Jag hjälper självklart Folkp… ”Liberalerna” att sprida det viktiga budskapet om att föräldrarna har ansvaret!

Folkp… ”Liberalernas” gruppledare i riksdagen skriver en välkommen debattartikel, ”Ta ert ansvar när era söner tafsar, föräldrar” om sexövergreppen på bl a festivalerna runt om i landet.

Men tyvärr så gjorde han ju samma pinsamma fadäs som Frida Boisen gjorde, de missade ju helt enkelt att skriva på lämpliga språk så de berörda också kan läsa det viktiga de har att säga! Jag hjälpte ju Expressen och Frida Boisen att sprida sitt budskap på rätt språk häromdagen och jag hjälper ju då också självklart Folkp… ”Liberalerna” att göra detsamma nu! Så att föräldrarna får en chans att få reda på att de ska ta sitt ansvar!

Alla översättningar kommer från Google Translate.

Först en version på arabiska.

Sen en på persiska också, nästan alla sk ensamkommande från Afghanistan kommer ju egentligen från Iran där de bott hela sitt liv.

Och sist en på pashto, ett av de officiella språken i Afghanistan.

Nu kan Bror Duktig, förlåt Christer Nylander menar jag, bara spara ner och skicka till media i de berörda länderna så att föräldrarna till de som håller på med sexuella övergrepp på t ex festivaler här i Sverige får reda på det. För det hjälper INTE ETT SKIT ATT BARA POSERA SOM HAN GÖR NU EFTERSOM DET KNAPPAST ÄR NÅGON SVENSK SOM HÅLLER PÅ SÅ!

Men jag förstår att han hellre vill posera än att verkligen göra något som gör skillnad, han har suttit som ordinarie i riksdagen sen 2002 och är alltså i allra högsta grad medskyldig till varje enskilt fall som inträffat i Sverige de senaste åren! Han var med under Alliansen när den började sitt medvetna raserande av Sverige på ett sätt som ingen trodde var möjligt och ett delpris är det som våra döttrar nu får betala på bl a festivaler! Man VISSTE OM DETTA men man struntade i det! Han är i högsta grad medskyldig till samtliga problem han räknar upp i debattartikeln! Han har varit med om att skapa dem!

Det är ofattbart fegt, ryggradslöst och ÄCKLIGT att göra som Christer Nylander gör, att försöka skylla detta på de svenskar vars döttrar är de som drabbats! Han ser hellre likes från extremt korkade ev väljare som är dumma i huvudet nog att tro på det han säger och rösta på dem en gång till än att verkligen göra något åt problemet på riktigt!

Bilder på dem som ertappades på We Are Stockholm förra året, hur många av dem tror ni kan läsa det som Christer Nylander skriver? Hur många av deras föräldrar? Vem skriver han för? Vem tror han att han lurar? Det var samma redogörelse från festival efter festival efter festival förra året!

Han avslutar med att säga så här

Jag vet. Det är inte alla män som tafsar, inte alla killar som trakasserar. Men man kommer inte ifrån att också män som inte tafsar har ett ansvar.

JAG har exakt NOLL ansvar för vad de som politikerna ville importera till Sverige, MOT BÄTTRE VETANDE, ställer till med! Försök fan inte lasta över det på mig! DU som politiker bär HELA det ansvaret! Ni visste om att detta följer i spåren av den förda politiken eftersom det inte finns någon forskning som visar på annat, det finns bara sånt som visar att vad vi ser nu är helt förväntat av invandring till Sverige från de länder som nästan alla kommit ifrån de senaste 15 åren. Ta ditt jävla ansvar själv istället för att försöka lasta över det på andra och sen smita din jävla skitstövel!

MVH

MiT

Lämna en kommentar

121 kommentarer

 1. meningen med sådana uttalanden är bara för att få likes i vänkretsen

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2017

   Det man kan fundera på är ju hur många andra debattartiklar som skrivs i samma anda? Alltså att de inte är riktade till dem som de låtsas vara riktade till utan enbart är avsedda som karriärlyftande positionering. Det är lite som Ludwig den XVI:s hov med alla peruker och all tillgjordhet. Samma skit i nya kläder. Adeln som lever på folket bekostnad och dessutom har mage att skylla de dåliga konsekvenserna av sin maktutövning på samma folk.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/15/2017

   Han stack väl upp ett vått finger och trodde på partiledarbyte snart.

   Svara
 2. lensof

   /  06/14/2017

  Gillar, gillar, gillar att du inte vill ta ansvar för något som andra har beslutat och genomdrivit. Gillar alla tecken på ryggrad i ett landet där detta har blivit en brist, något man spanar efter men alltför sällan ser tecken på.
  Varför ska en svensk man som medverkat till den jämställdhet vi faktiskt har i landet belastas för vad män med helt annan syn på kvinnor bär med sig när de kommer hit förstår jag bara inte.
  Jag är kvinna och inte f-n vill jag kopplas ihop med vad vissa kvinnor gör med s.k. ensamkommande flyktingbarn.

  Svara
  • Olof

    /  06/14/2017

   Jag tycker nog det är den normala reaktionen när man som medlem i en grupp påstås vara delaktig i något man inte är delaktig i.

   Det gör naturligtvis att man rent generellt måste vara försiktig hur man uttalar sig om grupper för att vara tydlig vad man riktar sig mot om man är intresserad av positiv förändring.

   Samtidigt, antar man att den reaktionen är det normala och slår ihop det med dagens feminisms manssyn och krav på konformitet för acceptans inom gruppen så leder det till något väldigt obehagligt – alla manliga feminister måste då ingå i en av två grupper. Den ena är män som egentligen ljuger om att de är feminister men saknar ryggrad/försöker leta ligg så de accepterar de ihopdiktade ideerna om män och manlighet. Den andra är män som fantasimonstret stämmer på och de är medvetna om det.

   Ironiskt nog så förklarar det ju även feministers uppfattningar om män… de har ju i princip garanterat att enbart män som uppfyller deras negativa stereotyper kommer att umgås med dem.

   Men jag tror inte längre att det är en slump med människor som Kapten Klänning. Och jag tycker det är väldigt obehagligt med män som påstår sig vara feminister (om de inte är helt okunniga om ämnet/helt utanför grupper som sällar sig till den moderna feminismen).

   Svara
 3. Leif

   /  06/14/2017

  Väl talat. Vem är han att sätta sig på sina höga hästar? För många, många år sedan ertappades en socialdemokratisk riksdagsledamot från Norrland med att ha tagit upp prostituerade på sitt tjänsterum. Inte tycker jag att alla riksdagledamöter från den tiden kan lastas för det. Jag tror inte någon annan då tänkte så heller. Det är ett nytt påfund. Med Nylanders sätt att tänka bör man väl lasta nu levande riksdagsledamöter för detta, eller kanske någon annan som inte har någon möjlighet att värja sig. Konstigt att man som politiker tror att man vinner mandat genom att kasta skit på oskyldiga potentiella väljare.

  Svara
 4. MiT

   /  06/14/2017

  Läs alla svar på den här

  Bl a dyker en Marielle upp och det enda hon gör är att förstärka poängen som @PhsStud vill göra…
  Ex

  Svara
  • Ivar L

    /  06/14/2017

   Slutsatsen verkar vara att det inte finns någon expertgrupp ens en gång. Det verkar ju nästan som att det hela är ett bedrägeri. De gör inget och de finns knappt men jag kan slå vad om att de kostar pengar.

   Rent konkret vet vi naturligtvis att de inte gjort något för att motarbeta terrorism. Sånt får andra sköta. Bloggare, enstaka mainstreamjournalister (t.ex. Gävle), Säpo och Polisen samt inte minst utländska säkerhetstjänster och politiker, i teorin kanske någon Sverigedemokratisk Politiker gjort något men det har säkert motarbetats av andra politiker ute i kommunerna.

   Svara
   • Ja, de flesta där gör väl antingen nytta eller ingen skada, oavsett om de ”samordnas” eller inte.

    MUCF torde vara direkt kontraproduktiv:
    ”Hur kan vi förstå varför unga attraheras av våldsbejakande extremism utifrån ett genusperspektiv?”

    Forum samarbetar med Ibn Rushd.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/15/2017

     Det känns som en central punkt i sammanhanget är just Ibn Rushd och deras kopplingar till Tro och Solidaritet och personer som Ulf Bjereld som i sin tur via universitetsvärlden hänger ihop med ideologiska extremister som Mattias Gardell. Det finns en rak väg från Muslimska Brödraskapet rätt in i socialdemokratins ideologiska maskineri i Sverige.

     Konstigt och svårt att föreställa sig faktiskt. Vad är det egentligen de här människorna vill med Sverige? Jag börjar känna mig allt mindre benägen att tro att det i detta fallet enbart handlar om svensk blåögdhet. Oerhört obehagligt alltihop. Hoppas de hamnar på historiens skräphög med skammen.

     Svara
 5. Motkraft

   /  06/14/2017

  Det finns många typer av grupperingar och det är bra underligt att ”män” är ok att klumpa ihop och ge kollektivt ansvar, men inte andra. Jag tror inte Christer Nylander tycker det är ok att skriva

  Jag vet. Det är inte alla muslimer som tafsar, inte alla muslimer som trakasserar. Men man kommer inte ifrån att också muslimer som inte tafsar har ett ansvar.

  Svara
 6. MiT

   /  06/14/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/15/2017

   Svara
 7. MiT

   /  06/14/2017

  Svara
  • Olof

    /  06/15/2017

   Ja, det är ju för djävligt, vi behöver ju dem som köttsköldar att dödas av bomber, lastbilar, knivar, etc här i europa…

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/15/2017

   Ouch 🙂

   Svara
 8. MiT

   /  06/14/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Bianca ger igen med samma mynt: rasism. Samma skit som Nordfront i annan förpackning.

   Svara
  • Senior

    /  06/15/2017

   Ungefär som när de intervjuvar ”Diina Rosenberg” på stan utan att berätta att hon var med och grundade fi…

   Svara
 9. MiT

   /  06/14/2017

  Svara
 10. MiT

   /  06/14/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Till skillnad från tjejen som slets i tre stycken av terroristen på Drottninggatan. Var var Gardell då med sitt skuldsmetande?

   Svara
  • En Sjuk Syster

    /  06/15/2017

   Hade inte afghanen blivit utvisad så hade risken varit mycket större att han omkommit i en trafikolycka i Sverige, för enligt Patrik Waldenström (MP) är ”risken för att dö i trafiken mycket större än risken för att dö i ett terrordåd”.
   Så alla de som deporterats tillbaka borde egentligen vara tacksamma att de kunnat lämna Sverige levande…

   Svara
   • Joy

     /  06/15/2017

    Suverän kommentar, även om det uttalandet möjligen bara berörde risken i Sverige!?

    Svara
  • Nej, Jonas. Det var inte Sverige som bombade, eller hur?

   Med den logiken … hah! jag sade logik till Jonas Gardell!

   Svara
 11. MiT

   /  06/14/2017

  Svara
  • En Sjuk Syster

    /  06/15/2017

   Kan vi lita på att ”hans bror, som finns kvar i Sverige” talar sanning och att han inte har en baktanke?

   Svara
 12. Dreadlock

   /  06/15/2017

  Nu gäller det att komma ihåg att bälta alla passagerare i bilen, undvika ringa narkotikainnehav ( Men ok om du är under 18 år) Nu är bylingen ute för att snygga till statistiken fram till halvårsskiftet genom att skicka lätta FUP:ar till åklagarna, så de kan dela ut bötesbelopp på studs och frisera till statistiken för att användas av Eliasson , så att i förlängningen Ygeman kan stoltsera i SvT och förkunna till massorna att polisen minsann tagit i med hårdhandskarna. ( Ursäkta den långa meningen, har försökt att kommatera den, men är för trött)
  Informationen har läckt ut genom polisen själva, det dementeras förstås.

  https://www.svd.se/poliskallor-pinnjakt-nar-enkla-brott-prioriteras/om/polisens-kris

  Våldsbrott har man lagt på is. Det förstår man eftersom vi har ett ovanligt släkte av stenhårda superbusar som inte ens 4 poliser samtidigt kan brottas ned och arresteras. Ett klokt beslut. Om en buse skickar 4 poliser till sjukan så blir automatisk hela kommunen av med 50% av polisbemanningen. och så kan vi inte ha det.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Att de inte griper idioten, att han får vandalisera polisbilen och sedan bara gå iväg är extremt olämpligt. Även om de nu frå tag i honom senare så duger det inte. Uselt polisarbete, Dan Eliassonklass.

   Rätta mig om jag ser fel men det är tre kvinnliga poliser väl? I vart fall två. Det vi ser på filmen är resultatet av verklighetsfrånvända idéer om könet som social konstruktion. Jag tror att man mycket väl kan ha en del kvinnliga poliser men man kan inte räkna med att tre kvinnliga poliser kan göra samma insatser mot våldsamma människor som tre manliga poliser. Det är direkt olämpligt att ha grupper med den här sammansättningen i dessa miljöer.

   Annars, om man nu skall ha poliser med liten fysisk styrka så får de väl satsa på mer vapen. I ett fall som detta en rejäl stun gun t.ex. Detta är ju så patetiskt att man skäms.

   Svara
   • Dreadlock

     /  06/15/2017

    3 kvinnliga poliser, en vakt och dessutom en privatperson (Från boendet)

    Sammanlagt 5 pers .

    Svara
    • Dreadlock

      /  06/15/2017

     Dom hade honom tryckt mot polisbilen ett litet tag, tills någon fipplade med handklovarna och någon polis inte orkade hålla armarna på plats innan handklovarna fästes runt handleden. Brist på muskelkraft helt enkelt. Han lirkade sig ur greppet lätt som en plätt och polistjejerna hade slut på idéer när han började veva runt…

     Svara
     • Ivar L

       /  06/15/2017

      Rätt långt från idealiserade skildringar på TV där kvinnliga poliser jämt kan en massa bra trix så att de – trots litenhet – kan brotta ner män stora som hästar. Jag tror inte man skall underskatta denna typ av idealisering när det gäller rekrytering av kvinnliga poliser. Många svenska tjejer växer upp med en bild av att de är lika fysiskt starka och agila som män.

   • Johan A

     /  06/15/2017

    Det blir så när de styrkekraven på kvinnliga sökande till polisutbildningen bara är hälften av vad de är för de manliga. Dessa är dessutom baserade på vikt och längd. vilket innebär att om jag behöver kunna lyfta motsvarande 70 kg och en tjej som är lika lång och väger lika mycket som jag behöver kunna lyfta hälften av det, så behöver en tjej som är kortare och väger mindre kunna lyfta ÄNNU mindre än så. Hur det kan sluta kan vi se i klippet.

    Svara
    • Ivar L

      /  06/15/2017

     Dessutom kan det sluta mycket värre och kommer säkerligen att göra det. Kolla bara den kvinnliga polisen i Tyskland som fick vapnet vridet ur händerna på sig.

     Svara
   • Kristian

     /  06/15/2017

    Springare talade om detta när det hände. Kort sagt sade han att det är inte kön utan Södertörn som är problemet. Dagens polisutbildning är sönderakademiserad. På sin tid var han ofta ute med en annan kollega,man eller kvinna, och det var inga problem för två personer oavsett kön att omhänderta någon.

    Svara
 13. Jan

   /  06/15/2017

  Man behöver uppenbarligen inte ha en hjärna för att bli gruppledare för Liberalerna. Det räcker med att sticka fingret i luften och känna vart vinden blåser uppenbarligen.

  Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Nu är du alldeles för snäll mot L. Med 5-6% av väljarna bakom sig så är det nog ingen riktig styrsel på det där fingret. Vindarna blåser mestadels åt helt andra håll än de L siktar på. L är ett marginellt struntparti med en misslyckad fallos som symbol. Har de tur får de några mandat, det är allt.

   Svara
 14. Jan

   /  06/15/2017

  Det blev ett uppenbarligen för mycket ovan. Så går det i brådskan ibland….

  Svara
 15. MiT

   /  06/15/2017

  Svara
  • Lövet

    /  06/15/2017

   Hon har kommit en bit sedan hon blev ”rövknullad av Per Ström”…

   Svara
   • Senior

     /  06/15/2017

    Man kanske kan tipsa henne om Pär Ström? 😉

    ”Vill du också bli intervjuad, komma i kontakt med mig eller tipsa om något, dela med dig av din historia/erfarenheter eller skriva själv?”

    Svara
  • Jans

    /  06/15/2017

   Bjereld delar ut pengar till kompisen Gardell:
   ”En av dem som än en gång får statliga pengar, denna gång en nätt summa om 2 998 800 kr är Mattias Gardell, Uppsala universitet, för sin kommande studie ‘Arga vita män? En studie av våldsbejakande rasism, korrelationen mellan organiserad och oorganiserad våldsbrottslighet och ultranationalismens affektiva dimensioner’.”

   Snacka om att fokusera på fel frågor med tanke på utvecklingen i världen just nu. Ultranationalisterna i IS är säkert också arga men knappast tillräckligt ”vita” för att stalinisten Gardell skall skriva om dem.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/15/2017

    Inte ensam. Du vill kolla upp vilka de två han skriver tillsammans med är 🙂

    Svara
   • Pelle2

     /  06/15/2017

    Helt sjukt att den vänsterextrema muslimkramaren Gardell skall utreda vita mäns rasism.
    Fast ingen är väl förvånad när den religiöse extremisten Bjereld delar ut pengarna..

    Svara
 16. MiT

   /  06/15/2017

  Svara
 17. G

   /  06/15/2017

  ”Human Rights Watch backar om dödad tonåring

  En tonåring som i slutet av maj tvångsutvisades från Sverige till Afghanistan dödades i ett bombdåd i Kabul, uppgav tidigare människorättsorganisationen för SR Ekot. Nu backar organisationen från den uppgiften.

  ”Uppgiften om det rapporterade dödsfallet är inte helt klarlagt, så vi har tagit bort den tills vi kan styrka den”, skriver på Twitter en områdeschef, enligt SR.”
  http://www.gp.se/nyheter/sverige/human-rights-watch-backar-om-d%C3%B6dad-ton%C3%A5ring-1.4365104
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=83&artikel=6717628

  Svara
 18. G

   /  06/15/2017

  ”Föräldrar i bråk på skolavslutning

  Under en skolavslutning på en skolgård i Uddevalla på onsdagskvällen började flera föräldrar slåss. En man greps misstänkt för misshandel.
  ..[..]..
  – Det utbröt fullt slagsmål mellan några föräldrar, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

  Polisen larmades 18:51. När polis kom till platsen hade två män som deltagit i slagsmålet lämnat platsen i bil.
  ..[..]..
  Många finklädda barn och föräldrar fanns på plats för att se barnen uppträda och sjunga, men den fina skolavslutningen fick ett abrupt slut när flera av männen började slåss.

  – Enligt några uppgifter kan det ha varit uppåt tio som deltog i slagsmålet, säger Ulla Brehm.

  – Det verkar ha handlat om ett internt bråk mellan människor som kände varandra sedan tidigare.”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/foraldrar-i-brak-pa-skolavslutning

  Svara
 19. G

   /  06/15/2017

  ”Kritiserad rysk tv-kanal filmar i Sollefteå

  I dagarna var ett ryskt tv-team från Russia today i Sollefteå och Sundsvall för att filma bland annat protesterna efter nedläggningen av BB i Sollefteå.
  – Filmen handlar om den svenska modellen och vad som händer med den, säger Alexej Sachnin, producent.
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/kritiserad-rysk-tv-kanal-filmar-dokumentar-i-lanet

  ”Rysslandsexperten om ryska medier: ”Vi litar inte på dem”
  https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/rysslandsexperten

  Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Naturligtvis skall man vara försiktig med att ”tro på” Putins egen propaganda-apparat men bara det faktum att de vill åka till Norrland för att filma nedläggningen av ett BB är ändå mycket talande. Det är ju inte en slump och orsaken till att de kommer är ju inte påhittad utan högst reell. Sedan att RT kanske kommer att överdriva är en annan sak.

   Svara
   • Grodan Boll

     /  06/15/2017

    RT är lite som avpixlat. Infon är vinklad efter agenda, men sällan felaktig.

    Svara
  • Det var lite kul eller är det sorgligt.
   1997 dec. utbildade jag femtiotal ”högdjur” som sjukvårdsminister, chef för läkarutbildning om graviditet, förlossning, missbruksskador och smittor som HIV.
   Deras metoder var inte up to date kan man säga.
   De fick se BB och förlossning och de var djupt imponerade. Det var då det.

   Nu kommer dom hit och visar hur illa det har gått för oss.

   Svara
 20. G

   /  06/15/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Ja 2005-2015 var extremast ideologiskt. Vi blev mer eller mindre utsatta för en slags samordnad informell hjärntvätt av medierna och politikerna med Fredrik Reinfeldt vid rodret. Det var under denna period som SD växte på allvar och alternativmedia äntligen började göra sin röst hörd bortom rena extremispublikationer. Själv vaknade jag upp någonstans runt 2010-2011, sade upp DN 2012.

   Tyvärr har vi det värsta framför oss eftersom konsekvenserna till största delen ligger framför oss och eftersom politikerna i nästan alla sammanhang knappt har börjat reagera på allvar än så länge. De har ju till och med lättat på gränskontrollerna och jihadister får fortfarande glasstrut, tandvård och lägenhet istället för straff och utvisning.

   Svara
 21. G

   /  06/15/2017

  Hediye: ”Vänsterfeminist som arbetar med press & opinionsbildning. Tycker till om mycket. Skapar gärna ”dålig stämning” om så behövs…MANSPLAINING undanbedes!”

  Svara
 22. G

   /  06/15/2017

  När jag såg den här tweeten kommer jag ihåg att Strömbäck t.o.m var gäst i TV4:s Nyhetsmorgon när hans bok om varför invandring behövs släpptes. Men Sanandaji såg jag inte röken av i Nyhetsmorgon i samband med att hans bok Massutmaningen släpptes, undrar varför… gör jag inte.

  ”Professor Jesper Strömbäck visar i ny bok det nödvändiga och meningsfulla med fler människor till Sverige.”

  Svara
 23. G

   /  06/15/2017

  Vilda vänstern: ”Utomparlamentarisk twitterhuligan. Anarkist i hjärtat – kommunist i hjärnan. Håller på: J-Södra och PKK.”

  Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Och om nu Laxen varit kvinna och den arbetssökande en vit man, vad tror ni de här vänsterstrutarna hade skrivit då? Pepp! Bra jobbat tjejen! Femsplaina manskräket! O.s.v.

   Svara
  • Pelle2

    /  06/15/2017

   Typiskt vänstertomtar som herr Aioli med flera att relativisera en idiots beteende och anklaga arbetsgivaren som fick skit för att bete sig illa.
   Det är precis ett sådant ryggrads- och kravlöst beteende som gör att vårt samhälle faller samman.

   Svara
 24. G

   /  06/15/2017

  ”Under natten mot lördag greps två unga män av polis i småländska Eksjö. De misstänks ha våldtagit en 17-årig flicka. På måndagen häktades de båda männen, på sannolika skäl misstänkta för grov våldtäkt. Avpixlat har tagit del av dokument från Eksjö tingsrätt och kan avslöja att båda de häktade är utländska medborgare.

  Eftersom de båda misstänkta våldtäktsmännen ännu inte dömts för det brott de misstänks för väljer Avpixlat i nuläget att inte offentliggöra deras identiteter.

  Båda de häktade är afghanska medborgare. I de häktningsframställningar Avpixlat tagit del av framgår att ingen av dem har fullständigt svenskt personnummer, samt att de båda har tolkbehov. Detta indikerar att de troligen bara varit i Sverige en kortare tid. Båda de unga männen är, enligt häktningsframställningarna, omyndiga. Den ene uppges vara född 1999, men har ännu ej fyllt 18, medan den andre uppges vara född 2000. Åldersuppgifterna bör dock, som påpekats ovan, ses med viss skepsis. De tycks båda sakna fasta adresser i Sverige”
  http://avpixlat.info/2017/06/14/tva-flyktingbarn-haktade-for-grov-valdtakt-i-eksjo/

  Svara
 25. MiT

   /  06/15/2017

  Undrar vad det beror på att elproduktionen inte är något problem…?

  Svara
  • G

    /  06/15/2017

   Haha! 😀

   Svara
  • Olof

    /  06/15/2017

   MiT, åh, får jag gissa, får jag gissa… för att hälften av vår elproduktion kommer från brunkol… nej vänta, det känns ju inte rätt. Var det att vi borde byta till brunkol? Nej, det där med brunt känns ju så fel. Äh, hur som helst, miljövännerna har lärt mig att kärnkraft är dåligt och vi måste ju rädda älvarna!

   Grönkol då…? Om vi liksom bygger in jorden i en sorts växthus(effekt) så löser vi ju hela uppvärmningen här uppe i norden!

   Svara
  • Ivar L

    /  06/15/2017

   Det är ju bara att sätta propellrar på bilarna så får man gratis vindkraft!

   Svara
  • En Sjuk Syster

    /  06/15/2017

   Vad ska vi med kärnkraft till när elen kommer från två hål i väggen?

   Svara
  • Var det inte en klassisk centerpartist på 70-talet som talade om ”ren elkraft”?

   Svara
  • G

    /  06/15/2017

   Här en till gröning, kör klassiska ”vill inte svara på frågor från er tidning”, patetiskt förhållningssätt för alla politiker oavsett parti, ska inte spela roll vem det är som ställer frågor!

   ”Miljöpartisten som ersätter Åsa Romsson i riksdagen vill ha rösträtt för bebisar”
   https://nyheteridag.se/miljopartisten-som-ersatter-asa-romsson-i-riksdagen-vill-ha-rostratt-for-bebisar/

   Svara
   • Kristian

     /  06/15/2017

    Hmm. Om målsman röstar för barn skulle detta ge ett uppsving för MuslimPartiet.
    Om barnen får rösta blir det bara snällpartier till vänster som blir kvar.

    Svara
 26. MiT

   /  06/15/2017

  Svara
 27. MiT

   /  06/15/2017

  Svara
 28. Ivar L

   /  06/15/2017

  Här kan man väl säga att en extremistsamordnare i princip erkänner att det hittills inte fungerat. Glädjande med lite sjukdomsinsikt men samtidigt… BRÅ…? Skall de lära extremisterna planka på tunnelbanan och frisera statistik istället för att bygga bomber.

  ”Brottsförebyggande rådet tar över arbetet mot våldsbejakande extremism, där ett nytt nationellt center ersätter dagens nationella samordnare.
  – Vi behöver verkningsfulla metoder, helt enkelt sådant som fungerar, säger Zan Jankovski, samordnare i Göteborg.”
  https://www.svd.se/expert-valkomnar-nytt-center-mot-extremism

  Svara
 29. Ivar L

   /  06/15/2017

  Stor satsning på svenska jihadistmiljöer i SvD för tillfället. Verkar generellt vara rätt bra, inte massa bortförklaringar. T.ex. denna om kvinnliga jihadister som tydligen ökar i Sverige. Skrämmande läsning:
  ”Varför vill IS ha ett inflöde av kvinnor just nu?
  – Det vi ser nu är effekterna av en målmedveten strategi där kvinnan, genom sitt barnafödande, ses som en del av statens långsiktiga överlevnad. Att IS attraherar kvinnor får också extremismen att framstå som ett mer naturligt livsstilsval, något för alla.”

  Och återigen visar det sig att utanförskapsargumentet inte håller:
  ”Däremot kommer kvinnorna ofta från relativt välordnade sociala miljöer och har bra studieresultat”

  https://www.svd.se/krigsfruar-och-jihadbrudar–ett-underskattat-hot/om/jihadistbarnen

  Svara
 30. G

   /  06/15/2017

  ”Våldsamt upplopp – väktare attackerad

  Ett storbråk bröt ut i Trollhättan under natten mot torsdagen.
  Omkring 40 personer var inblandade i bråket som ska ha börjat med att en grupp tänt eld på bildäck.

  – För att skilja grupperna åt fick vi använda pepparsprej och batonger, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl vid polisens ledningscentral.”
  http://www.expressen.se/gt/upplopp-i-trollhattan-/
  http://www.gp.se/nyheter/v%C3%A4stsverige/upplopp-i-trollh%C3%A4ttan-v%C3%A4ktare-attackerades-1.4366534

  Svara
  • G

    /  06/15/2017

   Herregud vilken skillnad. Antingen säger olika poliser HELT olika saker till olika medier, (eller så är traditionella journalister dåliga på att ställa relevanta frågor till polisen) eller så fastnar det mesta i filtret hos traditionella media, filtret där allt relevant om händelsen måste tas bort innan publicering för läsaren. ”Grupperingarna” som traditionella media skriver om ovan =

   ”Socialen omhändertog barn: Somalier och araber i våldsamt upplopp i Trollhättan inatt”
   https://nyheteridag.se/socialen-omhandertog-barn-somalier-och-araber-i-valdsamt-upplopp-i-trollhattan-inatt/

   Längre artikel med vad som troligen är relevant bakgrunds info till upploppet, ett 50-tal personer demonstrerade också i måndags eftermiddag utanför kommunhuset.

   Svara
 31. Jan

   /  06/15/2017

  Politiker lovar och lovar. För att de vill bli valda och göra karriär. Hur trovärdigt är det senaste löftet? Hade det inte varit bättre med en hårdare reglerad invandring från början?

  http://www.aftonbladet.se/debatt/a/k5aRQ/vi-tryggar-fororten-med-ett-kontrakt

  Svara
  • Jans

    /  06/15/2017

   Alliansen hade åtta år på sig att fixa förorten men det gick inte, det blev bara värre. Man behöver inte vara raketforskare för att fatta att de inte kommer att lyckas denna gång heller, om de nu skulle få makten.

   Svara
   • Jan

     /  06/15/2017

    Det är väl ungefär som om räven skulle lova att ställa allt tillrätta i hönshuset…

    Svara
 32. Jan

   /  06/15/2017

  Alliansen är desperata att hålla ihop….alliansen…

  http://www.expressen.se/ledare/alliansens-hot-mot-ministrar-ar-absurda/

  Svara
  • De hotar göra vad S+MP+SD gjorde med deras budget – oj vad hemskt!
   Kommer att tänka på några ordspråk: ”som man bäddar får man ligga” och ”den som ger sig i leken, får leken tåla” u.s.w.

   Svara
 33. Svenne

   /  06/15/2017

  Bara i Sverige(?)… + underhållande tråd

  Svara
  • Jans

    /  06/15/2017

   Bara könsbinära lejon.

   Svara
  • G

    /  06/15/2017

   Ja se där ja, MJ och flera andra kända ansikten som inte fattar vinkeln. Plus en underhållande tråd hahaha!

   Spelar ingen roll för mig om det är två hanar eller två honor, känns iofs lite fint att det är ett ”lejonpar” som vaktar gatan åt medborgarna. Men det intressanta är såklart anledningen till beslutet och ändringen precis som Säkpol spekulerar i, och troligen har han rätt. Ett gökur på nåt kontor i Stockholm som ansvarar för gatorna kläckte ur sig: ”har ni tänkt på att det är två handjur ? vi skulle faktiskt kunna…” Ja, och nu ser vi resultatet. Tycker dock att honan ser lite ”lätt” och ”klen” ut utan en lång härlig lejonman som biffar upp lite, eller som en skrev i tråden ”är inte det bortre lejonet en skinnskalle ?” lol!

   Svara
 34. G

   /  06/15/2017

  ”Kristna asylsökare förföljs av muslimer”
  http://www.friatider.se/kristna-asyls-kare-f-rf-ljs-av-muslimer

  Intressant undersökning och intressant (men kanske inte direkt förvånande) resultat. Tycker även det är intressant att så pass många konverterat till kristendomen. Kommer vanlig media skriva om den här rapporten, eller visar den något som är för ”fel” att rapportera om.

  Dagen skrev en artikel INFÖR undersökningen, men nu är den alltså klar. De har även gjort undersökningar i andra länder, exempelvis Tyskland…

  ”Förra året presenterades en rapport från Tyskland, där 700 fall av våld och trakasserier mot kristna på landets asylboenden kunde beläggas.
  ….
  Syftet med undersökningen är se om det förekommer religiöst motiverad förföljelse i Sverige, och få en bild av problemets omfattning. Målsättningen är att rapporten kommer att publiceras innan sommaren.”
  http://www.dagen.se/open-doors-undersoker-hot-mot-kristna-flyktingar-i-sverige-1.918842

  Och nu är sommaren här och rapporten färdig.

  Svara
  • G

    /  06/15/2017

   ”Minst 55 kristna flyktingar dödshotade i Sverige

   Kristna flyktingar i Sverige blir slagna, utfrysta, dödshotade och förolämpade. Det visar en undersökning från Open Doors. Förföljelsen sker över hela landet och har drabbat över hundra personer.”
   http://www.varldenidag.se/nyheter/minst-55-kristna-flyktingar-dodshotade-i-sverige/Bbbqfn!0VqrP15MXrmj0fMpe8wBw/

   Svara
   • G

     /  06/15/2017

    Fakta. Förföljelsens natur

    Antalet drabbade som har rapporterat olika förföljelsehändelser
    till Open Doors undersökning:
    Våldshandlingar 65
    Dödshot 55
    Påtryckningar 42
    Utfrysning 30
    Förolämpning 28
    Förakt 27
    Hot 26
    Ifrågasättande av tron 14
    Feltolkning 12
    Ofördelaktigt behandlad av ansvariga 8
    Inte bli tagen på allvar 8
    Sexuella övergrepp 7
    Press att konvertera till islam 7
    Fysiska trakasserier 7
    Uthängd 6
    Övervakning/spioneri 4
    Förstörd eller stulen egendom 4
    Falska anklagelser 3
    ——————–.

    I Sverige, flyktingarnas nya land. Jippie!

    Svara
  • Jans

    /  06/15/2017

   Men betänk följande:
   ”Nästan samtliga deltagare i undersökningen som kommit från Iran har konverterat till kristendomen (41 av 42 personer). Detsamma gäller för personer från Afghanistan (35 av 36) och Irak (5 av 6). Men bland personer från Syrien är endast 5 av 26 drabbade konvertiter.”

   Varför konverterar de?
   För att de fått en uppenbarelse och drabbats av Jesu lidande på korset?
   Mindre troligt. Detta är ett sätt att få asyl när andra möjligheter är uttömda.
   Gissningsvis handlar de om sekulära muslimer till största del.
   Jag tror i princip inte på att en enda av de här nykonvertiterna är kristna på riktigt. Det är en helt annan sak med Syriskt Ortodoxa, Kopter, Yazidier e.t.c.

   Svara
   • G

     /  06/15/2017

    Jag vet en kock som är kristen syrier, han är flitig och jobbar som fan, han säger att han kommer rösta på SD och uppmanar alla han känner att göra det samma, han säger till mig och andra i familjen att göra det samma, och även att vi ska uppmana alla vi känner att också rösta SD. Han säger att han är mycket orolig för framtiden i Sverige om det här fortsätter. En annan kristen syrier, kvinnlig städare, hon säger liknande saker: ”Ser ni inte vad som händer med oss kristna i Mellanöstern ? Jag är orolig för att det är på väg hit, nästan alla som kommer är muslimer, det blir inte bra det här, ska jag behöva fly igen?”. Vad ska jag svara på det ?!. Jag tror det finns en hel del kristna invandrar som är mycket oroliga, precis som dessa två.

    Svara
 35. G

   /  06/15/2017

  ”Då pratade han om ”islamofobi” i SVT – nu uppmanar han till terrordåd i Sverige
  ..[..]..
  2009 medverkade Michael Skråmo i en diskussion om islamofobi i SVT Debatt under vinjetten ”Hetsjakt på muslimer”. Där påstod han att rädsla för våldsbejakande islam bygger på okunskap.

  – Den här skräcken som finns i Schweiz mot minaret… minoriteter… eller vad heter det? Minareter. Alltså han, vad heter det, vad var han, partiledaren, han sa ju att en minaret, det är ett vapen och sen såg man vissa folk dom trodde att minareten representerar någon maktsymbol i islam. Det har liksom … den här skräcken bildar på okunskap i islam, säger han i programmet.

  – Att vi inte kan tillräckligt mycket, svarar programledaren Belinda Olsson.

  Några år senare anslöt sig alltså Michael Skråmo själv till den värsta islamistiska terrorsekten på jorden. Och med sig tog han hela familjen.”
  ..[..]..
  ”Må herren över allt som existerar väcka ett Lejon, en Mujahid i sverige som besvarar kallet av jihaad i mitten av fienden.. Någon som sprider terror så som de sprider terror här … Någon som säljer sig själv till Allah”, skriver Michael Skråmo i ett nytt uttalande.

  Enligt SVT är detta en ”uppmaning till terrorattentat i Sverige”.
  ..[..]..
  SVT nämner inte att Michael Skråmo deltagit i ett av deras program.”
  http://www.friatider.se/d-pratade-han-om-islamofobi-i-svt-nu-uppmanar-han-till-terrord-d-i-sverige

  Pffft. Nej, det vore väl för väl om SVT hade stake nog att nämna det!
  Om någon vill se och lyssna på terroristen…

  Svara
  • Jans

    /  06/15/2017

   Islamismhaveriet i Sverige är verkligen en riktigt djävla praktskandal. Det är en hydra som har sina tentakler långt in i partier och medier. Det är riktigt skrämmande och jag vill verkligen inte höra: ”vi har varit naiva” för detta harvettiga människor larmat för sedan mitten av 2000-talet för döva öron. Det handlar inte om naivitet det handlar om uppsåt, maktallianser och det handlar om forskare, journalister och politiker som varit helt skrupelfria när de trott att det befrämjat deras karriärer.

   Må vi aldrig glömma!

   Svara
 36. G

   /  06/15/2017

  Svara
 37. G

   /  06/15/2017

  Svara
 38. G

   /  06/15/2017

  Svara
 39. Kristian

   /  06/15/2017

  Svara
 40. G

   /  06/15/2017

  ”Tid säga tack till lärarna som skylde politikernas och ideologernas missgrepp”
  http://www.bt.se/ledare/tid-saga-tack-till-lararna-som-skylde-politikernas-och-ideologernas-missgrepp/

  Svara
  • ”Rikard? Rikard till talarstolen.”

   Hade turen att komma igenom systemet i början av 90-talet. Enbart dessa lärare.

   Svara
   • Rikard

     /  06/15/2017

    Hej.

    Hahaha! Låter som du kallar på Läderlappen.

    Ja, vad skall jag tillägga när artikeln säger vad som sant är, och dessutom är välkänt?

    ”Skollärare – rekrytering till utbildning och yrke 1977-2009” Emil Bertilsson: rekommenderas för den som har tid och lust.

    [http://uu.diva-portal.org/smash/get/diva2:709575/FULLTEXT01.pdf] Texten är strax över trehundra sidor, men alla data finns i tabellform i slutet ifall man vill hoppa över diskussionen.

    Det är en smula tve-eggat, det hela. Å ena sidan har vi lärare som tog till sig gamla tiders väl beprövade metoder, men utan kadaverdisciplin och pennalism; å andra sidan har vi minst lika många kollegor medskyldiga till förfallet då de högljutt och ihärdigt kämpat för att vara progressivast, så att säga. Ett av mina favoritexempel är när jag själv informerades av en handledare vid en lärarhögskola (läs: lekskola jämfört med Lunds universitet) att jag hade ‘instrumentell (och därmed felaktig) kunskapssyn’ med vilket avsågs att jag konstruerade prov som mätte elevernas mätbara kunskaper (eg. komparera det ena eller andra adjektivet rätt). Istället skulle jag bedöma elevens studieupplevelse.

    Det går att reda upp dagens soppa, men då behövs en skolans motsvarighet till Birger Jarl eller Gustav Vasa som kan styra med diktat och med ryggen fri från partipolitisk populism – och då kan det i runda slängar ta minst två generationer innan vi ser resultat på allvar.

    Kamratliga hälsningar,
    Rikard, fd lärare

    Svara
    • Ja, jag var inte säker på hur jag skulle översätta ”soap box”. 🙂

     To the Batmobile!
     Atomic batteries to power!

     Svara
 41. ”SD: Regeringen försöker stryka det svenska kulturarvet”
  http://www.friatider.se/sd-regeringen-f-rs-ker-stryka-det-svenska-kulturarvet
  ”-Allt som härrör till nationalitet eller att det finns ett unikt svenskt arv att vårda ska strykas för att uppgå i nåt slags global kulturell gemenskap som regeringen inte kan definiera, säger [Emilson].
  […]
  Dessutom vill regeringen införa en ny museilag, där syftet är att göra om landets museer till en form av ”debattmuseer”, som Aron Emilsson uttrycker det. Dessa nya museer ska arbeta med sådant som att bryta segregation och sprida ett vänsterliberalt synsätt på integration och jämställdhet, menar SD:s ledamot och understryker att sådana frågor är inget som museer ska arbeta med.”

  Svara
  • Vi har ju inget kulturarv bara barbariet och Midsommar som vissa ledande svenskar sa eller var de – ja vad kallar man Reinfeldt och lilla Mona? Inte svenska i alla fall.

   Svara
  • Dreadlock

    /  06/15/2017

   För mig gör detsamma. De får gärna öppna sina kulturindoktrineringscentrum . Blev Anglofil strax innan 90 talet eftersom den tillrättalagda kulturen härhemma kändes alldeles för gullig och mysig …

   Nackdelen är förstås att de verkliga kulturella guldårens tid 1950-1985 i GB snart är färdigkonsumerade, och då får man sy sig en rymlig puppa och bli en nostalgisk äldre farbror, vilket är inte alls något dåligt per ce…

   Svara
 1. Winter is coming. På riktigt alltså… | WTF?
 2. Jag hjälper Bråvalla Festival motverka sexövergrepp! | WTF?
 3. Hur kan man med att ljuga om sådana här saker? | WTF?
 4. Påminnelse inför valet: Del 6 | WTF?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggare gillar detta: