Ord och inga visor!

Nima Dervish har ruttnat lite på en svensk ”debattör” och hans metoder och ger svar på tal. Minst sagt!

Om ni vill läsa lite kommentarer och annat så finns posten här.

Ni kommer ihåg att det var tramsdebatt om slöjan på Opinion Live för ett tag sedan och att Arpi var inblandad? Det var om den där uppenbara aktivistaktionen mot SAS bl a.

Det var rubriken och ingressen på Jerlerups inlägg om det. Att inte vilja tillåta t ex småtjejer i skolan att ha slöja på sig är visst ungefär samma sak som att blotta sig. Eller nåt.

Varför det är samma sak? Tydligen för att kläder på kroppen är en muslimsk sed i första hand enligt enligt Jerlerup. Och att om man inte vill ha muslimska seder så ska man inte ha kläder på kroppen eftersom kläder på kroppen t o m är MER muslimska seder än vad slöjan är. Vad jag vet finns väl ingen som velat förbjuda kläder på kroppen? Tror nog det är mycket få som hävdar att kläder på kroppen kommer från muslimska traditioner, att man före ca år 600 gick nakna både här uppe i norden och i resten av världen. Låter ganska orimligt tycker jag. Låter också orimligt att tro att man i den muslimska traditionen var först med trosor, byxor och tröjor och att resten av världen har importerat den delen av den muslimska traditionen.

De verkar i alla fall inte följa den traditionen särskilt väl i muslimska länder om man går efter ca 99,9% av alla bilder och klipp man ser från länderna. I alla fall vad gäller byxor och tröjor, trosor/kalsonger får man väl anta att de har under för det är ju inget man kan se. Eller så kör de välventilerat som skottarna gör under kilten.

Sen finns det ingen som begärt att man ska vara klädd på ett visst sätt (utom klädkod på vissa arbetsplatser), dvs att man måste ha vissa speciella kläder på sig. Förutom då muslimerna som ju kräver just det. De kräver ju en viss sorts plagg, det är bara de som kräver det, ingen annan. Det är inget tvång här att ha byxor på sig med hot om i bästa fall piskrapp om man inte vill ha byxor. Inte heller om man vill gå troslös, vill man det här slipper man piskan. Tröja är heller inget krav. Att folk så ofta går i tröja och byxor är förmodligen för att det är sjukt praktiska plagg vid nästan alla tillfällen man kan tänka sig här. De plaggen används för att de är praktiska. Vad är slöjan på t ex småtjejer på lågstadiet till för eller är praktiskt för…?

Ni vet väl om att slöjan är frivillig och helt självvald att ha på sig va? Ungefär samma sak som att ha byxor, tröja och trosor här i Norden…

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

108 kommentarer

 1. Pelle2

   /  05/09/2017

  Jerlerup är en apologet och relativist som inte drar sig för några skamgrepp för att försvara sina ståndpunkter.Är ju helt absurt att jämföra slöjan med vanliga kläder som byxor och tröjor som bärs av människor oavsett religiös tro.
  Han förtjänar vartenda nedsättande epitet som Nima Dervish gav honom i sitt inlägg på Facebook.

  Svara
  • G

    /  05/09/2017

   Hahaha, äntligen fick den ohederliga jäveln TJ lite mothugg, tack och bock för dessa ord Nima!

   Svara
  • G

    /  05/09/2017

   Men alltså, enligt vänsterlogik så kan inte TJ anklaga Nima för att vara rasist…

   Vänsterlogik:
   1. Nima är enligt vänsterns definition ”rasifierad och icke-vit”.
   2. ”Omvänd rasism existerar inte, endast vita kan…”.

   Ändå skriver den vita vänstermannen Jerlerup om den ”icke-vita” mannen Nima: ”Nima är rasist…”. Vänsterlogik är inte så lätt att förstå sig på många gånger.

   Svara
 2. G

   /  05/09/2017

  ”Stal rakhyvlar för flera tusen
  ..[..]..
  På bilden sågs mannen lägga in saker i en ryggsäck. Han gick sedan ut utan att betala.

  – I ryggsäcken fanns rakhyvlar till ett värde av 4 624 kronor, säger Jerrhage.

  Mannen, som är född 1991, lämnades över till polisen och anhölls misstänkt för stöld. Mannen, som är från ett annat land, erkänner det inträffade.

  – Det visade sig att han inte får vara i Sverige så det kan bli ett utvisningsärende, säger Calle Jerrhage.”
  http://www.nt.se/nyheter/norrkoping/stal-rakhyvlar-for-flera-tusen-om4628835.aspx

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/09/2017

   Mmm, de stackars hamnarbetarna. Min Sållidaritet har svårt att omfamna folk som tjänar dubbelt så mycket som jag i månaden.

   Svara
 3. Svenne

   /  05/09/2017

  Ord & inga visor… https://archive.is/VNTpH

  ”Nu går han till mejlattack mot journalister som skrivit om brevet.
  Vd:n skriver att han vill chartra ett flygplan och skicka ”den trångsynta radikala yttersta rödsprängda journalistkåren” till Nordkorea.” 😛

  Svara
  • Jan

    /  05/09/2017

   Nå, den gode VD:n tycks inte vara en alltför smart affärsman. Att sätta politiska utspel före affärerna tror jag inte går hem ens i de mörkblå direktörsrummen.

   Svara
   • Jag blir alltid förvånad när människor gör denna sortens utspel – säkerligen måste de veta vilken respons de kommer att få? Jag hoppas han lyckas stå med båda fötterna på jorden, men jag tvivlartT.

    Svara
   • MiT

     /  05/09/2017

    Inte alltför smart? Han har ju gratis fått reklam värt miljoner bara genom att offra några minuter på ett e-mail? Hur många visste ens att det fanns nåt som hette Dollarstore innan detta? Han är ju ett geni 😛

    Svara
    • Svenne

      /  05/09/2017

     Instämmer, reklamen måste vara värd miljoner… 😛

     Svara
     • G

       /  05/09/2017

      Ja verkligen, och helt gratis dessutom. Ibland räcker det att 1. skicka ett ”nyhetsbrev” till sina anställda 2. av vilka några blir arga över att VD:n inte har exakt samma åsikt som en själv och 3. berättar det för åsiktspoliserna i media som lyckligtvis har samma åsikt som en själv och som 4. gladeligen skriver artiklar om det, sen är reklamkampanjen i full gång, nästan utan någon ansträngning öht. 😀

     • Ivar L

       /  05/09/2017

      Påminner om SD:s antitiggarkampanj i tunnelbanan. Enormt genomslag tack vare PK-utbrotti media.

    • Förvisso, om man är ”all publicity is good publicity”-typen. Men en normal person vet att detta skulle väcka negativ publicitet i Sverige.

     Men du har en poäng – det faktum att det heter ”Dollarstore” gör det nog väldigt svårt att marknadsföra i Sverige och ”Tiopengbutik” är inte riktigt lika catchy. Tror det finns en butik i Halmstad, eller gjorde det åtminstone.

     Svara
     • Hypocrita

       /  05/09/2017

      Det finns många Dollarstore-butiker i Norra Sverige, dvs i säkert en okänd landsdel för många. Hursomhelst, med en omsättning på över en miljard är det egen kvarterskiosk precis…..

     • Senior

       /  05/09/2017

      I detta fall tror jag helt ovetenskapligt att de som uppskattar detta ”tilltag” mot feminismen och journalisterna är mångdubbelt fler än de som tar illa vara.

      Han får 10 nya positiva kunder för varje missnöjd feminist han tappar.

    • Lövet

      /  05/09/2017

     American Apparel-metoden!

     Svara
  • Tor

    /  05/09/2017

   Smart VD?
   Gratis reklam värt några miljoner genom att skicka några mail.
   Han visste att alla femi…journalister skulle hugga som en kobra.

   Dessutom kanske han känner sin målgrupp. Gissar att den mesta av hanns omsättning ligger utanför Stockholm. Då röstar säkert 30% på SD idag. Kan han fånga upp dessa till sin butik i stället för att de går till Rusta eller liknande så är det en bra affär.

   Såg en Coca Cola reklam där de använde ”hen”. Visar hur vindarna blåser i det offentliga.
   Cola är ju en aktör som noga aktar sig för att ta ställning.

   Affärer och politik är två skilda saker.

   Svara
  • Svenne

    /  05/09/2017

   Dags för en reklam-‘rant’… 😛

   Svara
 4. Rikard

   /  05/09/2017

  Hej.

  Om Jerlerup är den som åsyftas med epitetet ”pyroman-apan” lär det bli polisärende; jag tvivlar att ett sådant slöseri med liv som denne Jerlerup är försitter chansen till småaktigt ‘ropa på fröken’-beteende.

  Ibland känner jag att vi borde haft kvar dueller/holmgång för ärekränkning och förtal. Jag tror inte Nima Dervish haft problem att ordna sekonder.

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Jan

    /  05/09/2017

   I antirasistvärlden är en ansvarsfull migrationspolitik liktydig med rasism. Så antirasister ska man aldrig ta på allvar. I själva verket är det de som är rasister eftersom de anser att vissa folkslag har rätt att leva på andra folkslags bekostnad. Helt utan begränsningar.

   Svara
   • Senior

     /  05/09/2017

    Helt rätt, men vad anser du om exakt samma resonemang om man bara byter ett par ord?

    ”I socialististvärlden är en ansvarsfull politik liktydig med klassförtryck. Så socialister ska man aldrig ta på allvar. I själva verket är det de som är förtryckarna eftersom de anser att vissa samhällsklasser har rätt att leva på andra samhällsklassers bekostnad.”

    -Inte riktigt lika svartvitt och enkelt längre eller?

    Svara
 5. Erik

   /  05/09/2017

  Märkligt med slöjan.

  Det är frivilligt att ta på den enligt uppgift men kan aldrig vara frivilligt att ta av den. För att få ett jobb till exempel.

  Svara
 6. Jan

   /  05/09/2017

  Och hur stor chans hade den här kvinnan i rättssalen? Dömd på förhand är väl ingen överdrift. Dödshot? Det tror jag knappast. Däremot tror jag att säkert en tiondel av de som hör av sig till skribenter via mejl saknar spärrar. De inbillar sig att de är anonyma. Vilket de aldrig är.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/krim/a/mmWQE/doms-for-hot-mot-journalister-pa-aftonbladet

  Svara
 7. G

   /  05/09/2017

  ”Är Marita Ulvskog begåvningsutmanad?

  Den fd partisekreterare för socialdemokraterna, europaparlamentarikern Marita Ulvskog, har poserat med ett idolfoto på en i ett demokratiskt lands domstol dömd massmördare och terrorist. Det finns här några alternativ – hon kan vara naiv, terroristsympatisör, antisemit eller helt enkelt bara begåvningsutmanad.”
  http://cornucopia.cornubot.se/2017/05/ar-marita-ulvskog-begavningsutmanad.html

  Svara
  • Jan

    /  05/09/2017

   De där sossetanterna borde ha avpolletterats för länge sedan. Dessvärre hänger de kvar vid makten. EU-parlamentet är för övrigt en dumpningsplats för övertaliga politiker som vill tjäna sig en hacka i slutet på karriären. Ett slags Fas 3 för politiker. Fast i lyxigare version.

   Svara
   • Senior

     /  05/09/2017

    Fast med den ganska markanta skillnaden att de sitter i en lagstiftande församling vars beslut slår igenom hela EU.

    Svara
 8. G

   /  05/09/2017

  ”Förtvivlad 90-åring tog sitt liv

  Den 90-årige mannen plågades av svåra smärtor och hoppades få en plats på ett av kommunens särskilda boenden. Efter att ha fått nobben från kommunen såg han ingen annan utväg än att själv sätta punkt för sitt liv.
  – Det var ett svek från samhället att han inte kunde få en plats på ett boende, säger mannens dotter som efteråt anmälde saken.”
  http://www.skd.se/2017/05/08/fortvivlad-90-aring-tog-sitt-liv/
  http://archive.is/js5jk

  ”Det är fel att ställa grupper mot varandra!” Visst visst…

  Svara
 9. G

   /  05/09/2017

  ”Fri grund eller värdegrund?
  http://www.smp.se/ledare/fri-grund-eller-vardegrund/

  Hahaha, yep!

  Svara
 10. MiT

   /  05/09/2017

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/09/2017

   KVINNA
   @KvinnaForJamst

   Feminina normer är väldigt skadliga för mängden sjukskrivningar. Hur ska vi göra för att få fler kvinnor att ta ansvar för välfärden och jämställdheten?

   /Frida

   Svara
   • Jan

     /  05/09/2017

    Visst. I feminismens värld är det alltid män som är problemet. Kvinnor kan inte vara ansvariga för någonting eftersom de är ständiga offer. De här organisationerna borde få sina medel strypta en gång för alla.

    Svara
   • Pelle2

     /  05/09/2017

    Där har du fel Frida. Kvinnliga sjukskrivningar beror på patriarkatet och de dolda strukturerna. En feministisk kvinna tar aldrig ansvar och vägrar debatten 😉

    Svara
 11. G

   /  05/09/2017

  http://www.dn.se/kultur-noje/hynek-pallas-det-ar-en-skam-att-fascister-tillats-ga-till-attack-mot-demonstranter/

  Stoppa laddning så går det att läsa. Jag har sällan sett en text spreta och försöka attackera åt 4-5 olika håll samtidigt, ist för att handla om det som rubriken säger. Nej Hynek, såklart inte svenskar ska prata och bry sig om etnicitet öht, det är väl bara ”orten”-typer som ska lyfta upp sig själva, sin bakgrund och snacka skit om you know who. Nej Hynek, skitilla att det var Åkesson som fick kommentera Franska valet i SVT när de kunde bjudit in din polare Dror Feiler ist, som säkert kunde pratat euforiskt om Melenchon. Det är även synd att du och likasinnade inte kan acceptera det som nog behöver göras om du nu inte vill att en kotte till ska dö på Medelhavet. Skam är att en anhängare till vistårinteut på twitter kallade attacken från NU för en ”terroristattack”, vilket det väl inte kan klassas som, ord har betydelse. Sen har jag alltid undrat vad såna här texter har med ”kultur och nöje” att göra på DN, platsar ju bättre på Politism eller AB ledare.

  Svara
 12. G

   /  05/09/2017

  ”Om Sverige går bra, varför blir då vårdkrisen bara värre och värre?”
  http://vardforbundetbloggen.se/orebrobloggen/2017/05/09/om-sverige-gar-bra-varfor-blir-da-vardkrisen-bara-varre-och-varre/

  Svara
 13. G

   /  05/09/2017

  Journalister Vs Jan!. Och journalister som diskuterar med varandra. Jag tar med några tweets. Men klicka och scrolla i dessa trådar om betalväggar. Jönsson från DN rekommenderar även föreläsning av Werner ang faktaresistens!!! Och Peter, fakta på DN ? Är det sant ? När fan började ni med det ? Det har jag helt missat.

  tråd 2…

  ”Kul” att makthavarna har tillgång till all svensk media, verkar dock inte göra så att de fattar bättre politiska beslut av någon anledning, beror det på media eller något annat…

  Svara
  • Tor

    /  05/09/2017

   De tidningar som får presstöd ska inte tillåtas ha betalväggar!
   Vi skattebetalare får betala dubbelt för att läsa tidningarnas ”bästa” nyheter.

   Det delas ut en halv miljard (500.000.000) kronor om året till diverse tidningar.
   Största mottagaren med runt 50 miljoner är SVD! De har en fet betalvägg.
   Vi betalar 1,10 för varje nummer.(om min matte är rätt)
   Va fan. De ska väl kunna klara att driva en tidning som står för kapitalism.

   Fisarnas tidning fick 2015 3 miljoner. Det känns bra – eller inte.
   Vi betalar 12,80 mer nummer av Feministiskt perspektiv.

   Det värsta är att tidningarna inte gör sitt jobb och granskar makten.
   Är det ett fall av jäv eller utpressning?

   Men det är klart – landet där man får betala moms på skatt, som till exempel bensin, är allt möjligt.
   Där man kallar skatter för avgifter och försäkringar, som arbetsgivaravgiften.

   Svara
 14. Tor

   /  05/09/2017

  OT
  Ryssland firade årsdagen av slutet på andra världskriget med en ”liten” parad.
  Tiotusen (10000) soldater tågade förbi Putin.
  Två gånger så mycket som hela svenska försvaret.
  Får en att tänka lite.

  Svara
 15. G

   /  05/09/2017

  Herregud Anders….

  Svara
 16. G

   /  05/09/2017

  Ibland är Mats bra, ibland inte alls, han borde sluta kalla sig gråsosse…

  Svara
  • Senior

    /  05/09/2017

   PM Nilsson:
   ”Det finns många svagheter i en sådan konstruktion men den vidmakthåller kopplingen mellan valresultat, mandat i riksdagen och regeringsbildningen.”

   -Representativ demokrati med andra ord, så som den är tänkt att fungera.

   Svara
 17. G

   /  05/09/2017

  ”Fick vikariat på dagis – nu häktad för att ha våldtagit ett av barnen”
  http://www.friatider.se/irakier-fick-vikariat-pa-dagis-nu-har-han-haktats-for-valdtakt-mot-barn

  Svara
 18. Dreadlock

   /  05/09/2017

  Det är en ljuvlig svensk ordskatt som uppenbarar sig här :

  Luspudel
  Luskungen
  Dårhushjonet
  Skabbhalsen
  Giftblåsan
  Asgamen
  Gråsugga
  Amöba

  Svara
  • G

    /  05/09/2017

   Ja verkligen. Borde börja använda fler ord av den här kalibern oftare, det sätter en härligare ton på det hela. Anders Lindberg skulle nog bli glad, han klagar ju ofta på tonen från folk, men ord som dessa kan han väl knappast klaga på 😛

   Svara
  • Lövet

    /  05/09/2017

   Kapten Haddock forever!

   Svara
  • MiT

    /  05/09/2017

   Haha, en riktig Haddock-skatt 😛

   Svara
  • Peter

    /  05/09/2017

   Min favorit var ghettogapiga skyltfönstermuslimskor. Tänk SAS-tjejen.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/10/2017

    Jag skrattade högt när jag läste den biten!
    Ett helt koncept så fullständigt och klart beskrivet på två ord.

    Svara
  • Kristian

    /  05/10/2017

   Och – inte att förglömma – av någon som kom till Sverige när har var 12 år gammal!
   Det finns de som kan lära sig språk.

   Svara
 19. G

   /  05/09/2017

  Svara
 20. G

   /  05/09/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/10/2017

   Artikeln. Från texten:

   Den vänsterpartistiske nämndemannen säger att han inte tror på fängelse och ofta försöker föreslå andra påföljder. Så också i det här fallet.
   – Generellt är jag väldigt restriktiv i min hållning när det kommer till fängelse, jag tror inte att någon blir bättre av att sitta i fängelse. Det har nog varit mer det, att jag ville ha en villkorlig dom än fängelse.
   Menar du att det kan ha varit så då att du så att säga ”drog till” med detta för att få din vilja om alternativ till fängelse igenom?
   – Tänkbart. Tänkbart.

   Verkar vara rätt person på rätt plats.
   – Dödsstraff finns ju inte som straffpåföljd?
   – Nää, men jag tycker att det borde funnits, så

   Svara
   • Embryo

     /  05/10/2017

    ”Den vänsterpartistiske nämndemannen säger att han inte tror på fängelse och ofta försöker föreslå andra påföljder.”

    Med ett sådant synsätt bör man definitivt inte vara nämndeman.

    Svara
 21. G

   /  05/09/2017

  Svara
  • michael.

    /  05/09/2017

   Man kan likna Prepper Bergslagens idiotiska resonemang om feminism med att man inte får driva med kommunismen eftersom man då trampar på arbetarnas viktiga kamp.

   Svara
   • Senior

     /  05/10/2017

    -Eller att man inte får kritisera socialdemokraterna eftersom man då uppvisar folkförakt…..

    Svara
 22. Svenne

   /  05/09/2017

  Kvalitetskrav för politiker vore en välkommen förändring…

  Svara
 23. MiT

   /  05/09/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/10/2017

   Låt se någon media som kommer beröra Sid.53

   Nöjd med sexlivet
   Totalt ansåg 56 procent att de var ganska eller mycket nöjda med sitt nuvarande
   sexliv. Frågan ställdes till alla i studien oavsett om de debuterat sexuellt
   med en partner eller inte. En högre andel tjejer (32 procent) än killar
   (26 procent) var mycket nöjda med sitt sexliv. Bland personer som inte ville
   kategorisera sig utifrån kön var 24 procent (KI 14,2–34,2) mycket nöjda.
   I alla åldersgrupper finns en tendens att en högre andel killar än tjejer var
   ganska eller mycket missnöjda med sitt nuvarande sexliv. I tabell 1 visas hur
   nöjda tjejer och killar är med sitt nuvarande sexliv.

   Inte? Ingen? Nähä.
   Bätre lägga krutet på The 1%.

   En annan utsatt grupp är personer som inte vill kategorisera sig utifrån kön.
   – De senare utgör bara 1 procent av de svarande men är överrepresenterade på många plan. De mår sämre psykiskt, har färre nära relationer, är oftare våldsutsatta och upplever mer diskriminering. Det här handlar också om jämlikhet för att personer som inte kategoriserar sig efter kön upplever ohälsa på en rad områden, väldigt många områden,.

   Mhm. Nog för att det säkert finns en och annan TS bland dem, men mina fördomar pekar ut en god portion av dem som unika Snöflingor med den sociala motsvarigheten till hypokondri.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/10/2017

   Mjo, fast då är de inte hormonstinna ungdomar enligt några papper längre och kommer kanske inte uppträda som sådana heller?

   Å andra sidan kommer kommunerna se ut som scener ur Mad Max utan deras uppror bara pga ”resursprioriteringar”.

   Det går bra nu.

   Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/09/2017

   TCO:s önskespåkula är ovanligt välpolerad i år.

   Gustav Fridolin, skolminister och språkrör Miljöpartiet är givetvis med. Född 1983, okej, knappast ung, men han ser ut att vara 13 år gammal, så låt gå för det. På listan finns inte en enda från SD eller deras ungdomsförbund, kan ju knappast vara så att Sveriges andra största parti i opinionsundersökningarna har någon att komma med. Däremot så är i princip samtliga chefer för varenda opinionsbildande skatteparasitförening uppräknad. Säkert mycket träffsäkert. Vore ju synd att missa någon.

   /Frida

   Svara
 24. MiT

   /  05/09/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/09/2017

   ” Vad kan vi upptäcka, lära, utveckla och skapa, om vi som jobbar med jämställdhet respektive miljö/klimat möts och utforskar relationerna mellan de båda områdena? Hur kan vi hjälpas åt? Vad kan vara nästa steg? ”

   Hmm…

   Anställa fler transsexuella miljöinspektörer ?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/10/2017

   ”Kan MÄN med vår kunskap om maskuliniteter, och vår förmåga att engagera män för jämställdhet”

   Verkligen?

   Svara
 25. MiT

   /  05/09/2017

  Svara
  • Jan

    /  05/09/2017

   Maken till politiserad skit har jag aldrig sett. Propaganda rakt av. Goebbels ligger i lä. Män för jämställdhet: Undrar om det finns en enda man i den organisationen? Som inte är ett hen menar jag. Allmänna arvsfonden betalar skojarna ser jag.

   Svara
   • Olof

     /  05/09/2017

    Börjar fundera på om det skulle vara läge för ett opolitiskt eller annan-politisk variant av allmänna arvsfonden (eller kanske ett val). Fondens agerande börjar kännas som ett djupt omoraliskt och skamfullt hanterande av medel som många ‘donatorer’ säkerligen skulle haft invändningar mot.

    Svara
  • Pelle2

    /  05/09/2017

   Bara för att dom själva är en manlighetens femtekolonnare så behöver dom ju inte anta att vi andra frivilligt vill förnedra oss själva…

   Svara
 26. Dreadlock

   /  05/09/2017

  ” – Skulle vi få män att resa som kvinnor skulle klimatutsläppen minska med 40 procent, sade Christian Dymén, konsult och forskare med fokus på jämställdhet och social hållbarhet, Trivector.”

  Och produktiviteten skulle sjunka med hur många procent ….?

  … nästa förslag tack !

  Svara
  • Rikard

    /  05/09/2017

   Hej.

   Hur kan det påverka mängden avgaser och utsläpp om man omdefinierar sin sociala könsidentitet?

   Kön är ju en social konstruktion, och det vi kallar biologiska skillnader samt beteendeskillnader betingade av variation i neurologi beror ju på det patriarkala naturvetenskapliga diskursiva paradigmets narrativa struktur, och hur detta styr och skapar och återskapar våra tankemönster.

   Kvinnor kanske väger så mycket mindre så att man kan transportera fler kvinnor med samma mängd bränsle?

   …#förvirrad…

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • michael.

    /  05/10/2017

   Enligt SCB så har kvinnor 6gånger så många tröjor,byxor,underkläder som män dvs en kvinna konsumerar lika mycket kläder som 6 män,bomullsproduktion är bland det mest miljöförstörande som finns,kvinnors konsumtion av sanitetsprodukter ligger milsvid över männens konsumtion av detta.
   Kvinnor i ensamhushåll har dubbelt så många lampor tända än vad män i ensamhushåll har enligt SCB.
   Det är fler män som flyger i affärsresor men det är fler kvinnor som flyger på semester.
   Om man inte är en enögd feminist så kommer man finna att män och kvinnor är lika goda kålsupare när det gäller miljöpåverkan.

   Svara
   • Rikard

     /  05/10/2017

    Hej.

    Mansplaining!1!11!

    Förlåt, men det var liksom öppet mål s.m.s, och det är sällan jag får använda det f-rb-nn-de ordet.

    Tänk om feminister velat använda sig av vetenskap istället, vad mycket gott deras energiska läggning kunnat uträtta.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 27. MiT

   /  05/09/2017

  Svara
 28. Pelle2

   /  05/09/2017

  Bloggaren Fnordspotting ruttnar helt på Socialdemokraterna när dom nu avskaffade id-kontrollerna vid Öresundsbron och därmed öppnade asylkranen igen.
  http://fnordspotting.blogspot.se/
  Det var ju dessutom kul att dom pratar om att de bland annat vill införa avancerad kamerautrustning istället när anskaffningstiden enligt uppgift ligger flera år bort.

  Svara
 29. Pelle2

   /  05/09/2017

  Lite mera OT.
  Bloggaren i Otakt hånar SVT som hängde ut honom för att han svartmålar vården eftersom dom nu själva har börjat göra detsamma.
  http://iotakt.se/

  Svara
 30. Pelle2

   /  05/09/2017

  Ytterligare OT.
  Bloggaren den hälsosamme ekonomisten hånar Reepalu för att denne i sin sjukvårdsutredning vill tillåta vinst för icke vinstdrivande företag.
  Då kanske vårdbolagen skall göra om sig till icke-vinstdrivande bolag men se till att de går med vinst för vad skall Reepalu då säga 🙂
  Fast det egentliga skälet till detta var tydligen att Reepalus förslag var så absurt att det riskerade att radera ut även icke vinstdrivande vårdbolag.

  Men med tanke på hur han misskötte Malmös ekonomi så är väl ingen förvånad…

  Dessutom var väl detta ett beställningsverk för att blidka Jonas Sjöstedt med anhang.

  https://www.ekonomism.us/reepalu-vill-tillaata-icke-vinstdrivande-foeretag-att-gaa-med-vinst

  Svara
  • Motkraft

    /  05/11/2017

   Hela förslaget om att begränsa vinsterna i välfärden är naturligtvis bara på låtsas. De som vet något om företagsekonomi vet att ”vinsten” kan se ut på så många sätt, hur ska någon kontrollant kunna beräkna den?!

   Vad som dock lätt går att göra är att helt enkelt inte ge några uppdrag till de företag som inte betalar skatt i Sverige. Det går att kontrollera, balansen mellan skattepengar in i företaget och skatter som betalas av företaget.

   Lustigt nog så föreslår inte ens Vänsterpartiet detta. Det är som sagt bara ett spel för gallerierna. Staten och kapitalet sitter i samma båt.

   Svara
 31. MiT

   /  05/09/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/09/2017

   Dom är ju helt sjuka i huvudet.
   Är det inte lika bra att dom tar steget fullt ut och byter kön?
   Dom köper ju radikalfeminismens världsbild rakt av och hatar sitt eget kön så då kan dom ju lika gärna bli fysiska kärringar eftersom dom redan är mentala sådana…

   Svara
 32. MiT

   /  05/09/2017

  För er som vill in och botanisera lite om Män för Jämställdhet så finns de här
  http://mfj.se/
  De har tydligen det här också (där jag hittade affischen de ville man skulle sätta upp i klassrummet)
  http://utrymmet.se/

  Svara
 33. MiT

   /  05/09/2017

  Svara
 34. MiT

   /  05/09/2017

  Gammal tweet som länkas

  Och intervjun är ännu äldre, från år 2000
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/39051?programid=3071

  Svara
  • Pelle2

    /  05/10/2017

   Helt sjukt att skolan låter vänsterextremister hålla på.
   Hade hon varit SD:are hade hon fått sparken med hänvisning till värdegrunden men det går utmärkt att vara våldsbejakande vänsterextremist…

   Svara
   • Senior

     /  05/10/2017

    Det stora problemet är att det är just hennes vänsterextremism som är värdegrunden.

    Svara
 35. MiT

   /  05/09/2017

  Jobbigt med ljud när de jagar hans polare kanske?

  Svara
  • Men looool. Som någon som bor i vad som mer eller mindre kallas ”jihadistnäste” så stör inte helikoptrar mig. Hellre det än till exempel en skjutning! Vilket för övrigt hände på en skolplats ett stenkast från mig. Nu DET är ett bekymmer – nog för att alla försökte trivialisera det som ”kriminella skjuter varandra” så hände det mitt på eftermiddagen när barn var ute och lekte – i ett sådant fall så får faktiskt helikoptrar störa min vardag framför det illa som kunde ha hänt. Sluta förhindra polisens arbete, detta är det samhälle du har tvingat from Kolbjörn.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/10/2017

   Stackars lille Kolbjörn.
   Blir han störd av polishelikoptrarna borde han kanske istället rikta sitt missnöje mot dom kriminella som är anledningen till att helikoptrarna flyger omkring.
   Undrar för övrigt om han skulle bli störd om Polishelikoptern jagade någon som hade gjort något kriminellt mot honom ?
   Skulle vara kul i så fall om Polisen då sa att tyvärr kan dom inte jaga bovarna med helikopter för någon som heter Kolbjörn har klagat på oljudet 😉

   Svara
 36. Men LOOOL – kan folk förstå vad ett troll är?

  Det är någon som startar argument för att starta argument. Det spelar ingen roll vad trollet själv tror på. Nu blev jag kallad för troll för att jag påpekade Federleys ohederliga röstande i FRA-frågan och jag _aldrig_ kommer ta honom seriöst efter det. Men att jag stör människor är bra, då jag slår på någon slags nerv.

  Svara
 37. http://iotakt.se/ett-sent-uppvaknande/

  Grattis SVT, ni har uppenbarligen slagit ut en sjukskötare för att påpekat att vården inte fungerar bra… samtidigt som ni själva kör en artikelserie om hur vården inte fungerar bra. Fråga: känner ni er stolta nu?

  Svara
 38. Pelle2

   /  05/10/2017

  OT:
  Tecknaren Lindström driver med pratet om ensamkommande ”flyktingbarn” på ett icke politiskt korrekt sätt.
  http://www.bonton.se/gallery.asp?id=1197&g=413-blandat&f=7
  Han driver även med genusdagis
  http://www.bonton.se/gallery.asp?id=1197&g=413-blandat&f=15

  Svara
 39. MiT

   /  05/10/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/10/2017

   Lille Heinrich har fullt upp med sina hittepåkunskaper ser jag…

   Svara
   • Johan A

     /  05/10/2017

    Haha! Vem mer hette Heinrich? Jo, Himmler! Och han var ju nazist så eftersom Arnstad har samma förnamn som Himmler måste det betyda att Arnstad är nazist. Att det handlar om två olika språk spelar ingen roll. Arnstad är nazist. Punkt!
    Undrar om han har tänkt på att han själv kan råka ut för sin egen vridna GBA-logik?

    Svara
 40. Svenne

   /  05/10/2017

  Löneskillnader mellan 58 olika kön… 🙂 #Satir

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 2. Varför Hanif Bali smiskar rumpa på twitter | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: