Endast åsikter kvalitetssäkrade av känd vänsterextremist tillåtna på svensk myndighet

På Svenska Institutet duger bara åsikter kvalitetssäkrade av känd vänsterextremist, resten blockas för att inte infektera de sköra små snöflingorna där. I alla fall om man går efter det senaste direktivet från myndigheten vad gäller twitterkontot @sweden, som är Sveriges officiella twitterkonto. Kontot hamnade i lite blåsväder efter att i förra veckan haft en av de vanliga extremisterna långt ut på vänsterkanten som ”curator” som de kallar dem som spakar kontot en vecka i taget. Eller man trodde det var en av de vanliga.

Den här gången så var extremisten lite mer extremistisk än vad de vanliga brukar vara och blockade så hårt att det till slut handlade om över 14 000 konton som var blockade från att följa kontot. Det visade sig att extremisten importerat sin egna personliga mycket omfattande politiska blocklista till myndighetens twitterkonto. Och det ursäktas av Svenska Institutet på det viset, att man skyddar det fria ordet genom att massblocka.

Vi har sett att näthatet främst drabbar kvinnor, personer som tillhör en minoritet och dem som uttrycker starka åsikter”, säger Jenny Ljung, chef för enheten för Sverigekommunikation på SI. ”Om en curator representerar alla tre variablerna, vet vi att det blir en tuff vecka på @sweden-kontot.

Man säger att man analyserat kontot och att de som drabbas är kvinnor, personer som tillhör en minoritet och dem som uttrycker ”starka åsikter”. Vad SI gör att man helt kallt bortser ifrån att det man listar nästan alltid också i Sverige innebär en extremist långt ut på yttersta vänsterkanten som nästan alltid också ger uttryck för rätt galna idéer och tankar som är långt ut på yttersta vänsterkanten på Sveriges officiella twitterkonto, som om det är helt normala grejer i Sverige…

Min gissning vad gäller Jenny Ljung på SI? En aktivist långt ut på vänsterkanten…

Curatorn har under sin vecka frihet att välja teman, hur hen uttrycker sig, med vem hen interagerar och vilka konton hen blockerar.*

Under veckan 8–14 maj 2017 gästades @sweden av Vian Tahir, en expert inom nätsäkerhet, som till vardags arbetar med att hjälpa andra att skydda sig mot troll och näthat. Under sin vecka som @sweden har hon med SI:s godkännande använt en blockeringslista, som är framtagen i samarbete med andra experter på näthat. SI har även tidigare givit curatorerna frihet att blockera användare, men denna vecka har det skett i större skala, enligt systematik och dessutom förebyggande. Det har inneburit att även konton som aldrig tidigare interagerat med @sweden har blivit blockerade.

Vad som gör henne till en expert inom nätsäkerhet vet nog ingen mer än hon själv.  Hon är däremot VÄLKÄND som aktivist långt ut på vänsterkanten. Det är vad hon är och inget annat. Hon är som sagt aktivist som med bidrag från bl a Arvsfonden ges tillträde till våra skolor för att sprida extremvänsteraktivism. Googla Nätaktivisterna och hennes namn så ser ni. Har för mig att Ungdom Mot Rasism, där hon varit inblandad, fick sina bidrag indragna men är inte helt säker på det.

Vilka är de andra så kallade experterna som tagit fram listan? Ingen vet. Om de alls existerar, vilket jag tvivlar mycket starkt på, så gissar jag att det är namn som också är mycket välkända i aktivistkretsar långt ut på vänsterkanten. Eller så ljuger Svenska Institutet rakt ut när de säger att andra sk ”experter” är inblandade, för det mesta talar faktiskt för att man bara helt kallt importerat hennes egna personliga politiska blocklista.

Vilka är det då som blockats enligt Svenska Institutet? Och varför?

 • Cirka 12 000 internationella och svenska konton som ägnar sig åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor och HBTQ-personer, men även mot organisationer som är engagerade i mänskliga rättigheter. Dessa konton har ofta högerextrem och/eller nynazistisk inriktning och hetsar även till våld.
 • Cirka 2 000 övriga spamkonton, till exempel porrbotar och konton som spammar reklam eller DM-virus.
 • Utöver detta har det också funnits ett fåtal konton som blockerats utifrån curatorns bedömning.

Det är nazister som ägnat sig åt drev, hot, hat och hets mot migranter, kvinnor, HBTQ-personer och organisationer som är engagerade i mänskliga rättigheter enligt Svenska Institutet. Botarna bortser jag ifrån.

Man är alltså i princip nazist om man blivit blockad av Sveriges officiella twitterkonto!

Vilka kan då tänkas nästan vara nazister enligt Svenska Institutet? Eller som finns på listan över nazister som myndigheten använder?

Tja Mats Skogkär på Sydsvenskan är en

Israels ambassadör i Sverige är en annan

Olika politiker som är till höger om V

Diverse skribenter och journalister. Alla till höger om V såklart!

Wiseman, en försvarspolitisk debattör

Twittskipper, också en försvarspolitisk debattör

Jag själv såklart!

Plus en jäkla massa människor som aldrig ens haft med @swedenkontot att göra. En jäkla massa alltså! Man har också från SI sagt att det handlar om anonymitet. Det är rent bullshit av myndigheten för som ALLA kan se i listan som länkas sist i inlägget så finns MASSOR av folk som inte är anonyma med på listan. Rent ljug från myndigheten alltså!

Vad det handlar om är att myndigheten Svenska Institutet har lyft in en välkänd vänsterextremists politiska blocklista och gjort den till sin egen. Smaka på det en liten stund. En svensk myndighet för alltså politiskt åsiktsregister baserat på en vänsterextremists egna politiska åsiktslista… Och använder den just nu, det finns folk som INTE varit blockade från @swedenkontot men efter att ha blivit tillagda till vänsterextremistens lista så blir de autoblockade även från @swedenkontot. Kontot uppdateras alltså automatiskt mot extremistens lista. En politisk åsiktslista från en välkänd aktivist på vänsterkanten används alltså just nu för att blocka vanliga twitteranvändare från myndighetens twitterkonto. Medan jag skriver detta alltså!

En som Cornubot nämner som också är blockad är en Rickard Norman

Och så är det, han utmålas av en svensk myndighet officiellt som en nazist. Och bemöts sådär av den ansvariga extremisten: ”Lol”…

Att just Sabet jublar är inte så konstigt, t ex så har Vian tillsammans med henne skrivit en debattartikel i Aftonbladet efter att Zeliha Dagli gick ut med hur groteskt det är i vissa förorter med hederskultur och skäggpoliser. Då menade de båda att det är likadant över hela Sverige. Överallt. De dök alltså genast upp och försökte förminska de groteska problemen som nu till slut fått Zeliha Dagli att flytta från Husby.

Även John Houdi är visst nazist, eller närapå i alla fall, enligt Svenska Institutet. Vilket alla som följer honom förstår är så bisarrt att klockorna stannar! Han är genomtrevlig! Visst trollar han då och då men knappast så som Svenska Institutet menar…

De ovan är bara två exempel på att det de facto är en politisk blocklista och inget annat.

Den politiskt motiverade blockfesten hamnade även på text-tv. Dock så skriver man inte att det är en politiskt motiverad blocklista som är skapad av en välkänd extremist på den allra yttersta vänsterkanten som används av myndigheten.

Jag antar att det nu alltså sitter folk på Svenska Institutet och kollar igenom vilka åsikter folk har och om de är godkända.

Lite intressant om just den här listan som myndigheten helt kallt har integrerat med det officiella kontot

Tilläggas kan att Sundström förutom att vara moderat politiker, vilket är tillräckligt för att platsa på listan, också är advokat.

Om jag återkommer till vad Svenska Institutet själva skriver

Vi har sett att näthatet främst drabbar kvinnor, personer som tillhör en minoritet och dem som uttrycker starka åsikter”, säger Jenny Ljung, chef för enheten för Sverigekommunikation på SI. ”Om en curator representerar alla tre variablerna, vet vi att det blir en tuff vecka på @sweden-kontot.

Får de inte ens en liten plingeling i huvudet av det här debaclet med Vian? Folk kritiserar eftersom det nästan alltid sitter extremister likt Vian på kontot. Det är därför kontot får massor av kritik. Det är därför man får kritik nu också. En liten klocka kan väl pingla lite tyst i alla fall, åtminstone hos någon?

Men det kommer nog inte att ringa någon klocka alls tror jag eftersom SI också är extremister

Och när man kollar nu så är hennes privata politiska blocklista som fanns för 2 timmar sedan helt plötsligt borta…

Sådär såg det ut för ett par timmar sedan. 29 sidor med 500 namn på varje, rakt av importerad till Svenska Institutet. Vad var det de sa? ”framtagen i samarbete med andra experter” var det va…?

Här finns listan sparad att kolla själv om man vill, sökbar och allt, tryck bara ctrl+f så kommer det upp en liten sökruta längst ner om den inte finns från början. den sparade listan kommer från @daccraft.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

162 kommentarer

 1. MiT

   /  05/16/2017

  ”Svenska institutet blockerade tusentals följare på Twitter”
  https://archive.is/IAe09
  https://unvis.it/dn.se/ekonomi/sverigekontot-blockerade-tusentals-foljare-pa-twitter

  ”14.000 konton som spred rasism, hot och hat blockerades varav drygt 2.000 av dem var svenska konton. Det kan vara den största blockeringen av twitterkonton som en myndighet gjort i Sverige. Svenska institutets egen policy säger att veckans curator har rätt att blockera konton om han eller hon tycker att det är nödvändigt, men i detta fall har det alltså skett i större skala och förebyggande.”

  Really…?
  ”– Vi ser mest de kommentarer som kommer in till oss som myndighet och de allra flesta är positiva. Vi är förstås jätteledsna om någon hamnat i kläm och blockerats av misstag, och de uppmanar vi att höra av sig till oss så att vi kan se över det, säger hon.”

  Svara
  • michael.

    /  05/17/2017

   Måste säga att Svenska Institutet(vilket ska vara ett fönster mot omvärlden hur det ser ut i Sverige)på ett väldigt bra sätt med sin åsiktsregistrering och censur visar exakt hur det är i Sverige idag.

   Svara
 2. MiT

   /  05/16/2017

  ”Svensk myndighet har upprättat åsiktsregister – Möter blytung kritik”
  https://nyheteridag.se/svensk-myndighet-har-upprattat-asiktsregister-moter-blytung-kritik/

  Svara
 3. MiT

   /  05/16/2017

  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10154632137258231*

  Svara
 4. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 5. Pelle2

   /  05/16/2017

  Undrar om extremisten Vian hade skrattat om hon själv hade blivit blockad och utmålad som ett rasistiskt troll på svenska institutet ?
  Något säger mig att hon hade skrikit om rasism och åsiktsförföljelse för en identitetspolitisk vänsterextremist brukar inte gilla när dom själva drabbas av dom regler som dom vill applicera på andra.
  Hyckleri och dubbelmoral är deras främsta signum !
  Svenska institutet är en skam som gynna extremister och förespråkar censur…

  Svara
 6. MiT

   /  05/16/2017

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154697148133251*

  Svara
 7. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 8. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 9. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/16/2017

   Om Lejerstam:
   ”Läkare, pappa, partner. 1:e vice ordförande i regionfullmäktige, för @MPUppsala”
   Är någon förvånad att en Miljöpartist vill blockera åsikter som går emot deras ideologi ?

   Svara
  • G

    /  05/16/2017

   Han brukar vara sansad och klok, iaf 50% av tiden. Men han tror alltså att det är en algoritm som gjort det mesta av jobbet, Vian som skapat blocklistan med +14000 är en algoritm, del av SkyNet kanske. Det är ju en jävla tur att folk som Daccraft tar skärmdumpar direkt när de ser något intressant och inte väntar, för då kan det vara försent.

   Toppen argument. Är du blockad så _behöver_ du inte följa kontot, ghaaa!

   Wow, t.o.m Jerzys sambo Helena….

   Svara
 10. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 11. MiT

   /  05/16/2017

  Svenska Institutet senaste dygnet

  Svara
  • G

    /  05/16/2017

   Hahahaha!

   Svara
  • Jan

    /  05/16/2017

   Civilingenjörer från Mena antar jag. Eller andra akademiker. Tur att vi har snabbspår i Sverige så att deras know-how inte går förlorad.

   Svara
  • Holtzkampf

    /  05/16/2017

   Tycker det verkar vara passande illustration till invandringen till Sverige senaste 20 åren och vad som kommer att hända troligtvis.

   Svara
 12. Jan

   /  05/16/2017

  Det där är ett problem för myndigheter som SI. De måste vara aktiva på sociala medier för att nå ut med sin information (eller propaganda…) samtidigt är de inte beredda på kritik. Det kan de inte hantera. Enklare då att kalla all kritik för näthat.

  Svara
 13. Pelle2

   /  05/16/2017

  Proffsoffret Alexandra Pascalidou gråter ut i Expressen för att hon inte fick jobb i morgon-tv som hon tydligen hade anmält sitt intresse för.
  Då brister det minsann i mångfalden om inte hon får jobbet även om hon påstår att hon inte är bitter för egen del…
  Åsa Avdic är en av de som fick programledarjobb och jag gissar att hon är precis lika rasifierad som Pascalidou men det räknas inte tydligen. Kanske lite som med Teodorescu som hon anklagade för att vara för privilegierad och vacker för att vara rasifierad i en debatt.
  Personligen tycker jag att det är skönt att SVT inte faller i identitetspolitikernas rasistiska tänk denna gången.
  Men hon vill väl att det skall bli som på SR att du helst skall vara en rasifierad kvinna eller i värsta fall en rasifierad man för att få bli programledare..
  http://archive.is/udvDI

  Svara
  • G

    /  05/16/2017

   Mellan dessa två damer är jag glad för att det blev Åsa och inte Alexandra.

   Svara
   • Melmac

     /  05/16/2017

    Även SVT inser att Plagiatscalidou inte skulle göra programmet populärt. Framförallt inte när hon garanterat pissat på Sverige och höjt Grekland till skyarna i parti och minut.

    Svara
  • Det är ett under att Pascan ens får synas i media med tanke på hur mycket hon har gjort bort sig. Snarare så är det hennes ”rasifiering” som har möjliggjort att hon har kunnat klänga sig kvar efter alla plagiatskandaler…

   Svara
 14. Jan

   /  05/16/2017

  Det här är ett generellt problem för alla organisationer (och även privatpersoner) på nätet. De vill vara aktiva på nätet men bara med propaganda och ryggdunkningar. Kritik kan de överhuvudtaget inte hantera. Eller ens debatt. Och det verkar komma som en chock för dem varje gång någon inte håller med.

  De ser PR-värdet med sociala medier och fördelarna. Nackdelarna vill de inte veta av. Då blir det syntax error för dem.

  Svara
 15. Jan

   /  05/16/2017

  Problemet med twitter är väl också att det inte går att stänga av kommentarsfunktionen. Vilket annars är ett effektivt sätt att mota Olle i grinden. Sålunda måste man blocka. Vilket tar tid.

  Svara
 16. Pelle2

   /  05/16/2017

  Hanne Kjöller tar upp i Expressen att man mer och mer går över till personangrepp i debatten istället för att debattera sakfrågor. Det kallar hon Trumpifiering.
  Skulle vilja påstå att det snarast är radikalfeministerna,identitetspolitikerna och godhetsvänstern som införde det i debatten.
  Det är lite som om när ovanstående grupper, som till stor del tillber postmodernismen,numera beklagar sig över faktaresistens när det är dom själva som förespråkade just det i postmodernismens namn.
  Är inte kul när deras eget beteende kastas tillbaka mot dom..

  Svara
  • Noger

    /  05/16/2017

   Det komiska är att hon borde kalla det för ”Clintonfiering”:
   En större andel av Clintons kampanjer hade fokus på att attackera Trumps person, än vice versa. Trumps kampanj satsade mer på politiska sakfrågor.

   ”Hillary Clinton swamped President Trump with substance-free attack ads during the 2016 election, while Trump ran far fewer, but more substantial ads, according to a new study of political advertising in the election.
   The findings run counter to the narrative put forward by many Democrats that Trump was responsible for lowering the national discourse during the race.”

   Svara
 17. Järfälla Kommun finns med på blocklistan. Jag kollade upp taggen, det är högst sannolikt kommunens officiella konto, inget fejktroll. Det innebär att svenska myndigheter blockar varandra.

  En annan på blocklistan är miljardären och välgörenhetsfanatikern Bill Gates.

  Även en Brittisk myndighet finns på listan

  Svara
  • Se nedan. Vian jobbade på Järfälla kommun.

   Man kan spekulera i varför hon bestämde sig för att blocka sin gamla arbetsplats…

   Svara
 18. Jan

   /  05/16/2017

  Natalia Kazmierska, som inte går att känna igen sedan hon blev ihop med en stenkastarliberal på AB kultur, ger sig på arbetarklasshjälten Tommy Berggren. Han har sagt ordet hora. Vilket är tabu för vänsterliberaler. Det här är ganska talande eftersom det visar på den milsvida skillnaden mellan verklig arbetarklass, reell socialdemokrati och dagens ängsligt politiskt korrekta latteliberaler.

  http://www.aftonbladet.se/a/0RlbM/varfor-ar-det-okej-nar-tommy-berggren-sager-hora

  Svara
  • Pelle2

    /  05/16/2017

   Nog för att jag håller med dig i din kritik mot Kazmierska men att stenkastning skulle vara en liberal sysselsättning är du nog ganska ensam att om att tycka. Det brukar vara vänsterextremisterna som sysslar med sådant.

   Svara
   • Jan

     /  05/17/2017

    Jag är medveten om att alla inte förstår det här men den yttersta vänstern – anarkister, trotskister, syndikalister m fl, den så kallade frihetliga vänstern – står på sätt och vis närmare liberalismen än socialdemokratin. Den står ofta i direkt strid med socialdemokratin. Salongsvänster eller borgerlig vänster är andra epitet man brukar använda på den här kultursidesvänstern. Gudrun Schyman var till exempel folkpartist innan hon bytte parti.

    Svara
    • Pelle2

      /  05/17/2017

     Annars brukar man ju säga att ytterligheterna står varandra ganska nära så att höger och vänsterextremister har väldigt mycket som förenar dom.
     Exempelvis deras förkärlek för diktaturer och att skaffa makt med hjälp av våld och åsiktsförtryck.
     Att folk byter politisk åsikt har ju hänt förr. Det var ju ganska många inom 70-talsvänstern som ganska radikalt bytte åsikt när dom blev äldre och förståndigare.
     Schyman är en av de få som gick åt andra hållet men så är hon ju inte särskilt politisk förståndig heller 😉

     Svara
 19. GL

   /  05/16/2017

  Tydligen var jag blockad och jag är absolut inte anonym på twitter, har aldrig skrivit till något nedsättande mot någon och visste inte vem hon var förrän nu.

  Svara
  • G

    /  05/16/2017

   ”I förebyggande syfte”

   Svara
  • Trolletplit

    /  05/16/2017

   Det blir intressant detta.
   Det är ett stort stort övergrepp de har gjort. Det borde rendera åtgärder, men de ligger tydligen under regeringen. MP tjohooo

   De som hade reagerat förr är ju numera vänster ID de med, C,L,

   M, och KD? Nja de pratar och gör inget.

   SD kanske, men som vanligt är alliansen ignorerade där.

   Så om detta får passera så ger det resten av Sveriges myndigheter rätten att blocka, sjaoa register m.m.

   Kanske dagen då chansen fanns för icke kommunister att agera, men de avstod.
   Dagen då DDR ,Stasi mm fick in foten.
   Spännande.

   Svara
 20. Senior

   /  05/16/2017

  Detta är inget nytt, vi har haft en falsk ”konsensus” i stat och media i alla år.

  Det enda som är nytt är just internet som med facebook, twitter, ”alternativa media” etc. Inte låter sig censureras lika enkelt och obemärkt längre.

  Staten och gammelmedia stod helt och hållet för vilka åsikter som skulle förmedlas ända in i mitten på 80-talet.

  ”Den socialdemokratiska riksdagsledamoten Maj Britt Theorin förespråkade 1987 förbud mot privat innehav av parabolantenner. Detta skedde genom ett förslag från det Socialdemokratiska Kvinnoförbundet vid genombrottet av den kommersiella televIsionen.” -Wikipedia

  ”Ge ungarna en chans och låt dem för död och pina slippa reklam i TV. Vårt parti får inte längre huka i den kommersiella högervinden, utan måste gå till en ideologisk motoffensiv mot yttrandefrihetens exploatörer i vilken förförisk slängkappa de än sveper in sig.”
  -Maj Britt Theorin på socialdemokraternas partikongress 1987. Källa: Dagens Eko, Sveriges Radio P1, 21 september 1987.

  -Det, mina damer och herrar är skillnaden, yttrandefriheten har fått plattformar likt denna blogg, så att folk kan sprida sina åsikter och påvisa att staten och medias ”konsensus” är falsk. Åsiktsmonopolet är brutet.

  Det ni nu ser är ett försök att återta propagandamonoplet, eller ”tolkningsföreträdet” som de själva kallar det.

  -Tack och lov för internet!

  Svara
  • Rikard

    /  05/16/2017

   Hej.

   Hör hör!

   Du skriver sant, och jag instämmer. En tanke är ju om inte diverse ordvrängare i partier och dessas reklamorganisationer (och en hel del åsikts-bettlare) ångrar all kraft man lagt ner på att fokusera politik på att en person och ett parti måste ha obefläckad avlelse med tanke på, tja det du nämner bland många andra exempel.

   Särskilt som man dessutom innehaft makten över landet närmast oinskränkt i drygt hundra år sammantaget. Vi kanske är så beskaffade vi väljare att vi lägger ansvaret och skulden på den som fattat och genomfört beslut – inte på den som protesterat bara för att den har ‘leriga rötter’?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 21. G

   /  05/16/2017

  ”Metros ägare låter sig intervjuas i den rasistiska tidningen Nyheter Idag och de anställda flyr Sveriges största dagstidning i panik. Men det är inte bara de senaste dagarna som har varit turbulenta på Metro. Vi försöker reda ut vad som har hänt från början.”
  http://ng.se/artiklar/brakrecap-metro

  ”Här är alla som slutar på Metro efter stalinist-gate

  De har sagt upp sig den senaste tiden:
  ..[..]..
  En krönikör som blir kvar på Metro är Cissi Wallin. Hon skriver på Facebook att hon stannar ”med rak rygg och tydliga krav på fortsatt oberoende” och att redaktionsledningen aldrig kommer låta Metro bli en brun tidning.

  ”De har satt ner foten ordentligt mot två nya ägare som förhoppningsvis lärt sig en läxa. Men OM Metro mot förmodan skulle bli det minsta styrd, hämmad och ‘trumpifierad’ framöver så drag jag på studs”, skriver Cissi Wallin.”
  http://www.dagensmedia.se/medier/har-ar-alla-som-slutar-pa-metro-efter-stalinist-gate-6848510

  Svara
  • LOL, ‘stalinisterna’ säger upp sig i förebyggande syfte

   Svara
   • ”Säger upp sig” – de frilansar väl? De slutar väl bara skicka in texter.

    Svara
    • Nu skall jag uttrycka mig fördomsfullt om millenniegenerationen och alla under 40:
     De tillhör generationen som tror att om de inte ligger med någon i fyllan på ett par veckor är detsamma som skilsmässa. Och så går de till en parterapeut.

     (Fan, jag skulle sagt något modernt om Facebook istället. Dags att röka en pipa vadmal och lyssna på vevgammofonen. Ja, Hultmann, släpp nu lite solsken in!)

     Svara
     • Hey! Är en bra bit under 40 och jag finner ditt uttalande väldigt kränkande och jag tänker polisanmäla dig för ditt enorma näthat. Jag känner mig personligen väldigt hotad just nu. 😛

  • Jaså det har ”vart” ett ”privilegie”?
   Så kul!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/16/2017

   Perspektivet som annars inte skulle kommit upp var detsamma varje gång: ”Me, me-me-me!, *offerkoftan*, meeeee1!11”

   Svara
 22. G

   /  05/16/2017

  Ah ha, han följer ”såna där” som Paul 😀

  Svara
 23. G

   /  05/16/2017

  Svara
 24. G

   /  05/16/2017

  Notera att nuvarande curator ”Tobias” inte har skrivit dessa tweets utan Vian, ny vecka/curator=ny avatar…

  Svara
 25. G

   /  05/16/2017

  Svara
 26. G

   /  05/16/2017

  I klartext. ”Experten” Vian _ville_ ta med sin privat uppbyggda blocklista med 14000+ twitterkonton och införa den samma på @sweden kontot.

  Svara
 27. G

   /  05/16/2017

  Rant om V:s historia, men kom ihåg att det bara är SD:s historia som är problematisk!
  Sista tweeten talar för sig själv lol!….

  Svara
  • G

    /  05/16/2017

   Mmm det här platsar bra under ranten ovan….

   Svara
  • Pelle2

    /  05/16/2017

   Förstår att Sjöstedt blockade honom för det är ju inte kul att påminnas om Vänsterpartiets mörka historia.

   Svara
   • Senior

     /  05/16/2017

    Historia?

    Svara
    • Kristian

      /  05/16/2017

     Du vet den där boken där kapitlet ”Kommunism” har ersatts med en lösmustasch.

     Svara
     • Pelle2

       /  05/17/2017

      Du menar att dom har gått från att hylla Karl Marx till att hylla Graucho Marx 😉

     • Kristian

       /  05/17/2017

      ”Första gången som tragedi, anda gången som fars.”

    • Senior

      /  05/17/2017

     Det är väl något som pågår?

     Svara
 28. Bamse

   /  05/16/2017

  Vänsterextremist/radikalfeminist/islamist näthatar i ordets rätta bemärkelse = uttrycker starka åsikter.

  Vanlig Svensson uttrycker befogad och mestadels sakligt formulerade oro över effekterna av radikalfeminism, islamism, massinvandring med mera = näthat!

  Såklart! Tycker du annorlunda är det bara att gå direkt till Gulag, utan att passera Gå.

  Svara
 29. MiT

   /  05/16/2017

  ”Här kan du söka på dig själv i det statliga åsiktsregistret”
  https://nyheteridag.se/har-kan-du-soka-pa-dig-sjalv-i-det-statliga-asiktsregistret/

  Svara
 30. Sökbar lista även på Nyheter Idag:
  https://nyheteridag.se/har-kan-du-soka-pa-dig-sjalv-i-det-statliga-asiktsregistret/

  För den som vill stödja fascistrasistnazister, menar jag.

  Svara
 31. Från någon som vet vad han talar om:

  ”Islamiseringen är ett faktum och pågår. Islam rycker fram och svensk kultur trängs undan. I vissa skolor och i vissa områden är medborgare med svensk kultur redan i minoritet. Därför kan det vara bra att känna till skillnader mellan islam och svensk kultur.
  […]
  Nu har jag läst en bok som tar upp dessa skillnader och motsättningar. Det är islamologen Jonas Otterbecks bok Muslimer i svensk skola, som kom ut 1994. Otterbeck försöker tona ner motsättningarna så långt det går, men ändå syns de tydligt.
  […]
  Omoralisk, normlös, oanständig. Det är så många troende muslimer ser på svensk kultur.
  […]
  Koranen kan ju inte ha fel. Det är vetenskapen som måste vara fel.”

  Svara
  • PS.
   CMMK10 länkar i kommentarerna till
   ”The Most Intolerant Wins: The Dictatorship of the Small Minority” av Nassim Nicholas Taleb
   Visa på Medium.com
   ”[…] before Islam, the original spread of Christianity in the Roman empire can be largely seen due to… the blinding intolerance of Christians, their unconditional, aggressive and proselyting recalcitrance.
   […] Islam itself is ending up being taken over (in the Sunni branch) by the purists simply because these were more intolerant than the rest
   […]
   For Jews and Muslim minorities […] the aim is for people to leave them alone so they can satisfy their own dietary preferences […] But had my neighbor been a Sunni Salafi, he would have required the entire room to be eating Halal. Perhaps the entire building. Perhaps the entire town. Hopefully the entire country. Hopefully the entire planet.
   […]
   We can answer these points using the minority rule. Yes, an intolerant minority can control and destroy democracy. Actually, as we saw, it will eventually destroy our world.

   So, we need to be more than intolerant with some intolerant minorities. It is not permissible to use “American values” or “Western principles” in treating intolerant Salafism (which denies other peoples’ right to have their own religion). The West is currently in the process of committing suicide.”

   Svara
  • Klimathotet

    /  05/16/2017

   Det går knappast att missa kopplingarna till Lebensraum, Herrenvolk och liknande. Den mest visuella skillnaden är att Hugo Boss den här gången inte har gjort uniformerna.

   Ett politiskt citat och tankegångar som fortfarande praktiseras.
   ”Det är till skada för oss om de lär sig läsa och skriva, för sådana kunskaper gör det möjligt för de bättre begåvade att inhämta ett visst historiskt vetande och på så vis hamna i politiska tankegångar som alltid på ett eller annat sätt blir riktade mot oss.”

   Svara
 32. Nu väntar vi bara att det ringer på dörren och vi transporteras till Gulag.

  Svara
 33. Sortera under ”Svensk myndighet tog hjälp av vänsterextremist – ni kan inte gissa vad som hände sedan!”

  Kul att de har blockat Israels ambassadör – som om våran relation till dom inte är tillräckligt frostiga…

  Svara
 34. Pelle2

   /  05/16/2017

  Bloggaren i otakt tar upp huvudinläggets ämne och konstaterar att han förvånansvärt nog inte är blockad än så länge.
  Han konstaterar också följande:
  ”Men ingen revolutionär, utåtagerande vänsterpartist tycks ha drabbats…”

  Det säger väl en del om Vian Tahirs politiska åsikter…

  http://iotakt.se/krafttag/

  Svara
 35. MiT

   /  05/16/2017

  Som sagt, det bor nog en aktivist i den där Jenny Ljung, hon förstår nog inte VAD folk är upprörda över utan verkar tro att det är för att de blivit blockade…
  ”SI avblockerar konton på @sweden”
  https://si.se/si-avblockerar-konton-pa-sweden/

  Svara
 36. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
  • ”Pensionärer i Sverige vittnar om psykisk ohälsa.”
   ”Uteliggare i Sverige vittnar om psykisk ohälsa.”
   ”Våldtagna i Sverige vittnar om psykisk ohälsa.”
   ”Kvinnor, barn och äldre i flyktingläger i Libanon som kunnat komma till Sverige som kvotflyktingar vittnar om psykisk ohälsa.”

   Svara
 37. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
  • Mycket lätt maskerad version av Hulk Hogans pose. (Pastamania, brother!)

   I verkligheten har man inte tid att testa allting hela tiden. Typisk akademikerlösning.

   Svara
 38. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 39. G

   /  05/16/2017

  Vill ni spendera 1 timme på något bra och underhållande, ja det blev tragikomiskt underhållande att höra argumenten och motargumenten även om ett sånt här seminarium inte ska vara underhållande, titta då på Timbros seminarium med bl.a. underbara Sophie, om hennes granskning ang bidrag till diverse extremister och skojare. DN:s Amanda var även hon toppen som motpol. Enda kredden som MUCF och deras GD får är att hon faktiskt var på plats, det måste man ändå säga, men nåt mer positivt går inte att säga för deras del, herregud. Jag antar att det var Sophies debut i SVT. Hon var toppen ❤

  Ska finns på den här länken till deras FB, men kräver inloggning så jag kan inte "se" vad länken leder till. Kanske läggs den även upp på Timbros YT-kanal, hoppas på det.

  Jag lade inte märke till henne i sändningen, men Sakine verkar ha varit på plats 😛

  Svara
 40. G

   /  05/16/2017

  ”Lisa Magnusson: Hallå, vänstern, hur mår du?”
  http://www.gd.se/opinion/ledare/lisa-magnusson-halla-vanstern-hur-mar-du

  Svara
  • Jan

    /  05/16/2017

   ”Den mest förvirrade kritik jag någonsin fått var när jag bloggat om att artisten Beyoncé framför allt är en smart affärskvinna, och via en debattartikel på SVT Opinion fick veta att mina åsikter inte räknades eftersom jag förmodligen är medelklass och bor i en bostadsrätt på Söder.
   Detta stämmer inte. Intressant nog stämde det däremot på den socialdemokratiska politrucken – numera politiskt sakkunnig hos Anders Ygeman – som slungade anklagelsen mot mig.”

   Den som kritiserade Lisa Magnusson heter Sara Yazdanfar, bor på fin adress på Söder och är politiskt sakkunnig hos inrikesminister Ygeman. Man undrar ju lite vad den här 26-åriga tjejen är sakkunnig på egentligen? Sig själv?
   https://www.svt.se/opinion/vita-medelklassfeminister-forminskar-beyonces-betydelse?

   Svara
 41. MiT

   /  05/16/2017

  Att det skiljer lite mellan dem beror på att en version är från 10 maj och den andra är från sent igår kväll. Den har ändrats lite mellan de datumen helt enkelt.
  ”Statliga åsiktsregistret korrelerar till 97,74 procent med Vian Tahirs privata block-lista”
  https://nyheteridag.se/statliga-asiktsregistret-korrelerar-till-9774-procent-med-vian-tahirs-privata-block-lista/

  Svara
  • G

    /  05/16/2017

   Det är för att experten Vian ”ville” ta med sin egen lista till @sweden, och det var helt okej för SI.

   ”– Anledningen till att vi väljer att blockera nu är att vi hade en gästtwittrare som är expert på nätsäkerhet och som har en metodik för att blockera följare som enbart sprider näthat. Hon ville ta med sin lista över blockerade konton och använda på Sverigekontot, säger hon.”
   http://archive.is/IAe09

   Det var igår.
   Idag…..

   ”Sverigekonto blockerade tusentals – ångrar sig

   ”Många har hört av sig till SI och varit upprörda över att de blockerats från @sweden på felaktiga grunder. Vi behöver ta ett steg tillbaka för att närmare granska förutsättningarna för att blockera”, säger Jenny Ljung, chef för enheten för Sverigekommunikation på SI, i ett pressmeddelande.

   Anledningen till varför det var så många som blockerades är att det var en nätsäkerhetsexpert som hade hand om Twitterkontot förra veckan. Med SI:s godkännande använde hon en blockeringslista för att ta bort flera på samma gång. Enligt SI var det för att bekämpa näthat, vilket de drabbats hårt av.”
   http://omni.se/sverigekonto-blockerade-tusentals-angrar-sig/a/GWbr4

   ”– Bedömningen var att listan skulle hjälpa oss mot det näthat vi har upplevt och därför beslöt vi att behålla den. Men vi har fått många frågor om hur en myndighet bör agera på nätet, och vi måste ta ett steg tillbaka, säger Jenny Ljung, chef för enheten för Sverigekommunikation på Svenska institutet.

   Listan över blockerade namn har inte offentliggjorts, men har till största delen skapats av förra veckans officiella twittrare, Vian Tahir, som engagerar sig mot näthat. Svenska institutets lista över blockerade konton bygger till stor del på hennes privata blockeringslista, som nu har läckt ut. Och det har spekulerats i hur väl de överensstämmer.

   Samtidigt vill Jenny Ljung understryka att de kommer att fortsätta arbeta aktivt för att motverka näthat, som hon menar särskilt drabbar kvinnor, människor med utländsk härkomst, samt dem som skriver om hbtq-frågor.

   På Vian Tahirs privata lista finns en blandad kompott: riksdagsledamöterna Jan Ericson (m) och Johan Hedin (c), Expressens utrikeskorrespondent Magda Gad, Israels ambassadör Isaac Bachman, organisationen Inte Rasist Men, Jimmie Åkesson, Jonas Gardell och musikartisten Martin Svensson. Men enligt Jenny Ljung har Vian Tahir själv tagit bort cirka 800 namn under migreringen till @sweden, och det är ännu inte känt exakt vilka detta är.

   Har ni tagit hjälp av juridisk expertis för att avgöra om en myndighet har rätt att på förhand avgöra vilka som får kommunicera med er?

   – Nej, det har inte gjorts i det här fallet, i varje fall inte på ett bra sätt.”
   http://www.dn.se/kultur-noje/svenska-institutet-backar-om-kontroversiell-blocklista-pa-twitter/

   En algoritm som MP:aren sa va? HAHAHAHAHAHAHA, tjenare! 😀

   ”Svenska Institutet har ändrat i sin text – smög in kryphål

   Svenska Institutet har ändrat i sin text där de försvarar och förklarar varför de blockerat riksdagsledamöter, ledarskribenter och Israels ambassadör för näthat och nynazism. En tredje punkt har lagts till i efterhand för att kunna användas som kryphål.”
   http://cornucopia.cornubot.se/2017/05/svenska-institutet-har-andrat-i-sin.html

   Svara
   • Embryo

     /  05/17/2017

    Jag hade inget större problem med att ”Jonas Gardell” var blockerad eftersom det var med största sannolikhet var ett fejkkonto som var blockerat. (Det var inte det verifierade kontot som var blockerat.)

    Genom undermålig research var det m.a.o. lite vanlig fejknews från DN:s sida. Räck upp handen alla ni som är förvånade…

    Svara
  • G

    /  05/16/2017

   En kommunist är besviken, inte konstigt att han är kommunist om han nu är så dum att han tror beslutet om att släppa blockeringarna togs av nuvarande curatorn och inte av SI…

   Svara
 42. Rikard

   /  05/16/2017

  Hej.

  Jag undrar om det inte vore värt för den eller de som förekommer i registret att göra en polisanmälan angående brott mot PUL, samt en anmälan till Datainspektionen?

  Eventuella politiker i registret borde väl dessutom kunna göra en propå till Riksrevisionsverket?

  Kanske där rentav finns skäl för någon drabbad att göra en anmälan till internationell instans, samt internationella media?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
 43. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 44. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 45. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
  • Komedi att de uppenbarligen hade blockat Järfälla kommun, där Vian hade arbetat.

   Personligt vendetta någon? Neeeeeeej då… ”nätsäkerhetsexpert” my ass. Snarare en självutnämnd sådan som har lyckats lura en massa människor. Se även ”historieexperten” Henrik Arnstad.

   Jag försökte för övrigt hitta något om hennes utbildning som gör henne till en expert på ”nätsäkerhet” och hittar nada på hennes hemsida, bara en massa om de föreläsningar och projekt hon har fört: http://www.vian.se/

   Svara
 46. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 47. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 48. Svenne

   /  05/16/2017

  Reklamprofessorn… #satir

  Svara
 49. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 50. Jan

   /  05/16/2017

  För att bli blockerad på vissa hemsidor krävs numera ingenting. Jag blev blockerad från S-bloggar efter att ha rättat ett sakfel i ett inlägg. Det tålde inte bloggägaren och blockerade mig från hela forumet. Inte konstigt att forumet nu är nästan kommentarslöst. Ett forum för inbördes beundran således. Som Politism ungefär. Propaganda när den är som bäst.

  Svara
 51. G

   /  05/16/2017

  Hahahaha, expert ryter till pga vad en annan ”expert” (Vian) har gjort. Men jag håller med experten till 100%… Nils alltså!

  ”Twitter-haveri upprör expert: ”Kan vara åsiktsregistrering”
  ..[..]..
  Yttrandefrihetsexperten Nils Funcke anser att SI:s agerande är allvarligt – och att det kan röra sig om åsiktsregistrering.

  Nu backar myndigheten – men yttrandefrihetsexperten Nils Funcke kräver att agerandet utreds.

  – Det kan inte sluta med att myndigheten korrigerar sig och ber om ursäkt. Det här kan bara inte sopas under mattan. Jag tycker att en oberoende instans, till exempel JO, borde gå in och göra en principiell bedömning om myndigheter får göra på det här sättet.

  Det är framför allt viktigt att granska vilka överväganden som fanns med när blockeringslistan gjordes, enligt Funcke.

  – Det måste myndigheten vara transparent med. En myndighet ska agera sakligt och opartiskt, och det här tenderar att vara en form av inventerad åsiktsregistrering av enskilda.”
  https://www.svd.se/twitter-haveri-uppror-expert-kan-vara-asiktsregistrering

  Svara
 52. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 53. Med tanke på den sverigebild de själva presenterar på sweden.se – fikande hemmapappor och perfekta invandrare som löneförtrycker kvinnor – var det på tiden att de fick höra lite från verkligheten.

  Svara
 54. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 55. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 56. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 57. Fick ganska snabbt ”svar” på min fråga till SI. Endast standardformuläret naturligtvis, inga riktiga svar.

  Svara
 58. Olof

   /  05/16/2017

  Ärligt talat, kan vi få se lite bud från olika partier på hur mycket de är villiga att rensa upp i träsket av politiserade myndigheter och samhällsfunktioner?

  Jag vill inte se någon ‘åsiktspolis’ som går in och försöker fixa problemen, jag vill se dem nedlagda. Helt och hållet. Svenska Institutet. Större delen av Södertörn. Alla högskoleprogram som inte är baserade på solida vetenskapliga principer. SR. En total avveckling av pressstödet. Etc.

  Det slängs alldeles för mycket pengar på rena lekplatser för förvuxna skrikande barnrumpor. Så länge vi har människor som far väldigt illa här sverige har vi överhuvudtaget inte råd att slänga pengar på dessa parasiterande politrucker.

  Svara
  • Kristian

    /  05/16/2017

   Ja, nästa statsminister borde skicka ett kort brev till samtliga generaldirektörer: ”Förklara varför din myndighet behövs.”

   Svara
 59. MiT

   /  05/16/2017

  Om det är någon som vill kolla hur hennes blocklista såg ut precis innan den togs bort så finns den som excel-fil här. SI har ju erkänt att de ÄR hennes lista som använts.
  https://toklandet.files.wordpress.com/2017/05/vian-tahirs-blocklista.xls

  Svara
 60. Kristian

   /  05/16/2017

  Två artiklar går som katten kring het gröt och undviker I-ordet.

  ”Homohatet är inte historia i Sverige”
  http://www.expressen.se/ledare/homohatet-ar-inte-historia-i-sverige/
  https://archive.is/gwWFR

  ”En lågintensiv terrorism mot homosexuella”
  https://www.dagenssamhalle.se/debatt/en-lagintensiv-terrorism-mot-homosexuella-17075
  (Här säger man i alla fall moské, alltid något.)

  Svara
 61. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/17/2017

   Helt sjukt att vi anpassar vårt nationaldagsfirande efter religiösa vanföreställningar.
   Vilket annat land är så mesigt ?

   Svara
 62. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 63. MiT

   /  05/16/2017

  Det här sprider sig fort som fan runt om nu

  Svara
 64. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
  • Svenska myndigheter leker som de vill. Då den svenska nationaldagen 6 juni i år sammanfall med ramadan valde det svenska generalkonsulatet i Jerusalem att flytta på nationaldagsfirandet och höll det en hel månad tidigare.
   Vilka andra dagar ska vi flytta? Eller ta bort helt?

   Svara
 65. MiT

   /  05/16/2017

  Svara
 66. MiT

   /  05/17/2017

  Svara
 67. MiT

   /  05/17/2017

  Svara
 68. MiT

   /  05/17/2017

  Svara
 69. Och – ursäkta mig – men sedan när var HBT-människor sådana snöflingor? Vi är starka och håller oss tillbaka till, ja, vad? Vi kan ingå parnerskap, adoptera och leva våra liv som vi vill rent lagligt. Den största grejen är väl surrugatmammor och det vill ingen diskutera!

  Svara
  • Olof

    /  05/17/2017

   Finns det faktiska HBT människor kvar inom ‘HBT rörelsen’? Vad jag sett de senaste åren har den allt mer populerats av vänsterfeminister och allt fler faktiska HBT människor börjar snarare känna sig hotade av ‘HBT rörselsen’, speciellt när de infiltrerande delarna av den numera tycks anse att rätten religiöst hat är viktigare att försvara än HBT liv.

   Kanske dags för HBT människorna att ta ett ark från ateister och gamers och visa dessa element var dörren är.

   Svara
   • Ungefär så.

    Hur har vänsterfeminster tänkt sig att förhålla sig med John Waters? PS höj skatterna det räddar ALLT!!!!!!!

    Svara
   • Hotad? Ehrm, nej. Road? Nej.

    Och ja, vi är kidnappade. *schnapp!* Att få utöva sin religion inkluderar inte – chockerande nog – att kasta bögar från taket. Jag är fet nog för att negliera detta faktum.

    Hursom. Seperatistiska tankar? Kan jag få tillräckligt bögar med mig som inte blir förolämpade av mitt sätt att vara = WIN!

    Svara
 70. Pelle2

   /  05/17/2017

  Johan Westerholm på Ledarsidorna skriver lite mera om SI.
  https://ledarsidorna.se/notis/notis-svenska-institutets-agerande-mot-staten-israel-logiskt/

  Svara
 71. Pelle2

   /  05/17/2017

  OT:
  Westerholm skriver också om hur de invandrare som kommer hit vid 40 års ålder och kanske aldrig kommer att ha ett arbete påverkar de framtida pensionerna.
  https://ledarsidorna.se/2017/05/pensionslavinen/

  Svara
  • Kristian

    /  05/17/2017

   OT: läs inledningen …
   ”Studien är publicerad i en internationell vetenskaplig tidsskrift vilket innebär att det inte finns något tvivel om att beräkningarna håller högsta kvalitet. Det finns inga åsikter i en vetenskaplig artikel. Vetenskapliga artiklar granskas noga av andra vetenskapsmän och forskare innan publicering och i detta fall bygger artikeln på 20 års studier.”

   … och fundera på om ”vetenskap” hör hemma i ordet ”genusvetenskap.”

   Svara
 72. Jan

   /  05/17/2017

  Allt klokare A-C Altstadt om de naiva vänsterliberalerna i ID-vänstern. Hon tar heder och ära av den feministflata som skrivit boken ”Homonationalism” . Några citat ur recensionen:

  ”Sörbergs, liksom id-vänsterns uppgift, tycks vara att skydda människor från konkret kunskap och information för att uppfostra dem att inte bli rasister eller islamofober. Enligt en fransk muslimsk queeraktivist får inte ens frågan ställas om islamistisk terrorism kan ha någon koppling till islam för det vore att befästa den rådande bilden av en våldsreligion. Det är att gravt underskatta vår intellektuella förmåga och det minskar dessutom vår förståelse av fenomenet homo-nationalism.”

  ”De valde att skippa arbetarklassen för att i stället förlita sig på olika minoritetsgrupper som i kraft av sin underordning skulle bli pålitliga allierade. Den borgerliga vänstern prioriterar solidariteten med de mest utsatta i stället för kampen mot ekonomiska maktförhållandena. Den strategin har inte byggt något brett vänster-Vi. Ingen plats där människor från arbetar- och medelklassen oavsett hudfärg eller sexuella preferenser kan samlas kring gemensamma intressen mot den verkliga makten i samhället.”

  ”Sörberg tar i sin slutdiskussion också upp att mångfalds- och inkluderingspolitiken endast har gynnat en privilegierad del av minoritetsgrupperna medan klassklyftorna växt och arbetarklassens distanserat sig från vänstern. Men hennes förslag handlar endast om att på nytt identifiera utsatta grupper att solidarisera sig med: ”transpersoner i gränsfängelserna” och de illegala emigranterna i eller på väg till Europa och USA.”

  ”Om det här är svaret på människors frågor kring nationalism, rasism, islamism, terrorism och ojämlikhet så framstår identitetsvänstern, inte homosexuella män, som både ytterhögerns och nyliberalismens nyttiga idioter.”

  http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/a/Qe03J/nationalismen-och-bogarna

  Svara
  • Kristian

    /  05/17/2017

   Dave Cullen (youtube Computing Forever) funderade häromdagen på om Frankrike nu har gått över Rubicon: kommer man att öppna gränserna så mycket det går för att de närmsta åren kunna få in så många garanterade anti-Le Pen-väljare som möjligt?

   Svara
   • Och då funderar vi: kan man öppna gränserna och ge medborgarskap fort så att vi får in så många sossar och vänsterpartister som möjligt att de kan bilda Regering för årtionden framåt. (Röstetalen kollade jag i ”hur röstade ditt område” efter förra val och invandrarenklaven var rödare än rött.)

    Svara
    • Jan

      /  05/17/2017

     Dock tror jag mig ana en trojansk häst här. Blir den muslimska invandringen tillräckligt stor så kommer de att bilda egna partier för att tillvarata sina intressen i landet. Eller så talar vi om partiinfiltrering, d v s att partierna tvingas anpassa sig till muslimska krav för att behålla invandrarrösterna.

     Svara
     • Jag är rädd – säker- på att du har rätt.

     • Senior

       /  05/17/2017

      Infiltreringen pågår för fullt, i väntan på att de blir tillräckligt många.
      Som jag ser det är det inte frågan om, utan när.
      -Närmare än många tror misstänker jag.

 73. Jan

   /  05/17/2017

  Nu ger sig ID-vänstern på arbetarklasshjälten Tommy Berggren igen. Den hälften så gamla reportern från Kulturnyheterna klarar inte av lite smicker från 79-årige Tommy. Min spontana fråga är: Varför skickar man en reporter som inte ens var född när Tommy gjorde sina största filmroller? Jag tolkar Tommys reaktion också som att han inte riktigt tar den kvinnliga journalisten på allvar. Av begripliga skäl.

  https://www.svt.se/kultur/bok/har-kommenterar-tommy-berggren-reporterns-kropp

  Svara
  • Gillar hur du benämner honom som ”arbetarklasshjälten” – men på vilka grunder? Han verkar inte bara fisförnäm, men även så har han insisterat på att stava sitt namn ”Thommy”. Och jag AVSKYR när människor försöker peta in ”h” i sina namn.

   Svara
   • Jan

     /  05/17/2017

    Hans filmkatalog med Bo Widerberg. Hans filmer med Stefan Jarl. Hans arbete på Dramaten. Hans uttalanden i intervjuer. Filmen om hans liv. Hans kommande självbiografi. Googla. Se honom på Youtube. Han är en lysande berättare.

    Svara
 74. Kristian

   /  05/17/2017

  Scott Adams har sammanfattat sin åsikt om klimatförändringsdiskursen i bildform, för de som inte orkar läsa hans blogg:
  http://dilbert.com/strip/2017-05-14

  Det är alltså inte den vetenskapliga grunden han vänder sig emot.
  Personligen är jag övertygad om att det är ”den mänskliga faktorn” som ligger bakom en del av klimatförändringen, men Adams har bra argument. Det vore klädsamt om man från officiellt håll slutade använda ordet ”förnekare.”

  Svara
 75. Kristian

   /  05/17/2017

  Axxess har nästan ett helt nummer om sverigebilden:
  https://www.axess.se/magasin/default.aspx?journal=182

  Svara
 76. Svenne

   /  05/17/2017

  Malmömoderaten och riksdagsledamoten Patrik Reslow går till SD:

  Svara
  • Jan

    /  05/17/2017

   Tung moderat? Helt okänd utanför Malmö, om ens där…

   Svara
   • Kristian

     /  05/17/2017

    Tja, det lär väl börja lokalt. De på riksnivå är väl där de är främst därför att de är lojala mot partiet.

    Svara
    • Kristian

      /  05/17/2017

     Har läst på.
     Riktigt ”lokal” är man väl inte om man sitter i riksdagen.
     Mea culpa.

     Svara
 1. Sverige äntligen på världskartan! Man pratar beundrande om oss! | WTF?
 2. Kvalitetssäkringsmöte på Svenska Institutet | WTF?
 3. Svenska Institutet och blocklistan. Igen. | WTF?
 4. Aktivismen på Svenska Institutet, en sammanfattning | WTF?
 5. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: