Likheter

Idag kan man i GP läsa en intervju med en egyptiska om hur det är i Egypten. Den är väldigt avslöjande. Vad den avslöjar är framför allt likheter med vad som händer här i Sverige även om det här, liksom i Egypten, finns starka krafter som gör allt för att försöka dölja och förneka.

Sarah Salah, en 19-årig student vid ett av Egyptens statliga universitet, säger att hon dagligen utsätts för sexuella påhopp, antingen i kollektivtrafiken eller på den fem minuter långa promenaden från busstationen till universitetet.
– Jag kan inte hantera den här dagliga stressen längre, säger Sarah Salah. Det händer ofta att jag på bussen antastas av män som utnyttjar trängseln för att helt utan skam börja röra intima delar på min kropp.

Känns det igen från t ex festivalerna…?

Varför gör man det då?

– De här kvinnorna tvingas ofta stanna hemma eftersom familjen ser det som ett sätt att skydda dem, säger Nevine Ebeid som är del av kvinnorättsorganisationen New Woman Foundation.

Därför. För vad är valet när de drabbas? De som håller på vill ha stenhård hederskultur och då är det effektivt att ge sig på de som enligt dem trotsar. Att på det viset tvinga.

Rasha berättar att hon under Eid-firandet förra året ingrep för att skydda en 14-årig flicka som omringades av unga män på gatan. De trakasserade flickan verbalt, skrattade åt henne och hindrade henne från att ta sig därifrån.

EXAKT samma sak som vi sett massor av gånger även här i Sverige. Och det är inte Kasper, Jesper och Jonatan som gör så utan UTESLUTANDE utlänningar från i första hand MENA och Afghanistan och länder nära. Jag gissar att de fall vi får reda på är när de gett sig på svenska småtjejer, när de ger sig på ”de egna” så att säga så kommer det nog sällan till medias kännedom.

I juni 2013 gick Dina Mohamed, 27, ut för att vara del i massprotesterna mot den dåvarande presidenten, islamistiske Mohamed Morsi.
– Mitt i folkmassan på torget kom jag ifrån min pappa och sen trycktes jag in i en ring av män och pojkar som inte slutade att tafsa på varenda del av min kropp.

Det som vi sett rapporteras om här i Sverige i massor. Ni vet, det som radikalfeminister säger alltid har skett här…

När magnituden av det som hände i Köln och andra städer, även i Sverige, under nyår 2015 blev känt så gick radikalfeministerna ut på bred front här i Sverige och försökte förminska det som skedde. Det var enormt uppenbart vilka som utförde massexövergreppen och våldtäkterna i bl a Köln och i olika städer i Sverige och det var inte Fritz i Köln eller Kalle i Sverige om man säger så. Så man kämpade stenhårt med att försöka få det till att de där svenska männen är precis likadana. Ja kanske t o m ännu värre.

fisarnas-svar-pc3a5-kc3b6ln-e1452330827971

Fi gick såklart ut och menade att vi nog är värst i världen i alla fall.

Sen avslöjade Nyheter Idag att det varit massor av övergrepp på festivalen We Are Stockholm och att DN fått kännedom om detta men valde att mörka då det visade sig att det inte var några vita svenska män som hade ertappats utan bara utlänningar.

Sen rullade det på under 2016, det var mängder av sexuella övergrepp på badhus mot småtjejer och jag tror inte jag såg att ett enda var utfört av någon svensk. Jag vet förstås inte säkert men man kan på goda grunder gissa att OM det varit någon svensk så skulle media fått kollektiv spontanorgasm av glädje och levt på det i flera månader med stora braskande rubriker varje dag. Det såg vi ju inga så förmodligen inga svenskar… Jämför med den grovt kriminella killen som slog ihjäl en ung kvinna, killen hade t o m slagit ihjäl förut och hade tatueringar upp i ansiktet, med de flertal förmodade hedersmord som begicks. Vem vann den ”uppmärksamhetskampen” på ren walkover…? Vilka av dem fick radikalfeminister och media kollektiv spontanorgasm av glädje av och matade ut artiklar om…?

I mina inlägg som var en sammanfattning av 2016 finns det länkar till en hel del som hände under året även vad gäller övergreppen.

Sammanfattning av 2016 del 1

Sammanfattning av 2016 del 2

Sammanfattning av 2016 del 3

Sammanfattning av 2016 del 4

Sammanfattning av 2016 del 5

Sammanfattning av 2016 del 6

När det gäller övergreppen på festivaler så stod nog Nöjespanelen i Gomorron Sverige för ett av de värre fallen av ren desinformation förra året.

Det var Hanna Fahl som gick i spetsen för det hårda arbetet med att försöka få det till att det alltid varit likadant i Sverige men de andra hakade på rätt duktigt också. Fahl var också en av de första att försöka relativisera bort det som hände i Köln enbart beroende på vilka det var.

Likheterna med det som kvinnorna i Egypten beskriver kan knappast bli större. Sånt hade vi INTE i Sverige före den stora invandringen från den typen av länder. Det är ren lögn att påstå något annat!

Detta för mig in på Opinion Live i torsdags och deras debatt om förtroendet för svenska medier. Den delen som handlar om detta börjar 22 minuter in i programmet men missa inte första delen som handlade om svensk sjukvård, mycket talande!

Medierna var det, deltagare var Sara Britz från Faktum, Jörgen Huitfeldt från SR och Jan Sjunnesson från Avpixlat. Jag bryr mig inte så mycket om Britz och Sjunnesson här utan tänker nämna vad Huitfeldt sa angående att nämna var ev förövare kommer ifrån, att det enligt de pressetiska reglerna inte ska nämnas något om det inte är sant och relevant. Sant är ju självklart och där råder ju knappast något tvivel, men vad som är relevant däremot? Detta ska inte ses som kritik mot Huitfeldt som är en av få som ändå vågat ta upp problem med asylsökare som media helst vill dölja utan fenomenet. Huitfeldt brukar nämligen vara bra och saklig i radion vilket inte kan sägas om många av hans kollegor! Det var han bara han som råkade nämna det, därför jag tar upp det här.

Exemplet som nämndes i programmet var ett enormt gängslagsmål i Ronneby med ett hundratal deltagare och där knivar var inblandade. Sjunnesson sa att det är självklart att nämna att det var afghaner och araber inblandade och det är det ju, av flera skäl. Det kan vara gamla krig som bubblar upp till ytan, det kan vara nyare oförrätter som ska hämnas, det kan vara religiösa skäl osv, det kan vara massor av skäl och det kan vara en blandning av alltihop. Man menade i programmet att OM man nämner var de kom ifrån så måste man också gå vidare och förklara varför. Men det måste man ju inte alls? De som är intresserade kan göra det själva men om man inte nämner vilka det är utan vill ge sken av att det är svenskar så kan ju den intresserade inte ens själv gå på djupet? Det är ganska uppenbart att det bara är ett svepskäl och inget annat.

Men lika viktigt är ännu en anledning som jag ser det att nämna, är att om man inte nämner vilka det är så kan (förmodligen VILL…) man få folk att tro att det är vanliga svenskar som t ex ryker ihop i hundratal med knivar. Eller som filmar och livesänder en gruppvåldtäkt. Eller som står för en gigantisk majoritet av sexuella övergrepp på t ex festivaler. Kolla på klippet ovan. Och så är det inte! Det är uppenbart för de flesta att det är därför man försöker undvika att nämna det. Man vill kunna ljuga och hitta på om att det minsann alltid har varit likadant här, att inget skiljer mellan olika områden/kulturer/länder i världen. Det har nog aldrig blivit så tydligt som under 2016 att det är syftet!

Man kan älta sina pressetiska regler om att det ska vara relevant och sant så mycket man vill. Det är alltid relevant att nämna var någon kommer ifrån vid grövre brott! Speciellt om det är sant också. Och framför allt så är det inte journalisten som ska bedöma om det är relevant utan det kan läsaren/lyssnaren/tittaren själv avgöra! Man pratar om etnicitet som att DEN är det viktiga men det är inte etniciteten i sig som är intressant eller ligger bakom en del brott utan kulturen. Etniciteten säger däremot vilken typ av kultur det kan handla om! Därför är etnicitet intressant. Om det är en balkonflygning så är det ju rent skojeri att dölja bakgrunden för att folk ska luras att tro att det är svenskar och att det kan ske i vilken familj som helst! Det är skojeri att säga att det är en svensk som gjort det även om personen har svenskt medborgarskap men har rötterna i annat land och i annan kultur! Om man hela tiden utgår från att allt är precis likadant här så kommer ev försök till lösningar på problemen inte heller att hjälpa ett enda litet dugg eftersom man inte ens är nära att adressera det rätt.

Men jag förstår att man verkligen tar tag i sin lilla snuttefilt ”de pressetiska reglerna” hela tiden för vad skulle hända om man helt plötsligt redovisade ordentligt? Då skulle ju folk bli chockade över hur det egentligen ser ut! Det skulle ju inte alls stämma med den tidigare bilden? Och det skulle bli tydligt vad man från medias håll har sysslat med under alla år. Och varför…

Våldtäkter som vapen.

Det nya Sverige.

Hoppas alla journalister som försöker gömma sig bakom ”det är inte relevant” sover gott på nätterna när de är medvetna om att de genom sitt beteende orsakat att så många våldtäkter och sexuella övergrepp på tjejer så unga som kanske 9-10 år kunnat ske. För det är nämligen resultatet av kårens ovilja att rapportera sakligt. Det är lögn att påstå att var någon kommer ifrån skulle vara irrelevant! För det är rent osakligt, ja lögner, att försöka få folk att tro att det är svenskar som håller på! Att det är svenskar man läser om som gruppvåldtar, att det är svenskar som överfaller pensionärer och rånar dem, att det är svenskar som gör Nordistan så osäker att kvinnor som jobbar där säger upp sig för de är livrädda, att det är svenskar som knivrånar osv. Ja det finns enstaka svenskar men den gigantiska majoriteten av alla begås av de med utländsk bakgrund eller av medborgare från andra länder och då främst MENA-länderna!

Det är väldigt uppenbart att syftet med att inte rapportera sakligt är att man vill smeta ut allt på vanliga svenskar. Det gör man konstant! Man har t ex under många år gett sken av att den svenska mannens favorithobby är att banka på frugan innan middagen, man har från flera regeringar betonat ”mäns våld mot kvinnor”. Förra året kunde läsa i Gefle Dagblad att kvinnojouren där var fullproppad med utländska kvinnor. Enbart utländska. Gissar att det ser likadant ut på de flesta runt om i landet. Man får gissa eftersom det är ett enormt ointresse från medias sida att granska sånt av någon underlig anledning. Man kanske inte anser att det är relevant utan att det är mer relevant att kraftigt ge sken av att det mest är svenskar som håller på när det inte alls verkar vara sant? Det kanske är sant enligt de pressetiska reglerna… Ointresse att granska säger nästan lika mycket som granskningar gör.

Man får Ygeman att säga att det inte alls är fler sexuella övergrepp på festivaler än förr utan snarare färre samtidigt som ALL fakta som finns säger tvärtom. Polisen själva säger att ALLA övergrepp på t ex WAS begicks av folk som beskrevs som utomeuropeiska invandrare.

Så här rullar det på tack vare att man anser att det inte skulle vara relevant. När man som journalist/media väljer att dölja genom att säga att det inte är relevant så förnekar man också folk information som kan hjälpa dem att välja för att minska risken. Man blir därmed medskyldig till saker som kunnat undvikas.

Från inlägget Byfånevarningar i juli förra året

Det går inte att se på världen genom ett sugrör från Sverige, man måste förstå att det inte är någon tillfällighet att man ger sig på tjejer och kvinnor, man gör det eftersom det är demoraliserande för landet, de säger ”Titta, ni kan inte ens skydda era döttrar, vi gör som vi vill”. Alltså, de måste jubla högt för sig själva, först ger de sig på våra döttrar och får direkt se kompletta idioter genom mailkorgsargumentet ge skulden för övergreppen till svenskarna vars döttrar blir attackerade. Fatta vilken frustration detta skapar!

Hur i helvete kan man vara så dum i huvudet? Och dessutom ges plats i Sveriges näst största tidning för att lufta den kompletta idiotin! Man ger dem till och med belöningar för att de våldtagit då man av någon anledning ser det som att man anpassat sig till Sverige! De måste tro att de har kommit till paradiset, fler än 72 oskulder som de får göra som de vill med utan konsekvenser, man till och med anklagar oskuldernas föräldrar för övergreppen…

De har kommit till paradiset där radikalfeminister försvarar deras övergrepp och skyddar dem genom att skylla övergreppen på de hyggliga svenskarna vars döttrar blir överfallna. Helt otroligt…

Skulle vilja lägga till att hederskultur ingår rätt ordentligt i det ovan.

Det är vad man åstadkommer, man åstadkommer ett rent paradis för förövare, ett paradis där de bara kan ta för sig och media står i stram givakt för att hjälpa dem så mycket som det bara går med övergreppen.

Man till och med skyller DERAS handlingar på svenskarna vars döttrar utsätts…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

85 kommentarer

  • Frida Gustavlin

    /  01/29/2017

   Nu får vi hålla tummarna, statliga affärsbolaget Lernia får på inga villkor glömma att spegla in följande klassiska citat i vår nya och peppiga rikssvenska.

   ”Jag har fullt på bilen i grejor”

   Svara
  • De flesta fattar att detta inte är till för de med stark norrländska eller ens de som har utlandsbrytning, men som fortfarande pratar i begripliga svenska meningar. Detta är till för sådana som Frida länkar till ovan – sådana som knappt klarar av begriplig meningsuppbyggnad. Det sorgliga med dessa är att de inte sällan är uppvuxna i Sverige.

   Men istället för att tackla problemet så vill man dansa runt det. I vanlig ordning.

   Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2017

   Att folk pratar med olika dialekter är en sak men att hävda att någon som inte har en riktig meningsbyggnad eller rätt uttal pratar rikssvenska är ju direkt löjeväckande.
   Fast det kanske är Lernias våta dröm att vi alla skall prata med stark brytning och felaktig meningsbyggnad framöver för att inte stigmatisera eller kränka den som inte har kompetens eller vilja att lära sig svenska.

   Naturligtvis pratar dom också om att bryta normer som postmodernisterna brukar göra.

   Det är ju också skrattretande att dom tror att arbetsgivarna skall bli mera benägna att anställa folk med dåliga språkkunskaper om man låtsas att den dåliga svenskan är en alternativ rikssvenska.
   Om jag vore arbetsgivare skulle jag definitivt välja bort en person som knappt kan prata svenska om jag kunde välja en som pratar svenska.
   I de allra flesta jobb måste du kunna ta emot både skriftliga och muntliga instruktioner och information och du måste kunna interagera med annan personal och kunder.
   Om du knappat kan prata begriplig svenska så kommer det inte fungera.
   Man kan ju då också misstänka att du heller inte förstår svenska.
   Men nästa steg i deras kampanj är väl att utmåla alla arbetsgivare som inte anställer en person med dålig svenska som rasist…

   Svara
   • Det roliga är ju att det inte ens är sant att invandrare skulle bli diskriminerade över svenskar om de har samma utbildning – om jag kommer ihåg det rätt så låg de till och med strax över svenskarna, även om man kan konstatera att det låg inom felmarginalen. Så mer eller mindre så låg de på samma nivå.

    Men jag gissar att nu när vi kommer att försöka få en massa som knappt har grundskoleutbildning att lära sig svenska samtidigt som de ska ut på arbetsmarknaden så kommer man skylla på att arbetsgivarna är rasistiska mot de som pratar ”alternativ svenska” (eller vad de nu kommer välja kalla det). Man väljer en halmgubbe helt enkelt.

    I media så kommer givetvis denna satsning gå hem – hur snabbt innan första krönikan dyker upp som hyllar detta för att det visar ett mångkulturellt Sverige och hur språket ständigt utvecklar sig och hur hatknarkarrasisterna som kritiserar detta är elaka, bla bla bla…

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  01/30/2017

     Folk är genrellt inte dumma i huvudet.

     I USA där man inte heller får kalla saker vid deras rätt namn har våldsbrottslingar av svart kulör mer och mer börjat kallas det mera neutrala för ”thugs”, vilket får till följd att ”thugs” utses till mycket O-PK, samma sak är på väg att hända i Sverige vad gäller ungdomsgäng, snart är de med goda avaikter framme och rasiststämplar begreppet ungdomsgäng.

     Så vad händer då med rikssvenska som ord, gissningsvis så är det frid och fröjd i början, men om det mynnar ut i att ”rikssvenska” inte är bra svenska, så kommer många att börja säga ”rikssvenska” och inte rikssvenska. Vilket sedemera självfallet kommer bli O-PK att säga.

     Bingo, normkritik vinner en guldmedalj till.

     /Frida

     Svara
     • Det är bara att se på cirkusen med zigenare -> romer -> ”fattiga EU-medborgare”; och då har jag säkert glömt ännu ett ord de har använt. Eller varför inte ”renhållningsteknikerna” som i slutändan fortfarande hämtar sopor?

      Problemet är att vissa tror att orden kan styra verkligheten, när sanningen är precis tvärtom – verkligheten styr ordens mening.

   • Rikard

     /  01/30/2017

    Hej.

    ”Bruh, du vet, walla, snackar som är va, så lugnt, jah? Schoo badak, jag fixar på dig du betala, okej, här växel, jah?! Al-s’lam, bruh!”

    När det bara är svenskar över sextio som inte pratar så, så är det de som låter fel, inte den som låter som mitt exempel.

    En sak har postmodernisterna rätt i och det är att normalitet är kvantitativt och relativt.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   Klart vi måste ha normkritisk grammatik!

   Rätt lustigt om man skall bygga den nya svenskan på brytningar eftersom dessa ju helt beror på invandringsmönster. Nya invandringsländer = nya brytningar. Fast å andra sidan, om de väljer arabisk brytning får de med den dominerande gruppen så de kanske nöjer sig med det. Arabiskan är snart näst största modersmål i Sverige.

   Svara
 1. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   Hoppsan, så det kan gå!

   Jag är inte ett dugg förvånad, jag trodde väl i och för sig inte det skulle gå såhär illa men att det bara var larv och tittarsifferjakt redan från början har jag alltid tänkt. 19-0 hade jag nog väntat mig i vilket fall.

   Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   Inte ett knyst om detta i MSM eller?
   Ni kan ju gissa hur det sett ut om de vunnit eller gjort bra ifrån sig.

   Svara
 2. Jan

   /  01/29/2017

  Apropå Trumps inresestopp för vissa skitländer i MENA-området. Det talas mycket om rättigheter. Varför aldrig om skyldigheter? Här är några skyldigheter länderna på svarta listan borde ha:

  1) inte exportera terrorister till länder i väst
  2) ansvara för sina egna medborgare
  3) sluta skicka miljontals obehövda flyktingar till väst
  4) upphöra med inbördeskrig och religiösa konflikter
  5) upprätthålla demokrati och mänskliga rättigheter
  6) inte producera kärnvapen
  7) inte hota andra länder

  Kom igen med rättigheterna när åtminstone några av skyldigheterna är avprickade….

  Svara
  • Realistico

    /  01/29/2017

   Nu är det dock inte de ländernas inkompetenta regeringar som får lida, utan oskyldiga människor.

   Svara
   • Jan

     /  01/29/2017

    Lida och lida. De får inte inresevisum till USA. Det är väl knappast en mänsklig rättighet. Men visst, den här typen av åtgärder drabbar många oskyldiga. Syftet är emellertid att skydda amerikanska medborgare mot terrorattentat.

    Svara
    • Realistico

      /  01/29/2017

     Lida, som i att människor med befintliga inresetillstånd, visa och green cards, i många fall bosatta sedan flera år i USA, som efter semestern/besöket hos familjen/tjänsteresan nu nekas att komma tillbaka. Ganska trist.

     Svara
     • Jans

       /  01/30/2017

      Du menar semestern till landet de flytt från? Som svenska ”flyktingars” semester till Somalia.

      Min enda invändning mot Trumps tilltag är att det gick för snabbt. Någon slags övergångsperiod hade varit rimlig. De som väljer att behålla dubbla medborgarskap visar var de har sin lojalitet och får ta konsekvenserna. Precis som att många kommunister inte får inresetillstånd till USA, vet inte om Obama rev upp det men innan honom var det så.

      Skall man se detta på lite längre sikt så kommer förmodligen alla fortfarande fungerande Västländer att göra på det här viset tillslut. Drömmen om den gränslösa världen får skjutas upp till dess islamismen försvunnit och det kommer att ta hundratals år. I bästa fall.

     • Vän av ordning

       /  01/30/2017

      En vän har hus i Florida. Tyvärr blev det stopp för att åka dit nu, hans fru, medborgare i Sverige sen 35 år, är född i Iran.

 3. Av och till påstås ju också att hårdare straff inte leder till lägre brottslighet… Då tänker jag på exempelvis sådana som Martin Jonsson som du nämnde i detta inlägg. Att han var totalt livsfarlig har man ju vetat sedan han var 15 (sannolikt ännu tidigare). Om han fått LÄMPLIGA straff skulle han inte mördat NÅGON, nu har han mördat två.
  De allra flesta av de kriminella går ut och in från fängelserna många gånger. Om de istället sitter kvar där utan att släppas ut skulle de ALDRIG begå några fler brott ute i samhället, så hur kan man påstå att hårdare straff inte leder till lägre brottslighet?

  Svara
  • Rikard

    /  01/29/2017

   Hej.

   Jag är så trött på den där falska motsättningen: straff kontra brottsfrekvens.

   Vilka straff som delas ut har inte med rättsväsendets förmåga att ta fram rättssäker fällande dom att göra.

   Ovanstående förmåga har inte med antalet begångna brott att göra; där spelar utredning och bevisläge roll.

   Ovanstående har med polisiära resurser att göra, samt hur möjlig en brottskarriär är.

   Den karriären i sig har med allt från etnicitet till religion till tvångshandlingar till ekonomisk misär till girighet till lathet till missbruk till slarv att göra.

   Om straff inte påverkar mängden brott: varför kan man få fängelse för skattefusk?

   Straff påverkar självklart mängden brott utanför fängelset; ju fler som förhindras att begå brott desto fler brott hinner polis och rättsväsende hantera, vilket kan ge den paradoxala effekten att straff verkar driva upp brottsfrekvensen.

   I själva verket kan det helt enkelt röra sig om att polis och rättsväsende börjar komma ifatt istället.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 4. Jan

   /  01/29/2017

  När det gäller sexuella trakasserier, våldtäkter och hedersmord. Det är här för att stanna. Kan vi strypa invandringen så kanske att ökningstakten avtar. Debatten är meningslös. PK-gänget förnekar alltid invandrarnas skuld i alla fall. Samt nazi-förklarar de som säger som det är. Det beteendet kommer de aldrig att upphöra med. Hur mycket fakta det än presenteras för dem.

  Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   Alldeles riktigt. Många av de problem som seglar upp nu kommer att vara kvar under överskådlig tid, vi befinner oss i en övergångsperiod till en helt ny kulturell epok i Sverige som har sin grund i oansvarig immigrationspolitik. Språkproblem, religiösa konflikter, etniska konflikter och gäng-kriminalitet och naturligtvis nya mönster i sexuella övergrepp. Allt är här för att stanna.

   Svara
 5. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
  • Jan

    /  01/29/2017

   Ehsan Fadakar har alltid varit en arrogant typ. Alltid kritisk och nedlåtande mot det land som hjälpt honom och hans familj. Aldrig ett ont om om det land han flytt ifrån. Dessvärre en ganska typisk attityd från rasifierade i medierna.

   Svara
   • Jans

     /  01/30/2017

    Ehsan är rasist, det är inte svårare än så. Han ser garanterat ner på Gunilla och kompani också. Inget är så förnedrande som att få hjälp om man tror att man är bäst.

    Svara
 6. Kristian

   /  01/29/2017

  Mindre allitteration alltid att föredra, men ganska poetiskt ändå:

  Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   Jag gillar allitteration och denna var extra bra.

   Svara
 7. Svenne

   /  01/29/2017

  Strandhäll är enögd… #likheter

  Svara
  • Kristian

    /  01/29/2017

   Är det dags för #NeverGoFullStrandhäll, eller skall vi låta henne gräva sig lite djupare?
   Rätt kul, i och för sig!

   Svara
   • Svenne

     /  01/30/2017

    Strandhäll twittrar så att säga ‘hellre än bra’… #utankoll

    Svara
  • G

    /  01/30/2017

   Ifall inte alla kollar punkt A till B. Först var det alltså Gardell som uttryckte en åsikt och samtidigt bjöd in Batra i tråden, som även vänligt svarade på hans tweet (vilket jag uppskattar ist för total tystad). Men det gillar alltså inte sossen, fast hon hade säkert inga problem när Löfven kommenterade Janouch som också bl.a. är författare. En annan skillnad är även att Löfven ÄR statsminister. Och Löfven ”kommenterade” inte Janouch på/via twitter, utan helt annat sammanhang, han kunde lätt valt att inte svara på frågan från ”journalisten”.

   Strandhäll har inte sagt ett skit än, men den hon retweetar medger åtminstone att ”ge sig på” var kanske att ”ta i” och ”dåligt ordval”…

   Svara
 8. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
 9. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
 10. G

   /  01/29/2017

  Det var intressant, även fast man mest blev uppgiven att lyssna på Dick Harrison i ”Idevärlden” kl 20 i Svt2. Handlade om synen på kunskap som inte är vad den varit och borde vara, hur hela system misshandlats, låter IMO som den s.k ”Godheten” har letat sig in överallt och förstör. Hur elever får godkänt fast de inte borde, vet inte, men fick lite känslan som att Unis producerar Arnstad:are på löpande band, det är allvarligt. Kan ju hoppas att ”rätt” människor såg och lyssnar, så kanske det blir förändring snarast möjligt.

  Svara
  • Jan

    /  01/30/2017

   Såg inte programmet. Men Harrison har rätt. Studenter släpps igenom systemet efter de genererar anslag. Fast egentligen är det fel att lägga ansvaret på studenterna. Det är ledningen och lärarkåren som borde skämmas. Svensk högskoleutbildning borde reformeras i grunden. Minst 25 timmar undervisning i veckan med obligatorisk närvaro vore ett minimikrav. Dessutom graderad betygsskala.

   Svara
   • Jans

     /  01/30/2017

    Samtidigt har Harrison använt sin professorstitel för att ge auktoritet till sin egen falska beskrivning av ”invandrarlandet” Sverige under historiskt tid. Det är också ett problem. Om inte ens den professor som debatterar för en bättre och seriösare utbildning kan låta bli att fuska med kunskap och sanning så känns det hela rätt meningslöst redan från början. Jag menar, vad kommer en så’n som Harrison att lära sina studenter? Hans sanning?

    Svara
    • Grodan Boll

      /  01/30/2017

     Han valde.

     Innan han blev förkämpe för det Goda laget trampade han i deras minfält. Han hade två val: antingen pudla och slåss för lag God, eller jobba i motvind resten av sitt liv.

     Han pysslar ju inte med teknik eller någon ”hårdare” vetenskap heller, utan är mitt i smeten. Han fegade, och jag kan inte klandra honom.

     Svara
 11. MiT

   /  01/29/2017

  Twittskipper retweetar sånt här? Eller är det nåt jag absolut har missat här?

  Svara
  • Alice i Underlandet

    /  01/29/2017

   Putin är slang för hora på franska. Putinesque får väl då dubbelmening.

   Svara
 12. G

   /  01/29/2017

  ”Ludwig, 2, är blind, kan inte gå, äta, prata – nekas all assistans

  2,5-årige Ludwig Barse från Filipstad kan inte gå eller sitta själv. Han är blind och kan dö av en vanlig magsjuka eller om han inte medicineras rätt. Men rätt till personlig assistans har han enligt Filipstads kommun inte. Hans mammas inlägg på sociala medier har väckt enorma reaktioner.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/rullstolsburne-och-blinde-ludwig-2-5-nekas-personlig-assistans

  Svara
 13. MiT

   /  01/29/2017

  Svara
 14. MiT

   /  01/30/2017

  Svara
  • G

    /  01/30/2017

   Hmmm, far och dotter ? 😀

   Ellinor: ”är en ung, skön, grön politiker som brinner för mycket. men framförallt för feminism och öppnare gränser”

   Svara
 15. Svenne

   /  01/30/2017

  Kränkthetsmaffian firar nya triumfer… (snart i en stad nära dig):

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2017

   Ja, det är skrattretande med kränkthetsmaffian som måste hitta konflikter i allra minsta sak.
   Säkert 99% av de som väntar barn är kvinnor och identifierar sig som kvinnor.Då är det ju minst sagt rimligt att kalla dom för expectant mothers.

   Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   Det här måste få ett slut. Det kan inte fortsätta med det här tramset. 2 + 2 = 5, vi vet vilken framtidsvärld det blir.

   Svara
 16. G

   /  01/30/2017

  Jag gillar det Frida säger eller skriver ofta, om jag minns rätt är hon kristen så jag respekterar att hon har ”problem”, men det är hennes problem, här håller jag med Staffan. Vilket många verkar göra om man ser på antalet delningar. Läsvärd text angående turerna kring ”jag kan inte göra ditten eller datten pga min tro”.
  http://www.expressen.se/debatt/det-offentliga-har-ingen-religionsfrihet/

  ”..[..]..Vad Frida Park helt enkelt inte verkar ha förstått är att det offentliga, det vill säga stat, kommun, och landsting, varken har religionsfrihet eller samvetsfrihet. Tvärtom säger vår grundlag (Regeringsformen 1 kap. 1§) att ”den offentliga makten utövas under lagarna.”

  Detta betyder att varje individ som ikläder sig rollen som offentlig maktutövare – till exempel genom att arbeta som barnmorska och då tillgodose att varje individ som söker vård inom detta område får det denne har rätt till – måste följa lagen. Punkt slut. I detta fall ger lagen alla kvinnor rätt till abort, och varje företrädare för det offentliga måste tillgodose den rätten.

  Etiska dilemman som individer kan känna i sådana situationer får sådana som Ellinor hantera privat, det vill säga välja ett annat yrke eller försöka hitta någon privat, icke-skattefinansierad institution där hon kan få sina privata angelägenheter tillgodosedda. Hon har ingen rätt att kräva att staten ska börja tillämpa lagen olika på grund av sin personliga övertygelse vare sig den är grundad i religion eller annat.
  ..[..]..
  Det är lätt att föreställa sig vad ”samvetsfrihet” skulle kunna innebära. Lärare som Frida Park själv kanske inte tycker att dennes samvete (med hänvisning till Gamla Testamentet) tillåter att undervisa om evolution utan vill predika som sanning att Gud skapade världen på sex dagar. Ska en ortodox busschaufför kunna neka ensamma kvinnor att åka med dennes buss av samvetsskäl?

  Tänk er åklagaren som av samvetsskäl och med hänvisning till religion inte väcker åtal mot en våldtäktsman därför att denne erbjuder sig att gifta sig med offret.

  Föreställ er polismannen som enligt sin ”samvetsfrihet” inte kan tillåta sig gripa en person vilken försvarat familjen heder genom att kasta ut dottern från balkongen. Skulle jag, om jag var muslim, kunna neka till att utföra mitt jobb i det offentliga på fredagar för att mitt samvete säger att jag måste vara i moskén?

  Detta är bara några exempel på hur argumentet om samvetsfrihet på ett område är ett sluttande plan som leder till urholkning av likhet inför lagen och individens rättigheter..[..]..”

  Svara
  • Pelle2

    /  01/30/2017

   Som sagt var,det är ingen mänsklig rättighet att få jobba som barnmorska så ställer man inte upp på att göra de arbetsuppgifter man åläggs så får man söka sig ett annat jobb
   som ditt samvete tål.
   Det skulle bli helt ohållbart för arbetsgivarna att anpassa arbetsuppgifterna efter vars och ens samvete och religiösa önskemål.

   Svara
   • Gurkburken

     /  01/30/2017

    Framförallt verkar det inte vara en mänsklig rättighet att slippa jättestaten glufs-glufs som tar mer och mer av medborgarnas pengar och bestämmer mer och mer över deras liv.

    Svara
  • Rikard

    /  01/30/2017

   Hej.

   Om jag som ej religiöst troende eller praktiserande skall på studiebesök till en moské eller synagoga, är det rimligt att kräva att jag underkastar mig deras regler för att få gå in i byggnaden?

   Barnmorskan tvingas att antingen följa sin tros påbud, med följd att hon måste söka annan form av tjänst, eller göra våld på sin övertygelse.

   Jag tvingas göra våld på min övertygelse för att följa ett religiöst påbud, om jag skall kunna utföra min tjänst.

   (I praktiken har jag och rektorer kollegor löst det genom att byta timmar med varandra, men det löser inte principfrågan, och varken skolverk eller Skolinspektion har velat svara – å andra sidan vill dessa instanser inte ens svara på hur många pennor en elev har rätt till per termin…)

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 17. G

   /  01/30/2017

  Solklart vem som ska få skulden fast vi ännu inte vet mycket om attacken..

  Svara
 18. G

   /  01/30/2017

  Otroligt. Samma människor som säger att de INTE vill dela in människor, delar gärna in människor i Goda/onda, Fascist/icke-fascist.

  Och nu vill liberaler från olika delar i världen gärna bygga murar…

  Libbare: ”ge asyl till mig så jag kan ta upp plats från folk med riktiga asylskäl”…

  Svara
 19. G

   /  01/30/2017

  ”Öppet brev till Donald Trump från ”världen”

  3,2 miljoner människor har skrivit på ett öppet brev som tar avstånd från president Trump. Brevet sprids på sociala medier och vem som helst i världen får skriva under.”
  http://www.svt.se/nyheter/utrikes/varldsupprop-mot-trumps-inreseforbud

  Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   SvD gör en snyftare om inreseförbudet, denna gång om en Irakisk mamma med dotter som troligen inte får åka och hälsa på sin sjuka mamma:
   http://www.svd.se/svenska-inas-vill-inte-riskera-att-min-dotter-haktas

   Frågan som naturligtvis aldrig ställs är varför kvinnan i fråga har irakiskt medborgarskap vid sidan om sitt svenska. Varför vill hon vara medborgare i landet hon säger sig ha flytt från? Hade hon på allvar visat sitt missnöje med det land som hon menar sig varit förföljd i och sagt upp sitt irakiska medborgarskap så fort hon fick svenskt så hade hon och dottern kunnat åka. Det är det där med att äta kakan och vilja ha den kvar på samma gång.

   Mamman berättar att hon har svårt att förklara för dottern varför USA tycker det är ”fel med irakier”. Rätt intressant, om jag inte säger att en flykting med svenskt medborgarskap enbart delvis är svensk så är jag rasist men hon kan utan problem referera till sig själv och sin dotter (som troligen är född i Sverige) som irakier.

   Svara
 20. G

   /  01/30/2017

  Svara
 21. G

   /  01/30/2017

  Svara
 22. G

   /  01/30/2017

  ”Varför undrar du?” LoL….

  ”Sixteen countries forbid admission to Israeli passport holders

  Countries (in green) that reject passports from Israel (blue). Countries that reject not only Israeli passports but also any passport which contain Israeli stamps or visas are in dark green.”

  https://en.wikipedia.org/wiki/Israeli_passport

  Mitt förakt mot media som vinklar och inte väljer berätta något om länder som valt kritisera USA:s tillfälliga regler växer och växer!

  Svara
  • Jans

    /  01/30/2017

   25 år i Sverige men vill vara Irakier. Det är bara att svälja pillret man själv valt att äta.

   Svara
 23. G

   /  01/30/2017

  Gammal tweet från Jan 6, men intressant resultat från 84 tusen röster

  Svara
 24. Pelle2

   /  01/30/2017

  OT:
  Tecknaren Lindström har gjort en kul teckning på hur Polisen resonerar i sitt möte med de kriminella förorten som kastar sten på dom.
  http://www.bonton.se/gallery.asp?id=1197&g=133-blandad-farg-gif&f=11

  Svara
 25. Dödsknarkarrasistvarning på Ledarsidorna just nu:
  ”Eftersom Sverige varit ett väldigt homogent samhälle med inslag av stark social kontroll har det vuxit fram en alternativ ontologi som gränsar till hybris – den om att det i varje människa bor en liten svensk. Så är det självfallet inte. Kulturella skillnader är reella. Annars hade världen sett ungefär likadan ut överallt. Och faktum är att de flesta länder i världen, även i Väst, av olika skäl har misslyckats med att bygga ett lika fredligt, framgångsrikt och rättvist samhälle som Sverige. Det bör vi faktiskt vara stolta över.

  Men vi kan inte endast med hjälp av vår egen tankeförmåga och goda vilja skydda det som tidigare generationer har byggt upp. Från att ha varit en homogen anomali gäller nu även de urgamla spelreglerna även i vårt land. Äta eller ätas. Vinna eller förgås. Stå upp eller ligga ner, blödandes på marken – med en motståndare som står över en och som kanske inte är beredd att visa någon som helst nåd.

  Om normer, etik och moral förskjuts så får detta förstås effekter på samhällsbygget. Där befinner vi oss nu. Så vad kan då göras för att vända Sverige på rätt köl igen?”

  https://ledarsidorna.se/2017/01/jonas-vesterberg-det-far-racka-nu/

  Roligt att han tar upp tanken att förkorta den långa polisutbildningen som Frida tagit upp flera gånger.

  Svara
 26. Pelle2

   /  01/30/2017

  Lite mera OT:
  En Jonas Vesterberg skriver ett inlägg på ledarsidorna där han rakt ut beskriver vad vi måste göra för att rädda Sverige ur kaoset

  Han skriver bl.a följande:
  ”Antalet poliser måste fördubblas – och vi behöver riktiga poliser som inte backar undan för buset, inte mjäkiga genuspedagoger i uniform”
  https://ledarsidorna.se/2017/01/jonas-vesterberg-det-far-racka-nu/

  Svara
 27. MiT

   /  01/30/2017

  Här i Sverige var det Sajtkoll som Kolbjörn Guvallius startade men som fick lägga ner illa kvickt, gissar att samma sak kommer att möta den här till slut eftersom det ändå bara kommer att vara subjektivt tyckande som kommer att ligga bakom. Just det, jag hamnade på Sajtkoll som en ”Antifeministisk blogg som bland annat hänger ut enskilda.” och jag hamnade i kategorin med TVÅ kryss 😛 ”Lita inte på innehållet. Myt- och hatsajter innehåller starkt vinklade och/eller förljugna, nyhetsliknande artiklar. Syftet är ofta att driva och söka gehör för en viss politisk agenda eller misskreditera vissa grupper och/eller motståndare, och/eller sprida konspirationsteorier.”
  https://toklandet.wordpress.com/2015/02/24/sajtkoll-se-en-myt-eller-hatsajt-varning/

  ”Le Monde-satsning ska avslöja falska nyhetssajter”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6617524

  Svara
  • Problemet är som sagt att man inte kommer förbi det faktum att människor inte är robotar och kommer alltid ha subjektivt tyckande. En sådan sida kommer aldrig funka oavsett om den lanseras av en Kolbjörn, Le Monde eller Avpixlat.

   Det enda sättet att motverka ”falska nyheter” är att lära ut grundlig källkritik, men det vill egentligen ingen part för att det betyder att helt plötsligt så kanske gemene Svensson ifrågasätter ministrars påståenden om att vården är bättre än någonsin, DNs drömrapporteringar om invandringens lönsamhet eller Avpixlats senaste drapa om invandrarrelaterade brott.

   Politiker, mainstreammedier eller ens alternativa medier tjänar knappast på att folk blir kritiska till vad de basunerar ut.

   Svara
 28. Ivar L

   /  01/30/2017

  Och samtidigt som våra toppar jobbar på att byta vår befolkning så passar de också på att lura av oss våra pensionspengar så mycket de kan. Bodström är en av filurerna bakom den kassa pensionsfonden Allra. Kass för sparanra, säkert alldeles utmärkkt för Bodström och hans kompisar:
  http://www.svd.se/sparare-bortdribblade-i-det-kandistata-pensionsbolaget
  ”Sparare bortdribblade i kändistätt pensionsbolag
  Tungviktare som förre justitieministern Thomas Bodström, förra näringslivsbasen Ebba Lindsö och styrelseproffset Meg Tivéus sitter i styrelsen för det svenska pensionsbolaget Allra. Det hindrar inte att kunderna blir bortdribblade, och det handlar om miljardbelopp.”

  Svara
 29. Jans

   /  01/30/2017

  Svara
 30. MiT

   /  01/30/2017

  Hedman jobbar på JMG och forskar. Tror inte du hittar ett enda kritiskt tweet från henne om dagens journalister eller om hur det ser ut utan bara sånt här

  Svara
  • G

    /  01/30/2017

   Hon rekommenderar en till, ”denna” av L Lindström, men glömmer länk lol.

   Svara
 31. MiT

   /  01/30/2017

  Svara
 32. Svenne

   /  01/30/2017

  SvD: Inkompetenta chefer snedvrider verksamheter:
  http://www.svd.se/fel-nar-medlen-gors-till-malen-i-offentlig-verksamhet/om/debatten-om-new-public-management

  Svara
 33. Ivar L

   /  01/30/2017

  Nyheteridag går bananas för att Sjunnesson kallas journalist av SVT:
  http://nyheteridag.se/sa-forsvarar-svt-kontroversiella-presentationen-av-sjunnesson-som-journalist/

  Nu r det ju visserligen helt korrekt att han hade fel i det nämnda fallet men om alla som haft fel en gång måste upphöra kallas journalister så ligger nog även Nyheteridag illa till. Jag tyckte det var lite roligt med rekryteringen av kommunisten Markus Allard först men nu är jag mer tveksam. Det här var lite väl larvigt. Men så har han ju ett inte alltför smickrane trackrecord:
  http://www.na.se/orebro-lan/orebro/markus-allard-utesluten-ur-ung-vanster/
  http://www.expressen.se/nyheter/lofven-jamfordes-med-hitler-av-vansterpartist/

  Det blir att kolla vem som skrivit artiklarna på Nyheteridag innan läsning. Allards skräp lägger jag ingen mer tid på.

  Svara
 34. Jans

   /  01/30/2017

  Såg just klippet från SVT Opnion. Det var ju intressant även om väl inte direkt några fantastiska insikter uppnåddes. Faktums chefredaktör Sarah Britz var den enda som verkade sakna insikt. Dels tyckte hon att det var viktigt att man förklarar orsaker om man skall tala om etnicitet och försvarade mörkande av etnicitet. Men hur skall man kunna förklara orsakerna när etnicitet spelar roll i konflikter om man inte ens berättar om etniciteten?

  Sedan hade hon mage att tycka att Jörgen Huitfeldts inslag om ensamkommandebluffen kom ”för sent”. Jaha, och var var hennes eget reportage i frågan? Riktigt oschysst att klaga på att en kollega borde gjort något tidigare om man inte själv gjort ett försök tidigare:
  http://www.svtplay.se/video/12087250/opinion-live/opinion-live-sasong-2-26-jan-22-00?info=visa&start=auto

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: