Svenska Institutet och blocklistan. Igen.

Jag har funderat på det där med den kvalitetssäkrade blocklistan som Svenska Institutet införde på @sweden när den självutnämnda nätsäkerhetsexperten Vian Tahir tog över kontot för en vecka.

Svenska Institutet har ju inte sagt rakt ut att de prenumererade på den självutnämnda nätsäkerhetsexpertens egna blocklista som inte bara blockar porr-botar utan också är baserad på politiska åsikter. Nämligen politiska åsikter som ligger till höger om Miljöpartiet. SI har sagt att den självutnämnda nätsäkerhetsexperten ”tagit med sin egen blocklista”

Så sa de till DN i alla fall, att hon ville ta med sin lista över blockerade konton. Här har SI flera frågor som måste besvaras, den första är vad som gör att Vian kallas ”nätsäkerhetsexpert”. Vad baserar man den titeln på? Den andra är vad som menas med ”ta med sig sin egen lista”. Man får det att låta som om hon hade med sig en fil med namn som skulle blockas och som man matade in manuellt men så är det inte. Jag är nämligen rätt säker på att vad man gjorde var att man lät @sweden prenumerera på hennes personliga blocklista på blocktogether.org. Och då tillkommer andra STORA problem med SI:s hantering av detta.

Ett jättestort problem som tillkommer om SI prenumererade på listan (vilket de gjorde) är att någon utanför SI, nämligen listskaparen, är den som kontrollerar informationsflödet via blocklistan även i framtiden. Om folk inte upptäckt detta så hade hon nästa vecka kunnat lägga till folk hon inte gillar, sådana som är kritiska mot intersekten eller högerspöken till höger om Vänsterpartiet t ex, på listan. Eller nästa månad. Eller nästa år. Hon hade haft kontroll över stora delar av informationsflödet helt enkelt. En som är helt utanför Svenska Institutet hade haft kontrollen i bakgrunden.

SI säger att man har ”migrerat” listan till @sweden. Det har man inte alls gjort, man har prenumererat på listan och inget annat. Att kalla en prenumeration på en blocklista för ”migrering” är rent av falskt! Sen finns inte Jonas Gardell med på listan heller och har aldrig funnits. Jag tvivlar mycket starkt på att hon tagit bort några 800 namn också. OM hon tagit bort några så skedde det inte under någon ”migrering” utan att hon helt enkelt manuellt avblockade vissa när hon skötte @sweden. För det konto som prenumererar på listan, i det här fallet @sweden, kan nämligen manuellt avblocka någon som är på listan om man inte vill att det kontot ska vara blockat. Gör man inte det så kommer samtliga på listan man prenumererar på att vara blockade automatiskt. Listan påverkas inte om ett prenumererande konto avblockar något annat konto.

Hur vet jag att SI prenumererade på listan då? Tja, folk som blev tillagda på hennes egna lista EFTER hennes vecka på @sweden blev också autoblockade även på @swedenkontot. Så enkelt är det faktiskt. Hamnade man på Vians privata lista så blev man blockad av @sweden direkt. Även efter att någon annan tagit över kontot alltså. Eller så har man gett henne kontroll över twitterkontot även efter att hennes vecka var över. Då har man ÄNNU en fråga att besvara…

Ett exempel är ett konto som heter @Vapenkontroll

Tweeten som han länkar är skriven 15:05 på eftermiddagen måndagen den 15 maj. Efter Vians vecka på Sweden alltså. Och tweeten till @cornubot skrevs kl 15:29.

Kl 21:52 upptäcker han att han är blockad av @swedenkontot vilket han alltså INTE varit förut enligt tweeten ovan.

Söker man på hans twitter så hittar man hans tidigare interaktioner med @sweden och den senaste innan 15 maj i år är från 21 oktober 2016 och såg ut som ovan. Namnet ”Lina” är den här veckans twittrare på @sweden, det är alltid aktuell twittrares namn som syns även på gamla tweetar.

Men så helt plötsligt så upptäcker han då att han blivit blockad av @sweden någon gång under måndagen den 15 maj. Han är alltså säker på att han inte varit blockad av @sweden tidigare.

Det ovan är en dump som visar Vians blocklista från sent på kvällen den 15 maj och som vi kan se så finns @Vapenkontroll på plats 15 i listan, (kolla också särskilt noga på hur många konton den innehåller, 14 395 st, förklaring kommer i slutet) Han har alltså lagts till väldigt sent för listan fylls på uppifrån. Den översta på listan är alltså den senast tillagda. För den som vill se hur en hel sida såg ut så finns en här med de senaste 500 som hon lade till.

Men kan det inte vara den nya @sweden som blockade då?

Nepp. Han säger själv att han blockade 0 (NOLL) personer under sin vecka. Han skötte f ö kontot otroligt bra under sin vecka. Var nog en jäkla tur att det inte var ännu en extremist långt ut på vänsterkanten utan en helt vanlig med humor!

Och det kan inte heller vara för att han haft något med Vian att göra tidigare, den första ovan är den första som jag hittar där han nämner hennes konto, @slacktivisten, på något sätt, den är från kl 16:44 måndagen den 15 maj 2017 och den andra är från kl 23:47 också måndagen den 15 maj 2017. Som ni ser så inser han att listan är direkt kopplad till @swedenkontot.

Något jag också var övertygad om första gången jag skrev om det här. Det var uppenbart direkt.

Som ni kan se på bilden av Vians blocklista ovan så finns även @Twitt_Skipper med där, också väldigt högt upp, dvs han lades till i listan strax före @Vapenkontroll.

Den 16 maj, alltså förra tisdagen, upptäckte han att han var blivit blockad av @sweden och att det skett någon gång under kvällen den 15 maj eller under natten till den 16 maj. Den understa av de båda tweetarna är äldst och är från kl 11:07 den 16 maj och den övre är från kl 11:22 den 16 maj. Jag antar att @Twitt_Skipper lades till i samma veva som @Vapenkontroll lades till. Förmodligen på eftermiddag/kväll den 15 maj.

Har han haft med Vian att göra innan?

Första gången han nämnde @slacktivisten på twitter var kl 16:37 måndagen den 15 maj 2017. Alltså EFTER att hon lämnat @sweden-kontot till nästa twittrare. Och han blockade ju NOLL personer. Det ENDA som kan fått @Twitt_Skipper blockad av @sweden under måndagskvällen är att han hamnade på Vians privata lista OCH att den var kopplad till @sweden i realtid, dvs att de prenumererade på den. Och där hittar man ju honom också, tillagd bland de 20 sista innan listan avslöjades!

Jag gissar att det finns flera på listan som lagts till i slutet samtidigt som en del tagits bort från den, innan hon tog bort listan helt. Eller slutade dela den. Jag fick en länk till den via DM på twitter och hann precis ta den innan hon tog bort den och den finns sparad i form av excel-fil här för den som vill kolla. Som det är i filen nu är hur det såg ut på hennes lista, dvs den som var högst upp på sida 1 av 29 på hennes lista (senast tillagd) är högst upp även i excel-filen.

Det som kan spöka ovan är tidsangivelser, vet ej hur de funkar på twitter men de ovan är de jag såg när jag kollade.

Nyheter Idag fick ju ut en lista från Svenska Institutet och jämförde med Vians som läckte ut (förmodligen identisk med den jag tog och sparade som excel-fil) och konstaterade att den stämde överens med SI:s lista till 97,74%

Under gårdagskvällen publicerades länkar till en databas på internet som påstods visa de Twitter-konton som blivit blockerade. Journalisten Emanuel Karlsten berättar på sin blogg att den listan är Vian Tahirs egen och inte Svenska Institutets lista.

I den listan, som Vian Tahir själv tagit fram, förekommer 14 449 unika Twitterkonton.

Under tisdagen har Nyheter Idag tagit del av den databas, daterad den 10 maj 2017, som Svenska Institutet använder sig av för att blockera Twitteranvändare. Den databasen visar hur myndighetens blockeringslista såg ut just vid det datumet. I den listan förekommer 14 393 unika konton.

När Nyheter Idag samkör databaserna mot varandra matchar de varandra med 14 123 unika Twitterkonton. Procentuellt visar det att myndighetens lista stämmer överens med Vian Tahirs till 97,74 procent.

Jag tror att NI har skrivit fel för jag antar att man menar att SI:s totala blocklista hade 14 449 konton eftersom listan som är Vians, och som finns i excel-filen ovan, innehåller just 14 393 namn. För det är inte konstigt om listan över blockade konton från SI innehåller fler än 14 393 konton eftersom även @sweden tidigare har blockat ett antal konton som de behållit blocken på och om man blockar ett konto som prenumerant på en lista så läggs kontot INTE till i listan utan det blir bara en block som gäller för kontot man sitter vid. De skriver de ju själva i alla fall, att de har en del blockar sen tidigare kvar. Och att det är färre än 14 393 som matchar kan ju bero på det som SI själva säger, att Vian tagit bort ett antal under den sk ”migreringen”? För om man manuellt tar bort blocken på ett konto så finns det ju fortfarande kvar i listan men är inte blockat av kontot som prenumererar på listan. Några 800 tog hon nog inte bort men kanske några i alla fall. Listan NI fick tror jag helt enkelt är antal blockade konton totalt för SI och Vians blocklista senast den användes av @sweden-kontot, dvs senast den uppdaterades.

Ett annat alternativ är att man tagit Vians lista och skapat en egen baserad på hennes den 10 maj men att de ändå är kopplade på något sätt och lagt till de som man hade blockade sen tidigare. Eller så började hon använda den ordentligt först den 10 och är datumstämplat då. Och så säger SI att den är från 10 maj utan att veta att den man gav ut var dagsaktuell vad gäller kontona på den, dvs att de trodde att den var samma som började användas av Vian utan att fatta att Vian också kan fylla på och ta bort på den privat. Men så dum är nog ingen hoppas jag. Det kanske finns några små aktivister som jobbar på SI och som gjorde detta möjligt…?

Det är lite för mycket slump att det råkade vara exakt samma antal, 14 393 konton, som det var på Vians lista precis innan den togs bort och på listan som NI fick från SI (förutsatt att NI skrivit fel ovan alltså och menade det totala antalet blockade från SI). För saken är att jag såg själv att det var 14 395 innan jag tog listan och skapade excel-filen, som ni kan se i skärmdumpen en bit upp. Under tiden jag sparade ner så tog hon alltså bort 2 st så det blev 14 393. På måndagskvällen var alltså Vian inne och pillade lite på listan så den innehöll 14 393 konton. Sen kom den ut via pastebin som länkas ovan och när hon upptäckte det så tog hon bort den direkt. Så antalet konton som NI fick från SI, 14 393, är helt enkelt det antal som gällde senast den användes för att blocka konton och det var ca 24:00 (kanske något senare, när jag kollade ca 01:30 på natten så var den borta) natten mellan 15 maj och 16 maj.

För faktum verkar kvarstå, folk blev blockade av @sweden dagen efter att Vian lämnat över det till nästa utan att nästa person blockade någon. Det enda som skedde var att de lades till på Vians lista. Så antingen prenumererade @sweden på Vians lista eller så har SI gett henne adminrättigheter för att sköta kontot fast hon inte var @sweden. Mina fem cent är på att SI prenumererade på Vians lista rakt av. Finns alldeles för mycket som säger det.

SI tog ju bort blockningarna och listan men om folk inte hade upptäckt detta så hade SI gett bort informationskontrollen till en extremistisk person långt ut på vänsterkanten som varit fri att styra en stor del av informationsflödet i bakgrunden precis som hon ville i framtiden. En extremist utan minsta koppling till Svenska Institutet…

Hur det kunde ske är en fråga som SI borde svara på tycker jag. Hur är det möjligt att kuppa in en sådan sak på en myndighet? Ingen kan vara så dum att man inte fattade det för är man så dum så ska man inte sitta på en position där man har ansvar över sådana saker! Antingen sitter fel personer på positioner de inte klarar av eller så har de varit med på det från början. Pick one.

För mig är det i alla fall väldigt tydligt att man lät @sweden-kontot prenumerera på Vians personliga blocklista, en lista som hon baserat på politiska åsikter. Och gav på det viset henne kontrollen i bakgrunden över stor del av informationsflödet.

Mina tidigare om detta, förutom den som redan är länkad

Sverige äntligen på världskartan! Man pratar beundrande om oss!

Kvalitetssäkringsmöte på Svenska Institutet

Andra om Svenska Institutets blocklista

Cornucopia (mycket syrligt om SI i hans inlägg):

Svenska institutet blockerar vanliga människor på Twitter

Svenska Institutet målar ut riksdagsledamöter och Israels ambassadör som näthatare och nynazister

Svenska Institutet har ändrat i sin text – smög in kryphål

Svenska Institutet ber om ursäkt – häver blockeringarna

Israels ambassadör: Svenska Institutets censur och dubbla måttstockar inte förvånande

Sverigebilden ™

Svenska Institutet raderade offentlig handling – efter den begärts ut

Nyheter Idag om SI och blocklistan förutom den som redan är länkad

Svensk myndighet har upprättat åsiktsregister – Möter blytung kritik

Här kan du söka på dig själv i det statliga åsiktsregistret

Kändisarna i statens åsiktsregister: Partiledare, riksdagsledamöter, journalister och ambassadörer

Höll på att glömma

allt var bara misstag och missförstånd som berodde på tekniska skäl enligt Svenska Institutet…

MiT

Nästa inlägg
Lämna en kommentar

162 kommentarer

 1. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • G

    /  05/23/2017

   Svara
  • Ärligt talat, med dagens plattformar såsom Steam osv så har vi fler indie-spel än någonsin. Det är bara komma på en idé till ett spel som folk faktiskt vill köpa och sätta sig ner och börja programmera i flickrummet. Men det är nog inte lika roligt då det faktiskt kräver rätt stora uppoffringar. Jag följer själv YandereDev (https://www.youtube.com/channel/UC1EBJfK7ltjYUFyzysKxr1g) på YouTube och har får månatliga donationer via Patreon för att kunna arbeta med sitt spel eftersom folk gillar idén så mycket – däremot så har det kommit med ett annat pris; han har själv erkänt att han i princip inte haft ett liv de senaste tre åren och arbetat mer eller mindre med sitt spel åtta till tolv timmar per dag, i princip varje dag för att kunna leverera en uppdatering på spelet varannan vecka. Nu har han lyckats få ett kontrakt med ett utomstående företag som ska hjälpa honom slutföra spelet, men som sagt så har han fått uppoffra sig för sitt spel.

   Men tycker man det är viktigt så är det bara att börja. Gillar folk idén till spelet så finns det alltid sätt att få donationer (Patreon, Kickstarter etc). Flera indiespel har börjat på det sättet. Men gissar att poängen är inte att folk faktiskt ska köpa, konsumera och spela deras spel utan att det ska bli ännu en bidragskran…

   Svara
  • HanUtanKoll

    /  05/23/2017

   ”Spel är inte ett prioriterat område”.
   Tack gode gud!

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/23/2017

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/23/2017

   Och eftersom Gone Home just var utvald artikel på svenska wikipedia:

   Svara
 2. MiT

   /  05/23/2017

  ”Stefan Löfven buades ut på Sergels Torg – Skulle fira hockeyhjältarna”
  https://nyheteridag.se/stefan-lofven-buades-ut-pa-sergels-torg-skulle-fira-hockeyhjaltarna/

  ”Här buas Stefan Löfven ut av guldhjältarna i hockey-VM”
  https://nyheteridag.se/har-buas-stefan-lofven-ut-av-guldhjaltarna-i-hockey-vm/

  Svara
  • G

    /  05/23/2017

   Svara
   • Jan

     /  05/23/2017

    På sätt och vis förståeligt eftersom åskådarna väntade sig att se Tre Kronor. Icke desto mindre pöbelfasoner. Man buar inte ut statsministern eller kungen. Det var en serb, för övrigt, som mördade vår före detta utrikesminister. Jag är överhuvudtaget inte särskilt förtjust över före detta jugoslaver som utnyttjar vår godhet för att komma hit och hetsa mot vår statsminister. Då kunde de lika gärna ha stannat i det skitland de kommer ifrån. Ett land som har legat hela världen till last. Till skillnad mot Sverige.

    Svara
    • Pelle2

      /  05/23/2017

     Kan hålla med om att det var oförskämt att bua ut statsministern.
     Han är ju inte den förste statsministern som är med på sådana här tillställningar
     och solar sig i glansen av idrottsprestationer.
     Däremot tycker inte jag att det är ok att döma ut fd Jugoslavien och de som kommer därifrån pg.a att mannen som buade kom därifrån och att en fd jugoslav mördade Anna Lind

     Svara
    • Dreadlock

      /  05/23/2017

     Tumme ned Jan för formalitetens skull …

     Jo, det är ok att bua åt statsministern eller kungen. Den friheten har många kämpat till sig i många led av generationer av dem som en gång i tiden blivit tvångsrekryterade för att uppfylla sin uppgift till kanonmat . Det är ok att bua utan risk för repressalier.

     Idag buar t.o.m. före detta jugoslaver år kungen….Buhu…jobbigt…suck…

     Om du hade levat under tiden då släkten Bernadotte ( Härstammande från franska pyrineerna) Härstammande av släkten Holstein -Gottorp.

     Då hade du säkert hissat flaggan i topp och välkomnat din nya obegåvade överhuvudet som till sist är ansvarig för att ha drivit in unga tvångsrekryterade män in i döden i fältkrig.

     Klap klapp. Bra jobbat Jan ! Du borde ställas ut på cirkus…

     Svara
     • Jan

       /  05/24/2017

      Vad du är för typ hade jag väl en aning om tidigare men får det konfirmerat nu. På sista raden.

    • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

      /  05/24/2017

     @Jan
     Du har mage att tala om folkförakt
     när man kritiserar socialdemokratins ryggsäck
     och historia, medan du ”är överhuvudtaget inte särskilt
     förtjust över före detta jugoslaver som utnyttjar vår godhet
     för att komma hit och hetsa mot vår statsminister.”

     Det är bland annat människor från forna Jugoslavien
     som har hjälpt till att bygga upp Sveriges välstånd,
     bland annat min mamma och mina två morbröder
     med familjer.

     Vet hut!

     Svara
     • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

       /  05/24/2017

      Jag vet inte om varumärket ”Göingeväskan”
      ringer någon klocka hos läsarna och kommentatorerna
      på Toklandet?

      Göingeväskan ägdes och drevs av min äldsta
      morbror, ca. 1974 – 1995.

     • Jan

       /  05/24/2017

      Jag har inget emot jugoslaver per se. Däremot är jag inte förtjust i jugoslaver som hetsar mot vår statsminister eller mördar vår utrikesminister. Och med tanke på det före detta inbördeskriget i Jugoslavien är jag heller inte förtjust i asyl-jugoslaver som moraliserar över Sverige.

     • Senior

       /  05/24/2017

      Jag är inte överförtjust i kommunistapologeter som kastar invektiv omkring sig i kommentarerna för att sedan beklaga sig när folk börjar att ge tillbaka med samma mynt.

  • Man har hittat självmordsbombarens kropp. Får se när vi får identiteten.

   Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2017

   Sjuka jävlar är dom som förtjänar en plats i helvetet…

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/23/2017

    Eller himlen, lite beroende på perspektiv.

    Svara
   • The Perfect Man

     /  05/23/2017

    Eller i en tank med slaktavfall för produktion av biogas, om jag hade fått bestämma…

    Svara
 3. Pelle2

   /  05/23/2017

  OT:
  Författaren Katarina Wennstam vill stoppa alla fotbollsmatcher med hög risk för bråk för att frigöra de polisresurser som krävs för detta.Det låter ju bra.
  Vad vill hon då använda dessa resurser till ? Jo, naturligtvis skall alla dessa resurser läggas på att skydda de kvinnor som blir mördade av män de har en relation till.
  För det första undrar jag hur polisen skall kunna skydda dessa kvinnor om våldet begås i hemmet ? För det andra undrar jag varför resurserna exklusivt skall användas till det våld som drabbar kvinnorna ? Är inte män lika skyddsvärda och är inte vi också skattebetalare som finansierar polisen ?
  Naturligtvis tycker jag också att det är för jävligt när kvinnor dödas i nära relationer men är det inte lika jävligt när en man dödas oavsett orsak ?

  Man skulle ju dessutom kunna frigöra miljardbelopp som skulle kunna användas till fler poliser om vi lade ner alla genusinstitutioner och tog bort alla bidrag till genuspolitiska projekt som betalas med skattepengar…
  http://archive.is/jXUOy

  Svara
 4. Pelle2

   /  05/23/2017

  Lite mera OT:
  Amanda Sokolnicki på Dn tar upp Gudrun Schymans oförmåga/ovilja att räkna på vad hennes politik skulle kosta och hur den skall finansieras. Eftersom artikeln låg bakom en betalvägg klipper jag in den i sin helhet:

  ”Det kan vara farligt att vara retoriskt skicklig. Titta bara på Gudrun Schyman, som många gånger är suverän i sitt sätt att använda orden.
  Hennes kollegor kämpar med att svara på journalisters besvärliga frågor genom att säga precis så lite att de inte hinner klampa i något klaver, men tråkar ut alla som lyssnar. Schyman förklarar att hon inte tänker svara på frågan för att den inte är intressant – och pratar i stället om det hon föredrar. När andra politiker kämpar för att vara till lags förklarar hon att journalisten inte gör henne till lags.

  Schyman har lyckats tala om allt som Fi ska åstadkomma – utan att tvingas redogöra för hur det ska gå till.

  På så sätt har hon lyckats tala om allt som hennes Feministiskt initiativ ska åstadkomma – pensionsreformer, stopp för utvisningar, kortare arbetsdagar och mycket mer – utan att tvingas redogöra för hur det ska gå till.

  Men den finns en gräns. Om man allt som oftast kommer undan med att helt enkelt vara skickligare än andra på att tala är risken att man blir bekväm och struntar i det som inte alltid går att ersätta med retorik. Som siffror. Går Feministiskt initiativs politik ihop?

  Var ska pengarna till alla omfattande reformer komma ifrån? Höjda skatter, nya skatter och borttagna subventioner, är Fi-ledarens svar när hon frågas ut av Jörgen Huitfeldt i Ekots lördagsintervju.

  Så hur mycket skulle till exempel de migrationsreformer som partiet efterlyser kosta? ”Vi kan inte sitta och prata pengar på det sättet”, tycker Schyman.

  Däremot går det bra att prata pengar när det gäller sex timmars arbetsdag, för där har Feministiskt initiativ gjort en beräkning: 11 miljarder per år i 10 år ska det kosta. Men hur kom partiet fram till det? undrar Huitfeldt. När hans överslagsberäkning visar att de 11 miljarderna bara är en bråkdel av en realistisk kalkyl förklarar Schyman: ”Man kan räkna på hitan och ditan”.

  Ett parti kan givetvis underhålla sig med räkneexempel som inte har någonting med verkligheten att göra. Men det är inte ärligt mot väljarna. Och det räcker inte långt för den som gör anspråk på att vara med och styra Sverige.

  ”Hitan och ditan”-doktrinen stannar med fördel utanför riksdagen.”

  Precis som jag misstänkte vill den gamla kommunisten Schyman betala allt med höjda skatter. För en kommunist finns det ingen gräns på hur mycket skatt som kan tas ut utan att det får konsekvenser som att folk lämnar landet eller drar ner på sitt arbete eftersom det inte lönar sig.
  Det är ju också talande att den enda gången de bemödar sig om att räkna på vad deras politik kommer att kosta så räknar dom åt helvete fel.
  Antingen är dom så korkade och matematiskt okunniga som dom framstår eller så vill dom inte låtsas om vilka konsekvenser deras politik får.

  Det är som sagt var konstigt att någon med en iq större än sin skostorlek kan rösta på dårarna…

  Svara
  • Jan

    /  05/23/2017

   Politik handlar dessvärre om att lova saker. Säga det väljarna vill höra. Man vinner inga val på kameral återhållsamhet. Väljarna vill ha löften. Om de kan hållas eller inte blir en senare fråga. Därav ”anslagsbingon” i debatterna. Högern vill ha sänkta skatter, vänstern vill ha sex timmars arbetsdag, och så vidare…

   Svara
   • Pelle2

     /  05/23/2017

    Nej, man kanske inte vinner val på kameral återhållsamhet men man borde heller inte vinna val om man inte kan redogöra var pengarna till löftena skall komma ifrån och heller inte kan eller vill räkna ut vad vallöftena kommer att kosta.
    Det brukar ju faktiskt de seriösa partierna göra.

    Har för mig att dåren Schyman vid något tillfälle sa ungefär att hon inte brydde sig om huruvida hennes budget gick back eller ej. Det viktiga var att genomföra de reformer hon ville genomföra.
    Hon är ju inne på samma resonemang vad gäller kostnaden för hennes flyktingpolitik. Då menar hon att man inte kan räkna pengar på det sättet.
    Hon tänker alltså sköta statens ekonomi på samma dåliga sätt som sin egen privatekonomi.

    Svara
  • ””Hitan och ditan”-doktrinen stannar med fördel utanför riksdagen.”

   Ja, vi såg ju vad som hände när MP hamnade i regeringen och var helt plötsligt så var deras politik tvungen att möta verkligheten. Man skulle kunna hoppas att journalisterna kommer ihåg detta i och med F! och slutar gulla med dom såsom man gjorde med MP väldigt länge, men jag tvivlart. Minnet är kort…

   Svara
  • G

    /  05/24/2017

   Bra av Amanda att syna Fi. Fan, hon är lite som Helmerson. Ibland hur bra som helst, andra gånger förstår jag ingenting. 😀
   Räknesättet ”Hitan och ditan” borde bli en klassiker på hur man inte ska räkna om man vill bli tagen på allvar, speciellt som politiker och PL. Passar som namn på en av de där högst tvivelaktig solariesalongerna där man riskerar se ut som Fridolins kolbit när man är klar: ”Hitan and Ditan – by Schyman” Lika tvivelaktig som Fi:s politik är.

   FYI: http://archive.is/nuY1G
   Sparad om någon vill bokmärka artikeln för framtiden.

   Svara
 5. De ‘tekniska fel’ SI nämner i sitt senaste pressmeddelande, är alltså ett skript som uppdaterar blocklistan för @Sweden regelbundet?

  Svara
  • MiT

    /  05/23/2017

   Antagligen 😛

   Svara
  • CV

    /  05/23/2017

   Japp, Svenska institutets konto är synkat och styrs av Vians personliga blocklista. En vänsterextremists politiska åsikter styrde alltså en myndighet där hon som MiT har nämnt hade kontrollen i bakgrunden.

   SI har uppenbarligen ingen aning vad de gjort. En praktskandal! inte minst pratet om att listan hade kvalitetssäkrats av flera experter. Detta är riktigt illa.

   Svara
  • Det fel man behöver åtgärda sitter mellan tangentbord och stol.

   Svara
 6. Törnrosa

   /  05/23/2017

  Tack MiT för den gedigna genomgången av Svenska Institutets hantering av den famösa blocklistan. Ruggigt hur lätt en myndighet kan låta sig utnyttjas.

  En svensk myndighet som lyder under UD borde ha tillgång till IT-kunskaper som skulle förhindra ett sådant här skeende.

  Det är ju inte klokt vad en sådan här aktivitet kan ställa till med. Hoppas att de drabbade går vidare på något sätt så att listmakerskan får ta sitt ansvar lite mer officiellt. Verkar som hon är medveten om att hon tabbat sig rejält när hon tycks sitta och rensa bort listan mitt i natten. mvh

  Svara
  • CV

    /  05/23/2017

   All personal på Svenska Institutet kanske bara rekryterats på basis av genus-skolning? I ett sånt sammanhang blir Vian som ”nätsäkerhets-expert” mer förklarlig..

   Svara
   • Törnrosa

     /  05/23/2017

    Vad som förvånar mig är att en myndighet inte verkar ha en IT-avdelning med observation av sajten – alldeles speciellt när man bjuder in utomstående att interagera med omvärlden.

    Och en extra stor varningssignal i ett sammanhang som detta är om någon kallar sig expert och vill ”skydda sig” med ”egna” script.

    Nu blev listan känd och alla som Vian ogillar har en chans att få reda på det. Pinsamt för Vian – bra för dom som blockades. mvh

    Svara
   • MiT

     /  05/23/2017

    Hahaha, då räcker det med att nämna det ”däringa internätet” så är man expert 😛

    Svara
    • Törnrosa

      /  05/23/2017

     Kanske det 😀 I det här fallet litade myndighetspersonalen på Vian eftersom hon ansågs vara expert.

     Det är därför det är så bra med IT-avdelningar. På mina arbetsplatser hade vi stora avdelningar som höll stenkoll på apparaterna och dess användare. Ingen skulle drömma om att lägga in ”egna script” utan att ha rådgjort med IT-folket och fått det synat. mvh

     Svara
 7. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/23/2017

   1. Hon förnekar att hon skrivit tweeten
   2. Hon förklarar att hon var ung och dum när hon skrev tweeten
   3. Och förresten är han en vit man
   ( Applåder från publiken )

   Dags för en till treo…

   Svara
  • G

    /  05/24/2017

   Linda Sarsour responds: You’re a ”white man.”

   Correct, you don’t seem to suffer from color blindness, good for you.

   Svara
 8. Maria

   /  05/23/2017

  Precis, hon är självutnämnd nätsäkerhetsexpert:
  http://www.vian.se/

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/23/2017

   Hon erbjuder tydligen ”utbildning”…

   ”I den här föreläsningen går vi igenom vad som skiljer berättigad kritik och hatdrev åt. Ni får verktyg för hur ni ska hantera kritik på bästa sätt, hur man undviker en mediestorm och hur man upptäcker ett drev som drivs på av hatsajter eller grupper.”

   Jag håller det som fullständigt osannolikt att Vian kan göra någon som helst rimlig skillnaden mellan kritik, drev, hat och hot.

   /Frida

   Svara
   • MiT

     /  05/23/2017

    Hon är en intersektare långt ut på vänsterkanten så du har troligtvis helt rätt 😛

    Svara
   • I en av Hipp-hipps ”Morgan Pålsson”-sketcher hade han en Bin Laden-mall: ett porträtt med turban och skägg och med ansiktet utklippt. Det kunde han hålla upp för att titta på förbipasserande och se om de passade.
    Ungefär så tänker jag mig hennes metod.

    Svara
 9. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 10. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Jan

    /  05/23/2017

   Vilket nonsens. Att de släpper igenom det till tryck.

   Svara
 11. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2017

   Pojkarna har väl inte ens haft någon resursskola.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/24/2017

   Jag började gråta när jag hörde det. Att stänga Tjejforum kan förstöra folks liv, säger Freja Ström, före detta elev på skolan

   , med en bred portfolio på instagram och finest.

   Freja Ström beskriver hur det ibland bara kunde svartna för henne när andra elever testade hennes gränser. En dag gick det så långt att hon misshandlade en annan elev.
   – Efter det ville de inte ha kvar mig på skolan och jag hamnade till slut här på Tjejforum.

   Det, eller en narcissistisk mobberska som skolan till slut fick nog av.

   Svara
 12. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 13. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • MiT

    /  05/23/2017

   Och vad är Sparq som nämns i texten?
   http://scensverige.se/vara-historier/

   Det gamla vanliga…

   Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2017

   Läste det där gnället i SVD igår.
   Om nu kvinnorna vill ha musikaljobb så får dom väl producera egna musikaler. Då kan dom besätta rollerna med enbart kvinnor om dom vill.
   Sedan får vi se om dom lockar någon publik….

   Svara
   • Men det kräver jobb (och talang) och ger inga härliga bidrag där man kan navelludda i all oändlighet…

    Svara
    • Klimathotet

      /  05/23/2017

     Man får säga som James ”Jimmy The Greek” Snyder (legendarisk bookmaker i Las Vegas) sa när han fick frågan hur han kunde räkna ut alla odds. ”It take’s years of hard work and intellegence so you wouldn’t understand any part of that”

     Svara
 14. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Embryo

    /  05/23/2017

   ”Mannen i Hultsfred skar av snoppen som del av en vidskeplig och våldsam sedvänja.
   Könsstympningen, som i många fall påbjuds av religiös eller pseudovetenskaplig övertygelse, är inte olaglig i Sverige om den utförs av legitimerad läkare med särskilt tillstånd. Mannen i Hultsfred var inte läkare.”

   Jag förstår verkligen inte det här. Menar de att det inte är olagligt att skära av snoppen på ett barn?
   Det måste väl handla om en omskärelse?

   Svara
  • ”Pojken fördes till sjukhus med livshotande skador och höll på att förblöda. Mannen dömdes i höstas av Kalmar tingsrätt till sex månader i fängelse och 45 000 kr i skadestånd för grov misshandel men mannen överklagade domen.

   Hovrätten mildrar nu straffet till villkorlig dom och 100 timmars samhällstjänst för misshandel av normalgraden. Hovrätten menar att det är rätt att sänka straffet bl a eftersom föräldrarna samtyckt till att kapa snoppen på sin son.”

   Ja, sex månader och 45 000:- i böter är ju verkligen ett inhumant grymt straff för att ha potentiellt förstört någons liv för all framtid! Självklart ska man få skära kuken på spädbarn – fråga F!

   Inte ett ord om mamman fått något straff – antar inte det…

   Svara
   • Magnus Karlsson

     /  05/23/2017

    Jag trodde inte det gick att samtycka till grov misshandel, bara ringa och normalgraden, så hovrätten har tydligen omdefinierat brottet också. Sedan borde det inta gå att samtycka till misshandel å någon annans vägnar heller.

    Med det sagt så verkar ju föräldrarna ha kommit fram till att det var dags att klippa…

    Svara
 15. MiT

   /  05/23/2017

  ”ÄR EN SPADE ÄNTLIGEN EN SPADE? – TAPANI JUNTUNEN”
  http://iotakt.se/ar-en-spade-antligen-en-spade/

  Svara
 16. Svenne

   /  05/23/2017

  SR: Positiva eller negativa nyhetsvinklar:

  Svara
 17. Svenne

   /  05/23/2017

  Kränktheten regerar… #snowflake #generation

  Svara
  • 1) Den är inte transfobisk

   2) Hela låten är ju en hyllning till de kring Andy Warhol… är det kanske det som är problemet? Den psykiskt sjuka kvinnan som försökte mörda Warhol skrev ju även deras älskade manifest…

   Svara
  • Dreadlock

    /  05/23/2017

   ” En grupp studenter i Ontario, Kanada kräver ….”

   Det betyder att en pytteliten urballat grupp som läser social science på universitetet i Toronto ”Kräver” något som ingen kan ändra i efterhand. Men kul att de anmäler sig frivilligt att bli veckans lyseslukkerer ) Glädjedödare) Fyfan. Tänk er ett gäng SJW – på en fest med normala människor. De kommer inte att ge sig förrän de tjatat till sig rätten att bestämma både diskjockey, maten, drinkarna, bordsplacering där alla vita HS killar får stå sist i kön till allting.
   Inte undra på att alla hatar dem. Och inte undra på att de gillar att bli hatade. Staten har fungerat som en enarmat bandit med vinst varje gång när man drar i spaken för dramadrottningar som vet exakt hur man gör för att krama ur vartenda öre ur pappa staten.

   Svara
   • Rikard

     /  05/23/2017

    Hej.

    Får du chansen att gå på en fest där så gott som samtliga deltagare är SJW:s (eller muppar som jag gärna hade sett att de kallades på svenska*) så gör det. Det är en upplevelse man bör unna sig åtminstone en gång.

    En del säkerhetsregler:

    >Se till att allt du säger kan förstås på progressivt värdegrundskorrekt sätt samtidigt som det kan förstås på det andra sättet – på så vis har du ryggen fri.
    >Utmana inte de troendes föreställningar, regler och tabun, utan verka istället intresserad och låt dem förklara men be om konkreta exempel på artigt och nyfiket sätt.
    >Om du är medbjuden som sällskap av någon som är åtminstone delvis inne i sekten, eller arbetar i anknytning till sektmedlemmar kan du förstöra dennes karriär och göra den personen till en paria om du utmanar och ifrågasätter deras budord och regler.

    För att förtydliga, och jag rekommenderar alla som får chansen att gå på tillställning eller liknande bland dessa sekterister att så göra, så är punkterna ovan inte ett försök att skämta. En god vän fick se sitt förhållande förstört och sin näringsverksamhet likaså av SJW:s.

    Du vet inte (?) hur rätt du har när du skriver att de gillar att bli hatade. Ju mer hatade de är på grund av sina göranden och låtanden, desto mer säkra på att de äger sanningen och ljuset är de. Påminner inte så litet om en viss religion. Däremot tål de inte att bli hånade, skrattade åt eller ignorerade och avfärdade som oviktiga – då ligger både verbala och fysiska angrepp (av fegaste art) nära.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare
    *Muppar då de endast kan göra och säga det som trådar och stavar tillåter, och saknar frihet och egen agens.

    Svara
 18. Gorby

   /  05/23/2017
  Svara
 19. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 20. Anders Skynet

   /  05/23/2017

  SvT håller på med något liknande!

  Svara
 21. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 22. MiT

   /  05/23/2017

  Läs den länkade texten 😉

  Svara
 23. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 24. MiT

   /  05/23/2017

  ”IS anhängare över hela världen firar attacken i Manchester”
  https://nyheteridag.se/is-anhangare-over-hela-varlden-firar-attacken-i-manchester/

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2017

   Jävla svin är allt jag har att säga !

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/23/2017

    Att spränga splitterbomber med skruv och spik bland oskyldiga små flickebarn är mer än att vara jävligt svinig.

    Det har påpekats att gärningsmannen antagligen agerat ensam. Som om det skulle vara någon tröst. Går det säga en ensam mans gärning? Eller är den utförd i komplett samförstånd med övriga ”ensamagerande” terrorister?

    DN skriver följande:

    ”Under revolutionen i Libyen 2011 reste många unga män till Libyen för att delta i striderna, många av dem var såväl traumatiserade som arga och rotlösa när de återvände till England.”

    En ödmjuk gissning är att det nu knappast var en ickeislamistisk lybienkrigare som råkade spränga småtjejer sig på grund av sin snyftiga ilskna rotlöshet.

    By the way. Ingen av F!:s språkrör har kommenterat på Twitter än. Ligger väl numera i deras linje numera att inte klanka ner på Islamister som dödar och lemlästar småtjejer.

    /Frida

    Svara
    • Pelle2

      /  05/24/2017

     Är ingen risk att vare sig Fi eller V kommer att ha några åsikter om terrordådet.
     Identitetspolitiken har väl helt tagit överhanden hos dom dårarna och då går det inte ens att fördöma islamistiska terrordåd i rädsla för att dom då förtrycker dom rasifierade stackarna…

     Svara
 25. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 26. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 27. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 28. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2017

   och befordrar dom mediokra kvinnorna som inte kan ta sig fram på egna meriter..

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/23/2017

   ”Det tre forskarna har analyserat socialdemokraternas valsedlar vid samtliga svenska kommunalval från 1982”
   Ett vänstervridet stolleparti är tydligen helt utbytbart mot en styrelse i privat sektor. Förutsatt att man köper deras forskning rakt av.

   Svara
 29. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/23/2017

   Vilken knorr! Passar utmärkt på ett plakat!

   Svara
  • Skall vi tala om ”utsläpp” så brukar sådana tankar släppas ut bakvägen.

   Svara
 30. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Vad i självaste svamlar de om:
   ”Fataneh Farahani bidrog till diskussionen med det teoretiska begreppet ”hospitality”, översatt till svenska som ”gästfrihet”. Fataneh Farahani poängterade dock att det engelska ordet att föredra eftersom det har gemensamma rötter med ”hostility”, alltså fientlighet.”
   ?

   Svara
   • Pelle2

     /  05/24/2017

    Det visar ju hur skruvade genusdårarna är…

    Svara
 31. https://www.dagenssamhalle.se/kronika/klappjakt-och-grupptryck-tystar-viktig-samhallsdebatt-17271

  ”SVT gjorde nyligen en granskning av en Facebook-grupp med namnet ”Rädda Vården”. Varför var denna grupp intressant? Jo, för att den enträget envisades med att länka massvis med nyheter som gav en bild av att vi i Sverige hade ett vårdsystem i kris. Detta skulle man inte göra, enligt SVT, som bestämde sig för att publicera gruppadministratörens personuppgifter i riksmedia.

  SVT skrev också att denna person och hans grupp på Facebook höll på och ”trasade sönder demokratin” genom att publicera samhällsfientlig skrämselpropaganda om att vården skulle ha någon sorts brister.

  Det intressanta är att SVT numera accepterat – drygt en månad efter att man kallade sådana idéer för ”propaganda” och ”hot mot demokratin” – att vi faktiskt har en vårdkris i Sverige. SVT.se har numera en nyhetskategori som heter just ”vårdkris”, där man publicerar just den sortens ”skrämselproganda” som man kritiserade ”Rädda Vården” för.

  Här talar vi verkligen om villervallans tid! En åsikt kan tydligen gå från att vara samhällshotande, antidemokratisk propaganda till att vara fullt rumsren och accepterad på blott en ynka liten månad. SVT har mig veterligen inte bett om ursäkt för sättet man behandlade ”Rädda Vården” på. Kanske har man inte ens förstått varför en ursäkt skulle vara berättigad.”

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/23/2017

   Ett erkännande och kanske ursäkt till Antonsson hade varit ytterst klädsamt . SvT rider på en självutropad vit springare för demokratin och yttrandefrihetens försvar. Ju tystare det blir nu desto mer drar den intresserade publiken sina egna slutsatser, och det brukar inte bli vackra omdömen – Särskilt när en statlig, genom skattemedel fullt finansierat verksamhet angriper privata bloggare.

   Svara
 32. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 33. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
 34. MiT

   /  05/23/2017

  Svara
  • Embryo

    /  05/23/2017

   Hon skrev en tweet där hon använde ‘final solution’. (Hon tog sedan bort den och skrev istället ‘true solution’.)

   Nu skulle jag väl för all del inte ha något emot om alla islamister dog, liksom alla andra tokreligiösa människor, men att börja prata om final solution är väl ungefär lika vettigt som när ABK önskar sig en kulturrevolution.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/24/2017

    Katie är provokatör. Likt Milo och andra är det hennes jobb.

    Svara
 35. MiT

   /  05/23/2017

  ”Lisa: ”Jag har börjat hata er med en intensitet som skrämmer mig””
  http://www.mynewsdesk.com/se/pressreleases/lisa-jag-har-boerjat-hata-er-med-en-intensitet-som-skraemmer-mig-1977362

  Svara
  • Pelle2

    /  05/23/2017

   Okk, så Lisa och hennes polare tänker på egen hand betala för,ge uppehälle till och försörja alla de asylsökande som dom rakt av vill ge amnesti till utan att dom har skäl till att få stanna ?

   Svara
   • Olof

     /  05/23/2017

    Ja, vad jag förstår så har Kanada ett sådant system där man kan sponsra invandrare och ta ekonomiskt ansvar för dem.

    Det känns som det kunde vara något för Sverige, vi har ju många som är villiga att ställa upp…?

    Svara
    • Pelle2

      /  05/24/2017

     Den bästa medborgaren,någon annan, är väl som vanligt den som skall betala för kalaset.
     Godhetsapostlarna brukar ju inte vara så sugna att bidra själva med något annat än sin oändliga,teoretiska godhet.

     Svara
  • Dreadlock

    /  05/23/2017

   Familjen har satsat allt de äger för att få iväg sina pojkar till Sverige för att agera som ett ankare till en eventuell kravlös tillvaro här, när pojken fått sitt PUT och familjen mirakulöst uppenbarar sig ur tomma intet, och får förstås även dem PUT. Fast ingen vet vad att göra med hela tjocka släkten . De är oftast analfabeter men har all rätt att utnyttja välfärden till max i detta land. Sociala turister med lagstadgat rätt att försörjas av oss andra.

   Pojkar som mår dåligt för att de inte kunde uppfylla sina föräldrars förhoppningar och känner skuld för att de ”Misslyckats”
   Ingen ställer frågan varför minderåriga reser runt halva jordklotet , säger sig vara under 18 år, och säger sig vara utan vårdnadshavare, om hur det hela gått till. De har fått resa in utan ID, utan bevis på medborgarskap ,enbart med påståenden om ålder och land de kommer ifrån, kunnat njuta av välfärden av en kaliber som våra äldre bara kan drömma om ifråga om personaltäthet och omvårdnad.
   Ingen frågar sig heller den självklara frågan : Varför omhändertar Sverige ungdomar från långtbortistan, satsar miljardbelopp för uppehället och sinkar kommunala budgetar genom den rockaden ? Vi har dessutom 150 000 syrier som snart skall kommunplaceras. I min stadsdel talas det ingen svenska längre på gatorna. Väldigt snart så blir det än värre. Kulturklyfta,språkklyftor, intresseklyftor och kanske likgiltighetsklyftor.

   Alla de som ramlar igenom Migrationsverkets gallringsnät ( Speciellt de ensamkommande) som av någon orimlig anledning fått speciella förmåner genom sin påstådda ålder har öppnat för en industri som är värt betydligt mer än de 35 miljarder per år som vi fått höra.

   Antonsson, Sanandaji , Janouch ,Westerholm …

   De är bara förnamnet på vad som komma skall … Det blir inte snyggt…

   Svara
   • Ingen av dom verkar undra över sitt eget ansvar i att familjer faktiskt säljer allt för att skicka ungen som ankarbarn till Sverige – om man från början inte hade kört en oansvarig politik så kanske man inte haft alla problemen man haft nu? Människor som inte har asylskäl kanske inte kommit hit över huvud taget?

    När ska de förstå att resurser är ändliga – så vart menar hon att dessa pengar ska tas från för att finansiera hennes godhet? Ska pensionärerna få det sämre som Anne Ramberg tycker, t. ex.? Hur ser hon på undanträngningseffekterna inom vården eftersom dessa tar upp mycket resurser? Sahlgrenska i Göteborg behövde ju skära ned häromåret eftersom ”befolkningen hade ökat så snabbt” – jag tror knappast det rör sig om skattebetalare som tillkommit med den motiveringen…

    Svara
    • Embryo

      /  05/23/2017

     Jag håller fullständigt med om det du skriver.

     #vistårinteut – nej, det skulle inte jag heller ha gjort om jag insåg att jag varit bidragande till att så många drunknade i medelhavet tack vare att jag stått upp för en fullkomligt oansvarig politik.

     Svara
 36. We must come together – and repeat the mantra ‘hope not hate’
  https://blogs.spectator.co.uk/2017/05/must-come-together-repeat-mantra-hope-not-hate/
  ”We must all come together. Hope, not hate. Nothing to do with Islam. Nothing to do with Muslims. Just a rogue individual, possibly in the employ of some mysterious foreign agency. Just terrorism, bad people. Unaligned wickedness. Nothing to do with religion. We must all come together. And show love. And solidarity. Hope not hate.”

  Svara
 37. Svenne

   /  05/23/2017

  Ivar Arpi om terrordådet i Manchester:

  Svara
  • *https://www.facebook.com/ivar.arpi/posts/10154440887536218*

   Svara
   • *https://www.facebook.com/MustafaPanshiri/posts/10158643515360034*
    ”19 döda och 50 skadade på en konsert i Manchester. Publiken bestod av barn och unga. När Talibanerna för ett par så sen gick in i en skola i Pakistan och dödade 140 barn, var det många som frågade sig hur man kunde ge sig på oskyldiga barn. Vad hade de gjort för fel?

    Talibanerna svarade:

    ”Ni förstår inte. Vi hjälpte barnen. De är alla i paradiset nu. Vi befriade dem från deras synder”

    För att förstå innebörden av orden ovan, måste man förstå ideologin som dessa människor tror på. Utifrån ideologin är svaret ovan fullt logiskt.”

    Svara
 38. Svenne

   /  05/23/2017

  Listan blir allt längre.

  Svara
 39. Svenne

   /  05/23/2017

  ‘Ta det lugnt, ifrågasätt inte…’

  Svara
 40. Svenne

   /  05/23/2017

  GP:s Adam Cwejman om religion och förtryck

  Svara
 41. Svenne

   /  05/24/2017

  När man fokuserar på ‘rätt’ saker…

  Hildén – Reporterchef SVT Sport
  Sidén – lämnade i januari sina uppdrag för (M) i protest mot AKB:s utspel.
  Länk: [https://twitter.com/svtnyheter/status/867010805308542977]

  Svara
 42. vicsaii

   /  05/24/2017

  Om DDR vore ett twitterkonto så råder det ingen tvekan om vliket.

  Svara
  • What a waste

    /  05/24/2017

   synd att han resonerar som en 12-åring…..

   Svara
 43. Svenne

   /  05/24/2017

  The Independent från 20160727, men verkar gälla fortfarande…
  http://www.independent.co.uk/voices/terrorist-attack-muslims-mentally-ill-japan-france-germany-men-its-toxic-masculinity-a7158156.html https://archive.is/NlHwJ

  Svara
  • Pelle2

    /  05/24/2017

   Feministerna är både osmakliga och korkade när dom reducerar terrorhandlingarna till att handla om män.Men vem är förvånad ?

   Svara
  • G

    /  05/24/2017

   Ja, men den passar ju bra efter vilket islamistiskt terrordåd som helst egentligen, om man vill belysa hur ”kloka” dessa feminister är. Det fanns även lite mer idioti i den där tråden, tweets av Briana om terrordådet i Manchester…

   Svara
 44. G

   /  05/24/2017

  ”Ett tiotal personer gjorde upp i det storbråk som slutade med att en 22-åring höggs i bröstet. Men de inblandade är inga kända våldsbrottslingar eller gängmedlemmar, uppger polisen.

  – Det är cirka tio personer som har varit i luven på varandra och de är också bekanta med varann sen tidigare, säger Leif Hermansson, chef för polisens avdelning för grova brott.

  De inblandade uppges inte vara kända av polisen för några våldsbrott, utan bara för ”småbrott” som snatterier.

  – Det är inget gängrelaterat. Vi tror att det här är på en personlig nivå, säger Leif Hermansson.(forts)”
  http://www.folkbladet.se/nyheter/norrkoping/det-ar-inget-gangrelaterat-om4664699.aspx

  Svara
 45. Kan du inte berätta varför navelskådande som detta är viktigt för någon och vad det tillför mänskligheten?
  För den som befinner sig utanför Autismspektrat kan det vara värdefullt att veta.

  Svara
  • Kalle

    /  05/24/2017

   Kan inte du börja med att berätta vilken diagnos som ligger bakom ditt fjanteri där du låtsas vara del av någon fiktiv sammanslutning som enbart existerar i ditt huvud, gurk-burka12 eller vad nu kallar den.
   Vilket enfaldigt trams av en vuxen människa!

   Svara
   • Varför flyttar du fokus till mig genom en motfråga? Tog du åt dig? Om du ska svara, så svara då på frågan istället. Det du kallar ”fjanteri” är en helt annan diskussion, där du blandar in utomstående, som inte ens är här för att få möjlighet att försvara sig. Ser du inte det?

    Svara
 46. G

   /  05/24/2017

  Haha wow. På följande sida kallas Rebecca Uvell för ”känd hatbloggare” som kommer med ”falska anklagelser” ang SAS-gate och så hänvisar man ist till Viralgranskarens högklassiga ”utredning”, scrolla ner lite till 2017-04-26 och se notering på högersidan:

  ”Aye Alhassani nekades tjänst på SAS pga slöja. När medierna uppmärksammades på detta kom de falska anklagelserna (från känd hatbloggare) om planerad aktivism. Se viralgranskarens utredning.”
  http://www.hatewatch.se/index.php?fire=2017

  Annars verkar sidan vara duktig på att uppmärksamma nazisters aktiviteter och det som sidan beskriver som ”vit, infödd, inavlad terrorism” och tycker inte om att myndigheter vill få tag i illegala invandrare som inte har rätt att vara i landet, vilka beskrivs som ”papperslösa”, och att typ alla bränder på olika boenden är anlagda av SD aka ”Sverigepyromanerna”.

  Och det klart, skriver man följande om Springare så vill den som ligger bakom sidan att man ska ta den seriöst, eller inte….

  ”Örebropolisens förundersökningsledare Peter Springare skriver ett facebookinlägg med rasistiska floskler…”.

  Svara
 47. *** OFFICIELL VARNING FRÅN SMHI ***

  ”Asperger-människor” har annekterat landet!
  Oväder garanteras.
  Oömma kläder rekommenderas.
  Vapen i lagom mängd.
  De finns på alla poster, parallellt med psykopater!
  De styr och de ställer och låter oss andra få veta vad de tycker är viktigt.

  Vilken ”härlig” ”kombo”, eller hur:
  ”aspergarna” och psykopaterna?!
  Ibland i en och samma person.

  Det gemensamma är:
  outröttligheten och envisheten!

  Aspergarna
  och psykopaterna
  hand i hand och handske
  som hetsar mot folkgrupp
  för att deras sjukdom tvingar eller åtminstone påbjuder dem!
  De driver bloggar.
  De driver ”poddar”.
  De driver YouTube-kanaler.
  De driver såväl media som ”alternativmedia”.
  Därför att de är sjuka och måste
  få ur sig något.
  Ett ordbajseri utan like
  för att få vara någon.
  Och komma in i värmen
  i svärmen.
  Ja, de utnyttjas på sätt och vis av etablissemanget, som ”nyttiga idioter”, alternativt dårar, p.g.a. sin sjukdom.
  Om du sanktionerar dem utan förbehåll så är du blott en satans hantlangare.

  Eftersom allt, som dessa ”aspergare” och psykopater behöver är en bra psykiatrisk behandling, av en professionell behandlare.

  *** SLUT PÅ VARNING ***

  Svara
  • Pelle2

    /  05/24/2017

   Det gamla ordspråket som man känner sig själv känner man andra passar bra in på dig bruschan.
   Du kan lika gärna sluta kommentera här för ingen håller med dig i alla fall…

   Svara
  • G

    /  05/24/2017

   ”och låter oss andra få veta vad de tycker är viktigt.”

   Identitetspolitiker, feminazis, islamister, genustramsare, godhetsknarkare, kulturrelativister, kändisar-komiker, ”rasifierade”, listan är lång…

   Svara
   • Jag kan inte annat än hålla med dig, trots att det kanske inte var din avsikt!? ”Aspergarna”, psykopaterna och, får jag lov att tillägga: narcissisterna, tycks finnas överallt och göra sig påminda på ett eller annat sätt. Oavsett om det handlar om eadio, tv, etablerad media eller alternativmedia. Överallt! Blinda, som leder blinda i gropen.

    I framtiden kommer det nog att, eller borde det, byggas privata ”sinnessjukhus” (med dyra ”vårdplatser”!), för ”normalstörda”, som bara vill ha lite hederligt lugn och ro i sinnet, långtifrån all den dårskap, som de kontinuerligt matas med, dag ut och dag in. Antar att sådana redan finns och kallas ”retreat”.

    Svara
  • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

    /  05/24/2017

   @Muhammeds brorsa
   ”De driver bloggar.”

   Haru lagt ner dina egna bloggar med alla .tk-domäner
   och WordPress-bloggarna?
   På tal om ordbajseri och GBA.
   Kommentatorn ”Kalle” skrev vad säkert många tycker:
   Kalle´s uppfattning delas i alla fall av mig.

   Svara
   • Kalle

     /  05/24/2017

    Idioten verkar tro att du och jag är samma person.

    Svara
    • Kalle

      /  05/24/2017

     Eller att det är du som är toklandet.

     Svara
     • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

       /  05/24/2017

      Jag önskar att jag kunde ta åt mig cred för MiT:s hårda arbete,
      men det kan jag inte. MiT har valt att vara anonym,
      medan jag var offentlig i PappaRättsGruppen (dads-r-us)
      och på Magic Bricks Kingdom (min LEGO-blogg);
      båda bloggarna lades ner i september 2016.

      Däremot tipsade MiT och jag varandra och vi samkörde några saker,
      till exempel:
      https://toklandet.wordpress.com/2013/11/24/say-no-till-city-gross/

     • Som sagt, om det är mig du refererar till, så när har jag ens antytt vem eller vilka, som är ”toklandet”? Det må ligga nära tillhands att antyda personen ifråga, då Småland är minsta gemensamma nämnare, men har jag antytt det? Är inte namnet ”toklandet” intressant i sig, så säg.

     • Varför valde #NoSocialNetwork att lägga ner sina två bloggar i september 2016 och att frivilligt bli en ”föredetting”, trots vänner?

     • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

       /  05/26/2017

      @Muhammeds brorsa
      ”Varför valde #NoSocialNetwork att lägga ner sina två
      bloggar i september 2016 och att frivilligt bli en ”föredetting”,
      trots vänner?”

      Därför att han (jag) tröttnade som papparättsaktivist
      efter att ha varit aktiv i den svenska papparörelsen i 15 år.
      Jag tröttnade dessutom på avsaknaden av officiellt
      erkännande för LEGO-bloggen.

      Jag ser mig inte själv som en ”föredetting”
      bara för att jag inte driver någon blogg:
      det är otroligt skönt att slippa det arbetet.

      Som sagt betyder: ”#NoSocialNetwork,fd. Ulf Andersson”
      Jag kommenterade som Ulf Anderson tidigare, alltså ”fd.”
      ”NoSocialNetwork” betyder att jag inte driver några
      så kallade ”sociala nätverk”:
      har inga bloggar, ingen YouTube-kanal,
      ingen FaceBook, ingen Instagram, ingen Twitter etc.

      NoSocialNetwork är en känga till FaceBook-grundaren
      (en av dem), Mark Zuckerberg, eftersom filmen
      ”The Social Network” handlar om hur FaceBook grundades.

    • Om det är mig du kallar ”idiot”, så får du gärna lov att återge när jag påstod något dylikt. Kanske bara en fantasi i ditt huvud?

     Svara
   • Undrar varför du flyttar fokus från min fråga till mig.
    Som jag skrev till Kalle förut så är annat fokus en annan diskussion. Skicka en fråga till min blogg, så bemöter jag den gärna. I korthet kan jag svara att det inte bara är mina domäner eller bloggar. Jag är ansvarig för den blogg som här anges, ingen annan. Blir dock lite nyfiken på ditt namn ”#NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson”, eftersom du uppenbarligen har sociala nätverk, i form av Kalle, m.fl. och då du menar att han ”skrev vad säkert många tycker”.

    Varför ”fd.”?

    Svara
    • #NoSocialNetwork, fd. Ulf Andersson

      /  05/26/2017

     Jag kommenterade som Ulf Anderson tidigare,
     alltså ”fd.”
     ”NoSocialNetwork” betyder att jag inte driver några
     så kallade ”sociala nätverk”:
     har inga bloggar, ingen YouTube-kanal,
     ingen FaceBook, ingen Instagram, ingen Twitter etc.

     NoSocialNetwork är en känga till FaceBook-grundaren
     (en av dem), Mark Zuckerberg, eftersom filmen
     ”The Social Network” handlar om hur FaceBook grundades.

     Svara
  • Kalle

    /  05/24/2017

   Haverist/psykfall.

   Svara
   • Citerar ”Pelle2”: ”Det gamla ordspråket som man känner sig själv känner man andra passar bra in på dig bruschan.
    Du kan lika gärna sluta kommentera här för ingen håller med dig i alla fall…”.
    Det budskapet reproduceras och sprids, likt ringar på vattnet till just Dig.
    Men förresten, passar inte ”Haverist/Psykfall” väl in på målgruppen för en blogg kallad ”Toklandet”?

    Förväntar du dig att hitta sjukdomsfri friskhet på en sådan blogg?
    Det gjorde tyvärr jag…förut. Blev besviken.

    Svara
 48. G

   /  05/24/2017

  ”Misstänkt handel med köplatser på flera svenska ambassader

  Flera svenska ambassader utreder misstankar om handel med köplatser till intervjuer för familjeåterförening, efter Ekot och SVT Nyheters tidigare granskning.

  Det har förekommit att människor som väntar på att få intervju för att återförenas med sin familj har erbjudits att betala sig före i kön.
  ..[..]..
  – Det är mycket allvarligt att utsätta människor på det här sättet och vi tycker att det fanns grund för en polisanmälan i den delen. Genom att det görs en polisanmälan är min förhoppning att vi kan få fram mer av vad det är som har skett, säger Erik Ullenhag, svensk ambassadör i Amman.”
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6702948

  ”UD polisanmäler erbjudande om att gå före i kön

  Lubna skulle få betala över 100.000 kronor för en förtur till familjeåterförening. Nu polisanmäls händelsen av UD. Flera ambassader har också startat utredningar efter tips med liknande uppgifter, men hittills utan att man hittat några skyldiga.”
  https://www.svt.se/nyheter/inrikes/ud-polisanmaler-erbjudande-om-att-ga-fore-i-kon

  Svara
 49. ”EU-kommissionen backar om tidsgräns för Euroinförande – men backar inte om EU-skatt”
  http://cornucopia.cornubot.se/2017/05/eu-kommissionen-backar-om-tidsgrans-for.html

  Svara
 50. MiT

   /  05/24/2017

  Svara
 51. MiT

   /  05/24/2017

  Svara
 52. MiT

   /  05/24/2017

  Svara
 53. Vissa har uppenbarligen inte förstått vissa uttryck:
  ”After Brexit, EU plans ‘offer you cannot refuse’ to expand euro zone: Moscovici”
  http://uk.reuters.com/article/us-eurozone-future-euro-idUKKBN18J207

  Svara
 54. Svara
 1. Apropå | WTF?
 2. Trots alla lögner från Svenska Institutet så visade det sig att de prenumererade på ”nätsäkerhetsexpertens” blocklista! | WTF?
 3. Aktivismen på Svenska Institutet, en sammanfattning | WTF?
 4. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: