Svenska Självhatsdagen

Idag är det 6 juni, självhatarnas nationaldag. Den bara råkar sammanfalla med Sveriges nationaldag men hade också råkat sammanfalla med vilken dag som än hade varit Sveriges nationaldag. Idag excellerar självhatarna på ledarsidorna, i krönikorna, på TV, på twitter osv. Det är deras dag idag.

Ja till och med världens allra bästaste historieprofessor ger på twitter en lektion

Så ska man göra på nationaldagen tycker historieexperter!

En bonus från Stefan Löfvens alldeles egna historieexpert

när han jobbar på relationerna med vårt östra grannland!

Lena Ag från Kvinna till Kvinna har skrivit en debattartikel som inte med ett enda ord nämner det som händer i förorterna som ett problem. Inte ett enda ord om att de som man värnar så hårt i själva verket är extrema nationalister. Men inte för Sveriges väl utan för andra länder. En del av dem vill skapa ett eget land, ett kalifat för att sen gå vidare och införliva alla i det. De som inte vill? Chop chop bara…

I dag på nationaldagen vill vi hylla alla dem som vill verka för det inkluderande, jämställda och jämlika Sverige. Ett land där fundamentet måste vara alla människors lika värde och rättigheter.

Hela hennes debattartikel har en underliggande ton MOT Sverige och svenskarna. Just idag var bästa dagen för sånt eftersom det ju är självhatarnas dag. Hon vill avskaffa Sverige som nation och tror att alla kan leva lyckliga som en enda stor familj. We shall overcome! Kumbaya!

Regeringen Reinfeldts alldeles egna speciella expert på män twittrar lite kryptisk om gula och blå färger. Länken i tweeten går till den här bilden:

Vad han menar med detta vet nog bara han själv.

Bonus med regeringen Reinfeldts expert på män

när han firar Heterohatets Dag. Det börjar ca 35 sek in.

Ännu ett exempel på hur man firar Självhatets Dag, från Irena Pozar.

Kristina Lindquist från DN är såklart en självhatare av rang! Såna är viktigt att bjuda in till morgonsofforna varje vecka! (Klicka på tweeten för att se klippet). Hon är så inne i att få missionera självhatet att hon inte ens märker när en sarkasm kastas i ansiktet på henne av han med det rufsiga håret.

Sen när folk säger att hon beter sig som en idiot så blir hon automatiskt ett professionellt låtsasoffer, det allra finaste man kan vara i samband med Sveriges Självhatsdag!

Så där har det sett ut på sweden.se när det gäller nationaldagen i ett par år nu. sweden.se är också en del av Svenska Institutet… Kan inte de med andra hudfärger få symbolisera Sverige då? Självklart kan de det! Men det är lite typiskt att detta är den ENDA bilden som symboliserar Sveriges nationaldag. Speciellt när man vet att det KRYLLAR av självhatsaktivister på Svenska Institutet… Man måste inte göra dagspolitik av det vilket är uppenbart att man gjort högst medvetet när man ser bilden ovan. Man kunde lätt haft en tvådelad bild. Eller flera bilder. Men det valde man inte utan man valde just den enbart.

Po Tidholm har varit med och skrivit om de olika svenska högtiderna. Söker man på Po Tidholm här på bloggen så dyker det upp en hel del som visar var han befinner sig.

När det gäller nationaldagen, man MÅSTE inte fira och gå runt och vifta med flaggor om man inte vill. Man måste inte ens gilla Sverige vilket är uppenbart att många journalister, krönikörer, offerk… kulturkoftor osv inte gör, de hatar Sverige av någon anledning. Men inte tillräckligt mycket för att dra till något annat land. Antar att inga andra länder tillåter dem att sitta och vara idioter i morgonsofforna varje vecka eller låter dem skicka in korkade debattartiklar på de ländernas nationaldagar eller skriva korkade krönikor?

Man måste alltså inte gilla Sverige eller nationaldagen. Men man måste inte heller spotta på allt som är svenskt och försöka trycka in sånt som inte har där att göra heller. Man måste inte försöka förvandla det till Självhatets dag. Just idag eller i anslutning till 6 juni så MÅSTE man inte göra allt för att pissa på och spotta på Sverige! Men det är exakt vad man gör, tidningarna är fulla av dem, på TV så ska man trycka in massor av propaganda just idag, kolla TV4 idag på morgonen t ex.

Men tydligen är det just idag extra viktigt att visa att man hellre firar Självhatets Dag och Självutplåningens Dag!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

141 kommentarer

  • Det här argumentet: ”deras föräldrar tvingades skicka iväg dem”. Varför flydde inte hela familjen? Finns det någon förklaring till detta?
   Har familjer med barn samma möjligheter att få stanna som ensamma barn? Eller handlar det om ekonomin kring resan?

   Svara
  • Motkraft

    /  06/06/2017

   Dessa människorna är helt känslostyrda och helt ologiska. Det är egentligen superlätt att slå hål på deras bubbla även om de aldrig skulle erkänna det.

   A: Så du tycker det är en mänsklig rättighet att alla som lyckas ta sig till vår gräns och ”har det svårt” ska få stanna”?
   B: Alla människor är lika värda, självklart ska det vara en rättighet. Det är förkastligt att göra skillnad på människor.
   A: Tycker du också, för att undvika farorna att ta sig hit, att det ska gå att söka asyl till Sverige på ambassader, kanske också mobila sådana som besöker flyktingläger?
   B: Ingen ska behöva drunkna eller utsättas för kränkning på vägen hit så självklart ska det gå att söka asyl på Svenska ambassader.
   A: Det finns miljontals med giltigt flyktingskäl, som har det svårt, de kommer naturligtvis då att ansöka om att få asyl här, ska de alla då ha rätten att få komma hit?
   B: Jo, alltså nu pratar vi om de som kommer hit till vår gräns.
   A: Så de som söker asyl på ambassader är inte lika mycket värda?
   B: Jo, men… alltså.. jo de ska naturligtvis också ha samma rätt.
   A: Och resan hit, inte menar du väl att bara de med pengar ska få asyl här? Sveriges skattebetalare borde väl också betala för resan hit?
   B: Alltså, det finns ju begr… förlåt… höll på att säga fel, alltså du pratar ju om något hypotetiskt, jag pratar om människor.
   A: Så de som sitter i flyktingläger runt om i världen är inte människor? Lika mycket värda?
   B: Jo, men alltså… de som kommer hit…
   A: Förresten, behöver de som har det svårt ens komma hit? Varför kan inte en fattig familj i Somalia få söka svenskt socialbidrag? Och få det utbetalt där? Om nu alla är lika mycket värda och det där med nationer bara är skit?
   B: Det går ju inte.
   A: Varför inte? Är en fattig familj i Somalia mindre värd än en Somalisk familj som betalat smugglare och tagit sig till Sveriges gräns? Igen, varför ska just de som via smugglare lyckats ta sig till vår gräns premieras över andra människor i nöd?
   B: Alltså, nu vill jag inte prata om detta längre. Alla är lika mycket värda och vi måste ta omhand alla som har det svårt. Du bara trasslar till det hela med en massa saker som inte hör hit. Vi måste hjälpa de som ber oss om hjälp, de som vi ser framför oss. Vara goda medmänniskor.

   Även en inbiten PK-människa eller batikhäxa inser så klart någonstans att Sverige inte kan ta emot sisådär 2 miljoner flyktingar om året. Så vad de egentligen säger är

   Om någon mitt i vintern och snöstorm ringer på din dörr till ditt hus, frusna och eländiga, så är det väl självklart att du öppnar din dörr och släpper in dem? Ger dem mat och en sängplats? Låter dem få börja jobba på din gård, bli en del av din familj?

   Ett fullständigt ok argument som privatperson. Humant. Du väljer själv om du vill dela med dig av husrum, mat osv.

   Men du kan inte resonera likadant vad gäller en nation. Där måste politiker sätta upp regler och begränsningar. Hitta en rimlig balans mellan humanitet och uppdraget att se till att landet och dess invånare mår bra. Det svåra är vår regerings uppdrag av folket, att hitta den balansen och att inte lyssna på känsloargument.

   Svara
   • Senior

     /  06/07/2017

    Tyvärr faller din argumentation redan efter första meningen:
    ”Dessa människorna är helt känslostyrda och helt ologiska.”

    Därmed blir det stört omöjligt att slå hål på deras bubbla.

    A: logik
    B:”men det ska inte behöva vara så”
    A: sunt förnuft
    B: känsloutbrott (igen)
    A: logik igen
    B: ”googla, jag orkar inte förklara igen!”
    A: logik
    B: rasist! (Nytt känsloutbrott)
    A: logik och förnuft
    B: Nazist! (Nytt känsloutbrott och nu blockas A, eller personen går triumferande därifrån.)

    Att vara så korkad som dessa människor är nog jämförbart med att vara död; själv är man inte medveten om problemet, men omgivningen lider.

    Eller som någon annan uttryckte det en gång i tiden:

    ”Att argumentera med en feminist är som att spela schack med en duva.

    Även om du är världens bästa spelare kommer duvan att knocka alla spelpjäser, skita på schackbrädet och strutta omkring triumferande.”

    Svara
 1. Henrik PK Arnstad blockar alla på twitter som inte tycker han är bästaste hyvvens kille…

  Svara
 2. MiT

   /  06/06/2017

  Svara
 3. MiT

   /  06/06/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  06/06/2017

   Perlenberg är en praktdåre som tycker att det är ok att vänsterextremister får censurera myndigheters sociala medier och dessutom i och med det klassa dom som nazister och troll.

   Är ju också patetiskt med hans tjat om att folk väljer att vara anonyma. Han själv är en stor anledning till att det är så.
   Dessutom gör ju inte hans icke anonymitet att hans åsikter är vettiga..

   Svara
 4. Klimathotet

   /  06/06/2017

  I Finland ska man inte förtala Mannerheim. Det kan bli en dyrköpt erfarenhet.

  Svara
 5. Pelle2

   /  06/06/2017

  På tal om huvudinlägget så är det väl i stort sett samma tourettesfeminister och kulturmarxister som hånar Sveriges nationaldag som regelmässigt hånar internationella mansdagen.
  Men som sagt var, dom som inte klarar av att vi firar Sverige en endaste dag på året kan enligt min mening dra åt helvete och flytta härifrån.
  Ingen kommer sakna dom !

  Svara
  • Nationaldagen, internationella mansdagen och fars dag är som att vifta en röd flagga framför dom.

   Svara
   • Noger

     /  06/07/2017

    Förstår hur du tänker, men de flesta i den gruppen förknippar nog en ”röd flagga” med något positivt.

    Svara
 6. Johannes.

   /  06/06/2017

  Jag blir lite nyfiken på Lic.Arnstads syn på Mannerheim, att syfta till eventuella krigsbrott under frihetskriget 1918 illustreras inte så bra av en bild på Hitler, och Mannerheims av Dr.Arnstad påstådda samröre med IKL och Lapporörelsen sågades ganska friskt av en massa finska historiker då det begav sig (även om dessa kanske är jäviga i sin älskade fascism och inte har PD Arnstads gedigna utbildning och forskningserfarenhet). Googlar man Mannerheim och krigsbrott dyker en sågning av Provost Arnstads bok upp och sedan är det mest flashbacktrådar som skriver en massa ogrundad dynga om Prof. Arnstad. Inte för att jag skulle betvivla honom men är det någon som vet om någon annan än Docent Arnstad som tagit upp detta?

  Svara
 7. Ivar L

   /  06/06/2017

  Vete 17 om man skall hugga på Arnstads trams på nationaldagen. Det är väl det han vill?

  Svara
 8. Ivar L

   /  06/06/2017

  Hmmm… fast på något sätt är det ändå vi som gillar Sverige som vunnit på Nationaldagen eftersom sådana som Arnstad eller Inti med Koranen känner att de måste ta i ända från tårna. Det är ju faktiskt de som stör sig mest på dagen uppenbarligen.
  Själv är jag oerhört dålig på att fira den, den firades ju knappt när jag växte upp, men man kanske skulle skaffa en Sverigeflagga eller t-shirt att ha på sig i alla fall. Och framförallt, inte ge de som vrålar ”anti Sverige” ett höjt ögonbryn om man stöter på dem.

  Svara
 9. Pelle2

   /  06/06/2017

  OT:
  Anne Heberlein skriver intressant om de reaktioner hon har fått från batiktanterna i nätverket jag står inte ut med anledning av att hon kritiserade vårdare som har sexuellt umgänge med de flyktingar dom vårdar.
  https://ledarsidorna.se/2017/06/jag-star-inte-ut/

  Svara
 10. Mjölner

   /  06/06/2017

  Herr Arnstad är nazist. Han har en till abnormitet gränsande intresse för Hitler och och Co. Denna abnormitet är tydligen obotlig enär han inte inser, trots kraftig kritik och nedsättande kommentarer i nästan alla forum i nätmedia, att han är intellektuellt handikappad. Du är nazistälskare min gode man. Du har fått Hitler inbakad i hjärnbarken. De nazistiska och muslimska lärorna är förmodligen dina favoriter och du skäms inte att saluföra dessa i dina sjuka och sanslösa twitterinlägg. Ett gott råd Henrik Arnstad gå och häng dig! Du tillför inte Sverige något positivt i nägon bemärkelse,

  Svara
  • Pelle2

    /  06/06/2017

   Arnstad må vara en praktdåre med nazismen på hjärnan men det är ju inte nödvändigt att skriva att han skall gå och hänga sig.
   Det är ju onödigt att ge åsiktskorridorens vatten på sin kvarn att helt felaktigt påstå att detta är en hatsite för det är det inte.

   Svara
 11. Pelle2

   /  06/06/2017

  OT
  Rebecca Weidmo Uwell skriver bra om den sjuka myndigheten MUCF som delar ut bidrag till den ena extremistorganisationen efter den andra.
  Hon skriver också om MUCF,s GD,Lena Nyberg,som ljög om att MUCF granskar de som begär bidrag. När hon begärde ut info om granskningarna visa det sig att de flesta av de fåtaliga granskningarna kom till när någon annan hade slagit larm.
  http://uvell.se/

  Svara
 12. Kristian

   /  06/06/2017

  Om du i USA behandlar flaggan fel kommer någon förbipasserande före detta US Marine att stanna bilen och ge dig alla tiders utskällning.

  Svara
 13. Svenne

   /  06/07/2017

  Två danska komiker om Sverige, i Sverige:

  Svara
  • Kristian

    /  06/07/2017

   Kulturellt har Sverige nog ofta mer gemensamt med länder som Japan än med grannländerna eller med resten av Europa.

   Kanske är det inte så konstigt att totalitära ideologier som marxism, tredje vågen-feminism och islam så lätt fått fäste.

   Svara
   • Steerpike

     /  06/07/2017

    Vad är det som Japan har gemensamt med Sverige som gör att totalitära ideologier som marxism, feminism och islamism lätt får fäste där? Genuint intresserad.

    Svara
    • Sträng konsensuskultur utan tydlig moralisk grund. Alla måste tycka lika, men det är inte tydligt vad alla måste tycka. Utfrysning och tystnad i stället för tydliga straff eller högljudd debatt (som man skulle få i den ”latinska” – medelhavseuropa och sydamerika – eller judiska tratidionen).

     ”Gud, Konung och Fosterland” gäller fortfarande i Japan och konfucianska Kina men inte i Väst. Då kan vad som helst fylla tomrummet.

     Vi har länge haft en enda stor klan som inte gått att skilja från landet, staten, och SAP. Genom naturligt och socialt urval har det gått bäst för den som anpassar sig och sitter stilla i båten. Det fungerade utmärkt så länge vi var en ö. (70- eller 80-tal.)

     Svara
     • Steerpike

       /  06/07/2017

      Jag diskuterar gärna men det här med nationers moral eller icke moral och huruvida Gud gäller eller inte är lite för luddigt för mig.
      Får jag fråga, har du någonsin pratat med en japan? Läst en japansk bok, tidskrift eller partiprogram?

     • Kristian

       /  06/07/2017

      Och där kom ”no true scotsman”, ”läs på”, ”om du inte har gjort x, y, z är du inte tillräckligt insatt.” Utmärkt förklädd, förvisso.

     • Steerpike

       /  06/07/2017

      Nej, jag diskuterar gärna ‘tydlig moralisk grund’ och andra jesusdyrkande weasel words. Men du kan väl svar på frågan? Det är inte jag som hävdar att jag talar för hela nationer och kan bedöma dem i en mening.
      (om kommentaren kommer lite fel så är det pga att ‘svara’ knappen inte fungerade under Kristians inlägg

 14. Svenne

   /  06/07/2017

  OT: Berlingske: Om utbildningsnivåer

  Svara
 15. Svenne

   /  06/07/2017

  SVT: Sigtuna kommun försöker hålla s.k. Pavees, Travellers, borta;

  Svara
  • Kristian

    /  06/07/2017

   ”Vi har bedömt att det inte går att föra någon dialog.”
   Vi hade polis i det här landet en gång.

   (Det börjar röra på sig utanför staten: https://trygghet.org/ Tipstack till Fnordspotting. Har bara läst lite.)

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/07/2017

    Passar på att slå in några öppna dörrar. För de som önskar lite läsning rekommenderar jag Ivar Lo-Johanssons ”Zigenarväg” från 1955, återgiven i fotobildboken ”Det sociala arvet” från 1977. I mångt och mycket dagsaktuell, både i de små detaljerna och i bilden som helhet.

    Med dagens debattklimat är boken opublicerbar för någon till vänster om Sverigedeomkraterna eftersom den är så pass ärlig i sin beskrivningar. Författaren passar på att ställa en enkel fråga, som han även är generös att besvarar till viss del. Kan man integrera den romska kulturen i samhället utan att utplåna dess särart? Svaret är redan då: högst tveksamt. Istället tycker då Ivar Lo-Johansson att det är väl okej att de får leva som de vill.

    De är på ett fundamentalt sätt likgiltiga för sin omgivning. Skräpar ner, bajsar där barn ska leka, Vänsterns samtida syn på detta trasproletariat är verkligen motbjudande. Själv tycker jag visserligen lite som Ivar Lo-Johansson, att de självklart ska få leva precis som de vill, de verkar bitvis ha en ganska varm och trivsam gemenskap, men endast med förutsättningen att de inte bryter mot lagen, skadar, stör, eller ofredar. Där gäller bara en sak: NEJ, INTE OKEJ + hårda handskar och marsch pannkaka till närmaste gränsstation med inreseförbud som plåster på såren, om inte det duger får det helt enkelt acceptera finkan på vatten och bröd.

    Såg även en bra dokumentär på temat seriösa Irländska hantverkare på SVT för några månader sedan. På svenska heter den ”Det våldsamma arvet” på engelska ”Gypsy blood”.

    Svara
 16. Jag konstaterar att de gör bort sig ordentligt i den där Kakan Hermansson-sången om att döda en snut ikväll, då de sjunger ”det är sånt man gör när man är snäll” istället för det självklara ”det är sånt en gör när en är snäll”… 😉
  Men texten om att Vänsterpartiet står till höger om svensk feminism stämmer ju inte- vänsterpartisterna ÄR ju typiska svenska feminister!

  Svara
 17. MiT

   /  06/07/2017

  Svara
 18. G

   /  06/07/2017

  Svara
 19. G

   /  06/07/2017

  Svara
 20. Leif

   /  06/07/2017

  Angriparen vid Notre Dame studerade till journalist i Sverige enligt Expressen. Surrealistiskt!

  Svara
  • En svensk! Måste få hem honom och gen en lägenhet och andra förturer.

   Svara
  • Det är faktiskt fascinerande hur många av dessa terrorister som uppvisar någon form av Sverige-koppling. Sedan så kan man lägga hela ”outbildade” argumentet till sängs – denna karl var inte outbildad. Troligen inte ens galen, mer än vilken sedvanlig religiös fanatiker som helst…

   Samtidigt så låter vi Qatar finansiera och antagligen styra moskéer i Sverige. Det kanske finns en viss koppling där?

   Svara
 21. Inti ‘hittar’ alltså en lagbok som föreskriver att han själv ska avrättas och ser inget som helst problem med det?

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2017

   Han tyckte förmodligen att han var rolig men han kanske var närmre sanningen än vad han insåg.
   Med tanke på hur många muslimer som har kommit hit och med tanke på hur de traditionellt förökar sig kanske hans muslimska paradis är en realitet inom några generationer och då kanske han inte ens får fira Sveriges nationaldag och hans homosexualitet kan han glömma att han kan leva ut….

   Svara
 22. G

   /  06/07/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2017

   Dror Feilers åsikt fäster jag ingen vikt vid. Han är ju själv en extremist på många sätt..

   Svara
 23. G

   /  06/07/2017

  Svara
  • Pelle2

    /  06/07/2017

   Helt rätt av Holland. Om man är en terrorist med annan nationalitet i grunden än Svensk , dv.s inte svensk medborgare från födseln, så borde vi också ta ifrån dom medborgarskapet och slänga ut dom..
   Finns ingen anledning att dom skall ha en fristad här och kunna sprida sina sjuka ideologiska vanföreställningar.

   Svara
   • Pether

     /  06/07/2017

    Enligt EU behöver de inte ens vara födda i annat land, bara ha en etnicitet annan än värdlandet, tom vara födda här. Två pers i Tysklandd eller Schweiz blev utvisade till något afrikanskt land pga terror tror jag det va, trots att de aldrig satt sin fot där.

    Svara
  • Rikard

    /  06/07/2017

   Hej.

   Varför nöja sig med terrorbrott?

   Varför inte alla brott?

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
   • G

     /  06/07/2017

    Ja, alla brott, det har varit min inställning länge. Det kör vi på!
    Heja MP *handhjärta*, jobba för detta nu! 😀

    Svara
 24. Bamse

   /  06/07/2017

  Kristina Lindquist är praktexemplet på dessa svamlande figurer:

  ”Titta på det europeiska 1900-talet… alla är Nationalister i Sverige…ett sätt att skyla över konflikter…blablabla…fascismen…alltså, öh, va…ja.”

  Ja, vad menar du riktigt Lindquist? Låter mest som ett praktexempel på att ”det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta” tycker jag.

  För att ”göra en Jordan Peterson” tycker jag verkligen denna attityd är höjden av arrogans och otacksamhet. Hur täcks Lindquist och andra, som haft den stora turen att födas i ett välutvecklat land som Sverige, sitta där och spotta på landets och västvärldens framsteg?

  Vårt system och samhälle är knappast felfritt. Men var menar hon att det finns ett bättre system? När och var har det varit bättre? Exakt vilka förändringar är det alltså hon vill att Sverige, Europa och världen ska göra?

  Vi behöver inte ens gå speciellt långt tillbaka i historien för att se alla de uppoffringar och svårigheter som gåtts igenom för att komma till det Norden vi har i dag.

  Ta exempelvis Mannerheim som också blev bespottad ovan. I Finland har han traditionellt setts som en nationalhjälte eller en bödel, beroende på vem du frågar. I praktiken är han förmodligen lite av båda. Han har tveklöst en hel del blod på sina händer men spelade även en instrumental roll för uppkomsten av det moderna Finland – precis som flertalet kungar och andra historiska figurer i Sveriges historia.

  För att sticka ut hakan skulle jag påstå att Mannerheims insatser under det självständiga Finlands uppkomst och vinterkriget även haft stor betydelse för Sveriges säkerhetspolitiska läge.

  Svara
 25. G

   /  06/07/2017

  Ja, vad fan ska man säga, ”opposition” ? njae, not so much…

  Svara
  • Klimathotet

    /  06/07/2017

   Byt ut Björklund mot Ohlsson så blir Anderssens resonemang en ickefråga.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/08/2017

   Köttgrytor och nanny state, var har vi sett det innan…

   Svara
 26. Svenne

   /  06/07/2017

  Terroristen Ikken var ”svensk” journalist:

  Svara
 27. G

   /  06/07/2017

  Svara
 28. G

   /  06/07/2017

  Svara
  • Jan

    /  06/07/2017

   Jag tycker inte att Sima har någon trovärdighet kvar längre. Verkligheten har motbevisat henne. Jag tycker inte att större nyhetsmedier ska ge henne något utrymme längre. Detsamma gäller extremister som Feiler, Gardell, Arnstad, Bjereld med flera. Jag tar direkt illa upp när jag ser dessa i TV. Medierna borde sanera hårdare nu. Det behövs mer balanserade och trovärdiga personer i medierna nu.

   Svara
   • G

     /  06/07/2017

    ”Det behövs mer balanserade och trovärdiga personer i medierna nu.”

    Mhm ja, Sverige lutar för mycket åt…

    Svara
    • Jan

      /  06/07/2017

     Egentligen var det inte så mycket höger-vänster jag var inne på. Utan snarare personer som jag tycker inte tillför något till debatten längre. Personer var åsikter verkligheten kommit ikapp och snarare är skadliga än uppbyggliga. Om ni förstår vad jag menar.

     Svara
     • G

       /  06/07/2017

      Ja jo, men det hänger nog ihop lite grann i slutändan. Om en ”högerjournalist” skulle prata/skriva på samma vis som Sima gör från sitt vänsterperspektiv så skulle det bli reaktioner från sådana som Sima själva. Det hade ju varit lika illa om majoritet media och mediefolket varit höger istället, och haft lika stor vänstertolerans (med tillhörande hyckleri och dubbelmoral) som de har idag fast det vore från andra hållet. Men det är nog lättare att hitta vänsterpersoner som inte ”tillför debatten något längre” än samma från högerhållet, även om det säkert finns personer fast jag inte kommer på någon på rak arm, kan ha att göra med att högerpersonerna inte syns och hörs lika mycket inom vänstermedia så ofta, typ som ”expert” på något (fast det experten säger är koko) så jag har inte lagt något känt namn på minnet, som ”historiker Arnstad”.
      Undrar vilka från högerhållet som skulle kunna axla rollen som Arnstad, Bjereld och Sima ? Det har jag ingen koll på, jag är inte ”expert” på den sortens höger som Arnstad är.

      Om vi siktar på att vrida journalistkåren/media till läget UK är på så sluter det med att vi hamnar på Danmarks nivå med tanke på hur mycket vänster svensk media är, vilket nog är så ”neutralt” som det går att mäta sig till.

    • En sjuk syster

      /  06/07/2017

     Svårt veta vad resultatet i undersökningen egentligen visar, den går tolka på minst 2 sätt:
     1. Att media i Sverige rapporterar för vänstervridet
     2. Att svenskarna är högervridna och därför tycker att media är för vänstervriden

     Svara
     • Kristian

       /  06/07/2017

      Förvisso. Men det är få länder styrda av vuxna som har något som liknar MP i regeringen. Så jag gissar på ”1”.

   • Grodan Boll

     /  06/08/2017

    Mmm, den gamla goda tiden när Jonna Sima hade trovärdighet…
    När var den nu igen?

    Svara
 29. G

   /  06/07/2017

  ”Liberal bosatt i London”:…

  Svara
  • Kristian

    /  06/07/2017

   Det är en del F! också.
   Corbin är riktigt otäck när man börjar skrapa på ytan. Ledarsidorna har nämn terroristkopplingarna:
   https://ledarsidorna.se/2017/06/labours-and-jeremy-corbyns-islamist-history/
   (Och då har vi inte ens tagit upp stödet för IRA.)

   De konservativa är pålitligt själviska, moralistiska, och så vidare. Allt blir sämre för de som inte är tillräckligt rika.
   ”Labour isn’t even fit to lose” som någon sade.

   Svara
 30. Jan

   /  06/07/2017

  Politisk spinning. Åsa Regnér vill ge sken av att hon är resolut mot tiggare: ”Därför ger jag inte pengar till tiggare”. I själva verket gör hon ingenting. Finns det någon som tror att hennes samarbete med en kollega i Rumänien kommer att leda till att tiggeriet upphör i Sverige? Tänkte väl det…

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/azg4M/darfor-ger-jag-inte-pengar-till-tiggare

  Svara
 31. G

   /  06/07/2017

  Fin kontrast mot Arnstad, Lindquist och alla andra dårar…

  facebook.com/ivar.arpi/posts/10154482204541218

  Svara
  • G

    /  06/07/2017

   Jenny Sonesson gjorde en bra kommentar med resten av texten 🙂 …

   ”Sonesson: Hela texten läsvärd… ”Sverige är vårt, det är sex och en kvarts millioner levande svenskars land. Men det är även de dödas land, deras som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra. De döda är åtskilliga millioner flera än vi. De har mycket att säga oss nu, och vi är skyldiga att lyssna till dem. Vi lyssnar till dem genom att minnas vad de uträttat och genom att värdesätta deras strävan. De kan icke mera värja sitt verk. Det åligger oss.

   Någon gudomlig rätt till ett visst landområde, någon rätt i och för sig att besitta ett visst land från begynnelsen och intill änden, gives naturligtvis icke åt vårt folk. Den rätten är någonting som skall förtjänas, som skall förvärvas av varje folk.

   Svenskarna har förvärvat sig rätten till sitt land. Sverige är vårt sedan årtusenden med odlarens och brukarens självklara rätt, genom fädernas offer i blod, genom den särpräglade kultur, som har skapats här.

   Vad Sverige i dag är, det har döda och levande svenskar gjort det till, och ingen annan. Sverige är idag vårt genom svensk strävan. De levande svenskarnas uppgift är att bevara det och förkovra det genom att fortsätta denna strävan – på frihetens grund.

   Vi är ett litet folk, men vi har ett stort land att bo i. Se på Europa-kartan! Vårt land brer vida ut sig i världsdelen. Men vi är få, vi är de ensamma stugornas folk, och även om vi numera delvis bor i städer, så är vi dock någon gång komna från bönders, torpares, backstugesittares stugor.

   I ensamheten i stora ödsliga skogar har en svensk folksjäl danats genom tusendena år. Brottningen med stenen och stubben när åkern bröts, har gett oss krafter – andliga och kroppsliga. Och starkt motstånd utvecklar starka krafter. Så har detta lands skog och mark präglat oss, gett oss det egnaste, upprinnelsens källa till vår folkstyrka, den ensamme skogsbons stolthet och frihetssinne och den sege odlarens ihållighet.

   Det verkligt svenska är sålunda ursprunget – vår växtplats. Det är för mig den barndomens jord där jag sprang barfota något dussin somrar, och kände enrisbuskens barr under fötterna. Barndomens mark, det är vårens allt ljusare kvällar med morkullsflykt över stugbacken, och tranornas skrik från kärret. Det är sommarens solvärmda bäck med sitt ljumma vatten plaskande kring barnaben med sårskorpor på knäna. Det är höstens röda lingontuvor och det nedfallna äpplet i dagg-gräset en klar morgon. Det är vinterns snödrivor vid farstubron. Det är iskanornas kälkbacke. Det är några barn i en gråmosses lavstuga på skogsbacken en enslig kväll i skymningen. Far är på regementsmötet, mor på dagsverke uppe i Roten. Barnen sitter vid stugans fönster och trycker sina näsor platta vidmot emot glaset. Finns det inte någon där nere på vägen? Det är fattigdom – men en stolt fattigdom, som hjälper sig själv till livets tillräckliga uppehälle, till det grova, men mustiga dagliga brödet från rågen på åkerlappen kring stugan. Det är en sund och fri barnaväxt, som den vilda örtens mellan enbuskarna i hagen. Det är frid och trygghet i ett fredligt land, där barnen föds fria av fria föräldrar. Ett land där också de minsta backstugors barn får pröva sina möjligheter av alla slag så långt deras krafter räcker till. Ett land där var och en får växa efter sin egen art. Detta är det egna, det som aldrig skall låta sig utbyta mot något främmande. Detta är roten och blodsbandet, min andliga arvslott som jag har att föra orörd vidare åt mina egna barn. Detta är för mig det svenska, det omistliga.”

   Svara
  • Jan

    /  06/07/2017

   Håller med i grunden. Därför har jag varit skeptisk till asylinvandring från början. Särskilt från andra världsdelar.

   Svara
 32. G

   /  06/07/2017

  Jahapp, nu är det klart vem som tar över som ansvarig utgivare och programchef efter Uffe…

  ”Charlotta Friborg får toppjobb på SVT”
  http://www.resume.se/nyheter/artiklar/2017/06/07/charlotta-friborg-far-toppjobb-pa-svt/

  Svara
 33. G

   /  06/07/2017

  Svara
 34. G

   /  06/07/2017

  ”Polisbil slogs sönder – vittnen till attacken söks

  Under natten till onsdagen slog någon eller några söder en av polisbilarna i Uddevalla.
  I ett facebookinlägg frågar sig polisen varför – och uppmanar allmänheten att komma med tips om attacken.
  ..[..]..
  Enligt polisens presstalesperson, Christer Fuxborg, har den här typen av skadegörelse blivit allt vanligare.
  – Tittar man över en längre tid så har det ökat. Man tar ut sin hämnd eller aggression mot polismyndigheten.
  ..[..]..
  Det är inte bara polisen som blir utsatt för skadegörelse och stenkastning. Även räddningstjänst och Ambulans har blivit utsatta flertalet gånger.

  Hotet mot räddningspersonal har ibland inneburit att insatsen har fått stanna av, i väntan på poliseskort.

  – Det är mot samhället, mot rättsapparaten. Redan där har man visat ett omdömeslöst agerande. Det är samma sak som när de kastar sten mot räddningstjänst och ambulansförare. De är stöttepelarna i samhället, säger Christer Fuxborg.”
  http://www.expressen.se/gt/polisbil-slogs-sonder-soker-vitten-till-attacken/

  Svara
 35. G

   /  06/07/2017

  Svara
 36. Perry

   /  06/07/2017

  ett litet utdrag hur man förväntar sig komma tillrätta med de nyanlända som börjar åk7-9…

  ”ett annat förslag är att elever istället för underkänt, ska kunna få ett skriftligt omdöme som tar sikte på den kunskapsutveckling som gjorts.

  – Man kan nästan inte överskatta betydelsen av en fullgjord gymnasieutbildning för att komma in på arbetsmarknaden.”

  Detta är ju fantastiskt. Kontentan blir ju alltså att det spelar ingen roll om man lär sig något? Bara man sitter av sina år i skolan?

  eller är det jag som har missat något?

  http://imgur.com/a/3QOo5

  Svara
  • G

    /  06/07/2017

   Svara
  • Nej, du har inte missat något men politiker har missat allt.
   Vi ska ju inte sätta grupper mot varandra men ska de svenska elever som inte heller klarar skolan få liknande omdömen?
   Kan vi inte bara lotta ut den högre utbildningen som läkare, jurister, veterinärer mm?

   Svara
 37. En sjuk syster

   /  06/07/2017

  Vilka signaler ger denna dom?
  svt.se/nyheter/lokalt/halland/upprord-forare-laste-in-aggkastare-i-sin-bil

  Tydligen får ungdomarna bete sig hur som helst utan att någon har rätt att ingripa.

  Svara
 38. Svenne

   /  06/07/2017

  #Arnstad… #satir

  Svara
 39. Jan

   /  06/07/2017

  Tydligen är det i Stockholm moderaterna förlorar mest nu. Väljarna där går till Centern när M närmat sig SD. En statsvetare talar om en särskild ”liberal” storstadskultur. Där man tydligen vill ha massinvandring även om man röstar på Moderaterna. Reinfeldts sista trogna fans? Lustigt nog anses de här väljarna utgöra något slags elit…

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/samhalle/a/3Armd/kraftigt-ras-for-moderaterna-i-stockholm-stad

  Svara
 40. Jan

   /  06/07/2017

  Off topic kanske, men jag håller med Ola Wenström helt och hållet. Den här typen av rått våld hör inte hemma inom sporten. Jag tycker inte att MMA ska vara tillåtet i Sverige.

  http://www.expressen.se/sport/fotboll/landslaget/guidetti-sa-anser-jag-inte-att-det-ar/

  Svara
  • Kristian

    /  06/07/2017

   Ja, kan du vinna på att avsiktligt skada motståndaren har det slutat vara ”sport”.

   Svara
  • G

    /  06/07/2017

   Jag är inget ”MMA fan”, tittar inte på’t och följer inte sporten och utövarna öht, men vet vad det handlar om. Är lite tudelad. Men en sak är jävligt säker, jag har inga som helst problem att tillåta MMA sporten i Sverige så länge som länder som Qatar tillåts bygga salafistiska mosker i Sverige.

   Svara
  • Steerpike

    /  06/07/2017

   Jag tycker MMA är kul att både titta på och prova på. Det dör väl ungefär lika många i hockey som i MMA. En privat sjukförsäkring är nog bäst för de som vill prova…men, har du talang så kan du lämna sverige.

   Svara
   • Steerpike

     /  06/07/2017

    Jag förstår faktiskt inte liberaler som hatar MMA, det är ju en sport man väljer själv. Jag tycker det är skamligt att en kille som Jörgen Kruth är okänd för de flesta i Sverige.

    Svara
   • Precis. Stäng av bidragskranen (offentlig sjukförsäkring) och låt folk göra egna val och ta konsekvenser av sitt handlande.

    Svara
    • Steerpike

      /  06/07/2017

     Kul att vara ense! Nu när vi har uteslutit sjukförsäkringar betalade med skattepengar….är inte det här ett fantastiskt exempel på entrepenörskap:

     Kristian, jag tror du skulle bli förvånad över Japan om du kom hit eller pratade mer med oss istället för om oss.

     Svara
 41. G

   /  06/07/2017

  Svara
 42. G

   /  06/07/2017

  Tack det samma Hanif!…

  Svara
 43. G

   /  06/07/2017

  Svara
 44. Svenne

   /  06/07/2017

  Ganman förklarar… #satir

  Svara
  • G

    /  06/07/2017

   Det är ju för fan såhär det skulle låta på riktigt lol! 😛

   Svara
  • G

    /  06/07/2017

   Och så skulle vi få se såna här tweets av gubbarna…

   ”En av mina har försvunnit”
   ”Orkar inte tänka längre. Det är ju våra tjejer.”

   Svara
 45. G

   /  06/07/2017

  Ja varför, intressant se när folk tänker högt….

  Mattias: ”Arbetar som jurist vid utbildningskoncern. Liberala tankar.” Åsiktsliberal ? Jaså inte…

  Anton: ”Liberal, pirat debattör. Hen. anton(at)piratpartiet.se”

  Svara
 46. Jan

   /  06/07/2017

  Modigt (men kanske i senaste laget) av Anna Hedenmo som ställer multimiljonären och överklassgossen Jan Helin till svars. Anna Hedenmo tycks inte ha tappat kontakten med folket till skillnad mot sådana som Jan Helin och Peter Wolodarski. Det hedrar henne.

  http://www.expressen.se/kultur/jan-helin-har-ett-ansvar-for-misstron-om-invandring/

  Svara
 47. Dennis Fluttershy

   /  06/07/2017

  *Svenska självhatsdagen
  *Självhatets dag
  *Självutplåningens dag

  Man skriver inte stor bokstav på varje ord i svenskan, precis som man inte sätter ‘ före ägande s.

  Svara
  • G

    /  06/07/2017

   *Bra Att Veta.
   Var det allt du hade på hjärtat ?

   Svara
  • Det Svenska Läraret

    /  06/07/2017

   Du glömde några andra skrivregler, så som att det ska vara ett blanktecken mellan punkten och orden i en punktlista.
   Om meningarna i listan är självständiga ska varje punkt avslutas med punkt, annars ska sista meningen avslutas med en punkt.

   Svara
  • Det Svenska Läraret

    /  06/07/2017

   Ovanstående kommentar är till ”Dennis Fluttershy”.

   Svara
  • MiT

    /  06/07/2017

   Och tänk att jag skiter rätt tunt i det…

   Svara
 48. MiT

   /  06/07/2017

  Svara
 49. Dreadlock

   /  06/07/2017

  Artikeln ligger bakom en betalvägg ( SvD s.k. premiumklass)

  Såhär går rubriken :
  Pridebasen: ”Vinnare är vita medelklassbögar”
  Arab, muslim – och ordförande för Nordens största Pridefirande. Haydar Adelson är… (Premium betalvägg)

  Det är yttrande om hudfärg och samhällsklass i en och samma mening.

  Dreadlock anser det högst opassande att en klassmedveten bög antyder att hudfärg är problematisk. Ett försök att politisera Pride ? I så fall ännu en organisation som dukar under i ivern att förnya sig själva genom att haka på tillfälliga trender…

  Svara
 50. Canada har gett sig sjutton på att bli Nordamerikas Sverige:
  ”Canada’s New Law Lets Government Take Children Away If Parents Don’t Accept Their Gender Identity”
  https://heatst.com/culture-wars/canadas-new-law-lets-government-take-children-away-if-parents-dont-accept-their-gender-identity/

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/07/2017

   Japp, och det har sedan 3-4 veckor passerat under näst intill radiotystnad i MSM. Det låter förstås lite annorlunda för dem som har förstått implikationen av lagen …

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/07/2017

    Detta är vad många hjärndöda liberaler verkligen anser är social vetenskap. Slå in dörrarna till föräldrar till barn som inte fått välja sin egen sexuella tillhörighet,

    Ska vi verkligen behöva stava ut vilka oerhörda ingrepp den lagen är kapabel för att slå sönder privatlivet. Behöver vi verkligen göra det ?

    Är det dags att agera ? Behöver vi få fler påminnelser om hur våra grundlagar håller på att eroderas bort av en tillmötesgående stat som undergräver föräldrars rättigheter att agera-Föräldrar ?

    Svara
  • Rikard

    /  06/07/2017

   Hej.

   Idioti har ingen övre gräns, vilket detta åter bevisar.

   Om barnet är fött med någon form av intersexuell avvikelse i kromosomerna, eller något annat som påverkar hjärnans och kroppens utveckling och identifikationsprocess, så kan varken föräldrar eller lag göra något åt det.

   Det är en uppgift för psykiatriker (för att utesluta att det inte rör sig om något annat), för kirurg ifall korrektiv kirurgi önskas/behövs, samt för endokrinolog avseende hormon-nivåer.

   Om det istället rör sig om en ung person som lägger sig till med en könsrollsöverskridande identitet (kläder, namn, pronomen med mera) kan, bör och skall föräldrarna tycka något om det, men gränsen går vid våld och tvång vilket garanterat redan är reglerat i kanadensisk lag.

   Lagen är alltså ett sätt att blanda bort korten avseende den biologiska delen av transsexualitet/inter-dito och könsrollskaraktärer.

   Kamratliga hälsningar,
   Rikard, fd lärare

   Svara
 51. Hehe.
  Gudmundson: ”Alla journalister är inte terrorister”
  https://www.svd.se/alla-journalister-ar-inte-terrorister
  ”Självklart har den som exempelvis bor på reportertäta Södermalm rätt till sina känslor. Kan grannen egentligen vara terrorist?”

  Svara
  • Dreadlock

    /  06/07/2017

   Intressant det Gudmundson skriver ” Tvärtom kan våldet bara bemötas med kärlek.”

   Kan inte påminnas sist då G.sson verkligen menar det. Han måste ha fått en tillfällig andlig insikt , som särskilt berör en sorts religiös kamp som försöker bemöta sina förtryckare genom att vända den andra kinden till.

   EEY .. Whoww. Stop här nu. Ingenting jag vill ställa upp på. Stoppa upp din uppfattning om kristendomen djupt in i röven, Gudmundson.
   … Om du vill att den ska överleva till åtminstone några generationer till…

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/07/2017

    Fast, enligt min egen övertygelse. Så har vi avskaffat världsreligioners skadeverkningar på individers frihet, att tänka, tycka och älska vad fan precis som de vill..

    Det kan ta 500 år till. Vi har varit om detta förr. Men nu är det dags att ta till vokala vapen för att mota bort religiös dogmatik, än en gång. Vi har klarat av detta förr. Nu är det dags att kavla upp ärmarna än en gång och visa musklerna.
    Tala om för alla religiösa sekter at just DU stöder satan och djävulen. Då blir dom extra nervösa , gör misstag, som gör dem lättare att bura in. Helst in en motsvarighet till ett europeisk fängelse motsvarande Gunatanombasen. Där de kan mögla bort…

    Svara
  • G

    /  06/08/2017

   Svara
 52. Anonymouse

   /  06/07/2017

  Är det inte Lady Dahmer som sprider sprider myten om hur hälsosamt det är att vara fet?
  Nu vet jag inte hur denna talkshow i SR är utformad, men skulle inte bli förvånad om det inte är någon form av mysradio som söker en ”expert”.

  https://www.hd.se/2017-05-20/fet-men-fit–en-fet-myt?

  Svara
  • Anonymouse

    /  06/07/2017

   Oj, ett ‘inte’ för mycket.

   Svara
  • Anonymouse

    /  06/07/2017

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/08/2017

    Sjuka kroppsideal är väl när man hävdar att det är osjukt att vara sjukt överviktig?

    Daniel Lambert (1770-1809) känd tjockis

    /Frida

    Svara
  • Pelle2

    /  06/08/2017

   Det är uppenbarligen en framgångsfaktor att vara manshatare som Lady Dahmer och Kakan Hermansson Då belönas man med programledarskap i media…

   Svara
 53. MiT

   /  06/08/2017

  Svara
  • G

    /  06/08/2017

   ”Jag är en stolt SD-valarbetare!” Japp. Det stämmer.

   Frågan är vad stadsmissionen själv har för s.k ”värdegrund” och ”människosyn” när de tackar nej till pengar som skulle gått till fattigpensionärer. Bäst jag behåller mina mindre sakliga ord för mig själv.

   Svara
 54. Pelle2

   /  06/08/2017

  OT:
  Jonna Sima skriver ännu en gång om att ”kvinnoyrken” gör människor sjuka. Hon konstaterar först att de som jobbar på mansdominerade arbetsplatser främst drabbas av förslitningsskador och har en högre risk att dö på arbetsplatsen.
  Det är uppenbarligen inget problem för Sima för det är mycket värre när kvinnor drabbas av psykiska skador pg.a sitt arbete.
  Naturligtvis landar lösningen i att man skall anlägga ett genusperspektiv på ”kvinnoyrken” medan hon skiter i männen som drabbas av arbetsskador.

  http://archive.is/eoQs5

  Svara
 55. Pelle2

   /  06/08/2017

  Lite mera OT från Aftonbladet.
  Daniel Swedin jublar över Jeremy Corbins framgångar i England. Han anser att Corbyn räddar england från en undergång som skulle drabba dom om Tories behåller makten.
  Konstigt nog glömmer han bort Corbyns kopplingar till islamister och hatpredikanter som Johan Westerholm rapporterar om.
  https://ledarsidorna.se/2017/06/jeremy-corbyn-labour-och-islamismen/
  http://archive.is/TW3D6

  Svara
 56. Pelle2

   /  06/08/2017

  Ytterligare OT:
  Manshataren på SVD,Erika Hallhagen,skriver en krönika om Bob Dylans Nobelföreläsning.
  Jag är förvisso ingen älskare av Bob Dylan och man kan definitivt ifrågasätta både hans pris och hans så kallade föreläsningsmaterial.
  Hon säger sig däremot gilla Dylan men skriver följande om den litteratur som Dylan refererar till som sina förebilder:
  ”Men i övrigt, även i valet av just John Donne, är detta bara så förutsägbart tråkigt. Du som alltid annars är allt annat än förutsägbar. Som gör tvärtom. Varför försöker du här istället tillfredställa de lärde genom att rapa ur dig denna tråkiga, manliga, vita och västerländska kanon? ”
  Skulle en man kunna skriva något motsvarande om en kvinnas val av litteratur och dels få den publicerad och dels få behålla jobbet ?
  Skulle inte tro det..

  https://www.svd.se/ar-detta-ett-skamt-bob-dylan/om/dylans-nobelpris

  Svara
 57. MiT

   /  06/08/2017

  Svara
 58. MiT

   /  06/08/2017

  Svara
  • G

    /  06/08/2017

   Hehe, ja hm, vad ska man säga om den mannen. Han beter sig värre än de s.k trollen/näthatarna han brukar gråta över som sakligt kritiserar eller ställer seriösa frågor till honom på exempelvis twitter. En fantastisk hycklare med stor dubbelmoral är vad han är. Den var för bra för att bara låta den vara, var tvungen att spara: http://archive.is/MqiOt

   Svara
 1. Vad hände 2017? Del 3. Gott nytt år! | WTF?
 2. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: