjocka performancestollar verkar det som:
      https://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/senegals-arm%C3%A9-vi-har-g%C3%A5tt-in-i-gambia-1.4124133

     • Nu börjar jag tänka på någon dokumentär i kanal 5 där ”frisinnade” äldre kvinnor åkte ner och hade sex med män i Gambia (några var så korkade och trodde de hade riktiga kärleksrelationer också).

     • havre flarnstad

       /  01/20/2017

      Ahh nä det är i Sydafrika om någon är nyfiken.

      Tycker för övrigt att just Afrika visar ganska tydligt att rasism inte har ett skit med hudfärg att göra utan kan slå lite hursom beroende på vilka som har makten fråga alla vita farmare som fick sina gårdar beslagtagna med hungersnöd som resultat för befolkningen som dessutom sket i att bedriva jordbruk därefter.

      Trot inte man behöver förklara för så många på denna sida då den verkar ha vettiga besökare men det där påhittet att bara vita är rasister är sån dynga och jag har haft grannar , bekanta och vänner från hela världen som samtliga haft åsikter som politiskt korrekta definitivt skulle kalla rasistiska men det är säkert nån vit gubbe(om man frågar pk) som lärt araber hata svarta och svarta att avsky kineser och kineser att bespotta japaner osv

 7. Ivar L

   /  01/20/2017

  Redan länkat i tidigare kommentarsfält men värt att länka igen. Myteon om fördelarna med stor befolkning:
  ”Vi är nu fler än någonsin tidigare och vi har en högre genomsnittlig kommunalskatt än någonsin tidigare.”
  http://cornucopia.cornubot.se/2017/01/det-finns-ingen-fordel-med-att-bli-fler.html

  Svara
  • De flesta fattar att befolkningsökning inte är positivt om inte de hamnar i egenförsörjning (nej, inte ”sysselsättning” – egenförsörjning). Dessutom så är delvis idén med pensionssystemet att man betalar in sin egen del – hur ska en 45-åring som kommer hit lyckas med det, speciellt då det sannolikt blir ett lågbetalt ”enkelt” jobb?

   Svara
 8. MiT

   /  01/20/2017

  Svara
  • Rikard

    /  01/20/2017

   Hej.

   Det där är väl fejk? Eller nån sorts hyss?

   Det kan inte vara äkta. Killarna som säljer droger nere på hörnet är kunnigare i politik, historia eller vad som är vad. Jag har haft elever som varit i princip analfabeter och trott att himlen är blå för att det är guds vilja som kunnat resonera bättre. Jag har haft kollegor som varit äkta gammeldags kommunister av Frank Baudes sort som har bättre koll!

   Detta måste vara ett spratt eller nåt sånt?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Klimathotet

     /  01/20/2017

    Vad var det Einstein sa om universum jämfört med mänsklig idioti?

    Svara
  • Ivar L

    /  01/20/2017

   Först trodde jag naturligtvis det var satir men de driver i princip med sin egen pekoralism alltså? Det är ju riktigt gulligt. Måste vara en prao som postat. Fast troligen inte.

   Svara
 9. Det gick inte att fylla platserna till Polishögskolan. 8000 sökte, 705 klarade de sänkta intelligenskraven och 649 dök upp.
  Lysande framtid?

  Svara
 10. Jan

   /  01/20/2017

  Utmärkta Karin Pihl klär av den politiska skökan Annie Lööf: http://www.expressen.se/ledare/karin-pihl/annie-loofs-fans-lar-bli-besvikna-efter-valet/

  Svara
  • Svenne

    /  01/20/2017

   Karin Pihl är strålande!
   ”Lööf må vara en god liberal, men valet mellan en ministerpost och att sitta på läktaren när de andra styr landet lär bli enkelt. Hejdå, värderingarna! Om inte ens Sveriges främsta världsförbättrare Gustav Fridolin kan hålla stånd mot verkligheten, varför skulle Lööf?

   Hennes fans lär bli uppgivna. Och de kommer att ta ut sin besvikelse genom att skriva lätt påfrestande krönikor i minst ett halvår efter valet.”

   Svara
 11. Svenne

   /  01/20/2017

  Kulturnyheterna #faktagranskar Janouch…

  #Strandhäll…

  #Ygeman…

  Svara
 12. Svenne

   /  01/20/2017

  Snart på en Södermalm nära dig… (?!)

  Svara
  • G

    /  01/21/2017

   När nazister tågar fredligt (om de inte blir attackerade) på gatan så rapporterar media att de är just nazister, typ från NMR om det är i Sverige. När svartklädda maskerade
   ”Anti”-fascister slår sönder bilrutor, krossar fönster på byggnader, välter papperskorgar osv osv i Washington. Då säger de i tv-sändningen att det är aktivister.

   Do as I say, not as I do.
   What am I ?
   Anti-fascist.

   Svara
   • havre flarnstad

     /  01/21/2017

    Absolut men vad dom även gör är att ordet aktivist för mig numera är synonymt med våldsverkare på yttersta vänsterkanten. Ungefär som media/pk relativiserar ordet rasist så att det förlorat sin kraft och betydelse och numera kan betyda nästan vad som helst.

    Dom skjuter sig själva i foten m.a.o för dom som inte själva sympatiserar med svartklädda maskerade kommunister ser dom för vad dom är , våldsverkare och hot mot demokratin.

    Svara
  • Senior

    /  01/21/2017

   Äntligen har feminismen kommut ut ur garderoben!
   Detta är vad jag sagt hela tiden; feminism är förklädd kommunism.

   Svara
 13. Svenne

   /  01/20/2017

  Verkar vara en korrekt beskrivning… #satir

  Svara
 14. G

   /  01/20/2017

  Tydligen är CUF rätt ungdomsförbund att gå med i om man gillar Bolshevism och Marxism.

  ”CUF:s ideologiska utveckling under senare decennier har varit dramatisk. I mitten av 1960-talet utvecklades CUF i klar socialliberal riktning, men under slutet av 1960-talet och början av 1970-talet stod förbundet till vänster. I Politiskt lexikon från 1971 sägs att CUF:s politiska position ligger mellan socialdemokratin och kommunismen och att moderater använder beteckningen ”Åsa-Nisse-marxister”.

  Idag anses CUF:s ideologiska hållning vara en förgrening mellan socialliberala och nyliberala idéer under en decentralistisk, grön och liberalfeministisk prägel.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Centerpartiets_ungdomsf%C3%B6rbund

  Hjärnan blir förvirrad när ett moderparti påstås vara borgerligt, men ungdomsförbundet är så långt vänster att bolshevism och marxism gillas av medlemmarna, jag trodde folk som var into that kind of shit var med i ung vänster, inte för att jag kallar mig Moderat, men tydligen finns dessa Åsa-Nisse-marxister lite var stans. Nästa steg för stollarna är att krypa in Centerpartiet ? Ugh. Förhoppningsvis finns det några av Staffan Danielssons kaliber i CUF också.

  Svara
  • Senior

    /  01/21/2017

   Är det något 68-vänstern (började tidigare än så) har varit duktiga på så är det att infiltrera andra partier och föreningar.

   SD har helt rätt i benämningen 7-klövern, det torde vara ganska uppenbart vid detta laget.

   De ”borgerliga” har haft hur många möjligheter som helst att driva borgerlig politik de senaste 11 åren, men vägrat göra det.

   De skrev till och med en överenskommelse att de skulle stötta socialismen (DÖ) när folk godtroget fortsatte att rösta på dem.

   Hur många fler käftsmällar måste folk få för att fatta att hela högen är socialister?

   Svara
 15. Svenne

   /  01/20/2017

  Pride 2017? 😛

  (bakgrunden är sannolikt parlamentsbyggnaden i Aten)

  Svara
 16. Svenne

   /  01/20/2017

  ”#Genderflux”…

  Svara
 17. G

   /  01/21/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  01/21/2017

   Om man är så barnslig som Helen kanske man inte skall skaffa barn överhuvudtaget.
   Hörde för övrigt på radio om vänstermänniskor som skall gå ut på gatorna och demonstrera mot Trump idag i bl.a Stockholm.
   Jag är ingen Trumpanhängare men jag tycker att vänstern skall växa upp och skaffa sig ett liv. Om nu Amerikanarna vill ha Trump som president så får man väl acceptera det.
   Vad hade dom sagt om högern hade gått ut och demonstrerat mot Obama ?

   Svara
  • Rankov

    /  01/21/2017

   Jag mördar mitt barn i protest mot en karls dåliga kvinnosyn!

   Sparka uppåt?

   Svara
  • Senior

    /  01/21/2017

   Snacka om projicering!

   Människan har alltså målat upp en mental bild av Trump som ett monster, och för att denna bild skall stämma så beter sig hon själv som ett monster för att sedan kunna skylla det på (sina egna härnspöken om) Trump!

   Måste finnas diagnoser på sådant….

   Svara
 18. G

   /  01/21/2017

  ”Fördubbling av antalet poliser som säger upp sig

  De senaste årens omorganisation tycks slita hårt på polismyndigheten. I Region Öst ökar nu antalet poliser som hittar en ny karriär kraftigt.

  Idag ska rikspolischefen träffa inrikesministern och förklara hur polisens kris ska lösas. Omorganisationen av myndigheten har ställt till med stora problem och antalet poliser som säger upp sig bara ökar. Glenn Gustafson lämnade jobbet som polis efter 20 år, nu jobbar han istället med bredbandsfrågor åt Ydre kommun.

  – Jag trivdes jättebra som polis, men en förutsättning för att man ska trivas är ju att man känner att man kan göra ett bra jobb, jag fick inte förutsättningar att göra ett bra jobb och jag såg att förutsättningarna skulle försämras ytterligare för mig och istället för att bli den där bittre som sitter och bara gnäller på allting så tog jag beslutet att lämna, säger Glenn Gustafson.

  Ifjol var det 45 poliser som sa upp sig i region Öst och 41 civilanställda, det är nästan en fördubbling jämfört med året innan då 24 poliser och 20 civilanställda lämnade myndigheten. Totalt i landet var det 950 poliser och 1691 civilanställda som slutade under 2016.

  Martin Ulvenhag är ordförande för Polisförbundet i region Öst och är bekymrad.

  – Ja mer än någonsin förut så slutar man inom polisen, det är slitsamt, man börjar bli trött, det är segt nu, i två år har man hållit på med den här omorganisationen, det får liksom vara klart nu, säger han.(forts)”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/fordubbling-av-antalet-poliser-som-sager-upp-sig

  ”Finn Bengtsson (M): ”En glädjens dag”

  Den östgötske riksdagsmannen Finn Bengtsson (M) har varit den som hårdast kritiserat decemberöverenskommelsen och sin partiledning. Nu applåderar han beslutet om att söka stöd från Sverigedemokraterna.

  – Det är en glädjens dag. Äntligen har de tagit sitt förnuft till fånga. Jag applåderar beslutet, säger Finn Bengtsson till SVT Nyheter Öst.
  ..[..]..
  Öppnar det här för att du kan tänka dig att ställa upp för omval?

  – Det är för tidigt att säga, vi får se om man lyckas få till en alliansbudget. Men jag har i alla fall fått tillbaka arbetsglädjen, säger Finn Bengtsson.

  Smolket i bägaren är att partikollegerna inte känns trovärdiga. Jag har fått så mycket ovett för min kritiska hållning. Och nu tycker man helt plötsligt som jag.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/finn-bengtsson-m-en-gladjens-dag

  Svara
  • G

    /  01/21/2017

   Well, tar med slutet i artikeln om polisen då det inte är bra alls, många vill verkligen bort från polisen….

   ”En del oroar sig också för att så mycket kompetens nu försvinner från poliskåren när så många väljer att säga upp sig.

   – Jag får ju rapporter om poliser på chefsnivå som slutar och det gör mig bekymrad, för jag vill polisen väl, det var ju inte av någon hämndaktion mot polisen jag slutade utan det var ju min egen känsla att i den här situationen kan jag inte göra ett bra jobb, säger Glenn Gustafson.

   En annan polis vi talat med säger att han kommer att sluta så fort han hittat ett annat jobb, men det är inte så lätt, många slåss om samma jobb. Martin Ulvenhag berättar att när ett försäkringsbolag i Östergötland nyligen sökte en ny utredare så sökte mer än 200 poliser jobbet.”

   Regionpolischefen: ”Lönerna behöver en uppgradering”
   http://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/sa-ska-polisen-losa-krisen

   Ja, men fixa och sluta snacka då, så kanske majoriteten av kompetensen stannar kvar om ni har tur. Eller vill ni bara ha nya anställda med 0 erfarenhet och som knappt klarar begåvningstesten efter att nivån/kraven sänkts ?

   Svara
 19. G

   /  01/21/2017

  Svara
 20. G

   /  01/21/2017

  Svara
 21. G

   /  01/21/2017

  Svara
 22. G

   /  01/21/2017

  Svara
 23. G

   /  01/21/2017

  Synd att hon inte taggade in rätt Ivar!

  Svara
  • G

    /  01/21/2017

   Hon nämner oliktänkande ovan. Oliktänkande = idiot som röstade fel…

   Svara
 24. G

   /  01/21/2017

  Jag får inte nog av den här Anna som tidigare jobbat inom media….

  Forts….

  Svara
 25. G

   /  01/21/2017

  ”Protesters around Europe pulled no punches in reacting to Donald Trump’s inauguration as US president on Friday.

  Around 500 activists gathered at the US embassy in London where placards urged Americans to ”Dump Trump”, whom they accused of being a ”climate disaster”.

  Artist James Marriott, a supporter of opposition Labour party leader Jeremy Corbyn, held a poster calling Trump ”a disgrace to humanity”.

  ”Trump is part of a substantial shift moving into something much more turbulent and frightening,” Marriott told AFP.

  ”He represents the possibility that it is acceptable to be racist, sexist and homophobic.”

  Janie Trowell, a 53-year-old teacher, compared Trump to the wider populist movement sweeping across Europe in the form of Britain’s Brexit vote and the rise of the far-right presidential hopeful Marine Le Pen in France.

  ”He is advocating hate, he is a scary and hideous macho white male.

  In Germany, 200-300 protesters combined their opposition to Trump with their disdain for the country’s right-wing AfD party, warning that such populists reminded them of the Nazis.

  ”White nationalism is so 1933”, read one banner, while another said: ”No to global Trumpism, no to the AfD”.

  In glacial conditions, the protesters marched from the AfD headquarters in Berlin to the Brandenburg Gate, a symbol of European unity.

  They chanted a song about keeping Trump locked up in his namesake tower, adding: ”this is called people power”
  …[..]..
  Outside the US Consulate General in Edinburgh around 300 protesters were amongst the most imaginative and colourful around Europe.

  One banner mocked Trump’s hairstyle, saying: ”Donald Dinnae Comb-Over Here”, while some people performed an ”excommunication ceremony”.

  One elaborately dressed and bearded marcher with white facepaint, who gave his name as Sister Ann Ticipation, said: ”We were excommunicating him from the great divine for promulgating negativity, racism, sexism, homophobia, transphobia and everything he has done which does not serve the interests of the community.”

  University lecturer Don Glickstein, 62, said Trump’s ”attitude to women is absolutely shocking, and he’s proud of it.” (forts…)
  https://www.yahoo.com/news/hideous-trump-disgrace-european-protesters-202450851.html

  Det är viktigt för den 53-åriga läraren att påpeka att hans hudfärg är vit, enbart kön räcker inte.

  Svara
 26. G

   /  01/21/2017

  George Takei och andra. Många sprider det här helt vilt.

  ”Some know me as Mr. Sulu from Star Trek but I hope all know me as a believer in, and a fighter for, the equality and dignity of all human beings.”

  http://www.snopes.com/white-house-web-site-trump-changes/

  Svara
 27. G

   /  01/21/2017

  Diskussion i Takai-tråden ovan, de ser inga fascister på sina gator, bara våld från polisen mot fredliga protester, otroligt! Bridget bio: ”full time feminist”.

  Svara
 28. G

   /  01/21/2017

  Hmmm, white trash minsann…

  Svara
 29. G

   /  01/21/2017

  Svara
 30. G

   /  01/21/2017

  ”Hakelius: Varför så nervösa?

  Det är nog det osnyggaste jag har sett i förlagsbranschen på rätt länge.
  …[…]..
  Samtidigt som det bråkades om hennes intervju, fick vi veta att heroinhandeln tagit fart bland ensamkommande afghaner i Stockholms norrförorter och att Hultsfreds kommun på grund av överbelastning sett sig tvungen att stänga sin flyktingmottagning. I Fosie i Malmö sköts en man ihjäl i början av året, en kvinna i Rosengård skottskadades och en sextonåring i samma stadsdel sköts till döds så sent som i förra veckan. Det hojtas en massa om att begreppet »no-go-zon« är alarmistiskt och propagandistiskt, men är det ordvalet eller laglösheten som är problemet? För när folk gång på gång skjuts ihjäl på öppen gata råder laglöshet. Brottsförebyggande rådet kom med den nationella trygghetsundersökningen, som visade särskilt kraftiga ökningar av hot, trakasserier och sexualbrott. Den vanligaste platsen för sexualbrott var, enligt undersökningen, allmän plats och nära 70 procent av förövarna uppgavs vara helt okända personer för offren. Den gamla feministiska idén att sexualbrott mest begås i hemmiljö av kända förövare, stämmer inte enligt denna statistik.

  Vilka gärningsmännen är vet vi alltså inte, men det krävs ingen större fantasi för att räkna ut att många kopplar samman förändringar i migration med förändringar i brottsstatistik. Det kan man fördöma som oansvarigt och ostyrkt, men så länge man bara erbjuder ett stort »ingen vet faktiskt något« som alternativ, kommer den kopplingen bara att stärkas i folktron. Och Sverigedemokraterna kan kamma hem ännu fler poäng genom att förespråka det självklara: att vi tar reda på så mycket vi kan om förövarna, när sådana trots allt grips. Vi kan inte vara rädda för fakta.

  Man kan med andra ord antagligen hitta fel i snart sagt varje detalj och svaga länkar i varje tankekedja som Katerina Janouch gav uttryck för i sin intervju. Men man måste vara ganska förhärdad om man låtsas som att alltihop bara är vanföreställningar i hennes högst privata huvud. Vi har reella problem att hantera här. De är tillräckligt lika det som Janouch beskrev i sina målande överdrifter, för att det hon säger ska kännas igen av många. Det är det vi borde resonera om.

  Ut ryckte i stället Dagens Nyheter, alltid det respektablas ordningsman. Men den här gången räckte det inte med att ge anmärkning, utan i armkrok med nätmobben och Expressen avkrävdes en förklaring av Janouchs förlag, som inte hade det minsta med saken att göra. Det säger något om den upphetsade stämningen att Piratförlagets vd, Ann-Marie Skarp, ingen duvunge, kände sig tvungen att göra ett uttalande:

  »Piratförlaget tar avstånd från Katerina Janouchs kommentarer i tjeckisk tv så som vi fått dem presenterade.«

  Det är nog det osnyggaste jag har sett i förlagsbranschen på rätt länge. Ett förlag kan alltid sparka en författare. Men att ställa ut författaren i skogen, när etablissemangsmobben ylar, är en ängslighet som hör hemma i folkrepubliker.” (Forts)….
  http://www.fokus.se/2017/01/varfor-sa-nervosa/

  Nej, men den gamla feministiska statistiken basuneras fortfarande ut som fakta av ”faktaresistenta SD:are” (feminister & relativister) i kommentarsfält på Facebook när detta diskuteras, som det brukar heta när ”rasister som bara läser hatmedia” inte har koll.

  Svara
 31. G

   /  01/21/2017

  ”Jättemarsch samlar amerikaner

  Stephanie Albrycht Wong trodde aldrig att hon skulle flyga fem timmar tvärs över USA – från Los Angeles till Washington DC – för att delta i en demonstration. Men sedan valet i november har hon känt sig illa till mods, inte bara för att hon ogillar Donald Trump som person utan också för att hon ser honom som ett hot mot viktiga rättigheter i USA.

  – Det handlar inte bara om att vi förlorade valet, utan vi är många som känner oss förkrossade på ett personligt plan. Jag hoppas att vi som inte stödjer Trumps agenda kommer att bli uppmuntrade av marschen, att vi kommer att känna att allt inte är hopplöst, säger 36-åriga Albrycht Wong till TT över telefon.

  – Mitt mål är att skaka om Trump, få honom att känna sig obekväm. Han är osäker, tunnhudad och har ett bräckligt ego. Att så många visar sitt missnöje offentligt kan kanske få honom att stanna upp och tänka, om så bara för en sekund.

  Republikanen Trump har kritiserats för sin kvinnosyn, och anklagas för allt från sexuella övergrepp till sexistiska kommentarer. Det har fått många, i synnerhet kvinnor, att känna tvivel inför att den nytillträdde presidenten verkligen kommer att föra en inkluderande politik som representerar alla.

  På hans andra dag vid makten anordnas därför demonstrationer mot diskriminering över hela USA och på många platser i resten av världen, även på flera håll i Sverige.
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/j%C3%A4ttemarsch-samlar-amerikaner-1.4126118

  Om någon hittar något intressant om dessa som sker i Sverige och vilka som kanske ska delta, kan ni ju posta om det här, antar det är mycket på facebook som det planeras och diskuteras för fullt i olika grupper.

  Svara
 32. Gorby

   /  01/21/2017

  Rebel Medias Lauren Southern rapporterar om ”fredliga” demonstrationerna.

  Svara
 33. Pelle2

   /  01/21/2017

  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver lite mera om hur regeringen håller Eliasson om ryggen och bortser från hans misslyckande på t.ex Försäkringskassan och framhåller istället detta som meriter och en anledning till att får behålla sitt arbete.
  https://ledarsidorna.se/notis/9746/

  Svara
  • Jan

    /  01/21/2017

   Eliasson var olämplig på försäkringskassan och är, om möjligt, än mer olämplig som rikspolischef. Att han får sitta kvar handlar nog mer om politisk spelteori än något annat. Han får gå efter nästa val i alla fall. Om inte före.

   Svara
   • G

     /  01/21/2017

    Ygeman sade ju igår att Eliasson var en av de mest lämpade, om inte den mest lämpade som går att hitta för att leda polisens omorganisation pga hans fantastiska erfarenheter från tidigare myndigheter som han satt sin fot på. Lita på Ygemannen 😉

    Svara
    • Jan

      /  01/21/2017

     Jag litar inte på Ygemannen. På sätt och vis beundrar jag dock hans mod att agera frontman hela tiden. Och han verkar komma undan med det trots ständiga undanflykter och vaga besked. Ygeman skulle bli en utmärkt försäljare….

     Svara
 34. Svenne

   /  01/21/2017

  Statistik från UNHCR/Italien, brukar inte visas på SVT…

  Svara
 35. Svenne

   /  01/21/2017

  Ganman förklarar… #janouchaffären

  Svara
 36. Svenne

   /  01/21/2017

  #satir eller verklighet…

  Svara
 1. Alternativ sanning | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: