Queer, gay eller hetero?

På facebook kan man hitta underliga saker, jag trillade över den här med … eh… ganska direkt språk så att säga

Om den är på riktigt? Inte en aning, hittade på facebook som sagt. Men nog känner man igen de underliga tankarna ändå?

Det kanske bara är jag som är gammal och mossig men jag håller i alla fall inte med vare sig Shay eller Sasha…

Man kan även hitta en del annat.

Ni vet väl om att sådana med samma sorts idéer och tänk som de i de två bilderna ovan snart har en egen myndighet att leka med i Sverige?

MVH

MiT

Annonser
Lämna en kommentar

111 kommentarer

 1. ”It’s a woman’s penis”

  Svara
 2. Jans

   /  06/26/2017

  Varför varför varför…
  Utvisas inte utlänningar som uppenbarligen inte har något annat ärende i landet än att begå brott och trakassera kvinnor:
  http://www.friatider.se/sexduon-som-terroriserar-unga-flickor-i-stockholms-tunnelbana

  Jag fattar det inte. Vad finns det för anledning att låta dem stanna?

  Svara
 3. hllviken

   /  06/26/2017

  Svara
 4. Dreadlock

   /  06/26/2017

  Hetero-Homo-Bi-sexuell hette det på min tid.

  Svara
  • Homo-, bi- och trans är medfödda läggningar och bör respekteras. Queer är en politisk åsikt och bör föraktas

   Svara
 5. MiT

   /  06/26/2017

  Ännu en från DN som är involverad i ickefrågan…

  Svara
 6. MiT

   /  06/26/2017

  Svara
  • Olof

    /  06/26/2017

   Att sådant här fortfarande skall behöva vara ett problem. Vi har inom det privata näringslivet sedan länge löst det här.

   Lösningen är enkel och består av två delar. Del 1 är ett ärendehanteringssystem, typ Remedy eller Siebel. Del två är ett indiskt call center.

   Sedan kräver man bara att alla ärenden skall gå den officiella vägen. Rent krasst blir det, för de flesta icke-triviala ärenden, helt enkelt mycket lättare att låta bli att ha problemet än att försöka få det löst – sluta använda produkten, sök jobb någon annanstans, lev med det, etc. Eller i det här fallet, sök uppehållstillstånd i ett annat land, betala din egen resa till Gaza, etc.

   Fördelen är också att systemet förbereder för att ersätta call center personalen med ett låggradigt AI system i närtid. Användarna är redan vana vid oförutsägbara och slumpmässiga responser.

   Svara
   • Hehe. Vissa myndigheter kommer att få lära sig en spännande ny sorts engelska.

    ”Dear Police,
    We have concluded that this person should not be granted asylum.
    Please do the needful.”

    Svara
    • Olof

      /  06/27/2017

     ”Your application says rejected. Kindly adjust. Rest is fine.”

     Svara
   • Dreadlock

     /  06/27/2017

    Computer says no…

    Svara
 7. Embryo

   /  06/26/2017

  Nu skulle jag ju räkna någon som har penis för man eftersom jag primärt utgår från biologiskt kön och inte något slags egenvalt kön så jag ser det ju som homosex, men jag tycker ändå att det är en hyfsat intressant frågeställning.
  Nu skulle jag kanske inte ha det, men om jag skulle ha sex med en kvinna som har strapon på sig skulle jag inte se det som homosex utan heterosex och egentligen är det ju inte någon större skillnad. Resultatet blir oavsett vilket detsamma.

  Svara
  • jans

    /  06/26/2017

   Vilket resultat? Jag förmodar att resultatet av sex med en riktig penis resulterar i utlösning av penisen i fråga medan sex med en plastpenis knappast resulterar i detsamma.

   Om du är man och har sex med en annan man så är det homosex oavsett vilka rollspel ni sysslar med och om du är man och har sex med en kvinna och ni leker med plastleksaker så är det heterosex. Allt annat är ju bara en fantasier i själva sexualakten.

   Att det sedan finns en liten liten andel människor som har en diskrepans mellan biologiskt kön och psykologiskt kön är ett irrspår. Den typen av undantag får man behandla separat och är inte relevanta för den centrala frågeställningen.

   Svara
   • Embryo

     /  06/27/2017

    Nja, det lär rimligtvis finnas plastpenisar där det är möjligt att simulera en orgasm. Det lär inte vara så användbart för att bli gravid, men i det här fallet spelar just det mindre roll.
    Jag håller i stort med om uppdelningen du gör, men jag tycker likväl att det är en intressant frågeställning. I de allra flesta fall är det givetvis enkelt att tycka att något är en hetero-, homo- eller bisexuell handling, men när det gäller transsexuella anser jag det blir svårare. En könskorrigering sker under en lång tid och gränsdragningen mellan man/kvinna blir mer diffus ju längre tid hormonbehandlingarna håller på.

    Svara
 8. MiT

   /  06/26/2017

  Apropå den där moderaten 😛

  Tror ni det är fejk? Tänk om…

  *https://www.facebook.com/cohen.ahmed.7/posts/10206805167300139*

  Svara
  • lensof

    /  06/26/2017

   Nästa steg på den här intellektuella nivå är att han vill ha sex med en oskuld i babyålder för att skydda sig mot aidsattackerna. Eller få dricka albinoblod, hur han nu ska hitta det i de ljushyade människornas land.
   Kanske därför han är frustrerad.

   Svara
  • hllviken

    /  06/26/2017

   Svara
  • Alla kokar väl bananer i minst tio minuter?

   Svara
 9. Vic

   /  06/26/2017

  Hm, jag är translesbisk – dvs. när jag föddes blev jag felidentifierad som man för att jag såg ut som en man. Jag identifierar dock mig själv som en kvinna och jag är intresserad av kvinnor.

  När faan ska jag bli inkvoterad på mitt drömjobb egentligen? #patriarchy

  Svara
 10. hllviken

   /  06/26/2017

  Svara
 11. hllviken

   /  06/26/2017

  Svara
 12. MiT

   /  06/26/2017

  Svara
  • jans

    /  06/26/2017

   Ann Heberlein är väl också en av de tidiga kappvändarna? Lär ju bli fler och fler allteftersom, tillslut kanske rejäla strömhopp. Även om det i sig är glädjande är det samtidigt helt klart viktigt att inte glömma bort backloggen. De bör stå till svars för vad de sade förr precis som rasister i SD fått göra.

   Svara
 13. hllviken

   /  06/26/2017

  Svara
  • Är detta en parodi på konspirationsteoretikers fantasier?

   Och nej, bara introt där de försöker länka homosexualitet och pedofili. Okej, nej.

   Svara
   • hllviken

     /  06/27/2017

    Man behöver inte bli provocerad om man inte vill…….

    Svara
    • Bullshit. Vi har alla olika nivåer av provokation.

     Ursäkta, nu ska jag gå och slicka anus på din barns lekskolelärare.

     Svara
 14. G

   /  06/26/2017

  ”LRF vill förenkla uthyrning till nyanlända

  Tillsammans med Sveriges kommuner och landsting vill Lantbrukarnas riksförbund göra det enklare att hyra ut bostäder till nyanlända. Det skulle också ge förbundets medlemmar möjlighet till sidointäkter.
  ..[..]..
  Hur många obebodda hus finns det runt om i Norrbotten?

  ­– Det är svårt att svara på. Men bara här i Norrbotten har vi 3 400 medlemmar. Och många som kanske inte haft några tankar på att hyra ut tidigare kommer kanske börja fundera på det nu när det blir betydligt enklare.

  Han hoppas också att många av organisationens medlemmar kan tänka sig att hyra ut bostäder till nyanlända.

  ­­– Jag tror det skulle främja integrationen att involvera landsbygden mer, och det finns många mindre samhällen runt om i Norrbotten som håller på att avfolkas som kanske skulle kunna börja leva upp igen, säger Herbert Nyman.”
  http://www.nsd.se/nyheter/lrf-vill-forenkla-uthyrning-till-nyanlanda-nm4581184.aspx

  ”Nu har det blivit enklare för LRF-medlemmar att hyra ut sina extra bostadshus till nyanlända. Avtalet skapar möjlighet för en bättre integration och en lösning på bostadssituationen.
  https://www.lrf.se/mitt-lrf/nyheter/riks/2017/06/enklare-att-hyra-ut-till-nyanlanda/

  ”Nyanlända viktig resurs för LRF Konsult

  – De personer som vi har anställt har väldigt imponerande av bakgrunder och erfarenheter. De har masterutbildningar, magister- och kandidatexamen. Vi är väldigt glada över att vi har fått in dem i vår verksamhet, säger Frida Karlsson som är specialist och projektledare för migrationsprojektet på LRF Konsult.

  LRF Konsult inledde under våren ett migrationsprojekt där man tog emot nio nyanlända praktikanter inom ekonomi och administration.
  ..[..]..
  Det migrationsprojekt som nu har avslutats har fungerat som ett pilotprojekt.

  – Nu fortsätter vi med en ännu större omgång under senhösten och vintern och hoppas givetvis på att få många fler vassa praktikanter inom ekonomiområdet som är kvalificerade för att ha praktik hos oss.
  ..[..]..
  För oss är mångfald en konkurrensfaktor och en viktig förutsättning för att kunna möta våra kunders behov i ett allt mer mångkulturellt samhälle. Vi ska utveckla vår verksamhet och i den här gruppen finns stor kompetens.

  I takt med att Sverige får nya medborgare blir personal med utländsk bakgrund en allt viktigare resurs för LRF Konsult.”
  http://www.atl.nu/lantbruk/nyanlanda-viktig-resurs-for-lrf-konsult/

  Nej, det är inte en lösning på bostadskrisen i Sverige, det är en gräddfilslösning för nyanlända som söker bostad, inte för alla andra som är i samma situation. Ni har inte heller ”fått” in dem bara sådär, startar man specialprojekt riktad till specifik grupp så är det kanske inte konstigt vilka som ni hoppas få in, givetvis personer från den gruppen. Kul och bra att folk fått anställning, men gräddfilsprojekt är jag emot, speciellt om personerna som är med är välutbildade och har kompetens som efterfrågas, då klarar man söka jobb som alla andra. Jag hade själv inte sagt nej om jag varit nyanländ, det är inte deras fel att olika gräddfilsprojekt existerar, det har vi AF, politiker etc att tacka för, men kom ihåg att inte ställa grupp mot grupp, många kan gå till deprimerande Fas 3-dagis år efter år, andra ska ut på arbetsmarknaden och få hjälp att hitta jobb ”så fort som möjligt” för att inte hamna i utanförskap.

  Svara
  • Angående med det där med att privata ska hyra ut bostäder till nyanlända.

   En av de grundläggande principerna jag har med att hyra ut saker – oavsett om det är bostad eller annat – är att aldrig hyra ut det till någon med betydligt mer resurser än mig. Det låter cyniskt, men funkar det inte och jag måste ta till lagliga åtgärder och den andre jävlas (i detta fall, i slutändan kommunen) så ligger jag risigt till. Kommuner har i princip obegränsade resurser att lägga i ett ärende verkar det som ibland tills man viker ned sig.

   Så, är man allvarlig med det hela så ska man förbättra hyresvärdens rättigheter att bland annat vräka en hyresgäst utan att riskera att hamna i laglig tango med kommunen. Också, se till så att kommunen får stå för eventuella skador om hyresgästen inte kan betala dom själv.

   Då, och först då, kanske det kan funka.

   Svara
  • Skattepengar! Bidrag!
   För det lär väl inte bli några jobb så att folk kan hyra ”för egen maskin”? Det är väl just därför dessa byggnader står tomma?

   Svara
  • Ja, vad heter ”shiv” på svenska?

   (Arthur Thesleffs ”Stockholms förbrytarspråk och lägre slang 1910-1912” är riktigt intressant. En del har helt försvunnit, annat har blivit vardagsspråk.)

   Svara
 15. G

   /  06/26/2017

  Svara
 16. Rikard

   /  06/27/2017

  Hej.

  Apropå det där med kön och samliv och vem stoppar vad i vem och så vidare.

  Än sen?

  Ömsesidigt samtycke, utan tvång eller hot räcker. Övrig klassifikation hör hemma i kontaktannons för respektive preferens.

  Det är något neurotiskt över detta behov att patologisera, katalogisera och sortera hur människor snuskar till det med varandra (eller på egen hand). Om du nu är en [X] som gillar [Y1] men inte [Yb2], utom med [Xb1], så behövs väl ingen vidare klassifikation?

  Det var inte meningen att den sexuella frigörelsen skulle leda till femtioelva olika normer, utan meningen var att uppnå ekvilibrium: så länge ingen blir skadad och tvång eller hot ej föreligger så fortsätt njut – punkt slut!

  Om man sedan vill leva efter en eller annan lära eller bok så gör det – men ge andra samma frihet. Det gör mig betryckt att se att feminister, identitetsrasister och genusteologer är lika fördömande (och fördömt) moralistiska och trångsynta som den mest stereotypa frikyrkopastor eller partigängare modell PK*.

  Låt folk vältra sig i sina lustar ifred (och om det nu är någons specifika fetisch att katalogisera andras sexualitet så inhämta först samtycke)!

  Eller var vitsen att få oss att gå från sex enligt kristen moral till sex enligt feministisk/muslimsk?

  Kamratliga hälsningar,
  Rikard, fd lärare
  PS *PK betydde såvitt jag minns även ‘PrivatKn*llare’, alltså onanist, under sjuttiotalet – eller minns jag fel? DS

  Svara
  • Precis Rickard!

   Det är intressant att de som vill bryta normerna är väldigt måna att kategorierna (heterocisman, osv) – men de flesta förstår vad detta handlar om. Avskaffar man kategorierna, så avskaffar man även offerskapet som kommer med sagda kategori.

   Jag bryr mig väldigt lite om vad vuxna människor gör privat i ömsesidigt samtycke, såvida vi inte pratar om något enstaka extremfall som den där Tysklands-kannibalen.

   Svara
   • Ivar L

     /  06/27/2017

    Bra analys. Det är besläktat med den rasistiska identitetspolitiken. Kategoriserandet handlar om att skapa offer-kategorier för att i nästa led kräva ersättning och privilegier. Allt skall klassificeras och mätas och rangordnas. Ja… vi känner ju igen det från mörka tider i Europa.

    Svara
  • Peter

    /  06/27/2017

   Ha ha! Även samma betydelse under 80-talet i södra norrland.

   Svara
  • Långt in på 80-talet i Väst. Även om jag inte förstod vad det betydde!

   Svara
 17. QED

   /  06/27/2017

  OT från 1967

  Svara
 18. MiT

   /  06/27/2017

  Svara
  • Dan

    /  06/27/2017

   Mp politiker har en genialisk lösning på läkar bristen i Sverige. Vem vill testa?
   ”En somalisk läkare kan ofta inte visa giltiga papper på sin utbildning. Då menar vi att man ska kunna provjobba ett år och sedan testas, i stället för som nu behöva läsa om sju år till en svensk läkarexamen.”

   http://mobil.nt.se/nyheter/norrkoping/polisen-bor-inte-kunna-ta-barn-fran-familjerna-10074057.aspx

   Svara
   • Jag trodde allvarligt du trollade med det citatet, men holy shit, det är äkta!

    Javisst, hur många kommer denne somaliska läkare faktiskt döda under sitt år? Inser de att det handlar om en utbildning där folks liv står på spel och inte någon lekstuga? Hur dumma i huvudet är de? Försöker de locka väljare till Sverigedemokraterna?

    Svara
    • Ivar L

      /  06/27/2017

     Det finns liksom ingen undre gräns för hur dumma MP kan bli.

     Svara
   • Bra idé att Somaliska läkare kan ta genvägen till läkarexamen!
    De kan väl göra sin praktik genom att vara läkare åt den röd-gröna riksdagsgruppen i ett år…

    Svara
   • Herrejävlar.
    Tydligen är ”pilsnerslag” en möjlig svensk motsvarighet till ”mulligan”.
    ”Ah, inga problem, det är svårt att hitta där i bukhålan, du får en pilsneroperation. Narkos, väck inte patienten än, vi kör en gång till.”

    Den här var kul också:
    ”Abdinasir Hussein hade slutligen ett tips till myndigheterna:
    – Skicka inte brev. De kan hamna i papperskorgen. I Somalia informerar man muntligt.”

    I Sverige lär man sig läsa. Punkt. Men många jobb skulle det bli, förstås.

    Svara
    • Rikard

      /  06/27/2017

     Hej.

     Positivt tänkande!

     Ingen e-post, och inte ens fysiska brev, utan löpare som ränner land och rike runt med memorerade besked!

     Tänk vilket under för folkhälsan och för arbetslöshetsstatistiken! Kan vi nu bara få MP att föreslå trampbussar och -tåg så ligger lyckoriket nära.

     Med lite allvar: jag har haft läkare från Danmark, Somalia och Irak samt Rumänien. Skulle jag tvingas välja så blir det en dansk läkare vergang, enär de andra inte klykade tugget.

     Kamratliga hälsningar,
     Rikard, fd lärare

     Svara
   • Grodan Boll

     /  06/27/2017

    Har sällan sett en så koncentrerad dos integrationsproblem i en enda text.

    ^This.

    Det där med att ändra sitt eget beteende finns tydligen inte med bland valen.
    Kanske ska sluta slå sina barn så de får behålla dem?
    Kanske inte ska kasta brev från arbetsgivare i papperskorgen oöppnat för att få jobb lättare?
    Etc

    Svara
   • Peter

     /  06/27/2017

    Inte så svårt att få läkarpapper då va? 90% av den vanlige vårdcentralanställde allmänläkarens diagnoser torde röra sig runt de vanligaste åkommorna såsom förkylning, vinterkräksjuka, högt blodtryck etc. Alla fall där de är osäkra skrivs en remiss till en specialist. Ett jobb som de flesta torde fixa.

    Svara
   • Att drabbas av en ”falsk” läkare som arbetskamrat är för jävligt. Den kan inte ta patienter och den vill inte heller och ingen vill träffa den läkaren. Rykten är snabba. Läkaren fyller ingen funktion men platsen är fylld och lönen rinner fast egentligen är det en tom befattning. Det finns inte utrymme någonstans att ta hand om och lära ut när grunden är så låg att det behövs både svenskundervisning och det mesta av läkarutbildningen.

    Från en grinig specialist från ett akutsjukhus.

    Svara
 19. G

   /  06/27/2017

  25 000 jobb hotas, det gör inget säger MP. Vad sägs om att fixa järnvägen först då fler resenärer hänvisas att ta tåget av MP och senare pusha för att inför deras kära flygskatt när vi har en järnväg värd namnet, för nu är den varken snabb eller tillförlitlig, nä nä, vi gör tvärtom, MP-style. Att e.g MP inte bryr sig om konsekvensanalyser borde inte heller göra någon förvånad, de älskar klämma ur sig saker som ”ingen kunde förutse detta”. Sist säger hon ”Sverige har lovat…”. Det hörs hon sitter i regering med Löfven ”Sverige har varit naivt”.

  (hela artikeln pga betalvägg)….

  ”Bra om flera flygplatser läggs ner

  Sju flygplatser hotas av nedläggning om flygskatten införs. Det hävdas i en utredning som presenteras på tisdagen. Beräkningen bekymrar inte Miljöpartiets Karin Svensson Smith.

  – Det är bra i så fall, säger hon till DN.

  I utredningen som presenteras av Stockholms handelskammare pekas sju flygplatser ut som hotade av den omstridda flygskatten som regeringen vill införa nästa år. En majoritet i riksdagen bestående av de borgerliga och Sverigedemokraterna motsätter sig skatten, men regeringen med stöd av Vänsterpartiet har sagt att den har för avsikt att lägga fram den i samband med höstbudgeten i september.

  Men nu sågas den statliga utredning som ligger till grund för lagrådsremissen. Stockholms handelskammare har kommit fram till att flygplatserna i Jönköping, Växjö, Karlstad, Kristianstad, Trollhättan-Vänersborg, Örnsköldsvik och Kramfors-Sollefteå ligger i farozonen för en nedläggning om flygskatten införs.

  Enligt utredningen är den statliga utredningen bristfällig i sin analys av konsekvenserna för jobb och näringsliv.

  – Utredningen borrar inte tillräckligt djupt i de här frågorna. Det är väldigt problematiskt när det är så mycket jobb som står på spel i den lokala ekonomin, säger Fredrik Sand, näringspolitisk expert på Stockholms handelskammare.

  Enligt handelskammarens utredning kan cirka 25 000 jobb hotas om alla sju flygplatserna, som i dag delvis finansieras av kommunernas skattepengar, skulle läggas ner.

  – Man undrar hur många jobb som regeringen är beredd att offra för att införa flygskatten, säger Fredrik Sand.

  Tidigare har lagrådet uppmanat regeringen att ”omforma” förslaget eftersom analysen är knapp och att ”det ofta [är] mycket svårt att få en klar uppfattning om vilka närmare skäl regeringen har för de avvägningar som görs”.

  – Det är bra i så fall. Vi klarar inte av att konsumera så mycket olja som finns nu. Det vi behöver göra är att med kraft bygga ut järnvägen så att den blir tillförlitlig, snabb och tillräckligt frekvent för att den ska kunna vara vår bastransport, säger Karin Svensson Smith (MP), ordförande i riksdagens trafikutskott.

  Hon menar att Gotland och Norrland är de enda områden där flyget även i framtiden kommer att ha en viktig roll och tycker inte att det är något problem om vissa regionala flygplatser skulle läggas ner på grund av flygskatten.

  – Det är väl rimligt. Det är ju ett av syftena med skatten, säger hon.

  Men tjänsteresor från Trollhättan, Växjö och Jönköping – det är väl orter med ganska dåliga tågförbindelser?

  – Det vet jag inte om jag håller med om. Sverige har lovat att bli ett av världens första fossilfria länder. Planerar vi för framtiden eller försöker vi bromsa den? Då ingår jag bland dem som planerar för framtiden.”
  http://www.dn.se/nyheter/politik/bra-om-flera-flygplatser-laggs-ner/

  Svara
  • He, he, om flygplatsen i Trollhättan tvingades slå igen så skulle vissa bli tvungna lära sig att leva som de lär…

   Svara
   • Ivar L

     /  06/27/2017

    Jag tänkte på samma sak (fast inte specifikt Trollhättan) för jag gissar att MP-väljare inte är de som flyger minst. Jag gissar att väljare som är sossar och sverigedemokrater är de som flyger minst.

    Hur stor är den där flygskatten? Med tanke på andra skatter och avgifter inom flyget låter det väl drastiskt att ännu en skatt skulle få sånt genomslag. Många av dem som flyger, särskilt inom tjänsten är väl inte särskilt priskänsliga på 100-lappsnivån? En sparad timme är väl värd hundratals kronor?

    Svara
  • Någon jag känner behövde kontakta Kungl. Hufvudstaden för att diskutera någon planerad bebyggelse i X-köping (som man brukande säga). Efter diverse diskussion och ständigt nya hinder sade min bekant irriterat:
   – Det verkar som om det skall vara extra besvärligt att bo i X-köping.
   – Jamen, varför skall det bo folk där?

   Utanför tullarna finns bara granskog, kolonilotter och sommarstugor.

   Svara
  • Grodan Boll

    /  06/27/2017

   fixa järnvägen

   Det kan vara så att de använt de pengarna (1700 miljoner rent hypotetiskt) till något annat.

   Svara
 20. G

   /  06/27/2017

  Svara
  • Grodan Boll

    /  06/27/2017

   Absolut sanning för oss närmast skiten.

   Den siste ”kvarterspolisen” som gjorde motstånd mot inslagen linje i Göteborg var Eddy Christensson. Han var högt uppskattad i Bergsjön och minnet av hans verksamhet finns fortfarande kvar hos många.

   De lovade brett för några år sedan att återuppta fast stationerad närpolis. Det var officiella möten, telefonnummer till individuella närpoliser delades ut och allt rullade på.
   I två veckor.
   Två lugna veckor, därefter flyttades de till andra oroshärdar (Biskopsgården) samtidigt som adidaspojkarna flyttade in i vakuumet efter polisen. Jag hävdar dessutom att Sandra hade kunnat fylla Eddys skor.

   Svara
 21. MiT

   /  06/27/2017

  Svara
  • Ivar L

    /  06/27/2017

   Darko missar dock det faktum att antagligen fler människor lockas ut på Medelhavet av hjälpinsatser som den svenska där de som får hjälp dels landas i t.ex. Italien och där sedan en del till och med flygs hit till Sverige i chartrade plan. Det är ju precis det som lockar ut människor på den livsfarliga resan. Frågan är ju om Sverige lockar fler i döden än de räddar.

   Hjälpinsatserna i sig är jag för men de som räddas måste naturligtvis transporteras tillbaka till där de kom ifrån, Libyen t.ex. Det är det enda långsiktigt hållbara.

   Svara
   • Senior

     /  06/27/2017

    ”Sverigelotteriet”

    Svara
    • Upprepar helt fräckt mitt tankeexperiment från en annan blogg:
     I något välmående land utses vissa särskilt hårt trafikerade vägar till ”lotterivägar”. Den som under rätt förhållande kan korsa vägen får en lott. Högsta vinsten är tio gånger genomsnittlig årsinkomst, skattefritt. Familjen får en lott för varje familjemedlem som tar sig över. Gravida kvinnor får två lotter. Det finns en säker tunnel för att ta sig tillbaka från vilken punkt som helst. Tunneln är ordentligt bevakad, så det går inte att använda den för att komma över vägen och få en lott.
     ”Hårt trafikerad” definieras så att man måste vara i god fysisk form för att komma helskinnad över. Barn och äldre har i princip ingen chans.
     ”Rätt förhållande” är nattetid utan belysning. Trafikanterna tar ingen hänsyn till de som försöker ta sig över.
     Frågor:
     Vem kommer att riskera livet för att gå över vägen? Knappast medelklassen. (Jag skulle vilja ha minst tio gånger så mycket för att det skulle vara värt risken.)
     Är det moraliskt försvarbart att hjälpa folk som fastnar halvvägs? Borde de inte hänvisas till den säkra tunneln och återvända?

     Svara
  • Melmac

    /  06/27/2017

   En intressant video som genom Marine Traffic visar hur man tar dessa båtmigranter till Italien istället för närmaste hamn. https://www.youtube.com/watch?v=AfG1myglfhY
   Rena rama taxiverksmaheten

   Svara
   • Ivar L

     /  06/27/2017

    Det är ta mig fan inte klokt att se. Grafiken med båtloggarna visar mycket tydligt vad det handlar om. Hela narrativet kring den här verksamheten är djupt förljuget.

    Svara
  • G

    /  06/27/2017

   Tycker detta var för bra för att inte citera…

   ”Det röda partiet Feministiskt initiativ skrev på Facebook, apropå Stefan Löfvens (S) tal under politikerveckan i Järva, att hans prat om att alla ska göra sin plikt doftar ”unken moralism”. Fi menade att det kanske var dags att låta orden byta plats; ”kräv din rätt kanske ska komma först” (18/6). Hmm. Ett sådant världsfrånvänt synsätt kommer att leda till kaos för den stackare som ska sätta ihop en budget, liksom för alla dem som är beroende av att det finns resurser till välfärden när de själva är svaga – vilket politikerna faktiskt lovade när de drog skatten från lönen.”

   Svara
  • Ivar L

    /  06/27/2017

   Hon har klarat sig förbi det första tabut, allt-åt-alla håller inte och att Sverige inte kan vara hela världens socialbyrå. Däremot vittnar följande passage att hon fortfarande har ett annat, kanske större tabu att passera. Liksom i princip alla skribenter i gammelmedia som nu kommer ut som invandrarkritiker:
   ”Om människor kommer till Sverige och försörjer sig själva, bidrar till de gemensamma tillgångar som de tar del av, är det inget problem.”

   Jo, det är fortfarande ett problem om de inte delar svenskarnas kulturella värderingar och inte vill leva svenskarnas livsstil. Det blir ett problem om det är många som kommer. Demografin gör då att ursprungsbefolkningens livsstil hotas. Till Sverige är det bekant många, oerhört många som kommer. Om de kan försörja sig eller ej är i det långa loppet underordnat. Delar de inte vår kultur så är konsekvensen samma som vid invasion. Den frågan vågar ännu ingen i gammelmedia ta upp på allvar. Den är explosiv.

   Svara
  • Jan

    /  06/27/2017

   Håller med henne i det mesta här. Dock inte i hennes nyliberala beundran för Thatcher. Jag ser att hon har, föga förvånande, en bakgrund i Timbro och Nya Moderaterna. Thatchers devis om socialism är för övrigt en cynisk nyliberal nidbild över vad socialism är eller kan vara. Och det har egentligen ingenting med massinvandringen från u-länder att göra. Bara ett sätt för henne att skylla ifrån sig. Hon tycks ha glömt att det var ”hennes” regering som öppnade upp de sista spärrarna för massinvandringen.

   Svara
   • Senior

     /  06/27/2017

    Thatchers devis har allt med detta att göra, för det är väl som vanligt någon annans pengar som betalar denna massinvandring från U-länderna?

    Detta är socialism i praktiken, du vet; ”Av envar efter förmåga, åt envar efter behov”.

    Hon har hittills dessutom haft rätt i 100% av fallen där socialism genomförts, senast i raden oljelandet Venezuela som nu ligger på ruinens brant.

    Sverige ligger nog inte så långt efter heller om våra tillgångar fortsätter att flöda ut på detta vis som sker idag.

    Svara
    • Jan

      /  06/27/2017

     Massinvandringen från öst och syd har ju skett framförallt till liberala länder i väst, knappast till socialistiska (eller före detta) länder i öst. Så om du skyller invandringen enbart på socialism så är du nog lite snett ute. Å andra sidan verkar det som om socialismen, eller kanske än mer socialdemokratin och fackföreningsrörelsen, är din eviga halmgubbe. Du skyller allt dåligt på den. Tänk om världen vore så enkel…

     Svara
 22. G

   /  06/27/2017

  ”Granskningsnämnden fäller SR för inslag om Donald Trump

  På måndagen meddelar Granskningsnämnden att man fäller SR P4 Malmöhus för ett inslag den 31 januari om den amerikanske presidenten Donald Trumps inreseförbud – som högsta domstolen i USA idag delvis ger rätt.”
  http://avpixlat.info/2017/06/26/granskningsnamnden-faller-sr-for-inslag-om-donald-trump/

  Extra roligt när det tom var en Avpixlat-läsare som anmälde inslaget haha!

  Svara
 23. G

   /  06/27/2017

  ”Utas/Sade: Politisk korruption har blivit vardagsmat

  Korruption brukar svenskar tala om som något som sker i andra länder, men inte här i fina Sverige. Men det stämmer inte. Vi är inte förskonade från korruption. Det visar flera rekryteringar till viktiga poster till statliga utredare och myndighetschefer, skriver Medborgerlig samling.”
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/politisk-korruption-har-blivit-vardagsmat-1.4382139

  Svara
 24. G

   /  06/27/2017

  Pfffft ahahahaha!

  facebook.com/politikfakta/photos/a.341532885938453.79792.274070532684689/1414749995283398/?type=3&theater

  Svara
  • Ivar L

    /  06/27/2017

   Lenin som avatar och användarnamnet Queer for Gaza, det bör vara satir men är det troligen inte. 😛

   Svara
  • Ivar L

    /  06/27/2017

   Äsch, det var visst satir.
   Fast bilden med Sovjetflaggan och iPhonen/Androiden är å andra sidan knappast fejk…eller?
   Skit samma, det skulle mycket väl kunna vara sant alltihop.

   Svara
   • Opie

     /  06/27/2017

    Svårt att förstå det upprörande i denna bild. Kan man inte vara revolutionär socialist och även kolla sina mejl i telefonen? Vari ligger problemet?

    Svara
    • Ivar L

      /  06/27/2017

     Det är inte upprörande, i vart fall inte för mig. Det är komiskt. Om man är emot kapitalism men njuter dess frukter så är man inkonsekvent.

     Dessutom är ju hela HBTQ-grejen och gammal kommunistnostalgi med Che Guevara eller Sovjet ytterligare en motsägelse. Dessa gamla kommunistregimer och profiler gillade inte hbtq.

     Svara
     • Opie

       /  06/27/2017

      Ok, så en socialist måste bo i en grotta i skogen och livnära sig på odling, jakt och fiske samt sy sina egna kläder osv osv för att vara konsekvent? Ungefär som att en (klassiskt liberal) inte betalar skatt, inte tar emot bidrag eller öht nyttjar välfärdssystemet?

      Är bara nyfiken på hur ni resonerar. Personligen står jag antagligen så långt politiskt från dessa kommunister det bara går, men jag har en bakgrund i dessa kretsar och många bekanta som fortfarande befinner sig där.

 25. G

   /  06/27/2017

  Svara
  • G

    /  06/27/2017

   Inlägget på Ericsons blogg…

   ”De senaste dagarna har detta intressanta citat dykt upp på flera ställen i sociala medier. Att detta kommer från en somalisk tolk är såklart mycket intressant. Det är nämligen ofta människor från andra kulturer som säger de tydligaste sanningarna om bristerna i vår svenska integration. Inte minst har jag haft många och intressanta samtal med utrikesfödda taxichaufförer genom åren, en del av dem har jag berättat om här. Många invandrare tycker vi svenskar är ofattbart naiva.

   Jag ville dock förvissa mig om att det aktuella citatet är korrekt innan jag lade ut det på bloggen. Och efter lite sökande kunde jag faktiskt också konstatera att det är korrekt. Det härstammar från en tio år gammal artikel i Göteborgs-Posten.

   I artikeln kan man läsa citatet i sitt sammanhang. Så här skriver G-P om tolken Abdulahi Mohammed, själv född i Somalia:

   ”Med ett exempel från nomadlivets Somalia belyser han det svenska bidragsystemet passiviserande inverkan:

   – När det regnar och är grönt och kamelerna ger mjölk behöver nomaderna inte anstränga sig. De diskuterar och snackar och på nätterna spelar man spel. Men när torkan kommer jobbar nomaderna hårdare än någon svensk bonde och ser till att kamelerna och korna och getterna överlever i öknen. När samma människor kommer till Sverige så regnar det hela tiden – socialbidrag, barnbidrag, bostadsbidrag och alla andra bidrag. Så det blir som i nomadlivet när det regnar och är grönt, folk sitter och tar det lugnt. Och här i Sverige kan man ta det lugnt hela året, sitta på kafé och snacka. När man har det så bra, varför ska man då jobba?

   – Men, säger han, placera samma människor i England eller USA, då kickar nomadsystemet in och de blir väldigt företagsamma.”

   Tänkvärt som sagt, även idag, tio år senare. För svensk integration har kanske aldrig varit viktigare än idag. Men den fungerar katastrofalt. Det beror på många saker, exempelvis låg utbildning och att man inte lär sig svenska språket. Men det beror också på låga förväntningar och ett bidragssystem som skapar passivitet.”

   GP:s artikel http://archive.is/OzbZs

   Svara
   • G

     /  06/27/2017

    Läs gärna hela GP:s artikel! Herregud vilken läsning.

    Svara
   • I USA lär just denna grupp vara överrepresenterad bland egenföretagare och kriminella.
    Dvs de är företagsamma.

    Svara
   • Ivar L

     /  06/27/2017

    Fast de där ”kritiska” moderaterna är förrädiska. Hans huvudpoäng är att allt ordnar sig bara somalierna får en spark i ändan och börjar jobba. Det är Reinfeldtism at work i grund och bottten. M är nog det falskaste partiet i den stundande valrörelsen. Som Macron ungefär. De kommer på sin höjd att förbjuda tiggeri och skicka hem några hazarer för syns skull.

    Svara
   • Läs och bli nedstämd så fullständigt.

    Svara
  • G

    /  06/27/2017

   Apropå somalier (vissa, inte alla) i Sverige. När jag sökte på islamisten Kahin Ahmed, ja, då kom jag över en såndär artikel där några ”kräver!” något igen. Får man inte vad man vill ha och ”kräver” så kan man ju alltid försöka stämma för att få det man vill ha….

   ”Somalier i Eskilstuna kräver integration i praktiken

   – Vi behöver ett medborgarkontor i Fröslunda och vi behöver det väldigt snart.Somaliska föreningen kallade till krismöte.
   ..[..]..
   En ung man fladdrar förbi i möteslokalen och pekar på ett papper och förkunnar att han nu gjort vad han länge tänkt göra:

   – Jag har stämt Eskilstuna kommun på 12,5 miljoner kronor, säger han.

   Orsaken är att man lovat så dyrt och hållit så tunt i fråga om mångfaldsprojekt och integreringsarbete, och en stämning är enda sättet att understryka allvaret i kravet, menar han.”
   http://archive.is/ojqXs

   Somaliska föreningen ja, de är väldigt, väldigt duktiga på att organisera sig i detta land.

   ”Somalierna i Sverige = SM i organisering”
   http://uvell.se/2017/03/04/somalierna-i-sverige-sm-i-organisering/

   Svara
   • Ivar L

     /  06/27/2017

    Follow the money.
    Uvell har fattat vad det handlar om i många sammanhang.
    Pengar.

    Svara
 26. Jan

   /  06/27/2017

  Den notoriske skojaren Anders Lindberg vill ge sken av att det är nazister som utgör det största hotet mot homosexuella i Sverige.

  http://www.aftonbladet.se/ledare/a/mqK7E/homosexuella-attackeras-igen

  Svara
  • Han vet inte hur det är.

   Jag har fått höra ”bög” skrikit. Något par som bestämt sig förfölja mig till dörrporten. Nu senast några som skrek ”skjut honom”. Kanske orelaterat, men vad vet jag? Jag önskar att människor som Anders ”Södermalm” Lindberg kunde bo där jag bott. Inte i ett kaviarstråk. Inte i ett drömmoln.

   Bara detta han och hans kamrater tramsade ihop. Bo här! Och ja, permanent. Inte något mesigt experiment.

   Svara
   • Jan

     /  06/27/2017

    Jag antar att det inte fungerar med polisanmälan, PP? Det du berättar är definitivt olagligt. Ledsamt att du ska behöva stå ut med sådant. Det ska ingen behöva göra.

    Svara
    • Finns dessvärre ingen poäng i att polisanmäla – det läggs ned.

     Och i värre fall så triggar det ”busarna” (som de klämkäckt kallas) att bli ännu mer intensivare. Det är ett system som går runt.

     Svara
  • G

    /  06/27/2017

   Ja, dessa afrikanska nazister asså!….

   ”Hets mot homosexuella trappas upp i Tanzania

   Hjälporganisationer som ”använder mänskliga rättigheter som en fasad” för att arbeta för homosexuellas rättigheter ”måste hitta någonting bättre att göra”, meddelade landets inrikesminister Mwigulu Nchemba.

   Den nya ordern innebär att organisationer som arbetar för hbtq-rättigheter i landet kommer att få sina tillstånd att verka i Tanzania indragna, och deras anställda deporteras.

   – Vi kommer att arrestera alla som är inblandade och åtala dem, sa ministern.

   Han framhävde att ordern, som ska ha kommit direkt från president John Magufuli, vilar på kristen grund. Nchemba vände sig också direkt till homosexuella i landet.

   – De som är intresserade av homosexualitet kan bosätta sig i länder där man accepterar sådant.
   ..[..]..
   Enligt Amnesty International är samkönat sex straffbelagt i 38 av 54 afrikanska stater, varav fyra har dödsstraff i straffskalan.

   Ett av dem är Nigeria, som i vissa muslimska regioner har infört lagar om att män som döms för homosexualitet ska avrättas.”
   https://www.svt.se/nyheter/utrikes/hets-mot-homosexuella-trappas-upp-i-tanzania

   Svara
   • Olof

     /  06/27/2017

    Mmm, Kristna. Jag får säga att jag har ju mina misstankar om fd. Brödraskapsrörelsen och varför de är så tighta med Muslimska Brödraskapet. Jag är inte direkt övertygad om att de är så fixerade vid vare sig homosexuellas rättigheter eller ens jämställdhet.

    Lite fint samarbete mellan islamister och konservativa kristna under identitetspolitikens paraply så kan vi nog gå bakåt några sekler i mänskliga rättigheter och backa ur hela de där vedervärdiga upplysningsidealen.

    Svara
  • ”Segrar för mänskliga rättigheter vi kanske trodde var för evigt är på väg att rullas tillbaka. Vår civilisations etiska grundbult, alla människors lika värde, är under attack.”

   Du är så nära, Anders. Vem är det som har de här åsikterna?

   Svara
 27. Jan

   /  06/27/2017

  Snacka om skyddad verkstad. Åsa Linderborgs femtielfte inlägg om den där bokmässan. Tydligen kulturvärldens årliga firmafest. Den är sååå viktig – eller hur, Åsa? Skriv ett inlägg till, vetja…

  http://www.aftonbladet.se/kultur/a/eVzq4/lagom-dalig-stamning

  Svara
 28. Jan

   /  06/27/2017

  OBS! Fel av mig ovan. Ovan artikel var en replik till ÅL från Eric Rosén, politismskojaren.

  Svara
 29. Jan

   /  06/27/2017

  Apropå vinster i välfärden. Här har vi en sosse som har varit framgångsrik i dessa skojerier. Man skulle nästan kunna tro att han var moderat. Men det går väl på ett ut i skojarvärlden. Robinson-Janne har tydligen vissa problem med sin senaste lyxbil.

  http://www.expressen.se/nyheter/lyxbilen-saknade-regskylt-jan-emanuel-stoppades-av-polis/

  Svara
  • Senior

    /  06/27/2017

   Ja, visst är det lustigt att det alltid är sossar som myglar och beter sig som ”moderater”!

   Svara
   • Jan

     /  06/27/2017

    Jag vet inte ens om han har myglat. Han har varit smart och ”cashat in” på flyktingvågen och vård av handikappade. Ungefär som Bert Karlsson. Vissa beundrar personer som Robinson-Janne eller Bert Karlsson och ser dem som föredömliga entreprenörer. Jag tillhör dock inte den kategorin. Jag ser dem som förslagna skojare. Bidragsbaroner.

    Svara
    • Ja, oavsett om man är före eller emot frikostiga bidragssystem så kan den typen verksamhet bara skada förtroendet för systemet.
     Och då lär åtminstone Karlsson vara billigare än andra.

     Svara
 30. G

   /  06/27/2017

  ”Tre flickor frikänns för kidnappning

  På måndagen kom domen mot de tre flickor som stod åtalade för människorov i de uppmärksammade attackerna mot två högstadielever i Växjö.

  Det var i februari i år som en elev på Norregårdskolan genom knivhot tvingades följa med två av de nu dömda flickorna till ett skogsområde nära skolan. Där ska offret ha misshandlats med sparkar mot huvudet och kroppen samt fått sitt hår avklippt. De dömda flickorna ska ha riktat en kniv mot offret och skurit i hennes kläder.

  Den drabbade eleven ska även ha mottagit hot om att bli knivskuren om hon valde att berätta för någon om det inträffade.

  Efter överfallet vid Norregårdskolan satte sig de båda förövarna på en buss för att sedan ansluta med den nu tredje dömda flickan. Tillsammans lurade de sedan ytterligare en elev in på ett solarium i närheten av skolan, där hon låstes in. De dömda flickorna försökte trycka in papper i munnen på offret, när detta misslyckades tejpade de i stället över offrets mun. Även i detta fall skall dödshot ha uttalats, vilket skulle bli verklighet om polisen kopplades in.

  De tre flickorna döms för misshandel och övergrepp i rättssak. Två döms för olaga frihetsberövande samt olaga hot.

  Samtliga flickor döms till ungdomsvård.”
  http://www.smp.se/vaxjo/tre-flickor-domda-for-kidnappning/

  Svara
 31. G

   /  06/27/2017

  ”Sex invandrarungdomar har fått traineejobb i Skåne i år: ”Insatsen fungerar inte”
  https://www.sydsvenskan.se/2017-06-27/sex-invandrarungdomar-har-fatt-traineejobb-i-skane-i-ar-insatsen-fungerar-inte

  Svara
  • First there are kisses, then there are sighs
   And then, before you know where you are
   You’re sayin’ goodbye

   Svara
 32. MiT

   /  06/27/2017

  Vad är detta för några?

  Svara
 33. Svara
  • Jan

    /  06/27/2017

   Den här mannen måste ha sovit på biologilektionerna. Och varför det grova språket? Visst, det finns hundratals sätt att ha sex på men i grunden är det en biologisk drift.

   Svara
 34. Avdelningen ”så här har det alltid varit” eller ”inget samband med [valfritt ämne]”

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: