Det svarta hålet

Det svarta hålet, så kallar Magnus Ranstorp Sveriges misslyckade arbete mot terrorism. Det är hårda ord riktat rakt mot ansvariga politiker.

– Nu har man börjat prata om att det är viktigt att jobba skarpt mot återvändare och mot radikala miljöer. Det är flera år för sent. Man har istället ägnat sig åt ett demokratiupphöjande arbete och ett slags missionerande. Men man har inte svarat på hur vi ska hantera exempelvis radikalisering på ett konkret sätt, säger Ranstorp till SvD.

Flera år för sent, man har ägnat sig åt missionerande istället för att göra något konkret.

Man har alltså inte åstadkommit något under flera år. 2014 tillsatte man Mona Sahlin som ”samordnare mot våldsbejakande extremism” (bara namnet är så töntigt att man skäms) och hon jublade förstås för nu skulle hon på heltid kunna hålla på med sin favorithobby, jaga de 100 nassar som fanns i landet men samtidigt låtsas att det var 1 miljon och att de hukade bakom varje lite buske beredda att skutta fram med högerarmen i vädret och vråla.

Hennes inriktning var aldrig islamism eller jihadism eller annan form av religiös extremism. Den har aldrig varit och skulle aldrig bli det heller. Det visste nog alla redan när det blev känt att hon skulle få den viktiga posten. Alla visste nog att absolut inget av värde skulle komma så länge hon satt där men ingen brydde sig. Hon tror säkert fortfarande att det är nassar som får judar i Malmö att flytta.

2012 skrev man att Säpo försökte förhindra jihad-turism. Vad har hänt sen dess? Egentligen alltså? Redan då handlade det om frivilliga samtal liksom…

Vad gjorde Mona Sahlin mellan 2014 och 2016 som samordnare mer än rökte, gullade med livvakter, skrev intyg och åkte på resor? Mer än en telefonlinje som inte funkade och var administrerad av Röda Korset? Finns det någon som tycker att Mona Sahlin har gjort nåt bra under sina år?

Jo en, samma person som nu tycker att det är ett svart hål och att vi tar tag i det flera år för sent…

Vad hon gjort för bra arbete vet jag dock inte. Klart är att en samordnare inte måste vara en expert på själva sakområdet men ett minimum måste ju vara att man åtminstone är intresserad av området och inser det allvarliga? Sahlin var totalt ointresserad av allt som hade med jihadism och religiös extremism att göra. VARJE gång hon skulle diskutera så drog hon in det hon var intresserad av, nämligen högerextremism och försökte styra över samtalet dit.

Vem har vi som samordnare nu då? Jo en från Röda Korset… Som förmodligen är precis lika ointresserad av det enorma problem vi står inför som Sahlin var. Som kommer från organisationen som inte ens lyckades få telefonlinjen att fungera! Jag fattar inte, varför sätter man godhetsaktivister på en sådan viktig post? Förstår man verkligen inte?

De senaste två avsnitten av Agenda har varit lika obehagligt att se som en extremt omfattande trafikolycka som hela tiden vevas i slowmotion och repriser som man inte kommer undan.

Först var det den ansvariga ministern, miljöpartisten Alice Bah Kuhnke, som visade sin totala brist på kompetens inom området. Ja inte bara brist på kompetens utan en brist på intresse som är häpnadsväckande! Hon hade inte ens läst på det grundläggande trots att hon visste vad det skulle handla om!

Men orsaken till Bah Kuhnkes ointresse och ovilja är ju inte hemlig, under sin tid som generaldirektör för Ungdomsstyrelsen så öste hon ut miljoner över extremt radikala islamistiska organisationer i Sverige trots att det var känt vilka det var. Miljonregnen över extrema organisationer har fortsatt ända till idag faktiskt. Det ligger under Utbildningsdepartementet som styrs av en annan miljöpartist, Gustav Fridolin. Fridolin som är den som kämpat hårdast för att släpa in islamismen i partiet. De öser alltså miljoner över hårdföra islamister i Sverige.

Igår var det alltså den nuvarande samordnarens tur på Agenda och när man hörde henne så blir man totalt mörkrädd. Kolla hela programmet och tappa hakan ni också när ni inser hur det ser ut och funkar i Sverige…

Man pratar om att avradikalisera extremisterna när de återvänder, man tror att man ska kunna fritidsgårda och socialtjänsta bort religiös extremism! På allvar alltså. På såna som skurit halsen av folk, som mördat och våldtagit barn, som sålt, ägt och mördat sexslavar, som eldat upp människor levande. Socialtjänst mot det? I BÄSTA fall möts man väl av ett rungande hånskratt.

Förebyggande arbete är ju bra, det måste man ha. Men jag gissar att det i stort sett handlar om samma sak som det gjort i 30 år medan problemen hela tiden sakta har förvärrats för att de senaste 5-10 åren ha ökat med raketfart.

Snällhets- och naivitetståget som man kört så länge började sakta röra på sig redan på 80-talet och lämnade perrongen under 90-talet. Det går inte att hoppa på det längre fast man tydligen tror att det fortfarande står där vid perrongen och väntar. Det går inte att hoppas på frivilliga samtal, att låta dem knata runt bland andra medborgare i bostadsområdena, att hoppas på att socialtjänsten ska kunna göra nåt.

Det som ska gälla är såklart den största blåslampan som finns i röven på dem! Man ska jaga dem som smutsiga råttor som sprider sjukdomar! Man pratar om ”återvändare” och ”avradikalisering” som om de åkt på solsemester. Har man lämnat Sverige för IS så har man också förklarat krig mot Sverige och då gäller inte vanlig rättssäkerhet längre. Lås in ALLA som återvänder därifrån och utred ordentligt under tiden och de som haft minsta lilla samröre, om det så bara är lagat en måltid åt en terrorist, så ska de åtalas för terrorbrott, låsas in och fråntas svenskt medborgarskap. Det ska inte spela någon roll om det inte var olagligt när man reste ner, rättssäkerhet är något man själv har valt bort när åkt till IS. IS är i krig med Sverige, går man i krig mot Sverige så får man finna sig i att man inte kan åtnjuta samma rättssäkerhet som andra i Sverige har som INTE gått i krig mot Sverige. Det MÅSTE gälla retroaktivt också! Det måste finnas utrymme för att använda krigslagar mot folk som gått i krig mot Sverige!

Sen måste man sluta göda div extremistorganisationer med bidrag här i Sverige! Bara stäng kranarna omedelbart och jaga de som fått bidrag de senaste 7-8 åren med blåslampa för att de ska redovisa vart varje krona gått till och de ska motivera varför! Jaga med blåslampan! Man måste börja inse att det finns ett samband med de skäggiga poliserna i många förorter och främst islam och därigenom islamism. Det är ingen slump att Sakines morsa var tvungen att flytta men alla de som inte kan flytta av olika skäl sitter i en rävsax!

Det kanske är så att vi måste droppa lagen om religionsfrihet? Att den bara ska gälla vissa religioner, sådana som inte är kända för att skapa självmordsbombare, som inte är kända för att skära halsen av folk, som inte är kända för att elda upp folk levande osv? Kanske man måste bli hårdare när man ser tecken på just religionens och kulturens inverkan? Moskéer, finns det någon moské i landet som inte haft ögonen på sig pga av extremism? Som inte dragit till sig de mer radikala som flugor till en sockerbit? Det finns väl ett skäl till att de dras till just moskéer?

Man kanske inte kan tillåta att folk som kommer till Sverige ska få göra som de vill oavsett om de fått medborgarskap eller inte? Man kanske ska kräva att de omedelbart slänger sin gamla skit på tippen? Man kanske ska kräva att alla som kommer ska göra sig själva anställningsbara på arbetsmarknaden? Går man i ett tält så har man ingen framtid i Sverige, åtminstone inte på arbetsmarknaden, det tror jag de flesta inser? De flesta inser nog också att bär man slöja så har man heller ingen framtid på arbetsmarknaden? Alla vet sånt här egentligen även om man troligtvis försöker lura sig själv ibland, eller hur? Kräver man att inte behöva hälsa genom att skaka hand med vissa så är man så extrem att man kan ifrågasätta vad personen överhuvudtaget gör i Sverige. Är slöjan så viktig att man inte kan ta av den så passar man kanske inte i Sverige? Anser man att dottern bär hedern i familjen så kanske man inte passar i Sverige alls? Anser man att svenska tjejer och kvinnor är horor som man kan göra vad man vill med bara för att hon inte har sin man med sig när man är ute så kanske man ska dra åt helvete? Vill de inte dra dit själva så kanske vi ska hjälpa dem dit?

Kan man språket så dåligt efter 9 år att man måste ha tolk och anser att våldta en minderårig på en skola är en liten sak och där man anser att det största problemet med det var att de inte var gifta så kanske Sverige inte är rätt land?

Anser man att man kan röja runt på badhus och hota och skrämma anställda så kanske en fot i röven ut ur landet är det enda de ska ha alldeles oavsett om de är svenska medborgare eller inte? (Alla vet att det inte handlar om svenskar, eller i bästa fall papperssvenskar, även om det inte står…).

Begår man grova brott i Sverige så ska det för fan inte spela nån roll om personen riskerar nåt om den utvisas! De ska bara ut med enkel biljett! Det är inte vårt ansvar på minsta lilla sätt! Klarar de inte av att hålla sig från att våldta, misshandla och mörda så får de skylla sig själva! Det gäller även om personen har kommit hit och fått svenskt medborgarskap, bara ryck det och sparka ut dem dit de sa de kom ifrån! Krävs det så hyr en bit mark i Sibirien av Ryssland och bygg ett högsäkerhetsfängelse där och låt dem vara där om det inte går på annat sätt, på de svenska gatorna ska de inte gå omkring i alla fall!

Man kämpar och man kämpar med att låtsas som om det inte är importerade problem. Man kämpar dag och natt med det. Samtidigt som nästan alla man läser om är importerade fall. Man letar desperat efter exempel där svenskar är inblandade i liknande fall, eller som Expressen, letar i USA, trots att det inte finns någon som någonsin har förnekat att även svenskar våldtar. Men man bortser desperat från att det är extremt mycket vanligare att utlänningar eller papperssvenskar gör det. Det hjälper inte att försöka låtsas som att det inte är så. Man bara förvärrar problemen eftersom man då också hindrar att ev åtgärder sätts in där de gör mest nytta. Det hjälper inte att som Ylva Johansson ljuga i BBC om det. Och så läser man om ett fall i Lund där mamman inte kan svenska efter 9 år i landet och anser att en våldtäkt på en skola är en småsak där det största problemet var att de inte var gifta.

Fallet Ölmedal drar upp är det från Uppsala där de sände det på facebook. Men inte ett ljud om att det var afghaner och en irakier (eller var det en iranier?) med svenskt medborgarskap.

Hon skriver

Våldtäkt är ett av de mest avskydda brotten. Även bland andra brottslingar behandlas våldtäktsdömda som paria.

Och så är det, det ÄR ett brott som t o m förhärdade brottslingar avskyr intensivt.

Samtidigt kan alltså män och pojkar livedokumentera en våldtäkt, skryta om den och förvänta sig tittarnas beundran.
Hur går det ihop?

Det är enkelt. De betraktar inte det de gör som en riktig våldtäkt.

Och det är enkelt, det är mestadels svenska förhärdade brottslingar (som också finns fast inte i samma omfattning…) som anser det är ett avskyvärt brott. De i Uppsala sände i första hand för sina likasinnade som kommer från samma länder som de själva gör.

Den åsikten är inte ett resultat enbart av våldtäktsmännens sjuka hjärnor. Den är ett resultat av ett sjukt samhälle. Av det som man brukar kalla för våldtäktskultur – ett komplex av idéer som rättfärdigar våldtäkter. En vanlig idé är att det bara är vissa kvinnor som kan våldtas. Att kvinnor kan diskvalificera sig från rätten till sin kropp.

Bra att hon tar upp våldtäktskultur för den finns numera också i Sverige. De i Uppsala var afghaner och en irakier och t o m svenska förhärdade brottslingar anser det är ett avskyvärt brott. Det betyder att det inte fanns en våldtäktskultur i landet INNAN importen av den satte fart för kanske 20-25 år sedan. Det hon beskriver är t ex afghansk kultur men hon vågar inte erkänna det bara.

Männen i Uppsala verkar vara övertygade om att de inte gör något fel. De räknar med att publiken ska hålla med dem.

Jo de räknar med att deras kompisar och likasinnade ska hålla med dem. Men deras kompisar som de förväntar sig hålla med dem och som tycker de är häftiga och bra är knappast svenska ungdomar utan andra afghanska killar och män. Eller kompisar från Mellanöstern som de träffat här eller på vägen hit! Låtsas inte som om det är något annat! I DERAS värld är det inte något fel utan tvärtom något rätt och påbjudet! Inte i vår värld utan DERAS! Inte i den svenska världen utan i den afghanska. I den svenska världen är det ett avskyvärt brott och våldtäktsmän måste hållas separerade från andra fångar på fängelserna. Om jag får gissa så är det inte så i ett afghanskt fängelse och det säger en hel del om kulturella skillnader…

Så, är det ett svenskt problem eller ett importerat? Bara det faktum att hon fick bege sig till USA för att ens hitta något liknande säger väl en hel del? Och att hon inte med ett enda ord nämnde att de i Uppsala var afghaner och en irakier, det säger mycket mer än vad hon faktiskt nämnde…

Det här är inte isolerade saker som existerar för sig själva här och där utan det hänger ihop. Det hänger ihop med kravlöshet och obefintliga konsekvenser. Och på en enorm naivitet från Sveriges sida där man tror att fritidsgårdar och socialtjänsten med batiktanter löser allt. Samma socialtjänst och batiktanter som kallar de gäng med kriminella utlänningar som härjar i Nordistan för fina killar ska alltså hjälpa folk som mördat i islams namn, som anser att kvinnor ska sitta hemma och vara heltäckta och med manligt sällskap om de går ut, som eldat upp människor levande, som skurit halsen av folk, som våldtagit och mördat barn osv. Lycka till med det…

Det hänger ihop med skäggiga religiösa poliser som vakar över om någon pratar med någon ”olämplig”, om någon inte går direkt hem, om de sätter sig och fikar, som rapporterar och hotar de som inte följer reglerna osv.

Det hänger ihop med alla bidrag man öser över extremisterna, om man öser miljon efter miljon över dem trots att man vet att de är extremister så säger man att det här är jättebra, det är sånt vi vill ha i Sverige.

Det här håller inte, det fattar nog de flesta.

Granskning av MUCF:s bidragsmiljoner del 1

Granskning av MUCF:s bidragsmiljoner del 2

Granskning av MUCF:s bidragsmiljoner del 3

Nu har jag bara gnällt på allt som är dåligt, några förslag för att börja försöka göra nåt kanske också är på sin plats?

1: Stäng alla bidragskranar omedelbart! Jaga alla extremister som fått bidrag med blåslampa ända till helvetet om det behövs och kräv redovisning för varje krona de fått och gå många år tillbaka i tiden!

2: Se till att ha en samordnare som det inte tindrar i ögonen på så fort asylpolitik kommer på tal, dvs INGEN från Röda Korset, Rädda barnen, Miljöpartiet, Centern Vänsterpartiet eller någon annan aktivist. Sätt en kunnig, som inser hur jävla illa ute vi är, på posten och som faktiskt vill göra nåt åt det! Eller allra helst, en hel stab med VETTIGA personer som inte är naiva! Så de kan börja på bred front omedelbart!

3: Se till att det blir omedelbara konsekvenser för grova brottslingar som kommit till Sverige. Begår de grova brott här i Sverige så sparka ut dem så fort det bara går! Gäller även sådana som fått svenskt medborgarskap! Kan de inte avhålla sig från grova brott så har de inte här att göra. Tillbaka till landet de sa sig komma från, detta oavsett om de verkligen kommer därifrån eller ljög om det. Går det inte att utvisa så ska de vara inlåsta tills man kan utvisa. Utvisning är ju en del av straffet och då får man vackert sitta inlåst till man kan utvisas. ALDRIG släppa någon som ska utvisas!

4: Se till att gripa alla som har eller har haft minsta lilla samröre med t ex IS eller andra terrororganisationer för har man samröre med sådana så har man förklarat krig mot Sverige och då upphör också deras rättssäkerhet. Utred och fängsla vid minsta lilla samröre. Hyr mark i Sibirien av Ryssland (eller nån annanstans), bygg ett fängelse och internera dem där om det inte går att utvisa dem till något land. De får sitta där tills man kan utvisa dem helt enkelt.

5: Se till att omedelbart klargöra att de som leker religiösa poliser på svensk mark och vill bestämma över andra i bostadsområden kommer att få ögonen på sig och efter 2 varningar så är det utvisning som gäller. Oavsett. Förbjud stora religiösa symboler på allmän plats så får man korn på vilka som är extremister snabbare än någon kan säga hijab eftersom de kommer att hålla tjejer och kvinnor inomhus och förvägra dem ett normalt liv i Sverige.

6: KRÄV att de som kommer kastar sin gamla skitkultur på soptippen! Det är ett minimikrav för att ens ha en chans att komma in i det svenska samhället! Vill de inte göra den uppoffringen så vill de inte heller bli en del av Sverige! Kommer man på dem med att fortsätta med t ex sin hedersskit så utvisa!

7: Kräv att de som kommer gör sig själva så anställningsbara som möjligt. Kräver man att gå klädd i ett tält så är man inte anställningsbar alls. Kräver man slöja så gör man sig inte heller anställningsbar alls. Kräver man att slippa hälsa genom att skaka hand så anstränger man sig inte heller. Osv, det finns massor att göra på det här området!

8: Ändra religionsfriheten så att frihet från religion väger tyngst! Vill någon slippa religion så väger det tyngre än någons rätt till sin religion. I det offentliga alltså, hemma hos sig själv får man givetvis göra vad man vill. Se till att få bort slöjor och sånt i det offentliga, börja åtminstone med alla som är omyndiga!

9: Fängelse för stenkastare och om det är möjligt omedelbar utvisning! Spelar ingen roll om de bott många år i Sverige, bara utvisa dem! Alternativt ha ett system, 1:a gången ett års fängelse andra gången fem års fängelse och tredje gången livstids utvisning om man kommit till Sverige. För de som högst ev är svenskar så gäller 10 års fängelse för tredje gången och sen dubblar man bara för varje gång. Fan, det måste kosta nåt att attackera polisen, brandkåren och ambulansen!

10: Kräva att media slutar pixla vid ev upplopp och liknande, alla ska kunna se vilka det är som deltar!

11: Se till att skolor får verktyg att kunna göra nåt åt de som förstör för andra. Ser man en tjej i skolan som har t ex slöja på sig är det ett varningstecken, det säger att det finns personer som inte vill bli en del av Sverige runt henne. Märker man att någon håller koll på sin syrra eller annan släkting så är det också ett tydligt varningstecken på extremism. Det finns säkert massor av varningssignaler!

12: Se till att de som kommer lär sig språket. Det är inte acceptabelt att ha bott 10 år i Sverige och inte kunna ett enda ord svenska! Svenskakurser ska vara stenhårt kopplade till bidrag, går man inte på kurserna så får man heller inget bidrag. Alls. Till slut så tvingas man göra nåt.

13: Sluta försök smeta ut allt dåligt på alla svenskar för ingen tror på det, alla VET att majoriteten av alla grövre våldsbrott begås av de med utländsk bakgrund. Alla vet också att för varje fall av t ex våldtäkt begången av en utlänning så finns medskyldiga journalister, politiker eller tyckare. De som konsekvent försökt skylla allt på svenskarna. En som Ida Ölmedal ovan, hon är direkt medskyldig genom att medvetet undvika att nämna att fallet hon tar upp begicks av två afghaner och en irakier i syfte att försöka få det till ett svenskt fenomen. Börja adressera problemen dit de hör hemma så vinner man mycket!

Några punkter i alla fall. Är ju mer än vad Mona Sahlin åstadkom under sina år som samordnare. Och jag har bara rökt 1 cigg under tiden och livvakt har jag ingen. Går punkterna att genomföra? Förmodligen inte exakt. Men jag tror de flesta inser att man måste göra något i alla fall och då är det säkert en hel del av det som jag listat ovan som ingår. Den röda tråden är väl egentligen ”KRAV” i någon form och det är väl inte att begära för mycket att man faktiskt ställer krav på de som kommer?

MVH

MiT

Lämna en kommentar

38 kommentarer

 1. Jan

   /  03/20/2017

  Så här går det när man enbart utnämner kvinnor på viktiga säkerhetspolitiska poster. Länder där feminismen får ett stort genomslag tenderar att bli omöjliga att försvara i längden. Jämställdheten har ett pris.

  Svara
  • Trolletplit

    /  03/20/2017

   Utnämner feminister är nog mer korrekt; i första meningen.
   Alla feminister är idioter, men alla idioter är inte feminister

   Svara
  • Cain

    /  03/20/2017

   Margaret Thatcher begs to differ…

   Svara
   • Jan

     /  03/20/2017

    Visst. Hon var en riktig hök. Brittiska kvinnor verkar dock vara av en annan kaliber (!) än svenska. Men okej, för ordningens skull, ersätt kvinnor med feminister i min första mening. Så blir ingen missnöjd.

    Svara
    • Jans

      /  03/20/2017

     Vaddå ”okej då”? Det är väl en extremt avgörande skillnad mellan kön (kvinna) och ideologi (feminism)?

     Det finns mängder med kapabla och modiga kvinnor. Ta en sådan wisselblower som riksrevisionens Inga-Britt Ahlenius, skribenter som Alice Teodorescu eller Rebecca Uvell, journalister som somaliskan som 2009 avslöjade islamism i Rinkeby Amun Abdullahi, eller varför inte fredspristagaren Malala som vågade stå upp mot talibanerna och nästan miste livet.

     Svara
 2. MiT

   /  03/20/2017

  Svara
  • Jans

    /  03/20/2017

   Hmm…
   ” Fredrik Reinfeldt har ett projekt. Han tror att den enskildes frihet utvecklas bäst i skydd av de stora systemen. Det är inte precis mitt projekt, men jag känner djup respekt för att han vet vad han vill och håller fast vid det.”

   Undrar om han skriver under på denna beundran för killen som ”vet vad han vill” fortfarande?
   Troligtvis inte.

   Annars var det ju en bart intressanta och vettiga synpunkter samt skrämmande skildringar av vad lite invandringskritik kan leda till.

   Svara
 3. Dan

   /  03/20/2017

  Expressens numera föredetta ledarskribent Eric Erfors dömd för rasistattack och rattfylla. http://www.friatider.se/expressens-eric-erfors-d-ms-till-f-ngelse-f-r-rasistattack-trakasserade-flyktingar-och-hotade-h-nga

  Svara
 4. Ja, grattis på ‘International Day of Happiness’, eller nåt?

  Svara
 5. MiT

   /  03/20/2017

  ””Jävla invandrare – burn in hell!”: Nu döms Expressens Eric Erfors till fängelse för rasistattack”
  http://www.friatider.se/expressens-eric-erfors-d-ms-till-f-ngelse-f-r-rasistattack-trakasserade-flyktingar-och-hotade-h-nga

  Svara
  • Dreadlock

    /  03/20/2017

   En månad för grovt rattfylleri ,hemfridsbrott och våldsamt motstånd. Det var inte mycket.

   Lite underligt att han klarade sig från brottsrubriceringen hatbrott,utan bara hemfridsbrott. 1 promille i blodet räcker dessutom att meja ner en människa när uppmärksamheten sviktar. Våldsamt motstånd bara det ska väl ge 1 månad. Han borde ha suttit 6 månader i finkan innan han glassar vidare som krönikör i nästa tidning. Det borde få honom på lite andra tankar.

   Svara
  • Jan

    /  03/20/2017

   Hittar inte den påstådda fängelsedomen dock.

   Svara
   • Dan

     /  03/20/2017

    Finns att ladda ner. Står med stor blå text i artikeln.

    Svara
    • Jan

      /  03/20/2017

     Står domen också? Jag laddar inte ner i onödan p g a säkerhetsrisker.

     Svara
  • Jan

    /  03/20/2017

   Det jag reagerade på med Eric Erfors, innan skandalen, var hur svaga och ointressanta ledare han skrev. Jag upplevde honom som allt för menlös för en kvällstidning. Han höll lokaltidningsklass. Hans avgång påverkade inte Expressens ledarsida ett enda dugg. Hans bidrag har under decennier varit mer eller mindre meningslösa. Han tycktes sakna journalistisk ådra. Åtminstone i det större perspektivet.

   Svara
 6. MiT

   /  03/20/2017

  ”Polisen kan komma att stoppa Springares medverkan på Nyheter Idag”
  http://nyheteridag.se/polisen-kan-komma-att-stoppa-springares-medverkan-pa-nyheter-idag/

  Svara
  • Gorby

    /  03/20/2017

   Hmm, kommer att tänka på vissa advokater som skriver på både twitter och artiklar utan några som helst problem.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  03/20/2017

    Nu är inte advokater samma sak, de jobbar som oftast privat. Däremot kan man fundera vad polisfacket har att tycka till om saken, okej att polisledningen kan tycka att det är pyton, men facket? De har noll och inget med den saken att göra.

    Svara
  • Jans

    /  03/20/2017

   Inte helt förvånande men han går ju snart i pension och då kan han skriva vad han vill, så jag hoppas han håller ut.

   Svara
 7. MiT

   /  03/20/2017

  Svara
  • Jans

    /  03/20/2017

   Uselt av ABF. Vad vill de åstadkomma? Är det några som han spelar för (han är väl musiker) som är upprörda? Nej, det är ABF:s politiska kommissarier som arbetar.

   ABF är i och för sig nära knutet till sossarna så om de har det som formellt krav att man skall vara sosse för att jobba där så får de väl kräva medlemskap i SAP i så fall. De kan ju inte rimligen kräva av en anställd att avslöja valhemligheten. Snacka om odemokratiska metoder.

   Svara
 8. MiT

   /  03/20/2017

  Fy fan vilken rolig tråd! Läs alla tweetar 😀

  Svara
 9. Pelle2

   /  03/20/2017

  Dn fortsätter sitt korståg mot Springare. Kristina LIndquist menar att han bryter mot samhällskontraktet genom att han uttalar att han inte gillar vänsterjournalister.

  Det konstiga är att det är fel att ha synpunkter på journalisterna medan hon själv menar att
  All cops are bastards är en trotsig reaktion mot Polisens makt. Hon skriver bl.a följande:

  Att möta en enskild polis kan vara både trevligt, tryggt, irriterande och skrämmande, men i sin renaste form innebär det mötet alltid något väldigt specifikt: Att stå öga mot öga med statens våldsmonopol. Och det är ett möte som rimligen bör fylla varje individ med en viss känsla av olust. I polisuniformen finns per definition en nedlagd potential för tvång och våld – det är själva poängen.
  Det är delvis det här som kan förklara barnsliga slagord av typen ”all cops are bastards”. Det är stendumt, men innehåller också ett korn av medborgerligt trots som faktiskt är värt att slå vakt om. Det är när vi börjar älska statens tvångsmekanismer som något mer än ett nödvändigt ont som det blir farligt på riktigt. Mitt dröjande obehag inför polisuniformen är priset jag är beredd att betala för ett demokratiskt statsskick, för rättsstaten och det öppna samhället. Så är kontraktet skrivet, och jag har inget bättre alternativ.”

  Med andra ord är det helt ok att hata Polisen medan hennes egna yrkeskår är bortom all kritik…

  Hennes kollega Amanda Sokolnicki fyller på med att om man pratar om att förinta människor skall man inte bli Polis. För det första pratade han inte om människor i allmänhet och för det andra verkar hon inte ha läst Springares förtydligande i Nyheter idag.Eller åtminstone låtsas hon inte om att hon har läst förtydligandet.
  Sedan går hon över till att beklaga sig över att människor som stöttar Springare pekar på vad folk från vänsterkanten har sagt i samma anda men se det får man ju inte göra.
  Det kan leda till att man hamnar i vänsterns paradbeteende att man först tittar på vem som säger något innan man tolkar budskapet. Det får man ju bara göra om man är vänster har ju vi i vänstern sagt…
  Det är kul att se hur apologeterna,identitetspolitikerna och postmodernisterna inom vänstern storgråter när deras sjuka ideologier och metoder vänds emot dom..

  Dn har verkligen en agendadriven journalistik. Se för guds skull till att inte prata negativt om invandrare och journalister ty då skall du bli korsfäst på Dn,s framsida tills du tystnar.

  Svara
 10. Pelle2

   /  03/20/2017

  Ot:
  GP,s Aleksandra Boscanin skriver bra om vikten av att veta en.
  brottslings bakgrund
  http://www.gp.se/ledare/f%C3%B6r%C3%B6vares-bakgrund-%C3%A4r-av-intresse-1.4196931

  Svara
 11. Pelle2

   /  03/20/2017

  Lite mera bra från GP,s ledarredaktion.
  En Mathias Bred skriver bra om den sjuka myndigheten MUCF som vräker miljoner över extremistorganisationer med Bah Kuhnkes goda minne eller rent av stöd.
  http://www.gp.se/ledare/stoppa-bidragen-till-extremister-1.4202293

  Peter Hjörne skriver en bra ledare om det sjuka debattklimatet i Sverige som bl.a ledde till Filip och Fredriks korståg mot Paolo Roberto och deras sjuka åsiktsförtryck gentemot David Hellenius och naturligtvis även mot Paolo.
  Tur att Paolo inte bryr sig ett skit om dom lismande syltryggarna Filip och Fredrik..
  http://www.gp.se/ledare/allt-kan-inte-vara-paolo-robertos-fel-1.4201692

  Svara
 12. Svenne

   /  03/20/2017

  OT: Ohly är ju TJÄNSTLEDIG från SJ… #hycklare

  Svara
  • Pelle2

    /  03/20/2017

   Bar av Weidmo Uvell att visa upp vilken hycklare Ohly är,
   Har för mig att han vid något tillfälle sa att han hade gått till Sj för att
   diskutera en chefstjänst som han inte fick uppenbarligen.
   Att han skulle bli konduktör igen kan han ju inte ens själv tro på.Varför skulle han jobba på obekväm arbetstid till en mycket lägre lön än det han får från riksdagen i pension ?
   Det var ju också kul att han beklagade sig att det inte var lika lätt för en Vänsterpartist att få ett nytt jobb som det är för en Moderat eller centerpartist tror jag han sa.
   Varför skulle ett företag vilja anställa en före detta kommunist och Vänsterpartist på en hög position ?
   Ohly och hans åsiktskamrater ägnar ju hela sina dagar åt att göra livet sämre för företagen så då vore du väl en masochist om du anställde honom och premierade honom för ett livslångt korståg mot företagarna.
   Han får väl slicka röven på Löfven så att han kan få bli landshövding eller ambassadör någonstans..

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  03/20/2017

   Lars Ohly har faktiskt sökt 15 jobb sedan 2014. Det är inte mindre än fem per år. Faktiskt hela en ansökan var åttonde vecka, för man behöver, för att inte bli utbränd, en lite ledig stund då och då, närmare bestämt, två veckor över jul, en över sportlovet, en på påsk, sedan har vi självklart höstlov, och givetvis sju veckors sommarsemester.

   ”Vänsterpartister är inte lika attraktiva på den privata arbetsmarknaden som moderater eller socialdemokrater.”

   Tvi vale för den privata arbetsmarknaden. Alla förstår väl att en fd. kommunist inte ska behöva arbeta kommunalt eller statligt, än mindre för något ruttet skattefinansierat landsting. Våga vägra jobb som vaktmästare, konduktör, städare, mattant och undersköterska. Listan kan göras oändligt lång för sådana jobb som på inget vis anstår en politisk magnat som Ohly.

   Svara
 13. Olof

   /  03/20/2017

  Just hur man skall komma tillrätta med de problemen som religionen skapar är knivigt. Tittar vi på hur kristendomen i de mer sekulariserade västeuropeiska länderna brangs under samhällets kontroll är det ju mycket förknippat med protestantismen och de europeiska statskyrkornas ställning.

  Och det är klart, med en kyrka som mer eller mindre drivs av samma politiska partier som staten så är det klart att det blir mindre konflikter.

  Men, även om det vore rätt komiskt att se så kan vi ju knappast införa en statlig variant av islam.

  Kanske man kunde använda en kombination av morot och piska för att få fram liberalare imamer. Men det skulle ju krävas en trovärdig piska med – gör en tolkning som fungerar ihop med ett sekulariserat samhälle och inte hotar andra medborgare, annars har vi en lista på förbud som kommer börja implementeras.

  Svara
 14. Hehe jag tror bestämt att du var lite upprörd när du skrev det här inlägget? 🙂 Det här var nog ett av de mest irriterade jag läst på Toklandet.
  Men idén om att media ska sluta pixla kändes som en överraskning, för du är ju själv en av de som pixlar mest (namn på inlägg från facebook eller twitter oftast).

  Svara
  • MiT

    /  03/20/2017

   Njä, så ofta gör jag inte det faktiskt. det händer ibland.

   Men rätt irriterad var jag allt, eller kanske snarare extra trött på allt. Alla förstår att man måste göra nåt men det folk gör är bråkar om ord som No Go-zon t ex.

   Svara
 15. För övrigt, vad gäller Bolibompa-ministern, så hade Hanif Bali en väldigt kul beskrivning på Kulturministerns uppdrag: ”statligt hopp och lek”. Han hade där en bra poäng i att Kulturminister och Demokratiminister inte borde vara samma person… 😛

  Svara
 16. Bamse

   /  03/21/2017

  ”En vanlig idé är att det bara är vissa kvinnor som kan våldtas.”

  Vanlig bland tokfeminister då eller? Jag har då i alla fall aldrig hört någon ”vanlig person” påstå det.

  Svara
 17. Morgan Johansson har jobbat lite, tyvärr framgår inte det nya brottsförebyggande programmet:
  http://www.regeringen.se/pressmeddelanden/2017/03/regeringen-presenterar-nytt-brottforebyggande-program/

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: