Några amatörer med youtube-kanal får mediaetablissemanget att skaka i grunden

Hur starkt står svensk media egentligen? Några amatörer på Youtube har fått hela mediafundamentet att skaka och har tvingat media att gå helt bananas och tappa allt vad värdighet heter.

Jag tänker såklart på Granskning Sverige. Några som ringer upp journalister och politiker och frågar dem om saker de påstått, de fulklipper lite och lägger ut det på Youtube. That’s it. Detta lilla klarar inte media av att hantera överhuvudtaget. På löpsedlarna skriker de ut en som av misstag råkat avslöja vem han är i en grotesk sörja av gba och riktiga grejer, allt i syfte att förstöra så mycket av hans liv som det bara går. Expressen skickar dit en reporter som det är på gränsen till byfånevarning på när han tränger sig på hos personen.

Man letar efter grejer att förknippa allt och alla med i en sorglig gegga där den ena gba:n är värre än den andra. Man skulle kunna tro att de är massmördare eller nåt. Eller krigsbrottslingar. Eller har halshuggit folk.

Man anklagar dem för att fulklippa, det gör de garanterat. Liksom Expressen, SVT, SR och alla andra medier också gör. Vilket de också bevisar efter att ha pratat med killen ifråga och sen sänder eller lägger ut i en artikel. Varför klaga på andra om man själv gör likadant? SR gjorde det t o m i ett inslag i medierna där de i en intervju frågar ”Erik” varför Granskning Sverige fulklipper…

Framför allt Expressen har med sina publiceringar verkligen bevisat att de själva är allt de anklagar Granskning Sverige för att vara. Gånger 10. Historien kommer nog att döma både Expressen och de journalisterna rätt hårt. Och en hel del andra medier.

Enormt obehagliga uthängningar av Expressen och Eskilstuna Kuriren av människor som inte ens är anklagade för något brottsligt. Hade de varit anklagade för grova brott hade jag ändå förstått det lite grann. Vad har de gjort nu? Ringt upp journalister…

Några med en Youtube-kanal får alltså hela media att gunga ordentligt och får dem att tappa all värdighet och bete sig som schablonbilden av media, att den består av vidriga hyenor. Om några med en Youtube-kanal är ett hot mot media i stort så förtjänar media att dö. Hårt!

Man har till och med kallat Youtube-gänget för hot mot demokratin! Om demokratin inte kan stå pall mot några amatörer med en Youtube-kanal utan att tappa allt vett och sans så ligger demokratin jävligt illa till! Då finns ingen räddning!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

101 kommentarer

 1. Nej, GS har inte fulklippt – de har gjort befogad klippning.

  Svara
  • MiT

    /  03/10/2017

   Äh, klart som fan de klipper så det ska passa sina egna syften och tar bort sånt som går emot! Som all media också gör…

   Svara
 2. Bosse J

   /  03/10/2017

  GBA betyder?

  Svara
 3. Daniel Hammarberg

   /  03/10/2017

  Granskning Sverige är precis vad massmedia ska vara, men inte är. Till skillnad från vår massmedia har GS faktiskt integritet, och tar journalistuppdraget på allvar. Vad det gäller massmedia så bedriver de mest bara agendajournalistik och producerar propaganda – inget av värde för människor i gemen. Läsare luras till att köpa blaskorna genom påhittade historier och andra lömska trick.

  Svara
  • michael.

    /  03/11/2017

   GS förespråkar medborgarjournalistik dvs att man demokratiserar journalistiken,man kan säga att det är lite punk över GS.
   Om GS varit vänster och svurit trohet mot den s.k värdegrunden hade gammelmedia beskrivit den som intressant,folklig och en viktig demokratirörelse,men eftersom GS nu inte gjort detta så beskrivs GS istället som populistisk och odemokratisk dvs ett hot mot samhället.
   När gammelmedia kritiserar GS så gör man detta eftersom GS på ett bra sätt belyst hyckleri och dubbelmoral inom gammelmedia,men GS sätter även fingret på en öm punkt om det stora avstånd som finns mellan gammelmediajournalister och medborgare,och så kan vi ju inte ha det anser gammelmedia.

   Svara
 4. MiT

   /  03/10/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/10/2017

   Hans ”jaa” och himlande med ögonen när hon vill fråga om könsroller … !

   Svara
 5. MiT

   /  03/10/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/10/2017

   Har inte hört, förmodar att Karlsten är negativ?

   På någon annan blogg nämndes Der Schwarze Kanal för ett tag sedan:
   https://sv.wikipedia.org/wiki/Der_schwarze_Kanal

   Det blir mer av detta.

   Svara
   • MiT

     /  03/10/2017

    De har grymt svårt att hantera honom vilket gör att de hoppar upp på ganska höga hästar och tittar ut över nejden. Tror inte det var deras syfte egentligen men de hamnade likförbannat i sadeln omedelbart…

    Svara
    • Gissar på att man inte kan slentrianmässigt kasta nazistknarkardödsrasist på honom och då blir det jobbigt. Lägg till att ingen, på ren mänsklig nivå, gillar att få kritik egentligen.

     Svara
 6. Positivt att även polisen lägger ut på Youtube info om vad som tyvärr pågår i det svenska samhället!

  Svara
 7. G

   /  03/10/2017

  Med anknytning till nyhetslänk jag postade under förra blogginlägget, twittervänster och ”anti”rasister pratar säkert skit bakom ryggen på Ivar nu utan att tagga in honom, för en sån här undrande fråga kan man ju bara inte ställa…

  ”Arbetar med juridik. Är människa. Tror på kunskap och empati.”….

  Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2017

   Tröttsamt med den vanliga relativiseringen från sådana som Roland Karlsson.
   Javisst,ett antal katolska präster har begått övergrepp men det hindrar väl inte att man kan undersöka kulturen kring att våldta småpojkar som verkar frodas i Afghanistan.

   Svara
   • Katolska kyrkan förtjänar verkligen kritik för att de funkar mer som en religiös sekt i frågan som mer än en gång försökt täcka upp missförhållanden. Men… det har väl man gjort – flera gånger? Det har skrivits artiklar, offer har fått tala ut, det har skrivits böcker, polisinsatser har gjorts. Är det någon förutom katolska kyrkan som försökt förneka att problemet finns?

    Å andra sidan så spänner sig vissa som fan när man börjar prata om fenomenet ”bacha bazi” och vissa (som inte ens är afghaner!) försöker förneka att det ens finns trots att det har blivit dokumenterat av otaliga. Att det är en ”SD-lögn”. Eller så börjar man svamla och relativisera med katolska prästers våldtäkter på småbarn.

    Vilket som liksom.

    Svara
   • Jonas

     /  03/10/2017

    Det kanske fanns en anledning till att katolicism var förbjudet i Sverige fram till 1951 🙂

    Svara
    • Svenne

      /  03/10/2017

     Enligt Wiki: https://sv.wikipedia.org/wiki/Katolska_kyrkan_i_Sverige
     ”Sedan 1873 har det varit tillåtet även för svenska medborgare att tillhöra katolska kyrkan, utan att riskera utvisning. De medborgerliga rättigheterna var dock inskränkta. De sista diskriminerande lagarna togs bort 1951; fram till dess var det förbjudet för katoliker att utbilda sig och arbeta som lärare, sjuksköterska eller läkare.[4] Under senare delen av 1900-talet har invandringen av katolska trosbekännare ökat kraftigt. Under första halvan av seklet förekom även en icke obetydlig mängd konversioner.”

     Svara
     • Jonas

       /  03/10/2017

      Potatis – Potatis, eller på svenska Kex – Kex 🙂
      Fram till 1951 förstod man att hålla dem ifrån yrken där man hade kontakt med barn, tyvärr inte präster då.

     • Klimathotet

       /  03/10/2017

      Don Camillo var en kul figur.

   • Senior

     /  03/10/2017

    Ja, det lär ju knappast vara katolska präster….

    Svara
  • G

    /  03/10/2017

   Twittbio: ”Sverigeovän. Feminist. Anti-rasist. Basist. Jobbar Umeå Hard Core i Feral Brain, DS-13 och Riwen. Gillar: COLD WAR AND CHILL.”

   Han tycker till om gruppen ”stå upp för” också…

   Svara
   • Kristian

     /  03/10/2017

    Vad BRA att han spekulerar om folks intelligens!

    Svara
   • MiT

     /  03/10/2017

    Christoffer Röstlund, journalist…

    Svara
   • De sitter och lusläser en Facebook-grupp med >100 000 medlemmar, i jakt på att någon ska skriva nåt kontroversiellt, så att de kan smeta det på allihopa, och P Springare i synnerhet

    Svara
 8. MiT

   /  03/10/2017

  Svara
 9. G

   /  03/10/2017

  Kappvändare på AB, är Lindberg näste man på tur, i så fall om vad ? Först var det Mellin om tiggeriet, nu Cantwells tur, även om fjanten tydligen blånekar att han ändrat sig lol….
  facebook.com/ivar.arpi/posts/10154238658331218

  Svara
  • G

    /  03/10/2017

   En kommentar till Ivar från Starman haha….

   ”Robert Starman: Jag var något mindre försiktig i min kritik. Men jag bär gärna den budbärarrollen med högt huvud.”
   facebook.com/robert.starman/posts/1348543358522034?hc_location=ufi

   Svara
  • G

    /  03/10/2017

   ”I ett svar på Twitter menar Cantwell att han inte alls det har ändrat uppfattning. ”Jag har inte ändrat åsikt. Jag slirar inte”, skriver han i ett svar till Sonesson.

   – För ett år sedan fördömde Oisin Cantwell i ytterst moraliserande ordalag debattörer och politiker som vill utvisa icke-svenska medborgare som dömts för grov brottslighet. ”Barbariskt”. Nu försvarar han plötsligt beslutet att utvisas unga våldtäktsdömda killar till Afghanistan. Oisin Cantwell anser numera att det är moraliskt rätt, säger Sonesson till Nyheter Idag.

   – På ett enda år har Afghanistan, ett av världens mest instabila länder, knappast blivit en fungerande rättsstat. Det är inte lätt att hänga med i svängarna. Självklart ska alla få revidera sina åsikter men det är intellektuellt hederligt om man samtidigt kan erkänna det.”
   http://nyheteridag.se/cantwell-moter-kritik-fran-sonesson-efter-att-ha-svangt-i-fragan-om-utvisningar/

   Svara
 10. G

   /  03/10/2017

  ”Aron Flam säger att han censurerats
  Sakine Madon: Är bara vänstersatir okej för Sveriges Television?

  ”Publicistklubben ordnade häromdagen en debatt om hur svensk satir mår inför valet 2018. Under den amerikanska valrörelsen i höstas var satiren märkbart närvarande. Men ”försöken att hitta en svensk Jon Stewart har hittills inte lyckats”, konstaterades redan inledningsvis i Publicistklubbens paneldebatt.

  Sedan kom samtalet att handla om Sveriges Radio och Sveriges Television, och det med rätta. Komikern Aron Flam berättade nämligen om hur han censurerades av SVT när han där bedrev satirprogrammet ”Folkets främsta företrädare” i några säsonger.

  Enligt Flam censurerade SVT honom friskt, men bara då hans satir slog mot vänster, Miljöpartiet och feminism. Alla skämt som riktades mot högern eller mot liberaler gick däremot an, dessa sågs aldrig som ett bekymmer.

  Flam ville bland annat ha med citat av professor Kent Asp vars några år gamla undersökning visade att uppseendeväckande många journalister sympatiserar med de rödgröna partierna. Det fick Flam inte ha med. Det gick inte heller att driva med feminister som menar att det inte existerar biologiska skillnader mellan könen. Om SVT har klippt i program för att städa undan så harmlös satir kan man undra hur ängslig kulturen är på berörd redaktion.

  På plats i Publicistklubbens paneldebatt fanns även Dilan Apak som tidigare var programledare för Tankesmedjan i P3. Där skojade hon bland annat om att Göteborgs-Postens politiska redaktör Alice Teodorescu är en ”husblatte”, vilket försvarades av SR.(Forts)”.
  http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-ar-bara-vanstersatir-okej-for-sveriges-television

  Svara
  • G

    /  03/10/2017

   Svara
   • Kristian

     /  03/10/2017

    När?
    När de hotas av nedläggning.

    Svara
   • Jan

     /  03/10/2017

    Jag såg PK-debatten med Aron Flam. Flam gjorde ett lite rättshaveristiskt intryck dessvärre. Även om delar av hans kritik var befogad. Problemet med SVT/SR idag är att de har köpt identitetspolitiken rakt av och gjort den till policy. Paradexempel på det är P3, Kulturnyheterna och UR. De är gravt politiserade och kvoterade. Det är som Flam sa i debatten om P3, fritt ur minnet, ungefärligen, ”man satsade på en mångfald av hudfärger men inte av åsikter”.

    Ett annat problem på SVT/SR är att man saknar ledning. SVT-chefen är väldigt osynlig. Och ställs sällan till svars av en ännu svagare journalistkår. Politiseringen av public service är nämligen skadlig på sikt. Den ger motståndarna vatten på kvarn.

    Svara
    • Senior

      /  03/10/2017

     Nej, hudfärgslistan från rättviseförmedlingen är bara en illa dold lista på personer med ”rätt” åsikter…

     Svara
  • Jag måste ändå lyfta fram Dilan Apak och det hon bland annat pratade om angående svensk satir och hur den inte kan existera i ett vakuum. Det var inte överdrivet kontroversiellt, men intressant.

   Svara
   • Jan

     /  03/11/2017

    Dilan Apak gjorde ett förvånansvärt gott intryck. Särskilt med tanke hur ansatt hon var. En blond svensk självupptagen feminist hade nog börjat lipa…

    Svara
 11. G

   /  03/10/2017

  Ledaren av PG verkar högst intressant, men premium only.

  Svara
  • Rikard

    /  03/10/2017

   Hej.

   Alla riksdagspartier utom ett är motståndare till att invandrare skall utvisas vid kriminalitet.
   Alla riksdagspartier utom ett är motståndare till att folk invandrare inte skall kunna försvinna i Sverige.
   Alla riksdagspartier utom ett har aktivt drivit fram dagens situation.

   Och så vidare.

   Om valresultatet speglar folkviljan måste man fråga sig en hel del svåra frågor. Om valresultatet inte gör det måste man fråga sig om partivälde är demokrati.

   Man kan också fråga sig varför vi inte har personval och bindande lokala samt nationella folkomröstningar i konkreta frågor.

   Man kan fråga sig varför vi inte har någon maktdelning svensk administration.

   Man kan fråga sig varför man kan vara yrkespolitiker och varför tiden man kan inneha ämbeten inte är begränsad.

   Man kan göra sig själv galen med sådana frågor.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 12. Kristian

   /  03/10/2017

  Precis som Sargon sade om ”WSJ mot Pewdiepie”:
  Media ser vart annonsintäkter och prenumerationspengar kommer att gå i framtiden.
  De är livrädda.

  Svara
 13. G

   /  03/10/2017

  ”Sågar vänstern: ”Står närmare Saudiarabien”

  Han tillhörde kulturvänstern. Men i det multikulturella samhället har vänstern förlorat sina ideal, menar författaren och journalisten Lars Åberg.

  – Det är fullständigt obegripligt. Jag kan inte förklara hur man kunnat gå så vilse i tillvaron.
  …[…]…
  Lars Åberg har som journalist bevakat Malmö i över 40 år, och mot bakgrund av hans redovisning av en segregerad stad i sönderfall, framstår de förskönande omskrivningarna från politiker och chefstjänstemän som han intervjuar som märkliga kontraster.

  Tror du att de själva tror på vad de säger?

  – Det tror jag. De sitter som i en bubbla, och intalar sig att tycka likadant, för det är smidigast att inte sticka ut. Det är ett spel, även om jag tror att det finns många välvilliga som faktiskt tror att ”problem” är samma sak som ”möjlighet”. De har väl hört något om att det finns ett kinesiskt tecken där ordet betyder båda delar. Jag tror att det helt enkelt handlar om en anpassning till de förutsättningar och realiteter som finns på jobbet.

  Legitimerar det SD när multikulturen problematiseras i det offentliga samtalet?

  – Nej, tvärtom. Det som drivit folk till SD är just att man inte pratat om de negativa saker som ju folk ser i vardagen. Det är fusk med sanningen när de som tar upp problemen beskylls för att obehagliga åsikter sprids. Då diskvalificerar man journalistiken. Den går inte att bedriva seriöst om man hela tiden sneglar på konsekvenser.Då bakbinder man sig.

  Lars Åberg var tidigt ute, 2003, med att beskriva multikulturens baksidor. Något han fick kritik för av journalistkolleger, berättar han.

  – De menade att jag stigmatiserade offer för systemet. Det var ju den gängse beskrivningen. Men min tanke var att framställa invandrare som alla andra, som människor med förmåga att tänka och fatta egna beslut.

  Men i Malmö finns ett speciellt förhållande, menar Lars Åberg, mellan de inflytelserika aktörerna – den vänsterstyrda kommunen, högskolan och media.

  – De har samma uppfattning om hur Malmö ska skildras. Den borgerliga oppositionen är svag, och det finns ju inget annat ställe där behovet av kritisk journalistik är större än i en stad utan opposition.

  Han nämner Malmö-kommissionen – tillsatt av Malmö stad med syftet att ta fram strategier för att minska skillnader i hälsa bland Malmös invånare – som ett exempel på ”stigmatiserade offer för systemet”-teorin.

  – Deras slutsats var att hälsoskillnaderna mellan stadsdelar beror på att samhället är diskriminerande. Tvärtom, vill jag påstå. Det svenska samhället är väldigt välvilligt, generöst och omhändertagande. Den rimliga förklaringen till hälsoskillnaderna är att det flyttat hit många personer med dålig hälsa, som aldrig varit hos läkare eller tandläkare. Det kan man inte skylla på samhället.

  Lars Åberg är besviken och oroad över dagens vänster. Den ställer sig bakom allt det som den förr var emot, menar han.

  – Patriarkat, hederskultur, reaktionär religion, könsapartheid. Vänstern står närmare Saudiarabien än klassisk vänsterpolitik. (Forts)”….
  http://svedala.lokaltidningen.se/sagar-vanstern-star-narmare-saudiarabien-/20170301/artikler/703049929/2086
  http://archive.is/46xQq

  Hahaha 😀 fantastisk intervju.

  Svara
  • Rikard

    /  03/10/2017

   Hej.

   Jag vill verkligen rekommendera hans bok om Malmö, och i förlängningen Sverige:

   ”Framtidsstaden”

   Finns hos Bokus.

   Inte dyr, tämligen lättläst och med ett vardagligt språk vilket förstärker och skärper allvaret.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • G

    /  03/10/2017

   Han skrev lite i Kvartal i samband med att boken släpptes. Ingen rolig läsning direkt 😦

   ”Av Lars Åberg
   Staden som förebådar Sveriges framtid

   Gradvis har Malmö anpassats till segregationens verklighet. Här är parallella samhällen inte enbart något man kan varna för. De är redan ett faktum. Men i stället för att ta itu med de handfasta problemen har man lagt stor energi på att bekämpa fördomar och felaktiga attityder och på att försköna stadens självbild. Vilket öde väntar Malmö? Lars Åberg skärskådar Sveriges tredje stad och ser ledtrådar till hela landets framtid.”
   http://kvartal.se/artiklar/staden-som-frebdar-sveriges-framtid

   Svara
 14. Svenne

   /  03/10/2017

  #Feminism #kvinnodagen

  Svara
  • Pelle2

    /  03/10/2017

   Jag köper en bok utifrån om den verkar intresaant och inte utifrån författarens kön.

   Svara
   • Kalle

     /  03/11/2017

    Ja du vill gärna tro det men studerar du pseudovetens..förlåt jag menar genusvetenskap så kommer du att se sanningen, dvs du är en hjälplös slav under patriarkatet och noooormerna.
    Pepp pepp!

    Svara
    • Pelle2

      /  03/11/2017

     Aj,vilket jobbigt uppvaknande från mina vanföreställningar om det fria valet 😉

     Svara
  • Kristian

    /  03/10/2017

   De verkar ha gott om tid i den affären. Måste vara bekvämt att ha ett försäljningsyrke där man inte behöver dras med kunder!

   Svara
 15. MiT

   /  03/10/2017

  O_0

  Svara
 16. Jan

   /  03/10/2017

  ”Allt är Maud Olofssons fel”. Jag är böjd att hålla med. De två största skojarna i modern svensk politisk historia – Maud Olofsson och Bengt Westerberg – har tillsammans orsakat svenska skattebetalare biljonförluster genom sina ”reformer” (Nuon, Post Nord, LSS m fl). Fast de kommer aldrig att ställas till svars för det…
  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/lorW3/allt-ar-maud-olofssons-fel

  Ps. Jag skulle inte protestera om de som röstar på Centern i nästa val förs till arbetsläger i Norrlands inland. Ds

  Svara
 17. MiT

   /  03/10/2017

  Måste vara ett skämt va?

  Svara
 18. MiT

   /  03/10/2017

  Svara
  • ”Buuhuu du gillade en bild på Instagram försvara dig!!”

   Högstadietrams. Eller nej, mellanstadietrams.

   Svara
  • Jan

    /  03/10/2017

   Väldigt påkostad studio. Eleganta kostymer. Lite Amerikakomplex sådär. Det skulle kunna vara skarpt och begåvat. Programledarna är inte obildade. Men så blir det samma tjatter och gymnasisthumor varje gång. Knoll och Tott har hållit på i 25 år nu. Är det inte dags att kosta på dem a) en programledarkurs b) bokningar hos en talpedagog? Så att man orkar titta programmet ut…

   Svara
   • Kalle

     /  03/11/2017

    Filip och Fredriks program handlar till 80% om just Filip och Fredrik..det konceptet kändes gammalt/uttjatat redan för 10 år sen.

    Svara
 19. Kristian

   /  03/10/2017

  ”Gender-Reversed Presidential Debate Reveals Trump’s Allure to Clinton Voters”
  http://reason.com/blog/2017/03/08/gender-reversed-presidential-debate-reve

  Medelklassintellektuella gör bort sig igen. En kvinna spelar Trump, en man spelar Clinton. Arrangörerna trodde att publiken skulle tycka illa om den stackars kvinnan som uppför sig okvinnligt, men det blev tvärtom.

  ”Notably, a number of Clinton supporters struggled to find in Gordon what had attracted them to Clinton. Instead, they found his style grating. ”Someone said that Jonathan Gordon was ‘really punchable’ because of all the smiling””

  Svara
 20. MiT

   /  03/10/2017

  Vad är det för jävla idioter som håller på så här?

  Svara
  • G

    /  03/10/2017

   Det undrar jag också, vad i helvete är det för fel på ”folk” som håller på så här, herrejävlar, om någon tror att det kanske skulle kunna komma något gott från ett sånt här sjukt beteende så är det dags att tänka om. Som vanligt när det kommer till hot av det här slaget så hoppas jag att personen på nåt sorgligt vis fått för sig att hot och hat fungerar eller skulle vara acceptabelt på något sätt, och inte att det är en genuint farlig människa som kan tänkas göra verklighet av orden.

   ”Luttrad efter åren som frontfigur för Inte rasist men… kom Johansson dagen efter med noggrann dokumentation till dalapolisen i Borlänge.

   Han kunde överlämna en ljudupptagning av det 20 minuter långa samtalet och bilder av de hot som kommit via sms och privata meddelanden på Facebook.Johansson menade sig kunna räkna till inte mindre än 40 (!) uttalade hot – från en och samma person, och inom loppet av några dagar.

   Övergreppen stannade inte med att hota Johansson till livet, utan personen var också explicit med avsikten att vilja mörda Johanssons närmast anhöriga. ”

   Svara
 21. Magnus

   /  03/10/2017

  Detta handlar bara om hat från Mattsson och ett krig mot de som kritiserar hans tidning samt hans och MSM:S konkurrent och där striden mot Widar är extremt tydlig.

  Svara
 22. Kristian

   /  03/10/2017

  Svenska kändisar känns väldigt mellanmjölk ibland:

  Svara
 23. G

   /  03/10/2017

  ”Byggnads motarbetar jämställdhet”
  http://www.svt.se/opinion/article12749368.svt

  Svara
 24. Svenne

   /  03/10/2017

  F!ttmössorna har tänkt till…

  Svara
  • G

    /  03/10/2017

   Har ”forskaren” blivit PL nu också, vad roligt. Så är det…

   Svara
  • Pelle2

    /  03/11/2017

   Och Fi kommer stå vid kajen och ta emot fienden och tala om för dom att det är ett patriarkalt beteende att kriga och säga åt dom att vända hem.
   Snacka om världsfrånvända människor…

   Svara
 25. Svenne

   /  03/10/2017

  Ganman: Så blir du en muralmålning… #satir

  Svara
 26. Jan

   /  03/10/2017

  Folkliga Lotta Gröning om elitens folkförakt som slår tillbaka mot dem själva. Utan att de begriper någonting…
  http://www.expressen.se/kronikorer/lotta-groning/ni-som-nobbar-sd–vad-ar-alternativet/

  Svara
 27. MiT

   /  03/10/2017

  Svara
 28. MiT

   /  03/10/2017

  Man kan läsa om en del av det här:
  https://toklandet.wordpress.com/2015/11/03/1-april-varje-dag-del-15-exakt-sa-har-idiotiskt-ar-det-i-sverige/

  Svara
 29. MiT

   /  03/10/2017

  Svara
  • Fredrik

    /  03/10/2017

   Jag fattar inte? Han gillar ett inlägg med en Hip Hop-grupps logo?

   Svara
   • Svenne

     /  03/11/2017

    Ett välmenande tips: Googla ”Rashid Musa”, finns även på denna blogg…

    Svara
    • Fredrik

      /  03/11/2017

     Jag vet vem han är. Kan inte säga att jag är något större fan. Minns när han vägrade svara på fråga eftersom den var islamofobisk i svt debatt. Fattar fortfarande inte grejen med att han har gillat bild på musikgrupp. Om det ska göras koppling mellan Wallström och Rashid finns det bättre exempel.

     Svara
 30. MiT

   /  03/10/2017

  Är det inte så att en hel del anses vara mord men blir senare dråp? Eller har man slagit ihop de båda i slutsiffrorna? För visst är det ändå märkligt att hon som ändå var ganska noggrann med sin genomgång skulle ha fått med typ 55 st som aldrig varit nåt? 10-15, visst, det hade man kunnat köpa rätt lätt men över 50?

  Svara
  • Jag gissar på att det kan ha något att göra med mordrubriceringar som ändras till dråp eller dylikt, ja…

   Sedan så ser jag inte vad Staffan gör för fel – om något så kväver han ju alla konspirationsteorier i sin linda om det visar sig finnas en helt naturlig förklaring. För vad är alternativet? Låta konspirationsteorier flyga runt om hur BRÅ mörkar siffrorna? Är det bättre?

   Sedan så är det kul att Perlenberg sitter och näthatar mot både Höglund och Danielsson, men fattar det inte själv. DN marinerade hans hjärna bra.

   Svara
   • Sälungsjobbaren

     /  03/11/2017

    Att siffrorna skiljer sig åt har med det att göra, ja: ändrad rubricering. Det har också att göra med att det i princip alltid (eller i vart fall väldigt ofta) inleds förundersökning avseende misstänkt mord när döda hittas under omständigheter där det inte med en gång går att utesluta naturlig död (tex någon som ramlar i skogen, skadar sig och blöder och sedan avlider men hittas efter ett par dagar).

    Csaba Perlenbergs långa monolog (med vem?) är mest pinsam.

    Svara
 31. Ledarsidorna ska bevaka Flashback – inte hur massmedia gör dock genom att försöka avslöja användare, men lyfta fram diskussioner. Kan bli intressant…

  Svara
 32. MiT

   /  03/11/2017

  Svara
 33. MiT

   /  03/11/2017

  Svara
 34. MiT

   /  03/11/2017

  Svara
 35. Pelle2

   /  03/11/2017

  OT:
  Ann Heberlein på Ledarsidorna skriver bra om hur vi har skapat en kultur där det nästan är mer synd om förövaren än offret och att vi måste lägga ansvaret på förövaren oavsett dennes bakgrund.
  https://ledarsidorna.se/2017/03/det-kravlosa-goda/

  Svara
 1. Vem är beredd att göra det skitiga jobbet? | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: