Ökar eller minskar våldtäkterna i Sverige?

Idag när Sverigebilden tycks vara viktigare än problemen som orsakar att Sverige krackelerar kan det vara på sin plats med lite fakta om vad som gäller.

Det kastas påståenden hit och dit, ena sidan säger att det är en våldtäktsvåg, att t ex Malmö är en krigszon, att mord och skjutningar rusar i höjden, att det är en epidemi av sexuella övergrepp osv. Och att det beror på invandringen.

Den andra sidan säger att det finns inga problem alls och att de problem som inte finns bara är utmaningar. Och att alla utmaningar som inte finns ändå är svenskarnas fel. Att det inte är någon skillnad alls mellan olika länder/kulturer fast vår kultur är ändå den allra värsta att leva i. Lever man i Sverige som svensk kvinna så lever man under ett fruktansvärt förtryck t ex. Sådeså!

Så låter det. Varje gång det har varit en uppmärksammad gruppvåldtäkt, och det har varit en hel del de senaste åren, så rycker man ut och försöker ursäkta förövarna, man säger att ”vi har misslyckats”. Trots att de varje gång har utländsk bakgrund. I många fall är de inte ens svenska medborgare. Ändå är det VI som har misslyckats? Andra sidan säger att ”bara kolla så de beter sig!”.

En del svarar med att jämföra med andra länder, de säger ”men kolla där då! Mycket värre i den staden i det landet JUH!!11!!”. Och alla förstår att den som säger så är enormt löjlig. Man ska ju givetvis jämföra med hur det har varit i Sverige innan och jämföra förändringar. Hur det ser ut i andra länder och jämföra med oss nu är totalt ointressant. Det kan vara en enorm försämring inom ett område här men jämfört med annat land är det fortfarande rätt bra.

Men hur ser det ut egentligen med statistiken? Jag siktar in mig på våldtäkter och sexualbrott eftersom det är vad som är på tapeten.

Ökad anmälningsbenägenhet

Ökad anmälningsbenägenhet används ju ständigt som förklaring så fort det är frågan om sexualbrott. Tillsammans med socioekonomiska faktorer som ALLTID är orsaken enligt kriminologer. Varje gång en kriminologiprofessor uttalar sig så kommer den otroligt slitna LÖGNEN om att allt bara är ökad anmälningsbenägenhet och att våldtäkterna egentligen bara minskar. Vad baserar man lögnen/påståendet att det är ”ökad anmälningsbenägenhet” som ligger bakom på?

Det enda jag känner till som ens gör anspråk på att mäta det är NTU, det är nog i alla fall det enda som är offentligt.

anmalningsbenagenhet-ntu

Tabellen med alla siffror är direkt från Brå.

Vad NTU är får man läsa själv men man frågar i alla fall om utsatthet för vissa brott och om man anmält brottet. Bland annat. Detta är de enda offentliga siffrorna i Sverige som berör ”anmälningsbenägenhet” så jag måste ju anta att det är dessa man använder?

Men vad kan man dra för slutsatser om ”anmälningsbenägenhet” av sådana siffror som skiljer sig så mycket åt från år till år? Antal anmälda sexualbrott har alltså enligt NTU varit från 2005 och framåt 11%, 17%, 14%, 19%, 12%, 23%, 19%, 10%, 12%, 8% och 9%. Inte direkt vad jag kallar pålitligt på något sätt! Kan man dra en enda slutsats vad gäller anmälningsbenägenhet av de siffrorna? Hoppar ju upp och ner med mellan åren med upp till nästan 100%! Är det verkligen baserat på det här skakiga man så bestämt hävdar att anmälningsbenägenheten är hög och ökar och att det bara är ökad anmälningsbenägenhet som förklarar sexualbrott som skett? För det är ju så man har förklarat det konstant under massor av år?

Varje vecka är det någon kriminologiprofessor som sticker fram näsan och pratar om ökad anmälningsbenägenhet som universalsvaret. Varenda en gör det. De säger alltid att våldtäkter har minskat. Nästa gång vill jag att man frågar vad de grundar det på och ber dem hänvisa till fakta som bevisar! Jag har inte sett något ännu i alla fall som bevisar det utan ALLA kurvor pekar uppåt! Utom anmälningsbenägenhetskurvan som pekar åt alla håll som finns.

Nästa gång vill jag höra Sarnecki et al säga ”det kan vara ökad anmälningsbenägenhet som ibland går upp och ibland ner, allt beroende på vilket år vi pratar om. Ibland är det hipp och ibland är det happ för vi har inte en jävla aning om hur vi annars ska kunna förklara bort det här.”.

NTU vs Anmälningar

NTU frågar ju om man har utsatts för ett brott och sen skattar man antalet händelser

skattat-antal-ntu

Så där ser det ut för sexualbrott enligt NTU.

sexualbrott-enligt-ntu

Gör man om NTU:s siffror till antal per 100 000 invånare vid varje enskilt år så ser det ut sådär. Folkmängden för varje år kommer från SCB. Antalet händelser enligt NTU delat med befolkningen som gällde varje år och sen gånger 100 000 för att få antal per 100k invånare. Att det är med till 2015 och inte 2016 är för NTU 2017 redovisar 2015 års siffror. Vi får vänta till valåret 2018 innan vi vet 2016 års siffror. Så alla som pratar om hur det ser ut för 2016 och använder NTU 2017 pratar egentligen om 2015… Och de sista 4 månaderna 2015 kom det över 114 000 till Sverige. Så 2016 års siffror blir intressanta valåret 2018 antar jag.

sexualbrott-enligt-anmalningar

Så ser anmälningar ut per 100k invånare under samma tidsperiod. Skiljer enormt i antal som ni ser men också i hur kurvan ser ut, framför allt i slutet. Hade kurvorna följts åt någorlunda bortsett från antalet hade man kunnat läsa ut något i alla fall men vad kan man säga om något när de ser ut som de gör? Syftet med NTU är att komplettera officiell statistik som anmälningar men hur kompletterar det när det skiljer sig åt så mycket? Siffrorna kommer från Brå.

Så vad är pålitligt? Anmälningar eller NTU? Kan båda vara det fast det skiljer så enormt? Låter väldigt skakigt tycker jag. Och risken/möjligheten att välja det som passar den egna frågan för stunden ökar ju enormt! Men oavsett vad man använder så är det en ökning över tid, även per capita alltså. Så lite har de gemensamt i alla fall.

Sen är väl bortfallet rätt stort i NTU också. Plus att man garanterat missar de allra flesta i de sk ”utsatta områdena”, eller no go-zonerna.

Förändrad lagstiftning

Man skyller höga siffror på förändrad lagstiftning också. Och det är klart, ju mer man petar in i ett begrepp desto fler anmälningar kommer det ju att bli. 2005 så förändrades sexuallagstiftningen ordentligt (har jag för mig) och 1 juli 2013 kom också en ändring som gjorde att fler brott klassas som våldtäkt.

anmalda-valdtakter-2000-till-2016

Den 2005 har ju påverkat om man tittar på anmälningar, är en tydlig ökning efter det. Intressant är att det kom en ökning redan mellan 2004 och 2005. Om det fick någon effekt på antalet anmälningar när man ändrade 2013 går ju inte att säga alls.

Man säger ju att antalet våldtäkter är så högt för att det är mer i begreppet så att säga. Och så är det naturligtvis.

anmalda-sexuellt-tvang-2000-till-2016

Man kan t ex se att antalet fall av sexuellt tvång har sjunkit rejält. Gissningsvis har åtminstone en del av dem hamnat i våldtäkt i stället.

anmalda-sexualbrott-per-100k-inv-2000-till-2016

Men samtidigt så har det totala antalet anmälningar per capita för sexualbrott ökat stabilt sen år 2000. Sexualbrott är ju ett samlingsbegrepp som rymmer alla olika sorter. Det har alltså stadigt gått upp när det gäller anmälningar men inte på samma sätt som i NTU som man kunde se ovan. Alldeles oavsett ändringar i lagstiftningen så har det alltså gått stabilt uppåt över tid.

Överrepresentation och socioekonomiska faktorer

Överrepresentation och socioekonomiska faktorer pratas det ju om. Från alla möjliga. Man hänvisar gärna till Brå 2005 där man konstaterar att överrepresentationen vid brott för de med utländsk bakgrund är 2,5. En del säger också att om man tar hänsyn till socioekonomiska faktorer så försvinner överrepresentationen nästan helt. Brå 2005 avser åren 1997-2001. Den gäller alltså inte fram till 2005 eller 2004. Och mycket har hänt sen dess!

morgan-johansson-om-socioekonomiska-faktorer

Senast var det DN som hänvisade till Brå 2005 och i samma artikel så säger justitieminister Morgan Johansson att om man rensar för socioekonomiska faktorer så försvinner överrepresentationen nästan helt. Enligt Brå 2005, som jag antar att även Morgan Johansson hänvisar till, så kan man på sid 10 läsa att överrepresentationen minskar från 2,5 till 2,1 när man tar hänsyn till socioekonomiska faktorer. De minskar med 16%, de försvinner alltså inte nästan helt. Minska med 16% och försvinna nästan helt är två helt olika saker. Det är en grov lögn från Johansson alltså! Om minister Johansson inte tycker att de officiella siffrorna från Brå duger utan att han måste hitta på eget så är han fri att beställa en ny undersökning från Brå så man får fakta på bordet. Johansson är faktiskt en av de få som ens kan beställa en sådan…

Jag kan köpa att man kan lägga in en del grejer i begreppet som också förklarar om man ska införa åtgärder men om man hela tiden ska rensa bort sånt som orsakar något så blir ju allt meningslöst till slut? Då säger ju allting ingenting så att säga? Och tvärtom. Brotten blir ju inte heller ogjorda för att man rensar i statistiken? Den faktiska överrepresentationen eller brottsligheten försvinner inte heller om man rensar. Man kan rensa bort allt om man vill men överrepresentationen finns där ändå i verkligheten. Och drabbar människor!

facts-or-fiction-morgan-johansson

Förklaringen ”socioekonomiska faktorer” är ENDAST användbara för ett enda syfte, nämligen för att veta hur man ska åtgärda dem och se till att de får mindre genomslag i t ex brottsligheten. De är INTE användbara för att försöka dölja hur verkligheten ser ut! Som Morgan Johansson och andra försöker göra. Det är nämligen ett faktum att vissa grupper ÄR extremt överrepresenterade och det försvinner inte om man försöker hitta på ursäkter och brotten försvinner inte heller!

Sen måste man också hålla i minnet att överrepresentationen på 2,5 eller 2,1 gäller samtliga brott och samtliga med utländsk bakgrund. Även de som totalt drar ner siffrorna. Det finns nämligen ett skäl till att man vill klumpa ihop dem så mycket som går.

bra-1996

Nämligen att försöka dölja vissa gruppers enorma överrepresentation för Brå gjorde en studie 1996 också som visade en helt annan bild för vissa. Dessa gruppers överrepresentation har ju inte magiskt försvunnit bara för att man klumpat ihop alla utan den finns ju kvar och har effekt eftersom vi i Sverige inte är intresserade av vad som ligger bakom och ens försöker göra något åt det. Det enda intresse vi har av ”socioekonomiska faktorer” är när man ska försöka ursäkta grova brott eller försöka förklara bort dem. Det är inte lösningen på brott som en del verkar tro!

Man kan se att vissa länder sticker ut när det gäller våldtäkter. Ordentligt!

Om man nu går vidare och kollar hur invandringen sett ut sen 2005 så kanske man kan se hur många av de med stor överrepresentation som faktiskt kommit? För deras ”socioekonomiska faktorer” hänger ju med och blir reell verklighet i Sverige oavsett vad man säger.

I statistik ska inte en enda siffra vara friserad eller ändrad med hänvisning tagen till teoretiska ”socioekonomiska faktorer”! Då ljuger man om vad siffrorna ska visa! En tabell med siffror anpassade efter sådana faktorer är en falsk och värdelös tabell som inte är användbar till något. Om man däremot mäter ett visst område, gör insatser och sen mäter igen, då kan man jämföra. Men inte teoretiskt lägga på som ett filter! Kan man inte använda statistik för att jämföra så är den tämligen meningslös och värdelös.

Alla siffror nedan kommer från Migrationsverket.

4-komma-6-till-3-komma-3

Jag samlade ihop alla som kommit till Sverige mellan 2005 och 2016 och sorterade dem efter tabellen i Brå 1996 bara för att se hur många som kommit från de områden som är mest överrepresenterade i våldtäkt. Det är ju det som är på tapeten nu tydligen. Jag har tagit med alla länder som det kommit fler än 700 ifrån mellan 2005 och 2016. Bulgarien och Rumänien har det också funnits massor av tiggare från i Sverige under många år. T ex Somalia var ju inte ens med på listan i Brå 1996 så jag placerade Somalia med övriga Afrika. Kanske Egypten nu egentligen ska tillhöra Norra Afrika också men spelar nog ingen roll i sammanhanget.

Lite räkneexempel på siffrorna från Brå 1996 med invandringen mellan 2005 och 2016 så man har lite att jämföra med. Om man tar siffrorna för svenskar och helt enkelt fyller på tills man har alla svenskar (född i Sverige med två svenskfödda föräldrar) så är det 20 svenskar per 100 000 invånare som registrerats för våldtäkt mellan 1985 och 1989, 200 på varje miljon. Andelen med utländsk bakgrund (utrikes född eller inrikes född med utrikes födda föräldrar) i Sverige var enligt SCB 2015 nästan 2,2 miljoner. Antalet medborgare i Sverige 2015 var ca 9 850 000 så ca 7 650 000 var svenskfödda med föräldrar födda i Sverige. Ca 1530 svenskar skulle alltså vara registrerade för våldtäkt under en 5 års-period om man tog siffrorna rakt av. Om jag förstår det rätt. En väldigt låg siffra!

Ca 13 500 har kommit från de länder som är allra mest överrepresenterade. Ca 17 500 från de mest överrepresenterade länderna bodde i Sverige 2016. Tänk också på att det finns massor av sk ”gatubarn” från just de länderna också som inte är med i Migrationsverkets register och alla de lever på kriminalitet. Om man lite fult räknar om  de som kommit mellan 2005 och 2015 till våldtäkter så motsvarar det ca 57 st. Dessa ca 13 500 motsvarar alltså nästan 300 000 svenskar!

Tänk er, 13 500 st motsvarar ett helt Malmö befolkningsmässigt om det enbart bodde svenskar där.

Ca 71 000 har kommit från Irak vars överrepresentation är 20 gånger svenskens. Om man tar de irakier som kom mellan 2005 och 2015 så motsvarar det ca 273 st våldtäkter. 273 st motsvarar ca 1 350 000 svenskar.

Har bara kommit ca 2300 från Rumänien och Bulgarien. Det bor ca 30 500 från Bulgarien och Rumänien i Sverige. Tar man de som kom mellan 2005 och 2015 så motsvarar det ca 8 st våldtäkter.

Har kommit ca 57 000 från övriga afrikanska länder mellan 2005 och 2015 och det bor ca 89 000 från bara de länderna som syns ovan i Sverige. Tar man bara de som kommit mellan 2005 och 2015 så motsvarar det ca 180 st våldtäkter. 180 st motsvarar 900 000 svenskar.

2-till-1-komma-2

Det kom 17 449 från Iran och Bolivia 2005 till 2016 och 2016 bor det ca 75150 från de båda länderna men där Iran dominerar med över 70 000. Tar man de som kom mellan 2005 och 2015 så motsvarar det ca 33 st våldtäkter. 33 st motsvarar drygt 160 000 svenskar.

Eftersom jag inte visste var jag skulle sätta in Afghanistan så satte jag det tillsammans med Syrien, Jordanien och Palestina. Om något så är överrepresentationen kanske t o m för lågt satt på Afghanistan. Jag satte Staslös där också då det oftast verkar vara sk statslösa palestinier, såna som är födda i t ex Libanon osv som är extremt brottsaktiva i våra grannländer och då också säkert här. 2005 till 2016 kom det ca 215 741 st från denna grupp och 2016 bor det ca 190 800 från de länderna plus Statslös då jag inte har en aning om var de ska in. Totalt ca 224 000. Tar man de som kom mellan 2005 och 2016 så motsvarar det ca 391 st våldtäkter. 391 st motsvarar ca 1 950 000 svenskar.

Sen har vi Turkiet och Albanien, jag lade Albanien där eftersom de är väldigt brottsaktiva i våra grannländer. Ca 38 500 från de båda länderna. Ca 50 000 från de båda länderna bor i Sverige. Tar man de som kom mellan 2005 och 2016 så motsvarar det ca 19 st våldtäkter. 19 st motsvarar nästan 100 000 svenskar.

Etiopien och Eritrea satte jag på samma av den enkla anledningen att de har varit samma land så antagligen så har Eritrea samma överrepresentation som Etiopien. Ca 38 500 har kommit till Sverige mellan 2005 och 2016. Det bor ca 24 700 från de båda länderna i Sverige 2016. Tar man de som kom mellan 2005 och 2015 så motsvarar det ca 55 st våldtäkter. 55 st motsvarar ca 280 000 svenskar.

1-komma-1-till-1

Jag satte länderna från det gamla Jugoslavien tillsammans, rätt eller fel. Skiljer sig säkert en del mellan de länderna kanske både upp och ner men i det stora hela spelar det nog inte så stor roll. Jag satte även El Salvador där, mest för att det är närmast Colombia som finns med i Brå 1996 men inte med så många som kommit till Sverige sen dess. Även Jemen fick hänga med även om jag gissar att det ska vara mycket högre. Mellan 2005 och 2016 kom det ca 51 200 från den gruppen och 2016 bodde det ca 108 000 från de länderna i Sverige+ plus ca 67 000 från forna Jugoslavien som kom innan det delades, totalt ca 174 000.Tar man de som kom mellan 2005 och 2015 så motsvarar det ca 54 st våldtäkter. 54 st motsvarar nästan 280 000 svenskar.

Hade inte en aning om i vilken grupp de forna staterna i Sovjet skulle placeras så jag satte alla i en grupp med värdet 1 per 1000. Där är det säkert massor av länder som ska upp högre gissar jag. Men bättre att vara lite försiktig ändå. Det kom 60 772 st mellan 2005 och 2016 och det bor ca 111 200 från de länderna i Sverige. Tar man bara de som kom mellan 2005 och 2015 så motsvarar det ca 56 st våldtäkter. 56 st motsvarar nästan 280 000 svenskar.

Mellan 2005 och 2015 så har vi alltså importerat ca 1100 st våldtäkter fördelat på ca 500 000 personer. Om det varit svenskar eller motsvarande, vad gäller våldtäkter, som kommit istället så hade antalet i Sverige ökat med ca 100 st, från 1530 till 1630, stället för med 1100 st, från 1530 till 2630.

Det finns sådana som säger att invandringen inte ökar antalet våldtäkter i Sverige men i alla fall jag tycker det är mycket märkligt om ca 500 000 invandrare på 11 år vars ”extra tillskott” är ca 55% av svenskarnas totala antal våldtäkter inte skulle påverka antalet i Sverige kraftigt uppåt. Är ju helt absurt att ens påstå något sådant!

De ca 500 000 står för samma antal våldtäkter som ca 5 000 000 (fem miljoner) svenskar gör (beräknade alltså). Hur i helvete kan man vara så dum att man påstår att de 500 000 inte påverkar siffrorna uppåt kraftigt?

Så vad säger siffrorna vad gäller våldtäkter 2005 till 2015?

anmalda-valdtakter-2000-till-2016

Siffrorna säger ökning med ca 43%. En ökning är väldigt långt ifrån en minskning…

Visst är det lustigt att den faktiska ökningen i procent vad gäller anmälningar mellan 2005 och 2015 ligger ganska nära den förväntade ökningen om man räknar på siffrorna som finns i Brå 1996 och antal som kommit från respektive land mellan 2005 och 2015…? (mina beräkningar är ju dessutom ganska grova). För det är förväntat, man har varit fullt medveten om att 13 500 från vissa länder motsvarar ca 300 000 svenskar vad gäller antalet våldtäkter. Man har vetat om att ca 500 000 invandrare från de grupper som kommit motsvarar ca 5 miljoner svenskar vad gäller våldtäkter. Man har vetat, tro inte annat…

Det är ganska obehagligt att räkna folk i våldtäkter, jag gillar inte det alls. Men vad är alternativet när politiker, journalister och kriminologiprofessorer säger att det minskar när all tillgänglig data säger ökar? Man vet ju om att man importerar ett gigantiskt nettoöverskott av grov brottslighet? Och man har dessutom gjort det utan minsta lilla plan över hur man ska handskas med det!

Man kan hålla på och tjata om socioekonomiska faktorer tills man blir blå i ansiktet, det minskar inte antalet brott överhuvudtaget. Inte ens med ett enda. Här i Sverige har vi inte gjort NÅGONTING på säkert 30 år åt alla jävla socioekonomiska faktorer mer än tjatat om dem! Jo, det man gjort är ljugit om överrepresentation och dess effekt på det faktiska antalet brott och fyllt på med massor av mer överrepresentation samtidigt som man anklagat de hyggliga svenskarna för alla grova brott när statistiken går upp! Om någon grupp har 23 gånger svenskens överrepresentation, eller 20, eller 15 eller 10 så hjälper det INTE att anklaga svenskarna, som förmodligen är minst benägna i hela världen, för all importerad nettobrottslighet!

Det måste bli ett slut på det!

Btw, jag har säkert räknat fel på något ställe, det snurrar i skallen med siffror som flyger hit och dit. Säg till om ni hittar nåt! Jag är ingen expert på sånt här och har gjort allt helt ensam men eftersom de som är experter och har betalt för det inte vill räkna utan tvärtom, hellre vill försöka mörka, så är man ju tvungen.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

53 kommentarer

 1. tompas11

   /  02/25/2017

  Vilket skulle bevisas. Fantastiskt jobb du lagt ner – imponerande. Nu borde det väl vara slutsnackat om att antalet våldtäkter minskar och vilka som står för flertalet av dem.

  Svara
 2. Eftersom den andra tråden lär dö ut, så lägger jag in detta här också – men MSB har gjort en förstudie om Muslimska brödraskapet:
  https://ledarsidorna.se/notis/msb-presenterar-en-forstudie-om-muslimska-brodraskapet/

  Jag ska ta och läsa igenom den på måndag, men våra politiker och journalister lär ju ha avhandlat hela rapporten i detalj innan dess!

  Svara
  • CaseyJones

    /  02/26/2017

   Jag är sjukt nyfiken på varför du Polyester får så mycket nertummar. Det verkar ju inte spela nån roll vad du skriver.

   Svara
   • Haha, det började med att jag skrev att jag inte gillade Kent Tokeroth och det har rullat sedan dess. Get with it och ge mig en nertumme!

    Svara
    • CaseyJones

      /  02/26/2017

     Jaså. Ja ja. Han har väl sina för och nackdelar. Du får ingen nertumme av mig i alla fall. Åtminstone inte den här gången. Jag svarade på din kommentar om folkpar… liberaler på förra bloggposten och drog på mig ett par nertummar 🙂 Det verkar smitta.

     Svara
    • Jan

      /  02/26/2017

     Jag har samma ”problem” med forumets alliansvänner. Det går bra att skylla vänstern för allt, precis allt, men börjar du att kritisera Moderaterna haglar nertummarna. Högerkritik är en blind fläck här. Det finns dock, som tur är, undantag som bekräftar regeln!

     Svara
 3. Jan

   /  02/25/2017

  Visst, Fredrik. Stå upp för ditt, stå upp för datt. Miljoner hit och dit för att informera om förintelsen. För femtielfte gången. Och det är alltid vita etniska svenskar som behöver informeras hela tiden. Snälla dubbelnollan! – låt Fredrik skriva inne- och utelistor på nöjessidorna istället…
  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/dA5yA/det-ar-alltid-brattom-att-sta-upp-mot-rasism

  Svara
  • Lövet

    /  02/25/2017

   …han var fel på det mesta av det också under sin tid på nöjesbilagan…

   Svara
  • Virtanen är 40+ och kan inte komma med ”da kidz”. Så han har lagt om sig lite – till en idiot som moraliserar det vi alla vet. Låt oss alla klappa honom på huvudet! Som att vi besöker en kamel.

   Svara
  • Olof

    /  02/26/2017

   Det som hände under 20-30 talet som gjorde att ‘vanliga’ människor blev nazister var att man lät bli att hantera väldigt stora samhällsproblem. Det öppnar nämligen upp för populister som lovar att fixa sakerna på sitt sätt.

   Så Fredrik behöver inte gå längre än till spegeln för att hitta största risken för att något liknande skall hända igen.

   Svara
 4. Pelle2

   /  02/25/2017

  Ot:
  Bloggaren i otakt bloggar om de svenska feministerna som sviker de kvinnor som lever i ett hedersförtryck.
  http://iotakt.se/sveket/

  Svara
 5. Pelle2

   /  02/25/2017

  Bloggaren Fnordspotting bloggar om postmodernisterna som helt plötsligt är jättesugna på fakta när deras postmodernism baktände och övertogs av högerpopulisterna.
  http://fnordspotting.blogspot.se/

  Svara
 6. Pelle2

   /  02/25/2017

  Lite mera on topic.
  Ann Heberlein på Ledarsidorna skriver om att svenskar klarar av att behärska sig vad gäller livets motgångar och börjar inte bränna bilar och kasta sten på blåljuspersonal när livet är tufft.
  https://ledarsidorna.se/2017/02/ann-heberlein-sluta-bete-dig-som-ett-svin/

  Svara
 7. Pelle2

   /  02/25/2017

  Johan Westerholm på ledarsidorna skriver om att myndigheten för samhällsskydd och beredskap(MSB) har börjat titta på att islamistiska organisationer växer i Sverige.
  Kul att någon myndighet tar sitt uppdrag på allvar..
  https://ledarsidorna.se/notis/msb-presenterar-en-forstudie-om-muslimska-brodraskapet/

  Svara
 8. Pelle2

   /  02/25/2017

  Vill även tacka MIT för hans gedigna arbete med att ta fram statistik över våldtäkterna och förövarnas ursprung.

  Svara
 9. MiT

   /  02/25/2017

  Intressant inlägg!
  ”När regeringen ville krossa lögnerna om Sverige – men det gick sådär”
  https://bodilbergh.wordpress.com/2017/02/25/nar-regeringen-ville-krossa-lognerna-men-det-gick-sadar/

  Svara
  • Jan

    /  02/25/2017

   Påminner om Ullenhags mytsida. Man lägger överdrifter till rätta med underdrifter. Eller korrigerar halvsanningar med andra halvsanningar. Det är bara att välja vilka alternativa fakta man vill tro på. Regeringen är inte särskilt mycket bättre än Trump.

   Svara
 10. Pelle2

   /  02/25/2017

  Carl Bildt gör som så många andra i etablissemanget att han jämför invandringen från forna Jugoslavien med invandringen från länder som Somalia,Syrien och Afghanistan.
  I det forna Jugoslavien fick människorna en grundutbildning medan människorna från Somalia,Syrien och Afghanistan inte sällan är människor utan någon som helst utbildning och därmed är rena analfabeter.
  Dessutom delar ju människor från det forna Jugoslavien många av våra värderingar till skillnad från människor från Somalia,Syrien och Afghanistan.
  Det är ju därmed direkt ohederligt att jämföra dessa människor med varandra.
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/5apX6/bildt-till-trump-skippa-golfen-och-kom-hit

  Svara
 11. MiT

   /  02/25/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  02/25/2017

   Ja, det är helt sjukt att en person som Hansson får en otroligt välbetald reträttplats i staten när han får sparken. Detsamma kan man säga om den förra polismästaren i Malmö.
   En vanlig person som får sparken åker ut med huvudet före och får klara sig själv.
   En person som Hansson får ett välbetalt reträttjobb.

   Svara
 12. Pelle2

   /  02/25/2017

  OT:
  Radikalfeministen Frida Söderlund på Aftonbladet skriver en drapa om vikten av att störa ordningen vilket är lika med att utmåla kvinnor som offer för det berömda patriarkatet.
  Det är jättesynd om Zara Larsson att Skavlan i hans intervju tar upp att hon har sagt att hon
  hatar män.Zara skall, enligt Frida, själv få bestämma vilka frågor som ställs till henne.
  Undrar om någon av hennes kollegor skulle hålla med om att deras intervjupersoner skall få diktera vilka frågor dom får ?
  Det är ju dessutom så att Zaras manshat har varit en stor del i hennes berömmelse.
  Är det inte lika kul längre eller varför gnäller Frida?
  Hon skriver också följande:
  Ni vet – det faktum att män och kvinnor aldrig har haft samma rättigheter, möjligheter eller friheter. Någonsin.
  Vilka rättigheter,möjligheter och friheter har män som inte kvinnor har i Sverige ?
  http://archive.is/yfzfB#selection-537.276-543.90

  Svara
 13. MiT

   /  02/25/2017

  Svara
  • Motkraft

    /  02/26/2017

   Om vi räknar i överkant att 50% arbetar i Sverige så betyder det att varje person som arbetar betalar 1000 kronor i månaden för Migrationsverket direkta kostnader.

   Sedan vet vi att vi har andra kostnader som är kopplade till migrationen…

   Svara
 14. MiT

   /  02/26/2017

  Svara
 15. MiT

   /  02/26/2017

  Svara
 16. MiT

   /  02/26/2017

  Svara
 17. MiT

   /  02/26/2017

  Svara
 18. MiT

   /  02/26/2017


  *https://www.facebook.com/peter.springare/posts/10208482371645349*

  Svara
  • Jan

    /  02/26/2017

   Helt rätt, Peter. Ignorera finvänsterns folkdomstolar. Är de några som borde ställas inför folkrätt så är det de. Strunta också i deras ständiga krav på fakta och källor. Själva bidrar de inte med källor och fakta. Om vi inte talar om alternativa fakta då. Det är de duktiga på.

   Svara
 19. MiT

   /  02/26/2017

  Svara
 20. Motkraft

   /  02/26/2017

  These people will be entering the strongest labour market we have seen in many years. If we are managing in terms of jobs, schools and housing, and reducing social gaps, we will also manage in terms of crime prevention.

  Är han på riktigt?!

  Vi har 350 000 arbetslösa och då är inte de med låtsasjobb inräknade. Var är den starka arbetsmarknaden?!

  Skolan är i fritt fall och det saknas 700 000 bostäder.

  Inget parti, inte ens socialdemokraterna, vill på allvar minska klyftorna i samhället.

  Påståendet är att ”om” vi fixar detta så kommer vi få färre brott. Det kan vara sant.

  Men eftersom det inte finns på kartan att vi klarar detta på grund av bristande politisk vilja och att vi faktiskt inte klarar av att få så många nya medborgare i så snabb takt så finns det ingen annan slutsats än att vi INTE kommer att få färre brott utan tvärtom.

  Svara
  • Jan

    /  02/26/2017

   ”Strongest labour market”! Det han menar är att det finns en stor efterfrågan på nyckelpersoner på arbetsmarknaden. Alltså erfaren yrkesutbildad personal. Särskilt sådana kategorier som politikerna misslyckats med att ordna utbildningar åt de senaste decennierna. De här jobben kan naturligtvis inte tas av långtidsarbetslösa, nybakade gymnasister eller nyanlända analfabeter.

   Det han borde ha sagt är att vi har ett a- och b-lag på arbetsmarknaden. Tillhör du a-laget har du goda chanser att få ett jobb, tillhör du b-laget kommer du att ratas eller, om du har tur, hamna i bidragsjobbranschen. En väldigt stor del av de nyanlända, särskilt kvinnor, kommer aldrig att få ett fast jobb under hela sitt liv. Fast det sa han aldrig…

   Svara
 21. Anna2

   /  02/26/2017

  Kära nån! Måste gå igenom hela inlägget igen i morgon med vakna sinnen.
  I slutänden så vill jag nog ändå veta, oavsett om de sexuella brotten ökar eller minskar. Hur ser förhållandet procentuellt ut mellan svenska skitstövlar och dito med utländsk bakgrund ut? Är det samma som BRÅs rapport 2005 eller har den förändrats? Just ja, är väl därför de inte vill presentera fakta. Är väl som Norge då att t ex överfallsvåldtäkter är till 100 % utförda av män från MENA…
  Lite fundersam också på droppet på sexuellt tvång/utnyttjande. Om det har flyttat rent brottsmässigt, borde det inte vara motsvarande ökning på våldtäktssidan? Var har de tagit vägen? Kan inte för mitt liv tro att de plötsligt minskat.
  Som sagt, jag kanske hittar något svar i morgon men det är i slutänden bara BRÅ som kan ge oss slutlig fakta och där kommer inget, som det ser ut, att hända förrän efter valet 2018.
  Allt är som Ganman säger, bat shit crazy.
  https://jensganman.wordpress.com/2017/02/23/the-little-country-that-could-swedens-descent-into-relative-madness-and-the-curse-of-ratt-vardegrund/
  Hans satirer är så skönt råa men denna liksom den om när han följde en väktare och hans jycke Griseknoen ligger nog närmare sanningen än han kanske tänkte. Eller blev jag dubbelllurad? Han är ju inte alltid rent satirisk!
  Gillar honom iallafall eftersom det mesta han lägger ner jobb på ändå är baserad på verligheten.

  Svara
  • Det intressanta vore väl att se våldtäktsstatistiken i valfritt MENA-land och sedan jämföra med Sverige och om det har skett en viss överföring.

   Eller nej. De flesta (alla?) länder i MENA har nog inte statistik. Så då sker inga våldtäkter där.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  02/26/2017

    Jag gissar på snävare definition av våldtäkt och aningen lägre anmälningsbenägenhet där.

    Svara
   • Rp

     /  02/26/2017

    Jag skulle tro att det är kulturkrocken snarare än kulturen som genererar alla dessa våldtäkter. I MENA vet man att man är en hora/villebråd om man går utan att täcka sig alltså gör man inte det, då behöver man inte våldta alla dessa horor som inte finns.

    Svara
 22. Johan A

   /  02/26/2017

  Jag är lite fundersam över det där med sjunkande antal våldtäkter och ökande anmälningsbenägenhet som kriminologerna kommer med. Om benägenheten att anmäla ökar medan antalet faktiska våldtäkter minskar, borde inte det också innebära att det kommer in fler falska anmälningar?

  Svara
 23. Försök att råna och våldta går inte alltid så bra.
  En kvinna jag känner mycket väl vi kallar henne bara XX var på väg hem från en fest. Det var på natten men hon bodde bara en kvarter parkväg ifrån. Hon var klädd i en lång aftonklänning utan axelband. Hastigt kom det två mörka män mot henne, tog tag i henne och vräkte på marken, slet i hennes klänning. Hon blev förbannad och eftersom hon var sångkunnig koloratursopran skrek hon ut ett högt C som hördes långt, några kvarter. En taxi nitade åt det hållet och förövarna sprang iväg och fick bara med sig hennes väska, med nycklar.

  Taxin körde henne till polisen men vad sa de? Går man klädd och ser ut som du kan vad som helst hända. Ta taxi nästa gång. (En del tyckte att hon såg ut som Marilyn Monroe.) De tog inte mot någon anmälan, hon skulle lugna sig först och hon förlorade ju bara småpengar och nycklar. Hon gick aldrig tillbaka.

  Till sist körde taxin henne hem gratis. . Hon ringde mig och jag åkte till henne så fort det gick. Vi båda tappade tron på polisen.
  Det här hände ett tag sedan, kanske innan ökad anmälningsbenägenhet.
  Ta sånglektion. Det hjälper till att kunna skrika högt.

  Svara
 24. MiT

   /  02/26/2017

  Svara
 25. Jan

   /  02/26/2017

  Samtidigt är det ju så att kriminaliteten i förorterna är en direkt följd av för stor invandring. Även om politikerna nekar till det. Pratet om integration är århundradets lögn.

  Brottsligheten kommer vi aldrig att kunna lösa. Även om partiskojare vill ge sken av det. Gå inte på flosklerna om hårdare straff och ditten och datten. Det enda vi kan göra för att någorlunda ställa ting tillrätta är att anpassa invandringen till kapaciteten att ta emot. Och det borde vi ha gjort från första början….

  Svara
 26. Jan

   /  02/26/2017

  Arbetarrörelsen backar in i framtiden. Morgan Johansson hade varit den förste att kalla den retorik han anför nu som rasistisk bara för tre-fyra år sedan. Men nu går det bra att vara rasist – eller hur Morgan?
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/9akvl/vill-gora-det-lattare-att-avlagsna-tiggare–ny-lag-ska-galla-fran-jul

  Svara
 27. Jag vet att detta inte är bloggen – men LSS-systemet frustrerar denna lilla hora.

  (Jag förenklar vissa saker här, men:)

  Alltså – det funkar inte från båda sidor. Nu senast hörde jag om en kvinna ”arbetade” med sin son. Fint så. Hon har dock Münchhausen och gör denna illa. En tant på soc var gråtfärdig för att hon inte kunde göra något! Sonens vilja är – självklart – att stanna med sin mamma, eftersom det är allt han vet och hans värld.

  Å andra sidan så har jag sett hur människor som faller under LSS och bör få det, men ingen vill ge dom det. Speciellt soc/FK.

  Är det bara jag och Jan som sett detta haveri? För att poängtera: jag är inte mot LSS, däremot ser jag problem i systemet.

  Svara
  • Jan

    /  02/26/2017

   Jag har heller inget emot LSS om Bengt Westerberg betalar för det. Han bör betala skillnaden mot vad det kostade innan det infördes och vad det kostar nu. I år skulle han bli skyldig 30-1,5 miljarder = 28,5 miljarder. Under alla dessa år rör det sig nog om närmare en biljon (ettusenmiljarder kronor) han är skyldig svenska skattebetalare. Dags att sälja bostadsrätten, Bengt!

   Svara
   • Nåja, ur perspektivet att folk annars stannar hemma för att ta hand om sin nära och kära så är det rätt logiskt. Problemet med hans reform är väl att den är extremt luddig – jag läste om ett fall där föräldrar fick LSS-åtgärder, åkte till sitt hemland och de fick panik. Tror man måste vara berättigad vissa antal timmar för att kunna använda dom utomlands.

    Svara
    • Jan

      /  02/26/2017

     Precis som all statlig verksamhet ska det skötas kostnadseffektivt. Drygt två miljoner per ”brukare” och år är inte ekonomiskt hållbart i längden. Hur kunde man ta hand om lika många patienter till en bråkdel av kostnaden innan ”valfrihetsreformen” (valfrihet på någon annans bekostnad) infördes? Samhället måste prioritera sina utgifter. Den här reformen har också orsakat en ganska så omfattande brottslig verksamhet. Hört talas om kaninmannen och Södertäljeligan? (och hundratals andra fall för den delen). Är det väl spenderade statliga miljarder?

     Svara
 1. Professor i meningslöshet | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: