Miljöpartiet igen, i Karlstad den här gången

Så är det dags igen då, Miljöpartiet och islamismen. Den här gången i Karlstad där det ska byggas en moské till vilket pris som helst.

Klart att Miljöpartiet lokalt inte ser något problem med islamism, det förväntas av dem att stödja islamismen var den än dyker upp.

– Jag tycker att det är ett problem att man bjuder in predikanter som har en sån konservativ hållning, men jag tror inte lösningen är att de inte får bygga sitt hus. Jag tror snarare att det är genom dialog och tydlighet och kritik som ett samhälle hålls samman, säger han.

Har ni sett något mer naivt någon gång förut? ”Bygga sitt hus”? Som om de vill ha tak över huvudet och någonstans att sova… Kan någon säga mig ett enda lyckat exempel där man dialogat bort religiös extremism som drivs av präster eller liknande?

Om man inte fattar vilken inriktning den kommer att ha efter att man dödshotat politiker på öppen gata mitt på ljusa dagen bara för man varit emot bygget så hjälper nog inget. Då är man miljöpartist på riktigt.

Jag har nämnt det där med moskébygget förut, kolla på bilden ovan riktigt noga och fundera på om det ser ut så runt en moské? Är det typiska moskébesökare man ser på bilden? Lättklädda unga svenska tjejer som strosar runt som om inget har hänt? Som är på väg in i moskén? Som hänger utanför som om det är en naturlig samlingsplats? Är det den vanliga moskébesökaren, en lättklädd svensk ung tjej?

I dec 2016 så hade salafisterna inbjudit till föredrag om islam på Bibliotekshuset i Karlstad. Sveriges Radio drog till med det värsta som finns med salafismen för att verkligen varna för den och visa vad den egentligen handlar om, nämligen ”konservativ syn på bland annat könsroller”! SR slog verkligen på stortrumman då i december men ändå så fattar inte miljöpartisten vad som verkligen är allvarligt och det stora problemet!

Så nu vet alla Karlstadsbor vad salafismen handlar om och varför den är så farlig, för en konservativ syn på könsroller är det värsta man kan tänka sig!

Miljöpartiet och islamismen del 1

Miljöpartiet och islamismen del2

**********

VSB

Vd hånar feminism i brev till anställda

**********

Bakom betalvägg så jag har inte läst artikeln

Men om rubriken stämmer med innehållet så säger det ganska mycket om tillståndet i Sverige…

**********

Nu ska man slopa ID-kontrollerna mellan Sverige och Danmark

Och galningarna jublar för fullt. Såklart.

Samtidigt som EU vill att Danmark ska slopa sina gränskontroller så det blir fritt blås igen. Finns väl 20 000 islamistiska extremister i Belgien som börjar packa sina väskor för resa till den miljöpartistiska terroristdrömmen i norr.

Och ännu mer samtidigt som Erdogan hotar Europa…

Bra idé med fritt blås genom Europa igen?

**********

Ni vet den där aktivistaktionen där en låtsades söka jobb på SAS?

Jo Gina – vi har kommit så mycket längre…

Läs gärna det inlägget.

**********

Apropå galningarna som jublar för fullt

För ca ett år sedan satt två naiva stolpskott i Gomorron Sverige och propagerade för ökad asylinvandring till Sverige

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

84 kommentarer

  • G

    /  05/03/2017

   ”../../..På Facebook har Nur utvecklat resonemanget kring uppförande och dialog.

   ”Håll god ton’-argumentet är en härskarteknik som privilegierade personer riktar mot förtryckta”, skriver hon bland annat.

   Hon skriver även att hon inte tror på dialog, eftersom det är en ”onkel-tom-metod”, att låta sig förtryckas och enbart nöja sig med dialog. Därför kommer Nur och hennes vänner att använda ”alla medel som behövs”.

   ”Motstånd är vår lösning och vi kommer använda alla medel som behövs. Skiter fullständigt i om det sticker folk i ögonen”, skriver hon och avslutar sitt inlägg med hashtaggen #UnapologeticallyBlackAndMuslim.(Forts)”

   Hmmm, undrar egentligen vad islamisterna har i kikar’n. :/

   Svara
   • så bra av henne
    det betyder ju att hon accepterar att motståndare till henne kan resonera precis som hon
    då slipper man ju en sansad debatt utan kan bara skrika gapa på skita i förnuft
    blir ju såå mycket enklare

    Svara
    • Pelle2

      /  05/04/2017

     Skulle som sagt var vara intressant att se vad dom skulle säga om någon blev otrevlig tillbaka mot dom.
     Något säger mig att i alla fall om jag som vit man skulle be henne dra åt helvete till exempel så skulle hon börja skrika om rasism,islamofobi och kvinnohat eller något annat medans jag bara förväntas ta emot en massa skit från henne utan klagomål.
     Men vem bryr sig ? Om hon vill ha ett samhälle utan god ton så kan hon få det…

     Svara
 1. G

   /  05/03/2017

  Biblioteksupprop: Ge amnesti för ensamkommande barn och unga
  …[..]…
  Vi på biblioteken står inte längre ut, och vi vill inte bevittna denna utveckling mer. Vi ber regeringen om nåd, om amnesti för de ensamkommande barn och unga som varit här längre än ett år.

  Vi är 260 biblioteksanställda som ställer oss bakom rörelsen #Vistårinteut och nätverket ILA – I Lindgrens Anda som skriver:

  ”Vi är mitt i samhället, och kan inte blunda för det som sker omkring oss. Det nybildade nätverket ILA – I Lindgrens Anda, består i dagsläget av 80 författare och illustratörer som vill hålla liv i det ännu fladdrande skenet från Astrid Lindgrens fackla; den som brann för barns och ungas rätt i samhället, för de svaga och utsatta, för dem i ytterkanten. Hon lät sin stämma höras, och den hördes. Ingen av oss är Astrid Lindgren, men vi är många, och vi blir fler, och nu vill vi i ILA, att ni en gång för alla lyssnar till oss som inte längre står ut. Vi tycker att vi inte behöver upprepa information om tillståndet i de länderna som de ensamkommande flytt från, inte heller påminna er om paragrafer från barnkonventionen för att ni ska förstå oss – allt det där vet vi att ni vet.”
  …[..]…
  Vi står bakom uppropet:…..”
  http://biblioteksbladet.se/redaktionellt/biblioteksupprop-ge-amnesti-for-ensamkommande-barn-och-unga/
  http://archive.is/zerVV

  Scrollade igenom listan snabbt, inte för att leta namn och se ifall jag känner igen någon, det har jag inte tid med just nu, men känslan är att det är typ 85% kvinnonamn i listan, och det är väl mest kvinnor i vistårinteut också har jag en känsla av.

  🙂 …”Om det vore unga thailändskor som påstods vara 14-18 år gamla?”
  https://toklandet.wordpress.com/2017/03/30/om-det-vore-unga-thailandskor-som-pastods-vara-14-18-gamla/

  Svara
  • MiT

    /  05/03/2017

   Nr 94 på listan är väl hon som av politiska skäl och ideologi låååååångt till vänster inte ville köpa in Sanandajis bok.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/04/2017

   Och de på listan ställer upp och finansierar det hela ur egen plånbok och står för boende med mera ?Skulle inte tro det …

   Svara
 2. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
 3. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
  • Klimathotet

    /  05/03/2017

   Klappa takten alla vuxna barn,
   Asylfest, asylfest hela da´n.
   Med heroin från livets grottekvarn,
   Asylfest, asylfest hela da´n.
   Vi är alla glada vuxna barn,
   Asylfest, asylfest hela da´n.
   Slå på stort det har vi alltid gjort,
   så det är asylfest, asylfest hela da´n.

   Svara
 4. MiT

   /  05/03/2017

  Det är där Sverige redan har varit ett par år…
  ”Hver femte er indvandrer eller efterkommer i 2060: »Vi skal gøre os nogle seriøse overvejelser om, hvilket land det er, vi giver videre«”
  https://www.b.dk/politiko/hver-femte-er-indvandrer-eller-efterkommer-i-2060-vi-skal-goere-os-nogle-serioese

  Svara
 5. Jan

   /  05/03/2017

  Nisha Besara var inte populär på Aftonbladet – nu är hon, uppenbarligen, inte populär på Expressen heller. Förståeligt med tanke på att hon verkar betrakta Sverige enbart som ett asylhotell för Mellanösternbor med en ganska dryg retorik. Att hon är impopulär bland manliga läsare tar hon till intäkt för att det hon skriver är viktigt. Det är nog en felaktig slutsats, Nisha.

  http://www.expressen.se/kronikorer/nisha-besara/jag-fortsatter-att-skamlost-basunera-ut-det-jag-tror-pa/

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/03/2017

   Nisha Besara må vara duktig och allt. Men hon kör ju samma retorik som 3 dussin kvinnliga skribenter före henne, och de har hållit på i 10 år redan. Detta med att ge Trollen en plattform i en text som hennes har gjorts 1000-tals gånger. Var är nytänkandet ?
   Vi vet nu att kvinnor i karriären är gjorda av porös maräng och ältar reaktioner på tidigare skrivna artiklar för att ge legitimitet för att de gör något viktigt. I själva verket är det en oändlig upprepning av samma retorik.

   Svara
 6. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
  • Tor

    /  05/03/2017

   – i åldern 15-30 år.

   ”Ungdomar”

   Gå klart gymnasiet – och sen skickar vi tillbaka er. HA HA
   När gymnasiet är klart – Vänta nu, de har ju bott så länge i Sverige att vi inte kan skicka tillbaka dem.

   Svara
 7. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
  • Ja, det går säkert bra att jobba inom någon form av vård när man delvis inte kan språket ordentligt, men i vissa fall inte ens vill ta motsatt kön i handen. Lägg sedan till att äldrevården är nästan ett utpräglat kvinnoyrke och de vi har tagit in har i stort sett bestått av män i 20-40-års-åldern…

   Svara
 8. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
 9. OS

   /  05/03/2017

  EU vil at Norge skal avslutte grensekontrollene (som er symbolske – stikkprøver. I praksis fri flyt av berikere.)

  ”EU-kommisjonen ber Norge fase ut den midlertidige grensekontrollen på ferjekaier i løpet av seks måneder.
  Norge er ett av i alt fem land i Schengen-området som har innført midlertidig grensekontroll i kjølvannet av flyktningkrisen. De fire andre er Danmark, Sverige, Tyskland og Østerrike.
  Kontrollen er blitt forlenget i flere omganger, men nå vil EU-kommisjonen sette sluttstrek.
  – Dette blir den siste forlengelsen. Jeg gjentar: den siste forlengelsen, sier EUs innvandringskommissær Dimitris Avramopoulos.”

  https://www.document.no/2017/05/03/eu-kommisjonen-ber-norge-fase-ut-grensekontroll/

  Svara
  • Kristian

    /  05/03/2017

   ”Snälla, snälla, var lite hyggliga och låtsas med oss att det kan lösa sig.”

   Svara
   • Jans

     /  05/03/2017

    Som om inte EU har trovärdighetsproblem nog ändå. Vad är det egentligen de vill uppnå? De tar ju död på unionen genom att inte kunna hantera migrations och gränsproblematik på ett rationellt sätt.

    Svara
    • Kristian

      /  05/03/2017

     Det blir som Douglas Murray beklagande konstaterade hos Sam Harris (Avsnittet ”On the Maintenance of Civilization ”): I valet mellan att vara snäll och att överleva väljer folk förr eller senare att överleva. Eftersom ingen annan vill göra något åt det kommer det till sist bara att finnas extremhögern kvar.

     Svara
 10. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
 11. Tor

   /  05/03/2017

  Nazisterna har fått klartecken att bygga sitt hus i Karlstad.
  Visserligen bjöd de in Goebbels som talare till ett fullt hus, men vi vill inte förbjuda Nazisterna att ha ett eget hus.
  ”– Jag tycker att det är ett problem att man bjuder in predikanter som har en sån konservativ hållning, men jag tror inte lösningen är att de inte får bygga sitt hus. Jag tror snarare att det är genom dialog och tydlighet och kritik som ett samhälle hålls samman, säger han.”
  (En lite travesti på artikeln ovan)

  Svara
  • Kristian

    /  05/03/2017

   Både ”utrota” och ”lägre stående raser” är ju väldigt diffusa begrepp. Då är det viktigt att man upprätthåller dialogen.

   Svara
 12. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
 13. MiT

   /  05/03/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/03/2017

   Lärarförbundet, landets främsta förbund när det kommer till klädsel med offerkofta, borde rimligtvis ägna sig åt vad deras förbundstitel utlovar, nämligen att vara ett förbund för lärare, deras omsorg om asylsökare är uppriktigt sagt inte deras bekymmer.

   Det är som att, väldigt tillspetsat, men ändock principiellt jämförbart, att polisförbundet skulle ägna sin kraft åt att företräda brottslingar. Och, ja, jag hör själv hur dålig liknelsen är. Men missförstå mig inte fel, det är verkligen lärarförbundets sak att främst företräda lärana och deras situation.

   I den postmoderna ytliga värld vi lever i, speciellt i vänsterns tillvaro, är det alltid finare att tänka ”stort” än att smutsa ner hännderna och ta itu med sina egna problem.

   /Frida

   Svara
 14. Öppna gränser! Har vi inte lärt oss något?
  Förbered er igen för het sommar. Tiggare som skitar ner ditt naturområde har vi redan gott om. Asylsökanden och terrorister packar nu sina blå påsar med Sverige i sikte. Kanske Erdoğan öppnar dörren till EU också.
  Men ropa ut kärlek så fixar det sig.

  Svara
 15. Jans

   /  05/03/2017

  Luta er tillbaka och poppa popcorn och njut över när vänstern attackerar vänstern. Detta är ju precis vad man kan vänta sig och dessutom har det bara börjat. Ju mer agressiva individer de här partierna tar in desto mer av den här varan kommer det att bli. De kommer att gå på sina partikamrater också tillslut.
  https://nyheteridag.se/slojaktivisten-som-avbrot-lofvens-majtal-var-sjalv-talare-for-vansterpartiet/

  Svara
 16. Kristian

   /  05/03/2017

  https://timbro.se/smedjan/fyra-skal-att-alska-forsta-maj/
  ”Som frihetligt sinnad behöver man emellertid inte gå så långt som till nazisternas motbjudande manifestation i Dalarna för att bli påmind om vikten av att stå upp för frihetliga ideal. Den som promenerade i Stockholms innerstad på årets första maj riskerade att stöta på Vänsterpartiets demonstrationståg, där demonstranterna bakom en stor banderoll med texten ”Venezuela är inget hot, det är ett hopp” skanderade att de vill sätta Wallenberg på bröd och vatten.”

  Svara
  • Dan

    /  05/03/2017

   Vänsterpolitik men ingen logik.

   Svara
  • Fantastiskt att man fortfarande försöker hävda Venezuela som något slags föredöme när det snarare ligger närmare till hans att kalla det för en ”failed state”…

   Svara
   • Jans

     /  05/04/2017

    Ett bra och pedagogiskt exempel på att kommunism och liknande utopisk vänsterideologi är religion. Rationella argumenterande har inget att hämta mot fundamenatlister.

    Svara
 17. Dreadlock

   /  05/03/2017

  Erdogan taking a piss mot EU , igen ? För vilken gången i ordningen.

  Han borde koncentrera sig på att rita monumentalarkitektur, skapa arbetsläger, bygga motorvägar och rusta upp vapenindustrin, för att inte tala om en redig säkerhetstjänst samt inte att förglömma avlägsna dissidenter från jordens. Det finns en steg för steg anvisning i ” Mein Kampf”

  För fan, En modern aktiv förtryckande fascistoid stat komplett med diktator ,med islam som den röda tråden. Har vi hört detta förr ?
  Turkiet i samma liga som de värsta förtryckarstater. Vad händer nu med Turkiets demokratiindex ?

  Svara
  • Klimathotet

    /  05/04/2017

   De får snart byta namn till Turkistan. Erdogan har hämtat inspiration från Mohammed Amin al-Husseini och då blir kopplingen till Mein Kampf klart som korvspad.

   Svara
  • Inge Post

    /  05/06/2017

   Har sagt det förut och jag kommer säga det igen. Den där jävla Erdoğan Är Hitler 2.0

   Svara
 18. Dreadlock

   /  05/03/2017

  Vad är det stoppar EU att själva arrangera gränskontroll. Behöver EU betala den årliga avgiften (30 miljarder) till en omnipotent galning som dessutom utpressar EU, när det passar ?

  Intressant att se utvecklingen. Det ligger väldigt mycket i potten. En fullkomlig flyktingkatastrof, eller inte. Vi är väl bara månader ifrån ett beslut från endera sidan …

  Svara
  • Klimathotet

    /  05/04/2017

   Det kommer att välla in ett par miljoner och de flesta hittar hit.

   Svara
 19. Trigger

   /  05/03/2017

  Börjar bli mer regel än undantag att minsta artikel som har koppling till ”islam” göms bakom betalvägg. På DN används betalväggen även för att på ett effektivt sätt censurera bort ena sidan i debatter. Praktiskt när borgerliga eller icke systemlojala skribenter kan ”Mutas” med hjälp av betalfunktionen….

  Svara
 20. MiT

   /  05/04/2017

  Som sagt, en planerad aktion där hon inte ens var intresserad av jobbet. Vilket de allra flesta förstod efter 1 minut men det är alltid bra med bevis!
  http://uvell.se/2017/05/03/nya-offensiven-fran-muslimska-aktivister/

  Svara
  • Pelle2

    /  05/04/2017

   Kanonbra av Weidmo Uvell att dra ner byxorna på aktivisterna.
   Fast något säger mig att ingen i media kommer ta upp det hon skriver….
   Kul också att hon visade på att SVT,som Gina Dirawi jobbar mycket för, också har en policy mot religiösa symboler i rutan. Den policyn har dock inte Dirawi något emot eftersom det skulle drabba hennes inkomster.

   Svara
  • G

    /  05/04/2017

   Så bra och viktigt att någon skriver och följer dessa islamister, och undersöker hur snacket gått både innan och efter de försökt med något utspel i media. Konvertiten Johnnie är med i den här tråden där han kommer med ”toppenbra” argument.

   Eller se följande kommentar där jag postade hans tweetar från tråden ovan.
   https://toklandet.wordpress.com/2017/04/30/miljopartiet-och-islamismen-del-1/#comment-111174

   Svara
 21. Svenne

   /  05/04/2017

  OT: Ivar Arpi om F! och slaveri:

  En bra FoF-artikel, från 2015.

  Sarkasm…

  Svara
  • Jan

    /  05/04/2017

   Ska vi gissa hur länge Kawesa sitter kvar på partiledarposten. Klarar hon sig fram till valet? Det tror inte jag…

   Svara
   • Inge Post

     /  05/06/2017

    Tror du att det kan vara en medveten strategi dock ?
    Att föra fram en extremist och avsätta den samme i rätt god tid till valet.Ersätta med en mer moderat person och på så sätt ”visa” att man inte ”tillåter” vad som helst. Eller är de bara så korkade att FI tror att Kawesa är en bra förebild ?

    Svara
 22. Pelle2

   /  05/04/2017

  Kawesa är en rasistisk idiot.
  Sveriges del i slavhandeln är ytterst marginell om man jämför med andra länder. Ändå försöker hon få det att framstå som om vi hade något slags ledande roll.
  Eftersom hon tycker så genuint illa om oss vita svenskar och det svenska samhället så tycker jag att hon skall flytta härifrån.
  Kanske skall starta hashtaggen # Samla in pengar till Kawesas emigration från Sverige ?
  Ingen skulle sakna dåren om hon flyttade härifrån !
  Fast det är naturligtvis bekvämare att leva som bidragsparasit och hatmånglare i Sverige än att göra ett riktigt jobb någon annanstans ..

  Svara
  • Det fascinerande är att man intresserar sig oerhört om en ytterst marginell företeelse för ett par hundra år sedan, men verkar helt ointresserad av slavhandeln som faktiskt sker här och nu. Kan det vara så att dagens slavhandel inte passar in i narrativet av den elake vite västerländska mannen?

   Svara
   • Kristian

     /  05/04/2017

    Som vanligt.
    ”Hur behandlas just muslimer (ingen annan religion) i just den här lilla delen av mellanöstern (inget annat land)?”
    ”Finn fem sätt kvinnor är förtryckta i världens mest jämställda land.”
    ”Pappamånad!”

    Svara
   • Jans

     /  05/04/2017

    T.ex. den omfattande slavhandel som s.k. EU-migranter är inblandade i. Den är fullständigt osynliggjord. Det skall norrmän till att nysta i sånt.

    Svara
 23. Svenne

   /  05/04/2017

  @marcusdubbelv ‘sätter svansen på åsnan’…

  Svara
 24. MiT

   /  05/04/2017

  Finns massor som protesterar för fullt, man kallar dem för saker som t ex rasister och islamofober när de protesterar…

  Svara
  • Pelle2

    /  05/04/2017

   Hur mycket skulle en feministisk kvinna protestera om man tog ifrån män mänskliga rättigheter ?
   Om någon tog ifrån svenska kvinnor mänskliga rättigheter,något som jag har en chans att påverka, så skulle jag protestera.
   Om det däremot sker i ett annat land så är min möjlighet att påverka ytterst marginell. Kan möjligen bojkotta landet på alla sätt som går men det lär inte en sådan statsledning bry sig ett skit om förrän det drabbar dom själva.

   Svara
   • Jans

     /  05/04/2017

    Har vi inte en kvinnlig utrikesminister? Apropå kvinnliga rättigheter och Saudi Arabien. Så mycket bryr sig värsta bästa tjejgänget om kvinnors rättigheter. Men den analysen passar väl inte Isobels förenklade världsbild?

    Svara
  • Kristian

    /  05/04/2017

   Vänstern i sitt esse: alla utom mycket små grupper är onda och måste kontrolleras av staten.
   Det är alltid lika överraskande att se hur liten tilltro vänsterfolk har till andra.

   Svara
  • Kalle

    /  05/04/2017

   Hmm om inte kvinnorna fick rösta och männen inte brydde sig ett skit, så måste det ha varit marsianer som gav kvinnorna rösträtt.

   Svara
 25. Kristian

   /  05/04/2017

  Danderydsmoderat: ”Jag är inte rasist – men jag är orolig”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/jag-ar-inte-rasist-men-jag-ar-orolig-17007
  ”Jag förväntar mig reaktioner på vad jag skrivit, men jag vet att min uppfattning delas av många. Den delas tyvärr av många som istället för att skrika, skriva och prata om det öppet, knyter näven i fickan och lägger sina sympatier hos Sverigedemokraterna.”

  Min sammanfattning: Moderaterna jättelyssnar faktiskt! Snälla, snälla, fortsätt rösta på oss!

  Ni hade åtta år på er. Ni hade möjligheten att tack nej till DÖ. Nu är det försent.

  Svara
  • Jan

    /  05/04/2017

   Nå, hon behöver väl inte vara så orolig – i Danderyd röstar väl de flesta på Moderaterna i alla fall. Där finns knappast några sverigedemokrater. För övrigt är det typiskt att de får eld under baken först när invandringen kryper in i deras egna kvarter. Då blir det bråttom! Dessutom är hennes tilltänkta åtgärder meningslösa. Att skära ner på bidragen för den invandrade bidragsklassen leder knappast till fler jobb som hon tror.

   Svara
   • Kristian

     /  05/04/2017

    Som i talesättet har både S och M bara en hammare.

    Svara
    • Inge Post

      /  05/06/2017

     Det är dock möjligt att hamra i en skruv,men svårt att skruva i en spik.

     Svara
 26. MiT

   /  05/04/2017

  Svara
 27. MiT

   /  05/04/2017

  Svara
  • Jan

    /  05/04/2017

   Content marketing? Hon verkar syssla med strunt. Därav mäns ointresse? Snygg är hon dock. Så hon får nog sin del av mäns intresse i alla fall…

   Svara
 28. MiT

   /  05/04/2017

  Svara
 29. OT. Arbetsmarknadsministern medgav precis att det är många nyinkomna som är arbetslösa och inte ens studerar och att det är problem.
  Det visste vi länge sedan. Välkommen i gänget. Men, vad gör du nu?

  Svara
  • Jan

    /  05/04/2017

   Tillsätter en utredning? Spelar grötmyndig? Skyller på Sverigedemokraterna? Talar ut i Aktuellt utan att säga något av vikt? Skyller på Alliansen? Drar till med alternativa fakta? Kallar in Teflon-Ylva? Åker på tjänsteresa utomlands?

   Svara
 30. Jan

   /  05/04/2017

  Visst, det är olämpligt uppträdande – men hur många av de här dödshoten är reella? Handlar det inte oftast om att folk är förbannade och vräker ur sig vad som helst? Dyrt blir det i varje fall när rättsväsendet kopplas in. Att be en journalist dra åt helvete kan sluta med
  villkorlig dom och en kvarts miljon i rättegångskostnader.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/b0aM5/man-far-tycka-illa-om-journalister–men-inte-hota-att-doda-dem

  Svara
 31. G

   /  05/04/2017

  ”Beskedet: Fiba tillåter huvudbonader för basketspelare

  – Det var ett väntat beslut som känns väldigt positivt, säger Mats Carlsson, ordförande Svenska basketbollförbundet.

  ”Den nya regeln ändras eftersom traditionella klädkoder i vissa länder kräver att huvudet och/eller hela kroppen täcks”
  ..[..]..
  Vad kommer det att innebära för svensk basket?

  – Vi har redan tillåtit detta i våra ungdomsserier. Vi kommer säkert få se spelare med huvudbonader, men det är bara i linje med den generella utvecklingen, säger Carlsson.(forts)”
  https://www.svt.se/sport/basket/beskedet-huvudbonader-tillats-inom-basketen/

  ”Berhan om Fibas beslut: ”Jättelycklig och tacksam”

  – Jag är inte förvånad. För mig är det självklart att de skulle ta bort regeln. Jag känner att muslimska kvinnor, med eller utan slöja ska inkluderas i samhället och sporten precis som alla andra , säger hon till SVT Sport.
  ..[..]..
  – Det är jättemånga tjejer som har hört av sig till mig och visat sin uppskattning, det är inte bara i basketen som ”sportslöjan” varit förbjuden, utan även inom boxningen till exempel. Det viktigaste för mig är att det öppnas upp dörrar för att alla kvinnor får klä sig som de vill, säger hon till SVT Sport.

  Huddinge baskets ordförande Jonas Morin håller med.

  – Ett härligt besked som vi har kämpat för. Det har varit en demokratisk process en tid och tillsammans med andra förbund har vi gjort lite påtryckningar som gav resultat, till slut anpassade sig Fiba efter verkligheten, säger han till SVT Sport
  ..[..]..
  – Slöjan är en del av min identitet. Det är exakt samma sak som att jag frågar någon annan person att ta ifrån en del av deras identitet. Jag ska inte ens behöva bli ifrågasatt, det är en del av mig, sa hon i intervju med SVT Sport.”
  https://www.svt.se/sport/basket/talangen-har-kampat-for-att-fa-bara-sloja/

  Svara
  • Kristian

    /  05/04/2017

   Går det bra med MAGA-keps? Det är en del av min identitet, tänker jag hävda.

   Svara
 32. G

   /  05/04/2017

  ”Trippelmördaren får sin önskan igenom

  Den livstidsdömde trippelmördarens flykt tog slut i Libanon i höstas. Nu sitter Martin Saliba frihetsberövad i Libanon i väntan på en ny rättegång. Hans önskan är att få slippa avtjäna sitt straff i Libanon – och nu har regeringen lyssnat på hans vädjan, enligt P4 Väst.”
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/trippelm%C3%B6rdaren-f%C3%A5r-sin-%C3%B6nskan-igenom-1.4262789

  Svara
  • Kristian

    /  05/04/2017

   ”Han friades i tingsrätten och var därför på fri fot under hovrättsförhandlingen. När rättegången i hovrätten skulle avslutas dök Martin Saliba inte upp.”

   Bara i Sverige.

   Svara
 33. G

   /  05/04/2017

  ”Alice Bah Kuhnke om pressfriheten: ”Är beredd att dö för den”

  Under onsdagskvällen arrangerade Eskilstuna-Kuriren ett seminarium om pressfrihet på Munktell Science Park i Eskilstuna. Ett stort antal personer var på plats för att lyssna till föreläsningar om Eskilstuna-Kurirens granskning om ”Granskning Sverige” och hur man upptäcker ”fake news” Men kvällens stora höjdpunkt var ett panelsamtal om hot och hat mot journalister där kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke medverkade. I samtalet som kom att handla om stor del hur journalister regelbundet blir hotade i sitt arbete berättade Alice Bah Kuhnke om hur man nu arbetar med en åtgärdsplan för att minska hoten och öka säkerheten för journalister.
  ..[..]..
  Detta är något som Alice Bah Kuhnke också ser mycket allvarligt på och att det ofta är kvinnor som blir hotade.

  – Det är viktigt att vi ser och visar att det finns könsaspekter i det här och i vilken form hoten tar sig men också vilka som blir mest utsatta. Där utmärks kvinnliga journalister som blir utsatta och på vilket sett man blir utsatt. Detta är viktigt att ha med sig när vi nu arbetar fram åtgärder för detta, säger

  – Det krävs inte så stora förändringar som behöver komma på plats. Det handlar om att upprätta handlingsplaner och ha en enkel direktkontakt till polisen så att man slipper sitta i kö till polisen när journalister blir hotade. Journalister ska känna sig trygga i att samhället ställer upp så att man ska kunna göra sitt jobb, Alice Bah Kuhnke.(Forts)”
  http://www.ekuriren.se/jobb-pengar/bah-kuhnke-om-pressfriheten-ar-bredd-att-do-for-den/

  Jag tror att medborgare som bor ute på landet nånstans och som ibland får vänta 2-4 timmar innan polisen kommer fram också gärna vill ha en ”enkel direktkontakt till polisen”. Men ett hat/hotmejl är såklart mer skrämmande än att det är ett gäng tjuvar inne på ens egen tomt som man själv måste ta hand om.

  ”Familjen fångade tjuvarna på egen hand

  Under två och en halv timme väntade Carl Eine utanför förrådsvagnen på att polisen skulle komma och ta över. Att det tog så lång tid, menar Polisen i Östersund, berodde på bemanningssituationen.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/familjen-fangade-tjuvarna

  Svara
  • Kristian

    /  05/04/2017

   ”[…] Polisen tyckte istället att familjen skulle ta signalement på männen och sedan åka därifrån. Carl Eine blev då ordentligt arg och frågade om han istället kunde ta en bild med mobilkameran på killarna. Men polisen tyckte då att de först borde be om lov.”

   Svara
 34. G

   /  05/04/2017

  Hahaha, vilket jävla skämt, inte ens Migränverket hade en aning om att id-kon skulle slopas innan pressträffen. Vad fan håller regeringen på med.

  ”Fler människor kommer att ta sig till Sverige i och med de slopade id-kontrollerna, enligt gränspolisen. Men det är för tidigt att säga om flyktingprognosen bör höjas, enligt Migrationsverket.
  ..[..]..
  I sin senaste prognos har Migrationsverket räknat med att både gräns- och id-kontrollerna är kvar till november – och med som minst 22 000 respektive 45 000 asylsökande för 2017.

  Regeringens bedömning är att tisdagens beslut inte kommer att påverka antalet asylsökande till Sverige. Gränspolischefen Patrik Engström gör en annan analys.

  – Att ta bort id-kontrollerna innebär sannolikt att fler människor kommer försöka ta sig in i Sverige, har han tidigare sagt till SvD.
  ..[..]..
  Men liksom gränspolisen blev de överraskade av beslutet om avskaffandet av id-kontrollerna och de skärpta gränskontrollerna.

  Vi blev informerade samtidigt som andra inblandade myndigheter under pressträffen, säger Hannah Davidsson.”
  https://www.svd.se/slopade-id-kontroller-overraskning-for-migrationsverket

  Svara
  • Kristian

    /  05/04/2017

   Vi är långt förbi ”ena handen vet inte vad den andra gör.” Nu har både beslutsfattande och kommunikation flyttats till en annan kroppsdel.

   Svara
 1. Apropå | WTF?
 2. Extremism eller mainstream? | WTF?
 3. Gudfadern | WTF?
 4. All offentlig makt i Sverige utgår från Socialdemokraterna. Och Allijangsen. | WTF?
 5. All offentlig makt i Sverige utgår från Socialdemokraterna. Och Allijangsen. | WTF?
 6. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: