Inte bara i Sverige

Det är inte bara i Sverige som galningar sitter och skriver ledare/krönikor/whatever om trams i tidningar. Även på Åland sker det med viss regelbundenhet

De är precis lika korkade där som här…

Bilden kommer från @Tok_Grumpy på twitter.

**********

Bråk i ankdammen som på ett ganska tydligt sätt visar varför vi har enorma problem på så otroligt många områden i Sverige

Välkänd debattör skriver om Jomshofs i o f barnsliga uttalande.

Och välkänd och profilerad journalist skriver så där om det barnsliga uttalandet.

INGEN av dem reagerade på när M-politiker från ”orten” vill hindra andra att besöka just förorten som han betraktade som deras med en egen ideologi. Knäpptyst var det tills Jomshof skrev sitt. De låtsades t o m inte ha läst vad moderaten skrivit, de låtsades inte veta vem det är alls trots att han varit i hetluften förut som TYDLIG islamistförsvarare och hedersförtrycksförnekare som tycker att det bara är islamofober och rasister som anser att hedersproblematiken är stor i vissa förorter. Vet inte vem det är men vet att han bott i Sverige sen 92? Eller tar reda på vem det är men ignorerar alla andra träffar på google som visar att han är islamist och hedersförtrycksförnekare?

Just det, samma moderat tycker också att det är kränkande mot de mänskliga rättigheterna att anse att om man har sex med en 9-åring som man gift sig med så är man en pedofil. Då kränker man alla muslimer enligt honom. Tugga i er det…

Jag antar att moderaten anses vara välintegrerad i Sverige? Bott här sen 92, alltså 26 år? 26 år i Sverige, moderat lokalpolitiker och anser att islamism och hedersförtryck är bra grejer. Då är man integrerad i Sverige tydligen. Fundera på det en stund… Knäpptyst från både debattörer och journalister när VÄLKÄND islamist tar till orda. Eller ja, på direkt fråga så var båda av nöd och tvång tvungna att säga att han inte heller uttryckt sig så bra. Men inga dedikerade tweetar om honom där man tar upp hans minst sagt problematiska förhållande till islamism och hedersförtryck tidigare. Debattören sa att han inte ens inte läst vad moderaten har skrivit, det Jomshof svarar på, och journalisten sa att han inte ens visste vem han var. Right, alla tror på er… OM de inte läst och inte visste vem det är så är de båda bara som vilka twittertroll som helst som skriker ut känslor på twitter utan att kolla upp. Och det tror jag inte att de är…

Nu ÄR det en viss skillnad på Jomshof och lokalpolitikern. Men inte jättestor, det är märkligt nog lokalpolitikern med sina medeltidsvärderingar som har journalisterna på sin sida. Det är tydligt. Den ena har stor makt inom sitt lokala område, kan gissa att han ses ungefär som den där korrupta miljöpartisten som nu är med i Fi:s styrelse, ev en klanledare helt enkelt. Den andra är en rikspolitiker utan makt. Nej, SD har INGEN makt och har inte haft någon sen de kom in i riksdagen. Ingen formell och officiell makt i alla fall. Att en ev klanledare säger att vissa områden i Sverige tillhör honom och hans likar är inte alls problematiskt enligt journalister och debattörer. Inte förrän folk frågar dem rakt ut vill säga.

Det är också tydligt att det inte är att vara odemokratisk och att vilja hindra andra att beträda ett svenskt geografiskt område som är problemet utan VEM som vill hindra andra att göra det. Lokalpolitiker och välkänd islamist (ev klanledare) som vill det? Inga problem, finns inget problematiskt alls med honom. Välkänd SD:are? Enorma problem och massor av tweetar där man drar upp allt möjligt.

Det stora problemet här för de upprörda journalisterna och media är att de allra flesta, oavsett om de är SD:are eller inte, nog håller med Jomshof här. Om inte öppet så i smyg och om inte helt så till viss del. Det är jag övertygad om. Kanske inte ordvalet direkt men andemeningen. Invandrare som kom på 70-80-talet, men även de flesta juggarna som kom på 90-talet, håller nog med honom i stort. Varför ska en som vill införa medeltid och islam som lag i Sverige och som anser att vissa områden i Sverige tillhör honom och ingen annan vara välkommen här? Det är ju sjukt!

Det som visar sig i den här soppan är återigen den gigantiska klyftan mellan mediefolk och vanliga medborgare. Hur de sitter på sin tron och mästrar. Vi har två st som skriver idiotiskt, den andra svarar på den första men det är enbart svaret som man skriker om trots att de säger samma sak och trots att svaret inte ens skulle existerat utan den första.

Tänk om t ex debattören skrivit ”Så fort man skrapar lite på fernissan är det här vad som kommer fram. Moderaterna är ett vidrigt parti.” om artikeln i nyheter24 som ligger bakom allt (ni får googla den)? Eller om han förra året när islamismen vällde ur Miljöpartiet som en illaluktande flod av var skrev ”Så fort man skrapar lite på fernissan är det här vad som kommer fram. Miljöpartiet är ett vidrigt parti.”. Men så skrev han inte nu och inte då…

Rätt glasklart vad som är problemet nu och orsakat det gigantiska haveri vi ser inom nästan alla områden i Sverige:

Det viktiga är vem som säger något, inte vad som sägs. Vem som visar något, inte vad som visas. Vem som granskar, inte vad som granskas. Osv. Till vilket pris som helst. Kan nog inte bli tydligare än vad vi ser här.

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

34 kommentarer

 1. MiT

   /  06/25/2017

  Svara
  • Senior

    /  06/25/2017

   Hahaha!
   Deras största påverkan kan troligen SD vara tacksamma för….

   Svara
  • Lövet

    /  06/25/2017

   …Joråsåatte!

   Svara
   • Frida Gustavlin

     /  06/25/2017

    Jag tror faktiskt att #vistårinteut-gänget kommer vinna mark, och att det kommer påverka valet. Som det ser ut nu i opinionsundersökningarna så får vi med största sannolikhet stå ut med samma politik ett bra tag framöver.

    Åker KD ut så har vi antagligen ett läge där Miljöpartiet, Centerpartiet och Sossarna kan bilda en majoritetsregering, och då vet vi precis hur det slutar.

    Inte så troligt att centerpartiet skulle välja den vägen, men när de står där med valresultatet på fickan kan allt hända.

    Man kan höra Annie Lööf försöka förklara för sina väljare att det är viktigt att ta ansvar, och att Sverige befinner sig i ett mycket ansträngt parlamentariskt läge och att det är viktigt att ta ansvar, ansvar och ansvar. Stefan Löfven har redan krattat genom att tydligt deklarera att han kan tänka sig nästan vilken konstellation som helst, utan SD. MP är glada så länge de har sleven i köttgrytan, helt oavsett om den är i en teskeds storlek.

    Vad händer om denna hemska profetia går i uppfyllning?

    Svara
    • Ivar L

      /  06/25/2017

     Jag tvivlar på att sossarna vill bilda regering med MP igen.

     Svara
    • Klimathotet

      /  06/25/2017

     5 miljoner invällare från Mosul och Raqqa 2018-2022?

     Svara
    • Senior

      /  06/26/2017

     Själv skulle jag inte förvånas det minsta om SD blir största parti 2018.

     Med tanke på den stigmatisering av SD och dess väljare, kartläggning med hjälp av expo, hembesök av expressen, etc. är det väl ingen som öppet törs stå för att de röstar SD. -Däremot drar alla dessa försök att styra bort väljare från SD istället väljare till dem, dock i det fördolda av uppenbara orsaker.

     Svara
 2. G

   /  06/25/2017

  Ja, Jomshofs kommentar var inte den bästa, han skulle inte formulerat sig på ett sätt som gör att skitstormen som egentligen enbart skulle riktas mot M och islamisten spiller över på Jomshof själv och SD. All kritik borde ligga 100% mot M och islamisten, men pga Jomshofs kommentar så blev det inte så. Fanns guldläge att formulera en riktigt bra och saklig replik till islamisten via en debattartikel på N24, men den chansen är körd nu.

  Kollade läget hur snacket går för M:arna….

  Har de öht intresserat sig för att söka lite och se vad islamisten har skrivet mer, det verkar inte så, fullt fokus på SD som vanligt från M. Det är alltså i deras eget parti som islamisten finns ifall M missat det.

  Linda: ”Presschef för Moderaterna.”…

  Anders: ”Tf. partisekreterare, Nya Moderaterna.”
  Irene: ”Finanslandstingsråd (m) i Stockholms län. Egenföretagare. Stadsdirektör i Stockholms stad 2006-2014.”…

  Och från vänstersidan som bara bryr sig om vad SD gör eller säger…

  Tapani som nyligen lämnade M för SD skriver lite om det som finns öppet för alla att hitta och läsa bara man orkar söka lite, men M verkar inte bry sig öht.

  Svara
  • Frida Gustavlin

    /  06/25/2017

   Jomshofs uttalande är briljant. Det inskränker inte någons yttrandefrihet, utan visar på ett fyndigt sätt dubbelmoral. Och på ett ironiskt sätt passar den perfekt, öga för öga, tand för tand – en princip som gäller i alla de tre monoteistiska trossystemen, men praktiseras kanske tydligast i islamistiska rättsystem. Tar du min mobiltelefon så hugger jag handen av dig. Säger du att jag inte är välkommen i dina förorter så är du inte välkommen i mitt land.

   Fyndigare av Jomshof skulle bara vara att svara:

   ”Kahin Ahmed, förorterna är inte dina, och du är inte välkommen i VÅRA förorter.”

   Problemet med förorterna nämligen att Ahmed med allas tysta medgivande på sätt och vis äger dem.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/25/2017

    Alla som kan tänka och vet vad Jomshov reagerade på fattar ju hur elegant han fångade islamistens fientlighet mot ”inkräktare” i förorten. Rör inte min jihad var ju ungefär vad Kahin menade. Dessutom har ju Jomshof förmodligen rätt i så måtto att den typ av åsikter som Kahin företräder aldrig varit välkomna i Sverige egentligen. Inte om svenska folket som helhet hade haft möjlighet att välja. Då hade vi inte haft någon jihadism i förorten och sådana som Kahin kanske inte ens hade velat bo här.

    Svara
 3. lensof

   /  06/25/2017

  Ett i mitt tycke ett av dina starkaste inlägg hitintills. Det gör att jag förstår varför jag följer bloggen (och läser kommentarerna).
  För media idag är så dj-a snurrigt och falskt att man kan tvivla på sin egen uppfattningsförmåga. Därför blir jag ocksåalltmer imponerad av de som är ledande i SD och orkar ta emot all den skit som de får.
  Det kommer naturligtvis påverka vad jag väljer 2018. I detta är Ahmed ett sänke.

  Svara
 4. MiT

   /  06/25/2017

  Svara
  • Diplomaten verkar vara ett rövhål och översittare av största mått, men tacka inte ja till en lägenhet om du inte är redo att flytta. Hyr inte ut en lägenhet i andra hand innan du fått bekräftat att du får hyra ut den.

   Svara
 5. Ivar L

   /  06/25/2017

  Ni minns när Obama kom till makten och allt fantastiskt som skulle hända i USA va? Sedan hände väl just ingenting, de startade några krig i vanlig ordning, beväpnade IS, stängde inte Guantanamo o.s.v. och sedan valde amerikanerna Trump.

  Det känns rätt likt nu med Macron. Han kan helt enkelt inte göra fel, i några månader. Sedan gör sig verkligheten påmind igen. Frankrike förblir Frankrike och hans privatiseringar kommer att göra fransmännen vansinniga och sedan väljer de Le Pen i nästa val.

  Svara
  • Lövet

    /  06/25/2017

   Vi kan i varje fall vara säkra på upprepade tåg-, taxi- och flygstrejker även i fortsättningen.

   Svara
 6. Jan

   /  06/25/2017

  Problemet är att vi lever i en demokratur. Jomshofs (egentligen Andersson väl?) utrymme för att säga något fel är tunnare än ett teblad medan den kvoterade moderatens felutrymme är bredare än autobahn. Jomshof har dock rätt i grunden. Den här moderaten borde inte ha släppts in i Sverige. Han och ytterligare en miljon migranter. Nu är det dock försent att kasta ut honom.

  Svara
 7. Ivar L

   /  06/25/2017

  Apropå det där med midsommarstång och midsommarfitta. Någon var ju inne på att om den ursprungliga stången är en fallos så symboliserar arrangemanget befruktandet av Moder Jord, d.v.s. det hela visar ett skeende, en handling som uttrycker en önskan om en jord som blommar, stora skördar. Men en midsommarfitta som bara står rakt upp och ner i en hage visar ju ingen direkt handling utan det enda som visas upp är ett könsorgan. Ingen befruktning, inga skördar, ingenting, bara en fitta.

  Jag måste säga att det fångar feminismens hela meningslöshet. Medan midsommarstången önskar oss alla rika skördar tillsammans med Moder Jord så visar oss den feministiska varianten inget annat än en surfitta som uppenbarligen inget annat vill än visa sin förträfflighet och låta jorden och människorna svälta.

  😀 😀 😀

  Svara
 8. MiT

   /  06/25/2017

  Svara
 9. MiT

   /  06/25/2017

  Svara
 10. MiT

   /  06/25/2017

  Lite roligt ändå 😛
  Men för sakens skull, kom han hit som vuxen…?

  Svara
 11. Ivar L

   /  06/25/2017

  Apropå inte bara i Sverige. Kolla videon. Birmingham i England:
  https://nyheteridag.se/skarpt-sakerhet-i-storbritannien-nar-tiotusentals-muslimer-samlas-till-gemensam-bon/

  Jag blir verkligen skrämd av att se detta på Europeisk mark. Dessa massmöten handlar om mer än religionsutövning, det handlar om att visa sin makt och det kommer att bli mer och mer av detta. Jag har varit i Birmingham nyligen och de ligger ”före” Sverige. Snart har vi detta på säg Gärdet också. Det är bara en tidsfråga. Att vistas i centrala Birmingham var djupt deprimerande, det var så mycket tälttanter och talibanskägg… Svårt att tro att detta för bara några decennier sedan var en Engelsk industristad.

  Svara
 12. MiT

   /  06/25/2017

  Läs alla svar han får…

  Svara
 13. MiT

   /  06/25/2017

  Journalister som verkar se som sin mission att bokstavstolka allt om det är SD som säger något. Som kommenterar allt i grupp. Istället för att granska det som håller på att ske i Sverige…

  Lite roligt också 😛

  Svara
 14. MiT

   /  06/25/2017

  Nu är snart hela DN involverade i hårdtolkningsdebatten där man totalt skiter i vad moderaten tycker om saker och ting. I stället för att granska riktiga problem…

  Svara
 15. MiT

   /  06/26/2017

  Svara
 16. MiT

   /  06/26/2017

  Svara
 17. MiT

   /  06/26/2017


  *https://www.facebook.com/tino.sanandaji/posts/10154758704268231*

  Svara
  • Precis som han säger så finns det alltför många politiska aktivister i positioner där de inte borde vara – jag kommer ihåg ett annat fall där några soctanter försökte tvinga på att vi skulle betala SFI och bidrag till s.k. ”fattiga EU-migranter”.

   Sverige ska tydligen agera som hela världens socialkontor, oavsett.

   Svara
  • Senior

    /  06/26/2017

   De borde fråntas varenda krona i utjämningsbidrag, eller vad det nu heter när de får pengar från andra kommuner för att kunna fortsätta missköta sig.

   Svara
  • Ivar L

    /  06/26/2017

   Fast lösningen ligger ju just i det att ”notan kan skickas till resten av Sverige”. Lämpligtvis dras exakt den summan som motsvarar det aktuella stödet bort från den kommunala utjämningsposten till Malmö.

   Svara
 18. hllviken

   /  06/26/2017

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: