Notiser från Genus

Några notiser från Genus.se det här året som är intressanta

Ras och vithet. En bok om rasrelationer igår och idag. Ras och vithet hänger ihop med Sverige, svenskar och svenskhet idag. Två avsnitt i boken där det andra tar upp dagens svenska vithet och samtida rasrelationer. Ras och vithet som forskning är väl integrerat i genusfältet. Rasideologi alltså. En viktig del av genusfältet.

En vecka senare kan man läsa den här notisen

Att genusforskning inte alls är ideologiproduktion enligt sekretariatet själva. Det är ett svar på Helmersons ledare i DN som jag har nämnt här. Rasideologi, vithet, hudfärg, rasrelationer osv är inte ideologiproduktion enligt Grönroos. Intressant att hon säger att forskning ”ibland skapar eller tangerar debatt och politiska diskussioner” när genusfältets enda syfte är just det…

Fuck meriter tycker Vetenskapsrådet! Länken i inlägget går till en sida där man kan hitta det här

En liten pdf-fil med ideologiproduktion.

Första sidan i pdf-filen. Smal ideologiproduktion rakt av. Inget annat. Det där som står först, om experter, är dock intressant. Vi har ju ett JÄTTEAKTUELLT exempel på vad som händer när alla ska vara experter:

Det blir kaos såklart. Ideologi varken kan eller ska styra vem som är expert. Vi ser konstant vad som händer när ideologi säger vem som är expert. Det blir ALLTID skit och kaos. Alltid alltså.

Vad gör genus på en vetenskapsfestival överhuvudtaget? Men för säkerhets skull så har de bara genusfolk i panelen, inkl moderator, man vill ju inte att något kritiskt ska komma upp…

Och medan journalister och media inte vågar granska fältet alls så fortsätter deras ideologiska infiltration.

Och masterprogrammet på Lunds universitet får en ny profil: Genus, migration och socialrättvisa…

I Örebro i vintras kunde man hälsa på ”Jämställdhetsakuten” och ”jämställdhetsexperterna”. Som alla kommer från genusfältet såklart. För man ska veta att sajten ”jämställ.nu” styrs till 100% av sekretariatet. ALLT som står där kommer från sekretariatet. T o m kommunikatören för jämställ.nu kommer från…sekretariatet…

Det där ”JiM” är intressant, här kan du höra en från sekretariatet sjunga in #jimställdhet:

#jimställdhet är alltså ideologisk infiltration i myndigheter och inget annat.

Och ÄNNU fler genusprofessorer. Det verkar finnas utrymme för hur många sådana som helst. Samtidigt som en som är kritisk mot den politiska ideologiproduktionen som sker just inom genusfältet, Johan Lundberg, hindras att bli professor. Nu är jag dålig på vad som krävs för att bli professor, kanske det är så att Lundberg inte är kvalificerad? Men då är det därför han ska hindras och inte av UPPENBART ideologiska skäl som är det som framkommit hittills.

Också värt att tänka på, haveriet på Svenska Institutet, den ideologiska infiltreringen av universitet, Eva Lundgren, Quick-fallet och nu Kevin-fallet osv är alla samma andas barn. Sekterism. I Quick- och Kevin-fallen är det Christiansson som orsakat livslångt enormt lidande hos oskyldiga. Inte bara att fel människor blivit dömda utan även brottsoffer och deras anhöriga. Plus att han också är direkt orsak till att de skyldiga gått fria. Man måste granska ALLA fall där Christiansson varit inblandad på minsta lilla sätt. Samtliga där hans namn finns med på minsta lilla hörn alltså.

Detta är vad som händer när ideologi och sekterism upphöjs till vetenskap och kunskap. Allvarliga problem likt Quick- och Kevin-fallet kommer att bli ännu mer vanliga framöver. De fallen är f ö bara den lilla yttersta toppen av ett gigantiskt isberg av ideologiska domar som fallit i Sverige de senaste 40 åren, många av dem med radikalfeministisk ideologi bakom. Tänk på det när den sk ”jämställdhetsmyndigheten” är på plats. Då har de en helt egen myndighet att leka med…

Så, om inte S är vid makten efter nästa val, kommer då det parti/partier som vinner att omedelbart lägga ner den sk ”jämställdhetsmyndigheten” (och en massa andra helt onödiga myndigheter)?

Det är en viktig fråga tycker jag.

MVH

MiT

Lämna en kommentar

79 kommentarer

 1. Jag har aldrig studerat genus.
  Var är min professur?!

  Svara
  • Peter

    /  05/19/2017

   Jag har inga meriter. Vart är mitt forskningsbidrag?

   Svara
 2. MiT

   /  05/19/2017

  Apropå Johan Lundberg
  ”Frifräsare stoppad
  Fredrik Persson-Lahusen om den infekterade Lundberg-affären”
  http://www.aftonbladet.se/a/gMAr9

  Svara
 3. Cain

   /  05/19/2017

  Våldsamt bilkapningsförsök Skanstull, mitt på ljusa dan. Sommaren är här… 😢

  https://m.facebook.com/jens.kittel.7/posts/1430303120362814

  Svara
  • Klimathotet

    /  05/19/2017

   Min SUV låser automatiskt dörrarna när växelväljaren inte är i P-läget. I vissa städer installerar folk den här manicken från Sydafrika. BMW var först med detta tillval.

   Svara
   • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

     /  05/19/2017

    @Klimathotet
    Det låter ju som någon borde tipsa polisen
    om denna anti-LOKA-utrustning.

    Så att deras bilar slipper bli brända
    när de (polisen) ”hälsar på” i
    ”utanförskapsområden” i Växjö,
    Malmö, Göteborg och Stockholm.

    Svara
 4. michael.

   /  05/19/2017

  Helt otroligt vilket moras svenskt utbildningsväsende befinner sig i,man undrar faktiskt om det finns några förkämpar likt upplysningens förgrundsgestalter som vågar gå emot fördumningen.
  Man undrar även om alla inom den akademiska sfären har sålt sig och hukar i the waste land för att kunna behålla villa,volvo och vovve,istället för att ha fakta,sanning och patos som riktmärke.
  Det finns en dikt med orden,endast Sverige svenska krusbär har,tyvärr kommer det framgent sägas i negativ mening,endast Sverige svenska forskare har.

  Svara
 5. MiT

   /  05/19/2017

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154710845188251*

  Svara
  • En sjuk syster

    /  05/19/2017

   Assange verkar inte ha alla hästar hemma när han självmant valde sätta sig i ett fängelse i 5 år.
   Hade han inställt sig i rätten så hade han troligtvis blivit frikänd eller högst fått villkorlig dom.
   Eftersom hans sak inte behandlats i domstol på grund av att han hållit sig undan så är han inte frikänd och tvingas ha våldtäkts anklagelsen över sig resten av livet…

   Svara
   • Han var knappast rädd för våldtäktsanklagelsen, utan risken att bli skickad till USA.

    Svara
    • En sjuk syster

      /  05/19/2017

     Och då väljer han att åka till Storbritannien som är USA:s tajtaste allierad i Europa, att bli utlämnad därifrån till USA var 10 ggr större än från Sverige.
     USA kommer ändå att få tag på honom förr eller senare oavsett vilket land han bosätter sig i…

     Svara
  • En sjuk syster

    /  05/19/2017

   Det var hans eget val att sätta sig i fängelse i 5 år.

   Svara
   • Dreadlock

     /  05/19/2017

    Men inte hans val att vänta i 5 år på vårt fantastiskt söliga rättssystem. Åklagaren kom ju aldrig till skott. Hon valde att sparka tomburken längre och längre framför sig. Assange bjöd in Åklagare från Sverige inte bara en gång utan två. De vägrade.
    Och nu efter 5 år så lägger de ner fallet ?

    Det är tragiskt ur flera perspektiv, inte bara Assange´s . Om det hade varit tal om en riktig grov brottsling med liv på sitt samvete, hur kan man då försvara systemet ?

    Nu är det ju ganska rimligt att tro att förundersökningen inte höll måttet i Assanges fall, men det stoppar ju inte våra myndigheter att pytsa i en försvarlig mängd prestige och drog ut på det helt i onödan. Sveriges rättssystem borde klandras mest här.

    Jag är lättad att Assange till slut fått något slags avslut, men på ett sätt som producerar en mängd frågetecken . T.ex. Vad är det för typ av mystisk senfärdig rättstat jag bor i ?

    Svara
    • Senior

      /  05/19/2017

     Hela affären stinker.

     Svara
    • Ron (GB)

      /  05/20/2017

     Du bor inte i en rättsstat.

     Svara
    • En sjuk syster

      /  05/20/2017

     Sämsta möjliga avslut eftersom han inte blev varken friad eller fälld, som det är nu så kommer han ha våldtäktsanklagelsen hängande över sig resten av livet.
     Sedan kan det ju diskuteras vems fel det var att han inte fick något bra avslut.

     Svara
   • Hmm

     /  05/20/2017

    Jag håller helt och hållet med dig.

    Risken för att Sverige skulle utelämna honom var i stort sett noll då han riskerar dödsstraff i USA. Och varför skulle han ha specialbehandling och få hålla förhör där han valde plats? Inte ens kungen, om han nu kunde åtalas, hade fått det undantaget.

    Väljer nu britterna att lägga ned åtal för att han brats i borgenavtal så blir jag förbannad. Han verkar få specialbehandling på löpande band.

    Han är inget annat än en rättshaverist där de egentliga hjältarna inte vill eller får credd. Tex så lämnade han Manning i sticket illa kvickt när han själv hamnade i klistret som helt var orsakat av honom själv.

    (Att åtalet lades ned är i sig anmärkningsvärt när han själv sagt att en av dem sagt nej, men att det finns ”nej” och ”nej”. )

    Han är inget annat än ett PR-geni där folk ink Pamela Andersson, sväljer det han säger med hull och hår.

    För mig är han en fegis som stjäl andras strålglans när det enda han är är ett ansikte utåt. Paranoid sådan inte att förglömma.

    OBS! Jag är för och stöttar Wikileaks. Han är inte dem för mig. Han är deras black om foten.

    Svara
    • Hmm

      /  05/20/2017

     Hamnade så långt ned i tråden.

     Ovan är alltså delvis ett svar till ”sjuk syster”.

     Svara
    • Senior

      /  05/20/2017

     Anna Ardin var inblandad när två personer bortfördes från Sverige under väldigt ifrågasatta omständigheter.

     Läser man förundersökningsprotokoll gällande denna händelse reser sig håren på armarna, det handlar i grunden om en trasig kondom, och ifall den tagits sönder med flit eller ej!

     Ett taffligt och misslyckat försök till honungsfälla är nog det som kommer närmast i tanken efter att man läst turerna kring detta.

     Hur många (riktiga) våldtäktsmän som genomfört betyligt värre dåd med skador och livshotande misshandel som följd jagas med denna fresni av det Svenska rättsväsendet?

     Svara
  • Rikard

    /  05/19/2017

   Hej.

   Skyldig eller ej vet väl ingen utom han själv och kvinnan ifråga.

   En intressantare fråga än spekulationer om det var i syfte att kunna överantvarda honom till USA eller annan makt är frågan svenskt rättsväsende har att besvara, men som ingen journalist kommer att ställa:

   Varför meriterar just Assange-fallet så stora resurser jämfört med betydligt värre våldtäkter där gärningshen (hur gör man plural av -hen förresten?) finns på plats i Sverige?

   Den frågan hade jag velat se ansvarig åklagare svara på.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • PATRICK

     /  05/20/2017

    Höns? En höna eller flera hönor/höns 😉 Glöm inte att dom påstådda offren är feminister.. Gör det minst 100 ggr så allvarligt, bara påstående om det är värre än riktiga fall..

    Svara
   • Hmm

     /  05/20/2017

    Eeeeeeh, åklagaren skulle nog säga just att han inte gör det egentligen. Just därför så borde han som alla andra infinna sig till förhör hos polisen i Sverige när kallad.

    Det är just för att de inte tyckt att han ska ha annan behandling eller kräva andra resurser som detta gått i långbänk.

    Svara
    • Frogfish

      /  05/20/2017

     Misstänkta förhörs utomlands hela tiden. Att de bara kan förhöras i Sverige är inte en regel det tas särskilt hårt på. De flesta åklagare är mer intresserade av att föra processen framåt så smidigt som möjligt, och blandar inte in egna förnärmade känslor.
     Assange må vara en skitstövel, men i det här fallet är det åklagare Ny som obstruerat, och borde i princip kunna ifrågasättas rent professionellt. På en halvdag skulle hon kunna klarat av förhöret och besparat skattebetalarna (jag tex) miljontals kronor.

     Min egen teori är att eftersom åklagaren visste/vet att inget skulle hålla i nån rätt, så drevs fallet inför media och ”folkets domstol” istället. Iom att hon inte kunde vinna i rätten så tillskansas så stor skada som möjligt på anat sätt istället.

     Svara
     • MiT

       /  05/20/2017

      Vad jag kommer ihåg så var det en åklagare som granskade fallet så fort det blev känt och som avskrev det ganska omgående. Men så ville man tydligen inte ha det så man tillsatte Ny i stället. Antagligen för att man politiskt ville driva det här.

     • Ron (GB)

       /  05/20/2017

      Polisbevakningen i England har kostat i runda slängar 12 miljoner pund (130 miljoner svenska kronor).

      10 miljoner pund redan 2015:
      http://www.bbc.co.uk/news/uk-31159594

      Brittiska skattebetalare, som oförskyllt har tvingats betala för detta, förväntar sig nu att det svenska ”rättsväsende” som Marianne Ny företräder, reglerar denna kostnad omgående.

    • En sjuk syster

      /  05/20/2017

     Även gärningsmannen är (var?) feminist!

     Svara
   • Nixpix

     /  05/20/2017

    Läs förhören, de finns på nätet. Det är väldigt uppenbart att han är oskyldig. Sprucken kondom vid frivilligt samlag är liksom inte våldtäkt. Men det handlade också om hämnd från kvinnornas sida eftersom han låg med två groupies samtidigt, och en var Anna ardin som skrivit en to do lista om hur man sabbar livet för en man som sviker en. Typ anmäla för våldtäkt….

    Svara
    • En sjuk syster

      /  05/20/2017

     Om han är oskyldig, så varför vägrar han då låta rättvisan ha sin gång?

     Svara
     • MiT

       /  05/20/2017

      Det kan man faktiskt undra. Tills man påminns om Quick och nu Kevin-fallet. Samma andas sekterism.

     • Ron (GB)

       /  05/20/2017

      Det beror på att det svenska rättsväsendet aldrig åtalade honom.

      Svenskt ”rättsväsende” försökte i stället – utan mandat – att få en person utlämnad via europeisk arresteringsorder UTAN att personen ifråga var delgiven formell misstanke om brott. Detta var ett pilotfall.

      Hade detta gått igenom så hade det blivit prejudicerande. Med detta som prejudicerande fall hade du själv sedan kunnat bli utlämnad till vilket annat EU-land som helst … UTAN att vara åtalad för något brott. Sverige, duktigast i klassen, hade säkert lämnat ut dig.

      Vill du verkligen ha den typen av totalitärt system så varsågod. Räkna bara inte med nån skatt från mig.

   • Fredde

     /  05/20/2017

    Jag å flickvännen har inmundigat olagliga vita substanser hela natten. Å till råga på allt, vi har idkat samkväm på ett sätt som ligger så långt bort från det genusmärkta och av feminister godkända att det skulle få Assange att rodna. Överraskningssex…..när hon sover😂 är för amatörer.

    Svara
    • En sjuk syster

      /  05/20/2017

     Jag undrar om alla ni som försvarar Assange och anser att han är oskyldig hade tyckt detsamma om han hetat t.ex. Ahmed istället för Julian och kommit från MENA istället för Australien?
     Hade ni då tyckt att Ahmed skulle fått bestämma att han skulle förhöras på Irans ambassad i London dit han tagit sin tillflykt undan rättvisan?
     Hade ni då trott mer på Ahmeds version av ”våldtäkten” än den de svenska kvinnorna berättar?
     Eller är det kanske så enkelt att ni anser att Assange får bete sig hur som helst och ska särbehandlas bara för att han är kändis som dragit ner brallorna på USA?
     Jag anser att lagen ska vara lika för alla och att rättsliga tvister ska göras upp i domstol.

     Svara
     • Ron (GB)

       /  05/21/2017

      Det är själva ”rättsväsendet” som är kärnan (eller ”frånvaron av ett ordentligt rättsväsende” enligt min personliga åsikt).

      Var vänlig blanda inte bort korten genom att fokusera på person och var vänlig försök inte blanda inte in nån påhittad ”Ahmed” som dels inte existerar och dels inte har ett dugg med det här fallet att göra.

      Var finns ÅTALET mot Assange? Visa mig det. Var kan jag se åtalet?

      Finns det något ÅTAL? Ja eller nej?

 6. MiT

   /  05/19/2017

  Svara
 7. https://www.svd.se/moderaterna-vill-ha-integrationsplikt
  ”De som kan tänka sig att rösta på SD för att slippa Stefan Löfven som statsminister bör tänka om, enligt [Kinberg Batra]. Det är bara en röst på M som säkrar det.”

  Lyssna noga, Kinberg Batra: Vi. Minns. DÖ.

  Svara
  • (Hoppas alla läser ut förkortningen och inte tror att det är ett hot. Eller göteborgska.)

   Svara
   • Öh, va ere fö fel på göteboschka va?

    Svara
    • Nädå, de e la inge fel, men i det här specifika sammanhanget låter det änna tetigt.

     Svara
   • En sjuk syster

     /  05/19/2017

    Eftersom du skrev ”DÖ” med stora bokstäver så kan ingen tolka det på annat sätt än att du menar Decemberöverenskommelsen och inget annat.

    Svara
  • Klimathotet

    /  05/19/2017

   Jo jag ska rösta på M men tidigast 2030, om jag lever då, om de finns kvar och om de har ett vettigt program. Enhörningsjakt är ett mer sannorlikt scenario?

   Svara
  • En sjuk syster

    /  05/19/2017

   Hur kan man vara säker på som alliansväljare att rösten inte hamnar hos s-mp även efter nästa val?

   Svara
  • Dreadlock

    /  05/19/2017

   Hade du satt ett utropstecken på fel ställe (i slutet) Så hade man blivit fundersam.

   Svara
  • Olof

    /  05/19/2017

   Ja, och med en sådan kommentar visar AKB att hon inte förändrats det minsta sedan DÖ heller (haha, om man nu trodde det). Vilket ju gör att om man inte vill rösta på partier vars förakt för demokratin för tankarna till förra århundrades början så blir man tvungen att rösta på SD…?

   Tack så jävla mycket för det.

   Svara
  • Jan

    /  05/20/2017

   Integrationsplikt – låter lite som Löfvéns innovationskatapulter. Politiska nyord som sällan betyder något alls i slutändan. Hur vore det med tänka-efter-före-plikt för politiker? Det skulle jag rösta för.

   Svara
 8. Nils Dacke

   /  05/19/2017

  Apropå ny myndighet att leka med så finns det redan tillräckligt för att dessa genusextremister kan låta skattepengar gå upp i rök. Sveriges myndighetsraseri bottnar i första hand av önskan att skapa låtsasjobb åt trogna politruker för lång och trogen tjänst. Man kan med lätthet slå ihop och lägge mer hälften av dessa svarta hål med jätten glufs glufs utan att det skulle påverka samhället negativt.

  Svara
 9. Pelle2

   /  05/19/2017

  Jag blir verkligen förbannad när jag tänker på hur mycket pengar som kastas ut på genusdårarnas ideologiproduktion och deras faiblesse för rasistiska ideologier som identitetspolitik.
  Dessutom toppar dom galenskapen med postmodernism så att dom kan tvinga in en massa outbildade dårar inom vetenskapen och därigenom förstör dessa utbildningar/forskningsgrenar..
  Helt sjukt att staten slösar bort våra skattepengar på dessa vanföreställningar.

  Svara
 10. Pelle2

   /  05/19/2017

  På tal om identitetsrasister så hakar kulturmedarbetaren på Expressen,Per Wirtén, på Alexandra Pascalidous korståg mot den vita dominansen på SVT.
  Han skriver bl.a följande:
  ”I snart 20 år har medierna fått upprepad kritik för att vara ett vithetshav. Besvärade chefer har alltid lovat förändring. Men motståndet fortsätter – och är alltid undanglidande.”

  Man kan ju för övrigt undra varför han själv, som en vit,svensk, man, inte lämnar sin position som journalist på Expressen till en rasifierad, kvinna ?

  Av någon anledning brukar inte dom mest högljudda identitetsrasisterna och radikalfeministerna lämna över just deras eget välbetalda arbete till någon rasifierad eller kvinna. Det är alltid någon annan som skall göra det…

  http://archive.is/0bmk1

  Svara
 11. MiT

   /  05/19/2017

  Svara
  • En sjuk syster

    /  05/19/2017

   Jaha, då måste ju ”vinnarna” ha ännu sämre kompetens eftersom man tvingas kvotera in dem för att de ska ha någon chans.

   Svara
 12. MiT

   /  05/19/2017

  Apropå Assange

  Svara
 13. MiT

   /  05/19/2017

  Svara
 14. Kausalitet

   /  05/19/2017

  Eva Lundgren, Quick-fallet, Kevin-fallet, Assange-fallet och ett drös fall till och som samtliga har en (s)-korrelation.

  En röd tråd som inleddes på 90-talet när s-politiker lät radikalfeminismen ta sig in i och förgifta rättsprocessen. Teser skulle besannas: män är djur, våldtäktsmän och samlas i grupp och eldar upp barn… mängder av resultatlösa vallningar efter nedgrävda barnlik, minnessessioner med Sven Å Christianson och anhang och ingen granskning tvärtom Christianson var Svt:s favoritexpert tillsammans med Claes Borgström och närmast bodde i tv-soffan.

  Svara
  • En sjuk syster

    /  05/19/2017

   Glöm inte bort att Assange kallade sig för feminist 2010.
   Den som gräver grop…

   Svara
   • margareta swinberg

     /  05/20/2017

    Han visste inte att ‘feminist’ i Sverige betyder totalitär rasgenussocialst…. dessvärre

    Svara
    • En sjuk syster

      /  05/20/2017

     Assange är både socialist och feminist.

     Svara
  • Senior

    /  05/20/2017

   Glöm inte ”styckmordet” en rättsskandal som heter duga det också.

   Svara
 15. MiT

   /  05/19/2017

  Svara
 16. MiT

   /  05/19/2017

  Svara
 17. Sven

   /  05/20/2017

  Det är sorgligt att så mycket pengar läggs på denna ideologiproduktion. Äkta jämställdhet hade kunnat skapas genom konkreta åtgärder i samhället utan att finansiera detta högavlönade ordflöde som i sig är en diskriminering av de grupper man inte avser gynna.

  Svara
 18. MiT

   /  05/20/2017

  Svara
 1. ”The conceptual penis as a social construct” | WTF?
 2. Hetsjakt mot kameler kan vara illa dold främlingsfientlighet! | WTF?
 3. Apropå | WTF?
 4. Södertörns tingsrätt: Feminism innebär erkännandet att vi lever i ett patriarkalt samhälle där män som grupp har mer makt än kvinnor som grupp | WTF?
 5. Queer, gay eller hetero? | WTF?
 6. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 7. Arpi fortsätter granska genuskyrkan | WTF?
 8. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: