Miljöpartiet och islamismen del 2

Hade ju Miljöpartiet och islamismen del 1 igår, nu är det dags för del 2.

Här är alltså del 2

Precis som igår så kommer alla bilderna som är med i klippet här nedan. För den som vill läsa vad det står på dem i lugn och ro. Och bli påmind…

”Den ädla flagga”. IS-flaggan alltså.

Medlem i Miljöpartiet såklart.

Och med på Säpos lista över terrorfinansiärer…

En miljöpartist i Skåne, en i mängden verkar det som, skulle bjuda in en muslimsk föreläsare och ville väl antagligen inte ha någon jättekontroversiell

så han valde Usama bin Ladens mentor…

Klart att den välkända moskén i Gävle uppmanar till att rösta må Islamistpartiet de gröna!

Kaplan umgås med Erdogans man i Sverige. Där kan man prata om påverkansoperationer utifrån! Det här är på helt annan nivå än några twitterkonton som sprider tramsiga påhitt om saker och ting…

För Erdogans man i Sverige, Rafet Candemir, är förutom hårt involverad i främmande makt också miljöpartistisk politiker. Såklart.

Turkiska staten, dvs Erdogan, styr nu i ett antal moskéer i Sverige.

Kaplan och Candemir.

Miljöpartisten Ali Khalil är ordförande i idrottsklubben som upplät lokal så att Erdogan via ombud kunde valkampanja i Sverige och hota folk hit och dit. Khalil har även varit involverad i Islamic Relief som misstänks för terrorkopplingar.

Så gick det till när man gav bort moskén i Malmö till Turkiet som nu kontrollerar den fullständigt. Såklart var den en miljöpartist som såg till att det kunde bli så.

”Det blev bara så”…

Sett så här i backspegeln så kan man undra om Wetterstrand är nöjd med sitt ställningstagande då…?

Det där interna tecknet som nästan alla miljöpartister använder överallt kan det betyda ”Så här många fruar får man ha!”? Eller ”Så här många olika identiteter får man ha i Sverige när Miljöpartiet är med och styr”?

Hon är med i partistyrelsen för Miljöpartiet.

Väldigt många miljöpartister verkar gilla Erdogan skarpt.

Några miljöpartister som är med i Kaplans och Khans lilla islamistorganisation.

Tufft att vara miljöpartist om man är en vit, heterosexuell medelålders man för då är man inte ens människa.

Alice Bah Kuhnke gillade inte att det avslöjades att Kaplan mest var intresserad av att umgås nära och flitigt med både främmande makt och extremister.

Själv har hon dock inga problem med att göra samma sak. Dessutom ska ju svenskarna utbildas i islam och då tycker Kuhnke att inget passar bättre än islamister.

Nej. Alla som är lite normala tycker det är helt orimligt…

Nähä, inga tecken på sånt alltså. Man låter alltså främmande makt ha tentakler ända in i regeringen och låter dem styra och ställa på andra områden i Sverige genom Miljöpartiets försorg. Och så säger de att de inte är infiltrerade…

Alla ska med!

Några år och ett terrordåd senare:

Så är det fotboja och ut som gäller.

Miljöpartiets nya logga. ”Fyra olika identiteter får man ha i Sverige som asylsökande när Miljöpartiet styr!”

I år skrev S och MP ett gemensamt ställningstagande om extremister, om hur farligt det är att släppa in dem i värmen. Ni vet, Miljöpartiet skriver om att det är olämpligt. Gissar att Miljöpartiet inte räknar Grå Vargarna, Milli Görüs, AKP och Erdogan eller islamister som extremister…

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

78 kommentarer

 1. Jösses:

  http://www.gp.se/nyheter/debatt/sverige-beh%C3%B6ver-de-afghanska-ungdomarna-1.4255543

  Vi ”skriker” efter arbetskraft – varför kommer inte dessa afghanska ungdomar i arbete då? För övrigt så lär en heroinmissbrukare kosta tio miljoner per år…

  Svara
  • Gigas

    /  05/01/2017

   Eftersom att inlägget handlar om Miljöpartiets diverse kopplingar så skulle det vara intressant att veta om en av undertecknarna av debattartikeln ,Frans Schlyter, är släkt med Carl Schlyter som sitter i riksdagen för Miljöpartiet.

   Svara
   • Embryo

     /  05/01/2017

    De är inte kompisar på Facebook och Frans Schlyters FB-kompisar som heter Schlyter är inte heller kompis med Carl Schlyter (och Carl Schlyters FB-kompisar som heter Schlyter är inte kompis med Frans Schlyter).

    Nu behöver ju så klart inte det betyda att de inte är släkt, men särskilt nära varandra verkar de inte stå.

    Svara
 2. Pelle2

   /  05/01/2017

  OT:
  Nyheterna på radion intervjuade LO,s chef Karl-Petter Thorwaldsson.
  Han sa i ett första maj tal att de ville satsa 70 miljarder på vård och skola.
  Reportern hade då fräckheten att fråga var pengarna skulle komma i från.Thorwaldsson sa
  sa då ungefär att skattepengar kom in i stor mängd eftersom Sverige går så bra nu.
  Han sa också att detta var en skillnad mot för fyra år sedan när dom krävde samma sak men att man då hade behövt låna pengar.
  Reportern frågade då om det inte fanns andra saker som också krävde mera pengar.
  Trots att Thorwaldsson precis har sagt att det kommer in mycket pengar och hade råd att satsa 70 miljarder på vård och skola så sa han sig inte vara främmande att öka beskattningen på kapital och förmögenheter.

  Hur skall han ha det ? Antingen går Sverige bra och har råd att göra satsningar eller så har vi inte råd utan skattehöjningar.

  Fast för en socialist finns det alltid mera pengar att hämta hos någon annan…

  Svara
  • Den ena, kära Statsministern, lovar en miljard till vården vilket är kaffepengar räknad på nuvarande befolkning, legal och illegal. Thorwaldsson höjer budet till 70 miljarder vilka han inte har och han sitter väl inte i Regeringen så han kan inte lova ut ett enda öre av skattepengar eller styr LO i bakgrunden?
   70 miljarder är ungefär Migrationsverkets peng 2016. Ska de lägga ner Migrationsverket kanske?
   Nej, de höjer väl skatten eller startar en utredning som ska vara klar 2018 i november.

   Svara
  • PATRICK

    /  05/01/2017

   Precis! Socialist är bara ”finare” namn för tjuv, och har man inte positionen så man kan agera socialistiskt så har man tjuvmentaliteten iaf. Sedan är ju trams om allas rätt till samma utfall patetiskt, alla människor är inte lika mycket värda eller förtjänar lika mycket.

   Svara
 3. Pelle2

   /  05/01/2017

  Johan Westerholm på ledarsidorna tar upp Miljöpartiets ras i opinionen och hånar Fridolin:
  Han avslutar med följande om sannolikheten för att Fridolin skall avgå:

  ”Peter Eriksson kan mycket väl vara den som efterträder Gustav Fridolin och räddar Miljöpartiet kvar i Riksdagen nästa val om Fridolin kan se bortom sitt eget ego vid partiets kongress 2018.

  Men sannolikheten för att detta skall ske bör betecknas som marginell. Gustav Fridolin är, i politiska eller de religiösa kretsar han är sprungen ur, inte känd för att ha en annan åsikt om sig själv annat än att han är ett underbarn. Fridolin förstår helt enkelt inte, vare sig intellektuellt eller känslomässigt, att han gått från att vara en tillgång till en belastning för hela miljörörelsen och därmed regeringen.”

  Svara
 4. Pelle2

   /  05/01/2017

  Johan Westerholm skriver också bra om hur Regeringen urvattnar välfärden och vill skjuta över försörjningen av flyktingarna på kommunerna.
  https://ledarsidorna.se/2017/05/forsta-maj-2017-urlakningen-av-den-svenska-valfarden/
  Han avslutar med följande:’
  ”Regeringen vattnar ur välfärden för att de är av nöd tvungna, reformerna måste vara genomförda i god tid innan valrörelsen. Pengarna räcker annars inte till. Och överrullningen börjar nu på kommun och på individ för att kulminera lagom på valdagen om allt går enligt plan.”
  Kommunerna skall alltså ta det ekonomiska ansvaret för den havererad asylpolitik som denna men även den tidigare borgerliga regeringen stod för. Detta skall naturligtvis göras så snart som möjligt innan valet så att valboskapen förhoppningsvis glömmer bort vem som har orsakat kaoset i kommunerna.
  Partier som Centern och Vänsterpartiet som fortfarande vill ha mer eller mindre oreglerad invandring borde skämmas extra mycket. Även Miljöpartiet, som var dom som tryckte på för totalt oreglerad invandring, skall skämmas ordentligt. Må dom åka ur riksdagen.
  Fy fan säger jag !

  Svara
  • Gorby

    /  05/01/2017

   Socialdemokraterna skickar ut alla migranterna till kommunerna.
   Enligt Bert Karlsson är det Morgan Johansson som ligger bakom detta. Alla anläggningarna ska vara nedlagda innan juli månad. Detta för att slippa detta problem inför det kommande
   valet…

   Svara
   • Jans

     /  05/01/2017

    Hehe… ”slippa problem”. När kommunalskatten skjuter i höjden och diverse asylrelaterade problem dyker upp så hjälper det nog föga att just statens kostnader minskat. Regeringen kanske upplever sig slippa problem men inte folket. Kreti och pleti måste ju betala i vilket fall som helst. Det blir ju nästan tydligare på kommunnivå. De ansvariga kommer att få betala både på riksnivå och kommunalnivå på valdagen.

    Svara
  • Grodan Boll

    /  05/01/2017

   Urvattningen av den svenska välfärden börjar nu samtidigt som överrullningen av det ekonomiska ansvaret till kommunerna nu tilltar.”

   Det här är inget nytt. Vi är några som varnat för detta en längre tid. Att stat/mig.verk dumpat en massa invandrare på kommuner och lovat försörja dem en kort tid har vi sedan länge blivit informerade om. Att de därmed sitter på en tickande ekonomisk bomb har de flesta som inte är just kommunpolitiker listat ut.

   Regeringen vattnar ur välfärden för att de är av nöd tvungna, reformerna måste vara genomförda i god tid innan valrörelsen. Pengarna räcker annars inte till. Och överrullningen börjar nu på kommun och på individ.

   Man får hoppas att valboskapen straffas i tid till nästa val. Sjukvården säger sitt, polisen säger sitt och snart kommer de kommunala skattesatserna säga sitt. Någon gång trillar poletten ner. Jag hoppas den gör det innan nästa val och inte efter.

   Någon som vet någonting om det kommunala utjämningssystemet?

   Vad jag vet går inte Malmö bättre ekonomiskt sedan de där miljarderna sköts till. Om problemen är lika stora eller större, samtidigt som utjämningspotten minskar, kommer det bli mycket intressant att se hur de håller sig flytande.

   Svara
   • Det intressanta med ju Malmö är ju att redan 2004 så motionerade en vänsterpartist (!) om att få flyktingstopp dit för att reda ut vad de redan åtagit sig. Givetvis utskällning. Givetvis fortsätter Malmö köra rakt i diket.

    Jag tror den där Stockholmsdebatten häromdagen är det perfekta exemplet på varför Malmö gått åt helvete.

    Svara
    • Ja. Stämmer nog fast det är många ingredienser i Malmös förfall. Evig sossestyre i Malmö borde ha blivit ett riktigt folkhem? Vad kunde gå fel? Röda hjärtan överallt eller var det rosor.
     Skrev också om den Stockholmska ”kärleksdebatten” på min blogg av ren ilska.

     Svara
     • Jag är ”sosse” men även jag kan grundläggande saker som inkomst/utgifter.

      Det lärde mina föräldrar mig när jag fick min första veckopeng. Jag var 5/6.

     • Senior

       /  05/01/2017

      Hur kan du då vara sosse? 😉

     • Jan

       /  05/01/2017

      Malmö hade varit en ren framgångssaga utan u-landsinvandringen. Pendelavstånd till Köpenhamn och kontinenten. Nära till det mesta.

   • Senior

     /  05/01/2017

    Ja……… vad skall jag säga…

    Tag Sossarnas valspråk ”Av alla efter förmåga, åt alla efter behov” så får ni första ledtråden.

    Ledtråd två: ”Internationalen” eller ”komintern” eller vad de heter nuförtiden.

    Lägg ihop detta så får ni dagens framgångssaga gällande (den ekonomiska) flyktingvågen.

    Socialistiskt styre i praktiken!

    Skillnaden mellan socialism och Nationalsocialism torde vara just ”komintern”….

    Detta förklarar också det Svenska bistånd som utgår till ett antal kommunistländer på ruinens brant för att hålla konstgjord andning på dem tills vi är lika bankrutt som de.

    Svara
 5. JAN

   /  05/01/2017

  Sorgligt…..?

  Skickat från min iPhone

  Svara
 6. MiT

   /  05/01/2017

  Som sagt, det där med SAS var bara en kampanj… Vilket alla hyfsat normala i skallen fattade så fort man såg artikeln…

  Svara
 7. MiT

   /  05/01/2017

  De där guldklimparna i Växjö som SVT är så rädd om och har snyftreportage om

  *https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10211472942812783&set=a.1311283875733.42521.1639713503&type=3*

  Svara
  • G

    /  05/01/2017

   Kokar av all min ”godhet”, fy fan vilket jävla samhälle vi fått.
   Lite från hennes blogginlägg som han länkar till…

   ”…[..]..De två 21-åringarna döms till 10 månaders fängelse vardera för misshandel och 18-åringen till 50 timmars ungdomstjänst. Samtliga nekar till brott.

   De blev dömda och straffet är enligt straffskalan hårt, vilket jag är lättad över. Jag anser dock att deras handlingar borde få större konsekvenser, de två 21-åringarna som ej innehar svensktmedborgarskap har enligt mig förbrukat sina uppehållstillstånd och borde utvisas, 18-åringens asylansökan borde i direkt anslutning till att ha blivit dömd för ett våldsbrott avslås.

   De två 21 åringarna är tidigare dömda och en av dem blev utsläppt från fängelset fem dagar innan han överföll oss. Han dömdes i maj förra året till åtta månaders fängelse för försök till grov misshandel och våldsamt upplopp på Araby. Han hade i december 2015 skjutit raketer mot poliser och kastat stenar mot en polisbuss.(forts)”.
   http://blogg.alltforforaldrar.se/claudiacrowleysorensson/2017/04/27/domedagen/

   Svara
 8. MiT

   /  05/01/2017

  Svara
 9. MiT

   /  05/01/2017

  Svara
  • Svenne

    /  05/01/2017

   +tråden

   Svara
   • G

     /  05/01/2017

    ”vi finns” Ja, det märks. Jag finns också, din poäng ?

    ”vi”, som vanligt talar en muslim för alla andra utan att tänka på att de s.k liberala muslimer inte direkt håller med henne, men enligt henne är de väl inte ”riktiga” muslimer kan jag tänka mig.

    Svara
   • G

     /  05/02/2017

    Hawa nedan, hon som skrev ”vi finns”, kallar alltså IS-terroristerna som dödades av MOAB i Afghanistan för ”folk” som vi ska sluta bomba.

    Svara
   • G

     /  05/02/2017

    Svara
    • Pelle2

      /  05/02/2017

     Och Hawa menar att det är moraliskt rätt att ta t.ex lastbilar och köra ihjäl oskyldiga människor ?
     Och vem sa att Hawa är Arab ?
     Disgruntled sa att de muslimer som vill leva som muslimer och inte accepterar vårt samhälle kan flytta till ett muslimskt land.det innebär inte att de måste flytta till Arabien.
     Konstigt nog brukar de muslimer som klagar på vårt land inte vilja flytta.
     Dom vill väl bilda ett kalifat här också…

     Svara
 10. QED

   /  05/01/2017

  Fd DN-ledarskribent från landsflykten:

  ”Svenska sjukvårdskrisen gör att jag inte flyttar hem igen”

  ”I landet med ett av världens hårdaste skattetryck finns det inte tillräckligt med vårdplatser för svårt sjuka barn.

  Jag flyttar inte hem förrän ni har löst det. ”

  https://unvis.it/expressen.se/ledare/susanna-birgersson/jag-flyttar-inte-hem-till-vardkrisens-sverige

  Svara
  • Oj, nu får Birgersson sparken då det inte finns något problem med Sverige förutom vår extremt restrektiva invandringspolitik!

   Svara
 11. MiT

   /  05/01/2017

  Har inte hunnit lyssna själv

  Så här säger man om den i alla fall

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/01/2017

   Har hunnit med lejonparten av Intervjun, sofar ingen antisemitismen in sight. Måhända ordet antisemitism har inflaterats grovt på sina håll, i brist på andra så slänger man ur sig ett begrepp automatiskt som inte möter staten Israels intressen. Edit : Jaha nu såg jag att Twittraren betecknar sig själv som konservativ Zionist. OK Haha. Där är förklaringen. Då ska man ta det på två nävar salt. Det enda Wallström sa är att hon tror på en tvåstatslösning i framtiden, och det är många som tror.

   Synd bara att Wallström aldrig redogjorde för Sveriges direkta stöd via våra skattemedel till EN RAD högst suspekta palestinska propagandamakare – högt som låg – DET hade varit nåt för Uppdrag Granskning. Svenska skattemedel betalar för t.ex. produktion av barnprogram där judarna utmålas som djävulen själv. Hur hjälper det en framtida 2 stats lösning ? Det är bara snack och förbannad båg. Palestina med bihang vill ha hela kakan själv, och det vet judarna redan.

   Svara
   • MiT

     /  05/01/2017

    Ser bara att folk reagerar på vad som sägs i intervjun, kan lika gärna vara av intervjuaren vad jag förstår. Och vem som intervjuar. Får kolla senare på den.

    Svara
    • G

      /  05/01/2017

     Hahaha, ja jävlar, det var ett påstående av intervjuaren som heter duga. Nej, dessvärre lär nog inte ”neutrala” media visa något större intresse och skriva/rapportera något om det här, men kan ju alltid hoppas att jag har fel.

     Svara
 12. G

   /  05/01/2017

  ”Tre unga kvinnor gripna för terrorbrott

  Tre unga kvinnor har gripits i östra London, misstänkta för att ha förberett terrordåd. Två av kvinnorna är 18 år, medan en är 19 år, skriver Londonpolisen i ett pressmeddelande.

  Enligt polisen har gripandena samband med torsdagens händelse, då en 21-årig kvinna sköts av polis i samband med en antiterrorinsats i Willesden i nordvästra London. Polisen sade sig då ha förhindrat en planerad terrorkomplott.

  Den skottskadade 21-åriga kvinnan skrevs ut från sjukhus under söndagen, men greps sedan, misstänkt för terrorbrott.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4rlden/tre-unga-kvinnor-gripna-f%C3%B6r-terrorbrott-1.4258503

  Svara
 13. G

   /  05/01/2017

  ”Varannan nöjd med mediernas terrorbevakning

  Trots felaktiga uppgifter om till exempel skottlossning får medierna godkänt för sin rapportering om lastbilsattentatet på Drottninggatan i Stockholm.
  ..[..]..
  Föreställningen att det skulle finnas en utbredd misstro mot medierna är felaktig, enligt Ulrika Andersson, forskare på SOM-institutet vid Göteborgs universitet.

  – Det finns en liten grupp som är väldigt missnöjd, men de allra flesta har förtroende. Den tydligaste polariseringen är kopplad till var man står politiskt och vad man har för världsbild, säger hon till DN.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/varannan-nojd-med-mediernas-terrorbevakning-1

  Det var en jävla slutsats att dra baserat på svaren om man är nöjd med hur media hanterade det hela. T.o.m jag hade gett media godkänt för rapporteringen i stort. Nej Ulrika, i mitt fall beror det nog mest på vilket ämne som e.g en artikel handlar om och vad slutsatsen sen är, låter det trovärdigt eller inte. För att ta två exempel av samma tidning, DN:s granskning av Riksrevisionen Vs. Sandvikenrapporten. I ena fallet har jag ingen direkt anledning att misstro det DN hittat i granskningen, i andra fallet är det om ett ämne som media själva inte petat på (kanske har det att göra med var mediefolket står politiskt, Ulrika?) utan helst försökt tysta både vanligt folk och politiker som försökt debattera ämnet innan åsiktskorridoren breddades, så där fanns redan innan flera skäl till att inte tro på den rapporten utan vidare, speciellt då det kändes som om slutsatserna inte direkt var förankrade i verkligheten på något sätt, det var mest utopiskt önsketänkande och floskler pga kraschat samhällsexperiment som var dömt att misslyckas på förhand, och mycket av det som står i rapporten kan den som vill undersöka om det stämmer eller inte via andra kanaler, om inte verkligheten räcker som motbevis vill säga.

  Svara
 14. G

   /  05/01/2017

  ”Teodorescu: Vem normaliserar SD egentligen?

  Skrivs det för mycket om invandring nuförtiden? Oavsett om man svarar ja eller nej har medierna ett ansvar att ingående och konsekvensneutralt skildra den fråga som fortsätter att engagera en stor andel av väljarkåren.

  Av den nya SOM-undersökningen från Göteborgs universitet framgår att andelen som anser att det är ett bra förslag att ta emot färre flyktingar ökat från 2015 års nivå på 40 till 52 procent, samtidigt som de som tycker att det är ett dåligt förslag minskat från 37 till 24 procent. Förändringen är den största sedan institutet började ställa frågan i sina mätningar år 1990. Den sammanträffar med att den svenska migrationspolitiken markant har lagts om av den rödgröna regeringen.

  Kanske är det mot denna bakgrund som kravet från Katrin Stjernfeldt Jahmmeh (S), kommunstyrelsens ordförande i Malmö, ska ses. Stjernfeldt Jahmmeh har i ett brev till regeringen skrivit att hon hoppas att Malmö kommun ska undantas från den nya anvisningslagen som innebär att en kommun ska kunna anvisas att ta emot nyanlända som har beviljats uppehållstillstånd. Hur många som en kommun ska ta emot beror bland annat på kommunens befolkningsstorlek, arbetsmarknadsläget, det sammantagna mottagandet samt hur många asylsökande som redan vistas i kommunen. Om Malmös S-topp får som hon vill skulle Malmö inte behöva ta emot några nyanlända alls under år 2018.

  Utspelet är illustrativt av en rad anledningar. För det första: Det brukar sägas att invandringen är en kortsiktig kostnad som blir lönsam på sikt. Men när infaller ”på sikt”? Med utgångspunkt i exemplet Malmö, som sedan länge är beroende av det kommunala utjämningssystemet för att inte gå i konkurs, är det svårt att argumentera för en sådan hållning och ännu svårare att uppmuntra andra kommuner att ta efter. Om alla blir som Malmö, när inte ens Malmö längre kan öppna sitt hjärta, vem ska då betala för Malmö?(Forts)”
  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-vem-normaliserar-sd-egentligen-1.4252087

  Svara
 15. G

   /  05/01/2017

  Den här är så mitt i prick. Fantastiskt bra om sjukliga tänket med id.pol som spridit sig in precis överallt. En lättnad att läsa.

  ”Teodorescu: Vad har könet med politiken att göra?”
  http://www.gp.se/ledare/teodorescu-vad-har-könet-med-politiken-att-göra-1.4253760

  Svara
 16. Frida Guatavlin

   /  05/01/2017

  Vad glad jag är att jag inte läser DN speciellt ofta…

  http://www.dn.se/sthlm/kvinnor-forsoker-losa-strukturella-problem-pa-individniva/

  Kvinnor stressar mer och drabbas av sjukdom. Okej. 10 fler miljarder till kvinnodominerade yrken. Ps. Allt är männens fel så klart.

  ”Andra har pekat på hur det för många kvinnor nästintill är omöjligt att ha en fungerande karriär och ett fungerande familjeliv samtidigt. Hur ser du på det?”

  Men vad har det med kvinnodominerade yrken att göra? Sofia Edgren må låta som journalist när hon ställer frågor till ministern, mem det skiner igen allt för väl hur hennes egna uppfattning ser ut.

  ”Vissa debattörer har pekat på stressrelaterade problem som ett tecken på att man inte klarar av att hitta en balans i livet. Och att sjukskrivning ibland blir lösningen på ett problem som inte är arbetsrelaterat – utan privat.”

  Sicken offermentalitet. Hundrafalt fler män än kvinnor dör eller skadas svårt med livslång invalidisering på jobbet, hur mycket bryr sig vår jämställdhetsminister om det? Kliver hon ut och säger att här måste kvinnor gå ut och ta ansvar, det vill säga börja med att dö och skada sig på jobbet?

  /Frida

  Svara
  • Jan

    /  05/01/2017

   Fullständigt befängt. Att vara frånvarande från jobbet beskrivs som att ”ta ansvar”. Om kvinnor inte hinner med att jobba får de väl gå ner i arbetstid. Det är väl ingen mänsklig rättighet att få betalt för arbete som inte utförs. Ministerns perspektiv är ensidigt.

   Svara
 17. MiT

   /  05/01/2017

  Svara
  • G

    /  05/01/2017

   Och hon är dessutom rektor? WTF!

   Gunilla: ”Kontorsakrobat. Pedagogisk vilde. Rektor.
   ”En fundering där en fjärdedel är visdom och resten feghet” /W Shakespear”

   Svara
  • Kan inte tänka mig mer demokratiska former än katederundervisning. Å andra sidan twittrade jag om det i förmiddags:

   Svara
 18. Svenne

   /  05/01/2017

  OT: Oroligheter i Paris – polisman skadad

  Svara
 19. G

   /  05/01/2017

  Jag såg alla tal i SVT Forum under eftermiddagen och undrade just vad kvinnorna som avbröt Löfven i Malmö egentligen ville, stackars Jasmin som inte kan andas längre(!)…

  ”Statsministern talade också mot kvinnoförtryck i hederns namn och mot självutnämnda sedlighetspoliser i förorterna.

  – Aldrig, aldrig att dessa män ska få bestämma över kvinnors liv, sade Löfven och fick talets kanske största applåd.

  Strax innan hade han avbrutits av två kvinnor i huvudduk som krävde respekt för muslimska kvinnors rättigheter. En av kvinnorna uppgav till Expressen efteråt att de protesterade mot en dom i EU:s domstol som ger arbetsgivare rätt att neka anställda att bära huvudduk.”
  https://www.svd.se/fokus-pa-trygghet-i-lofvens-forsta-maj-tal

  ”Mitt under Löfvens tal avbröts han av en grupp protesterande kvinnor som i megafon ropade: ”Stå upp för muslimska kvinnors rätt till arbete och till sin kropp” innan de fördes bort av polis. Gruppens kampanj heter: ”Rätten till vår kropp” och har ett 20-tal engagerade i Malmö, Göteborg och Stockholm.

  – Vi står upp för muslimska kvinnors rätt till arbete, med anslutning till EU-domstolens beslut, säger en av dem, Jasmin Nur, 21, Malmö.

  Varför avbröt ni statsminister Stefan Löfvens tal?

  – Han leder en uttalat feministisk regering. Ändå har de varit helt tysta. De lyssnar inte annars.

  Folk är lite irriterade här för att ni avbröt. Vad säger du till dem?

  – Vi kan inte andas längre. Vi kämpar bara för vår rätt att försörja oss.”
  http://www.expressen.se/nyheter/valfard-och-tuffa-tag-i-lofvens-forstamajtal/

  Svara
  • Jans

    /  05/01/2017

   Märkligt att rätten till att få bära religiös uniform kladdas ihop med rätten till sin kropp. Ett plagg är väl inte en del av kroppen?

   Om jag vill ha kukluxklanhuva på jobbet och arbetsgivaren blir sur så är det alltså enligt ovanstående logik ett tecken på att arbetsgivaren kränker min rätt till min kropp?
   Logik på högsta nivå verkligen…

   Svara
   • Skruven

     /  05/02/2017

    Du får betänka att dessa kommer från afrika och mellanöstern.

    Svara
  • Pelle2

    /  05/02/2017

   Om det inte duger att rätta sig efter vårt lands regler så är det bara att flytta.Flytta till Saudi-Arabien så inte bara får ni utan ni måste ha slöja…

   Svara
 20. G

   /  05/01/2017

  Med video och allt….

  ”Här demonstrerar de på första maj för rätten att bära slöja
  ..[..]..
  Och under första maj uppmärksammades frågan av en grupp slöjbeklädda kvinnor som demonstrerade för rätten att bära slöja. ”Min slöja, mitt val”, löd slagorden när de demonstrerade i Syndikalisternas demonstrationståg på första maj i Stockholm. Ett av budskapen löd ”Få sparken för sitt utseende = EU 2017″.

  På en annan skylt stod det ”My hijab = Not your business”.”
  https://nyheteridag.se/har-demonstrerar-de-pa-forsta-maj-for-ratten-att-bara-sloja/

  Svara
 21. G

   /  05/01/2017

  Nå, rövaren hon drog i SVT:s andra frågestund om en ”vän” med slöja som ska ha samma tjänst på SAS som den som hon sökte är nog falsk, om reglerna gäller alla anställda, i alla länder…

  ”Sakine Madon: SAS nej till slöja är inte diskriminering
  ..[..]..
  Jag kan hålla med om att SAS regler verkar strikta, på många arbetsplatser är den vanliga slöjan eller ett kors runt halsen en ickefråga. Men är SAS policy nödvändigtvis diskriminering? Nej.

  Enligt en färsk EU-dom får företag neka arbete för dem som bär synliga religiösa symboler. Företag får inte ha regler som diskriminerar en särskild grupp, men en allmän policy om neutralitet från livsåskådningar är alltså i sin ordning.

  ”De här reglerna gäller alla våra anställda, i alla länder, oavsett religion, etnisk bakgrund, kön, eller politisk åsikt”, som SAS presschef Fredrik Henriksson uttrycker det.

  Det är bra att EU tydliggjort att ”allting” inte ska betraktas diskriminering. I Sverige har Diskrimineringsombudsmannen (DO) som myndighet ofta landat helt fel, och haft som utgångspunkt att arbetsgivare inte ens ska få tacka nej till personer som av religiösa skäl vägrar ta exempelvis kvinnor i hand.

  Fackförbundet Unionen är inne på samma spår och driver ett rättsfall till förmån för en blivande ingenjör som inte vill skaka hand med folk av motsatt kön (Ny Teknik, 6/3). I stället för att stanna upp och fundera över att även en utebliven handskakning kan vara diskriminering, är utgångspunkten att arbetsplatser ska anpassa sig till en udda religiös tolkning. Det vore därför bra om DO och svenska fackförbund tog intryck av EU-domen.
  ..[..]..
  På sin fritid är man fri att klä sig som man vill, på jobbet har man det inte. Aye Alhassani som inte fick jobbet på Arlanda har rätt att vara besviken på SAS, men företaget har inte diskriminerat henne.”
  http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-sas-nej-till-sloja-ar-inte-diskriminering

  Svara
 22. Svenne

   /  05/01/2017

  Stig-Björn Ljunggren(S) sågar 1:a maj: https://archive.is/017nJ

  ”Att den enkelriktade kommunikationen är död, att det är interaktivitet där sändare och mottagare vävs samman i ett dynamiskt samspel som gäller, det spelar ingen roll. ”Så här har vi alltid gjort”, mumlar arbetarrörelsen surmulet. Om det fungerade för farfar, då borde det fungera i framtiden.

  Och ändå funderar många inom socialdemokratin varför folk vänder dem ryggen!”

  Svara
  • G

    /  05/01/2017

   😀 Stikkan var också bra i studion under eftermiddagen när han kommenterade Löfvens tal.

   Svara
 23. Jans

   /  05/01/2017

  Trolig mordbrand mot shiamoské i Järfälla:
  https://nyheteridag.se/sveriges-storsta-shiamoske-utsatt-for-misstankt-mordbrand/

  Jag tror det är samma moské som Hanif Bali kallade hatmoské då de ”hedrade” terroroffren:

  Svara
 24. Svenne

   /  05/01/2017

  Danmark stoppar invandringen:

  Svara
  • G

    /  05/01/2017

   Ah va fan, den gick jag på som en ”nyhet” 😀

   Artikeln…Publicerad:14 september 2016 13.27
   😛

   Svara
  • Jan

    /  05/01/2017

   Helt rätt. Och modigt av Stöjberg. Hela länder kan väl inte söka asyl i Nordeuropa. Det är ett missbruk av asylrätten. Asyl är det för övrigt inte tal om. Inte en jäkel åker tillbaka. Om inte bidragen följer med.. Dags att Mellanöstern tvättar sin egen byk. Vi kan inte ansvara för deras befolkningar. Skapar man enbart kaos så får man väl lära sig att leva med det.

   Svara
 25. G

   /  05/01/2017

  Svara
  • Jan

    /  05/01/2017

   Måhända är jag fördomsfull. Men något säger mig att de där två männen knappast är ”straighta”…

   Svara
   • Jösses – du är nog inte fördomfull utan det är typen av människor jag hittar på Qruiser i ”öppet förhållande”. Gissar på att båda är passiva.

    Svara
 26. Pelle2

   /  05/02/2017

  OT:
  Johan Westerholm på Ledarsidorna ifrågasätter Löfvens tal den 1:a maj där han säger sig vilja jobba emot antisemitism och homofobi. Detta beroende på ledarna för Socialdemokrater för Tro och solidaritets överslätande attityd både gentemot antisemitism och homofobi.

  https://ledarsidorna.se/notis/notis-s-uppgorelse-med-antisemitism-och-homofobi-langt-ifran-klar/

  Svara
  • Jag har sagt det länge och jag säger det igen – vänstern har extrema problem med antisemitism, oftast maskerat med Palestinasjal. Nu när Islam har kommit i spelet så har homofobi kommit på korten.

   Snacka om att jag inte känner igen mig inom socialdemokratin.

   Svara
 27. Pelle2

   /  05/02/2017

  Hanne Kjöller på Expressen verkar tycka att vi skall acceptera att muslimska kvinnor bär slöja på jobbet och ser inga problem med det.
  Hon jämför det med att ha en sjal runt halsen.Hon säger också att det handlar om vuxna kvinnor som väljer att ha sjal.
  Det finns tydligen inget slöjtvång i hennes värld.

  Undrar om hon tycker att det vore lika ok för vuxna kvinnor att ”frivilligt” ha på sig Burqa ?
  http://archive.is/GkcKj

  Svara
  • Javisst – att bära slöja är ju som vilket modeval som helst?

   I så fall så kan man bara ta av sig slöjan och arbeta som sina medarbetare? Eller hur Kjöllner?

   Svara
 1. Intersektionalitet på riktigt | WTF?
 2. Miljöpartiet igen, i Karlstad den här gången | WTF?
 3. Korrupt miljöpartist går rakt in i styrelsen hos Fi. Såklart… | WTF?
 4. Apropå | WTF?
 5. Revolutionerande från #mpkongress | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: