Ryssland mot Sverige

Har varit surr om ett lagförslag har lagts om att det ska bli lagligt att misshandla sin fru och barn i Ryssland.

lagligt-att-misshandla-sin-hustru-i-ryssland

Det är så det låter i Sverige i alla fall. Inte bara i Aftonbladet utan även i DN. Jag kan inte ryska så jag vet inte exakt vad förslaget innehåller men har otroligt svårt att tro att det ska bli lagligt. Däremot ska det nog bli mildare straff eller nåt vilket såklart är illa nog. Sen tror jag inte på att lagen är utformad så att det bara blir mildare åt ena hållet, som t ex Aftonbladet mer än antyder i sin rubrik utan att den egentligen är neutralt utformad. Trots Birgitta Ohlssons myndiga stämma som ska förklara hur det är överallt i hela världen om precis allting och tala om för alla hur de ska göra.

I dag röstade den ryska duman rösta igenom ett förslag som ska avkriminalisera våld i hemmet.

358 ledamöter röstade ja och två röstade nej.

Misshandeln ska istället registeras som ett administrativt brott.

Och även Aftonbladet hittar på rätt mycket i rubriken, ja rubriken rent av ljuger rakt ut och saknar totalt bäring i artikeln trots att Birgitta Ohlsson säger att hon kokar av feministisk vrede. Mening 1 och mening 2 i ingressen matchar rätt dåligt tycker jag eftersom det tydligen inte alls ska avkriminaliseras. Och Längre ner i texten står det

Lagen kommer att ändras från misshandel till ett ”administrativt brott”, skriver The Moscow Times.

Dvs inte alls lagligt… Illa nog men fortfarande inte lagligt.

Det här är ett TYDLIGT exempel på när man låter ideologi färga nyhetsrapportering så hårt att man rakt ut ljuger och hittar på. Det här är ingen ledare, krönika, kolumn, kultur eller vad hittepå’t kan kallas enbart för att kunna trycka in så mycket ideologi som möjligt för att kunna vinkla det för att passa en agenda, utan en utrikesnyhet. En helt vanlig nyhet alltså och man bara MÅSTE ljuga och hitta på…

Varför detta tvång från media att hitta på saker? Är det inte illa nog i världen utan att man måste hitta på falska nyheter? Really?

barnmisshandel-i-sverige

Men innan vi ger oss på att klaga på vad andra länder gör eller inte gör så kanske vi ska sopa rent framför vår egen trappa först? Jag saknar Birgitta Ohlsson myndiga stämma som ska berätta att i Sverige har vi så kassa lagar att 6 års!! misshandel av sina egna barn ger 9 månaders fängelse. 1,5 månad per år av misshandel. För pappan alltså, mamman får villkorligt och samhällstjänst, dvs inget straff alls i princip. Because when SHE do it it’s ok…?

Kan inte Birgitta Ohlsson med sin allra myndigaste stämma berätta att i det duktiga Sverige, där vi har folk som med myndiga stämmor berättar hur dåliga andra länder är på det här området, är det i praktiken lagligt att som hustru till en man och som mamma misshandla sina barn under 6 års tid? Det är i praktiken lagligt eftersom hon knappt får något straff alls.

I den humanitära feministiska stormakten är det alltså i princip lagligt att misshandla sina barn under 6 års tid. Då är det ingen radikalfeminist som kokar av feministisk vrede…

Humanitär stormakt my ass!

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

124 kommentarer

 1. MiT

   /  01/28/2017

  Svara
  • Jan

    /  01/28/2017

   Varför ska Trump ta hand om barnen i Syrien? Hon (eller aktivisten som ligger bakom denna falska vädjan) kan väl ställa frågan till sin egen president. Eller till valfri islamistledare som hon (eller hennes mamma) stöttar. De här länderna orsakar ständigt världssamfundet bekymmer. Och det är alltid länder i väst som ska städa upp efter dem och ta hand om deras, övertaliga, befolkning.

   Svara
 2. MiT

   /  01/28/2017

  Svara
  • Hypocrita

    /  01/28/2017

   Aktivism i massmedia är som att dricka kaffe.
   Påtår ingår alltid……..

   Svara
  • Kristian

    /  01/28/2017

   Hade hon verkligen velat skada Janouch ekonomiskt hade det bara varit att inte köpa in böckerna. Tyst låta ett gammalt sönderbläddrat exemplar stå kvar på hyllan. (Vill minnas att 10% av alla böcker i vanliga bokhandlar blir ”blädderexemplar” som måste kasseras.)
   Frågar någon kund om en bok, säg bara ”jag vet inte när den kan komma in igen.” De flesta ger sig inte ut och letar i andra butiker, utan köper kanske något annat. Några går till internet. Försäljningen av en viss författares böcker sjunker till noll.

   Men då hade världen inte fått veta hur god hon är.

   Svara
 3. Rikard

   /  01/28/2017

  Hej.

  Testa detta på bekanta, om ni vill:

  ”Är det skillnad på misshandel, kvinnomisshandel, hustrumisshandel och barnmisshandel?”

  De flesta brukar svara lite trevande att ja, det är det väl?

  Varpå man följer upp med: ”Det gemensamma är misshandel. Behöver det finnas separata lagar, beviskrav och påföljder för misshandel?”

  Att använda våld mot en annan person skall vara straffbart, annat än i nödvärn och försvar av tredje person – det räcker.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Senior

    /  01/28/2017

   Och det täcker vår hemfridslag från 1200-talet in ganska bra, under förutsättning att man accepterar att det faktiskt finns en svensk kultur…..

   Svara
  • Sanna ohlin

    /  01/28/2017

   Fast jag vill påstå att det är värre att, som vuxen, misshandla ett barn än att misshandla en annan vuxen. Misshandel är såklart fel oavsett, men om någon hade tryckt en pistol mot min tinning och tvingat mig att antingen misshandla en vuxen person, eller ett barn, så hade valet varit givet.

   Svara
   • Kristian

     /  01/28/2017

    Håller med och förstår inte nedtummarna!

    En genomsnittlig, otränad man dubbelt så stark som en genomsnittlig kvinna, men det betyder inte att man behöver separata lagar. Det räcker med att alltid och konsekvent se hur styrke- och maktförhållandet är.

    Likhet inför lagen oavsett offer och förövare. Konstig tanke idag.

    Svara
   • Rikard

     /  01/28/2017

    Hej.

    Moraliskt är det värre, ingen diskussion från mig om det, men lagar är dåliga verktyg för att reglera moralen – de är alltför trubbiga så att säga.

    Det innebär inte att jag på något sätt menar att straffen skall lindras, eller att skadeståndsnivåer skall sänkas ytterligare.

    Att jag inte vill se lagar som gör sådan åtskillnad som vi ser idag är för att det alltid utan undantag leder till sådant som nuvarande hatbrottslagstiftning där jag får hårdare straff om åklagaren kan få rätten att tro att min käftsmäll är politisk motiverad – därmed är samma käftsmäll alltså mindre värd i straff även om den vållar samma fysiska skada hos en annan person.

    Kan en lag vara mer diskriminerande?

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Olof

     /  01/29/2017

    Hade det? Om den som tryckte pistolen mot din tinning var en 13-åring, och ditt alternativ var att misshandla en oskyldig vuxen eller ungen med pistol?

    Avvägningar runt straffvärde är något som hör till domstolens uppgifter. I de fall där strängare straff är motiverat på grund av omständigheter är det rimligare att låta domstolen och rättspraxis avgöra det än att försöka detaljreglera varje möjlig omständighet.

    Svara
    • Sanna Ohlin

      /  01/29/2017

     För det första är trettonåringar inte barn. För det andra, i det hypotetiska scenario som jag beskrev så fanns inte alternativet att ge sig på den som höll pistolen, men om den möjligheten fanns hade jag självklart valt den framför att misshandla någon oskyldig – men det var ju inte poängen jag ville få fram med min liknelse. 😉

     Svara
     • Rikard

       /  01/29/2017

      Hej.

      Hypotetiska exempel är kul – man kan använda dem för att illustrera (men aldrig bevisa eller motbevisa) en princip i en konkret, men kraftigt förenklad situation.

      Exempelvis kan vi ta det hypotetiska exemplet du använde, där du säger:
      ”För det andra, i det hypotetiska scenario som jag beskrev så fanns inte alternativet att ge sig på den som höll pistolen…”

      Enligt din första beskrivning hölls pistolen mot ditt huvud, för det andra framgår inte att du saknar möjlighet att attackera den som håller i den.

      Om vi spinner vidare på ditt exempel såhär: du misshandlar den vuxne, men inte barnet. Pistolhållaren grips, och ärendet utreds.

      Vad tror du är det sannolikaste utfallet i domstolen? Att du döms för misshandel utan hänsyn till att du hotades till livet, eller att det tas hänsyn till detta?

      Vad du gör med ditt exempel är nämligen att du flyttar fokus från vilken gärning som begicks, och om offrets egenskaper spelar roll, till en situation där den som utför misshandeln gör det under tvång – en situation som inte har med offrets egenskaper att göra.

      Ett i mitt tycke ganska simpelt diskussionsknep. Det går säkert utmärkt att hitta problem med mitt initiala resonemang utan sådant. Om du anser att straffet för ett brott skall vara avhängigt egenskaper hos offret (hudfärg, kön, läggning, religiös tro, et cetera) och inte bara gärningen, så säg det och helst även varför.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 4. Benny

   /  01/28/2017

  Gå in på Stefan Lindgrens blogg 8 dagar och läs fakta om den nya ryska lagen! Knappt en stavelse är korrekt återgiven i DN och AB! När ska folk lära sig att MSM inte är att lita på?

  Svara
 5. havre flarnstad

   /  01/28/2017

  Trygga Sverige och ännu ett av otaliga exempel varför vissa ska sitta i förvar tills utvisning kan verkställas :

  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/knivhoggs-i-ryggen-under-promenaden-om4479480.aspx

  Svara
 6. G

   /  01/28/2017

  Postar följande tweet från förra inlägget igen, för nu har LO svarat…..

  Haha…

  Svara
  • …Vi har kämpat mot fascister & rasister sedan 30-talet & fortsätter med det.

   Så man har alltså bekämpat Socialdemokraterna och övriga riksdagspartier? Skulle inte tro det, bl.a. pga alla de miljoner kronor man öst in i S:s verksamhet genom åren (på LO-anslutna arbetares bekostnad …)

   Svara
  • Senior

    /  01/28/2017

   ”Svårt tro det tillhör ett fackförbund. Deras aggressiva, politiska propaganda är värre än ett politiskt partis.”

   Det är för att det är LO som ÄR socialdemokraterna!

   Och ABF…..
   Och Folketshus rörelsen…..
   Och HSB…..
   Och Hyresgästföreningen…..
   Och IOGT/NTO….

   Etc. Etc.
   Listan kan göras lång…..

   Svara
 7. MiT

   /  01/28/2017

  Svara
 8. MiT

   /  01/28/2017

  Svara
  • G

    /  01/28/2017

   Ahahaha! Hysteriskt rolig :D. 3 2 1 ”man får inte skämta om precis allt!”…

   Fan, tänk om Schyffert ville vara rolig för en gångs skull och tweetat den där, hade blivit artikel i AB om att hans följare ”rasar på twitter efter kränkande skämt…”.

   Svara
   • Hypocrita

     /  01/28/2017

    Nu är väl mina preferenser gällande humor konstig, men vad exakt skulle kunna vara kränkande med den där strippen?

    Svara
   • När var Schyffert rolig senast, om någonsin? När jag hörde talas om honom första gången, så var det i samband med Killinggänget. Då var det, vad jag personligen ansåg/anser, Robert Gustafsson och Johan Rheborg som skapade de bra skämten. Beträffande Schyffet, så konstaterar jag att inget förändrats sedan dess …

    Svara
    • Kristian

      /  01/28/2017

     Samma här. Ja, konsensus verkar vara ”när han stod bredvid Robert Gustafsson trodde vi han var rolig.”

     Svara
    • Herpderp

      /  01/29/2017

     Tja, Shcyffert var ju foil character till Rhenborgs och (primärt) Gustafssons karaktärer. Då Rhenborg och Gustafsson ofta var lite over-the-top och galna, så blir ju foilens roll att vara lugn och sansad för att förstärka tokigheterna. Så där faller sig ju Netflix-ekonomens spelsätt ganska natutligt.

     Om han sen har någon humor, eller kan vara rolig på egen hand, är ju en helt annan femma.

     Svara
 9. Vic

   /  01/28/2017

  Landet där man är lierad med Satan själv om man uttrycker att skattepengar inte borde gå till könsneutrala dass men systematisk barnmisshandel går finfint, om man inte är ryss förstås…

  Svara
 10. G

   /  01/28/2017

  Jim = CNN’s Chief National Security Correspondent…

  …Fan den bästa ”in your face” på en journalist jag sett….

  Via: http://twitchy.com/gregp-3534/2017/01/27/gabriel-malor-fact-checks-cnns-jim-sciutto-on-refugee-law-and-religion/

  Svara
 11. G

   /  01/28/2017

  @MiT, du har råkat få något i spammen som jag vill få igenom 😛

  *Note to self* räknade till 9 länkar för att vara helt säker på att inte passera 10 länkar och fastna, sen ville jag ge cred till twitchy och lade till den sista länken, insåg tydligen inte att med den länken skulle det bli 10 länkar och skita sig totalt 😦

  Svara
  • MiT

    /  01/28/2017

   Hahaha, jag har släppt den 😛

   Svara
  • MiT

    /  01/28/2017

   Btw, jag har höjt till 20 länkar, hoppas det funkar 😛

   Svara
   • G

     /  01/28/2017

    Ahhh, kan bli bra, då behöver en exempelvis inte posta 2 länkar i ett ”svar” till den första kommentaren ifall det är 12 totalt, utan man får med allt i en kommentar, det kan nog bli lite mer sammanhängande när det iaf kommer till tweetsen om inte annat. 😀

    Svara
 12. MiT

   /  01/28/2017

  Svara
  • G

    /  01/28/2017

   Haha, herregud vad myyyysigt.
   Hmmm, kanske bara i papperet, hittar ingen artikel online om detta, antingen är den gammal eller dagsfärsk, svårt se exakt på bilden.

   Svara
 13. Jan

   /  01/28/2017

  Fredspristagaren och utbildningsaktivisten Malala kritiserar Trump för att han skyddar sitt eget land mot terrorism och parasitär invandring. Hur vore det om du ställde krav på ditt eget folk, Malala? Hur vore det om ni kunde sköta er egen utbildning och försörja ert eget folk? Varför är det alltid västländers uppgift? Och varför ska länder i väst acceptera terroristattentat samtidigt som de hjälper länder i Mellanöstern?

  Vem har sagt att USA, eller Sverige, har en moralisk skyldighet att vara socialbyrå åt hela Mellanöstern? Varför ställer du aldrig några krav på Afghanistan, Pakistan eller andra skitländer i Mellanöstern. Sätter man barn till världen bör man väl ansvara för dem också…

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/V7vx4/malala-vand-inte-ryggen-mot-forsvarslosa-barn

  Svara
  • G

    /  01/28/2017

   Det var lite så jag tänkte när även Irans president hoppade på tåget. Iran som har ett så ”öppet, sekulärt, liberalt samhälle”, ska det landet visa vägen för andra. Pffft.

   Svara
   • Jan

     /  01/28/2017

    Visst. Det Malala egentligen säger, utan att själv förstå det, är att muslimska länder har rätt att dumpa sitt befolkningsöverskott i väst.

    Svara
 14. G

   /  01/28/2017

  ”Irakier stoppade från USA-flygning

  Fem irakier och en jemenit har förbjudits att gå ombord på ett flyg mellan Kairo och New York, enligt flygplatskällor i den egyptiska huvudstaden.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/irakier-stoppade-fr%C3%A5n-usa-flygning-1.4135934

  ”Efter flyktingstoppet: FN ber Trump tänka om

  ”Behoven hos flyktingar och migranter världen över har aldrig varit större och USA:s mottagande av kvotflyktingar är ett av de mest betydelsefulla systemen i världen”, skriver FN:s flyktingorgan i ett uttalande tillsammans med Internationella migrationsorganisationen (IOM), enligt AFP.
  …..
  – Jag inför nya granskningar för att hålla radikala islamistiska terrorister borta från USA. Vi vill bara släppa in dem som vill stötta vårt land, sade Donald Trump när han skrivit under presidentordern, enligt nyhetsbyrån Reuters.
  ….
  ”Några av våra värsta farhågor kring Trumps ledarskap har redan blivit verklighet. Med ett enkelt penndrag har president Trump satt sin främlingsfientliga kampanjretorik i verket genom att skilja ut människor baserat på vilken religion de tillhör” säger Salil Shetty, generalsekreterare vid Amnesty International…”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/efter-flyktingstoppet-fn-ber-trump-t%C3%A4nka-om-1.4135623

  ”Rouhani: Inte rätt tid att bygga murar

  Irans president Hassan Rouhani kritiserar sin amerikanske kollega Donald Trump för planerna på att bygga en mur längs gränsen mot Mexiko.

  – De har glömt att Berlinmuren föll för många år sedan. Även om det finns murar mellan länder måste de tas bort, säger Rouhani.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/rouhani-inte-r%C3%A4tt-tid-att-bygga-murar-1.4135783

  ”Skådespelare bojkottar Oscarsgalan i protest

  Den iranska skådespelaren Taraneh Alidoosti, som spelar en av huvudrollerna i den Oscarsnominerade filmen ”The salesman”, kommer inte att närvara vid prisutdelningen i februari.

  Anledningen stavas president Donald Trumps planer på att neka amerikanskt visum till invånare i muslimska länder.

  ”Trumps visumförbud för iranier är rasistiskt. Oavsett om det också gäller för kulturella evenemang eller inte så kommer jag inte att närvara vid Oscarsgalan 2017 i protest”, skriver Alidoosti på Twitter.”
  https://www.gp.se/n%C3%B6je/sk%C3%A5despelare-bojkottar-oscarsgalan-i-protest-1.4133505

  Svara
  • G

    /  01/28/2017

   Då Iranier tycker till så undrar man lite vad SR:s iranska drottning Athena tycker om det här. Han är vit, han är man och han är gammal. Ooops, redan där sket det sig för Trump, innan ens politiken kom på tal.

   Svara
  • Kristian

    /  01/28/2017

   Som Jamie Foxx sade häromåret, ”#ActBetter”!

   Svara
  • Kristian

    /  01/28/2017

   Svara
 15. Hej

  Att spamma kommentarerna här med in himla massa tweets är rätt kontraproduktivt enligt min uppfattning.
  Antingen så vill man delge en egen uppfattning, eller så låtar man helt enkelt bli.
  Vem f.n bryr sig om twitteriet?

  Å andra sidan, så förgår själva bloggaren med ett dåligt exempel…

  Hälsningar från en twitter- och facebookbefriad!

  Svara
  • G

    /  01/28/2017

   Min uppfattning är att när man vaknar på fel sida så brukar det märkas.

   Svara
  • Jan

    /  01/28/2017

   Håller delvis med. Det räcker med en länk till tweeten för den som är intresserad. Jag är heller inte förtjust i obskyra amerikanska tweetar eller bloggar. Problemet är att de här långa twitterflödena dödar de andra inläggen. Dessutom kräver de ingenting av avsändaren. Det blir för mycket copy and paste helt enkelt.

   Jag tycker att det är bättre att man kommer med egna kommentarer. Gärna med en länk till eventuell källa efter texten. Det förbättrar interaktionen i forumet. Ingen vill väl göra inlägg som ingen bryr sig om och som genast dränks av ett långt twitterflöde? Debatten är väl nummer ett här?

   Svara
   • Hej Jan

    Debatten med egna funderingar (och gärna hänvisningar som stöd) borde vara det…

    och G…jag har varit vaken länge, så det är inte det!

    Svara
    • Jan

      /  01/28/2017

     Håller med, Kaphorn57. Debatten och interaktionen är det viktigaste. Det är ju meningslöst publicera inlägg som ingen bryr sig om och som genast dränks i långa twitterflöden.

     Svara
     • Hej

      Jag läser en hel del, från vänster till höger, (både vad beträffar själva läsandet och innehållet :-))
      Och de genuina kommentarer som kommer ur ens egna tankar är för mig en stor del av behållningen.
      Klipp och klistra lär man sig i förskolan, men som vuxen behöver man inte längre visa att man kann det.

      WTF bloggen är en av de bloggar, sidor, tidningar, alternativ media som jag titta in på för att pejla läget sas…men pga alla dessa twitterier så är den tungrodd, båda vad som gäller bloggaren och kommentarer.
      Synd, eftersom jag tycker att bloggen bidrar till en mera nyanserat bild av vad som pågår i riket.

     • MiT

       /  01/28/2017

      Det finns några skäl till att många tweetar är med ibland och det är för att inte bara rycka något i mängden, för det mesta behövs flera för sammanhang.
      Och ofta så finns länkar också med bland tweetarna.
      Det kan säkert finnas mer eller mindre intressanta tweetar men oftast så är det kanske anmärkningsvärda saker, man får en insikt i hur folk resonerar om det är galet eller bra.

     • G

       /  01/28/2017

      Det går ju att skippa läsa kommentarsfältet och enbart läsa MiT:s fantastiska blogginlägg, då du tycker att blogginläggen ger en nyanserad bild av riket, medans kommentarsfältet är trögt.

      Jag kan säga såhär. Alla femtielva gångerna som media skrivit om ”rasar på twitter” ”drabbades av hatsvans på twitter” ”kritikstorm på twitter”, så skulle jag säga att du inte förstår twitters roll inom media, givetvis är kritikstorm inget mer än 5 personer med annan åsikt som twittrade till XXX, och när någon drabbas av hatsvansen så blev kritiken lite för mycket bara, men media ser något annat. Flera praktexempel har ju MiT uppmärksammat på ett fantastiskt sätt med grymma sammanfattningar av kommentarer, det samma gäller turerna kring lucia-gate på facebook, eller Kakan och Audi, vilka som var inblandade i det i allt från reklambyrån till feminister som skrev om ”hatet/arga män” (kritiken) bland kommentarerna på Audis FB-sida, inom allt detta finns ofta ett samband, och det är MiT duktig på att visa.

      Och alla gånger media gör höna av en fjäder, eller nu senast när hela högen hoppa på Katerina Janouch, då är MiT alltid med på ett hörn och bloggen the place to visit.

      Klippa & klistra är det Pascalidou gillar att göra, kommentarsfältet kallar jag inte klippa klistra precis.

   • G

     /  01/28/2017

    ”Ingen vill väl göra inlägg som ingen bryr sig om”

    Jag bryr mig om alla inlägg, med eller utan länk.

    Kommer ihåg en kommentar med 1 länk och tillhörande skärmdump, läsare här gav tummener på kommentaren pga det som syntes i skärmdumpen, inte det som stod i själva artikeln, för det som stod i artikeln kritiserade nämligen det som syntes i skärmdumpen!
    Om man förväntar sig att alla här klickar på länkar efter att allt man läst är rubriken för att sedan läsa resten, kanske en lång text/artikel, då är man optimist, strongt att vara det i dagens Sverige IMO lol.

    Man kanske får en uppfattning att kommentarer dränks, men då många kommentarer mellan tweets/artiklar/fb-inlägg får ganska många tummeupp, så tror jag det inte är ett problem. Bara scrolla upp och ner och läsa, det gör iaf jag, för jag vill ju inte missa något intressant heller.
    Och har jag missat 2 dagar av MiT:s blogginlägg PLUS kommentarer, ja men då går jag igenom hela kommentarsfältet för jag vet att det alltid delas intressant saker och ofta något som jag eventuellt vill bokmärka för framtiden. Många artiklar blir det, men även hel del tweets med idiotier har det blivit, hade tweetsen inte postats här bland kommentarerna så hade jag troligen inte sett tweetsen öht. Så jag är bara glad över ”mångfalden” i det som delas, det ena dummare än det andra. Även FB-inlägg har jag bokmärks, bl.a. det av tjejen som beskrev hur det är på akutmottagningen just nu. Även några viktiga inlägg av Hanif B har det blivit, hade gärna sett att fler med FB delade vad Hanif skriver på FB, men det krävs direktlänk till inläggen för de som inte har FB, samma med Tino S för övrigt.

    Å andra sidan finns det inget som hindrar någon här, som kanske gillar skriva, att skriva hur många kommentarer utan några länkar, tweets om vad som helst som platsar Toklandet. Men alla har som sagt inte samma uppfattning. IMO så är det bara att skriva för glatta livet om man vill det, tror inte MiT är av annan uppfattning heller.

    @kaphorn57, det kan det visst vara, det brukar sitta i hela dagen. 😛
    FYI, jag har inte heller konto på varken twitter eller facebook, jag använder Toklandet istället! Här får man ofta det bästa av det bästa, en härlig mix av idiotier av alla sorts slag. Älskar Toklandet och allt det som andra Toklandare delar med sig av från Sverige och Världen.

    Själv vill jag bara tacka alla för allt det som ni delar här bland kommentarerna!
    Här ser jag ”mångfalden” bland kommentarer/tweets/fb-inlägg som positivt. Annars, kanske inte lika positivt alla gånger.

    Svara
    • Jan

      /  01/28/2017

     Okej. Där skiljer vi oss åt då. Jag tycker att det viktigaste på ett politiskt forum är att uttrycka egna åsikter och bryta dem med andras. Att copypasta långa tweets tycker jag inte tillför särskilt mycket. Dessutom tar det stor plats. Bättre i så fall att hänvisa till en länk till tweeten och förklara för läsaren vad den handlar om.

     Svara
  • havre flarnstad

    /  01/28/2017

   Hoppas verkligen inte det ändras . För dom som inte har twitter eller orkar engagera sig är det skitkul att få alla tokigheter serverade utan MiT hade jag inte haft en aning om vilka sjuka saker feminister och politiker kläcker ur sig.

   Sen spelar det ju ingen roll vad jag eller andra tycker MiT gör ju som han vill på hans blogg och det hoppas jag han fortsätter med.

   Svara
   • G

     /  01/28/2017

    +1 🙂

    Svara
   • utlandssvensk

     /  01/28/2017

    ”Sen spelar det ju ingen roll vad jag eller andra tycker MiT gör ju som han vill på hans blogg och det hoppas jag han fortsätter med.”

    Håller med helt!

    Jag finner också dessa twitterkommentarer i huvudsak irriterande, men det har inte med saken att göra. MiT tillhandahåller gratis en av de bästa och friaste bloggarna i Sverige. Det är ingen liten prestation och är även förenat med viss personlig risk. Jag tackar och bockar!

    Min uppfattning är att om man, som jag, väljer att endast kommentera och inte driva egna bloggar, är det klädsamt med ett stort mått av respekt mot de som driver bloggarna. I mitt fall gäller de även för en del bloggar där jag inte är välkommen. Men måste helt enkelt acceptera att de som äger bloggen bestämmer och att detta är som det ska vara. Passar det inte kan man bara öppna en egen blogg.

    Svara
    • Kristian

      /  01/28/2017

     ”Get a room!” 🙂

     Nej, jag håller med.

     Svara
    • G

      /  01/28/2017

     @utlandssvensk
     ”I mitt fall gäller de även för en del bloggar där jag inte är välkommen.”

     What! Hur kommer det sig, du verkar ju ”bete dig som folk” här bland kommentarerna, lugn och sansad precis som alla andra 😉

     Svara
     • utlandssvensk

       /  01/28/2017

      ”What! Hur kommer det sig”

      Ja, det är ett mysterium! Jag som länge har legat exakt mitt i åsiktskorridoren 🙂

     • Kristian

       /  01/28/2017

      Det är nog olika regler i finrummet och drängstugan! 😉

    • Jan

      /  01/28/2017

     Visst. MiT bestämmer i slutänden. Det är hans blogg. Jag tror dock inte att MiT misstycker om jag, eller någon annan, förmedlar våra åsikter om vad som funkar bra eller ej i kommentarsfältet.

     Svara
   • Hypocrita

     /  01/28/2017

    ”Sen spelar det ju ingen roll vad jag eller andra tycker MiT gör ju som HAN vill på hans blogg och det hoppas jag HAN fortsätter”

    Did you just assume the gender…? 😀
    (Förlåt, kunde inte låta bli….)

    Svara
    • havre flarnstad

      /  01/29/2017

     Sorry hoppas inte snöflingan MiT blev allt för arg 😀 menade såklart hen

     Svara
    • Svenne

      /  01/29/2017

     ”Did you just assume the gender…?” – är verkligen en favorit… 😛

     Svara
    • MiT

      /  01/29/2017

     HAHAHAHAHA! 😀

     Svara
  • Ser det som en fördel att någon sammanfattar ‘guldkornen’ som sticker ut i något sammanhang, så man slipper läsa de övriga stolpskottens kommentarer …

   Har heller inte något (a)socialt konto.

   Svara
   • Kristian

     /  01/28/2017

    +1
    Jag har varken Twitter eller Facebook (eller smartphone).
    Ser det som ett sätt att få godbitarna om andra gör jobbet åt mig!
    Ibland kan det bli mycket, omkring tio tweets går väl min gräns för ”läst resten själva.”

    Svara
 16. case

   /  01/28/2017

  ”Märkligt” nog så envisas också Aftonbladet att illustrera artiklar om den ryska lagen med bilder av Vladimir Putin. Han är vad jag förstår inte direkt inblandad utan det är ju en kvinna, Jelena Mizulina, som har lagt fram förslaget.

  Svara
  • Många lever (fortfarande) i illusionen att Rysslands president ensamt styr Ryssland och samtidigt inte inser att R. bytt till ett system som påminner mycket om USA:s …

   Svara
   • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

     /  01/29/2017

    ”Många lever (fortfarande) i illusionen att Rysslands president
    ensamt styr Ryssland och samtidigt inte inser att R. bytt till ett
    system som påminner mycket om USA:s …”

    Men nationaldängan är fortfarande Sovjetski Sajuzi,
    det vill säga Sovjetunionens nationalsång.
    Ryssland saknar tydligen en egen nationalsång.

    Jugoslaviens nationalsång var ”Hej Sloveni”
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Hej_sloveni,
    och Serbiens nationalsång är ”Bože pravde”
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%BEe_pravde

    Folk är nog lite väl glada i Putin och glömmer
    bort att han krigar i Ukraina
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Konflikten_i_%C3%B6stra_Ukraina
    och politiska mord han har beställt – Anna Politkovskaja
    https://sv.wikipedia.org/wiki/Anna_Politkovskaja

    Se monstret (Putin) för den han är.

    Svara
    • När det gäller nationalsången, så har man inte bara ändrat namnet (‘Ryska Federationens hymn’ -> ‘Den patriotiska sången’) utan ändrat lyriken helt (officiell år 2000).

     När det gäller Ukraina, främst Krim, undanhålls i princip alltid att först svenskar och sedan ryssar var där, innan ukrainarna dök upp på plats …

     Var det verkligen Putin och inte (obehagliga/farliga) personer i Duman som lagat bakom diverse dåd ???

     Wikipedia är PK-justerad i ett antal kontroversella ämnen, bl.a. politik, religion och klimat. Wikipedia är i de sammanhangen ingen tillförlitlig ‘källa’! Jämför svenska sidor med engelska, så förhoppningsvis kanske du upptäcker skillnader. Även om de engelska är ‘korrigerade’, men så är de inte det lika illa som med de svenska …

     Svara
     • Ursäkta, ‘Ryska Federationens hymn’ är en helt annan icke textsatt melodi, som var tänkt som ersättare till den tidigare nationalsången ‘Hymn till Sovjetunionen’. Dock var det (nästan) ingen som gillade den i Ryssland. Det fick då bli ‘Den patriotiska sången’, som har samma melodi som ‘Hymn till Sovjetunionen’. Det är samma textförfattare till ‘Den patriotiska sången’, som det är till ‘Hymn till Sovjetunionen’.

     • I tillägg och förtydligande berörande Krim, så om det är några som skall kunna göra anspråk på Krim, så är det Sverige som kan det, då det var just svenskar som var bosatta där först.

      Dito beträffande Putin. Det sprids mycket desinformation om honom, bl.a. ifrån Ukraina och traditionella (gammel-) kommunister i Ryssland till omvärlden. Sedan finns det en och annan ‘nyttig idiot’ inom vänstern här i väst, som hjälper till att sprida ryktena, bl.a. media. Fd. KGB-officer till trots, så är han för djupt religiös, demokratiskt lagd och ointresserad av det forna sovjetiska odemokratiska statsskicket. De gammelkommunistiska militärerna i Duman resonerar helt annorlunda …

     • Ok, en kommunist tog illa upp. Inte mitt problem, men du är välkommen att besöka verkligheten ibland!

    • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

      /  01/29/2017

     Vidare i ämnet Putin:
     Dessutom hjälper Putin Syriens diktator Assad
     att bomba civilbefolkningen.
     Om man lägger ihop 1 + 1, kan det ju faktiskt bli så
     att Putin med andra ord bidrar till flyktingkaoset
     i Sverige.

     Man får tänka sig för innan men helt okritiskt
     hyllar en ledare som Putin!

     Svara
     • Se andra stycket i kommentaren här.

     • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

       /  01/29/2017

      @SasjaL

     • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

       /  01/29/2017

      Bilden försvann.
      Valfri sökning på Google: ”see no evil”

     • Aha, så den filmen är din källa? (Skapat av WWE Films, dvs en av teaterbrottningens organisationer. All de gör följer ett manus.) Det förklarar en del … 😉

     • #NoSocialNetwork (fd. Ulf Andersson)

       /  01/29/2017

      Jag tänkte snarare på de tre aporna:
      en håller för ögonen – see no evil
      en håller för öronen – hear no evil
      en håller för munnen – speak no evil

      På tal om desinformation har ju faktiskt
      ryssarna många års erfarenhet av det.
      PRAVDA?

     • Ok, rikspolitiker och media i Sverige bl.a. …

      Pravda riktade sig främst mot den inhemska befolkningen, för att förmedla hur det inte förhöll sig i landet och utomlands. Ett rent politiskt verktyg, precis som media i väst idag …

      Sedan finns det andra länder som i minst lika stor utsträckning länge använt sig av desinformation och t.o.m. nyttjat det som ursäkt för att invadera andra länder, trots att man själva ligger bakom problematiken som fick landet man invaderar att slutligen gå över styr.

 17. Jan

   /  01/28/2017

  Det finns inget ledarskap i Sverige. Regeringen ger blanka fan i att befolkningen trakasseras av öststatsligor och romer. Hade jag varit statsminister så skulle jag vägra rumäner, bulgarer, albaner och andra skitfolk inresevisum i Sverige så länge de inte hade särskilda skäl att vistas här. Jag skulle skita blank i vad jurister och andra finliberaler hade att invända mot det.
  http://www.expressen.se/gt/sannas-varning-for-mynttricket-pa-gekas/

  Svara
  • Senior

    /  01/28/2017

   Agenda 2030. Även känt som NWO.
   Sponsored by UN & Soros.

   Det förklarar mycket om man läser på FN och Regeringens hemsidor i ämnet.

   Man kritiserar från vänsterhåll ”kapitalistisk globalism” samtidigt som FN försöker genomdriva agenda 2030, något som märmast kan liknas vid socialistiskt världsherravälde om de lyckas med sitt uppsåt.

   Det finns officiella punktlistor och programförklaringar både från regeringen och FN om man googlar.

   Svara
  • havre flarnstad

    /  01/29/2017

   Fast om vi talar om sk eu-migranter och likn är det ju inte riktigt rättvist att kalla dom vanliga rumäner det är såvitt jag förstår 100% zigenare som drar runt precis som deras finska motsvarigheter förpestat tillvaron för skötsamma svenskar i decennier.

   Som före detta butiksanställd säger jag tyvärr och det är verkligen tyvärr för barnen borde få en bättre start i livet men jag har aldrig någonsin haft så stora problem med några andra folkgrupper och frågar jag valfri mackägare säger dom samma sak.

   Man får ju inte tala högt om en sådan sak i dagens samhälle om politiskt korrekta får bestämma men det har jag aldrig brytt mig om för belyser man inte problemet kommer det aldrig bli förbättring.
   Varenda gång jag ser en zigenare stå i tv och prata om rasism för att någon butikspersonal kollat lite extra vet jag att personalen sett/haffat dussintals romer och helt enkelt agerar därefter.

   Skulle kunna fylla en mindre bok om ämnet men för att fatta mig kort borde den gruppen börja tala mer om sina egna problem ingen rök utan eld som det brukar heta.

   Svara
   • Jan

     /  01/29/2017

    Visst. Finska zigenare är en parasitär grupp som plågat svenska affärsanställda i evigheter. De har legat det svenska samhället till last från dag ett. Den eventuella rasism de har utsatts för har de själva arbetat ihop. Att de sedan ses som ett hjältefolk av PK-skojarna följer bara den politiska logiken. PK är verkligen tvärtom-världen.

    Svara
 18. G

   /  01/28/2017

  ”MP tappar stort i miljöfrågan

  Väljarnas förtroende för Miljöpartiet i miljöfrågor har sjunkit kraftigt. Andelen som tycker att MP har den bästa miljöpolitiken är nu nere på 17 procent, i en Sifo-undersökning gjort på uppdrag av Ekot. I fjol låg andelen på 23 procent och sommaren 2014 på 47 procent. Då var Miljöpartiet en bra bit före alla andra partier, nu ligger Centerpartiet på samma nivå.”
  http://www.sydsvenskan.se/2017-01-28/mp-tappar-stort-i-miljofragan

  Finns det något område där väljarna tycker att utopiska partiet med den utopiska politiken har den ”bästa” politiken. Hmmm, doubt it.

  Svara
  • G

    /  01/28/2017

   Tal om MP. Har känt länge att Jessica varit alldeles för vaken för att stanna kvar i MP.

   Efter att ha läst artikeln kanske även Sixten tänker till, en av få artiklar om detta som jag vet om där man faktiskt kan länka länka till en vänstersajt och inget annat.

   Svara
   • havre flarnstad

     /  01/29/2017

    Väldigt läsvärt och förvånande att just den sajten med tanke på vem som driver den lägger upp en sån intervju.

    Aktuellt Fokus drivs av en viss Kim Fredriksson med minst sagt beklämmande bakgrund av nazism , kvinnomisshandel och sedan vidare till yttersta vänsterkanten.

    Men ibland är det inte intressant vart en text är publicerad eller av vem så länge innehållet är dugligt.

    Svara
 19. not free

   /  01/28/2017

  Ryssland mot PK Sverige. USA kommer med mot PK fascismen i Sverige.

  Svara
 20. G

   /  01/28/2017

  Uvell gör en fin analys om läget efter AKB:s utspel om SD, intressant.
  http://www.uvell.se/2017/01/24/ordbingo-35010411

  Svara
 21. MiT

   /  01/28/2017

  ”Skandalscener vid bandy-VM – vilt slagsmål när Somalia mötte Tjeckien”
  http://www.dt.se/sport/bandy/skandalscener-vid-bandy-vm-vilt-slagsmal-nar-somalia-motte-tjeckien?referrer=app

  Svara
 22. MiT

   /  01/28/2017

  Svara
 23. MiT

   /  01/28/2017

  Svara
 24. Kristian

   /  01/28/2017

  Skall vi gissa att detta var ett svenskt förslag, och att de andra länderna inte är lika pigga?

  Svara
  • Från artikeln: ”Förslaget kommer från mittengruppen i Nordiska rådet, där bland andra Miljöpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna ingår.

   Hitta ulven i fårakläderna! alt. ‘En skall bort’ alt. Vad gör ett extremvänsterparti bland ‘mittenpartierna’???

   Svara
 25. Kristian

   /  01/28/2017

  Expressen: 300 000 svenskar kan drabbas
  (Av Trumps blockad av resande från vissa länder)
  http://archive.is/CirFf

  Jag blir också chockerad, men kanske inte av samma anledning. 300000? Får se på SCB om de har statistik på när alla har kommit hit.

  Svara
 26. Jan

   /  01/28/2017

  Anna Dahlberg på Expressens om makthavares fäbless för att glida på sanningen. Som hon säger: ”Löfvén borde akta sig för alternativa fakta”. Lustigt nog ses det som fint i höga kretsar att ljuga i känsliga frågor. Ju mer du ljuger desto finare är du tycks man resonera. Statsministern är således en särskilt nobel människa som väljer att ljuga om invandrares yrkeskunskaper här.

  http://www.expressen.se/ledare/anna-dahlberg/lofven-borde-akta-sig-for-alternativa-fakta/

  Svara
  • Kristian

    /  01/28/2017

   2015/6: Jag var naiv, men jag menade väl och tänker inte ändra mig.
   2017: Jag använde alternativa fakta, men jag menade väl och tänker inte ändra mig.

   Svara
 27. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
  • Det är väl bra att ungdomar får insikten att man inte ska ta rätten att få ha på sig vad man vill och ha möjligheten att röra sig fritt i ett samhälle för givet? För det är väl det dagen syftar till? 🙂

   Svara
  • Johan A

    /  01/29/2017

   Vad som händer är att det är dags att vi vaknar upp och inser att SD hade rätt när de i mitten på 90-talet sa att om vi inte aktar oss kommer Sverige vara islamiserat 25-30 år senare, dvs idag. Det är vad som händer.

   Svara
  • Svenne

    /  01/29/2017

   Och nästa steg är prova-på-burka? Prova-på-sharia? #detnyalandet

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  01/29/2017

   Vore det inte på sin plats med en prova ta av slöjan dag.

   Svara
  • Skeptisk

    /  01/29/2017

   Imorgon är det Gula stjärnans dag, då alla judar och sympatisörer kan manifestera sin frihet och tro genom att sätta en fin gul davidsstjärna på sina kläder…
   Hon kan givetvis ha på sig en slöja eller låta bli. Grejen är att miljoner kvinnor lever i samhällen där låta bli inte är ett val. Där representerar slöjan hedersförtrycket och sexualiseringen. Du ska dölja dig från obehöriga mäns blickar. Din ”renhet” är familjens angelägenhet. Utan slöja är du inte ärbar, då är du en hora. Där kämpar kvinnor för att slippa slöjan, som det religiösa och kulturella förtryck den är. En sådan dag pissar på deras kamp.

   Svara
 28. Svenne

   /  01/29/2017

  Så, AFA är ute och rör på sig…

  Svara
 29. Svenne

   /  01/29/2017

  Vänsterpartiet och Miljöpartiet…

  Svara
 30. MiT

   /  01/29/2017

  ”Gruppvåldtäkt i Nynäshamn i helgen – ”Konstaterat att hon har allvarliga skador””
  http://www.nynashamnsposten.se/blaljus/brott/gruppvaldtakt-i-nynashamn-i-helgen-konstaterat-att-hon-har-allvarliga-skador

  Svara
 31. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
 32. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
 33. Svenne

   /  01/29/2017

  En (vit) man får aldrig öppna käften…

  Svara
 34. havre flarnstad

   /  01/29/2017

  Veckans skivtips. pic.twitter.com/5UPpT8jamt— Steget Efter (@StegetEfter) 3 december 2016

  //platform.twitter.com/widgets.js

  Svara
  • havre flarnstad

    /  01/29/2017

   Svara
   • Jan

     /  01/29/2017

    Snabb personlig ranking av stjärnorna: 1) Ygeman – alltid ansiktet utåt. Syns mest. Orädd. Nästan i AKB:s klass när det gäller att prata utan att egentligen säga något.
    2) Löfvén – en i grunden sympatisk människa. Dock med en alldeles för stor kostym som han aldrig lär växa i.
    3) Morgan – han har givit flyktingpolitiken ett ansikte. Alltid för kort i rocken.
    4) Fridolin – Alfred E Neuman?
    5) Eliasson – Olyckan?

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: