Korrupt miljöpartist går rakt in i styrelsen hos Fi. Såklart…

Så har då Fi gjort ännu en kanonvärvning! Förra gången var det Nordström, Kommunals förra ordförande, som i spåren av enorma fiffelskandaler där Kommunal var inblandade gick från S till Fi.

Nu är det dags för Awad Hersi, fifflande miljöpartist från Spånga-Tensta, att ta steget till Fi. Hersi är känd för att premiera klanmentalitet där han t ex var inne och petade i vilka som skulle få socialbidrag och inte. Förmodligen var det återbetalning av utlovade gentjänster för att man lovat att rösta på honom. Exakt sånt beteende som finns i de länder som de kommer ifrån och som gör att länderna är enormt korrupta. Här blir det samma klanstyre fast med touch av svensk valsystem.

Rakt in i styrelsen hos Fi! Han har väl insett att Fi är ÄNNU lättare att lura än MP hur otroligt det än kan verka.

ibrahim khalifa socialdemokraterna sigtuna.JPG

Samma klanmentalitet och korruption som göder rena maffiafasoner kan man hitta i t ex S och Sigtuna. Det var UG som i ett program tog upp hur det är ett rent maffiastyre i Sigtuna där man gynnar släktingar och vänner. Klanmentalitet alltså. Och när sånt blir granskat så blir man sjukskriven helt plötsligt. Om ni missade programmet så kolla på det! Släktingar och vänner till Ibrahim Khalifa beter sig som småpåvar inom en maffiafamilj med hans stöd…

En annan Fisare säger att folk blir sjukskrivna av klimatångest och undrar varför klimatet inte är en fråga i partiledardebatten imorgon. Han tycker t o m att det är helt otroligt att klimatet inte är en fråga.

Ärligt så trodde jag först att det var ett skämtkonto men det visar sig att det är på riktigt. Genuspappan är Miljö- och Klimatpolitisk talesperson för Fi. Hejhopp, där ser man.

Miljöpartiet och islamismen del 1

Miljöpartiet och islamismen del 2

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

147 kommentarer

 1. Alex Nyström

   /  05/13/2017

  Här har vi en solklar rekrytering som bygger på hudfärg och bestämd/upplevd offerstatus. Kunde inte bli klarare om FI så annonserade om det öppet i tunnelbanan.

  Populasen lär inte begripa’t. Men det behövs inte. FI gör sig ytterligare ett snäpp irrelevanta och meningslösa, om det nu går.

  Svara
 2. MiT

   /  05/13/2017

  Undrar om han har böjt sig för Banke? Skulle ju vara otroligt i så fall, en girig jurist liksom…
  Men nog visste han mycket väl om vad Nyheter Idag är…

  Svara
  • Jan

    /  05/13/2017

   Qviberg kan naturligtvis ingenting om medier. Det brukar vara så. Han borde hålla sig till medier som Finansvärlden, Veckans Affärer och Dagens industri. Sådant han begriper.

   Svara
   • Kristian

     /  05/13/2017

    ”I read the Financial Times, because I have a pink bathroom.”
    -Not the Nine o’clock News

    Svara
  • michael.

    /  05/14/2017

   Tyvärr är journalistiken i Sverige nedlusad av vänsteraktivister,så vi får hoppas att Qviberg lyckas med sitt uppdrag att sparka dessa från metro,så att metro blir ett alternativ till enögd,förutsägbar och idiotisk vänsteraktivism vilket fyller det mesta av media landskapet.

   Svara
   • Jan

     /  05/14/2017

    Vad vet en börsnasare som Qviberg om medier? Metro är väl för övrigt en tidning som riktar sig främst till nysvenskar. En tidning som egentligen ingen behöver eller efterfrågar. Skojare som Qviberg är bara intresserade av affärer. Nysvenskarna är nog heller inte intresserade av att höra direktörer och finansmän beklaga sig över för höga löner för vanliga arbetare.

    Svara
  • G

    /  05/14/2017

   Är det ett jävla skämt eller ? Pudel på riktigt ? Varför ? Nu fattar jag ingenting(!), det var inte direkt ”pudel”känsla jag hade efter att ha läst den långa intervjun, utan att båda herrarna var taggade på framtiden för Metros del. Totalt snurrigt och falskt när folk viker sig på detta sätt efter nån sorts påtryckning, GBA eller liknande. Intervjun hade kunnat gjorts av Proletären och det hade fortfarande varit innehållet och det som sägs som räknas i slutändan, va fan är det för fel på folk. Så jävla tröttsamt. Lika bra lägga ner Metro istället för att satsa om herrarna inte har mer ryggrad än såhär, för konkurrenterna lär attackera när Metro pubbar något ”kontroversiellt” i framtiden (om de nu ändrar riktning), precis som vissa ”granskat” och försökt smutskasta GP:s och Expressens ledarsidor under senaste året, och så blir det säkert en pudel av Mats på det, totalt värdelöst!

   Svara
   • G

     /  05/14/2017

    Nej, det var nog tyvärr inget skämt. Känner mig lurad. Ja, ”alla måste få göra misstag”, jag gjorde misstaget och trodde genuint på både Mats och innehållet i intervjun. Extra komiskt när han i intervjun med Chang går hårt åt media, men dagen efter lägger han sig platt för samma media, dra mig baklänges!….
    https://toklandet.wordpress.com/2017/05/13/korrupt-miljopartist-gar-rakt-in-i-styrelsen-hos-fi-saklart/#comment-112668

    ”När SvD ber Mats Qviberg kommentera, ber han nästan omedelbart att ”få göra en pudel”.

    – Det var ett misstag att ställa upp på den intervjun [med Chang Frick på Nyheter Idag]. Jag är den förste att beklaga, säger Qviberg som dock lägger till att ”alla måste få göra misstag”.

    – Jag erkänner misstag och lägger mig platt. Jag är ledsen för att jag var politiskt naiv.”

    Svara
    • Senior

      /  05/14/2017

     Plötsligt blev hans trovärdighet lika låg som i reportagen i metro.

     Svara
    • G

      /  05/14/2017

     Henrik är orolig. Någon bör låta honom veta att planen om att göra Metro till en rasistisk hattidning inte är aktuell längre, den var bara aktuell i 24h innan pudeln behövde rastas.

     Svara
   • G

     /  05/14/2017

    Herregud, läs pressmeddelandet….

    ”Tydliggörande Metro”
    http://www.mynewsdesk.com/se/metro/pressreleases/tydliggoerande-metro-1966690

    Och min tidigare positiva uppfattning om Qviberg blir bara sämre och sämre, han framstår mer och mer som en högst ohederlig man desto mer man läser från hans patetiska ”krishantering”…

    ”..[..]..När SVT Nyheter når Qviberg på telefon vill han inledningsvis inte kommentera artikeln utan hänvisar frågor om Metro till tidningens chefredaktör. Qviberg säger sedan att han inte kände till Nyheter Idag när intervjun gjordes, och att han därefter fått mer information om sajten.

    – Jag hörde att de är extremhöger och då är det inte aktuellt med ett samarbete. Jag medger att jag inte visste vad det var för något. Jag har gjort ett misstag som pratade med en högerextrem kanal som Nyheter Idag, säger Qviberg.
    ..[..]..
    I en kommentar till SVT Nyheter säger Chang Frick på Nyheter I dag att det är ”låg nivå och osant att kalla oss för en högerextrem kanal”.
    ..[..]..
    Mats Qviberg säger i intervjun att den icke namngivne Metromedarbetaren agerat mot bättre vetande och att denne är ”en typisk stalinist som vi borde bli av med”.

    Qviberg säger till SVT Nyheter att han inte kommer ihåg den formuleringen och att citatet inte är korrekt återgivet.

    – Jag känner inte till det och det är felaktigt citat, säger Qviberg.

    Chang Frick på Nyheter I dag säger till SVT Nyheter att hela intervjun är inspelad och att Mats Qviberg är ordagrant citerad.”
    https://www.svt.se/nyheter/inrikes/qviberg-backar-fran-intervju-med-nyheter-idag

    ”fått mer information”, säger han. Vad för information och av vem undrar man då. Kan inte Qviberg bilda sig en egen uppfattning, eller litar han så mycket på den som gett honom informationen så det inte råder någon tvekan om att informationen är 100% korrekt ? Det är ju helt sjukt hur det utvecklar sig. Qviberg pratar gott om Peter Springare i intervjun och samtidigt ger en känga till Eliasson. Och käre Springare som flera gånger mer eller mindre känt sig tvungen att skriva inlägg om att han tar avstånd från rasister, nazister, höger/vänster extremism på sin FB-sida pga ohederliga vänsterjournalister som försökt brunmåla och GBA mot honom. Springare tackade ja till att bli krönikör på NI, tror Qviberg att Springare (och Katerina) hade tackat ja om det varit en ”högerextrem” sajt ? Och dessutom förnekar han nu att han sagt något som finns inspelat på band, till vilken nytta, står han inte för vad han säger ? Vad är denne Qviberg för gubbe egentligen, han är ju fan inte ett dugg bättre än de inom media som han säger sig kritisera. Vilket jävla skämt. :/

    Svara
    • G

      /  05/14/2017

     Det finns ju en duktig medarbetare som väger upp höger”extremismen” fast åt andra hållet hos Nyheter Idag, han har iaf ett intressant förflutet kan man säga, men det var då, idag har han nog lagt det mesta bakom sig (vill någon läsa debattartiklarna som nämns i texten så finns det länkar i artikeln hos Timbro)…

     ”..[..]..I Vänsterpartiet pågick ungefär samtidigt en liknande kamp. I centrum stod Markus Allard, ordförande för Ung vänster i Örebro län. Han uttryckte stöd för Revolutionära fronten (RF), en antidemokratisk våldsorganisation vars medlemmar har dömts för ett stort antal brott med politiska motiv, och vägrade sedan vid upprepade tillfällen ta avstånd från organisationen.

     Allard försvarade sig med argumentet att vinster i välfärden är värre: ”Det är våld, det är att sätta sig över en demokrati. Det är inte i närheten av det som Revolutionära Fronten har gjort, eller står anklagad för.” Det var inte första gången Allard var i blåsväder. Året innan liknade han Stefan Löfven vid Adolf Hitler.
     ..[..]..
     Jonas Sjöstedt försvarade sig med att Allard är en del ”av en liten grupp pojkar, som har gett sig in i Vänsterpartiet för att provocera på en helt annan politisk plattform”. Det höll nio kvinnliga UV-medlemmar från fyra olika distrikt inte med om. I en debattartikel protesterade de mot behandlingen av Allard och menade att de behöver sina kamrater i RF och AFA i ett kapitalistiskt samhälle som blir allt osäkrare och farligare.

     Egentligen handlade striden i Vänsterpartiet inte om Allard, utan om hur partiet ska förhålla sig till rättsstaten och politiskt våld. Men han blev en symbol i en batalj som inte ville lägga sig. I ytterligare en artikel krävde tjugofyra företrädare från åtta av UV:s tjugotvå distrikt att Allards uteslutning skulle hävas.”
     https://timbro.se/smedjan/det-fina-partiet/

     Svara
     • Klimathotet

       /  05/14/2017

      Janne Stenbeck hade säkert stått för vad han sagt i stället för att vara kappvändare. Fega lismare står högt i kurs i Sverige, men knappast annorstädes.

     • Jans

       /  05/15/2017

      Metro som papperstidning är väl en död produkt i vilket fall som helst? Det verkar ju inte som att Qviberg har näsa för vare sig mediebranschens vinstmöjligheter eller dess oskrivna lagar.

      Att Miljöpartiet vill bryta samarbetet med Metro på grund av en (1) intervju i en nätpublikation som inte har kopplingar till odemokratiska organisationer (såsom de själva har) är rätt uppseendeväckande. Inte för att det är en rättighet att få distrubuera tidningar i kollektivtrafiken men om det gått bra i decennier och ifrågasätts efter en intervju med ”fel” värdegrund™ så är det ju rena Sovjetmentaliteten.

 3. MiT

   /  05/13/2017

  ”Rektor på gymnasieskola: ”Det här är en krutdurk som kommer att explodera.””
  http://meritwager.nu/allmant/rektor-pa-gymnasieskola-det-har-ar-en-krutdurk-som-kommer-att-explodera/

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/13/2017

   ” Vad ska vi göra med narkomaner i skolan? Vad ska vi göra med unga män som hotar med självmord om de inte får stanna i Sverige? Vad ska vi göra med dem som hotar att ”ta med sig några svenskar” (deras ord) i döden? Vad skulle vi göra om allt detta handlade om svenska 16, 17, 22-åringar? ”

   Ja käre rektorn. Vad gör vi ? Vilken väg brukar vara framkomlig med dylika problem.

   Ställa dessa ungdomar i kö till BUP ?
   ” Den psykiska ohälsan har ökat bland unga i Sverige och ensamkommande unga har blivit en stor grupp inom BUP ”.
   Vi har lagar om LVU, vi har alla tillgängliga lagar för att fånga upp problem av den karaktären.

   Men som Rektorn säkert redan vet så är det kris i välfärdssystemet. Rektorn kan inte säga det rakt ut. Men ganska många blir helt enkelt tvingade att återvända eftersom de inte kan få hjälp här. ” Ta med sig några svenskar in i döden” borde vara skäl nog att repatriera individen illa kvickt tillbaka till hemlandet, både som avskräckande exempel för andra och för att vinna tillbaka förtroendet för våra samhällsinrättningar som vi betalar för att leverera tjänster som vi inte kan vara utan.

   Ann-Charlotte Marteus skriver här :
   http://www.expressen.se/ledare/ann-charlotte-marteus/de-minsta-drabbas-varst-nar-valfarden-krisar/

   Svara
   • Fosterbarn (svenska) jag känner har nu köat fem år till BUP. De hinner bli överåriga. Det är kanske meningen? Då ramlar de ju ur kön och har hunnit passera skolan.
    Sen kan de köa till vuxenpsyket och till sist, tja, man hittar alltid en lösning.
    Så ser det vi betalar per skatt ut idag.

    Svara
  • G

    /  05/14/2017

   Andreas, du kan inte låta enbart känslorna ta över och styra som kvinnan gjort vars FB-inlägg du länkar till, håll hjärtat varmt men huvudet kallt.

   Mellan tweet kl 22:57 ovan & kl 23:14 nedan tänkte han kanske ett varv till…

   11 Sep 2015…”Arpi: Håll hjärtat varmt, men huvudet kallt”
   https://www.svd.se/halla-hjartat-varmt-men-huvudet-kallt

   Svara
 4. Jan

   /  05/13/2017

  I Fi behöver man mansalibin. En färgad sådan med rätt bakgrund står ännu högre upp på pk-skalan. Dessutom är invandrarkollektiven numera så stora grupper att man inte kan vara utan deras röster. Den här mannen är naturligtvis ingen feminist men det spelar ingen roll för Fi-ledningen. Han gör sig säkert bra i trycksaker däremot.

  Svara
 5. Rankov

   /  05/13/2017

  Sjukskriven för klimatångest? Undra hur många män som skulle få igenom en sådan vals hos sin arbetsgivare? Speciellt när det inte är något som helst fel på klimatet, lite kallt på sistone kanske.

  Svara
  • Jag skulle gissa på att de flesta Fisare inte bara är sjukskrivna för klimatångest, utan även Trump-, Brexit- och Putin-ångest. Efter valet så kommer 99,9% av Fisarna vara sjukskrivna för akut Åkesson-ångest.

   Svara
 6. MiT

   /  05/13/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2017

   Islamistkramarna i MP har åsikt om var Metros ledning låter sig intervjuas.
   Kan inte MP bli uteslutet ur riksdagen istället ?

   Svara
 7. Pelle2

   /  05/13/2017

  Fi blir som sagt var mer och mer bisarra i sitt val av företrädare. Manshataren Schyman och rasisten och plagiatören Victoria Kawesa som partiledare,fifflarna Annelie Nordström och Hersi som styrelsemedlemmar och Eu-parlamentarikern Soraya Post som gifter bort sin minderåriga dotter.
  Hur någon med minst en hjärncell kan rösta på dom sekteristiska,manshatande,kulturrelativistiska och identitetsrasistiska dårarna är helt obegripligt.

  Svara
 8. MiT

   /  05/13/2017

  *https://www.facebook.com/afram.alptekin/videos/10154754025061799/*

  Svara
  • Jan

    /  05/13/2017

   Ingen pixling? Rasism!

   Svara
   • C4

     /  05/14/2017

    Behövs inte – blir kod 291

    fan olustigt att de skuggat och följde efter den 11-åriga dottern när hon gick hem från skolan….

    Svara
    • Grodan Boll

      /  05/15/2017

     Klart olustigt. Är de så korkade att de inte fattar att hon bör vara hemma, eller ännu värre, är det precis det de hoppas på?

     Svara
 9. Jan

   /  05/13/2017

  Vissa saker får man inte skämta om. Då träder korridorvakterna fram. Som om homosexualitet under gayfesten Melodifestivalen. Aja baja, fy fy…

  http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/a/LrBEp/arga-kritiken-mot-svenska-skamtet

  Svara
  • Fast… det är ju sant? 😀

   Alla vet att Eurovisionfinalen är bögjulafton.

   Svara
  • För övrigt, roligt att man inte ens för driva med sig själv längre enligt dessa människor. Och de undrar varför folk tröttnar på dom och kallar dom för känsliga snöflingor?

   Svara
   • Jan

     /  05/14/2017

    Det påminner om den sobelpälsbärande tanten som var chef för internationella konståkningsförbundet under 90-talet. Det var manskris i konståkningen, flera manliga konståkare hade dött under mystiska omständigheter. Hon nekade i sten till att det överhuvudtaget förekom homosexualitet inom konståkningen samt vidhöll att ingen manlig konståkare någonsin haft aids. Få vågade säga emot henne…

    Svara
   • Senior

     /  05/14/2017

    Ja det är lustigt hur godhetsmaffian blir kränkta å andras vägnar och gör sig själva till talesmän för hela grupper, helt utan mandat från gruppen i fråga.

    Svara
 10. Staffan Werne, en kommunpolitiker i Örebro, skriver om vad som kommas skall:

  http://iotakt.se/en-perfekt-storm/

  Svara
 11. MiT

   /  05/14/2017

  Svara
  • Jan

    /  05/14/2017

   Metro – en miljon läsare per dag? Här i Norrland finns den väl inte kvar längre. Jag antar att den delas ut gratis runt T-centraler i Stockholm, Göteborg och Malmö. Den är gratis vilket märks på kvalitén på innehållet. Lägg ner skiten!

   Svara
   • Besserwisser

     /  05/14/2017

    ”T-centraler i Stockholm, Göteborg och Malmö”.
    Senast jag var i Göteborg och Malmö fanns det ingen tunnelbana där…

    Svara
    • Jan

      /  05/14/2017

     Men tåg säkert…

     Svara
     • G

       /  05/14/2017

      …+ spårvagn i Göteborg 😉

     • Det svenska läratret

       /  05/15/2017

      T:et i ”T-central” står för tunnelbana.

    • Rikard

      /  05/14/2017

     Hej.

     Från avd. för Messerschmidt:ar meddelas att Malmö sedan ett par år har Sveriges kortaste tunnelbana:

     Malmö central till Station Triangeln (eller Triangelen på malmöitiska) till Hyllie till Svågertorp till den lede danskens territorium 🙂

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
     • Det svenska läratret

       /  05/15/2017

      Citytunneln är per definition ingen tunnelbana.
      Citytunneln är en järnvägsförbindelse genom Malmö med två underjordiska stationer.

   • Johan A

     /  05/14/2017

    Det enda jag läser i Metro är horoskopet och inte ens det går att ta på allvar.

    Svara
  • Kristian

    /  05/14/2017

   Ja, och WSJ kan drömma om att ha lika många läsare som Pewdiepie, vad var poängen?

   (För den som minns det, det var ju flera veckor sedan. Pewdiepie har 55 miljoner tittare. )

   Svara
 12. Sven

   /  05/14/2017

  Jag har kommenterat detta tidigare. Kolla in ”transparency international”. Av 171 listade länder ligger Somalia, Irak, Syrien och Afgahnistan på platser över 150 högre är sämre på denna skala.
  Nu fyller dom upp politiska platser i Sverige genom att våra politiker vill ge invandrarna makt. Man kan ta somaliern ur Somalia men aldrig Somalia ur somaliern, som man säger och det är ganska bedrövligt framtidsscenario när man ser det som pågår utan debatt.
  Men det är väl bra att Fi tar in tveksamma människor i sin ledning, så får dom stå till svars för det granskningar senare.

  Svara
  • Kristian

    /  05/14/2017

   Klansamhälle för alla? Vi får ett splittrat samhälle där alla håller sig för sig själva. Välfärdsstaten försvinner så sakteliga, skatt blir antingen lägre eller ”valfritt att betala” som i Grekland.
   De som kan flyttar utomlands eller till säkra, dyra områden med privat säkerhet.

   Se till att hålla dig väl med jaktlaget! Och Rotary. Och bekanta från universitetet.

   Det blir mest (oförskyllt) synd om den svenska före detta arbetarklassen, så länge den finns kvar.

   Svara
 13. Jan

   /  05/14/2017

  Aha, SD har nazistiska rötter! Det kände jag inte till! Tack Anders Lindberg för det scoopet. Va bra, då kan vi återgå till massinvandringen då. Allt som förut. Tack Anders för dina djupa insikter. Jag som trodde att SD grundades av Moder Theresa. Voine. voine…
  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/GW256/sds-nazirotter-ar-varre-an-vi-vetat

  Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2017

   Undrar när lille Anders skall ställa S till svars för att dom samarbetar med V med tydligt kommunistiska rötter ? Det kommer naturligtvis aldrig hända…

   Svara
   • Senior

     /  05/14/2017

    Nejdå, då är det ju de goda som gör det.
    På samma sätt som sossen Jan Emanuelsson gjorde storkovan på flyktingboenden i flera år utan att någon reagerade, men när Bert Karlsson senare gjorde detsamma…….

    Svara
  • Rikard

    /  05/14/2017

   Hej.

   Nu skall vi låta Anders vara Anders.

   Han är ett fenomen – annars måste man fråga en bättre bedagad a-lagare för att få sig sådana alster till livs.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 14. MiT

   /  05/14/2017

  Svara
 15. G

   /  05/14/2017

  ”Asylsökande får ”kristendomsprov”

  Migrationsverket ställer svåra kunskapsfrågor till asylsökande som lämnat sin tro för att bli kristna. Detta för att se om de verkligen är troende, visar asylbeslut som SVT tagit del av.

  -Jag tycker det är fruktansvärt. Jag har flera gånger avbrutit handläggare som ställer de här frågorna, säger Serpil Güngör, advokat. Hon uppmanar nu sina klienter att studera bibeln för att öka chansen att få asyl.

  I Migrationsverkets riktlinjer står att kunskap ska testas och vägas samman med vad personen berättar om varför denne blivit kristen.”
  https://www.svt.se/svttext/web/pages/114.html

  Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2017

   Så det är fruktansvärt för en advokat att de som påstår sig vara kristna skall kunna bevisa det? Hur kan man bekänna sig till en tro man inte vet något om ?
   Helt absurt att den så kallade advokaten får företräda asylsökande…

   Svara
  • Kristian

    /  05/14/2017

   Migränverket jobbar tydligen över hela bandet: från ”det skall vara omöjligt” till ”skänk bort PUT som gratisprov på schampo”.

   En enklare fråga för de som kallar vore ”följande handlingar utfördes av Mohammed enligt Koranen. Tycker du att alla dessa är lämpliga att ha som förebild idag?” Det kunde man för övrigt fråga alla om man skall ha ”religiösa” frågor.

   Svara
  • Tor

    /  05/14/2017

   Sätt fram en tallrik med bacon och titta vad som händer.

   Svara
 16. G

   /  05/14/2017

  Svara
  • Kristian

    /  05/14/2017

   Ständigt nya versioner av ”det finns hela bibliotek” och ”jag har ingen lust att utbilda dig – googla!1!”

   Svara
 17. G

   /  05/14/2017

  @MiT, behövs ingen prenum på Sydsvenskan, Mats delar med sig hahaha 😀

  Svara
  • G

    /  05/14/2017

   Svara
  • Kristian

    /  05/14/2017

   Så går det när man bara läst baksidan av ekonomiboken och tittat på några av bilderna.

   I kombination med svensk skola är ”ung befolkning” snarare en belastning.

   Svara
 18. G

   /  05/14/2017

  Svara
 19. G

   /  05/14/2017

  Lisa: ”Polisinspektör i Sthlm som med råge har fått nog. I fb-gruppen STÖD SVENSK POLIS!lägger jag upp info om polisens situation samt egna artiklar och åsikter.”

  Svara
 20. G

   /  05/14/2017

  ”Enorm nivå av våld och förakt för myndigheter” – växande gängkriminalitet hot mot hela samhället

  Sverige står inför mycket allvarliga problem på grund av unga kriminella män i utsatta områden. Både Kriminalvården och polisen talar om en ”enorm nivå av våld och ett monumentalt förakt för myndigheter” – samtidigt som straffen inte har någon som helst effekt.”
  http://www.dagensjuridik.se/2017/05/enorm-niva-av-vald-och-forakt-myndigheter-kriminella-i-utsatta-omraden-hot-mot-hela-samhalle

  Svara
 21. G

   /  05/14/2017

  Skitstormen bara fortsätter!

  ”Nye tidningsägaren om kritikstormen

  Han är finansmannen som kastat sig in i mediebranschen.
  Men Mats Qvibergs övertagande av tidningen Metro har väckt uppståndelse – och efter en intervju på SD-vänliga sajten ”Nyheter Idag” sågas han av såväl de anställda som tidningens chefredaktör.”
  http://www.expressen.se/dinapengar/nye-tidningsagaren-om-kritikstormen/

  Svara
 22. MiT

   /  05/14/2017

  Svara
  • G

    /  05/14/2017

   Ahh, främlingsfientlighets, det var ett tag sedan, bra med variation från rasist iaf. Men hur länge ska gubbarna köra med ”ingen bakgrundskoll” innan ? Hanssen säger ju för fan följande i intervjun med NI, alltså, hallå i hjärnkontoret!…

   ”Om du tittar på Alexa så ligger du topp 500. Du har varit duktig på att tänka trafik. Du tänker trafik. Jag har analyserat din sajt och du tänker trafik och där gör du helt rätt. Sen har du gjort lite saker kopplat till SD som kanske var otaktiskt, säger Ager Hanssen.”
   https://nyheteridag.se/qviberg-om-journalisten-som-skrev-metros-tiggarartikel-en-typisk-stalinist-som-vi-borde-bli-av-med/

   Hur vet han det om han inte kollat upp NI innan intervjun ? Dra den där om rödluvan också. Ännu en lögnaktig man, inte ett dugg bättre än Qviberg. Varför ska det vara så jävla svårt att stå för det man säger. Blir man dum om man har för mycket pengar på kontot ? Kan ju fan börja undra.

   Nyheter Idag PLUS artikel….

   ”Lyssna på den 46 minuter långa intervjun som hela Sverige pratar om där Mats Qviberg och Christen Ager-Hanssen berättar om framtidsplaner med tidningen Metro.”
   https://nyheteridag.se/plus/lyssna-pa-hela-den-omtalade-intervjun-med-mats-qviberg-och-christen-ager-hanssen/

   Svara
  • G

    /  05/14/2017

   Här är mejlet sparat ifall han får för sig att radera hela tweeten…
   http://archive.is/8IHcl

   Svara
 23. MiT

   /  05/14/2017

  Svara
  • Kristian

    /  05/14/2017

   ”Låter osannolikt” för den som indoktrinerats av feminism och postmodernism i trettio år.

   Fråga: Har Indien och Kina mer eller mindre katederundervisning? Klarar sig pojkar bättre eller sämre där?

   Svara
   • Kristian

     /  05/14/2017

    Som Jordan Peterson sade: ”Han och hon ligger precis på gränser för ‘godkänt’. Han är bråkig och otrevlig. Hon är snäll och lugn. En får godkänt, en sållas bort.”

    Svara
  • Pelle2

    /  05/14/2017

   Men när kvinnor är underrepresenterade på t.ex It-utbildningar så utmålas det som något katastrofalt och specialsatsningarna haglar över tjejerna för att dom skall välja sådan utbildningar.
   Pojkar däremot skall ta tag i sin utbildning på egen hand alternativt får skylla sig själva om det går åt helvete.
   Dessutom har det ju konstaterats många gånger att pojkar är bättre på de nationella proven än vad deras betyg utvisar.Då måste det ju bero på lärarnas subjektiva bedömningar att flickor får högre betyg än pojkar. Med andra ord gynnas tjejerna av den undervisning som bedrivs i skolorna.

   Svara
 24. MiT

   /  05/14/2017

  Jag postade lite humorbilder på twitter igår i sympati med alla som tvingades titta på den där musiktävlingen, här kommer de för alla som inte har twitter. Kommer säkert att bli skitsegt att uppdatera kommentarsfältet men det får man leva med helt enkelt

  Svara
 25. MiT

   /  05/14/2017

  Svara
 26. QED

   /  05/14/2017

  Svara
 27. Jag såg Portugal på Youtube. Fanns det andra som SJÖNG?

  Svara
  • Senior

    /  05/15/2017

   Jag satt hos bekanta och såg eländet av ren artighet.
   Sverige, Italien och Tyskland kan man nog påstå sjöng, Rumänien joddlade.
   Låtarna blev dock inte direkt mycket bättre än vinnaren varken av sången eller joddlandet.

   Svara
 28. Jan

   /  05/14/2017

  Moderaternas chefsskojare Anna Kinberg Batra lägger ansvaret för den misslyckade invandringspolitiken på invandrarna. De ska göra sig anställningsbara menar hon. Politiken som hon var med om att utforma var det inget fel på bara. Bara invandrarna.

  …och sossarna. De är dåliga menar hon. Röstar man på henne så ska hon fixa alltsammans genom diverse skattesänkningar. Som genom ett trollslag. Vad bra, Anna! Vi tror på dig! Du låter väldigt trovärdig.

  http://www.expressen.se/debatt/den-som-kommer-till-sverige-ska-gora-sig-anstallningsbar/

  Svara
  • Men det är centerledaren som har det största förtroendet enligt dagens mätning, precis före landsfadern. Folk har förtroende till att vi blir en stormakt med 30 miljoner invandrare.

   Svara
   • Jan

     /  05/14/2017

    Ja, det är lustigt. Stora delar av väljarkåren vill alltså ha mer massinvandring och marknadsfundamentalism. Mer av det onda. En giftblandning av massinvandring och aningslös nyliberalism. Inser de att det också innebär slutet på Sverige? Inser de att de i själva verket är landsförrädare? Att Annie Lööf är babylonska skökan inkarnerad?

    Svara
    • Fråga omkring dig hur många har läst partiprogrammen eller ens valmanifesten. Jag tror du kammar noll om du inte råkar passera mig.
     Folk röstar med känsla nu mera, inte ens med plånbok.

     Svara
    • Senior

      /  05/14/2017

     Nästan rätt, men det är socialliberalism, inte nyliberalism.
     -Den giftiga marxistiska kompromissen mellan socialism och anarkism där resultatet blir varken hackat eller malet.

     Svara
     • Jan

       /  05/14/2017

      Fel. Det är nyliberalismen med dess idéer om avvecklingen av samhället till enbart privata vinstintressen. Där alla värden utom den egna girigheten sorteras bort. Bryter du samhällskontraktet samtidigt som du släpper in halva världen i Sverige så blir resultatet det vi börjar skönja nu.

     • Senior

       /  05/14/2017

      Nej, det är alla socialistiska regleringar som står för dysfunktionaliteten, saker som vinsttak etc. Hur skall arbetsgivaren kunna höja lönerna utan vinst? Återinvestera och utveckla versamheten?

      Och hur fan kan det ens vara möjligt att upphandla en tjänst eller vara utan krav, och efterföljande verifiering och validering på om kraven och funktionaliteten efterlevs?

     • Jan

       /  05/15/2017

      Du är en obotlig nyliberal. Tur att du är ganska ensam om de här korrupta idéerna om välfärdskapitalism. Sverige är det enda landet i världen som sysslar med den här dårskapen. Alla andra länder ser Sverige som ett avskräckande exempel.

     • Senior

       /  05/15/2017

      Ja, samhällskontraktet är brutet, det kan jag hålla med om.

      Men är polisen och övriga rättsväsendet privatiserat?

      Samtliga undersökningar som gjorts gällande privat kontra offentlig vård visar entydigt att privat vård fungerar bättre och med mer nöjda kunder, trots sämre förutsättningar.

      Gällande det brutna samhällskontraktet insläppet av ”halva världen” är det en fullständigt socialistisk ide av typen ”av alla efter förmåga åt envar efter behov” med tillägget ”internationalen”.

      -Det finns inget liberalt över detta, det är vad som sker när de socialistiska ”behoven” överstiger ”förmågan”, vilket är anledningen till att alla socialistiska länder förr eller senare blir bankrutt.

      ”Problemet med socialism är att man förr eller senare får slut på andras pengar.” -Margret Thatcher.

      Icke medborgare har ju idag mer rättigheter än medborgare!
      (”Papperslösa” a.k.a illegala invandrare har ju tex rätt till tandvård för 50:-!)

      Det är detta socialistiska experiment som världen ser som avskräckande exempel.

      Det som dock kan anses åt det liberala hållet är just det du nyss kritiserade här ovan; att Kindberg-Batra anser att invandrarna har en skyldighet att själva försörja sig. (Dock håller jag med dig om att man inte kan öppna gränsen på vid gavel utan kontroller så som gjordes.)

     • Senior

       /  05/15/2017

      …….och du är en obotlig kommunist.
      Synd att du inte är ensam i dina villfarelser.

     • Jan

       /  05/15/2017

      Du är koko. Jag är naturligtvis ingen kommunist. Om alla som motsatte sig välfärdskapitalism eller att militären skjuter med skarpa vapen mot demonstranter vore kommunister så är nog nästan hela världen kommunister. Du lever i en nyliberal bubbla.

     • Senior

       /  05/15/2017

      ”Koko” 😂 Den har jag inte hört sedan jag gick i första klass i grundskolan! Hög nivå på debatten nu Jan!

      Som vanligt när du målat in dig i ett hörn byter du ämne och börjar sprida epitet runt dig.

      Dina åsikter du drivit här tyder definitivt på att du är någon form av socialist, dessutom nationalist, a.k.a. Nazist.

      Jag backar på påståendet att du är kommunist, men du är definitivt en ”kommunistapologet” som någon annan tidigare uttryckt om dig.

      Oavsett din politiska tillhörighet har jag tack vare ditt senaste inlägg ovan bara ett ord kvar om dig: löjeväckande.

     • Jan

       /  05/15/2017

      Om det är något som är löjeväckande så är det din argumentation. Dessutom ska du nog passa dig för att kalla folk nazister här på forumet. Det är att gå över en gräns.

     • Senior

       /  05/15/2017

      Ok, jag kallar dig bara löjeväckande fjant hädanefter.

     • Jan

       /  05/15/2017

      Hur ska jag besvara det? Hur besvarar man folk som sjunker ner på den nivån? Jag låter det bero. Klokast så.

     • Lövet

       /  05/15/2017

      Senior: Man behöver inte vara kommunist för att ifrågasätta avreglering, bolagisering och privatisering av infrastruktur och kritiska samhällstjänster. Gymnasienivå av prisbildningsteori tillsammans med lite enkel ränteräkning visar ganska snart att vissa verksamheter b a r a kan drivas i offentlig regi om de skall komma alla samhällsinnevånare till godo.

      I Sverige har vi som vanligt sneglat på det vi kan se av USA och Storbritannien och lurats att tro att det går att kombinera offentlig finansiering med privat ägande och företagsekonomiska styrprinciper. Resultatet står att finna i Vårdkaoset, Skolhaveriet, Postnord, SJ och Banverket, Vattenfall – Neuon.

      I Sverige har vi en styrprincip inom primärvården som dimensionerar intäkterna efter antal rådgivningssamtal och där samtalslängden på rådgivningssamtalen och där dessa får ta max 7 min för att vårdcentralens intäkter skall gå ihop, o c h där antalet samtal per dag vida överstiger antalet tillgängliga läkartider, medan samtidigt en remiss till en annan avdelning kostar vårdcentralen pengar, varför det lönar sig bättre att snabbt ringa upp och lyssna i 3 minuter för att sedan be dem ringa igen imorgon. Några resultat/kvalitetsrelaterade mätetal ingår inte…

      Jan och jag är oense om mycket – ffa anser jag inte att alla mina politiska meningsmotståndare är gemena och ondskefulla ultraliberala högerspöken (eller koko).
      …i frågan om offentlig verksamhet är vi dock väldigt överens.

     • Senior

       /  05/15/2017

      Du behöver inte svara, det räcker med att du scrollar och läser dina egna inlägg så inser du att jag bara sänker mig till din nivå och ger svar på tal.

     • Senior

       /  05/15/2017

      @Lövet
      Jag håller också med om att vissa områden bör vara en statlig angelägenhet och bekostas med skattemedel, vägar, elnätet, vård, skola och omsorg, etc.

      Däremot anser jag att staten inte klarar av drift och underhåll i egen regi. Det har en förmåga att växa till en koloss på lerfötter. Detta borde upphandlas på exakt samma sätt som privata företag upphandlar sina underleverantörer.

      Det är där det brister idag, kommuner och statliga instutitioner suger verkligen på att kunna upphandla varor och tjänster. De kravställer underleverantörer undermåligt, och har noll uppföljning på om de verkligen får vad vad de kravställt i de undermåliga kontrakten.

      Exemplen är otaliga.

  • Senior

    /  05/14/2017

   Alliansen hade 8 år på sig att vara ett trovärdigt alternativ, de fortsatte bara på den av tidigare regeringar inslagna vägen.

   När folk var så dumma att de fortsatte rösta på dem kände sig de till och med tvungna att skriva ett DÖ-avtal där de lämnade walk-over till sossarna för att slippa stå för tidigare utlovade förändringar.

   Nej, Jag är inte Moderat.
   -Det finns ingen höger i Sverige.

   Svara
  • Kristian

    /  05/14/2017

   ”Alliansen”? Det är väl bara M och C kvar, och de drar åt helt olika håll i migränfrågan.

   Svara
   • Senior

     /  05/15/2017

    ”Alliansen” ser jag numer ekvivalent med ”7-klövern”
    -SD hade rätt på den punkten också, synd att även de har en socialistisk ideologi.

    Det lilla hopp som finns kvar är möjligen Medborgerlig samling, men chansen att de skall hinna växa till sig så att de är en kraft att räkna med 2018 är nog ungefär lika stor som att det snöar i helvetet.

    Svara
  • En sjuk syster

    /  05/16/2017

   Så du tror att höjda skatter fixar fler jobb?

   Svara
 29. MiT

   /  05/14/2017

  ”Betygsgapet mellan pojkar och flickor”
  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/887314?programid=4091

  Den där Mia Heikkilä som kommer in efter ca 20 min och beskrivs som docent i pedagogik och forskare i pedagogik, här är hennes presentation från Mäardalens högskola

  ” FORSKNINGSINTRESSE

  Mina forskningsintressen och forskningsområden är barns lärande med fokus på hur kön, etnicitet och ålder görs i lärandeprocessen. Jag är också intresserad av hur förskolan som samhällsinstitution bidrar till utbildningssystemets upprätthållande och hur verksamheten i förskolan kan utvecklas och stärkas genom systematiska och långsiktiga åtgärder. Mitt intresse för organisations- och systemfrågor lyfter jag ofta in i min forskning. Jag arbetar utifrån sociokulturella och multimodala lärande- och kommunikationsteorier och feministisk organisationsteori.

  UNDERVISNINGSINTRESSE

  Mina främsta undervisningsintressen är kring kön, genus, etnicitet, maktperspektiv, lärande, pedagogisk dokumentation och förskolan som organisation. I min undervisning arbetar jag med inkluderande arbetssätt, lyssnande och ömsesidig respekt och med fokus på praktisk kunskap och forskning som en helhet.

  Svara
 30. Svenne

   /  05/14/2017

  Tiggare här & där…

  Svara
  • Klimathotet

    /  05/14/2017

   I USA finns ett ordningsbrott som heter vagrancy som betyder lösdriveri på svenska. Den som tigger på gatan brukar hamna hos jourdomstolen där de får böter eller kortare fängelsestraff. Vad händer i Sverige? Inte ett skit för politikerna vill ha det så.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/15/2017

    Så även media och därmed också deras väljare.
    I den ordningen.

    Svara
  • Jan

    /  05/14/2017

   Så länge det sitter tiggare utanför varenda livsmedelsbutik i Sverige anser jag att det inte finns något ledarskap överhuvudtaget i Sverige. Klarar de inte av att hantera den frågan kan de inte kallas ledare. Hur ”goda” de än anser sig vara.

   Svara
 31. Svenne

   /  05/14/2017

  Nejdå, ingen islamisering… #dejavu

  …”men Linköpings moskéstiftelse och Islamiska förbundet i Linköping är på väg att få ett optionsavtal med kommunen på marken med möjlighet att bygga en moské för de 6 000 muslimer som bor i Linköping. Moskén blir den största i Sverige och kommunalrådet Muharrem Demirok ser fram emot byggandet av den nya moskén.”

  Svara
  • Klimathotet

    /  05/15/2017

   Ska den heta Musselmania Pandemonium…

   Svara
 32. Svenne

   /  05/14/2017

  medbloggen.se skriver om #wahhabism mm:

  Svara
 33. Svenne

   /  05/14/2017

  #Satir… 😛

  Svara
 34. Svenne

   /  05/15/2017

  NI:s Chang Frick debatterar med AB:s Anders Lindberg (+tråden)

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/15/2017

   Jesus H. Kristus. Mannen är en komplett idiot.

   Svara
   • Casey Jones

     /  05/15/2017

    Att Anders Lindberg får hålla på år efter år och dessutom få betalt för det är för mig en gåta…

    Svara
 35. MiT

   /  05/15/2017

  Svara
 36. Pelle2

   /  05/15/2017

  OT:
  Eva Franchell på Aftonbladet kommer ut som en fullvärdig identitetspolitiker.
  Hon klagar på ett läkemedelsseminarium där Göran Hägglund, Göran Persson och en Göran Stiernstedt diskuterar framtidens vård.
  Eftersom dom är män kan dom inte veta något om kvinnors behov av sjukvården menar hon i sann identitetspolitisk anda. Naturligtvis är det för jävligt för en radikalfeminist att det bara var med män i debatten medan hon glatt konstaterar att vården domineras av kvinnor.
  Då är det inget problem med att kvinnorna dominerar.
  Man kan ju också fråga sig vad kvinnorna i vården vet om oss mäns behov i vården i så fall
  eftersom Franchell menar att könet är avgörande för ens kunskaper ?
  http://archive.is/JSxBj

  Svara
 37. G

   /  05/15/2017

  ”Det gick att förutse migrationsvågen. Det medger den tidigare migrationsministern Tobias Billström (M). Ändå valde Fredrik Reinfeldt de öppna hjärtans väg och lade grunden för dagens problem relaterade till invandring. För att M ska bli trovärdiga i sin omläggning av migrationspolitiken måste man först be om ursäkt.
  ..[..]..
  Tobias Billström medger alltså att migrantströmmarna gick att förutse, men detsamma gäller en stor del av dagens frågor relaterade till invandring och integration. Inga av dagens allvarligaste problem – gängskjutningarna, antisemitismen i Malmö, sekteristiska konflikter, heders-våld, det yrkesmässiga tiggeriet – var omöjliga att förutspå redan för flera år sedan. Och Moderaterna bidrog i högsta grad till ett samtalsklimat där sådant skulle förtigas.
  ..[..]..
  Moderaterna har på ett än så länge diffust sätt signalerat att man avser att lägga om sin linje i migrationspolitiken. Men för sin trovärdighets skull behöver partiet erkänna att dagens problem på migrations- och integrationsområdet gått att förutse. Och man måste erkänna att man begick ett misstag inte bara i den offentliga mobbningen av dem som varnade för dagens situation, utan i att vifta bort de varningar man fick.

  För det måste man be om ursäkt – och det på ett sådant sätt att det tydligt framgår att det är resultatet av en ärlig och kompromisslös självrannsakan.”.

  Svara
  • G

    /  05/15/2017

   Från: facebook.com/paulina.neuding/posts/1619674188073179

   ”Läste igenom transkriberingen från mitt försök till intervju med Beatrice Ask om invandring och brottslighet 2010. Såhär svarade hon då:

   ”… och då kommer de här killarna och de vill väl ha familj och barn och annat och vill skapa ett bättre liv för sig själv. Det är ju en otrolig kraft. Vilken möjlighet. Och det är ju helt otroligt att de vill komma till Sverige, med det här vädret.”

   Svara
  • Jan

    /  05/15/2017

   Inte fan kommer Moderaterna att be om ursäkt. De vill ju inte ens låtsas om att man svängt i flyktingfrågan. Man vann ju inga väljare på det heller. Snarare tvärtom. Centern vann på att M svängde i flyktingfrågan. Reinfeldt kommer för övrigt aldrig att be om ursäkt för någonting. Överhuvudtaget. Hur naiv är Neuding? (Som dessutom svängt i frågan själv. Alla nyliberaler älskade invandring. Åtminstone i början. Så länge invandrarna bosatte sig långt ifrån Täby och Djursholm. Då kom revolten..)

   Svara
   • Pelle2

     /  05/15/2017

    I så fall är sossarna,V och Fi nyliberaler också eftersom två av dom fortfarande vill ha fri invandring och S dröjde långt om länge innan dom svängde i frågan.
    Det finns ju också falanger i t.ex Skånedistriktet inom S som vill fortsätta med mer eller mindre fri invandring.
    Sedan skall S-ledningen, trots detta, ha all heder av att dom bromsade in flyktingvågen genom att införa gränskontroller i Skåne.
    Och inte kommer S be om ursäkt heller !
    Fast du anser ju i och för sig att alla till höger om SKP är liberaler 😉

    Svara
 38. G

   /  05/15/2017

  ”Nyheter Idag och intervjun med Mats Qviberg: Eftermäle med fadd smak”
  https://ledarsidorna.se/2017/05/nyheter-idag-och-intervjun-med-mats-qviberg-eftermale-med-fadd-smak/

  Toppen att han ger en känga till Olov från Dagens Samhälle för sitt ohederliga beteende, och till SVT som inte följer upp i sin rapportering heller.

  Svara
 39. G

   /  05/15/2017

  Mmm, inte speciellt förvånad…

  Svara
  • Svenne

    /  05/15/2017

   Tack för bra diagram!

   Svara
  • kristian3119

    /  05/15/2017

   Hmm. SD-sympatisörer är mindre negativt inställda till samtliga partier än vad samtliga andra partiers sympatisörer är till SD. Vilket ”hatiskt” parti! 🙂

   Svara
   • G

     /  05/15/2017

    Ja, det noterade jag också haha, ganska roligt! Folk tror mycket om andra men är egentligen inte mer ”tolerant” själv visar det sig.

    Svara
 40. G

   /  05/15/2017

  Svara
 41. G

   /  05/15/2017

  Oisin Cantwell i Aftonbladet Morgon om Nyheter Idag: ”Högerpopulistisk rasistisk skitsajt!”

  Svara
  • Jan

    /  05/15/2017

   Oisin är en del av desinformationskåren. En del av problemet, inte av lösningen. Eller en skojare om det låter bättre. Populist tycks vara det nya skällsordet. Duger inte främlingsfientlig längre?

   Svara
 42. G

   /  05/15/2017

  ”Tova, 19, försvunnen – tre män sitter anhållna

  19-åriga Tova Moberg iakttogs senast i Hudiksvallstrakten vid midnatt mellan lördag och söndag. Sedan dess är hon försvunnen.
  Tre män i 20-årsåldern har anhållits misstänkta för människorov i samband med försvinnandet.

  Under söndagskvällen fattade polisen i samråd med familjen beslut om att släppa namn och bild för att hjälpa sökningsarbetet.”
  http://www.expressen.se/nyheter/tre-anhallna-efter-tovas-forsvinnande/

  Svara
 43. G

   /  05/15/2017

  ”Vad ska vi göra åt alla gubbglin?”
  http://www.expressen.se/kronikorer/clara-lidstrom/vad-ska-vi-gora-at-alla-gubbglin/

  Samma som vi gör med alla tantglin såklart!

  Svara
  • Jan

    /  05/15/2017

   Tänk om vi hade en kår med unga män, snygga, med stora bildbyline, som löpande skrev sexistiska och nedlåtande krönikor om kvinnor, särskilt äldre kvinnor, i dagspressen. Vore det ens möjligt?

   Svara
 44. Jan

   /  05/15/2017

  Strikt politiskt korrekta TV4 avbryter samarbete med likaledes politiskt korrekta viralgranskaren efter finansmannen Qvibergs ”smarta” utspel om Metro i dagarna. Lika bra det antar jag…
  http://www.dn.se/kultur-noje/tv4-bryter-samarbete-med-metros-viralgranskaren-efter-mats-qvibergs-uttalanden/

  Svara
  • G

    /  05/15/2017

   Mats Qviberg får ännu mer kritik efter SVT-intervjun
   http://www.dagensmedia.se/medier/mats-qviberg-far-annu-mer-kritik-efter-svt-intervjun-6848367

   Qviberg ångrar uttalande om stalinister: ”Ja, det var olämpligt”
   https://www.svt.se/kultur/medier/qviberg-angrar-uttalande-om-stalinister-ja-det-var-olampligt

   Har inte själv sett klippet från Gomorra Sverige. Och fortfarande inga uppföljande frågor av SVT ang tidigare påståenden att det finns citat i NI:s intervju som han inte har sagt, fast han visst har sagt det. Men denna fråga av SVT var ju rolig….

   ”Men du måste väl ändå förstå att det här är ett känsligt sätt att beskriva människor på, som stalinister?

   – Nej, jag förstod inte det. Då hade jag ju inte gjort det. Jag trodde faktiskt inte att det var så känsligt. Stalin dog samma år som jag föddes och det är 64 år sedan. Men att det är gamla stela strukturer, det gäller ju SVT också.”

   Nej, jag förstår inte heller det. Vad fan skulle det vara känsligt för när man hur lätt som helst kan beskriva människor som rasister, nazister, främlingsfientliga, islamofober, högerpopulister osv osv. Men det är alltså inget ”känsligt sätt” att beskriva någon, det går ju alltid påstå att man gör det pga sin goda värdegrund eller nåt.

   Svara
  • G

    /  05/15/2017

   ”Hon poängterar även att relationen mellan ägare och publicister bör vara strikt åtskilld.

   Beslutet att bryta med Metro påverkar ju även er, hur lätt var det beslutet att ta?

   – Det var ganska lätt, faktagranskning och källkontroll ägnar vi oss reda åt på redaktionen på många olika sätt. Det här var ett sätt att ytterligare lyfta och belysa de frågorna för tittarna. Vi har uppskattat samarbetet med ”Viralgranskaren” och den redaktionen men nu får vi hitta nya sätt att lyfta den frågan.

   Hur såg diskussionen ut, hur snabbt fattades det här beslutet?

   – Det var ett enkelt beslut att ta och det gick snabbt, säger Viveka Hansson och avslutar:

   – Uttalandena om att rensa bort medarbetare har upprepats flera gånger nu, det råder inga tvivel om att man menar vad man säger. Då blir det lätt att fatta ett sådant här beslut. De skickar väldigt starka signaler till redaktionen som man inte kan blunda för.”
   http://www.dagensmedia.se/medier/tv4-bryter-med-metro-6848396

   Svara
  • G

    /  05/15/2017

   Svara
 45. G

   /  05/15/2017

  ”Supermiljardären som alternativa högern hatar
  ..[..]..
  ”En röst för brexit kommer att göra vissa personer väldigt rika – men de flesta väljare avsevärt fattigare”, skrev han då i en debattartikel i The Guardian.

  Han har även hävdat att det han kallar ”den nya marknadsfundamentalismen” är farligare för världens demokratier än kommunism i dagsläget.

  Framtiden för både Trumps USA och Europas länder ser mörk ut, om man frågar George Soros.”
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/a/264qa/supermiljardaren-som-alternativa-hogern-hatar

  Klassisk rubriksättning ala Vänsterpopulist AB. Som om det bara är ”alternativa högern” som ogillar godingar som Sauron, fan skärp er.

  Svara
 46. Jan

   /  05/15/2017

  Saxat från kommentarsfältet på ledarsidorna: ”Eftersom jag är intresserad av samhällsfrågor och politik, följde jag inte partiledardebatten i SVT.”
  Citat Thomas Gür…

  Svara
 47. kristian3119

   /  05/15/2017

  Ledarsidorna har nått sitt investeringsmål, med 39 dagar kvar.
  https://www.fundedbyme.com/sv/campaign/8132/ledarsidorna-se-1/

  Svara
 48. Pelle2

   /  05/15/2017

  Ledarsidorna tar också upp att fifflaren Awad Hersi från Miljöpartiet går till FI.
  De konstarera också följande som jag helt klart skriver under på:
  ”Feministiskt Intitiativ, F!, utvecklas mer och mer till en extrem version av Miljöpartiet där de tydligaste identitetspolitikerna samlas.”
  De skriver också följande:
  ”Det är heller ingen slump, bedömer Ledarsidorna, att F! ordförande Victoria Kawesa inleder politikerveckan i Rinkeby. I övriga sammanhang krävs att partier är representerade i Riksdagen för att kunna få delta i mer publika sammanhang. Att F! satsar på identitetspolitiska frågor i utanförskapsområdena och med en bas i de utsatta områdena bör vara ställt utom allt tvivel med detta. De ser även ut att ha stöd från Rinkebys politikersveckas ledning.”
  Det var väl dit Löfven skulle åka för att fiska röster ??
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-rinkeby-politikervecka-med-tydliga-preferenser/

  Svara
  • Rikard

    /  05/15/2017

   Hej.

   Låt oss hålla tummarna att eskalerar, och löper efter förkastningslinjerna HBTQt, miljö, pseudovetenskapligt flum (homeopati, elallergi osv), shia, sunni, feminism, Schymanister, och så vidare.

   Det är nästan 1970-75 i repris för tjyvingen!

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 49. Svenne

   /  05/15/2017

  Marcus Oscarsson om PL-debatten:

  Svara
 1. Inte bara i Sverige | WTF?
 2. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 3. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?
 4. Miljöpartiet igen | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: