Vad har Quincy Jones III i kylskåpet?

Kollade på Breaking News på dplay idag och i ett klipp var det med en Quincy Jones III, han är visst domare i Idol eller nåt och är tydligen en känd musikproducent. Klippet kommer från ett besök hemma hos honom som Hänt i Vecket TV har gjort.

Han visade upp hur det såg ut och sen kom han till kylskåpet och det är då det blir intressant. Tycker jag i alla fall, Breaking News fokuserade på något helt annat i samband med inslaget  😛

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet

Ekologisk falukorv.

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet1

Eko-blåbär. Undrar om han plockat dem själv? Det gör jag, det är väldigt eko.

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet2

Avokadon är eko.

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet3

En eko-stek.

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet4

Eko-vitlök.

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet5

Eko-bananer.

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet6

Citronerna är eko.

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet7

Allt är eko. Han gillar eko.

Nu kommer ju frågan, är metmasken också eko? Vilken metmask kanske ni tänker?

quincy-jones-maskburk-i-kylskapet8

Den där metmasken. Det där är nämligen misstänkt lik en maskburk. Och om man har köpt mask så håller de väldigt länge om man förvarar dem svalt. Alltså så kan ett kylskåp vara utmärkt.

maskburk

Så där ser burken ut om man ser vad det står på locket också. Så visst är det en maskburk han har i kylskåpet?

Jag har som sagt ingen aning om vem Quincy Jones III är. Eller har säkert hört namnet men det har inte fäst så att säga.

Men det skiter jag i, har han metmask i kylskåpet gillar han förmodligen att fiska och då säger lagen att det är en bra kille!

Men HUR kunde Flippan och Freddan på Breaking News missa att han har metmask i kylskåpet? Är ju ett scoop? ”Flash: Idol-domare har metmask i kylskåpet!”

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

46 kommentarer

 1. MiT

   /  02/10/2017

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1262805743814014/*

  Svara
  • Törnrosa

    /  02/10/2017

   Här är en journalist som gör sitt jobb – mycket bra. Den ansvariga chefen gjorde inte sitt jobb. Hur patetisk får man bli i den positionen. Bottenbetyg för fegt slingrande.

   Apropå journalister så vill jag gärna slå ett slag för Chris Forsnes artikel i dag på Ledarsidorna. Hennes erfarenheter om hur det går till – och hur det har gått till – i branschen är också mina erfarenheter. Och ja, det är både skrämmande och beklämmande. mvh

   Svara
   • Jag upplever tyvärr inte Lamotte som någon professionell journalist med facebook som medieplattform och hans selfie-videos. Han hade befogade och rättfärdiga frågor, men de drunknade, vilket var mycket synd.
    https://bergersjo.wordpress.com/2017/02/11/joakim-lamotte-journalist/

    Svara
    • Törnrosa

      /  02/11/2017

     Jag upplever det så här: Många journalister måste i dagens läge jobba med att skaffa sig olika nya plattformar allt eftersom tidningarna drar ner på styrkorna. Vet en hel del duktiga kolleger med många yrkesår som på olika sätta fått dra sig tillbaka.

     Kanske för bångstyriga och dyra kan man misstänka då det efter lagom lång tid annonseras efter nytt folk. 😦

     Redan på 80-talet upplevde jag hur vissa journalister bara fick vikariat och så började de att vandra mellan vikariaten på olika tidningar. Då gällde det att inte sticka ut eller ställa krav om de skulle kunna återvända till nya vikariat efter las-karensen.

     Detta visade sig vara ett bra koncept, för vikarierna och projektjobben blev fler och fler samtidigt som journalistjobben blev färre och färre då tidningar går samman eller tvingas dra ner då prenumerantstocken minskar.

     Jag har inga problem med att anse att Lamotte känns seriös, tvärtom tycker jag det är spännande att se hur seriösa tuffa journalister nu söker nya vägar. mvh

     Svara
     • Törnrosa

       /  02/13/2017

      Förväntar mig inte – i det konkurrenstryck som finns i branschen – att Lamotte ska redogöra för sina planer och på sikt kanske slå undan fötterna på sig själv.

      Konstaterar att killen brinner för sitt jobb och ser välmående ut. Han är i färd med att bygga upp något.

      Gillar också hans videofilmer som är en utmärkt redovisning av hans arbetssätt. mvh

    • MiT

      /  02/11/2017

     Fast att han använder just facebook är itne så konstigt, han når så otroligt många fler människor där jämfört med andra kanaler. Facebook kan vara bättre än vilken tidning som helst i Sverige om du har nåt som uppmärksammas. Jag gissar att han varje gång han lägger ut nåt där når fler än han gör i GP. Problemet är ju att man inte sätter baconet på bordet via gratispubliceringar på fb oavsett hur många man når. Men att fb är grymt effektivt råder ingen tvekan!

     Svara
     • Att han använder FB om han bara vill nå en massa folk, visst. Men om han vill vara en professionell journalist eller överhuvudtaget dra in pengar på det han gör, då är det en annan sak.
      Det går ju för övrigt att använda FB på ett annat sätt. Han kan länka därifrån till sina texter och filmer, oavsett om de finns i tidningar, på TV eller på blogg eller youtube. Det hade varit en helt annan sak.

  • Kristian

    /  02/10/2017

   Skolans svar:
   http://www.stordammen.uppsala.se/nyheter/bast-vardnadshavare-och-foraldrar-till-vara-elever-pa-stordammens-skola/
   ”Förövaren stängs av i max tio dagar, vilket är gränsen för hur länge en elev, som har skolplikt, kan stängas av från undervisning.”

   Svara
   • Kristian

     /  02/10/2017

    Som Gudmundson sade, vi verkar tro att vi fortfarande bor i Sörgården.

    Svara
    • Törnrosa

      /  02/10/2017

     Känner mig jättepetig nu men…
     Rektorns förklaring är i princip ordagranna delar av kommunstrategens svar och det i sin tur är ett allmänt policyförhållande – så jag skulle vara missnöjd med det svaret om jag ställt samma fråga som Lamotte. mvh

     Svara
     • Kristian

       /  02/10/2017

      Ja, jag reagerade på att det var samma svar med två olika underskrifter.

     • Törnrosa

       /  02/10/2017

      Rektorn kanske saknar kurage, eller kunskap för att uttrycka sig. Eller har order att inte uttala sig innan kommunstrategen satt ner foten. Eller nån annan förklaring. Jisses Amalia.

      Nu har jag inte facebook men hoppas att Mit håller ögonen på om Lamotte får fram nån uppföljning på detta. mvh

     • MiT

       /  02/10/2017

      Kommer att kolla då och då!

  • Blir lite fundersam i alla fall. Jag tar givetvis moralisk ställning för flickan i fråga. Och visst kan man rikta viss kritik (kanske skarp kritik) mot skolans uteblivna agerande. Och man kan bli förbannad på det politiskt korrekta svaret. Men tyvärr är det inte riktigt så enkelt i alla fall.

   Vad de flesta verkar vilja är att hänga ut gärningsmannen. Det är förstås möjligt att göra för en privatperson, men skolan har tystnadsplikt och kan givetvis inte peka ut en person ÄVEN om denna är anklagad för våldtäkt.

   Sedan verkar de flesta tro att man kan slänga ut en elev, trots att det står svart på vitt att man bara kan stänga av en elev 5 dagar + 5 dagar under ett läsår. Under den tiden har den avstängde eleven rättigheter för kompensation för uteblivna skolgången. Efter detta har den tidigare avstängda eleven RÄTT att återkomma till skolan och skolan har SKYLDIGHET att ge den eleven undervisning (lärarledd).

   Det finns mao få (inga) möjligheter att få bort en elev som trakasserar sina kamrater från skolan. Om det i sig kan man tycka mycket, men så fungerar det om man ska följa lagen. Så är det meningen att det ska fungera om man frågar berörda myndigheter.

   Svara
   • Törnrosa

     /  02/10/2017

    Jag är inte ute efter att hänga ut den misstänkte våldtäktsmannen till allmän beskådan. Däremot anser jag att de ansvariga ska kunna svara på en direkt fråga som den Lamotte ställde.

    Varför stängde ni inte av…
    Ev följdfrågor borde inte heller vara så svåra att svara på.

    Det första offret skulle över huvud taget inte behöva utsättas för att träffa förövaren igen när hon genom sin skolplikt tvingas gå i skolan. Ett specialarrangemang utanför ordinarie skoltid t ex för den anklagade kunde vara en lösning. mvh

    Svara
   • Rikard

     /  02/11/2017

    Hej.

    Du kan läsa mer här:

    Avstängning regleras i Skollagen: 5 kap. 12-20 §§.
    [http://www.skolverket.se/regelverk/mer-om-skolans-ansvar/krankningar-1.201704]
    [https://beo.skolinspektionen.se/BEO/]
    [http://www.skolverket.se/regelverk/juridisk-vagledning/trygghet-och-studiero-1.126418]
    [http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/skollag-2010800_sfs-2010-800]

    Enligt mig kan skolan tillhandahålla undervisning via e-postad studieplan till vårdnadshavare

    Domstolens utlåtande har ingen bärighet för rektor beslut; det vilar på rektor att avgöra om avstängning eller byte av skolenhet är motiverat baserat på elevens dokumenterade beteende. Samtliga som arbetar i skolan och noterar att en kränkning äger rum är skyldig att rapportera detta, i varje enskilt fall, till rektor, som i sin tur är skyldig att meddela huvudmannen för verksamheten

    I min erfarenhet underlåter rektorer att använda de verktyg som faktiskt finns, dels av praxis och av hur de utbildas (eller snarare inbillas) men också då de inte sällan är både konflikträdda och konfliktundvikande och därför väljer minsta motståndets väg – det är inget bra karriärdrag att bli känd som ‘svår’ bland skolpolitikerna i kommunen. Särskilt inte om det rör sig om att man vill omplacera asociala elever, eftersom de andra rektorerna minst sagt är ovilliga att ta emot dessa, och skoldaghem oftast är överfulla.

    I det här fallet borde gärningshenen, förutsatt att skuld kan påvisas, utvisas på livstid med indraget medborgarskap.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Jag läste ditt inlägg längre ner. Problemet kvarstår. Åtgärder som de flesta skulle anse vara det naturliga saknar grund i lagen att genomföra.

     Svara
    • Törnrosa

      /  02/11/2017

     Rikard: Håller med dig: ”I det här fallet borde gärningshenen, förutsatt att skuld kan påvisas, utvisas på livstid med indraget medborgarskap.”

     Ska kolla in dina länkar senare. Jag har lite svårt att tro att skolcheferna är så bakbundna som det ges sken av. Anklagelserna gäller ett mycket grovt brott på en plats där skolan ska garantera trygghet åt 13-åriga flickor, som enligt lag är tvungna att vara där. mvh

     Svara
 2. Han gillar nog livet i eko-kanmaren?

  Metmasken kanske han har för att processa komposten bättre?

  Svara
 3. MiT

   /  02/10/2017

  Svara
  • Jonas

    /  02/10/2017

   Eftersom SVT’s ledning inte tvekar att betala rättegångskostnaderna så kan man gissa att smugglingen inte var spontan utan att den var planerad och godkänd i förväg.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  02/10/2017

   Den där barnprogramledaren som dömdes för knark för några år sedan skulle m.a.o. inte sagt att han aldrig använde drogerna i tjänsten, utan tvärt om, var en integral del i varför ungarna älskade honom.

   Svara
 4. MiT

   /  02/10/2017


  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/posts/1263968157031106*

  Svara
  • G

    /  02/10/2017

   Jag vet inte vad jag ska säga, det liksom kokar över! Jocke postade även följande ”fantastiska” svar från kommunen bland kommentarerna…

   ”Detta svar har kommit från Uppsala kommun. Väntar fortfarande på ett vettigt svar till föräldrar och barn på Stordammens skola.

   Hej,
   Här kommer svar utifrån hur vi hanterar misstänkta brott på en skola.

   Inledningsvis förstår vi att det alltid väcker starka känslor hos elever och vårdnadshavare när brott har begåtts på en skola. Det är ytterst allvarligt när det händer – alla elever ska kunna vara trygga i sin skola och vi gör vad vi kan för att våra skolor ska vara säkra för medarbetare och framförallt för våra elever.

   Om det finns misstankar om att brott begåtts på en skola gör skolledningen en polisanmälan och en orosanmälan till socialtjänsten. Hur andra myndigheter hanterar ett ärende efter att skolan anmält, måste de svara på. Enligt svensk rättspraxis är man emellertid oskyldig till dess att man dömts och det måste skolan förhålla sig till.

   Förövaren stängs av i max tio dagar, vilket är gränsen för hur länge en elev, som har skolplikt, kan stängas av från undervisning. Eftersom skolan är skyldig att tillhandahålla undervisning till en skolpliktig elev, görs under avstängningen en handlingsplan för hur det ska gå till. Skolledningen har då bland annat möten med vårdnadshavare, kurator etc för att få till en lösning som både tillgodoser tryggheten för övriga elever och skolans skyldighet att tillhandahålla undervisning.

   I vissa fall kan man komma överens om att en vårdnadshavare eller annan vuxen är med eleven i skolan på heltid. Ett annat alternativ är att eleven kommer till skolan, möts upp av skolpersonal och får undervisning utanför ordinarie skoltid, dvs när andra elever inte ska befinna sig i skolan.

   Skolledningen kan även utse vuxna som har ett särskilt ansvar att se till att eleven inte vistas i skolan på andra tider än de överrenskomna, och om så ändå sker, avvisa hen från skolområdet. Eftersom många skolor är stora, kan det emellertid ibland dröja innan det uppmärksammas att en person vistas på skolan olovligen.

   I en del fall kan det vara lämpligt att flytta eleven till en annan skola, men inte alltid. Det är inte säkert att det är bättre att en brottsmisstänkt elev, som skolväsendet är skyldig att ge skolundervisning, flyttas till en annan skola.

   De som utsatts för brott erbjuds stöd från kurator och i förekommande fall, skolpsykolog och självklart från sin mentor. Om de önskar gå kvar på skolan, ska de kunna göra det och det vägs självklart in i handlingsplanen för förövaren.

   Vänliga hälsningar,
   Maria Hasselgren

   Maria Hasselgren
   PR-strateg
   Kommunledningskontoret
   Telefon: 018 727 65 27
   Mobil: 072-569 38 79
   E-post:maria.hasselgren@uppsala.se”

   Svara
   • Opie

     /  02/10/2017

    Fy fan! Det är nästan så det vänder sig i magen! Och vad i helvete skickar de fram en jävla PR-strateg för? Nu är det fan nog! S.G.T!!!!

    Svara
   • Rikard

     /  02/10/2017

    Hej.

    ”Enligt svensk rättspraxis är man emellertid oskyldig till dess att man dömts och det måste skolan förhålla sig till.

    Förövaren stängs av i max tio dagar, vilket är gränsen för hur länge en elev, som har skolplikt, kan stängas av från undervisning. Eftersom skolan är skyldig att tillhandahålla undervisning till en skolpliktig elev, görs under avstängningen en handlingsplan för hur det ska gå till.”

    1) Avstängning regleras i Skollagen: 5 kap. 12-20 §§

    2) Tillhandahålla undervisning kan göras via e-postad studieplan till vårdnadshavare

    3) Om en elev fälls eller ej i domstol har ingen bärighet varken åt ena eller andra hållet; vad domstolen kommer fram till kvittar då dess beslutet i skuldbördan i ett sådant här mål inte utövar domvärjo över skolans val av åtgärd; det skulle vara ett separat mål via Skolinspektionen i så fall, så här ljuger hon i princip, enligt mig

    4) Samtliga som arbetar i skolan och noterar att en kränkning äger rum är skyldig att rapportera detta, i varje enskilt fall, till rektor, som i sin tur är skyldig att meddela huvudmannen för verksamheten

    Enligt flickans vittnesmål på Lamotte:s FB-sida så rekommenderar jag att man gör en anmälan enligt detta dokuments länkar:
    [http://www.skolverket.se/regelverk/mer-om-skolans-ansvar/krankningar-1.201704]
    [https://beo.skolinspektionen.se/BEO/]
    [http://www.skolverket.se/regelverk/juridisk-vagledning/trygghet-och-studiero-1.126418]
    [http://www.riksdagen.se/sv/dokument-lagar/dokument/svensk-forfattningssamling/skollag-2010800_sfs-2010-800]

    Betänk att det är kvinnor som den av Lamotte refererade rektorn och kommunikatören som ansvarar för era barns säkerhet och utbildning. Håll en svetslåga på de ansvariga på den skola där era barn går, annars beter de sig som [otryckbart]!

    Mina sympatier till flickan; jag tillönskar gärnings’mannen’ S.G.T.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
   • Kristian

     /  02/10/2017

    Såg inte den. Beklagar dubblett ovan.

    Svara
 5. Dreadlock

   /  02/10/2017

  Eko Metmaskar – Lite proteintillskott i morgonens grönsakssmoothie

  Svara
 6. MiT

   /  02/10/2017

  Apropå den gröna burken i kylskåpet, är det någon som sett annat än mask i sådana burkar? Jag har aldrig gjort det i alla fall.

  Svara
 7. Mike E

   /  02/10/2017

  Ekologi är en del av den Gröna religionen. Vetenskapligt har ekologisk odling inga fördelar (3 ledande svenska forskare visade nyligen detta i en studie) men ger mycket mindre avkastning så om världen skulle gå över till ekologisk odling så skulle jorden drabbas av katastrofal matbrist.

  Svara
 8. Kristian

   /  02/10/2017

  Mer om kameler:

  ”Det sägs att mjölken hjälper mot autism”
  ”Vi tänker oss att Volvo eller andra företag kan fotografera sina produkter med kameler”

  Svara
 9. Kristian

   /  02/10/2017

  Fram till idag har jag emellanåt tänkt att ”jodå, Expressen är i varje fall bättre än Aftonbladet. De säger ibland något vettigt. Expressen är inte 100% vidrig, så att säga.”.

  Det kan jag sluta med nu.

  Svara
  • Dan

    /  02/10/2017

   Du skrev exakt vad jag tänkte skriva. Tumme upp 👍

   Svara
 10. Kristian

   /  02/10/2017

  Tipstack till HAX.

  Svara
 11. Svenne

   /  02/10/2017

  Ganman förklarar:) #satir

  Svara
  • Kristian

    /  02/10/2017

   Var tvungen att se efter igen hur boken börjar:
   ”Det var en gång en pojke. Han var så där en fjorton år gammal, lång och ranglig och linhårig, Inte stort dugde han till: han hade mest av allt lust att sova och äta, och därnäst tyckte han om att ställa till odygd.”

   Vidare ur första kapitlet, hon var en riktig sierska, Lagerlöf:
   ”Men när han nu gick fram mot bordet, så lade han märke till något underligt. Det kunde ju inte vara så, att stugan hade vuxit. Men varav kom det sig då, att han måste gå så många fler steg, än han brukade, för att komma fram till bordet? Och vad gick det åt stolen? Den såg inte ut att vara större nu än nyss förut, men han måste först stiga upp på slån mellan stolbenen och sedan klättra för att nå till sitsen. Och på samma sätt var det med bordet. Han kunde inte se över bordskivan utan att kliva upp på armstödet. ”

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: