#skickamejistället: Ny aktivisthashtag på twitter

Aktivisterna som kämpar för att de ensamkommande vuxna männen utan asylskäl ska få stanna i Sverige har skapat en ny hashtag på twitter: #skickamejistället

Aktivisterna verkar ha ohyggligt svårt att förstå att har man inte asylskäl så ska man inte få asyl. Det ligger i själva begreppet asyl. Men visst, det finns ingen som tycker det är särskilt kul. Men finns inga skäl så tar de enbart upp resurser från de som har asylskäl. Och inte lite resurser heller, varje enskild som ljugit om att de är barn tar ca en miljon om året från de som har asylskäl. EN MILJON alltså. Per år.

Såg den här bilden på twitter igår

Jag vet inte om den är riktig, har inte hittat artikeln på nätet. Eller bilden kan vara riktig men med påhittad text under. Eller rättare sagt, bilden med texten och det sammanhanget FÅR inte vara riktig eftersom då har dumheten passerat alla gränser! Men vem vet?

Men hashtaggen var det, så här ser det ut

En bekanting, här kan man se henne i ett klipp där hon kallar vuxna män för ”ungar” och ”ungarna”.

Det var från twitter det. Sen finns ju Instagram också, där finns det massor av bilder

Några exempel

Det finns massor av sådana på Instagram!

Jag tycker också det är för jävligt, först lurar man hit dem på en resa över halva jorden, sen låtsas de vara barn så bara de som kom 2015 hittills har kostat ca 40 miljarder kronor sen 2015. Sen när man ertappar dem med att ljuga och konstaterar att de inte har några asylskäl alls så dyker idioter upp och ger dem en massa falska förhoppningar med sin ”kamp”.

Men vet ni, det finns inget som hindrar er, det är helt fritt att följa med era små telningar till Afghanistan. Sälj allt ni har här i Sverige och dra till Afghanistan så ni får bo med dem där? Vad hindrar?

Alternativt skriv något som är juridiskt bindande där ni tar på er det fulla ekonomiska ansvaret liksom det fulla juridiska ansvaret för dem i framtiden oavsett vad det innebär? Då är det nog inte många som skulle säga något gissar jag?

För hur man än vänder på det, hur många kramar ni än får, hur många middagar de än lagar till er, hur fantastiska de än är och hur stora genier ni än säger de är så ser framtiden väldigt mörk ut för dem.

Det går sämre och sämre för utrikesfödda elever i Sverige.

Så trots att alla säger att de ska bli ingenjörer och läkare så är det nog i bästa fall ett tvåsiffrigt antal av de 35 000 som kom 2015 som ens har möjlighet att bli det.

Bara 20—30 procent av de ensamkommande barnen har de senaste åren fått godkänt i svenska, matematik och engelska.

Med sådana resultat blir det inga ingenjörer och läkare, det kan jag lova…

– De här grupperna sticker ut i den bemärkelsen att de har en väldigt hög genomsnittlig ålder vid ankomst till Sverige. Bland ensamkommande är genomsnittsåldern strax under tolv år medan det är 8,5 år för gruppen utrikesfödda som helhet, säger Hans Grönqvist.

Man påstår alltså att genomsnittsåldern på ensamkommande är strax under 12 år? Vilket jävla skitsnack! Eftersom MASSOR är över 18 och vuxna så skulle det behövas mängder under 12 år för att väga upp så snittet blir strax under 12 år. Det faller på sin egen orimlighet! Jag har på nyheterna eller i media endast sett EN som jag direkt kan säga var under 18 år och det var en 14-åring. Som kom med sin farbror…

Man reser inte ensam över halva jorden om man är under 12 år. Bara fullkomliga idioter tror något sådant!

Men alla ni som postar bilder under #skickamejistället, det är helt fritt att följa med till Afghanistan och ta hand om era telningar där istället.

Nu har de första resultaten av de FRIVILLIGA åldersbedömningarna börjat trilla in. Det ser inte bra ut kan man lugnt säga…

Tror ni de som vill skickas till Afghanistan hade kämpat lika hårt om det varit unga thailändskor det handlade om istället? Hade deras kamp hade varit lika glödande då?

MVH

MiT

Föregående inlägg
Lämna en kommentar

138 kommentarer

 1. Hypocrita

   /  05/30/2017

  Första hashtaggen i världshistorien som jag verkligen önskar skall ske. Hoppas det händer på riktigt, det vore rätt åt dom….

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/30/2017

   Ser att det verkar krylla av ”rasifierade” kussar och bruschor bland de som vill bli skickade istället.

   #skickademocksånärniändåhållerpå

   Svara
 2. Pelle2

   /  05/30/2017

  Som sagt var, varför inte ?
  Om dom nu vill bli skickade till Afghanistan och dom tar emot dom så kan vi väl göra det.
  För det första skulle dom nog inte bli emottagna rakt av och för det andra tror jag nog att många av godhetsapostlarna skulle hålla sig undan om de skulle bli erbjudna enkel biljett till Afghanistan.
  Helt otroligt löjligt som dom håller på. Har man inget asylskäl finns det ingen mänsklig rättighet som säger att man får uppehållstillstånd i något land bara för att man vill det.

  Skall också bli intressant att se vad godhetsapostlarna tycker när deras generösa flyktingpolitik börjar slå mot dom själva på allvar…

  Svara
  • De tycker att man ska höja skatten. De förstår inte hur ekonomiska faktorer hänger ihop.

   Svara
  • Svenne

    /  05/30/2017

   Ja, detta initiativet borde väl kunna kallas #autosatir… De blir säkert populära i Afghanistan, hijabkompetens har de säkert redan:)

   Svara
 3. Maria

   /  05/30/2017

  https://timbro.se/smedjan/darfor-flyr-de-ensamkommande-till-sverige/
  https://timbro.se/smedjan/nar-det-inte-racker-att-oppna-sina-hjartan/
  Bl.a. Arbogakvinnan kunde tälja guld genom sina privata HBV-hem. 70 000 kr för en placering per månad, varav familjehemmet fick 15 000. Själv gjorde hon en vinst på 3 miljoner på kort tid.

  Svara
 4. En stund där trodde jag att det stod #skickamejlistället… Gör de det till berörda myndigheter också och kämpar på andra sätt eller är det bara hashtaggande som gäller?

  Svara
 5. Rikard

   /  05/30/2017

  Hej.

  Helt enig med kampanjen, så länge det innebär att de byter medborgarskap med en kvinna från Afghanistan, Syrien eller liknande område och att den kvinnan har reella flyktingskäl.

  F*n, jag kan till och med tänka mig att strunta i flyktingskälen.

  Tänk om varenda batikhäxa, miljöpartistkärring av alla möjliga kön, Fi:sare, och liknande bortskämda medelklassrasister kunde exporteras med ration 1:1 mot kvinnor från de helveteshål vissa länder är.

  Om man ändå kunde folkomrösta på folkligt initiativ för detta!

  Hellre en afghansk kvinna som kan jämföra sitt nya liv (ingen anknytnings/anhöriginvandring dock!) och sin frihet med hur hon tidigare haft det, än sådant [otryckbart] som Schyman, Sima, eller Kawesa!

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • RP

    /  05/30/2017

   För att inte tala om vilken besparing det blir att bekosta en flykting istället för en kulturarbetare.

   Svara
 6. Jag tycker dessa ”skickamejare” tar sina små skyddslingar i handen och reser iväg med dem.
  Sedan får de införa sin feministiska och kanske till och med genuspolitik där på plats. Det blir jätte, jättebra. För oss i alla fall.

  Svara
 7. Bamse

   /  05/30/2017

  Helt av samma åsikt som två tidigare talare. Det här är nog det bästa förslag de här människorna (batikhäxor, Fi:sare med flera) någonsin har kommit med!

  Svara
 8. Jans

   /  05/30/2017

  Jag fattar inte…
  #Skickamejistället.
  De menar ju knappast vad de skriver så vad går det ut på. Personligen kan jag gladeligen tänka mig att skicka de som skriver så istället. Men då skall de naturligtvis gå med på att bli Afghanska medborgare och det kommer ju aldrig att hända. Inte en endaste en av de som skriver ”Skickamigistället skulle gå med på det. Tomma ord således.

  Apropå fusk med ålder. Det är nog bara att hacka i sig att den gamla fördomen om att blåögda människor är lättlurade inte är en fördom, här är ett annat exempel på hur lättlurade länderna i Norden är:
  https://www.flashback.org/t2835681

  Svara
 9. Jans

   /  05/30/2017

  Här verkar vi ha originalartikeln från Metro. Den talar inte om barn men fotot ser ut att vara tidningspapper så det kan mycket väl vara pappersupplagan och att texten sedemera ändrats:
  http://www.metro.se/artikel/spr%C3%A5kr%C3%B6r-ser-slutet-p%C3%A5-mp-strid-xt

  Svara
  • dolf

    /  05/30/2017

   skillnaden verkar i princip bara vara att de redigerat bort ”flyktingbarn” från texten (undrar varför).

   Svara
  • G

    /  05/30/2017

   Ja, det var från den artikeln jag tog bilderna som jag postade under förra blogginlägget, kunde iofs ha sparat artikeln redan då, innan någon var fram och redigerade bort ”flyktingbarn”!

   Svara
   • Jans

     /  05/31/2017

    Fascinerande med detta retuscherande av artiklar som media håller på med. Klar Sovjetvibb.

    Svara
 10. Leif

   /  05/30/2017

  #Skickamejistället
  Tröttsamma posörer! Väl medvetna om att deras uppmaning aldrig kan omsättas i verklighet.

  Svara
 11. #SkickaDemOckså… bara ett förslag.

  Svara
 12. michael.

   /  05/30/2017

  Personerna på bilderna är direkt ansvariga för välfärdsstatens nedmontering och våldtäktsepidemin som drabbat Sverige,för mig liknar bilderna foton på brottslingar.

  Svara
 13. Dreadlock

   /  05/30/2017

  Fascinerande. Verkligen häpnadsväckande. Vissa människor har verkligen en skruv lös och vill inte tro på verkligheten trots att de är till hundra procent överbevisade. Kanske Yuri Bezmenov , den gamle KGB-agenten hade fullkomligt rätt när han påstod att en rätt stor del av alla som går igenom en utbildning i väst som präglas av postmodernt relativiserande , samt marinerats i snart 20 år av kulturbilagorna av våra tidningar, till slut skapade en människa som är så full av rättfärdigt ovetenskapligt snömos, att de till slut tar kål på sig själva när verkligheten mular ner obekväma fakta rakt in i fejjan. Inte ens när ensamkommande flyktingbarn till största majoriteten är en bra bit över 18, så kan inte dessa individer ta in sanningen. De är dömda till en dogmatisk tillvaro. kan inte förutse orsak och konsekvens, än mindre bidra till ett produktivt samhälle där alla individer får exercera sin rätt att verkar fullt ut. Högt som lågt.
  Ett gäng av indoktrinerade pappa-staten blodiglar.

  Westerholms syn på saken :
  https://ledarsidorna.se/2017/05/aldersbestamning-av-ensamkommande-unga-en-ny-historia-skrivs/

  Svara
  • Jans

    /  05/31/2017

   Det talas ju om att hemskickandet av hazarer är ett historiskt misstag men alla som kan tänka lite längre inser ju att det stora misstaget är att släppa in mängder med människor med ytterst tveksamma asylskäl och förleda dem att – helt i enlighet med de sagor flyktingsmugglare berättar – tro att de har ett liv i sus och dus att vänta.

   Ensamkommandevågen är det ena av dessa misstag. Det andra tycker jag är att ge alla syrier, helt utan urskiljning, uppehållstillstånd. En stor mängd Assadmotståndare med förmodligen en betydande andel fundamentalister. Nu finns fler syrier än finnar i Sverige och eftersom de tidigare syrierna främst är kristna har vi bäddat för konflikter här i Sverige.

   Som om det inte räcker med sympatisörer som lurar hundratals miljoner av staten i momsbedrägerier och skickar till terrororganisationer eller s.k. hemvändare.

   Misstagen är många men att skicka hem afghaner som ljugit om sin ålder är inte ett av dem.

   Svara
 14. MiT

   /  05/30/2017

  ”Vi har ingen statistik över den faktiska åldern på ensamkommande. Min bedömning – grundad på samtal och personliga undersökningar av mer än 100 ensamkommande barn i skolan – är att uppemot 40 procent kan vara 20–25 år gamla, och en liten grupp är i 30–40-årsåldern.”
  http://www.lakartidningen.se/Opinion/Debatt/2016/09/Oetiskt-att-inte-aldersbestamma-flyktingbarn/

  Svara
  • Jans

    /  05/31/2017

   Man kan inte klandra dem men man kunde ju önska att de trätt fram tidigare och läst lusen av barnläkarföreningen. Men det hade blivit en skitstorm utan like med Viktor Banke som härförare såklart. Det är befriande att se hur vinden sakta vänder, det kanske finns ett litet hopp att de mest ansvariga en dag kommer att få stå till svars för vad de gjort. Lurat hela svenska folket och vädjat till vår sympati på falska premisser. Skadan är irreparabel för dem som inser hur lurade de blivit.

   Svara
 15. Kalle

   /  05/30/2017

  #skickahemvuxnamän

  Svara
 16. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
  • En sjuk syster

    /  05/31/2017

   He, he!
   Hur kan då de som inte ”definierar sig genom kön” kalla sig för kvinnor och inte hen?

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/31/2017

   Äntligen! Catriarkat

   En feministisk, separatistisk konstagentur saknas på marknaden, därför öppnar de digitala dörrarna till Sveriges enda agentur som är inriktad till att förmedla samhällsreflekterande och normkritisk visuell kommunikation. Femart jobbar för en mer rättvis och jämställd bransch, där normkritik och mångfald är ledord. Allt i Femart är genomtänkt, från att det drivs av en demokratiskt vald operativ grupp till att typsnitt som används på http://www.femart.se är feministiska.

   En får väl anta att ”Aryania” konstaktivistgrupp bara för blonda blåögda cismän hade varit ok det med.

   Laganda och pepp är buzzord i det moderna samhället, säger Gabriella Riddez, grundare av FemArt.

   Poe’s law… 😦

   Svara
   • Grodan Boll

     /  05/31/2017

    Jag är dock helt införstådd i deras konst 😀

    Svara
 17. Leo Samson

   /  05/30/2017
  Svara
 18. Dreadlock

   /  05/30/2017

  Lena Mellin ( Något slags tyckare) slår oss med häpnad över den djupa medicinska kunskap hon fick tillgång till under sin 3-åriga utbildning till Journalist i Stockholm för ett halvt århundrade sedan.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/nyheter/kolumnister/a/5X5zO/lena-mellin-ni-jublar-i-fortid–eller-mot-battre-vetande?ref=yfp

  ” Ni jublar i förtid, eller mot bättre vetande” heter mästerverket till kolumn. Det är elakt . En medicinare av Lenas kaliber skulle aldrig ställa grupp mot grupp… Den hippokratiska eden är väl det första man får ta sig till livs, även inom ramen för en 3 årig journalist utbildning.

  Svara
  • Jans

    /  05/31/2017

   Det hela är mycket enkelt. Skriver man enbart texter så behöver man faktiskt aldrig ställa grupp mot grupp och prioritera. Alla får vara med i en text om man så vill. Det är bara att skriva det: ”alla får vara med, alla får pengar, alla får flytta hit, allt åt alla”.
   Lätt som en plätt.
   Lite svårare för oss som jobbar med konkreta saker, där funkar inte allt åt alla i praktiken men det behöver inte en självgod kolumnist bekymra sig om ifall hon inte orkar.

   Svara
 19. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
 20. Pelle2

   /  05/30/2017

  OT:
  Bloggaren No size fits all skriver om pansargeneralen och fascistjägaren Arnstads jämförelser mellan de finska krigsbarnen och de ensamkommande flyktingarna i vår nutid.
  Läs och begrunda…
  https://hagwall.wordpress.com/2017/05/30/om-de-finlandska-krigsbarnen-i-dagens-migrationsdebatt-fakta-och-fiktion/

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/30/2017

   Det finns många som Arnstad som envist bankat in falsifierade budskap och knådat in detta in i samhällskroppen.

   Att de blivit systemfarliga på kuppen kanske inte ens dem räknat med. Men nu har vi hela manegen krattad för en riktig gruvlig uppgörelse i.o.m. att både (s) och (Mp) med diverse oppositionspartier ( C) avslöjade som fullständigt inkompetenta kandidater för en representativ demokrati.

   När det enda partiet som kommunicerar svårigheterna , är det mest hatade… Då har vi RIKTIGT stora problem .

   Svara
 21. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
  • G

    /  05/30/2017

   Fi:are…

   Svara
   • Pelle2

     /  05/31/2017

    Nej, Islam är ingen svensk religion och det är väl för övrigt ingen av de andra religionerna heller förutom möjligen Asatron..
    Relativister som Arnstad kämpar hårt för att relativisera islamismen,,,

    Svara
    • Jans

      /  05/31/2017

     Nej, asatron är inte svensk. Sverige fanns inte då norden var asatroende. Lite grand på slutet var nationen i vardande. Dessutom har asatron sina rötter ytterst i indisk mytologi precis som svenskan har sina rötter i indoeuropeiska från ungefär samma region. Så det blir lite som kulturelativisterna säger, inget är svenskt. Eller så accepterar man att en semitisk religion som sedemera muterade in i det romerska riket och sedan moderniserades parallellt med samhällsutvecklingen är en del av Sverige och därmed svensk. Islam kvalar av naturliga skäl knappast in som en svensk religion på långa tider. Den har väl i princip inte visat ett enda tecken på att ha anpassat någonting alls till Sverige än, det kommer att ta hundra år minst.

     Svara
   • Kalle

     /  05/31/2017

    Precis som Pizza och falafel!

    Svara
   • Daniel

     /  05/31/2017

    Baklava? Det är vad man får när man käkat rejält kryddstark mat, eller?

    Svara
  • Dreadlock

    /  05/30/2017

   Saudi skickade en begäran om att få bygga en moské i en förort till Moskva till ryska myndigheter, ett antal år sedan.
   Den ryska myndigheten svarade : Jättegärna, men bara om vi får bygga en rysk-ortodox kyrka i Ryhad ( Saudis huvudstad) som motkompensation.

   Det blev ett bestämt Nej Tack.

   Så varför får muhammedaner bygga sina moskéer i väst , men inte en endaste kristen kyrka byggs i MENA-länder som kompensatoriskt kulturutbyte ? Är kulturministern ( A. Bah) underrättad ? Det borde ju ligga på hennes bord. Det finns gott om kristna i mellanöstern som just nu diskrimineras och tvingas gömma sig för självutnämnda bödlar. Är det den kulturen som vi vill skall rota sig här i väst ?

   Svara
   • Pelle2

     /  05/31/2017

    Klockrent agerande av Ryssland. Det visar vilka hycklare åtminstone vissa muslimer är..

    Svara
  • Bamse

    /  05/31/2017

   Kulturell appropriering!

   Svara
 22. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Kan tänka mig vilken soppa av radikalfeminism,postmodernism och identitetspolitik det kommer att bli..

   Svara
 23. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
  • Liten

    /  05/30/2017

   Mmm, men så var ju det barn också till skillnad mot nu.

   Svara
  • De hade inga krav. Ingen som tog mot fick betalt. De flesta åkte hem efter några år. Några adopterades av barnlösa.

   Svara
   • Jans

     /  05/31/2017

    Plus att vi redan idag märker tydligt att det med de nuvarande ”barnen” inte går bra. Han skjuter ju sig själv i foten.

    Svara
  • Olof

    /  05/31/2017

   ”– Det är inte rättvist. De sålde alla sina saker och kom till Europa med mycket hopp, säger Jamshid Ahmadi.”

   Och som jag kommer ihåg så var det bara ett fåtal SD’are som var ärliga med dem och försökte dela ut flygblad i sydeuropa som förklarade verkligheten. Vilket de fick rätt mycket hat för.

   Jag önskar att de vidriga ‘godhetsknarkarna’ kunde sluta försöka förstöra mer av människors liv med sina jävla lögner. Det finns inga jobb, inga bostäder, inga framtida partners, inget hopp, ingen framtid, _ingenting_ för de allra flesta av dessa killar här. Har de _tur_ skulle de växa upp som småkriminella med svartjobb på botten av samhället i en misär utan möjlighet att ta sig ur.

   För tusan, se till att de kommer till länder där de har en framtid och sluta ljug dem rakt upp i ansiktet.

   Svara
 24. Senior

   /  05/30/2017

  #mensåbytidentitetmedflyktingendåochåkistället
  #neheintedet
  #jävlahycklare

  Svara
 25. G

   /  05/30/2017

  ”Ny sajt folkbildar med rasistiska stereotyper

  Runt 100 forskare, pedagoger, författare och historiker är inblandade i projektet Bilders makt som sjösätts på nätet under tisdagen

  På den nya sajten Bilders makt ligger tusentals rasistiska och stereotypa bilder samlade. Bilder som i vissa fall reproducerats så länge som två tusen år, men som nu sätts i historisk kontext som berättar bakgrunden till bilderna.

  – Ett återkommande tema i alla de stereotyper som vi skriver om är att man framställer människor som odjur. Som spindlar, ormar som bläckfiskar. Det är ett påstående om att vissa människor inte är människor, säger Moa Matthis, författare och en av sajtens redaktörer.

  De rasistiska och antisemitiska stereotyperna avhumaniserar och särskiljer. På sajten är det framförallt stereotyper av samer, romer, muslimer, judar, svarta och öst-asiater som analyseras.”
  https://www.svt.se/kultur/konst/ny-sajt-folkbildar-med-rasistiska-stereotyper

  Svara
  • Daniel

    /  05/31/2017

   ”Ett återkommande tema i alla de stereotyper som vi skriver om är att man framställer människor som odjur. Som spindlar, ormar som bläckfiskar. Det är ett påstående om att vissa människor inte är människor, säger Moa Matthis, författare och en av sajtens redaktörer.”
   Just ja…

   Svara
   • Jans

     /  05/31/2017

    Den som är fri från synd kastar första stenen heter det men det missade visst forskarna.

    Svara
 26. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
  • Rikard

    /  05/30/2017

   Hej.

   Våldtäktsman blir våldtäktshen.
   Gärningsman blir gärningshen.
   Barnmorska blir barnhenska.
   Förstföderska blir försthenerksa.

   Och transsexuella kan inte längre genomgå könskorrigering eftersom den sociala konstruktionen kön är valbar, så hela den verksamheten inom vården kan läggas ner.

   Idiot är inte ett ord jag gärna nyttjar, men här vill jag kalla dessa språkets fascister för idiothen.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Malin Siwe på Expressen skrev en bra ledare om politiseringen av språket och några av de följder det får.
   http://archive.is/C6TQi

   Svara
 27. Senior

   /  05/30/2017

  Detta påminner mig om en skribent på en av kvällstidningarna som mer eller mindre krävde att bli tvångsdeporterad till en förort för att bekämpa segregrationen.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  05/30/2017

   Men som istället köpte en ännu större, mångdubbelt dyrare lägenhet på en av de populäraste adresserna i stan…

   Svara
   • Jans

     /  05/31/2017

    Och trots sin vithet och överordning tackade ja till det upphöjda och ytterst eftertraktade jobbet som kulturtant i tv.

    Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Lina Thomsgård satt ju på Fittcafét på Södermalm och önskade bli deporterad till Barkarby om jag inte minns fel för att sedan köpa en bostad på Södermalm…
   Det är många av godhetsapostlarna som lever på ett helt annat sätt än det dom predikar att andra skall göra..

   Svara
 28. G

   /  05/30/2017

  ”C More ska hbtq-certifieras

  Jargongen inom sportvärlden behöver lyftas och pratas om. Därför väljer C Mores sportredaktion att hbtq-certifieras.”
  http://www.gp.se/sport/c-more-ska-hbtq-certifieras-1.4313754

  Katjing RFSL!

  Svara
 29. G

   /  05/30/2017

  ”Tålamodet med Anna Kinberg Batra krymper i takt med de sjunkande opinionssiffrorna.

  Nu ifrågasätts hennes framtid som moderatledare internt, uppger flera moderatkällor för Expressen på tisdagskvällen.

  – Anna Kinberg Batra kommer ryka. Frustrationen är för stor, ledarskapet försvagat och kommunalråden är förbannade. Hon ryker innan valet, säger en uppgiftslämnare.”
  http://www.expressen.se/nyheter/interna-kritiken-kinberg-batras-framtid-hotad/

  ”Tunga företrädare för Moderaterna arbetar aktivt för att få bort Anna Kinberg Batra som partiledare.

  Flera inom partiet uppger att avgångskrav kan komma redan de närmaste dagarna, och att försök nu görs för att få henne att avgå självmant. Det kan Di avslöja.”
  http://www.di.se/nyheter/interna-forsok-att-falla-batra/

  Svara
  • G

    /  05/30/2017

   Svara
   • Pelle2

     /  05/31/2017

    Tja, M är åtminstone ärliga när dom säger sig vilja samarbeta med Sd i sakfrågorna medan S drar nytta av Sd för att driva igenom sakfrågor utan att erkänna det…

    Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Hoppas verkligen AKB har förstånd nog att avgå. Hon måste ju inse att hon är körd om hon har någon form av intelligens..

   Svara
 30. Svenne

   /  05/30/2017

  Läs ‘rant’!

  Svara
 31. G

   /  05/30/2017

  Svara
 32. G

   /  05/30/2017

  facebook.com/ivar.arpi/posts/10154462120391218?pnref=story

  Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Esbati och Sima är oförmögna att se ironin i att dom avkräver andra ansvar för vad anonyma människor skriver i kommentarer i sociala medier medan dom själva inte anser sig behöva ta ett ansvar för vad dom själva skriver.Hycklare är vad dom är.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  05/31/2017

   Esbati kan vara en av de mest ohederliga debattörer vi har. Jag har sedan några år tillbaka slutat läsa/lyssna på honom, då hans fulretorik bara gör mig förbannad.

   Jonas, Dinamarca m.fl. går alldeles utmärkt, men den människan tål jag inte.

   Svara
 33. G

   /  05/30/2017

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/31/2017

   Svårt detta… Jonas Lundgren kallar sig själv för ”charmig kommunist och sekulär feminist” och kritiserar bidrag till salafistiska organisationer

   Äsch, skit samma. Min fiendes fiende, blev plötsligt en bundsförvand.

   Svara
 34. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
 35. MiT

   /  05/30/2017

  Svara
  • G

    /  05/31/2017

   Nja, känns lite konspirationsteori 😛 över det där, iaf ang arhive.is, senaste månaden (kanske något längre) har just network errorn som syns ovan hänt på alla artiklar jag försökt spara på archive.is från e.g dagenssamhälle.se, även SvD har det varit problem med längre än så, men tror inte det är ”swedish government” som är problemet i detta, mer sajterna som blockerar archive.is på något sätt, hur som helst mycket irriterande, hoppas det löses snart.

   twitter.com/archiveis

   Någon med twitter kan ju kanske fråga archive.is på twitter om det finns något de kan göra från sin sida så att alla sajter åter går att spara.

   Svara
 36. G

   /  05/30/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Bra skrivet av Sakine !
   Så jävla bra att hon t.ex avslöjar hycklaren och lögnaren Schyman som helt ogenerat numera ljuger om att FI alltid har varit emot hedersvåld.

   Svara
 37. Svenne

   /  05/30/2017

  SVT Text ‘väger ord på guldvåg’…

  Svara
 38. G

   /  05/30/2017

  Svara
 39. Svenne

   /  05/30/2017

  Ganman förklarar… #satir

  Svara
 40. G

   /  05/30/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Det var nog alternativ fakta som Lindberg menade..

   Svara
 41. Svenne

   /  05/30/2017

  Jämställdhetsmyndigheten annonserar hos Rf… (JM svarar i tråden.)

  Svara
  • Pelle2

    /  05/31/2017

   Vem är förvånad ?
   Det är ju självklart att välja orättviseförmedlingen till att rekrytera människor med rätt politiska åsikter som skall besätta platserna på den nya propagandamyndigheten.
   Vilka är mera lämpade ?
   Det hade väl dock varit självsanerande i alla fall för ingen med fel ideologi hade kunnat vara kvar någon längre tid om dom blev avslöjade…

   Svara
 42. G

   /  05/30/2017

  Svara
 43. Svenne

   /  05/30/2017

  GP: Religion på arbetsplatsen är ingen rättighet

  Svara
 44. G

   /  05/30/2017

  😀 lol!

  Svara
  • entreprenör

    /  05/31/2017

   Blir mer och mer förbannad. Att de inte skäms! De borde be om ursäkt för eländet och oredan de ställt till med.

   #Skickamejistället – Omskrivning för personer vars enda sysselsättning är att hitta olika sätt att dia staten på pengar. Dvs pengar som inga av dessa har en minsta aning om var de kommer ifrån, och ännu mindre varit med om att skapa eftersom de flesta öht aldrig känat in en krona till statskassan.

   #Skickamejistället – För alla curlade ignoranta godhetsposörer som inte fattar/eller ens behövt fatta grundläggande ekonomi är de lätt att yla om kommunism och rösta på F!, V, Mp.

   Svara
 45. G

   /  05/30/2017

  ”Ledare: Lögnerna om ålder visar på ett haveri”
  http://www.expressen.se/ledare/lognerna-om-alder-visar-pa-ett-haveri/

  ”KGB: Felbestämning av åldrar en enorm merkostnad”
  http://www.expressen.se/kronikorer/k-g-bergstrom/felbestamning-av-aldrar-en-enorm-merkostnad/

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/31/2017

   Jaha, nu när t.o.m. KGB tagit fatt i kritiken mot den slappa ålderbestämmelsen , så kommer det att inhösta en försvarlig skörd av politiska sluthuvuden som grillas inför öppen ridå. Den mannen tar sällan fel.

   Svara
 46. Rikard

   /  05/30/2017

  Hej.

  Motangreppet mot resultatet av åldersbestämning är på gång – retoriken kommer att låta så här:

  ”Självklart ha de ljugit om sin ålder – de fruktar ju för sina liv! De säger ju själva att de har flyktingskäl och därför kände sig tvungna att ljuga om sin ålder för att få stanna; annars hade de ju inte ljugit.”

  Repetera i olika permutationer så att frågan aldrig blir:

  ”Har de kunnat bevisa sin status som flykting?”
  ”Har de agerat i enlighet med relevanta flyktingkonventioner (första säkra land etc)?”
  ”Har de kunnat styrka sin identitet?”

  Jag förutspår en formlig orkan av förföljelser och även våld mot de som påpekar den pågående katastrofen. Företrädare för det onda partiet, bloggare, och skribenter i fria media kommer att utsättas för en total smutskastningskampanj utan dess like komplett med överfall, misshandel, vandalisering, förföljelser och kanske även mord.

  Det är så det låter från vänsterpartiets ungdomar, från blandade svartröda så kallade autonoma, från Antifa, och även från SS Ungdom:
  Överfall, förföljelser och våld är inte brott utan ”antifascistiskt självförsvar”.

  Om dessa lyckas värva den organiserade brottsligheten i invandrarområdena till hjälp…

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare

  Svara
  • Dreadlock

    /  05/31/2017

   Tror inte att det blir så lätt att kunna tippa över opinionen till en bred front av totalförsvar. Dels så finns det en kritisk massa som inte riktigt reagerat inför ett välfärdssystems ändliga resurser , men som någonstans hade ett undangömt tvivel. Dels så blir det nu lättare att få takhöjd i diskussionen om vad vi som sekulärt samhälle egentligen mäktar av.

   I princip så kommer ju detta alldeles för sent. Och personligen funderar jag fortfarande över hur den plötsliga vändningen realiserades. För bara sex månader sedan så avfärdade man vartenda försök av fristående tänkare att göra en budget i kronor räknad, för vårt extensiva invandringsprogram.

   Så. Stockholmsattentatet blev den utlösande faktorn ?

   Och nu tävlar alla om uppmärksamhetens strålkastarljus för något de inte trodde på för 6 månader sedan ? We are in deep shit.

   Svara
   • Rikard

     /  05/31/2017

    Hej.

    Ta inte illa upp om jag kallar dig optimist (jämfört med mig) men jag ser ingen omsvängning än så länge.

    Jag ser provpratande och testballonger på sin höjd.

    Ord från en undersåte kan vara dyra, och guld värda, men ord från en makthavare (även medial) är mindre värda än handlingen och dess konsekvens.

    Jag tror att de små sprickor i fasaden som nu syns är som sagt att man testar vattnet inför valet; hur skall tonen sättas för att locka röster som annars kanske går till det onda partiet, samt ett sätt att försöka stoppa kritiken innan den fortsätter till krav på ansvar från samtliga i beslutande ställning från massinvandringsvansinnets början.

    Väl den genomsnittlige medborgarens kunskaper om situationen är sådana att denne inte bara reagerar som nu känslomässigt (och upplever en frihet i att få ta ut större svängar i den socialdemokratiska tvångströjan – tack Stefan Sauk för bilden!) utan börjar ställa spetsiga frågor baserat på vad som faktiskt skett inom myndigheter, media och politik kan det inte bara bli fråga om omvälvningar inom maktbalansen utan av själva det politiska systemet. Därav alla utom ett partiers strävan efter att både kritisera varandra (i media) och sträva efter samarbete (i realiteten).

    Ilska är bättre än rädsla; vågar svensken inte bara vara bitter utan även vara arg, och agera på sin ilska finns det hopp.

    Nu är vi där vi är, med bara dåliga lösningar kvar hur man än ser på saken.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
 47. Embryo

   /  05/30/2017

  ”Bland ensamkommande är genomsnittsåldern strax under tolv år medan det är 8,5 år för gruppen utrikesfödda som helhet, säger Hans Grönqvist.”

  Snacka om att TT förvanskat/missförstått innehållet i rapporten. Vem som helst förstår ju att den där texten är osann. TT har bekvämt nog ”glömt bort” att ange att datan gäller för när elever i årskurs 9 anlände till Sverige. Uppgav de alltså att de var i gymnasieålder när de anlände till Sverige är de ö.h.t. inte med i statistiken.

  Svara
 48. MiT

   /  05/31/2017

  Svara
 49. G

   /  05/31/2017

  Såg detta i 22-sändningen på TV. I inslaget säger han att han tror många i Sverige känner sig Kränkta (kära nån!) över Trumps negativa bild som han uttalat och spridit om Sverige haha! 😛 Nej, jag tackar honom faktiskt, det är slut med att sopa alla problem som skapats under mattan. Nu är Sverige på kartan och inte bara för positiva saker, utan även tack vare #detnyalandet! Att jag skulle blivit kränkt av detta är ett påstående om något, och om Trumps s.k ”påhopp” var löjligt enligt initiativtagarna så vet jag inte vad jag ska säga om det här fotoprojektet.

  ”Fotografer bemöter Trumps påhopp på Sverige

  Donald Trumps numera välkända ord om vad som ”hände i går i Sverige” har lett till många frågor och en hel del skämt. Möjafiskaren Lasse Johansson är en av de som genom 100 svenska fotografer bemöter Trumps famösa påstående i fotoprojektet ”Last night in Sweden”.
  http://www.tv4.se/nyheterna/klipp/fotografer-bem%C3%B6ter-trumps-p%C3%A5hopp-p%C3%A5-sverige-3918364

  Svara
  • Jans

    /  05/31/2017

   De är ju dumma i huvudet. Trump säger ju mängder med ogenomtänkta saker och den allmänna bilden är ju att de flesta medier i de flesta länder inte betraktar det han säger som sant. Om man då går ut stenhårt som dessa gör för att förneka att det Trump säger är falskt riskerar det ju att få motsatt effekt. – Hmm… oj vad de tar i, kanske låg något i vad Trump sade om Sverige trots allt?

   Fast i grund och betten handlar det sällan om Trump, det är väl ett sätt att synas och äska pengar hos det svenska skattefinansierade kulturarbetarskrået i vanlig ordning.

   Svara
   • Jans

     /  05/31/2017

    — för att förneka att det Trump säger är sant — menar jag naturligtvis som ni förstår.

    Svara
 50. Svenne

   /  05/31/2017

  Ganman förklarar… #satir

  Svara
 51. entreprenörerna

   /  05/31/2017

  Hanna Stjärne har som bekant sabbat Public service utom räddning, ”Fri television” dvs ”oberoende” vänster i Sverige har bytts mot fullfjädrad ”identitetspolitik” och vänsterextremism efter att feminist-Hanna blev satt på posten (hur gick den tillsättningen till egentligen?).

  SVT består nu i princip av tre UR-kanaler som parallellt pumpar ut div socialistiska bestyr och nonsensämnen på nån sorts lokal-tv-nivå. I detta sammanhang är UR förstås är ett kapitel för sig, betänk att man bara några år tillbaks hade teman där man helt öppet berömde socialistiskt jordbruk i Kuba och hade div planekonomiska hyllningar till Chavez.. Dessvärre kan man rätt snabbt konstatera att retuscheringen varit flitig de senaste åren, inte minst sen genomklappningen av Venezuela har mängder av klipp och program av ngn anledning försvunnit. (även svt är inne och efterhandsredigerar i gamla artiklar utan att ändra datumet)

  Dock hittade jag ett guldkorn, vilket alltså handlar om promille i UR:s fall (om än undangömt, bruten länkning etc) men ännu inte censurerat: Hedersrelaterat våld av Mikael Kurkiala:

  https://urskola.se/Produkter/157777-UR-Samtiden-Polisforskning-pagar-Hedersrelaterat-vald

  Svara
  • entreprenörerna

    /  05/31/2017

   I det här fallet ett verkligt guldkorn, han kritiserar Sahlin och var långt före!

   Svara
 52. MiT

   /  05/31/2017

  Svara
 53. MiT

   /  05/31/2017

  *https://www.facebook.com/myrannen/posts/10155393554974343*

  Svara
 54. G

   /  05/31/2017

  ”Komiker pudlar efter Trumpskämt”
  http://www.gp.se/n%C3%B6je/komiker-pudlar-efter-trumpsk%C3%A4mt-1.4314168

  ”‘I went way too far’: Kathy Griffin apologizes for Trump ‘beheaded’ photos”
  https://www.usatoday.com/story/life/tv/2017/05/30/kathy-griffin-stirs-fury-pic-holding-mock-decapitated-head-donald-trump/102321134/

  Svara
  • Svenne

    /  05/31/2017

   Så sjukt, och så låg nivå. ”Komiker”.

   Svara
 55. Jans

   /  05/31/2017

  Två talande reaktioner från personer i asylindustrin i denna artikel.
  https://www.svd.se/alderbedomningarna-manga-bedoms-vara-vuxna

  Asylrättsjuristen Viktor Banke:
  ”Det känns inte bra att det fortfarande kvarstår farfrågor (sic!) om metodens exakthet, säger han.”
  Exakt har den väl vad jag förstår inte utgett sig för att vara. Det handlar ju enbart om att säkerställa om en person är äldre än 18 år. Hans farhågor är nog främst ekonomiska eftersom detta hotar hans bransch; asylindustrin.

  Daniel Salehi, processledare på Migrationsverket:
  ”Dessa ärenden har redan valts ut eftersom åldern inte kunnat styrkas. Om samtliga asylärenden om ensamkommande skulle få genomgå en medicinsk åldersbedömning så skulle vi sannolikt få ett annat resultat, säger han.”
  Processledare Daniel försöker få oss att tänka att alla barn redan sorterats bort medan det nog i själva verket är precis tvärt om, de som säkert är vuxna och vet att de inte har en chans har förmodligen avstått att testa sig eftersom det inte styrker deras sak. Alla som sett bilder på ensamkommande vet att det knappast är de under 18 år som verkar dominera i bilderna. Lägg för övrigt märke till den mycket industriellt klingande titeln – processledare – det handlar verkligen om en storskalig industri.

  Svara
  • Jag gissar på att man hellre friar än fäller i sådana här fall – t. ex. faller det sannolika åldersspannet någonstans mellan 17-21 år så väljer man hellre 17 år än 21.

   Sedan så ligger siffrorna 7-8 av 10 helt i linje med våra grannländer som har gjort ålderstester. Varför tror man konstant att Sverige är unikt och särskiljer sig från andra länder? Det är ju samma sak i tiggarfrågan där bland annat Europol och människorättsorganisationer har varnat i åratal att kriminella nätverk ligger bakom mycket av tiggeriet i Europa, men man försökte övertala sig själv att det absolut inte var så i Sverige…

   Svara
  • Rikard

    /  05/31/2017

   Hej.

   Hypotes:

   Att ålderstester görs ö.h.t tillser att det inte blir någon debatt om att majoriteten saknar flyktingskäl samt har passerat andra säkra länder på vägen till Sverige.

   Det viktiga för våra härskare är ju att sådana som Banke, Arnstad, Ernman, Hübinette, Löfven, Reinfeldt, Norberg, med flera alltid har haft rätt – inte vad som faktiskt är, var och kommer att vara.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 56. MiT

   /  05/31/2017

  Svara
  • Jag skulle gärna vilja att det tillfälliga boendet dit jag lämnar min sjuka svenska sambo (släkten har bott här sedan vallonerna) en gång i året skulle kännas som ett hem, svenskt sådant, och att personalen skulle prata bra svenska. Men det är för mycket begärt. Dessutom rasistiskt. Man ska inte klaga.
   Tydligen går det bra om du är en invandrare av nyare tid.
   Det finns många ”kulturboenden” för invandrare men inte svenska. Svenska gamlingar är ute. Bäst att de dör lite snabbare.

   Svara
  • Jans

    /  05/31/2017

   Företaget gjorde 9 miljoner i vinst förra året och VN:n bor flott i Vasastan. Är det våra skattepengar månne? Svaret är trolign ja, samtidigt som de stänger BB i Norlland. Men Schyffert får ju sin pizza så…
   Det konstigaste är att sidan är på svenska. Varför är den inte på arabiska?

   Svara
 57. MiT

   /  05/31/2017

  Svara
 58. MiT

   /  05/31/2017

  Svara
 59. MiT

   /  05/31/2017

  I nov 2015 så utestängde Centerpartiet sin ENDA nyktra riksdagsledamot vad gäller migrationsfrågor. Man undanhöll dessutom medvetet viktig information från honom i de här frågorna…
  https://toklandet.wordpress.com/2015/11/12/extremistparti-utestanger-riksdagsledamot/

  Svara
  • Jans

    /  05/31/2017

   Bra, det finns ju alternativ till Apoteket numera. Kronan, Hjärtat m.fl.

   Svara
 60. Svenne

   /  05/31/2017

  Skrålla ner lite så ser du bilden, som är riktig:

  https://www.metro.se/artikel/spr%C3%A5kr%C3%B6r-ser-slutet-p%C3%A5-mp-strid-xt

  Svara
 61. Har länge noterat hur du systematiskt försvårar källgranskning för den ev. kritiska läsaren, som inte ”med hull och hår” sväljer allt du skriver, genom att du länkar till dina tidigare blogginlägg och inte sällan skriver ”spår av fejk”. Varför gör du så, förutom i syfte att få fler klick och ”likes”? Eller är det en anledning, som talar för sig själv? Vill du inte att din blogg ska bli tagen på samma allvar, som dess namn antyder och gör sig förtjänt av (spår av ironi kan förekomma där)?

  Svara
  • MiT

    /  06/01/2017

   Men va? Försvårar källgranskning genom att jag länkar till äldre inlägg som har med det jag skriver om nu att göra? Driver du med mig? Eller förstår du verkligen inte?
   Förstår du verkligen inte heller varför jag skriver ”Kan finnas spår av fejk”? En hemlis, jag skriver så för att det inte är någon äkta text utan något som jag har hittat på. Men den ligger så nära vad som skulle kunna vara verkligheten, från t ex Miljöpartiet, att jag skulle lura folk att det var på riktigt om jag inte skriver att det är fejk…
   Men att jag länkar äldre inlägg som har med ämnet att göra är alltså enligt att systematiskt försvåra källgranskning? Trots att jag alltid länkar originalkällan till allt jag skriver (kan ha missat någon gång kanske…)?
   Du är inte frisk om du tror nåt sånt…

   Svara
 62. Lars

   /  06/01/2017

  Hashtagen borde heta #skickamigmed
  Lika bra att göra sig av med dödköttet i samma veva!

  Svara
 63. Mikael Falkman

   /  06/01/2017

  Skicka dom då!

  Svara
 1. Predatorer | WTF?
 2. #rörinteminthailändska för #vistårinteut om ni gör det! | WTF?
 3. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 5 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: