Kom och köp konserverad gröt

Så har då ännu ett företag ramlat i den postmoderna fallgropen, Tele2/Comviq den här gången. Förra gången var det Audi. Större företag måste verkligen ÄLSKA att bli fetblåsta av politiska reklamföretag. Att tro blint på politiska aktivister. Och inte ens inse eller ana att det är politiska aktivister allra längst ut på vänsterkanten man har att göra med. För så måste det väl vara, att om man är medveten om att det är vänsterextremister så måste man ju anse att det är bra? Tror man verkligen att det kommer att löna sig att politisera verksamheten så långt ut åt ena hållet…? För det är det enda man gör när man anlitar dessa aktivister.

Tele2/Comviq har till råga på allt anställt en renodlad politisk extremvänsteraktivist som kampanjansvarig. Vad kan då gå fel liksom…

Projektet från Tele2/Comviq sägs syfta till att man ska vidga sin ”filterbubbla”. Sägs syfta till alltså, för är det något de allra längst ut på vänsterkanten är kända för så är det att absolut inte lämna sin trygga bubbla av likasinnade. Minsta lilla antydan till kritik av något leder till blockerande och orerande om ”nasse”, ”fascist”, ”rasist” osv.

ametist

Ex, Ametist gick loss mot Janne Josefsson när han i ett UG granskade vänsterextremismen, inte Vänsterpartiet alltså utan den rena extremismen i form av AFA och Revolutionära Fronten, folk som hotar, misshandlar och försöker mörda, som kastar brandbomber, som hugger yxor i folks bostäder osv. Bara för att Josefsson och UG granskade dem så ansåg Ametist att han lika gärna direkt kunde komma ut som fullfjädrad nazist.

ametist-azordegan

Hon är en aktivist i första hand. Endast.

ametist-azordegan-om-valet-i-usa

Det 2014 var inget isolerat utan är en röd tråd.

Men vad vet jag, Tele2/Comviq kanske tycker att det är skitbra att bli förknippad med extremism långt ut på vänsterkanten? Tele2/Comviq kanske också tycker att försiktig kritik mot sådana som kastar brandbomber, sätter yxor i folks dörrar, försöker mörda folk osv också är nazism?

kakan-och-audi2

Kakan Hermansson är ju också toppen enligt Tele2/Comviq. Det ovan är EN reaktion från hennes mycket korta tid som Audis kompis.

Hon och Audi fick enormt mycket kritik då, främst för hennes åsikter som hennes kompisar i media kämpade stenhårt för att försöka förminska till ”två tweetar” när det i själva verket handlade om en veritabel matta av giftigt hat under många år i alla kanaler hon har fått tillgång till. Hon skrev dock en lite mer ärlig ursäkt för sina groteska skriverier och åsikter om poliser och polismorden i Malexander som hon mer än gärna luftat för att få sköna ryggdunkar av sina kompisar inom främst media eftersom det kryllar av Kakan-typer där. Men hon bad om ursäkt till slut, en ursäkt under galgen men ändå.

Kakans historia kommer att förfölja henne för all framtid. Det är så det är. Ett stort ansvar har hennes kompisar och likar inom media som sett hennes bittra oresonliga hat som en merit och gett henne massa fina uppdrag tack vare det.

Det är klart att hon ska få jobba men det är ingen rättighet att få jobba med sin hobby eller i högprofilerade yrken, hon kan sätta sig på en industri och sortera udda skruvar och muttrar som hon hade fått göra i ett mer normalt land än Sverige. Det är ingen rättighet att få betalt för att sprida hat och skit. Det är ingen rättighet att folk ska glömma att hon sprider hat och skit. Är det en rättighet att från stora plattformar sprida sitt hat och sin skit utan att det får konsekvenser? Man får inte glömma att det som anses som positivt nu kan i framtiden ses som negativt. Håvade hon in fördelarna då så får hon bita i nackdelarna nu helt enkelt. Det är problemet med att politisera allt, det kommer tider när det är tvärtom och då minns man särskilt de som på alla möjliga sätt försökte utnyttja situationen för att sprida skit. Vi kommer att minnas många från de senaste åren…

//

Det finns massor av Kakor på positioner som de fått genom att rövhålsbeteende har setts som något positivt och bra av några få. Det kommer fler drev framöver, det är oundvikligt ju mer normalt Sverige blir. Varenda en som sitter och fiser på positioner som de fått endast tack vare att de är radikalfeminister/hatare kommer att dras fram, det är oundvikligt. De ska självklart inte få jobbförbud men de ska ha de jobb de förtjänar! De ska inte få sitta på statusjobb som de fått politiskt för att de hatat väldigt bra.

Sådär skrev jag om stormen som blev runt Audi. Det är inte näringsförbud som gäller men det är ingen mänsklig rättighet att få jobba med sin hobby. Hon håvade in fördelarna med sitt bittra hat tack vare sina kompisar som tycker likadant inom media, och det finns massor av sådana, nu kommer nackdelarna. Inom de närmaste åren kommer det bli massor av liknande historier när det inte längre ses som en merit att ha ett brinnande hat mot vanliga hyggliga människor.

Här finns lite mer från henne…

zara-larsson-hatar-mc3a4n-3

Sen är Zara Larsson också med i kampanjen från Tele2/Comviq. Det finns massor med grejer från henne. Skillnaden mellan Larsson och Kakan är att Larsson faktiskt kan något förutom att sprida sitt gift, hon kan sjunga. Hon har inte sin position enbart för att sprida skit och hat även om det hjälpt till enormt mycket. Kakan har inget annat alls. Men samma människor inom media som lyft fram Kakan har ju också hjälpt Larsson såklart.

zara-larsson-och-ty-dolla-sign1

Men Larsson fortsätter att vara en feministisk förebild i o m att hon börjar jobba med Ty Dolla Sign

Nigga fuck Trump nigga, I don’t fuck with that nigga. That’s why I don’t be respecting that nigga, got no respect on that nigga. Nigga and for the other lady nigga she gotta fix the jail policies and everything because when niggas be going to jail, as of right now… vote Hillary before Donald Trump. I don’t fuck with you Trump nigga, you racist nigga, you don’t represent us right as Americans, we don’t fuck with you. That’s from the urban community, the 400 said so, fuck Trump. I’m voting for Hillary fuck it

En inkluderande rappare med vårdat språk vars låttexter består av feministiska kampord som ”nigga”, ”fucking”, ”dick”, ”bitches”, ”suck my dick”, ”big dick”, ”Porsche”, ”pussy”, ”ass”, ”pounding”, ”hoes”, ”coke”, ”dollar” osv i olika kombinationer med varandra. En rappare som sjunger om att han ”dick is too big”.

När det handlar om att leva som man lär finns inget som slår de svenska feministiska förebilderna! Som är där de är i karriären tack vare sin feministiska kamp!

Men som sagt, Larsson är i alla fall bra på något. Riktigt bra t o m! Till skillnad från några av de andra i kampanjen från Tele2/Comviq. Lite roligt dock att DN för några dagar sedan hade en artikel med en av Larssons låtskrivare och hon poängterade hur viktigt det var med den feministiska kampen mot nedvärderande ord som ”bitch” och liknande i sångtextvärlden och att Larsson verkligen har gått i fronten mot det. Gissar att hon inte hört någon av Ty Dolla Signs raplåtar innan den intervjun med DN.

Mauler är väl bra på att banka skiten ur andra om jag inte missminner mig. Men det är säkert inte därför han är med?

flashback-om-comviq

Några på Flashback spekulerar om Mauler och varför han får vara med.

Sen finns det ju några till som är med men det får ni kolla själva.

Nåväl, har man en kampanj och väljer att ta med aktivister så är det åsikterna man vill ha och ingen annat. Tele2/Comviq vill helt enkelt go full vänsterextremism. De tror att de ska vinna något på det och de har nog rätt, de vinner uppmärksamhet nu. Det måste ju vara så, att de tror att det ska gynna dem? Eller blev de också lika grundlurade av en vänsterextremistisk reklambyrå som Audi blev?

Hur länge ska stora företag acceptera att vara nyttiga idioter åt politiska aktivister? Eller inser de inte ens att de utnyttjas för extremistiska politiska syften? Varför anställer Tele2/Comvig medvetet en politisk aktivist som balanserar längst ut på vänsterkanten om man inte villa ha vänsterextremistisk politisk aktivism? Vad tror de att sådana kan om inte extremistisk politisk aktivism? Tror de verkligen att sådana extremister är lojala mot något annat än kampen? Eller tror Tele2/Comviq att det fortfarande är 2014 där sånt här gick hem tack vare att folk knappt vågade säga något?

Syftet med kampanjen sägs ju vara att få folk att lämna sina filterbubblor men tror knappast att de menar folket runt Ametist, Kakan eller Zara för är det något de är kända för så är det att absolut inte ens av misstag råka läsa nåt som inte passar sin egen bubbla. Kampanjen riktar ju sig mot de som läser alternativ media men de som läser där behöver knappast uppmanas att läsa nåt annat eftersom de redan gör det i stor omfattning till skillnad mot sådana som kan tänkas tycka Ametist, Kakan eller Zara är bäst. De vägrar läsa nåt annat, man har t o m skapat listor på sidor som man absolut inte får läsa…

comviq-raderar-oonskade-lankningar

Nyheter Idag, en av de sidor som man absolut inte får läsa om man befinner sig långt ut på vänsterkanten, tog upp kampanjen igår. Och visade direkt upp dubbelmoralen och syftet… För syftet var ju såklart inte att folk ska läsa just DE sidorna utan sidor som redan dominerar i vanlig media och som redan är extremt politiserade åt ”rätt håll”, sådana artiklar som det redan går 13 per dussin av med exakt samma budskap. Nu råkar det vara nassar som länkas men det handlar inte om dem utan om alternativ media i stort, alltså Nyheter Idag, Avpixlat, Fria Tider osv. Även min blogg är på den fula listan. De vill att sådana som VI ska sluta och gå över till det som redan finns massor av. De vill att man ska ”vidga sina vyer” men bara åt ”rätt” håll.

nyheter-idag-om-comviq

Undrar om de tycker att det var ett bra val människor för att få folk att lämna sin bubbla…? För det handlar ju om det som Nyheter Idag skriver i sin rubrik.

Allting går att sälja med mördande reklam sägs det. Och så kanske det är normalt sett. Men frågar man Audi så säger de nog ”nja”, de insåg rätt fort att stenkastande kriminella ligister och mensaktivister som är Kakans fanclub, inte direkt kommer att rusa iväg och köpa en ny Audi. Att kränga telefonabonnemang är en annan sak men gissar ändå att Tele2/Comviq internt förbannar sig själva för att de låtit sig luras av en vänsterextremistisk reklambyrå. Liksom Audi blev.

Reklambyrån som ligger bakom kampanjen från Tele2/Comviq sägs vara ANR BBDO.

Vad gäller just reklam från stora företag generellt, tro inte att det inte märks att ni lyssnar HÅRT på extremister. För det märks. Ordentligt! Folk ser och förstår. Man ser när t ex IKEA lyssnat. När ICA lyssnat. När Tele2/Comviq lyssnat. När Audi lyssnat. Man ser och noterar i minnet att man lyssnat på politiska extremister långt ut på vänsterkanten. Man ser om ni köpt deras vanföreställningar om ”strukturer” och ”representation”. Det märks tydligt. Och folk tycker generellt att det blir konstigt och konstgjort. Allt orsakar inte rabalder men det betyder inte att det inte märks. När pendeln svänger så sitter ni där med era ”strukturer”, ”representation” och era extremister som internet aldrig glömmer och undrar vad fan som hände egentligen, hur ni kunde vara så lättlurade.

Jag har konsekvent skrivit ”Tele2/Comviq” i hela inlägget och det har jag gjort enbart för att Tele2 försöker ta sina händer från detta på twitter genom att löjligt påstå att Comviq inte alls har med Tele2 att göra. Tele2 äger Comviq…

Så nu ser vi fram emot nästa företag att låta sig grundluras av politiska aktivister maskerade som reklambyråer! Då blir det storm igen…

huawei-och-kakan

Huawei kan skatta sig lyckliga över att de var ute i maj 2016 och inte idag…

Jag uppmärksammade det när det var lite aktuellt

Men som sagt, tiden var inte riktigt mogen då…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

67 kommentarer

 1. M

   /  02/01/2017

  Dags att säga upp abonnemanget hos Tele2 alltså. Rekommendationer?

  Svara
  • Klimathotet

    /  02/01/2017

   Jag har Telia sen 22 år mest för täckningen i skogen men nu verkar de flesta vara liknande. Jag har ett fast månadspris för allt. Ungarna kör Halebop rubbet. Telenor är skumma då de startade ett abonnemang åt mig för några år sedan utan att jag hade beställt något. De påstod att de hade nån beställning daterad 1994 när de inte ens existerade i Sverige!!! TV reklamen Comviq kör med Karim och Krister har nu en energisk ung tjej med. Förra reklamfilmen hade hon ett FATTA halsband. Man vet åt vilket håll det lutar.

   Svara
  • Johan

    /  02/01/2017

   Jag skulle rekommendera att kolla samtals och sms mönstret för den senaste månaden på fakturan. Kolla också på hur mycket datamängd du använder (finns i telefoninställningarna). Sen är det bara att gå in på prisjakt och söka efter bästa alternativ för dina förutsättningar. För min del blev det Universal telecom eftersom de hade billigast abb med fri datamängd då jag signade upp, och dom verkar ha skött sig bra såvitt jag kan avgöra. Hoppas du hittar något bra och att många följer ditt exempel

   Svara
   • M

     /  02/01/2017

    Tack för tipset! Ska nu avsluta mina affärer med Tele2 och gå över till vimla, ska även direkt ange Kakan och de andra som orsak. 🙂

    Svara
  • Hat just försökt säga upp Tele2 och de erbjöd mig nästan gratis hemtele Kakan och CO.fon, jag skulle bara betala samtalstaxan.
   Men nu ska jag tacka för mig. Kommer att även hänvisa till

   Svara
   • Oops vad hände, raderna hoppade men ni förstod säkert. Bye bye Tele 2. Har internet därifrån skitbillig gammal avtal. Vad ska man byta till? Tips. Har mobilen på Telia.

    Svara
    • Holtzkampf

      /  02/01/2017

     Jag väljer hellre ett högre pris än att gynna en leverantör som har en värdering som inte jag delar eller som jag tycker är åt h-e. Alternativet är att avstå, typ SR/SVT.

     Svara
    • Klimathotet

      /  02/01/2017

     Jag har allt mobilt. Har inget inget annat alternativ.

     Svara
 2. G

   /  02/01/2017

  Mycket bra som vanligt MiT 😀

  Här nedan en kommentar jag läste tidigare idag när jag besökte ett kommentarsfältet på FB, det där om att man ska lämna sin bubbla och bli vän med andra, men om personen man frågar inte vill välkomna andra in i sin egna lilla rosa bubbla då…..

  ””Läste en rolig kommentar på deras sida. Man skulle adda en person man inte har någon gemensam vän med och lägga upp. En kille la upp att han addat Kakan men hon tackade inte ja.””

  Hahahaha 😛

  ”kommentar på deras sida” = kommentar på Comviqs FB-sida.

  Svara
 3. MiT

   /  02/01/2017

  ”90 procent av Polarpristagarna från väst – nu tar man hjälp av Unesco”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6620273

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2017

   Latinamerika, Ryssland, Kina, Afrika och Indien lär ha sina egna priser.
   Till skillnad från kemi, fysik och fysiologi eller medicin, så är musik något som är begränsat av geografi, kultur och tid. Att vilja ha ett enda världspris i musik visar på rejäl hybris. (Hur adjektiviserar man ”hybris” förresten?)

   Om de vill ha fler icke-europeer ber jag att få nominera Koji Kondo för bland annat ”Overworld Theme.” Fler personer har nog hört den än hela John Williams katalog.

   Svara
   • havre flarnstad

     /  02/01/2017

    Behöver inte ens googla för att förstå vilken truddelut du menar 😀 en klassiker av episkt mått

    Personligen tycker jag det är lite konstigt att bitpop är ett så extremt litet intresse men man får vara glad för att olika symfoniorkestrar ibland kör konserter enbart med hits från spelvärlden.

    Svara
  • Jans

    /  02/02/2017

   Hehe… Polarpriset har ju varit rena rama lotteriet redan från början. Går inte att ta på allvar. Det känns oerhört politiserat precis som The Swedish Music Hall of Fame där för övrigt Ametisten sitter i juryn tillsammans med andra PK-iter.

   Svara
 4. MiT

   /  02/01/2017

  //https://www.facebook.com/Comviq/posts/10154974100922953//

  Svara
  • havre flarnstad

    /  02/01/2017

   Det är antagligen en win-win situation för kakmonstret i vilket fall tänk att få surfa runt som reklamfigur för olika varumärken men inte behöva göra ett skit och endå få betalt för det kan jag garantera att hon får och samtidigt lägga på ett extra lager offerkofta och ringa tabloiderna för att gråta ut och håva in mer $.

   Stora förloraren här är företagen och vinnarna är såklart vi 😀 kundkraft !
   Hoppas det är ett tecken i tiden på att vinden börjar vända och det goda hatet kan förpassas
   ner i botten av historiens soptunna.

   Svara
  • Jan

    /  02/01/2017

   Så polishat är en ”uttrycksfrihet” som Comviq tycker det är viktigt att ”slåss för”? Okej……

   Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2017

   Undrar om det har blivit Kakans nya affärsidé att hoppa på högprofilerade reklamkampanjer för att sedan hoppa av under vilt gnällande om hur synd det är om henne för att några hatar henne lika mycket som hon själv hatar män och poliser ?
   Inte för att jag själv tycker att det är ok med hat men det är ju ironiskt när en av Sveriges största hatare tycker synd om sig själv när hon blir utsatt för samma hat som hon själv
   omfamnar och uttalar i andra sammanhang.
   Det är ju också sjukt att Comviq tycker att Kakans hatande är värt att försvara som en del av yttrandefriheten och att de menar att en sådan som hon skulle vara något slags ambassadör för yttrandefrihet.
   Detsamma gäller för övrigt Ametist som ju verkligen visade att den enda yttrandefrihet som hon stödjer är den som stödjer hennes ideologi när hon utmålade Josefsson som Nazist när han granskade AFA.
   Kan heller inte inse att Zara Larsson skulle vara något slags föredöme med sitt manshat.
   Är ju som sagt var också kul att hon uttrycker sin kärlek till Gangster rapparen TY dollar sign som är värsta sortens rasist och sexist.
   Men det är väl identitetspolitiken och intersektionaliteten som kortsluter Zaras omdöme
   om hon nu har något.

   Skönt att folk reagerar på den här skiten och tvingar företagen som stöttar de här extremisterna till att retirera..

   Svara
   • Kristian

     /  02/02/2017

    Mycket möjligt. Win-win, som man säger.

    LIte som Henrik Hjelts figur i DHH som provade på diverse yrken. Det mest lukrativa var ”VD” där han helt enligt planen kom ihop sig med styrelsen i sitt inledningstal, och fick avgå med rejält vederlag.

    Svara
   • Bah! Orsaken till den massiva kritiken mot Kakan från alla jämrans Breivikare är ju att hon är kvinna…

    Svara
 5. Tv-reklam:

  Tankad tankar på st1. Gissa vem?

  Svara
  • Det där går ju att utveckla en hel del.

   ”Tanka fuldiesel i våra 24/7 mackar”

   ”Våra mackar har specialdesignade tankhandtag som underlättar påfyllandet av molotovcocktails”

   ”Med våra priser kör du Arlanda-Bromma på mindre än en tia…”

   Svara
 6. Svenne

   /  02/01/2017

  OT: Express skriver om Lernia-affären (+kommentarer i tråden)

  Svara
  • Pelle2

    /  02/01/2017

   Jag blir så jävla förbannad på den här postmoderna skiten när allting normalt skall ifrågasättas i den heliga normkritikens namn.
   Varför skall vi ha några regler överhuvudtaget ? Vi kör på att den starkaste vinner så blir väl dom postmoderna idioterna nöjda fram tills dom själva blir drabbade…

   Svara
   • Rikard

     /  02/01/2017

    Hej.

    ”Postmoderna idioter” som du skriver blir väldigt upprörda när en man på ett tiondels ton frågar om de accepterar ett normkritiskt förhållande till egendom, talartid, och så vidare.

    ”Jamen det e junte på de sätte’ ju fattaru väl” eller något liknande brukar det låta – kanske det är fler än invandrare som behöver svenskakurser, eller åtminstone svenska kurser.

    Bland det roligaste jag bevittnat i akademiska kretsar var en man som förklarade för en Palestinasjalsinsvept flicka (jag skriver flicka då han kunde vart hennes far) att om det är som hon påstår, att alla mänskliga regler och seder är arbiträra (påhittade och godtyckliga menar postmodernismen när den använder det ordet) så vore det inte fel av honom att lyfta ut henne genom fönstret på fjärde våningen, varpå ovanstående fras yttrades nästan ordagrant.

    De gillar verkligen inte att deras egna metoder kan användas av alla.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Gorby

    /  02/01/2017

   Lyfter fram mitt inlägg från föregående inlägg av MIT.

   Nu finns nämligen exempel på den nya rikssvenskan att lyssna på hos Lernia.

   Om inte övriga länder skrattade innan (vilket de troligtvis redan gör) lär de göra det nu.
   Vad är det för tokar till människor som kommer på detta?
   Ingen som reagerat och sagt, det här är ju helt uppåt väggarna, vi måste stoppa detta…

   Att blanda uttal för varje ord låter ju heltokigt. Vem skulle för övrigt anställa en person som pratar denna rikssvenska…

   Man kan ju förstå att SFI inte fungerar om de lär ut detta till våra nyanlända (fungerar ju rätt dåligt innan).

   Lerniaprototyp
   https://www.lernia.se/globalassets/rikssvenskan/den-nya-rikssvenskan_lernia.mp3?33665?epieditmode=False

   Lernia IT-support
   https://www.lernia.se/globalassets/rikssvenskan/servicedesk.mp3?33665?epieditmode=False

   Scouterna
   https://www.lernia.se/globalassets/rikssvenskan/lernia_scouterna.mp3?33665?epieditmode=False

   Biblioteket
   https://www.lernia.se/globalassets/rikssvenskan/lernia_sub.mp3?33665?epieditmode=False

   För övrigt så berättade podden ”Nyheter med Ingrid och Conrad” i deras senaste avsnitt att de har ett gräv på gång om rikssvenskan och Lernia som de samlar in pengar till. Kan bli intressant.

   Svara
   • Hahaha! 😀 Den där alternativa rikssvenskan lät ju bara som en kraftigt berusad person som lallade.

    Svara
 7. Kristian

   /  02/01/2017

  Douglas Murray: ”Nine questions those protesting against Donald Trump’s immigration ban must answer”
  http://blogs.spectator.co.uk/2017/01/nine-questions-protesting-donald-trumps-immigration-ban-must-answer/

  ”If you think all of the above questions are simply ‘racist’ or ‘bigoted’ then I suppose the rest of us will just have to accept that we’re going to lose you to four years of shouting on the streets in vagina hats. But the rest of us should try to address these questions.”

  Svara
 8. MiT

   /  02/01/2017

  ”Vålds- och våldtäktskaos när ungdomar bjöd afrikaner till fest”
  http://www.friatider.se/v-lds-och-v-ldt-ktskaos-n-r-ungdomar-bj-d-afrikaner-till-fest

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2017

   Två och ett halvt år plus utvisning i tio, respektive tre år och ingen utvisning.
   Svenska straffsatser är farsartade.

   Varför har vi tidsbestämd utvisning för den här typen brott?

   Svara
   • Jans

     /  02/02/2017

    Det är verkligen en relevant fråga. Vid småbrott är det rimligt med tidsbegränsning men varför skall vi någonsin igen släppa in den där vidriga människan och varför utvisas inte kompisen som ju dömdes till hårdare straff?

    Ungefär som att man har en fest och så kommer två idioter och slår sönder inredningen och man vrålar åt dem att de aldrig får komma på fest igen – i år. Men nästa år är de välkomna.

    Svara
 9. Det roliga här är ju Kakans bristande självintegritet då hon bokstavligen verkar göra reklam för nästan vem som helst som frågar. 😀

  Svara
  • Jan

    /  02/01/2017

   Jag har en känsla att hon står högt upp på den där listan som den alternativa arbetsförmedlingen har (vad den nu heter?). Det är förmodligen därifrån de här ”kreddiga” reklambyråerna rekryterar sina ”trendiga kids”. Rasifierade och feminister tycks vara framtiden i Sverige. Och reklambyråer och företag är väldigt känsliga för trender.

   Svara
   • Pelle2

     /  02/01/2017

    (O)rättviseförmedlingen menar du kanske ?

    Svara
   • Jans

     /  02/02/2017

    Kakans problem är ju att hon inte bottnar i någon grundläggande talang eller tidigare karriär (som Sankte Gardell och Fil. Piz Ek. Schyffert). Hon måste nog hugga på allt f.n. eftersom karriären ligger rätt risigt till.

    Svara
  • Dreadlock

    /  02/01/2017

   @ Poontang

   ” Det roliga här är ju Kakans bristande självintegritet då hon bokstavligen verkar göra reklam för nästan vem som helst som frågar. 😀”

   Och ännu roligare när privata bolag som Audi och Tele2 tror att Kakan är ett modernt affischnamn representativt för varumärket. Vilken blåsning de gick på.

   Svara
 10. Dreadlock

   /  02/01/2017

  Nu har jag varit inne på Avpixlat och sedan så står det att kakan hoppat av Tele2 kampanjen.

  http://avpixlat.info/2017/02/01/vansterextremist-hoppar-av-comviq-kampanj/

  Svara
 11. Jan

   /  02/01/2017

  Det är lustigt att jihadvänstern, här i form av Jonna Sima, kan lägga ihop ett och ett när det gäller högerextrema terroristbrott men står helt handfallen inför islamistiska terrorbrott. Den hårt vinklade artikeln innehåller också en del lögner som ”Det är väl känt att Breivik och Mangs upplevde stöd i opinionen för sina attacker mot det mångkulturella samhället.”

  För övrigt så är det slående att de exempel hon räknar upp alla har en ensam förövare. Utan stöd av någon organisation. Till skillnad mot de islamistiska terrorbrotten i Europa som alla verkar vara välorganiserade. Något som islamofilen Sima inte noterat….

  Svara
 12. Jan

   /  02/01/2017

  Som vanligt glömde jag länken ovan. Här är den: http://www.aftonbladet.se/ledare/a/VJ1k3/terroristen-liknar-mangs-och-breivik

  Svara
 13. Vic

   /  02/01/2017

  Haha, älskar den där Voting-turnout- bilden som visar hur resultatet blivit om bara ”millenials” röstat. Det som ingen av de där rosa fluff-idealisterna inser är att min generation, ”the millenials”, världen över verkar urusla på att rösta. 40% procent av 18-29-åringar röstade 2012 i USA t.ex. Har för mig att siffrorna var ännu bedrövligare i Brexit-omröstningen, ni vet då ”gamlingarna svek de unga” och tog ifrån dem deras dröm om att få vara med i den nya Sovjetunionen. Sanningen verkar luta mot att min generation bryr sig mer om självförverkligande, ipads och sociala aktiviteter än om att rösta. Och varför inte, egentligen? Politik är ju uppenbarligen bara ett spel. I slutändan är det vanligt folk som kan göra de stora förändringarna.

  Svara
  • Kristian

    /  02/01/2017

   Något som vore verkligt intressant att se är hur varje kohorts röstningsmönster förändrats genom åren. De flesta röstar på olika sätt vid 18, 38, och 58.

   Svara
  • Rikard

    /  02/01/2017

   Hej.

   Jag har noterat detsamma men från andra hållet så att säga – eller andra sidan tusenårsskiftet kanske låter pampigare?

   De som är födda från mitten av nittiotalet och framåt riskerar att bli totalitarismens aningslösa verktyg – att höra till sin grupp är viktigare än att tänka själv och samla kunskap, och vad är det om inte rena myllan för totalitära idéer? Mina pengar är satsade på islam, som står beredd med tvärsäkra svar på alla frågor, som erbjuder trygghet och en fast världsbild för vilsna och osäkra superindividualister när dessa upptäcker att ensam må vara stark, men är lik förbannat ensam.

   En tamhund må drömma om att vara en varg men säljer gärna sin frihet att frysa och svälta var den vill mot mat, värme och tillhörighet.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Olof

    /  02/01/2017

   Sen finns det också ett talesätt ”If you’re not a socialist before you’re twenty-five, you have no heart; if you are a socialist after twenty-five, you have no head.”

   Det finns ingen anledning att tro att millenials kommer att utvecklas annorlunda än de flesta andra generationer. När de börjar bli föräldrar, får bostad och lån och blir beroende av ett fungerande samhälle och stabilitet så tycks prioriteterna ändras.

   Så om de ser en sådan framtid framför sig så är det bara att småle lite grand, ge dem bilderna på de andra åldersgrupperna och förklara att det här är hur din åldersgrupp kommer att rösta om 10 år. Och det här om 20. Och det här om 30. 50 åriga du kommer förmodligen att tacka ‘gamlingarna’ för att din generation inte fick vara ensamma om att välja.

   Svara
   • Vic

     /  02/01/2017

    Mycket insiktsfullt. Jag tror att du har en väldigt bra poäng i att man vid olika ålder har olika prioriteringar. Lägre ålder = fler risker, högre ålder (och mer på spel) = stabilitet/säkerhet. Och jag tackar definitivt ”gamlingarna” redan nu. Våra äldre får på tok för lite cred för sin livserfarenhet och vishet.

    Dock tror jag att det finns ett antal till dimensioner som spelar en stor roll i detta sammanhang. En del forskning visar ju att varje generation har några specifika drag.

    Dels är det informationssamhället. De yngre i min generation och de i generation Z föddes i princip med laptops i knät och kan på en kväll ta reda på om politiker mörkar eller ljuger om saker, något som på 60-talet hade tagit 2 månaders efterforskningar för att veta. Det kan vara så att de unga som inte är hjärntvättade är jäkligt trötta på allt hycklande och ljugande och därför försöker ställa sig utanför det (vilket helt och hållet är min inte-så-ödmjuka hypotes).

    Dels är generationer också formade av sina föräldrar. Generellt har baby boomers och generation X kanske inte gjort ett optimalt jobb när det gäller att förbereda milleniebarnen för livet. Milleniegenerationens uppväxt tycks vara präglad av curlande och en känsla av att vara berättigad en massa saker som inte alls var självklarheter för tidigare generationer. Detta skulle förklara en stor del av milleniegenerationens prioriteringar och livsval. Och jag menar inte att förolämpa någon baby-boomer eller Gen X’are. De är också barn av sin tid och massor utav dem blev superbra föräldrar.

    Svara
    • Kristian

      /  02/01/2017

     Har skrivit något om detta under nästa inlägg.

     Svara
    • Rikard

      /  02/02/2017

     Hej.

     Du har givetvis helt rätt i att många tenderar att moderera sina åsikter med åren, och därifrån brukar statsvetare härleda att röstmönster förändras.

     Vad de missar är två saker: en ideologi som inte tillåter att man lämnar den (islam) samt vad som händer om så gott som samtliga myndigheter, fackföreningar, media, partier och andra (semi)statliga institutioner alla följer en specifik politiserad värdegrund – det blir som att välja mellan sju sorters vanilj (eller fyra nyanser av brunt kanske är mer passande?).

     Sedan skjuter du prick på hur äldre generationer av förment godhet gett yngre sämre förutsättningar – en bekant inom psykiatrin (där millennialer och liknande är överrepresenterade för vad man förr kallade inbillningssjuka) kallar det ”välviljans illvilja”.

     Teknologin verkar odla personligheter som pendlar mellan nihilistisk skepsis och fanatism – det man tror på tror man på absolut, och det man förkastar är anatema att ens tänka att det kan finnas. Detta gäller inte enbart ungdomar (vilket om jag förstått rätt man nu är tills man är trettio?).

     Det tar ett par årtionden innan man börjar inse hur lite man egentligen vet – jag var tvärsäker som tonåring och minns ännu känslan av ilska över att alla gamla grållingar inte bara kunde fatta hur passé de var.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Vic

       /  02/03/2017

      Bra synpunkter! Jag citerar dig nedan:

      ”Vad de missar är två saker: en ideologi som inte tillåter att man lämnar den (islam) samt vad som händer om så gott som samtliga myndigheter, fackföreningar, media, partier och andra (semi)statliga institutioner alla följer en specifik politiserad värdegrund – det blir som att välja mellan sju sorters vanilj (eller fyra nyanser av brunt kanske är mer passande?).”

      Det jag tycker att man kan se (till och med utan att läsa någon forskning på det) är att när detta händer i ett samhälle så stagnerar benägenheten att förändras. Istället förs i stort sett samma värderingar vidare mellan generationer eftersom utrymme inte ges för att ändras särskilt mycket (detta genomförs genom repression av kultur och åsikter). Tidigare historiska exempel på detta är kommunistiska Sovjet och existerande exempel är ultrakonservativa Saudiarabien. De stora förändringarna tycks ske genom någon form av intervention från en utomstående källa eller genom en inbördes kris. Sovjet föll ju på att den ekonomiska verkligheten kom ifatt vilket fick de styrande att gradvis styra över unionen till marknadsekonomi (På samma sätt som detta gissningsvis kommer att ske i Nordkorea). Mullorna i Afghanistan tappade greppet under USA’s invasion. Personligen tror jag att dessa krafter var starkare än de långsamma kulturella och sociala förändringarna bland folket. Och även om man ändrar åsikt så har man ju inte så mycket glädje av det när man blir piskad eller satt i koncentrationsläger så fort man tillkännager dem.

      Detta är dock bara min hypotes. Hoppas det inte blev för luddigt :O

 14. Svenne

   /  02/01/2017

  OT: Tino Sanandaji har lanserat sin bok ”Massutmaning”, i Riksdagen(!)

  Svara
 15. Men fan i helvete också, jag som har månadsabonnemang på Tele2! 😦 Jag antar att ingen kan rekommendera något telefonabonnemang som är så billigt som 70 kronor i månaden (jag använder inte internet på mobilen utan bara telefon)? Jag brukar oftast inte komma upp i mycket mer än 80-90 kronor totalt, och billigt är ju gott, men samtidigt vill man ju inte lägga pengar i Zara Larssons och andra hatares fickor…

  Svara
  • tompas11

    /  02/01/2017

   Nej just det, nu är det upp till bevis. Stöttar du idioter eller inte…

   Svara
   • tompas11

     /  02/01/2017

    Och förresten – vem använder abonnemang när det finns kontantkort..?

    Svara
    • Kristian

      /  02/01/2017

     Ja. Men vad är det för konstiga kontantkort ni har i Sverige? Ett pris när man laddar, sedan ett annat efter 31 dagar, går ut efter …
     För krångligt. Får läsa på och återkomma.

     Svara
  • havre flarnstad

    /  02/01/2017

   Tog det första exemplet jag hittade : Vimmla 60st Fria samtal , 600sms 2GB data 50:- första 3månaderna därefter 100kr och då slipper du kakan .

   Fria samtal och sms 150:-

   Tror garanterat att du kan flera hitta billigare abb om du letar 10min telefoni är inte dyrt längre och konkurensen om kunderna är stor.

   Svara
 16. Svenne

   /  02/01/2017

  Proletären(KP) kritiserar övriga vänstern: Stå upp för det sekulära #underhållning

  Svara
  • havre flarnstad

    /  02/01/2017

   Tycker att tok-vänstern har helt rätt i vissa saker här och det är bra att gammelkommunisterna försöker stå upp för en bra sak och nästan lite synd att den grenen
   av vänstern idag är försvinnande liten.

   Vad jag föredrar med dom äldre rödgardisterna är att man vet var man har dom här hymlas det inte med att man är diktator dyrkande kommunister det syns och märks och vissa saker har dom gemensamt med motståndarna till nyvänstern tex detta med religionen och då i synnerhet islam .

   ” 2017 får det vara färdigsnurrat. Kommunisterna måste utan darr på stämman stå upp för det sekulära samhället och ta kampen mot reaktionära strömningar oavsett vilka ideologiska förtecken dessa tar sig. Det sekulära samhället utgör det enda skyddet för religiösa minoriteter och är garanten för religionsfrihet – rätten att vara buddhist, kristen, muslim, jude eller något annat. Men det sekulära samhället måste i sin tur skyddas från religiös påverkan.

   Religionens inflytande slutar vid pagodens, kyrkans, moskéns eller synagogans ytterdörr. Vad människor väljer att tillbedja i dessa lokaler är upp till dem. Det handlar om rätten till tron, den vuxne individens rätt att på det privata planet tycka och tro vad den vill. ”

   Svara
 17. Asobi

   /  02/01/2017

  För er som vill byta finns flera rekommendationer. Dels kolla dem här prisjämförelsesajterna. Men de som de flesta byter till är: Fello (Vetefan vad det är), Hallon (Riktigt billiga och massa bra erbjudanden), Halebop (Billiga och pålitliga) Sen Vimla och Telenor.

  Dessa är ju olika bra beroende på dina krav. Men det tar max någon minut att byta och du kan nuförtiden behålla ditt nummer och allt. Därför inte konstigt att nu många sticker från Tele2 och Comviq eftersom det bokstavligt talat tar max någon minut (Supporten på Comviq har gett upp :P)

  Svara
  • Asobi

    /  02/01/2017

   Så hamnade kommentaren fel också.. Var menat som svar på en ovan kring Comviq ärendet.

   Svara
 18. havre flarnstad

   /  02/02/2017

  Alltså vad är det med polisen eller rättare sagt cheferna som tar besluten .
  Vad som hänt är att ett 50-tal personer flera maskerade har försökt att bryta sig igenom
  en polisavspärrning och angripit polisen med sk knallskott (kraftiga smällare tänk er gamla kinapuffar x10 i sprängverkan) och ingen är gripen fast ett antal brott är begångna.

  Vi jämför detta med när en gruppering många anser är av samma skrot och korn men
  på andra sidan politiska spektrumet nämligen Nordiska motståndsrörelsen skulle göra
  precis samma sak storma polisens avspärrning och hålla en icke tillståndsgiven demonstration vad hände ? Jo hela bunten vart prydligt paketerad och parkerad i
  snöslasken händerna bojade och flera har som sig bör åtal att vänta för upplopp m.m

  Blir så förbannad trött på daltet med vänsterpatrask och inv.slödder vilka är dom två
  grupperna som utför dom här attackerna på polis och demokratiska möten.

  En lag för vissa och en för andra fungerar inte rättvisan ska vara blind inte styrd av
  politiskt bajsnödiga polischefer.

  unvis.it/www.aftonbladet.se/nyheter/a/enQyK/tumult-utbrot-nar-jimmie-akesson-skulle-tala-i-eskilstuna

  Svara
 1. Påminnelse inför valet: Del 2 | WTF?
 2. SAS, bara erkänn att ni blev blåsta av vänsteraktivister. Precis som Audi blev för några år sedan. | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: