SVT:s springande reporter Brutta Sackarin om Nairobi Maraton: ”Det är många svarta män här”

SVT:s satsning på långlopp, Maraton-studion, har engagerat rätt kompetens när man som springande reporter knöt till sig Brutta Sackarin, välkänd profil med rätt att gå värdegrund bland medlemmarna i Södermalmsstammen, i stället för den tidigare unkna Dick Blackmale.

– Vi vill testa något nytt som vi också hoppas kan bli bra, säger Skrika Tramsson, projektledare för SVT:s sändningar från Maratonloppen.

Man ville testa något nytt sa projektledaren. Man ville komma ifrån de vanliga rapporteringarna om folk som sprang och få nya anfallsvinklar och nya områden att politisera.

Brutta rivstartade i sin nya roll under Nairobi Maraton

Jag är så otroligt taggad och jag är liiite nervös. Alltså, men mest på ett bra sätt. Jag är liksom så peppad. Och så blir. Jag blir. Det är väldigt mycket…  svarta män här. Spoiler alert!

när hon direkt efter bara några minuter i sändning innan starten noterade det fruktansvärda: Att var många svarta män som sprang Nairobi Maraton. Hon satte fingret på ett stort problem direkt, ett problem som den tidigare Dick Blackmale såklart ignorerat.

Folk i Kenya började undra vad hon höll på med, på vilket sätt det har med saken att göra att det var mest svarta män som sprang Nairobi Maraton. De befinner ju sig i Afrika liksom? För det var uppenbart att det var ett problem för Brutta som också tidigare är känd för att omfamna Södermalmsstammens ideologi som innebär att skylla allt dåligt i världen på svarta män. Det var ju för den kompetensen hon blev anlitad av Maraton-studion!

Bruttas man, Balle Drygsson Sackarin, författare och också en välkänd tv-profil bland medlemmarna i Södermalmsstammen med rätt att gå på samma värdegrund, ryckte såklart aggressivt ut för att försvara stammens heder mot alla som attackerade hans hjälplösa fru som bara luftade strukturell orättvisa i Kenya. Slå först och inte fråga sen är den strukturella struktur som gäller för Södermalmsstammen när stackars värnlösa kvinnor blir ifrågasatta.

Men Sackarin blev också offer för näthat efter att ha konstaterat att hon såg många svarta män i loppet, vilket vissa tittare uppfattade som ett politiskt utspel.
– Folk har skrivit till mig mitt i natten att jag är en jävla sopa, säger Sackarin.
– Jag ser det inte som ett utspel, det är hennes personliga betraktelse, säger SVT:s projektledare Skrika Tramsson.

Medlemmarna i Södermalmsstammen ställer upp för varandra såklart!

Men Sackarin betonar att det inte fanns något politiskt syfte i hennes kommentar.
– Det var ett konstaterande, på samma sätt som att säga att det var fint väder i spåren. Tolkningen har de gjort på egen hand. Jag har sagt mer politiska saker i mitt liv, säger Sackarin.

Det fanns inget politiskt syfte i att anmärka på att det var många svarta män som sprang Nairobi Maraton säger Sackarin utan det var ett konstaterande och att andra bara har tolkat det som att hon såg det som ett problem. Hon säger också att hon sagt mer politiska saker i sitt liv. Och det är väl kanske problemet, de politiska saker som hon tidigare har sagt har alla varit inom stamideologin som säger att allt dåligt i världen är svarta mäns fel. Då tar ju folk för givet att när hon fortsätter på det spåret så är det just politik.

Men Skrika Tramsson, projektledare på SVT, understryker att hon är riktigt nöjd med Sackarins insats – och att hon inte ser några problem med kommentaren i sig.
– Det var en personlig reflektion från henne. Jag ser det inte som ett utspel, det är hennes personliga betraktelse, säger Tramsson.

Stammedlemmarna har såklart inga problem med stamideologin! Det var alltså en personlig betraktelse att det var många svarta män som sprang Nairobi Maraton och det är såklart helt utan politiska motiv Brutta sa det. Det bara råkade överensstämma med stammens ideologi att hudfärg är det viktigaste som finns! En ren slump alltså!

Skidmaktordningens baksida – hundratals vita män försvinner varje år när de åker Vasaloppet!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

100 kommentarer

 1. MiT

   /  03/06/2017

  ”Orsak till bråket kan vara att en grupp ska hämnas för att en annan tafsat på en flicka.”

  ”Ungdomar attackerade poliser vid Alléskolan”
  http://www.sydnarkenytt.se/hallsberg/artikel/fortsatt-brak-pa-alle#.WL3Ot_LL3Gg

  Svara
 2. MiT

   /  03/06/2017

  Apropå et som Heberlein skriver om här
  https://ledarsidorna.se/2017/03/ann-heberlein-valdtaktsmannen-om-brott-straff-och-vart-rattssamhalle/

  så kan man läsa om det i Sydsvenskan också
  ”Pojkar som våldtog flicka går kvar på skolan”
  http://www.sydsvenskan.se/2017-03-06/pojkar-som-valdtog-flicka-gar-kvar-pa-skolan

  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/07/2017

   Våldtäktspojken är ju också ett offer.
   Vänta lite, har jag inte hört ett liknande resonemang förut? Tror han var rikspolischef…

   Svara
 3. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
  • Jan

    /  03/07/2017

   Det här vansinnet pågår i alla kommuner. Kommunerna har fått för sig att de är privata storföretag med marknadsavdelningar.

   Svara
   • Kristian

     /  03/07/2017

    Det var illa nog på 90-talet när de började leka ”ekonomisk enhet” med interna faktureringar kors och tvärs. För all del, låt chefer över en viss nivå ta ansvar för att hålla sig inom en budget. Men om kommunen går med ”vinst” finns bara ett att göra: sänk skatten.

    Svara
    • Klimathotet

      /  03/07/2017

     Kommundelsnämnder. Där de sitter och har fruktstunder.

     Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   På Norska betyder uttrycket ”å få en karamell” att man fått på käften, bokstavligen eller bildligt. Verkar mest användas inom sporten. Ofta med förstärkningsordet ”ordentlig”.

   Kan vi bli lite mer ”Norska” mot överheten?

   Svara
   • norskgoy

     /  03/07/2017

    ”en karamell” brukes til de fleste hendelser. Har som regel med å gjøre at man får en fysisk smell, som man kommer rimelig greit ut av i ettertid. Eller at du får elektrisk støt…det er en klassiker å bruke ”å få en karamell” på.

    Svara
    • Kristian

      /  03/07/2017

     Ah, mer fysiskt än jag trodde. Tack.

     (Det senaste exemplet jag kommer ihåg personligen är en godisreklam från 80-talet.)

     Svara
 4. MiT

   /  03/06/2017

  Svara
  • Jan

    /  03/07/2017

   Statskunskap på högsta nivå: När parti Blå regerar är Sverige dåligt. När parti Röd regerar är Sverige bra. Och vice versa. Förvänta er inte någon högre retorisk nivå från endera sidan. – Du är dålig, jag är bra! – Nej, jag är bra du är dålig! Sandlådan, någon?

   Svara
   • Svenne Blattesson

     /  03/09/2017

    Fast nu ska du vara snäll.
    Det var faktiskt Fredrik som hade spaden Innan Stefan.

    =)

    Svara
 5. Hahaha! 😀 Det här inlägget var ju rent vansinnigt roligt! Tack för flera goda skratt!

  Nån som såg moralpolisen Veronica Palm i debatten om porr i Aktuellt under måndagskvällen?

  Svara
  • Jan

    /  03/07/2017

   Visst, mycket pekpinnar men mest ett slag i luften. Hur har hon tänkt att svenska feminister ska reglera internet? Jag kommer ihåg 70/80/-talet när det fanns herrtidningar typ Se, Lektyr och Fib Aktuellt. De lyckades feministerna skuffa undan. Till och med oskyldiga Slitz och Café lyckades de ta död på. Men internetporren – där går de nog bet!

   Svara
   • Kilroy

     /  03/07/2017

    Det är verkligen ett sinnessjukt gäng kärringar som nästlat sig in i maktens korridorer. Som sagt, Lektyr och fibban etc med snygga och vackra kvinnor som poserade snyggt fick de bort från männens blickfång i butikerna. Oj vad farligt det var.. Nu sitter de väl själva och glor till internetporren där 50 killar hamrar på något sprutluder i alla hål i nån timme eller varför inte negrer som synkront sätter på nån vit kvinna i alla hål och sprutar ner. Det är verkligen sinnessjukt allting numer. Läste att unga killar i snitt ägnar 43 timmar i veckan åt dataspel och internetporr. Och jag vet att unga tjejer också sitter och glor på allt från ”Oral gangbang” till ”interracial anal bukkakke”. Det blir nog bra det här ska ni se.. (ironi).

    Svara
    • RP

      /  03/07/2017

     Om en undersökning slår ihop dataspelande med internetporr gör man bäst i att leta efter vilken underliggande agenda som finns.

     Svara
    • Kristian

      /  03/07/2017

     RFSU hjälper inte till med sin underförstådda attityd: ”Sex är bara fysiskt.”

     Svara
 6. Svenne

   /  03/07/2017

  DailyMail bevakar Sverige nuförtiden…

  Svara
 7. Svenne

   /  03/07/2017

  En tråd med många internationella reaktioner…

  Svara
  • Grodan Boll

    /  03/07/2017

   De är väl inte vana vid ”riktig” media.

   Svara
 8. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
  • G

    /  03/07/2017

   Rektor med ”rätt” värdegrund verkligen, fy helvete. Någon med twitter kan ju uppmärksamma Ivar på rektorns FB då han inte direkt är impad över hur han tänker och uttalar sig, ungefär samma obehagliga nivå och sjuka snack som vår inkompetenta RPC ”vem vet vad de kan ha varit med om”. Och det finns tydligen fler…

   Svara
   • Pelle2

     /  03/07/2017

    Så jävla sjukt att man försöker få våldtäktsmännen till offer.
    Det är ingen som tvingar dom att begå våldtäkt.
    Dom är svin utan någon empatisk förmåga överhuvudtaget och att ens överväga att låta dom gå kvar i samma skola som offret borde göra så att rektorn får sparken med omedelbar verkan…

    Svara
    • Ivar L

      /  03/07/2017

     Hela diskussionen om brottslingar som offer är en rökridå. Det spelar ju ingen roll om de är offer för något tidigare brott när de i det aktuella fallet är de förövare och offret är den som skall skyddas. Man måste ju se på varje brott för sig. I det aktuella fallet är brottslingen brottsling och offer offer.

     Om sedan brottslingen i fråga är offer för något tidigare brott så får man leta upp förövaren för det brottet och straffa denne som steg två. Det har inte med det aktuella brottet att göra.

     Men precis som i frågan om strukturer när det gäller diskriminering finns det sällan något konkret bakom offertanken när det gäller brottslingar och finns det inget konkret så är det bara rökridåer. Brottslingar är inte offer när de är förövare.

     Svara
   • Kristian

     /  03/07/2017

    Har länge sagt om ett och annat att ”de valarbetar för SD.” Det räcker inte längre.
    ”De” kommer att bli varse att SD var mellanmjölk, lagom, småtråkigt, och närmast gråsossar i annan slips.

    (Det här är vare sig ett hot eller en förhoppning.)

    Svara
    • Pelle2

      /  03/07/2017

     Personligen skiter jag i gärningsmännens ursprung för det är lika svinigt att våldta någon oavsett vilket ursprung man har och ett sådant beteende måste få konsekvenser.
     Men visst får man känslan av att mörkandet och behandlingen av gärningsmännen delvis beror på deras ursprung.

     Svara
   • G

     /  03/07/2017

    Svara
 9. MiT

   /  03/07/2017

  ”Männen som Tim Pool träffade i Rinkeby är politiker som inte bor i förorten”
  http://www.friatider.se/mannen-som-tim-pool-traffade-i-rinkeby-ar-politiker-som-inte-bor-i-fororten

  Svara
 10. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
 11. MiT

   /  03/07/2017

  ”MSB – rapporten: Vi lever i bokbålens tid.”
  https://ledarsidorna.se/2017/03/msb-rapporten-vi-lever-i-bokbalens-tid/

  Svara
  • Pelle2

    /  03/07/2017

   Bra av Westerholm att han avslöjar den sjuka organisationen Socialdemokrater för tro och Solidaritet som tycks vara fast beslutna att stötta islamisterna i deras arbete med att omvandla länder till att bli muslimska.
   Helt sjukt att dessa extremister tillåts finnas inom Socialdemokratin…

   Svara
  • G

    /  03/07/2017

   Hon är helt otrolig. Sparade hennes blogginlägg ifall hon ”ångar” sig, även intressant att läsa igenom kommentarerna som hon får, där hon även svarar några.
   http://archive.is/sIi5a

   Svara
   • Pelle2

     /  03/07/2017

    Hon verkar vara extremt obalanserad och otrevlig men det förvånar väl ingen med tanke på att hon tillhör Socialdemokrater för tro och Solidaritet.
    Såg att hon även försökte smutskasta Westerholm medan hon lyfte upp vänsterextremister och islamister som Mattias Gardell som något slags experter.
    Antar också att hon gillar vänsterextremisten och islamisten Bjereld.

    Svara
    • Ivar L

      /  03/07/2017

     Undrar om vi här har embryot till en ny slags fascism? Islamism och maktgalna gammelsossar som gömmer sig bakom postmoderna kolonialteorier fast det egentligen inte handlar om något annat än att bygga upp ett starkt valboskap för framtiden. Jag tror den här sammanslutningen jobbar mycket långsiktigt och räknar med att islamismen kommer att bli en betydande kraft i Sverige inom några decennier. Om man då som denna sossesammanslutning redan sitter till bords med islamisterna kan man tillsammans tillskansa sig betydande makt på sikt.

     Vilka som kommer att få fly vet vi redan, judarna. Precis som förra gången. Naturligtvis är detta bara fantasier än så länge, men kanske ändå inte ett helt osannolikt framtidsscenario. Svårt annars att förstå varför sossar och islamister gillar varandra. Sossar är ju, till skillnad från kommunister och miljöpartister pragmatiker. Idealism har inget med detta att göra.

     Svara
   • Pelle2

     /  03/07/2017

    Vidare körde hon med lite fin GBA och menar att alla som inte gillar Muslimska brödraskapet är rasister och antjihadister som hänger på flashback.
    Hon tyckte också att det var graverande för Westerholm att han är med i tankesmedjan Cured som tydligen anordnar teaterföreställningar för religionsfrihet och är liberal socialistiskt om det nu går ihop.
    Torbjörn Jerlerup, som driver tankesmedjan vad jag förstår, är väl ingen av mina favoriter men han säger sig vara Socialdemokrat.
    Då borde väl Anna Ardin vara nöjd ?
    För övrigt har väl inte hon någon anledning att slå sig för bröstet med tanke på Bjurelds engagemang i Ship to Gaza och hennes egen proislamism…

    Svara
   • Nixpix

     /  03/07/2017

    Anna a är samma kvinna som anmälde assange för våldtäkt. Pga av sprucken kondom….

    Svara
   • Kristian

     /  03/07/2017

    Samma AA som snabbt ”förkortade” det här från sju punkter till bara en.
    https://annaardin.wordpress.com/2010/01/19/sjustegsmodell-for-laglig-hamnd/

    Svara
    • Dreadlock

      /  03/07/2017

     Google glömmer inte…hehe

     Här är Ardins kompletta lista . Verkar vara ett mycket svårt fall av skenhelighet den kvinnan.

     http://www.samtycke.nu/doc/7-stepsrevenge.htm

     Svara
     • Dreadlock

       /  03/07/2017

      …Eller så har människan tillfälligt grottat ner sig efter att ha läst Machiavelli´s ”Fursten” ?

     • Kristian

       /  03/07/2017

      Problemet med ”låt honom lida som du har lidit” är därtill att lidande är subjektivt.

     • Nixpix

       /  03/07/2017

      Fallet assange är en politisk bomb som kommer brisera när han blir frikänd. För det finns inte en chans i världen att någon blir dömd för våldtäkt efter flera frivilliga samlag,, varav ett slutade i en sprucken kondom. Inte ens en vit man. Alla politiker inser det, så jag tror sossarna försöker hålla kvar honom på ambassaden tills efter 2018, då ev. SD sitter med skiten i knäet. För Sverige kommer bli kölhalat i utländsk media för assangefallet. Det här är bara en västanfläkt på skalan av åtlöje.

 12. Pelle2

   /  03/07/2017

  På tal om dagens ämne så kan man ju undra varför inte Brita Wahlström eller någon annan reporter problematiserar varför Tjejvasan mest består av vita kvinnor ?
  Är inte det ett lika stort problem i så fall ?
  Kalle Wahlström menar att det tydligen är svårt för kvinnor att få möjlighet att idrotta pg,a de berömda strukturerna och att det är därför det är så relativt få som ställer upp i det Stora Vasaloppet.
  Trots det går det alldeles utmärkt för 10000 kvinnor att ställa upp i tjejvasan.
  Det som är mer än möjligt ena dagen är uppenbarligen omöjligt den andra..

  Något säger mig att Kalle bara vill göra det möjligt att klaga på vita män genom att hitta på ett problem som inte finns.

  Svara
 13. G

   /  03/07/2017

  Svara
 14. G

   /  03/07/2017

  I The Weekly Standrard skriver underbara Paulina igen…

  ”The Truth About Sweden – By Paulina Neuding”
  http://www.weeklystandard.com/the-truth-about-sweden/article/2007071

  Svara
 15. G

   /  03/07/2017

  ”#vitamänvåldtar: Skådespelarstudenter framför specialskriven pjäs av Lo Kauppi

  Den nya pjäsen #vitamänvåldtar är specialskriven av Lo Kauppi som slutproduktion för skådespelarstudenterna vid Högskolan för scen och musik. Pjäsen belyser kontrasten mellan den dömda och den ickedömda och vårt svartvita förhållningssätt när det gäller sexförövare.

  – Mitt mål är att väcka frågor om orsakerna till sexuella övergrepp. Är det maktförskjutningar mellan könen, psykisk ohälsa, dysfunktionalitet inom familjen eller kanske allt på en gång? Kan vi förhindra framtida offer genom att döma förövarna och erbjuda professionell vård, säger Lo Kauppi.

  Förändrar den svartvita bilden av sexuella förövare
  Den nu aktuella pjäsen handlar om Johan, en snygg, omtyckt skådespelarkille på Södermalm vars aggressioner och svartsjuka mer och mer tar över hans sexliv. Den handlar också om Jihenna, som utsatte sin dotter för sexuella övergrepp och nu bor tillsammans med andra dömda sexförövare i ett tält under en bro. Och om familjen som varje söndag går till torget för att hata sexförövare som ställs ut i en glaskub likt en nutida skampåle. Samt om pappan som efter han har ”hatat” åker på drive thru-bordell i Tyskland.

  − Jag vill sudda ut den svartvita bilden av våldtäktsmannen, som den fullständiga galningen, eller att det bara är de där andra, från andra kulturer eller med annan hudfärg som är sexförövare. Istället vill jag berätta om vår allra närmaste krets och de övergrepp som faktiskt finns där.

  Varför har du döpt pjäsen till #vitamänvåldtar? Det är ju inte bara vita män som våldtar.

  – För att pjäsen handlar delvis om människor på en skådespelarutbildning och för att alla skådespelarna som pjäsen är skriven för är vita. Vi vill vända lampan mot oss själva. Jag är trött på att vi lägger så stort fokus på när någon med lite brunare hud eller annan religion begår ett sexuellt övergrepp, som om hudfärgen eller kulturen skulle vara orsaken. Det är lätt att glömma bort att absolut störst risk att blir våldtagen här i Sverige, oavsett om du är man eller kvinna – är av en svensk man född i Sverige, så låt oss prata om oss själva.

  – När studenterna fick välja regissör, dramatiker och ämne blev det mig och sexförövare, vilket jag tycker var ett bra val eftersom det är ett ämne som det sällan gås på djupet med och som verkligen berör dem själva och hela samhällets maktordning, säger Lo Kauppi.”
  http://archive.is/in3KU
  http://news.cision.com/se/goteborgs-universitet/r/vitamanvaldtar–skadespelarstudenter-framfor-specialskriven-pjas-av-lo-kauppi,c2199957

  Svara
  • G

    /  03/07/2017

   facebook.com/vitamanvaldtar/videos/1223263117793331/

   Svara
  • Pelle2

    /  03/07/2017

   Hycklaren Kauppi hade varken velat eller vågat göra en pjäs med namnet svarta män våldtar.
   Däremot går det som alltid för en radikalfeminist och identitetspolitiker jättebra att kollektivt
   skuldbelägga oss vita män.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/07/2017

    I slutändan handlar det bara om pengar. Man får inga pengar om man gör #svartamänvåldtar. Ingen mediahyllning heller och inga ryggdunkar. Det gäller att stryka medhårs. Lo Kauppi är en borgarbracka som vill ha fortune and fame.

    Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   Hon har inte förstått hur det här med ”risk” fungerar.

   Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   Kom ihåg att det är det här ni röstar för och betalar skatt till!
   (SD räcker inte, de vill ha kvar zombien ”Den Svenska Modellen”.)

   Svara
  • Dreadlock

    /  03/07/2017

   Personligen emotser jag en pjäs som är lika kontroversiell och borde åskådligöra en mycket märklig maktordning i dagens samhälle, dvs, hur en rektor kan tillåta att en våldtäktsman och hans offer möts varje dag i skolkorridoren. Alltså hur elever i skolan tar in denna märkliga process och själva resonerar kring rättvisan, samt hur rektorn offrar sina visioner för en tillitsfull skolmiljö genom att offra ansvarsfrågan framför politisk korrekt förfarande.
   En pjäs med kopiösa mängder kognitiv dissonans borde det bli, och mycket obekväma självrannsakningar.

   Svara
 16. G

   /  03/07/2017

  ”Misstänkt våldtäkt mot barn på mellanstadieskolas toalett polisutreds

  Polisen utreder nu en anmälan om våldtäkt mot barn på en mellanstadieskola i Kalmar län. Skolledningen som har anmälningplikt till socialen när barn far illa, väntade flera dagar med att anmäla enligt uppgifter.

  En minderårig elev ska enligt anmälan nyligen ha förgripit sig på en annan minderårig elev i en mellanstadieskolas lokaler under skoltid. Händelsen ska ha inträffat på en skoltoalett.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/smaland/misstankt-valdtakt-pa-toa-pa-mellanstadieskola-polisutreds

  ”7-åriga Emma rånades: ”Vågar inte gå ut själv längre”

  Louise Haags sjuåriga dotter Emma hade fått tillåtelse att gå ner till porten för att fånga pokémon med mobiltelefonen.

  Då kom en man fram och rånade henne på mobilen – mitt på ljusa dagen.

  – Mobilen skiter vi i, det värsta är att hon har förlorat tilliten till andra människor och vågar inte gå ut själv längre, säger mamma Louise.”
  http://www.expressen.se/gt/emma-ranades-vagar-inte-ga-ut-sjalv-langre/

  ”En flicka i 15-årsåldern har utsatts för ett våldtäktsförsök av en för henne okänd gärningsman. Flickan lyckades dock slå sig lös och undfly mannen, enligt polisanmälan.

  Händelsen ska enligt polisen ha inträffat för ungefär en vecka sedan i centrala Katrineholm.

  Händelsen ska ha inträffat inomhus, någonstans i centrala Katrinholm. Flickan känner inte mannen sedan tidigare. Hon ska ha blivit attackerad av honom, men lyckats försvara sig och ta sig från platsen.”
  http://www.kkuriren.se/katrineholm/flicka-anmaler-valdtaktsforsok/

  Svara
 17. Pelle2

   /  03/07/2017

  OT:
  Miljötalibanerna i MP använder nu jämställdhet som argument för att stoppa bilismen.
  Sedan är det ju ett extra plus att hon inser att det kommer att drabba män mest.
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/framtidens-stadsutveckling-beh%C3%B6ver-bli-mer-j%C3%A4mst%C3%A4lld-1.4184983

  Svara
 18. G

   /  03/07/2017

  ”Demokratisk socialist, röstade på Vänsterpartiet 2014. Ogillar vinst i vården! Ej kommunist.”

  Röstade senast på V och pratar som en sån där som fiskar i bruna vatten. Den kombinationen ser man inte varje dag lol!

  Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   Sunni är 90% av alla muslimer. Eftersom han säger ”sunniarabiska” gissar jag att Nordafrika och världen öster om Irak inte räknas.

   Svara
 19. G

   /  03/07/2017

  ”gubbigaste, ska du kritisera, gör det mer sakligt och professionellt!”

  Parisa programledare/redaktör på SVT….

  En ingenjör anser att det är personangrepp(!) av Timell….

  Säkert bara Timell och pensionärer, alla andra vill få in identitetspolitik överallt…

  Länken i följande tweet går alltså till vigillarolika.nu

  Svara
 20. G

   /  03/07/2017

  Intressant, inte gjort testet själv ännu, men roligt att se vad andra i tråden får, det skiftar ganska rejält. Men jag skulle nog inte lägga enormt stor vikt vid ett resultat efter ett internettest, känns nästan lika trovärdig som Nyheter 24:s faktakollen, fast troligen är testresultatet närmare sanningen än N24 alla dagar i veckan lol.

  Svara
 21. G

   /  03/07/2017

  Anosh Ghasri skriver mycket bra i NWT!

  ”Parallella samhällen och staten”
  http://nwt.se/asikter/signerat/2017/03/04/parallella-samhallen-och-staten

  Svara
  • G

    /  03/07/2017

   Av en slump såg jag en insändare i högerspalten på sajten med koppling till ovan, den handlar om att visa respekt för folks rädsla, jag själv visar även respekt för folk som skickar in insändare i eget namn, som Lisbeth….

   ”Respektera folks rädsla

   Svar till: ”Röda stugor med vita knutar” (NWT 4/3)

   I samma tidning som du hade din insändare om Rädsla vid olika tider, så fanns en artikel av Anosh Ghasri med rubriken ”Parallella samhällen och staten”. Jag hoppas du läste den. Den handlar just om vad som händer i samhället idag i demokratier med hög invandring från arabländerna. Du hånade rädslan för att ”en politiskt religiös arabisk sekt i lönndom bygger upp ett ondskefullt parallellt samhälle!” Det är exakt detta artikeln handlar om.

   Håna aldrig folk för deras rädsla! En dag kanske du upptäcker att de hade rätt. Se dig om även utanför våra gränser så kanske du förstår varför rädslan har uppstått.

   Lisbeth Jansson”

   Svara
 22. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
 23. G

   /  03/07/2017

  ”Liberal kommunpolitiker hoppar av till SD
  ..[..]..
  – Jag tycker inte det är rätt att utesluta Sveriges tredje största parti. Jag tycker alla ska få säga sitt och att det vore bättre att samarbeta i sakfrågor, säger hon.
  ..[..]..
  Ewa Olsson Bergstedt håller inte med partiledningen och tycker att det på lokal nivå inte är hållbart att utesluta Sverigedemokraterna.

  – Liberalerna är inte det parti som det var när jag började. Lokalt har vi högt i tak, vi har inga hemligheter. Vi har inget samarbete, men det vill jag ha, säger Ewa Olsson Bergstedt.
  ..[..]..
  Carina Sándor är Liberalernas och kommunstyrelsens ordförande i Skinnskatteberg är inte överraskad över Ewa Olsson Bergstedts beslut.

  – Vi visste att hon ville ha mera samarbete med SD och att hon tycker att det är fel att vi inte gör det, säger Carina Sándor.

  – Vi är inte arga eller sura på henne. Hon har bara en annan politisk syn, säger Carina Sándor.

  Ewa Olsson Bergstedt kommer inte ha några uppdrag inom Sverigedemokraterna fram till valet, men hon kommer finnas med i bakgrunden. Hon är mest intresserad av paritets skol- och vårdpolitik.

  – När man inte är tillfreds så är det bättre att byta. SD ligger mig mer varmt om hjärtat idag. Jag är inte en förändrad person, jag kommer inte gå runt med järnrör nu, säger hon.”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vastmanland/liberal-kommunpolitiker-hoppar-av-till-sd

  ”Hon har bara en annan politisk syn” var det allt ?!?!?
  Det där om en brun rutten värdegrund som inte står upp för ”alla människors lika värde” yada yada yada, glömde Carina lägga till det.

  Svara
 24. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   Ett bra svar längre ned:

   Detta påminner om något jag tror jag läste i ”Land of the Rising Yen” av George Mikes.
   Japanska studenter får som bekant kämpa för att komma in på universitet. ”Examenshelvetet” kallas det av många elever.
   Men. När man väl kommit in på universitetet är man så gott som garanterad att få minst godkänt på det man företar sig. Varför? Jo, om någon tas in därefter skulle visa sig vara olämplig för studier, skulle det betyda att de som sätter proven inte dög för sitt ämbete. Det är oacceptabelt.

   Partiet har alltid rätt.

   Svara
 25. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
 26. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
  • Tar de kort för att vi ska håna Pascan?

   Alltså, kortet. Tar sig kring halsen. Ser lite mobbad ut. Lite halvgråten.

   För fan, jag är bög och jag ser inte ut så på kort.

   Svara
   • Kristian

     /  03/07/2017

    Vi får vara tacksamma så länge det inte är en selfie.

    Svara
  • Pelle2

    /  03/07/2017

   Lite hederlig men ack så tröttsam kulturrelativism av Pascalidou.
   Hur många svenska kvinnor riskerar att flyga ut från balkonger och hur många svenska tjejer utsätts för könsstympning och tvångsgiftermål t.ex ?

   Men hon resonerar väl som Schyman att svenska män är talibaner..

   Svara
   • Ivar L

     /  03/07/2017

    Vem pekar egentligen?
    Statistiken om jag förstått det hela rätt.
    Ungefär lika smart som att säga ”peka inte ut motortrafikled utan mitträcke, trafikolyckor sker överallt”.

    Svara
  • Svenne

    /  03/07/2017

   Alexandra ‘Offerkoftan Värmer’ Pascalidou…

   Svara
 27. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  03/07/2017

   Jädrar, det var ju närmast ett klockrent erkännande att det inte går att bevisa löneglappet via ekonomisk statistik utan enbart genom cirkelcitering i det feministiska akvariet!

   Spara för sjutton. Hon säger ju rent ut att lönegapet inte kan påvisas.

   Svara
  • Johan A

    /  03/08/2017

   ”You need to look at feminist sources on this issue”… ”There is a ton of feminist research on this topic.”
   Mmm. I Hitlertyskland fanns det också väldigt mycket nazistisk forskning på hur judarna förtryckte ”det rena ariska tyska folket”…

   Svara
 28. MiT

   /  03/07/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   Vem tror ni offras på PK-altaret, flickan eller rektorn?
   Jag tror flickan. Åtminstone en tid till.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/07/2017

    Naturligtvis är flickan offret big time och jag tror faktiskt våldtäktsmannen (vet vi att han är 16 på riktigt?) hade kunnat avskiljas från gymnasiet utan att vänsterpressen fått spatt men det ligger ju ändå en poäng i vad Fnordspotting säger. Sydsvenskan är oerhört falska i sitt uppträdande här, nästan som DN faktiskt.

    Svara
    • Dreadlock

      /  03/08/2017

     När rektorn menade att ” … Och vi har ett värdegrundsarbete som vi intensifierar och försöker att ta tag i ännu mer…” (Efter händelsen) Menar han samma värdegrund som inte förmår att särskilja offer från förövare ?

     Då kan vi få se emot repriser av samma händelsenatur, med rektorer som rycker på axlarna och avsäger sig ansvar därför att värdegrunden går före verkligheten. Barn som inte fyllt 18 år är totalt rättslösa inför skolornas värdegrund. Det är det riktigt spooky i det hela. Jag hoppas att det finns ett antal föräldrar som river upp himmel och helvete för att utmana värdegrunden from hell.

     Att gå en pudlande rektor räcker inte på långa vägar. Värdegrunden lever som förut.

     Svara
     • Dreadlock

       /  03/08/2017

      M.a.o. Den kognitiva dissonansen tog ut sin rätt och man flyttar problemet åt ett annat håll. Utom synhåll kan man börja moralisera igen och bygga upp bitarna av en tillfälligt fallen lögn, för att kunna tillverka nästa.

   • Pelle2

     /  03/08/2017

    Fnordspotting utvecklar sitt resonemang om kappvändandet och hyckleriet.
    http://fnordspotting.blogspot.se/

    Svara
   • Pelle2

     /  03/08/2017

    Även Ledarsidorna tar upp den ryggradslösa rektorns beslut och ömkande av förövarna.
    https://ledarsidorna.se/notis/notis-valdtaktsoffer-skall-inte-straffas/

    Svara
  • Kristian

    /  03/07/2017

   Okej, nu blir det dubbelt igen. Jag skall läsa hela i fortsättningen.

   ”Skolinspektionen har även utrett hur skolan har hanterat kränkningar som flickan utsattes för under hösten 2015.”

   2015!

   Ser nu att pojkarna flyttas:
   https://www.sydsvenskan.se/2017-03-07/pojkarna-bakom-valdtakten-flyttas-fran-skolan

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/08/2017

    Vettigt beslut.

    Jag förstår inte detta citat (Mats Jönsson, skoldirektör Lund)
    ” Ansvariga har hittills valt att inte gå ut med information om fallet och skolplaceringarna till föräldrar till elever på den aktuella skolan.
    – Detta beslöt vi i samråd med polisen, som råder oss att aldrig gå ut med den här typen av information. Polisen anser att det vore direkt felaktigt och har varit väldigt tydlig, säger Mats Jönsson.”

    Antar att med detta menas att pojkarnas flytt till annan skola är omhuldat av hysch hysch därför att föräldrar och anhöriga kanske blir oroliga om man får veta att den nya skolan inhyser 2 pojkar skyldiga till våldtäkt ?

    Är jag jättecynisk nu om jag tycker att 2 sociopatiska underåriga sexualförbrytare istället borde få huvudet undersökt och eventuellt placerar dem på ett lämpligare ställe än en skola ?

    Svara
 29. Svenne

   /  03/07/2017

  Thomas Gür: Kostnader för flyktinghjälp, Sverige och UNHCR

  Svara
  • Ivar L

    /  03/07/2017

   Inte ens om det handlade om samma grupp människor hade man kunnat motivera varför man skall strunta i dussintals utsatta på plats till förmån för en enda som lyckats ta sig till Sverige men som det är nu är ju dessutom de som offras ofta oerhört mycket fattigare och svagare. Det är inte minst barn som drabbas, riktiga barn. För närvarande lider en halv miljon barn av undernäring enbart i Nigeria. Riktiga barn, av båda könen.

   Svara
 30. Svenne Blattesson

   /  03/09/2017

  Klart att det mest är vita män som åker vasalopp-
  Vi andra halvblattar är upptagna med att sno era jobb , brudar ,pengar och allt annat ni har … err åka snowboard menar jag.

  Svara
 1. Japaner, japaner, japaner och många vita män, spoiler alert! | Maniac Media
 2. Vad hände 2017? Del 2 | WTF?
 3. Tips på mångfaldsfråga till Sveriges Radio | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: