SVT ständigt i kampanj-mode

SVT har varit lite i blickfånget de senaste dagarna, igår installerades ju Donald Trump och SVT:s korrespondenter och reportrar i USA var märkbart frustrerade. Bergfeldt fladdrade besvärat med de onaturligt långa lösögonfransarna och Peter Rawet intervjuade en Trump-anhängare.

Kolla på Rawets intervju med den stora skämskudden framför ansiktet

Att han blandar ihop Trump och Obama är EGENTLIGEN inte så mycket att säga om, det är direktsändning och mycket som fladdrar i huvudet. MEN han blandar ihop dem enbart av den anledningen att han gärna vill fortsätta kampanja. Liksom resten av SVT. HALLÅ SVT, valet i USA är över och lika lite som vi i Sverige kunde påverka valutgången då lika lite kan vi påverka nu när Trump är installerad. Vi vet att ni på SVT gärna hade sett korrumperade Clinton på posten istället för irrationella Trump, ni behöver inte tala om det hela tiden. Vi har förstått det sen länge tillbaka.

Kollade inte på TV4 men gissar att det var ungefär likadant där.

Sen har ju SVT Kultur försökt bredda sig lite, istället för BARA propaganda så ska de nu ge sig in i faktakontrollens underbara värld och granska vad Sveriges makthavare säger och om det kan finnas minsta lilla ord någonstans som kan betyda något annat. Först ut är den mäktiga barnboksförfattaren och sexologen Katerina Janouch

kulturnyheterna-granskar

Hur SVT Kultur ska få ihop den vanliga och dagliga verksamheten, som ju till 95% består av identitetspolitisk propaganda, med faktakontroller är för mig en gåta eftersom identitetspolitik och fakta inte är kompatibla. SVT Kultur kan kontrollera siffran 95% och upptäcka att den stämmer. Den kanske t o m är något i underkant.

Men man ska inte skälla om de i alla fall vill försöka, har de nu börjat granska vad Sveriges största makthavare säger och påstår så ska man ju uppmuntra detta!

kulturnyheterna-granskar1

Om de verkligen menar allvar med sin ambition att faktagranska så är ju faktiskt nationalekonomen Schyfferts uttalande om att flyktingkostnaden bara är som två quattro stagiaoni, en Fanta och ett netflix-abonnemang i månaden. Sätt igång och faktagranska nu SVT Kultur! För det är väl fakta i sig som är det viktiga och inte vilken fakta det råkar vara eller vem som säger något? För i så fall är det ju ingen neutral faktagranskning utan bara simpel… identitetspolitisk propaganda. Som ryms i de där 95 procenten…

kulturnyheterna-granskar2

Äh, varför ska de faktagranska vad minister Strandhäll säger, hon som minister i Sveriges regering har ju inte alls lika mycket makt och inflytande som en barnboksförfattare och sexolog! Det fattar ju alla! Är ju självklart att ju fler desto bättre välfärd och pension! Glasklart samband, bara att kolla hur det ser ut i Indien, Bangladesh, Indonesien, Nigeria osv och jämföra med Danmark, Finland, Island, Sverige osv för att upptäcka att vi här i Norden ligger LÅNGT efter de folkrika länderna när det handlar om välfärd och pensioner!

ygeman-om-sextrakasserier

Om det vore så att Ygeman är en makthavare så kunde man ju faktiskt granska om det han säger är sant. Men nu är han som tur är ingen makthavare i klass med Janouch så SVT Kultur anser det väl ganska onödigt att faktagranska vad Ygeman säger. Varför ge sig på vanliga svenskar som Ygeman när det finns tunga makthavare att nagelfara? Men om SVT Kultur vill göra ett undantag och faktagranska vad den maktlösa ministern Ygeman säger så är det ju fritt fram! Enkel frågeställning dessutom, Ygeman ger den ju själv: Stämmer det att det var likadant för 20 år sedan på t ex festivaler?

Ni vet väl vilka som är det ondaste av det onda enligt SVT och TV4? Det riktiga avskummet? Kolla filmen ovan så ser ni…

snart-pa-sodermalm

Enligt initierade källor på SVT funderar SVT Kultur på att byta logga till en som är mer förklarande, som på ett lite tydligare sätt talar om för alla vad de står för.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

109 kommentarer

 1. Hamon

   /  01/21/2017

  Inslaget med svt ”intervjun” eller vad man nu ska kalla det för var pinsamt så det räcker och blir över. En sann svt = sovjet tv klassiker. Försöker reportern intervjua henne om varför hon röstar på trump, eller övertala henne om att hon borde ha röstat på Clinton istället?

  Svara
  • Dreadlock

    /  01/22/2017

   Tycker att hennes ögon säger vad hon tycker från början till slut.
   Hade jag träffat Rawet i samma situation (Utan mick och kameracrew) och ställt samma frågor, så hade jag antagligen tyckt att han är en av de lokala byfånarna som enbart läser gratistidningar och samlar ölburkar på sin fritid. Aldrig hade man trott att han är representant för en statlig demokratisk nations mediebevakning och att det hela kommer att sändas prime-time.

   Svara
  • Gigas

    /  01/22/2017

   Intressant att Rawet frågar varför Trump som miljardär ska ta hand om hennes liv. Är det så han tänker själv när han röstar, vem kan ta hand om mitt liv bäst? Vad är det för typ av samhälle han vill bo i månntro.

   Rawet vill antagligen att det ska framstå som att presidentvalet i USA har handlat om den rike girige Trump mot den fattige idealisten Clinton. För han tror väl inte det på riktigt?

   Svara
 2. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
 3. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/21/2017

   ”Ju fler journalister som tystnar”

   Tystnar? De är ju mer rabiata och aggressiva än någonsin!

   Lyssna på hur en DN journalist uttrycker sig när han får lite försynta frågor i väldigt trevligt tonläge:

   Svara
  • Ja, det är hemskt hur nättrollen attackerar människor som Ivar Arpi, Alice Teoduresco, Katerina Janouch, Per Gudmundson m.m. Vi borde göra något åt dessa troll omedelbart!

   Svara
  • Dreadlock

    /  01/21/2017

   Författaren och journalisten Lisa Bjurwald: ”Ju fler journalister som tystnar, desto starkare blir nättrollen”

   Ska egentligen vara : ” Ju fler journalister som ignorerar nätrollen , desto mindre klickbait blir det ”

   Svara
 4. Jan

   /  01/21/2017

  10 miljoner invånare? Jag hade nöjt mig med drygt 8 miljoner. En någorlunda homogen befolkning och endast arbetskraftsinvandring. Fördelarna hade varit stora: Högre sysselsättning, färre brott, lägre bidragsberoende, generösare välfärdssystem, tryggare stadsmiljöer, bättre skola, högre anseende i andra länder med mera, med mera…

  Dessutom hade vi kunnat ha en invandring som gynnade oss som nation. Som exempelvis USA som lockar till sig eliten inom flera yrkesområden och forskning.

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/21/2017

   ”10 miljoner invånare? Jag hade nöjt mig med drygt 8 miljoner.”

   Ja, vi hade 8.5 när Carlsson tog Luciabeslutet 1989. Hade vi bara låtit det stå kvar, skulle vi fortfarande vara 8.5 miljoner, i ett av världens rikaste, tryggaste och mest välfungerande länder. Men regeringen Bildt ville annorlunda och sen återinförde Reinfeldt det rena vanvettet. Sossarna och övriga 7K är absolut inte oskyldiga, men M och FP spelar i en egen liga vad gäller ansvar för Sveriges förfall. Nu är det ytterst tveksamt om landet går att rädda.

   Svara
 5. Svenne

   /  01/21/2017

  Men AB är nog värre än SVT…

  Svara
  • Rikard

    /  01/21/2017

   Hej.

   Bild-googla följande fras:
   ”politician kissing babies”.

   Ganska så snart torde det dyka upp bilder på Obama, Stalin, och så vidare i en kavalkad av bebispussande politiker.

   Efter att nu ha sänkt mig till Aftonbladets debattnivå tänker jag tvätta händerna.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 6. Svenne

   /  01/21/2017

  Tänkvärt…

  Svara
 7. TV 4 hade vår allas superfeminist Margot Wallström. Jag stängde av. SVT var snäppet bättre då och när Rawet snackade gick jag och tog dricka och värktablett. Jag hade skumpa men tyvärr är jag sjuk så det fick vara.

  Svara
 8. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/21/2017

   Att folket byter ut de styrande, det är ett hot mot demokratin.

   Att de styrande byter ut folket, det är däremot själva meningen med demokratin.

   Svara
  • Ramberg pratar om ansvar och humanism. Det var nästan humor om det inte vore så falskt.

   Svara
  • Svenne

    /  01/22/2017

   Ramberg, Klein och Arnstad… #nassarivarendabuske

   Svara
  • Svenne

    /  01/21/2017

   @MiT Oj, du bytte t.o.m. avatar! Visst är flaggan fantastisk… 😛

   Svara
 9. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
 10. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
 11. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
 12. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
 13. Svenne

   /  01/21/2017

  Dagens tweet…

  Svara
 14. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
 15. Rikard

   /  01/21/2017

  Hej.

  I förra tråden länkades till en SVT-korrespondent som bland annat påstod att ‘Trump twittrar på en elvaårings nivå’. Jag skrev till henne med en fråga om hennes vetenskapliga källor (hon använder ordet vetenskaplig i sin text), och fick svar. Det hamnade i den tråden, i fall någon är intresserad av vad hon svarade.

  Den vetenskapliga källan visade sig vara en sexton sidor lång studentuppsats från Cornell University, och kan läsas här (den är skriven på lättfattlig grundläggande engelska):

  [https://arxiv.org/ftp/arxiv/papers/1603/1603.05739.pdf]

  Den gör inte det påstående Erika Bjerström gör överhuvudtaget, utan vad den gör är att den jämför bland annat lexikalisk komplexitet samt grammatisk dito mellan ett flertal kandidater samt Abraham Lincoln, detta med en metod (REAP) som egentligen är till för skriven text, inte tal eller talspråk (vilket författaren noga påpekar).

  En annan intressant kommentar från Bjerström var att hon inte arbetar åt svenska statens media (en formulering jag använde i mitt första e-brev till henne), samtidigt som hennes e-signatur i svaret anger att hon är utrikeskorrespondent år Sveriges Television. Är det jag som är ute i galaxen, eller är SVT inte längre statens mediebolag utan ett privatägt företag? Kanske det var en laddad formulering att kalla SVT för svenska statens media?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/21/2017

   ”Kanske det var en laddad formulering att kalla SVT för svenska statens media?”

   Verkligen inte! SVT är lika mycket (eller lite) statlig media som RT. Att de själva har drivit en propagandakampanj för att de är ”fri television” är rent trams. Men självklart hävdar de anställda att de står fria från staten, för om de hävdar något annat lär de snart sluta att vara anställda….

   Svara
  • havre flarnstad

    /  01/21/2017

   Hel kul ju att hon svarade med att faktiskt ge dig källanvisning till en studentuppsats som dessutom inte ens gäller talspråk.

   Gillar att fler medborgare vänligt men bestämt frågar journos sånt här det borde förhoppningsvis få några enstaka att ta sig en extra funderare innan dom kör nästa påhitt …tyvärr lär många andra fortsätta skriva om brand mannen från boden och likn skrönor.

   P.s Påpekade du detta i en replik till henne ?

   Svara
   • Rikard

     /  01/22/2017

    Hej.

    Jag replikerade helt kort att hon har samma ansvar som jag som lärare att rapportera sakligt och opartiskt utan att välja sida, samt att det är viktigt att journalister tar den principen på allvar för att undvika både en amerikansk eller en kinesisk utveckling av media.

    Vidare påpekade jag att hon som anställd av SVT är anställd av den svenska statens mediebolag, på samma sätt som en lärare, en polis eller en soldat är anställd av den svenska staten.

    Givet tonen i hennes respons är jag inte intresserad av vidare diskussion med henne.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • havre flarnstad

      /  01/22/2017

     Att ifrågasätta en journalist verkar för vissa av dom som rena kränkningen och något medborgare helst inte ska göra ö.h.t oavsett om det framförs civiliserat för den ökända ”tonen” i svarsmail går lite som en röd tråd genom historier liknande din egen.

     Köp allt vi skriver , ifrågasätt inte , och kontakta oss inte
     Med sura hälsningar Svensk statlig media 😉

     Svara
  • Det där kanske är – i svenska termer – en b-uppsats i en kurs? Inget ultraseriöst, men å andra sidan kan ingen förneka att Trumps (forna) twitter är rätt barnsligt?

   Svara
   • Rikard

     /  01/22/2017

    Hej.

    Uppsatsen motsvarar vad jag skulle kallat A-nivå (den enklaste) när jag var student. Det är inget fel på den i sig, tvärtom, men den ger inget stöd för hennes påstående.

    Hade hon skrivit: ”Enligt en jämförande studie jag tagit del av håller Trumps tal en lexikalisk och grammatisk nivå i partiet med en normal amerikansk elvaåring.” så hade hon gjort rätt.

    Hon hänvisar i så fall till vad någon hävdar, och tar inte direkt ställning (även om det kan vara att ta ställning partiskt via urvalsprocessen, men det hör inte hit).

    Istället påstår hon något som hennes källa inte hävdar. Man kan kalla det för att feltolka källan eller för att felrepresentera materialet, men i dagligt tal kallas det lögn, eller bedrägligt beteende.

    Att Trumps twitter i sitt innehåll ofta varit stötande, chockande, barnsligt (eller rapporterats som varandes sådant), och så vidare råder det väl ringa dispyt om. Det handlar dock inte den uppsatsen hon refererar till om; den berör inte innehållet i talen alls.

    Jag tvivlar inte på att det finns innehållsanalyser av hans tal, eller någon sorts ‘pottymouth-counter’ till hans twitter, men det är inte vad hon refererar till.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 16. MiT

   /  01/21/2017

  Svara
 17. Mer myyys med de öppensinnade från SUM, Ibn Rushd och Islamiska förbundet:

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/14zPG/vi-kan-inte-blunda-for-antisemitismen

  Svara
 18. Svenne

   /  01/22/2017

  Vänstern skapade Trump…

  Svara
  • G

    /  01/22/2017

   .

   Svara
  • Olof

    /  01/22/2017

   ”Jan Magnusson ‏@JanMagnusson4 Jan 20

   @markus_uvell Om USA haft ett demokratiskt valsystem, som gav makten till den som fick flest röster, hade Trump förlorat valet.”

   Gode gud vad korkat.

   Om USA hade haft ett valsystem som gav makten till den som fick flest röster så hade Trump kampanjat i storstäderna och fått flest röster.

   Om man inte har Saudi som finansierar ens kampanj kan det ju löna sig att koncentrera sig på de röster som faktiskt spelar roll.

   Svara
 19. Alltså – jag trodde han blandade ihop Obama och Trump i EN mening innan jag faktiskt såg på klippet – ”no big deal”; kan hända den bäste! Men sedan så nämner han Obama kanske tre-fyra gånger trots att tjejen uppenbarligen ser förvirrad ut som in i helsike! WTF?

  Svara
 20. MiT

   /  01/22/2017

  Svara
 21. Skeptisk

   /  01/22/2017

  Det var inte vita män som gav Trump segern. Endast en procentenhet av de vita männen gick från att rösta på Obama till att rösta på Trump. De grupper som verkligen övergav Clinton, dvs röstade Obama 2012 men Trump 2016, var kvinnor, svarta, hispanics och judar. Dvs traditionellt grupper där demokraterna är stora. Enligt Washington Post, som är vänstermedia i USA.

  Svara
 22. http://www.gp.se/ledare/eberhard-statsministerns-nya-kl%C3%A4der-1.4122810

  ”Sedan Katerina Janouch uttalade sig negativt om svensk integration i tjeckisk television har kommentarerna duggat tätt. Lars Ohly kallar Janouchs uttalande för rasistiskt. Hur han motiverar det epitetet förtäljer inte historien. Jag misstänker att han inte kan tjeckiska. Men Ohly är bara en i raden av förståsigpåare som springer på samma boll.”

  Svara
 23. G

   /  01/22/2017

  Haha. Jag såg det där med Peter live, jag tänkte ”hör han inte vad han säger själv, tänk först prata sedan ?”. Nej, tydligen inte. Men hoppades att det var någon mer än jag som såg och kommer uppmärksamma det. Och det var det ju 😀 Inte konstigt att folk inte vill bli intervjuoffer om man blir behandlad sådär, reportern vill inget hellre än att intervjuoffrets tunga slinter.

  Svara
 24. G

   /  01/22/2017

  ”Stoppa utvisningarna av barn”
  http://nt.se/24nt/?clip=om4469684

  Svara
 25. G

   /  01/22/2017

  Mycket bra och sansad intervju IMO.

  ”Inte en dag för tidigt”

  Oppositionsråd Sophia Jarl (M) välkomnar Moderatledarens dörröppning för Sverigedemokraterna. ”Det här är inget nytt, i Norrköping har vi har fått stöd, och stöttat förslag från SD länge”, säger hon.

  Det var i torsdags som Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra öppnade upp för en Alliansbudget som med stöd av SD kan fälla regeringen redan i höst och utlösa nyval. Något SD:s partiledare Jimmie Åkesson välkomnar i en intervju med TT:

  – Nu måste Kinberg Batra öppna upp för att överge Alliansen så som den ser ut i dag. För när hon inte har med sig C och sannolikt inte heller L, då är frågan om det ens finns någon allians längre, kommenterar han utspelet.

  Förslaget stöds av Kristdemokraterna, medan övriga två allianspartier, L och C, avfärdar det.

  På hemmaplan tycker oppositionsråd Sophia Jarl (M) att Anna Kinberg Batras förslag inte kom en dag för tidigt.

  – Nu har vi kommit till halvtid och nu är det viktigt att tydliggöra vad vi vill inför valet. Och det är vad Anna Kinberg Batra gjorde i torsdags, säger hon.

  Hon tycker att det är ett naturligt steg att Sverigedemokraterna, som vuxit till ett av landets största partier under kort tid, erkänns.

  – Det var en viktig signal som Anna Kinberg Batra gav igår när hon gick ut och sa att det är ett etablerat parti. Den hållningen har vi haft i Norrköping sedan valet 2014. När det har kommit in förslag har vi tittat på vad som står i det, mer än på vilket parti som lagt det, säger Sophia Jarl och fortsätter:

  – Vi har både fått stöd av SD och även stöttat förslag som de lagt, när det handlat om saker som är bra för Norrköping. Så det här är inget nytt för oss.

  Hon poängterar att Moderaterna även stöttat förslag från Vänsterpartiet och att det är minst lika kontroversiellt i så fall.

  – Både SD och V har ju historiska rötter som inte alla gånger är så bra.

  Kritik har framförts från såväl statsminister Stefan Löfven (S) och Centerpartiets Annie Lööf om att förslaget kommer i en redan skakig tid med ett oroligt säkerhetsläge, Trumps tillträde och Brexit. Sverige behöver stabilitet och trygghet, menar de.

  Vad tycker du – kom förslaget i rätt tid?

  – Jag tycker inte att det fanns någon anledning att vänta. Vi får väl se tiden an vad som händer i USA och noga följa hur det påverkar Sverige. Och då kanske det är viktigare än någonsin att vi är tydliga med hur vi vill ha det. Har vi en osäkerhet inför nästa val kan det bli ännu värre för Sverige.”
  http://folkbladet.se/nyheter/norrkoping/inte-en-dag-for-tidigt-om4468604.aspx

  Svara
 26. G

   /  01/22/2017

  Ang hur M:s Jarl resonerar kring problematisk partihistoria ovan.
  Det låter lite likadant ang situationen i Götet från M:s håll. Det jag inte förstår är, SD har alltså varit medarrangör till detta sedan 2010 utan att någon reagerat, det är nu 6-7 år senare som vissa gapar och säger att det är fel/konstigt att låta SD vara med, jag fattar inte, SD torde rensat ut fler idioter ur sitt parti än vad exempelvis V gjort under samma period, pga att varken sossarna på ”Inte rasse men” eller media granskar V öht nästan, och historia är ju historia, även om vissa envist tror att historien är på väg tillbaka. Tog med en kommentar från alla partier här nedan och hur de resonerar, vad V tycker behövs nog inte nämnas.

  ”Fler ifrågasätter SD:s lämplighet som arrangör

  Efter Vänsterpartiets avhopp ifrågasätts SD:s medverkan på ceremonin för Förintelsens offer nu av fler partier.

  David Lega (KD) säger att han tycker att det är olämpligt att Sverigedemokraterna är med, eftersom partiet inte står upp för alla människors lika värde. Efter att ha talat med den judiska församlingen beslutade sig KD för att inte lämna arrangemanget.

  Carina Liljesand, ordförande för Liberalerna i Göteborg, tycker också att det känns knepigt att Sverigedemokraterna får och vill vara med i det här sammanhanget. Hon säger att man kanske gjorde det väl lätt för sig när man beslutade att alla riksdagspartier skulle vara medarrangörer.

  Även Socialdemokraterna hade uppe frågan på nytt i går efter Vänsterns avhopp. Partiets förste ombudsman Eva-Marie Rasmusson tycker att det blir konstigt hur man än gör.
  – Det känns konstigt att Sverigedemokraterna är med – för det är inget demokratiskt parti i vanlig mening.

  – Det är viktigt för oss att hedra Förintelsens offer. Vi slutar inte stå upp för demokratin för att Sverigedemokraterna är med, säger Derya Tumayer, ordförande i Miljöpartiet i Göteborg.

  Maria Rydén, ordförande för Moderaterna i Göteborg, tycker att minnesdagen är ett tillfälle att gemensamt hedra Förintelsens offer och lägga partipolitik åt sidan.
  – Jag tycker att det är dåligt av vänstern att hoppa av.

  Så för dig är det inget problem att SD är med?

  – Jag kan känna så här: det finns en del även i Vänsterns historia. Det viktiga är att man gör rätt framåt.

  Även för Centern är det ett självklart val att fortsätta vara med och hedra Förintelsens offer, enligt partiets lokala ordförande Emmyly Bönfors.

  – Det är enkelt att delta på en minnesdag, men konsten ligger i att gå från ord till handling: Där har SD en ganska lång väg att vandra.”
  http://www.gp.se/nyheter/g%C3%B6teborg/fler-ifr%C3%A5gas%C3%A4tter-sd-s-l%C3%A4mplighet-som-arrang%C3%B6r-1.4115742

  Svara
  • Karl

    /  01/22/2017

   Partiet står närmare Israel än något annat parti. Kritik mot Israel ses ej med blida ögon. Avpixlat har även en kampanj för att köpa landets produkter, så inget konstigt att SD är arrangör till dessa event.

   Svara
 27. G

   /  01/22/2017

  Svara
 28. G

   /  01/22/2017

  LoL…

  Svara
 29. G

   /  01/22/2017

  Peter med några fler intervjuoffer…

  Svara
  • Embryo

    /  01/22/2017

   Kan det bli mer pinsamt?

   Jag kan dessutom tycka att han som ekonomijournalist borde vara något mer kunnig om Obamacare och varför ingen av toppkandidaterna tycker att det fungerar särskilt bra.

   Svara
 30. G

   /  01/22/2017

  George Takei: ”The peaceful transfer of power is a thing of beauty.”

  Svara
 31. G

   /  01/22/2017

  Svara
 32. G

   /  01/22/2017

  Svara
 33. G

   /  01/22/2017

  Madonna snackade om att spränga Vita huset, andra inte bry sig mindre om någon satte en kula i Piers…

  ”The peaceful transfer of power is a thing of beauty.”

  Svara
 34. G

   /  01/22/2017

  Svara
  • G

    /  01/22/2017

   Först Piers svar till ovan tweet av Ricky. Sen Rickys svar på Piers tweet.
   Ricky pratar om ”hederliga/normala” feminister, dessvärre verkar han tro att Piers också gör det. Sen pratar han om att inte döma alla kvinnor baserat på vad en kvinna säger, det samma gäller givetvis för män också, det har jag själv aldrig gjort och kommer inte att göra, men är man däremot del av en organisation eller någon slags rörelse som man frivilligt sökt sig till likt de radikala, så är det en helt annan femma, synd att Ricky missar poängen och drar ut på ett sidospår om ”alla” kvinnor som inte har med saken att göra.

   Svara
 35. G

   /  01/22/2017

  ”In Hollywood, being open-minded about Trump is worse than rape
  …[…]..
  Trump or no Trump, we have much more in common than not. It’s a shame that “Little Miss Sunshine” Abigail Breslin found herself getting a social-media flogging after posting an Instagram picture of herself with her longtime friend, Trump’s younger daughter, Tiffany. Even worse, the singer Jennifer Holliday was intimidated into not performing at the inauguration because, as she put it on “The View,” “I woke up, and there was, like, this whole thing of terrible tweets and things on my Instagram, and I was like, ‘Oh, Lord, what did I do? . . . One morning you wake up, and everybody hates you.”

  Holliday previously performed for Presidents Ronald Reagan, George H.W. Bush, Bill Clinton and George W. Bush without incident and said she thought it would be cool to perform Friday because “I’m an artist and I love America” and it would signify “healing” and “unity.”

  How crazy have things gotten when wanting healing and unity makes you a public enemy?”
  http://nypost.com/2017/01/21/in-hollywood-supporting-trump-is-worse-than-admitting-to-rape/

  Svara
 36. G

   /  01/22/2017

  Ahahaha! 😀 😛

  Svara
 37. G

   /  01/22/2017

  Känns som det är mycket USA från min sida här nu, men kan inte hjälpas då det händer så mycket där just nu kring President Trump, och alla Libtards/feminister/vänster verkar resonera på exakt samma sätt över hela världen, det låter lika dumt överallt, det spelar ingen roll var man letar…

  .

  OMG! Check this out!!!…

  Svara
 38. Jag har insett en sak:

  Ni i Sverige kan göra vad ni vill, men jag kan flytta till Finland och göra vad jag vill.

  Svara
  • G

    /  01/22/2017

   Ja det klart vi kan. Glöm inte hälsa till min finska släkt. 🙂

   Svara
  • Utlandssvensk

    /  01/22/2017

   @Polyester Poontang,

   Jag har länge varit förvånad att inte fler svenskar flyttar till Finland. Samtidigt har jag läst flera ordande kommentarer som indikerar att landet håller på att svenskifieras. Här är från en tråd om att flytta till Åland:

   ”Jag väljer dig att svara annonymt. Jag är arbetar på en position med stort infytande och makt på Åland. Skriver jag mer än så här kan jag få oerhört stora problem.

   Nya ålandstidningen och Ålandstidningen kallas i fokmun för gamlan och nyan här. De ägs av samma ägare och driver en agenda som påminner om aftonbladet. Alltså mycket vänster, är mycket pro invandring osv. Just nu pågår en kampanj att tysta alla kritiker då lilla Åland beslutat ta emot 400 flyktingar från syrien och Kongo. Självklart försvarar ”media” här beslutet.”

   http://mensanen.blogspot.ch/2015/06/emigrera-del-3-finland-och-aland.html

   Jag har läst ett flertal liknande kommentarer om Finland av folk som hävdar att de har insyn.

   Hur mycket det ligger i detta vet jag inte, men det är nog värt att undersöka noga. Att det finns närliggande exempel på mångkulturens misslyckande har aldrig hindrat godhetsfanatikerna. Det fanns gott om exempel från t.ex Frankrike och UK innan Sverige inledde sin massimmigration. Men det struntade man totalt i.

   Svara
   • Min mamma ligger väldigt åt höger och då inte ”höger” som mes-svenskar brukar säga.

    Svara
   • Åhå, Ålandssvenskar! De små… nåja.

    Svara
   • Du verkar svulla och inte förstå hur finska är men grattis.

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/22/2017

     ”Du verkar svulla och inte förstå hur finska är men grattis.”

     Kan du förtydliga det där? Vad menar du med att jag ”svullar”?

     Svara
   • G

     /  01/22/2017

    Om jag skulle flytta så skulle det bli till nån del där man klarar sig på svenska och engelska. Vad svulla betyder har jag inte heller en aning om 😛

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  01/22/2017

     @ G,

     ”Om jag skulle flytta så skulle det bli till nån del där man klarar sig på svenska och engelska”

     Jag har bott ett tag i Helsingfors, fast det var 20 år sen. Jag gillade verkligen den staden och där går det utmärkt att leva sitt liv på svenska och engelska. Sen finns det även renodlade svenskbygder längst kusten.

     Men kolla gärna upp utvecklingen där! Det är möjligt att jag ser spöken, men Sannfinländarna har närmast kollapsat i opinionen och flera av företrädarna har åtalats för hets mot folkgrupp.

     Man ska även komma ihåg att finlandssvenskarna till stor del utgör eliten i landet och bland dessa finns det gott om samma typ av godhetsapostlar som i Sverige.

     Svara
     • Utlandssvensk

       /  01/22/2017

      @ G,

      ”What do municipal leaders see when they picture Helsinki in the year 2050? According to deputy mayor Pekka Sauri, the population will be bigger, rising from just under 900,000 today to 1.5 million. And the city will be much more diverse than it is today.

      ”In the year 2050 about 30 percent of the population of Helsinki will speak languages other than Finnish and Swedish. Primarily Russian, Estonian, English, as well as languages from Africa, China and the Middle East,” Sauri said.

      Although he acknowledges that integrating newcomers into the country requires additional resources and new strategies, Sauri said that he doesn’t foresee any social problems arising from the city’s increased non-Finnish population.”

      http://yle.fi/uutiset/osasto/news/helsinki_2050_-_diverse_and_tolerant_or_isolated_and_segregated/8935308

     • Utlandssvensk

       /  01/22/2017

      @ G,

      När jag surfade lite hittade jag detta:

      ”1,010 rapes were reported to the police in 2014, according to the Official Statistics of Finland. The number of suspected immigrants in these cases is about three times higher than of the suspected natives in relation to the population. There is no unambiguous answer to why this is the case and is yet to be researched.”

      Det är väldigt höga tal! Inte lika illa som Sverige, men mycket värre än i t.ex Danmark och Schweiz. Vidare verkar det förekomma en del riktigt otrevliga dåd, som leder till samma löjliga straff som i Sverige:

      ”On March 9, 2015, five males gang-raped a young Finnish woman near the Tapanila railway station. The rapists were of Somali heritage and between the ages of 15-18. According to reports, the Somalis boarded the same train as the woman and began harassing her. They followed her off the train and, under cover of darkness, brutally raped her in a nearby park. They were immediately caught.”

      ”The rapists were eventually brought to trial. One was sentenced to a year and four months imprisonment, two were given one-year prison sentences and two others were acquitted. ”

      https://www.gatestoneinstitute.org/7559/finland-migrant-crisis

  • Utlandssvensk

    /  01/22/2017

   @ Polyester Poontang,

   Som du kan se längre upp i tråden, låter Finlands största svenskspråkiga tidning den gamla Expo fanatikern Lisa Bjurwald breda ut sig fritt. Detta är verkligen inte ett gott tecken.

   Svara
 39. Svenne

   /  01/22/2017

  Obs datumet, en månad före valet…

  Svara
 40. G

   /  01/22/2017

  Svara
 41. G

   /  01/22/2017

  Svara
 42. G

   /  01/22/2017

  1. ”så kallat” hedersvåld.
  2. hur ”samhället” behandlar de utsatta, alltså inte parallellsamhällena…

  Muslim eller ej. Relativister som han tittar alltid bort…

  Den delen är givetvis inte lika viktig…

  Svara
 43. G

   /  01/22/2017

  Svara
  • Svenne

    /  01/22/2017

   Elmi trollar hårt…

   Svara
   • G

     /  01/22/2017

    Haha, trollar nästan bättre än Labero. Han metar hårt och folk nappar på idiotierna givetvis. Och folk får gärna nappa och skriva något smart som får honom att tänka, men skriva grejer som ”skicka hem dig till Afrika” och liknande, det är inte trevligt.

    Svara
 44. G

   /  01/22/2017

  ”den ger frihet”, ”det är obligatoriskt”
  Undrar vad dessa tjejer tycker om s.k liberala muslimer.
  Michelle Persson, en svenska alltså, säger att slöjan gör att hon känner sig trygg.
  En annan som bär slöja säger att hon snart ska börja med niqab, och inget kan ändra på hennes beslut.

  Svara
  • Olof

    /  01/22/2017

   Huruvida de tar på sig slöjan frivilligt är helt irrelevant. Den relevanta frågan är: Vad händer om du tar av dig slöjan?

   Svara
 45. G

   /  01/22/2017

  Socialdemokraterna går framåt i GP/Sifo

  På ett sätt är mätningen redan inaktuell. Underlaget samlades in före det att Anna Kinberg Batra ändrade förutsättningarna för svensk inrikespolitik. Allt talar för att nästa mätning kommer att bli än mer spännande.
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/socialdemokraterna-g%C3%A5r-fram%C3%A5t-i-gp-sifo-1.4125334

  Svara
  • Jan

    /  01/22/2017

   Socialdemokraterna får alltid glädjesiffror hos Sifo. Nu spelar dock de här mätningarna ingen roll. Det finns inget reellt ledarskap i Sverige och har inte funnits på decennier. Politikerna är ett skrå som flyter ovanpå. De snackar sig ur allting. De ställer till med mer skada än de gör nytta. De är mer kampanjmakare än verkliga ledare. Anna Dahlberg skriver om det här i dagens Expressen: http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/ingen-vill-ta-ansvar-for-sveriges-kriser/

   Svara
 46. G

   /  01/22/2017

  Svara
 47. G

   /  01/22/2017

  Svara
 48. G

   /  01/22/2017

  ”Pussycop”

  Svara
 49. Womens March? Vad pysslade de före valet? Shoppade? Fixade make up? Lärde sig mer om feminismen och förtrycka män? Missade de valdagen också?

  Och vad gapar de om, de som inte ens bor i USA? Ska vi byta ut regeringar genom skrik, plakat och rosa mössor i andra länder?
  Så kreativt. Bomba vita huset a la Madonna. De fredsälskande feministerna förnekar sig aldrig. Skrik, våld protester och dina pengar ska rulla i deras fickor.

  Ni får ursäkta om jag är grinig, är än sjuk och världen ser dimmig ut. Eller kanske är det så?

  Svara
 50. G

   /  01/22/2017

  ”Misstänkt våldtäkt ska ha filmats live på nätet

  Larmet om det misstänkta sexövergreppet mot en kvinna – som påstås ha varit närmast helt utslagen – kom in till polisen klockan 8.42 på söndagsmorgonen. Åtminstone delar av den misstänkta våldtäkten ska ha filmats och sänts ut live i en sluten grupp på Facebook, enligt uppgifter till Expressen.

  – Vi har inga kommentarer om det där just nu. Det pågår en utredning och ni får återkomma när vi har kommit längre i ärendet, säger Nina Dahlström vakthavande befäl vid polisen i region Mitt.

  Det misstänkta övergreppet, som rubriceras som grov våldtäkt, ska ha skett i Uppsala län. Efter att larmet hade inkommit ryckte polisen ut tidigt på söndagsmorgonen till en adress.”
  http://www.expressen.se/nyheter/misstankt-valdtakt-ska-ha-filmats-live-pa-natet/

  Schulmania kritiserar Peter Rawet, SVT, media, kors i taket! 😀
  http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/har-ger-svt-donald-trump-ratt/

  Svara
  • G

    /  01/22/2017

   Vilken grupp kan det vara, och hur fan har Expressen kommit i kontakt med personen så fort, tror inte personen ringde till Exp och sa ”hej, jag har tidigare varit medlem…” :/

   ”En person som tidigare varit medlem i den slutna Facebookgruppen berättar:

   – Man tänker först och främst: Hur kan man göra en sådan här sak mot en tjej – och hur kan man göra det live när man vet att man kommer att åka dit? Jag tycker naturligtvis att det är skruvat, helt sjukt. Jag kände själv, när jag fick höra om det, att nu får det vara nog.

   Under förmiddagen gick Facebookgruppens administratör ut och uppmanade medlemmarna att inte sprida vidare material, utan i stället skicka direkt till polisen.”

   Svara
 51. G

   /  01/22/2017

  Det är alltid så, sådana här ämnen engagerar tydligen, redan 177 kommentarer lol.

  Svara
 52. G

   /  01/22/2017

  I det här landet sparar vi gärna, förutom när det gäller ”don’t mention the war”.

  ”Kommunen ska spara – byter ut skolmjölken”
  http://www.expressen.se/nyheter/stockholm/kommunen-ska-spara–drar-in-pa-mjolken/

  Svara
  • ”Det handlar om att spara in 112 000 kronor på bytet av mjölk”.
   Om en kommun måste få in såna småpengar då är det kris.
   Vad beror krisen på låter jag vara osagt.

   Svara
 53. Hedersvåld är en av de viktigaste frågorna i samhället.

  Det som försöker gömma detta faktum kan väl gå och äta pizzor och se på Netflix xoxoxo

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 1 | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 1 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: