”Ni tjatar om mångkultur, nu står den utanför din dörr”

En Bechir Rabani försökte hälsa på hemma hos Expressens reporter Diamant Salihu, det var han som lekte byfåne hemma hos ”Erik” från Granskning Sverige (allvarligt, har ni missat det så måste ni se det…), och Thomas Mattsson och ställa några frågor till dem.

De var oerhört ovilliga att svara på frågor när folk ringde på dörren hemma hos dem själva. Ja faktiskt så ovilliga att de inte ens ville öppna dörren…

Jag förstår faktiskt inte vad de var rädda för? Varför är de så fega? ”Erik”, eller Fabian som han heter, öppnade ju och pratade när Diamant ringde på? Är Diamant en liten fegskit helt enkelt? Det kanske inte är en Diamant utan bara polerad skit? För han Rabani var väl inte hotfull på något sätt?

Några guldkorn:

Nu är vi på plats i mångkulturella Vasastan, jag kanske är den första flyktingen på plats

I början av klippet.

Han bor väldigt mångkulturellt. I Vasastan…

När han ringer på hemma hos Diamant.

Vi misstänker att polisen och väktare är på väg, de kommer nog att bli livrädda för det är nog första gången de ser en invandrare i dessa områden.

och

Ni tjatar om mångkulturen, nu står den utanför din dörr

När han ringde på hemma hos Thomas Mattsson.

Han berättar om en person som hoppar ur en bil och börjar filma dem men låtsas som om han inte gör det, sen ser de samma person stå i expressen-huset o filma dem inifrån. En bil stannar till och de i bilen glor ut på dem osv. Låter mer som Moskva 1980 än som Stockholm 2017. De (Expressen) verkar ha passerat gränsen till att vara paranoida. Lite som diktatorer är paranoida och ser fiender, konspirationer och hot i precis allt.

Fattar inte, de kan väl öppna och prata lite med Rabani? Eller är de rädda för honom för att han är en utlänning…? Allvarligt alltså, jag undrar? Vet inte vem det är men i klippet så verkar han inte vara en otrevlig typ i alla fall? Vad tror de han ska göra? Flyga på dem?

**********

SVT har en satsning på vardagsbrott där en försvinnande liten del klaras upp. Vinkeln är ju att det är oacceptabelt såklart! Det tycker ju alla. Man tar upp att polisen lägger ner direkt trots att det finns vittnen och kanske t o m bilder eller filmer på de som begår brottet.

Vad gör då SVT i sin satsning?

Jo, de pixlar skyldiga till en båtstöld, det var en granne till den bestulna som tog bilder (tror det var bilder, kan vara film också)…

Det första SVT gör är alltså att pixla båttjuvar i sin satsning på att lyfta vardagsbrotten och problematiken med att så få grips och ställs inför rätta…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

126 kommentarer

 1. http://www.friatider.se/domstol-sl-r-fast-aftonbladet-ingen-samh-llsviktig-verksamhet

  Aftonbladet och övrig slaskmedia borde väl snarare ses som samhällsfarlig?

  Svara
 2. Pelle2

   /  03/14/2017

  OT:
  Bah Kuhnke får lite mera pisk för sin extrema okunskap/ointresse om/för sitt ansvarsområde att ta hand om återvändande is-terrorister.
  https://ledarsidorna.se/2017/03/ministern-regeringen-och-sallanhandelserna/

  Svara
 3. Pelle2

   /  03/14/2017

  Lite mera OT:
  Några godhetsapostlar från Amnesty bland annat försöker återigen framställa det som om vi skall ta ansvar för de mestadels Rumänska medborgare som kommer hit och tigger.
  Dom menar att vi skall ställa ut toaletter och sopcontainrar utanför de illegala bosättningarna istället för att avhysa dom från området.
  Dom menar återigen att förbud och straff inte botar fattigdom vilket ingen heller har påstått.
  Dom som reser hit i akt och mening att tigga kan ju inte förvänta sig att vi skall ta hand om dom och låta dom upprätta illegala boenden. Det är ju helt absurt.

  Såvitt jag förstår söker ingen av dessa tiggare uppehållstillstånd i Sverige och är då att betrakta som turister. Dom förväntas ju då ha råd att ordna med mat och uppehälle på egen hand.
  Om dom inte klarar det inom lagens råmärken har dom inget här att göra anser jag…

  http://archive.is/zXUUu

  Svara
  • Det dessa människor vägrar att fatta är att med rättigheter så kommer SKYLDIGHETER och ANSVAR också. Det är rätt uppenbart att dessa missbrukar den fria rörligheten på ett sätt som aldrig var tänkt. Säga vad man vill om Göran Persson, men han varnade för denna typen av ”social turism” för 15 år sedan.

   Svara
  • Ivar L

    /  03/14/2017

   EU-tiggare är ju knappast en Amnestyfråga. Dessutom finns det garanterat ännu fattigare människor i EU som inte tigger men som inte heller syns. Organisationer som Amnesty är väl numera såpass nerlusade med aktivister så de helt tappar riktning och stringens. Det blir lite ”alla skall med” och så förloras kärnfrågan – politiska fångar. Lite som när svenskt bistånd istället för att fokusera på de fattigaste satsar resurser på det som ger mest credd eller som finns närmast till hands.

   Svara
   • Det chockar mig mest är att efter tvärkastet i migrationsfrågan, Brexit och Trump är att ingen verkar fortfarande fatta problemet vilket är att folk förr eller senare tröttnar. De som kommer döda den fria rörligheten i EU är inte Sverigedemokraterna eller främlingsfientliga på frammarsch – det är faktiskt dom själva som dödar den genom att försvara uppenbart missbruk av systemet till den graden att folk inte kommer känna att det finns något annat alternativ att skippa rörligheten då den inte fungerar som den ska.

    Svara
 4. MiT

   /  03/14/2017

  Svara
  • G

    /  03/14/2017

   Med tanke på ordet ”verklighetsfrånvänd” är den tråden fantastisk att scrolla i! Det mesta våldet i dagens Sverige, stenkastning och mord i landets förorter utförs av….

   Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Stenkastarvänstern behöver ingen hjälp av offentliga listor för dom letar reda på sina offer själva…
   Och vad gnäller han för övrigt om ? Det är väl ingen hemlighet att personer som Gardell stödjer islamister och stenkastarvänstern..

   Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Och när stenkastarvänstern ger sig på sina motståndare kan ni vara säkra på att ni inte hör ett pip från Ali Esbati.En jävla hycklare och dubbemoralist är vad han är..

   Svara
 5. G

   /  03/14/2017

  Haha, det är ju ren humor. När andra gör vad ”journalisterna” själva gör (ringer på dörren) är det tydligen inte så roligt. Nej, inte ens när mångkulturen kommer ända fram till dörren så vill de ta del av den, inte ens öppna dörren och prata några minuter, men jag är inte förvånad: ”Gör som jag säger (”vi gillar olika”), inte som jag gör”.
  Ja, medarbetarna på Expressen verkar minst sagt lite rädda om de är sådär oroliga och filmar honom både utomhus och inifrån Expressen HQ, kanske för kartläggning och ett senare ”avslöjande” av nästa ”trollfabrik”.

  Tar med en länk till FB-sidan som Rabani (med flera) hör till ifall man vill följa vad som händer framöver, gruppen kallar sig alltså för Megafonerna.
  https://www.facebook.com/Megafonerna/

  ”Godmorgon kära FB-vänner! Bechir Rabani, för Megafonerna. Här besöker Rabani bland annat Tomas Mattsson på Expressen. Varför gör Megafonerna det här, en grupp i vilken jag själv ingår? På senare år har vår yttrandefrihet rejält naggats i kanten, i många fall handlar det om uthängningar av kritiker, allt för att tysta ned opinionen. Megafonerna är i ljuset av det en slags förstärkning av vår yttrandefrihet. Helt enkelt ett steg i rätt riktning inom ett område där utvecklingen länge gått bakåt.”

  Svara
 6. MiT

   /  03/14/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Läste den där idiotartikeln. Är ju inte förvånad att dåren Gardell skriver något sådant
   och är en apologet åt brottslingar.
   Han verkar ju inte ha många rätt överhuvudtaget..

   Svara
   • Grodan Boll

     /  03/14/2017

    Rätt värdegrund > Rätt i sak
    Tyvärr.

    Svara
 7. G

   /  03/14/2017

  Ingen tråd är komplett utan kritik av Persson…

  Svara
 8. G

   /  03/14/2017

  Nu har Sakines mamma skaffat twitter, då kan ju ni med twitter börja följa henne 😀

  Svara
  • G

    /  03/14/2017

   Åh herregud. Det var första och sista gången jag använde en länk till någons twitterkonto, vilken otroligt jobbig inbäddning, allt jag ville ha med var en simpel länk, inte allt det där, vafan. :/

   Svara
 9. G

   /  03/14/2017

  GP:s Aleksandra skriver….

  ”SVT följer inte sitt uppdrag

  SVT censurerade friskt satir som riktade sig mot vänster, samtidigt som skämt om den politiska höger gick igenom utan problem. Vad hände med ”oberoende, opartisk och saklig”?”
  http://www.gp.se/ledare/svt-f%C3%B6ljer-inte-sitt-uppdrag-1.4191294

  Svara
  • G

    /  03/14/2017

   ”Kan det bero på att Vänster står för solidaritet o Höger står för egoism?”

   Svara
   • Kristian

     /  03/14/2017

    Ibland råkar man ha något som passar perfekt.

    Svara
   • Pelle2

     /  03/14/2017

    Det är bara läpparnas bekännelse vad gäller Vänsterns solidaritet.
    Vi kan räkna upp ett antal exempel på de fina,solidariska vänstervännerna som har skott sig på det allmännas bekostnad.

    Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Bra skrivet av Aleksandra !

   Svara
 10. MiT

   /  03/14/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/14/2017

   ”Doktor Strandhäll. Doktor Strandhäll till verkligheten.”

   Svara
   • G

     /  03/14/2017

    Svara
    • Kristian

      /  03/14/2017

     Pensionerna, ja. Som Douglas Murray sade i en debatt i Oxford: ”Jag har en liten nyhet: Invandrare blir också gamla.”

     Svara
    • Jan

      /  03/14/2017

     Annika Strandhäll är en sol-och-vårare. Hon borde löpa gatlopp för alla sina lögner och falska löften.

     Svara
   • G

     /  03/14/2017

    Svara
    • Jodå, vi har sjukvård i världsklass. Frågan är om det kommer de behövande till del. Kön till en viss ”superspecialist” för återbesök och kontroll om åtgärden fungerade är nu tre år. Men det går inte att hänvisa till någon annan för det finns ingen annan att hänvisa till.
     Men specialisten är i världsklass.Hurra!

     Svara
  • G

    /  03/14/2017

   ”En patient som hört av sig till Kungälvs-Posten fick på tisdagen besked om att hans operation som var inbokad till nästa vecka har blivit uppskjuten på obestämd tid.

   Orsaken till operationsstoppet är att Kungälvs sjukhus ända sedan förra sommaren har akut brist på personal, i första hand sjuksköterskor. En geriatrisk avdelning är stängd sedan i december och flera andra avdelningar har dragit ner på antalet vårdplatser under hösten och vintern för att klara bemanningen.”

   Svara
  • Ivar L

    /  03/14/2017

   Nu gäller det att inte käka för mycket pizza framför Netflix i Kungälv för då kanske man inte får sjukvård när det kniper i magen.

   Svara
 11. G

   /  03/14/2017

  Två ledare om Vapendirektivet som EU ska rösta igenom.

  ”Vapendirektivet illustrerar ett systemfel

  I Sverige saknas såväl folklig förankring som politiskt stöd för det nya vapendirektivet som under tisdagen troligen kommer att röstas igenom i EU.”
  http://www.gp.se/ledare/vapendirektivet-illustrerar-ett-systemfel-1.4194000

  ”Sakine Madon: EU skjuter sig i foten med vapendirektivet

  Med vapendirektivet har unionen i stället skjutit sig i foten. Efter Brexit och växande missnöjespartier borde man verkligen veta bättre.”
  http://www.dt.se/opinion/ledare/sakine-madon-eu-skjuter-sig-i-foten-med-vapendirektivet

  Svara
  • Kristian

    /  03/14/2017

   ”EU har lagliga vapenägare i siktet”
   https://timbro.se/smedjan/eu-har-lagliga-vapenagare-i-siktet/

   ”Ibland förefaller kommissionen snarast vilja gå emot opinionen av princip. Den svenska Genval-förhandlaren Nils Hänninger skrev i en rapport från ett möte i februari 2016: ”[Kommissionen] sade att man fått många hat- och hotbrev om just kravet på läkarundersökningar, vilket gav ytterligare stöd för kravet på ett obligatorium.” Hat- och hotbrev är givetvis oacceptabla, men det är ändå ett konstigt resonemang att lagstiftning blir viktigare ju mer upprörande den är för medborgarna.
   […]
   Tisdag 14 mars kommer hela parlamentet att rösta, och det mesta pekar på att förslaget kommer att gå igenom. Alternativet är att det tuggas ett varv till av kommissionen, rådet och parlamentet, röstas ned ytterligare en gång, behandlas av en förlikningskommitté och röstas ned igen innan det nya vapendirektivet till slut kan skrotas. Det vore visserligen det bästa för vapenägarna, men är inte ett lockande alternativ för en majoritet av Europaparlamentarikerna.
   […]
   Vapenägarna är med andra ord inte ensamma om att förlora på vapendirektivet. EU har också tagit skada. Terrorister runt om i Europa, de som direktivet är tänkt att påverka, kommer däremot inte att märka av det. När semiautomatiska vapen med hög kapacitet med största sannolikhet snart förbjuds, kommer terroristerna förmodligen inte ens att känna till det.”

   Clerté har någon annanstans sagt att det verkar som om man får köra mycket bil i fortsättningen. Det kommer att bli förbjudet att flyga med sina vapen.

   Svara
  • G

    /  03/14/2017

   Svara
  • G

    /  03/14/2017

   #Alt-verklighet

   Svara
  • G

    /  03/14/2017

   Svara
 12. G

   /  03/14/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Så bra av Magda Gad att ifrågasätta daltandet med is-terroristerna i Sverige.
   Det är helt sjukt att en is-terrorist får sitta och gråta ut i tv. Han borde sitta i fängelse i ett stort antal år och sedan utvisas på livstid..

   Svara
 13. MiT

   /  03/14/2017

  ”Flyktingbarn misshandlade och sexofredade flickor – döms till ungdomsvård”
  http://www.friatider.se/flyktingbarn-misshandlade-och-sexofredade-flickor-doms-till-ungdomsvard

  Svara
  • G

    /  03/14/2017

   #jagärhär i kampanj för Alice Bah Kuhnke: IS-veteraner ”behöver slussas in i samhället”
   ..[..]..
   En manlig aktivist ifrågasätter om fängelse för krigsförbrytare överhuvudtaget fyller någon funktion.

   ”Många pekar på att fängelse borde vara rimligt för hemvändande IS krigare, men vad tror ni att ett straff kommer att bistå med för den humanitära situationen i Syrien? Gör påföljden någon skillnad och isåfall vad för skillnad?” undrar han. Ett 40-tal har klickat ”gilla” på hans inlägg.

   Några roar sig med att kalla alla som är kritiska till Bah Kuhnke för nazister och rasister medan andra jämställer de krigsbrott som IS gjort sig skyldiga till med att vara medlem i Nordiska motstånds­rörelsen i Sverige.

   ”Fruktansvärt hatiska kommentarer här. Jag har en fundering. Hur ser ni på nazister/rasister, ska uttalade och aktiva rasister och nazister, tex medlemmar i Nordiska motståndsrörelsen, inte heller få en chans att återanpassas i samhället? Det borde väl handla om extremister, oavsett vilken gren av extremism man valt att gå med i”, undrar en kvinna.

   Skärm­dumparna från #jagärhär-kampanjen kommer från en medlem i gruppen som vill vara anonym.”
   http://www.friatider.se/jagarhar-kampanj-till-stod-for-alice-bah-kuhnkes-terrorforslag

   Svara
   • Pelle2

     /  03/14/2017

    Godhetapostlarna blir bara mer och mer absurda. Hur fan kan man tycka synd om en terrorist ?

    Svara
   • Rikard

     /  03/15/2017

    Hej.

    Testa följande på era Goda Kamrater (inte goda vänner):

    ”Borde Adolf Eichmann ha avrättats?”

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Peter

      /  03/15/2017

     Problemet är att i min bekantskapskrets så skulle endast en handfull veta vem Adolf Eichman var. Så dåligt bildad är svensken i gemen. Och då är en stor del av min krets akademisk utbildad medelklass.

     Svara
  • G

    /  03/14/2017

   Nej nej, ovan skulle inte ha postats som ett svar till MiT:s kommentar, vad trött jag blir 😦 jaja, båda vara från FT iaf.

   Svara
 14. G

   /  03/14/2017

  Svara
  • Steffen

    /  03/14/2017

   Utan de höga skatterna skulle hon kanske tvingas ta båten…

   #ironi

   Svara
   • Ivar L

     /  03/14/2017

    Utan höga skatter kanske vi inte haft idiotisk flyktingpolitik som äter upp hela samhällsstrukturen och hon kunde betalat avgiften själv eftersom hon fått behålla mer av lönen.

    Svara
 15. G

   /  03/14/2017

  ”The Headquarters of Neo-Marxism”
  http://www.nybooks.com/articles/2017/03/23/frankfurt-school-headquarters-neo-marxism/

  Har inte läst artikeln själv ännu då den är av det längre slaget, men ska senare.

  Svara
  • Kristian

    /  03/14/2017

   Argumentet att kapitalism förr eller senare leder till nazism framfördes redan före och under andra världskriget. Se förord till ”Vägen till Träldom.”

   Svara
   • Klimathotet

     /  03/14/2017

    Ordet nazism är en förkortning av nationalsocialism vilket är en antikapitalistisk ideologi.

    Svara
    • Ivar L

      /  03/14/2017

     Så har jag också uppfattat det. Man kan väl nästan säga att judarna var en slags symbol för kapitalism i nazismens ideologi även om det inte sades rent ut? De framställdes ju som giriga och var ofta entreprenörer och affärsmän.

     Svara
 16. G

   /  03/14/2017

  Hahah, det blir fan bara bättre och bättre detta, hela artikeln för svaren hon ger på TT:s frågor är ju inte mycket klarare än svaren hon gav i Agenda, vet inte, men jag får intrycket av att hon känner sig lite pressad 😛

  ”Bah Kuhnke kallas till KU om IS-krigare

  KU-ordförande Andreas Norlén (M) vill att Alice Bah Kuhnke kommer till KU och förklarar sig.
  – Jag kommer i dag å Allianspartiernas vägnar begära att ministern kommer till KU och förklarar sig, säger Norlén till TT.

  – Säpo har ju sagt att den våldsbejakande islamismen är det största terrorhotet mot Sverige och i synnerhet pekat på hotet som återvändande IS-krigare innebär. Och då är det mycket viktigt att ansvarig minister tar frågorna på allvar, är väl påläst och driver en aktiv linje. Och här finns det ju anledning att resa frågor kring kultur- och demokratiministerns hantering av frågan, säger Norlén.

  – Jag kommer gärna till KU för att svara på frågor och reda ut eventuella oklarheter, säger Bah Kuhnke.

  Liberalernas ledare Jan Björklund är också mycket kritisk till Alice Bah Kuhnkes uttalanden om återvändare från terrorrörelsen IS.

  – Det var plågsamt att se intervjun med den ansvarige ministern i Agenda i söndags. Det är alldeles uppenbart att frågan inte ska ligga där, säger Jan Björklund.

  Bah Kuhnke har fått kritik för att hon lade ansvaret på kommunerna och lyfte fram en kommun, Umeå, som ett bra exempel på hur återvändare ska hanteras, trots att Umeå inte haft några återvändare.

  Hon hävdade också att mellan 10 och 30 av de 150 som återvänt har mötts av individuella handlingsplaner, uppgifter som terrorforskaren Magnus Ramstorp ifrågasatte.

  Jan Björklund säger att staten självklart har ett ansvar och att frågan borde ligga på justitiedepartementet.

  – Jag hoppas att regeringen i övrigt har bättre koll än Alice Bah Kuhnke. Det var väldigt okunniga svar hon gav, säger Björklund.

  Kultur- och demokratiministern medger att hon kunde ha varit tydligare.

  – Jag syftade på det förebyggande arbetet och de förberedelser som finns i ett antal kommuner, säger hon.

  TT: Det lät som att du skyllde ifrån dig och sa att kommunerna har ansvaret. Har inte staten ett viktigt ansvar?

  – Staten har ett oerhört viktigt ansvar. Det är därför jag har gett en rad myndigheter i uppdrag att ta fram verktyg som ska ges som stöd till kommunerna i deras viktiga arbete.
  TT: Det lät på dig som om du inte är jätteinsatt i de här frågorna?

  – Det här är en av de största utmaningarna vi har i regeringen och något jag ägnar mycket tid. Jag har varit tydlig med att den nationella samordnarens verksamhet kommer att uppgå i en permanent myndighetsstruktur från årsskiftet.

  Att Jan Björklund vill flytta ansvaret till ett annat statsråd vill Bah Kuhnke inte kommentera.

  – Men jag vill påminna om att arbetet om att värna demokratin mot våldsbejakande extremism bygger på en tydlig överenskommelse mellan de borgerliga partierna och regeringen, säger hon.”
  http://www.sydsvenskan.se/2017-03-14/bah-kuhnke-kallas-till-ku-om-is-krigare

  Svara
  • Jag tycker det är helt OK om IS terrorister får fördelar och individuella planer i stället att sitta bakom lås. Men då vill jag ha samma fördelar för alla mördare. Vad är det för skillnad på mord här eller där (annat än svårare att bevisa kanske)? Eller är ropet på en gud det som ursäktar?

   Svara
   • Kalle

     /  03/15/2017

    Personligen så anser jag att vi inte behöver diskutera det då vi inte ska släppa in dem i Sverige, de är välkommna tillbaka om de kommer i en kista!

    Svara
    • Nej, begrav på samma sätt som offren.

     Svara
     • Kristian

       /  03/15/2017

      Jag skulle gärna säga något om Odens Fåglar, bara alla förstår att det inte är en invit till högerextrema.

  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Det sjuka är att Löfven försvarar Bah-Kuhnke och menar att hon har förtydligat sina uttalanden. Men han har väl inte råd med att avskeda ytterligare en islamistapologetisk Miljöpartist..

   Svara
 17. G

   /  03/14/2017

  Svara
 18. Dreadlock

   /  03/14/2017

  Alliansen begär att Bah-Kuhnke ställs inför KU (Konstitutionsutskottet)

  http://www.bt.se/sverige-varlden/bah-kuhnke-kallas-till-ku-om-is-krigare/

  Svara
  • Kristian

    /  03/14/2017

   Det som sänkte John McCain var att han valde Sarah Palin till vicepresidentkandidat. Löfven har väl ett fotbollslag av samma nivå.

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/14/2017

    Med foliehatt på : Jag tror att Kuhnke är alldeles för insyltat i MP:s partikultur som engagerar sig med stockkonservativa Islamister.
    När Bah-Kuhnke´s tid som generalsekreterare för Ungdomsstyrelsen, från september 2013 till valet 2014, så hann hon med att godkänna bidrag i miljonklassen till den mest konservativa formen av Islam, den Salafistiska.
    Under 1 enda år alltså.

    Därför inte alls konstigt att hon står i programmet Agenda, och i stort sett rycker på axlarna och kommer med osammanhängande information. Bah-Kuhnke borde enligt alla regler entledigas. Ett ansvarig statsråd som umgås med en av de mest viktiga säkerhetsfrågor på detta uppenbara inkompetenta sätt räcker och blir över.

    Svara
    • Kristian

      /  03/14/2017

     Det är många som skulle självantändas om de befann sig i samma rum som tjänstemannaansvar.

     Svara
    • Ivar L

      /  03/14/2017

     Förmodligen är det svårt att fullt ut förstå MP utan att ha med islamismen i analysen. Den spelar mycket större roll än de vill skylta med. Frågan är om hela projektet att bli ett stort parti som enar muslimer och svenskar håller på att falla i bitar, för det var nog dömt att misslyckas. Inte minst med tanke på att de lierade sig med klockrena fundamentalister och extremister istället för att närma sig de muslimer som passar in ett modernt Västland. Men de är antagligen mycket färre så det kanske var en – nu misslyckad – valstrategi?

     Svara
     • Dreadlock

       /  03/14/2017

      Ivar L

      Misslyckat valstrategi definitivt.

      Imho vet både (s) och (mp) att de tagit ombord en riktig mardröm av politisk splittrande krafter i form av religiös demagogi och ett båtlass Feminister som poserar som antirasiter och hjälper fram den förra falangen.

      Om det är misslyckat, så kommer valet 2018 visa det.

    • Rikard

      /  03/15/2017

     Hej.

     Om hon är en nyttig idiot eller Quisling kan vara av intresse i framtiden; i nuläget gäller endast vad hon de facto gjort (och inte gjort).

     Personligen tror jag din foliehatt sitter väldigt klädsamt – alltså att du är korrekt i din spekulation. Dock med tillägget att jag tror att det mest beror på hennes okunnighet och inkompetens, och att det därför varit lätt för hugade muslimer att använda det värdegrundskorrekta orden i sina tiggarbrev/-krav; hon är helt enkelt så närmast heroiskt vilse i pannkakan att hon verkligen tror på alla kulturers, folks och religioners lika värde, och så vidare i den långa litania av besvärjelser som är den politiskt korrekta människans fraseologi.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare
     Ps Ang. foliehatt – varför anger man aldrig vilken sorts hatt det rör sig om? Går det bra med hätta eller keps, och använder damer folie-bahytt istället? Ds

     Svara
     • Kristian

       /  03/15/2017

      Hmm, låter som ett upplägg för minst en ståuppmonolog, kanske en hel serie sketcher!

      Något att diskutera på hattkonventet i Juli?

 19. G

   /  03/14/2017

  Svara
 20. G

   /  03/14/2017

  Twitbio: ”Jurist som jobbar med brottsutredningar.”…..

  Svara
 21. MiT

   /  03/14/2017

  HUR kan man anse att migrationspolitik och integrationspolitik inte är tätt sammanflätade?

  Svara
  • Kristian

    /  03/14/2017

   ”Vi behöver inte diskutera LO och arbetsrätt, bara att ta fram de enkla jobben.”
   ”Vi behöver inte diskutera Ryssland och NATO, nu handlade det om ytterligare nedskärningar i försvaret.”

   Svara
  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Perlenberg är en absurd godhetsapostel.

   Svara
 22. Jan

   /  03/14/2017

  Att pixla bilderna på båttjuvarna är så övermåttan fegt att SVT borde skämmas. Gör inte program om brottslighet om ni inte vågar hänga ut brottslingarna. Jävla pk-slavar!

  Svara
 23. Jan

   /  03/14/2017

  Grattis till forumets flitiga moderater! Moderaternas partisekreterare Tomas Tobé har gjort en ”Mona Sahlin”. Kanske att ni blir av med honom nu? Undrar bara vilket nytt stolpskott som kommer att ta hans plats. Könsmaktsordningen säger att det måste bli en man!
  http://www.expressen.se/dinapengar/m-toppen-kopte-vin–med-riksdagens-kort/

  Svara
  • Kristian

    /  03/14/2017

   Hmm, har någon kommit på honom, och är det därför han plötsligt vill ”göra rätt för sig”?

   Fortfarande ingen fantasi bland svenska fifflare – vin och choklad. I Brittiska parlamentet försökte någon få ersättning för ett ankhus. Resten av befolkningen frågade sig vad ett ankhus var för något.

   Svara
   • Olof

     /  03/14/2017

    Ja, det var någon som noterade att han köpte vin för bonuspoäng och tipsade expressen lät det som.

    Inte direkt för skattebetalarnas pengar alltså, eftersom bonuspoäng tenderar att utgå som oanvända eftersom ‘arbetsgivaren’ aldrig kommer att använda dem, så mer indirekt för SJ’s pengar och som obeskattad förmån.

    Svara
    • Ivar L

      /  03/14/2017

     Who cares? Han skall betala sitt djävla vin själv, det har han råd med. Det är principen!

     Svara
     • Olof

       /  03/14/2017

      Utan tvekan. Men det är en viss gradskillnad på att begära ersättning för privata utgifter mot att utnyttja ett bonuspoängssystem.

      Och jag anser nog att ville man faktiskt komma tillrätta med problemen med bonuspoäng så borde man införa tvingande krav att sådana system skall gå att ersätta rakt av med ett rabattvärde för företagskunder. Så som dessa system är utformade är det extremt lätt för folk att göra fel med dem (jag kan inte säga att jag ens hört talat om någon som gjort ‘rätt’ med dem – har det ens hänt att någon anmält löneförmån för uttag av bonuspoäng?)

  • Pelle2

    /  03/14/2017

   Om han har fifflat skall han ha sparken.
   Hos Socialdemokraterna räcker det att ta en time out så kan man fortsätta som partiledare som Mona…
   Hon kan dessutom göra politisk come back och fiffla ytterligare en gång och utfärda falska intyg.

   Svara
   • Jan

     /  03/14/2017

    Nja, brottet är av ringa karaktär. En varning borde räcka. Samt återbetalning. Emellertid är Tobé ett svagt kort så det här ger AKB chansen att peta honom. Vi får väl se vad som händer…

    Svara
 24. MiT

   /  03/14/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/14/2017
   Svara
   • Dreadlock

     /  03/14/2017

    Blir du genderflux, normbrytande, feminist lille hen ?

    Här är ditt färska intyg från politbyrån, dina betyg indikerar att du har goda möjligheter att avancera som god medborgare genom våra indoktrineringsanstalter som kommer att avlägsna varje spår av otillbörliga influenser som t.ex. naturvetenskap och fria privata bloggar på internet.

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  03/14/2017

    Motbjudande att smeta ut feminstisk hobbypolitik på små barn. Hur går det egentligen till att sådant där tillåts. Vad är nyttan? Obegripligt.

    Svara
  • Dreadlock

    /  03/14/2017

   Bwahahaha !

   Det där formuläret skulle jag ramat in och stoppat in i ett bankfack för att bevaras till eftervärldens historiker och folklivsforskare …

   Svara
  • Ivar L

    /  03/14/2017

   Vilket kön har ditt barn?
   Vet ej!
   Jag antar att de bakade ihop det med ”Vill ej säga” för att det inte skulle bli för töntigt. Vilken förälder vet inte (om vi bortser från sällsynta medicinska/anatomiska tillstånd) könet på sitt barn?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  03/14/2017

    ”Vilket kön har ditt barn. Med kön menar vi könsidentitet. Alltså det kön som ditt barn känner sig som.”

    Frågan vänder sig alltså till hyfsat unga människor. Så unga som 1-2 år, dvs barn, som kan någonstans mellan 0-100 ord, en unge runt 18 månader kan vanligtvis ge uttryck för ca 10 ord. Givetvis är könsidentitet ett av dem. Själv kallade jag personer för traktor under en period, inklusive mig själv. Traktor fanns dock inte med som alternativ. Mycket trångsynt enkät med andra ord.

    Behövs givetvis fler peppiga frågor

    ”Om ditt spädbarn får välja, föredrar hen kooperativa styrelseformer, en nattväktarstat eller ett liberalkonservativt styresleskick? Svara så nära som möjligt, max tio ord.”

    Svara
  • Rikard

    /  03/15/2017

   Hej.

   Föga förvånande då arkitekterna bakom daghem och förskola uttryckte sig såhär om ett av syftena med verksamheten:

   “Det finns inom det husliga arbetet både såsom husmor och tjänare – fortfarande möjligheter för klena, imbecilla, indolenta och ambitionslösa eller i övrigt mindre väl utrustade individer att stanna kvar och dra sig fram.”

   […]

   “I detta kapitel är vår uppgift nämast att mera i formen av valda exempel ge en konkretare föreställning om de socialpolitiska åtgärder, som i första rummet kunna tillgripas för att tjäna ett kvalitativt höjande av människomaterialet. I närmaste planet ligger då givetvis den radikala utsovring av höggradigt livsodugliga individer, som kan åstadkommas genom sterilisering.”

   Alva och Gunnar Myrdal, 1934 i “Kris i befolkningsfrågan”

   Syftet med dagis, förskola, och grundskola har alltid varit att låta statens (det vill säga Socialdemokraternas) ideologi fostra barnen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Grodan Boll

    /  03/15/2017

   De måste ha menat

   [x] Annat:______________

   Hur ska man annars kunna fylla i attackhelikopter eller otherkin? Det här är ju rent ut sagt kränkande.

   Svara
  • Gurkburken

    /  03/15/2017

   Jag skulle sätta dit et ”vill ej svara” överst för en enkät med sådana alternativ.

   Svara
 25. Svenne

   /  03/14/2017

  VT: Skolan mörkade våldtäkt (länk i tråden)

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/14/2017

   Tog alltså inte speciellt lång tid efter Lundskandalen att upprepas. Den här gången bland 10-11-12 åringar.

   Fler bevis på att ”Värdegrunder” inte fungerar på skolor som behöver det mest ? Och varför ska enskilda elevers säkerhet offras genom att helt enkelt inte be om hjälp av ansvariga myndigheter för att klara av situationen. Vad är det människor som tänker så ? De borde åtalas och få ett kännbart straff.

   Svara
 26. Svenne

   /  03/14/2017

  Krigsreportern Magda Gad:

  Svara
  • Jag undrar om man visat samma sympati för människor som reser till Ukraina och krigar? Eller gäller den sympatin bara om man åker till icke-västliga länder?

   Svara
  • Dreadlock

    /  03/14/2017

   Magda Gad : I kommentarerna under sin text skriver hon att hon skäms och att hon vill säga upp sitt svenska medborgarskap.

   Förstår precis vad hon menar. Under snart 30 år i Sverige så har jag hållit fast vid mitt tyska medborgarskap, och inte ens tänkt på att ansöka till svensk medborgarskap – För det betyder ingenting längre. Tidigare kanske. Men nu ? Knappast.

   Inget land som jag stolt över längre. Synd. Det hade kunnat gå något bättre. Sverige har försatt sig in i en situation av stora löften men manövrerat sig själv in i en situation av en massiv ansvarsbörda. Alla kännetecken för ett totalt ansvarslöst styre.

   Det lustiga i det hela ? Mina arbetskamrater (90-talets invandrare) berättar samma sak.
   Well Played Sweden. En stor del av kompetent arbetskraft kan tänka sig att lämna landet, ifall de får sökta anbud, för att lämna plats åt 60% religiöst indoktrinerade analfabeter. För att utrycka sig krasst.

   Svara
 27. Svenne

   /  03/14/2017

  Favorit i repris… 😛 #ABK

  Svara
 28. Svenne

   /  03/14/2017

  Från vikingahjälm till F!ttmössa…

  Svara
 29. Den där Bechir Rabani, är han en av de där berömda ”helt vanliga svenskarna”, som bara råkar resa från Helsingborg och göra hembesök hos en reporter på Expressen och tidningens chefredaktör? Ni vet precis sådär som helt vanliga, hederliga svenskar gör? Och som råkar ha med sig Sanna Hill, biträdande chefsredaltör för Nya Tider, precis den tidning som vanliga, hederliga svenskar prenumererar på?

  Precis som andra, helt vanliga, hederliga svenskar, har Bechir Rabani blivit intervjuad av en viss Lasse Wilhelmsson.
  Och den stackars uthängde medelsvensson, som den helt vanlige, hederlige svensken Behir Rabani står upp för – Fabian (Filling) Fjälling (Klänning) och det där ”Granskning Sverige” – är såklart bara ”vanliga” läsare, som utför ”medborgarjournalistik”? Inte alls några troll per definition, det förstår ju alla! Eftersom de ju saknar svans. Det tydligaste tecknet. De är även ljusresistenta.

  Eftersom vanliga läsare ju, som ni alla vet, brukar okynnesringa till oskyldiga kriminologer, som vänligt och naivt väljer att prata med dem, trots en tågresa, och vantolkar det de säger och lägger ord i deras mun.

  Eftersom medborgarjournalistik ju brukar ha tydliga kopplingar till extremhögern och nazister (ja,” Radio Regeringen” och NMR är nazistiska!). Och eftersom svenska folket, som ju INTE är rasistiskt, brukar fokusera 100% på ”invandringskritik”.

  Svara
  • Jan

    /  03/15/2017

   Håller med. ”Granskning Sverige” är troll som smälter i solen. Nyanser går dock inte alltid hem här. Dessvärre. Vilket är synd.

   Svara
   • Har ni det jobbigt på expo svartskalle12? Snart kommer eran räkenskapsdag

    Svara
    • Varför nedlåter du dig till simpel gba och tar du avstånd från nazismen? Berätta mer om hur snart ”snart” är (år, månad, dag, timme, minut och sekund), vem som blir revisor, vad som kommer räknas, vem som kommer att få pengarna och varför.

     Svara
  • Kalle

    /  03/15/2017

   En fråga, varför kommenterar du under olika alias på denna sida?

   Svara
   • Kalle

     /  03/15/2017

    Märkligt att jag inte får något svar på en så pass enkel fråga.

    Svara
    • Ja, vilka rimliga svar finns att lämna till en märkligt ställd fråga? Som skotten sade innan skotten i Sarajevo”: kba – kilt (killed) by association”? Bara tidens urvisare och tand får utvisa vilka som bör utvisas?

     Svara
    • Ett par enkla frågor till dig: tar du avstånd från ”Granskning Sverige”? Tar du parti för ”allas lika värde”?

     Svara
     • Kalle

       /  03/17/2017

      Granskningen sverige kan jag inte uttala mig om då jag inte har hört något av dem, lessen grabben.
      Men åter till dig, förnekar du att du brukar kommentera här under olika alias?
      För jag känner igen ditt sätt att skriva mycket väl och indignationen när vissa ämnen berörs, fast då kallade du dig något annat.
      Varför?

     • Kalle

       /  03/17/2017

      Allas lika värde är en felöversättning, en mycket pinsam sådan.
      Återkom gärna när du har listat ut vad det borde stå.

     • Ok, så du har inte hört något av ”Granskning Sverige”:s inslag? Lite märkligt kan jag tycka, eftersom du ju de facto läser blogginläggen här, för att, som det får lov att förstås, hålla dig à jour. Uppdaterad. Men om det förhåller sig så som du påstår så hedrar det dig. Du har inte missat något av värde.

      Apropå värde: vari ligger den huvudsakliga skillnaden mellan värde och värdighet?
      Apropå ”allas lika värde”, ev. felöversatt.

      Åter till mig enligt dig, eftersom person går före sak och budbärare före syfte?
      Du påstår saker om mig men vilar inte bevisbördan tungt över dina axlar?

      Du känner igen mitt sätt att skriva mycket väl, säger du och ”indignationen när vissa ämnen berörs” ?
      Det skulle ju kunna bero på ett fel i ”Google Translate”, eller annat språkanalys-program som du nyttjar, eller hur?
      Det kan ju råka vara på det sättet att jag undervisar en trollfabrik, i vilken troll i olika skepnader arbetar frenetiskt, i olika skrivstilar, syftande att förvilla och så split. Skojar förstås, som du säkert förstår. Eller inte.
      Härmed förnekas högtidligen allt som läggs mig till last, under inväntan av offentlig försvarare. 😉

      Berätta mer om dig själv istället, vet jag! Vad får just dig att läsa och kommentera här?

     • ”Allas lika värde är en felöversättning, en mycket pinsam sådan.
      Återkom gärna när du har listat ut vad det borde stå.”

      Vad spelar det för roll i praktiken, om den uppgiften skulle visa sig stämma?
      På vilket sätt anser du att det är ”pinsamt”?
      Vad det borde stå?

      ”Allas lika värde” är reglerat i FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna och även inom EU.
      http://goo.gl/bJ5O9r. Hur svårt kan det vara att förstå?

  • Pelle2

    /  03/15/2017

   Jag vet inte vilken agenda Rabani har men jag tycker att det är konstigt att Mattson och Diamant tar sig rätten att tränga sig på människor och avkräva dom svar medan dom själva inte vill svara på något.
   Dessutom kan jag inte se att Expressen, som jobbar ihop med den vänsterextrema Researchgruppen, är ett dugg mera moraliskt högtstående än någon som jobbar ihop med Nya tider.

   Svara
   • Vem är ”Rabani”. Skalan vänster – höger är sedan länge förlegad! Tidens melodi och skala, lätt avskalad, som en lök fallen i glömska en tidig vår, och spelad på ett piano av plast och utan tangenter – ”fakepiano” – är: demokrat – antidemokrat. Vänster och höger är fördummande epitet, som tilhör historien. Fördummande epitet för massorna att följa men du tillhör väl inte massorna, Pelle? Var Stalin vänster eller höger? Var eller är Hitler, Mussolini, Franco, Obama, Usama, Hussein, Reinfeldt, ”Granskning Sverige”, Mp, Löfven, m.fl. vänster eller höger? Vem bryr sig? Det väsentliga är väl riktningen: framåt eller bakåt men inte ens det, utan snarare bättre – sämre.

    Expressen (Aftonbladet, etc) må vara sk-t i det fall du beskriver och är, har blivit, en tidning, som jag garanterat ALDRIG skulle köpa (igen), men de flesta som skriver där är trots allt någon form av, mer eller mindre, skolade journalister, med pressetiska regler att förhålla sig till. Alla skyltar även med sina riktiga namn.

    Till sist så håller jag med dig om ”moraliskt högstående”! Det samarbetet, inkl. prisceremonier, var rent patetiskt!

    Svara
  • Glömde nämna att de ”helt vanliga svenskarna” – de hederliga, som sprider ”den objektiva sanningen”, enligt dem själva – förstås heter Erik Johansson och Johan Andersson. Så nu vet ni det. Inte tu tal om den saken!

   Svara
   • Kalle

     /  03/17/2017

    Jaha och vad heter du själv, jag får inte några träffar när jag söker på svartskalle12 eller Muhammeds brorsa på ratsit.

    Svara
    • Du behagar skämta? Ett högst vetenskaplig undersökning genererade nyss exakt 3272 ”Kalle” på Ratsit. Är alla dessa ”Kalle” du eller bara några av dem, eller ingen? Varför blanda in främlingar, som du inte känner? Bättre då att lära känna sig själv först? Som man tror sig känna andra uti fingerspetsarna känner man sig själv? Själv är även bäste dräng? I brist på piga eller slav?

     Svara
 30. MiT

   /  03/15/2017

  Svara
  • Kristian

    /  03/15/2017

   Kanske var det därför Ohlmarks blev förvirrad och råkade översätta ”she” till ”han” när Eowyn besegrar nazgulen?

   För att inte tala om hur ”the hobbit” blev ”humpen” i första utkastet.

   Svara
 31. Jan

   /  03/15/2017

  Drevet rullar på. På sätt och vis kan jag tycka att det är dumt att inte utnyttja den bonus kortet ger. Det uppstår ju ingen extra kostnad. Jag har svårt att tro att man låter denna bonus förfalla i näringslivet.
  http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/svart-att-ursakta-tobes-oaktsamhet/

  Svara
 32. Svenne

   /  03/15/2017

  Miljöpartiet Islamofascisterna…

  Svara
 1. 1984 som manual | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: