Påskgodis

Lite påskgodis behövs ju även på påskdagen. Börjar med Miljöpartiet. Såklart!

Miljöpartiet då. Punkt.

Miljöpartiet idag, 4 år och ett terrordåd senare…

För ett par dagar sedan kom det fram att Malmö gett Svensk Fastighetsförmedling i uppdrag att dammsuga marknaden efter bostadsrätter som kommunen kan köpa.

För att några dagar senare säga att de inte alls ska köpa några. Det var för dyrt. Undrar vad de som försökt buda på en bostadsrätt tycker om priset när kommunen ger sig in i leken och budar mot och trissar upp priset med ens egna pengar…?

Mmm, var säkert de höga priserna som var orsaken till att de inte ska köpa mer och inte alls att de avslöjats…

Begriper man inte att om man ger Sveriges största fastighetsmäklare i uppdrag att ”dammsuga marknaden” så blir det svårare för Malmöbor att konkurrera på bostadsmarknaden är man mer än tillåtet blåst i huvudet. Det är nog dags på allvar att se över bidraget som Malmö får av övriga Sverige, ni vet det där bidraget som är på nästan 5 miljarder kronor varje år som Malmö för bara för att inte kollapsa? Bidraget som är nästan 25% av Malmös budget…

Sen är det dags för det vanliga tugget om hothat och hathot. Som vanligt så slänger man runt med siffror utan att länka till deras sk ”studie” där man också behändigt nog inte ens har frågat hur många män som är utsatta. Allt är rent trams alltså. Rena partsinlagor.

Men man kan ändå kolla lite och fundera på deras siffror för att journalister och liknande och andra som syns i media är lite mer utsatta är ju sant ändå. Det är ingen nyhet.

Drygt sju av tio kvinnliga ledarskribenter, krönikörer och kommentatorer inom dagspress och nyhetsmedier har utsatts för hot eller trakasserier under det senaste året.

Eftersom de behändigt nog inte länkar den sk ”studien” så kan man inte kolla vad som ingår i kategorierna. Men bland de 7 av 10 som svarade att de utsatts så lovar jag att det finns ett stort antal som betett sig illa, som har ljugit, som har byggt halmgubbar som de ursinnigt attackerar, som ska politisera allt, som kastar stämplar på folk hit och dit. Osv. Kort sagt väldigt ohederliga människor. Såna här studier som gjorts de senaste 10 åren i Sverige är totalt värdelösa! Fullkomligt värdelösa!

De som utsätts blandar i stort sett alltid behändigt ihop riktiga hot med folk som inte håller med dem och varför och som dessutom har fräckheten att säga det till dem.

Jag har bl a sett en av debattartikelns undertecknare, Wagner, sprida rena lögner på twitter om vad folk har utsatts för. Jodå, det har hon allt gjort

Kommer ni ihåg förra året när KTH ville införa obligatoriska genuskurser på alla ingenjörsutbildningar? Då blev det lite livat när man skrev en debattartikel på NyTeknik och ett kommentarsfält som svällde. Och kommentarsfält som sväller och radikalfeminister/genusfolk inblandade är en härlig mylla för massor av lögner och påhitt som sprids. Det är nästan som en naturlag. Wagner tittade lite på kommentarsfältet och spred sen en ren lögn på twitter om allt näthat som de båda debattartikelförfattarna skulle ha utsatts för. Så nu vet man vad som är hat och sånt enligt en av undertecknarna av SvD-artikeln, det är folk som inte håller med helt enkelt. Och sådana som upplyser om att de som hejar på och uppmanar folk att kommentera är bl a en som äger ett genusföretag och sålunda talar i egen sak.

Vill ni friska upp minnet lite när det gäller KTH och deras öppna ljugande och påhitt som jag avslöjade då så finns det i ordning nedan. I det andra så hittar ni Wagners tweet ovan och lite förklaring till varför det inte är ett enda sant ord i den. Sen när man trodde att kommentarsfältet var borttaget så ingen kunde kontrollera så blåste man på med ännu mer lögner och påhitt, nu med önskemål om att NyTeknik skulle ljuga om varför man plockade bort det. Då plockade jag fram det borttagna kommentarsfältet.

Krisen är djup! var det första inlägget där några studenter önskade massor av obligatorisk genus på KTH.

Drabbas de av näthat? Sen kom de obligatoriska anklagelserna om att det var såååå mycket näthat mot dem som önskade obligatoriska genuskurser på KTH.

Det borttagna kommentarsfältet. Jag ledsnade på alla påhitt om det enorma hat som skulle ha drabbat alla hit och dit så jag publicerade hela det då borttagna kommentarsfältet så ALLA kan se att man bara hittar på och ljuger om allt hat som flödade.

KTH är mycket oärliga! Ja de rentav ljuger rakt ut! Efter nästan en månad så började man från KTH:s håll att ljuga och hitta på ÄNNU mera om allt hat man påstod sig ha fått. KTH hade också publicerat en ny debattartikel i NyTeknik

Om inte omvärlden redan gapskrattat så hårt åt oss att de fått hicka så garanterar KTH att det ska ske nu.

För de har redan kört igång…

Ni vet Masoud Kamali, charlatanen till forskare som nu är professor, som Mona Sahlin utsåg till speciell utredare eftersom han var den enda som var så ohederlig att han levererade det Mona Sahlin önskade oavsett om det var sant eller inte? Kanske dags att syna honom i sömmarna riktigt ordentligt? Det är Nima Derwish som hittat när han kommenterar så där på en välkänd islamists sida… Han är alltså professor i Sverige…

En totalt bisarr Masoud Kamali debatterar med Hanif Bali efter att Kaplan avgått efter MASSOR av tydliga islamistkopplingar.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

59 kommentarer

 1. Ei vitto. He he.

  Svara
 2. utlandssvensk

   /  04/16/2017

  Det skrivs mycket om Malmös köp av bostäder. Men väldigt många kommuner gör samma sak!

  Få verkar ha uppmärksammat att en av de mest dramatiska effekterna av inflödet 2015 är en väldigt snabb och dramatisk tvångsberikning av tidigare vita reservat som Lidingö, Täby och Danderyd. Inflödet till dessa kommuner är helt hysteriskt och demografin i de yngre årskullarna utsätts för en ren chockbehandling.

  Det finns två olika system för att tvångsutplacera migranter, dels ett för ensamkommande, del ett för övriga. Som ett exempel kan vi ta Lidingö. 2016 var deras tilldelning 189 ensamkommande och 171 övriga. För 2017 är det samma antal ensamkommande, men 242 övriga.

  Så under två år, blir det cirka 800 migranter, troligen nästan alla från MENA. Sen kan man förvänta sig ungefär lika många anhöriga de närmaste åren. Det är då rimligt att vänta sig att Lidingö kommer att ha en MENA population kring 1600 inom kort.

  Nu har kommunen cirka 45.000 innevånare, så det är under 5%. Men i vissa åldersgrupper kommer det att bli mycket dramatiska skillnader. Den 1 januari 2014 fanns det drygt 1 600 ungdomar i åldern 16-18 år på Lidingö. Den gruppen får ett tillskott på cirka 25%, enbart från de ensamkommande. Vidare gäller att 2015 var antalet nyfödda på Lidingö cirka 500. Inom några år är det högst möjligt att den siffran dubblas och att MENA barn då utgör hälften av alla nyfödda.

  För att hantera denna ”berikning”, använder kommunen ALLA tillgängliga metoder:

  1. Man har redan vräkt flera svenska familjer från korttidskontrakt.

  http://nyheteridag.se/camilla-och-12-ariga-dottern-vraks-av-lidingo-stad-nyanlanda-behover-bostaden/

  2. Man tvingar de privata aktörer som bygger nya lägenheter att ge en andel av dessa till nyanlända.

  https://skl.se/integrationsocialomsorg/asylochflyktingmottagandeintegration/idebankforintegrationsarbetet/bostaderochbosattning/bostaderochbosattningnyanlandasetablering/lidingomodellensakrarbostadstillgangenfornyanlanda.6304.html

  3. Man bygger paviljonger och man vill konvertera kontor.

  http://www.lidingosidan.se/politik/tva-bostadspaviljoner-byggs-vid-boson/

  4. Man köper in befintliga lägenheter. I augusti 2016 ägde kommunen redan 52 lägenheter som hyrdes ut till nyanlända och man planerar att köpa in fler.

  http://www.di.se/artiklar/2016/8/26/kommuner-koper-bostadsratter-for-nyanlanda/

  Sammantaget är detta väldigt radikala och långtgående åtgärder, som snabbt kommer att resultera i att hela kommunen blir berikad. Migranterna blir väldigt utspridda och de kommer rimligen ganska snabbt att bli ett mycket påtagligt inslag i gatubilden och på kollektivtrafiken.
  Unga svenskar trängs självklart helt ut från bostadsmarknaden och det blir nästan omöjligt för dem att bilda familj på Lidingö.

  Slutligen är Lidingö inte något extremfall, utan det ser ungefär likadant ut i t.ex Danderyd och Täby.

  Svara
  • Jan

    /  04/16/2017

   I praktiken får vi en ny arbetsbefriad överklass i Sverige. Tröskeln in i samhället är noll. Fri bostad, möblerad och klar, står och väntar på dig bara du sätter din i Sverige. Fritt uppehälle också. Livet ut. Inte bara för dig utan för din familj och dina kusiner och kusinbarn också. Den svenska slavarbetskraften står för notan.

   Svara
   • utlandssvensk

     /  04/16/2017

    ”Den svenska slavarbetskraften står för notan.”

    Ja, vi finansierar vår egen utrotning.

    Svara
  • Kristian

    /  04/16/2017

   Visst är det spännande att de letar efter lägenheter med upp till fem rum. Ganska få som har så stor familj numera. I väst, vill säga.

   Svara
   • utlandssvensk

     /  04/16/2017

    4-6 barn är normalt för MENA familjer.

    Svara
    • Kristian

      /  04/16/2017

     Bodde i ett område i något europeiskt land som var uppskattningsvis 25-50% MENA. Resebyråerna hade specialerbjudanden för minst 6 personer, ofta upp till 10. Lite annorlunda.

     Svara
  • utlandssvensk

    /  04/16/2017

   På Lidingö finns det bara ett kommunalt gymnasium. Alla ”ensamkommande” ska in där! Många på Lidingö har internationellt gångbar kompetens och en del kommer inte att acceptera att deras ungar hamnar mitt i mångkulturen. De kommer vilja lämna landet.

   Kommunen kan sen stå och köpa de bostäder som blir till salu, för det lär behövas! De migranter som placeras ut nu är nästan bara unga män och de kommer garanterat att inom kort importera fruar och/eller bilda familj med lokala kvinnor. Då krävs det många och stora bostäder! Yngre svenskar som vill bilda familj på Lidingö kommer inte att kunna tävla med kommunens skattekista och kommer väl i många fall att antingen ge upp eller lämna landet.

   Detta är onekligen en perfekt exit för den besuttna delen av sjuklövern! Nu när alla hyresrätter har omvandlats till BRFer och villorna står på all time high är det dags att ta hem vinsten! Både kulturvänstern på Söders höjder och de djupt amoraliska gamla reinfeldtarna i M-reservaten kan nu fullborda sin gärning. Efter att ha förstört övriga landet för att driva upp priserna i sina egna områden, kan de nu slutligen förstöra även dessa, samtidigt som de cashar ut med skattebetalarnas pengar!

   Sen kan de ju sitta i Marbella och göra det som de har sysslat med länge, dvs. håna och fördöma alla ”rasister” som nu sitter fast i eländet som de har skapat……

   Svara
   • Kristian

     /  04/16/2017

    Skulle gissa att det blir två ganska tydliga grupperingar i svenskkolonin. 😉
    Ungefär som de som flyttade till sydamerika före och efter 1939 …

    Svara
    • Utlandssvensk

      /  04/16/2017

     ”Skulle gissa att det blir två ganska tydliga grupperingar i svenskkolonin”

     Jag tror att kulturvänstern och reinfeldtarna kommer att trivas utmärkt tillsammans! De förenas av en rent grandios självbild och ett grundmurat folkförakt.

     Svara
     • Kristian

       /  04/17/2017

      Jodå, de två är samma skrot och korn. Men det måste finnas några icke-marxister, några verklighetsbaserade även i Marbella?

     • Ivar L

       /  04/17/2017

      På sikt kommer ”antirasisterna” att tona ner sin aktivism och smälta in med de andra välbeställda svenskarna i den utländska diasporan. Då, när det uppenbara är uppenbart för alla, kommer ingen att vilja ha varit s.k. ”antirasist”. Opportunister som lyckades bli kändisar får nog redan nu planera vilken show de skall sälja in om 10-20 år. Özz antisvenska kommunistshower med peshmerga-tshirt kommer inte att gå hem.

  • Detta hör hit:

   Svara
 3. michael.

   /  04/16/2017

  Feminismen är uppbyggd på lögner,myter och fördomar utan dessa skulle den implodera,väldigt tragiskt att en sådan ism blivit så tongivande i det svenska samhället,vilket leder till att rättstänkandet hos medborgarna kraftigt försämras när man ser att en sådan omoralisk ism tillåts styra stat,myndigheter,utbildningsväsendet osv.

  Svara
 4. G

   /  04/16/2017

  Mer Miljöpartiet 😛 Tycker den länk som Kristian postade på förra blogginlägget borde postas här också…..

  ”Lägg drömmen om öppna dörrar bakom oss

  Att ha en aldrig sinande ström med flyktingar som lever som andra klassens medborgare kommer att tära på välfärdssystemet och gynna den extremhöger som just nu växer sig stark. Vi måste lägga drömmen om öppna dörrar bakom oss och fokusera på de flyktingar vi har här och nu, skriver Lisa (MP)
  ..[..]..
  Flyktingströmmen bara fortsatte och jag, som alltid hade varit övertygad om att öppna dörrar mot världen var det mest humana Sverige kunde göra, började vackla i min övertygelse. När regeringen meddelade att de skulle införa ID-kontroller och en ny asyllagstiftning blev jag lättad. Om man inte kan ta hand om sina flyktingar i ett land som Sverige finns det inte så mycket andra val. Att ha en aldrig sinande ström med flyktingar som lever som andra klassens medborgare kommer att tära på välfärdssystemet och gynna den extremhöger som just nu växer sig stark. Om vi ska kunna stärka Miljöpartiet igen måste vi lägga våra drömmar om öppna dörrar mot omvärlden bakom oss och fokusera på de flyktingar som vi har här och nu. I en orolig tid måste man ibland vara pragmatiker, inte bara idealist. Det har jag själv fått erfara.”
  https://gront.mp.se/debatt/lagg-drommen-om-oppna-dorrar-bakom-oss/
  http://archive.is/MlFYq

  Läs hela, det är inte speciellt långt.

  P.S
  Notera också ”heta taggar” på vänstersidan: #Manlighet #Könsmaktsordningen lol! Klickar man på en tag så får man upp inlägg som är taggade med den taggen.

  Svara
  • G

    /  04/16/2017

   Klickade på taggen #Könsmaktsordningen och sen på första artikel….

   ”Normsnack till frukost
   ……
   – Könsmaktsordningen spelar ju så klart in – att det är bättre att vara man än kvinna. Uttrycket pojkflicka är okej, men ordet flickpojke finns inte ens. Att erövra kvinnliga attribut ses som avvikande. Ibland är det för stort fokus på kön. I en perfekt värld skulle alla människor ha samma handlingsutrymme och inte begränsas av kön. Det är handlingsutrymmet som är viktigast, säger Kristoffer.
   ……
   I samtalen får de fem männen nya insikter om sig själva. Enligt Daniel betyder det inte alltid att hans värderingar ändras, men ibland får han hjälp ”att tänka färdigt” som han uttrycker det.

   – Det kan handla om hur jag beter mig som partner eller pappa. Exempelvis har det lett till att jag i relationen till barnen går in i konflikter från sidan i stället för att sätta ner foten och vara den klassiska pappan som ska styra upp. Att se saker är ett första steg till förändring, säger han.”
   https://gront.mp.se/normsnack-till-frukost/
   http://archive.is/OW9Je

   Får gå igenom fler artiklar som har #Manlighet och #Könsmaktsordningen som tag senare, det verkar ju ”intressant” lol.

   Svara
   • michael.

     /  04/16/2017

    Jag gissar att Daniel aldrig varit en klassisk pappa,utan alltid varit en konflikträdd man som nu kan gömma sig bakom feminismen för sin konflikträdsla och fega inte våga vara pappa beteende.

    Svara
    • Kristian

      /  04/16/2017

     Låter som någon – ni har träffat dem – som släpas omkring överallt av en stor hund och säger ”jag har ju aldrig haft behov att bestämma över någon”. Då skall du varken ha hund eller barn! Ingendera behöver stryk, men både behöver att man är konsekvent och sätter tydliga gränser.

     Svara
 5. MiT

   /  04/16/2017

  Svara
 6. G

   /  04/16/2017

  Kristina: ”medmänniska med starka känslor engagerad i #vistårinteut”

  Lisa: ”Politiker för Feministiskt initiativ i Stockholms stad.”

  Svara
 7. NÄR ska ”prata om” hur ineffektivt fotboja är?

  Folk som vill slippa fängelse har den på sig för att de vill slippa fängelse. Om någon vill avvika och leva svart – vart ligger deras motivation att ha kvar sin fotboja?

  Gissar på 300 Facebookgrupper just nu som har rekommendationer hur man ska få av sin fotboja.

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/17/2017

   Cornucopia har tagit upp det och även kommit med egna förslag.

   Svara
 8. MiT

   /  04/16/2017

  Svara
 9. MiT

   /  04/16/2017

  Svara
  • Kristian

    /  04/16/2017

   Kan någon skicka dem den här utmärkta genomgången.
   http://vertikals.se/charlotta/2017/03/21/ar-kvinnojobb-samre-betalda/

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/16/2017

    12-åriga Lisa har med stor sannolikhet en mamma som tjänar betydlig mer än genomsnittet, Lisas mamma är också bekant med någon på SVT-redaktionen. Bara en gissning.

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/16/2017

    Sen är det väldigt patriarkalt av dig att försöka komma med fakta! Du trampar en tolvårings känslor rakt i plytet. Fegt av dig, här sitter nämligen en normkritisk redaktör på SVT som bara vill alla väl.

    Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/16/2017

    Och nu har givetvis SVT tagit bort artikeln, klokt, då barn inte ska behöva tjäna som slagträ i infekterade frågor.

    Svara
 10. MiT

   /  04/16/2017

  KIT ska ta upp ev problem som muslimer får efter terrorattentatet och hittar givetvis… Rashid Musa. Såklart…

  *https://www.facebook.com/KIT.Sverige/videos/1943196025915165/?hc_ref=SEARCH*

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/16/2017

   Där lär de få mycket nyanserade och tänkvärda svar.

   1. Det största hotet med islamistisk terrorism är att islamister misstänkliggörs.
   2. Se svar 1.
   3. Se svar 1 och 2
   4. Se svar 1, 2 och 3.

   Svara
 11. Kan någon påpeka hur ineffektivt fotboja är för de som inte har rätt att vistas i Sverige?

  Någon? Hej? Hallå? Whatever. Jag ser på mina gamla VHS-band och just nu på PETER BENCHELY’S AMAZON. Jag kommer aldrig behöva komma tillbaka till verkligheten. Icke sa Nicke!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/16/2017

   Fotboja kommer det aldrig bli något av, fullständigt tandlöst knäppt påhitt, är det en fylleidé?

   Det enda som torde fungera är att besked om godkänd asyl eller avslag meddelas på plats i ett rum med två dörrar. En leder ut i samhället, den andra leder till förvar till dess att beslutet överklagats eller vunnit laga kraft. Det finns inget inhumant i detta, inget.

   I förvar ska barn till föräldrar med avslagsbeslut givetvis få tillgång till skolundervisning, tandvård, vård etc.

   /Frida

   Svara
  • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

    /  04/16/2017

   @Polyester Poontang
   ” Jag ser på mina gamla VHS-band …..”

   VHS, videoband/videokassetter
   och videobandspelare VCR, äger.
   Vad fan är ”Streaming”/strömming?

   Svara
   • Jag är 32 och jag är den enda som äger:

    1) 2 VHS-spelare
    2) LP-spelare
    3) MC-spelare

    Snart blir jag nog den enda som äger en cd-spelare! Men alla dumpar saker på mig.

    Svara
    • Kristian

      /  04/17/2017

     Just det har jag aldrig förstått. Med analog teknik, särskilt magnetisk, kan man möjligen säga att det försämras lite grann hela tiden. Men CD-skivor blir faktiskt mer värda hela tiden.

     (Brittiska parlamentet skriver fortfarande ner alla ”acts of parliament” på pergament. Bra papper håller i hundratals år. Pergament säkert tusen, om det förvaras rätt.)

     Svara
 12. HBT-personer som inte känner sig trygga i sitt närområde? Politiker: HOMOFOBI.

  Sedan händer något riktigt hemskt. Politiker: OK detta är ett problem!

  Är detta vad vi reducerats till?

  Svara
 13. MiT

   /  04/16/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/16/2017

   Han skulle nog aldrig berätta vad han röstat på då han är ute ur leken, däremot kan man nog leta fram mer aktiva miljöpartister med rösträtt i turkiet och ställa dem mot väggen i den här frågan. Rimligt att miljöpartiets väljare kan förvänta sig raka svar här.

   Själv tillhör jag dem som tycker att Turkarna får rösta precis som de vill, det är lite det som är demokrati. Vissa kommer säkert invända att den ”demokratiska processen” i den här frågan varit odemokratisk, och att de turkiska massorna blivit offer för ett ohederligt valarbete från JA-sidan. Även om det kanske stämmer är det infantilt att tro att medborgarna ändå inte skulle kunna bilda sig en egen uppfattning och rösta utifrån den när det kommer till maktdelningsfrågor mellan presidenten och den lagstiftande församlingen.

   /Frida

   Svara
 14. Kristian

   /  04/16/2017

  ”Påskkärringar med påskbrev jagas i Dalsland”
  http://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/dalslandska-barn-jagar-varandra-under-pasken-1
  ”Det gäller att snabbt rycka upp dörren och kasta in påskbrevet innan du blir upptäckt. Om din vänner hinner se dig så kommer nämligen hen att jaga dig.”

  Svara
 15. Svenne

   /  04/16/2017

  S-toppen Ulf Bjereld är märkligt populär…

  Svara
 16. Tor

   /  04/16/2017

  Är det bara jag som tycker att Fridolin och Karin kniper väl mycket på munnen.
  Första gången som de upptäckt att det är lite jobbigt med invandring.

  Gustaf: Du Karin, jag känner mig lite lortig och brun.
  Karin: Ja me (Jammeh)

  Glad Påsk

  Svara
 17. Bildt och Reinfeldt – inte vuxna människor…

  Svara
  • Patrik S

    /  04/17/2017

   ”Demokrati är som att resa med en spårvagn. När man har nått sitt mål stiger man av” – Erdogan: islamistisk diktator, terrorist och krigsförbrytare.
   Honom vill jag ALDRIG se i Bryssel! Haag däremot.

   Svara
   • Kristian

     /  04/17/2017

    Uttalandet skulle lika gärna ha kunnat gjorts av flera i EU-toppen.
    (Däremot är de nog inte krigsförbrytare.)

    Svara
 18. Svenne

   /  04/17/2017

  S-märkte Stig-Björn Ljunggren om populism: https://archive.is/DbZj4

  Svara
 19. Svenne

   /  04/17/2017

  #Virtanen…

  Svara
  • Embryo

    /  04/17/2017

   Det är alltid härligt med ledarskribenter som delar med sig av sina kloka och genomtänkta analyser!

   Att ständigt vara sämst på Aftonbladets ledarredaktion är en enorm prestation och jag antar att det har krävts oerhört många flaskor vin/strängar kokain för att lyckas med den bedriften.

   Svara
 20. Erik

   /  04/17/2017

  Och lastbilsattacken är egentligen de vitas fel (om man skall tro rubriken)…

  http://www.aftonbladet.se/kultur/a/QeR3V/ensamvargarna–det-osynliga-hotet

  Svara
  • Grodan Boll

    /  04/17/2017

   Vilken sorts övertygelse får en fyrabarnsfar att kapa en lastbil, svänga in på en gågata och köra ihjäl kvinnor och barn? Hur kan någon gå in i en kyrka eller moské och öppna eld mot bedjande människor? Var kommer idéerna ifrån? Varför hyllar vissa sådana handlingar som hjältemodiga?

   Ja vad kan det vara…

   en studie av korrelationerna mellan organiserat och oorganiserat politiskt våld, skriven tillsammans med historiker Heléne Lööw

   Som enbart skriver om nazism/nynazism/vit-makt.

   och medieforskare Michael Dahlberg-Grundberg

   Från antirasistiska Socialistiskt Forum i Umeå.

   Jag undrar varför de tänker skriva rapporten just nu och vad de kommer komma fram till?

   Svara
 21. Kristian

   /  04/17/2017

  I tillägg till ”överslagsbeteende” …
  http://anybodys-place.blogspot.co.uk/2017/04/spot-on-flashback.html
  https://ledarsidorna.se/2017/04/flashback-15-april-2017/

  skulle jag vilja föreslå ”cargo cult”.

  van der Heeg skriver på ledarsidorna:
  ”Det är i och för sig inget fel att visa kärlek till sin nästa, eller att anamma ett slags flegmatisk brittisk stiff upper lip-attityd, av typen ”Keep calm and carry on” i tider av kris. Men denna inställning är meningslös så länge den inte kombineras med insikt och – och framför allt – handling till skydd för alla. När London terrorbombades under Blitzen kombinerades solidaritetsbudskapet med att bombarmador skickades över Tredje rikets städer, storstilade invasionsplaner planerades, samt att infiltratörer och överlöpare på hemmaplan skoningslöst jagades ned och straffades. Det är bara så demokrati och frihet kan värnas.”

  (Parentes: jag tycker själv det verkar mer sangvint, men har inte klassiskt utbildning, så andra får reda ut det.)

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Cargokult
  Man har de yttre attributen men förstår inte djupare samband. Det är inte ritualen omkring landningsbanan som får lastflygplanen att komma.

  På samma sätt är det inte kärlek och ”stiff upper lip” som fick tredje riket på fall. Tyvärr finns det många inom den svenska vänstern (mellan 5 och 7 av riksdagspartierna) som tror det.

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: