Professor i meningslöshet

Kan man vara professor i meningslöshet? Eller professor i irrelevans, eller snarare en irrelevant professor? Jodå, i Sverige kan man det, vi har t o m flera stycken. De erkänner t o m offentligt att de är professorer i meningslöshet hur korkat det än kan verka.

professor-i-etnicitet

Stefan Johansson är alltså professor i meningslöshet. Enligt sig själv alltså.

Men han har rätt, etnicitet i sig säger inget om kriminalitet. Däremot säger etniciteten på en som kommer till Sverige massor om kulturen man växt upp i t ex, något som förmodligen spelar en mycket stor roll. Om inte kultur spelar någon roll så kan man heller inte prata om subkulturers påverkan. Eller om gängkulturers påverkan osv. Då påverkar inte kultur alls på något sätt oavsett. Antingen påverkar kultur eller så påverkar den inte. Så etniciteten i sig säger alltså inget utan det som etniciteten kan berätta är om kulturen man kommer ifrån.

Man kan väga in precis vad man vill tills det slutar med att alla människor är kolbaserade livsformer. Då kan jag garantera att man inte kommer att hitta nåt som skiljer sig åt oavsett. Är man nöjd då? Kommer den faktiska överrepresentationen att försvinna då? Kommer brottsligheten att dö ut? Kommer vissa länders överrepresentation vid grov brottslighet, så hög som 23 gånger svenskens, att sluta existera i verkligheten då?

professor-i-etnicitet1

Samma professor i meningslöshet som hävdar att etnicitet är irrelevant anser dock att etnicitet och hudfärg är jätterelevant. Men han har dock helt fel där, debatten skulle inte alls lika gärna kunna handla om de vita svenska männen eftersom det finns ett skäl till att den inte gör det.

valdtaktsberakningar

Nämligen en grym överrepresentation vad gäller grova brott från en del länder. Enligt Brå 1996 var 20 registrerade våldtäktsmän per 100 000 invånare svenskar mellan 1985 och 1989. Samma siffra för t ex Marocko, Tunisien, Algeriet och Libyen var 460 per 100 000 invånare. Därför kan diskussionen inte lika gärna handla om vita svenska män. Det är helt omöjligt för människor som har någorlunda sunda vätskor kvar i behåll att ens tänka en sådan tanke eftersom den är totalt bisarr!

Hur funkar sådana människor i huvudet egentligen? Anser att saker man KAN påverka, som t ex kultur (som sagt, det etnicitet säger om en invandrare är vilken kultur man kommer från) är irrelevant medan saker som man absolut inte kan påverka, hudfärg och kön, är jätterelevant? Jag får inte ihop logiken…

sarnecki-orsaker

Sarnecki tillfrågades också såklart. Inte en artikel utan Sarnecki och hans favvoförklaringar. Han nämner i alla fall kulturens påverkan, som en orsak lite sådär på marginalen.

Men det där med att polisen oftare kontrollerar, det kan absolut inte ha med överrepresentationen att göra…? Om invandrare inte skulle varit kraftigt överrepresenterade, säg att de skulle haft svenskars siffror, så skulle alltså polisen ändå ha kontrollerat dem oftare än svenskar? Jag är tveksam. Kanske något men knappt mätbart. Men jag gissar bara.

Och det där med socioekonomisk status, kan det inte lika gärna vara så att brottslighet orsakar lägre socioekonomisk status? Och kulturen, påverkar den verkligen bara inom väldigt snäva segment som t ex hederskulturen eller påverkar t ex den så otroligt mycket mer i omgivningen som i sin tur orsakar brottslighet?

Jag kan köpa att fattigdom orsakar massor av fler brott som rån, inbrott, stölder osv i länder där du dör om du inte får in pengar till mat på något sätt. Men i Sverige…? Dör du av svält i Sverige om du inte har ett jobb som ger pengar? Har du inget tak över huvudet och kläder på kroppen?

Sen skulle det vara intressant att veta vilka socioekonomiska faktorer som ligger bakom våldtäkter och gruppvåldtäkter t ex, orsakar fattigdom verkligen det? Orsakar fattigdom att man flinande sänder en gruppvåldtäkt live på facebook?

Jag tror man får tänka om när det gäller socioekonomiska faktorer och hur de påverkar och vad de påverkar osv.

 om-overrepresentation

Det ovan är info från Brå 2005 i Expressenartikeln. Då ska man också komma ihåg att man i Brå 2005 kämpat för att dölja vissa gruppers enorma överrepresentation genom att slå ihop till större grupper, då sänker de länder som inte har lika stor överrepresentation gruppens siffror så de inte är lika alarmerande.

Man har vetat om detta i hur många år som helst! Man har tjatat om socioekonomiska faktorer sen hedenhös och om vi säger att de spelar en jättestor roll, vad har man då gjort för att minska den hos de som kommer hit? Kan någon nämna en enda sak som man faktiskt jobbat med, och jobbar med, riktat till de som kommer från länder som är kraftigt överrepresenterade för att minska överrepresentationen? Hur vet man om det man högst ev gjort och gör har effekt? Vad jämför man med och hur mäter man det om man inte, som man påstår, registrerar etnicitet?

linda-snecker-om-bra

linda-snecker-om-bra1

Sådär resonerar alltså ett riksdagspartis rättspolitiska talesperson. Om man överför siffrorna från Brå 1996 till aktuell invandringssituation så kan man t ex se att de länder som toppar överrepresentationen har en så enorm överrepresentation vid t ex våldtäkter att de 13 500 som kommit från de länderna från 2005 till 2015, en stad i storlek med Skoghall vad gäller folkmängd, motsvarar ett Malmö bebott av svenskar vad gäller våldtäkter.

Om de från de värsta länderna vad gäller överrepresentation alla bosatte sig i en stad av Skoghalls storlek så skulle den staden alltså ha samma antal våldtäkter som ett Malmö som enbart beboddes av svenskar. En stad på plats 92 i Sverige vad gäller storlek motsvarar alltså den 3:e största staden.

Det säger väl nåt om hur viktigt det här är? Hur stor påverkan en hög överrepresentation faktiskt har på verkligheten?

Detta har man alltså vetat om men har man gjort något? Det man gör är att man lämnar över det till sådana som absolut inte vill göra nåt utan istället anser att det absolut inte finns några skillnader utan att allt är svenska mäns fel, nämligen till genusfältet. Genusfältet består enbart av folk som absolut inte vill göra nåt åt det alls. De förnekar att problemet med överrepresentation ens finns. De anser att svenskarnas 20 st våldtäkter per 100k inv är samma sak som Marockos, Algeriets, Tunisiens och Libyens 460 st våldtäkter per 100k inv. Eller irakiernas 400. De ser inte skillnaden. Sådana ger man alltså uppdraget att arbeta med sånt här.

Så medan radikalfeminister inom genusfältet ska ”arbeta” MED det här, inte mot, så kommer det bara att rulla på utan minsta lilla plan eller minsta lilla åtgärd. Inte mer än att fortsätta anklaga alla svenskar för allt som sker. Det är det som stör mig mest. Att man inte kommer att göra någonting riktat utan smeta ut allt så det blir totalt värdelöst och meningslöst.

För överrepresentation slår hårt och har stor effekt på det totala. Hade det varit några hundra som kom hade överrepresentation inte märkts alls. Nu handlar det om 500 000 st mellan 2005 och 2015…

Det enda man är intresserad av att göra med olika faktorer som sägs påverka är att rensa för dem, hur man nu gör det, för att på det viset trolla bort obekväma siffror. Att det inte påverkar antalet brott med ett enda skiter man i. För verkligheten försvinner ju inte bara för man ”rensar” i siffrorna.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

150 kommentarer

 1. Jan

   /  02/26/2017

  Sveriges populäraste partiledare Annie Lööf horar runt på kändisfester runt Stureplan i sedvanlig ordning. Ett väldigt bra sätt att åtminstone inte få min röst (som hon inte skulle få under några omständigheter i alla fall…):

  Svara
  • Jag kommer ”från landet” och min svåger är en bonde. Jag kommer ihåg när C var ”bondepartiet” och det självklara valet för bönder – numera så är Centern helt utdöda där jag är från och jag är rätt säker på att min svåger är Sverigedemokrat (ska jag anmäla honom till ett register?).

   Men Centern har väl plockat upp dom förlorade MP-väljarna nu som tror att fri immigration är oproblematiskt. Sedan så hörde jag Frau Lööf i radion häromdagen där hon yrade om Alliansen som att det fortfarande var en ”grej” och verkade leva i 2006 snarare än 2017. I programmet spekulerades att Centern skulle få 15% i valet, vilket kan hamna under ”girl, you drunk?”, men å andra sidan så trodde en del av massmedia att F! skulle snoffa åt sig 8% av rösterna…

   Svara
  • Pelle2

    /  02/27/2017

   Du må tycka illa om Annie Lööf,jag är själv ingen anhängare av hennes politik,men i detta fall är ju din kritik bara larvig. Annie är verkligen inte den enda politikern som syns i kändissammanhang.
   I den förra bloggtråden klagade du på att du fick nertummar och menade uppenbarligen att det var omotiverat.Ovanstående är definitivt en sak som ger dig en nertumme från mig.
   Det hindrar inte att jag många gånger ger dig en upptumme om jag håller med dig.

   Svara
   • Jan

     /  02/27/2017

    Min kritik är högst befogad och knappast larvig. Partiledare och statsråd bör använda omdöme även i privatlivet. Att låta sig bjudas på företagsjippon på Stureplan är tvärtom omdömeslöst. Om jippot har direkt anknytning till hennes arbete kan det urskuldas. Så är det inte i det här fallet. Å andra sidan är det ingen överraskning för mig att Lööf saknar omdöme. Snarare en bekräftelse på det förutsägbara.

    Svara
    • Pelle2

      /  02/27/2017

     Då ser jag fram emot att se dig kritisera valfri vänsterpolitiker som går på premiär och säga att denne horar.

     Svara
     • Jan

       /  02/27/2017

      Visst, inga problem. Det förekommer dock inte i samma omfattning som med borgerliga politiker. Särskilt inte sedan Gudrun Schyman lugnade ner sig…

 2. MiT

   /  02/26/2017

  Alltid detta med att ”bygga murar”, som om Sverige har byggt murar mot våra grannländer…

  Svara
  • Jan

    /  02/26/2017

   1) Uganda är ett grannland till Sudan (Syd-Sudan).
   2) Internationella biståndsorganisationer bidrar med hjälp på plats.
   3) Uganda har inget välfärdssystem att tala om. Statens kostnad för invandringen är sålunda ringa eller ingen alls.
   4) En stor del av infrastrukturen står internationella biståndsorganisationer för.
   5) Om konflikten lugnar ner sig torde lejonparten återvända till sitt hemland. Utan återvändandebidrag…

   Svara
  • G

    /  02/27/2017

   Ja, är det inte om att någon bygger eller inte bygger ”murar” så är det ofta om ”stängt gränsen” när det handlar om Sverige.

   Svara
  • Ja?

   Om Finland hamnat i krig så tror jag att även vi ”inte hade stängt gränsen”. Skillnaden mellan oss och Uganda är ju att människor inte trillar över gränsen i flykt. Vi kan styra migrationen i vårat land.

   Svara
   • Finland tog en halv miljon omkring andra världskriget (ca 20 % av befolkningen). och det fanns inget bidragssystem för det utan vanlig folk öppnade både sitt hem och skafferiet. Men dessa flyktingar var kristna som finnarna, pratade närbesläktat språk och hade noll krav. De flesta var fattiga, outbildade men tacksamma och tog vilket jobb som helst.

    Svara
    • Min morfar deltog i ”kriget” och jag skulle kunna skriva en bok om hur skadad mentalt han blev, men det får bli ett annat kapitel.

     ”Kul” fakta: han blev dödförklarad när han hamnade över den ryska gränsen och försörjde sig som en lantarbetare. Min mormor var gravid när det hände, födde min morbror och sedan så visade sig min morfar på trappen som en dålig såpopera. ”Back from the dead, bitches!”

     Svara
     • Min adoptivfar är en av Linnas figurer. Det han upplevde i kriget – i verkligheten – berättade han inte innan döden knackade på. Det skulle också kunna bli en bok men vem skulle bry sig.
      Den som har upplevt ett krig, som deltagare eller åskådare, är alltid skadad på något sätt. Det är märkligt att vi fortsätter på den vägen.

     • Hmm

       /  02/27/2017

      Alltså vissa tummar på den här bloggen är rent löjliga.

      Vad fick er att ge tumme ned till den här historien?

 3. Svenne

   /  02/27/2017

  Polishatet gror bland grupper i Rinkeby
  https://archive.is/HpX3v

  Svara
 4. Tillhör du opinionsgrupp 1 eller opinionsgrupp 2?
  Här är ett tv-program, ur SVT:s ”Öppet arkiv”, från fredagen den 16/10 1970: http://goo.gl/NSht4t, där begreppen får sin förklaring.

  Det råkar handla om miljödebatten, för 47 år sedan, men är fullt applicerbart på i princip vilken debatt som helst idag, t.ex. invandringsdebatten. Man talade då, liksom nu, om ”folkets röst”, att massmedias uppgift är att sakligt och objektivt informera, att det finns olika intressen, som står mot varandra, m.m. och i programmet travesteras även reklam. Men menade man samma sak då som nu med allt det?

  Vad säger det tv-programmet om mänskligheten och dess psyke, historiens upprepning, etc?
  Det är helt klart ingen vacker bild som avtecknar sig, då intrycket som ges är att folk i mångt och mycket inte är särdeles ”bättre” eller ”högre stående” än en dum fårskock, i behov av stark och tydlig ledning, med mindre att de alla, likt blinda, faller i gropen framför dem.

  En akilleshäl, svaghet och brist, vilken div. politiker, opinionsbildare och andra makthavare är fullt medvetna om och därmed är de första att exploatera och servera universella botemedel för. Just därför får folket precis de politiker det förtjänar! Nu liksom då och imorgon.

  Svara
 5. Eftersom de är måndag – har politiker och media kommenterat på MSBs rapport om Muslimska brödraskapet än?

  https://ledarsidorna.se/notis/msb-presenterar-en-forstudie-om-muslimska-brodraskapet/

  Svara
  • Den där myndigheten – MSB -, i likhet med de flesta andra, är ju ett enda stort dåligt skämt, vilket också har konstaterats här, i fallet med genus. Dess existensberättigande är lika med noll. Men nu är en rapport från den myndigheten viktig? Hur kommer det sig?

   Svara
   • Kalle

     /  02/27/2017

    Jag kan inte se att någon här har uttalat sig huruvida den är viktig eller ej. Att du däremot gör den tolkningen säger mer om dig än den person som nämnde rapporten.

    Svara
    • Om man väljer att ge något, vad det än vara månde, publicitet så blir det indirekt, i någon mån, viktigt, antingen som humor, allvar eller tragikomik, inte sant? Vad anser du att det säger om någon, som indirekt förmedlade det budskapet, som du kallar tolkning? Och vad säger detta, skrivet av en senare kommentator: ”Den nya MSB rapporten handlar inte om Genus. Därför blir den viktig.”, om dig?

     Svara
   • Dreadlock

     /  02/27/2017

    Den nya MSB rapporten handlar inte om Genus. Därför blir den viktig.

    Svara
 6. Pelle2

   /  02/27/2017

  PÅ tal om huvudinlägget.
  Det är som sagt var patetiskt när så kallade experter slår knut på sig själva för att relativisera invandrarnas överrepresentation inom brottsligheten. Dom verkar heller inte ha någon lösning på problemen utöver att sopa dom under mattan och hoppas att dom skall försvinna.
  Är ju också sjukt att samma personer som inte vill prata om invandrarnas överrepresentation älskar att prata om att det är män som begår brott. Då är det inget problem med att man stigmatiserar en grupp människor och det är heller aldrig frågan om att man skall relativisera det..

  Svara
 7. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
  • Jan

    /  02/27/2017

   Nepotism vet jag inte. Däremot är Belinda allt mer tendentiös i ”Opinion live”. Hon hackar sönder debatterna istället för att ta ett steg tillbaka.

   Svara
 8. Svenne

   /  02/27/2017

  Socialdemokraterna gav till slut upp:

  Så, färre resor till olika diktaturer…? #Socialistinternationalen

  http://tt.omni.se/84b7cb3d68ed7dc24f6f4fe02281c8f6114df253
  ”Socialdemokraternas fokus kommer i stället ligga på nätverket Progressive Alliance som bildades för fyra år sedan och som har ett 100-tal medlemsländer.

  – Den största skillnaden är att vi försöker vara moderna och öppna. Alla som deltar kan bidra med sina kunskaper och erfarenheter liksom tankar och idéer hur man vinner politiska val som socialdemokratiskt parti, säger Andrine Winther.”

  Svara
 9. Om kulturen inte gör nån skillnad, blir ju alla breda uppfostringskampanjer typ #Fattaman helt verkningslösa, då deras syfte är just att påverka kulturen.

  #Tänkteintepådet

  Svara
  • Svenne

    /  02/27/2017

   Om några år så… #Vivarnaiva

   Svara
  • Pelle2

    /  02/27/2017

   Alla vet att dessa kampanjer är verkningslösa eftersom de allra flesta av oss inte har begått och heller inte tänker begå sexualbrott medan dom som gör det inte är mottagliga för löjliga plakatkampanjer.
   Det sjuka är att sådan idiotier får glada hejarop och bidrag från samhället.

   Svara
  • Menar du att min haschtag på twitter påverkar mindre än haschet jag röker?

   Well, I never…

   Svara
 10. Erik

   /  02/27/2017

  Om det nu är socioekonomiska faktorer som avgör kan man undra varför vi gladeligen importerar 30-35 000 nya sådana varje år?

  Svara
 11. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
 12. Pelle2

   /  02/27/2017

  OT:
  Diakonen Daniel Norqvist skriver ett ironiskt debattinlägg i Metro om oss som valde att lämna Svenska kyrkan förra året.
  Han beskriver där allt gott som görs av Svenska kyrkan och menar väl då att det skulle kompensera för den politisering som har skett av Svenska kyrkan och att vi därmed borde ha stannat kvar.
  Jag hade gärna stannat kvar om Svenska kyrkan inte hade blivit ett vänsterpolitiskt projekt
  och en allmän lekstuga där man inte verkar ta sin religion på allvar längre och där andra religioner verkar vara viktigare.
  http://archive.is/ra1vI

  Svara
  • Grodan Boll

    /  02/27/2017

   Hela kommentarsfältet såg kyrkans paradgren gå i repris: skambeläggning.

   – Vi i kyrkan är Goda™ och har gett dina pengar till Godhet™, men nu vill du alltså inte vara med längre…

   Svara
  • Dreadlock

    /  02/27/2017

   Jag vill passa på att rikta ett tack till Diakonen Daniel på liknande vis.

   1. Tack för att svenska kyrkan äntligen fått Antje Jackelén som ärkebiskop, nu finns det äntligen ett politiserad instrument som vågar bortrationalisera slakten på kristna i mellanöstern.
   2. Tack Daniel för att du arbetar under en ärkebiskop vars valspråk ”Gud är större”, mer känt som arabiskans ”Allahu akbar”, och den pinsamma toppstyrda manövern under ” mitt kors” upproret, verkligen understryker att svenska kyrkan är i akut behov av en identitet.
   3. Svenskarna är ett av folken som ger mest stöd i sociala projekt, men många har bestämt sig för att Svenska kyrkan inte längre är en aktör som man vill sätta sin tillit till. Medlemsavgifterna som svenska kyrkan går miste om nu, hamnar på andra håll, dvs, föreningar som är betydligt mer ödmjuka och förnuftiga i sin framtoning och som inte behöver ha bladguldsbelagda jesusfigurer, prästuniformer och en förstenat tro i en ny postmodern skrud.

   Svara
  • Jag gick ut ur Svenska kyrkan strax efter min 18-årsdag 2002. (ja, jag är född i året av en väldigt bra boktitel)

   Det enda som nästan fick mig att gå med igen var när en vän argumenterade för att de bevarade ett kulturarv med våra gamla kyrkor. Jag var såhärnära att gå med igen, men sedan så blev kyrkan partipolitik och god natt.

   Svara
   • Dreadlock

     /  02/27/2017

    @ Polyester

    Det är aldrig försent att gå tillbaka. men, som sagt det knappast i nuläget.

    ( Är du och jag dom enda stammisar som regelbundet får nära ett halvt-dussin tumme-ner för vad vi än skriver ? LOL )

    Svara
    • När det gäller tumme upp eller ned – orka. Jag kritiserade Kent Eketok och faktum är att jag bör nog bannemig kritisera Sverigedemokraterna! Varför inte, det kan inte göra mig mindre poppis.

     Svara
     • Dreadlock

       /  02/28/2017

      ” och faktum är att jag bör nog bannemig kritisera Sverigedemokraterna! ”

      Såklart.

      På lika villkor. SD:s Partiprogram är nog många som glömt att analysera i skuggan av smutskastningen i media. Länge sedan vi hade en genomgång av Sveriges 3.e största parti, och vad dom vill egentligen. Och vad denna tredjedel egentligen röstar på. SD är faktiskt större än FP och C tillsammans.

     • Åhåh – missförstå mig inte. Jag är… tommie-esque.

     • Dreadlock

       /  02/28/2017

      ”Jag är… tommie-esque”

      Que ?

     • Ja, du vet – jag är tommie och när saker är tommie så kan kan jag sparka. När dessa saker inte är tommie och de vill vara mindre än tommie så blir det helt plötsligt…

      Öh. Låt oss bara gå och sätta oss och läsa Fantomen. Det skapar nog mindre huvudvärk.

 13. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  02/27/2017

   Att flyktingar ljuger om sin ålder för att det gynnar dom kan jag absolut förstå men att som Advokat mer eller mindre uppmuntra dom att göra det borde vara tjänstefel från hans sida anser jag.
   Han argumenterar som vanligt för att metoderna för åldersbestämning som vi avser att börja använda inte är rättssäkra. Undrar då varför de anses vara det i andra länder som t.ex Norge och Danmark ? Vad är det för unik information som han besitter som gör att han kan påstå det?
   Är det för övrigt mera rättssäkert att ensidigt tro på vad en flykting säger som ju dessutom har starka incitament för att ljuga ?

   Svara
   • Det är faktiskt bisarrt hur extremt Sverige egentligen är. Saker som språktest är norm i andra länder, likaså ålderstest. I Sverige så är det DÖDSKNARKARNAZISISKT. Vi måste verkligen göra upp med våran självbild!

    Svara
   • Jan

     /  02/27/2017

    Att uppmana sin klient att ljuga (eller inte minnas något) är ofta advokatens primära funktion. Den andra är att salta räkningen så mycket det går. Tjänstefel? En advokat är ingen tjänsteman. De är privata företagare i juristbranschen.

    Svara
    • Pelle2

      /  02/27/2017

     Att vara advokat handlar väl snarast om att inte ifrågasätta sin klients utsaga om huruvida klienten är skyldig eller ej och att se till att klienten inte säger saker som försämrar klientens position i målet.
     Inte att uppmana denne att ljuga.
     Ok,att kalla det för tjänstefel var naturligtvis inte rätt i formell mening.
     Däremot kan det väl inte vara rätt av en advokat att i det närmaste uppmana sin klient att ljuga ?

     Svara
     • Jan

       /  02/27/2017

      Här gäller det nog, som så ofta, att läsa mellan raderna. Man kan alltid diskutera vad som är en lögn eller ej. Det är en glidande skala som advokaten behärskar fullt ut. Fråga advokaten mellan skål och vägg så får du se. Utåt sett är är advokatens yrke naturligtvis det ädlaste av kall …

 14. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  02/27/2017

   Ser inget kvinnohat i Arpis argument men det är väl som vanligt med vänsterdebattörer och radikalfeminister att håller du inte med en kvinna så utsätter du henne för kvinnohat…
   Det är väl egentligen enbart ett sätt försök att tysta all opposition genom att påstå att deras kritiker är troll och kvinnohatare.

   Svara
  • Pelle2

    /  02/27/2017

   Oops, tänkte fel. Ser att det var Bali som jämförde Pascalidou med Nils Bildt som saken gällde.
   Tycker dock att Bali möjligen var taskig mot Pascalidou men det han sa riktade sig definitivt inte mot hennes kön utan mera mot hennes person och hennes åsikter.
   Å andra sidan brukar ju inte Pascalidou vara så snäll heller. Tänker på hennes påhopp på Alice Teodorescu t.ex.
   Men det är ju bara vänsterdebattörer som får vara elaka enligt dom själva.Om någon högerdebattör ger tillbaka så är dom genast troll och kvinnohatare.
   Som vanligt avkräver Pascalidou Bali att han skall ta ansvar för sin svans medan hon själv och hennes kamrater aldrig tar ansvar för sina goda vänsterhatare som följer dom själva.
   Hyckleri och dubbelmoral är standard i deras kretsar.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  02/27/2017

    Tyckte det var en ganska rolig kommentar, såg också hyfsat lite kvinnohat i Balis Tweet.

    Men men, det är väl som det är. Kritiserar man Israel är man självklart judehatare, profeten muhameds lärobok – rasistnazist, och om man skojar med/om en person som är kvinna så är man självklart kvinnohatare.

    Pascalidou är 100% Pascalidou, jämnt. Hon tycker mycket synd om sig själv nästan jämnt, och den bilden målar hon med den bredaste penseldragen på alla ytor hon kan. Jag tycker att man ska låta henne vara. Det tjänar absolut inget till att retas med henne. Hon blir ledsen och får enormt med offerkoftsvatten på sin kvarn. Hennes inflytande i samhällsdebatten är ändå i princip noll och inget.

    Svara
 15. Dagens bästa:

  Svara
 16. Jag vet inte ens hur jag ska sortera detta:

  Svara
  • Jan

    /  02/27/2017

   Visst. Häng i Rinkeby istället. En väldigt välkomnande plats för unga festsugna tjejer. Och grabbarna därute förstår ju att uppskatta tjejer mycket bättre än svenska killar. Förutom deras egna tjejer då som inte får vara med eller blir kastade ut från balkonger.

   Svara
 17. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
  • Avdelningen: Att Gå Från Noll Till Hundra eller varför inte ”VAD FAN?”

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  02/27/2017

    Till och med DN uppmärksammar den här ickenyheten. Vad är det för jävla trams. De har sökt kommentarer hos moderaterna som parti, ansträngt sig och skrivit en fullång artikel.

    Alla med två ögon kan väl se att det var en syrlig och något elak kommentar, men kom igen, det blir inte en nyhet bara för att AP försöker utmåla Balis ton som början på tredje världskriget och demokratins slut.

    Jag har inget emot hur DN:s artikel är skriven, den är för all del saklig och korrekt. Men vem fan bryr sig. Det är som att redaktionschefen på DN inte begripit att det inte spelar någon roll hur länge man polerar en bajskorv, den kommer ändå förbli just en bajskorv.

    https://web.archive.org/nyheter/alexandra-pascalidou-hanif-bali-mobbar-mig/

    /Frida

    Svara
  • Grodan Boll

    /  02/28/2017

   Drevadrevadreva…

   Svara
 18. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  02/27/2017

   Jag tar tillbaka det jag sa om inflytande. Pascalidou har självklar bästa mesta tjejgängets öra.

   Svara
 19. MiT

   /  02/27/2017

  https://toklandet.wordpress.com/2015/04/07/bilden-av-sverige/

  Svara
 20. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
 21. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
 22. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
  • Jan

    /  02/27/2017

   Bra klippt! Att det ser ut så här beror på att SVT/SR redan tidigt har köpt hela identitetspolitiken rakt av. På så sätt också kvoteringstänkandet. Det har nästan blivit en tävling bland medier om vilka som har de högsta kvoteringskvoterna (flest invandrare, hbtq: are och kvinnor).

   För SVT/SR har det blivit ett mål att vara främst i ledet där. Med det här följer också, såklart, en politisk agenda. Vilket ledningen naturligtvis förnekar men enstaka journalister erkänner (på egen risk).

   Svara
  • Jan

    /  02/27/2017

   Ett exempel på det här var mina lokala tv-nyheter. De hade anställt en arab som reporter. Inte nog med den kraftiga brytningen – han hade såklart ingen som helst lokalkännedom och hade förmodligen ingen aning om vad det var han rapporterade om. Fast lokalstationen kunde pricka av en pinne i kvoteringskalendern…

   Svara
 23. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
 24. Rikard

   /  02/27/2017

  Hej.

  Vad är det för en svammelgubbe du citerar? En professor i etnicitet som verkar mena att etnicitet, folkgruppstillhörighet, inte är en sociologisk variabel?

  Trams!

  Man behöver både statistik-kunskaper, sociologiska dito, kanske etnografiska dylika samt definitivt historia, statskunskap och religion samt idé & lärdomshistoria, för att kunna gräva på djupet i vem gör vad, varför och även på vilket sätt såväl grupp som individ från skapad grupp förstår sig själv. Det torde professorn veta, och därmed vet professorn också varför de sociologiska faktorerna är av värde för kriminalpolitik såväl som social dito.

  Att inget av det sedan är relevant för påföljder eller utredningsarbete är en annan sak, eller borde vara det, om det inte vore för att vi i sjuttio år snart tvingat rättsväsendet och polisen leka socialarbetare och samariter när de istället skall stå för bilan och spöknippet, och endast detta.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Jan

    /  02/27/2017

   Det kostliga är att professorn idiotförklarar sig själv genom det uttalandet. Om etniciteter är irrelevanta – vad ska vi då med en professor i etniciteter till?

   Svara
 25. En annan

   /  02/27/2017

  Väl att bemärka; ovanstående trams och glyttigheter försiggår messtandels i Stocholm, som har haft en närmast maagnetisk effekt att dra till sig dumhuvuden från landets alla hörn.
  Vi andra undrar varför ni pratar så väl om dom bostadsområden ni varken själva bor i eller lämnade för typ 30-årsedan
  Ni vill inte landet gott, ni har inte en djävla susning om hur vanligt folk har det, kolla t,ex. på svt s forum, riksdagsledamoter i svindyra outfits med tillhörande superduperfrisyrer, allt betalat av dig o mig…jo jag kollar på skiten ibland, men att tro att dessa pajasar skulle uträtta stordåd, nja snarare missdåd, är nog att begära för mycket. Sverige har nog inte uppvisat ett större gäng regeringsodugligar sedan man lagstasgade allas rätt till dagis…
  Alla ska med skallade ropen, jaha vartå undrade folket, rätt ner i diket eller…nä. även om man tokhöjer bnp anställer aldrig så många, så är det fortfarande våra jävla lönekuvert ni bökar i.
  Som exempel, FK vi är inte kunder, vi har avstått en del av våran lön för att vara solidariska med de som skadade sig i arbetet, men sedan när pengarna fködade in, ska vi be på våra bara knän att vi behöver hjälp.
  Dagens såkallade socialdemokrater, sicket jävla skämt, eller hur göran
  En liten fråga; hur gör vi med alla dessa kvinnor som hojtar?
  Döda dom.
  VA…
  Ja förfan. bara döda dom, skjut dom för fan, dom bara gnäller så bara stena dom, gräv ner dom i en grop och bara stena dom

  Svara
  • delägare inte kund hos myndigheter
   civil servant heter tjänsteman på engelska ett mycket bra ord för hur dom ska vara mot befolkningen

   Svara
 26. MiT

   /  02/27/2017

  Svara
  • Jag tror jag aldrig har insett Changens vikt i den svenska samhällsdebattaten, men helskotta vad viktig han är! Vikten av att någon inte blir tystad eller avpublicerad som Katarina är otroligt viktig. Sedan så påminner Janouch mig om min mamma – ingen som tar skit!

   Heja Chang och Katarina!

   Svara
 27. Frida Gustavlin

   /  02/27/2017

  Typiskt fake news!

  https://www.svd.se/polisen-tagna-pa-sangen-av-okande-granatattacker/om/skjutningarna-i-sverige

  ”Att kriminella använder sig av handgranater som vapen är en relativt ny företeelse. Varför det sker i sådan omfattning har polisen inget rakt svar på.”

  Alla med lite hjärta och hjärna vet att det bara är anmälningsbenägenheten som ökat.

  Skämt åsido så kan jag försöka mig på en förklaring: Kriminella har blivit fler i kombination med att kriminella har blivit mer hänsynslösa.

  Vad beror det på? Självklart därför det är för lite genus i skolan och att fritidsgårdarna har stängt. Det var som sagt väldigt vanligt med handgranatattacker i Sverige innan värdegrunden fanns på plats i skolplanen.

  /Frida

  Svara
 28. Jan

   /  02/27/2017

  Bimboflickan på Aftonbladets ledarsida, Jonna Sima (ni vet hon som inte har en aning om vem sossarnas partisekreterare är), menar att det är vi svenskar som gjort invandrarna i förorten kriminella. Det är vårt fel. De kriminella är bara offer för vår illvilja.

  ”Det känns nästan löjligt att behöva påpeka att inga poliser i världen hjälper om man inte också angriper roten till kriminaliteten och den sociala oron” skriver Sima. Roten är att försörjningsstödet är för lågt menar hon. Har du någonsin funderat på om roten är för stor invandring, av fel grupper under alldeles för lång tid, Jonna? En invandring som du hejat på med all kraft. Måste man sakna sunt förnuft för att få skriva på Aftonbladets ledarsida?

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/wodE1/ingen-manniska-fods-kriminell

  Svara
  • Pelle2

    /  02/28/2017

   Det är som vanligt vad gäller Sossarna att den enda räddningen är höjda bidrag och inte att människorna tar tag i sitt liv och skaffar sig jobb och utbildning.
   För sådana som Sima är du i det närmaste predestinerad att bli en brottsling om du har en utländsk bakgrund.
   Det är ju inte så lite motsägelsefullt att samma Sossar de senaste åren har predikat om att de flyktingar som kommer hit är räddningen för Sveriges välfärd och de flesta av dom som kommer är högutbildade. Hur rimmar det med Simas bild av de bidragsberoende flyktingarna ?
   Sossarna, och för all del Carl BIldt, brukar ju också prata om den lyckade integrationen av Balkanflyktingarna. Varför kunde dom bli integrerade och inte de flyktingar som har kommit de senaste åren ?

   Svara
 29. Jan

   /  02/27/2017

  Bibliotekarier ska granska fakta åt svenska folket anser en professor och en generalsekreterare i Svensk biblioteksförening. Hälften av läsarna håller med…

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/G7yAq/sa-satter-vi-stopp-for-fake-news

  Svara
  • Dreadlock

    /  02/28/2017

   @Jan

   Falsk alarm.

   Fakenews-granskande kräver en oerhört apparat av värdegrundstrogna avlönade resurser. Och för vems skull ? Ett dåligt skämt av vänstertomtenissar som ser sina privilegier snabbt eroderas bort av en exploderande diversitet av digitala nyhetsberättelser. Den utvecklingen kan ingen stoppa. Det gäller bara att konkurrera, och där är antagligen kärnfrågan ligger.

   Men för den skull, så tror jag faktiskt att den sista kullen av maoister, kommunister, och folkhemsmissfoster ( Lite grovt tillspetsat) inte ger sig i första taget. Den centraliserade statlig politiserade folkhemspedagogiken is alive and feeling great, trots en massiv oförmåga att kommunicera annat än en bemötandekultur av förbud och försök till recension och fabricera åtlöje.

   Svara
   • Jan

     /  02/28/2017

    Här skiljer vi nog oss åt litegrann. Folkhemmet har jag aldrig haft något emot. Tvärtom. Mångkulturhemmet däremot. Jag är heller inte förtjust i den nyliberala globalism som verkar styra världen just nu.

    Svara
    • Dreadlock

      /  02/28/2017

     @ Jan

     Nu blir jag nyfiken.

     Folkhemmet, analys tack 🙂

     Svara
 30. Jan

   /  02/27/2017

  Var det någon som såg det långa inslaget i kvällens Aktuellt om sexuella trakasserier av kvinnor i löparspåren? Inte ett ord om invandrare. Istället var det svenska män som skulle skärpa sig ansåg man….

  Svara
  • Pelle2

    /  02/28/2017

   I radikalfeministernas och identitetspolitikens Sverige så är alltid svenska män roten till allt ont medan du naturligtvis inte får vara en rasist och kritisera en utländsk man som begår brott.

   Svara
 31. Jan

   /  02/28/2017

  Mikael Nyberg i en exposé över Peter Thiel, nyliberalismen, Bilderberggruppen och flykten från Trump. Intressant för den som hänger med…
  http://www.aftonbladet.se/kultur/a/4a3e9/flykten-fran-trumpokalypsen

  Svara
 32. Jan

   /  02/28/2017

  Amra Bajric på tokvänstersajten Politism slår ett slag för censuren.”Att välja bort inköp av ”Lilla hjärtat” eller Tino Sanandajis bok ”Massutmaning” är varken ett hot mot varken yttrandefriheten eller demokratin” menar hon.
  http://www.politism.se/story/rasismen-minskar-inte-for-att-vi-borjar-skriva-ut-n-ordet/#post-49325

  Svara
  • Pelle2

    /  02/28/2017

   Hm, undrar vad hon skulle säga om någon bibliotekarie skulle plocka bort en bok med vänsteråsikter från Biblioteket ? Antagligen skulle hon gråta och skrika om hot mot demokratin och åsiktsfriheten
   För övrigt fult av henne att smeta rasism på Sanandajis bok Massutmaningen.
   Förutom dåren Anders Lindberg på Aftonbladet är det väl få som har kunnat finna någon rasism i den eftersom Sanandaji har utgått från officiell statistik när han kritiserar invandringspolitiken.

   Svara
 33. Jan

   /  02/28/2017

  Barnkonventionen innebär att Sverige har ett universellt ansvar att ta hand om och försörja all världens barn inklusive ensamkommande män menar Mohammed Ryback på massinvandringssajten Politism: http://www.politism.se/mohammed-ali/barnkonventionen-galler-aven-ensamkommande-flyktingbarn/#post-37333

  Svara
 34. Bertil

   /  02/28/2017

  Gillade alternativ C ett tag tidigare (de bråkade mycket med såssarna), men blir mer och mer tveksam med Annie vid rodret.

  Alltså Annie, som helt oblygt kopierade Fredric Federleys favoritcitat- och författarelista rakt av och lanserade som sin egen… och sen .. hmmmm .. näe. Federley är tyvärr idag bara en ointressant homo-hbtq-eu-minister. Liknar dessvärre AKB och div DÖ-hovModerat-nollororna de som kommer förlora valet om inte partiledaren byts ut. Nu.

  Svara
 35. Svenne

   /  02/28/2017

  Breitbart: Politicians have reacted ”like teenagers”

  Svara
 36. Gorby

   /  02/28/2017

  Svenske representanten har huvudet i sanden och förnekar att Sverige har stora problem.

  Svara
 37. Pelle2

   /  02/28/2017

  På tal om Sossar och bidrag så har Rebecca Weidmo Uvell gått igenom ett antal motioner till Sossarnas partikongress. En hel del av dessa handlar om ökade bidrag och minskad arbetstid i kombination med ökade pålagor på företagen
  Undrar vilka som skall finansiera det om fler lever på bidrag och alla jobbar mindre och undrar vilka dom tror det är som vill starta eller fortsätta driva företag i Sverige under sådana förutsättningar ?
  http://www.uvell.se/2017/02/25/s-kongressens-motioner,-del-1-35450893

  Svara
  • I korthet heter det ”förslag att lägga ner all annan verksamhet utom bidragsutdelning” ungefär så. Läs! Sossarna kan. Inte.

   Svara
  • Rikard

    /  02/28/2017

   Hej.

   Demokrati med allmän rösträtt kallas ibland ‘vote yourself rich’ (mercenokrati) av denna anledning.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 38. MiT

   /  02/28/2017

  Svara
  • G

    /  02/28/2017

   Wow, jag läser inte avpixlat, men det där ser nästan värre ut än sist jag scrollade genom avpixlats kommentarsfält, skilja på sak/åsikt och person verkar inte vara prio för sånt här folk, ”godheten” från ”de goda” i team godingar lyser verkligen starkt där. ”do as I say (hata inte), not as I do”. Skärmdumpar ftw!

   Svara
  • G

    /  02/28/2017

   Svara
 39. MiT

   /  02/28/2017

  Svara
 40. Janouch påminner mig så mycket om min mamma i det att hon inte tar skit och vägrar att lägga sig ned! Så mycket plus på hennes sida! Att sedan Chang Frick vågar publicera henne – ännu mer plus!

  Och detta är varför massmedia är döende. Man vill mörda människor som Janouch och tysta henne. Förutom att människor som Janouch inte kommer att bli tystade och tack-och-lov för det!

  Svara
  • G

    /  02/28/2017

   Jag tror att Chang nog vågar publicera alla som vill, speciellt då han vill ha många olika röster och åsikter på sajten, men dessvärre vågar absolut inte många låta sig bli publicerade på (och sedan associerade med) Nyheter Idag, tyvärr. Bara se hur Ehsan reagerar på detta, Katerina ”har hittat hem”. Skulle han hålla på såhär och insinuera på samma sätt om hon publicerades i AB ? Givetvis inte, han vill bara upprätthålla medieordningen där NI enligt media är ”kontroversiell” och/eller ”rasistisk hatsajt” med ”SD-koppling”. Jävla GBA och fjanteri som vanligt.

   Svara
   • Janouch är bannemed den modigaste i svensk media. Hon VET att hon kan bli brännmärkt men ändå så vågar hon. Hon är precis som min mor, min mormor och, förhoppningsvis, min dotter. Våga ifrågasätta!

    Svara
 41. MiT

   /  02/28/2017

  Svara
  • Ehsan är en av dom där skambeläggarna. Ingen tar honom seriöst, men ändå.

   Svara
  • G

    /  02/28/2017

   ”Samhällsengagerad kulturarbetare, Retorikkonsultprogrammet inriktning opinionsbildning Södertörn, feminist, PK-aktivist, no more no less”

   Svara
 42. G

   /  02/28/2017

  Här en lång intressant intervju med Tino i Expressen, mycket bra!
  http://www.expressen.se/nyheter/tino-sanandaji-sd-var-ett-gang-skansk-trash-med-lag-iq/
  Eller här: http://archive.is/YNUEQ

  Hehe, citat av två ”hederliga” herrar om Tino…

  ”Det är verkligen så att Sanandaji har en svans av troll som går på varje motdebattör med hatfyllda mejl.”
  ETC:s grundare Johan Ehrenberg

  ”Han driver en politisk tes hämtat från internets djupaste hålor. Det han skriver är inte sant, inte vetenskap och bör inte tas seriöst.”
  Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg
  😛

  Svara
 43. G

   /  02/28/2017

  Svara
 44. G

   /  02/28/2017

  https://m.facebook.com/Polisenharordet/posts/1299337153485662
  Och bland kommentarerna är det mer intressant att direkt skjuta budbäraren, skrika fake news och säga att det nog inte är poliser som ligger bakom fb-sidan, än att undersöka om det faktiskt är så att sånt här sker i verkligheten bland naiva svenskar. Även när källor postas bland kommentarerna så duger inte heller inte det, vad fan krävs egentligen.

  Daniel: ”Teacher. feminism, anti-racism”…

  Maria: ”Rektor på Malmö latinskola”…

  Svara
  • G

    /  02/28/2017

   Kommer ihåg den här tråden från i höstas….

   Svara
 45. G

   /  02/28/2017

  *Note to self: besök GP varje dag så du inte missar något!*

  ”Dagens invandring inte som den från Balkan

  Sverigebilden ska räddas. Regeringskansliet har på sociala medier börjat sprida vad de själva kallar för fakta – på engelska, avsett för en internationell publik – om vårt land. Deras definition av fakta tycks emellertid vara ganska vid.”
  http://www.gp.se/ledare/dagens-invandring-inte-som-den-fr%C3%A5n-balkan-1.4171318

  Svara
  • Pelle2

    /  02/28/2017

   Bra skrivet av Aleksandra som vanligt !
   Det är ren idioti att jämföra invandringen från Balkan med invandringen från t.ex Somalia,Syrien,Afghanistan.

   Svara
 46. G

   /  02/28/2017

  ”Migrationsverket fungerar inte

  Migrationsverkets utredningar kan ofta ha varit undermåliga och rättsosäkra redan före migrationskrisen.

  Sveriges Radios Kaliber har granskat Migrationsverkets interna utvärderingar av asylutredningar. Enligt granskningen kan runt hälften av myndighetens beslut ha fattats på otillräckliga utredningar. Den rättsliga kvalitén är ofta undermålig och många beslut är svåra att begripa då saklig motivering saknas.

  70 procent av handläggarna ska idag ha mindre än två års anställning bakom sig. Det säger sig själv att det är otillräckligt.”
  http://www.gp.se/ledare/migrationsverket-fungerar-inte-1.4175438

  Svara
 47. G

   /  02/28/2017

  Svara
 48. G

   /  02/28/2017

  ”Per Gudmundson: Jag skulle också ha bokat Nils Bildt”
  https://www.svd.se/jag-skulle-ocksa-ha-bokat-nils-bildt

  ”Men tror ni verkligen att det fungerar annorlunda här?”

  Hahah. Nej, jag tror definitivt inte att det fungerar annorlunda eller bättre här i åsiktskorridoren, bara se hur ofta Jerzy ”kriminologen” Sarnecki rings upp av media för en kommentar lol.

  Svara
 49. Melmac

   /  02/28/2017

  Efter en veckas upprepande att våldet har minskat i Sverige: http://www.svt.se/nyheter/inrikes/ny-bra-rapport

  Jösses! *Facepalm*

  Svara
  • G

    /  02/28/2017

   Hahaha. Och givetvis får plankaren Klara från Brå vara med och kommentera.

   Svara
 50. G

   /  02/28/2017

  Skrivet av feministmannen som jag sett klistra ”rasist” på fler twittrare än jag kommer ihåg.

  Svara
  • G

    /  02/28/2017

   ”…[..]..
   Det är ynkligt att vilja förbjuda tiggeri för att det är misär. Det är en lögn att det är organiserat (och åker de i samma skåpbil från tältlägret till stan så är det väl organiserat på ett sätt som rimligen ingen kan ha något emot?). Det är lika falskt att det inte gör nytta att ge tiggare pengar. Dessutom är det juridiskt ogenomförbart, men det är naturligtvis inget att bry sig om. Det skulle inte heller lösa några problem.
   Min egen vinkel på detta med tiggeri är att jag alltid förutsätter att människor tar rationella beslut. Om man beslutar sig för att det bästa man kan göra en vinter är att sitta utanför Hemköp i helveteskalla Sverige, då har man verkligen fått en nitlott i livets tombola. Det manar till eftertanke.
   ..[..]..
   Förutom att skrämmas med invandrares kriminalitet (vi kommer till det) så ska vi vara rädda för de sjukdomar de för med sig, men det finns ingen risk för smittspridning
   ..[..]..
   Jag går på gymmet emellanåt, där ser jag hur hårt många unga killar med invandrarbakgrund tränar. De har självförtroende, ser bra ut, är ambitiösa och vältränade. Vore jag ung blond svensk tjej vet jag vad jag skulle satsa på. Kanske är det därför många är så oroade för att de är så många unga pojkar som kommer som flyktingar?
   ..[..]..
   Sedan är det ju deras religion, Islam förstås. Det påstås att de vill införa Sharia i Sverige, men det finns ingen sådan vilja. Och även om alla muslimer i Sverige röstade för dess införande, hur skulle det gå? Ja, det finns bara ca 160 000 utövande muslimer i Sverige, så de skulle få ca 2% av rösterna i ett riksdagsval. Så kan folk sluta hetsa om Sharia, tack!.
   ..[..]..
   Ja, invandrare är överrepresenterade bland många brott, men inte alla. Vill man prata om brottslighet så måste man vara precis. Tror man att överrepresentationen beror på ras eller etnicitet och inte på sociala faktorer så är man rasist.

   Det finns inte så mycket riktig statistik i Sverige runt invandrare och brott, vilket naturligtvis gör att konspirationsteorierna florerar. Nya våldtäkter skylls väldigt snabbt på invandrare, och när det sedan visar sig vara en svenne som är brottslingen så blir det tyst. Invandrare som begår brott i exempelvis Tyskland exponeras stort, medan det är helt tyst om svenska vita män som våldtar i Thailand.
   ..[..]..
   Och kvinnor är fortfarande rädda att gå ensamma på nätterna. Har du ingen nära vän som blivit våldtagen eller varit nära, så beror det på att kvinnor inte litar på dig. Mitt ex var nära en gång, min mamma likaså, min mormor blev våldtagen många gånger som 14-åring. Och sanningen är att 15 kvinnor om dagen blir våldtagna i Sverige. Att mitt i denna satans härdsmälta fokusera på invandrare gör mig ursinnig. Det är ett svårt och stort problem, och ingen har rätt att ta billiga poäng. Antalet anmälda våldtäkter i Sverige är högst i världen och det är något bra. Det betyder att kvinnor vågar anmäla, att polisen visar dem respekt, att det kan leda till fällande dom, att det inte är samma stigmata som i nästan alla andra länder, samt att samhället ger stöd för att kunna gå vidare i livet.
   ..[..]..
   Det pågår ett drev mot BRÅ (som ger ut officiell brottsstatistik) som det är viktigt att många känner till. Det är ett drev mot fakta, och får inte förloras. Gör vi det är vi rökta. För faktum är att Stockholm är en av världens säkraste storstäder och det finns inga no-go-zoner. Jag har utmanat många av de som påstår att de finns att komma med mig till Husby och äta baklava på ett café där, men ingen ställer förstås upp eftersom det då blir uppenbart att det inte är en no-go-zon. Så jag fick åka dit med mina föräldrar istället.
   ..[..]..
   Sverige är redan ett multikulturellt land. Vi har sedan länge tusentals finnar, norrmän, greker, jugoslaver, italienare, turkar och kineser. Plus inhemska romer, samer och judar. På senare tid har det kommit bland annat bosnier, irakier, iranier, afghaner, syrier och somalier. Hur som helst så är det bara att acceptera faktum. Vi har färgade lucior, Ramadan finns med i Hemköps almanacka, man kan se hijab överallt, och det är inget vi svenskar oroar oss för. Faktum är att vi svenskar är mer oroade för rasism än för flyktingar trots konspirationsteorier som påstår annorlunda så skriver media öppet om de problem som finns med invandring! Vi är alla svenskar, fan ta de som försöker sprida splittring på grund av gener och födelseort.

   Faktum är att det fortfarande mest är vita män som visas i media, ändå rasar rasister så fort de tvingas se ett invandrat skolbarn i SVT. Men detta är en fight vi inte får ignorera. Nästa december så måste alla detaljhandlare ha mörkhyade lucior, annars har rasisterna vunnit kampen genom att skylla förra årets debacle på Åhléns cynism.

   Den som inte ser några som helst fördelar med invandring får gärna lova att bara äta köttbullar och morötter resten av livet. Själv skulle jag tycka livet var väldigt tomt om jag aldrig igen fick äta thai-mat, baklavor, pasta och hummus.

   BRÅ har en speciell sida med hot mot samhället. Där listar man:

   Jag kan förstå att många upprörs över att invandring inte finns med där. Men jag tycker BRÅ gör helt rätt.
   ..[..]..
   Tolv av dem har idag blockat mig: @Jutlander666 @OnlineMagazin @WALLSTAM @DiesMaerore @zeven81 @PetterWolodarsk @HerrTalman @Brottsanalys @kattaB4 @nikolinastankar @Moron54139956 @Ekbacken57.”.
   ————————

   Det var en bit av hans långa inlägg, han rekommenderar även vilka han tycker man ska följa på twitter. Alltså, har han blivit blockad av Nikolina måste han verkligen betett sig som en idiot, hon är mycket tolerant!

   Lögn att tiggeriet är organiserat på något sätt. Jag trodde vi hade kommit längre än så.

   Ingen smittspridning. Har han glömt rapporter om TBC?!

   Visst visst ”sociala faktorer”. Inget om värderingar, kulturella skillnader, eller vad hedersvåldet är kopplat till. Bara säga att de som fokuserar på etnicitet och födelseort (vilken ingen som är seriös och försöker debattera påstår) är rasist. Suck!

   Han ojar sig över konspirationsteorier ang invandring och brottslighet, och säger samtidigt att han tycker BRÅ gör ”helt rätt” när de inte längre för statistik på det området. Han säger alltså att det är bättre med konspirationsteorier och fake news än att det finns faktabaserad statistik att tillgång för alla.

   Finns inga no-go zoner heller, och han pratar bara om hur han själv som vit svensk man kan gå och fika i Husby med sina föräldrar utan problem, bra att han bryr sig om de utsatta tjejer och kvinnorna! Jag orkar inte med folk som visar sin egen ”godhet”, naivitet och samtidigt förminskar och relativiserar problem, och blandar äpplen med päron. 😦
   Sparade den ifall den kommer till användning: http://archive.is/IRYzD

   Svara
   • G

     /  02/28/2017

    Men vad i helvete, den sista biten skulle inte vara i fetstil, toppen dag detta, läsa hans lalalalala-text efter att ha läst ledaren om hur illa Migränverket fungerar, och sen fucka upp texten totalt i en kommentar, nä nu jävlar ger jag upp en stund!

    Svara
 51. G

   /  02/28/2017

  Svara
 52. G

   /  02/28/2017

  Svara
 53. G

   /  02/28/2017

  Ahaha. Marwa igen.

  Som är ”ambassadör för melodifestivalen” haha!
  http://www.gd.se/noje/tv/gavlebon-marwa-karim-ar-ambassador-for-melodifestivalen-foljer-artisterna-backstage

  Svara
  • G

    /  02/28/2017

   ”Hej Simon!

   Att Marwa skulle hata män är vinkeln på en ett år gammal debattartikel och inget hon hävdar idag.
   Vi är medvetna om att det finns både supporters och motståndare till Marwa men det har inget med hennes uppdrag för Melodifestivalen att göra. När SVT anlitar en person tar vi ansvar för vad personen gör inom ramen för sitt uppdrag för oss, och vi är övertygade om att Marwa kan genomföra sitt uppdrag som gästreporter på ett bra sätt helt i linje med SVTs värdegrund.

   Tack för att du hör av dig. Vi noterar din synpunkt och ser även till att redaktionen får ta del av den.

   Hälsningar
   Tittarservice”
   ……………
   Hej Simon,
   Det viktiga är nog att varje människa har rätt att omvärdera sina egna åsikter. Något man kanske gör flera gånger under livet. Vi kan inte se något hinder för scenariot du spekulerar i.

   Hälsningar,
   Tittarservice”
   https://kundo.se/org/svt-tittarservice/d/olamplig-representant-for-mello-hela-sveriges-fest/
   http://archive.is/PbvjO

   Inget hon hävdar i dag, som i tweetarna ovan ?
   Nej, hon har verkligen omvärderat sina åsikter, hahahaha!

   Svara
   • Jan

     /  02/28/2017

    ”Rätt att omvärdera sina åsikter”! Det gäller nog bara om du har ”rätt” åsikter och ”rätt” bakgrund. Förbannade skojare!

    Svara
  • G

    /  02/28/2017

   Svara
 54. G

   /  02/28/2017

  Svara
 55. G

   /  02/28/2017

  Svara
 56. G

   /  02/28/2017

  Ditte:”Lärare i åk 3 samt genusvetare, sva-lärare & sosse. Mkt skola, antirasism, feminism.”

  Svara
  • G

    /  02/28/2017

   ”Björklund om SD-samarbete: ”Oacceptabelt”

   I Hässleholm har Moderaterna, Liberalerna och Kristdemokraterna tagit över den politiska ledningen med hjälp av Sverigedemokraterna.

   – Vi förhandlar inte med Sverigedemokraterna. Det är ett parti som har rötter i rasismen och som har ena foten kvar i den myllan, och Liberalerna ska inte bidra till att de får inflytande, säger Jan Björklund till TT.

   Att samarbetet skulle vara ett strategisk sätt att få till en allians i minoritet är ingen ursäkt, tycker Björklund.

   – Om SD röstar på alliansens förslag är det en sak, men det är inte acceptabelt att förhandla om fördelningen av uppdrag med partiet. Det ger SD för stort inflytande, anser han.
   …[..]..
   – Det är en sak att prata med partiet, men att förhandla politik med dem är ohållbart, säger Björklund, som också har framfört sin ståndpunkt till de lokala partiföreträdarna i Hässleholm.

   – Vi har haft dialog med tre fullmäktigerepresentanter för Liberalerna i Hässleholm. En av dem, gruppledaren, röstade nej till detta samarbete med SD så det var de övriga två som bröt mot partilinjen. Vi tar det skarpaste avstånd från detta, och tycker att de borde ha avstått, säger Jan Björklund.”
   http://www.gp.se/nyheter/sverige/bj%C3%B6rklund-om-sd-samarbete-oacceptabelt-1.4176316

   Svara
 57. G

   /  02/28/2017

  ”Under natten mot tisdag har någon eller några klottrat ett flertal budskap riktade mot Sverigedemokraterna och partiets ordförande Jimmie Åkesson.
  – Det är klottrat på samtliga entréer runt om huset, både på glasrutor och betongfasader, säger Peter Götlind, intendent vid Ekonomikum.

  – Det är ingen tvekan om att det hänger ihop med att Jimmie Åkesson besöker Ekonomikum under eftermiddagen, säger han.

  – Så här omfattande klotter har vi aldrig varit med om. Under en period för kanske åtta år sedan var det en klottervåg, men så här tydliga budskap och så här intensivt har det aldrig varit förut.
  ..[..]..
  Polisen har gått in i så kallat stabsläge – myndigheten har bedömt att SD:s besök är en så kallad ”särskild händelse” och har avsatt personal som bara ska jobba med detta under dagen.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/klotterattack-mot-ekonomikum

  ”Nätverket Tillsammans för Uppsala kommer att hålla en manifestation utanför Ekonomikum när Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson besöker Uppsala i dag.

  Manifestationen ska vara tyst och fredlig och hålls strax innan klockan 16, enligt Lucinda Andersson, talesperson för partipolitiskt obundna Tillsammans för Uppsala.

  – Vi ska bjuda på kaffe vid entrén bara, och dela ut flygblad. Vi tycker inte att SD:s splittringspolitik går hem bland vanligt folk – vi vill visa på ett alternativ, säger hon.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/uppsala/klotterattack-mot-ekonomikum
  https://www.facebook.com/events/203606626785156/

  Svara
 58. G

   /  02/28/2017

  Haha weiiiii 😀

  Sven Melander: ”Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson är landsförrädare!”
  http://aktuelltfokus.se/sven-melander-jimmie-akesson-och-mattias-karlsson-ar-landsforradare/

  Svara
  • Jan

    /  02/28/2017

   Herr buskskådespelare samlar godhetspoäng. En fullkomligt riskfri åsikt i dagens Sverige.

   Svara
 59. Svenne

   /  02/28/2017

  DGS: Ilan Sadé skriver om media:

  Svara
  • Jan

    /  02/28/2017

   Det blir sådär när lögnen anses lite finare än sanningen. Då blir det också försvarbart att ljuga. Föraktet för den som berättar sanningen tilltar också. Det är lite som ”Kejsarens nya kläder”.

   Svara
 60. Svenne

   /  02/28/2017

  GP: Migrationsverket fungerar inte

  Svara
 61. Jan

   /  02/28/2017

  Intressant recension av Paul Masons bok ”Postkapitalism – vår gemensamma framtid” i Aftonbladet kultur. Här ett kort utdrag ur Olle Svennings recension:

  ”Kapitalismen befinner sig för närvarande i sin femte fas och den kommer att bli den sista, skriver Mason hoppfullt. Kapitalismen har förlorat sin utvecklingskraft, skapar inte längre tillväxt och genererar inte tillräckligt med lönearbete. Nutidens kapitalism vänder sitt intresse från produktiv verksamhet till den spekulativa finansiella sektorn.

  Mason menar också att kapitalintressena kompenserar det minskande intresset för tillverkningsindustrin genom att lägga under sig växande delar av välfärdsmarknaden. Mänskliga sociala rättigheter, exempelvis utbildning och vård, kommersialiseras och lyfts ut ur det demokratiska systemet. Socialdemokrater anpassar sig till detta och ger därmed upp välfärdssamhället som modell för social rättvisa och medborgarrätt. Socialdemokratin gör sig helt enkelt irrelevant.”

  http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/G7r4x/hejda-kapitalismen

  Svara
 62. Jan

   /  02/28/2017

  Professor Sten Widmalm om skillnaden mellan elitens och folkets åsikter om välfärdskapitalismen. Widmalm menar att korruptionen breder ut sig bland våra politiker.

  ”Eftersom allt mer av service och tjänster läggs ut på privata aktörer tycks inte längre våra folkvalda utgöra en motvikt mot företagen. De har i stället intagit rollen som stödtrupp. Utlandsbesök blir rena marknadsföringsprojekt för stora företag. Glöggafton i partiet X:s regi besöks av fler representanter från privata välfärdsföretagare än av partimedlemmar. Vad vi har fått är det som kan kallas näringslivskorporativism. Tidigare kunde staten utgöra en balanserande kraft mellan företag och fackföreningar. Men i dag är det främst ”staten och kapitalet” som samarbetar, medan fackföreningarna hamnat vid sidan av.”

  http://www.dn.se/debatt/politiker-och-medborgare-oense-om-vinst-i-valfarden/

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: