Revolutionerande från #mpkongress

Miljöpartiet har sin kongress nu i helgen och det har framkommit en del riktigt revolutionerande idéer från dem!

Miljöpartiet vill ju ge alla ensamkommande barn under 45 år PUT men har nog svårt att övertyga regeringspartnern S om det eftersom det blir väldigt dyrt. Men det har MP en genial lösning på nu! Det kan bara gå med massor av vinst hur man än bär sig åt med det nya förslaget som antogs under enormt jubel på kongressen!

Vad är det för förslag då?

Jo att alla svenskar ska stanna och köpa guld vid vägkanten! Det är ju genialiskt! Om alla köper guld jättebilligt vid vägkanten så kan man ju sälja det jättedyrt och göra en rejäl vinst! En vinst som sen beskattas hårt så pengarna trillar in till staten så fler ensamkommande barn under 45 år får stanna på dagis utan att det påverkar någonting!

Gustav Fridolin är lyrisk över förslaget som enhälligt och under dånande jubel antogs på kongressen

Fridolin menade att med Ferms genialitet kan man även ge de barn som hunnit fylla 45 år och som man lurat hit, först tillsammans med Alliansen och nu med S, en extra chans att kunna stanna och leva på bidrag i Sverige!

Man hörde triumferande miljöpartister jubla över hela Linköping om Nobelpriset i ekonomi till Maria Ferm.

Nobelpriset! In your face Tino! hördes Ferm nöjt teaterviska gång på gång på podiet under kongressen.

Annat som klubbades på kongressen var att det ska vara lite mer ALLAHU AKBAR i svensk politik men det var ju ingen nytt, det följer ju bara linjen sen många år tillbaka.

Miljöpartiet och islamismen del 1

Miljöpartiet och islamismen del 2

De vill även förbjuda bilar och ska ersätta bilen med en helt ny uppfinning som är under utveckling men som kommer att revolutionera transportsektorn i framtiden.

Med ett nedskalat vindkraftverk på kepsen och ett redigt paraply i näven kan alla sväva iväg som Mary Poppins! Miljövänlig transport. Miljöpartiets ledning blev eld och lågor och undrade varför ingen kommit på den geniala idén förut? Enligt ett envist rykte så fälttestade Fridolin uppfinningen när han tog sig till kongressen och han var lyrisk! ”one small step for a man, one giant leap for mankind!” utbrast Fridolin anspråkslöst när beundrande blickar, som var gröna av avund, riktades mot underverket.

Ett envist rykte gör också gällande att Miljöpartiet på kongressen ska fiska upp ett gammalt förslag från vänsterpartiet, en vindsnurra på bilen som laddar batteriet som samtidigt driver bilen framåt! Man fattade ingenting på kongressen, man frågade sig varför denna gröna revolution inte var standard redan idag!

MVH

MiT

Föregående inlägg
Nästa inlägg
Lämna en kommentar

46 kommentarer

  • Ivar L

    /  05/28/2017

   De vill ha socialmedicin och normkritik på schemat. Jag hoppas faktiskt att läkare som går dessa utbildningar blir genuscertifierade så man får möjlighet att välja bort dem som vårdgivare. Jag vill ha läkare som är intresserade av medicin inte av sociologi.

   Sedan kan man ju undra hur pass mycket sanning respektive hur mycket överdrifter som finns i det de påstår:
   ”Nedsättande skämt och rasistiska kommentarer om romska patienter. Sexism riktad mot sjuksköterskor. Kvinnliga patienter som beskrivs som hysteriska.
   Allt det har läkarstudenterna Miriam Lukasiak och Maria Weber bevittnat efter kort tid inom vården.”

   Vad man kan säga med säkerhet är i varje fall att läkarvetenskapen gjort oerhörda framsteg de senaste decennierna så att det skulle vara något större problem med läkarutbildningen är skitprat. Om man nu vill att läkare skall vara duktiga läkare alltså. Min gissning är att Miriam och Maria inte kommer att bli framstående läkare och ju sämre de är desto mer kommer de klaga och gapa.

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/28/2017

    Min gissning är att dessa två är marginellt intresserade av ämnet medicin. De har nog båda begripit detta på något slags omedvetet plan. De vill dock inte hoppa av utbildningen, för det vore ju synd att missa den statusmarkör som det innebär att vara läkare. Istället ägnar de sin energi åt ickerelaterat genustrams. Nu gissar jag, men jag tror att ingen av dem är typen som spikade alla svaren på tentorna om hemodynamik och reumatologi.

    Svara
   • Olof

     /  05/28/2017

    Lol, kanske de vill ha lite frenologi och varför inte healing? Dessutom är det alldeles för lite homeopati på läkarprogrammet.

    För att något skall vara vetenskap krävs att de bildade i ämnet kan se skillnad på satir och ämnets faktiska vetenskapliga artiklar. Eftersom läkarprogrammet är baserat på vetenskap bör alltså inte ämnen som saknar vetenskaplig grund tas med.

    Svara
  • Min dotter gick halva läkarutbildningen samt praktik utomlands. När hon flyttade tillbaka till Sverige och fortsatte utbildningen här skrev hon ett vykort till mig: ”Hej mamma! Hälsningar från lekskolan”.
   Det var ett bra tag sedan och redan då fanns HBTQ- genusutbildning och andra tvångsmässiga liknande seminarier samt socialmedicin eller vad det nu kallades då. Skall det bli mer av detta har vi snart inga läkare, bara genusexperter och dem har vi ingen som helst nytta av.

   Över hälften är kvinnor på Läkarutbildningen tror jag. Som jurister. Som veterinärer. Som socionomer. Som… Måste vi inte kvotera till 100 %?

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/28/2017

    ”– Läkare är traditionellt vita, medelålders män från medel- eller överklassen. Så ser utbildningen till stor del fortfarande ut. Det har sina problem i mötet med patienter med annan bakgrund, från andra samhällsgrupper och sexuella läggningar. Särskilt när man inte är skolad i normkritik och socialmedicin, säger Miriam Lukasiak.”

    Alltid nyttigt att bläddra i lite undersökningar, se sidan 40

    Klicka för att komma åt uf0521_1990i30_br_a40br1001.pdf

    Om tio år så räknar SCB med att vi har ca 21000 kvinnliga läkare och ca 15000 manliga. Det vill säga ca 60% kvinnor. Om vi tittar i samma faktablad kan vi också se hur det har sett ut traditionellt, i alla fall om vi räknar från 1990 och framåt, och inte 1890 som Lukasiak antyder. 1990 var läkarna i princip helt jämställda ur ett fördelningsperspektiv. Sedan dess har ojämställdheten endast ökat, och prognosen är att den fortsätter att göra så i ökande takt. Så hennes skitsnack om att läkare traditionellt är män är 100% lögn, men nog passar det hennes offernarrativ utmärkt.

    Så det som gäller är alltså följande enligt hennes triviala resonemang.

    1. En svart kvinnlig läkare kan behandla en vit manlig patient, om läkaren ifråga har gått en genuskurs, gärna i RFSL:s regi.

    2. Om inte, så måste den vita patienten obenhörligen behandlas av en läkare med samma ålder, kön, hudfärg, socialklass, klädsmak, matpreferens samt religös och politisk åskådning. Om inte så är det en stor risk för en betydande och kronisk vårdskada.

    Jag kan faktiskt inte mer än hålla med, jag håller verkligen tummarna, den dagen som jag ligger nedsövd på operationsbordet efter en traumatisk bilkrasch, kämpandes för mitt liv, att det står en medelålders bitter kvinna och skär i min lemlästade kropp. Annars är jag dödens lammunge.

    För vad kan vara läskigare, en läkare som ägnat sin tid åt att bli bra på att vara läkare istället för att ägna sin tid åt de viktiga kunskaperna som genusvetenskapen har att erbjuda.

    /Frida

    Svara
    • Olof

      /  05/29/2017

     Tja, jag ser ärligt talat helst att vi jobbar vidare på att ersätta läkare helt med AI system och kirurger med robotar.

     Svara
     • Grodan Boll

       /  05/29/2017

      GlaDOS, HAL och de övriga bör hålla sig på behörigt avstånd från människokroppar.

    • Pelle2

      /  05/29/2017

     Dom har alltså adderat identitetspolitik till sitt snack om socialmedicin för att
     göra saken ännu värre.
     Det är sådan extrem idioti att påstå att bara för att du har vissa medfödda egenskaper så kan du inte förstå människor med andra medfödda egenskaper.
     Enligt identitetsrasisterna kan man inte ta in saker rent intellektuellt utan måste själv ha upplevt det man pratar om. Men det beror förmodligen på att dom projicerar sina egna intellektuella brister på oss andra..

     Svara
     • Senior

       /  05/29/2017

      ”Enligt identitetsrasisterna kan man inte ta in saker rent intellektuellt utan måste själv ha upplevt det man pratar om.”

      Det låter i mina öron lite som en empatistörning.

  • Anonymouse

    /  05/28/2017

   Vet ej om beskådats tidigare, men kolla in deras lilla rapport som finns länkad här:
   http://www.socialistiskalakare.se/2863-2/

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/28/2017

    Mums vad bra! Fastnade vid avsnittet med skrämmande antigenusanekdoter från verkligheten.

    ”Varenda dag efter ronden på internmedicin tittar läkaren enbart på min manliga kollega och riktar sina frågor till honom. Även när jag svarar tittar läkaren ändå på honom som att jag inte var med i samtalet.” Kvinnlig läkarstudent på klinisk placering.”

    Ja, överläkaren frågade inte dig, utan sin specialistkollega, ditt svar var inte efterfrågat. Överlökaren hade kanske ont om tid och mycket att stå i, och vikten att kommunicera med handläggande specialist står över kelstund med lättkränkt läkarstudent.

    ””Jag får ofta kommentarer om att jag är söt eller ett ”lilla gumman” ”. Kvinnlig läkarstudent på klinisk placering”

    Ljug, eller så är hon faktiskt söt.

    Sedan gillar jag denna punkt extra mycket på deras önskelista till jultomten.

    ”Införa social medicin och global hälsa som obligatoriska kurser för att få en bredare och
    bättre förståelse för hälsa som social och politisk produkt. En bättre insikt i hälsodeterminanter och dess samspel med hälsa är fundamentalt för att vi som framtida läkare ska kunna arbeta preventivt, främja och värna om samhällets och individens hälsa.”

    -Hej, jag har väldigt ont i vänster ben.
    -Ajdå, det är antagligen politiskt relaterat.
    -Det låter inte bra.
    -Ingen fara, hälsa är en social produkt.

    Kort sammanfattning av innehållet: ”Hej, vi är dryga och vet hur allt fungerar – rymdkram, socialistiska läkare.”

    /Frida

    Svara
 1. MiT

   /  05/28/2017

  Svara
 2. MiT

   /  05/28/2017

  Svara
  • Jan

    /  05/28/2017

   Anders Lindberg är en professionell mytoman. Det är hans yrke. Det blir alltså tvärtom-logik. När Anders påstår att något är en myt är det en skottsäker sanning. Och vice versa…

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  05/28/2017

    Jag skulle inte säga att han är mytoman, däremot är han lögnaktig och ohederlig långt över gränsen för det moraliska. Han uttrycker endast att migrationsverket inte uttalar sig i saken, att polisen säger det motsatta låtsas han inte om. Som opinionsbildare på landets näst största kvällstidning kan man inte hålla på så OM man vill få respekt. Det handlar om att ha ett grundläggande ethos. Man måste vara ärlig för att kunna övertyga andra än sig själv.

    Svara
  • En sjuk syster

    /  05/28/2017

   Svara
 3. Hehe, en kommunist jag känner som är aktiv i V skrev ett långt gnäll på facebook om att MP inte längre var vänster efter denna kongressen! 🙂 Han tyckte deras beslut var för högerpolitiska. 🙂

  Svara
  • Jan

    /  05/28/2017

   Din vän är helt säkert vänsterpartist men knappast kommunist. Förmodligen kulturmarxist. Vänsterpartiet svämmar över av den sortens vänsterliberaler. Fråga Jonas Sjöstedt.

   Svara
 4. Jan

   /  05/28/2017

  Om man införde ett system där människor frivilligt fick åta sig att ta emot och försörja unga män från Asien utan ett öre i statliga bidrag så skulle nog ensamkommandebranschen upphöra ganska omedelbart. Det är alltid lätt att vara generös med andras pengar.

  Svara
  • Ivar L

    /  05/28/2017

   Ja, vi skall inte underskatta de ekonomiska intressen som ligger bakom många Miljöpartistiska väljares bevekelsegrunder.

   Svara
  • En sjuk syster

    /  05/28/2017

   Ja, då skulle vi slippa den här typen av trafikskyltar:

   Svara
 5. MiT

   /  05/28/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/28/2017

   Vänsterextremisten Esbati är verkligen inte rätt person att prata om hetsanförare. Han borde nog ta en kurs i självkännedom innan han klagar på andra…
   Hoppas att Teodorescu anmäler Sima. Det skulle vara extremt kul om hon blev fälld.

   Svara
  • Jan

    /  05/28/2017

   Jag tror dessvärre att det inte håller för åtal. De enda vinnarna i rätten torde bli advokaterna. Det vore dock toppen om Sima fälldes. En skojare mindre i så fall. Fast det är väl bara en önskedröm

   Svara
  • Pelle2

    /  05/29/2017

   Bloggaren i otakt har letat reda på vad Teodorescu eventuellt tänker dra Sima in för rätten för.
   Efter att Teodorescui och Hakelius skrev ungefär att att dom var trötta på att bemöta islamitisk terrororism med kärlek Twittrade uppenbarligen Sima ut följande:
   ”Arpi, Hakelius, Teodorescu.. uppmanar nu till hat och krig, och då givetvis inte bara mot terrorismen utan mot islam”
   Åtminstone inte Teodorescu och Hakelius och förmodligen heller inte Arpi skrev ett ord om att vi skall hata Islam och uppmanade heller inte till krig.
   Det bekymrar naturligtvis inte en vänsterdebattör som Sima utan då skall dom hängas ut som islamofober och krigshetsare.Trots uppmaningar om att be om ursäkt så håller hon tydligen bara tyst.
   Om Teodorescu får nog av skitsnacket och anmäler henne så kommer hon säkert gråta ut i Aftonbladet och utmåla sig som ett offer för personer som vill tysta henne för att hon är kvinna och vänster.Det är ju bara Vänsterdebattörer som får säga vad som helst om sina motståndare och det borde ju alla veta och acceptera vid det här laget…
   http://iotakt.se/hatets-och-illviljans-kolportorer/

   Svara
 6. MiT

   /  05/28/2017

  *https://www.facebook.com/jens.ganman/posts/10154736998733251*

  Svara
 7. Jan

   /  05/28/2017

  Anders Lindberg tvingas till damage control. För första gången kritiserar han islamism. Även om han relativiserar den genom att pladdra på om nazism. Lindbergs förslag till lösning på militant islamism är naturligtvis flum. I sedvanlig stil. Fast vem lyssnar egentligen på Anders Lindberg?

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/knoek/ingen-manniska-fods-till-att-bli-en-terrorist

  Svara
  • Sven

    /  05/29/2017

   Det är ju religionen som gör det. Visst uppfostras man till terrorist. Det var ju för övrigt ett mycket intressant program på TV2 om Steve Bannon. Hans grundläggande analys om hur islam fungerar, om radikaliseringen av ”snälla” muslimer och det problem som uppstår för muslimer att leva i västvärlden. Bannons metoder och politik kan diskuteras men den grundläggande analysen bör det resoneras om och skapas förståelse för.
   Det är klart att ett samhälle där kvinnor visar håret, folk äter fläsk, dricker alkohol och har sex före äktenskapet är en total katastrof att leva i och att det känns rätt att folk som gör sådant slumpmässigt ska dödas av en rättrogen muslim. Om det dessutom står i Koranen så är det klockrent.
   Om sen muslimerna gjorde upp sina inbördes strider må väl det vara OK men det kriget bör inte ske på Europeisk eller Amerikansk mark utan i de i grunden muslimska länderna.

   Svara
 8. Dreadlock

   /  05/28/2017

  Påminnelse : Såhär ser en kappvändarstat ut.

  Islamister : Ta ner Statyn ! annars så smäller det. Staten : OK
  Liberala och sekulära : Sätt upp den igen, annars smäller det ! Staten : OK

  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/islamister-kr%C3%A4ver-flytt-av-kvinnlig-staty-3917264

  Svara
 9. Pelle2

   /  05/29/2017

  OT:
  Bloggaren Fristad skriver om hur kostnaden för invandringen fram till 2015 nu skjuts över på kommunerna och att Mp trots det vill tillbaka till samma politik som orsakade de problem som kommunerna står inför.
  http://www.fristad.eu/2017/05/infarkten/

  Svara
 10. Dreadlock

   /  05/29/2017

  Grattis till Ruben Östlund för guldpalmen i Cannes för filmen The Square

  Handlingen låter mumsfillibabba. En travesti på ängslig postmodernism ? ” I en nära framtid är Christian chef för X-Royal, ett museum för samtidskonst inrymt i Stockholms slott. Museets senaste utställning är installationen The square, en avgränsad ruta där tillit ska råda mellan människor. När Christian blir rånad och försöker få tillbaka sina saker och en PR-byrå skapar ett viralt marknadsföringsklipp blir Christian och museet måltavlor för ett mediedrev”

  Svara
 11. Apropå DNs kappvändning häromveckan så kan vi nog hittat förklaringen till det:

  ””Misstron mot journalistiken om just invandring sticker ut. Den är spridd i över hälften av befolkningen – långt utöver Sverigedemokraternas led. Så många som 54 procent av de svarande instämmer helt eller delvis i påståendet att svenska medier inte säger sanningen om samhällsproblem förknippade med invandring.
  Bara 27 procent anser påståendet vara helt eller delvis felaktigt
  (SOM, 2015).””

  http://www.dn.se/debatt/lasarna-misstror-mediernas-rapportering-om-invandring/

  Gissar på att dom siffrorna blev lite för magstarka även för DN…

  Svara
 12. Pelle2

   /  05/29/2017

  OT:
  En Erik van der Heeg skriver intressant på ledarsidorna om de två olika sätt som man vill angripa den islamistiska terrorismen på i England.
  https://ledarsidorna.se/2017/05/efter-manchester-carry-on-eller-strike-back/

  Svara
 13. Svenne

   /  05/29/2017

  FT: Polen kritiseras för mig.stopp, men tar in 1,3M gästarbetare från Ukraina:
  https://archive.is/IbrHU

  Svara
 14. MiT

   /  05/29/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  05/29/2017

   Stämmer det utbytet kan man ganska lugnt säga att han tagit steget från komplett idiot till konstinstallation.

   Svara
 15. MiT

   /  05/29/2017

  Svara
  • Rikard

    /  05/29/2017

   Hej.

   ”Jag pratar inte med dig förrän du återupprättat ditt anseende hos mig.”

   Kan man annat än skratta åt detta?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/29/2017

   Hackat konto? Annars står min analys: ”konstinstallation” kvar.

   Svara
 16. Det är många som kastar sten i glashus eller pudlar för att behålla makten. Idag föreslår Bah Kunhke i SvD lag att museer skall vara fria från politisk styrning.
  Vad det inte hon som så gärna styrde och ställde mot sin egen lilla riktning? Nej så kan det väl inte vara.
  Eller vad gör man för att behålla makten när det håller på att slinka från fingrarna.

  Svara
  • Pelle2

    /  05/29/2017

   Såg det där och nu låtsas hon som om hon alltid har varit emot politisering av muséerna.
   Totalt skamlös är hon precis som alldeles för många av politikerna är ….

   Svara
 17. Pelle2

   /  05/29/2017

  OT:
  Ola Wong på SVD granskar ännu en gång Bah-Kuhnkes politisering av muséerna.
  Den ligger bakom en betalvägg så därför kopierar jag in hela texten.

  ”På Världskulturmuseerna, där Östasiatiska, Etnografiska och Medelhavsmuseet ingår, rekryteras det. De ska anställa nya intendenter och eftersöker sökande med kunskap om repatriering, alltså att göra sig av med föremål ur museernas världsberömda samlingar.
  Krönika
  Detta är en personligt skriven text. Eventuella åsikter som uttrycks är skribentens egna.
  Min SvD-krönika i höstas satte igång den stora museidebatten som visade hur kulturinstitutionerna hotas; sakkunskap skärs bort och in kommer politiskt tillsatta new public managment-chefer och identitetspolitiska aktivister. Det ledde till en av de största svenska kulturdebatterna i modern tid med över 100 inlägg. De flesta, som Svenska Akademien, instämde i kritiken. Vad har ministern och museichefen tagit till sig?

  Inte mycket. När jag bläddrar i Världskulturmuseernas vårkatalog ser jag att Etnografiska lockar med ”Normkreativ familjefestival” där man kan se ”kärnfamilj, stjärnfamilj, bonuspappor, extramammor, plastsyrror, adoptivbrorsor, mångkulturella familjer” och göra supermjuka superhjältar. Som vanligt har det ingenting med museet eller samlingarna att göra.

  Det beror främst på att ledningen inte är intresserad av kärnverksamheten, samlingarna, förutom för postkoloniala offerriter likt repatriering. Granskar man sakskälen för ”återlämnande” håller de som regel inte.

  En positiv märkbar effekt av museidebatten i Kulturarvsproppen är att kunskap inte längre är ett fult ord.

  I den kulturarvsproposition som Alice Bah Kuhnke lämnade till riksdagen i februari får chefen för Världskulturmuseerna Ann Follin fria händer att gå vidare med planerna att slå samman museerna. Flytten kommer att lamslå verksamheten, kosta gigantiska summor och riskerar ömtåliga föremål. Samtidigt anställer de en intendent för hotat kulturarv i Syrien och Irak. Denne borde koncentrera sig på hotet mot det egna huset istället!

  En positiv märkbar effekt av museidebatten i kulturarvsproppen är att kunskap inte längre är ett fult ord. Men i det som betyder något, praktisk politik, har kapten Kuhnke kursen mot dumhetens och centraliseringens isberg. Nu är enda hoppet att riksdagen styr undan haveriet. ”

  Svara
 1. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: