En resa i Umeås könade landskap med Gendered Landscape

En resa i Umeås könade landskap kan ni få via Umeå kommuns försorg och deras sida Gendered Landscape

En virtuell könad resa genom Umeå alltså. De har haft könade bussturer i 10 år i Umeå och nu har de flyttat ut på nätet genom sitt Gendered Landscape.

Jag fick ett tips om detta och att Byggindustrin promotat det.

Hur hänger ett parkeringshus, en gångtunnel och en bussterminal ihop med frågor om makt och kön? Det är frågor som har ställts i Umeå under ett antal år. Politiker, tjänstemän och samhällsplanerare är några av dem som har öppnat ögonen för frågorna när kommunen bjudit in till bussturer i staden. Bussresorna har lockat många grupper från hela Sverige och andra länder till Umeå de senaste tio åren. Andra kommuner har låtit sig inspireras och bland annat Eskilstuna har kört igång med egna bussturer, berättar Linda Gustafsson.

Temat för bussturen i Umeå går under namnet ”Det könade landskapet” och handlar om att levandegöra statistik om kvinnor och män i Umeå och att synliggöra maktstrukturer baserade på kön. Resan är ett sätt att få människor som till vardags inte jobbar med de här frågorna att få ökad förståelse.

Parkeringshus, gångtunnlar och bussterminal som hänger ihop med makt och kön alltså. Sånt har Umeå kommun haft ögonen på under många år och namnet är ”Det könade landskapet”. Syftet är att synliggöra maktstrukturer baserat på kön. Man kan faktiskt tro att vänsterextremistiska Fi styr Umeå kommun. Och tidningen Byggindustrin som glatt köper det.

Kör man igång den virtuella könade resan så kommer man först till det ovan. Syftet är att understryka vikten av att belysa könsmaktstrukturer.

Första stoppet på den virtuella könade bussturen är ett offentligt konstverk.

Budskapet ”Nobody puts Baby in a corner” uppmuntrar också killar och män att lämna utrymme i offentliga miljöer.

Killar och män ska alltså lämna plats.

Nästa stopp är ett parkeringshus

Hur kan makt och kön synliggöras i ett parkeringshus?

Ja hur? De ger inget exempel alls på det.

Parkering på lika villkor

Redan 1998 beslutade kommunfullmäktige i Umeå att alla kommunala bolag skulle ta krafttag kring jämställdhetsintegrering i sina verksamheter. Umeås kommunala parkeringsbolag Upab drog då igång ett projekt med att göra parkeringshuset Nanna i centrala Umeå till ett jämställt parkeringshus. Målet med projektet var att kvinnor och män ska kunna parkera på lika villkor, och att miljön skulle uppfattas som trygg för alla. Nanna analyserades med hjälp av 3R-metoden: Representation, resurser och realia.

Parkering på lika villkor. Man har målat om och lite sånt. Det är tydligen parkera på lika villkor.

En hållplats heter Norrlands universitetssjukhus.

Där kan man bl a läsa det ovan. Det Volvo gör har alltså inget alls med jämställdhet att göra utan vad man gör är att man tillhandahåller en gräddfil för kvinnor. För intresset ligger ju inte på att få fler kvinnor till ”golvet” där man kan göra skillnad.

”Det röda universitetet”

En kort promenad från universitetssjukhuset ligger Umeå universitet. Det röda universitetet växte fram i kölvattnet av västvärldens politiska radikalisering av de unga i slutet av 60-talet. I Umeå fanns inte en stark akademisk tradition och det var enklare för icke-etablerade ämnesområden som kvinnoforskning, att ta plats. Umeå blev först i Sverige med kvinnoforskning, som idag kallas genusvetenskap.

Framgångsrik forskning

Forskningen som bedrivs vid Umeå centrum för genusstudier är framgångsrik både i ett nationellt och internationellt perspektiv och kunskapen som finns vid Umeå universitet är central för bedrivandet av jämställdhetsarbete. Bland annat har kursen Genus, makt och samhälle erbjudits nyckelpersoner på Umeå kommun som en del i att öka kunskapen kring frågor om makt och kön.

Man kallar universitetet ”Det röda universitetet”, jag vet faktiskt inte om det är rött till färgen eller om man vill påtala den politiska färgen. Men om man går efter vad de skriver efter det så antar jag att man är omåttligt stolt över den politiska färgen på det, då är det så rött att det börjat bli brunt. Man har erbjudit vänsterextremistiska kurser till nyckelpersoner på kommunen som en del i att kunna föra ut extremistisk propaganda.

Ett stopp på bussturen är SVT-huset som man kallar jämställt eftersom man räknar huvuden varje dag.

Enkel metod

Metoden är enkel: Redaktörerna räknar medverkande efter varje sändning, och påminner varje vecka reportrar om hur statistiken ser ut. 

Arbetet har blivit uppmärksammat i en flera publikationer och rapporter, bland annat Räkna med kvinnor från Göteborgs universitet.

Inte bara varje dag, man räknar efter varje sändning…

Man försöker kapa helt normala tankegångar och få dem till att vara idéer med ett jämställdhetsperspektiv. Det ovan handlade ett annat stopp.

På Hedlunda förskola jobbar man med ”fördjupad genuspedagogik”.

Man kallar den för ”framtidens förskola”. Jag skulle snarare kalla den dåtidens eftersom man redan testat alla sådana idéer i det stora landet i öster och tvingats förkasta dem. Men varför inte testa Lysenkos idéer en gång till? Man kanske inte försökte tillräckligt hårt förra gången…?

Det innebär bland annat att förskolan har en fortlöpande koppling till den senaste forskningen när det gäller genuspedagogik. Med genuspedagogik menar man metoder som kan synliggöra hur föreställningar om kön påverkar barns förutsättningar för lärande, och bryta könsnormer.

Genusperspektiv finns med i allt som görs

Genusperspektivet ska finnas med i allt som görs här på Hedlunda förskola. Det handlar om allt från vilka böcker man läser med barnen till vilka sånger som sjungs och vilka traditioner man firar.

//

Förutom sitt genusarbete finns flera andra saker som får Hedlunda förskola att sticka ut. Förskolan arbetar också med och så kallad Reggio Emilia-filosofi, som innebär att man utgår från barnets perspektiv.

Allt från böcker till sånger och vilka traditioner man firar. Där ser man, verkar inte vara så mycket barnets perspektiv där inte utan snarare kommissariers perspektiv… Allvarligt, hur kan någon frivilligt sätta sina ungar på ett sånt dagis?

Sista hållplatsen är Dragonskolan som är starkt könssegregerad

Vilket såklart är ett stort problem som får konsekvenser för hela samhället enligt Umeå kommun.

Föreställningar styr våra val

Föreställningar om vad kvinnor respektive män bör arbeta med styr de val som ungdomar gör.

//

Den här könssegregeringen i gymnasieskolan får konsekvenser för hela samhället. Kvinnodominerade yrken har traditionellt nedvärderats – både när det gäller lön och status.

Det är bara föreställningar som styr, inget annat enligt Umeå kommun. Gymnasieelever i bl a Umeå har ingen egen vilja utan styrs som robotar av ”föreställningar” om vad de bör jobba med. Att det kanske faktiskt är intressena som styr valen verkar inte ha slagit Umeå kommun. Är väl som att svära i kyrkan att ens tänka en sådan tanke antar jag. Och sen kom de för samhället negativa konsekvenserna.

Elevernas val till gymnasiet är en bidragande faktor till cementering av den könssegregerade arbetsmarknaden, och det påverkar såväl det betalda som det obetalda arbetet. Kvinnor återfinns i branscher med lägre löner, och där deltidsarbete är vanligare vilket också cementerar fördelningen av det obetalda hemarbetet.

Eleverna måste fatta att de väljer fel! Att det är deras ansvar att välja RÄTT så genusfolk blir nöjda! Genusfolket som själva valt det mest könssegregerade man kan välja, Genus. Men deras val var såklart bara styrt av vilja och intresse och inte av några föreställningar, det gäller bara alla andra… Synd bara att de ”råkade” vilja välja genus och inte bygg. Säkert bara en ren slump!

Och ännu ett exempel på att allt bara är vänsterextrem propaganda, ”det obetalda arbetet”.

Så var det slut på den könade bussturen i Umeå från deras ”Gendered Landscape”, jag har hoppat över några hållplatser men det är bara att gå dit och köna på!

Lyckliga skattebetalare Umeå måste ha, en kommun som verkligen satsar skattekronorna på det som är viktigt…

Undrar om det bara var ”föreställningar” som fick jämställdhetsstrategen vid Umeå kommun att välja genus eller om hon ville det? För det har hon garanterat läst…

**********

Jämställdhetsfeministern är tillbaka med ett anspråkslöst förslag!

SD och F! slås ihop till ett parti: SF! – Sverigefeministerna!

MVH

MiT

Annonser
Tidigare inlägg
Lämna en kommentar

62 kommentarer

 1. Jan

   /  04/23/2017

  Så: Genusvetenskapliga institutionen på UMU – jämställd, Hedlunda förskola – jämställd men Volvo – ojämställd? Leder mig osökt in på feministerns teori om att jämställdhet är 50 till 100 procent kvinnor på en arbetsplats medan ojämställdhet är 50 till 100 procent män på samma arbetsplats.

  Socialförvaltningen tvingas vräka barnfamiljer, tiotusentals svenskar är hemlösa; samtidigt öser vi ut hundratals miljoner på ”forskning” av den här kalibern. Känn er stolta yrkesfeminister!

  Svara
  • Genusvetenskap = MONEY MONEY MONEY = £££££

   Så svenskt och ABBA av dessa genusvetare.

   Svara
  • G

    /  04/24/2017

   Money money money, must be funny, in a genusvetares/genusforskares world.

   Ja, den här läsning var fan helt obeskrivligt sjukt, vet inte vad jag ska säga om skiten, man blir bara uppgiven och fattar inte hur vuxna människor kan vara för sånt här. Samtidigt som genusidiotier indoktrineras in genom ena örat så strömmar den intelligens som fanns ut genom andra örat.

   Svara
 2. Pelle2

   /  04/23/2017

  Umeå verkar vara en seriöst sjuk kommun som köper genusdårarnas hittepå ner till den sista bokstaven.
  Stackars människor som bor där…
  Ser att dom som vanligt bara ser problem med det mansdominerade Volvo, som ju dessutom aktivt jobbar med könsutjämning, medan Universitetssjukhuset slipper undan med ett konstaterande att det är kvinnodominerat.
  Varför förväntas inte dom jobba aktivt med att få in flera män i verksamheten ?
  Men vi vet ju alla att för en feminist är aldrig kvinnodominans på en arbetsplats ett problem..

  Svara
 3. Jan

   /  04/23/2017

  Stor debatt om något slags mirakelpiller för kvinnor bland mediekvinnor i Stockholms överklassreservat. Miljonärskorna Jenny Strömstedt och Sanna Lundell är upprörda över att mediesystrarna Widell tjänar pengar på bluffpillren tydligen. Snacka om ankdamm.
  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/LroGx/hannah-och-amanda-kritiseras-for-kosttillskott

  Svara
 4. Jan

   /  04/23/2017

  Jag har surfat runt lite på vänstersidor och noterar att tonen är lika kaxig i invandrarfrågan än. Närmast världsfrånvänd. Man har inte ändrat sig ett dugg. Samma självsäkra insiktslöshet grasserar. Vi är goda, de andra är hemska troll tycks man mena. Fortfarande. Samtidigt som politikerna kappvänder – utan att erkänna det.

  Svara
 5. Snabb studie om vad folk (kvinnor jag känner i Umeå) tycker om Umeås genusarbete. Tyvärr var svaret ett ilsket vrål och fula ord så det går inte att publicera. Det lät som om personerna var förbannade.
  Det borde finnas så många hål i en skuldsatt kommun som behöver pengarna bättre. Umeå är den 8. mest skuldsatta kommunen med mer än 10 miljarder i skuld. ett ex utöver genustramset: Trots inga pengar bara skuld bygger man svindyr simhall fast den gamla var fungerande.

  Svara
  • Jan

    /  04/23/2017

   Tyvärr så tycker säkert 8 av 10 kvinnor att det är bra och kanske 3 av 10 män dessutom. Feminism ligger i tiden. Precis som massinvandringen fram till nu.

   Svara
 6. MiT

   /  04/23/2017

  *https://www.facebook.com/joakim.lamotte/videos/1341334095961178/*

  Svara
 7. Gud, vad trött jag är på ordet kön…

  Svara
 8. Kalle

   /  04/23/2017

  Jag orkar inte! Jag går fan sönder inombords när jag läser den där skiten, vad fan är det för fel på folket i detta land??

  Svara
 9. Rikard

   /  04/23/2017

  Hej.

  Om det går för sig vill jag rekommendera en text av Peter Santesson, fil dr i statsvetenskap, som publicerades i nättidskriften Kvartal idag.

  [http://kvartal.se/artiklar/eliten-som-forsvann]

  En i högsta grad läsvärd och tänkvärd förklaringsmodell/-hypotes om varför media och diverse organisationer agerar som de gör gentemot fria media, medborgarnas eget fria meningsutbyte bortom statens forum, och varför journalister, kändisar, och politiker visar sådant förakt för oro och frågor från massan (vi, alltså).

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Jan

    /  04/23/2017

   Han har någon poäng i början sedan försvinner allt i ett pretentiöst ordsvall. Som så ofta när man har med akademiker att göra. Få skriver sämre än doktorander och docenter. Lustigt nog.

   Svara
 10. Frida Gustavlin

   /  04/23/2017

  Jag gillar analysen – Volvo, många män som jobbar i fabriken. Då behövs fler kvinnliga chefer. Sjukhuset. Många kvinnor som jobbar där, inget förslag på manliga chefer. Logiken sitter som ett smäck.

  Vart är förresten alla feminister som hoppas på kvinnliga presidenter? Det är ju läge i Frankrike just nu. Det var som bekant ett jävla tjat om att USA var i skriande behov av specifikt en kvinnlig president.

  Kommer vi få höra feministerna gråta om Le Pen inte vinner. Snyftandes påpeka att hon förlorade för att hon var kvinna? Och att fransmännen inte minsan är mogna för starka kvinnor?

  /Frida

  Svara
  • MiT

    /  04/23/2017

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  04/24/2017

    Le Pen är kanske inte kvinna ändå. Tystnade kan inte ha någon annan förklaring.

    Svara
  • G

    /  04/24/2017

   Svara
   • Pelle2

     /  04/24/2017

    Det handlar inte om att vitsa som Anders skriver utan om hur feministerna menade att det var jätteviktigt med en kvinnlig president i USA och att kvinnligheten i sig var en merit.
    Då är det ju ett hyckleri att inte stötta Marine Le Pen i Frankrike eftersom hon också är en kvinna och det då måste vara önskvärt att hon får bli president av det skälet.

    Fast delar hon inte Feministernas ideologi så blir hon väl med automatik betraktad som en vit,kränkt man för ingen kvinna kan väl ha någon annan åsikt än feministerna…

    Svara
 11. Olof

   /  04/23/2017

  Ärligt talat, i valet mellan att betala kostnaderna för att ta emot eller på andra sätt hjälpa ytterligare flyktingar eller kostnaden för de här helt vetenskapsfientliga och samhällsskadliga aktiviteterna så ser jag ju hellre att vi hjälper fler flyktingar. Förvisso ser jag ännu hellre att vi satsar på en hel hög andra saker, men det här är så korkat att det inte finns ord för det.

  ”Elevernas val till gymnasiet är en bidragande faktor till cementering av den könssegregerade arbetsmarknaden, och det påverkar såväl det betalda som det obetalda arbetet.”

  Och det har redan påvisats att om man försöker tvinga fram mer liknande val blir resultatet att folk istället övergår till sitt önskade arbete senare i arbetslivet vilket leder till ytterligare brist och kraftigare löneskillnader när kvinnorna försvinner från arbetsuppgifter de inte trivs med.

  ”Kvinnor återfinns i branscher med lägre löner, och där deltidsarbete är vanligare vilket också cementerar fördelningen av det obetalda hemarbetet.”

  Och fördelningen av det obetalda hemarbetet har redan, genom tidsanvändningsundersökningen, framförallt visats handla om att kvinnors prioriteter vad gäller hemarbete. I avsaknad av parförhållanden gör kvinnor massivt mycket mer hemarbete än män.

  Svara
 12. Svenne

   /  04/23/2017

  #satir… #Fridolin #Fotboja

  Svara
 13. Dreadlock

   /  04/23/2017

  Jag undrande vad den popkulturella referensen ” Nobody puts Baby in a corner ” kom ifrån. Hittade den på YT naturligvis.
  Galant populär kille glider ridderlig fram till en” vanlig osynlig” tjej och väljer ut henne som danspartner, och ökar sin goda karma . Oklart hur. Oklart även varför av alla odödliga filmcitat just denna ska hamna i vitt neon på fasaden till en busstation. Väldigt oklart. Men jag har inte varit i Umeå. Måhända Umeås offentliga rum är nedlusade av lunsiga klumpiga män som vänder ryggtavlan åt alla kvinnor de ser på gatan.

  Kanske männen måste uppfostras mer i gammaldags patriarkal galanteri som hjälten i Dirty Dancing ? Men det skulle ju krocka med säkerhetsaspekter och upplevelsen av ”Trygga rum” ? Hur vill man ha det ?

  Svara
 14. Svenne

   /  04/24/2017

  Så, Malmö är fullt…?

  Svara
  • Jan

    /  04/24/2017

   Personligen tycker jag att det är omoraliskt att familjer som fått avslag på asylansökan ska belönas med fri bostad och fritt uppehälle i Sverige. Det här det kanske starkaste skälet till mitt motstånd mot asylinvandringen. För övrigt kan man inte tala om asylinvandring alls. De här människorna återvänder aldrig till de länder de flytt ifrån. Åtminstone inte så länge de svenska skattebetalarna står för deras uppehälle här. Möjligtvis återvänder de om de får ta bidragen med sig. Sverige har blivit bank och socialbyrå för hela världen. Det är omoraliskt i sig.

   Svara
 15. Hur ska det hjälpa mig som homosexuell att gå igenom en lång mörk tunnel?

  Tihi – en lång mörk tunnel; åh ni tänkte inte det samma!

  Hursom: sätt lampor och belys vägen. Fejkad trygghet, men det funkar. Taadaaa!

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  04/24/2017

   Det lustiga är att lampor i långa mörka tunnlar även uppskattas av yngre män, den grupp som i störst utsträckning riskerar att utsättas för misshandel.

   Men det struntar givetvis feministerna i.

   Umeås skattebetalare måste ivf vara jätteglada för dessa förnämliga plattityder.

   Svara
 16. G

   /  04/24/2017

  Svara
 17. G

   /  04/24/2017

  Va, är det ett jäkla skämt ? Har jag sovit under en sten ? WTF. Hade inte en aning om att dessa två var bröder lol!

  Men det stämde. Från Mattias wiki klickade jag mig vidare till hans partners wiki, hon kommer från Colombia och det låter som om de passar bra ihop då båda verkar gilla den mycket röda sidan….

  ”Hon är medlem i Clandestino institut och deltog i aktionen Ship to Gaza ombord på det turkiska fartyget Mavi Marmara. Hon talade år 2011 som representant för Ship to Gaza på 1-maj tåget i Göteborg arrangerat av Kommunistiska Partiet. Hon arbetade som redaktör på tidningen Feministiskt Perspektiv 2011-2016. För närvarande arbetar hon som forskare vid Mångkulturellt centrum.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Edda_Manga

  Undrar vad hon tycker om FARC….

  ”FARC har deklarerat att de är revolutionära jordreformivrare och antiimperialistiska marxist-leninister som är inspirerade av bolivarianismen.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/FARC

  ”I Sverige företräds marxism-leninismen idag främst av Kommunistiska Partiet och SKP.”
  https://sv.wikipedia.org/wiki/Marxism%E2%80%93leninism

  Svara
  • Pelle2

    /  04/24/2017

   Jodå,dom är bröder och Mattias Gardell är en israel-hatare och Palestina-älskare
   och förmodligen lika röd i sina åsikter som hans fru…

   Svara
 18. Pelle2

   /  04/24/2017

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver intressant om hur Sida låter organisationen Forum Syd ta hand om en hel del av deras pengar och eftersom de inte är en myndighet så behöver dom inte redovisa vad pengarna används till enligt offentlighetsprincipen.
  https://ledarsidorna.se/2017/04/potifars-hustru-forum-syd-sidas-forlangda-arm-men-dit-lagen-inte-nar/

  Svara
 19. Okej, tror jag fattar varför Björklöven aldrig någonsin kommer att kvala in till SHL.
  Jag menar, att träna i hemlighet i nedsläckt hockeylada för att inte riskera att upptäckas och tilldelas skämskudde av genustomtarna är inte optimalt. Att slippa bli en genushållplats har sitt pris…

  Svara
 20. Pelle2

   /  04/24/2017

  LIte mera från Westerholm.

  Han skriver om huruvida Regeringen verkligen kommer skärpa terrorlagstiftningen eftersom den riskerar att ”drabba” Ship to Gaza och Olof Palmes internationella center om den blir allt för hård.
  Bägge dessa organisationer har ju starka band till Socialdemokraterna.
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-hur-mycket-ar-regeringens-ambition-att-skarpa-terrorlagstiftningen-vard/

  Svara
 21. MiT

   /  04/24/2017

  Svara
 22. G

   /  04/24/2017

  ”Åldersbedömning – mitt just nu värsta ord

  Åldersbedömning. Mitt just nu värsta ord. Ett ord som innebär så mycket förnedring, respektlöshet och död. Men det är också verklighet för de allra flesta ensamkommande barn som befinner sig i Sverige.

  “En åldersbedömning görs när den asylsökande personen inte kan styrka sin ålder med tillförlitlig dokumentation och Migrationsverket betvivlar personens uppgivna ålder”, står det på Migrationsverkets sida. Varför det anses viktigt att veta den “rätta” åldern för att personer under 18 år “bör behandlas mer generöst” i asylprocessen. Med andra ord kan du i stort sett räkna med att bli utvisad om din ålder skrivs upp, om du anses vara vuxen.Det här vet alla de där barnen som är mitt inne i en sån process. Jag känner två av dem. Två barn som ligger vakna om nätterna. Som läser om andra barn som fått sina åldrar uppskrivna, blivit nekade asyl och då valt att ta sina liv. Två barn som oroar sönder sig, “tänk om de inte tror mig?”.
  ..[..]..
  Jag kräks på och skäms över den vidriga ifrågasättandekultur som skapats, där det finns en generell misstro mot det som de asylsökande säger och de uppgifter de lämnar om sin ålder.

  I barnkonventionen står att barn inte ska diskrimineras, att de har rätt till liv och utveckling och att barnets åsikter ska komma fram och ges respekt. Detta gäller uppenbarligen bara barn som någon gång har fått ett pass och håller i det hårt.”
  http://www.expressen.se/gt/kronikorer/julia-mjornstedt-karlsten/aldersbedomning–mitt-just-nu-varsta-ord/

  Svara
  • Jan

    /  04/24/2017

   Med andra ord menar hon att att det är okej att ljuga sig till asyl i Sverige. Även en 43-åring som påstår sig vara 17 ska få asyl. Jag antar att hon själv betalar de hundratals miljarder den här generositeten skulle kosta. Samt förstår att lejonparten av unga män i Sverige kommer att bestå av åldersljugande afghaner i framtiden. Hur är det för övrigt med jämställdheten med en sådan massinvandring av afghanska män (inte barn som etablissemanget hittar på)? Blir det inte ett väldigt mansöverskott på sikt? Varför är det så viktigt för henne att nästan enbart män får komma hit?

   Svara
  • Olof

    /  04/24/2017

   Jag är inte speciellt förtjust i den här processen heller eftersom problemet till stor del skapas av svenska regler som ger incitament för fusk.

   Det lämpligaste är förstås att ta bort de extra privilegier som ges till yngre. Det finns ingen magisk gräns mellan 17 och 18 år som förändrar situationen nämnvärt, och det här handlar inte om hjälplösa föräldralösa 10 åringar, utan unga som för det mesta har familj kvar i hemlandet, som klarat att ta sig hit på egen hand. Det är synd om dem, men de är inte ‘barn’ i den mening som avses.

   Lämpligare vore att ha en skala med ett flertal steg, där de yngsta, t.ex, upp till 10 år, behandlas helt som barn, men där gruppen 15-18 framförallt enbart ges privilegier i form av prioriterad hantering så de kan fortsätta sitt liv utan större avbrott och utan att hållas på halster i Sverige med de psykiska påfrestningar det innebär.

   Svara
   • Jan

     /  04/24/2017

    Lämpligast vore om Sverige nekade ansvaret att ta hand om andra länders, särskilt Afghanistans, unga arbetslösa män. Det är och förblir en ren förlustaffär och får långtgående demografiska förändringar (mansöverskott, folkutbyte). Alltsammans är hybris. Vi kan inte vara hela världens socialbyrå.

    Svara
    • Olof

      /  04/24/2017

     Ja, primärt när det gäller ekonomisk migration bör ju resultatet oavsett vara ett avslag och återbördande. Men det kan finnas en poäng i att för under-18 göra det snabbare och utan att de fastnar i det svenska samhället först, vilket skulle vara en win-win för alla parter.

     Svara
     • Jan

       /  04/24/2017

      Det fungerar inte. Sverige är för flata. I slutändan får nästan alla stanna i alla fall. Även de som får avslag. Oavsett ålder. Förmodligen skulle ett pensionerat barn få stanna också. Det verkar finnas oändligt många asylskäl.

   • Afghanistan får ta hand om sina barn och vi tar hand om våra. Men eftersom vi är rikare kan vi hjälpa till, bygga skolor till ex gärna också för flickor, men då får de sluta slåss mot varandra. Läste finsk slutrapport från deras Afghanhjälp. Ingenting var kvar av byggen. Tragiskt.

    Att vi lägger ut motsvarande hela afghansk budget på deras åldersljugande män här är idioti av högre grad.

    Svara
  • Jan

    /  04/24/2017

   Talet om barn är århundradets lögn när det gäller ensamkommande. Förmodligen är ingen av de unga män som kommit hit barn, d v s under 15 år. Egentligen borde de medier och politiker som myntat begreppet åtalas för dessa masslögner. Fast rätten att ljuga för allmänheten verkar vara en av de ledande principerna i pressetiken…

   Svara
 23. Jan

   /  04/24/2017

  Den disputerade bimbon Maria Schottenius skriver krönika om sig själv och ingenting. I ”fina” DN såklart.
  http://www.dn.se/kultur-noje/maria-schottenius-lat-upplysningens-klarhet-svara-det-morka-och-grumliga-hatet-1/

  Svara
 24. G

   /  04/24/2017

  ”Marcus Oscarsson reder ut vad resultatet efter franska valrysaren innebär inför andra omgången.”

  Svara
 25. Jan

   /  04/24/2017

  Bimboflickan Jonna Sima håller naturligtvis på det liberala etablissemangets kandidat Macron och tar avstånd från arbetarklassens kandidat Le Pen. Precis som dagens elitvänster plägar göra. Inte undra på att det gick som gick för vänsterns kandidat.
  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/Pb537/odesval-mellan-oppet-eller-slutet-frankrike

  Svara
 26. MiT

   /  04/24/2017

  Svara
 27. Jan

   /  04/24/2017

  Apropå etik och moral. Han låg med sin 42-årige lärare under gymnasietiden. Hennes barn i tidigare äktenskap är lika gamla som Frankrikes, förmodligen, blivande president. Tanten blir 65 när han tillträder som president. Presidentlika egenskaper?
  http://www.expressen.se/nyheter/macron-och-hustruns-osannolika-karlekshistoria/

  Svara
  • Här hade hon fått sluta som lärare och få någon sorts dom på grund av beroendeställning.
   Där blir hon – kanske – rikets första dam. Hm.
   Men hade det varit ung kvinnlig elev, äldre manlig lärare då, hade alla tyckt nu att en ung fru var ju tjusigt.

   Svara
 28. Här har vi ett fall av ”slagen man”:

  Men förlåt, men kan inte vara offer?

  Svara
 29. G

   /  04/24/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  04/24/2017

   Som sagt var,det är väl få av oss som påstår att sexuella övergrepp inte skedde förr utan snarare att de har ökat i omfång. Men för en apologet som Lindström gäller det ju att hitta argument som få för fram och applicera det på alla som inte delar hans syn på invandringen

   Svara
   • Jag är övertygad om att Lindström är som en katt efter en måltid av kattnypa varje gång han skriver det som kallas ”krönikor”.

    Svara
   • Skruven

     /  04/25/2017

    Lindström och Lindberg, två mästare på att framkalla skrattkramp.

    Svara
 30. G

   /  04/24/2017

  Ja vad synd att de inte fått indoktrineringsutbildning på college…

  Svara
 31. G

   /  04/24/2017

  En grupp som gör gott minsann….

  Svara
 32. G

   /  04/24/2017

  Blåljus om personer som vistas illegalt i Sverige, direktlänk till det relevanta då början av klippet handlar om lokala brott. Ett jävla problem att vissa länder inte tar emot sina egna medborgare.

  Svara
  • G

    /  04/24/2017

   Fan, den skulle inte bäddas in för det funkar inte med specifik tidsintervall iaf.
   Hoppa fram till 4:45 i klippet ovan. Eller använd den här länken:

   (youtube.com/watch?v=CQYlJxF-ISc&feature=youtu.be&t=289)

   Svara
 33. Bamse

   /  04/24/2017

  Jag gav morsan en parkeringsskiva som det står ”Tanten har parkerat” på i present, det får räcka.

  Hon tyckte för övrigt den var mycket rolig 🙂

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 2 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: