Genuspiloter

Ni vet väl om att det finns något som heter Genuspiloter? På riktigt alltså? I t ex Malmö har de varit aktiva i flera år.

Det ovan kommer från information om Malmö latinskola.

Man kan läsa vidare

Gymnasieskolans läroplan uttrycker tydligt att varje lärare ska ”se till att undervisningen till innehåll och uppläggning präglas av ett jämställdhetsperspektiv”. Utöver detta finns jämställdhet med som specifikt innehåll i ämnesplanerna för Historia, Naturkunskap, Samhällskunskap samt Idrott och hälsa.

Genuspiloterna ska alltså in och särskilt peta i ämnen som Historia!, Naturkunskap!!! Samhällskunskap och Idrott och hälsa. Där tycker man det är extra lämpligt att ideologiska genuspiloter ska peta.

De har ett bildspel om genuspiloterna

Så ser det ut. Man kan ana att det står en uppmaning ”NORMKRITISK SKOLA, NU!”.

Här kommer alla små fina cirklar i läsbart skick

MAKTORDNINGAR I MASSOR…

Genusanalys av skönlitteratur, teater, vem gör vad i matteboken, samarbete med Feministisk forum. De andra vet jag inte vad det är eller vad det ska handla om men jag kan gissa…

Det komplexa genuspusslet är en sorts tema som ingår i en hel del. Genus i ämnesdidaktiken? Utbilda kollegiet i normkritik. Borde stå ”utbilda” eller ”sprida extremvänsterpolitiska slagord och budskap”.

Det var hela bildspelet.

Det finns en blogg som genuspiloterna driver också, den ligger på ”Pedagog Malmö

Det komplexa genuspusslet återkommer som sagt som ett tema. Bilden ovan är från bloggens första inlägg. Där kan man läsa att de ska implementera detta i alla gymnasieskolor i Malmö hösten 2013 och besöka dem i vad de kallar ”Genus-turnén”.

Nedan kommer bara lite från några av inläggen, gå gärna in och läs samtliga, det är inte så många och långa så det går rätt fort. Då får man en liten inblick i hur genuspiloter jobbar och tänker…

På ett ”pedagogiskt frukostmöte” för redan frälsta (redan frälsta är genuspiloten egna ord) hade de en ”bakvänd brainstorm” efter att ha tittat på en film, ”I normens öga”

 • Hur ska vi göra så att ingen elev eller anställd på skolan vågar komma ut som homosexuell, bisexuell eller transperson?
 • Hur ska vi göra så att killarna tar allt talutrymme på lektionerna?
 • Hur gör vi vår skola så otillgänglig som möjligt?
 • Hur kan vi göra så att troende inom olika religioner känner sig exkluderade?
 • Vad kan vi göra för att eleverna ska lära sig att låta bli att respektera varandra oavsett etnicitet?

Vad de skulle ha det till framgår dock inte. Känns tämligen onödigt.

I inlägget ”Vågar du gå utanför ramen” kan man läsa att genuspiloterna gett kollegor läxor

Uppgiften gick ut på att alla vid något tillfälle, antingen på jobbet eller i sitt privatliv, skulle göra något som gick utanför ramen av det som kändes normativt för var och en. Detta skulle sedan utvärderas och lämnas in till genuspiloterna. De cirka 60% som utförde läxan tyckte att det var lärorikt och roligt. Några exempel på normbrytande handlingar var målade naglar, på och av med smink, brett särade ben vid sittande position, ärliga svara på frågan ”hur mår du” m.m. En del i personalen valde att genom denna övning påvisa en ungdomskultur som kan kännas normbrytande för oss vuxna, exempelvis att gå med ytterkläder och mössa inomhus en hel arbetsdag eller att lyssna på musik i hörlurar under lektionstid.

Man kan även läsa i slutet

Det bör dock även sägas att en del andra arbetskamrater påvisar stort motstånd, vilket vi mottar som en utmaning. Kunskap är makt och makt är motstånd som en viss fransk gubbe sa en gång i tiden.

Så det finns folk som såg igenom det hela och genuspiloterna såg det som en utmaning. Nej, när något tvingas på uppifrån är det ingen utmaning alls. Den sista meningen är intressant dock, genuspiloterna verkar anse att de som gör motstånd besitter kunskap? Eftersom de gör motstånd menar jag? Kanske det som de är rädda för? Att det faktiskt finns de som har kunskap och som vill sätta stopp för charaderna och lekarna?

Den 9/6-2014 var en stor dag enligt genuspiloterna

Då var det nåt som hette Onorma. Man hade bjudit idel radikalfeminister för att föra ut extremvänsterpropaganda. FATTA och Femtastic var där t ex. Även Behrang ”flytta Tintinböcker” Miri var på plats.

Det korta hyllningsstycket avslutas med ”Normkritiken är levande!”.

Temat för dagen är normkritik, intersektionalitet, antirasism och jämställdhet.  Den är riktad till skolans ettor, tvåor medtillhörande och intresserad personal. Aktiviteten är obligatorisk för inbjudna elever. Tanken är att vi tillsammans ska få nya tankar och perspektiv med oss från denna dag.

För säkerhets skull så var det obligatorisk närvaro också för vad de kallar ”inbjudna elever”. Hur låter en sådan inbjudan? ”Du är inbjuden att delta och är tvungen att närvara!”? Snacka om nyspråk…

Sen gick det ända till mars 2016 innan något skrevs i bloggen igen

Då ett inlägg som heter ”Kommunikation med eftertanke. Inlägget inleds som ovan. De har alltså utbildat över 50 genuspiloter i Malmö! Över 50…

I slutet kan man se det här

Man delar ut material från Reklamera. Reklamera är ett initiativ från Kvinnolobbyn.

Men jag gissar att bilden ovan från Kvinnolobbyn inte var med i materialet…

Senaste inlägget på bloggen handlar om en teatergrupp som heter Hålet som spelat för genuspiloterna

Och då upptäckte de att teatern och genuspiloterna var rörande överens. Såklart. Annars hade de nog inte blivit inbjudna från början…

Genuspiloterna har ett nätverk också, det ligger även det under ”Pedagog Malmö” som man kan se av adressen.

De har alltså hållit på i minst 6 år med detta i Malmö och jag gissar att man inte kan se någon förbättring på ett enda område förutom i genusfolkets plånböcker. Man har säkert anställt speciella genuspedagoger eller sådana som låtsas vara något viktigt om de satt ordet ”genus” framför. För det finns ingen forskning någonstans som säger att genuspedagogik och liknande gör någon som helst nytta. I bästa fall är det bara pengar kastade i sjön. I sämsta fall har man tagit resurser från sånt som skulle gå till riktig undervisning vilket då betyder att skolan blir sämre på alla plan. Och med tanke på att skolorna i Skåne dras med mängder av överfall, sexuella övergrepp, våldtäkter, skolor med vakter och låsta grindar osv så kanske man ska satsa på något annat än genuspiloter…

Trots att det inte finns någonting som säger att man har nytta av det så sjunger man halleluja och inför över hela linjen utan minsta lilla kritiska reflektion över vad man håller på med.

Genus är inget annat än extremvänsterpolitisk propaganda, Fi är genusfältets politiska gren. Jag kan lova att nästan 100% av alla inom genusfältet röstar på Fi. Några som röstar på MP och V kan ev finnas också.

Det man får, som vi ser ovan i alla bilder och texter, av genusfolket är politisk propaganda. De vill endast rasera det som fungerar eftersom de inte kan bygga något. De söker sig till organisationer som kommer att sjunka ner i geggan, tyngd av alla perspektiv som ska tas hänsyn till och alla maktperspektiv som ska ingå i allt hela tiden. Det finns ingen organisation som kan överleva det i längden.

Mer på samma tema finns i inlägget från igår!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

86 kommentarer

 1. Normkritisk stavning har de åtminstone: Mamlö, elevrgupp

  Svara
 2. Senior

   /  04/13/2017

  Genuspilot, eller Zampolit som det hette i staten de har som förebild.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/13/2017

   För vissa trillar poletten ner väldigt långsamt, såg nu att du var pucketta på det där! Håller med, genuspolit ligger bättre i munnen. Tycker att sekretariatet för genusforskning borde, om de vill behålla sin heder, byta namn till genuspolitbyrån.

   Svara
 3. Frida Gustavlin

   /  04/13/2017

  Genuspilot, det är det vi får när vi utbildar folk i genusvetenskap. Genuskommisarie tycker jag låter som en bättre titel. Att inte fler reagerar på att vi uppenbarligen har politiska instruktörer som springer omkring i våra skolor är obegripligt.

  Undra förresten om de kommer ha gradbeteckningar på sina piloter.

  Själv vill jag nå genusoffaspirants av furirs grad innan semestern, annars är jag inte nöjd, och skyller allt på den världsomspännande könsmaktordningen.

  Svara
  • Senior

    /  04/13/2017

   Genuskommissarie i all ära, men Genispilot låter mer som Genuspolit, vilket inte alls är förvånande om det visar sig avsiktligt.
   -Tänk på att Sovjetdiktaturen är deras förebild! Deras ideala stat!
   Feminism är inget annat än illa dold kommunism.
   Frågor på det kamrat hen?

   (Beteckningen Kamrat infördes för att folk inte skulle ”behandlas olika pga klasstillhörighet” precis som de idag vill införa hen med ursäkten olika behandling pga könstillhörighet.)

   Svara
   • Tor

     /  04/13/2017

    Genispilot låter som Penispilot, och det är väl just vad extremfeminister vill göra – styra hen med snopp.

    Svara
   • Senior

     /  04/15/2017

    Genuspilot låter nästan som genuspolit, skulle det vara egentligen.
    Stora fingrar på liten mobil eller freudiansk slip? 😉

    Svara
 4. Bamse

   /  04/13/2017

  ”Uppgiften gick ut på att alla vid något tillfälle, antingen på jobbet eller i sitt privatliv, skulle göra något som gick utanför ramen av det som kändes normativt för var och en.”

  Okej då bästa genuspilot, jag antar utmaningen. Vi gör så här: du får 30 sekunder på dig att försvinna ur min åsyn – annars tänker jag slå dig gul och blå! Kanske inte så dumt med en del normer i alla fall?

  Svara
 5. MiT

   /  04/13/2017

  Svara
 6. Parvus

   /  04/13/2017

  Och om man vågar ifrågasätta deras normer så borde man lära sig var man köper skottsäkra västar.

  Svara
 7. MiT

   /  04/13/2017

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154605452558251*

  Svara
 8. Kristian

   /  04/13/2017

  Svara
 9. Kristian

   /  04/13/2017

  ”NOTIS: Aftonbladet – Sveriges mest schizofrena åsiktsmaskin”
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-aftonbladet-sveriges-mest-schizofrena-asiktsmaskin/

  ”Socialdemokraternas partikongress: Hur tjock är övertygelsens fernissa?”
  https://ledarsidorna.se/2017/04/socialdemokraternas-partikongress-hur-tjock-ar-overtygelsens-fernissa/

  Svara
  • Jan

    /  04/13/2017

   Aftonbladets ledarsida har en stor skuld i arbetarrörelsens kris. Illa rekryterade kolumnister rakt över. Tillsättandet av Karin Pettersson som politisk chefredaktör säkrade den, misslyckade, identitetspolitiska inriktningen på ledarsidan. Karin är nu och CV-snickrar på elituniversitet i USA. Jag tror nog att hennes fokus ligger på den egna karriären fortsättningsvis. Diplomatkarriär (som är hennes dröm) kanske?

   Svara
   • Kristian

     /  04/14/2017

    Det finns alltid F! för den som är kvinna, kan svamla fritt med rätt vokabulär, och inte har skam i kroppen.

    Svara
    • Jan

      /  04/14/2017

     Nej, hon är inte Fi:are. Karriärmöjligheterna är dessutom begränsade i småpartier. Hon är en påläggskalv inom sosseriet som misslyckats med alla sina idéer. Då återstår bara att satsa på den egna karriären. Hon är dock ingen tokstolle som Fi:arna.

     Svara
 10. MiT

   /  04/13/2017

  *https://www.facebook.com/myiannopoulos/videos/862227973915099/*

  Svara
 11. Dreadlock

   /  04/13/2017

  Slänger ut en fråga här i fältet – Alla svar korta som långa är välkomna

  Fråga : För min arbetsgrupp bestående av 6 pers. så vankas det en heldag ”undervisning” i ”mäns våld mot kvinnor” .Det är en köpt kurs ,av min arbetsgivare och föreläsaren är en av ROKS ”Konsulter”

  Jag har i förväg tagit reda på studiematerialet genom att jag mött upp arbetskamrater som reda gått heldagen, och konstaterat att underlaget till största delen består av olika antologier och några enskilda feministiska författare där namnet Eva Lundgren sticker ut särskilt. materialet är föråldrat ( Från början av 2000-talet) och slutsatserna är föga förvånande svepande generella angående hela manssläktet där man tillskriver div negativa medfödda egenskaper.

  Nu till kärnan : Min arbetsgivare har signalerat att kursen är obligatorisk. Jag och andra arbetskamrater är på krigsstigen för tvångsnärvaron. Vi funderar hur vi ska kunna formulera ett gemensamt budskap till vår arbetsgivare som tydligt förklarar att vi inte tänker närvara eftersom kursupplägget helt tydlig har en prägel av politisk indoktrinering.

  Är det någon som vet vad arbetsgivarens motdrag skulle kunna bli ? Åker vi på arbetsvägran, eller har vi rätt att hävda oss i detta fall utan repressalier ?

  Svara
  • Klimathotet

    /  04/13/2017

   Gå på toa. En kompis sa att ett större företag skulle få besök av Reinfeldt och det var obligatorisk närvaro. Alla toaletter blev snabbt upptagna av blindskitare.

   Svara
   • MiT

     /  04/13/2017

    ”Blindskitare”, HAHAHAHAAAA! :-d

    Svara
    • Klimathotet

      /  04/14/2017

     Byggjobbaruttryck. Man snappade upp mycket av gubbarna när man som liten knodd sprang omkring på farsans byggen. Ocensurerade versioner av Willy i Bygglov.

     Svara
   • Dreadlock

     /  04/13/2017

    Klimathotet

    Kom Reinfeldt på besök under betalt arbetstid för personalen ? Är det därför den kallas för obligatorisk, det är lika för oss . Ej närvarande är lika med otillåten frånvaro (Om man inte sjukanmäler sig, eller sitter på Toa medans kursen pågår och fejkar magsjuka)

    Svara
  • Jan

    /  04/13/2017

   Att sätta sig upp mot arbetsgivaren är sällan klokt. Ska man göra det så ska det organiseras väl och i god tid. Det klokaste är nog att gå på kursen och engagera sig så lite som möjligt utan att för den delen sticka ut.

   Svara
  • michael.

    /  04/13/2017

   Läs på och ställ kritiska frågor men inte på ett konfrontatoriskt sätt t,ex jag läste att Eva Lundgren fick kritik för sin forskning och blev av med sin professorstjänst pga stora fel och brister i den är det så?

   Svara
   • Dreadlock

     /  04/13/2017

    Michael

    Redan prövat. Senaste gången jag tvångsnärvarade på en ” Mäns våld mot kvinnor” kurs (I samma ROKS-regi) för 5 år sedan, så tog jag upp just Eva Lundgren och hennes underkända avhandling på Uppsala universitet (Totalbristande vetenskaplig grund) och där hon , mot alla odds, ändå fick sitta kvar på sin tjänst.

    Jag hann prata 3 meningar till punkt innan konsulten snabbt bytte ämne, och jag insåg direkt att jag helt överskattat gruppens (30 pers) insikt i frågan. Majoriteten svävade i okunskapens rosa moln och på något vis övertygade det mig att hela Genusfrågan som den framställs av ROKS representanter inte alls vunnit några segrar utan kämpar i total motvind. Tilläggas kan att församlingen bestod av 85 % dödligt uttråkade tjejer och 15 % män that dont give a shit.Några enstaka kända feministiska rödstrumpor satt som tända ljus och nickade bifallande till varje ord konsulten yppade.

    Svara
    • Grodan Boll

      /  04/14/2017

     Du verkar ha gjort rätt förra gången, då de känner att de behöver köra hela kursen igen. Anteckna de största tabbarna och mot slutet när ”Frågor?” brukar komma, räck upp handen 🙂

     Svara
  • Kalle

    /  04/13/2017

   Vabba alt sjukskriv dig. Eller så tar du tjuren vid hornen och tar reda på vem som ska hålla i föreläsningarna och så mailar du denna person en massa kritiska frågor och gör klart att dessa kommer du att ta upp och vilja diskutera.
   Detta kommer att leda till att föreläsningarna ställs in eller så kommer du inte behöva närvara, men se till att ha på fötterna och var trevlig i mailet för vi vet ju alla hur löngaktiga och fega raddisarna blir när de och deras vedervärdiga ideologi utsätts för kritik, de vill gärna få det till att det är hat och sexism.

   Svara
   • MiT

     /  04/14/2017

    Det var faktiskt ett bra förslag, säga att man är väldigt nyfiken på Eva Lundgrens jakt på satanister som åt människofoster i skogarna runt Södertälje (har jag för mig det var) osv och skriva att man väldigt gärna diskuterar dem under den dagen och att man tänkt förbereda kollegorna på detta också 😛

    Svara
    • Senior

      /  04/14/2017

     Varför låta dem förbereda svaren på frågorna?
     Bättre att låta dem göra bort sig.

     Svara
  • Ron (GB)

    /  04/13/2017

   Jobbar du inom privat eller offentlig sektor?

   Svara
   • Dreadlock

     /  04/13/2017

    offentlig

    Svara
    • Ron (GB)

      /  04/13/2017

     Tack för svar. Kursen betalas alltså med skattemedel.

     En variant skulle kunna vara att deltaga i kursen och samtidigt spela in kursen med kamera.

     Eftersom kurserna betalas med skattemedel och detta sker inom offentlig sektor … så SKA kursen vara tillgänglig för allmänheten. Medborgarna betalar ju för kursen via skatten.

     Varje skattebetalande medborgare har därmed rätt att tillgodogöra sig materialet fullt ut. Det vore verkligen intressant att se vad som lärs ut. 😉

     Svara
     • Dreadlock

       /  04/13/2017

      Briljant idé

      Om jag bara hade lagstöd och veta vilken specifik lag jag skulle kunna lägga fram till min arbetsgivare och ROKS tanten för att kunna göra det.

     • Dreadlock

       /  04/13/2017

      Men. Mycket tack Ron (UK) ska utforska ditt förslag noggrant. Det borde inte finnas legala hinder att spela in en offentlig sammankomst, särskilt när den anordnas med skattemedel, som du sa.

     • Dreadlock

       /  04/13/2017

      ” Det vore verkligen intressant att se vad som lärs ut. 😉”

      Är du säker på att du vill veta det ? Nasty stuff.

     • Ron (GB)

       /  04/13/2017

      Nån lagkunnig bland läsarna som kan hitta en lag som Dreadlock kan hänvisa till?

      Min poäng är att om de börjar påstå att kursen ska hållas bakom lyckta dörrar (och inte får spelas in), så blir kursen plötsligt PRIVAT verksamhet.

      Och om kursen är en PRIVAT tillställning så ska den inte betalas med skattepengar utan då får var och en betala ur egen ficka. Arbetsgivaren kan knappast kräva detta.

     • Ron (GB)

       /  04/13/2017

      Jo jag har mina aningar om vad som lärs ut. 😉
      Hoppas idén kan vara till någon liten nytta i alla fall.

      Även om det inte går att filma så så kan man ju ”wallraffa” med penna och papper också. Ta ordentligt med anteckningar, fråga mycket … och sen blogga om det.

     • Dreadlock

       /  04/14/2017

      Tack Ron, du har varit ett stort hjälp !

    • Jan

      /  04/14/2017

     Här är en konkret råd: Byt arbete. Du jobbar tydligen i offentlig sektor inom ett kvinnodominerat område. Man behöver inte vara genuspilot för att räkna ut hur många seminarier och kurser kommer att se ut framöver. Feminismen kommer att vara i centrum. Kvinnor mår bra av feminism helt enkelt. Män gör det inte.

     Svara
     • Dreadlock

       /  04/14/2017

      Vill inte byta jobb, därför att jag älskar mitt jobb.

      Jag vill förändra villkoren.

     • Grodan Boll

       /  04/14/2017

      Med tanke på hur ekonomin kommer se ut framöver, borde det nog bli färra sådana kurser. Jag gissar också att vi är förbi peak-genus.

  • Perfekt timing att ta ut sina pappadagar

   Svara
  • Porta

    /  04/14/2017

   Offentlig tjänst… Lätt, säg att din uppdragsgivare förbjuder dig att deltaga dvs jag skattebetalaren och meddela att jag avser att kräva in ansvar och återbetalning från den idiot som beställt sagda spektakel!
   Skämt åsido, vill du undvika repressalier är det bara att flyga under radarn som gäller men vill du ändå sabotera får du spela det fula spelet… lite lagom droppande av hintar vid vattenhålet (ja jag menar vattenkylaren eller fikarummet) att den som beställt föreläsningen gjort det i eget intresse… typ sprida rykten att den gjort för att ge affärer till sin systers ingifta släkt som ger mutor tillbaka… typ ”ni kommer se snart att de köper ny bil å jag har hört att de får låna det där företagets lägenhet på Kanarieöarna när de vill, det där företaget säger de har den som en förmån för sina anställda men det är bara ledningen å de som de vill muta som får använda den, vet ni xxx syster tror jag är gift med en av sönerna till chefen på företaget och jag hörde nått om att xxx var där på höstlovet senast, ni vet ju alla hur dyrt å nästan omöjligt det är att boka något då, ja man vet ju hur det funkar å nu får vi sitta igenom den här skiten för att xxx ska betala tillbaka med våra skattepengar…” tja du verkar ju intelligent så det handlar väl i grunden vilken exponeringen du är villig att utstå.

   Svara
   • Porta

     /  04/14/2017

    Eller så kan vi vara snälla å tänka att de här människorna missat något i sin uppväxt och vi måste ha förståelse och tålamod när vi lär dem att äntligen bli vettiga människor… under tiden så glömmer ni väl inte att ta er tiden att ta era barn till skjutbanan för lite rolig plinking? Där får de lära sig massor av nyttiga saker samtidigt som de har roligt å träffar nya kompisar (ja jag vet… pun intended… som vi säger… skyttar gör det med precision… 😉)

    Svara
    • Kristian

      /  04/14/2017

     Stort tack. Har förgäves letat efter den efter att jag såg den som gif-bild för flera år sedan.

     Svara
  • Gigas

    /  04/14/2017

   Kolla med http://www.juristjourenuppsala.se eller någon annan gratistjänst vad som gäller juridiskt om du tänker spela in, eller om du kan vägra gå.

   Jag har provat tjänsten en gång och fick ett väldigt uttömmande och bra svar. De som svarar på Juristjouren studerar fortfarande så
   de kanske till och med är mer ambitiösa än färdigutbildade.

   Svara
  • Bamse

    /  04/14/2017

   Det finns givetvis våldsbenägna personer, både män och kvinnor, som borde få hjälp med att hantera sin ilska.

   Detta sagt skulle en övervägande majoritet av dom som åkt på stryk (oavsett sammanhang) kanske klarat sig om de förstod och accepterade dessa principer:

   http://www.nononsenseselfdefense.com/get_attacked.htm

   En viktig poäng om kvinnligt vs manligt våld nämns en bit ned på sidan under rubriken ”Give Him Face Saving Exit”.

   Läs detta, vet att du förmodligen därmed vet mycket mer om problematiken än kursledarna och sov dig genom föreläsningen.

   Vill du roa dig lite kan du ju bara lägga märke till hur många av punkterna A – J i ovannämnda artikel föreläsarna ägnar sig åt 😉

   Svara
 12. Svenne

   /  04/13/2017

  Breitbart:

  Svara
 13. MiT

   /  04/13/2017

  Svara
  • Kalle

    /  04/13/2017

   Säger han som påstår att allt som är höger om MP/VPK/Fi är fascism.
   Nyanserad kille….not!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/13/2017

    Henrik ”fyra nyanser av brunt” Arnstad slår till igen.

    Svara
  • Jan

    /  04/14/2017

   Islamism demokratisk? Vilken skojare Arnstad är!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/14/2017

    Jag känner igen Arnstads typ från gymnasiet. Hans grava låtsasintellektualitet syftar nog mest till någon typ av ”inrikespolitik” på vänsterkanten, han försöker definitivt inte bredda debatten, han försöker vara avantgardistiskt hipp bland dem sina.

    Han vill helt klart göra sig gällande inom sin krets av vänner och sådana som han hoppas ska uppmärksamma honom som en unik och trendsättande kunskapskälla. Arnstad är kort och gott en avancerad hang around. Det sorgliga är att jag inte tror att han själv begriper det, för honom själv är han den coolaste katten i stan, det ständigt sista skriket bland vänsterns samtida tänkare.

    Att kalla islamism som delvis demokratiskt är att begreppsförskjuta både begreppen på ett så vårdslöst sätt att man undrar hur han någonsin kunnat klarat av den mest genuscertifierade grundkursen på Södertörn.

    /Frida

    Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/14/2017

   Från samma tråd, han är en riktig komediant den där Arnstad.

   Om det nu finns nyanser i begreppet Islamism som bjuder på demokratiska inslag, så borde väl även Arnstads intellektuella falkblick kunna urskilja de finaste strimmor av demokrati som ändå bör finnas inom dödsknarkarnazismen?

   Svara
   • Kristian

     /  04/14/2017

    Ju fler och exaktare ord man har, desto mer kan man prata semantik, och desto mindre om sakfrågor.

    Svara
 14. MiT

   /  04/13/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  04/13/2017

   Ida plockar ut några idiottweets för att bevisa sin tes om att det minsann tilldrar sig en lavin av hatare – Och vips så har hon skapat sin egen medhållande hatsvans . Inte mänsklighetens finaste ögonblick. Snöbollseffekten kan ostört fortsätta regera över förnuft och reson.

   Men ordet hyckleri är kanske struket ur SAOUL , vad vet jag ? Om man inte vet vad hyckleri betyder, och inte någon gång kommit i kontakt med den svidande känslan av hyckleri, så finns det helt enkelt inte.

   Svara
  • Jan

    /  04/13/2017

   Det är inte alls obehagligt. Det kallas politiskt ansvar. Särskilt viktigt i dessa dagar då kappvändandet sker i allt snabbare takt. Fast det är klart, ordet ansvar ingår väl knappast i Ida Östenbergs vokabulär. Det är ju obehagligt, som hon säger…

   Svara
 15. Svenne

   /  04/13/2017

  Skaffa dig en egen ‘Fridolin’… #satir

  Svara
  • Kristian

    /  04/14/2017

   Nej, nej. Alldeles för tuff. Snarare Kamratpostens maskot, masken Karl-Putte.

   (Om någon har det numret där de visade hur man kunde göra en egen Karl-Putte av polymerlera får ni gärna scanna den … Fast allt finns väl på thingiverse redan.)

   Svara
 16. Svenne

   /  04/13/2017

  Spectator: Paulina Neuding om regeringens misslyckande

  Svara
 17. Spejs Gröning

   /  04/13/2017

  Sång från S-kongressen

  Du ****** folk från skog och berg, som världen gav din andes märg.
  [: Din ljusa håg av solen tänd, är skaparkraften över allting känd :]

  Och var en ****** brödet skär, som storman eller proletär,
  [: I bondens gård, fabrik och bod, så har han kraften utav samma ***** :]

  ****** pilt vid stugan står, och ser hur **** på fältet sår,
  [: Och bror och syster hand i hand, de le och leka invid åkerns rand :]

  Du stigit fram ur gudars hand, gått segrande från land till land
  [: Att röja mark, att hägna härd och rycka upp ur slaveri en värld :]

  Där ******** ungdom samlar sig, att bana rätt och sannings stig,
  [: I ögon blå, som blicka fram, där kan du lära dig vårt livs program :]

  Mot guldets front marscherar vi, *********** hem planterar vi
  [: För detta folk och för dess land, vi svär att kämpa mot en värld i brand! :]

  Svara
  • Dreadlock

    /  04/14/2017

   Var äro de män som drogo här vägen fram
   Med milda ögon och sorgsna för brott och skam

   Små bröder i mörka skogar med ulv och snö
   Var äro de män som drogo så stort att dö

   De logo bara för drivan och köld och pil
   Små bröder i mörka skogar med mil på mil

   Från människors hyll och gårdar där ondskan satt
   Vem hör deras silverklockor i molntung natt

   Var äro de bröder gångna och spelemän
   I dalen sade man mig att de lever än

   Svara
 18. Hmm

   /  04/14/2017

  Fråga.

  Har det äntligen gått upp för er vilen oberäknelig lös kanonkula Trump är?

  Svara
  • MiT

    /  04/14/2017

   Du verkar tro att folk här är Trump-fanatiker? Så är det väl knappast?

   Svara
   • Hmm

     /  04/15/2017

    Ja det gör jag. Kommer du inte ihåg vad folk har skrivit?

    Svara
    • MiT

      /  04/15/2017

     De flesta skrev väl att Trump var en idiot och att det var Clinton också? Och att Trump valdes pga nåt nytt? Och att man var minst sagt skev i rapporteringen om Trump vs Clinton? Osv?
     Men de allra flesta var väl ändå överens om att bägge var lika stora idioter och att Clinton var extremt korrupt med rätt skumma förgreningar till Saudi osv som man gärna inte ville tala om från Svensk media.
     Man får inte glömma att Trump var ett stort fett långfinger rakt upp i rektum på framför allt media och allra mest svensk media. Men de allra flesta tyckte att han var en idiot men att man väl ändå måste ge honom chansen.
     Så vad kommer du ihåg att de flesta här skrev?

     Svara
  • Dreadlock

    /  04/14/2017

   För ER ? Vad får dig att tro att Trump har abbonerad plats här på bloggen ? Det finns en handfull kommentatorer som regelbundet kritiserar Trump för sakfrågor. Men som en kanonkula som argument, brukar indikera ett försök till provokation. Synd bara att du inte tar tillfället i akt , nu när du har hela internet för dig själv och kan tycka vad du vill.

   Kanonkula ? Allvarligt ?

   Svara
  • I USA-valet kunde man välja mellan Mrs Fuckface och Mr Asshole. Nu vann Mr Asshole. Det finns inget att bli förvånad över. All skit som sker är redan förväntad

   Svara
   • Dreadlock

     /  04/14/2017

    Bashflak

    Med din tillåtelse, jag skriver om din kommentar till Yoda:

    Ingenting att bli förvånat över. Mr.Asshole and Mrs Fuckface. All skit som sker. All skit som sker idag är redan förväntad av Mr. Fuckface, det är.

    Svara
    • Jonas

      /  04/14/2017

     Nu har nog Yoda blandat ihop det. Mr. Fuckface har redan varit president och nu ville hans fru Mrs. Fuckface också bli det. Den som vann var Mr. Asshole eftersom väljarna förväntade sig mer skit från Mrs. Fuckface än från Mr. Asshole.

     Svara
  • Pether

    /  04/14/2017

   Ni glömmer förståss att Trump absolut var det bästa alternativet. Hans effekter såg man tydligt redan innan han ens var insvuren, företagens framtidstro sköt i höjden, tiotusentals jobb som hade antingen lämnat landet eller stängts ner kom tillbaka, prognosen för antalet nya jobb slogs med 50% tre månader i rad. Han fick jobbet som president för att han faktiskt var folk folket, Mrs. Bitchface var endast för sig själv och för den progressiva vänstern, hon, de, hatar det amerikanska folket, arbetarna, alla.

   Svara
   • Kristian

     /  04/14/2017

    W.J. Clinton är en av de mest korrumperade politikerna i vår tid.
    H.D. Rodham Clinton är lika korrumperad, med därtill verkar hon faktiskt tro på ett antal vänsterdogmer.

    Svara
  • Kalle

    /  04/14/2017

   Fråga.
   Varför frågar du oss?

   Svara
  • Kristian

    /  04/14/2017

   Okej, men är han fortfarande HItler?
   Är han fortfarande bästis med Putin?

   http://blog.dilbert.com/post/159495094661/the-north-korea-reframe
   ”News coverage had already mostly evolved from “Trump is Hitler” to “Trump is incompetent.” The Syrian attack and the North Korean situation moved Trump to “Effective, but some of us don’t like what he is doing” I wasn’t expecting that to happen before the end of the year.”

   Svara
 19. Gorby

   /  04/14/2017

  Det där med normkritik är inte så lätt…

  Svara
 20. Risto Matinen

   /  04/14/2017

  Bekänner att jag läste Malmö latrin-skola.

  Snart är festen över för genusteologerna. De hör hemma i en madrasserad cell, lyktstolpe eller på en öde ö. Jag skulle ta mina barn ur skolor som håller på med genusteologisk subversiv indoktrinering.

  Svara
  • Sven

    /  04/17/2017

   Ja, det gäller ju att föräldrarna vet vad som pågår och möjligen kan protestera och få korrigering i sak eller så ta bort barnen från skolan.
   Normkritik: Det roligaste i den vägen hände väl då i höstas när clowner lämnade sin norm och blev farliga men allvarligare då en normkritisk uzbek tyckte det länders rätt att lämna ”flyktingnormen” ”det är synd om mig” och istället antog en aggressiv och farlig roll. Likväl han på IKEA i Västerås.

   Svara
 21. Sven

   /  04/17/2017

  Se ovan. J-a rättstavningsfunktion! Jag skrev .. det KÄNDES rätt… Då ändrar programmet till till …det länders rätt…
  Kan man koppla ur den sk rättstavningen innan man kommenterar eller svarar i detta program?

  Svara
 1. Normkritiska som inte har en aning om vad en norm är | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 2 | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 4 | WTF?
 4. Vad som är viktigt | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: