Sent uppvaknande om den nya jämställdhetsmyndigheten

Nästa år får Sverige en ny ”jämställdhetsmyndighet”. Jag skriver det inom citationstecken eftersom de flesta i Sverige förstår att det inte alls handlar om någon jämställdhet utan radikalvänsterpolitik extremt taffligt maskerat som jämställdhetspolitik. Det är Nationella sekretariatet för genusforskning som ska bli den ”nya” myndigheten. Genusfältet alltså. Och de har sen länge setts som en myndighet, både enligt sig själva och andra. Har ni missat det inlägget så läs gärna det.

Det har som sagt varit känt väldigt länge att genusfältet enbart är radikalvänsterpolitik och inget annat men ändå har det varit egendomligt tyst om det i media. Tills helt nyligen då två ledare har tagit upp det, först var det Malin Lernfelt som Dalarnas Tidning tog upp det problematiska med sekretariatet

Jämställdhet är viktigt, kan inte hålla med mer. Men just därför har genusvetenskapen INTE en roll att fylla eftersom de inte är intresserade av jämställdhet. De är bara kommunister som bytt ut gamla begrepp mot nya och moderna för att tillskansa sig samma gamla makt. Feministisk teori är bara trams och det vet alla. Alla vet också att de ramlade av planet i samma ögonblick de klev upp på det. Det hann inte ens börja slutta.

Men skitsamma, det är en del av problemet att man måste skriva som hon gör men det är inte viktigt för just detta utan att hon faktiskt i ledaren räknar upp en del saker om fältet som är välkända sen länge

starkt dogmatisk och präglad av ett tydligt radikalvänsternarrativ

Man räknar huvuden och pratar om hudfärg

Vid föreläsningar i sekretariatets regi görs det märkliga försök att utmåla Sverige som ett rasistiskt land

den viktigaste feministiska kampen valde flera att prata om den ”nyliberala ekonomin” som det största hotet mot jämställdheten och kritiserade hur ”nyliberaler” kidnappat de feministiska frihetsfrågorna

Inte en enda person lyfte fram hedersproblematik och den allvarliga situation vi ser både i Sverige och ute i världen, där kvinnor till följd av uråldriga patriarkala strukturer stängs in, osynliggörs och fråntas sina mänskliga rättigheter

Maria Grönroos, även hon föreståndare vid sekretariatet, att häromdagen ifrågasätta SAS val att inte anställa en person som krävde att bära slöja, genom jämföra hijab med vigselring

Den akademiska feminism som i dag blivit detsamma som närmast sekteristisk schymanism

Plus en del annat.

Den andra som tagit upp Sekretariatet är Erik Helmerson på DN som i en ledare inspirerad av Lernfelts tog upp att jämställdheten är kapad av radikala

Smal ideologiproduktion är nog rätt bra uttryckt.

Det finns en tydlig tendens i samtiden att de mest radikala snor taktpinnen och ges oproportionerligt stort inflytande. Vi ser det i skolan. Vi ser det när bidrag fördelas till muslimska organisationer som figurerar med extrema företrädare och åsikter. Vi ser det när statliga museer plötsligt förvandlats till forum för normkritik och identitetspolitik. Och vi ser det inte minst i jämställdhetsfrågan, där debatten ofta har fått präglas av en akademisk genusretorik som omfamnas av några få procent av befolkningen.

Precis allt som räknas upp där är vad vi sett de senaste åren. Och precis allt kommer från genusfältet med sin ”intersektionalitet”. Samhällsgiftet postmodernism sprids och drivs främst av genusfältet i Sverige.

Nu är det bra att man har vaknat till lite när det gäller det här. Men varför nu när det är för sent? Det som både Lernfelt och Helmerson tar upp har ju varit känt sen väldigt länge? Visst, Helmerson har då och då tagit upp en del problematiska grejer inom genusfältet, det ska man ge honom, men när det gäller så rakt av samhällsfarliga saker som genusfältet håller på med så räcker det inte att ta upp det någon gång om året. Man måste upprepa och upprepa och upprepa. För det är nämligen vad genusfältet gör. De har matat på varje dag utan att ha mött motstånd. Det är därför Sekretariatet blir en myndighet om 7 månader. Det är därför det är för sent nu.

Man kan inte som journalist/krönikör/ledarskribent/whatever säga att säga ”jag har ju tagit upp det där för 3 år sedan i en kolumn och den står sig än” (OBS, ingen har sagt så vad gäller detta utan det är bara ett exempel) samtidigt som Sekretariatet matar på med propaganda rakt in i sin direktkanal till maktens öron. Det går inte. Då sitter man där med Sekretariatet som en myndighet. Då sitter man där redan innan de blir en myndighet med att de har större makt än vilken enskild myndighet som helst.

Det finns inget från genusfältet som inte är rubbat. Inget alltså. Kan någon nämna något som kommer från svensk genusforskning som inte är rubbat? För varje sak man hittar som INTE är rubbad så lovar jag att hitta 20 som är så rubbade att ni tappar andan!

Någon som kan säga vad det här har med landsbygdsutveckling att göra? Det är en masteruppsats där författaren själv säger att det är i landsbygdsutveckling.

De sitter där och hittar på en massa trams och så hänvisar de till andra inom genusfältet som också suttit där och hittat på en massa trams och hänvisat till andra inom genusfältet som i sin tur har suttit där och hittat på … osv i en evig cirkel. Problemet är ju att man godkänt det första tramset från början, det som enbart är extremvänsterpolitisk propaganda, nu sitter man med skiten i knät där det bara svällt till en ohanterlig massa vilket ger att det sitter andra som fått politiskt trams godkänt och godkänner ännu mer politiskt trams. Och så rullar det på.

Förra året så lanserade de Genusmiljö

Genusmiljö handlar om feministiska sopor och ett fantastiskt samband mellan kvinnors kroppar och översvämningar, avfallshantering och kärnavfallsförvaring…

Eller att man tror att om man inte köper in en brandbil till dagis så motverkar man sexuella övergrepp? Rakt av idéer från genusfältet. Exakt såna där totalt rubbade grejer kommer rakt från genusfältet och inte en jävel undrar vad de håller på med! Det där är genusfältets kärna!

Flytta genusgem från en ficka till en annan?

Eller vad sägs om kodord när man syndar? Gissa var det rubbade tänket kommer från…

Genusmatematik?

Genusredaktörer?

Genusobservatörer?

Genuspiloter?

Listan med galet trams är oändlig. Och den har fyllts på under massor av år.

Men det är först nu när det är för sent som man försiktigt tar upp problemen? Really? Och än så länge är det bara två som gjort det dessutom.

Nu sitter man där med en rubbad myndighet som ser det som sitt uppdrag att mata ut extremistisk propaganda.

På köpet får vi att den rubbade extremistiska propagandan som matas ut har vridits i en ännu mer obehaglig rasbiologisk propaganda av ledande genusfolk. Det finns även ett andra inlägg om den.

Och så får vi Feministisk teknovetenskap som är spjutspetsen i t ex dammsäkerhet också såklart!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

145 kommentarer

 1. Trolletplit

   /  05/11/2017

  Kolla vilken idé jag fick.
  På FB lägger man ut att den som säger upp sin TV licens och visar det för mig/dig (som inte har FB)så erhåller man direkt till sig 195 kr från dig/mig.=en manadsavgift.
  Jag har ju sparat de pengarna redan.
  Sedan går det vidare som ett kedjebrev.
  Vi som börjar förlorar visserligen våra pengar, alla andra får tillbaka dem, samt sparar 195 kr/ månad.

  Svara
  • Jan

    /  05/11/2017

   Du uppviglar till lagbrott.

   Svara
   • Trolletplit

     /  05/11/2017

    Lagbrott?
    Mot vad?
    Socialismen?

    Svara
   • Rikard

     /  05/11/2017

    Hej.

    Vilket brott skulle det vara uppmaning till? Att säga upp TV-licensen är inte brottsligt; så socialistiskt är Sverige ännu inte. Att säga upp licensavgiften som staten bestämt att du måste erlägga för att du äger en mottagare oavsett vad du tittar på, och fortsätta använda den för att titta på statens program kan vara lagbrott, men det är inte vad Trolletplit skriver.

    Inte heller kan det vara olagligt att betala någon för att säga upp licensen, med ovanstående förbehåll.

    Möjligen, mycket långsökt, skulle det kunna kallas pyramidspel (om inte den termen är kulturell appropriering).

    Uppvigling regleras i Brottsbalkens sextonde kapitel, §5. Den närmaste formuleringen där är att man inte får uppvigla till svikande av medborgerlig skyldighet – det skulle i så fall vara det det är frågan om.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
  • Senior

    /  05/12/2017

   Jag har funderat på en annan ide, skiter i om den är laglig eller ej.

   Hur vore det om folk lät bli att växla in de sedlar som blir ogiltiga snart, och istället använde dem som en moms- och skattefri valuta sinsemellan utan statlig inblandning?

   Värdet på ”skuggvalutan” kan ju få följa den statligt sanktionerade valutan.

   Svara
 2. Tor

   /  05/11/2017

  Mår fysiskt och psykiskt illa när jag hör namnet
  ”Nationella sekretariatet för genusforskning”
  Det fullkomligt dryper av 68-vänstervibbar och politbyrå.

  Vi behöver verkligen en till myndighet.
  Sist jag såg så visste man inte ens hur många myndigheter det fanns.

  Vi behöver akut ett riktigt högerparti som kan driva frågan om individens frihet och en minskad stat.

  Svara
  • Jan

    /  05/11/2017

   Rösta på Centern då. Det är ju ett outrerat nyliberalt parti. Annie Lööf borde vara din kandidat. Feminismen är, för övrigt, en liberal ideologi i grunden. Därom råder inga tvivel. Din analys blev kvar i kalla kriget dessvärre. Kom igen, muren revs 1989. Det är nya tider nu.

   Svara
   • Senior

     /  05/11/2017

    Ja, det blev nya tider efter murens fall, kommunisterna döpte om sig till feminister…..

    Svara
   • Tor

     /  05/11/2017

    @Jan
    Konservativ är inte samma sak som liberal/nyliberal.
    Du kan väl inte på allvar mena att Lööf och Centern är konservativa?

    Så din anal(ys) är att Lööf är konservativa/liberala/feminister. Strålande Sickan!

    @Senior
    Ja och M ställde sig genom Reinfeldt så nära S så inget ljus trängde genom skarven.

    Det finns ingen höger i Sverige idag. Allt till höger om SocialModeraterna kallas nazister.

    Svara
    • Jan

      /  05/11/2017

     Centern är nyliberaler. Det vill säga minskad stat och ”individens frihet”. Det var ju det du efterfrågade. I Sverige finns det inget konservativt parti. SD och KD har dock konservativa drag i vissa frågor (invandring, religion). Moderaterna är fortfarande ett nyliberalt parti.

     Svara
     • Tor

       /  05/11/2017

      Helt rätt.
      SD glider åt det konservativa hållet från att vara ett socialdemokratiskt parti som var mot invandring. KD vet inte jag riktigt var de står idag. Känns lite som Centern som var bondeförbundet och gled in i nyliberalismen. Välja en partiledare som var gravid och började sin tid som partiledare hemma.
      Bara i Sverige.
      Ett konservativt program är för mig frihet åt den enskilde genom minskad stat, MEN med kontroll och lagar. Finns inget i det som säger att man inte ska ta hand om de olyckligt lottade.
      Det nyliberala vill omkullkasta staten och var och en får sköta sig själv.
      Tack för debatten Jan:)

     • Senior

       /  05/12/2017

      Jag hade nyligen en intressant diskussion med en lokalt ledande sverigedemokrat, han var väldigt tydlig med att de har en socialistisk agenda där han ordagrant sade att ”kollektivet går före individen”

    • Senior

      /  05/12/2017

     Möjligen står hoppet till ”medborgerlig samling”.
     Tyvärr tror jag inte de hinner växa till sig till 2018, och därefter är det troligen för sent.

     Svara
    • Jan

      /  05/12/2017

     Senior: Är det på grund av den socialistiska agendan de låtit sig köpas av Svenskt näringsliv och stöttar välfärdskapitalisterna? Eller inlett tekniskt valsamarbete med Moderaterna? Visst, du är moderat men det innebär inte att du får fara med sanningen som det passar dig. Även om Moderaterna själva och deras partisekreterare är kända just för det.
     Å andra sidan är det väl dumt av mig att förvänta mig något annat… Jag borde ha lärt mig vid det här laget hur vissa borgare tänker, eller snarare inte tänker, så att det passar deras banala, snävt egoistiska agenda.

     Svara
     • Senior

       /  05/12/2017

      Nej, jag är inte moderat, och det var hans egna ord på en direkt fråga.

     • Senior

       /  05/12/2017

      De är helt enkelt Nationalsocialister i dess ursprungliga betydelse, ett parti som borde passa dig utmärkt mha. de åsikter du presenterat på denna blogg.

     • Jan

       /  05/12/2017

      De är de inte. Möjligtvis före Jimmie Åkesson i så fall. Sedan Jimmies tid är de moderater med en invandringskritisk agenda. Därav anslutningen till SN och M. Sedan får du naturligtvis tycka vad du vill men det har inte med sanningen att göra. Jag tror heller inte att så många moderater skulle ha gått till SD om de vore ett socialistiskt parti. Är det något moderater (och centerpartister) avskyr så är det socialism. Använd logik.

   • Rikard

     /  05/11/2017

    Hej.

    Helt kort:

    Kvinnorättsrörelsen, och rösträttsrörelsen var liberal såtillvida att den grundade sig i den klassiska västerländska liberalismens tanke om universella mänskliga friheter såsom rösträtt, så så långt har du rätt, men feminismen både i modern och historisk form har kopplingar till kommunism och socialism ända från början.

    International Women’s Day organiserades från första början av amerikanska socialister 28 februari 1909, och Clara Zetkin med flera inspirerades av detta.

    1910 hölls en konferens under Andra Socialistinternationalen i Köpenhamn, och parallellt med den en kvinnokonferens kallad ”Second International Socialist Women’s Conference”, också i Köpenhamn.

    Ända sedan starten har feminism och fredsrörelser existerat i symbios med kommunism och socialism. Rosa Luxemburg, Clara Zetkin, och Luise Zietz är några av de kvinnor som knöt ihop socialismens blodiga fanor med kampen för jämställdhet, och som drev på splittringen mellan de liberalt influerade engelska suffragetterna, och de tyska marxistiska feministerna.

    Du har helt enkelt fel, Jan.

    Vad feminismen är idag? En farlig soppa av det sämsta av alla ideologier den besmittat, och en karriärväg för de som säljer sina systrar i patriarkala system för en plats i politbyrån, i media, eller inom akademien. Ungefär som Centerpartiet.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Pelle2

      /  05/12/2017

     Nog tusan är feminismen socialistisk åtminstone som den är just nu i ledande kretsar.
     Mycket kretsar kring hur kvinnor som grupp förtrycks och hur man alltid ses som en del av en grupp och inte som en individ.
     Man är också predestinerad att vara ett offer om man tillhör fel kön eller ras och har ingen möjlighet att ta sig ur det på egen hand.
     Med andra ord klassisk vänsterpolitisk kollektivistisk människosyn och en klasskamp som har gjorts om till en köns- och raskamp.

     Svara
  • 337 Statliga myndigheter varav 83 ingår i domstolsväsendet om jag minns rätt. Så vi behöver fler.

   Svara
 3. Kvinnors kroppar, översvämningar och avfallshantering handlar säkert om mens och var man slänger tamponger. Feminister älskar att prata om sånt.

  Svara
 4. MiT

   /  05/11/2017

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154687135178251*

  Svara
 5. Tor

   /  05/11/2017

  OT
  Såg en nyhet om att svenska kustbevakningen ska hjälpa till i medelhavet igen. (Tror det var på svt.se men hittar den inte nu)
  De ska hjälpa till med gränskontroll och flyktingar.
  Blir så jävla förbannad när de ljuger en rakt upp i ansiktet. Alla vet att det inte handlar om gränsbevakning, utan bara om att hjälpa ”flyktingar” över medelhavet.
  Som vanligt är det bara att lägga loss från hamnen i Tripoli och sen kommer ”goda” Sverige och bogserar er till Italien.

  Gränskontroll handlar om att folk som inte har att göra på andra sidan gränsen hindras – inte hjälps.

  Svara
  • Det normala hade ju varit att helt enkelt bogsera tillbaka dom. Då hade vi slutat se ”döden i medelhavet” rätt snabbt då det hade blivit för olönsamt att sätta sig i en båt och försöka komma tillräckligt långt för att kustbevakningen plockar upp dom. Men det är för logisk tanke för vissa…

   Svara
   • Tor

     /  05/11/2017

    Precis!
    Vi har ju satellitbevakning så vi kan upptäcka en fuktskada i Sahara.
    Då ska vi väl kunna se när det lägger ut en pråm fullpackad med folk och sen bogsera den i land.
    Väl tom på folk tas båten i beslag.

    Svara
   • Ivar L

     /  05/11/2017

    Och så placerar man läger där för de som kommit långväga ifrån och faktiskt inte har några vidare framtidsutsikter. Kanske skall man erbjuda möjligheten att stanna i lägret mot att man jobbar. Jag tror merparten skulle dra rätt snabbt.

    Svara
    • Det logiska hade varit att ta dom till flyktingläger på andra sidan. Med tanke på att man pratar om underfinansiering av dessa läger så hade man kunnat få ett avtal – det viktigaste är ju att inte uppmuntra folk att ta en båt över och döda flyktingsmuggelbranschen. Istället så för man en politik som aktivt uppmuntrar människor och gråter sedan över att människor dör på medelhavet.

     Men men. I allmänhet så måste asylsystemet i stort skrivas om. Det var alltid skrivet utifrån att Europa skulle hamna i ett stort tredje världskrig, inte för att hantera konflikter i MENA.

     Svara
     • G

       /  05/12/2017

      ”Sverige beredd backa om asyl i EU
      ..[..]..
      Enligt förslaget ska EU också sätta ett tak för antalet asylsökande som ska omfördelas, den siffra som hämtats är 200 000. När taket nåtts och EU står inför en massflyktsituation ska en ny krismekanism triggas igång.

      Förhoppningen är att EU ska kunna teckna avtal med så kallade säkra tredje länder, till exempel i Nordafrika, och skicka tillbaka asylsökande dit på samma sätt som i dag sker till Turkiet.

      Men det förutsätter att EU först sänker kraven på vad som kan betraktas som ett säkert land. Men här säger den svenska regeringen nej.

      – För oss är det viktigt att man har goda förhållanden i de länder man gör upp med, så vi är skeptiska till att sänka kraven på det sättet som har diskuterats, där håller vi emot, säger Morgan Johansson.”
      http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6694729

  • Dreadlock

    /  05/11/2017

   ”Den nyliberala ekonomin största hotet mot jämställdheten”

   Vi har ingen nyliberal ekonomi längre, den regerade stort under Reagan och Thatcher över 35 år sedan.Vi har fått en rovekonomi där statliga interventioner håller privata företag (to big to fail: läs bank och finans) under armarna med stor del av skattebetalarnas pengar, samt nytryckt valuta. Vi skattebetalare bailar ut odugliga företag hela tiden varje dag. Det är ett slags drömkommunistiskt system där vinster privatiseras och skulder kollektiveras.

   Nyliberal ekonomi är tänkt att eliminera statliga hjälpliga interventioner ( Kommunismens lärdom) låta marknaden ha sin gång med periodiska utrensningar av företag som inte kan bära sina egna kostnader och skulder. Minska statens kontrollapparatur samt därigenom sänkta skatter för alla, samt att definitivt inte följa en nollräntepolitik som fått till följd att många marknader idag har spekulationsbubblor i något så livsnödvändigt basalt som bostäder och fastigheter.

   Stort ämne i sig.

   Att påstå att ”Den nyliberala ekonomin största hotet mot jämställdheten” tarvar en förklaring för vilket ekonomiskt system som under den moderna historien som någonsin varit rättvist ?

   Jämställdhet är liksom metafysik i en värld av ohämmat spekulation. Tack och lov. Med perfekt ekonomisk jämställdhet enligt jämställdhetsmyndigheten hade vi retarderat till ett system av 99% av arbetshjon, som röstar 99% samma parti.

   Svara
   • Tor

     /  05/11/2017

    Som vanligt är Jordan Peterson bäst.
    Om paradoxen som uppstår när duktiga kvinnor når 30 år och inser att det finns andra saker här i världen att bry sig om.

    Svara
    • Kristian

      /  05/12/2017

     Intressant det där om ”Agreeableness” (big five) – först hjälper det dig att få bra betyg och nästan vilket jobb som helst, sedan betyder det att du vantrivs på toppen.

     Andra poänger:
     * Makt är kul. Ansvar är mindre kul. Välj båda eller ingetdera.
     * Dubbelt så många arbetstagare betyder halv lön vardera. En inkomst räcker inte längre. (Medelinkomst har inte ökat i väst sedan 1975.)
     * Om tio år finns inga män kvar i universiteten i humaniora (utanför STEM.)

     Svara
   • Rikard

     /  05/11/2017

    Hej.

    Korporativ stat, sade Bill.
    Teknokrati, sade Bull.

    Sk*t samma, sade Måns; JAG kan alltid flytta någon annan stans.

    Fast G.K Chesterton sade det nåde bättre och tidigare.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Dreadlock

      /  05/11/2017

     Som vanligt Rikard, så sätter du fingret exakt där de flesta inte ens bryr sig om att leta.

     En besvärlig samhällsfarlig situation just nu i en utbredd elitkultur av korporativism. Man kan säga att vi är lika långt från nyliberalism som pluto från solen. Det är kommunismen rakt igenom, och alla förnekar det,

     Svara
     • Rikard

       /  05/12/2017

      Hej.

      Tack för det – att skriva kort är svårt.

      Jag hoppas, men vågar inte tro, att vi (som i västerländsk civilisation) kan bättre oss på vårt yttersta (och inte på Piratens vis…) och ändra kurs utan kataklysmer och krigiska konvulsioner, men då Roms delning och sedermera den västliga delens kollaps förefaller tämligen snarlik med dagens läge…

      Den som lever får se, och den som ser sin lever får det inte.

      Kamratliga hälsningar,
      Rikard, fd lärare

 6. Senior

   /  05/11/2017

  ”Jämställdhetsmyndighet”, nyordet för politbyrån…..

  Svara
 7. MiT

   /  05/11/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/12/2017

   Dom är så jävla tröttsamma radikalfeministerna.
   Bröstmjölken bildas naturligt hos kvinnor som har fött barn medan det är högst tveksamt om män kan bilda bröstmjölk ens om vi vill.
   Ändå skall dom göra det till ett problem att kvinnor ammar.

   Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Vill minnas att någon högstadiebok för ett par år sedan talade om hur även kvinnor kan ”få stånd.” För all del, erektil vävnad och så vidare. Man kan omdefiniera sina termer så att de betyder vad som helst.

   Svara
 8. MiT

   /  05/11/2017

  Svara
 9. Senior

   /  05/11/2017

  Hög tid att omvandla solida medel till likvida och dra, innan det blir för sent..
  Hans sista mening ger DDR-vibbar, minst sagt:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article21138412.ab

  Svara
  • Senior

    /  05/11/2017

   ”Somliga anser att vi bör stänga gränserna in till ­Sverige. Vi bör snarare stänga gränserna för de som flyr härifrån.”

   Svara
   • Tor

     /  05/11/2017

    We will build a great beautiful wall – just like the one in Berlin….

    Svara
    • Holtzkampf

      /  05/11/2017

     Äsch vi kan väl låna Trump’s ritningar

     Svara
     • Kristian

       /  05/12/2017

      Ja, men kan vi få grannländerna att betala notan?

  • Sanningen är väl att regeringen är mycket väl medvetna att detta sker och det faktum att man kan skatteplanera är nog genomtänkt till det att man ska försöka stoppa företag från att helt flyttas utomlands. Det finns absolut ingen anledning för t. ex. Spotify att ens ha kontor i Sverige. Dra bort att kunna skatteplanera och säg bye-bye till sådana företag.

   De sysslar, till skillnad vad vissa tror, inte med välgörenhet i första hand…

   Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Ja just det. Och så måste vi tvinga andra att starta nya företag med jämna mellanrum – lönsamma sådana! I Sverige, inte i andra länder.
   Kanske kan vi få in en massa skatt från saker som inte går att flytta, som järnvägar.

   Det där med ”från alla efter förmåga” blir lite mindre lockande när man gång på gång upptäcker hur liten förmåga många har.

   Svara
   • Senior

     /  05/12/2017

    ……åt alla efter behov…
    En mycket destruktiv kombination.

    Hittills har alla länder som försökt sig på detta slutat i misär och diktatur, senast i raden Venezuela.

    Svara
    • Kristian

      /  05/12/2017

     Ja, vem bestämmer hur ”förmåga” och ”behov” skall mätas?

     Svara
     • Senior

       /  05/12/2017

      Det gör politbyrån, motsvarigheten till jämställdhetsmyndigheten. Där sitter de politiska kommissarierna (zampolit) och bestämmer godtyckligt från fall till fall vem som står över den andra på deras ”intersektionalitetslista”

      I förlängningen kommer detta som vanligt att leda till utrensningar. När all opposition är tystad fortsätter utrensningarna inom de egna leden tills bara diktatorn och de närmaste kvarstår.

     • Senior

       /  05/12/2017

      Politbyrån har ju givetvis minst en representant på varje arbetsplats, mitt tips är att de kommer att utses via facken när det blir så dags i Sverige. ”-De har ju redan organisationen på plats.”

    • Kristian

      /  05/12/2017

     Jordan Peterson on the ”Not Real Communism” Fallacy

     Svara
 10. Jan

   /  05/11/2017

  Jämställdhetsmyndigheten är ytterligare ett tecken på att regeringen backar in i framtiden. Förmodligen är de rädda att tappa kvinnliga väljare till Fi. Man borde rensa bland myndigheter istället för att bygga nya. Jämställdhetsmyndigheten blir i praktiken ett vuxendagis för genusvetare.

  Svara
 11. Dreadlock

   /  05/11/2017

  OT

  Ledarsidorna.se har idag lanserat ett ambitiös crowdfunding-projekt, läs i prospektet…

  Har klivit in och reserverat aktier.

  https://ledarsidorna.se/2017/05/ga-fran-lasare-till-delagare-av-ledarsidorna-se/

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/11/2017

   Crowdfunding – Kanske något för dig MiT ? Om du har tid över för ännu mer produktion ( Pod, intervjuer, dokumentärer)

   Svara
   • MiT

     /  05/11/2017

    Nja, gillar att vara anonym, blir svårare då.

    Svara
    • Dreadlock

      /  05/11/2017

     Nu ska du inte komma här och tycka att det blir svårt. Inte svårare än att ha din framgångsrika blogg och låta den grena ut i andra format ?

     Svara
     • MiT

       /  05/11/2017

      Någonstans så kommer det att mynna ut i att det ska finnas ett namn, av en eller annan orsak (vilken orsak har jag inte en aning om men det kommer garanterat att vara så)

  • Kristian

    /  05/12/2017

   Tack för tips!

   Svara
 12. Vic

   /  05/11/2017

  Det mest tragiska är ju inte det här med att det går en sjuhelvetes massa skattepengar till tramset utan att det finns nyttiga idioter som tror på den här nya Lysenkoismen (för det är precis vad det är). I nån mening skulle ju också min generations (milleniegenrationens) och även mina egna barn också bli hjärntvättade.

  En inneffektiv, utarmad och till och med kraschad ekonomi går att fixa relativt snabbt, men en hjärntvättad och splittrad befolkning som bara ser svart och vitt, vänner eller fiender tar längre tid… Titta bara på de forna sovjetländerna där extremer fortfarande kämpar i de politiska arenorna.

  Det gör mig lite ledsen faktiskt… men å andra sidan: har man inte mod att säga emot eller hjärna att veta bättre så måste man ju förhålla sig till konsekvenserna av det.

  Svara
  • Vic

    /  05/12/2017

   Den här gången får jag faktiskt be om ursäkt för slarvskrivandet också. Det var lite extra illa idag men jag hoppas det går att läsa ändå. Måste vara nattmössan som kom på för tidigt…

   Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Ja, enligt Bezmenov tar det 15 år, dvs så lång tid som en generation behöver för att ta sig igenom skolan.

   PS. hade du inte avslöjat dig hade jag av språket trott att du var i min ålder eller äldre (40+). Pizzaekonomen fyller väl 50 nästa år.

   Svara
   • Vic

     /  05/12/2017

    Dina sista meningar begriper jag faktiskt inte alls. Vad har Pizzaekonomen med det hela att göra? 😛

    Yuri Bezmenov har lärt mig allt jag kan. Men egentligen var Sovjetunionens ”subversions-strategi” väldigt logisk. Man behöver inte vara ex-agent eller högt utbildad statsvetare för att förstå att såna här strategier används emellanåt. Man får bara låta bli att vara naiv. Korporativism, korruption, subversionsstrategier existerar. Ingen kan väl på fullaste allvar tro att 100% av alla människor är hederliga och ärliga? Det räcker med att ett fåtal av oss är rötägg för att kunna orsaka ett helvete för resterande, förutsatt att rötäggen har tillräckligt starka positioner i samhället. Därför har jag också mycket svårt att tro på kommunismens ideologi, likväl som anarko-kapitalisternas utopiska frimarknadssamhälle. Det är för naivt helt enkelt.

    Svara
    • Vic

      /  05/12/2017

     Juste, en sak till angående de där 15 åren som Bezmenov pratade om: Om jag inte missminner mig så menade han att det tar 15-20 år att indoktrinera en generation. Dock kan det ju ta mycket längre tid för indoktrineringen att ”coola ner” lite, så att säga.

     Svara
 13. Svenne

   /  05/11/2017

  Björklund(L) har fått vårkänslor, eller är det ‘blue balls’… #satir #taburettåtrå

  Svara
  • Vic

    /  05/12/2017

   Det är väl den där ”stridskuken” som han tydligen pratade om under sin tid som befäl.

   Svara
 14. G

   /  05/11/2017

  ”I Nordstan i Göteborg rapporterar handlarna om ungdomsgäng som bara driver runt och sprider skräck omkring sig. Nu är butiksägare oroliga att handeln ska påverkas negativt, och förutom patrullerande poliser tar man till extra hjälp av väktare för att hålla ordning och reda.”
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/%C3%B6kad-otygghet-i-landets-st%C3%B6rsta-k%C3%B6pcentrum-3914201

  Svara
 15. Svenne

   /  05/11/2017

  ‘Kulturell appropriering’… 😛

  Svara
  • G

    /  05/11/2017

   Hahaha 😀

   Svara
   • Tor

     /  05/12/2017

    Säg inte att de är ……….tekniker också

    Svara
    • G

      /  05/12/2017

     😛 …

     Svara
     • Tor

       /  05/12/2017

      Klippet med Fredrik Ahl var 4:e juni 2015.
      Han driver med utbildningsnivån på Syrier där alla var läkare och ingenjörer enligt den officiella utsagan.
      Samma dag gick SVT ut och försökte släta över.

      https://www.svt.se/nyheter/lokalt/ost/jag-har-fortsatt-stort-fortroende-for-fredrik

      Nej då, SVT är inte alls statskontrollerad…
      SVT granskar oberoende…..

      Alla utanför politiken och media visste hur utbildningsnivån var men ändå fortsatte man att trumma ut budskapet.

      Idag, två år senare, är alla överens om att de flesta invandrare har låg utbildning.
      Hade vi en oberoende media som granskade skulle de kunna göra rätt bra reportage med det här och massa andra klipp.
      Stefan ”Vi bygger inga murar” Löfven mm.

      Allt material finns där att använda. Vad väntar ni på?

  • Kristian

    /  05/12/2017

   Nog skulle ett helsvenskt kebabföretag heta ”Kebabia”?

   Svara
 16. Svenne

   /  05/12/2017

  ”Här hyllades Grå vargarnas grundare” https://archive.is/JG0IB

  ”I Folkets hus mitt i Rinkeby har grundaren för den fascistiska gruppen Grå vargarna och höger­extrema partiet MHP hyllats.
  – Sådana organisationer vill vi inte ha i våra lokaler, säger borgarrådet Roger Mogert (S).

  I hjärtat av Rinkeby ligger Folkets hus. Den 1 april i år arrangerade föreningen Manas Kulturcenter ett event till minne av Alparslan Türkes, grundaren av det turkiska partiet MHP – ett ultranationalistiska turkiskt parti. Han grundade även partiets ungdomsorganisation Grå vargarna, som enligt flera Turkietkännare som Mitt i intervjuat är högerextrem och fascistisk.

  Partiets grund är islamism och nationalism. De vill återinföra dödsstraff i Turkiet och erkänner inte minoriteter som kurder och armenier.”

  Svara
 17. G

   /  05/12/2017

  ”Aleksandra: Regeringen har inte landat än

  Å ena sidan vill regeringen att fler utvisningar ska genomföras, å andra sidan att det ska bli lättare för vissa grupper utan skyddsbehov att få stanna. Obeslutsamheten visar tydligt att regeringen inte landat i hur den ska hantera migrationspolitiska dilemman.

  Ensamkommande ungdomar som saknar skyddsbehov ska få förlängt uppehållstillstånd för att kunna studera klart på gymnasienivå. Detta beslutade riksdagen i förra veckan efter en proposition från regeringen. Av oppositionspartierna röstade Moderaterna, Liberalerna och Sverigedemokraterna emot. Kristdemokraterna avstod och Centerpartiet röstade för.”
  http://www.gp.se/ledare/regeringen-har-inte-landat-%C3%A4n-1.4272334

  Svara
 18. G

   /  05/12/2017

  ”Arpi: Salafisterna i Karlstad är knappast goda demokrater”
  https://www.svd.se/salafisterna-i-karlstad-ar-knappast-fina-demokrater/av/ivar-arpi

  Svara
 19. G

   /  05/12/2017

  ”Hatet mot högerkvinnorna

  Alice Teodorescu, politisk redaktör på GP, Sanna Rayman, debattchef på Dagens Samhälle och Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör på SvD.

  Hot och trakasserier mot journalister ökar – en ny undersökning visar att kvinnliga opinionsbildare är särskilt utsatta. I flera uppmärksammade fall ligger högerextrema grupper bakom, men hur är situationen med hat från vänstern? Kulturnyheterna har pratat med tre av Sveriges mest inflytelserika borgerliga ledarskribenter.

  – De värsta påhoppen idag kommer från andra journalister, säger Alice Teodorescu, politisk redaktör på Göteborgs-Posten.
  ..[..]..
  Samtidigt är Raymans upplevelse att manliga högerskribenter tenderar att få ett hårdare bemötande än vad hon själv upplevt.

  – Vänstern är mer frikostiga att släppa på spärrarna mot personer som Per Gudmundson eller Ivar Arpi. Där är det fullt blås.”
  https://www.svt.se/kultur/medier/hatet-mot-hoger
  http://archive.is/RKD7b

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/12/2017

   Jovisst, kvinnliga _______ har alltid varit särskilt utsatta. Det är rent av en av förutsättningarna till att vara utsatt.

   Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Hur passar Lifvendahl in i det gänget? Hon är väl tokglobalist?

   Svara
 20. MiT

   /  05/12/2017

  O_0

  Svara
  • G

    /  05/12/2017

   Ehhh hmm haha *no comment* 😀

   facebook.com/jimmyjohns

   Visste inte vad det var för företag, men nu vet jag mer. Ser ännu inga kommentarer av folk på FB-sidan om bilden ovan dock, kanske kommer.

   Svara
  • Lövet

    /  05/12/2017

   Da fuck?

   Svara
  • The Perfect Man

    /  05/12/2017

   Åh, så vackert! En sann djurälskare…

   Det måste finnas en regnbågsnyans för den här sortens kärlek med.

   Svara
 21. G

   /  05/12/2017

  Metro:s Viralgranskaren utmanar Rebeccas granskning om SAS-gate…

  ”Viralgranskaren hörde av sig”
  http://uvell.se/2017/05/11/viralgranskaren-horde-av-sig/

  Svara
  • G

    /  05/12/2017

   Svara
   • Pelle2

     /  05/12/2017

    Lindberg måste ha lässvårigheter när han påstår att Viralgranskaren krossar Uvells argumentation kring den islamistiska aktivisten.

    Svara
  • Senior

    /  05/12/2017

   Viral”granskaren” är inget annat än opinionsbildning.
   Det enda de ”granskar” är de som avviker från åsiktskorridoren.
   Och deras ”granskning” är exakt det som de hävdar sig vilja motverka.

   De försöker helt enkelt kväsa de som granskar media och deras ”agendajournalistik”

   Svara
   • Senior

     /  05/12/2017

    Sak samma med listan på ”hatsajter” som cirkulerade ett tag, en lista på sajter som man inom vänsterkretsar absolut inte fick länka till eller ens läsa själv.

    Svara
  • Bamse

    /  05/12/2017

   Ha ha ha – nej! Det är Viralgranskaren, Lindberg och alla andra menlösa fjantar med samma åsikt(er) som blev knockade snabbare än om de gått upp i ringen mot Rhonda Rousey. Ta en köbricka bara era menlösa sötvattenspirater – Uvell spöar er varje dag hela veckan och lämnar er utslagna med ett (på bästa Zorro-maner) stort U inristat på magen.

   Svara
 22. G

   /  05/12/2017

  ”Många medelålders invandrare utan jobb

  45 procent av dem som invandrar till Sverige i åldern 45–49 år kommer aldrig in på arbetsmarknaden. För dem som fyllt 50 år är det ännu svårare – 60 procent får inget jobb. Det visar en studie gjord vid institutionen för socialt arbete vid Göteborgs universitet som Dagens Nyheter refererar.

  Chansen att få jobb är som störst under de första åren efter inflyttningen. Men sedan förvärras möjligheterna, och efter tio år är de nästan obefintliga, visar undersökningen som följt vuxna som invandrat under åren 1990, 1994, 1998 och 2002. En av tre kom aldrig in på svensk arbetsmarknad.”
  http://www.sydsvenskan.se/2017-05-11/manga-medelalders-invandrare-utan-jobb

  Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Tänk vad pigga de måste vara på ”enkla jobb” för samma ersättningsnivå som bidrag.

   Sedan har nog Sverige vissa problem med att anställa ”äldre” i allmänhet. Över 55 får du inte jobb om du inte var VD nyss.

   Svara
   • Att ha äldre anställda kan ju dra ner hela företagets utseende. gammal = ute.

    Svara
 23. G

   /  05/12/2017

  Rant rant….

  Tweeten ang flygbolags tidning (BRA = bolaget Flyg BRA)…

  Svara
  • Pelle2

    /  05/12/2017

   Klockrent av Bali !
   Islamapologeterna gör mig spyfärdig.

   Svara
  • Senior

    /  05/12/2017

   Något många verkar ha glömt är att religionsfrihet avsåg att vi skulle slippa religiösa uttryck i det officiella samhället. Religionsfrihet är rätten att slippa religiöst tvång och offentligt utövande. Inte att alla skall vara fria att bete sig hur som helst genom att skylla på religion och tro.

   Svara
   • Senior

     /  05/12/2017

    ”Hijabist” det är nog inte direkt orimligt att anta att det är en kvinnlig ordlek med jihadist som förebild.

    Svara
 24. G

   /  05/12/2017

  ”Sakine: Nyamko Sabuni var före sin tid

  Fick höra att hon som svart inte ska tycka vissa saker
  ..[..]..
  Sabuni säger i dag att hon alltid har varit övertygad om att hon ”en dag kommer att få rätt”. Men hon berättar också om hur andra politiker var rädda för att bli rasistanklagade, och mer brydde sig om att ”placera sig rätt i debatten”. Sabuni fick mycket riktigt hård kritik. Uttryck som ”husneger” och ”onkel Tom” kastades efter henne av folk som såg henne som en svikare. Hon fick höra att hon som svart och muslim inte ska tycka vissa saker.”
  http://www.vlt.se/opinion/ledare/sakine-madon-nyamko-sabuni-var-fore-sin-tid
  http://www.tidningen.nu/allt-kraver-modiga-politiker-med-visioner/

  Svara
 25. G

   /  05/12/2017

  ”Fem afghaner utvisas för brutal gruppvåldtäkt av barn

  Afghanerna knivhotade, misshandlade och gruppvåldtog en liten pojke i ett skogsparti utanför Uppsala samtidigt som de filmade det hela. – De har inte gett något förklaring till det, sa försvarsadvokaten Sanna Älgekrans. Nu utvisas de från Sverige.
  ..[..]..
  I slutet av november dömde Uppsala tingsrätt de fem afghanerna till ett års sluten ungdomsvård som straff för att de knivhotat, misshandlat och gruppvåldtagit den minderåriga pojken.

  På grund av det allmänna säkerhetsläget i hemlandet beslöt tingsrätten att inte utvisa våldtäktsmännen.

  Sanna Älgekrans, försvarsadvokat till en av våldtäktsmännen uppgav för SVT Uppsala att hennes klient kände sig lättad för domen då han fruktade utvisning.
  ..[..]..
  Tingsrättens beslut överklagades av Svea Hovrätt som i början av mars dömde samtliga fem till utvisning. Hovrättens dom innebär också förbud att återvända till Sverige under tio års tid.

  De fem afghanerna överklagade hovrättens dom till Högsta domstolen, som nu fattat beslut om att inte pröva fallet. Det innebär att hovrättens dom står fast.”
  https://nyheteridag.se/fem-afghaner-utvisas-for-brutal-gruppvaldtakt-av-barn/

  Själv känner jag mig lättad då iaf några av alla brottslingar som bör bli utvisade också blir det. Jag fruktar att alldeles för många brottslingar som borde utvisas med huvudet före får stanna i Sverige.

  Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   ”De har inte gett något förklaring till det”

   Vad .. jag förstår inte … ”förklaring”?

   Svara
   • Klimathotet

     /  05/12/2017

    Våldtäkt heter på allra nyaste nysvenska ”samförståndsbrott” för att släta över gärningen när delinkventerna inte är etniska svenskar. Eller för att göra det ännu krångligare, ”medgärningsmannaskap” så trollar man bort vad som verkligen hänt.

    Svara
 26. Pelle2

   /  05/12/2017

  På tal om huvudinlägget:
  Helt sjukt att genusdårar skall leda en så kallad jämställdhetsmyndighet.
  Det enda vi kan vara säkra på är att dom kommer utmåla män som förtryckare,kvinnor som förtryckta samt att dom kommer att kräva positiv särbehandling av kvinnor.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/12/2017

   Och att de kommer få en av de lägst betalada generaldirektörerna. Detta kommer i sin tur medföra att de kommer gnällas och suras över extrem diskriminering, ”bara för att de är kvinnor”, sedan kommer GD för denna jämställdhetsmyndighet få löneök.

   Låt mig gissa att första GD kommer tjäna ca 90000, detta kommer sedan justeras till minst 105000.

   För vår ”feministiska” regering kommer säga att ”jämställdhet” är en viktig fråga, tycker vi…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/12/2017

    ”Myndighetens uppgift

    Bidra till en strategisk, sammanhållen och hållbar styrning och ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.

    Ansvara för uppföljning, analys, samordning och stöd utifrån de jämställdhetspolitiska målen.

    Fördela bidrag till jämställdhetsprojekt och kvinnors organisering.

    Samordna, genomföra och följa upp den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, hedersrelaterat våld och förtryck samt prostitution och människohandel för sexuella ändamål.

    I övrigt bistå regeringen, t.ex. i det internationella samarbetet på området.”

    Kan ju inte annat än bli en stor succé! Ska dock bli kul att se vad nästa regering, om inte det blir en vänsterregering, gör med denna myndighet. Säg att det mot förmodan blir en regering som är sammansatt av Moderaterna och SD. Hur kommer deras myndighetsdirektiv se ut? Särskilt med avseende på första punkten.

    ”Bidra till en strategisk, sammanhållen och hållbar styrning och ett effektivt genomförande av jämställdhetspolitiken.”

    Kommer tjänstehensen på myndigheten att acceptera ett sådant uppdrag? Skulle inte tro det.

    Svara
    • Frida Gustavlin

      /  05/12/2017

     ”Fördela bidrag till jämställdhetsprojekt och kvinnors organisering.”

     Vad fan, ska vi alltså ha en jämställdhetsmyndighet som ger pengar till specifikt kvinnors organisering. Det låter ju oerhört jämställt.

     /Frida

     Svara
     • Pelle2

       /  05/12/2017

      Det är som vanligt i feministiska sammanhang så att jämställdhet =satsa på kvinnorna och demonisera männen.

 27. G

   /  05/12/2017

  ”Yesterday, Facebook restricted and then shut down the public pages of Ex-Muslims of North America (24k followers) and Atheist Republic (1,6 million followers) –groups that advocate secularism and provide support to “apostates” (people who leave Islam and who often face persecution).”
  https://heatst.com/culture-wars/exclusive-facebook-has-been-regularly-shutting-down-atheist-and-ex-muslim-groups/
  http://archive.is/CgAVP

  Svara
 28. Pelle2

   /  05/12/2017

  OT:
  Claes Arvidsson på SVD skriver bra om Vänsterpartiet som ännu inte har gjort upp med kommunismen.
  https://www.svd.se/numera-sitter-de-k-markta-i-praktiken-i-regering/om/ledare

  Svara
 29. https://ledarsidorna.se/2017/05/den-danska-hatbrottslagstiftningen-nya-tider-nya-seder-nya-tolkningar/

  Nu är jag inte ett stort ”fan” av hatbrottslagstiftningar för att de oftast verkar rätt godtyckliga, men det är intressant att se att en neutral lag som gäller alla religioner tolkas som en ”imam”-lag.

  Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Ja, det blir intressant det här. Kommer nog att gå till högsta möjliga instans.

   Svara
 30. G

   /  05/12/2017

  ”Johanna Frändén: Vem är det som är rasist, egentligen?

  Ska man verkligen fira att var tredje vuxen fransman är rasist, frågar vän av slö retorik efter presidentvalet i Frankrike, där Marine Le Pen fick 34 procent av rösterna.
  Frågan dyker upp i snart sagt alla sammanhang då högerextrema bedöms ha en chans att ta makten, men förlorar på upploppet. Den är politiskt ganska tondöv, men semantiskt inte helt ointressant. För vem är rasist, egentligen?”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/6OMjL/vem-ar-det-som-ar-rasist-egentligen
  https://unvis.it/aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/6OMjL/vem-ar-det-som-ar-rasist-egentligen

  Svara
 31. Svenne

   /  05/12/2017

  GP: Religionskritiken som försvann

  Svara
 32. G

   /  05/12/2017

  Så SSU-Marwa bara ”råkar” (igen!) vara på rätt plats vid rätt tillfälle ?
  Lika mycket ”råkar” som det är över själva bilden i sig ?(se nedan)

  ”DN: Intervju med antirasist-ikonen Tess Asplund: Årets bild förändrade allt i hennes liv

  Det har gått ett år sedan hon reste knytnäven framför ledarna på nazisternas manifestation under första maj i Borlänge. Bilden for runt jorden och gjorde henne till en global symbol för kampen mot rasism. Bilden blev också starten för en personlig resa för henne.
  ..[..]..
  När vi suttit ett tag på Kulturhuset reser sig en av gästerna upp bakom oss. Hon heter Marwa, kommer från Gävle och blev 2014 vald till Sveriges ungdomshjälte för att hon reser runt på skolor och pratar om mobbning, sexism och mäns våld mot kvinnor. Tess och Marwa har tidigare bara träffats på sociala medier, men när de ser varandra på kaféet kramar de om varandra som bästa vänner.
  – Tess, du är underbar, säger Marwa Karim.
  – Det är du också Marwa, svarar Tess Asplund.”
  http://archive.is/zLUI1

  Men det är toppen, för även hon är en klassisk ”anti”rasist….

  …som säger följande om manshat ”kvinnohat dödar lilla vän vilket inte manshat gör”
  https://toklandet.wordpress.com/2017/02/26/professor-i-meningsloshet/#comment-105105

  Ang bilden i sig så finns det lite för starka kopplingar mellan personer och orgs för att tro att det bara ”hände”…..

  ”Den ”starka” bilden från Borlänge – en skapelse av Expo productions…Kvinnan är en av Expo mycket välkänd vänsteraktivist, aktiv profil inom Refugees Welcome Stockholm och Fokus Afrofobi.

  Men David Lagerlöf på Expo kallar hennes bara för ”kvinna” och kvinnan” – detta för att normalisera hennes agerande – hennes extremism. Ja, det här är Expo-propaganda när den är som illrödast”
  https://m.facebook.com/politikfakta/photos/pb.274070532684689.-2207520000.1462330861./1023111087780626/?type=3

  Svara
  • G

    /  05/12/2017

   Ang den andra tjejen som ”reser sig upp och går fram” till superstjärnan, jag tycker mig känna igen både namnet och tjejen på bilden sedan tidigare, men kan inte kopplat det till något specifikt och hittar inget när jag undersöker vidare, hmm :/

   ”En halvtimme senare reser sig en annan tjej på kaféet och går fram till Tess. Hon är mer försiktig och frågar nervöst.

   – Är det du som är Tess?
   Tess nickar stolt och skiner upp.
   – Jag vill tacka dig för ditt mod. Du ska bara veta hur mycket styrka du gett mig, säger 20-åriga Jasmine Kalil och blir rörd.
   Tess kramar henne också.

   – Tack för att du kom fram. Det är också modigt, säger Tess.

   Efteråt säger hon:
   – Sådant här ger mig styrka att fortsätta. Det finns så många unga tjejer som ser mig som en förebild och behöver bli starkare. Jag hoppas att bilden kan hjälpa dem.”

   Svara
  • G

    /  05/12/2017

   Glömde, bara för att jag påpekade ovan ang bilden och inte köper att det bara hände så blev jag en del av ”svenska rasister” :/ Att hon klippts in tror jag däremot inte.

   ”Efteråt har svenska rasister hävdat att bilden är manipulerad, att Tess klippts in och att hon och fotografen kommit överens i förväg om att hon ska ställa sig framför nazisternas demonstration.”

   Svara
  • Pelle2

    /  05/12/2017

   Marwa är en rasistisk idiot som inte förtjänar något annat än förakt..

   Svara
  • G

    /  05/12/2017

   Jadå, så stolta över dig…


   Fortfarande stolta….

   Svara
   • Pelle2

     /  05/12/2017

    Som sagt var,hon är en otäck rasist. Om SSU är stolta över henne så borde SSU läggas ner.

    Svara
    • Senior

      /  05/12/2017

     Hela socialismen borde läggas ner, det mynnar alltid ut i diktatur, ”arbets”läger och förtryck av meningsmotståndare.

     Svara
   • Grodan Boll

     /  05/12/2017

    Så att i full regalia stå framför demonstranterna och ta selfies gick helt smärtfritt?

    Antag att demonstranterna hade varit rättvisemuppar av klassisk muslim/vänsterblandning (EJ afa)…och ett skinnhuvud i bomberjacka Dr Martens och emblem från valfritt nationellt parti dök upp, ställde sig framför och tog selfies.

    Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Som vanligt skall ”rasism” omdefinieras till vad vi dödliga kallar ”strukturell rasism”.
   Vad kallar de ”rasism” i så fall?

   Svara
 33. MiT

   /  05/12/2017

  ””Last Night in Sweden”/ Mustafa Panshiri & Jens Ganman

  An investigative – and personal – book about the complex background to Sweden’s rising integration problems and its possible solutions.”

  https://www.kickstarter.com/projects/117975991/last-night-in-sweden-mustafa-panshiri-and-jens-gan?ref=thanks_share

  Svara
  • G

    /  05/12/2017

   Kan nog bli mycket Intressant detta. Jag önskar lycka till och hoppas allt går som planerat!

   Svara
   • Kristian

     /  05/12/2017

    Skulle vilja vara optimist, men är rädd att kapitlet ”lösningar” kommer att bli väldigt kort.

    Svara
 34. G

   /  05/12/2017

  Jaha, se där, ännu en som hyllar och tom älskar henne….

  Men jag är inte förvånad. Båda är feminister, ”anti”rasister osv osv. Och det finns mer som tjejerna helt håller med varandra om, nämligen när det kommer till män…

  ”Den dagen ni slutar våldta kommer jag sluta vara en manshatare. Men tills dess är jag en stolt manshatare. För ni är äckliga varelser som lever på vår jord.”
  http://archive.is/0OHvi

  Svara
  • Pelle2

    /  05/12/2017

   Jag är lite mera ödmjuk och avskyr bara sådana som Carolina Farraj och inte alla kvinnor.
   Undrar för övrigt om hon tycker att rasism är ok ? Om inte,varför inte då ?
   Hon tycker ju att det är ok att hata gruppen män så då borde det vara ok att hata folk utifrån ras.
   Är inte förvånad över att hon försvarar klasshat också.Det visar ju att feminism=kommunism.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/12/2017

    Klassisk feminaziförskjutning av skulden:

    (Observation) invandrarmän våldtar -> (inkludering) män våldtar -> (intersektionell exkludering) invandrare har ansvarsfrihet pga förtryckt grupp -> (fullverkansaktivism) heterosexuella medelåldrs vita cis-män ska klandras

    Svara
 35. Kristian

   /  05/12/2017

  ”Man räknar huvuden och pratar om hudfärg.”

  Huvuden? Det var en kul omskrivning.

  Svara
  • Pelle2

    /  05/12/2017

   Gammal klassisk rasbiologisk skallmätning kanske ?

   Svara
 36. MiT

   /  05/12/2017

  Svara
  • Kristian

    /  05/12/2017

   Känns lite märkligt att ha m.facebook.com och facebook.com som olika domäner.

   Svara
 37. MiT

   /  05/12/2017

  Svara
  • Embryo

    /  05/12/2017

   En blöt kväll med smartaste, bästa tjejgänget?

   Svara
  • Jan

    /  05/12/2017

   Vardagen för ett statsråd eller en direktör. 0 timmar på arbetsplatsen, 40 timmar på resande fot. Mycket tid för relationer och synintryck, lite tid för arbete och tänkande. Grattis!

   Svara
 38. Pelle2

   /  05/12/2017

  Visar väl hur lost hon är…

  Svara
 1. Notiser från Genus | WTF?
 2. Apropå | WTF?
 3. Repetition | WTF?
 4. Arpi fortsätter granska genuskyrkan | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: