Vem kunde ana…

Förra veckan slutade Sverige med ID-kontroller från Danmark, har för mig att det var EU som bestämt att man skulle göra det och att vi hade sex månader på oss. Men eftersom Sverige alltid är den som sitter längst fram i klassrummet och ivrigast viftar med handen och alltid lägger ett extra stort blankt fint äpple på EU:s kateder så slopade vi kontrollerna direkt såklart. Eftersom vi vill vara bäst i klassen!

För Sveriges politiker är förmodligen chocken och överraskningen total. För vem kunde ana att slopade ID-kontroller betyder fler asylsökande…?

På tal om EU, där hittar man ju Juncker. Han har hittat absolut rätt metod för att övertyga andra som kanske är lite kritiska till vad EU har utvecklats till. Att vara en arrogant skitstövel är alldeles säkert en vinnande metod! Vem kunde ana att Juncker besitter sådana diplomatiska färdigheter…?

Marita Ulvskog demonstrerade för hungerstrejkande palestinier i Bryssel i slutet av april och lade upp några bilder på facebook

Opppssss! Bilden hon håller upp är visst på en dömd terrorist. Så det kan bli.

SVT tog upp det men verkar ha lite svårt för att benämna vissa saker för vad de är så de kallade den dömda terroristen för ”omstridd palestinier” för säkerhets skull. För sakens skull, han är dömd för 5 terrormord och var misstänkt för 21 stycken.

Men vad säger då Ulvskog själv om det?

Demonstrationen var inte ett stöd för terroristen Barghouti säger Ulvskog.

Det var säkert bara en slump att att det var just han på Ulvskogs plakat som hon gärna visade upp under demonstrationen! Inte kunde väl Ulvskog ana att det skulle uppfattas som ett stöd för terroristen när hon håller upp en bild på terroristen…

Vem kunde ana att det skulle bli stora problem med t ex avvisningar när man i princip haft öppna gränser under massor av år och samtidigt skrikit åt hela världen att komma hit och få massor av bidrag utan minsta lilla motprestation och dessutom har struntat i att säkerställa vilka som kommit in i landet? Politikerna måste vara både chockade och överraskade för vem kunde ana…?

Jerk Wiberg, vid gränspolisen i Stockholm, påminner om konsekvenserna.

– Det ena är att polisen fortsatt utför dem. Det andra är att personer som fått ett förvarsbeslut måste släppas om inte transporten till någon av Migrationsverkets förvarsanläggningar påbörjats inom ett dygn.

– Emellanåt kan inte Kriminalvårdens transporttjänst utföra transporten inom tjugofyra timmar.

Vad händer då?

– Ja, personen släpps ut.

Vad är det här för personer som släpps ut?

– Det kan vara en person som är brottsdömd. Dömd till utvisning utav domstol. Det kan vara en person som har en vanlig av utvisningsbeslut antingen från Migrationsverket eller polismyndigheten, Jerk Wiberg, vid gränspolisen i Stockholm.

När man inte kan köra dem till förvar så släpps de ut igen. Oavsett skäl till förvar. Vem kunde ana att sånt här skulle ske när man hade i princip öppna gränser…?

Och vem kunde ana att det blir andra enorma problem i spåren av en sedan massor av år totalt havererad asylpolitik? Inte kan det väl bli ett problem med 590 pers skrivna på samma adress? En adress som dessutom är känd för terrorkopplingar?

590 pers på en adress känd för terrorkopplingar slinker igenom utan ens ett höjt ögonbryn men försök att elda upp en målad planka och man rycker omedelbart ut med miljökrav.

Och vem kunde ana att Anders Ygeman ljög när han i januari 2016 sa att upp till 80 000 av de som sökt asyl skulle avvisas eftersom de inte hade asylskäl? Verkligheten är ju att de som ska utvisas släpps ut på gatan igen. Oavsett om det är en fredlig som bara saknar asylskäl eller en grov brottsling som kanske mördat och våldtagit…

Och när skolan håller på att braka ihop tyngd inte bara av invandringsproblematik utan även av postmodernism så löser man det med

kärlekspepp och handhjärtan såklart! Vem kunde ana att lösningen på skolans gigantiska problem var så enkel?

Vem kunde ana liksom…

MVH

MiT

Annonser
Följande inlägg
Lämna en kommentar

56 kommentarer

 1. Trolletplit

   /  05/08/2017

  I din twitterlänk:
  ”Pegadogma @pegadogen
  Svar till @MalinHolm9
  Vad ger hen rätt bestämma att eleven definierar sig som man? Mycket oprofessionell lärare med märklig människosyn.”

  Jag skulle svara
  Jag identifierar eleven som en han eftersom han har en y kromosom. Det är själva definitionen som man. Om eleven själv identifierar sig som kvinna får han gärna göra det. Dock innebär det inte att eleven biologisk byter ut sin y kromosom mot en x. Biologisk är han en han.

  Jag kan även tillägga att jag identifierar sig sin idiot med feminism som ledstjärna.

  Svara
  • ”Märklig människosyn”? De flesta av oss identifierar kön på folk när vi går ner på gatan. Gå och lägg dig pedagogen! Om en elev vill bli identifierad som annat så är det upp till dom att berätta det – om de inte berättar det så är du misslyckad som pedagog.

   Svara
  • G

    /  05/09/2017

   Här är tweeten och twitterbio av en äkta feminist som läst ”pegadogik” på ”hög skolan”.

   ”Äkta feminist som läst pegadogik på hög skolan!! Kan inte skilja på allvar och ironi när en glömt ta medicin.”

   Svara
 2. Jan

   /  05/08/2017

  LL igen. Jag ids inte kommentera dumheterna längre. Men börjar han inte likna en rättshaverist? Har han någon chef? Borde inte denne i så fall ta honom i örat och be honom skriva om något annat ett tag? Eller ta semester?
  http://www.expressen.se/kronikorer/lars-lindstrom/det-ar-inte-vart-fel-om-nakna-vill-rosta-pa-oss/

  Svara
  • Lars Lindströms texter är ungefär som jag föreställer mig att en katt full på kattmynta skulle skrivit.

   Svara
   • Vad har du mot katter?

    Svara
    • F’låt. Jag gillar faktiskt katter, så… Lars Lindström är som den yrande parkbänksalkisen? Eller nej, jag har inget mot dom heller… fan. Lars Lindström är Lars Lindström och låt honom vara det i sin dadaistiska stil!

     Svara
 3. MiT

   /  05/08/2017

  ”Efter hånet mot feminism – vd:ns nya mejlattack”
  http://www.expressen.se/dinapengar/efter-hanet-mot-feminism–vdns-nya-mejlattack

  Svara
 4. Tor

   /  05/08/2017

  Ett litet tips till regeringen.
  Nu när ni ska utvisa så många som inte har asylrätt med chartrade plan, så borde ni ta ert ansvar att fylla de på hemvägen tomma planen med nya asylsökande.
  Nu när Sveriges gränser är öppna igen är det väl att ”bryta mot konventioner” att inte fylla upp planen?
  När Kalifatet krymper i både Syrien och Irak kunde varje plan rädda 300 muslimska frihetskämpar (IS- mördare som vi andra säger). Stockholms kommun står redo med både jobb, lägenhet och körkort.
  Vi måste informera om att ni inte får ta med era vapen på flyget, men det finns gott om lastbilar och knivar att tillgå.
  Välkommen.

  Svara
  • Kristian

    /  05/08/2017

   Det blir som bittorrent: effektivare om man skickar åt båda håll!

   Vi har väl diskplats att lagra alla nyanlända?

   Svara
  • Gorby

    /  05/08/2017

   Tor, ge dom inga sådana idéer…
   De kanske tar dig på orden.

   Svara
 5. Kristian

   /  05/08/2017

  Snarare är det väl så att EU blir mindre relevant internationellt om man sluter sig inåt och slutar tala Engelska.

  (Tänker Junker sluta supa också? Då blir det väl ingen som känner igen honom!)

  Svara
 6. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
  • Kristian

    /  05/08/2017

   Med 590 personer på varje adress blir det väl ren vinst!

   Svara
   • Tor

     /  05/08/2017

    Man inser att man är lite inskränkt när man tänker på lägenheter i termen av 3:a och 4:a.
    Finns tydligen 590:a.
    Hoppas de har dimensionerat antal badrum…

    Svara
  • Pelle2

    /  05/09/2017

   Helt sjukt att kommunerna först fyller upp hyresrätterna med flyktingar och sedan ger sig in på bostadsrättsmarknaden och konkurrerar ut svenska köpare med deras egna skattepengar..

   Svara
   • Ivar L

     /  05/09/2017

    Och blir det dessutom en bostadsbubbla som spricker betyder det att dessa kommuner lyckats med att både bidra till förstöra ekonomin för ett antal (troligen) skattebetalare samt bränna tiotals miljoner av alla skattebetalares pengar. Fint.

    Svara
 7. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
  • Kristian

    /  05/08/2017

   Ja, hur skall vi definiera det?
   Murray: ”Is Marine Le Pen really far-right?”
   https://www.spectator.co.uk/2017/05/is-marine-le-pen-really-far-right/
   ”With the progress of Marine Le Pen to France’s presidential run-off, the term has been liberally used — as it has been over recent years across the West. Golden Dawn in Greece, Jobbik in Hungary, and the Sweden Democrats are all said to be far-right, to name but three.

   The fact that the first two of those groups engage in intimidation, racism and overt displays of political violence would ordinarily distinguish them from a peaceful democratic party opposed to mass immigration like the Sweden Democrats.”

   Svara
   • Ivar L

     /  05/09/2017

    Är inte hela höger/vänstergrejen och populism lite överspelad? Det är ju ändå bara sådant som definieras som högerpartier som får populiststämpel. Det väsentliga i min värld är vilka som är demokrater och verkar för ökad demokrati. Jag vet inte hur pålitlig Marine LePen skulle vara som president men att verkar för att gå ur EU är definitivt att verkar för ökat demokratiskt inflytande för folket i sitt land.

    Svara
  • ”Som expert”

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/08/2017

    Om en definerar sig som expert är hen expert enligt identspolitikens första rörelselag, nämligen trögihuvudetlagen.

    ”Lagen är en manifestation av matriarkatets inneboende egenskap av huvudtröghet, efter vars orsak genusvetenskapen fortfarande letar.”

    Svara
  • Rikard

    /  05/08/2017

   Hej.

   När den ideologisk nålens normalläge står långt till vänster blir mittenpolitik höger-extremism.

   Exempelvis att man skall ha rätt att vistas i ett land för att få vistas i det landet; det anses ju av den politiska majoriteten som en högerextrem åsikt utifrån hur de (den politiska majoriteten) beslutar. Därmed var Sverige högerextremistiskt under socialdemokratins styre ända fram till modern tid.

   Men så är jag ju bevars inte expert som studenten Arnstad.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 8. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/08/2017

   Tack Henrik för att du ständigt visar vart ribban ligger för att ”go full Arnstad”!

   Svara
  • Olof

    /  05/08/2017

   Heinrich Arnstadt bidrar som vanligt med sin pöldjupa insikt.

   Orsaken till den kraftiga ökningen av hot som debattmetod generellt är att media legitimerat agerandet genom att själva söka upp folk och medvetet synliggöra dem för människor med våldskapital.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/09/2017

   Och vilka bevis har Heinrich för att SD ligger bakom hoten ?

   Svara
 9. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
  • Tor

    /  05/08/2017

   Det stavas ”Permesan” Henrik
   Har du slut på osten får du väl masa dig ner till närmaste näröppet.

   Svara
   • Dreadlock

     /  05/08/2017

    Parmesan. Har den i kylen. Yes Parmesan !!!

    Svara
  • ”Vetenskap”.

   Och en fjortisselfie. FFS, du är FEMTIO!

   Svara
  • Tor

    /  05/08/2017

   En liten lort som Arnstad drömmer sig säkert tillbaka till spanska inbördeskriget.
   Där ser han sig själv vandrandes från bodega till bodega. Där i det mörka hörnet längst inne i baren får han hångla upp en eldig spanjorska.
   När han sen ska gå ut i det heroiska kampen mot fascismen kastar hon sig om halsen på honom. Han skriker då ”Ingen Parmesan”.
   Eller som Franco sa när han manglat skiten ur kommunisterna ”Hemos pasado” (Vi har pessar).
   Min Spanska är lite rostig….

   Det skrämmande är att han förmodligen får hångla massa. Han verkar försörja sig på att skriva böcker och ge föreläsningar. Eftersom han efterfrågas av så många så finns det säkert ett gäng blåögda kvinnor som säkert slåss om att få hoppa i säng med honom.
   Jämför med Assange där massa sosse kvinnor först tävlade att få honom i säng och sen gick ihop och anmälde för våldtäkt.

   PS
   Vill förtydliga att jag inte driver med det otroligt blodiga kriget i Spanien utan med Arnstad.

   Svara
  • Kalle

    /  05/08/2017

   Ser fram emot ytterligare 50 år av bluffmakeri.
   No Parmigiano-Reggiano!

   Svara
 10. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  05/09/2017

   Tänk om Isobel har samma lurar som Breivik? Då är hon också nazist väl? Eller samma skomärke som Åkesson, då är hon SD. Eller värst av allt, tänk om hon har samma surfplatta som Putin då är hon med i hans trollarméer. Den som hart hen ärt.

   Svara
 11. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
 12. Svenne

   /  05/08/2017

  Nej, vem kunde ha anat…

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/08/2017

   Socialdemokraterna är ena sanna masochister. Precis när det verkade som att det kanske skulle börja vända i opinionen så lägger de i backen och återvänder i den riktningen de kom, inte för att det fanns några tydliga tecken på att deras väg framåt ledde framåt.

   Svara
   • Jan

     /  05/09/2017

    Visst. Väljarna började få lite förtroende för dem och de steg mot 30-strecket i opinionen. Då ger de efter för vänstersossarnas kritik. En balansgång i hyckleri tycks det vara. Att vara för invandringen men minska den i praktiken. Att de kommer undan med det…

    Svara
    • Grodan Boll

      /  05/09/2017

     …har varit en bidragande faktor till mitt monumentala förakt för en god portion av mänskligheten.

     Svara
 13. O_o

  Svara
  • Jan

    /  05/09/2017

   Multimiljonärskan och överklasskvinnan Marita har väl ett behov att verka lite ”radical chic” då och då mellan all tax-free-sprit och Brysselresorna. Visst, du är jätteradikal fru politikermiljonärska…

   Svara
 14. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
 15. MiT

   /  05/08/2017

  Svara
 16. Jan

   /  05/08/2017

  Så är det då bekräftat. En överväldigande stor del av svenska folket är politiska idioter. Hur ska man annars tolka den här listan? Fredrik Reinfeldt och Bengt Westerberg i topp. Två personer som i min bok är både skojare och skadliga för landet Sverige.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/LrLPV/han-ar-sveriges-genom-tiderna-mest-populara-partiledare

  Svara
 17. Jan

   /  05/08/2017

  Liberal eufori (obs ordvits) efter valet av superliberalen Macron till fransk president. Två svenska liberala giganter, Jan Björklund och Cecilia Wikström, jublar och lägger samtidigt fram en massa jätteliberala idéer om hur den liberala succén EU ska utvecklas i en ännu mer liberal riktning. Det finns ju gott om liberaler här på forumet: Är ni lika euforiska som den liberala eliten? Kan det någonsin gå fel med mer liberalism?

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/rxXea/valet-av-macron–en-borjan-pa-ett-nytt-eu

  Svara
  • Jag undrar hur många som firar förstår det franska valsystemet?

   Svara
  • Pelle2

    /  05/09/2017

   I valet mellan Macron och Le Pen så väljer i alla fall jag Macron.
   Men du som hatar liberaler kanske hade föredragit Le pen eller kommunisten Jean-Luc Mélenchon?
   För kan det någonsin gå fel med lite kommunism ?

   Svara
   • Jan

     /  05/09/2017

    Så EU-federalism, massinvandring och globalisering är hjärtefrågor för dig då? Okej.

    Svara
    • Pelle2

      /  05/09/2017

     Nej,det kan jag inte påstå men kommunism a la Jean-Luc Mélenchon eller högerextremism a la Le Pen är det inte heller.
     Macron vore helt enkelt det minst dåliga valet som jag uppfattar det.

     Svara
  • Senior

    /  05/09/2017

   Menar du din egna tolkning där identitetspolitik är liberalism, eller menar du liberal på riktigt?

   Svara
   • Jan

     /  05/09/2017

    Liberalismen är en månghövdad hydra. Allt från feminism till avvecklingen av staten. Välj själv! I det här fallet handlar det väl om den liberala euforin inför utvecklingen av EU. Som jag antar att alla liberaler känner lika intensivt?

    Svara
    • Grodan Boll

      /  05/09/2017

     Som klassiskt liberal borde man ogilla EU.

     De friheter och den demokrati de hävdar sig stå för är enbart chimärer. Barosso som stormgillar skiten borde ge en fingervisning. Så även några av Junkers grodor samt de varnande fingrar som kommit från forna östblocksländer som sett överstatliga diktaturer förut.

     Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: