Grupp på facebook för de som vill sparka Peter Springare

Det har dykt upp en sluten grupp på facebook för dem som vill sparka Peter Springare.

Om den är ”på riktigt” så att säga eller bara en trollningsgrupp vet jag inte.

Men vad grundaren anser om Springare är ju ganska glasklart, det finns fler liknande.

För närvarande har gruppen 148 medlemmar men de lägger till medlemmar i en rasande takt.

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Följande inlägg
Lämna en kommentar

85 kommentarer

 1. MiT

   /  03/19/2017

  Svara
 2. Dreadlock

   /  03/19/2017

  Personligen står jag fortfarande bakom Springares analyser, men den famösa meningen med ordet ” Förinta” har satt punkt i Springares förmåga att polemisera vidare o offentligheten. Han har stegat in i kvicksanden av egen maskin. Klantigt. Jag vill inte ta heder och ära av Springare. Men han är inte min talesman -längre.

  …Det var kul så länge det varade.

  Svara
  • MiT

    /  03/19/2017

   Fast än så länge vet man ju inte, kan ju lika gärna vara det berömda autocorrect som är i farten? Vilket ord han i så fall skulle ha skrivit har jag dock ingen aning om men man har ju sett en hel del underliga autocorrectgrejer genom åren som totalt förändrar vad folk egentligen menade 😛

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/19/2017

    Om det är autocorrect. Ingen skulle bli gladare än jag …

    Svara
    • MiT

      /  03/19/2017

     Det jag menar lite, folk är så kategoriska hela tiden, ett ord och POFF! Måste genast tolkas så hårt det bara går. Vi är väl dock alla såna då och då antar jag.

     Svara
    • Jans

      /  03/19/2017

     Klart det inte är autocorrect, då hade han väl berättat det.
     Han har blivit trängd och gått för långt. Mänskilgt men olämpligt och alla som nu bombarderar denna min sanning med tummen ner är dumma i huvudet och bör förintas.

     Svara
     • MiT

       /  03/19/2017

      Du har inte en aning om vad som är klart eller inte. Precis som jag inte har det. Han kanske tycker, liksom många, att ETT ord är skitsamma? Vad hjälper det vad han säger om det här? Du har ju redan bankat in att ”klart det inte är autocorrect”, vad han säger om detta spelar absolut ingen roll. Skulle han säga att det inte alls var det han svsåg skulle du förmodligen inte bry dig ett enda dugg om det. ETT ord och folk går bananas.

     • Jans

       /  03/19/2017

      Just det ETT ord och folk går bananas, som vi gör här med jämna mellanrum.

      Med tanke på hur vi själva går bananas när feminister skriver att män är äckliga och liknande så är det i grund och botten ointressant vad han menade, precis som vi struntar i vad feminister påstår sig mena. Skriver han ”förinta” så får man väl förutsätta att han menar förinta och inte förnickla, förpassa, eller förskaffa – så länge han inte säger något annat.

      Jag tror precis som du att han kanske menar något annat än att alla vänsterjournalister skall anhileras men nu skrev han som han skrev och det var otroligt dumt. Det skall inte relativiseras mer än vad andra dumheter som skrivs på nätet skall relativiseras.

     • dolf

       /  03/19/2017

      Jag går inte bananas för att feminister använder ett enskilt ord heller. Kontexten som orden förekommer i har betydelse. När femnister twittrar ut ”Jag hatar män”, ”Döda/kastrera män” och liknande dumheter utan någon kontext går det inte att tolka det som något annat än att det faktiskt uttrycker deras syn på män, oavsett om man nu tar det bokstavligt eller inte.
      I Springares fall handlar det om ett långt (för Facebook) inlägg där man har hakat upp sig på ett ord i en mening. Men läser man meningen i sin kontext (för att inte tala om ifall man läser hela inlägget) så framgår det klart och tydligt att det inte handlar om någon fysisk ”förintelse” utan snarare att rycka undan mattan för dem som opinionsbildare.

     • MiT

       /  03/19/2017

      Gör vi? När har VI gått bananas för ETT ord utan att det varit en lång historik av liknande?
      Klart det var dumt att det står ”förinta” oavsett vad han menar, är ju ingen som sagt nåt annat.

     • Pelle2

       /  03/19/2017

      Skillnaden är väl att feministerna inte backar från det dom säger om män utan framhärdar att vi är roten till allt ont. Springare har ännu inte sagt något om sitt ordval så ingen vet om han kommer hålla fast vid det eller om han kommer förklara vad han menade.

     • Jans

       /  03/19/2017

      @MiT:
      OK, då fattar jag inte ens vad vi är oense om. Det centrala för mig är att det var ett djävligt korkat ordval. Hårklyverierna vad gäller tolkningen är helt underordnade. Sånt språk förstör debatten.

     • Jans

       /  03/19/2017

      Och så kom Springares svar:
      http://nyheteridag.se/springare-om-kritikstormen-misstolkning-i-syfte-att-sprida-hat-och-misskreditering/

      Det var uppenbarligen inte autocorrect och han ber inte om ursäkt. Istället väljer han att tydligt bena ut logiken i den uppmärksammade textpassagen och det är ju bara att buga. Förinta syftar på att få bort vänsterextrem agenda från journalistiken ungefär. Inte klockrent formulerat, han använder ”försvinna” i sin nya text vilket är bättre, men de som jämför honom med Goebbels och liknande nu bekräftar bara, enligt Springares egen tes i den nya artikeln, att de är vänsterextremister med syfte att förstöra seriös debatt.

      Snyggt parerat av Springare, hoppas han blir en långkörare på Nyheter Idag.

     • dolf

       /  03/19/2017

      … och han säger precis just det som alla med en intelligens över pissljummen och som har brytt sig om att läsa inlägget som det hela startade med redan har förstått från första början.

     • vfan

       /  03/19/2017

      Har varken följt eller läst Springare och har således ingen bestämd uppfattning om honom som person bra eller dåligt. Drevet i medierna har dock inte undgått någon.

      ”djävligt korkat ordval. Hårklyverierna vad gäller tolkningen är helt underordnade. Sånt språk förstör debatten”

      Tycker snarare att det framstår som ett väl avvägt ordval.

      Du får betänka att hans primära syfte är att provocera de ryggradslösa journalistkärringarna av alla dess kön som försöker karaktärsmörda honom. Det är ett sätt för honom att försöka styra debatten. Han har fått de ryggradslösa skribenterna precis dit han ville. Huruvida hans strategi är framgångsrik eller inte återstår att se.

      Det är fruktansvärt komiskt att journalister och mediapersonligheter känner sig kollektivt träffade när Springare talar om vänsterextrema. De avslöjar sig själva och sina sympatier, om det någonsin varit några som helst tvivel.

      Håller inte alls med om att språket förstör debatten.

      Det finns ingen seriös debatt.

      Är du kritisk mot något inom den politiskt korrekta sfären så skall det genas smetas epitet på dig. Allt från att du är främlingsfientlig nazist till att du är Putins lakej.

      En seriös offentlig debatt kan aldrig vara ett safe space för vänsterradikala ideologer, som blir triggade av allehanda ord och reflexmässigt skriker Goebbels på Arnstad-manér så fort någon inte delar deras perverterade världsuppfattning.

      Vi har en regering som indirekt stöder människohandel och finansierar terrorism – och politiker som har förvandlat ett relativt fungerande samhälle till en brinnande kriminell soptipp.

      Kvinnor kan knappt gå på festivaler och badhus, eller springa i motionsspår för den delen, utan att riskera att bli utsatta för gruppövergrepp på löpande band. Polis och räddningstjänst får gatstenar i huvudet så fort de åker in i fel område. Det skjuts och knivas ihjäl folk på öppen gata var och varannan dag, samtidigt som försvarsmakten utrustas med handbok gender.

      Propagandan i media vet inga gränser. Det talas om läkare, ingenjörer och lärare. Det rasar in kriminella pedofila knarkare och våldtäktsmän, tillsammans med 30-åriga sextonåringar.

      Landet har på relativt kort tid förvandlats till en lortig pissoar.

      En polisman får nog av dumheterna och säger ifrån så honom ska det samlade mediaetablissemanget förstås hänga från närmsta trädgren.

      Du oroar dig över ordvalet.

  • daniels

    /  03/19/2017

   OM alla på vänstern och ultraliberalerna bedömdes med samma måttstock fanns de inte. Man kan bara konstatera att alla icke PK bedöms med helgon-nivå medans PK-eliten kan säga hur dumma saker somhelst utan efterverkningar. Enda sättet att få det att sluta är att göra som de som lyckats stå upp mot pk-sfären i USA. Sluta spela enligt​ vänsterliberala spelregler som redan på förhand gör dig till förlorare. Det är som BlackJack, banken vinner per default i längden mot alla som följer dess regler.

   Skaffa bollar….

   Svara
  • Kalle

    /  03/19/2017

   Så du är ytterligare en i mängden som tror på att häxor flyger till Blåkulla för att ha sex med Hin Håle?? Själv skrattar jag åt ”förintelsen” och de (((av satan))) som spridit och fortfarande sprider lögnen. Han ska fasen ha medalj för att han använder ordet förinta. Förhoppningsvis får det ännu fler människor att fundera kring uttrycket och hitta till förintelselögnen. http://bgf.nu/tomsack.pdf

   Svara
  • dolf

    /  03/19/2017

   Otroligt fånigt att media gör lös på ”förinta”. Alla och envar som har grundläggande språkkunskaper och kan läsa innantill begriper att det inte handlar om några blodiga utrensningar. Så här skrev Springare, med lite kontext (min emfas):

   Så varför kan man inte, under ledning av våra folkvalda riksdagspartier enas om att djuploda dessa frågor, som är så fundamentalt viktiga för hela vårt samhälles fortsatta utveckling. Utan att ta hänsyn till de polariserande vänsterextrema och högerextrema krafter som bara sprider kaos och hat omkring sig.
   Mitt motiv är just detta att försöka göra Sverige bättre att leva och utvecklas i för alla, både infödda ”svenskar” och invandrare. Och därigenom också förinta alla de vänsterextrema journalister som förpestar debatten med sina abnorma agendor.

   Är man läskunnig och har huvudet rätt påskruvat inser man omedelbart att ”förintandet” inte skall ske genom gaskamrar utan att det handlar om att ”förinta” deras position som samhällets företrädare och talespersoner och att det inte handlar om anstifta massakrer utan om att skapa ett anständigt samhälle där de av naturliga skäl förlorar sin dominerande ställning.

   Svara
  • daemonmonkey

    /  03/19/2017

   Att vara korkad, eller inte vara korkad, det är frågan. Du tycks dock tillhöra den första kategorin, som inte fattar att PS menade det i bildligt syftning…

   Svara
  • Varför blir detta nedtummat?

   Nåväl – som allt så blir det till slut si och så.

   Svara
 3. Peter har mitt hela stöd!

  Svara
 4. Jag förstår att han egentligen menar ‘besegra’, men ordvalet inbjuder till missförstånd från såna som gärna vill missförstå.

  Det blir lite som ordet ‘grym’, som egentligen betyder ‘obarmhärtig’ och i mina öron har väldigt negativ klang, men nu ofta används i positiv anda av kidzen.

  Svara
 5. Jan

   /  03/19/2017

  Klantigt av Springare. Det var det här eliten och dess tillskyndare inom journalistkåren väntade på. Att han skulle snubbla på orden. Nu kommer brunmålningen och nazistanklagelserna som ett brev på posten. Som här av islamisten och Dhimmin Ojsan Klaver på Aftonbladet: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/woJd1/springares-retorik-for-tankarna-till-goebbels

  Svara
  • Kalle

    /  03/19/2017

   Och vem fan är så j-a korkad så att den fortfarande läser aftonbajset. Tänk på att det är en tidning som alla andra som hårdast spridit den (((satans))) förintelselögnen.

   Svara
   • Jan

     /  03/19/2017

    Det är Sveriges största nyhetstidning. Vilka tidningar läser du?

    Svara
    • daemonmonkey

      /  03/19/2017

     Fortfarande Sveriges största ordbajsare.

     Svara
    • Sluta läs och besök webplatserna för AB, DN, EXP, ÖP, ibland SvD…

     Svara
    • Olof

      /  03/20/2017

     Själv läser jag de flesta tidningar, men AB och DN har numera hamnat i skräplistan. Det har helt enkelt blivit överflödigt att läsa dem, jag har redan en liten simulator i hjärnan som kan förutsäga exakt vad de kommer att skriva om något. Även Metro ligger där.

     Och naturligtvis även Avpixlat och Fria Tider. Såpass förutsägbart vinklade att man lika gärna kan skippa dem.

     Svara
     • Dan

       /  03/20/2017

      Att kalla friatider för vilade nyheter visar ju hur korkad du är

     • MiT

       /  03/20/2017

      Allvarligt, du anser inte att de är vinklade? De är väl precis lika vinklade som de flesta medier fast åt ett annat håll bara?

     • Dan

       /  03/20/2017

      Att kalla Friatider för vnklade nyheter visar ju hur korkad du är

     • Olof

       /  03/20/2017

      Um, Fria Tider är ju själva öppna med vilken vinkling de har (‘en rak höger’), så jag har lite svårt att se vad du vänder dig emot.

      Att en tidning har en vinkling innebär inte att de hittar på nyheter eller ljuger, det innebär bara att de har ett specifikt perspektiv och att de kommer att publicera ur det perspektivet. Ibland genom att de ser själva nyheten ur ett viss perspektiv, men ofta(re) genom att de helt enkelt väljer nyheter som passar det perspektivet. Det kan också innebära att de sällan publicerar krönikor eller debattinlägg som motsäger tidningens inriktning.

      I Fria Tiders fall innebär det inte att de är ‘dåliga’ på något sätt, bara att de gör ett rätt specifikt urval, och det urval de gör till stor del reflekterar saker jag redan är medveten om. Det blir alltså för min del överflödigt att läsa. Men för någon som t.ex hade DN som främsta nyhetskälla kunde Fria Tider vara en lämplig komplement.

 6. En annan Andreas

   /  03/19/2017

  Detta följer ganska väl tidigare debatter där extremisterna hetsar och hatar i grupp tills motståndaren säger eller skriver något som de kan haka upp sig på och bruntolka i all evinnerlighet. De pressar upp konfliktnivån till allt högre höjder genom att själva bete sig värre och värre och använda allt värre språk och anklagelser och om motståndaren följer efter om än så lite så drar hatpredikanterna igång sitt drev.

  Oavsett om han skrivit förinta eller inte så har han inte kommit i närheten av det hat som hans extremistiska motståndare slängt sig med i snart nog varje inlägg. Detta är bara en ursäkt för dem och deras mediala svans att försöka förminska och skuldbelägga Springare.

  Det är extremisterna som stått för lögnerna både hittills i denna debatt och de flesta tidigare, gå inte på deras spel med att göra allt till personfrågor för att sedan gå till personangrepp, det är fakta i debatten som är det viktiga, inte vem som lyfter fram dem.

  Svara
  • Jans

    /  03/19/2017

   Det här är besläktat med t.ex. Kakans ACAB. Exakt vad hon menar kan vi aldrig veta, hon kanske bara ville vara tuff eller så hatar hon alla poliser. Springare lämnade en verbal blotta, det var otroligt klantigt och precis det motståndaren vill ha för att slippa debattera sakfrågan. Det är bara att beklaga. Det bästa han kan göra är att säga att det var dumt skrivet och sedan ta tag i sakfrågan med samma outtröttlighet igen. För grejen är ju att han inte överhuvudtaget behöver pudla i själva sakfrågan, enbart gällande ett litet skitord. Förinta riktade han ju inte mot de brottslingar han diskuterat så tar han udden av detta nu så finns det inget journalisterna kan sätta emot. Speciellt om Springare helt skiter i att diskutera journalister utan istället diskuterar brottslighet och statistik.

   Svara
   • Dreadlock

     /  03/19/2017

    @Jans

    Skönt att någon förstår vad som står på spel här.

    Svara
   • Varangian

     /  03/19/2017

    ”Det bästa han kan göra är att säga att det var dumt skrivet”
    Han ska inte alls backa, det är ju precis det alla jävla vänsternissar vill att han ska göra. Om han backar har de vunnit. Precis som de gör varenda gång någon säger något utanför åsiktskorridoren.
    Om inte Sverige ska drabbas av ett inbördeskrig om några år måste folk ta fram sina skrumpnade kulor och sätta hårt mot vänstern i alla frågor. Sker det inte nu snart kommer icke diskussionen som sker idag på sikt övergå i väpnad konflikt när människors frustration blir till hat.

    Svara
    • dolf

      /  03/19/2017

     Precis. Han ska göra som Paolo Roberto och ge dem en snyting istället.

     Svara
    • Jans

      /  03/19/2017

     @Varangian Nej, de skulle inte vinna för förinta handlade aldrig om invandrarna eller brottslingarna utan är ett stickspår som han skulle stänga genom att avsluta den skendebatten.

     Svara
   • dolf

     /  03/19/2017

    Det är trams. Kakan slänger ur sig dumheter i tweets på 140 tecken. Kommunicerar man på ett forum där kommunikationen inskränks till 140 tecken så får man ta ansvar för att skriva inom de ramarna. Man bör således undvika att säga saker som ”skjut honom”, ”vi vet var du bor” och ”nackskott” i tweets eftersom man inte har någon som helst möjlighet att ge en kontext som möjliggör en vettig tolkning av det sagda. Springares ”förinta” ingick i en klar och tydlig kontext som ingen vettig människa kan ärligen misstolka. Skitnödiga journalister som försöker göra en grej av det är antingen djupt oärliga eller totalt inkompetenta. Oavsett vilket så förtjänar de att förintas.

    Svara
 7. MiT

   /  03/19/2017

  ”Peter Springare och Katerina Janouch nya krönikörer på Nyheter Idag”
  http://nyheteridag.se/peter-springare-och-katerina-janouch-nya-kronikorer-pa-nyheter-idag/

  Svara
  • Ivar L

    /  03/19/2017

   Glädjande. Nyheter Idag kan, om de sköter sina kort, bli en mycket viktig publicist på sikt. De har verkligen en bra attityd, humor och inga kopplingar till högerextremism som är problematiska. Bara de kan få lite fart på det redaktionella nyhetsarbetet (resurskrävande) också så kan de bli en ganska viktig publikation även nyhetsmässigt. De är ju bra mycket mer intresserade av att ge sig ut i verkligheten och av att intervjua än vad de flesta andra invandringskritiska nyhetssajter är.

   Svara
  • Svenne

    /  03/19/2017

   Ett mästerligt drag av både Chang Frick och Springare. N.I. får massor av ny trafik. Vem vill inte läsa Springares förklaringar? Springares och Janouchs åsikter mm. blir därtill grundlagsskyddade – MSM kommer att tugga fradga över detta…

   Svara
   • Jans

     /  03/19/2017

    Nyheter Idag är mycket inriktade på kriminaljournalistik så detta kan bli oerhört värdefullt. Även om Springare snart går i pension så lär han ju få tips från gamla kollegor samt att han besitter en mängd kunskaper om hur polisen fungerar. Vilket kap!

    Svara
    • MiT

      /  03/19/2017

     Ett ordentligt kap! Kommer att dra massor av läsare hoppas jag!

     Svara
  • Nu blir det nog fart på Bonniers redaktioner. De kommer att vända varenda sten, varenda gruskorn, i jakten på oegentligheten och GBA de kan använda för att smutskasta denna nya uppstickarkonkurrent.

   Svara
   • Ivar L

     /  03/19/2017

    Det har de som bekant redan gjort och det gick ju sådär…
    Nyheter Idag har ju däremot dragit ner byxorna på DN rejält i We Are Sthlm där de fick stöd av de norska journalisternas tidning. För mig var det ett avgörande slag mot DN. De förlorade det sista unset trovärdighet de hade kvar hos mig i det debaclet.

    Nyheter Idag är ett rejält hot mot gammelmedia i och med att de är så svåra att brunsmeta på riktigt.

    Svara
    • Exakt.

     Om ni vill stödja ”alternativmedia” stöd NyheterIDag – de verkar ha journalistiska ambitioner och dessutom lite självkritik.

     Svara
 8. Ivar L

   /  03/19/2017

  Alltid lika roligt när vänsterextremister kommer ut som demokratitillskyndare och kallar andra för ”anti-demokrater”. Som om det någonsin funnits en demokratisk vänsterextremism.

  Svara
 9. MiT

   /  03/19/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/19/2017

   Ja, men det är väl inget fel med det.

   Vi har hur mycket polacker och ryssar som helst på våra byggen, som knappt kan svenska, knappt kan engelska. Byggbranschen är ett utmärkt ställe att jobba på. Det finns hur mycket som helst att göra. Böra betongsäckar, plankor, tegelstenar, spik, färgburkar – you name it.

   Hårt slitigt arbete som skänker trötthet och en känsla av ett väl utfört dagsverk, och som också är nyttigt för samhället i stort. Sätt dem i arbete, hur svårt kan det vara?

   Om dessa arabisktalande migranter får lära sig vad en tumstock, hjälm, hammare och lyftkran heter på Svenska så är väl det bara bra. Bra mycket bättre än att de lär sig struntbegrepp som intersektionalitet och genusdagis, som ändå inte finns definerade på det arabiska språket.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  03/19/2017

    För ett globalt byggbolag som Skanska så betyder ändå mångkultur något reelt, speciellt när de ska kapa åt sig kontrakt på återuppbyggnad av det sönderbombade syrien. Nu tror jag inte att företaget är så cyniskt som jag får det att låta, men är de några som tjänar på sönderbombade länder i mellanöstern så är det just företag som Skanska.

    /Frida

    Svara
    • Klimathotet

      /  03/19/2017

     Det är inte speciellt mycket bärande på svenska byggen nuförtiden. Jobbet är tungt nog ändå.

     Skanska vill inte lägga anbud på mexikanska muren läste jag idag.

     Svara
     • Svenne

       /  03/19/2017

      Dålig PR antar jag…
      Skanska skulle få vada genom sjöar av skit från svenska politiker, media och intresseorganisationer – tills de (kungs-)’pudlar’.

 10. MiT

   /  03/19/2017

  Svara
  • Klimathotet

    /  03/19/2017

   Från noll till Goodwins lag i en mening…

   Svara
 11. Pelle2

   /  03/19/2017

  Det är ju i vilket fall som helst absurt att godhetsapostlarna inom riksmedia är skiträdda för en polis i Örebro och därför känner sig tvungna att tysta honom med alla till buds stående medel.
  Det är ju också sjukt att dom lägger energi på sådant istället för att försöka minska brottsligheten. Men det är ju enklare att försöka framstå som en god människa än att försöka göra något som påverkar samhället i positiv riktning.

  Svara
 12. daemonmonkey

   /  03/19/2017

  @MiT
  Gruppen du refererar till i startinlägget verkar inte finnas längre…

  Svara
 13. Ivar L

   /  03/19/2017

  Alltså, det här med ”förinta”. Det var ju en sådan debatt i höstas också:
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/varmland/polis-manar-till-forintelse

  Då en polis i Värmland sade:
  ”De som kommer hit med annat uppsåt skall tvingas till anpassning, lagföras, slängas ut och när så krävs förintas.”

  För mig klingar ordvalet oerhört illa, men det börjar kännas som att ordet har en lite annan betydelse för en del. Är de så att det är någon slag polisjargong. Eller är det dialektalt? Det är ju rätt uppenbart att varken springare eller denne polis egentligen avser folkutrotning. Mer som att något/några skall avlägsnas, t.ex. från Sverige.

  Svara
  • Inge Post

    /  03/20/2017

   Jag tror att jag får ångra mig.
   Eftersom att nu debatten i praktiken reducerats till att handla om ett ord ,oavsett om man gillar det eller inte.

   Din frågeställning ovan fick mig att tänka om.

   Kan det vara så enkelt att ”förinta” är Polisjargong för ”nedkämpa” som kommer från den militära taktiska jargongen från början och rent krasst betyder ”försätta ur stridbart skick med alla till buds stående medel”.

   Enligt Wikipedia, (som rent generellt är en tyckar-sida)
   Nedkämpa betyder att ”försätta ur stridbart skick”, dvs döda, skada, tvinga till reträtt eller ta tillfånga. Ordern nedkämpa kan ges till kompani eller bataljon och har då tydlig innebörd. Till pluton eller grupp ges ordern ”Bekämpa”, vilket i princip betyder samma sak, men med lägre ambitionsnivå.

   Svara
 14. Ivar L

   /  03/19/2017

  Ûbermobbaren Schulman med en synnerligen obehaglig historia som näthatare hakar upp sig på ett ord och förfäras:
  http://web.archive.org/web/20170318215144/http://www.expressen.se/kronikorer/alex-schulman/dags-lata-peter-springare-bli-en-vanlig-bitter-rasist/

  Kan man bli mer falsk än denna hycklare? Här lite om Schulmans fina arbetsmetoder. Glöm aldrig vilket kräk han är:
  http://www.aftonbladet.se/kultur/article11608179.ab

  Svara
 15. MiT

   /  03/19/2017

  Svara
 16. Rikard

   /  03/19/2017

  Hej.

  Dolf har ovan framfört förnuftiga och goda argument, så det enda som återstår när det gäller ett förfluget (eller snarare förljuget) ord är att säga:

  ‘Jehova!’

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 17. Inge Post

   /  03/19/2017

  @Jans

  Jag har inte tagit Springare i försvar innan och jag gör det inte nu heller.
  Att han väntar tills han är i princip pensionär med att ”avslöja” ”fakta” som flera andra sagt, i flera år gör inte honom till någon Lancelot ,han har i princip inget att förlora.
  Det finns de som kallar honom ”hjälte och visselblåsare” jag ser inte det.
  En gubbe som inte har något att förlora mer än i kanske det privata. Det borde vara relativt enkelt att hitta nya likasinnade vänner dock.

  Men om Springare nu verkligen menar ”annihilate” .
  Då hade ett bättre ordval varit exempelvis utplåna.

  Helt personligt så tolkar jag ordet förinta mer som ”göra slut på” ”göra slut på ett skräckvälde” -förinta
  Dessutom så skulle jag säga att man ”förintar” döda ting (som i disintegrate (to become weaker or be destroyed by breaking into small pieces – något man normalt inte gör med något levande) och man ”förgör” levande ting.

  Fast det är ju såklart bara vad jag tycker och inget som någon ens behöver ta hänsyn till.
  Det är hur som helst ett jävligt dåligt ordval av Springare och han borde vara väl medveten om att gammelmedia skulle ta alla chanser att avfärda honom som en ”rasist” och alla andra invektiv de kunde komma på. Han hade ju inte behövt ge dom detta ”helt gratis”, det kunde de fått jobba lite hårdare för.

  Svara
 18. Jan

   /  03/20/2017

  Expressens bimboflicka till biträdande kulturchef Ida Ölmestad (Hur går det till egentligen? Läser man några poäng i kulturvetenskap och helt plötsligt är man kulturchef?) relativiserar den facebooksända våldtäkten i Uppsala. Inte ett ord om våldtäktsmännens bakgrund. Istället jämställer hon alla Sveriges män med dessa förövare. På ett djupt ohederligt sätt projicerar hon förövarnas bristande moral på samhället i stort:

  ”Enligt åklagaren säger mannen som filmar att kvinnan är “en hora” som “ska “knullas”. Hennes vilja spelar ingen roll.
  Den åsikten är inte ett resultat enbart av våldtäktsmännens sjuka hjärnor. Den är ett resultat av ett sjukt samhälle. Av det som man brukar kalla för våldtäktskultur – ett komplex av idéer som rättfärdigar våldtäkter.”

  http://www.expressen.se/kultur/en-hora-kan-inte-valdtas/

  Svara
  • Motkraft

    /  03/20/2017

   Fast även inbitna PK-människor känner sig nog obekväma med artikeln. För de har svårt att läsa texten och undvika känslan att våldtäktsmännen nog inte är vanliga svenska killar.

   Den åsikten är inte ett resultat enbart av våldtäktsmännens sjuka hjärnor. Den är ett resultat av ett sjukt samhälle.

   Ja, helt riktigt, sjuka samhällen i Mellanöstern, Asien och Afrika. Och människor som tagit med sig de värderingarna hit.

   För hon menar väl inte Sverige där i alla fall tidigare 99.9% av männen inte haft de attityder som hon beskriver?

   Svara
   • Jan

     /  03/20/2017

    Jag tror att hon medvetet projicerar skulden på svenska män i allmänhet. Därför att det stämmer överens med feminismens narrativ. Och därför att hon vill förekomma kritik mot vissa invandrargrupper.

    Svara
  • Pelle2

    /  03/20/2017

   Framförallt undrar jag hur hon får ihop sitt resonemang. I en mening skriver hon att våldtäkt är ett av de mest avskydda brotten och att de våldtäktsdömda behandlas som paria på fängelserna och i andra meningar skriver hon att vi lever i en våldtäktskultur där män inte begriper att det är fel att våldta.
   Om det var så att vi levde i en våldtäktskultur så skulle inte våldtäkt vara ett brott överhuvudtaget och ingen skulle reagera om en kvinna blev våldtagen.
   Hon försöker alltså, i vanlig radikalfeministisk ordning,projicera ett fåtal brottslingar gärningar på alla män…

   Svara
 19. Pelle2

   /  03/20/2017

  OT:
  Johanne Hildebrandt på SVD totalsågar Bah Kuhnke och undrar varför hon inte fick sparken efter sitt ökända framträdande i Agenda.
  Jag kan inte annat än hålla med henne. Bah Kuhnke är en katastrof.
  http://archive.is/S88As

  Svara
 20. Svenne

   /  03/20/2017

  Johanne Hildebrandt om eftergiftspolitiken:

  Svara
 21. Svenne

   /  03/20/2017

  #Satir… eller verklighet?

  Svara
 22. Svenne

   /  03/20/2017

  GP: Centerpartiet är det nya Miljöpartiet

  Svara
  • Jan

    /  03/20/2017

   Annie Lööf är populisternas populist. Hennes politik har ingen som helst förankring i verkligheten. Den är snarare ett stort luftslott. Att det går hem säger allt om klokskapen hos stora delar av väljarkåren. Å andra sidan gick samma populism hem med Miljöpartiet. Och tidigare med Nya Moderaterna. Folket finns där för att luras hela tiden.

   Svara
   • Olof

     /  03/20/2017

    Det är inte det att den inte har förankring i verkligheten, utan, som Alice påpekar, att Annie pratar mer tyst om den andra sidan av myntet, vi skall vara öppna – men då måste vi ändra Sveriges välfärdssystem så man måste kvalificera sig. Plus att vi måste krossa facken (mer än vi redan gjort).

    Visst, det är säkert en samhällsmodell som kan fungera, det är bara inte en jag tror de svenska väljarna kommer att acceptera. Vilket gör centerns politik rätt oärlig eftersom det är helt otänkbart att de är omedvetna om detta.

    Svara
  • Precis och sätt en nål i bubblan och allt kommer gå kabluff.

   Det konstiga är att herr Federly kommer från en närliggande stad och är bög så… ja.

   Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: