Illustrerande bilder

Den muslimska friskolan Al-Azhar-skolan som är aktuell med sin könssegregering har varit minst sagt fantasifulla med sin marknadsföring

Så marknadsförde man sig 2015. Säkert en jätterepresentativ bild av en muslimsk friskola…

Är nästan lika fantasifullt som svensk media har illustrerat de sk ”ensamkommande barnen”

Bild som SVT anser på ett verklighetstroget och korrekt sätt illustrerar ett ensamkommande flyktingbarn. De ensamkommande bestod ju mestadels av småflickor i sandaler med nalle i famnen!

Ännu en bild, från Sveriges Radio den här gången, de anser att bilden på ett verklighetstroget och korrekt illustrerar ensamkommande flyktingbarn. Ledsna småtjejer, precis som nästan alla som kom 2015 var förstås!

En av mina favoriter, också från Sveriges radio. De är verkligen mogna för sin ålder de små liven som kommer ensamma till Sverige!

Reality? Den kan man läsa om här.

MVH

MiT

Annons
Föregående inlägg
Lämna en kommentar

70 kommentarer

 1. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
 2. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
 3. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
  • De får alltså mindre lön om de begär mindre lön? Fy vilka ELAKA och DISKRIMINERANDE arbetsgivare!

   Svara
 4. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
  • Rikard

    /  04/06/2017

   Hej.

   Jag som trodde sådant där med folkdräkter, musik, danser, och så vidare var nationalromantiskt hittepå och exkluderande rasism.

   Där ser man – är det brunare människor långtbortigenom så är det positivt.

   Kanske graden av hur god etniskt bunden nationalism är är kopplad till avståndet från TV-huset?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/06/2017

    Kobra var intressant, men det var flera år sedan. Nu är det ett av SVT:s allra mest förutsägbara program. Feminism, feminism och mera feminism. Klick. Nästa kanal.

    Svara
 5. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
  • Kristian

    /  04/06/2017

   Sportbarer på Söder? Är lacrosse så populärt?

   Svara
  • GL

    /  04/06/2017

   ”inte jag heller! Men många vägrar gå dit pga av det!” ? Pga vadå? Att de INTE blir trakasserade? Eller kan det vara så att de bara antar att de ska bli antastade helt utan någon empirisk bevisning på att det händer just på sportbarer på söder?

   Svara
  • Kärringen borde åka till ett ”extra utsatt område” och sätta sig på ett café nånstans och röka vattenpipa.

   Svara
   • Jag försökte bara få en kopp kaffe i Rinkeby men tji, de ville inte servera mig.

    Svara
    • Kristian

      /  04/06/2017

     Det kommer att behövas ett decennium med dolda kameror innan de accepterar verkligheten.

     Svara
  • Pelle2

    /  04/06/2017

   Vilken idiot !
   Hon har inte blivit utsatt för något på sportbarer men ändå påstår hon att det händer och att det är anledningen till att hon inte går dit…
   Skulle som sagt var vara kul att se henne åka till Rinkeby och sätta sig ensam på ett café
   och se vad som händer….
   Hon är en relativist som Jerlerup som kommer med idiotiska och helt irrelevanta jämförelser mellan hederskulturer och vissa saker i vårt samhälle.
   Om dom nu gillar hederskulturen så mycket så föreslår jag att dom flyttar till ett utanförskapsområde och njuter av tillvaron…

   Svara
 6. michael.

   /  04/06/2017

  Eftersom män till stor del genomskådat bluffen och anses som förlorade för att få med på PK-tåget så måste man rikta in sig på kvinnor,för att kunna upprätthålla denna politik.
  I min konstutbildning ingick att läsa om reklam och t,ex reklamens bildspråk,där vi fick lära oss att har man produkter som riktar sig till kvinnor så är det alltid bra att på något sätt få med små barn i reklamen vilket då ökar försäljningen,så vad SVT/SR ägnar sig åt är rent krasst reklam för en politisk åsikt till kvinnor.

  Svara
  • Conny

    /  04/06/2017

   Det är alltså ok att utnyttja barns kroppar för att sälja saker till kvinnor… Ser fram mot Volvos nästa kampanj med en utfläkt halvnaken kvinna på motorhuven och ett par stora krockkuddar hårt pressade mot vindrutan…

   Svara
   • michael.

     /  04/06/2017

    Bilar är fortfarande ett manligt domän.men om du tittar på t,ex diskmedel,dammsugare eller diskmaskin osv så ser du ofta ett litet leende eller lekande barn som finns med.

    Svara
 7. Denna person tycker F! varken ska få fängelse eller för den delen ens ska utvisas ur landet:

  http://www.expressen.se/gt/elins-mordare-gick-till-attack-i-fangelset/

  Jag tycker vi ska skicka in valfria fisare för att rehabilitera stackaren som uppenbarligen inte har lärt sig om genus och googlat patriarkatet än…

  Svara
  • MiT

    /  04/06/2017

   Du Polyester, vad säger du om RFSL:s material? Jag menar, OM du hade kommit till Sverige idag så hade ju du tillhört själva målgruppen för materialet så att säga? Är det bara vi som är inskränkta skogstroll som tycker att bilderna var så bisarra att man bara kunde gapskratta åt dem (för ärligt, jag har skrattat så jag fick ont i magen…)?

   Svara
   • Jag kan inte instämma mer än att de är totalt bisarra, ja. Och jag tror nog om man verkligen ska vända sig till nyanlända med materialet så bör man nog börja i grunden – inte avancerade trekanter mellan en fet skäggig mörkhyad man, en shemale och en fet sumobrottare (?) med rosa hår.

    Jag fattar inte riktigt deras målgrupp över huvud taget om jag ska vara ärlig…

    Svara
    • MiT

      /  04/06/2017

     Tack! Tror de flesta som garvat rått åt bilderna inte anser att information är fel men att man inte MÅSTE illustrera informationen med bisarra bilder.

     Svara
     • Absolut, jag tycker att det är viktigt att de får information om säkert sex, lagar och regler i Sverige, vart man vänder sig osv, men budskapet förstörs totalt av bilderna! Man kan liksom inte sluta titta på dom för att dom är så absurda.

      Det känns som om de har navelluddat sönder sig på RFSLs kontor i någon slags extrem mångfaldstanke, utan att faktiskt fokusera sig på de nyanländas behov och vad deras funderingar.

  • Hypocrita

    /  04/06/2017

   10 av 10. Skottpengar på mig alltså….

   Svara
   • Hypocrita

     /  04/06/2017

    Rättelse: 9 av 10. Är inte på twitter….. Skulle dock garanterat bli blockad av Arnstad, om jag vore….

    Svara
  • Svenne

    /  04/06/2017

   Jag har nästan alla tecken, är dock inte blockad av Arnstad – än…

   Svara
  • 9 av 10 här också.

   Svara
 8. Motkraft

   /  04/06/2017

  Om enda skillnaden mellan Al-Azhar-skolan och vanliga skolor är att förutom de vanliga ämnen så har man en lektion om Islam per vecka så behövdes ju inte den skolan. Föräldrarna kan låta barnen gå i söndagsskola eller liknande.

  Givetvis är den religiösa indoktrineringen på Al-Azhar-skolan och andra religiösa skolor mer påtaglig än så, för att säkerställa barnens värderingar. Som den att flickor ska sitta bak i bussen.

  Svara
  • Man har en bönestund och flickor och pojkar sitter då i olika rum. Gympa är också separerad. Gå gärna till hemsidan och se på bilder om studentmiddag. Jag var så grinig om hur islam och deras värderingar tillåts bre ut sig så jag skrev ett blogginlägg – vad det nu skulle vara nytta av det.

   Svara
 9. Det SVIDER I HJÄRTAT att se att den där skolan följer VITHETSNORMEN!

  Svara
 10. Jan

   /  04/06/2017

  Att påpeka lögner eller direkta faktafel för pk-frälsta är meningslöst. Det får dem knappast att ändra mening i alla fall. Och, precis som för de flesta ideologier, går ideologin före sanningen.

  Svara
 11. MiT

   /  04/06/2017

  Korkade människor har visst varit igång igen. Som alltid när det väl börjat hända något litet vettigt och positivt mot all galenskap så ska fullständiga IDIOTER vara där och sabba allt så fort de bara kan och ge alla den där lilla chansen de är så desperata efter för att kunna byta fokus. Så istället för att handla om rimliga, vettiga och nödvändiga saker kommer man att blåsa på om det här istället. SÅ JÄVLA KORKAT ATT GÖRA ”AKTIONER” VID SKOLAN! Hur fan klarar sådana människor av att andas och gå samtidigt? Måste vara omöjligt med så få hjärnceller! Är i samma klass som när feminister säger att ”feminism är inte alls manshat” och massor av ledande feminister direkt upp i givakt och bara ”Johodå! Det är det visst!”

  Svara
  • Frank

    /  04/06/2017

   DN nappade direkt så klart. Varför ge dem en sån chans att spinna hela grejen så att det blir ett steg framåt och två steg tillbaka. Förresten vem läser DN överhuvudtaget nuförtiden? Det liknar mer Woldarskis personliga vänstervridna blogg.

   Svara
   • Kalle

     /  04/06/2017

    Jag brukar alltid säga ”journalist är ett finare ord för glorifierad bloggare”

    Svara
  • Steffo

    /  04/06/2017

   DN nappade direkt så klart. Varför ge dem en sån chans att spinna hela grejen så att det blir ett steg framåt och två steg tillbaka. Förresten vem läser DN överhuvudtaget nuförtiden? Det liknar mer Woldarskis personliga vänstervridna blogg.

   Svara
  • Soldiers of Odin är inte intresserad av en sansad mainstreamdebatt om detta då människor inte längre behöver söka sig åt deras håll och det gynnas de inte av. Det ligger i deras intresse att folk som oroas av fenomenet brännmärks.

   Svara
 12. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
 13. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
  • Tor

    /  04/06/2017

   Se där!
   C har högsta förtroendet bland partier. Annie (30 miljoner till ) går hem i stugorna.
   Måste tvivla på en undersökning som den här.
   L lika stort som M, Kom tillbaka Ullenhag. Du är förlåten av svenska folket.

   Svara
   • Olof

     /  04/06/2017

    Ha, nästa år – förtroendet för förtroendebarometern har minskat!

    Tror ärligt talat det blir en väldigt underlig innebörd i mätvärdet här. Vad innebär begreppet förtroende gentemot ett parti för de intervjuade?

    Om man antar att det är en komposit av betydelserna ‘litar på deras förmåga att delta som styrande’, ‘litar på deras politik’ och ‘litar på deras oföränderlighet’ så är det inte så konstigt att Centern och Lööf hamnar på topp.

    De har ju trots allt varit rätt konsekventa när de flesta andra partier ändrat sig ganska mycket, de har varit del av en relativt väl fungerande regering och det lilla ‘problemet’ med Lööfs ideologi talas det väldigt tyst om så jag tror inte så många är medvetna om att det handlar om att avskaffa välfärdsstaten (åtminstone för delar av befolkningen) till fördel för mer libertariansk stat som lösning på problemen som en generös migrationspolitik orsakar.

    Svara
 14. MiT

   /  04/06/2017

  Svara
  • Kalle

    /  04/06/2017

   Heja heja! Mer Kawesa kommer att garantera att ingen med vettet i behåll kommer att rösta på det stollepartiet.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/06/2017

    Jag gissar att valanalysen kommer se ut så här i sådant fall.

    ”Färre röstar på F! nu när vi har en rasifierad partiledare, det visar med all tydlighet att vithetsnormen och det världsomspännande svenska vita medelålderssnubbpatriarkatet behöver bekämpas ännu mer, med ännu mer av F!s viktiga medicin.”

    /Frida

    Svara
  • Pelle2

    /  04/06/2017

   Den faktaresistenta nyrasisten,identitetspolitikern och postmodernisten Kawesa är väl så korkad att hon tror att hon vann debatten.
   Men som sagt var, hoppas att hon visar upp sig och uttalar sig mera.
   Ingen med en iq över sin skostorlek kan väl överväga att rösta på den fullblodsidioten när dom har hört henne…

   Svara
 15. Svenne

   /  04/06/2017

  Breitbart.com har snappat upp RFSL:s kontroversiella broschyr… #hejaSverige

  Svara
 16. Svenne

   /  04/06/2017

  Om F!:s partiledare Kawesa:

  tweetarna:

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/06/2017

   Det är säker intressant att i vissa sammanhang forska om små barns onanivanor, i den mikroskopiska mängd det nu är relevant, och då förslagsvis inom ämnen som psykologi, psykiatri och sociologi. Genusforskare med obligatorisk politisk överrock är dock särskilt olämpliga för just detta.

   Svara
 17. Svenne

   /  04/06/2017

  Jodå…

  Svara
  • Pelle2

    /  04/06/2017

   Känns som om någon har missat biologilektionerna…

   Svara
 18. G

   /  04/06/2017

  I SVT:s Go Kväll handlade det bland annat om…

  ”Intervju med journalisten Katia Wagner, som skrivit boken ”De ensamma poliserna”, om Christian och Mikael. De började tidigt jobba med hemlösa marockanska och afghanska pojkar och gick då helt upp i gatubarnens verklighet. Christian är med i studion för att berätta om detta.”

  Svara
  • Patrik S

    /  04/07/2017

   När någon av de goda ska ge ut en bok ställer statsmedia beredvilligt upp med gratis marknadsföring.

   Svara
 19. G

   /  04/06/2017

  ”Väldigt få inbrottstjuvar åker fast

  Omkring 8 000 inbrott i lägenheter anmäldes, men bara 171 tjuvar åkte fast, skriver tidningen Hem & Hyra, och hänvisar till siffror från Brå.

  – Min bild är att de som gör inbrott har blivit duktigare på att inte lämna identifierbara spår.”
  https://www.gp.se/nyheter/sverige/v%C3%A4ldigt-f%C3%A5-inbrottstjuvar-%C3%A5ker-fast-1.4225653

  Min bild är att polis och media som rapporterar om olika brott har blivit duktigare på att inte lämna identifierbara signalement och gärna pixlar bilder.

  Svara
 20. G

   /  04/06/2017

  Den här tweeten som Kristian postade för några dagar sedan, om man läser igenom tråden och ser hur ”goda” människor reagerar måste det vara 2017 års största godhetskramp hittills. Hur hamnade så många ”goda” människor i en och samma tråd.

  Är det inte SK, Rädda Barn, Bris… ja då är det en annan org…..
  ”Programchef och chefsjurist @unicefsverige”

  Och V som brunmålar såklart…

  Ang Marie ovan och den här listan som hon tweetade i Feb, inte mycket som stämmer på den väl. Möjligen sista om Verkligheten till viss del iaf, bra att Ehsan fick med något som stämmer, inte illa för att komma från honom.

  Svara
  • Frågan är vad som är mest humant – skicka totalt mixade signaler om att de får stanna, men ändå inte och låta dom slösa potentiellt bort åratal i ett land de inte har rätt att vara i, eller att vara raka och ärliga från början till slut att du inte har rätt att stanna i Sverige?

   Svara
  • Embryo

    /  04/07/2017

   Låt gå för att jag tycker att beslutet är rätt, men den som har hand om twitterkonton är en usel kommunikatör (eller helt emot ställningstagandet). Använd för i h-e inte begrepp som papperslösa.

   Svara
 21. G

   /  04/06/2017

  Men han tog bort den tweeten, därför länkar hon till intervju från Almedalen ovan.

  ”Sakine Madon: Stå för att du försvarat könsseparation, Jonas Sjöstedt

  Expressens Niklas Svensson har dragit igång sitt program ”Bara politik”. I detta avsnitt deltar Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt. På frågan om hur han reagerar på att det i det senaste avsnittet av Kalla fakta framkommer att elever könssepareras på skolbussen till en religiös friskola i Stockholm svarar Sjöstedt att han blir upprörd.

  Det är en smula märkligt. Inte för att de flesta av oss naturligtvis blir upprörda, utan för att samme Sjöstedt i somras försvarade att badhusen könsseparerar av kulturella och religiösa skäl. Och könsseparata badtider inkluderar som bekant även barn, ibland barn från fem år. Kände Sjöstedt inte till detta, eller har partiet ändrat åsikt?

  När jag ställde frågor om det på twitter reagerade Sjöstedt med att påstå att jag sprider en ”felaktig bild” av vad han tycker. Låt mig därför påminna V-ledaren om vad han själv har sagt i denna SVT-intervju från Almedalen sommaren 2016.

  11 minuter in i klippet frågar programledaren Belinda Ohlsson om detta med religiösa och kulturella skäl bakom separata badtider, och säger ”Är du för separata badhustider?”

  Jonas Sjöstedt svarar tydligt: ”Jag har ingenting emot att kommunerna har sådana tider”.

  När programledaren ytterligare en gång frågar om Sjöstedts inställning till religiösa och kulturella skäl för könsseparation svarar V-ledaren att ”man kan vara öppen för olika lösningar”. (forts)”.
  http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-sta-for-att-du-forsvarat-konsseparation-jonas-sjostedt

  Svara
  • Pelle2

    /  04/07/2017

   Klockrent av Sakine att hänga ut hycklaren Sjöstedt !!

   Svara
  • michael.

    /  04/07/2017

   Om man läser vänsterpartiets internfeministiska dokument så anses könsseparation vara bra och eftersträvande värt så det är inte alls konstigt att Sjöstedt är pro könsseparation.

   Svara
 22. G

   /  04/06/2017

  Hahaha. Herregud att lyssna på S-politiker i Opinion Live!

  SVT frågar: Vad betyder diskussionen om ”hederspoliser” för förorten ?

  Det är bra, då kan det bli förändring. 93%
  Inte bra – det ger en negativ bild av förorten 7%
  Antal Röster: 989
  http://www.svt.se/opinion/liveflodet/1.3.0/index.html?bc=l-1ae5081e-990e-472a-9405-7472a3490a03&sh=d16djpy9k7jlna.cloudfront.net#timelinelist

  Svara
 23. Svenne

   /  04/06/2017

  Mera Kawesa…

  Svara
 24. Svenne

   /  04/06/2017

  Skruva det ett varv till… #könsseparatism #vänsterpartiet

  Svara
 25. Svenne

   /  04/06/2017

  Sarkasm…

  Svara
 26. Gorby

   /  04/06/2017

  OT: avdelning “fake news”
  Rysshotet, är det verkligt eller är vi lurade?
  TV4 ska bland annat enligt Granskning Sverige använt sig av en praktikant på UI för att ge “tyngd” åt reportaget.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: