Best of Stockholms kommunfullmäktige 24 april 2017

Apropå det förra inlägget om de bortskämda barnrumporna i Stockholms kommunfullmäktige

så samlade jag ihop det bästa till ett klipp.

Vill ni ha det absoluta guldkornet, borgarrådet från Miljöpartiet som verkar tro att man kan betala kostnader med sprucken röst och darrande underläpp, så finns hon här

Jag antar att stockholmarna är helnöjda över de som man har valt att sköta om bl a skattepengarna. Rösta gärna in dem nästa gång också…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

52 kommentarer

 1. Dreadlock

   /  04/26/2017

  Vet hon om att språkröret Lilla Fridolf Frigolit just annonserade att fotbojor ska användas mot illegala invandrare. ?

  Hela talet är ”Pretty Vacant” som de säger i GB. (Inget bra betyg om man vet hur ”vacant” används) Ger det hela en 1:a av 10 för sakinnehållet , en 7 av 10 för dramaturgin och ett slutgiltigt betyg : Fin klänning, kass frisyr, hemska glasögon, och många minus för att inte passat på att leverera budskapet med en symfoniorkester med smäktande stråkar i bakgrunden.

  Hade kunnat gå bättre.

  Svara
 2. MiT

   /  04/26/2017

  Svara
 3. MiT

   /  04/27/2017

  Svara
  • Jan

    /  04/27/2017

   Kawesa verkar vara en bedragare. Några andra slutsatser går inte att dra. Dessutom kackar hon i eget bo (hon stjäl material från andra forskarstudenter). Vilket inte är så smart. Undra hur långlivad hon blir på partiledarposten? I princip är det dock omöjligt att misslyckas med en disputation. Universiteten är ganska mycket skyddad verkstad.

   Svara
  • Pelle2

    /  04/27/2017

   Kawesa gör bort sig hela tiden.
   Är ju inte förvånad att hon är inblandad i en magisteruppsats om intersektionalitet,vithetshat och identitetspolitik.
   Superrasisten Kawesa förnekar sig inte….

   Svara
 4. MiT

   /  04/27/2017

  Svara
 5. MiT

   /  04/27/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  04/27/2017

   Om det lärs ut misslyckade system t.ex. Sovjetkommunism i positiv vinkel på gymnasieskolan, så hade jag inte haft minsta problem att avskeda hela kommunistgänget och stämpla ”Yrkesförbud” i deras röda lilla helvetes partibok. Om jag fick bestämma. Det här folket är ett gift , en paria, en bakåtsträvande klass av auktoritetsberoende intellektuella nickedockor.

   Svara
  • Jan

    /  04/27/2017

   Det vore väl konstigt om SKP inte bedrev kurser i kommunism. Ingenting fel med det. Lite lustigt är det dock att de måste lära sig vad marxism är. På 60-talet hade man taget för givet att SKP:are var insatta i sin egen ideologi.

   Svara
   • Pelle2

     /  04/27/2017

    Nej, det är inget konstigt att SKP bedriver kurser i kommunism. Frågan är bara vad gymnasielärarna som lär ut kommunismen hos SKP förmedlar för bild av kommunismen till sina elever ?
    Om dom är SKP:are,vilket man får förmoda,så lär dom ju försöka visa upp en positiv bild av kommunismen till sina elever också..

    Svara
    • Senior

      /  04/27/2017

     Glöm inte deras paroll:
     ”Det privata är politiskt”

     Kommunister har använt infiltration som strategi under en lång period, årtionden. (Snart ett sekel beroende på organisation.)

     Hjälpta och sponsrade av DDR med sina inflytelseagenter.

     Det är uppenbart att detta långsiktiga arbete givit frukt över förväntningarna, både i Sverige, FN, EU, samt andra länder.

     När t.o.m. Socialistiska kollektiva vänsterideologier som Sverigedemokraternas betraktas som högerextrema, ja då har de lyckats bättre än någonsin under kalla kriget.

     Svara
  • Rikard

    /  04/27/2017

   Hej.

   Lite läsning:
   [http://skolvarlden.se/artiklar/den-svenska-ddr-skolan]

   Längre text:
   [http://frivarld.se/wp-content/uploads/2015/02/t%C3%B6rnvall.pdf]

   SvD, bakom betalvägg tyvärr:
   [https://www.svd.se/vi-skulle-bli-ddrs-nyttiga-idioter]

   Gudmundson om samma ämne:
   [https://www.svd.se/svenska-skolan-skulle-forbereda-socialismen]

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Senior

     /  04/27/2017

    Lägg där till Östtyska ambassadens ”kulturcenter” där Sveriges mediaelit sippade rödvin och lät sig styras som inflytelseagenter eller nyttiga idioter.

    Svara
 6. MiT

   /  04/27/2017

  Svara
  • Jan

    /  04/27/2017

   Fridolin verkar ha stagnerat i stadiet ”lill-gammal”…

   Svara
  • Pelle2

    /  04/27/2017

   Han har ju rätt i att det kvittar hur smart du är om du inte är motiverad att studera.
   Däremot visar ju alla studier att dina chanser att lyckas med utbildningen ökar om du kommer från ett hem med studietraditioner och engagerade föräldrar.
   Sedan gäller det ju också att lärarna är välutbildade och bra pedagoger.

   Svara
  • Rikard

    /  04/27/2017

   Hej.

   Att det är elevens arbete som avgör hur mycket eleven lär sig, oavsett socioekonomiska faktorer, etnicitet eller kognitiv nivå lär fortsätta vara i strid med värdegrunden.

   Att ett barn inte har den självdisciplin och den moraliska mognad som krävs för eget ansvar för studier lär inte heller vara en insikt man är mogen för.

   Att lärarens kompetens inom sitt ämne är viktigare än pedagogiska, didaktiska och metodologiska hypoteser lär inte heller vara en talgdank som tänds.

   Att lärande sker genom att den som kan visar och berättar för den som inte kan, och den senare sedan övar under den kunniges överinseende, lär man inte heller vilja erkänna.

   Att dessa sanningar medför att skolan måste vara en hierarkiskt strukturerad organisation med strikta meritokratiska värderingar där elever såväl som lärare avancerar först efter att förmåga demonstrerats och prövats – och bestått provet – är politiskt omöjligt att erkänna, för då har socialister, socialliberaler och allmänt flum haft fel sedan 1950-talet.

   Att det kommer att ta minst tre generationer, eller fler, att återuppbygga en riktig skola (om det ens är möjligt längre) är bittert, och det är om vi i morgon dag börjar göra allt rätt.

   Att Fridolins och Bah-Kuhnkes text är rena ord-salladen är en pudding av besvikelse med bristen på förvånings körsbär ovanpå, för att försvenska en anglicism.

   Att man helst inte börjar en mening med ‘att’ blev jag lärd som liten kvanting, så jag må be mina gamla lärare om ursäkt.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 7. MiT

   /  04/27/2017

  Svara
 8. Vid det här laget är det övertydligt, för alla normalbegåvade, som befinner sig utanför den bekväma ”filterbubblan”, att den här bloggen är en kampanjblogg för SD. En blogg, som ”lajvar” gratisblogg, jämför sig med politism.se och ondgör sig över fackförbund och att feminism är liktydigt med islamism.

  En blogg, som hävdar att rättrogna antifemnister hatar islam. Och omvänt att rättrogna feminister älskar islam. Och röstar vänster om SD.
  Sanningen är väl snarare att de sanna antifeministerna finns i religiösa grupperingar, snarare än i ateistiska, pseudo-grupperingar, som i detta kommentarsfält?

  Varför inte bara skriva rakt ut: DETTA ÄR EN KAMPANJ- OCH PROPAGANDA-BLOGG FÖR SD?
  Sanna antifeminister vill inte ha någon feminism alls! Inte heller er pseudofeminism, där muslimhat förtäcks som omsorg om ”våra (vita) kvinnor/döttrar.
  Eftersom hudfärg, etnisk härkomst och politisk tillhörighet är helt irrelevant här.
  Liksom extrem-kapitalism nog är helt ovidkommande för världsutvecklingen och är ett fullt fungerande system, i motsats till alltid dysfynktionell kommunism.

  Tips: googla ”Google”-grundarna och begrunda för en sekíund, eller minut, deras obegripliga förmögenheter: 36 , resp. 38 miljarder (!) amerikanska dollar. Vilken teoretisk eller praltisk samhällsnytta har de två personerna tillfört.

  Framförallt har de berikat sig själva.
  Utvisa dem ur riket!

  Svara
  • sekund och praktisk

   Svara
  • Pelle2

    /  04/27/2017

   Tror inte att de flesta av oss här hatar ”normala” muslimer utan mera att vi tar starkt avstånd från islamister och den hederskultur som finns i vissa kretsar bland annat bland muslimerna.
   Fast du kanske gillar sådant ?

   Har inte sett att bloggägaren eller ens någon annan hävdar att man måste vara antimuslim
   om man inte gillar den radikalfeminism som genomsyrar vårt samhälle idag.

   Kan inte påstå att denna blogg direkt propagerar för SD heller utan mera att SD skall behandlas likadant som andra riksdagspartier och det håller jag med om även om jag själv inte är SD:are

   Hur vet du vem grundaren till bloggen är när han är anonym ?

   För övrigt undrar jag varför du hänger på denna blogg när du avskyr den ?
   Finns säkert någon muslimsk eller feministisk blogg som passar dig bättre…

   Fast förmodligen är du en åsiktsförtryckare som vill trycka ner åsikter som du inte själv gillar
   genom den sedvanliga brunmålningen av de som inte delar dina ideologier..

   Svara
   • Nej, jag stöder inga extremister, oavsett. Och det är intressant att betrakta vem/vilka som betecknar vem/vilka som extremist.

    När det gäller vänster-/högerskalan i politiken, så är den sedan länge daterad. Det förklarar varför ”sjuklövern” kan ses som en enda tjock risgrynsgröt, i avsaknad av mandeln med ”M” och där ingen oskuld längre finns att gifta bort, eftersom den solkiga brudens vita klänning och hennes ”renhet” inte längre betyder något i praktiken.

    ”Har inte sett att bloggägaren eller ens någon annan hävdar att man måste vara antimuslim
    om man inte gillar den radikalfeminism som genomsyrar vårt samhälle idag.”

    Det tycker jag dock är ett genomgående drag här, d.v.s. att islam i alla dess former sägs eller antyds vara fel och förkastligt.

    Vem, vid sina sinnens fulla bruk, kan rimligen gilla radikalfeminism?

    ”Kan inte påstå att denna blogg direkt propagerar för SD heller utan mera att SD skall behandlas likadant som andra riksdagspartier och det håller jag med om även om jag själv inte är SD:are”

    Inte heller jag är SD:are, som du kanske har förstått. I mitt tycke är SD ett sjukdomssymptom, så varför då välja att rösta på ett sådant?

    Visst har partiet sina poänger men som en bekant sade: varför inte ta det bästa från alla partier och starta…
    Lyckans Parti – LP – snurrar 33 varv runt jorden, för att förmedla Budskapet?

    Det kanske skulle kallas…populism?

    Jag tycker att termen ”välfärdschauvinism” (http://goo.gl/AbahPc) är intressant och träffande för t.ex. SD:s människosyn, vilken ibland även framskymtar på den här bloggen.

    Termen beskrivs sålunda (citerar alltsammans):
    ”Välfärdschauvinism (av ordet chauvinism) ett samhällsvetenskapligt begrepp som beskriver tanken och det ideologiska ställningstagandet att sociala förmåner bör vara begränsade till vissa grupper, ofta till ett lands medborgare till skillnad mot immigranter.

    Välfärdschauvinism är även en populistisk argumentationsstrategi. Den förekommer främst inom den främlingsfientliga diskursen och används därför främst av högerpopulistiska partier. Välfärdschauvinismen delar in befolkningen i två grupper: de närande som bygger upp och bevarar landet, och de tärande som inte bidrar till landet utan endast utnyttjar resurserna. Välfärdschauvinismen fokuserar på vad som betraktas som en kamp mellan dessa grupper; om de knappa resurser som finns, varför den ena gruppen ska gynnas och den andra gruppen missgynnas.

    Välfärdschauvinism innebär en retorisk länk mellan välfärdsstaten, som är uppbyggd av en hårt arbetande befolkning, och att den stora migrationen riskerar att underminera välfärden och därför ska de som bidrar till ekonomin få större tillgång till samhällets sociala förmåner än de som ej bidragit. I denna dikotomi kan även andra samhällsgrupper, så som socialbidragstagare och arbetslösa, anses vara den tärande gruppen.”.

    ”Närande”/”Bättre” mot ”tärande”/”sämre” människor. En svartvit världsbild, varken mer eller mindre.

    Även om ”man” inte behöver vara ”dumsnäll” och öppna sitt hjärta för alla och envar, à la Reinfeldt, så kanske ”man” behöver ha en mer nyanserad världsbild än en tvåfärgad och fler ögon öppna än det vänstra?

    När ledde dunkelt färgseende senast till ett bättre samhälle?

    ”Hur vet du vem grundaren till bloggen är när han är anonym ?

    För övrigt undrar jag varför du hänger på denna blogg när du avskyr den ?
    Finns säkert någon muslimsk eller feministisk blogg som passar dig bättre…”

    Minns inte att jag skrev att jag vet vem grundaren till bloggen är (har mina teorier dock) men en bloggvän till mig har berättat att han/hon har för avsikt att inom kort skriva mer på temat anonym VS ”storebror”. Vilket föredrar du?

    Ang. varför jag ”hänger på denna blogg”, som du beskriver det, så beror det på minst två saker.

    Dels att jag (och andra) blev tilldelad den rollen av autroriteter. Vilken roll blev Du tilldelad, Pelle2 och varför hänger du själv här, som lydig, menig soldat, om du ursäktar liknelsen?

    Dels att inläggen om radikalfeminism är läsvärda. I likhet med andra bloggar och ”informationskällor” finns det stort och smått, ibland guldkorn, ibland gödsel, med dess nödvändiga ingredienser.

    ”Fast förmodligen är du en åsiktsförtryckare som vill trycka ner åsikter som du inte själv gillar
    genom den sedvanliga brunmålningen av de som inte delar dina ideologier..”

    Det stämmer inte alls, Pelle2 och jag är övertygad om att du innerst inne är övertygad om det själv. 🙂

    Svara
  • Kalle

    /  04/27/2017

   Snygg halmgubbe!
   Är det inte bättre att du håller dig till dina låtsaskompisar som endast existerar i ditt huvud?
   BosseBurqa 12 och vad de nu heter, helt ärligt vilket trams.

   Svara
   • Relativt ärligt: tack för din komplimang, ditt odelade smicker och dina varma ryggdunkningar! Nu får det väl ändå lov att räcka, för snart rodnar jag av skam över att inte kunna, med motsvarande känsla av respekt, återgälda din stora kärlek.

    Kärlek i all ära, hade dock sett fram emot ett litet argument från din sida. Och att du redogjorde för halmgubbarna i ditt huvud. Eller dina kompisar påskkärringarna?

    Fråga: är du min låtsaskompis, eller blott en 50-talsbild av en rågblond pojke, på den kaviartub, som jag medvetet aldrig köper?

    Svara
  • Senior

    /  04/27/2017

   Jag förstår om du anser att denna blogg är en kampanjblogg för SD, men du måste lära dig skillnaden mellan korrelation och kausualitet.

   SD behöver ingen blogg som för deras talan, det räcker med att de andra partierna för sin talan för att folk skall strömma över till SD.

   Svara
   • Bra att du anser dig förstå vad du anser mig förstå. Då har vi kommit någonstans på vägen mot samsyn, den ultimata, någonsin? Men jag måste, enligt dig, ändå lära mig något? Därmed avviker samsynen i hittills oanad färdriktning, utan karta eller kompass.

    Det du skrev här:
    ”SD behöver ingen blogg som för deras talan, det räcker med att de andra partierna för sin talan för att folk skall strömma över till SD.” har tidigare skrivits på bloggen: http://goo.gl/Zc0Z7C (2015-07-23) och vid andra tillfällen.

    Svara
  • MiT

    /  04/27/2017

   Så vad tycker du i Stockholms kommuns kommunfullmäktiges debatt var knivskarpt och logiskt? Att vägra veta vilka kostnader man har? Låtsas gråta med darrande underläpp och sprucken röst? Reagera med känslostormar när man inte vill veta vilka enorma vinster man påstår sig göra? Som försöker prata om precis allt utom just det som det handlar om? Att heltidspolitiker som är arvoderade av skattebetalare på allvar verkar tro att man kan sina betala kostnader med darrande underläpp och sprucken röst? Osv?

   Till ditt övriga: Det är tämligen förvirrat och i princip omöjligt att svara på så förvirrade grejer men jag ska försöka. Nej, det är ingen kampanjblogg för SD, då hade jag skrivit mycket mer positivt om dem plus att jag flera gånger har ”kommit ut” som S-röstare och blankröstare. Endast de två sakerna som jag röstat på. Någonsin. S eller blankt.
   Jag ”jämför” mig inte alls med Politism mer än i MYCKET raljanta ordalag när det handlar om deras GIGANTISKA miljonförluster och att trots deras uppbackning med både miljoner och trafik så är min gratisblogg då och då större än deras miljonsatsning och gratistrafik från Nordens största tidning. ENDAST då har jag jämfört mig med dem. Aldrig annars. Endast i raljanta sammanhang.
   Jag har FLERA GÅNGER noga påpekat att jag gillar facket som idé. Flera gånger alltså. Flera gånger har jag sagt att jag är FÖR facket men att det blivit sjukt och tappat bort sig och numera verkar se det som att arbetarna bara finns till för deras skull i stället för tvärtom, att det nu bara är ett äckligt pampvälde.
   Resten är extremt obegripligt
   T ex detta:
   ”En blogg, som hävdar att rättrogna antifemnister hatar islam. Och omvänt att rättrogna feminister älskar islam. Och röstar vänster om SD.”
   Du måste vara förvirrad.

   Eller det här:
   ”Sanningen är väl snarare att de sanna antifeministerna finns i religiösa grupperingar, snarare än i ateistiska, pseudo-grupperingar, som i detta kommentarsfält?
   Varför inte bara skriva rakt ut: DETTA ÄR EN KAMPANJ- OCH PROPAGANDA-BLOGG FÖR SD?”
   Du måste vara förvirrad, nu är jag övertygad.

   Finns det en hel del SD:are i kommentarsfältet? Garanterat! Många moderater? Garanterat! Många sossar? Garanterat det också! Osv. Men det beror nog inte på att jag sprider propaganda för SD utan för att vi delar idén om att galenskap och vansinne är just galenskap och vansinne. De flesta sossar känner nog inte igen S som det är nu när de i sjunger Halleluja medan landet sjunker. De flesta moderater känner nog inte alls igen sig i M de senaste 15 åren. Osv.
   Du hittar SÄLLAN något som riktar sig till muslimer i allmänhet och som är negativt, det finns en och annan som trampar över lite i kommentarsfältet men det är allt. Men visst, tycker man inte att det är problematiskt att det t ex i vissa områden i Göteborg är över 20% av de muslimska skolungdomarna som stödjer IS, att det faktiskt är ett problem att nästan 100% av alla terrordåd i världen utförs av muslimer (brukar skriva terrorister eller islamister i stället för muslimer men gör ett undantag bara för din skull…), att så fort det finns en moské så nog fan har de starka kopplingar till extremism. Ofelbart! Kan du nämna en moské i Sverige som inte haft det? Bara slump…? Även du måste väl inse att det finns vissa problem?
   Sen vet jag inte vad “Google”-grundarna, som du kallar dem, och deras förmögenhet har med min gratisblogg att göra?
   Plus en del annat obegripligt svammel från dig som jag inte ens kan gissa vad du menar.

   Svara
   • Det är smurf och smurfigt att du gör helium-/smurf-röster på dina smurfmotståndare men varför inte släppa in SD-smurfarna i debatten? De kan ju ha sina egna djupa basröster, för att förhöja den tänkta smurf-, eh, humornivån?

    ”Så vad tycker du i Stockholms kommuns kommunfullmäktiges debatt var knivskarpt och logiskt? Att vägra veta vilka kostnader man har? Låtsas gråta med darrande underläpp och sprucken röst? Reagera med känslostormar när man inte vill veta vilka enorma vinster man påstår sig göra? Som försöker prata om precis allt utom just det som det handlar om? Att heltidspolitiker som är arvoderade av skattebetalare på allvar verkar tro att man kan sina betala kostnader med darrande underläpp och sprucken röst? Osv?”

    Om jag finge bestämma så skulle jag helst avskaffa politiker och polis, eftersom de är utländska, grekisks påfund. Eller bävad tycker du?

    Du nämner ”sprucken röst” men väljer att förvränga densamma presentera den i ännu sämre dager. Varför då?

    Du känner säkert till begrepppen ”ethos”, ”patos” och ”logos”.
    (http://goo.gl/87336s)

    ”Ethos (grekiska ἔθος – etos, sed, lära), ibland benämnt som etos, är ett begrepp inom retoriken som används för att definiera en talares trovärdighet. Ethos syns ofta ihop med uttrycken logos och patos. Inom retoriken utgör de tillsammans de tre grundläggande medlen för att övertyga. Man ska se till att ha dessa tre uttrycken för ett bra tal.”

    Tanken är att de begreppen ska vara i balans, om talaren ska uppnå trovärdighethos ”massan” – ”de breda folk-(/troll-)lagren”. Tycker du att du har uppnått den, eftersträvade (?) balansen?

    Uttrycker du framförallt ethos, patos eller logos?

    Någon åsikt om ”välfärdschauvinism”: http://goo.gl/nLVzVf?

    ”Till ditt övriga: Det är tämligen förvirrat och i princip omöjligt att svara på så förvirrade grejer men jag ska försöka. Nej, det är ingen kampanjblogg för SD, då hade jag skrivit mycket mer positivt om dem plus att jag flera gånger har ”kommit ut” som S-röstare och blankröstare. Endast de två sakerna som jag röstat på. Någonsin. S eller blankt.”

    Ok, det är ju en högst subjektiv uppfattning, att något är ”tämligen förvirrat”.
    Förvirrat, eftersom betraktaren tittar in utifrån sekten?
    Klassisk härskar-retorik: dumförklara den, som tycker något annat.

    Om du inte driver någon kampanjblogg för SD, så varför skriver du aldrig något positivt om andra partier?
    Har det aldrig någonsin slagit dig att namnet på din blogg – ”Toklandet” – säger mer om dig, än det, som du vill beskriva?

    ”Jag ”jämför” mig inte alls med Politism mer än i MYCKET raljanta ordalag när det handlar om deras GIGANTISKA miljonförluster och att trots deras uppbackning med både miljoner och trafik så är min gratisblogg då och då större än deras miljonsatsning och gratistrafik från Nordens största tidning. ENDAST då har jag jämfört mig med dem. Aldrig annars. Endast i raljanta sammanhang.
    Jag har FLERA GÅNGER noga påpekat att jag gillar facket som idé. Flera gånger alltså. Flera gånger har jag sagt att jag är FÖR facket men att det blivit sjukt och tappat bort sig och numera verkar se det som att arbetarna bara finns till för deras skull i stället för tvärtom, att det nu bara är ett äckligt pampvälde.
    Jaha, men om nu dina uppgifter stämmer: vem företräder du? Arbetsgivarna? Näringslivet? S? SD? F!?
    Om du är en person i maktposition, så varför raljerar du bara, istället för att ta i ”med hårdhandskarna”?

    ”T ex detta:
    ”En blogg, som hävdar att rättrogna antifemnister hatar islam. Och omvänt att rättrogna feminister älskar islam. Och röstar vänster om SD.”
    Du måste vara förvirrad.”

    Tyvärr inte för, ditt vidkommande, även om måttet av förvirring är subjektivt bedömt och utdömt.
    Det är precis det intrycket din blogg ger dina läsare!

    ”Eller det här:
    ”Sanningen är väl snarare att de sanna antifeministerna finns i religiösa grupperingar, snarare än i ateistiska, pseudo-grupperingar, som i detta kommentarsfält?
    Varför inte bara skriva rakt ut: DETTA ÄR EN KAMPANJ- OCH PROPAGANDA-BLOGG FÖR SD?”
    Du måste vara förvirrad, nu är jag övertygad.”.

    Var det något otydligt där?

    ”Finns det en hel del SD:are i kommentarsfältet? Garanterat! Många moderater? Garanterat! Många sossar? Garanterat det också! Osv. Men det beror nog inte på att jag sprider propaganda för SD utan för att vi delar idén om att galenskap och vansinne är just galenskap och vansinne. De flesta sossar känner nog inte igen S som det är nu när de i sjunger Halleluja medan landet sjunker. De flesta moderater känner nog inte alls igen sig i M de senaste 15 åren. Osv.””

    Varför detta fokus på ”de senaste 15 åren”?

    Vilka är ”vi” i ”vi delar idén om”, o.s.v.?

    Ok, så det finns olika sorters människor här men vilken är bloggens målgrupp?

    Svara
    • MiT

      /  04/28/2017

     ”Jaha, men om nu dina uppgifter stämmer: vem företräder du? Arbetsgivarna? Näringslivet? S? SD? F!?”
     Varför måste jag företräda någon mer än mig själv? Får JAG inte ta upp sånt som JAG tycker är dåligt utan att företräda någon?

     ”Om du är en person i maktposition, så varför raljerar du bara, istället för att ta i “med hårdhandskarna””
     Om jag INTE är någon i en maktposition då?

     Svara
     • Du företräder inte dig själv men OM du gör det, så varför inte berätta mer om vad bloggen handlar om? Varför berättar du inte mer om dina kopplingar till ”Dumheter24”, ”lady Dahmer” och ”Kakan”, vilka du ondgör dig över men ganska ofta länkar till, och valet av namn på bloggen? Många kanske vill veta mer om det?

      Tänk OM du ÄR en person i maktposition då?
      Vem söker du lura och varför?!

   • Det du kallar ”svammel” handlar om vilka, som väljer en clown, som du ibland skriver om. USA:s president.
    Varför kallar du det ”svammel? Tycker du att det är ”svammel” att ”Google” äger dig? Förstår du verkligen inte vart ditt fokus bör riktas? Inte mot muslimer utan mot ”Storebror”?

    Svara
  • Senior

    /  04/27/2017

   Ser du inte samhällsnyttan med google och dess förmåga att sprida information är du mer än lovat okunnig om vikten av dylika ting.

   -Det är just en av anledningarna till att samhällen (och mänskligheten) utvecklas, att människor slipper börja från noll hela tiden utan kan dra nytta och bygga vidare på andras erfarenheter, och undvika deras misstag.

   Att produkten sedan är så omåttligt populär att de blir stenrika på kuppen är snarare just en bekräftelse på samhällsnyttan.

   Jag kan rekommendera att du sätter dig vid datorn och googla så du också blir lite bildad i hur saker hänger ihop.

   Svara
   • Senior

     /  04/27/2017

    ….Du kan ju börja med att googla orden ”kausualitet” och ”korrelation”

    Svara
    • Ja, du skrev de orden förut men jag kanske begagnar mig av andra källor än du? Vilken kausalitet förde dig hit till mig och vilken korrelation har det till din poäng?

     Svara
   • Berätta gärna mer om vikten av att sprida saker och ting, varav det mesta, av majoriteten sannolikt skulle klassificeras som rent skräp.

    Det handlar inte främst om spridandet och möjligheten till det, utan om det maniska, myndighets-sanktionerade, paranoida kontrollbehovet hos ”storebror”!

    Det finns ingen som helst samhällsnytta med Google, bara egennytta, mer av ”storebror” och miljardärers eget berikande och vinstintressen. Hur kommer Google och dess millimeter-positionering mänskligheten till del? Tror du på riktigt att GPS och liknande teknologo verkar i Din tjänst och finns till för just Din skull? För att judt Du ska kunna hitta till platser eller din borttappade telefon? Eller är det tvärtom så att platserna och din telefon ska kunna hitta dig, t.o.m. när du inte alls vill?

    Hört talas om sökmotorn ”duckduckgo”: http://goo.gl/VI7jYf.
    Där man inte sparar sökarens användaruppgifter, ip-adress, etc?
    Varför inte välja den? Varför är den inte större och vilka skulle då förlora eller vinna på det? Vill inte göra reklam här men undtar lite över det.

    ”Att produkten sedan är så omåttligt populär att de blir stenrika på kuppen är snarare just en bekräftelse på samhällsnyttan.”
    NEJ, det är ett mått på att tron kan förflytta berg, fast ur Mammons, ateistiska synvinkel.
    T.ex. den kollektiva, materialistiska tron att man ”måste” köpa senaste ”i-phonen”, måste uppdatera eller uppgradera, vad det nu än må vara. Att en produkt, t.ex. Justin Bieber, är omåttligt populär handlar framförallt om marknadsföring/reklam och att för massan presentera någonting, som den inte behöver, på ett sätt så att den blir övertygad om att det är det absolut viktigaste. T.ex. SD.

    Jag förstår det som att du tycker om att ”googla” men det är tråkigt om tekniken blir din ”extrahjärna”, eller hur?

    Svara
    • Senior

      /  04/28/2017

     Jorå, jag känner till den, liksom Tor och andra alternativ. De är också bra för sina funktioner.

     Behöver jag veta mer om hemautomatisering, vill ha tips på vad som kan vara felet på min bil, vill veta lite mer om en stad, sevärdheter i skövde. Etc etc. Där fyller sökmotorer en stor samhällsnytta, där alla kan bidra med och hämta kunskap på de sajter som förmedlas.

     Till dessa vardagliga sökningar uppskattar jag den riktade reklamen då jag kan få förslag på ställen att handla tex. reservdelar som jag annars inte visste fanns.

     Liksom min GPS kan hjälpa mig att hitta till platser, förhindra att jag kommer vilse i svampskogen och så vidare.

     Jag är fullt medveten om att jag därmed också kan spåras, vilket kan vara en enorm fördel när jag ligger med brutet ben i skogen.

     Har jag ärenden som jag inte vill att storebror ser, ja då finns en uppsjö andra alternativ att ta till. Det ena utesluter inte det andra.

     Dessutom:
     Alla dessa tekniska innovationer har funnits hos storebror långt innan de når dig som konsument. Utan storebrors behov av dessa saker skulle du leva kvar i stenåldern. Det är och har alltid varit detta som varit drivande i utvecklingen.

     Jag är mest tacksam att storebror delar med sig av sina kunskaper, men man måste vara medveten om baksidan på det…

     Svara
  • Nilsson

    /  04/27/2017

   Alla är vi hjärntvättade på vårt eget sätt p.g.a. uppväxt, socioekonomisk ställning o.s.v.
   Problemet med såna som du är att du har väldigt liten förståelse för detta och avfärdar dina meningsmotståndare som ”onda”.

   Svara
   • Du är något viktigt på spåren.
    Problemet med sådana som du är att du är en del av dem som du beskriver, fast utan att själv inse det. Och att du har fel om mig.

    Svara
    • Senior

      /  04/28/2017

     Brukar din brorsa kalla sig MJ förresten?

     Likheterna mellan dig och din brorsa är i så fall slående. 😉

     Svara
     • Nykteroklok

       /  04/29/2017

      Nej, de är sannerligen inte slående.

  • Rikard

    /  04/27/2017

   Hej.

   1) Vad ingår, konkret med namn, i ‘filterbubblan’?
   1b) Har alla samma ‘filterbubbla’?
   2) På vilket sätt ‘lajvar’ Toklandet gratisblogg?
   3) Vilka partier är vänster om SD?
   4) Vad är en pseudo-gruppering?

   Jag skulle kunna fortsätta, men det räcker väl så, så säg?

   Vad har Googles grundare med den här bloggen att göra?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • Hej.

    1)
    det är i princip vad sökmotorer och riktad reklam väljer att du ska läsa, se och höra men ytterst vilka intressen du har. Eller tvärtom. T.ex. ville du köpa godiset i kassan, eller köpte du det, p.g.a. impulser? Vilka namn tänker du på!
    1b)
    nej, det beror på var du befinner dig och på det jag skrev ovan.
    2)
    genom påståenden om att bloggen drivs av en person, helt gratis, utan politiska syften. Det är uppenbart felaktigt! Och du är en av dess admins?
    3)
    ”sjuklövern”? Enligt bloggen alltså.
    4)
    Med ”pseudo-gruppering” menar jag ”astroturf” och eftersom du är f.d. lärare så känner du säkert till ”Stanford prison experiment”? D.v.s. ett slags psykologiskt experiment, för att väcka reaktioner.

    Vet du hur det gick med Stanford-experimentet, Rikard? Det avbröts i förtid.

    Ja, det räcker så Rikard.
    För ditt vidkommande är jag tillräckligt insatt. Tyvärr.

    Mvh

    Svara
    • Kristian

      /  04/28/2017

     Stanford, ja, ett subjektivt experiment utan vetenskaplig distans, där försöksledaren deltar i experimentet, och experimentet bevisar teser som försöksledaren har baserat hela sin karriär på.

     Svara
 9. Pelle2

   /  04/27/2017

  Eva Franchell försöker återigen hävda att Trumpanhängarna mer eller mindre alla består av vita,patriarkala och misslyckade amerikanska män.Detta trots att undersökningar visar att många kvinnor röstade på honom också.
  Till vittne för denna åsikt tar hon 1 pastor i Detroit..
  http://archive.is/8hEzQ

  Svara
 10. Olof

   /  04/27/2017

  Om jag förstått det rätt så har Kanada en variant av uppehållstillstånd där någon annan (person/organisation) kan garantera ekonomi och beteende för den sökande. Det skulle kunna vara ett alternativ för Sverige. Det skulle vara väldigt intressant att se alla dessa ‘välkomnande’ människor som välkomnar med andras pengar men som sällan lägger mer än utdelande av bullar några helger, utlånande av ett rum i någon månad, etc, innan de tröttnat.

  För den obehagliga sanningen är ju att vad människor som Åsa Lindhagen här egentligen menar är ‘kära lilla vän, du är välkommen här, men skulle jag personligen behöva försörja dig skulle jag hellre köra dig tillbaka till mellanöstern och sparka ut dig ur bilen än ta det ansvaret’.

  De goda tankarna överlever helt enkelt inte en konfrontation med verkligheten, men dessa människor klarar inte av den kognitiva dissonansen mellan de olika ideerna de försöker hålla i huvudet samtidigt.

  Svara
 11. Kristian

   /  04/28/2017

  Jösses.
  Tog paus ett par dagar och missade nästan detta guldkorn!

  Svara
 12. Motkraft

   /  04/28/2017

  I sitt snyftande och upprördhet så lyckas de faktiskt både ljuga men också ärligt tala om hur skruvat de resonerar. Naturligtvis så ljuger de så det visslar om det att det skulle komma massor av läkare och att det hela går med vinst.

  Men i sina känslostormar så avslöjar de också hur de tänker. Eller hur de undviker att tänka. De bryr sig inte om om samhället faller ihop. Godhetsknarkandet är nummer ett, medborgarna är nummer två (numera ännu längre ned, de själva och sitt skrå ligger över medborgarna, de är mer intresserad av att förskansa sig arvoden, lägenheter, toppjobb osv).

  Nu kommer inte många att se videon av denna debatten. Annars så skulle nog den tydligheten i att politikerna är helt ointresserade av att upprätthålla samhällskontraktet få en och annan att lägga sin röst på annat sätt nästa val.

  Svara
 1. Djupt politiskt samtal mellan Grejdović och Ganman! | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 4 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: